GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Meningsfylld mållöshet

2015-08-31 | 18:35:06 | Egocentrerat&Vardagligt," en promenad utan mål men definitivt inte utan mening" 
Ja så fint beskrev min bästa vän Karin vårt strosande idag som började med en takeawaykaffe på Statoil och sen promenerade vi runt i staden, parker, asfalt, kullersten, småstigar, skogsstigar och vattenbryn.

Stannade till vid den fantastiska platsen som fotot visar och likasinnade som vi är, Karin och jag så fick vi ju exakt samma härliga "amerikanska sydstats"känsla av platsen . Ja vi satte till och med på lite härlig "southern Music".

Och visst ser det härligt ut!?
En sån plats som på samma gång skänker lugn, ro och stillhet som den ger upphov till både filmscenarion och flera olika bokidéer..
Just det sistnämnda är något dom grott och skavt i mig massor senaste dagarna.
Skrivandet.
Drömmen.
Kanske är det dags.

I alla fall att ta tag i det... För grejen med att skriva är ju egentligen att bara göra det. Bara sätta igång . Inte vänta.
Likt promenaden behöver det inte ha nåt mål men likförbannat Kan proceduren i sig ha en väldigt stor mening. 
Kommentera 2 st

Längtan och passion..

2015-08-29 | 14:45:37 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
 
Jag saknar inte att vara min egen på heltid..företagare alltså.
Slitet, jobbet, hela tiden tänka sälj. Sälj sälj sälj...besvikelsen över dålig försäljning...känslan av misslyckande.
Det har varit oerhört skönt att senaste året vänja mig vid fasta arbetstider, fast inkomst, riktig lön och att vara ledig på på just ledig tid..Blir fortfarande smått chockad över ner lönebeskedet kommer var månad och jag inte riktigt vet vad jag ska göra med "alla pengar". Och att brevlådan nu mer mest bara består av reklam och få enstaka fasta fakturor som telefon och el istället för än det ena än det andra som man undrar hur sjutton amn ska kunna beta..märkligt.
 
Men iblans smyger det sig på..den där längtanen och passionen jag ändå hade.
En längtan och en sorg blandat
.
Ibland gror tanken att böra så smått igen..starta upp något mindre...inte den enorma produktionsgrejen och företaget med kläder och tryckeri..men ta tag i skissande/tecknandet och fotandet..
Men än finns inte gnistan eller orken riktigt..kanske kommer den aldrig komma tillbaka.
 
 
Men ibland, vissa stunder, som igår och idag så försvinner jag in i tecknandet och formgivandet.
Kommentera 0 st

Stronghappywellbeing is the new skinny

2015-08-27 | 22:02:24 | Egocentrerat&Vardagligt, Träning&Hälsa,
Träning för mig handlar om psykiskt välmående . Särskilt och speciellt efter propparna förra året.. Att veta och känna att jag kan.. Att kroppen orkar och vill och kan, och mår psyket bra mår nog det fysiska bra och tvärtom.

Jag är inte jättemycket för att pressa mig själv och jag är absolut inte efter att få känna nån blodsmak i munnen nånsin igen efter propparna.. Och jag ser inte tjusningenmed att alls att ta ut sig så man spyr .
Nej må bra är vad som gäller.
Löpning har varit min grej nu ett bra tag.. Men senaste månaden har det gått trögt. Inte samma lätthet eller tjusning alls tyvärr. 
Så löpningen får vila.
Istället har det blivit pass på motionscykeln nere i källaren. I sig väldans tråkigt men med iPad framför och ett avsnitt SATC eller två blir träningen till både nytta och nöje och summa sumarum : välmående .
Avslutar alltid cykelpassen med lite styrkeövningar och det tillsammans med alla lyft på jobbet börjar ge lite resultat . 
Kommentera 0 st

Sommarens sista suck..?

2015-08-25 | 23:45:24 | Egocentrerat&Vardagligt,På bilden , min senaste skocrush.. Ett reakap Från H&M.. Nu är frågan om de får stå i skohyllan och invänta nästa säsong.
Var det sommarens sista suck idag?
Var det hösten som kom ikväll ?
Ljummet ute visserligen men vindarna friskar i.. Ljudet är annorlunda och gardinerna fladdrar på ett annat sätt via det öppna sovrumsfönstret . Tror inte vi kommer sätta igång den svalkande fläkten inatt..
Det börjar nu kännas att vi verkligen går mot höst och jag tänker på fjärde säsongsavslutningen av SATC där det just blir höst och Carrie säger att det är just den där passagen när man måste ta fram en extra filt till sängen ..
Ett väldigt vackert avsnitt och lite bitterljuvt då det är när BIG flyttar.. Avsnittet i sig är dedikerat till staden New York efter 9/11.

