GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

I Heart Boobs

2007-01-31 | 18:17:15 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-768

ritade lite i photoshop en stund...men ska nog hålla mig till pärlandet idag..haha.
Kommentera 17 st

För er som älskar klänningar, er med sommarlängtan, för er med balplaner.

2007-01-31 | 17:14:03 | shopping, provrummet & cravings,

146310-767

Sitter här och dricker te och försöker få det grusiga i halsen att försvinna. Surfar runt och längtar till sommaren och till galor ( hmm så som jag föreställer mig galor iaf..), till lata grillpartyn och till shoppingrundor i Stockholm...den blommiga klänningen med cerise tubtopsliknade bystparti skulle vara perfekt ihop med en vit väska och de rosa lackskorna en varm julidag i Huvudstaden...sitta på en uteservering med snygga shoppingkassar ätandes någon god ciabatta med mozarella och tomat pch pesto och drickandes en kall färskpressad juice..
Sen skulle jag gå till Gallerian och köpa mig en Non fat yoghurtglass - chokladsmak med geléhallon som tillbehör...ahhh.
I miss those hot summer days in Stockholm...

Har förresten varit så himla duktig och sorterat in all tvätt som bara legat i flera flera veckor. Dessutom har jag omorganiserat lite ytterligare i min walk-in closet. Hängt upp ytterligare en sådan där tygförvaringsgrej med flera fack och lagt in alla jeans i den så att det bara är klänningarna - mina alla fina nya klänningar som hänger på galgar nu.
...jag skulle vilja ha en störra walk in closet..med ännu bättre ordning med en massa snygga förvaringsboxar och lådor.

Klänningarna och skorna på bilden hittar du på www.gojane.com
Kommentera 18 st

Utökad vårkollektion, Relaxlatte och kaffeöversvämning.

2007-01-31 | 14:38:24 | Vardag,

146310-766



Jag bor i en trea på 78 kvadrat med utsikt över statoil och betong från köket från ena sidan av lägenheten och utsikt över stadens "shoppingstråk" från den andra sidan.
Helt Ok.

Dock är det en hyresrätt och även om det betyder att Vicevärden fixar det mesta - eller SKA fixa det mesta (vilket våran inte gör) som går sönder och dylikt innebär det också att vi har fula plastmattor som aldrig blir riktigt rena och än fulare blaaskiga tapeter. Vår Vicevärd måste ha en extrem förkärlek för just fula tapeter och vill inte att vi tapetserar om utifall att nästa hyresgäster skulle vilja ha fula tapeter...??

Detta gör att jag inte riktigt trivs i mitt hem och därav ofta också bara tappar lusten till att ens försöka ha det snyggt och städat angående möbler och själva rummen..det känns ibland liksom som att det inte är någon idé när själva lägenheten är så ful.
Detta leder i sin tur att jag inte riktigt trivs på grund av stöket som uppstår i utebliven städlust. Det leder till att jag känner mig rastlös och inte riktigt vill vara hemma. Vilket är synd eftersom jag ska arbeta just hemma 4 dagar i veckan med eget produktionsarbete enligt schemat på min utbildning. Visst jag skulle kunna sitta vid min arbetsplats i skolan....men jag håller ju på med foto och det är hemma eller ute jag fotar. Det är i min väldigt otympliga stationära dator jag har alla bildbehandlingsprogram och redan tagna foton ( just det ja - back updags). Jag tillverkar också smycken och hålla på och släpa alla tusentals pärlor och delar och verktyg upp till berget var dag känner jag inte heller för.

Så jag bestämde mig för att försöka städa idag..igen. T ex det där köksskåpet som vi bara öst in grejer i sedan vi flyttade in..det har jag nu gjort i ordning. Jag har skurat diskbänken och dammsugit och dammtorkat och skurat golven och jag har gjort iordning en hel del vid min arbetsplats. Toaletten och badkaret är skurade och polerade (men jag orkade inte med golvbrunnen...). MEN VARFÖR I HELVETE SKA DET VARA SÅ JOBBIGT ATT STÄDA? Jag skulle sätta på kaffe som skulle koka under tiden jag dammmsög och lyckades inte få i en enda skopa kaffepulver i filtret utan att spilla över hela den nyastädade bänken. Sedan nrä jag hämtade dammsugaren lossnade munstycket och landade naturligtvis rakt på stortån med ett ekande "KATJIIIINGBÅNG". När jag så kom ut i köket med ammsugaren i full gång så var det en kaffepöl på golvet och den för andra gången städade bänken badade i brun dryck - GAAAH!

Men nu sitter jag här och sörplar en kaffemedvarmmjölk, försöker slappna av och bläddrar lite i den pocketbok som kom som en liten present med posten idag..eller present..det var ju en ond räkning med också för boken...och ju mer jag slappnar av desto mer känner jag att halsen känns grusig, ögonen värker och  de tåras om jag tittar åt sidan och jag är helt jättemätt fortfarande på den smoothie jag drack vid nio i morses...förkylningen är i anstormande. Och jag välkomnar dig icke!
146310-765
Kommentera 7 st

Ljuva smoothie och pysselplaner

2007-01-31 | 10:14:51 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-764

Nu har jag smaskat i mig en..okej två glas med min smoothie

* Frysta tinade jordgubbar
* 1 Banan
* Krossat Linfrö
* Russin
* Friggs Exotisk Morotsjuice
* Valio Päron/Ingefärayoghurt

Har även kollat igenom lite av mina Marilyn Monroebilder, klippt och klistrat lite och gjort ytterligare 2 par örhängen till vårkollektionen..bild kommer senare.






Nu ska jag ta mig en dusch, klä på mig och gå iväg till mamma och pappa som båda ligger hemma sjuka och ge mamma en nalle.

Sedan ska jag pyssla resten av dagen!
Kommentera 8 st

en sommarlängtan infinner sig i garderoben..

2007-01-31 | 09:18:01 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-763

Mmm, nu längtar jag efter sommaren så jag kan få känna gräset mellan tårna, se husvagnar färdas på vägarna bort mot semester, hoppa fram barfota på het asfalt, ligga i en solstol och dricka solstrålar...känna myrorna bada i svetten som samlats i valkarna på magen....eller ja det sista kan vi skippa kanske...men det är sommar det med!

Bli bjuden på Marinella, Martinins och iskall  öl eller mammas hemmagjorda jordgubbssaft medan jag ligger och slappar med glossiga magazines och nån rolig bok och några halvlösta korsord, under solens sken i mina föräldrars trädgård...ahhh!
Kommentera 11 st

Nya vårkollektionen?

2007-01-31 | 00:31:15 | Foto/Fotografering,

146310-762
satt och pärlade lite en stund...
Kommentera 10 st

love is in the air....or is it something else I smell??.

2007-01-30 | 22:29:07 | Vardag,

146310-761

Mm min omixade ( jag lade alltså upp allt för sig) kycklingpastasallad till kvällsmat var väldigt mumsig =)
Det blev några bitar Polly och kaffemedvarmmjölkochkanel till efterrätt - lyx!

hmm..måste berätta en grej..fast egentligen borde jag inte berätta för det räknas säkerligen som överflödig information/onödigt vetande..men jag gör det ändå.
Jag har ingenting emot fisar, pruttar och fjärtar, inte mina egna eller andras...klart man kan invända mot lukten och så där men jag stör mig inte på själva utförandet av detta. Jag har aldrig heller varit den typ av tjej som inte vågar stå för att  nöden har en lag även hos mig..Hey - jag har nästan uteslutande gjort "nummer två" första gången jag varit hemma hos en kille...av någon konstig anledning..?
Dock så är jag sådan att jag inte fiser så mycket, särskilt inte i sällskap...jag klarar att kontrollera det.
Förutom i morses...då hände det.. "prrrrt" ungefär i samma stund som Stefans klocka ringde - min egen lilla godmorgonsalut!..Jag låg där i mörkret och höll andan och bad nästan om att Stefan fortfarande inte skulle ha vaknat och det enda jag kunde tänka på var Sex and The Cityavsnittet när Carrie pruttar i Mr Bigs säng.. ( dock har ju jag och Stefan lämnat dejtingstadiet för länge sen..)
Stefan steg opp, utan någon kommentar och jag var precis på väg att andas ut när han sa
" Hallå brakskitaAnna! Vad det låter om skinkorna idag!"

Well well...love is in the air....or is it something else I smell??...

Vidare i skolan idag när vi hade marknadsföringssamtal på eftermiddagen var jag så trött så trött att jag i tron om att jag druckit upp mitt mikrovärma te slängde i mitt halvätna päron i koppen.
SPLASH!
Te över hela bordet, min anteckningsbok och en del av Ezzards arm...
"Men Anna vad gör du?"

146310-758

Kommentera 10 st

Bilder från slottet

2007-01-30 | 19:44:55 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-757
146310-756



































Jag fick lite fotograferingstid idag i alla fall. Är egentligen inte mycket för naturfotografi - inte att ta själv men nu när det sä fint vitt ute och solen gnistrar och ljuset och färgerna blir otroliga tycker jag att det är ganska kul, Särskilt när man också kan mixtra lite och skapa än mer stämning ala Twin Peaks eller lite mystiskt bokomslag över det hela. Dessa bilder är tagna vid slottet där jag studerar...och det där lät väl flott? hihi.
Kommentera 10 st

Kära Kärlek

2007-01-30 | 17:19:40 | Film/TV/Kändisar,

146310-753


Ja med tanke på inläggets titel skulle jag kunna babbla på här om min söte sambo och allt han gör för mig och så där och hur mycket han betyder....men det blir säkert bara pinsamt..
Istället så får det handla om den UTMANING jag fick utav http://sweetcatwalkcity.blogg.se/  att lista den film jag bli kär utav..typ.
Och Oj det finns ju många jag får den känslan utav. Och det behöver inte vara de filmer jag anser är dom bästa filmerna. För inte går jag runt och känner mig kär efter världens bästaste film JFK..om man nu inte räknar det lilla crush på Herr Costner som alltid uppstår och kommer tillbaka var gång jag sett den...?

Nej utan det finns ju de filmer som man bara blir glad, upprymd sprallig, känslosam och just kär i och kär av. Almost Famous är en typisk Kärfilm för mig.
Men förstaplatsen går utan tvekan till Medan Du Sov

- Bill Pullman - you make my knees weak
- Jag blir extra kär i julen
- Sandra Bullock - hela hon glittrar
- De galna familjemedlemmarnas roliga konversationer och småbråk
- Gladlåtar och skön musik filmen igenom
- De får en enkel varmkorv med senap och cocacola låta som det godaste man kan äta...
Allt är bara kärt i filmen!

Andra filmer som får mig på kärhumör är Girls Just wanna have Fun, Sweet November (ååhh underbar), Ya-Yaflickornas gudomliga hemlighet och Bridget Jones.

Och när vi ändå är inne på kär-temat så kunde jag inte låta bli att gå till "Alla Hjärtans Dagavdelningen" som nu kommit fram i ett hörn bland löken och potatisen inne på Ica.
Jag kunde inte låta bli två stycken ljuslyktor, en liten tygkasse och en sötsöt nalle...nallen kanske jag ger till mamma som är sjuk idag.

146310-754
146310-755




...å så älskar jag naturligtvis Dig Stefan *puss å smack*


Kommentera 9 st

Jag ser ljuset!

2007-01-30 | 12:41:47 | Lyx,

146310-752
Bara hemma en snabbis på lunchrasten från skolan.
Idag har vi sett på två filmer om två olika sorters konstnärer. Så himla inspirerande! Vill bara sätta igång att leka med färgpennor, kameran, photoshop, kolstift och tusch ju!
Pärlor, klister och saxen!

Och så hjälper det ju inte att det är världens mest otroliga ljus ute idag som man bara vill fota fota fota fota i!

Hoppas det är lika fint ljus imorgon när jag är ledig - då ska det fotas.

(uppdaterar detta inlägg med recept på mackorna...)







* Fazer Rågbullar
* Icas Pesto av soltorkad tomat
* Dijonsenap
* Mozarella light
* Salladsblandning
* "Vanlig" ost låg fetthalt
* Gurka
* Tartex
*Tomater
Kommentera 18 st

"Man måste ju sprida sina imaginära dollars på lite olika ställen."

2007-01-30 | 07:51:32 | shopping, provrummet & cravings,

146310-751
Åhh härliga webshops! I want it all!
Eller i alla fall allt från Topshop..mycket från Asos, en hel del från Skopunkten..*sucka* Denna dagens önskeoufit blev lite mixad från olika ställen istället för bara Topshop som jag brukar ha...Man måste ju variera sig lite, sprida sina imaginära pengar,dollars och ören på flera ställen - det måste ju vara rättvist.

Idag har jag ont i magen, det svider och stramar på kinden, ska nu bege mig in i badrummet och försöka och se om det går att smörja såren mjuka samt täcka över dom utan att de spricker..
Fan..det är så jobbigt att ha problemhy...så plågsamt..det tar sådan tid och ork.
Kommentera 11 st

Drömma och sova sött..i rosa chiffong

2007-01-30 | 00:54:53 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-750
Kommentera 9 st

Out in the cold I was spotted by the sun..A photosession

2007-01-29 | 22:56:27 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-749
146310-748

så där ja..nu har jag suttit lite med den sista "serien" från dagens photosession och denna består av rena egosjälvporträtt - blev så skadad av mentor Bertils uppgift i höstas att fota mig själv var dag att jag nu trivs bäst med mig själv som fotograf/modell/bildbearbetare.
Konstigt är att högerkinden nästintill ser normal ut på de här bilderna...men så stod jag ju med Make up Stores Cover alla Mix, Puderfoundation från i.d och foundation från Collistar väldigt länge och täckte, gömde, och höll på..plus att solens sken var snällt och softande.
..men nu ser kinden väldigt blä ut..
Kommentera 11 st

Som ett krigshärjat område är min kind

2007-01-29 | 20:30:06 |

Gaaaahhhhh!
Jag kom ut från duschen och såg att datorn precis skulle sätta igång skärmsläckaren/vänteläge.
Jag trycker på Spaceknappen och vad händer? NADA!
No nothing njet ingenting!
Den dog, stendog.
Fick trycka några gånger på startknappen innan datorn började låta för att sedan informera mig igen om att blablabla trasiga klusterfiler, inkonsekvenskontroll av blablabla samt att datorn stängts av felaktigt.
Felaktigt är ordet!
Hade dessutom en massa foton igång i photoshop som jag var hur nöjd som helst med men inte, naturligtvis, hunnit spara innan datorn bestämde sig för att göra mig skitförbannad!
Och jag som redan grät över att högerkinden ser ut som ett krigshärjat område ( ungefär..) med sår och bölder och annat äckligt.
Får se om jag lyckas komma iväg till skolan imorgon eller om jag får böldsjukanmäla mig...vill inte visa mig sådan här...vill inte ens visa högra delan av nyllet för min sambo...samtidigt som jag ju bara vill ha en puss ju.
Kommentera 4 st

What's new Pussy Cat?

2007-01-29 | 19:25:47 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-745
Puck, min älskade lilla katt är så tacksam att fotgrafera. Hon tittar in i kameran, hon vänder huvudet i profil, hon är lugn och hon hatar  inte blixten.
Jag älskar de andra kattorna lika mycket..Byron, Katten och Tyko..men ja.. kolla Tyko liksom... han räcker ut tungan åt mig ! Haha, men jag fötjänade det nog..störde honom i hans skönhetssömn å så.
146310-746
Kommentera 2 st

This is My Home Town.

2007-01-29 | 16:19:43 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-743146310-744
Nu är första omgången bilder färdiga från den lyckade/lyckliga fotostunden i förmiddags. Dessa vintriga bilder är bearbetade i photoshop, fotade med min Canon Eos 400D. Det är bilder från Stadsparken, mina föräldrars trädgård och kring ringleden - den 6km långa runda jag promenerar nästintill dagligen.
Detta är
* My Home Townserien

ska också arbeta idag och kanske imorgon med två serier till från idag:
* Me, spotted by the sun out in the cold
* Puck - beauty.

Kommentera 13 st

Tre stycken nya KLÄNNINGAR !

2007-01-29 | 14:08:02 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-741
Woohoo! I förmiddags när jag kom hem från en väldigt lyckad photosession/promenad/Halka runt i snödrivor så hängde det inte mindre än tre paket på dörrhandtaget! Två av klänningarna från Ebay i Pinaforemodell - som i liknande modell har sålt som smör hos Topshop i vinter.

Den lila var ganska så kort, men puffig och kändes jättebra! Den gula känns mysig i stickat material och väldigt figurnära. Måste bara sy in axelbanden lite granna. Åhh jag älskar dom! Fina knappar, fin passform och snygga längder och granna färger. EBAY rules!

Dessutom kom en grå klänning
ifrån H&M med snygg skärning under bysten, skönt material och en jättesöt rosettdetalj bak i nacken.
På alla bilder har jag på mig grå, stickade leggins från Lindex och Svarta Overknee från Åhléns.
Men jag ser verkligen fram emot att kombinera dessa tre klänningar med olika toppar, accessoarer och framförallt SKOR
Tre paket, tre klänningar, tre färger, tre defintiva KEEPERS!





146310-740146310-739







































Kommentera 17 st

A Shoesmoothie so tasty!

2007-01-29 | 09:45:15 |

146310-737
Mmm, min smoothie var iskall men gooood!
Jag har duschat två gånger för jag fryser så förbenat mycket..dock glömmer jag alltid när jag står där under det varma vattnet att jag alltid fryser som mest direkt efter duschen när vattnet stängs av och jag måste dra bort duschdraperiet och gå en halvmeter för att nå handduk och badrock.

Funderar på att klä mig varmt nu och gå ut och få dagens promenad överstökad...har dock ingen lust alls. Vill bara vara inne.

Mne jag ska vara duktig...måste bara badda bölderna först, försöka att inte få dom att spricka, hitta en bra salva - har en hel del att välja på, samt sminka mig på ett täckande men vårdande sätt.

Det är inte lätt att vara acne/böldbesudlad.
Kommentera 6 st

Varje Måndag faller jag i glömska..

2007-01-29 | 08:15:29 | Vardag,

Hmm det var som jag trodde och funderade kring i förra veckan - min blogg existerar endast på helgerna...?
Från fredag förmiddag - Söndag kväll så är jag ganska så välbesökt (för att vara min blogg alltså), klättrar upp med en gång på "mest aktiva"listan och får jättemånga fina och söta kommentarer.
Men så fort det blir måndag morgon faller jag bort från listan och min besöksgraf rör sig inte en millimeter ....ett ras vareviga Måndag från toppen till botten.

Jag är ju mer aktiv under veckorna, skriver fler inlägg och så än under helgerna...vad är det som sker från torsdag natt till fredag morgon?

146310-736












Kommentera 6 st

Movie Monday perfect slapparoutfit

2007-01-29 | 07:33:19 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-735

Känner mest för att ligga i soffan med kuddar och filtar, mackor och Te och titta på en massa film idag...
Då skulle den här outfiten från Topshop kännas lagom glamourslapp.
Men jag ska försöka städa i köket vid mitt arbetsbord, illustrera lite och så har jag lite fotografiska idéer i skallen som jag hoppas jag gör något av...synd bara att det gäller självporträtt och att jag har massa bölder på höger kind....men jag vet inte om jag orkar gråta för det idag.

Nu ska jag dock göra en smoothie ty min mage ekar i huvudet och skriker Food food!
Kommentera 8 st

shut up so to speak

2007-01-29 | 01:43:43 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-733
 
Kommentera 0 st

Me Fancy, My Fantasy...Skor Skor Skor!

2007-01-29 | 00:40:12 | Skor Skor Skor!,

.146310-731
Gjorde en illustration i Photoshop
och placerade denna tillsammans med alla dessa
underbara skor..skatter, dyrgripar
som jag fann på
Odiumclothing nyss.

*sucka och önska o tråna*

Förresten!
När jag gick igenom några av mina väskor i klädkammaren nu i helgen för att leta efter ett läppglans så fann jag 500 kronor i en av väskorna! Pengar jag hade med mig när jag och brorsan shoppade julklappar i Jönköping, pengar jag hade tjänat på sålda smycken.
Det var en very nice surprise!














Kommentera 4 st

Mmmm und Yummie!

2007-01-28 | 17:37:32 | Vardag,

146310-730
Mmm min vegetariska färsröra var riktigt god..dock provsmakade jag nog för mycket under själva matlagningen så när jag väl skulle äta på riktigt var jag ganska så mätt. Haha
 Recept:
* 1 påse Vegetarisk färs
* 1 burk Skivade champinjoner
* 2 burkar Heinz Vita bönor i tomatsås ( jag ska göra matlådor - därav två burkar)
* 1 mskHeinz ketchup
* 1 Orange paprika
* 1 liten burk Majs
* 1 halv stor Gul lök
* Oregano
* Paprikapulver
* Svartpeppar
* Pastakrydda

Servera med cocktailtomat, ketchup, gurka och fullkornspasta.
Drick kall och god apelsinjuice till!

....och trots att du är mätt som en gnu så ska du tydligen också proppa i dig lite smågodis efteråt också...
*rap*
Kommentera 12 st

Spruta på riktligt med ketchup!

2007-01-28 | 12:09:29 | Vardag,

ahh, ansiktsmasken lades, avnjöts och sköljdes av..jag har åmat mig framför spegeln och gjort konstiga miner när jag sminkat mig.
Jag har struttat och skuttat och sjungit falskt som fan i några Weeping Willowslåtar.
Bläddrat lite i några skvallertidningar jag lånade av älskade Karin förra söndagen och hehehehånat kändisar när de sett knäppa ut - ren skadeglädje.

Nu dricker jag te och väntar på att mamma ska komam så vi kan ta en liten promenad i snöfallet som pågår där utanför fönstren...men det får bli i lugnt tempo för jag känner mig lite småkrasslig.

Dessutom är jag vansinnigt sugen på fullkornsskruvpasta med vegetarisk färsröra - färs+tomat+majs+kryddor+lök+paprika och så röra ihop allt i en skål och spruta på riktligt med ketchup!

Vad ska Ni äta idag?

146310-729
Kommentera 16 st

Secret Single Behaviour time...

2007-01-28 | 11:31:35 | Egocentrerat&Vardagligt,


146310-728Stefan skulle ha spelat rollspel hela eftermiddagen och kvällen..skönt tänkte jag för då kan jag göra en massa saker...
Men nu blev rollspelandet inställt *damn*, men han har gått ut på en liten promenad med en vän..
så nu får jag göra alla mina "SSB's" i ett rasande megafartstempo:

* Lila Ansiktsmask från Ole Henriksen på
* Springa runt naken lite och dansa till en fånig låt - typ Madonnas "Open your Heart"
* Prata med mig själv om mig själv för mig själv
* Böla lite när jag tänker på en sorglig film
* Måla tånaglarna
* Testa minst 4 outfits
och svära över äckliga lår, ful mage och samtidigt ta lite självporträtt...
som typ detta riktigt Divalika porträtt jag tog i somras i en hotellsäng i somras medan Stefan var på toa..haha...hmm väldigt glossiga läppar jag hade fått till då..
Kommentera 8 st

Dagens önskegarderob och gårdagens ojdå..råkade visst...köp

2007-01-28 | 10:04:37 | shopping, provrummet & cravings,

146310-727

Känner mig aningen snuvig idag samt att den sista visdomstanden har behagat att börja dyka upp..det svider och spänner och ömmar uppe till vänster i käken. Samt även nere till höger i munnen där en redan ganska så långt kommen visdomtstand bestämt sig för att bråka just idag. Typiskt...kunde den inte bara låta den nya tanden få vänja sig lite ifred först?

Bäst att ta mig en kopp te, en kaffemedvarmmjölk och en Nutrilette Browniebar och tillfredsställa den lille rackarn med varmt och tuggning - det ska börjas i tid!

..aj.
Kommentera 9 st

Urk

2007-01-28 | 01:36:17 |

* En smoothie och en kaffemedvarmmjölk
* En miniMaraboumjölkchoklad och en kalll latte
* En kopp te
* En falafel i bröd - fast åt inte brödet, bara falafel, grönsaker och sås
* Tvåcosmopolitans
* 10 bitar smågodis
* En kopp te igen
* Lite cashewnötter
* En burk Citrussmakande Loka
* Ettglas vatten
* En dum smakbit av Stefans ölkorv

Blabläbläa..usch mår jätteilla..känns som jag ätit alldeles för mycket och druckit på tok för lite vatten..uuuhuh jobbigt att vara i upprätt läge.

Definitivt Nana nu..men urka och uscha vad jobbigt att tvätta av sig smink och borsta tanden först..uhuhu
Kommentera 5 st

I Shoppingtankar..

2007-01-27 | 21:20:02 | shopping, provrummet & cravings,

146310-726
Sitter här framför datorn och har nyss vunnit hela 12 kronor på Stryktipset! Jag slog pojkarna med ölburkslängder!

Tänkte visa lite vad jag just nu suktar efter-...
den blå klänningen råkade alltså då resultera i en ellosbestälning på grund av den elakt goda cosmon...

Och till klänning måste ju jag ha skor och då såg jag de guldiga på på Asos...fast de fanns tydligen bara kvar i vitt..men vita skor i den modellen plus den blåa klänningen känns å andra sidan väldigt Carrie Bradshaw..

Dock påminner dessa skor starkt om de svarta jag köpte i somras i Stockholm på Topshop.

Dessutom ger jag hintar till stefan om en AllaHjärtansdagpresent i form av en MarilynMonroeväska i rosa med matchande plånbok och adressbok....jag tror jag lyckas..hihi.
Kommentera 9 st

Fördömda alkohol..jag skulle ju inte shoppa från Ellos mer!

2007-01-27 | 19:26:40 | Vardag,

146310-724Åh jisses..det märks att Pyttis inte dricker alkohol så ofta numer...har druckit en cosmopolitan och är brusig i armarna och glad i huvudet.

Bruset i armarna resulterade dessutom att jag klickade hem några tunikor från Ellos - som jag aldrig skulle handla av mer ju plus en gratispyjamas med Snobbenmotiv.
Jisses.

Sitter också här och funderar över godis.
Själva ordet godis är ju gott. Det är på något sätt magiskt.
Och jag älskar godis - framförallt choklad.
Men så finns det ju också äckligt godis och om allt godis smakade som följande så skulle jag ju utan problem sluta äta godis.


* Marianne, hårda kolor typ...blä säger jag bara
* Chips med Sourcream&Onionsmak..de första två chipsen är goda, men sedan blir det bara ett trauma..
* Sötlakrits - lakrits ska vara salt!
* Wienernougat
* Engelsk Konfekt
* Allt godis med violsmak
* All choklad som bara smakar socker,  t ex sådan som är i chokladjulkalendrar och Euroshoppers choklad.
* Egentligen alla sorters hårda karameller med läskiga färger som skär sönder tungan och gör gommen alldeles konstig.
* Sådana där blå/rosa sura flaskor...allt som känns onyttigt frätande
.

Jag älskar däremot
* All mörk choklad
* Marabous mjölkchoklad
* Pigall
* Marabous Frukt & Mandel
* Gott & Blandat - särskilt de orangea och gröna bitarna samt salmiakrören med hål i
* Malaco colaflaskor
* Sura nappar
* Punschpraliner
* Cloettas Sockerbitar
* Cloettas chokladblommor
* Ferraribilar
* NeverStop
* Snäckchoklad
* Salta Pinnar
* De ljusgula och svarta wieneregummina
* Lakritsbåtar
* Polly
* Dumle
* Brejk
* Ahlgens bilar

Vilket är ert favoritgodis vs blägodis?

Men jag ska nog ta mig en cosmopolitan till...känns lite småhärligt allting just nu...dessutom har jag chans att få 10 rätt på tipset - på en rad jag bara skrev ner på en Post-it utan att se vilka som spelade...Stefan har 7 rätt..efter att ha stått och studerat experttips, kollat statistik och annnat onödigt. Hihihohohaha.
146310-723
Kommentera 7 st

In i dimman..eller kanske ut med klarheterna?

2007-01-27 | 17:59:18 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-722
Oj vad kreativiteten flödar denna eftermiddag...jag springer mellan köket där jag gör armband och andra smycken och till datorn för att skriva lite på min bestseller samt gör lite illustrationer...som denna här bredvid.

Stefan och hans vän sitter i vardagsrummet och kollar på Tipsextra och sörplar öl och diskuterar rollspel.

Jag funderar på att blanda till mig en cosmopolitan samt en kopp med te och fortsätta låta skapandet skapa och flöda.

In i dimman..eller kanske ut med klarheterna?




















Kommentera 6 st

I am a Jolly Dolly spoiled girl

2007-01-27 | 15:39:25 | Lyx,

146310-721Mmm vilken härlig lördag!
Och oj vad jag skäms bort!
Först fick jag två nya smurfar utav Stefan i ett litet paket - en med blommor och en liten Devilsmurf.

Sedan kom då mamma och vi gick en runda på staden.
I parfym/
hårsalong/
sminkbutiken
så fick jag en vit kajalpenna, Bath Jelly med äppledoft - hur söt som helst och en parfym : Anna Suis Dolly Girl. Och det underbara, förutom doften, med denna parfym var att det var det sista exemplaret de hade så då sa ägarinnan av butiken att jag kunde få "provflaskan" också och den var nästan full!
Älskar designen på flaskan - som ett huvud!
Mamma är så snäll!

Sedan gick vi till en klädaffären och där fick jag två stycken scarves - en rosa  av siden med blommönster och en orange med guldtrådar - 20 kronor styck!

Därefter gick vi på våran sedvanliga ringleden  runtpromenad i bitande kyla och köpte lattes i kiosken..som var ungeför lika kalla som vädret =(

Men vilken lyxig lördag!
Nu ska jag äta falafel i bröd med stark sås!
Mumma!
Kommentera 9 st

Chokladpajsdiet och är jag en helgblogg?

2007-01-27 | 11:37:09 | Lyx,

146310-720

Lördagsmorgonen/förmiddagen har börjat väldigt skönt...

Har nyss avnjutit en god kaffemedvarmmjölkochkanel samt en smoothie - samma recept som igår. Jag kan inte beskriva den himmelska godhet denna smoothiebesitter!
Jag har även gått ner ännu ett halvkilo - trots chokladsmetsslickande, chokladpaj och min egen chokladkaka igår..hmm ny diet? Inte mig emot, hihi. Jag älskar ju choklad! Men Nutrilettes Browniedietbars går också väldans bra - mat, efterrätt, fika och godis på samma gång.
Snart kommer mamma hit och vi ska gå lite i affärerna och sedan gå långpromenad.

