GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

tasty

2014-05-31 | 19:12:09 | Egocentrerat&Vardagligt, Mat&Recept,

 
Ullaredsshoppingen får bli nästa inlägg, promise! ( inte för att nån bett om det dock..haha).
 
Ja jag känner mig fortfarande ganska mentalt slut efter gårdagen..ja hela veckan som bara varit stressig, orolig och grubblig.
Men trots allt igår hade jag en fin kväll med min älskade karl och vi åt massa god plockmat ( bild 2) och godis och sog på film.
Kom i säng vid 02 tror jag och väcktes abrupt vid 06.50 av att min nya guldiga iphone ringde.
Var chefen som undrade om jag kunde komma in och jobba då det var lite kris.
Så snabbt upp, slängde i mig lite frukost - jag klarar mig inte utan frukost , och hoppade på cykeln fram till Netto , som jag numer har en liten anställning hos några dagar i veckan och som jag trivs jättebra med.
Väldigt roligt jobb, roligare än vad jag trodde.
Dock jobbade jag bara halvdag för vid lunch så var vi bjudna på lite försenat födelsedagsfirande för mamsingen och där bjöds det på hennes magiskt goda Västerbottenpaj, kallskuret, ost, bröd, köttbullar, jordgubbar och annat (bild 1) samt mangocheesecake till efterrätt.♥
Har även hunnit med promenad samt ett besök på en hälso/livsstilmässa.
 
Nu vankas det nog snart lite tacos och nån tvserie med darling.
Imorgon jobbar jag långpass med välsmakande OB.
 
Kommentera 1 st

chest pains

2014-05-30 | 18:47:05 | Avanna konst/design/foto,

Igår var jag i Ullared men det får jag skriva mer om i nästa inlägg.
 
På bilden ser ni det sista plagget som jag tryckte igår innan jag drog ur sladdar och grejer till min tryckutrustning.
Innan jag tömde dator på bildfiler. Innan jag packade ihop och ner allting.
Idag forslade vi - jag min sambo och mina fina svärföräldrar, tillbaka all utrustning till det företag vi leasat utrustningen utav.
Det var nog så jobbigt att besluta mig för att verkligen avveckla och lägga ner denna del av mitt företagande - webshoppen och klädskapandet , men denna dagen har mentalt sett ändå varit det som gett mest klump i magen.
För historiken mellan mig och det företag jag leasat utav har varit allt annat än glädjefylld.
Det har varit bråk, misskommunikation å det grövsta och mest sorg.
Vad som sagts muntligt har oftast inte gällt efteråt i alla fall. Därför har jag alltid sett till att försöka sköta all kommunikation via mail så allt finns skriftligt och sparat.
Så fort det har varit fel och trasigheter och problem med utrustningen har det alltid varit mitt "handhavandefel" och de har aldrig  stött på nån med sådana fel och problem med sin utrustning som jag har haft. Ja allt har alltid varit mitt fel.
Det har varit nästan hotfulla samtal emellanåt och jag har försökt ha så lite med dom att göra.
Ja jag har i över 2,5 år faktiskt leasat och betalat för en produkt som egentligen bara fungerat till hälften då funktionen att kunna trycka på svarta plagg mer eller mindre lade av efter bara 5 dagars leasing.
 
Och självklart skulle det heller inte fungera utan gnissel idag vid återlämnandet..Det visste jag ju.
Jag har enligt deras villkor haft rätt att säga upp avtalet efter 18 månader..jag klarade av över 30.
Jag sade upp allting i mars och fick då höra att det var tre månaders uppsägning och att det kunde vara brutet först 1 juni ( även om 1 maj nämndes i ett mail ).
Så idag lämnade jag tillbaka allt, rätt och riktigt, innan 1 juni.
Ändå vill de nu, nej kräver, att jag ska betala hyra för juni månad för något jag inte längre har eftersom det kommer ta dom tid att göra en så kallad återställning. Detta har aldrig tidigare nämnts i mailkonversationerna trots att jag var beredd att komma emd utrustningen för en månad sedan men då sades det att det enda som det var nån idé till var om jag inte längre hade plats för utrustningen. Här kunde det ju kanske ha nämnts i så fall att det hade påverkat ytterligare månadshyra?
 
Självklart behagade inte ens chefen vara där idag, ja han har knappt behagat svara alls senaste tiden på mail heller på allt jag ville ha löst tills idag, utan lät återigen en praktikant av nåt slag sköta skitjobbet och ta emot min ilska och frustration.
Så jag åkte därifrån med lika stor klump i magen som när jag åkte dit amt även med bröstsmärtor.
Jag tänker inte betala för något jag sagt upp rätt och riktigt och lämnat tilbaka och inte längre hyr.
Jag ville ha allt fixat och ordnat tills idag och endast ha en återställningsräkning kvar att vänta innan jag kunde känna mig "fri" på riktigt.
Jag vill bara kunna lägga allt det här bakom mig nu och ta nya tag.
Istället väntas bara nya strider och mer oro.
Suck.
 
Jag hade så lätt kunnat spy galla och kasta smuts offentligt i blogg, facebook, Instagram osv under dessa år men har aldrig yppat ett ord om det hela offentligt.
Och även om jag nu inte namnger företaget så kände jag inte längre för att hålla helt tyst om det.
 
Men en lärdom blir i alla fall att alltid gå på första magkänslan när nåt inte känns riktigt ok och att alltid alltid kolla upp nogrannare helt och hållet kring företaget man ingår avtal med samt avtalets former i sig och att leasing kan bli en väldigt dyr affär.
 
