GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

my letter is A , what´s yours?

2013-10-31 | 20:58:05 | Avanna konst/design/foto,

 
Två snygga och helt ekolgiska collegetröjor med tryck från min webshop och klädmärke www.avanna.se
 
Den med A tänkte jag ha på mig imorgon när vi åker till Göteborg imorgon och med en vippig kjol till tror jag.
 
Just den collegetröjan med bokstav kan du beställa med vilken bokstav du vill på så att den passar just Dig!
Här hittar du den --> http://avanna.se/klader/langarmat/favourite-letter-eco-college/
 
Och nu är det bara timmar kvar med fri frakt - pas på att utnyttja det vettja.
Kod: BLOGG2931
 
Även sista timmarna med TODAYKAMPANJEN
Kommentera 1 st

snabb makeup

2013-10-31 | 13:24:00 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
 
 
Medan tevattnet kokade kände jag för en snabbskiss.
 
 
 
Kommentera 2 st

sista dagen med fri frakt!

2013-10-31 | 12:04:58 | Avanna konst/design/foto,

 
Använd koden BLOGG2931 i kassan på www.avanna.se om du vill shoppa fraktfritt!
Kommentera 0 st

de där personliga mötena är för mig guld värda!

2013-10-31 | 08:50:41 | Krönika/Politik/Tankar,

 
Igår var det dags för min krönika igen i lokaltidningen, något jag är stolt och glad över att få skriva då jag älskar att just skriva.
 
Och som nästan alltid publicerar jag ju krönikan här i bloggen i efterhand. Varsågoda:
 
----
 

” Det är ju du ! Du som skriver i tidningen ”


Ja, detta var en ganska så frekvent replik sista helgen i september när jag och en massa andra härliga och kreativa Tidaholmare ställde ut under ”Konstnatta”.  Jag hade min alldeles egna utställning i Rudbecksgymnasiet under lördagen och söndagen och det kändes nostalgiskt och logiskt att ställa ut just där, där mycket av mitt fotointresse och passionen för fotografi tog fart. Skolans korridorer luktade fortfarande likadant som när jag tog studenten därifrån för lite mer än 13 år sedan.

Jag ställde inte bara ut  foton utan även en del av mina målade tavlor, digital konst och delar av min webshop/klädmärke. Men för tidaholmarna verkar jag just vara mest känd som den ”som skriver i tidningen”. Och inte mig emot, jag älskar att jag får ordet här var sjätte vecka och jag får tacka så himla mycket till alla er som kom fram och berömde mina ord här i VB och ja även mitt andra skapande...och de smaskiga snittarna min mamma gjorde.

Några helger senare så var jag med mitt Avanna och åtta andra företag/butiker med på ”Ladies Night” som Restaurang Gränden anordnade. En trevlig modekväll endast för kvinnor. Mingel, mode, mat – kan det bli bättre? Jag stod där och kände mig stolt. Stolt över att vara en del av företagstidaholm och stolt över att vara en del av just det kvinnliga företagandet i Tidaholm. Vi har faktiskt ett grymt modeklimat här i vår stad. Vilket jag åter igen påmindes om denna afton. På denna lilla yta som Gränden var vi alltså nio stycken företag som erbjöd alltifrån hårstyling till manikyr till snygga accessoarer och ekologiska kläder , kläder i bara ett fåtal exemplar, snygga glasögonbågar och ja det mesta en garderob och en personlig stil kräver och behöver. För mig som verkar mest på nätet är sådana här tillställningar dessutom guld värt eftersom jag får möta kunder öga mot öga och prata om det jag gör och mina produkter. Visa upp mig.