Efter det ska jag sätta mig och skriva, skriva, skriva skriva...och designa bokomslag.

Samt blogga lite..för konstigt nog verkar min blogg bli populär från och med fredagsmorgonar - söndagskvällar, men faller i glömska bland läsare och besökare under veckorna...är jag ett helgnöje?
Kommentera 11 st

Den tysta nattens mördande tankar bultar

2007-01-27 | 04:36:41 | Text//Författarskap/Dikt/Prosa,

En natt, alla nätter "Ilsket lös klockradions röda siffror nollfyranollnoll. Ja siffrorna liksom hånade henne där hon låg i mörkret och inget annat kunde göra än stirra i taket och försöka se sin framtid i skuggorna och den skrovliga strukturen. Ännu en sådan här natt där sömnen inte ville komma sig även om tröttheten fanns där och blev över. Blicken fixerad på den fläck som ett dödande av en fluga har lämnat efter sig.  Någon snarkade till bredvid henne. Hon tittade på honom, visste inte vad hon skulle känna och vände sedan tillbaka blicken mot taket där inga svar verkade infinna sig denna natt heller.Denna ”någon” bredvid henne var ju egentligen inte vem som helst utan faktiskt hennes pojkvän, hennes sambo, den som hon delade sitt liv med. Fast ett av de svar hon sökte i taket alla dessa vakna nätter var just – vad delade hon och han? Visste han att hon låg vaken allt som oftast när han lugnt låg och sov? Antagligen inte.  För hon sa aldrig något om det. Sa de någonsin något till varandra om varandra annat än triviala saker som ”jag är hungrig”, ”jag är trött”, ”fan, jag har inga rena strumpor att ta på mig”?
De var ett ungt par i början av 2000-talet med mejl, sms, mms, datorer, mobiler – ja all möjlighet till ständig kommunikation. Men de kunde inte tala med varandra, inte ett ord. Den tysta nattens mördande tankar bultade i hennes huvud och han hörde ingenting."


(en text jag skrev en gång som en del av en novellsamling, början på bok när jag läste Kreativt Skrivande...tyckte den passade nu när jag sitter vaken och sömnlös.)

Kommentera 2 st

Chokladpaj och Jeans till salu

2007-01-26 | 21:56:57 | Vardag,

146310-719

Min chokladkaka blev uppskattad och äten utav hemma hos mina föräldrar. Jag hade strött på krokant, chokladströssel och pärlsocker samt att jag bytta ut vattnet när jag blandade glasyren mot lite starkt kaffe istället - mockaglasyr.
Dock tyckte jag att mammas chokladpaj
var mycketmycket godare än min kaka. Krämig och chokladig med smulig pajdeg. Mmmmm...
Mamma hade även lagat jättegod mat: Fullkornstagliatelle och två olika såser.
En med strimlad biff i ädelostsås och en med mer grönsaker och lax i vitvinssås. mmm den med laxen var en hit! Så nog har jag fått svulla idag precis som jag var sugen på efter att vågen visade, en för mig, låg siffra.

Och när vi..eller snarare jag, ändå är igång och pratar vikt och sådär så har Johanna    bett mig "göra reklam" för att hon säljer ett par helt nya jeans ifrån True Religion i storlek 25. De säljes på grund av att de är för stora..hur nu storlek 25 kan vara för stort..? Not in my world...eller not on my body. Så är du intresserad, gå in på hennes blogg.

Nu ska jag badda mina sår som Puck orsakade när jag bar på henne och brorsans hund Lex kom emot henne. Hon blev arg och rädd och fräste och morrade så sött mot hunden..men de där små kattklorna de kan verkligen göra blodprov dom..ajajaj
Kommentera 10 st

Underkläder i svart och blått och vitt och älskade katter.

2007-01-26 | 17:34:36 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-718

Promenad avklarad och chokladkakan står på diskbänken för att svalna innan glasyren ska läggas (läs kletas på med aggression). Hoppas pappa blir glad över kakan. Jag hann även med en oplanerad (!) tur inne på Lindex där de har halva reapriset på alla reavaror. Jag köpte 3 stycken bh:ar - alla i olika storlek (tycker aldrig att bhstorlekar stämmer) 75D, 75C, 80C samt 2 par trosor.

Idag är det förresten  hela 5 år sedan min lille älskling Harry var tvungen att avlivas efter en tids obotlig sjukdom. Han var en sådan söt liten katt som alltid ville vara med - han sov tätt tätt intill i sängen, han var med mig i duschen - vilket resulterade en gång i att han skar sig på min rakhyvel och fick ha bandage runt sin lillalilla tass. Han mötte mig jämt i dörren och han pep och han pratade.
Det är nog den värsta dagen i mitt liv, dagen då Harry dog.

Gick hem till mina föräldrar förut, fastän att jag ska dit snart och äta middag, och kelade med mina andra katter som bor där. Två av dom fastnade på bild - Puck och Byron, som är bror och syster..de är även halvssyskon tillHarry fast de föddes i maj samma år som Harry dog.

Nepp, nu glasyrdags och sedan frisyr och påklädningsdags.
Kommentera 8 st

Lyxig macklunch och varför vill jag svulla?

2007-01-26 | 14:37:57 | Lyx,



 
146310-716
Jag har solat, men ännu inte promenerat- Jag har bytt ut bullbaksplanerna mot något chokladigt istället. Boken har jag inte ksrivit något på (än) men jag fick jobba i butiken i en och en halvtimme istället. Handlat har jag gjort och även duschat - och jisses vad jag tappar hår! Men men..jag trivs ändå med det nästanblonda håret.

Jag har ätit jättegoda mackor till lunch med mycket grönsaker, ost, gurka,rädisa, sallad, tartex , jättestark senap som sved i näsan. Godgodgodgodmorgonjuice och matsmältningste. Och tjoohoo! Idag vägde mindre än vad jag gjort på länge!

Varför vill jag alltid svulla när jag har gått ner i vikt? Dumma Anna - du ska ju fortsätta på samma spår nu och gå ner några kilon till ju - inte fördärva de hela med att äta kaka, glass och godis.

Köpte en Veckorevy också förut.
Den ska njuta av medan det chokladiga gräddas i ugnen. Men först : Långpromenad!








146310-717
Kommentera 11 st

Mjuk, fluffig, vispad glass i glaset och milkshakes i badet

2007-01-26 | 09:11:13 | Lyx,

146310-715
Mmm, min fredagssmoothie smakar som mjuk, fluffig, vispad och luftig glass! Så himla god!
* Lite Valios Päron/Ingefära Yoghurt
* Lite Friggs Exotisk Morotsjuice
* Krossat Linfrö
* Frysta, halvtinade jordgubbar
* Röda & Gröna vindruvor
* 1 banan
* Garnera med röda pärlor..
hihi och servera med kaffemedvarmmjölkochkanel

 Detta är nog min godaste smoothie hittlls!

Ja idag har jag stora planer - vete sjuttsingen hur jag ska hinna med allt..
* Sola
* Gå 6 km
* Baka bullar
* Jobba 1 timme
* Börja skriva på min bok
* Äta födelsedagsmiddag hemma hos mina föräldrar ikväll - pappa har fyllt år
* Duscha
* Bestämma kläder
* Ta det lugnt.
* Handla

Men jag skulle vilja göra allt på listan iklädd detta och bada i milkshake och skrubba mig med godis..mmmm
146310-714
Kommentera 13 st

Mitt framtida bokomslag till möjlig bestseller...?

2007-01-26 | 00:37:59 | karriären och drömmen om en,

Nu är det nattinatti för idag. Imorgon (eller senare idag när jag vaknar) ska jag sola, gå en vinterpromenad, avboka tandläkartiden jag har på måndag morgon, baka bullar samt börja skriva på min framtida bästsäljande första roman...vars omslag kanske ser ut just så här..

146310-713


Tack Li, för det fina mailet....

Kommentera 14 st

Eye am oh so good - nya smycken med nya ögon.

2007-01-25 | 23:31:05 | Foto/Fotografering,



 

146310-711
146310-712


Kommentera 3 st

Photosession Frosty, Red and Blue

2007-01-25 | 19:37:05 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-710

Det blev lite fotande under den iskalla, fingerbedövande kylan förut
.


Kommentera 14 st

Är jag en bluff som lever i en dröm?

2007-01-25 | 15:17:56 | karriären och drömmen om en,

146310-709Så här ser min nya anteckningsbok ut. Rosa och randig med vita blad. Formatet är kvadratiskt and I love it! Denna bok ska fyllas med text och illustration - med ögonblickstankar och skisser..och jag ska  försöka ha den vid sängen varje kväll så jag kan skriva ner eller rita vad som kommer till mig i den nattsuddiga hjärnan. Har redan gjort en foörsta illustration.

Och så har jag bestämt mig att jag nu på allvar ska börja skriva en bok och försöka följa det jag läst att en del författare gör: De bestämmer  att "idag ska jag sitta  mellan 9-12 och bara skriva. Varken kortare eller längre"..och om jag är inne i ett flöde så måste jag bryta...har jag skrivkramp så måste jag ändå skriva.

Detta ska jag börja med imorgon - just själva schemalagda skrivaktiviteten. men redan idag ska jag skriva ner lite jag har i huvudet.


Men nu ska jag gå ut och gå i det kalla, vita vintervädret och jag ska inte gå in i en enda affär som har REA idag. Ska inte.
Förresten är jag arg - min "besöksgraf" visar att jag endast haft totalt 7 besökare på nästan 2 månader *GRRR* Jag har haft tusen och åter tusen besökare, men nu är allt borta! Varför? Hmm vill nån radera mig? ...jag som var så stolt och glad över alla ni som tagit er hit...nu känns allt som en liten bluff..som att jag hittat på alltihop *snyft*
146310-708
Kommentera 11 st

En gammal ratad trasig klänning blir till en ny älskad klänning.

2007-01-25 | 12:31:53 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-706146310-707När jag letade efter min arbetst-shirt imorses i garderoben med handdukar, träningskläder och gamla "jag vill inte ha plagg men kan ändå inte förmå mig att slänga dom" så fann jag en svart uråldrig H&Mklänning. Den var trasig i fållen kring urringningen..så den slet jag bort och sydde sedan, lite snabbt, fast två vita knappar i axelbanden - tyckte det blev ganska så snyggt med en vit topp (också H&M ) under!

Fast jag tror minsann att jag ska köpa några större, färggladare och roligare knappar och sy ditt istället.

En gammal klänning blir till en helt ny! Känns nästan som att jag shoppat ju!
Kommentera 3 st

Oooo Stiff Nipples, frukost med Marilyn och Topshop såklart

2007-01-25 | 08:30:40 | karriären och drömmen om en,

146310-704Oj, vad hungrig jag var när jag vaknade...och för att göra morgonens "idag har jag fått pengar och denna gång ska jag betala alla räkningar på en gång genast" procedur lite lite lyxigare gjorde jag en nice frukost till mig själv.
Den bestod utav
* God Morgon Juice - +Järn/Folsyra
Apelsin,Passion,Kaktusfikonsmak
* Kaffemedvarmmjölkochkanel
* Det nya goda matsmältningsteet
jag fick igår.
* Två stycken grova Dinkelmackormed ost, gurka, tartex och paprika.

 Alltihop på min Marilyn Monroebricka med Marilynservett

Det var riktigt mummigt, men räkningarna lämnade ändå en bitter eftersmak...

Har fått sms från "bossen" på Kontorsboden om klädorder - msåse ha affärens egna t--shirt. Vilket antingen är en ganska förstor urtvättat, formlös dassigt svart sak med guldtryck eller en väldigt cerise och mycket förstor t-shirt med svart tryck - och det trycket har hamnat mitt på brösten...så om jag skulle få "stiff nipples" ploppar dom ut i två O:n. ...vilket ju iofs, på det viset uttryckt, låter ganska så trevligt...hihi.

Hade svårt för att somna även denna natt. Låg och vände och vred, försökte lyssna på Ipoden, räkna får, koppla av, tänka mig till en sandstrand och solsken...men näe..
Jag lyckades dock somna mitt i tankarna om en bra bokidé (naturligtvis)...åhhh jag skulle så gärna vilja skriva en bok....Åhhh jag borde ha block och penna vid sängen och skriva ner mina bokidéer...har ju block och penna överallt i lägenheten utom just där..för att jag alltid bär iväg med det block och penna jag alltid lägger just vid sängen.
Eller ha en lap top att bara sätta på lite diskret så där i mörkret, när Stefan nanar och snarkar och skriva lite granna. Ty den här datorn jag sitter vid nu går inte bara sätta på lite diskret eftersom den låter som 3 stycken motorsågar, 5 stycken ilskna tandläkarborrar och ett jetflygplan när man startar den.

Menmen... Här kommer dagens önskeoutfit, från Topshop såklart..vad annars?
146310-705
Kommentera 6 st

Sugen på att fynda en Pinaforeklänning?

2007-01-24 | 23:14:21 | shopping, provrummet & cravings,

146310-703
Här är några Pinaforeklänningar ni just nu kan "fynda" på www.ebay.co.uk  för bara någon - några svenska hundralappar inklusive frakt!

Sök på Pinafore Dress i sökrutan så får ni upp en mängd kopior och varianter på dyrare  Topshopmodeller.

Jag har ju redan fundat en svart, en lila och gul...för typ 350 kronor tillsammans.
Kommentera 2 st

One Creative Coffee Latte de Luxe

2007-01-24 | 22:39:50 | Foto/Fotografering,

146310-702Så där ja.. nu har jag gjort en "modell" av en egendesignad anteckningsbok.. den är väldigt sned, väldigt skör och antagligen helt obrukbar, men den är fin att titta på..

Men det var kul att sitta och pyssla med den ett tag och sörpla Kaffemedvarmmjölochkanelsamtkardemumma där ute ute i köket vid mitt arbetsbord, bland pärlor, papp, tråd och tyger, pennor och klister, saxar och tänger.

So, come on! Someone please give me a job!
Jag tar vad som helst (nästan) som har med foto,text, bild, layout, grafisk design, smyckesdesign, papp,krita, rita att göra!

Jag är ju trevlig..
Kommentera 3 st

Bland handkrämer, pysselsaker och benvärmare

2007-01-24 | 20:07:48 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-701Det känns fortfarande väldigt väldigt tungt efter beskedet om ingen a-kassa alls. Och det hjälpte ju inte att skrivarjäveln krånglade genom att spotta ur
sig  en massa papper förut med bara
"e48209rj3e}£$@523€{${$509h023r2?"U("-klotter på sig istället för den jobbansökan jag ville få ut.

Efter en del svordomar, kastande av saker i golver och många spillda tårar skärpte den till slut till sig och jag fick ut CV och personligt brev som jag gick med til Lindex.

Efter det tog jag en promenad i raskt tempo, fick andnöd vid några tillfällen, men tog mig hem och gjorde en smoothie innan jag skulle jobba i några  timmar.

Smoothie
* 1 banan
* 1 sharonfrukt
* Lite naturell yoghurt
* Lite Godmorgonjuice
(+järn/folsyra, apelsin, passion, kaktusfikonsmak)
* Krossat linfrö
*Psylliumfrön
* Lite torkad blandfrukt



Det blev en gansak så brun sörja, men det å andra sidan passade ju dagens humör..god var den dock.

Träffade mamma på hennes lunchrast och hon tyckte synd om mig och ville trösta mig. Det gjorde hon med kramar, klappar och presenter. Jag fick ett par gråa leggins - som jag bar på jobbet tillsammans med blå stickad kofta, H&M, Vitt långt linne med brottarrygg, Lindex, Svarta Overkneestrumpor, Åhléns. De gråa legginsen samt även ett par gråsvarta benvärmare köpte mamma till mig inne på Lindex. Sedan gick vi till bokhandeln där jag fick tre ark med bokmärken - två med solsemestermotiv och ett med Änglar. Mamma är en ängel.

Jag fick nämligen en idé om att göra egna små fina anteckningsböcker utav alla de fina vita papper jag gjorde en gång under en papperstillverkningskurs.

På jobbet gick det bra, förutom att när mamma kom blev jag otrevlig, bara för att jag var ledsen. Förlåt Mamma..
Pappa kom förbi lite senare med saker - ytterligare presenter från mamma ( tror mamma fick lite nog av mig..helt förståeligt..): Hälsogrejer från Daniel Jouvance - ett matsmältningste, en handkräm, Omega 3tabletter samt ett Omega3 lip balm.

På kontorsboden så skrev jag upp samt köpte lite olika papper i olika färger, fotopapper - 100pack, två fina pennor, snören och band, pärlor och smyckesdelar, scrapbookingsaker, en "His'n'Hers Couples Calendar" med Simpsonsmotiv samt en papperskorg till badrummet och en matchhande låda som jag antingen ska förvara pysselgrejer i eller ha smink i inne på toan..
Kommentera 9 st

En död medborgare kräver varken bidrag eller hjälp eller hur?

2007-01-24 | 15:17:48 |

Jag har sedan jag tog studenten år 2000 alltid hållt mig sysselsatt - antingen genom jobb fast framförallt genom studier. På högskola, universitet och folkhögskola.  Förutom under en liten period för precis ett år sedan.
Då blev jag arbetslös för första gången i mitt liv. Eftersom jag mest studerat och det på heltid har jag mestadels sommarjobbat. Förutom året efter studenten då jag arbetade nästintill heltid som telefonintervjuare i Stockholm Därför så har jag aldrig jobbat så pass mycket att jag skulle vara berättigad en a-kassa. Hur ska man kunna jobba minst 70 - ja nu 80 timmar i månaden plus studera på allvar på heltid samtidigt?

Då för ett år sedan så fick jag vänta och hålla ut 90 dagar enligt studerandevillkoret för att få en a-kassa. Det är alltså 3 månader utan några som helst pengar. Socialhjälp var jag inte berättigad för jag hade en sambo med högsta -a-kassabelopp vid den tiden - och det är inga stora summor för två att klara sig på heller...och att som 24åring gå och be sin pojkvän om fickpengar kändes bara än mer deprimerande.
Jag sökte alla möjliga sorters jobb under den här perioden samt jobbade GRATIS i en väns butik under denna tid bara för att jag inte kunde med att bara sitta hemma och lata mig.
Mina föräldrar och min sambo försörjde mig under denna tid.
De 90 dagarna gick på nåt märkligt sätt, fast långsamt.. och jag fick lägsta a-kassa beviljad - knappt
4900:- efter skatt - deprimerande lite, men mer än ingenting. Jag bytte ut detta mot så kallat aktivitetsstöd istället och tog arbetslöshet i den butik jag jobbat gratis i.
Efter några månader fick jag en visstidanställning på tändsticksfabriken och den löpte ut lagom tills dess att jag påbörjade min nuvarande utbildning i augusti.

Idag fick jag reda på av min a-kassa att när jag slutar skolan den 1 juni så står jag åter igen utan pengar. Trots att jag blev beviljad a-kassa förra året så har den nya regeringen slopat alla sådana villkor för en student. Studerandevillkoret är helt och hållet borta och det räknas inte heller att jag kom in i systemet förra året. För jag är student NU och NU regerar borgarna.
Jag kommer inte ens få pengar om 90 dagar efter jag slutat skolan.

Självklart vill jag hellre ha jobb, ett riktigt  och ett välbetalt jobb än att gå på a-kassa och bidrag. Men, det är faktiskt inte så enkelt att bara få ett jobb. Man får allt som oftast inte första bästa jobb man söker. Det vore skönt att ha lite ekonomisk säkerhet/stöd under tiden så att man i alla fall klarar räkningar och mat.Jag kan inte arbeta som CNCoperatör eller Fysiklärare vilket brukar vara de enda jobben som finns här i denna stad. Det är inte bara att flytta heller - man måste ha någonstans att bo och lite säkerhet och trygghet. Eller hur?

Men detta har den nya regeringen helt tagit bort. Idag känner jag mig helt tom och helt utan ljus och möjligheter. Jag ser idag ingen större framtid. Och det kommer vara så många studenter som kommer att få inse och vakna upp i ett kallt och rått sommarsverige i år.
Ska vi behöva känna oss så värdelösa och nästintill självmordsbenägna?
Fast å andra sidan, kära Borgare och borgerliga väljare; En död medborgare kräver varken bidrag eller hjälp eller hur? En död är ingen ful, krävande börda för samhället va? Men var de verkligen dit ni ville komma?

..överflödig fråga kanske..
Kommentera 4 st

Coffee, beads and me!

2007-01-24 | 11:05:58 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-700

Mmm det var en god frukost, kaffemedvarmmjölkochkanel...nutrilette browniebar och så lekte jag lite med en del av mina pärlor..ska nog pärla lite idag.. and I just love my hair!
Hoppas mamma ringer snart och vill kika på torghandeln med mig på hennes matrast.
Time to pick an outfit that goes with blonde...det var ett tag sedan!
Kommentera 6 st

Dagens absoluta vill ha-objekt och lila Pinaforeklänning!

2007-01-24 | 10:00:14 | shopping, provrummet & cravings,

146310-697
Dagens absoluta vill ha-objekt!

Oj, tog mig visst en sovmorgon idag..sabla Stefan till att vara sjukskriven - jag kommer ju inte upp tidigt om inte han går upp kockan 06.00 och kliver ut igenom dörren 06.42!
Men å andra sidan har jag sovit så jäkla dåligt den senaste tiden - somnat sent eller inte alls, klivit opp tidigt och lagt mig sent inte somnat eller väldigt sent klivit upp tidigt blablabla..
Men det var trevligt att möta en hyfsat utvilad blondin i spegeln i alla fall! Hade nästan glömt från igår hur jag såg ut eller att jag faktiskt fått en förändring i utseendet! Tjoohoo!
Det blev ett superbilligt köp av den lila Pinaforeklänningen på Ebay - lite över hundralappen.

Idag ska jag jobba några timmar i Kontorsboden, som extrahjälp så där. Det ska jag även göra imorgon förmiddag när deras rea drar igång...ska allt lägga vantarna på lite schyssta skrivböcker, kanske lite akvarellgrejor och andra grunkor..en blommig papperskorg måste jag ha med..

Men nu: Nutrillete Brownie Bar och Kaffemedvarmmjölkochkanel!
Kommentera 3 st

Mmmm, Ahhh Cranberry Punch Smoothie och klänningskval

2007-01-23 | 22:09:25 | shopping, provrummet & cravings,

146310-690
MMmm har ätit upp en ask med Sugarfree Mentos Fruity Flavour! Samt en kaffemedvarmmjölkochkanelsamtkardemumma - ja man måste ju förändra sig lite..hehe..
Dessutom har jag gjort en urgod smoothie (don't I always?) med följande recept:

* Lite naturell yoghurt
* Lite Godmorgon Juice + Järn/Folsyra
med Apelsin, passionsfrukt och kaktusfikonsmak
* Frysta hallon/blåbär/jordgubbar
* 1 Sharonfrukt
* 1 Banan
* Krossat Linfrö

Mös med dessa gottigheter och mina nya Cranberry Punch Doftljus, efter en lång varm dusch och lite fler nöjda speglingar av mitt nya hår :)

Dock duschade jag så länge att jag missade slutbudgivandet på den gula Pinaforeklänningen, but that's allright Mama för jag har vigt mina ögon åt en blå, en lila och en annan gul Pinafore för tillfället istället..får se vilken jag ska buda på...fast nu hittade jag en rosa också...

Vilken tycker ni?


146310-694146310-693146310-692






Kommentera 8 st

Kondomhätta, ny hårfärg och välkommen tillbaka blondie!

2007-01-23 | 19:39:08 | Smink, Hudvård, Skönhet,

Ahhh! Äntligen! Jag känner mig som hemma igen. Efter att ha varit deprimerad brunette så känner jag mig idag som en glad blondin...nästan blondin i alla fall. Helt otroligt vad en hårfärg kan göra. ..jag blev ju som helt ny när jag blev brunette, men nu var jag van vid det så när jag kom från sköljen hos frissan och såg en ljushårig tjej i spegeln kändes det jätteovant...men hemma. "Hej Hej Anna, välkommen tillbaka" sade jag nästan till mig själv.

Frisören var jättesnäll och försiktig. Hon sa att jag är ju faktiskt jätteljus och har grovt bra hår (ha! till den frisör som sa att jag inte kunde vara blond på riktigt!).
Men hon kapade en rejäl bit av håret *snyft snyft* och satte sedan en trång kondomaktig hätta på mitt huvud. Hättan hade en massa hål och ur dom drog hon hastigt och lustigt fram hårslinga efter hårslinga som sedan fick lila klet på sig. Tyckte jag såg riktigt cool ut på ett åttiotalspudelhårdrocksaktigt sätt med alla slingor framdragna ur hättan - vilken volym, haha!

146310-688146310-687

Satt och läste de senaste numren av Hänt Extra och fotade mig själv i denna så fåniga mundering med mobilkameran och blev bara nervösare för var minut hur håret skulle se ut och......
 VOILA!
146310-696
Dock ser det aningen mörkare, ja nästan brunaktigt ut på bilderna...ska fixa bättre bilder imorgon tänkte jag, men jag är nästan blond faktiskt..eller jag upplever mig som det...på ett Jennifer Anistonsätt precis som jag ville! Woohoo! Och denna lycka för endast 630 kronor! Woohoo!

Gick sedan till Ica och mötte mamma som blev så glad över att se mig. Hon berömde mig gång på gång över hur fin jag var och att jag igen och åter såg ut som "hennes Anna"...och hennes Anna vill jag vara.
För att förhöja dagens gladhetskänslor köpte jag mig en rosa blombukett, doftljus - Cranberry Punch samt sharonfrukt, lime, olika teér och så två gröna växter i ljusa krukor.
Man ska vara glad! Och idag är jag lite glad....har mumsat i mig en ask Sugarfree Fruity Mentos också..

Nu ska bara den gula Pinaforeklänningen bli min också för en struntsumma...bara nån timma kvar nu...hoppas...Mmm blont hår och gul klänning - me likey!
Kommentera 10 st

Topshop och patricia field - me likey!

2007-01-23 | 08:10:55 | shopping, provrummet & cravings,

146310-686
Dagens önskeoutfit är en blandning av älskade Topshop och med smycken från Patricia Fields hemsida www.patriciafield.com som ju var geniet bakom alla snygga outfits i Sex and the city - mycket rolig hemsida hon har måste jag säga....glömde ta med den på min "Shoppingguide" för några inlägg sedan
http://pyttis.blogg.se/2007/january/bloggarens-guide-till-shoppinggalaxen-en-miniguide.html

Nu ska jag snart halka iväg i snön till skolan. Vid lunch kommer pappa och hämtar mig - vi två och min käre lille storebror ska luncha tillsammans ty det är pappas födelsedag! Har beställt en nalle som kommer med posten idag till honom i present www.nallebudet.se .

Och sen är det då dags för frisörsbesöket...gaahh!...
Kommentera 7 st

..och oups jag köpte visst den svarta...

2007-01-22 | 23:47:08 | shopping, provrummet & cravings,

146310-685
Hittade dessa två på Ebay nyss..har redan "glömt" de tre andra klänningarna i liknande "Pinaforemodell" jag bloggade om för ett dygn sedan - fashion is fast yes..
Dels för att det står att de är One Size loose fit 8/12 så det kan vara halv-helvanskligt att köpa dom och att de är helt alldeles jätteförstora..Särskilt eftersom jag är så kort också riskerar de bli som tält..som elloslinnena *morr*

Men dessa två klänningar är i en bestämd storlek..och oups jag köpte visst den svarta för dryga hundralappen..se där ja..med fickor på och allt...hihi

Har lagt ett litet minibud på den gula.

































Kommentera 6 st

Hair! My Hair! What is she gonna do with my hair?

2007-01-22 | 22:54:47 | Smink, Hudvård, Skönhet,


146310-683

Ok, det börjar närma sig nu..imorgon är det dags för frisören. Är faktiskt lite nervös och pirrig. Förväntan blandas med "äcsh fan jag ringer och avbokar"känslor. Undrar hur det blir..undrar hur ljus hon kan/kommer att göra mig? Blir det bara yttepyttelite slingat? Knappt någon förändring alls? Eller en markant skillnad? Nöjd eller onöjd? Åhh...jag vill så gärna gå därifrån helnöjd, med fint glänsande hår..mycket ljusare..Please? Och undrar hur mycket hon kommer klippa?
Fan, hittade bilder på mig igår i en låda  anno 2000...hade ju hår nedanför midjan! Varför gick jag och klippte lugg och axellångt för? Varför massa etapper och grejs? Varför brunt? Varför platinablekning?
Gaaahhh!

Några sistaminuten (timmarna)tips??
Kommentera 2 st

Tvserier - en generationsfråga!?!

2007-01-22 | 18:48:29 | Film/TV/Kändisar,

På de allra flesta bloggar jag läser, går in på, följer så verkar OC och One Tree Hill vara något väldigt viktigt..Det diskuteras dvdboxar, karaktärer, dagens avsnitt, dagens längtan efter dagens avsnitt, längtan efter nästa avsnitt och seriernas hunks'n'babes. Jag har aldrig ens sett OC eller One Tree Hill..den senare vet jag inte ens vad det är för något...Och detta känns lite granna ovant för mig för jag var verkligen en tv-seriejunkie under nittiotalet..Beverly Hill, Pang I plugget, Huset Fullt, Models Inc, Melrose Place, Dr Quinn, Lilla Huset på Prärien, Road to Avonlea, Dynastin, Party of Five, Arkiv X, Vänner, Blossom, Baywatch, Mitt så kallade Liv, med mera med mera.för att nämna några..
Så det är väl lite granna som jag och Karin diskuterade igår; det måste vara lite av en generationsfråga..

För ärligt talat kan jag känna mig aningen gammal i denna bloggvärlden ibland. Jag är så totalt och helt imponerad av en rad bloggerskor och bloggare där ute som har järnkoll på mode - senaste trender, designers, a-linjeformat och empireskuret, kvalité på olika material..Ni har extrajobb och heltidsjobb, inreder era rum som lägenheter, köper dyra märken, går på caféer och åker på skidsemestrar...och så är ni 16,17..20 år gamla..Woosch!