Kommentera 4 st

utförsäljning = försäljningsrekord

2014-05-28 | 23:01:13 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 
Poetiskt uttryckt skulle bildtexten kunna vara att jag lägger min hand på slutet av Avanna..
Men näe..
Bilden är från min instagram @avannadesign  (passar ju inte med avannawebshop nu när webshoppen snart är borta) och visar dagens bling och armgodis...och den snygga späckliga tshirten med Paristryck från shoppen. Finns nån enstaka kvar.
 
Ja det har varit helt galen försäljning idag på shoppen när det gicks ut med 50% utförsäljning. ..Försäljningsrekord faktiskt..hade det varit så här oftare hade jag aldrig behövt lägga ned. Å andra sidan hade jag nog hamnat i konkurs istället för längesen om det är de låga piserna som krävs för så många köp..eller att jag hade importerat allt från t ex Kina. Nej egendesignat, miljövänligt och etiskt tänk kostar tyvärr lite mer att ta fram och får därmed högre utpris.
Men jag är så tacksam..både för det som varit och över att se hur många som vill shoppa Avanna en sista gång.
 
Slutade jobba för dagen nere i "fabriken/tryckeriet" vid 22tiden ikväll.
Känner mig bra mör i skallen nu och skall strax i säng..ty ska upp imorgon kl 05.30 , på röd dag och allt för att åka till Gekås och Ullared med mamma och svägerskan.
Kommer ganaterat bli kul..men just nu känner jag *gäsp* haha.
 
så..over and out!
Goodnight!
Kommentera 3 st

Avanna Final Sale

2014-05-28 | 11:27:21 | Avanna konst/design/foto,

 
Så där, då var Avannas utförsäljning igång.
50% rabatt på allt som är kvar i lager innan webshoppen stänger ned senast 7/6.
Så vill ni försöka få nåt Avanna i er ägo är det sista chansen nu!
ange koden FINALSALE i kassans rabattkodsruta - inte meddelandefältet.
www.avanna.se
Kommentera 2 st

..och så har tisdagen också nästan passerat..

2014-05-27 | 21:55:04 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,

 
Ja så här har jag tomtat runt idag när jag utfört tisdagsbestyr.
Jag har inventerat restlager till shoppen, tryckt och packat ordrar och nu börjat att rensa ur själva shoppens lager och kategorisidor så att det bara nu finns sådant som är färdigt och redo att skickas direkt. Ingen mer tillverkning, inget mer tryckande.
Är väl cirka en vecka kvar nu som shoppen har öppet...och det är självklart blandade känslor. Skönt och vemodigt på samma gång.
Sen har jag varit på en jobbintervju för ännu ett extra/deltidsjobb..ett jobb jag verkligen skulle vilja ha... men vet inte ritkigt ännu om jag får ihop det med det butiksjobb jag nu redan har sedan 1 april.
Kanske skulle kunna gå men då innebär det i princip jobb 6-7 dagar i veckan hela sommaren...och är det nån gång på året jag vill vara lite ledig är det ju sommaren..bästaste underbaraste men också kortaste tiden på året.
Nåväl kanske inte ens får det så ingen idé att övergrubbla det ännu.
 
Blev även ett träningspass ikväll, både styrka och kondition så svetten rann. Lovely lovely.
Nepp nu får det bli en köppe te!
Kommentera 0 st

Det var den måndagen det

2014-05-26 | 22:27:31 | Egocentrerat&Vardagligt,Ja min dag började så här innan klockan 09 imorses... I solstolen. Jag började jobba klockan 13 och vädret ska bara bli sämre i veckan då gällde att passa på att njuta och underhålla brännan. 
Åt en god lunch på altanen innan det var dags för jobb. 
Kom hem vid 20.30 tog en liten kvällspromenad med Stefan och däckade sen i soffan med lite godis och en kopp te. 
Ska masa mig upp till sängen strax ty jag är svintrött . 
Imorrn väntar massa webshopjobb, mycket som ska ordnas rent praktiskt nu innan den stängs ner för gott och så ska ju de ordrar som fortfarande trillar in packas och postas . 
Kommentera 2 st

För fan!

2014-05-26 | 10:43:06 | Krönika/Politik/Tankar,

 
 
Jag är inte rasist eller emot demokrati MEN , Sverigedemokrater: jag vill verkligen inte veta av er. Jag tycker att era åsikter och intentioner är smutsiga och fula. Tidaholm är en del av Sverige , Sverige är en del av Europa, Europa en del av VÄRLDEN och ingen oavsett hudfärg, etnicitet , kön, sexuell läggning eller religion har mer eller mindre rätt att finnas på denna planet än någon annan. För fan! Skapa kärlek , möjligheter och frihet och insikt över de här osynliga endast på kartor utritade landgränserna istället för hat, inskränkthet och trångsynthet . Vad fan är ni så rädda för? Vad?
Och kom inte och säg att "man inte behöver vara rasist" för att rösta på Sverigedemokraterna, " för de vill så mycket gott för Sverige". De är, har alltid varit och kommer förbli ett främlingsfientligt parti där de flesta av deras så kallade hjärtefrågor ändå alltid bottnar i att de skyller det mesta på just invandrare och med en partiledare som ständigt hittar på egna siffror och uppgifter för att styrka deras politik.
En del kanske inte har läst på och röstar på SD och liknande partier i andra länder av ren okunskap men jag tror de flesta vet exakt, exakt varför de röstar på dessa partier och det är dessa som är de skrämmande.
Och ja jag är rädd, jävligt rädd för vad som komma skall om det fortsätter så här.
Kommentera 6 st

Days of future past

2014-05-25 | 23:19:12 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Några härliga ingredienser från helgen i form av jordgubbar, underbara syréner - plockar nya varje dag i trädgården och sätter i glasburkar med vatten inne så det luktar ljuvligt, samt sommarvärme med tilhörande barfotatillstånd och altanhäng.
 