Extra roligt var det att det var så blandade åldrar och stilar på de kvinnor som kom. Från 18-20åringar till underbara, häftiga pensionärer. Jag sålde ett likadant linne till ung tjej som till en äldre dam och det är det som är det underbara med mode! Strunta i ålder och konstiga påhittade regler om att man inte kan bära ditten och datten om du inte har en viss kroppstyp eller passerat en viss ålder. Låt din personlighet styra och låt kläderna visa vem du är ! Det är är när du trivs i kläderna och vågar bära vad du vill som ditt vackraste jag kommer fram, både för dig själv och andra vare sig du har valkar eller tvättbräda, rynkor eller babylen hy, hot dogs eller prinskorvar till ben.

Så varför inte bege dig ut här på stan nu en dag, ta en riktig shopping-och unna-dig-dag! Köp dig de där mönstrade byxorna du vill ha men inte trott du kan bära eller den där tröjan du inte kan släppa tanken på men också tänkt att ” vad ska andra säga”..För tja..en dag kanske nån kommer fram och säger till dig ”Men det är ju du! Du som har så grym stil!” 

 
 
 
Kommentera 1 st

sälja in sig eller sälja sig?

2013-10-30 | 22:54:54 | Egocentrerat&Vardagligt, Krönika/Politik/Tankar,

 
 
Bilden ovan är en skärmdump från Aftonbladet.
Efter 7 år (!) som bloggare vill jag fortfarande veta hemligheten..tricket..hur.?
Jag har tjänat pengar på min blogg.
Första åren som bloggare hade jag betalande annonser här på bloggen och tja jag har väl kanske tjänat 10 000 kr efter skatt  totalt i annonser.
Det är drygt 1500 kr per år som jag bloggat..och jag har inte haft en enda betalande annons sedan hmm 2009.
Det är ganska få dagar under dessa 7 år som jag inte bloggat alls. Så nja..det är fruktansvärt dålig "lön" för 7 års bloggande. Men så är det ju ett frivilligt bloggande å andra sidan.
Men tja, jag hade absolut inte tackat nej till en blogglön.
 
De flesta storbloggare som "lyckats"  och de ovan inget undantag, säger ändå alltid samma råd "nischa dig, uppdatera ofta, ha mycket bilder, kommentera hos andra".
Och ja det stämmer väl kanske delvis och säkert något som just de som verkligen lyckats dessutom kan säga i efterhand är rätta vägen, kanske lite som efterkonstruktion dessutom, som just framgångsreceptet.
Men stämmer det verkligen?
För det finns trots allt så himla många fler bloggar där ute som är just nischade, som uppdaterar nästan sjukligt ofta, som spammar med kommentarer överallt, som har massa bilder men som ändå aldrig lyckas tjäna en krona...ja kanske på sponsrade inlägg då där de ska skriva om nätcasinon och få 200 kr för det.
Jag har själv genom åren testat massuppdatering, engagerade politiska och debatterande inlägg, kommentera hos andra i flera timmar..ibland får man lite "15 minutes of fame" när man länkas hos Bloggkommentatorerna, men de besökstopparna håller nån dag eller två.
 
 Det måste ju ändå bero på mer faktorer att somliga faktiskt kan leva på sina bloggar och på grund av sina bloggar dessutom får fler och andra jobb som ger än mer pengar och som i sin tur också ger möjligheter som ger mer pengar.
 
En del tror jag är jävligt duktiga på att sälja IN sig. Verkligen kunna snacka för sig, marknadsföra sig, hävda sig och får en chans att att ens bli hörda och få in en fot och är duktiga på att förvalta sina chanser. En del säkert skitbra att framhäva talanger de egentligen inte ens har.
Andra säljer sig..själva. Blir kända genom att provocera å det grövsta, trampa och stampa på andra och säljer sin själ till djävulen. Ja skyr inga medel alls för att bli just kända.
 
Kategori nummer 2 vill jag inte tillhöra för alla pengar i världen.
 
Nej jag vill tillhöra kategori nummer 1..men jag är nog egentligen totalt kass på att sälja in mig själv. Hur gör man?
Jag är för dålig på att skapa intresse och respekt för mig och min person vilket jag inte märker bara här i bloggvärlden utan företagsvärlden också många gånger. Hur gör man?
 