Om OC kan jag säga att den har jag ratar och nobbat av tre enkla små anledningar:
1) Mischa Barton. Jag kan inte sätta fingret på det, men jag gillar henne inte. Inte hur hon uppfört sig i talkshows och liknande och därav har jag svårt att se något där hon frekvent förekommer. Antagligen är det bara avundsjuka på hennes långa slanka kropp och välfyllda garderob..men ändå..
2) Han killen som verkar vara någon sorts huvudkaraktär och som verkar ha ett on/offrelationship med Mischa Bartons figur..(helt baserat på det jag sett genom trailers). Dessutom har han en ful frisyr och är som Justin Timberlake - menlöst oattraktiv.
3) Själva titelmelodin..om det nu är det ?? "California...something something.." Ty den påminner endast och enbart om våra idotiska irländska grannar vi hade i förra lägenheten vi bodde. De spelade konstant denna låt på repeat, dagarna i ända (stackars deras bebisar) och tog endast paus i spelandet när de mordhotade mig eller ringde hyresvärden och ljög ihop historier om mig och Stefan. *Rys*
 I övrigt inget ont om just irländare alltså..

 OC.. Oh Crap I say

Nej jag får helt enkelt slå ett slag för Cityakuten ikväll - den bästaste och endaste serien jag följer just nu. Annars ser jag bara SATC (sex and the city) på dvd, Simpsons och Seinfeld.
Undrar just vad Luka tar för sig för ikväll..och hur kommer det gå för den sååå snygge John Stamos..(från Huset fullt?)..och hmm är inte Neela hur söt som helst?

146310-682
Kommentera 8 st

Tiokronorspresentförråd och Kulinarisk Tonfiskrätt.

2007-01-22 | 17:34:04 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-680
Håhåjajaja sa kärringen och slant på ändan medan grisen släppte en fjärt och räven rapa surt...
Jag är mätt alltså..

Åt en riktigt kulinarisk måltid, komponerad av mig själv:
*Tagliatelle - fullkorn naturligtvis.
* Såsbas på Crème Bonjour Cuisine - Fransk Senap & Örtsmak
* Kidneybönor, rödlök, purjolök, tonfisk, majs, röd paprika, Paprikapulver,cayennepeppar
* Ruccolasallad
Mmmm!

Jag har gått en politisk ringled med Angelica - en cirka 6 km lång runda med takeawaylatte från statoil i handen. Efteråt gick vi in på Konsum och fullkomligt dök ner i en stoooor papplåda där alla varor kostade 10 kronor styck! Jag fyndade två ramar/tavlor med blommotiv, en spegel med orangebrun träram, gelklisterdekoreringsgrejer i form av hjärtan och fiskar, en liten ask med sytråd i olika fäger, nålar,måttband och fingerborg samt en litenlitenlitenliten sax som gick sönder när jag skulle prova den..wellwell...disktrasor, en scrubvante att döda celluliterna med och en stor kökssax.

Jag köpte en även dinkelbröd, juice och en jättefin kaffemugg till mamma med en jättefin text inuti själva muggen. Jag slog in den i fint papper, gjorde ett litet kort och gav den till henne för en liten stund sedan. Hon fick även ett armband jag gjorde förut i fuskläderremmar och olika pärlor och knutar.
Haha när jag kom hem med alla "tiokronorsfynd" tittade Stefan lite skeptiskt på mig och jag sade glatt

" Ja det är ju bra att köpa på sig lite billig skit att ha hemma som presentförråd...typ"
 
och precis när jag sa det så kände jag att jag lät precis som min mamma som alltid haft den "ursäkten" inför pappa när han tittat skeptiskt på henne när hon plockat på sig ditt och datt inne på Hem & Hobby eller Ikea..
Och gissa vad mamma sa när jag visade henne mina "fynd"?

" Det är ju perfekt att ha sådant hemma om man måste ha en snabb present om man blir bortbjuden".

Hihi, jag är mamma upp idagen - på ett positivt sätt! För mamma är ju bäst.
Kommentera 7 st

Dressed in leopard och beväpnad!

2007-01-22 | 12:11:50 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-678
Dagens "slappa" outfit består av
* väldigt trasiga, baggy jeans, ONLY
*
Röd T-shirt, med liten puffärm, Gina Tricot
*
Leopardmönstrad scarf, Tidningen Cosmopolitan

Nu har jag än en gång bråkat med ResursBank som hela tiden skickar fel räkningar, månadsbelopp och förseningsavgifter på räkningar jag inte ens ska ha betalt. GAAAHHH! Jag blir tokig!
Dessutom stämmer det inte alls med vad jag först skrev upp mig för att betala under 72 månader hos Onoff när jag tog kameran..ingenting. Avgifter, räntor, månadsbelopp, uppläggningsavgift, aviavgift och blablabla..och det värsta är att jag känner att jag inte kan hävda mig mot den jag pratar med i luren eftersom jag inte riktigt begriper innebörden av just ovanstående begrepp.

Men däremot kan jag jämföra deras uppgifter med de jag fick av Onoff - som är baserade just påResursBanks egna tabeller..och se att det inte stämmer.

Dessutom blev jag livrädd nyss när jag stod och sminkade mig och helt plötsligt stod Stefan - som ju skulle vara på jobbet, bakom mig. Han har blivit sjukskriven för nacken.

Så där stod jag, halvsminkad (uhhh om jag ändå ska bli rånad eller inbrotterad kan jag väl få sminka mig först??) redo att försvara mig själv och neccessären med en...ögonskuggeapplikator..
Tja, de gör ju faktiskt ont att peta sig i ögat med..
Kommentera 10 st

Morgonens godisbitar till frukostlatten

2007-01-22 | 09:19:43 | shopping, provrummet & cravings,


146310-677
Åhh..jag vill verkligen shoppa loss på Topshop - idag skulle jag köpa just de här godbitarna!
*sucka och sukta*
Mmm jag har fått till en väldans god kaffemedvarmmjölkochkanel denna morgon. Mjölken har fått ett härligt fluffigt skum och den värmer så skönt i munnen, nerför halsen och ner i magen. Äter en Nutrilette Browniebar till..så kaffe och kaka till frukost helt enkelt!

Pinaforeklänningarna i
förra inlägget kommer ifrån Ebay - where else? Hihi..Jag lutar mest åt den senpasfärgade  faktiskt..

Vad ska Ni göra idag då? Jobb? Skola? Arbetssökning? Mys? Kurering?
Kommentera 8 st

Vilken Pinaforedress ska jag välja?

2007-01-21 | 23:58:24 | shopping, provrummet & cravings,

146310-676146310-675146310-674

Svart                                   Grå                                                         Mustard ?
Kommentera 14 st

My Sunday Temptation - Mmm und Slurp!

2007-01-21 | 20:44:22 | Lyx,

146310-672
Mmm, det blev en kvällssmoothie idag istället! Iskall frestande frestelse och varm mysig
kaffemedvarmmjölkochkanel!

My Sunday Temptation

* Frysta jordgubbar
* 1 banan
* 1 skiva honongsmelon
* Lite sojamjölk
* Lite naturell yoghurt
* Färskpressad apelsinjuice
* Lite kanel
* Krossat linfrö
* Psylliumfrön

MMmmm und Slurp!

Det var en väldans mysig, skrattig och trevlig födelsedagsfika hos Karin förut.

Hon fick en minipresent i form av halsband jag gjorde förut, men hon ska få mer, det är bara inte riktigt klart ännu.

Jag fick en jättegod dinkelfralla hon bakat själv, med ost och saltgurka på - Yummie!

Det var tända ljus och två koppar te och en underbar vän.

 Älskar Karins lägenhet. Den är så..så "Carrie Bradshaw"! Enkelt och rent, mysigt bohemiskt med några små riktigt personliga detaljer här och där som ger det hela en underbar touch!

Jag fick låna med mig lite veckotidningar hem. Måste kolla, inspireras och så där inför frisörbesöket på tisdag så jag har lite förslag i bakfickan att komma med. Känner mig alltid så oförberedd hos frisörer och så gör de lite granna som de vill istället för att lyssna på mina små önskemål. Vill verkligen inte gå därifrån med lite fisiga slingor som jag lagt ut tusenlappen på och blir missnöjd med bara för att jag inget annat kan göra med mitt hår förrän om två månader då nästa slingfas får träda in...vill inte gå därifrån med något halvdant..Vill gå därifrån med valuta för pengarna och skinande hår och en färg jag vill leva med!
Kommentera 3 st

Bloggarens guide till shoppinggalaxen - en miniguide i alla fall.

2007-01-21 | 18:26:05 | shopping, provrummet & cravings,

146310-668Det är en del av Er som frågat mig angående mina nätköp. Främst frågor kring Ebay - hur det fungerar, kvalitét och så vidare. men också var jag hittar "allt".

Det är väldigt kul och  framförallt smickrande att Ni frågar mig, när det finns så många och så stora rena modebloggar där ute, med så inbitna och passionerade fashionistas som kan skilja designers från varandra medan jag fortfarande tror ibland att Coco Chanel är en ny glassort med kokos och kanelsmak...
Men nu ska jag dela med mig av det lilla jag kan och de sidor jag brukar kolla på..
Ebay
Jag blev en "Ebayer" i augusti förra året och har sedan dess köpt:
* 7 par högklackade skor
* 2 par stövlar
* 12 väskor
* 1 Dior Foundation
* Lite pärlor och berlocker
* 2 stycken Ole Henriksenprodukter.
* 2 st Ipodfodral i läder
* 1 Neonskylt med Nine Inch nailslogga
* 4 st Simpsonsmjukisar
* 3 st skivor och 3 t-shirts med hårdrocksanknytning till Stefan

Det är främst www.ebay.co.uk jag kollar på för om du  till exempel köper inom EU så slipper du åka på tullavgifter som du lätt kan åka på från USA. Jag har handlat en del från www.ebay.com också och som som tur är har jag  ALDRIG åkt på tullavgift när jag hämtat ut mitt paket. *peppar peppar ta i trä*
Jag anser att Ebay är ett paradis där man kan finna det allra mesta och bästa - allt från designervaror till kopior, från vintage till sprillans nytt och i alla prisklasser.

Men!

* Låt dig inte luras av att själva varan är billig - ibland så kostar frakten skjortan istället. Så kolla frakt noga och fråga alltid en gång för mycket om du är osäker!
*Kolla upp olikastorleksguider och så där - finns en rad olika storlekssystem. Sverige, Frankrike, England, Usa, Italien har t ex helt olika.
* Tänk på att öppna ett PayPalkonto att betala dina auktioner med - lätt och smidigt och de flesta säljare nästan kräver det
.
* Köp inte elektronik, datorer, Ipod och kameror och sådant, även omdet är billigt så missar du ju garanti till exempel om den/det går sönder..och det är heller inte lätt att laga själv om det skadats under frakt..
*Sätt en maxgräns för vad du får bjuda som högst på en vara - det är lätt att börja bjuda alldeles för mycket i slutminutrarna.

Sedan är det lätt på Ebay - man kan söka på det mesta och få resultat. Och närm man fått sökresultat kan man nästan alltid se vad säljaren av en vara du sökt på har för övriga auktioner eller till och med nätshop och på så sätt får du ett allt större och större "shoppingområde" att kolla in. Länkar är kul!
Jag var mycket för Tradera förut, men Ebay är mycket massa bättre för jag har märkt att de svenska säljarna ofta tar ÖVERPRISER och verkligen utnyttjar "svenskens rädsla för att handla över nätet
 och utomlands".
Svenska Ebay är likadant.

146310-670Shopping- och annat -länkar

Som sagt, jag är ingen emd särskilt stor koll. Det jag finner en massa insiration och saker på är just de redan nämnda
www.ebay.co.uk
* www.ebay.com och kolla säljarnas egna länkar och shops
* www.topshop.com är min favorit för inspiration och drömmar och suktande. HAr dock inte fått klart för mig och de fraktar beställningar till Sverige eller om man får nöja sig med Göteborg och Stockholmsresor..*buhu*
* www.hm.com funkar alltid
* www.asos.com verkar vara en riktig "bloggklassiker och favorit
* www.girlsbits.com har en hel del kul
* http://ellos.se har gett dom två chanser men jag kommer nog itne beställa så mycket mer, har blivit besviken på kläderna, fått felbeställningar och så...men de har en hel del fint...
* www.laredoute.se  bra postorderföretag med fint utbud med både bra och billigt och bättre och dyrt. Kolla bara upp storlekssystemet!
* www.odiumclothing.net har en hel del snygga platåskor, stövlar, Mary Janes, Lackkläder och gothmode. En hel del fina klänningar, waspies och korsetter.
* www.eleven.se åh gud så fina sminkprodukter, så mycket rosa! Lyx i mängder!
* www.mango.com har inte beställt, men snygg sida!
* www.bikbok.com mest för de snygga bilderna och för inspiration
* www.veromoda.se och www.ginatricot.se för att se kollektionerna - tyvärr ganska så sega sidor och synd att man inte kan beställa - det tror jag de skulle tjäna på..särskilt på sådana som mig som inte har affärerna i staden jag bor.
* www.blush.se ännu mera smink och lite dyrare märken
* www.gojane.com amerikansk sida och jag älskar deras skosektion! Köpt ett par stövlar. Inte så dyr frakt heller.
* www.have2have.se en jättefin skosida! För skoälskare är vi väl allihopa?
* www.accessoara.se
* http://www.parldesign.com  massor av pärlor och smyckestillbehör!
* www.pandurohobby.se -ett paradis för pysselentusiasten!
* www.wilmadesign.com - underbara väskor! Dock går det inte beställa från sidan men det kan du istället göra på www.handvaskor.se
* www.mintandvintage.com - rolig sida med gammalt och nytt
*www.streetoutlet.com cheap monday bland annat
* www.inreda.com
* www.ikea.se
* www.favoritsaker.se
* www.adlibris.se
* www.cdon.se
* http://www.fileaves.com/uk underkläder!
* www.erotikportalen.com smått och gott..haha..har köpt en kräm där som förhindrar rödautslag i armhålor och bikinilije efter rakning. Täkte att är det nåt ställe man kan finna sådana produkter på så är det sidor med "intima leksaker och produkter" och jag hade rätt! Den svider som fan, men röda prickarna försvinner =)
* www.marilynmonroe.com för MIG och dig som älskar marilyn. En underbar webshop - snabb leverans!
* www.hbo.com/city - man får inte glömma religionen och biblen - Sex and the city.Egen affär dessutom
 Ett tips är också att kolla in t ex www.elle.se och http://www.veckorevyn.com och deras länkar och shoppingguider för mer tips!

Hoppas detta var till lite nytta i allafall!
146310-671





















Kommentera 24 st

Me and Brett, don't we look like match made in heaven?

2007-01-21 | 14:31:13 | Musik/Böcker,

YEES!
Brett Anderson kommer till Sverige i mars för en spelning!
Woohoo!146310-666
Och jag tänker vara där och beskåda det hela...hade jag tänkt.

Var så länge sedan jag var på en konsert eller spelning...eller ja, Slayer i november förra året i Malmö..men det var ju evigheter sedan! För konserter är ju bland det bästa och roligaste och skönaste man kan göra ju!

Hmm, nu kom jag på en Utmaning till ER som läser:
Lista de fem bästa konserterna/spelningarna/festivalerna Ni varit på. Ha gärna med egna bilder också!

Jag ska pyssla med den "utmaningen" själv under dagen..leta igenom fotoalbum, lådor och pärmar, minnas och lyssna på skivor....men först ska jag gå hem till Karin och dricka te - ty det är ingen vanlig dag, för det är Karins födelsedag Hurra Hurra Hurra!


Kommentera 10 st

Lyxiga hårvårdsprodukter, viktuppgång (igen) och en ny klänning

2007-01-21 | 11:27:53 | Vardag,

146310-660
Hmm, är det möjligt? Hur är det möjligt? Igår inmundigade jag en smoothie, en hemmagjord pizza med tonfisk och grönsaker, samt sallad, två stycken kaffemedvarmmjölkochkanel, 3 koppar te, 1,5 liter vatten och 3 rutor mörk choklad  plus en timmes promenad och idag väger jag 1,2 kg mer än igår morse..???? Fast det kanske var en jädrans massa det där...jag vet inte..En smoothie, en pizza, 3 godisbitar o dryck.
Äsch..tycker det är konstigt i alla fall - jag förbränner ingenting utan absorberar allt.

Som Edina i Helt Hysteriskt när hon ligger i lerinpackningspakur. När de tar av henne lindorna är all leran borta och hennes hud har "ätit" upp den och hon gått 7 kg eller hur det var...mycket rolig serie det där för övrigt...kanske borde kolla lite på min dvdbox idag..
146310-663


Denna morgon orkar jag inte göra någon smoothie uatn jag återgår till min kära NutriletteBrowniebar, en kaffemedvarmmjölkochkanel. Jag har även smörjt in mig med en ljuvlig Cocoa Butter body lotion och tagit i en ny lyxprodukt i håret som jag fick av mamma igår. Den är från SEAH och är till för kluvna, trasiga, risiga hårtoppar...Är ju viktigt att vara i så bra "skick" som möjligt inför frisörbesöket på tisdag. Haha, försöker reparera hårtopparna men tvättar håret nästan var dag i hoppp om att min bruna hårfärg försvinner så att jag kan gå ifrån salongen som blond och utan att ha klippt allför mycket på längden.
Ja jisses.

Drömde inatt
att min blogg var jättevälbesökt, att det var sommar ute och att jag var i en affär för att köpa sommarkläningar och sjalar. När jag ställde mig vid en av hyllorna i affären ramlade det ner köttbullar i gräddsås i huvudet på mig.

Men det är knappast sommar ute . All snö hade regnat bort sent i natt, men nu har det börjat falla vita saker igen där utanför fönstret.
Men det hindrade ju inte att jag faktiskt klickade hem den här klänningen från  H&M146310-661...kanske borde tagit annan storlek..om jag nu ska hålla på att gå upp i vikt. Fan!
146310-662




















Kommentera 9 st

Receptet på Lycka..

2007-01-21 | 01:42:44 | Vardag,

146310-659
Tänkte jag skulle delge Er  receptet på Lycka..
..för är magen glad är hela du glad..va?
kanske inte...inte alltid.

Jag tänkte i alla fall g Er receptet på den goda pizza jag bakat både fredag och lördag denna helg och som jag inbillar mig är, om än inte smal lycka, så lite nyttigare än mycket annat i alla fall.

Ok.




 Deg - 2 st pizzor  - gräddas i ugn på 250 grader:

1/3 paket jäst smulas ned i 1 dl ljummet vatten
när jästen lösts upp tillsätt 1 krm salt och 1 msk matolja, rör lite granna
Sedan tar du 3 dl Dinkelmjöl och knådar därefter ihop allt till en smidig deg.
Dela degen i två delar och kavla ut dessa till två pizzor - cirka 20 cm i diameter
Låt jäsa i ca 10 minuter.

Bred på tomatsås

Min fyllning:
* Gör en blandning av keso och tonfisk bred den över tomatsåsen.
* Lägg på soltorkade tomater och några kronärtskockshjärtan.
* Strö på önskad mängd champinjoner och rödlöksringar
* På med riven ost.
* Några tomatskivor, jalapeños 
* Krydda med oregano över hela pizzan.

Grädda i 10-15 minuter och servera med ruccola, tomat, gurka, feferonis, majs, rödlök och eventuell dressing eller kebabsås.

Dryckesalternativ:
*Tropicanas färskpressade apelsinjuice utan apelsinkött
*Isvatten
*En kall öl

Bon Apetite!

Kommentera 6 st

nattsuktande

2007-01-21 | 00:54:40 | shopping, provrummet & cravings,


146310-654
Sitter här i natten och nätfönstershoppardrömmersuktarfluktarflåsar..det finns så mycket fint där ute. Eller hur?
Kommentera 5 st

Under den röda vinterhimlen ryms det onda barndomsminnen

2007-01-20 | 22:05:29 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-653
Det blev hemmabakd pizza idag igen. Så gott och så enkelt..och jag inbillar mig att det är nyttigt..oh well nyttigare än avnlig pizza ialla fall då jag bakar den på dinkelmjöl och vet vad jag själv stoppar i och på den.

Haha, pratar just i denna sekund med min bästaste vän Karin, på msn.. Jag är en "hot'n'updated version" av en Hemmets veckotidning med mina tips om ditt och datt.
Karin är bäst och imorgon fyller hon år!

Stefan, den stackarn, har drabbats av en hisklig nackspärr. Så han är strandad i soffan vid tv:n med värmedyna och mikrouppvärmd
havrekudde havrekudde (!?!). 


Dock har vi inga värktabletter här i lägenheten146310-651 - måste komma ihåg att köpa det! - så jag fick gå hem till mina föräldrar och hämta några.
Jag passade på att fota lite i kvällens vinterlandskap och det blev ganska häftiga bilder då jag plåtade med nattblixteffekten. Fotograferade en del träd i stadsparken samt mitt barndomshem som jag älskar så mycket.

Satt dock mest och grät där borta och snyftade i min tekopp..lite försenade och fördröjda känslor från begravningen kanske. Samt mitt eviga ältande om att jag är äcklig och ful och tjock. Att jag är värdelös och om krypet och äcklet i kroppen...
Men det kommer fram en del annat i det där..gammalt som legat och grott.
Bland annat hävde jag helt plötsligt ur mig ett minne från mellanstadiet då jag var den enda tjejen i klassen och parallellklassen som inte fick gå med i luciatåget. Jag fick sitta tillsammans med killarna som kommit i målbrottet i ett rum och lösa matteuppgifter och läsa i Nationalencyklopedin hela dagen medan de allra flesta var ute och lussade och sjöng.
Kanske att det är sådana upplevelser tillsammans med t ex den hos frisören för några veckor sedan  - som fick mig att känna mig "ovärd" att ens få en  klipptid  som får mig att känna mig helt värdelös??

Att jag i så många år och situationer känt mig ratad och hatad och för fel och för ful för allt?

Jag vet inte.

men nu ska jag gosa medhan som gång på gång, dag efter dag försöker intala mig att jag duger.
Kommentera 3 st

flingorna blir till tårar.

2007-01-20 | 16:02:24 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-650
Kommentera 6 st

Lattelyx och Smoothieskön lördagsmorgon

2007-01-20 | 12:02:11 | Lyx,

146310-648
Har  vaknat efter ganska så många timmars sömn, i alla fall fler än övriga nätter denna vecka, med en aning huvudvärk och lite konstig känsla i bröstet.

För att bota detta ville jag snabbt som ögat försöka lyxa till det lite granna. Så jag satte kaffebryggaren på puttring och genast spred sig den varma, goda doften av fika och konditori genom lägenheten. För kaffedoft är varmt och tryggt och mys. Kanske för att jag förknippar kaffe så mycket med mamma..?

Sedan tog jag upp frysta bär ur frysen, sköljde dom med vatten, skar en blodapelsing och började mixa till mig en härlig, frisk och sval smoothie.

* Frysta hallon och blåbär
* Frysta jordgubbar
* Naturell yoghurt
* Lite sojamjölk
* Krossat linfrö
* Psylliumfrön
* 1 blodapelsin





Sedan
värmde jag laktosfri mjölk i mikron, skummade den med stavmixer, hällde kaffe i en av mina nya fina bruna muggar från Ica, lade i lite kanel, på med mjölken som verkligen hade skummat sig som ett fint konstverk och så lite ytterligare kanel som topping. I med Smoothien i ett  väl valt glas och så var det dags för det sedvanliga lite "stylade" fotot med min Canon EOS 400D( ihopp om att t ex Elle ska tycka att jag är ju hur bra som helst, hihi) . Som tillbehör idag på fotot är det min fina kuvertväska i svart med vita hjärtan, jag fick av Stefan i julklapp samt de designerkopierade skorna jag fyndade på ebay.
Lyx lyx lyx.

Till kaffet tog jag dessutom en ruta mörk choklad - 70% kakaohalt med hallonbitar i. Så god, så ljuvlig, den smälte i munnen och i kaffet...och jag tänker INTE ha dåligt samvete för det.


146310-647Nu så skulle ju lördagen bli perfekt med lyxig shopping i storstaden, med maffiga muffinsfikastunder, takeawaylattes och färgglada, fina och välfyllda shoppingkassar med skor, trosor, toppar, en kjol eller två och snygga pocketböcker...

Eller kanske bara sitta i Marikmekkofåtöljen och läsa bok..det är ju gratis. Bli ompysslad till max med filt och te, lite god choklad på ett litet fat och bra skivor i cdväxlaren.



Eller att någon kom med en flybiljett till Paris - hotell, middag, shopping och skönhetsbehandlingar - allt redan betalt. *suck*

Hur har Ni börjat Eran Lördag och vad ska ni göra idag?? Hur skulle en lyxig lördag se ut enligt Er?
Kommentera 14 st

Sweet dreams...are made of shoes..

2007-01-20 | 01:09:56 | Skor Skor Skor!,

146310-646146310-645146310-644146310-643146310-642146310-641146310-640

Kom John Blund och strö dina magiska sand..aletter och skor på mina fötter..så jag kan drömma och sova sött inatt ty jag är så trött så trött.

Börjar känna mig förkyld - halsen trög och tjok, huden ryser och näsan rinner.
Huvudet och hjärtat ömt.
Kommentera 9 st

Begravning, bloggen, förfrågan till Er samt Tack Herr Reinfeldt

2007-01-19 | 20:32:31 |

146310-635
Känner mig helt helkonstig. Irriterad på jag vet inte vad. Ledsen på ett obestämt och odefinierat sätt. Frustrerad och tom. Ledsen och känslig. Bederövad och bedövad.

Mentormötet kändes inte helt hundra i morses, det är lite krystat och tystat, men så är jag också helt ur fas och jag inte presterat någonting.

Mensen värker.

Känner mig värdelös och nedstämd för en sådan sak som att min blogg knappt läses av ingen alls den här veckan...och jag som hade så många som tyckte om mig förra veckan..Funderade lite på tidigare om jag kanske bara ska sluta blogga så slipper jag bli besviken...men varför blir jag det? Lilla, dumma egoistiska Anna. Hmm, men är det inte ett tecken på att jag inte "höll"? Jag var/är inte så intressant alls...?
Men jag är tacksam för er få som lämnar kommentarer och läser *kram*

146310-639Hade en mysig kaffemedvarmmjölkochkanelfika med min bror innan begravningen. Vi åt skumgodisar och tittade på den engelska sitcomserien "Bottom". Sedan gick vi och åt. Mamma mötte upp och vi traskade de få metrarna till kyrkan.
I den stängda kistan låg han...Han som jag inte sett på en väldigt lång tid. Det var länge sedan så därför blev åsynen av kistan bara ett än mer tydligt tecken på en distans som känts i hjärtat sedan julaftonens tragiska besked.

146310-634
En snabb mellanlandning hemma hos min bror efter begravningen och innan "begravningsfikat"..där följde Hera med mig in på toaletten och hon sörplade i sig vatten från kranen och hon spann och spred värme. Lilla älskade katt.146310-638

Jag har varit på fyra begravningar i hela mitt liv. Min farmors ( naturlig av åldern), mina kusiners pappa ( allt för tidig bortgång), en gymnasieklasskompis som dog i en  väldigt olycklig bilolycka och så M's idag, den tragiska, den sorgsna...den..den jag vet inte..

Man..eller JAG ,blir allt lite egocentrisk på begravningar och kring dödsfall. Jag undrar hur många som skulle sörja mig, om nån skulle gråta, vad folk skulle säga och minnas. Men så kommer det också tankarna om vilka låtar man vill ska spelas under begravniongen - de som på nåt sätt får bli ett "minnessoundtrack". Min bror hade gjort ett fint och perfekt val av en låt till denna begravning
http://www.youtube.com/watch?v=a4Yj-XoCEYk
Jag vet att mamma skulle nog vilja ha något med John Lennon och något med Eric Clapton.
Men vad skulle jag vilja ha?http://www.youtube.com/watch?v=2A2Jt4WOxN8 har jag ju förälskat mig i sedan det tårfyllda och sentimentala avsnittet av ER/Cityakuten när Dr Mark Green dör.

Fast, man ska väl inte gå runt och tänka på det där kanske..Men mamma sa något om att Begravningsbyråer har " det vita arkivet" där man kan gå och skriva ned sådant om sin egen begravning så att anhöriga slipper det sen när den dagen kommer.

Jaja...

Nu ska jag äta hembakad pizza på dinkelmjöl. Kronärtsskocka, champinjoner, soltorkad tomat, tomatsås, ost, vanlig tomat och oregano får bli fyllningen. Stor sallad bredvid.
Sedan kanske det blir mumsmys med te, cola light, mörk choklad med hallonsmak, salmiak/turkisk pepparstänger och kanske en kaffemedvarmmjölkochkanel till.

146310-636

Vad mumsar Ni på och myser med Ikväll?


146310-637








Dessutom : Tack Herr Reinfeldt, Maudan, Göran och Lars - idag fick jag en ny facket/a-kasseavgift på över 200 kronor mer i månaden - pengar som jag aldrig ens kanske får se eftersom dessa fyra dumbommar så snällt tagit bort studerandevillkoret.
Så en mycket dyrare utgift för en redan ansträngd ekonomi för en heltidsstudent som slutar den 1 juni och som måste ha ett jobb den 2 juni - senast.
Tack så jävla mycket för en otrygghet utan dess like.
Kommentera 13 st

Strawberry Pink Passion !

2007-01-19 | 07:53:33 | Lyx,

146310-631Mmmm, har precis avnjutit några glas av den här smoothien - den var härligt krämigt - men ändå len och lättdrucken, iskall och lagom söt.

Den kändes lyxig
och istället för att släpa mig iväg till skolan och gå på mentormöte och skämmas för att jag inte kommit på någon saga - bara skisser, så skulle jag hellre gå runt här hemma och plocka, lyssna på Ipoden, göra fint och slökolla lite på Sex and the City.

Idag är det alltså begravningen.

Känner mig lite orolig i kroppen och skulle egentligen alltså helst bara stanna hemma hela förmiddagen och inte gå till skolan. Känner helkonstigt nog för att städa...vill ha ordning och rent innan och efter begravningen. Vill inte komma hem ledsen till en enda röra...känner jag.

Men men, vi ksulle nog äta hämtmat ikväll, Stefan och jag, mysa och ta det lugnt.

Nu måste jag hoppa in i duschen lite snabbt, hitta en liten outfit för förmiddagen och sedan bege mig iväg.





Kommentera 15 st

Kan inte bestämma outfit alls - för många val!