Vår helg och söndag avrundade vi med restaurangbesök och bio i Skövde. Jag åt en lyxpizza med lufttorkad skinka..ojoj så gott. Jag älskar verkligen en god pizza.
En snabbis till Elins Esplanad. Köpte lite nödvändiga kontorsgrejer på Clas Ohlson och så blev det en enkel billig klänning och nagellack på Gina Tricot innan vi begav oss till bion och så X-Men: Days of future past.
Tyvärr förstördes bion litegranna av folk som inte har biovett överhuvudtaget som helt obegripligt både har ljudet på på sin mobiler, svarar på samtal samt sitter och surfar!?!? Samt att vi hamnade vid ett kanske något överexalterat fan som kommenterade typ allt, tjoade, klappade händerna, hurrade och skrattade jättehögt.
Nåväl.
Det till trots får filmen ungefär godkänt i betyg, tre svaga mutanter. Men James McAvoy som Charles Xavier, den yngre versionen får personligen ett högre betyg.
 
Sen körde vi hem i den ljuva sommarkvällen och om det berodde på Hugh Jackmans aka Wolverines muskler eller Ravens/Mystiques aka Jennifer Lawrence välsvarvade kropp det vet jag inte men jag satte mig i alla fall på motionscykeln och rev av ett pass på 40 minuter och herre min je så svetten rann.
 
Nu väntar en väldigt blandad vecka med några tunga grejer att ta tag i som jag har lite ångest över men som jag vet att när de är avklarade så kommer jag känna mig lite friare och lite lättare.
Vilket den hä våren handlat väldigt mycket om att få göra. Och nu är jag nästan i mål med vissa bitar.
Härligt!
 
Men så är det..vissa beslut är oerhört tuffa och smärtsamma att ta och ibland måste det få ta tid, en mognadsprocess fram till att beslutet verkligen tas så både hjärta, hjärna och mage är i fas med varandra...och när det är taget och de där lättadskäsnlorna infinner sig..ja då undrar man ju varför man väntade så jäkla länge från första början.
..men det är kanske just det som kallas insikt..och lärdom?
 
 
Kommentera 2 st

jämlikhet, kärlek, solidaritet och värme!

2014-05-25 | 13:38:57 | Egocentrerat&Vardagligt, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Illustration/teckning: by me of cårse.
 
Först: Om ni inte varit och röstat i EU-valet ännu: GÖR´T! Bara Gör´t! Och rösta mot främlingfientlighet, fascism, trångsynthet. Rösta för jämlikhet, kärlek, solidaritet och värme!
 
För det Andra: Mors Dag!
Grattis till tre fantastiska mammor i mitt liv:
Min fina fina Svärmor ♥
Min fina svägerska som är mamma till mina älskade brorsbarn ♥
och framförallt Grattis till den kvinna och människa som jag har den stora lyxen och lyckan att få vara dotter till:
Min Älskade Mamma
Önskar jag kunde ge dig allt mamma.
 
Har nyss varit ute på cykeltur med min mamman min , vi satte en bukett syréner på mormors grav och sen cyklade vi igenom en skog och mamma plockade en bukett blomor till mig.
 
Ikväll ska jag och min karl åka på bio och se nya X-menfilmen. Lite söndagslyx så där.
Kommentera 1 st

thunder & tacos

2014-05-24 | 21:34:51 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
God lördagskväll på er blogosfären. Hoppas ni har en fin helg!
Igår satt jag och Stefan ute på altanen ända tills det var läggdags.
Vi åt plockmat, drack några kalla öl, lyssnade på musik, njöt och bara hade det "gött". I helgen är det en bluesfestival här i staden så då och då hörde man musiken ifrån den, så där härligt på avstånd. Alltid härligt när man märker att vår lilla stad lever upp litegranna så här i sommartid.
 
Imorses stod väckarklockan för ringning kl 06 men jag var vaken från 05 då ett hejdundrande skyfall samt åskväder satte igång. Kvavt som attan i sovrummet trots surrande fläkt..men jag gillar sådan värme, känns så "filmiskt" på nåt sätt. Och jag har inget emot åskväder. Tycker det är mysigt.
Dock vart jag väldigt trött och sömnplufsig i ansiktet när jag satte mig med morgonkaffet på altanet vid 06.30. Men då sken solen och det var en vacker morgon att vara uppe tidigt på.
 
Cyklade iväg till jobbet medan staden i övrigt sov och jobbade x antal timmar.
Träffade min älskade mamma en sväng efteråt, blev bjuden på en fika och sen klarade jag av ett pass på motionscykeln samt lite styrketräning.
Svetten rann verkligen idag så en iskall Loka Päronglass satt verkligen fint efteråt innan jag hoppade in i duschen.
 
Tacos och godis har smaskats och nu sitter jag soffan och slösurfar medan Stefan kollar på Champions Leaguefinalen.
Ska nog t en liten kvällsstros i trädgården strax och borra ner näsan i syrénerna.
Kommentera 1 st

pearls & birds

2014-05-23 | 13:57:48 | Egocentrerat&Vardagligt, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Tre detaljbilder från teckningen jag håller på att färglägga just nu.
Lite tropiskt så där..vilket stämmer överens med hur det känns ute.
Underbara sommar!
 
Ledig idag men har varit ganska upptagen ändå.
Klippt gräset, tvättat sängkläder, varit hos skomakaren och på Apoteket, skurat golv, dammsugit och plockat med lite annat.
Men nu tar jag med mig nåt kallt att dricka, en tidning och lägger mig ute i solen en stund.

