GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

vad är egentligen viktigast?

2021-01-10 | 20:51:43 | Krönika/Politik/Tankar,

(pic: by moi)
 
Ja jag bara undrar...
 
Vad är viktigast?
-Att leva annorlunda en viss tid i livet för att så många ska mycket liv kvar att leva? 

-Att få gifta sig under en enda dag med stor fest eller att spendera resten av livet levandes tillsammans?

-Att få resa nu eller att ha en frisk värld kvar att upptäcka sen?

-Pengar eller livet självt?

-Att vissa branscher får det tufft eller att vårdpersonal kan få sköta sitt jobb och rädda liv?

-Att du ska få festa eller att fler ska få uppleva många födelsedagar till?

-Att dö eller leva?

.. ja det är många frågor som rör sig.. rört i skallen gångna året. Framförallt kring vad som är så svårt att förstå för små många att pandemin är allvarlig? 

Att om vi har en sjukdom som skördar oerhört många liv för att den smittar mellan människor när människor umgås ja då är det just umgänge med människor som måste strypas och begränsas så gott det går. Var uppstår umgänge som inte är nödvändigt eller livsviktigt ?
Jo fester, sammankomster, flygplatser, gallerior. 
Hade inte resande påverkat smittspridning hade ju viruset hållit sig i Kina, eller hur? 
Influencers och ”vanligt folk” som fortfarande bokar resor och flyger iväg kors och tvärs. Som ”unnar sig” en resa.. som verkligen ”behöver” det. Verkligen ??
Vars flöden tydligen är svårfyllda med liv och inspiration om det inte innehåller flygplansselfies, vita stränder, lyxiga sviter och turkosa vatten. 
Som sedan bortförklarar allt med att de testas på plats och innan avfärder etc. Vilka jäkla resurser kräver inte alla dessa tester som ska utföras hela tiden för att folk inte bara kan njuta av det faktum att vara vid liv , på hemmaplan?

Det är inte bara Corona som belastar vården heller och du kan ju skada dig och/eller bli sjuk av annat som kräver vård utomlands eller när du kommer hem. Nu i och med vaccinationer är det än mer jobb för vården utöver att vårda just sjuka.
Att resa är fasen ingen rättighet , det är en lyx och ynnest och du kommer inte dö om du får avstå det ett år . Men Corona kan döda dig. Och andra.

Alla människor som hela tiden tänker på regler och restriktioner för att de tycker de är liiiite annorlunda. Det gäller inte dom. Bröl på er . 
Alla som väljer att umgås med en massa människor för nöjes skull trots avrådan.. som ursäktar att ”vi har umgåtts med dom hela tiden”.. men dom i sin tur träffar andra människor ..som träffar andra människor.. som träffar andra människor.
 
Återigen..vad är det som är så svårt att förstå..?


Kommentera 1 st