2007-01-19 | 07:14:06 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,


146310-625146310-630


















146310-629146310-627













146310-624
146310-626
Åh, jagkan verkligen inte bestämma mig över dagens önskeoutfit ifrån Topshop. Antingen vill jag ha den *röda klänningen"tunikan + ett par strumpbyxor och Overknees och de gråa skorna.
Eller så vill jag ha den
*gråa byxan + den bruna blusen + de gråa skorna +väskan eller så vill jag ha den
*bruna blusen+ jeansshortsen med korsettliv + de gråa pumpsen + strumpbyxor med overknee + väskan.

Åh dessa svåra val!...
hmmm eller varför inte den röda tunikan + den gråa byxan?
Kommentera 4 st

Möjlig inledning på min bok..

2007-01-19 | 00:38:31 | karriären och drömmen om en,

"
Det här är inte en barnbok.
Det är heller inte en vuxenbok.
Det är snarare en grisbok.
Så om Du på något sätt
skulle råka att känna igen Dig
eller kan identifiera Dig med
Den lilla Grisen
Tja... Då kanske du faktiskt
och helt enkelt är en Gris
trots allt.

Men om det gör Dig bättre till mods
så kan vi för enkelhetens skull kalla det här
för en "Lite som livet är"-bok.

Ok?

"
Kommentera 1 st

Dagens shopping glömde jag.... ju

2007-01-18 | 23:41:38 | shopping, provrummet & cravings,

146310-620
Fann dessa två böcker bland alla mina pärmar, mappar, papper och grejer i en hylla. Det är två böcker jag gjorde under mina första två år på Helliden 01-03.

Dock går det inte alls med den där sagan jag ska redovisa för mentorn imorgon. I och för sig är det ingen "tvingad" uppgift utan mer något jag fick för att hålla igång. Kan ju diskutera själva idéerna egentligen bara imorgon. För det har jag många.

Men jag känner mig småkrasslig i halsen, öm i nacken, har fått en vagel i höger öga och så har jag precis , för bara några minuter sedan, fått mens. Och den värker!

Så är det begravning imorgon....

Glömde ju skriva förut att jag faktiskt shoppat lite idag. Fast inte från H&M's ursnygga nya kollektion "Beauty & the Geek" som florerar bildmässigt i de flesta bloggar jag varit inne på idag. Nej jag har köpt:
* En ny familjemedlem - Jöns the börd, här på bild med grodan Muffinsson..som har lite problem med den nye...
*Pärlor i olika färger i hjärtformat
* En Marilyntavla.
146310-619146310-618

fast jag skulle ju verkligen inte ha något emot den där blåa koftan med hjärtan på ur den nya HMkollektionen..inte ett dugg..
Inte heller
146310-623146310-622146310-621
well well..
Kommentera 1 st

Vilka är era favoritdetaljer i era hem/rum/hus/vrår ?

2007-01-18 | 21:16:22 | Vardag,

146310-617

Har kommit på att vad som gör mig glad ibland eller harmonisk eller att en viss trivselkänsla infinner sig inombords mycket beror på de detaljer som omger mig. Visst ingenting slår ett "Jag älskar dig!" eller en godmorgonpuss eller att någon håller om en på natten. Jag blir lycklig och salig av mina väskor och skor och plagg...men vad som skapar mys i många lägen och hemkänsla är de små detaljerna, de där lite speciella sakerna som får en att le. Affektionsvärdet i de allra mest enkla och billiga (även dyra saker).

Jag älskar min Marimekkostol, för den är en sådan glad färgklick och har snygg design.
Mina Marilyn Monroesaker - och de är många, betyder mycket. Särskilt den gammeldags klocka jag beställde från USA och den teckning som mamma köpte åt mig i New York.

Jag gillar burkar, koppar och tekannor. Förvaringsgrejer, där man gömma saker, lägga saker, speciella saker. Te - och kaffekoppar, "fikatillbehör" tycker jag ger hög mysfaktor..så man kan ha sitt eget lilla kondis hemma.
Tända ljus och ljuslyktor och roliga små lampor är oerhört viktigt för mig.
Likaså lite mer barnsliga inredningssaker med seriemotiv, glada färger och former men också en känsla av "lite gammeldags". Saker som leder till lekfullhet och kreativitetslust!

Vilka är era favoritdetaljer i era hem/rum/hus/vrår ?
Kommentera 17 st

Att intervjua eller att intervjuas - det är frågan

2007-01-18 | 15:45:27 | Vardag,

146310-614Nu har jag slutat skolan för dagen. En lärarlös dag och kanske desto mer innehållsrik, haha. Vi satt mest och pratade på förmiddagen och så skulle vi genomföra intervjuer med varnadra. Jag vet faktiskt inte vilket som kändes knäppast - att interjua eller att intervjuas..?

Jag intervjuade Ola och det var väldigt intressant för jag vet inte så mycket om honom alls, men fick reda på en massa intressant. Fast jag tror jag bröt mot "reglerna! och pratade för mycket själv och avbröt honom i hans meningar.

Mia var den som fick intervjua mig. Hon är väldigt söt och snäll Mia, gillar henne massor. Hon hade väldigt bra frågor som krävde eftertanke och långa svar vilket ledde till att det hela kändes lite granna som en "mini-terapisession" Jag fick prata om babbla om mig, me moi och om min "Konst" , mitt arbete, mina drömmar och mål. Och Mia hon skrev och hon skrev.

Ingela kom på besök på fikarasten mellan 10-10.30. Hon hade varit på vattengympa och drack endast kaffe medan jag satt där och glufsade i mig - det var ju favoritfikat idag: Digestive, Smörgåsrån, Knäckebröd och olika mögel - och dessertostar. Föredrar verkligen den sortens förmiddagsfika framför kakor och bullar som det annars är.
Så kom vi överens om (eller hur Ingela??) att hon ska sluta röka nu. Kunde jag så kan hon, så det så.
Det är cirka 3,5 år sedan jag och John Silver gjorde slut...

Mamma skulle på något IF Metall-möte just på min skola idag, vilken tur att det var denna vecka för annars är jag ju bara där på tisdagar. Så vi åt lunch ihop i skolans restaurang/matsal. mmmm ärtor, groddar, kronärtskocka, majs, ärtpungar, ris, sallad, gurka, tomater, champinjoner, ris och vegetariska basilikapuckar bestod min lunch av och vindrucor till efterrätt.
146310-613
Hmm, idag är det torsdag, imorgon är det fredag. Imorgon
ska jag ha mentormöte och försöka ha något att redovisa.

Så idag ska jag:
* Gå ut och gå en sväng med mamma samt köpa en present till lilla  Emma.
* Gå hem till min bror en sväng och göra en sak..
* Försöka få ihop en saga av något slag tills imorgon
* Skriva ihop en jobbansökan till Lindex som söker extrapersonal och jag behöver extrapengar till extra mycket kläder!!
* Blogga och locka besökare...för jag har inte så många längre.. *snyft snyft* My 15 minutes of fame are over...

...så är det ju alltid den där jäkla överfulla tvättkorgen som pockar på uppmärksamhet..*morr*

Dagens outfitb blev och är

* Nya långkoftan med skärp och fickor, H&M
* Vitt långt linne som klänning, Lindex
* Svarta leggins/tights, Topshop
* Svarta Overknee, Åhléns












Kommentera 5 st

Dagens Smoothie och mitt nya väderoutfitsmotto.

2007-01-18 | 08:11:10 | Vardag,

146310-612Ahhh, det regnar och blåser ute vilket inenbär att pappa ställer upp och hämtar mig och skjutsar mig upp tillberget. Så snällt !

Så då har jag ju tid att lägga upp bild på morgonens smoothie, en ny variant, tillägnas Åsa:

* 1 dl naturell yoghurt
* 1 halv tsk kanel
* 1 rågad näve frysta hallon och blåbär
* 1 skiva honungsmelon
* 1 banan
*  krossat linfrö

Nu ska jag ta på mig dagens outfit, tror att den kommer innehålla något stickat, kanske i form av nya koftan och kanske något slitet i form av gamla jeans. Är det ruskväder ute,ska man ha det bekvämt inne....som jag brukar säga..från och med idag..

Kommentera 9 st

Känner mig vilse i shoppingdjungeln

2007-01-18 | 07:40:21 | shopping, provrummet & cravings,


Ojoj, jag vart helt tom och förvirrad och handlingsförlamad denna morgon när Topshops hemsida låg nere och jag inte kan välja ut en önskeoutfit därifrån. Var skulle jag kolla nu? Kan ju typ bara H&M, La Redoute och Asos utöver Topshop. Visste inte ens hur jag skulle börja googla.
Hjälp! Dessutom vill jag ju ha sidor med bara bilder på kläderna, inte på människor/modeller/dockor.
Hamnade till slut, av en slump, på www.debenhams.com och fann tre saker jag skule kunna tänka mig att ta på mig idag:
146310-611146310-610146310-609

Ganska så snyggt och enkelt och pretty classic.
Eller classic pretty?
Snart dags att bege sig till skolan. Mamma ska på någon kurs där uppe på berget på min skola i eftermiddag så vi ska luncha ihop.
men något kommer säkert gå snett idag - har redan slagit sönder en tallrik, skvätt ner massa smoothiekladd i köket, på skåpsluckor bland annat och så då att Topshops hemsida låg nere.
Kommentera 2 st

En Sagokokbok?

2007-01-17 | 22:59:10 | karriären och drömmen om en,

146310-608
Ja..sitter här med ett tomt, irriterande tomt A4 framför och en än tommare hjärna och försöker få ur mig något i "sagoväg" som jag enligt min mentor skulle försöka få fram till på fredag. Men jag kör fast hela tiden. Istället sitter jag med allt annat... t ex kollar igenom alla mina "smoothie- och dagensrätt"bilder och tänker att det kanske vore kul att layouta en egen kokbok..?

Vi diskuterade lite löst kring min upggift i klassen idag och kanske att jag skulel göra en Sagokokbok?
Jag ska i alla fall inte hänga upp mig på just ordet "saga".

Hmm jag skulle vilja sätta ord, rader med ord, meningar och nån liten histora till foton.
Eller blanda foto med illsutration - lite "Dunderklumpen". Samtidigt skulle jag någon gång vilja göra barnböcker. Tycker att böcker är magiska, särskilt banrböcker. Att jag sen inte gillar barn över huvud taget är en annan sak. Fast en dröm vore ju att göra en bok för tonåringar/vuxna i ett barnboksformat....på något sätt.

Har lite titlar och bilder i huvudet men ingenting jag får ut på pappret rent konkret eller visuellt.


Kommentera 9 st

Intervju med en klase vindruvor som gillar skor

2007-01-17 | 21:21:03 | Vardag,

146310-604
Ja detta var dagens smoothie som jag inmundigade till frukost tillsammans med smurfen.

* 1 banan
* 1 blodapelsin
* 1 dl vaniljyoghurt
*  lite russin
*  psylliumfrön
*  krossat linfrö

Förut var jag på Ica, efter en väldigt regnig promenad med mamma, och inhandlade naturell yoghurt, frysta jordgubbar, blåbär och hallon, bananer och  1 honungsmelon att göra någon ny smoothie av imorgon.

Jag köpte också fyra stycken nya bruna och fina kaffekoppar utan handtag.
Har precis avnjutit en kaffemedvarmmjölkochkanel i en sådan tillsammans med min kvällsmat bestående av salld/grönsaker och en quornlasagne. Det var gott med varm mat i magen. Jättegott.

Som jag nämnt tidigare i veckan är det denna vecka projektarbet/grupparbete varje dag i skolan. Halva klassen är sjuk vilket innebär att vi är 7 stycken kvar. Det ger i sin tur en ännu intimare känsla och vi har diag haft riktigt bra "fruktsamtal" som vi valde att kalla det. Dels för att diskussioner om konst, om och med varandra, utbyte av erfarenheter ger så otroligt mycket för en själv. Dels för att vi idag liknade vår utbildning för en fruktsallad - vi är alla så olika individer - olika frukter med olika smaker och egenskaper som tillsammans bildar något väldigt gott. Haha flumflum va? Well...that's Hippie Hill i ett nötskal =)
I alla fall så skulle vi komma på varsin frukt som vi liknade..någon sa "gråpäron" om sig själv, en annan blev en persika och nån blev ett skogshallon. Jag kunde inte riktigt likna mig själv vid en frukt, men de andra sade till slut att jag är en klase blåröda vindruvor "lyxigt och med väldigt många olika små sidor och personligheter". Det blev jag glad över.

Och så var då älskade Christina där. Min text/kreativt skrivandelärare jag har haft i olika omgångar under några år nu som är en underbar människa. Som jag har saknat henne.
Vi pratade och kramades. Dessutom lärde hon ut intervjuteknik för hela klassen. Hoppas att jag får henne som mentor under sista delen av vårterminen.

146310-603Och så har jag fluktat lite på två par skor på www.ebay.co.uk

146310-606146310-605
Kommentera 4 st

Ellos och H&Mbeställningarna recenseras -en del plus, många minus.

2007-01-17 | 16:27:56 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

Ja det har varit rena rama postorderpaketsjulafton idag! Först då min fina Skoväska-Väska från Ebay och H&Mpaket på lunchen och så när jag var på väg hem från skolan fick jag smsavi om att mitt Ellospaket fanns att hämta på Ica. WOW - vilken lycka tänkte jag.

Jag har inte provat den gröna tyllklänningen från H&M eller gråa koftan eller rosa linnet, men jag tänker behålla alltihopa - vet ju hur den svarta satt. Plus den guldiga sammetsbörsen. Och en kofta är en kofta..men jag ska lägga upp bilder en dag ändå.
 146310-601                                                                    
 146310-602                                                        
Dock tänker jag endast behålla en sak från Ellos - den vita klänningen med svarta prickar. Tyvärr. Hade stora förhoppningar på de båda linnena i senapsgult och grått, att de skulle funka som klänningar - men de satt helt gräsligt.

Jag tog minsta storleken de hade - 34/36 och den satt som ja jag vet inte ..ett tält. En ballong - but not in the stylish ballonfashion way..

Jag kände mig som en illa klädd amerikansk gnällkärring i Rickie Lake med dessa linnen på. Mina överarmar såg otroligt fläskiga ut, mina bröst blev 3 storlekar större - och jag har redan stora så det såg bara överjävligt klumpigt ut och min korta kropp...hmm näe.

146310-598146310-597Jag kan kanske tänka mig att de kan sitta bättre på en smal tjej, som är ganska så rak och slank i hela kroppen och som är runt 170 cm lång eller längre.

Men på mig blev det alltså ett totalt felköp.

Den prickiga klänningen är mycket mer "my kind of dress" och mycket bättre för min kroppsform. Lite A-linjeformat och enkelt. Lite sextiotalsmodell så där.

Sedan får Ellos ett stort minus  därför att istället för den svarta jacka jag var så sugen på så fick jag ett par konstiga caprijeans istället. Fast det står "Jacka Svart" på etiketten på påsen.










146310-599Denna klänning behåller jag och kan rekommendera.

Men denna jacka fick jag aldrig ens chansen att se om den var en "keeper" eller ej.
146310-600
Kommentera 13 st

Väska och H&M-paket på posten!

2007-01-17 | 12:44:43 | Lyx,

146310-596
Är hemma en snabbis på lunchen och dricken en kaffemedvarmmjölkochkanel, äter havreknäckemackor med ost och gläds och ivras över allt jag fick på posten idag!...ja inte en hisklig mobilräkning. Men jag fick både min väska från Ebay och mitt H&Mpaket idag! Woohoo!

Väskan är mycket finare i verkligheten och sakerna från H&M ser lovande ut - längtar efter att få komma hem från skolan och prova allt sen.

But now - back to school och en föreläsning med min favvolärare - alla tider alla kategorier.
Dubbel-woohooo!
Kommentera 7 st

Gult linne, soli sinne - vilket kräver solbrillor

2007-01-17 | 07:28:10 | shopping, provrummet & cravings,

146310-593146310-592146310-595
146310-594146310-591
Ja detta är morgonens Önskeoutfit från mitt käraste Topshop. Jag tycker det ser skitsnyggt ut rent sagt - perfekt gul färg på linnet/tunikan som är i en lös o lagom modelll till de mer smala "skinny" jeansen. En dovare gul färg på skon för att inte se ut som en vandrade klick senap och som passar ypperligt ihop med den lite "sjuttiotalsbruna" väskan. Väldigt 70-tal alltihop med en touch av todays fashion and flärd på ett snyggt, enkelt och helt rätt sätt.
Kommentera 15 st

One upon a time....

2007-01-17 | 00:57:41 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

 146310-590
Mmm fick ju i uppgift av min mentor att skriva en saga tills på fredag kl 9...och göra bilder.

Vet inte riktigt än vad det blir för sorts saga, tecknad, fotografisk, dikt, prosa erotisk eller barnaktig...men den här illustrationen jag nyss gjorde i datorn kan vara en möjlig bild till en möjlig saga.

Det var en gång...
Kommentera 1 st

Memories from the Past, Gone with the wind and thinking of a t-shirt

2007-01-16 | 23:29:37 | shopping, provrummet & cravings,

Hurtigt och behövligt  är jag nyss hemkommen från en stjärnklar, småkall men trevlig kvällspromenad med Angelica. Hon visade mig sin nya lägenhet som hon ska flytta in i snart..ja jag såg inte så mycket för en liten lampa på toaletten och en i köket fick fungera som lyse för hela lyan, så sovrummet och vardagsrummet låg i mörker. men jag har varit inne - ja bott i en liknande själv i samma område så jag visste på ett ungefär hur det såg ut.

Minns när jag själv skaffade första egna lägenheten...hur kul det var att äntligen skaffa dubbelsäng för kanske oväntade besök...fast det var mest Harry som låg där med mig - min älskade lille katt som tyvärr blev sjuk och aldrig frisk..

Minns hur jag tyckte att jag var vuxen när jag handlade på fredagar, efter skolan, aftonbladet, mat och godis och vin och öl...för helt plötsligt kunde ju jag göra som tjejer på film - gå runt naken, dansa i pyjamas, sjunga framför spegeln, inmundiga ett glas vin eller två när jag ville och mumsa på en kall pizza som stått framme i kartongen hela kvällen...hehe.

Nu ska jag nog kolla lite på en av alla tiders bästaste filmer "Borta med Vinden" som går på TCM just nu
dricka lite te samt fundera över om jag skulle vilja ha någon av följande t-shirts....är sugen på en t-shirt med antingen Musse Pigg eller Kajsa Anka kanske..eller Mimmi Mus kanske..

               146310-588                          146310-587
146310-586
Kommentera 2 st

Ändrade planer

2007-01-16 | 20:22:30 | shopping, provrummet & cravings,

Vi åkte aldrig till Skövde Stefan och jag utan bestämde oss för att stanna hemma och spara pengar för att eventuellt åka till Göteborg nästa helg. Samt kanske köpa ny dator till mig !
Istället bjöd jag ut Stefan på restaurang (så spara pengar kanske vi inte gjorde...). Vi gick till Glada Gränd och åt varsin god och smarrig pasta. Det var vi två och en enda gubbe till i hela restaurangen.
Det var en "konstig" gubbe som bad att få låna ställets telefon för att ringa en taxi. Efter många om och men och tvekningar från servitrisen fick han så göra det och som personalen kanske befarat ringde han istället privatsamtal. Han pratade högt och ljudligt om det ena och det andra. Han beställde in öl på öl och servitrisen blev allt mer orolig att han inte skulle kunna/tänkte betala för dom.
 "Jag har flera tuuuuuuusen ju" sade gubben argt för att i nästa sekund vara glad igen och prata om bilköp, sin schäferhund, blev sedan arg för nånting men blev glad igen och paratde om att han skulel upp och jobba klockan 5. Sedan ringde restaurangens telefon. Det var till gubben.

Prioritet numero Uno i Göteborg kommer bli att antingen finna en kopia av den här älskade vackra klänningen från Topshop146310-584...Caroline i klassen idag hade exakt en sådan här, fast en kopia från en annan affär på en adress jag inte kände till på en vägbeskrivning jag kanske inte minns så mycket av...jag minns Lagerhaus nånstans i beskrvningen i alla fall..Men fatta att jag blev avundsju! Och att jag fick en smärre svartsjukatappaandanchock när jag såg henne på morgonen..I mitt huvud stammade jag sorgset

" m-m-m-e-e-en d-d-det ä-ä-r ju m-min k-k-klänning *snyft*"

Fast jag vill nog gå till Topshop också och helst - jag älskar ju Topshop!!! Å så vill jag gå till SF-bokhandeln och Make up Store och Ordning & Reda och kanske Fröken Olsson och äta en stor muffin. Eller så gillar jag att köpa fika på Centralstationen att mumsa på på tåget hem.

Men nu ska jag dricka te och kolla på tv en stund. Ugly Betty har visst börjat, men lika bra det, brukar ändå ha tålamod med mer än en kvart av den serien..av någon konstig anledning.

146310-585
Kommentera 14 st

And my obsession for pink continues..BonBons anyone?

2007-01-16 | 18:23:45 | shopping, provrummet & cravings,

Japp, rosa, jag har blivit helt galen i rosa!?!?! Särskilt då på inredningsprylar och accessoarer och andra pryttlar. Askar och lådor med gulliga och barnsliga motiv. Änglar, prinsessor och älvor. Barbapappa!
Tittade just in på www.inreda.com  som leopardiagumman tipsade mig om...och OJOJOJ:
146310-582146310-581
En mus till datorn formad som en racerbil och världens kanske sötaste kaffemaskin
146310-580146310-579
Godisburkar och burkar för glamourösa saker. För te och för kaffe och för buljong.
146310-578146310-577146310-576146310-575146310-574146310-573146310-583
Åhhhh...sucka..kanske lite FÖR sött...













Kommentera 15 st

"Unik bloggare söker klädsponsor"

2007-01-16 | 16:10:40 | Vardag,

 146310-569
146310-568
God eftermiddag alla kära läsare - ja ni är allt några stycken - har fått massor av kommentarer under dagen när jag varit i skolan.
TACK!

Denna vecka är det grupparbetesvecka - så för första gången på jag vet inte hur länge eller många år kommer jag att tillbringa flera dagar i sträck i skolan, där uppe i slottet, tillsammans med min klass. Vi ska intervjua varandra, marknadsföra oss själva och linjen vi går på inför en eventuell slututställning senare i vår.


Idag hade vi föreläsning av/med en marknadsförare/informatör som lärde oss att skriva just pressmeddelanden - hur vi väcker pressens uppmärksamhet kring oss själva när vi vill visa något. Det var mycket matnyttigt. Något som inte alls var nyttigt var den extremt goda kanelbulle jag åt vid tiofikat. Det är fika varje dag på Helliden - skolan jag går på, 10-10.30. Jag försöker hålla mig till knäckebrödet, en frukt eller te. Bäst är det dom dagar de serverar olika sorters bröd, marmelad, kex och ostar...men oftast är det kakor och oftast avstår jag. men en bulle är en bulle och jag älskar bullar. Därav en bulle på magen och en på vardera lår. *suck* Men men.146310-570 Jag tänker försöka att inte ha dåligt samvete för det. Åt ju smoothie till frukost och en Naturdietdryck till lunch....Orkar inte med ångest idag faktiskt.

Snart kommer Stefan hem från jobbet och vi ska kanske åka till Skövde. Hmm ska jag kanske smita in på H&M och köpa den där vita ärmlösa toppen med tigern på barnavdelningen??..

Idag har jag för övrigt på mig den lila tunikan/klänningen från just H&M jag köpte i lördags. Var riktigt skönt med stor storlek.
Har även haft en lila v-ringad stickad tröja över, svarta tights från Topshop och svarta overknee från Åhléns. Satt med min stora halsduk virad runt halsenhela dagen i skolan för det är jämt så kyligt i våran sal.

Hmm läser en Metro från igår som mamma snappade upp i SKövde...det står om modebloggare och hur H&M t ex satsade på ett tiotal sådana bloggare innan jul och deras "Gift of the Day"-kampanj. Hur dessa bloggare fick prova en del av plaggen.
Jojo..tänk om man kunde bli en så pass "viktig" bloggare att företag skickar saker till en....Topshop, Gina Tricot, Canon, Gevalia, Vero Moda, Heinz ketchup...här är jag!.....

Idag fick jag i alla fall mitt söta rosa Ipodfodral i läder jag fyndade för dryga 60 kronorna på Ebay!
Men nu, nu ska jag ta mig en kaffemedvarmmjölochkanel och bläddra lite i mina anteckningar från dagen medans jag klär på min Ipod innan Stefan kommer hem.
146310-572      146310-571
* bullarna på bilden  är förresten mina egna bullar jag bakade nån gång i höstas på fullkornsmjöl..
Kommentera 17 st

Dagens Boho-chic-hippie-upperclassgirloutfit.

2007-01-16 | 07:18:55 | shopping, provrummet & cravings,

146310-564                  
146310-563
146310-565
            146310-562



146310-566
Dagens önskeoutfit från Topshop är en blandning mellan Boho-chic-hippie-upperclassgirl. Jag är ganska svag för V-jeans även i dessa stuprörstider och skulle idag känna mig avslappnat snygg i ett par sådana tillsammans med en ganska så "ordentlig" blus med prickigt mönster och knyt. Jag skulle matcha med en lila stövel vars tåspets sticker fram där under de vida byxbenen, en blå ganska så stor väska och en scarf knuten ett varv runt mitt utsläppta hår. Outfiten skulle passa bra där uppe på berget och "Hippie Hill" som min skola kallas.
Kommentera 13 st

Miss Piggy får mig att vilja röra på fläsket

2007-01-15 | 23:23:06 | shopping, provrummet & cravings,

146310-559
Haha, hittade denna underbara Adidassportjackan med Miss Piggytryck på www.ebay.co.uk ..brukar ALDRIG kolla på träningskläder - kan inte riskera att inte få plats med mer viktiga plats i garderoben såsom linnen, jeans och klänningar..ju.

Men den här jackan var ju bara helt underbart söt..och rosa !

Dessutom blev jag helt nostalgisk när jag fann dessa mjukisdjur - Fragglarna!!!
Måste tvinga pappa att hämta ner mina leksaksgubbar och grejer från vinden hemma hos mina föräldrar. Måste!

*hummar o do-do-doar på fraggeltemat...i vårt fraggelberg!"






146310-560

146310-561


Kommentera 5 st

En Guldstjärna till mig?

2007-01-15 | 19:16:06 | shopping, provrummet & cravings,

146310-556
Det blev en Cafe kardemummaJulius med mamma och brodern efter besöket på blomsteraffären.
Frågade min bror om han ville äta lunch med mig innan begravningen på fredag, vilket han ville. Skönt...dels ska jag nog sluta vid 10 på fredag från skolan, annars kommer det kännas stressigt, dels vill jag inte bara gå och vänta på att gå till kyrkan. Jag vill träffa och umgås med brorsan innan.

Men idag är det dagen innan årets första CSN-peng utbetalas och då klias det ordentligt i shoppingådrorna...fast jag har ju redan beställt från H&M och Ellos samt lite från Ebay. Pengarna jag får imorgon ska betala klänningen mamma lånade ut pengar till i fredags, frisörbesöket nästa tisdag, skolavgifter x2 samt matinköp och p-piller....men den 25:e får jag nya pengar, hehe...MEN jag ska faktiskt spara nu. Börja använda det jag har i garderoben och inte bara köpa nytt nytt nytt hela tiden. Jag har faktist en hel del ju...146310-557
146310-558

Men jag tyckte verkligen om guldstjärnan i kedja från www.asos.com och även en liten leopardmönstrad väska.

Är även sugen på att köpa lite nya pysselgrejer - kan ju inte få för många fina block och pennor., men jag är också sugen på att köpa pärlor från www.pandurohobby.se . Alltid kul med nya skimrande saker i olika färger och formar.


Hmm det märks att jag druckit två kaffe idag - nu är det ett helvete med öronen *morr* . Det slår lock så fort jag andas in och så fort jag öppnar munnen för att säga någonting eller säga "åhhh" av förtjusning över  alla fina skor på Ebay.
146310-555146310-554146310-553

JÄKLAR! Jag har glömt av tvätten i maskinerna! Damnation!
Kommentera 24 st

Vägval vid vårdcentral

2007-01-15 | 15:05:42 | Vardag,

till vänster: MVC
till höger: Psyk.Mottagning.

jag svängde av till vänster, men för ett ögonblick tänkte jag att det kanske var till höger jag borde gå...

...men näe, åt höger går jag inte.

Ahh, härligt varm om hela kroppen efter en stund i solariet. Jag luktar svett och en gnutta stekos efter att jag lagade till pepparbiff till Stefan på lunchen. Själv är jag konstigt nog fortfarande ganska mätt efter morgonens smoothie, men ska strax ta mig en Kaffemedvarmmjölkochkanel samt en Atkins Decadence bar. They are so tasty =)

En timmes rask promenad hann jag med på förmiddagen och så har jag varit på MVC och fått recept på en ny omgång p-piller. Jag fortsätter med den sort jag haft i ett år nu. Orkar inte mixtra mer. Lika bra att inse att jag är ganska så labil i psyket samt lider av svåra pmsbesvär. Så då är dte lika bra att köra på de piller som i alla fall jag känt mig minst svullen utav.

Tvättid har jag också och Oh My God vad det är tråkigt...men tur för jag lyckades nyss spilla gammalt kaffe på min - naturligtvis rena VITA topp...jag glömmer alltid bort var dag att jag inte ska ha vitt på mig. Det funkar inte.

Sen ska jag träffa mamma och min bror utanför blomsteraffären halv fem. Ska bestämma blommor till en krans och text på ett band som ska vara från oss till begravningen på fredag.
Usch, det känns så...så konstigt alltihop. Fel. Ont. Varför?

146310-552Men nu - LATTETAJM!

























Kommentera 11 st

A black and white photosession

2007-01-15 | 12:56:30 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-549
146310-551
146310-550
Kommentera 9 st

Monday Morning MelonSmoothie!

2007-01-15 | 09:20:28 | Lyx,


146310-548

Ahh! Mycket god smoothie jag just gjorde, håller på att dricka "as I write" och som jag fotat av, naturligtvis.
Me lovey lovey!
Kommentera 10 st

Topshop - oh how I love topshop

2007-01-15 | 08:52:30 | shopping, provrummet & cravings,

Snyggt och fräscht med gul klänning - låt solen få lysa i din garderob!146310-545146310-546


Svart tuff Läderjacka






146310-543146310-542
146310-544
 

Snygg blå sko med peep toe och rejäl klack med grovstickade tights till.
Kommentera 12 st

...och så sista skon för kvällen...godnatt.