 
 
 
 
 
Kommentera 2 st

om det fanns smelltracks till livet skulle mitt dofta syrén

2014-05-22 | 22:33:39 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Vilken ljuvlig sommardag!
Ja även om jag suttit inne på mitt jobb från ca kl 11-20.15 så har man ändå märkt vilket otroligt väder det varit där utanför.
Redan imorses klockan 07.30 var det ju över 20 grader ute så det var ju bara att sätta sig ute i bikini med frukosten i trädgården innan jobbet.
 
När jag väl kom hem ikväll satte jag mig lite på altanen och insöp den underbara doften av varm kvällning innan jag svidade om och satte mig på motionscykeln i 45 minuter samt körde lite styrka.
 
Nu ska jag sätta mig i badrock med en kopp te på trappen och bara njuta..av värme, av liv, av sommar, av syrén, av humlesurr..och säkerligen få ett och annat myggbett som jag inte tål..men det gör inget. Allt det braiga väger ändå upp den klådan.
 
Ska plocka några kvistar av syréner och ta med mig denna ljuva stund in också.
Kommentera 0 st

I want to smell like the beach

2014-05-22 | 08:32:07 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,

 
Så här blev min "beachy" tygkasse som jag tryckte till mig själv härom dagen. Blev alltså den med en liten längre egenkomponerad text och jag tycker den blev fin.
Perfekt sommarkasse och känns som ett "perfekt" avslut på min tryckeriverksamhet och webshopdel/kläddesigndel.
Ok ska trycka några linnen till mig själv också, fylla min egna garderob med Avanna innan det är över.♥
Kommentera 4 st

night flyer

2014-05-21 | 22:56:20 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Klockan är lite mer än halv elva på kvällen och det är fortfarande nästan 20 grader varmt ute.
Altandörren står öppen och in kommer doftvindar fyllda med syrén och kvällsgräs blandat med varm asfalt.
Efter en tung och mörk vintervår har jag haft en genuint lycklig dag. En dag bra på de allra flesta sätt.
 
Jag har träffat mina två små guldkorn till brorsbarn och sett den allra renaste formen av kärlek och godhet som finns i dessa två små oskyldiga liv som jag älskar så djupt.
Jag har umgåtts med min svägerska och gått på torget, den dag i veckan som denna lilla stad jag bor och lever i blir full av liv.
 
Jag har druckit kaffe och delat en Daim i solen med kärleken i mitt liv och jag har fått ligga på filt i en trädgård jag får lov att kalla min som tillhör ett hus som jag får kalla mitt hem.
Sett mina tre katter springa ut och in och runt och som inte kräver mer av mig än att jag bara ger dom klapp, mat, vatten och snällhet och jag får tillgivenhet och varma buffar tillbaka.
 
Kvällen har jag tillbringat med min allra bästa vän.
Vi har suttit ute på altanen och pratat och ätit och druckit och lyssnat på Musik.
Suede, Oasis, Skunk Anansie, Mando Diao, Winnerbäck, Kiss, Bad Religion, gamla barndoms/trackslistannostalgilåtar, låtar till härliga 80talsrullar blandat med lite nytt som har nyare minnen, nyare nostalgikänslor.
 
Snart kommer Stefan hem, men just nu fortsätter jag att lyssna på musik som betyder mycket för mig, med en kopp jordgubbste bredvid mig och med en härlig käsnla och vetskap i hjärta att idag var en lycklig dag. En dag då livet var underbart bra.
Just sådana dagar jag vill fylla livet med.
Kommentera 5 st

min egen målarbok

2014-05-21 | 12:04:03 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Så där, då kan det roliga börja!
Jag har tagit in en av mina teckningar i datorn, vektoriserat i Illustrator och påbörjat färgläggning i Photoshop.
Älskar det här att testa olika färgsättningar och kombinationer, men ändå ha originalet kvar då jag ju tycker teckningen i sig är väldigt fin som den är i svartvitt.
 
Men ja..en egen målarbok för "vuxna" kanske vore roligt att ge ut nån gång.
KAnske vore nåt att försöka sälja in till bokförlag?
 
 
Kommentera 7 st

Vanilla Lace & Coconut Passion

2014-05-20 | 21:42:06 | Smink, Hudvård, Skönhet, shopping, provrummet & cravings,

 
Här i shoppingmodemetropolen Tidaholm kan man just nu shoppa Victoria´s SecretgrejerIca.
Lyxigt så det förslåt.
Och idag slog jag till på dessa - Vanilla Lace och Coconut Passion då jag tyckte både luktade ljuvligt.
Idag är det också mammas födelsedag så hon fick välja en av dom i present..men hon blev lika förtjust i båda hon..så vi skulle byta efter halva haha.
Kommentera 1 st

V.I.P Beach club

2014-05-20 | 12:43:40 | Avanna konst/design/foto, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Innan jag har lagt ned tryckeri&webshopdelen av mitt företag tänkte jag passa på att trycka lite grejer till mig själv också.
Tänkte trycka mig en somrig tygkasse och funderar på nåt av motiven ovan , en bild jag tog på Mallis för några veckor sedan..gud vad jag längtar tillbaka. Vill resa till annat land snart igen!
 
Kommentera 1 st

en sådan fin linje..

2014-05-19 | 23:13:57 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Så här blev den tredje teckningen jag påbörjade förra veckan och jag måste säga att det känns oerhört kul att kommit tillbaka i ett ritamedpenna-tecknar-flow..och att det verkar uppskattas av andra.
Har fått flera förfrågningar redan om dessa teckningar är till salu.
Vilket jag inte bestämt mig om än..huruvuda jag ska sälja originalen eller göra reproduktioner/prints i väldigt begränsad upplaga.
 