En dag kanske jag och de där skorna får strutta runt just i The Big Apple.. 
Kommentera 5 st

En ledig långhelg i tre bilder

2015-08-24 | 09:20:24 | Egocentrerat&Vardagligt,
Ungefär sådär har min sköna lediga långhelg sett ut.. God mat, vin, fika..
Glädjen över att kunna gå rätt ut i trädgården i bara nattlinnet på morgonen Med kaffekoppen och känna solen gassa och se katterna försöka fånga insekter för att sen lägga sig trötta i närmsta skugga.. 
X antal timmar i solstol och bikini .
Tacksam för att jag fick vara ledig just denna kanske sista riktiga sommarhelgen För i år.. 
Ty nu är det måndag, graderna har sjunkit och ute är det gråmolnigt. 

Kommentera 3 st

Att ta tillfället i akt

2015-08-22 | 14:47:35 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,En ny favoritklänning ifrån H&M och ett par rosa klackar från Nelly.com åktepå klockan 9 igår morse när jag satte mig på cykeln och trampade fram till stan och inhandlade fredagsmiddagen.. Ja när man mest jobbar i fotriktiga skor, jeans och jobbtröja så tar jag givetvis varje tillfälle i akt som går att bära klänning och klackar och passar Julön mer på nu så länge vädret tillåter..
Ljuvliga ljuvliga värme.

Så lycklig och så glad för att sommaren kom.. Och för att jag dessa soliga dagar med 25 grader och knallblå himmel dessutom har långhelg. 
Klänning och klack åkte ju av så fort jag kom hem igen och har mest bott i bikini sen torsdags eftermiddag. 
Fast sen är det ju även magiskt härligt att dessa varma kvällar återigenta på sig nåt kjoltyg och bara insupa sensommarkvällsdoft och höra insekter surra och känna att livet just då är lite som taget ur en film från den amerikanska södern..ja minus ku Kluxklanare då som tur är.. Och minus en svettig Matthew Makånnahueydueluey...mindre som tur är.. Haha.

Hmm om man kanske skulle se Juryn- a time to kill... Stekta Gröna tomater eller kanske Skeleton Key nån kväll..
Fast nu har vi iofs äntligen tagit tag i att plöja Dexter.. O så bra.. O den där Miamihettan verkar ljuvlig! 
 
Kommentera 2 st

(I've had) the time Of My life

2015-08-16 | 18:59:32 | Egocentrerat&Vardagligt,En fantastiskt fin, skön och LEDIG helg börjar lida mot sitt slut.
Vilket väder! 
Även om höstrassel gör sig påmint i påbörjat lövfall och det blåst en del så har det varit väldigt varmt så jag har väl bara varit inomhus när jag sovit .
Massa timmar i solstol, flera hundra sidor lästa i tjockbok.. Lyssnat in mig på Emmylou Harris, lyssnat på Mamma Miasoundtracket och så det bästa soundtracket genom tiderna: Dirty Dancing! Fasen så bra det är!

I fredags kväll satt jag och min bästa Karin ute på altanen och drack rosé .
Min älskade bästa vän , så glad att jag har henne . 
Lördagen började med frukost på altantrappen i stekande sol.. Önskar att varje helgmorgon året om kunde börja så.. En trapp, en ostmack, en kopp kaffe, barfota i långklänning  och sol och värme.

Lördagskvällen, efter lata timmar i solstol och ett pass på motionscykeln, spenderades på uteservering då vi blev utbjudna på trerätters av mina fina svärföräldrar . Mums!

Och denna söndag har även den bjudit på skön lathet i bikini , en löptur , glass och så var jag och min älskade mamma i väg och plockade jätteblåbär och pratade om livet där bland buskarna. 