Det är det jag vill veta.
 
HUR får man de rätta kontakterna.
HUR får man "viktiga människor" att ens svara på ens mail? Hur får man de viktiga personerna att se dig?
HUR säljer man in sig själv?
 
Underbara Clara gör ungefär det som jag så gärna själv vill göra - ge ut kreativa och pyssliga och vackra inspirerande böcker. Får skriva för tidningar och sajter.
Och hade jag varit en missunnsam människa hade jag ju suttit här och skrivit " jaha men jag kan väl också, jag hade ju gjort det bättre morr mummel morr".
Men nu är jag inte missunnsam. Jag gläds med andras framgångar ( ja de som jag anser gjort det på schyssta sätt)  och jag inser ju att jag måste bli än mer av en "DO:er".
Och ja då på nåt sätt lära mig att sälja in mig själv, skapa intresse för mig och det jag gör. Lite mer jävlar anamma och mer pondus.
 
Höstens "Konstnatta"utställningshelg och "Ladies Night" har varit bra övningar för mig att börja våga prata mer om mig och mina produkter, mitt företag och det jag kan och vill.. vet inte hur många gånger mamma stod bredvid och puffade på mig " Gå fram nu, prata med de där som nyper i plaggen. Seså Anna, gå fram och marknadsför, prata, visa, sälj!" Och kom jag bara in i det och blev lite varm i kläderna så var det ju riktigt roligt att stå där och på ett ödmjukt men bestämt sätt skryta om sig själv.
 
 
 
..sen tror jag iofs att det där med att lyckas leva på just  en blogg och tjäna stora pengar på den utöver nisch, fina bilder och massa uppdateringar  också i slutändan handlar om en portion tur  , rätt blogg, rätt tid, rätt plats och POFF!...men det kanske inte låter så bra i en tipsartikel.
 
 
Kommentera 7 st

Today´s Finest

2013-10-30 | 18:28:00 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,


 
Today´s Finest..Unisex Tee från www.avanna.se
 
 

 
Har en ganska så jäkla bra onsdag här på min sida skärmen. Började med liten runda och fikafrukost på stan med mamma, köpte hem höst/vinterblommor till trappen och blomlådan.
Hem och städa lite, jobba jobba jobba och nu är min moster här och tapetserar...och åh det blir så fint!
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera 1 st

hjärtat kunde stjälas på nytt

2013-10-30 | 09:14:00 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
HippHippHurra för världens bästa brorson Scott som fyller 1 år idag!
Ja för ett år sedan kom du till världen älskade lille gubbe och hjärtat mitt som redan var stulet av din storasyster kunde faktiskt stjälas på nytt och det av Dig!
Du härliga, glada, charmiga lilla människa. Du varma, kärleksfulla lille kille! Jag älskar att få vara faster och gudmor till just Dig!
Kommentera 2 st

female power

2013-10-29 | 20:55:56 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 
 
Snygg ny hoodie från www.avanna.se
 
 
Ja det blev alltså inget Ullared idag, men mamman har iallafall kommit hem nu och sitter inte längre fast uppe i hufudstaden.
Så istället för att spendera pengar på ett varhus idag så jag jag istället
- jobbat, mest administrativ, uppdaterat shoppen , skrivit lite nya infotexter, skickat ut nyhetsbrev. Ditt och datt med smått och gott och sånt som måste göras.
- motivskissat litegranna
- tvättat upp flera maskiner tvätt
- dammsugit
 
Och så tog jag mig en löprunda mellan regnskurarna. Den första på en vecka.
Förra veckan värkte det i vänster smalben hela tiden när jag sprang och precis när jag gick i "mål" så kändes det nästan som nåt gick av i smalbenet och därefter ömmade det, drog och spände i några dagar..
Kanske nåt med benhinnorna?
 Vad vet jag.
 