2007-01-15 | 00:30:25 | Skor Skor Skor!,

146310-541         146310-540

oh lalala
Kommentera 10 st

Ett stycke konst..igt...

2007-01-15 | 00:21:30 | Foto/Fotografering,

146310-539
haha, nja...att illustrera enbart på fri hand i photoshop ska jag nog låta vara...hihi.
Kommentera 3 st

Någonting för musen kanske?

2007-01-14 | 23:50:24 | Lyx,

146310-533Sitter här och surfar på andra sidor än kläd, -sko, och väskrelaterade...just nu, i denna stund, är jag mer inne på saker som förgyller hemmet. Även om jag kanske tycker att det finns inget som piffar upp en hall så som en snygg sandalett gör eller att ett golv ser mycket mer glamouröst  utom där står en snygg väska på det..

Men så finns det faktiskt en rad och en uppsjö av snygga förvaringsaskar, musmattor, dekorationsblommor och tavlor också.

Har kollat lite på www.gallerix.se samt www.bluebox.se och oj vad jag vill leka Homestyling, Roomservice, Äntligen Hemma och annat flashigt pyssligt.




På Gallerix hemsida fann jag dessa två tavlor som jag tror skulle passa utmärkt ovanför en röd soffa

 146310-536146310-535

















146310-538

 tillsammans med den här tavlan som jag redan har146310-537

146310-534146310-532146310-531146310-530



















Eller vad sägs om en rolig ljusstake i form av en krokodil med röda pumps? Helt jäkla crazy galen och fin, hihi. Och en färgglad och blommig musmatta skulle göra mitt musande så mycket mer hippieglatt!
Kommentera 5 st

Kändis - 5 poäng = IQ 0 ?

2007-01-14 | 21:51:30 | Vardag,

146310-529Har avnjutit en varm och god tomatssoppa med lite pennepasta, gurkskiva, kokta morötter, lite rödlök och jalapeños till. Det var mysigt att sörpla i sig den ur en av mina favoritskålar som jag fick av min mamma i julklapp, samtidigt som vinden ven i fönster och ventiler och bläddrade lite i Aftonbladets söndagsbilaga.
Dock var det ordentligt med sting och schvung i soppan (och jalapeñosen bidrog ju också), den var så stark mot slutet att nu så har jag bytt ut sörplandet mot snörvlande.
I have got a sensitive nose.
Hmm..
funderar på att göra mig en kvällskaffemedvarmmjölkochkanel och be Stefan göra frågesporten i söndagsbilagan med mig. Jag vill alltid göra den och tror att jag ska vara så smart..men jag tror att mitt rekord är 37 av 50, men brukar väl ligga i snitt  på kanske hmm 28? Så jag brukar bli förbannad två-tre gånger under frågesportandet vilket leder till att Stefan lägger ned tidningen och säger att
"nu är det sista gången vi gö det här..du blir bara arg, nu skiter vi i det här...det här ska ju vara KUL!"

Så får han också jämt trösta mig när han rättat mina svar och räknat ihop min knappa poäng att dessa frågor är inget mått på intelligens..det har mycket emd tur att göra o blabla

Så håller vi på så några gånger under de tio frågorna och varje söndag..." the same procedure as last year James".

ja, en kvällslatte får det allt bli.
...Steeeefffaaaaaaaaaan...
Kommentera 4 st

Ja..det bidde visst ett väskköp trots allt..

2007-01-14 | 19:23:40 | Accessoarer,

146310-528Jag kunde bara inte låta bli den. Har ju suktat efter den i flera veckor nu...
För £4.74 inklusive frakt blev den idag min. Hoppas den kommer snart och blir kompis med de andra väskorna i klädkammaren. Tror att de kommer komma överns jättebra faktiskt.

Hihi.






bilden är från säljarens sida på ebay.
Kommentera 17 st

Undead and Unpopular - atkinsdieten.

2007-01-14 | 17:28:55 | Lyx,

146310-527Jag fann inte orken eller lusten till att ställa mig vid spisen förut eller sug efter någon mat heller. Men hungrig var jag och eftersom jag haft panikattack idag och ångest efter gårdagens muffins och som vanligt varje söndag avger löfte om ett nyttigare liv och i samma stund blir extremt chokladsugen så inmundigade jag en Atkins Dekadence bar. Chokladig komplett måltid med lågt kolhydratinnehåll. Dessutom smälte den så gott när jag doppade den i det röda Earl Red teet.

Dessutom började jag läsa och bläddre lite i "Undead and Unpopular" av Mary Janice Davidson... hennes "Undead..."-serie är verkligen böcker jag rekommenderar. Kolla bara hur fina själva böckerna är! Rosa, babyblå och finfinarefinast!

Åhh vad jag älskar min kamera förresten. Det är så roligt att ta bilder som den här med den och sedan "fluffa" till det lite ytterligae i photoshop.

..men jag behöver verkligen en ny dator...en rosa laptop skulle sitta fint i själen tror jag..men en svart eller silvrig går också bra.
Kommentera 11 st

Som en saga äro Christian Louboutinskor

2007-01-14 | 14:55:57 | Skor Skor Skor!,

146310-526Fann denna jättesöta rosa sko på ebay nyss. Det är den "nye it-shoedesignern i Hollywood", han som brukar ha de röda sulorna under sina skor...sina väldigt jättesnygga skor jaou...Christian Louboutin
Dock ser den nästan för enkel och billig (!?)
ut tycker jag för att vara så dyr...men söt är den. Som en liten sagobok...

VIlket ju påminner mig om att jag ju fått i uppgift av min nya mentor att göra en saga av något slag och bilder till den tills på fredag kl 09.00.

Har inte börjat och är ganska så idélös än så länge.
Men jag tror det lossnar på ett eller annar sätt.

Just nu känner jag dock mest ett sug efter att få läsa böcker och förlora mig i ordens och sagornas, berättelsernas och historiernas magiska värld...vara någon annanstans en stund.
...där det inte blåser så förbaskat.146310-525

Hmm tomatsoppa med lite fullkornspasta i eller
bulgur med gurka,tomat,jalapeños,lupinfrön, salsa och annat grönt till mat idag?
Tåls att funderas på.

Nu ska jag dricka en kopp te till i alla fall.
Rött eller grönt? Det är frågan.
Kommentera 8 st

Allt är inte bara fluffigt rosa, ibland blir det grötgrått och klibbigt.

2007-01-14 | 13:53:57 |

146310-524Självklart kom ångesten ändå och panikattacken kom smygande så sakta så sakta för att bara POFF SMACK! slå till mig med en knock out och vara ett sorgligt faktum. Patetisk låg jag där och skakade och grät och självhatet besudlade hela mitt tänkande och alla mina ord...Då är det tur att ha en Stefan som bara håler om en och inte säger något annat än att man är perfekt och fin...men det lyssnar man naturligtvis inte på.
Kommentera 2 st

Smoothiestormar och stövelspaning

2007-01-14 | 10:57:04 | shopping, provrummet & cravings,

146310-519Good morning dear readers, fashionistas och shoopers där ute i den stormiga världen.
Ja idah blåser det minsann jättemycket så det blir att sitta inne och mysa och försöka att inte gtäma mig över en förlorad promenad...en promenad som skulle ha kunnat förbränna några tiondelars av alla de tusentals kalorier jag klämde i mig igår *Sucka* Ett kilo har jag lyckats gå upp igen, på en dag. Unbelievable!
Jag hör alltid, och läser, andra tjejer säga

"jag äter hur mycket som heslt men går inte upp ändå"

medans jag är liksom att jag äter inte hur mycket som helst men går upp hur lätt som helst. *sucka*

Men jag har fått i mig min morgonsmoothie som är på bild härintill - har blivit ett nöje att fota av mina smoothies, matintag o fika och leka i huvudet att jag gör min egen lilla kokbok...

Ja jag älskar små böcker som handlar om bara en sak, som t ex den där boken om Skor på Akademibokhandeln igår. Den var jätterosa, liten och omslaget var i ett gummiliknande material - hur häftigt som helst ju!

Men nu är det nog bäst att jag postar detta inlägg innan strömmen går igen och jag måste skriva om alltihop.. (igen morr!)
Men först ska jag bara visa ett par stövlar jag spanat in på www.ebay.co.uk 146310-523 samt Dagens Topshopönskningar! Have A Nice Day! Och blås inte bort.

146310-522146310-521146310-520
Kommentera 14 st

Åhh ännu fler rosa skodrömmar signerade Ebay!

2007-01-14 | 00:54:38 | Skor Skor Skor!,

146310-518Ojoj...finns ju hur många dorable rosa skor som helst där ute i världen...
146310-517146310-516


Arrrgh...ångrar bittert nu att jag inte köpte en vit ärmlös t-shirt på H&M's barnavdelning idag...den var så rockigt chicsnygg. Den hade ett svart tryck av ett tigerhuvud och några påsydda silvriga/strassiga stenar som tigerns ögon. Fasiken också...
Well well you can't have it all can ya?

Vill dessutom visa uppskattning för Sofia Style som skrev detta fina om mig och  min blogg i sin blogg. Blev så glad! Och jag känner mig så rörd över er som de senaste dagarna skrivit att ni lagt till mig bland era favoriter och tycker att min blogg är bra!
Stina Lee
Elsa
Johanna
Micaela
Leopardia
"Maria i Uppsala"
Qaroline
Christin
Gisela
Junitjej
Moa

och många många fler . Tack så jättemycket. Kram på er!

Kommentera 8 st

Mmmmmuffin , med risk för gasbildning.

2007-01-13 | 22:19:33 | Vardag,

146310-515Mummel mummel...det var inte bara ljuvlig arom och ett härligt puttrande ljud som kaffekokaren spred i lägenheten...när jag kom ut i köket var det kaffe över hela bänken där bryggaren står! Kaffe under mikron, brödrosten badade i den varma drycken.. *sucka*

Men det blev i alla fall fika till slut, efter en hel del disktrasande och dopp av koftärm i pölarna.

Vi tittade på ännu ett avsnitt av Seinfeld säsong 7.

Men nu får det vara slut på godis - och kakätandet. Har ätit ahlgrens chokladdoppade bilar, några skumgranar och så muffinen..fast inte hela, orkade inte.

Längtar tills morgondagens smoothie =) Ska testa att ha i päron imorgon och kanske lite torkad blandfrukt.


Fast då är det säkert stor risk att det är jag som p (r)uttrar istället för kaffebryggaren, hihi.
Kommentera 14 st

Dagens absolut sötaste sko - och den är rosa!

2007-01-13 | 21:21:38 | Skor Skor Skor!,

146310-514Ja jag satt här vid datorn en stund, medan kaffet kokar och puttrar och sprider sin härliga arom där ute i köket, och surfade in på www.ebay.co.uk . Och eftersom jag nu är helt galen i rosa saker tänkte jag kolla utbudet av just rosa saker runtom i världen.
Jag började med skor - för en bra hälsa och ett fint välbefinnande sitter ganska så mycket i par bra klackar under fötterna....

Jag fann dessa otroligt vackra, snygga, sexiga och härliga saker med detsamma. Dock är de dyra - £33 exklusive frakt. Men visst är de en dröm i rosa?? Och svart =)

146310-513   146310-512

Nepp nu så har kaffet kokats och jag ska göra iordning en kaffemedvarmmjölkochkanel och äta den där chokladmuffinen...Hoppas bara att jag gör det med gott samvete och inte känner mig überäcklig efteråt...Men en dag i veckan måste jag väl ändå få äta godis och kaka?
Eller?...Dumma självförakt..
Kommentera 17 st

What a lovely scarf Dear!

2007-01-13 | 18:15:57 | Accessoarer,


146310-511´Blev utamanad av Johannapanna (krya på dig) att lista mina tre favoritscarves/halsdukar. Jag måste säga att just scarves och halsdukar för mig funkar i första hand som

1: Något jag kan vira runt huvudet en väldigt dålig hårdag
2: Något jag kan vira runt pannan och håret för att dölja fula stora bölder i pannan.
3: Något som skyddar mot kyla, men som är jobbigt att ta på sig, de är svåra att få till på ett snyggt vis, jobbiga att hänga in på krogen.

Men jag har i alla fall tre stycken - 2 scarves och en halsduk som jag favoriserar lite mer än de andra för just dessa syften.

På första plats kommer en turkos scarf jag fick av mamma i våras då jag hade en hiskligt stor böld i pannan och grät och hade panikattackaer och ville absolut inte stå och jobba i en affär åtta timmar - som jag då gjorde som arbetslöshetpraktik. Efter att ha gråtit och och nästintill önskat utplåna mig själv och mitt fula tryne från denna planet kom mamma med denna scarf som en liten, men fin tröst. Den kan vara antingen från Lindex eller Calypso - lokal affär med litet Vero Modautbud.

På andra plats komemer min jättejättejättelåååånga rosa (naturligtvis) halsduk, jag köpte från La Redoute sommaren 2003. Den är så gosig! Och passar såväl till svart kappa, till röd skinnjacka som till kritstrecksrandig kavaj.  På tredje plats så kommer en enkel vit scarf med guldtrådar i från H&M. Den känns fräsch helt enkelt. Både runt halsen och runt håret och i garderoben =)


146310-510

146310-509



Kommentera 6 st

Born to shop - and I shopped!

2007-01-13 | 15:47:01 | shopping, provrummet & cravings,

146310-508
Så där ja, nu är vi hemma från den stora lilla staden Skövde igen. Och det bidde en hel del handling. Förutom mat och förnödenheter - tråkiga och oglamourösa saker alltså, på ICA Maxi så var vi även inne på köpcentret Commerce.

Jag blev helt betuttad i små rosa böcker om mode, skor och chiclits inne på Akademibokhandeln..men inga pengar spenderades där. Jag hade ju trots allt bara 50:- i rabattcheck på H&M..Så H&M entrades. Det var 50-70% rea på nästan hela övervåningen och jag gick runt och bar på en hel del plagg och några söta etuin med ögonskuggor i. Det hela slutade med ett köp av en lila klänning - fanns bara kvar i strl 36 och uppåt, ville ha en 34, men den får vara och fungera som väldigt oversized - för den är ganska så vid och bred och stor som den är. Ingen tight modell alltså utan ett typiskt plagg man ha i en eller två storlekar mindre än vad man brukar... Kan vara skönt - och snyggt! Med kofta och skärp, som den är med strumpbyxor och stövlar. Sedan gick jag till barnavdelningen ty jag har länge tänkt att varför ska inte jag som är kortkunna finna något där? Och jag fann en grå liten klänning med hjärtan på. Men hur bedömmer man centilongstorlekar när man annars har skalan 32-52 (?) och Xs-XXL att välja på? Så jag tog med mig fyra stycken olika och provade.
När jag kom till kassan låg där en korg med tvåpack diadem. De åkte visst också med i köpets lustar och ångor!
146310-505146310-504

Vi gick förbi Hem & Hobby och in fönstret såg jag en urfin ljuslykta med speglar på som gav ifrån sig jättefina mönster.
Stefan frågade "Vill du den?"
Anna svarade: "Ja...det vill jag..visst är den fiiiiin?"
Stefan: "Då går vi in och köper den."
 Jag gick ut ifrån affären med både ljuslyktan och den jättegulliga rosa spargrisen med texten "Born to shop" på som Stefan också tyckte jag skulle ha. Han är bäst Stefan.
146310-506

På ICA Maxi blev det även fyra stycken förvaringsaskar i rosa med prinsessor på - endast 29:-
Vilket kap! Där i ska jag ha en massa roliga pryttlar såsom pärlor och paljetter, smycken och saxar, solbrillor och suddigum.
 Dessutom köpte vi två stycken MAFFIGA och STORA amerikanska chokladmuffins att ha till lördagsmums!
146310-507
146310-503














Kommentera 21 st

Off to Shop 'til I drop!

2007-01-13 | 11:14:06 | Lyx,

146310-502

Mm så här fin och god blev dagens smoothie =)
Nu är jag fylld av nyttigheter och energi. Vilket är tur för nu ska vi åka till "stora" staden Skövde och handla - jag hittade en rabattcheck på H&M på hela femtio kronor! Wooohoo! Här ska det storfyndas!
Hihi.
Kommentera 12 st

Smoothie und smootha planer

2007-01-13 | 09:56:27 | shopping, provrummet & cravings,

Godmorgon kära läsare. Nu har jag klivit opp.
Jag somnade med Ipoden i öronen och i drömmarna hörde jag ibland tonerna av Ebba Grön, Oasis, Weeping Willows och Iron Maiden. Jag drömde tat jag var utomlands och klappade en liten hund. Jag drömde att jag var på på en filminspelning och nästan fick en långtradare över mig och jag drömde om Kevin Costner...Hmm what is goibg on in my head?

Morgonens önskningar ifrån Topshop

146310-500146310-499146310-498


Me likey very much!
Nu ska jag göra mig en morgonsmoothie och tänka på vad jag vill göra under resten av dagen...antagligen så lite som möjligt men jag skulle inte ha något emot lite  "någonannanbetalar"shopping =)
Kommentera 9 st

nattlig kreativitet.

2007-01-13 | 00:59:00 | Illustration/Teckning/Konst/Design,


146310-497

Har börjat, på prov i photoshop, bygga på min illustration emd en regnbåge och vatten...vill inte göra det på orginalet i ritblocket när jag inte vet hur jag vill ha det över huvudtaget...kanske bara ska låta den vara.
Kommentera 4 st

Ok, det blev en beställning - farliga postorder!

2007-01-13 | 00:06:08 | shopping, provrummet & cravings,

Japp, det blev till slut en beställning igen från Ellos - de får en chans till även om jag tycker att de har mystiska storlekar...34/36 är det minsta och klickar man i det så stod det ändå sen när jag väl kom till kassan "strl 36"..well well vi får se och prova det när paketet väl kommer...
Eftersom klänningen blev en riktig favorit till slut även för mig, under förra året - för mig under senhösten framförallt, så är klänningar nästan det enda jag vill ha nu när jag shoppar( ja jag shoppade ju en klänning senast idag ju!)...och jeans...och baslinnen...och en snygg kjol...och en skinnjacka..lite trosor går också bra..väskor och skor i mängder!
I alla fall så blev det följande:

146310-493146310-492146310-490146310-491

Tyckte att de långa tunikorna i grått och gult ser väldigt sköna och användbara ut, med tights, som de är, med sandaletter, med platå, med stövlar, men stuprörsjeans, tillsammans med ett brett skärp i midjan eller sidenband. Med en stor väska eller lilla kuvertväskan. Känns lite 20-tal och Hollywood ! Fattas bara långa rader av pärlhalsband och en fjäder i band runt håret =)
Extra kul med den gula tunikan är att den påminner om denna klänning jag föräslkade mig i på www.topshop.com tidigare i veckan!
146310-494ok...inte så jättelikt...men nästan! Om man kisar och fantiserar lite...

















Kommentera 15 st

Lyxigt rosa och sockersött.

2007-01-12 | 19:21:28 | Smink, Hudvård, Skönhet,

Om någon sa åt mig att jag fick handla vad jag ville på www.eleven.se så skulle jag utan tveka lägga dessa saker i kundkorgen och piffa upp både mig själv och mitt badrums utseende med. Rosa är snyggt! Rosa är Lyx!..ja dessa saker matchar till och med min blogg!

146310-488146310-487146310-486146310-485146310-484146310-483146310-482146310-481
146310-489
Kommentera 20 st

Ännu en "little black dress" samt följetong på mitt hårdilemma.

2007-01-12 | 18:09:40 | Lyx,

146310-479
.Mmm - det doftar underbart av Caffelatte och sommarblommor i hela lägenheten! Vilken ljuvlig doft att välkomnas hem av när man varit ute på stan, MMmmmm!

Ja jag dammsög hela lägenheten och alla mattor noggrant, sedan skurade jag alla golven - inklusive toaletten med skurmedel som doftar underbart och sött av blommor. Jag har städat vid min arbetsplats och torkat bänkar och bord och precis när städningen var klar (tvättkorgen hanss inte med..) kom älskade Mamma på besök och vi drack kaffe ihop. Hon tog det svart - fast jag hällde i en tesked kanel i kaffebryggaren tillsammans med kaffet och jag tog mitt kaffemedvarmmjölkochextrakanel

Hon satt och plockade i mina smyckesdelar och pärlor och jag ska göra ett par örhängen till henne i skogsgrönt och antik silver.

Jag beklagade mig över gårdagens kommentarer jag fick av frisören, som är massa frisör, och mamma blev förbannad. Så vi tog på oss ytterkläderna och frågade runt bland andra salonger. Vilket resulterade i en tid tisdagen den 23:e kl 14 hos en väldigt trevlig tjej

på "Hårknuten". Hon sa att hon inte kunde göra mig blond på en gång, men kunde lägga i guldiga och ljusare slingor lite här och var som förvillar intrycket av utväxt och efter nån månad lägga på ytterligae ljushet. Fast om jag kunde tänka mig att klippa en 5-6 centimeter av håret - där det verkar vara riktigt risigt i topparna av några års platinablekningar, så kunde hon ljusa det ytterligare första gången. Jag fick genast förtroende för denna kvinna att ta hand om mitt hår, hon verkade försiktig men kunnig. Och även om jag inte vill klippa så mycket så inser jag ju att håret inte mår bra av att jag sparar på riset bara för att jag vill ha längden kvar. Bort med riset så kommer håret att blomma så småningom =)

Därefter gick vi in en sväng på Lindex, söta mamma och jag, där jag faktiskt helt kärade ner mig i en liten svart klänning med söm under bysten och rynk kring livet. Rundhalsad och små knappar på varje ärm.
179:- endast, men jag har inte ens det på mitt konto och CSN-pengarna ska visst inte behaga dyka upp förrän på tisdag...men mamam såg mina ledsna hundögon (typ) och lånade mig pengarna så länge!
Smoothie, solarium, jogging/promenadrunda, städning, Nya Elle, Salongtid och nytt hårhopp samt en ny klänning! Ingen dålig fredag det inte.
Har dessutom nyss mumsat i mig en god pizza..haha NEJ! Jag motstod pizzan och tog en tonfisksallad istället! Woohoo! Så då kan jag väl unna mig en chokladbit till en kopp te sen? Eller? Till Simpsons eller nåt annat trevligt.

        146310-480 146310-478
Kommentera 6 st

Brunbrända ben, Gul klänning och Glossy Magazine

2007-01-12 | 13:15:09 | Lyx,

Ahh, I say "Fuck cleaning" för nyss damp nya fina Ellenumret ner genom brevinkastet, YES! Eller rättare sagt så fick jag två stycken Elle? Hmm undrar om det blivit nåt strul med att jag dels teckande en ny prenumeration då min gamla gått ut på 6 stycken nummer, men att jag räknas som tillsvidareprenumerant tills jag själv säger till? Jaja, Två stycken = Dubbel lycka, kan ju ge den ena antingen Karin eller Mamma kanske.

Eller ska jag ta och städa/röja lite och sedan belöna mig med Elle + cashewnötter + te? Eller Te dricker jag ju 7 -10 koppar om dagen ändå.. Ja jag ska fortsätta min "duktiga" fredag genom att städa...lite.
146310-475


Det var riktigt skönt att duscha och tvätta håret förut efter min lilla motionsrunda och solariestund. Tyckte dessutom att jag börjar få mig en riktigt fin början på en bränna nu. Syns mest i ljumskarna av någon konstig anledning??

Jag har smörjt in mig med Natusans mandelolja och känner mig babylen och fräsch.
Dessutom går jag runt  och bara myser  i ett långt gult linne från Gina Tricot som framhäver brännan tycker jag. Stefan frågade faktiskt när han kom hem på lunchen om jag hade solat och att han blev sugen på choklad när han såg mig...Hmm, kunde han inte sagt att han blev sugen på mig istället? *morr*





146310-476146310-474Fotograferade av alla mina schampoon, balsam, inpackningar, mousse och sprayer som jag använder nu som brunette och det jag använde som blond.

Har fått en hel del tips från Er läsare det senaste dygnet kring mitt hår, kring det frisörskan sa och om min längtan efter att få tillbaka min naturliga hårfärg (fast snyggare såklart) igen.

Tycker det är jättesnällt att Ni tar Er tid att skriva kommentarer om de thela, ja jag blir glad för alla Ni som skriver kommentarer om det mesta - det uppskattas verkligen!

Nepp mot mopp, damsugarjäveln och tvättkorgar...bahhh!

146310-477146310-473146310-471
Kommentera 11 st

Shakermaker

2007-01-12 | 11:12:50 | Musik/Böcker,


146310-469

Så där, Fredag förmiddag och jag har börjat dagen med en smoothie sedan gick jag och solade solarium, kom hem och var vrålhungrig så jag tog en skiva hembakt Dinkelbröd med Tartex på och sedan drog jag på mig träningskläder och min rosa Ipod och jag gav oss ut på en joggin/promenad/jogging/promenadrunda som fick låren att dallra och skallra i skogen cirka 4,5 km. Det kom dessutom lite florsockerlikt snöfall under tiden, men det har slutat nu. Strax dags för dusch.

Sedan måste jag ta itu med de högar tvätt som gör att sovrummet ser allt annat än fridfullt ut.
What an exciting life...Not.

Bäst i Ipoden idag: Hela Definitely Maybe, Oasis + lite Depeche Mode
Kommentera 3 st

Oh I feel so Smoothie and FruityFridayfresh!

2007-01-12 | 07:36:21 | Lyx,

Jag har börjat min arla fredagsmorgon med en fräsch smoothie - den på bilden så jag har även redan hunnit vara "produktiv och kreativ" minsann...Vilket väl kommer resultera i att jag känner mig som en zombie vid 10-tiden.

146310-465

Har även hunnit kolla på Topshops hemsida efter dagens önskeoutfit och fann den naturligtvis.
146310-466146310-468146310-467
Kommentera 11 st

Grönt Iste, Rödspättaplaner och vindruvsfrossa

2007-01-11 | 23:17:04 | Vardag,

146310-462Oj oj vad vindruvor jag smaskat i mig under kvällen. Köpte en korg på Ica förut med hälften röda och hälften gröna. De röda tog slut ganska så fort - ty jag har för mig att just röda vindruvor, ja röda frukter och bär överhuvudtaget, ska vara väldigt bra för huden.

Så nu finns det bara en liten klase gröna kvar som jag nog ska göra en fruktsallad av imorgon bitti till frukost tillsammans med vaniljyoghurt, blodapelsin, banan och krossat linfrö samt russin.

Imorgon är det fredag och början på helg...Ska försöka ha en nyttig helg - ingen pizza och inget smågodis med massa färgämnen och andra konstiga saker i. Kanske någon mörk chokladvit och cashewnötter och en yoggi delikatess kanske? Måste försöka hålla vikten, gärna gå ner nåt kilo till, bli fastare i fläsket. Så var det ju det här med springningen också. Sprang ju i lördags och i måndags men sedan dess har jag haft ont i svanken - själva "benet" ovanför baken, när jag går nedför trappor och böjer mig fram. Antagligen fel sorts löpskor på fel underlag. Kanske att jag springer i skogen imorgon istället för den asfalterade ringleden.

Ska börja äta mer fisk också har jag bestämt och när Stefan imorgon äter pizza ska jag göra nåt med rödspätta till mig själv. Nån som har nåt bra recept?

Dessutom vill jag åka till Skövde och köpa en ny dator...på avbetalning. Får se om jag kan göra det hos OnOff där jag ju köpte Min Canon EOS 400D i höstas på studentvillkor. Fast där är ju krediten begränsad.
Kanske att Stefan skulle ta datorn i sitt namn så betalar jag honom varje månad istället. Så kanske jag kan få en bättre och lite dyrare. Måste ha en med mycket minne - helst över 2 G och ett bra grafikkort.
Ber nästan varje morgon över att min dator över huvudtaget ska starta alls.

Glömde berätta vad jag fick av Karin i julklapp tidigare idag förresten - en fint inslagen flaska Grönt Iste !
Verkar spännande. Med äpplesmak.

146310-461
Kommentera 3 st

Även en gris vill frisera sig

2007-01-11 | 22:27:06 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-460


Kommentera 3 st

Hår hår hår - jag kan bara tänka hår.

2007-01-11 | 21:13:15 | Smink, Hudvård, Skönhet,

Usch, jag är helt besatt nu av att ändra håret. Jag MÅSTE få det blont igen.
Förstår liksom inte varför frisören sade att jag måste vänta ända till i höst, när de i höstas sa till mig att om jag inte var nöjd med att de gjorde mig till just brunette så skulle de genast ändra tillbaka och ordna det. VAd kunde de göra då - när håret var dåligt som de inte kan nu när det är mycket bättre?

Så nu kollar jag runt helt hysteriskt på en massa hårsidor på nätet. Hittade några schyssta blonda toner på www.elle.se .
 146310-460                           146310-459   146310-458                             146310-457
Kommentera 10 st

Shoes oh Shoes! Choose a Shoe! UTMANING!!!!

2007-01-11 | 17:37:35 | Skor Skor Skor!,


Det verkar vara populärt här i bloggandets värld att göra små utmaningar av olika slag. Jag har antagit ett par stycken och det var jättekul. Nu kände jag för att utmana ER som läser och era läsare också om de vill - ja spread the word! Jag utmanar er att fotografera av Era favoritskor, era älsklingar där hemma. Det är valfritt antal, för skor - det är svåra ting att välja bland.
Enjoy!

146310-451
146310-454





146310-456 146310-453
146310-452


146310-455
Kommentera 23 st

Jag är en blondin med stora bröst - på riktigt jue!

2007-01-11 | 16:54:12 | Smink, Hudvård, Skönhet,

Nu har jag varit och frågat frisören angående mitt hår. Jag gick till det stället jag var på sist - i september och blev brunett.
Ja jag kanske borde dra hela den hårresande historien från början?
Tills för ungefär 5 år sedan lät jag mitt  skandinaviskt blonda hår vara helt och hållet förutom att jag toppade det och klippte etapper (som ju var så modernt) ganska så regelbundet. Men jag hade vägrat slingor och annan typ av färgförändring.
Sedan så provade jag lite ljusare slingor en gång vilket lede till mer slingor nästa gång för att slutligen bli experiment med både platina blondering, röda slingor, svarta slingor, kopparslingor och olika kombinationer. I juni förra året sa mitt hår så slutligen NEJ till mer blekning då det gick av..just på grund av ännu en platinablekning i överhåret. Jag satt ganska så lugn där hos frisören och tänkte "att det här är säkert normalt", men ändrade den uppfattningen paniken steg hos frisören ju mer av mitt hår hon fick i händerna. Fast jag slutade tappa hår på direketen efter att jag lämnade salongen.