Mat, dryck, sol, bok, musik, träning, latande, kärlek ,värme, samtal, klänningar, nya klackar, uteservering, altanhäng.. Så mycket mer begär jag inte av en helg .. Det är ganska så perfekt så faktiskt . 
Kommentera 5 st

Namaste och carpe diem

2015-08-14 | 00:24:17 | Egocentrerat&Vardagligt,


Igår kom jag ut på en löprunda och idag fick det bli en halvtimme på motionscykeln samt lite hantelövningar efterföljt av en stunds vila ute på altangolvet för att bara vara.. Njuta.. Insupa sensommarkvällsdoft.

Det var framförallt viktigt för mig att komma ut på gårdagens löprunda 
efter en dag i solstolen . Skönt på flera sätt..eftersom jag  just då för ett år sen vid den tiden på kvällen låg i röntgen och trodde jag skulle gå av på mitten av smärtor .. Av vad som skulle visa sig vara fullt med proppar i båda lungorna. 

Psykiskt var det viktigt att komma ut och känna att min kropp vill och kan. Att lungorna funkar. Att eventuell blodsmak i munnen inte beror på nåt sjukt. Få känna mig frisk. 
Smalhet(s) , strongisthenewskinny-crap, dieter och annat är ganska betydelselöst.. Inget är viktigare än hälsan och att få känna dig frisk.
Vet att jag tänkte där på sjukhuset när jag var helt utmattad , rädd, mådde fruktansvärt illa av antibiotika mot UVI och så medtagen av smärta att jag inte ens mindes hur det kändes att må bra. 
En fruktansvärd känsla. 
Jag avskyr de där propparna så jäkla mycket , att de dök upp och fortfarande ärrar psyket en massa.
Jag tyckte min kropp svek mig.
Men det gjorde den inte igår kväll eller ikväll och det får jag älska den för.
💕
Glöm inte att lyssna på din kropp.
Glöm inte att leva!
Kommentera 4 st

En augustionsdag

2015-08-12 | 23:09:59 | Egocentrerat&Vardagligt,
Det som kan vara tråkigt med att jobba inom handeln är helgjobb med långa pass och lite oregelbundna tider på veckorna.. Men den där oregelbundenheten kan ju också vara väldans positiv .. Som idag- vara hux flux ledig så här en onsdag. En solig varm onsdag i mitten av augusti.
Den började med en kopp kaffe på altantrappen , fortsatte med en promenad ihop med min kärlek och därpå kantklippte jag trädgården.
Därefter svidade jag om till bikini och låg sen i solen i massa timmar och läste bok.
Stefan lagade lunchen - pasta med kycklingfärssås och till det ett glas av mammas jordgubbssaft.

Cyklade till Ica mot kvällen och hämtade ut lite paket och sedan blev det en löprunda i kvällssol och värme . För att fira att jag idag då här ett år efter propparna är frisk. Att lungor och kropp vill jan och orkar. 
Dusch och sen kom min bästa vän Karin förbi. Snack och vindruvor på altanen och nu har jag legat i soffan och kollat på två avsnitt SATC.
Väntar på att Stefan ska komma hem så vi kan gå ut och spana efter det där meteorregnet Innan jag ska hoppa i säng. 
En bra dag. .. Förutom den döda skatan jag fick gräva fram under fläderbusken då.. Uuääh
Kommentera 2 st

Lucky star

2015-08-11 | 21:56:17 | Egocentrerat&Vardagligt,Ikväll är det ett år sen jag satt i soffan och halvkollade Allsång på Skansen.. Och kände mig märklig. Nedstämd. Ångestfylld.
Nåt var fel.
Stängde av tv:n när programmet var slut , gick in på toa, hostade till och ut kom blod.
Blev ställd. 
Borstade tänderna, skrev mail till mamma om vad som hänt , gick och la mig. Orolig.
Gick upp kl 06 för att gå och jobba. Hade ont på två ställen i ryggen men tänkte det var "triggarpunkter" .
På jobbet kände jag mig konstig. Inte helt närvarande . Febrig. Mosig. Blodsmak i munnen .
Men jobbade på tills det inte gick mer. Tills det kändes som hela höger sida av rygg gick sönder.
Ringde i panik till Stefan som kom och hämtade mig. 
Ringde mamma , ringde 1177.  Ring ambulans sa de.
Jag ringde men bara för att säga att jag minsann skulle åka bil till akuten.
Vilket vi gjorde med stopp på media markt för att köpa ny laddarsladd till mig.. Ja hjärnan funkar inte alltid riktigt när det är panik i kroppen 
12 timmars väntan på akuten med smärtor. Blodprover som visade på blodproppar. Röntgen där jag trodde att jag skulle gå av på mitten av smärta.
Men vågade inte ens be om en alvedon. Jag hade så jäkla ont men vågade inget säga. Jag ville inte läggas in.
Och nej första röntgenbilderna visade inget så blev hemskickad med värktablett och en diffus diagnos av lungsäcksinflammation.. Men fick sova i egna sängen .
Smärtvåg framåt morgonen som mamma fick trösta mig igenom via telefon.
Vid lunch ringde sjukhuset och sa att de visst såg proppar i lungan så jag var tvungen att komma tillbaka . "Packa väska" sa de.