Men idag orkade jag inte vila mer, men tog det lite lugnare än vanligt och hade bestämt mig för att kände jag det minsta skulle jag sluta. Men det kändes helt ok men blev några km kortare runda än jag kört senaste tiden. Dumt att gå ut för hårt tänkte jag..och ja lite ömt har det känts nu mot kvällen igen i smalbenet..en lite svidande känsla.
 
Nu ska jag röja lite  på lilletoan för imorgon kommer min moster och ska tapetsera den. Äntligen kommer det bli fint där inne! Som jag längtar. Guldrandig tapet och jag funderar på en liten kristallkrona till taklampa.
 
 
Kommentera 3 st

fri frakt på avanna.se

2013-10-29 | 13:54:24 | Avanna konst/design/foto,

 
Bjuder mina läsare på FRI FRAKT i två dagar på Avanna.se med koden BLOGG2931 som ni aktiverar i kassan.
Happy Shopping!
Kommentera 2 st

Avanna Showroom part II

2013-10-29 | 12:22:52 | Avanna konst/design/foto,

 
Här kommer lite fler bilder från var jag håller till om dagarna - nere i källaren där jag har mitt tryckeri/lager/fabrik/verkstad och showroom för Avanna.se
 
Själva tryckutrustningen är i annat rum tillsammans med mer lager.
 
Kommentera 1 st

the storm is coming - hoodie up!

2013-10-28 | 17:41:34 | Avanna konst/design/foto,

 
Avanna finns det massor av snygga hoodies - många nyheter har kommit in idag dessutom!
Snygga, värmande, mysiga, stylish, personliga.
Jag sitter i en med Todaytryck på mig just nu och hör regnet smattra utanför..och tycker synd om mamma som nu sitter fast uppe i Stockholm och därmed kommer vi inte iväg till Ullared imorgon.
 
Kommentera 2 st

Today I´m wearing this - monday to thursday!

2013-10-28 | 11:39:22 | Avanna konst/design/foto,

 
I höst så har mitt "Today I´m wearing this" 6årsjubileum som print på plagg.
Och det är mitt mest sålda print och har väl blivit lite av mitt kännetecken som designer/klädmärke.
Jag har gjort olika versioner på printet, olika tappningar. Men det är orginalet, skrivet med en tjock svart tuschpenna som är mest poppis.
Och idag t o m torsdag är det kampanjpriser på massor av plagg - tshirts, linnen, magtröjor, mössor, tygkassar, hoodies och collegetröjor med originalprintet.
 
Du hittar kampanjen HÄR --> http://avanna.se/klader/today-im-wearing-this/
Kommentera 7 st

Sköna söndag

2013-10-27 | 15:00:57 | Egocentrerat&Vardagligt,

...nytt nummer av Damernas värld, lite nybryggt java, choklad och vackra iphoneskalet från www.avanna.se sätter guldkant på denna söndag...
 
Ahh vilken skön söndag.
Dels för att det känns extra lyxigt att bara fått en "extra" timme när klockan ställdes tillbaka inatt.
Och dessutom en söndag utan några som helst planer eller måsten.
Bara tomta runt och mysa här hemma.
Började dagen med en liten promenad med Stefan. Sen kom mamma förbi på en kopp kaffe.
La mig efter det i soffan och kollade in reprisen av "Så mycket bättre". Hade inga direkt förväntningar på detta års deltagare men blev positivt överraskad över hur bra det blev, så ser verkligen fram emot resterande program. Älskar det programmet!
 
Spelat lite PS3spel med Stefan, gosat med kanterna, läst tidningar..ja bara njuter av ledig dag.
Och näe för första gången på länge känner jag ingen söndagsångest, som kommit nästan varje söndag sedan skolåldern..
Men det är en rolig vecka som väntar känns det som.
Nu när jag gjort iodning och möblerat om nere i källaren i mitt tryckeri/fabrik/arbetsplats känns det lite som en nytändning och roligare att "gå till" jobbet..ja jag fick nästan "julöppet"känslor i fredags när jag hade Öppet Hus.
 