Efter det, några månader efter, ville jag åter göra något åt mitt hår, men gick till en annan frisör eftersom min vanliga hade sjukskrivit sig vid tillfället för den inbokade tiden och jag var in a desperate need of hair care. Så jag testade en ny, som var väldigt trevlig och jag berättade för henne vad som hänt under senaste blekningen och hon konstaterade att mitt hår var skadat och poröst. Jag förklarade att jag ville inte längre vara jätteljus neb jag ville ändå fortssätta vara blond. "Javisst" kuttrade frisören men jag gick ändå därifrån som en mörk brunette med försäkran om att jag både var snygg och att jag fick komma tillbaka och ändra de om jag inte var nöjd.

Dock blev jag nöjd, om än chockad och ovan, så blev jag nöjd och behöll det bruna.
Nu är jag trött på det och käner att jag vill ha mitt blonda hår tillbaka eller i alla fall mycket ljusare än vad jag har nu.

Så jag gick tillbaka den frisören - hon som gjorde mig brunette och hon sade till mig att det kunde jag minsann glömma. Kanske att jag kunde bli lite ljusare fram emot hösten igen.
Hösten!??? HÖSTEN!?? Ska jag behöva vänta i 8 månader minst innan jag kan bli blond?
Dessutom när jag sa att jag bara vill få tillbaka min naturliga blonda färg så suckade hon och sa åt mig att jag inte är blond egentligen. VAE!?!? Ska hon stå där och säga åt mig att jag som var min naturliga blonda färg i 20 år inte är blond på riktigt? Desutom frågade hon mig om jag tappade hår och hur mycket. Varpå jag svarade att jag tappar hår och att jag upplever det som mycket men det kan bero på att det syns mer och tydligare för att det är mörkt och att jag är van vid ljust håravfall.

Nu är jag förbannad.
En förbannad blondin.
En stolt blondin som bara ville rädda sitt hår.

Dessutom har jag stora bröst..det har jag iofs nästan alltid haft men de senaste veckorna tycker jag att de blivit än mer "fylliga" och så har jag fått två stycken bröstkommentarer idag.
Det första var ett sms grån Stefan som började med " Hey girl with the big boobs..!"
Den andra kommentaren fick jag för en liten stund sedan från älskade Karin under våran julklappsbytning (härligt med förlängd jul) som sa att jag har väldigt stora bröst idag.

Så, jag är en blondin med stora bröst och allt är på riktigt, Faktiskt....frisörsjävel...*mummel*
Kommentera 16 st

Mina 3 favorithalsband

2007-01-11 | 13:07:47 | Accessoarer,

146310-450


Här kommer mitt svar på Johannas utmaning - 3 favorithalsband.
Halsband nummer ett köpte 1998 hittade jag för drgt 14 kronor  i ett litet marknadsstånd i Krakow.
Halsband nummer två fick jag av mamma för något år sedan som hon köpte på en nu nedlagd salong här i stan
Halsband nummer tre är en gulddroppe i en guldkedja och även det har jag fått av min mamma, ett som hon inte längre ville ha. Mamma är guld värd.
Kommentera 3 st

Blommiga tyger, sliten denim och hög platå-me likey

2007-01-11 | 11:26:50 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-446

Kommentera 4 st

Kejsaren har nya kläder!

2007-01-11 | 10:08:06 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

Eller bloggen har fått nytt utseende. Blev trött på den gamla som bara såg skitig ut hur jag än gjorde. Nu ville jag ha en renare och ljusare blogg. Så nu sitter jag och svär över html-koder och går vilse i stlmalssdjungeln. Kommer säkerligen radera en del viktiga saker utan att veta vad och hålla på i flera timmar och haka upp mig på småsaker.
Svårat är att få till en bra bakgrund tycker jag och hitta ett typsnitt som känns bra och ganska så "allmänt" - att de flesta har det, men att det inte är "Times new roman".

Hmm ska jag beställa från Ellos eller inte( se föregående inlägg för bilder)? Är verkligen sugen på den hundtandsmönstrade jackan och den svartvita klänningen. Lite shortsen också men det är ju verkligen vanskligt med shorts känner jag - blir så lätt så fel.

Väntar på att kamerabatteriet ska laddas upp så att jag kan anta en utmaning jag fick här i bloggens värld.
Sen tänkte jag fota av lite av mina favoritsaker här hemma eller några av alla mina favoritskor. Kanske att jag utmanar ER till att plåta av era favoritskor..?
Naturligtvis så borde batteriet redan ha varit uppladdat eftersom jag satte det i laddaren för 2 timmar sedan, men självklart hade jag gömt sätta i sladden.

Under tiden jag väntar får gärna den här klänningen från www.topshop.com dimpa ner över min nyduschade kropp som idag doftar av Yves Rochers Pärondoftande bodylotion.
146310-443
Kommentera 7 st

Oh nej..nej nej..jag får inte beställa..åhh fina jacka.

2007-01-10 | 23:37:20 | shopping, provrummet & cravings,

Ellos har fått in en del snyggingar den senaste veckan under avdelning "Pronto Moda".  Är så nära att beställa några av de här plaggen...så nära...
146310-435146310-437
                                                                       
Kommentera 5 st

Jag ska skriva en saga och har träffat en ny vän.

2007-01-10 | 17:10:12 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-432
Så, nu är jag hemma igen och torr om fötter och byxben.
Hade en trevlig fika med min nyfunna vän Angelica - som jag plockat upp i kassan på Ica typ, haha. Var nervös att hon skulle tycka jag var en tråkig gammal tönt (hon är bara tjugo år! med tufft svart hår.), men det gick nog bra hehe och hon trodde jag var 22 år högst...men kände mig asgammal med mina 25 år...Haha 22..those where the days.

Fick henne att köpa en grön rutig kjol dessutom, en kjol jag själv vill ha men inte har pengar till. Så jag fick agera lite "personal shopper" och känna glädjen över att denna tuffa tjej och jag gillade samma plagg.

Hmm, varför låter denna beskrivning av en nyfunnen vän så lam?

Varför är jag alltid så osäker på om folk ska gilla mig eller inte?

Sedan gick jag upp till berget och skolan för att ha mitt första möte med min nya mentor - Anna. Det var ett trevligt möte, jag var nervös innan och visst var det lite stelt och kanske lite långa tystnader ibland, men det kändes allt som allt bra. Vi pratade om min smyckesdesign, mina illustrationer, mina foton, min saknad av att uttrycka mig i text och ordform som ju alltid annars varit mitt främsta uttrycksmedel och min starkaste sida. Så tills nästa fredag fick jag i Startuppgift, för att komma igång med vår "relation" att göra en saga, text, ord och bilder till den. Det kan vara en politisk saga, en erotisk saga, en barnsaga...ja vad som helst. Känns bra att få lite uppgifter att gå på coh inte bara cirkulera fritt. För då måste jag prestera något, få fram något, något färdigt...vilket jag ju brukar ha problem med. Brukar starta och börja på flera saker men slutför dom sällan.

Hoppas dock först och främst att denna vidriga BLÄ-känsla över mig själv försvinner...men det var verkligen inte kul med en massa nya bölder i nyllet och viktuppgång.
Men nu har jag gått promenader 40+20+15 i backar och och i regn idag och ätit FROOSH och kycklingsallad och druckit massa nyttigt te...gäller bara att fortsätta så.

Fotade två bilder med mobilen när jag gick till och från skolan.
Den nedre är tagen i en gång bredvid Ica, gillade ljuset och fartränderna som kundvagnarna bildade.
146310-431
Kommentera 6 st

Självhatet osar

2007-01-10 | 11:27:43 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-430

 Ja så där tjock, böldig och äcklig känner jag mig idag...eller den här teckningen förskönar nog ganska så mycket...ser ännu värre ut i verkligheten. Ser ju nästan snygg ut på bilden.
Ställde mig tyvärr på vågen och den visade mer än den gjort på ett halvår.
Så jävla inte roligt!
Suck...jag tycker jag försöker, men näe. Den smala lyckan blir aldrig min.
Gav mig ut på en 40 minuters rask promenad i alla fall...fast jag inte hade någon ork.
Men paniken över vågsiffran struntade i det.

Det är jobbigt att jag varken vill tänka så här som jag gör, men jag vill verkligen inte heller se ut så som jag gör. Jag vill inte.
Kommentera 8 st

Dagens Topshop, POP och No ork.

2007-01-10 | 09:50:42 | shopping, provrummet & cravings,

146310-429

Dessa godbitar fann jag idag på www.topshop.com , de har även lanserat ett nytt märke/ny kollektion vid namn POP som ser lovande snygg och rolig ut.

Annars har jag ingen ork eller lust eller energi alls idag. Borde ha sprungit en runda eller tagit en promenad, men det känns som att det får räcka men 20minuterspromenaden upp till skolan sedan klockan 15 för att träffa nya mentorn. Blir ju 20 minuter hem också.

Har solat solarium  en stund och druckit en FROOSH med Hallon/Blåbärsmak så jag tycker att jag borde känna mig friskare och piggare efter denna "välgörande" morgon, men näe.

Och stökigt och rörigt är det i lägenheten. Kassar överfulla som ska till pappersinsamling. Två tvättkorgar med ren tvätt som måste sorteras. Dammråttor som kommer fram från lite varstans. Smulor och kvitton.
Kan man få gömma sig under täcket istället resten av dagen?
Kommentera 4 st

A Magazine Clutch bag!

2007-01-09 | 23:26:01 | shopping, provrummet & cravings,

Har totaltförälskat mig i dessa Magazine Clutch Bags från Ebay, nu under den senaste stormiga halvtimmen - datorn har stängts av och startats om 3 gånger på en kvart nu på grund av den hårda blåsten ute.Så det är nog dags att stänga av för idag....ska bara kolla lite till på dessa juveler..väskor.

146310-425

                                              








Kommentera 9 st

Stars and leaves in the hair..

2007-01-09 | 22:48:15 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-423

Den här bilden håller jag på och jobbar med just nu. Vill få in en regnbåge från håret och på något sätt ett vattenfall..kanske att vattnet rinner ner från håret och samlas under själva ansitket...hmm.

Håller på och ändrar och grejar med layouten och så på denna blogg, men det är svårt. Vet aldrig riktigt var jag ska gå in i stilmallen och ändra. Eller hur eller vad, på vilket sätt.
Dessutom vet jag inte vad jag vill ha för namn på bloggen heller.
Den har hetat
-Pyttis
-Pyttis GrubbelåGarderober
-Garderobsgrubbel & Byråbekymmer ( nuvarande)

Men jag funderar på
-Under flugsvarta tak
-Hårda krav, mjuka lår
-La doleour Exquise

....
eller något helt helt annat..?
Kommentera 9 st

Smoothies, sunglasses und smurfs

2007-01-09 | 18:24:51 | Vardag,

146310-419
 
Sitter här och tittar på mina nya fina platåskor och äter lite kvällsmat bestående av
* Smörgås med vegetarisk ost -dinkelbrödet jag bakade igår,MMMM
* Vaniljyoghurt med krossat linfrö, banan och russin
* Oriental Kanel-te

Känns bra och lugnande för den lilla stora tjocka magen som inte mår så bra.

Promenaden med Annika var jättetrevlig. Vi gick och beklagade oss och svor över arslen, skitstövlar och misär och var så uppe i vårat "lidande" att vi inte ens märkte ösregnet och stormvindarna som dragit in över staden. Vi gick hem till mig en stund för att torka bort rinnande mascara, bli varma och dricka en kopp te.

Sedan kom Stefan hem och gav mig ett färgglatt paket =) Jag fick två små leksakssmurfar och puss på kinden och så sa han att jag kanske kommer få en liten present runt den nionde varje månad, hihi.

Vidare har jag idag bestämt (igen) att jag måste börja äta "renare"...livsmedel med mycket naturliga ingredienser ..helst utan konserveringsmedel och onödiga färgämnen...tror det är mycket sådant - artificiellt som får mina bölder i ansiktet att blomma.
Så jag har köpt upp mig på ett lager FROOSH! Smoothies och fler Feel Good drinks
.146310-417
Fick även brev från Moster Inger idag med 200 kronor för smycken hon köpte utav mig samt en liten trevlig hälsning skriven med guldpenna...hon hade inte behövt betala ju.

Blev utmanad av Becci på www.kristallkrona.blogg.se att visa upp mina solbrillor. Därav bilden ovan.
Äger endast fyra par för solglasögon har aldrig riktigt varit min "grej" Förrän i somras då jag började använda de gula pilotbågarna samt de stora lite "Jackie O"glasögonen, båda från Lindex, väldigt flitigt.
I år tror jag nog att jag kommer köpa några par glasögon till. De andra paren är köpta på Arvikafestivalen och Sweden Rock Festivalen.
146310-418


 
Kommentera 14 st

The Shoes!!! Mina nya skor har kommit!

2007-01-09 | 13:07:56 | Skor Skor Skor!,

146310-416Kom hem efter skolan, eller skola och skola, årets första lektioner vart inställda, men satt ändå kvar i några timmar med mina klasskamrater och disluterade konst.

Men när jag kom hem låg det en skolåda utanför min dörr - what a nice welcome home!

Och jag älskar dom! De sitter jättebra, var ju så orolig över storleken och efter allt för många felköp via Ebay - men dessa är ett Toppenköp!


I övrigt består dagens outfit av:

*Marinblå kofta, H&M
* Vit t-shirt m tryck; Lager 157
*
Rutig volankjol, H&M
*
Strumbyxor, Lindex
*
Svarta overknee, Åhléns

Nu så ska jag gå hem till AnnikaPannika och gosa med hennes söta hund en stund och sedan ska vi ta en promenad och uppdatera carandra och varandras liv...verkar ha hänt en del i hennes..Vilket är tecken på att det är alldeles för länge sedanvi träffades.

146310-415
Kommentera 21 st

Dagens outfitönskning ifrån Topshop

2007-01-09 | 07:22:12 | shopping, provrummet & cravings,

146310-414


Mmm. skulle inte ha något emot att nu gå in i min klädkammare och finna dessa plagg att sätta på mig, denna årets första skoldag med Bokföring på schemat.
Kommentera 5 st

Tre av mina sängkamrater...

2007-01-09 | 00:12:52 | Vardag,

146310-412
Ja där ligger dom så sött och väntar på mig i sängen..
Benke, Muffinsson och Miss Fizzy Giggs. Nu är det dags för sängen för imorgon(idag) är det skola. Hoppas jag vaknar och magontet och bölden/erna är borta.

ja för nu är det natt och tid att drömma.








Kommentera 5 st

Söta lilla Blomma

2007-01-08 | 23:21:21 | Vardag,

Angelica skrev på msn:

du o jag ska blomma ut o aldrig mer vissna




146310-411

Kommentera 4 st

1974 eller 2007?..Ahhh music, sweet music and cover art

2007-01-08 | 23:15:03 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-410

Den här tuschillustrationen håller jag på med för tilfället. Den bara "kom" och jag gjorde den på kanske en kvart. Använde inte ens blyerts innan för att skissa lite svagt...och de grejer jag brukar tycka mest om är ju de som bara "kommer"...när jag inte tänker efter, suddar, gör om osv. Men jag vet inte riktigt hur jag ska fortsätta...Eller om den är färdig så? Skulle vilja ha med lite duvor och en regnbåge och ett vattenfall som på något sätt smälter in med håret..kanske några stjärnor.
Tänker gamla Vinylomslag till hårdrocksskivor - typ Rainbow, Dio eller Glamrock som T-Rex.

Sjuttiotalet möter 2006 för jag tänker också på Sandi Thom och "I wish I was a punkrocker" som var en av sommarens favvolåtar för mig när jag skiftarbetade på tändsticksfabriken...jag satt och väntade varje första - och andraskift på att den skulle komma när jag satt vid ena bandet och kontrollerade askar...ibland hörde jag bara vissa toner pga allt buller, men det var ljuvligt ändå. Mmm.

men nu vill jag mest sluta ha ont i magen och att bölden som börjat komma fram på kinden omedelbums ska försvinna, lägga sig, lugna sig.
Kommentera 4 st

The brunette blondie bakes bread

2007-01-08 | 19:10:38 | Lyx,

146310-409Ahh det luktar nybakat bröd i hela lägenheten och jag har pecis glufsat i mig två stycken Dinkelbrödsfrallor med ost, gurka, tartex och paprika. Och naturligtvis den numera dagliga dosen av Kaffemedvarmmjölkochkanel.

Älskar nybakat bröd...doften framföralllt, men också hur osten smälter och hur mackan värmer handen.

Mysfaktor 100!

Hmm, har fått en massa matnyttiga svar angående förra inlägget där jag bad om råd hur jag ska göra med håret. Ringde även frisören och hörde, och ja självklart tycker de att man ju ska komma fit och betala tusenlappen minst istället för 70 kronor på Ica. Men ja, frisören sade det som många av Er också skrev - antingen slinga försöktigt och öka eller gå till salong och avfärga och sedan successivt ljusa upp det mer och mer.

Så, hm ska jag ställa in tandläkarbesöket för fjärde månaden i rad och lägga pengar på frisörsbesök eller lägga ut pengar för att höra att jag har blottade tandhalsar, alldeles för vassa hörntänder men absolut inga
hål? I don't know!
...fast jag vill nog allra helst lägga pengarna på håret. Det stärker ju självförtroendet, medan tandläkaren bara skulle få mig att känna att jag lagt ut pengar på ingenting plus att jag både innan och efter skulle ha mindre och mer panik och fasas över tandlossning och annat otrevligt.
Ja frisören får det bli. The blondie in me wants to show her face again. Indeedio!


146310-408


146310-407
Kommentera 21 st

I am down because of my hair.

2007-01-08 | 15:10:12 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-405

Usch är nu tröttare än tröttast på min bruna hårfärg. Nu är den blonda utväxten tillbaka och det är så fult.
Så nu undrar jag, om det är någon som läser detta, som vet om man kan börja färga ett färgat brunt hår till blont igen? Eller måste man gå till frisören och göra en riktig avfärgning?
Jag är alltså riktigt blond egemtligen, men har i lite mer än fyra månader varit brunett....men vill nu börja gå mot ljust igen.

Typ så här
146310-406
Kommentera 27 st

Jag älskar Mr Pig

2007-01-08 | 13:03:39 | Illustration/Teckning/Konst/Design,



146310-404


Kommentera 7 st

Dagens önskegarderob med smak av Apelsin och Mango.

2007-01-08 | 09:48:44 | shopping, provrummet & cravings,

Dagens favoriter från TOPSHOP

146310-400

Så där...Nu har jag sprungit och denna gång längre än i lördags, men jag kände att jag hade nog orkat ännu mer. Men jag har tänkt att öka i väldigt små doser för det brukar kännas så motigt om man en dag orkat hur mycket och hur långt som helst för att nästa gång bara orka hälften.
Är helt mör i benen nu, men härligt varm efter en lång dusch. Till rfukost efter löprundan åt jag en Naturdietbar Chokladsmak samt drack en "Feel good Drinks CO" med Apelsin och Mangosmak. Inga sötningsmedel eller socker. Kändes uppfriskande och gott.

Hum hum..vad göra nu? Alla jobbar utom jag. Har ju jullov en dag till. Fast jag ska väl se till att få saker gjorda ändå...har ju varit kreativ hela lovet. Ska nog fortsätta med tuschillustrationer hela dagen. Öva öva öva. Tvättid i eftermiddag - blä.
Kommentera 7 st

Ett sätt att förvara viktiga papper - tvättkorgen.

2007-01-08 | 07:42:44 |

Usch, ingen bra start på denna dag. Klev opp så fort Stefan gick ut genom ytterdörren. Hade tänkt att bara dra på mig träningskläderna och ge mig ut på en löptur i morgonmörkret och sedan ha hela dagen fri utan motionstvång.
Men så kom jag på att det var bäst att ta fram CSN-blanketten och veta var den är/ha den redo om jag ska gå till rektorn och få den påskriven idag eller imorgon. För ja man måste få den påskriven och stämplad när man går på folkhögskola...folkhögskola anses väl inte så fint eller att vi som går där klarar av ansvar själva eller är ärliga.
anyway så trodde jag att jag visste exakt var jag hade blanketterna - i tvättkorgen med tvätten jag tvättade före jul..
1. Ja jag är väldigt dålig på att sortera tvätt.
2. Jag brukar förvara papper på de mest konstiga ställen, men det är liksom ett säkert system att lägga viktiga papper som ska skickas in ett visst datum tilsammans med något som jag gjorde dagen jag fick pappret. Tex hittade jag en gång min deklaration inuti ett fodral till en vinylskiva med Elvis ty jag lyssnade på Elvis dagen jag fick deklarationen.

Men nu låg inte CSN-pappren i tvättkorgen och jag har de senaste 40 minutrarna jäktat runt, sprungit och rotat, vänt ut och in, upp och ner på allting och fått mindre panik...men så slutligen hittade jag den i pappersinsamlingen för jag kunde minnas att jag fick blanketten samtidigt som en massa reklam.

Men nu ska jag ut och springa.
Ska bara kolla väskor på Ebay först.
Kommentera 1 st

"Cum on feel the noise"!

2007-01-08 | 00:53:57 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-399

Oj vad härligt Oasisdokumentären var! Problemen med tuschpennorna och teckningen släppte en del när jag fick höra deras musik och då skapade jag denna bild som jag nu färglagt på prov i Photoshop...men det är bara ett test...är långt ifrån färdig och ännu längre ifrån att vara i närheten av den nöjdhet jag kände över gårdagens alster.

Tror jag nu har kommit in i årets Oasisperiod - brukar ha några veckor var år som jag är helt Oasistokig.
Don't look back in Anger är nog en av de bästaste låtarna som gjorts ever.

Funderar över att beställa "There & Then" på dvd...har bara den på gammal VHS-kassett som jag köpte på Jannes Wax i Skövde 96 eller 97...Oasis gör en helt underbar cover på Slades "Cum on feel the noise" på den.

Jag har förresten trtäningsvärk i låren nu efter lördagskvällens joggintur. Wow, jag som aldrig brukar känna nåt i dessa kroppsdelar när jag tränat och näst intill gett upp hoppet alls om att förlora en enda gnutta fett på dom..nu känns det lite i alla fall.
Kommentera 8 st

Stooopiiid pen - I stink!

2007-01-07 | 22:05:50 |

Näe ikväll vill det sig inte alls med tecknandet. Det blir bara fel..har en massa bilder i huvudet men får inte ut dom på pappret. Jag är så dålig på det här med proportioner och ansikten...få läppar-näsa-ögon och ansiktsform att se bra ut...
men det blir bara helt snett, som en utdragen bild, fläck..skevad och dumt.

Så började det lukta bränt också för en stund sedan. Sprang ut i hallen från vardagsrummet till bordet med de levande ljusen och på något mystiskt sätt hade en av glaslyktorna lyckats bränna hål på det fina bordet...fattar inte alls?? Så nu stinker det rök och bränt stearin =/

Men nu ska jag dricka kaffemedvarmmjölkochkanel och se på Oasisprogrammet på tv:n.
Kommentera 2 st

Jackie O, Jackpot och Secret Single Behaviours

2007-01-07 | 17:38:20 | Vardag,

Har gått caffelattepromenad med mamma och disukterat läppglans, sminks hållbarhet, "dumma karlar", vädret och på nåt mysitkst sätt kom smörgåstårta med småsnoppar ovanpå på talll..vet inte riktigt varför alls. Låter ju heldumt nu att vi gick där runt ringelden bland andra söndagspromenadspromenrerare och disuterade en sådan vulgär sak!?

Sedan gick vi in på Looks "smygrea". Look är en av stadens tre så klädaffärer - Linex kompaktbutik inräknad, som har ett litet blandat sortiment av VILA och Jackpot typ. Två gånger om året infaller det en rea i denna affär som en del får en hemskickad specialinbjudan till. Dock är rean öppen för alla som råkar gå förbi affären under dessa söndagstimmar som "smygrean för specialinbjudna" är öppen. Så så skärskilt smygig eller hemlig är den inte.
Jag stod och höll ett tag i en lila poloklänning, med tillhörnade lila lackskärp. Trekvartsärm och aningen gråmelerad och tungt fall, men hängde så slutligen tillbaka den då jag såg en trettonåring, en pensionär och en fyrtioårig tråkig männsika hålla i just sådana klänningar.
Mamma konstaterade och summerade så fint "
Det är skönt att bara hålla i några galgar med plagg och kika lite, men man hänger alltid tillbaka det ändå".

Därefter gick vi in på Ica där jag mötte söta Angelica som jobbade idag och var alldeles genomledsen. Stackars lilla plutta. Och så mötte jag bästaste Karin som såg fräschare och snyggare ut än självaste Jennifer Aniston. Hon såg guldig och vacker ut.
Jag gillar Karin...massor.

Funderar vidare på att be min Moster Inger - som är hur bra som helst på att sy , om hon kanske skulle kunna sy en klänning till mig i sextiotals/Jackie O-modell..likt en jag minns jag hade till en Barbiebocka när jag var liten. Plus kanske en variant på den här Topshopklänningen jag suktat efter hur länge som helst..146310-398

Nu har Stefan gått iväg för att rollspela med sina vänner och jag har hela kvällen och lägenheten för mig själv - dags att lägga ansiktsmask, sätta på bra låtar och sjunga med för full hals, titta på en snyftare och äta cream crackers med philadelphiaost - paprikasmak!

SSB's med andra ord för hela slanten!

Och för er som inte kollat på Sex and the City så står SSB för Secret Single Behaviours, sådant man bara gör när ingen anann ser på :)

146310-397














Kommentera 20 st

Dagens bästa Topshop!

2007-01-07 | 11:59:16 | shopping, provrummet & cravings,

 146310-396
Hade jag haft pengar så hade jag köpt allt detta med en gång, utan att tveka på www.topshop.co.uk

Japp.
































Kommentera 21 st

Härliga mönster, färger och streck...Japanskt, sa Stefan

2007-01-07 | 11:32:39 | Illustration/Teckning/Konst/Design,



146310-395

Fortsätter med tuschandet i mitt julklappsteckningsblock med julklappstuschpennorna. Just nu är jag helt innte på att göra massa mönster. Jag scannar sedan in bilden i Photoshopn och lägger fäg på bakgrunden. Känns väldigt kul at jag fått ihop två teckningar som jag är väldigt nöjd med så här inför skolstarten den här veckan med en alldeles ny mentor. Något att visa upp jämte foton som ju annars är min "grej".
Kommentera 5 st

Run Pyttis Run!!!

2007-01-07 | 01:00:23 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-392
Gjorde en snabbteckning i Freehand över hur jag såg ut i somras när jag sprang i skogen och hade björkris i händerna och desperat och förgäves försökte få bort de där förbaskade fugorna...
Kommentera 6 st

Nu är jag ute och cyklar

2007-01-07 | 00:31:24 | Vardag,

...eller näe, jag sitter ju på en stol, men jag är ute på djupt vatten...nej jag dricker Loka.
Vad jag vill ha sagt är att i den sena nattsuddiga timmen sitter och avger ännu ett "nyårslöte"..Jag har redan lovat mig själv att "inte ta någon skit" för det säger mamma jämt till mig "Anna, ta INGEN skit", nu ska jag börja lyda hennes råd.
För ärligt talat är jag trött på allt bajs.

Men mitt nya löfte jag ska lägga till skitlöftet är
" om vädret tillåter, alltså inte minus och halkigt eller slaskigt eller spöregn, ska jag börja springa minst 2 ggr i veckan"


Jag sprang ganska så flitigt i våras/somras när jag jobbade förstaskift hela tiden och tills det blev alldeles för varmt och älgflugorna invaderade min skogsrunda jag sprang. Och det är ju faktiskt väldigt skönt att springa när man väl gör det - det går snabbare än promenad så motionsgrejen är ju över på mindre tid = mer tid över till nätshopping, filmtittning och chiclitläsning.
Sen så känner i alla fall jag mig mycket duktig efteråt. Det är så, när jag svettas känner jag mig duktig och duktig är väl en bra feeling att känna så varför inte göra det så ofta man kan?

fast det är ett farligt löfte...för det kommer nog vara ooo så lätt att bryta..

Nu: dags för nattens sista (kanske) kopp te och så ska jag rita lite.
Kommentera 4 st

Åh, jag är så nöjd! Min finaste tuschillustration hittills!

2007-01-06 | 20:53:02 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Tror det  här är min allra bästaste tuschillustration hittills. Jag är så nöjd med den, hur den blev, hur den ser ut  och att jag kudne! Dessutom är jag jättenöjd förr  att jag nyss är hemkommen från en 20 minuters löprunda. Blev så mätt på allt godis och funderrade och velade på om jag skulle ta en promenad ikväll eller en extra lång imorgon...men så drog jag bara på mig träningskläderna  och skorna och sprang iväg. Nu ska jag dricka en flaska Loka med Päronsmak...MMMmm!

146310-391
Kommentera 18 st

Munorgasm och tuschkladd

2007-01-06 | 17:55:47 | Vardag,

 
146310-390Idag kör jag lite lager på lager.

*Den nya vita tunikaklänningen med knappar, Ellos

*Vitt ribbat baslinne ( I have many), H&M,

*Mörkt blå kofta med stora knappar och bred mudd, H&M

Vida halvljusa jeans med något högre midja, H&M

Känns slappsnyggt.












Har precis ätit mat och kollat på ett avsnitt Seinfeld tillsammans med Stefan i soffan. Vi äter jämt mat i vardagsrummet framför tv:n för vårat köksbord tjänar som mitt arbetsbord. Det är mysigt och skönt tycker jag att sitta där bland mjuka kuddar i soffa precis som man ibland får sitta på stoppade soffor på fina restauranger.

Jag inmundigade En stor sallad med majs, gurka, ruccola, annan bladsallat och tomat. Fullkornsbulgur med chunky salsa, en bit kycklingfilé samt lupinfrön och soltorkade tomater i olja från Ridderhielms delikatessdisk på Ica. Är jättemätt, men det hindrar inte mig från att trycka i mig godis ändå.
146310-389
För vem kan säga nej till en munorgasm?

 
I min godispåse: Cloetta sockerbitar, Malaco salta sillar och Cloettas ljusa chokladbrickor.
En bild på min middag samt den stora bilden - "Munorgasmen": En cloetta sockerbit mellan två chokladbriskor - MMMMMMMM! Släng dig i väggen Med Ryan !