Det var fullt med proppar i båda lungorna visade det sig. Lungemboli.
Små små och många men storlek har inget med smärta att göra.
Jag hade ont. Väldigt ont.
Det blev tre nätter på MAVA varav den andra var så otroligt hemsk. Smärtan. Dödsångest . Otäck snedtändning på morfin. Urinvägsinfektion mitt i alltihop. 
Jag har aldrig känt mig så liten och så ensam som de där nätterna. Så rädd.
Desperata gråtande sms och samtal till mamma och Stefan.
Men när  jag verkligen trodde det var kört, när jag tänkte "nu dör jag" då minns jag också att jag tänkte " ska man ens höra av sig till nån då och säga hej då.. Hur?".. 

Varför frågade jag mig då.. Och gör det än.
Jag hatar de där propparna.
Jag avskyr att jag nu är medveten att man kan få det. Att jag kan få det igen. 
Jag kanske aldrig får några igen.. Men det är möjligt.
Jag är frisk nu. Men det är fortfarande ett psykiskt trauma på många sätt och var gång det är tungt i bröstet , jag känner mig trött eller det gör ont i ryggen så tror jag det är proppar .
Fan ta er jävla proppar ! skriker min hjärna ibland. 
Men samtidigt.. Så här ett år senare..
Jag lever. 
Och det är jag väldigt glad för. 

Kommentera 9 st

Pepparkaksfärgad & croissantfylld

2015-08-10 | 20:55:45 | Egocentrerat&Vardagligt,

Helgen den bestod mest av jobb men på lördagskvällen åkte vi till Skövde, åt god mat på restaurang och gick på bio, mys!
Söndagen var jag ju dock ledig och även om det blåste så sken solen och jag var ute i princip hela dagen och jag bättrade på solbrännan som jag lyckats samla på mig de soliga dagar som varit senaste månaderna.. O nån timme i solariet ..
Så nu är magen lite härligt pepparkaksbrun Och i den ligger det chokladcroissanter som jag bakat.. Och som avnjöts med något av det godaste som finns - min mammas hemmagjorda jordgubbssaft.. Ojojoj Den smaken.
Barndom i flytande form.
Och i vuxen ålder har den saften visat sig vara perfekt baksmällabotemedel.

Tänk.. Tänk om sommaren kunde vara för evigt.
Jag älskar dig så sabla mycket sommartiden. 
Frihet . Lätthet. Ljus. Glädje . Dofter . Liv . Grönska . Friskhet. Kärlek . 
Kommentera 3 st

Summer comeback

2015-08-06 | 21:59:04 | Egocentrerat&Vardagligt,
Sommaren har visst gjort en härlig comeback denna vecka, om man nu kan kalla det för det när sommaren knappt varit här..men temperaturer över tjugo grader..som, underbara dofter, stilla kvällar.
Jag hade turen att vara ledig tisdag och onsdag och på tisdagskvällen var vi hembjudna till bror, svägerska och brorsbarn på grill och drinkar.

Jag tog på mig min nya fina röda plisserade klänning ifrån Mango och blev serverad svägerskans goda cosmos, matchandes min min klänning.

Sen satt vi ute på deras nya fina altan tills kvällen blev ny dag och sedan cyklade jag hem i den ljumma sommarnatten , utan jacka och klackarna låg i cykelkorgen och de nakna fötterna nästan svävavde över pdelaerna och ibland lät jag benen sparka fritt i luften medan jag susade fram vägen hem.
Livets liv.

Jag vill verkligen inte att sommaren ska ta slut..nånsin.

Nu funderar vi starkt på att resa iväg en vecka i september för lite mer värme..men var ska man åka? Spanien? Grekland? 
Var är det varmt och härligt i mitten/slutet september?
Kommentera 6 st

Du är perfekt. Jag är perfekt. Låt stå!