..men det bästa med att ha landat i att lägga ned just klädbiten med företaget är att jag funnit lusten åter att rita för egen skull utan att tänka just sälj i bakhuvudet.
 
 
Den här sista är den som fått mest respons och efterfrågningar.
 
Kommentera 2 st

en del kärlek gör bara ont, men en del den övervinner allt

2014-05-19 | 21:47:44 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Idag har jag och min älskade Canonlover varit ute med min svägerska..ty snart skall hon stå brud och min bror brudgum och jag har ju fått den stora äran att få plåta deras bröllopsbilder. Så idag har vi åkt runt lite och kollat locations och testplåtat lite. ..men tror att min största utmaning nånsin som fotograf just kommer bli plåtandet av min bror som knappt fångats på bild senaste 25 åren. Största utmaningen blandat med största fotoglädjen nånsin.
 
Har även hunit med att trycka/packa/posta en del Avannaordrar..än går det att beställa..men snart, snart är webshoppen borta.
Det känns ok.
Det gör inte så ont längre.
Det var en dröm och det var en kärlek men vissa kärlekar dör ut och det utan bitterhet utan till slut med endast bra minnen kvar.
Andra kärlekar är svårare, de som gör ondare för var sanning som uppdagas och när man trodde att man inte kunde såras mer vrids den där kniven om lite lite till och man återigen oförstående bara undrar varför och hur och varför igen.
 
 
Mot kvällen blev det äntligen, om än haltande och inte i vanligt raskt tempo, en långpromenad med min älskade mamma. Den människa som jag litar på till fullo, som jag vet aktar mig, mitt hjärta och mitt liv.
Den människa som tillsammans med min sambo , ser till att jag mår bra och lovar att allt löser sig och blir ok.
 
Kvällen har i övrigt bjudit på en hejdundrande, i dubbelbemärkelse, åskoväderskväll med riktiga skyfall.
Blixtar och knallar och ensam hemma bäddade för lite plockmatsrester, tända doftljus och lite Greys Anatomy säsong 3 på dvd medan katterna lite halvrädda parkerade sig runt mig i soffan.
Mina tre små pälsklingar.
 
 
Kommentera 1 st

Hanging around

2014-05-18 | 21:44:15 | Egocentrerat&Vardagligt,
Tänkte skriva att sommaren visst gjorde lite uppehåll idag då temperaturen sjönk nån dag och solen ersattes av molnighet.. Men det hör ju också svenska sommaren till. 
Har legat en hel del i hängmattan idag och läst ut en bra bok. En hängmatta på ställning som just nu står på altanen men som varmare dagar nog får flytta ut under äppelträdet. 
Denna var en av Stefans  födelsedagspresenter från hans snälla föräldrar och den är superskön! 

Jag har även hunnit med lite mer trädgårdsarbete, en solariedejt med mamma och lagom till att regnet kom så hade jag en mysig tedrickardejt med Karin❤️

Och nu ligger jag i soffan.. Och är lite nygråten.. Ja jag såg just färdigtsäsongsfinalen av Vampire Diaries... Ojojoj . 
Så där får det ju inte sluta! 

Imorrn vankas det måndag och webshopjobb men så ska vi nog husfixa lite med Stefans nya skruvdragare dom han fick av mamma idag. Skruva det som skruvas kan. 
Kommentera 3 st

I love u saturday

2014-05-17 | 20:04:33 | Egocentrerat&Vardagligt,

Underbara lördag! 
Vaknade ganska tidigt men låg kvar och bara njöt av helgkänsla nån timme till i sängen. 
Gick ner och möttes av syréndoft i hela nedervåningen och av sommar när altandörren öppnades. 
På med kaffe och på med bikini . 
Frukost ute och sen ömsom trädgårdsfix ömsom slappande på madrassen i gräset. 
Både svärföräldrar , mamma och brorsbarn har varit här och hälsat på och katterna har sprungit runt och jagat humlor och fjärilar och lurat på skator. 

Eftersom min tå inte verkar vilja läkna så satte jag mig framåt kvällen på motionscykeln och svettades i 40 minuter och ett avsnitt av tonårsnostalgiserien Dawsons Creek. 

Körde lite styrketräning efteråt och efter en dusch plockade vi fram kycklingspett , Västerbottenpaj , vitlöksbröd, oliver, tomater, serranoskinka och brie, kall öl och vin . Mums! 

Härliga sommar är du kommen nu? 

... Och till slut, även in det är en bit  kvar, börjar det kännas som om allt kommer att ordna sig.. På ett sätt eller annat. 
Kommentera 0 st

det ljuvligaste

2014-05-16 | 22:47:13 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Imorse, innan jag cyklade till jobbet i begynnande majvärme, var jag ute i trädgården såsodår kl 06.57 och fotade vårat äppleträd som nu börjat  blomma..
Maj är den absolut bästa månaden om vädret så tillåter.
När grönskan är extra lummig, när cykelvägar och promenadstråk fullkomligen överöser ens näsborrar med den underbara doften av lind.
N'r fåglarna kvitrar extra glatt och man nästan hör tonerna av barndomens "nu grönskar det i dalens famn.." samtidigt som man vet att hela sommaren forfarande ligger framför en.
Och som idag, när jag sen kom hem från jobber sisådär klockan 16.32 och möttes av nyklippt gräsmatta och en ihopsatt hängmatta - åh vilken lycka!
Ett glas sangria på altanen i envärme som tillät linne utan tillstymmelse till gåshud och sen gå ute , i den ljuvliga trädgården med sin älskade mamma, den bästaste kvinnan i världen, och både knipsa av egna rabarber samt plocka de allra första syrénerna som nu sprider den allra ljuvligaste av dofter här i vårat solgula hus.
 