Annars sitter jag mest och ritar för hand med tusch idag. Kanske att det kommer upp något alster senare. Har blivit nöjd med några klänningar men ansikten...åh vad det är svårt med ansikten!









Annars
Kommentera 17 st

Ok, jag leker bitter krönikör med en slags åsikt om någonting - musik denna gång.

2007-01-06 | 15:11:55 | Musik/Böcker,

Ok, jag tänkte nu, ett slag, gå ifrån shopping, kläder och mer shopping ett slag och skriva något som jag grubblat på i några år, nåt år, några månader, i dag...Det kan väcka anstöt, det kanske finns någon som håller med...Men ha i åtanke att jag är väldigt partisk mot det jag "favoriserar" och väldigt "hatisk" mot det jag klagar på...Ok..


Jag är fullkomligt övertstörd på alla musikjournalister och skribenter som höjer Håkan Hellström till skyarna, ständigt ger fem plus, recenserar varje spelning han gör under en turné, beter sig som fjortisar när de berättar om en handskakning med Herr Hellström backstage och framställer karln som den ende i världen som burit en sjömanskostym och kan sjunga falskt.Jag anser att många som lyssnar på Håkan Hellström slaviskt och religiöst -  alltså inte de som kan tycka någon enstaka låt är trevlig (även om detta också övergår mitt förstånd), är det synd om. Jag skulle känna mig väldigt misslyckad som människa om jag helt plötsligt en dag kände mig träffad av en av Hellströms texter och känna att ”Hey, det är ju MITT liv och MIG han sjunger om!”.

Jag hoppas, och vill tro, att kanske någonstans där inunder det vita tyget, den bleka huden och de gnälliga stämbanden känner Håkan likadant som jag. Att han faktiskt är helt överskattad och att hela cirkusen är en aning patetisk..? Jag känner en jädrans massa sorg över musikskribentkåren i de flesta svenska tidningar idag (undantag finns naturligt vis som alltid) och än större sorg för Håkanfans och en helsikes massa sorg för Göteborg. 

Något annat jag kan höja ögonbrynen åt upp till skyarna är varför det är ok för vissa band att ta sig an ett helt nytt sound och utvecklas medan andra ratas för att de fem plattor efter den första inte låter exakt likadana som fem till tio år tillbaka i tiden. Cardigans Lovefool blev en världshit och bandet hyllades, men vad har den låten egentligen gemensamt med de senaste plattornas låtar? Helt olika, men ändå så skrivs det mestadels bara bra saker om denna evulotion, det förra var bra, det nya är bra. Så kan man ta Suede som motexempel. Debutplattan från 1993 fick bara ros ros ros, likaså den efterföljande plattan Dog man star. Tredje plattan Coming up klassades som en helt ok popplatta, men de lät ju inte som förr. Head Music och A new morning ratades totalt liksom b-sidesamlingen Sci-fi lullabies trots att den senare faktiskt innehåller väldigt många låtar från de två första plattornas era, men den klassades som en onödig samling och Suede var helt plötsligt ett band att helt legitimt kasta i soporna bara för att de inte längre lät som de först gjorde. 

Likadant är det med Oasis – de har inte gjort likadana plattor efter de två första och därmed är de kass.Varför?Ok, jag kan förstå att om man gillar ett band vill man känna igen ett sound plattorna igenom, det som fick en att börja lyssna från början, men ska inte band precis som vanliga människor utvecklas? Är en bra musiker en musiker som inte ändrar sig och förnyar sig? För om de inte får det är ju själva vitsen med nya plattor utan poäng.Andra motsägelsefulla paradoxer till detta är att när Suede gick i graven och Brett nåt år senare återförenades med Bernard Butler och låtskrivargenierna från de två första Suedeplattorna var tillbaka och släppte skiva tillsammans under namnet The Tears så sågades även denna skiva, av anledningar som att de använde typiska ”Suedeord” och typiskt ”Suedesound” – alltså från de två första plattorna som Suedes senare skivor anklagades för att aldrig ha haft, men som nu helt plötsligt var gamla och tråkiga? Var det nått nytt recensenterna ville ha alltså? För det dög ju inte förr. 

Vidare var det roligt att läsa betygen efter OasiskonsertenHovet i januari. Minusbetyg alltjämt över med skälen att de var stela och tråkiga och inte som förr. Men när, NÄR  har Oasis någonsin ”put on the big show” och haft en massa mellansnack, danser och annat? Vi som stod där i publiken hade inte förväntat oss nåt annat än det som gavs och därför var vi mer än nöjda ( det kändes i alla falla som att vi alla var det). Varför förväntade recensenterna sig nånting annat? De var ju som de alltid varit, från början, och det är väl det musikkåren varit ute efter? Eller? Ingen ändring?Ok, en och annan flaska och spottloska har herrarna Gallagher bjudit på under konserter, men är ett sådant beteende något att längta efter? För när Marilyn Manson gör eller skulle göra detsamma skulle det ju bli ramaskri rabalder och ”chock”-rubriker.
Kommentera 14 st

A Pencil skirt, a tiara and a beautiful heart

2007-01-06 | 12:31:36 | shopping, provrummet & cravings,

146310-386
Kommentera 7 st

Jag vann sextävlingen och ber om tips på shoppingsidor!

2007-01-06 | 11:57:41 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Dagens Illustration, by me and myself.

146310-385

Ujuj har sovit alldeles för länge idag för att det ska kännas bra - tänk vad många timmars nätshoppingsuktande jag missat redan!
Men jag möttes av ett roligt kommentarsinlägg när jag loggade in (det första jag gjorde efter att ha satt på te..bloggberoende): Jag vann den där utmaningen som jag skrev om i föregående inlägg: Mitt bidrag till hetste ställning 2007 vann. Haha. Trodde aldrig att jag skulle vinna någon "sexrelaterad" tävling. Men men där ser man.

Men men nu måste jag kolla på ebay efter några "dagens bästa fynd" och lite andra sajter...Kom gärna med tips på bra sidor!...känns som jag alltid surfar runt på¨samma.
Kommentera 8 st

Utmaningen - vilken är bästa sexställningen?

2007-01-06 | 01:23:23 |

Fick utmaning tidigare idag (igår)  av http://sexbehov.blogg.se/ att utse bästa/hetaste ställningen 2007.

Jag kan inte säga att jag har någon favorit ty ombyte förnöjer, rutin kan vara skönt och tryggt,men samtidigt lite tråkigt  testa är roligt och bör göras, men i egen takt, hårt som mjukt oh yeah... Dock så känns det som det är mycket prestige i samhället i stort att ha gjort det med så många som möjligt, på så många platser som möjligt i så många olika ställningar som går och lite till med så många annorlunda hjälpmedel man kan bära med sig i jakten på multipla samspelta orgasmer för båda parter samtidigt som kärleken visst ska få plats och spelrum också.
Så min lilla korta motivering blev ett slag för just den ratade, vanliga missionären:

"Då vill jag nog utnämna just "missionären" till hetast för 2007: En comeback för något som ratats och bytts ut mot en "Slickalitedär -sugalitehär-vänduppröven-körinden-vändapåsig-69:ansvängen-hopplahoppridalitegranna-voffvoffdoingitdoggystyle-nafsoch krafs-nurivs-vi lite-menvadviängör-såfårvintegöramissionären!"-ställningen."



Kommentera 14 st

Dagens kompensationsshopping + ekvation för fläskkött vs korthet.

2007-01-06 | 01:08:06 | shopping, provrummet & cravings,

Ok, I blame todays shopping on my mother...146310-329
För hon sa förut att jag skulle unna mig något!..
Hade ju tänkt klicka hem denna väska på
ebay eftersom jag faktiskt inte verkar kunna släppa
den.

Men istället blev det en lite mer "nyttig" grej i form av Ipodfodralet i läder plus ett matchande i blått till Stefans Ipod.






Dessutom var jag ju så besviken på den grå klänningen från Ellos - som jag ska skicka tillbaka att den var ju tvungen att kompenseras med något samt att jag ska skicka tillbaka de där förbaskade jeansen ur vårkollektionen från H&M. Och de jeansen kostar faktiskt mer än min nya beställning på 2 linnen, en väska, en cardigan och den gröna tyllklänningen ihop.



=

Jag har ju redan tyllklänningen fast i svart  och i storlek 34. Dock var den storleken  på gränsen till att vara farligt liten för så fort jag nös eller gjorde den lilla minsta ansträning så lät det oroväckande konstigt om blixtlåset, ja jag vågade knappt gå på toaletten ens. Så den gröna har jag beställt i strl 36 nu. Linnena tog
jag i strl S..velade fram och tillbaka mellan det och XS, men nja, linnen tycker jag inte ska sitta som en andra hud, det ska mer vara slappt bekvämt. Orkar inte ha mer ryggont för att jag sitter och spänner mig för att "hålla inne" fläsket. Och jag vet...några av er nu sitter och suckar och blir arga och tänker " vadå fläsk? Strl XS och 34?? Fläsk? lägg av!" ..men tja..
Det finns ganska gott om fläskkött på denna kropp, dock kan sådant "döljas" i storleksväg och nummer när man är kort för det man är för kort för i längd tar man ut i bredd istället så att säga...eller något sånt. ..ska jobba mer på den ekvatonsformeln.
Kommentera 3 st

Ojojoj und Mega-Oups!

2007-01-05 | 22:15:28 | shopping, provrummet & cravings,

så det blev...


Kommentera 14 st

The Perfect dress for Pizza

2007-01-05 | 18:42:00 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-379

Min nya vita klänning/Tunika från Ellos tillsammans med min nya mörkmörkblå cardigan från H&M och vitt ribbat linne, H&M får bli fredagskvällens outfit. Skönt, snyggt och enkelt (tycker jag) till en pizza-mys-i-soffandejt med min sambo.

Svalt också, för jag känner mig alldeles rödmosig och varm efter solariet.

Med på bilderna är också mitt nya "hallarrangemang" med det lilla vita klappbordet med ljuslyktor, parfymflaskor, smyckesskrin, Marilynklockan och de nya fina tulpanerna som jag satte i en Jean Paul Gaultier-burk.

och nu fick jag mail från Ebay att jag vann det rosa Läderfodralet till min Ipod - och ett blått till Stefan.
Rosa till henne, blått till honom. Så överputtinuttigt så.

Är så nöjd, med alltihop.









Kommentera 11 st

Klart att Ipoden ska ha något också

2007-01-05 | 18:11:16 | shopping, provrummet & cravings,

146310-378
Kunde inte hålla shoppingtassarna borta så pekfingret har just klickat in ett bud på det här läderfodralet i rosaste rosa..

Men det är ju inte till mig...utan en present till min Ipod...ju..
Kommentera 6 st

Klänningsbesvikelse, pizzafunderingar och radioskval

2007-01-05 | 16:46:46 | Vardag,


Hmm Vegetariana utan ananas, med banan och starksås? Tonfiskröra, haclkad gurka och rucola i fullkornstunnbröd? Något annat? Hmm vad ska jag äta ikväll tro? Är sugen på det mesta och ingenting.
Skulle egentligen gått hem till mina föräldrar på middag ikväll - chicken ala king, vitlöksbröd och öl för Stefan skulle ha spelat rollspel med sina vänner.

Men det blev inställt så nu ska vi båda vara hemma.
Det lutar mest åt pizza. Eller pizzafyllningen mest för min del då...har sedan i somras slutat äta själva degen för den påminner så om mina lår i utseende och konsistens..ljusa och gropiga alltså.

Till lunch åt jag en väldigt grov macka med stark senap, rucola, gurka, tomat, vegetarisk ost (ska tydligen vara nästintill fri från de farliga transfetterna!), annan sallad och paprika. Till det färskpressad juice och kaffemedvarmmjölkochkanel.
146310-373

Sedan tog jag och mamma en promenad ute i naturen och mamma lånade min kamera och skulle fota mig vid sitt favoritträd i Stallängsskogen, bakom huset där hon växte upp.
EFter promenaden gick vi in på Konsum där jag fick en fin bukett med mörkrosa tulipaner och sedan var det solariedags! Oj vad varmt och skönt det var. Tyvärr var bara radion i rummet på för alldeles hög volym. Så medan jag försökte njuta av Dave Gahans ljuva stämma och Depeche Mode, samt lite b-sidor av Suede var jag hela tiden tvungen att  dessutom höra E-type, Linda Sundbladh och annan mindre/inte alls så bra radiomusik skvala
.

.


Medan jag solade fick jag smsavi om att mitt Ellospaket kommit! Dock var det en besvikelse ty den här klänningen  var så...FUL. Ett tält för gravida. Ingen passform alls som en tjej en gång kommenterade här i bloggen. Damn! Men den vita tunikan var helt ok för 95 kronor och passar utmärkt med ett vitt ribbat linne under t ex


146310-375          146310-374


Kommentera 2 st

Woohoo! Jag är Googlebar!

2007-01-05 | 11:48:09 | Egocentrerat&Vardagligt,

Japp, min vän Åsa informerade mig just att om hon bara skriver "Pyttis" i googles sökfält så är jag det fjärde sökresultatet!
Woohoo! Det ska firas stort med...ehh...en latte och en solning =)

Haha, om mamma o pappa bara hade anat där på sjukhuset för lite mer än 25 år sedan när de gav mig smeknamnet "Pyttis" ( på grund av mina minimala lilltår) att det en dag skulle gå att googla och att det fjärde sökresultatet skulle betyda Moi!
Fast på den tiden fanns ju inte internet, ja knappt datorer ens.

Woohoo!

...ja jag är löjlig, det har jag ju redan konstaterat i tidigare inlägg.

Kommentera 10 st

Dagens outfit: A charlie's angels kind of thing..

2007-01-05 | 10:47:42 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-370
.Ja har man inget bättre för sig, som jag inte verkar ha, kan man ju dressa upp sig lite granna och ta några bilder på en outfit man bär idag...eller bär en stund iaf. För jag kommer knappast ha de där rosa sandaletterna från Nilson.

Det är i alla fall ett av mina favoritlinnen som jag köpte på Arvikafestivalen 2003 då jag jobbade där som lite allt möjligt under själva festivalen. Jag hade världens halsont och gjorde det till "min grej" att varje dag göra något nytt av en scarf runt huvudet ty jag hade hela pannan full med bölder och myggbett.  Linnet gillar jag för att det står 81 - året då jag föddes samt att jag tycker det är 70-tal meets Carrie Bradshaw.

Jeansen är H&M och väskan ska ju vara en kopia av en väldigt dyr väsla, köpt på kära Ebay. Armbandet har jag gjort själv











146310-371146310-369
Kommentera 9 st

Mmm mysig morgon

2007-01-05 | 09:24:20 | Lyx,

Har legat i soffan, med tända ljus på bordet, röd filt omvirad runt mig och 4 tjocka fluffiga röda och svarta kuddar bakom huvudet och under ryggen. Sörplat Ingefära&Citron-te och smaskat på en Naturdiet kanel och njutit av "Ciderhusreglerna". Ahh varje morgon borde vara lika rofylld som denna morgon.

Nu ska jag ta mig en varmvarm dusch, använda Niveas oljiga oil och njuta ännu mer.
Kommentera 4 st

The shoes I would choose this morning

2007-01-05 | 07:28:46 | Skor Skor Skor!,

146310-368
Att ha  till over kneestrumpor och min rutiga volangkjol för en chic "american high schoollook men med en touch av glam.
146310-367
















 
146310-366Dessa schackrutiga platåskor har jag sneglat på i två år snart, men då inte köpt. Varför? Vet inte. För jag tycker att de är helt underbart pinuppigt snygga.
Och nu idessa Dita von Teese-tider är de ju hetare än någonsin...tycker jag.

Dessutom heter de "Covergirl"...bara en sådan sak.
Ja i år blir det nog ett köp utav dessa.








Slutligen då något för Er ballerinaskobärare där ute..Och ni är ju en ganska så stor massa. Dessa ballerinor fåt till och med mig - som vägrar ballerinaskor att nästan överväga att överge min vägra ballerinaskonidé.
.
146310-365

Alla skor ifrån www.odiumclothing.net
Kommentera 4 st

Gott & Blandat - ännu en dag som kan läggas till handlingarna

2007-01-05 | 00:01:26 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-364
Kommentera 5 st

You smell oh so good baby...mmmm

2007-01-04 | 22:55:48 | Lyx,

146310-363
Blev utmanad av Honeydew  att lista mina tre favoritparymer. Jag har inte använt så många överhuvudtaget - fastnar jag för en så håller jag mig till den tills den går ur sortiment. Dessutom får jag lätt eksem av väldigt många.

Jag gillar White Musk väldigt mycket, men det är "mammas" parfym och det ska bara hon lukta, inte jag.

Och jag har haft en hel del Sambafavoriter genom åren, t ex Samba Ice och Samba Natural...men jag har inte hitatt dom på länge.

Så, på första plats kommer
 
1. Jennifer Lopez, J.Lo "Glow"
för det lukat fräscht och nytvättat om den..och vad många komplimanger om att jag luktar himmelskt..

2.
Dolce & Gabbana "Blue light", den kan jag använda var dag eller som mer festparfym - den funkar i alla lägen.

3.
Lulu Guiness - mest för den söta flaskans skull.
Kommentera 7 st

Bling Bling - mitt nya armband!

2007-01-04 | 22:06:54 | Foto/Fotografering,

146310-362

Så där ja, detta blev resultatet av min pärlande lust och kreativitet ikväll. Ganska så nöjd faktiskt, men jag behöver fler bindringar och bättre tänger.
Kommentera 9 st

Pärlor och berlocker - I am charmed!

2007-01-04 | 20:54:49 | Vardag,

146310-360 146310-359

Åhh hitade dessa söta änglaberlocker och färgglada pärlor på ebay...funderar på ett bud...hmm?

Fast nu blev jag sugen på att gå ut i köket ocg sätta mig vid min lilla arbetsplats och pärla lite granna..har inte gjort det sedan dagen innan julafton.
146310-361
Kommentera 8 st

Dagens baggy outfit

2007-01-04 | 18:06:50 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,


146310-358
Vitt rbbat linne, H&M
Väldigt baggy jeans, ONLY, Vero Moda
Kommentera 7 st

Storstädning kräver semla - oh I need you love babe!

2007-01-04 | 17:27:57 | Vardag,

146310-354
Ojojoj OJ! I flera timmar har jag och mamma nu hållt på. Min rygg värker som bara den, svettig, dammig och kladdig är övriga jag - men lägenheten är ren och fin!

Julen har städats ut och jag kunde nog äta den där semlan
med riktigt gott samvete. Eller jag och mamma delade fatiskt på en...Jag har plockat isär den fina plastgranen, plockat bort alla julsaker och gått 3 vändor upp till förrådet, 3 trappor upp i trappuppgången bredvid med detta.

Vi lyssnade på typ alla Beatleslåtar som finns och gick här och sopade, slog sönder saker (mest mama denna gång faktiskt) och gnolade med i alla låtarna.

Var lite sorgsen när vi började klä av granen och så, men jag lät julstjärnorna i fönstret sitta kvar och nu står min finfina Marimekkostol  där granen en gång lös.




146310-357
Sedan gjorde jag om i hallen där jag på spegelbyrån tog bort en massa fula saker och istället ställde dit mina nya fina lampor samt lila ljusstakar.

Jag ställde ett jättegammalt klappbord som min gammelmorfar Stanley designade under hallspegeln och satte dit små ljuslyktor, mitt prinsessochgrodasmyckeskrin, minMarilyn Monroeklocka, två smurfar och två väskor.

Tyckte det blev jättefint. Mamma småskrattade en aning...Hmmm?



146310-356146310-353
























Efter hallen var det dags för det bedrövliga köket och det jag bävade allra mest för: Skafferiet.
Fem stycken överfyllda Icakassar med gammalt skräp, skåpmat, tomma förpackningar, mögliga bullar (har aldrig sett nåt gråare uuuiiihhh! undrar hur länge de har legat där..somras?) fick jag ihop. Jag tappade ut ett helt paket spagetti och en halv påse maränger över golvet som jag också, naturligtvis, trampade sönder. Jag torkade upp utspilld kakao - skurhinken blev till bakteriefyllt chokladvatten - blä.
Men nu är det fan ordning och jag har konstaterat att jag behöver nog inte köpa ris eller pasta på de närmsta 6 månaderna - jäklarns vad påsar jag hade/har.
Diskbänken är skurad och blänker som ett stomatolleende.

146310-352 146310-355













Det känns überskönt att det är gjort och jag hde defintivt inte klarat det utan mamma - hon är bra på det där med att organisera saker och ta tag i det hela - liksom få läderstöveln ur boxertrosaröven. Jag brukar mest stå och sucka och inte ens veta var jag ska börja någonstans
Nu ska jag snart äta - rester av gårdagens supergoda kycklingsallad.


146310-351
Kommentera 11 st

Hjälp!

2007-01-04 | 14:13:25 |

Mamma är ute och köper en semla till latten...vad ska jag göra???
Åhh...hmmm..
Kommentera 11 st

Nitlott på nitlott, skor och godis på hjärnan

2007-01-04 | 12:53:51 |

Min otur fortsätter. Jeansen var ju en riktigt miss och nyss var jag i tobaksaffären och tog en ny Trisslott för den 25kronors vinsttrisslotten jag fick på julafton. Tog även en Femmanlott. Men det blev ingenting på någon av dom.

Men jag har fått en rolig skiva av Stefan nu på hans lunchrast. En punkig skiva med en grupp jag aldrig hört talas om "Bad Brains". Man vill allt hoppa lite, stampa med foten och headbanga en gnutta :)

Usch, jag kan bara tänka på skor och godis...men jag har inte pengar till skor..och jag får absolut inte äta godis...*dumma lår*...dumma jeans.

146310-350

Kommentera 9 st

It is not in my genes to wear those jeans

2007-01-04 | 11:32:04 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-347 

Nu har jag hämtat ut H&Mpaketet och de här jeansen  åkeromedelbums tillbaka. Precis som jag anade har jag helt fel kropp. Fattades väl 7 cm för att kunna knäppa dom, men grenen satt halvvägs nere på låren och själva byxbenen var 15 cm för långa och alldeles för vida - gräslig passform till min korta kropp. FAN! Men jag försöker och har fullt upp med att inte gräva ner mig för det.....men det är svårt. För nu kommer gårdagens krypande tillbaka om självhat.
Men jag ska i alla fall behålla de små träningshortsen + det gratis träningssetet (byxa och huvtröja) samt koftan på bilderna ovan.

Lekte lite med mina nya halogenlampor på stativ (tror dock inte att mentor Bertil godkänner dessa bilder haha) och gjorde en liten fotosession i mina nya kläder. Tja...mina ben är två tjockkorvar och jag lattjar alltså, men kanske att jag bär shortsen och koftan med antingen den rosa lilla sandaletten eller den bruna platåskon med remmar..eller inte alls...
*suck* ..jag vill ha fina ben.

Fick en bok från pocketklubben på posten "På andra sidan Venus" av Elisabeth Andersson. Ser kul ut.

*suck*
Kommentera 8 st

Jag bölade för Brenda och lyx i duschen...

2007-01-04 | 10:27:12 | Vardag,

146310-345
Så där, min fina frukost har avnjutits - en skål med vattenmelon, blodapelsin och russin, Ingefära&Citron-te samt ett vinglas med katrinplommonjuice. Kändes "detoxing" och fräscht =)

Dessutom bölade jag så smått till Bevvanavsnittet där Brenda misstänks ha bröstcancer.
..så det har varit en riktigt utrensade morgon.

Dock undrar jag faktiskt, diskuterade det med mamma häromdagen...varför börjar man inte göra mammografi i tjugoårsåldern? Tycker det är artiklar titt som tätt i tidningar om väldigt unga tjejer som drabbats av bröstcancer. Varför blir det inte "obligatoriskt" förrän i sena fyrtioårsåldern?
Jag vill faktiskt göra regelbundna bröstkontroller, inte bara egna hemma - för jag tycker ju att mina bröst är knöliga för jämnan, utan hos en läkare. Precis som man får göra det där celltestet var tredje år efter man fyllt 20 och har haft sex.


Pratade med mamma på telefon förut. Vi struntar i promenad idag ty det regnar ju så...istället kommer mamma hit efter lunch och hjälper mig städa i utbytte mot en latte!

Dagens lyxprodukt: Niveas krämiga, oljiga shower oil. Mmm lägger sig som en lyxig, len hinna på huden.

Men nu: mot Ica och paketuthämtning!
Kommentera 5 st

Morgonen kjol, ankle boot och breakfastBevvan

2007-01-04 | 08:31:31 | shopping, provrummet & cravings,

146310-343146310-344
Morgonens sötaste ebayfynd - en kjol med hängslen och en ankle boot i blå mocka.

Jag hade egentligen tänlt gå upp när Stefan åkte iväg till jobbet klockan 06.42, men jag somnade visst om en stund och drömde så bissart om att Ebba von Sydows liv blivit film och bok och att en författare gjorde hembesök hos henne...i ett litet hus där Ebba hade en enorm samling egenhändigt gjorde morbida masker.
Strange indeed.
Wellwell, jag gillar Ebba oavsett detta faktum eller ej. Hon verkar skittrevlig och duktig.

Jag vaknade av regnsmatter mot sovrumsfönstret - hello januari (!?), tassade upp och det var jättemörkt överallt - inne som ute. Skönt att man då får vara inomhus, ta på sig myskofta och tofflor och göra sig en härlig frukost och avnjuta ett avsnitt av Bevvan på dvd. Det ska jag nämligen göra nu. Sedan ska jag hämta mitt H&Mpaket - håll tummarna för att jeansen passar!
Kommentera 7 st

Åh Ebay Ebay Ebay, varför gör du så här mot mig Ebay?

2007-01-04 | 00:01:38 | shopping, provrummet & cravings,

146310-341146310-337
146310-339146310-338
Kommentera 6 st

latte, nötter, kalla fötter och den där väskan...

2007-01-03 | 22:23:45 | Vardag,

Först vill jag bara säga TACK och WOW till alla Er som skriver och kommenterar min blogg. Ni är så snälla, har inte fått en enda elak kommentar (peppar peppar). Ni är alla så gulliga och uppmuntrande.

Kvällen har bestått av en mycket god kaffemedvarmmjölkochkanel och en Naturdietbar med chokladsmak: "Solstol 2007" here I come!
Fast jag åt också en jäklans massa cashewnötter - naturella och nyttigt enligt "Du är vad du äter"-Anna Skipper..men ändå..hallå! Varför måste jag alltid trycka i mig en massa saker?

146310-336Jag skyller denna outtröttliga hunger på hormonerna. Lider ju av en alldeles otrolig pms och har mixtrat med en rad p-piller genom åren bara för att lindra besvären och psykbryten. Kanske inte var så smart (fast det är ändå enligt min gynekologs ordination) att äta två kartor piller denna gång utan uppehåll. Jösses vad östrogenet måste flöda inom mig nu. Har ju dom med allra högst dos i dessutom....och de dyraste *morr*


Det riktigt hettar i ansiktet . och inte av kvinnobesvär utan av solariesolandet. Har fått en röd klatschig ton i nyllet som kommer passa perfekt till mitt röda skärp..Tss.. :)
Skämt åsido - idag har jag fått lite färg alltså och det känns skönt och fräscht. Jag går runt och småfryser lite också som man ibland gör efter solning och ryser till då och då och skrämmer Stefan när jag tjoar till.


Dessutom längtar jag riktigt nu efter att få hämta ut mitt H&Mpaket imorgon. Åhhh jag hoppas verkligen att jeansen passar. Har legat i soffan och drömde mig bort under
"Världens modernaste land" och såg mig själv i olika munderingar till jeansen som jag skulle fotografera snyggt och lägga upp i bloggen imorgon....T ex
- Min svarta skira långkjol som klänning med det gröna skärpet med strasspänne och mina korksuleplatåsandaler till.
- Den nya blåa koftan (som också är i paketet) med mitt nya  rosa BikBokskärp i midjan och svarta stövlar.
- Med mitt gröna, sportiga "81-linne" ( väldigt Carrie Bradshaw måste jag säga) jag fyndade på arvikafestivalen -  03 och mina svarta Topshopsandaltter till.
- Med svart tubtop och minaa fetishplatåstövlar....

Åhhh hoppas att de passar!

Snälla KlädGud - gör så att mina nya jeans passar! Låt mig se ut som en gudinna i dom...eller i alla fall inte som en falukorv som försöker få plats i en prinskorvs skinn.

Kan för övrigt inte riktigt släppa den här väskan som jag ju  såg i morses...
146310-329
Kommentera 7 st

För deppig för paket - now that is what I call deppig

2007-01-03 | 17:53:18 |

Hmm satt här och kom på mig själv med att jag ju fick min avi från H&M förut att jag har paket att hämta ut...min beställning av kofta, träningsset och de där sprillans nya vårjeansen...
Men jag har alltså var nere idag angående min kropp att jag inte ens orkat gå och hämta ut det...
weird.

Var väl för att jag inte vågade prova ifall om att det skulle vara för smått. Bättre att göra det en "good day" istället. Hoppas det är imorgon.

Kommentera 9 st

Hmm har min hud knarkat nu??

2007-01-03 | 16:37:17 | Vardag,


Nu har jag hållt igång i över tre timmar. Efter att jag hade inmundigat den väldigt goda kycklingsalladen - som verkar ha fått några av er läsares munnar att vattnas, så kom mamma förbi och vi tog en långpromenad.
Jag bröt ihop en liten stund och bölade och hade mig om hur det kryper i kroppen av obehag och äckel och om hur ful jag är. Mamma bara kramades.

Men jag lugnade mig. Sedan mötte vi min bror som kom farandes i sin något skitiga fina bil. I baksätter på den låg det en nyinköpt kontorsstol som han inhandlat för 3600:-...andrahandssortering. Vilket ledde till att mamma åtog sig att köpa hans gamla kontorsstol. Stackars mamma. En knäpp dotter och en köpgalen son :)


Sedan gick jag och mamma i gardin - och blomaffärer för att slutligen landa en stund i varsitt solarium. Jag somnade till tonerna av Depeche Modes "Little 15"



Innan solningen köpte jag en kräm i den lilla produktautomaten  "Barely Legal" med BUS-effekt och innehållandes Hampa...hmm inte undra på att jag kände mig så tillfreds efter insmörjningen och flöt iväg i tankarna...Har min hud knarkat hampa?