2015-08-03 | 22:16:16 | Egocentrerat&Vardagligt,Alltså wow!
Jag fiskade inte efter komplimanger i förra inlägget när jag skrev om att vi ska ge blanka sjutton i att kommentera varandras magar.. Ja kroppar överlag egentligen .. Om vi inte har positivt och peppande att säga.
Och precis som vi som bloggar tyvärr ofta lyfter fram de negativa kommentarerna och ska "ge svar på tal" , vilket vi egentligen mest borde strunta i.. Så ska vi ju minst lika mycket i så fall.. Nej mer.. Kanske enbart ... Lyfta fram när vi får positiva ord istället .
Man kan ha ha rutten läsare men på varje sådan så har i alla fall  jag nog minst tjugo lysande, fantastiska , vackra , kloka, underbara läsare.
 Helt fantastiska smarta kvinnor som kommenterat förra inlägget.
För ja det är ju nåt som också tyvärr ofta framställs - " att tjejer är så elaka mot varandra" och kanske det men tjejer är också helt fantastiska mot varandra. Glöm inte det.

Tycker ni alla ska läsa kommentarerna på förra inlägget och känna kvinnostyrka, kvinnogemenskap och hitta peppen.
Som Smultris så bra skrev : " Du är perfekt. Jag är perfekt." 
Kommentera 6 st

Att jag har mage!

2015-08-01 | 10:37:43 | Krönika/Politik/Tankar, Träning&Hälsa,
Kan vara så att jag misstagit den här helvetiska mensvärken senaste dagarna för förlossningsvärkar då jag tydligen ser gravid ut.
Jaja set handlar visserligen om en enskild anonym , såklart, kommentar här på bloggen som jag egentligen inte borde ens lägga en sekund på.
Men just "gravid ?" Kommer titt som tätt som fråga..kanske för alla kvinnor nån gång. Av nyfikenhet. Av elakhet.

Ytterligare en grej män slipper för övrigt.. En man får liksom vara tjock ifred om dennes kropp nu synas.. Som kvinna måste det ifrågasättas om min eventuella enligt normen ej smala mage beror på 1) naturlig graviditet eller 2) dålig karaktär = tjock. 
 Ja det måste finnas en anledning med svar jag tydligen är "skyldig" att förklara. Min kropp och min mage får inte vara. Inte i fred och den får inte se ut på vissa sätt utan att den måste förklara sig. Visa sig värdig en existens? Sin rätt att sitta där den sitter. 

Därefter tillkommer då de konstiga följderna av frågan om jag är gravid och svaret är nej eftersom frågan redan i sig redan fastställt att frågeställaren tyckt att jag ser ut att vara "nåt".

Lägg där sen också till att jag ofta fått förklara och försvara just mitt val att aldrig ens vilja bli gravid alls, en diskussion män heller aldrig direkt behöver ta antar jag. En diskussion som allt som oftast dessutom slutar med orden " du kommer ångra dig". 
Jahaaaa.. ja men då så!  lika bra att skaffa mig ett barn jag inte vill ha nu alls då så jag inte ångrar mig sen så jag har nån som tar hand om mig när jag blir gammal.

Det kunde ju också varit så att jag desperat velat bli gravid , men inte kan, men ändå får frågan om jag är just gravid. Vilket trauma. Vågar inte ens tänka hur det känns för dom som är i den sitsen. 

Men alltså nej. Jag är inte gravid.
Men min mage är mjuk och tja under en dag beroende på mat och dryckintag och hur full urinblåsa och tarmar och magsäck är så ändrar den form.
Jag gillar dessutom randiga klänningar trots att de enligt "så-klär-du-dig-efter-din-kropp-experter " inte alls passar just min kroppstyp. Lägg därtill att jag är en rörlig levande människa och inte gjord av hårdplast så trosor hasar upp och ner hit och dit och resårkanter skär in lite här och var ibland och olika sömmar gör att valkar putar ut ibland mer ibland mindre.
Jag har varken tid, lust , ork , intresse att skaffa mig magrutor. Jag äter hellre lite för mycket choklad. 
Men magen , min kropp -den är MIN bara min och jag ska inte behöva vare sig förklara eller försvara dess utseende eller innehåll för någon. 

Kommentera 24 st