På tisdag ska jag och mamma åka till Ullared.
På torsdag kommer min moster ner från värmland och ska hjälpa mig tapetsera lilletoan så vi äntligen får iordning den.
På fredag åker jag och min karl till Göteborg, det vankas hotellnatt, god mat, shopping, storsstadspuls och Winnerbäckkonsert!
 
 
Kommentera 4 st

en lördagssnabbis

2013-10-26 | 16:23:14 | Egocentrerat&Vardagligt,

Armband från www.avanna.se
 
Hej på er blogosfären! Hoppas ni har en finfin lördag!
 
Min började med ett litet pass på motionscykeln till ett avsnitt SATC. Sen vankades det födelsdagskalas för mina älskade brorsbarn - Polly fyllde ju igår och Scott fyller om några dagar.
Svägerskan hade svängt ihop en jättegod plockmatsbuffé och så bjödes det ju på tårta och kakor också. Mums Mums.
Regnigt och tråkigt ute så nu blir det te, filt, godis och Vampire Diaries och Hart of Dixie-tittande. Lovely!
 
 
Kommentera 2 st

Avanna´s Showroom

2013-10-25 | 14:18:42 | Avanna konst/design/foto,

 
 
 
Så här ser det ut i min"butik" idag.
Ja nån riktig flashig butiksbutikkänsla kanske det aldrig blir eftersom detta samtidigt är mitt tryckeri/fabrik/lager men lite mysigt är det allt och det är roligt att ha en egen liten butiksdel och ställa upp det jag tillverkar och inte bara ha det i lådor och lagerhyllor.
Avanna´s Showroom.
Kommentera 3 st

♥mitt hjärta kommer förbli stulet av dig♥

2013-10-25 | 09:25:00 | Egocentrerat&Vardagligt,

HippHipp Hurra för idag fyller mitt älskade hjärta Polly 2 år!
Min älskade älskade brorsdotter. Jag älskar dig till månen och tillbaka. För två år sedan stal du mitt hjärta totalt och jag räknar med att det förevigt kommer vara just stulet.
Du underbara, egensinniga lilla människa. Du kloka,kluriga, roliga, smarta tjej. Tänk att just jag fick den stora lyckan att bli Faster åt Dig.
Kommentera 2 st

ur kaos kommer ordning sägs det...

2013-10-24 | 19:02:56 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 
Hot stuff from www.avanna.se
 
Ett snabbt hej från en väldigt tråkig bloggare. Hej.
Att det ska vara så svårt vissa dagar att få till några blogginlägg. Men tja idag har det gått i ett med att trycka och packa och posta webshopordrar, åka och hämta leveranser som inte ville komma hem till dörren, plocka ihop nya grejer till affären som säljer delar av Avannas sortiment, kundtjänsttelefon, mail och annat..vissa dagar är det kämpigare än andra att vara ensam i företaget. Eller stressigare kanske är mer rätt ord än kämpigt.
 
..sen hjälper jag ju inte mig själv att komma på den (icke) så briljanta idén att nu mot kvällen totalt göra om i min butik/verkstad..då jag ska ha butiksöppet/öpper hus imorgon igen..
Nu är det ett enda stort kaos här och jag vet inte ens var jag ska börja nånstans för att ens börja få iordning.
Tur att bästeKarin kommer hit snart med mat...behöver en liten bästispaus.
Kommentera 0 st

lite nytt armgodis

2013-10-23 | 17:31:31 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Visserligen är det ganska milt och varmt ute men det är ändå lite höstruskigt..då är det extra älskvärt att ha ett jobb där man kan koka sig en kanna te, tända ljus och faktiskt bara sitta och skapa  - för det är ju en del av mitt arbete. Idag har jag suttit och gjort en massa armband bl a dessa som ni ser ovan.
Snygga var för sig, två och två eller alla fyra tillsammans.
Love armcandy
Love my style
My style todays
Love Todays
Todays armcandy
My style, love todays armcandy
 
finns självklart på www.avanna.se
 
 
 
 
 
Kommentera 5 st

in case of...