Under promenaden så fotade jag lite med min mobil. Dels på mamma men också en del självporträtt - ljuset var helt otroligt fint under några minuter när solen sken jättestarkt.
Men det var kallt ute - så därför passade min gamla 2,5 meter långa halsduk från La Redoute ( som jag klämt i ett antal bildörrar de senaste åren...) ypperligt att gosa in sig i idag.

       146310-333      146310-332
Kommentera 11 st

well..jag blir hungrig i alla fall

2007-01-03 | 13:09:38 | Vardag,

så trots att jag sitter och grämer mig över min kropp idag...över fläsket och plufsigheten så lyckas jag inte mota bort hungern..näe varför skulle jag? JAg är väl alltid som mest glupskast när jag vill gå ner i vikt.

Men jag gjorde väldans god kycklingsallad, med gnocchipasta, sås på chunky salsa och mini creme fraiche, keso, jalapenos och tapastillbehör - lupinfrön, soltorkade tomater och nån parmesanost i tärningar.

Mummigt.
Men nu är det promenaddags.

146310-330
Kommentera 13 st

Jag är en kort, tjock, plufsig tax!

2007-01-03 | 12:40:05 |

146310-331

Blä blä och åter blä. Idag känns det inget kul med någonting. Lägenheten  - jag hatar lägenheten. Alla fula tapeter och att det inte finns en vettig vrå att fota i. Allt är mörkt och instängt, inga fria väggar och allt är ihoptryckt. Jag kan inte fotografera bra helkroppsbilder för det finns inte plats och således blir bilderna ihoptryckta och min äckligt korta kropp ser bara ännu kortare och sattare ut.

Jag känner mig tjock, plufisg och riktigt ful idag. Därmed passar heller inga kläder - för vad sitter snyggt på en plufisig, kort tax? Ingenting.

Usch sådana här dagar - näe.
Och jag går upp hekton varje minut känns det som. Och varför ska jag vara så här kort?

Det kryper i hela kroppen och i ansiktet av obehag.

Svarta tighta stuprörsjeans från H&M
brunt linne, H&M,
Svart skjorta, H&M - så gammal att det står H&M Impulse i den - finns det märket/avdelningen kvar?
Svart kappa, H&M,
Svarta McBoots, Ebay,
Stor vit väska med nitar och träberlock; VäskCity - Tidaholm.

Men jag fick ett gulligt sms från stefan förut

"Du är snygg och duktig och jag är stolt över att du vill vara med mig."

Stackars Stefan...kan inte ha det lätt.
Och stackars honom - kan inte vara så kul egentligen att vara ihop med en kort, tjock, plufsig tax.

"bjäff bjäff".

När ska jag få bli snygg och så där då?
Smal och lång med sexiga ben?







bara så blä..Suck.
Kommentera 4 st

Morgonens sötaste "Skorochväskorväska" och tankar kring Vintage

2007-01-03 | 09:32:20 | shopping, provrummet & cravings,

146310-329
Fann denna lilla söta sak på ebay denna morgon . skoväskaväska =)

Tycker att den är helt adorable!

Annars går mina tankar (som grumlas av magont) denna morgon åt det här med vintage och second hand.

Jag tycker att orden vintage och second hand låter mysiga, very stylish och bra.
Dock är det så att jag aldrig har köpt ett enda second handplagg...Jag har varit med kompisar på Myrorna, på loppisar och andra mer "trendy" second hand affärer. Jag ser en massa second hand på ebay och tradera, men jag kan själv aldrig förmå mig själv att köpa något på dessa ställen. Jag gillar inte doften av "gammalt" som florerar inne på Myrorna, jag blir "avtänd" när det står "used" i ebaybeskrivningarna.
Jag vill att det ska  Ny! Helt Ny! Aldrig använd! New with tags!

Likadan har jag alttid varit med biblioteksböcker och gamla skolböcker. Jag tycker att de känns skitiga och ofräscha. Visst kläder går att tvätta....men ändå. Jag vill vara den som skapar en historia med mina kläder, jag vill veta exakt vad fläckarna i böckerna och på plaggen är för något - vad fläckarna består av, hur de kom dit. Jag vill att fläckarna ska vara mina. Doften ska vara min eller ett sköljmedels.
Det närmsta jag kommer second hand är mammas gamla plagg. Men henne känner jag ju, jag känner till hennes fläckar och mammas doft är en trygghetsdoft godare än någon annan.

Och i och med att jag känner så här kring Second Hand och Vintage...ja det får mig också att känna att jag aldrig kommer att bli särskilt stylish över huvud taget.

*Huvudbry*
Kommentera 9 st

några små noteringar..egolika sådana

2007-01-03 | 00:12:19 | Egocentrerat&Vardagligt,

Idag så har jag

* hittills haft 378 unika besökare
*764 sidvisningar
* gått från 13: e till 7:e plats på mest aktiva bloggar hos www.blogg.se
* klättrat från plats 147 til 122 på www.bloggtoppen.se lista över ALLA bloggar i sverige (de som är länkade dit)
* hamnat på 41:a plats över modebloggar på ovannämna bloggtoppen.
* fått så himla många roliga, snälla och fina kommentarer från andra bloggare!

hittills har 2007 varit ett toppenbloggenår!
Kommentera 1 st

"The must haves spring 2007"..en utmaning.

2007-01-03 | 00:06:01 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-328 
 Fick en utmaning från http://anniih.blogg.se vad jag t r o r blir vårens modeplagg, aceesoarer, skor 2007.
Så jag satte ihop ett litet kollage med vad j a g  t y c k e r borde bli vårens måsten..för jag tycker att det är snyggt.
Kommentera 3 st

Jag ger upp! Samt dagens låt och mail från Elle!

2007-01-02 | 22:58:50 | karriären och drömmen om en,

Jag ger upp försöken med att vara duktig. försökte via www.susnet.se/tjanster  skaffa statistikräknare till min blogg - som syns på framsida ( idag har jag haft närmare 400 unika IPadresser! mot normala 68 )...jag kopierade och klistrade in koder och html-länkar, men precis som igår när jag skulle redigera layouten på bloggen så resulterade det endast i att allt blev fel. Bakgrunden försvann, text hamnade huller om buller osv. Så jag får strunta i räknare.
Jag har även än en gång försökt mig på virkning, men det kvittar hur noggrann, lös, hård, pillig jag är så blir det efter tre rader bara en snurrig spiral och inte alls jämnt och fint och en början på en halsduk.
*sucka*

Snodde också Stefans batteri till hans banken-via-internet-dosa eftersom mitt tog slut i förmmiddags när jag skulle betala räkningar. Och vilken tur att jag inte sprang och köpte ett batteri för gaaahhh und  aaaahhh - 490 kronor kvar på kontot.
Ujujuj *magen värker*

Dagens mail: Fick ett mail från tidningen Elle ! Jag satt som en galning (nåväl..) igår kväll och skickade runt mail, cv:n och presentationer av mig själv och länkar till min blogg och vissa inlägg till alla möjliga sorters tidningar. Det ihopp om att Nån ska få upp ögonen för hur fantastisk jag är ( haha..euhm) och att de ska haffa mig i tid.
Fick alltså ett mail från Elle. Ett  "Tack men nej tack men ska hålla koll på din blogg" ..så även om det nog är ganska så osannolikt så finns möjligheten att idag har någon på Elle kollat in min blogg *ryser*.

Dagens bästaste låt: The boy with the thorn in his side, med The Smiths
Depeche Modes Condemnation
kommer som god tvåa.
Kommentera 5 st

Åh, som jag vill ha dessa klänningar!

2007-01-02 | 21:29:36 | shopping, provrummet & cravings,

146310-327
Kommentera 9 st

I feel I fil..cheese!

2007-01-02 | 19:41:57 | Vardag,

Har nyss ätit kvällsmat..eller mat och mat. En tallrik jorgubbsfil med russin i och Dinkelbröd med vegetarisk ost, ruccola och gurka.
Har haft ont i magen i två dagar och när jag har det kan jag inte gå förbi mejeridisken på Ica utan att stanna och tänka
"hmm fil, det är nog bra det...fast ska jag inte yoghurt istället...det är ju gott..för var dte inte fil som var bubbligt syrligt?

Så står jag där och dividerar en stund om huruvida jag ska köpa filen eller yoghurten vilket slutar med att jag köper filen.
Och jag klarade att äta nästan halva skålen med fil, sen gav jag upp...för fasiken vad surt och bubbligt och syrligt det är med fil!

Men det var gott med osten på mackan...mmmjukt och gott..och fett :(

146310-326
Kommentera 5 st

Dagens citat

2007-01-02 | 18:25:05 | Film/TV/Kändisar,

" Ojoj här sitter jag framför datorn och klockan är ju sex! Det är simpsons på tv:n"

...några sekunder senare

" jaha ja klockan hade stannat på klockan 6, klockan är ju halv sju och simpsons är slut. Jaja då slapp jag se på den skiten!"


(citat Stefan, min sambo som faktiskt är simpsonsälskare..)
Kommentera 3 st

I just can't get enough of Marilyn Monroe

2007-01-02 | 18:13:06 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-325


Blyertsteckning av Marilyn, färglagd i photoshop
Kommentera 5 st

Starbucks...nej Statoillatte, Solarium och lösa bollar

2007-01-02 | 16:40:43 | Vardag,

Ojojoj och ujuj vad mätt jag är. Kändes som att jag rullade fram under min och mammas långpromenad förut.
Åt pennepastarester - från Nyårsafton, ruccolasallad, tomat, rödlök, majs och Sojabullar till lunch förut.


Sedan gick jag och mamma och solade solarium - åh det var så skönt och en perfekt fortsättning på min "leka hemmaspa"-dag. Jag blev så avslappnad där i solariet så jag slumrade till. Jag stängde dessutom av fläktarna helt och hållet så det blev extra varmt och ombonat...för det var inte skönt att det blåste och drog...ehh precis över allt..

Sedan gick vi till statoil och köpte var sin latte...av alla ställen. För kiosken där vi brukar köpa våra lattes, teer och cappucinos på våra promenader har helt sonika beslutat att sluta med sådan försäljning..de kan om man ber snällt värma lite mjölk i en gammal mikro, men det tar 5 minuter och inte f*n är det varmt. Iskallt!

Men det var en väldans god statoillatte.
Under promenaden lossnade en av bollarna på min nya halsduk."floffpopp" sa det och så hade jag bollen i handen...nu ligger den i kappan på fickan.

Idag har jag konstig frisyr: en slarvig knut på huvudet - i hopp om att se lika adorable och casual chic ut som Sandra Bullock gör i sina filmer...
Svarta stuprörsbyxor, H&M
Brunt linne, H&M
Långt svart stcikad kofta, Mammas gamla.
146310-324
Kommentera 14 st

Nykter Satcoholist

2007-01-02 | 10:21:06 | Film/TV/Kändisar,

Svarade precis på ett blogginlägg www.rar.blogg.se där själva inlägget handlade om den nya påstådda Sex and the cityfilmen och jag kände lite granna som så här:
Jag har ganska nyligen accepterat, insett och vant mig vid att det sista avsnittet av SATC var det sista avsnittet, That's it. No more.
De två sista avsnitten kändes lite väl ihopstressade men är liksom alla övriga avsnitt helt underbara.
Jag kan se alla avnsitt hur många ggr som helst.

Men frågan är nu vad en film kommer göra. Låt säg att den är 90 minuter - det är tre "vanliga" Satc-avsnitt. Kommer inte tomheten bli än större efter den filmen i så fall än vad tomheten var när sista avsnittet kändes?
Nu kommer ju SATC-såren och beroendet och ivern väckas upp på nytt. Kommer inte jag/vi kräva film på film på film?
Kan det ens bli samma sak med en film?

Njae...jag älskar SATC och jag hade gärna sett att serien fortsatt, men en film vet jag inte om jag vill ha...
Kommentera 13 st

Jävla vardagsbestyr - ge mig några Carrieoutfits istället

2007-01-02 | 10:10:30 |

Var för en gångs skull duktig och hade samlat mina räkningar i en hög (ja förutom facketräkningen som är borta, men det har ringts och betts om en ny) och skulle nu sätta mig och betala dessa.
Ja men då är batteriet i betaldosan slut!
Och för att få upp luckan och se exakta batteristorleken måste jag ha en minimal skruvmejsel att skruva ur en skruv med..för att sedan antagligen gå och köpa ett svindyrt litet batteri för pengarna jag måste ha till räkningarna.

Och tvätt...hur tråkigt är det inte att bo i lägenhet och ha en begränsad tvättid på sig att tvätta flera veckors tvätt (för ibland glömmer man ju bort de där tiderna dessutom..) och det tråkigaste av allt är ju att hänga upp alla ihopsnodda, våta plagg...i ett minimalt torkskåp och en halvt fungernade torktumlare.
Åhh...blä.
Näe.

Kan det inte bara dimpa ner några av Ms Carrie Bradshaws outfits nu istället...tvättade och fina.

                                    
Kommentera 4 st

Bästa hårvårdsprodukterna just nu!

2007-01-02 | 08:33:50 | Smink, Hudvård, Skönhet,

146310-318
Har i ett tidigare blogginlägg rekommenderat Balsamsprayen från Schwarzkopf som jag fick i julklapp. Nu har jag även testat Shampoot och det "vanliga" balsamet i samma  COLOR SAVE/ BC Bonacure-serie, Hair therapy.
Eftersom jag är riktigt blond egentligen, men sedan augusti förra året tonar/färgar jag håret brunt ( ja jag var lite före de flesta blonda kändisar med att bli brunette).
Den färgen hårfrisörskan satte i tyckte jag försvann ganska så fort och folk såg mig fortfarande som blond, men jag upplevde mig själv som väldigt mörk.---vansesak I guess..
Sedan köpte jag egen färgning på en annan hårsalong och den tyckte jag blektes jättefort och håret såg skittråkigt ut. Jag måste dessutom tillägga  att blond utväxt i brunt hår är sååå många gånger fulare än mörka rötter i blonda hår.

Eftersom varken frisörens färgning eller den dyra hemmafärgen jag köpte på salong var särskilt bra tänkte jag att jag kan väl lika gärna testa Schwarzkopfs färger som går att köpa på Ica för 69:-
Jag köpte nr 864 och blev så nöjd! Mörkt, blankt och fint och jag tycker det håller längre än de andra också.
Nu har jag då dessutom testat denna hårvårdsserie och jag får säga att mitt hår känns jättebra, lent och mjukt och jag tappar inte så mycket hår heller under och efter tvätt, som jag gjort det senaste halvåret sedan jag blekte håret platinablont senaste (sista?) gången och håret gick av på en massa ställen - usch det var ingen rolig upplevelse..och det är inte säskilt roligt nu heller - även omdet ser lustigt ut, att jag är korthårig på väldigt många ställen där håret nu växer ut på nytt igen.

Nu ska jag fortsätta leka hemma-spa lite granna i badrock, nyduschad och varm, med Ole Henriksen  Firm action Pore refining Mask i nyllet och gosiga tofflor på fötterna. Body lotioninsmörjning nästa!
Så måste jag sätta på nån bra låtj*vel också.
Kommentera 4 st

Mmmorgonmelon och tvättid

2007-01-02 | 07:19:15 | Vardag,

Så var det vardag igen då. Stefan har åkt till jobbet i den mörka arla morgontimmen, men jag har "jullov" en vecka till. Dock har vi tvättid mellan 7-13 idag så jag är minsann uppe och i farten jag med.
Likabra det...har nästan "mått dåligt" nu under helgerna när jag sovit längre än 9..ja till och med nästan till 11 vissa dagar! Måste vara åldern...att jag känner att hela dagen gått och förlorats om jag sover för länge. Förr tyckte jag att dagen var förstörd när jag var tvungen att gå upp tidigt.

Men nu sitter jag här och avnjuter en saftig och kall vattenmelon - så jädrans gott och har stoppat två maskiner fulla med tvätt...tvättmedlet räckte preic, men det är en hel del tvätt kvar i korgen *suck*. Kan det inte gå en dag någonsin utan att man ska behöva gå och handla?
Ja mat, tvättmedel, diskpropp (har en benägenhet att försvinna),pålägg - sådana saker menar jag. Skor och väskor shoppar jag gärna flera gånger om var dag...om det hade varit gratis *suck igen*

Undrar om jag får några svar idag på de mail jag skickade igår....?

Oj, nu ploppade en vattenmelonkärna ut ur munnen och landade på tangentbordet..
Kommentera 3 st

Sexigaste filmkaraktären någonsin

2007-01-02 | 00:03:20 | Film/TV/Kändisar,

Jag blev utmanad av http://sweetcatwalkcity.blogg.se/ att lista den sexigaste karkaktären i en film
och Oh Goosh! Det finns ju hur många som helst att välja på...Bill Pullman i "Medan du sov", Andy Garcia i "When a man loves a woman" , Mr Big och Smith i Sex and the city ( fast det är ju tv-serier),
Men jag kom fram till tre slutkandidater:

På Tredje plats
:

Patrick Swyze i Dirty Dancing,
146310-316

Han skulle få göra ett lyft med mig
vilken dag som helst, i hans armar skulle
jag känna mig trygg och gärna dansa dirty med.


På Andra plats
146310-317
Viggo Mortensen som Aragorn i Sagan om ringen
Jag skulle gärna rida med honom...ehh på hans häst
genom dalar och över berg. Finns det någon, jag repeterar
någon! Som har öppnat en stor jäkla trädörr sexigare än han?
Svar: Nej


På första plats
146310-315
Robin Hood, den tecknade räven i Disney's version.
För let's face it: Genorositet och givmildhet är sexigt. Dessutom är han härligt hårig och manlig.
Given vinnare och min första kärlek någonsin.
Kommentera 12 st

En liten gnutta stolthet har känts idag.

2007-01-01 | 22:30:22 | Vardag,

Förresten måste jag säga att jag är nöjd med min nya bakgrund här på bloggen. Jag slet och svor som f*n i förmiddags med att försöka ändra och ha mig i stilmallen...helt plötsligt var hela bloggen bara grå och allat låg huller om buller...jag bytte bloggmall helt och hållet 3 gånger och började om för att till slut återgå till den jag hade från början ty denna rosa känns mest rätt.. Men gissa vad rädd och panikslagen jag blev när allt verkade ha blivit förstört....jag är inte så bra på det här med kodmallar och grejer..

Så idag kan jag säga till min spegelbild att jag klarat av nåt jag kan vara stolt över idag...en modifikation av Ingelaplingelas "läxa" jag fick..
Kommentera 3 st

Änglar, Marimekko och tv-doktorer

2007-01-01 | 22:20:49 | Vardag,

Ahhh, Citykauten är sååå bra! trots att det väl inte är någon kvar från orginaluppsättningen över huvudtaget..ja förutom älskade Dr Carter som verkar göra inhopp då och då. Men jag tycker att det funkar ändå med helt nya karaktärer, brukar annars ha svårt för när serier byter ut allt och alla så att man inte känner igen sig alls. Tycker dessutom att det är extra glädjande att John Stamos nu har fått en fast roll i Cityakuten. Jag älskade ju Huset fullt när jag var liten och jag skrev kommer jag ihår i en uppsats när jag gick i femman, att jag skulle bli Mrs Stamos en dag.

Satt i min fina marimekkofåtölj och tittade på tv, granen stod så grön och grann bredvid och från min vänstra sida spred en rosa hyacint sin underbara starka doft. Jag tittade på granen och kände mig lite ledsen..som jag gör varje år vid den här tiden då helgerna är slut, det är grått och trist och trots att det är nytt år och man på ny kula ska börja, så ska man packa ner just kulor, glitter och ljus.
Jag älskar julgranen och allt som är i den och hur den förgyller ett rum och känner varje år att jag inte gett den tillräckligt med uppmärksamhet. Att jag inte njutit nog.

     Menmen...

Bubbelbadet var skönskönt!
Jag drack vatten ur flaska, läste förrförra numret av Elle, som jag helt hade glömt bort - ooooohhhh vad fina bilder och kul läsning det var i den.
Jag lyssnade också då på Jared Letos band "30 seconds to mars" samt "Bacon Brothers" Kevin Bacons musikaliska projekt och jag får nog säga att bröderna Bacon vinner.
Jared Leto hade ganska snabba låtar som till slut inte gick att höra nån större skillnad på, det blev för mycket helt nekelt, men kanske nån låt då och då på en blandad spellista skulle funka utmärkt.
The Bacon Brothers hade mer softa låtar blandat med lite singersongwriter, rock och pubigt.

Till kvällsmat blev det en god spagetti med köttfärssås, ruccolasallad, tomater,gurka, avocado och vitlöksbröd. Mumma! Jag är en liten mästerkock jag...hehe.
 
   


Kommentera 1 st

Bacon and Bubbelbath

2007-01-01 | 18:49:08 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-309

Nu ska jag ta mig ett varmt bad och lyssna på min Ipod och defintivt bestämma vem av Jared Leto och Kevin Bacon som har gjort bästa plattan...plattorna jag fick av gossanjossan i julklapp.

..och varför kunde jag inte låta bli den där påsen med Salt & Blandat?
Kommentera 2 st

Marilyn Monroe och jag.

2007-01-01 | 17:52:10 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-307


Blyertsteckning jag gjorde i höstas,  färglagd idag i  photoshop.
Kommentera 19 st

Vad som gällde 2006 som kommer gälla 2007 - the very personal list!

2007-01-01 | 15:44:32 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

Tog under natten lite bilder på de prylar, kläder, pryttlar, accessoarer såsom skor och väskor samt böcker och skivor som jag verkligen försälskade mig i 2006. Mina bästa köp och mina favoritpresenter...
Och de kommer fortsätta vara mina bästisar 2007, det känner jag!

                        146310-306
Rött och svart är en given favorit särskilt på väskor, skor, plastarmband och strumpbyxor. Dessutom är färgkombinationen sexig, klassisk och tilldragande.

Platåskon har varit en favorit i flera år och jag kommer säkerligen köpa flera par till 2007. Likaså skor med vristrem.
Klaclen - minst 10 cm tycker jag och ja jag kan faktiskt gå helt normalt och inte stappla fram med böjda ben i de höjderna.



 
Många av mina favoritsaker från 2006 hade146310-305
en rosa touch och skimmer över sig.
Framförallt askar, nagellack, ögonskuggor
och min fina locktång - som drivs med en sorts gaspatron
och som platsar utmärkt i lilla handväskan. Ole Henriksens "Roll on blemish Attack" har blivit lika nödvändigt för mig som mat och vatten.








146310-304Den lilla svarta har de senaste månaderna, som hos så många andra genom tiderna, blivit en stor favorit i min garderob så 2007 kommer bli året då jag kommer jaga just sådana i flera olika uppsättningar - vardaglig, festlig, slit och släng, mer "dressy" vardag men ändå inte festlig, den lilla svarta perfekt för en dag på staden osv..
Vita romantiska saker med pärl- och spegelapplikationer är också en favorit.





Böcker  i glada färger inom "chic lit "genren och glossiga magazine är en stor passion för mig och jag har haft åtskilliga timmars njutning med en bokserie om en odöd vampyr tillika skofetichist av en amerikansk författare vid namn Mary Janice Davidson. Jag hittade dom en underbar sommardag i Stockholm i SF-bokhandeln.
White Stripes, Iron Maiden och Juliette Lewis & the licks var skivor/artiser som det lyssnades på flitigt
146310-303

 146310-302
Annars var det vita ribbade baslinnen som var det mest användbara plagget 2006 för mig. Det passade till min favoritkjol i rutigt, det passade till slitna jeans och sandaletter, till svarta tighta pennkjolen och under skira, genomskinliga "tantspetskråsblusar". Pärlhalsband i mängder och olika längder känns snyggt och roligt till det mesta - särskilt om man som jag får utslag av de flesta metaller.  Ja 2006 var överlag året då jag vågade mig på att testa olika stilar - framförallt kjolar och klänningar och trotsade så komplexen om köttfärslimpalår och en alldeles för kort kropp för sådana plagg.
Hoppas den trotsigheten bara blir större 2007.

Något jag absolut inte tog till mig 2006 och som känns ganska så omöjligt att jag skulle ta till mig 2007 är
- ballerinaskor
- leggins under shorts och kjolar varma sommardagar - känns så fel..och ser konstigt ut.
- O.C, Mischa Barton, Lindsay Lohan, Justin Timberlake, Håkan Hellström..Näe - jag tål det helt enkelt bara inte


    
Kommentera 7 st

Det var jag, Benke, Muffinsson och Fizzy Giggs.

2007-01-01 | 10:58:28 | Vardag,

 Jag har börjat det nya året med att gå upp 1 kilo - fan också! Så jag får väl avlägga nyårslöfte i alla fall - jag 146310-296ska leva nytigare och sundare.
Jag lyckades ju så väl under sommaren...fast då fast det ju fina vattenmeloner att tillgå i affären hela tiden och det var perfekt med en halva till frukost, en halva till lunch och sen grillad ostfylld vegetarisk schnitzel till kvällsmat....mmm those where the days indeedio.

Åhhh dumma Orup! Såg honom på tv:n i igår och han sjöng "Kärlekens tunga", en gammal Eldkvarnlåt. Och nu ekar den i mitt arma lilla vemodiga huvud. Ok, ganska så fin låt, men inget jag vill ha i huvudet hela tiden.

Hmmm...mmmm lalalalala..

Nyårsafton igår alltså. Det var bara jag ock Stefan. Men jag tog på mig min svarta tyllklänning ändå och sminkade mig extra mycket - fast på bilderna ser det mer ut som inget smink alls..weird.
Vi åt mat - mycket god Vi drack lite drycker - jag fick i mig både Herrljunga cider, vatten, kaffemedvarmmjölkochkanel, te, en öl och cosmopolitans.
Klänningen den blev bara trängre och trängre och jag hade inte ens utrymme att harkla mig i den - trodde den skulle spricka i var och varannan söm. Men vid halv två  i natt åkte den av och randiga pyjamasbyxan sattes på.
Nytt år alltså...2007. Undrar vad som kommer att hända..?


                                      
Kommentera 11 st

Vad har jag gjort?? En ytlig djup bekännelse.

2007-01-01 | 02:25:30 |

Hmm har de senaste dagarna känt mig tom och vemodig och den krypande känslan i kroppen som jag så många gånger känt nu under hösten blir bara värre...Jag VILL åstadkomma något.
Fick ett sms från min mentor Bertil förut, en önskan om ett gott slut och ett gott nytt år.
Det är bara det att jag känner att mitt nya år började för några dryga månader sedan när saker och ting med fotandet började lossna. När jag började känna att  j a g  k a n  och att andra på allvar verkligen började visa uppskattning kring det jag gjorde och gör. Jag får cred.
Å andra sidan kan jag känna lite granna ett slut, lite slut på 1981-2006 och att 2007 är året då det ska ta fart, saker ska hända, saker är på G, jag är i en fas...som jag inte riktigt vet var den är på väg.

Jag har försökt summera det högst egocentriska och personliga 2006 genom tre stycken väldigt egocentrerade fotokollage här i bloggen. Nu så kommer en mer egocentrerad text om Vad jag har gjort, mer allmänt, en ytlig djup bekännelse över  de senaste åren. Från studenten till nu kan man väl säga.
Läs och gråt, skaka på huvudet, skratta till...kanske känner du dig mindre ensam, kanske känner du igen dig eller så kanske du helt enkelt inte känner något alls.

Vad har jag gjort? Jag har småätit lösgodis i affären utan att betala, jag har favoriserat mamma över pappa och jag har petat näsan och kastat snorkråkan på golvet.Jag har gömt skivor jag inte kan stå för att jag har, men ändå lyssnar på, jag har provat plagg i provhytt och spräckt sömmarna på dem, men ändå lagt tillbaka dem och jag snokat i min pojkväns privata grejer.

Jag har ofta tänkt på att göra skrikiga, jobbiga barn illa, jag har ignorerat pensionärer som velat gå före i kön och jag har gett massor av komplimanger fast jag menat tvärtom.Jag har lovat att inte berätta hemligheter, men ändå berättat, jag har ljugit om hur mycket jag shoppat för och jag lurat mig själv att jag inte ätit kakor och choklad när jag egentligen ätit massor.

Jag har sagt att jag sett filmer och läst böcker jag inte haft en susning om för att verka bättre, jag har nekat till att jag vet kändisskvaller fast jag lusläst nöjessidorna och jag har njutit till fullo av att se hur den populäraste tjejen från högstadietiden nu blivit riktigt ful och tjock (fulare och tjockare än vad jag någonsin var när hon retade mig, dock inget ont om övriga överviktiga människor).

Jag har hatat mina ex’s, kk’s och nuvarande pojkväns gamla/nya tjejer för att jag blev dumpad eller för att de är snyggare och smalare än mig, när jag istället borde ha hatat skitstövlarna som ju var de som dumpade mig. Jag har startat en massa gräl med min pojkvän bara för att i slutändan säga att det var han som började och att det är mig det är jävligt synd om.
Jag har köpt för små storlekar på kläder och sedan aldrig använt dem bara för att jag inte ville köpa en *gulp* större storlek, jag har tänkt på mitt utseende under sex och jag har skaffat mig ryggproblem på grund av att jag på fester sitter stel som en pinne och knappt vågar andas för jag inte vill slappna av ifall att magen och låren flyter ut.Jag har fejkat leenden, förvåning och orgasmer.

Jag har druckit för mycket för många gånger, gjort av med onödigt mycket pengar på ingenting och jag har slutat röka för snart tre år sedan, men säger ofta ändå inte nej tack till en fyllecigg.
Jag har kommit för sent tusen gånger mer än vad jag har kommit i tid, jag har skräpat ner på gator och torg istället för att gå en meter extra till en papperskorg och jag har sopat en väldans massa smulor under mattor och ner i lådor. Jag har många gånger låtit andra betala för mina misstag, jag har av en snålhet inte lagt pengar i insamlingsbössor och jag har gett bort saker i julklapp och födelsedagspresent som jag själv fått i julklapp och födelsedagspresent…en gång till samma person jag fick från, fast året innan. Jag har snott andras idéer, jag har hamnat i säng med min före detta bästa kompis stora kärlek bakom hennes rygg och jag har inte levt som jag lärt. Jag har blundat för sanningen, jag har gapat efter mycket och jag inte lyssnat.Jag har åtskilliga gånger bett till Gud trots att jag hävdar att det ingen Gud finns

146310-295
Kommentera 7 st