I helgen ska jag ligga i redan nämnda hängmatta, bara njuta och lukta,samt då och då gå i vår trädgård och rensa bort nåt enstaka ogräs.
Kommentera 1 st

in my wonderful world of sketching

2014-05-15 | 07:47:37 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Det blv en till A3 linje/krumelurdetalljtuschteckning igår.
Och nu längtar jag till helgen när ja inte har jobb och annat som kräver tid, så jag kan påbörja färgläggning.
Fast inte på originalen, de vill jag behålla som de är , men ta in dom i datorn och färglägga där. Testa mig fram.
Och jag längtar också efter att få påbörja nästa teckning..börja dra ett streck och sen se var det hamnar och blir.
 
Men först vankas webshopshopjobb nu på förmiddagen, sen jobbar jag på mitt nya jobb kl 13-20 idag och kl 7-16 imorgon.
 
Kommentera 3 st

jag drar ett streck

2014-05-14 | 09:42:02 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Jag ritar allt som oftast i Illustrator, det har blivit min grej..men ibland så vill man bara ta ett blankt papper och en svart fineliner och bara nästan planlöst börja dra streck efter streck och se varåt det hamnar..
Så gjorde jag igår..ett tjockt akvarellpapper i A3storlek, köksbordet, en penna och Lars Winnerbäck på Spotify och jag..i några timmar.
Lite snett och vint så där..men det var en härlig stund.
Kommentera 7 st

Survive

2014-05-13 | 11:10:03 | Egocentrerat&Vardagligt, Krönika/Politik/Tankar,

Lite blandade prints/plagg i egen design..label Avanna.
 
Ja som jag nämnt lite här och var senaste veckorna så har jag nu nästan helt landat i den verklighet att Avanna som klädmärke och Webshop snart inte finns mer.
Det börjar kännas allt mer lugnt i hjärtat och magen.
Men ibland kommer sorgen och besvikelsen. Ibland kommer tvivlet över mig själv.
Ibland kommer rädslan över vad det ska bli av mig nu.
Jag ville ju bli nånting. Nånting mer. Något mer än ingenting alls.

Mest kommer jag väl sakna själva processen efter att ha skapat, framförallt tecknat och sen se själva bilden som print.
Det är där passionen låg eller fortfarande ligger.
Skapa prints.
Det är något magiskt med snygga illustrationer och bilder på snygga linnen.
Det är det jag fortfarande vill göra.
Jag bara hoppas att nån kanske vill anlita mig i framtiden till det.
 
Så efter en del självrannsakan senaste tiden. Mycket grubbel och funderingar kommer jag inte sakna själva drivandet en egen webbutik, av orderpack, kundtjänstmail, postande och allt annat ikring.
Men skapandeprocessen.
 
Jag har alltid brunnit för fotografering. Men även där har jag det senaste känt att det är mer och mer privat fotografering, fotografering av det jag vill föreviga själv som är det viktiga.
Mina bilder, mina minnen, min vy av det vackra.
Fotograferandet för mig själv är ett andningshål.
Får jag fotouppdrag är jag tacksam för det alla gånger, men vet inte om jag kommer jobba så aktivt för det.
Vi får se. Kanske när jag mer hittar min egna nisch igen inom det. Kanske mer åt mode/lookbookhållet.
 
Nej det som ligger mig varmast om hjärtat om jag verkligen känner efter. Vad det är jag vill och vill fortsätta driva Avanna som företag med så är det framförallt tecknandet.
Det är där den riktiga kärleken ligger.
 
Mat, luft och vatten är vad som skapar liv åt människan..
 
Fotandet är min mat
Skrivandet är mitt vatten
Tecknandet är min luft.
 
Så håller jag bara på med dessa på ett eller annat sätt så kommer jag leva. Överleva.
Överlever jag är jag mer än ingenting.
Så får vi se om jag blir mer än nånting.
Kommentera 5 st

Här är mitt kylskåp och underbara vardagliga måndag

2014-05-12 | 20:13:00 | Egocentrerat&Vardagligt, Mat&Recept,

 
 
Åh vilken härligt vardaglig och effektiv måndag jag haft idag efter en veckas semester!
Prickade av punkt efter punkt på " Att-göra-listan" , ibland med en kopp "svenskt" kaffe i handen, ibland till P3radiosorl i bakgrunden, ibland med de tre pälsklingarna kring mig som gärna lade sig i bokföringspapprena, haltade upp och ner i husets alla trappor med ren tvätt, smutstvätt, ren tvätt, hade altandörren öppen och regndoft fick joina såpadoft när jag skurade golven. Mail och inventering, orderingångskoll, räkningar och pick och plock.
 
När Stefan slutade jobbet åkte vi och förhandsröstade i Eu-Valet, som alltid fick Vänsterpartiet min röst.
Tänk i år har vi den demokratiska lyxen att få rösta 2 gånger.
Jag hoppas alla utnyttjar den rätten och inser att det är nåt värt! Att vi bor i ett land där vi får bestämma och välja.
 
Efter det åkte vi och storhandlade och nu är kylskåpet och skafferiet härligt fyllt med massa gott!
Hemma hos mina föräldrar t ex är kylskåpet alltid välfyllt och ordningssamt och man behöver aldrig känna det där " vad ska jag äta nu då?". För det finns alltid saker att välja på.
Och så vill jag ha det men det är sällan vi handlar på det viset.
 
Men idag så.
 Fem eller sex kassar fyllda med:
 
Vindruvor, bananer, clementiner ( typ de få frukter vi tål).
Avocado, gurka, babyplommontomater, kvisttomater, babyspenat, cesarsalladmix, färska champinjoner.
Soltorkade tomater, majs, frysta hallon och blåbär, bakpotatis och rödbetor.
 
Tacosås, ketchup, olika creme fraiche, matlagningsgrädde, keso, vaniljkvarg, steksmör.
 
Ost, mjukost, philadelphiaost, brie, mozzarella ( ja jag är ostfreak).
 
Rökt skinka, Serranoskinka, kycklingfiléer, kycklingfärs, tonfisk och pyttipanna.
 
Brödpåsar med olika frallor, chips, riesen ( mitt nya favoritgodis), kaffe, te.
 
Samt toapapper och massa kattmat och kattsand.
Dessutom varsin bytta med olika ingredienser från plocksalladsdisken.
 
Tycker det är ganska kul att handla mat och sånt och även att se vad andra handlar och vad andra har i sina kylskåp och vilka olika "bas/måstehavaror" vi har.
 
Vi har t ex alltid nån form av bröd hemma. Ost och skinka. Ofta kyckling. Nån vaniljyoghurt. Te, kaffe.
Ketchup .  Gurka och babyplommontomater.
Sen vill jag ha tacosås och creme fraiche hemma då de tillsammans blir en fräsch god dressing.

Nån typ av choklad vill jag ha i skafferiet.
 
Vad har ni för kylskåpsmåsten?
 
 
 
..så där , ett jäkligt långt inlägg om storhandling, haha.
Kommentera 2 st

Postcards from Mallorca #1

2014-05-12 | 14:36:21 | Foto/Fotografering,

Jag hade med mig lillcanonen till mallis och fick iaf med mig 170 bilder hem.
Tänkte visa upp en del av dom här i bloggen..lite som Vykort från mallis.
 
Här kommer de första:
 
 
 
 
 
 
Kommentera 7 st

I´m ready

2014-05-11 | 23:29:53 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Så vart det helt plötsligt vanlig söndagskväll igen och imorgon väntas det vardag och måndag igen efter en underbar ledig vecka på Mallorca där jag bara hade WiFi i typ en kvart totalt , endast kollade mailen 1 enda gång och faktiskt nästan helt kopplade bort alla tankar på jobb och stress, pengar, räkningar, webshopnedläggning, tankar om misslyckande och sådant.
En vecka med lite energitankande, avslappning, kärlek och värme. En vecka med "helgmat" och godsaker varje dag.
Så nu är jag redo för en ganska intensiv jobbvecka med slutspurt av webshoppen, administrativa bitar som ska lösas, bokföring, massa mail, inventeringar samt två långpass på mitt andra jobb. Pyttipanna, kyckling och chili con carne.
Skulle gärna även få till ett löppass eller två..längtar och saknar men vete fasen om tån håller...ska jag behöva sätta mig på den där jäkla dödligt tråkiga motionscykeln? Njae..
Kommentera 1 st

tur och retur

2014-05-10 | 23:04:50 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
 
Hola las blogosferos!
Så var man då hemma i Sverige igen...Hade gärna stannat en vecka eller två till nere värmen, fått än mer bränna och sluppit vardagsmåsten..men för att göra det bästa av situationen så har jag väl här hemma nu duschat syndigt länge med öppen mun, njutit av två koppar te som inte smakar klor samt njutit av äkta svensk pizza.
 
Det var en fin, varm och underbar vecka i Alcudia med min karl och mina svärföräldrar.
Ätit alldels för mycket men njutit av varenda tugga, lyckades få till en solbränna till slut och har bdat i både hav och pool. Firat mannens 40årsdag, haltat runt på spanska gator och stränder med min trasiga tå, shoppat ditt och datt och provat ett otal parfymer som alla gett mig utslag och eksem. Åkt buss till Palma och irrat runt efter sevärdheter så som Katedralen men fick istället se brasilianska gymnaster på ett torg. Ätit små bakverk varje dag och även ätit yoghurtglass..som just smakade hmm naturell sur yoghurt..i fryst form.
 
Jag har förundrats och förfärats av att se vuxna kvinnor kring hotellpoolen bli alldeles betuttade och skratta åt varenda stavelse åt en man som jag nog skulle klassa som ganska så blåst, ja en manlig "bimbo" och totalt oattraktiv som stolt berättade anekdoter om hur han hamnat i fyllearrest på stor kryssningsbåt, portats från just sådana kryssningar med detta bolag och fått böta för droginnehav i Finland och utfört diverse rån och åt alla dessa idiotier så sa kvinnorna bara " hihi du är ju gaaaaaaaalen!" och fortsatte tävla om hans gunst och han fortsatte kackla fram dumheter.
Dios Mio.
 
Just nu slappar och njuter jag återigen i vår stora härliga soffa med pälsklingarna runtom mig och kollar på Eurovision, jag är iklädd mina nya slappebyxor inköpta på Palmas flygplats tidigare idag och imorgon bitti ser jag fram emot en kopp java eller två som inte ser ut som tjära eller smakar som avbrända fyrverkerier eller svarta popcorn luktar. Hej Sverige och Heja Sanna Nielsen!
 
Kommentera 6 st

Hasta la vista babies

2014-05-09 | 17:55:19 | Egocentrerat&Vardagligt,

 

Sista kvällen på mallis.. Känns ju sådär att åka tillbaka hem till kallare regnigare väder.
Nåväl njuta av sista soltimmarna och cervezarna nu. Hasta la vista babies.

 
Kommentera 1 st

Ett litet hola!

2014-05-08 | 23:11:51 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Här kommer ett litet hola från Alcudia! 
Sista dagen här imorgon och jag börjar äntligen bli brun och fin. 
Vi äter och dricker gott mest hels tiden, har shoppat en del och varit på marknad samt varit inne i Palma. 
Min tå är fortfarande stukad eller bruten men haltar fram så gott jag kan. 
Wifitillgång här är kass och/eller dyrt så kan inte uppdatera med roligare bild än den ovan tagen i en hiss typ första kvällen här. 
 
Nepp over and out hörs på lördag när jag är tillbaka i Sverigelandet Igen. 
Kommentera 1 st

Pink stripes

2014-05-03 | 18:26:33 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
 
Nu är vi sedan flera timmar framme på Mallorca och sitter i skrivandets stund i hotellets uteträdgård och sippar på varsin Kall öl I sol och värme. 
Min knäckta tå känns så där men jag haltar mig fram och har tagit en kort runda kring hotellet vi bor. Jättemysigt och fint, strandnära och lovely.
innan planet lyfte blev det lite shopping på Victorias Secret, mest för att få en på men hittade en kommande födelsedagspresent till mamma och en grej till mig själv. 
Nepp tillbaka till semestermooood! 
Imorrn hoppas jag tillbringa många timmar i bikini och solstol.. Så kanske jag är lika rosaranfig som VS-påsen  sen haha,!
Kommentera 3 st

packa pyttis kappsäck

2014-05-03 | 01:10:37 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Om några timmar kommer svärföräldrarna och hämtar upp oss och vi skall åka till Landvetter för att förhoppningsvis lyfta mot Mallis strax efter 08 och lugnt och tryggt landa runt lunch.
 
Just nu håller jag på och packar..och packar om, packar igen, packar om, tar ut, packar i, lyfter resväskan..funderar packar ur i ur i ur i..
 
Jag har hunnit med att jobba ordentligt idag, fick ta hjälp av mamma för att komma till Posten med alla webshopordrar, men två kvinnor med varsin cykel , cykelkorg och påsar så är allt möjligt.
 
Gjort lite ärenden, ordnat och donat här hemma samt haft det lite känslomässigt jobbigt.
 
Nu hoppas jag på en lugn, skön, avkopplande semestervecka med värme, ro, lata dagar, välmående och lite tankesorterande...och att när jag kommer hem om en vecka igen att allt känns och är lite ljusare.
 
Mobilbloggar säkert från flygplatsen och hittar jag WiFi på Mallis så kommer jag uppdatera därifrån.
Kanske framförallt på Instagram då @avannawebshop
 
 
Kommentera 2 st

I wouldn´t mind..

2014-05-02 | 09:26:34 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Åh!! Om ett dygn sitter vi på planet mot Mallis!
Längtar som en tok!
Bilden ovan är från i sorams och när jag precis är hemkommen från förra Mallistrippen med min älskade mamma.
Mmm den solbrännan..Tänk om jag kan få till en sån i år med.
 
Nepp nu ska jag varva packand emed jobbande så jag får undan både ordrar och pappersjobb och lite inventering så jag kan ta en veckas semester för både kropp och själ.
Kommentera 0 st

Closet Chaos @ Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

2014-05-01 | 20:19:41 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,

 
Om två dagar Mallorca..så just nu har jag lite packningsbeslutångest..Är ju dryga 8 månaderna sedan man fick ha sommarklänningar, öppna skor, shorts, bikini etc på sig senast.
Dock är det ju inte högsäsong riktigt än på Mallis heller så kvällarna kan bli kyliga så gäller packa nåt värmande också.
Skulle börja packa så smått idag..slutade med att jag röjde ut allt från min walk-in-skrubb och nu ligger det mesta i högar på sängen och golvet och jag är nu mest hmm trött..haha.
Känns som vi får sova på soffan inatt istället för i sängen.
 
Men ska försöka ta med
5 klänningar
1 sjal
2 koftor
1 par shorts
1 kjol
2 tunikor
3 linnen
2 tshirts
2-3 bikinis
1 hatt
1 par sandaler/flipflops
1 par sandaletter/slip ins
1 par heels..kanske.
1 hoodie
7 par trosor
2 bh
1 par leggins eller byxor
 
Kommentera 2 st

go left is always the right thing to do

2014-05-01 | 19:43:58 | Illustration/Teckning/Konst/Design, Krönika/Politik/Tankar,

illustration: jag
 
 
Första Maj idag!
Den rödaste av alla röda dagar, i dubbel bemärkelse!
Dagen då vi rödhjärtade får fira , skandera, visa power, hopp, historia, ståndpunkter, rättvisa, jämlikhet och solidaritet lite extra.
 
Men jag får erkänna. Denna Första Maj var första gången sedan 2005 som jag inte gick med i nåt Första Majtåg och sjöng Internationalen bland röda fanor.
Precis som det året så var det nu en fotskada som stoppade mig.
Min knäckta tå.
Den kändes hyfsat Ok igår morse men efter 8 stressiga timmar på jobbet igår så kändes den redo att gå av när jag kom hem närmare kl 21 igår kväll.
Om knappa 38 timmar så ska vi sätta oss på ett plan mot Mallis och jag vill gärna kunna gå och ha skor på mig.
Men lite ont i mitt röda hjärta gör det att jag inte gick.
Men jag vet var jag står, jag vet vad jag ska rösta och jag vågar alltid visa det Första Maj eller inte.
 
 
..var ju väldigt typiskt att det var min högra fot som satte P för tågandet..haha.
 
Kommentera 2 st