2013-10-23 | 14:42:42 | Avanna konst/design/foto, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Massor av underbara Avanna/egendesignade skal till Iphone 4/4S och Iphone 5 som ska iväg till nya ägare.
Även en butik här i Tidaholm ska ta in mina mobilskal.
Kommentera 2 st

tuesday mix

2013-10-22 | 22:33:01 | Egocentrerat&Vardagligt,

Lite lovely Avannastuff från Avanna.se såklart
 
Ligger nu i soffan med en katter i knäet och en katt på fötterna. Sörplar te och sniffar på äpplekaneldoftljusen jag köpte imorses på Hem&Hobby. Ja jag och min karl gav det en chans till efter lördagens 2 misslyckade försök med alla köer och YES! hem kom vi med den svarta hallspegeln.
 
Sen vart det jobb för fulla muggar, tryckt  en hel del mössor och hoodies idag och postat, varit iväg på några möten och i kvällningen kom jag ut på en härligt jobbig joggingrunda.
 
Nu får det bli ett avsnitt SATC innan läggedags!
Kommentera 0 st

#obessed #addicted #tshirts

2013-10-22 | 20:18:00 | Avanna konst/design/foto,

enkla vita tshirts..men med en lite lyxigare touch helt enkelt..♥
ja jag älskar tshirts med tryck.
 
från mitt älskade www.avanna.se
 
..och psst..som bloggläsare får du fri frakt även ikväll med koden ff2210
 
Kommentera 0 st

en blandning av sött & salt: Tshirt med statementprint

2013-10-22 | 13:49:36 | Avanna konst/design/foto, Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

 
En vit "statement"tshirt kan matchas på många sätt.
Med svarta jeans eller kanske skinnbyxa för en rockig look eller kanske med lite plisserad kjol i snygg färg för en mer preppy look.
Det funkar till både sött & salt.
Sen kan man välja accessoarerna beroende på tillfället - högklackat eller kanske boots för mer vardags eller festlook, snyggare väska eller kanske mer casual tygkasse.
 
Här är tre tshirts  från www.avanna.se med texttryck som jag matchat med byxor och kjolar och skor från H&M.
Mössan, väskorna, tygkassarna och mobilskalet är också ifrån www.avanna.se
 
Länkar till produkterna:
Tshirt I Tshirt I Tshirt I
Kjol I Jeans I Kjol
Boots I Pumps
Röd Väska I Tygkasse  I Mössa I Mobilskal I Döskallemönstrad Väska I Tygkasse
Kommentera 0 st

en kväll med smak av Vanilla Caramel Tea

2013-10-21 | 22:11:52 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,

 
Klev just upp från ett varmt kvällsbubbelbad. Behövde koppla av lite ( jojo laptop på toastolslocket och mobilen på handfatskanten haha) och bli lite varmare för kände mig frusen och har ont av en eller två visdomständer.
Lyssnar på Winnerbäck och längtar till konserten i Göteborg nästa fredag. Har tänt doftljus lite varstans här i huset och sitter nu åter med datajobb. Fakturor, fotoredigering, mail.
Ska göra mig en kopp Vanilla Caramel Tea.
Kommentera 0 st

måndagsshoppa utan frakt

2013-10-21 | 15:00:05 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Grå och regnig måndag..pigga upp er med lite shopping vettja och slipp frakten.
www.avanna.se
Kommentera 2 st

par affection

2013-10-21 | 11:51:42 | Avanna konst/design/foto, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Två nyheter på Avanna.
Snyggt, enkelt print.
Par Affection betyder " av ren kärlek" på franska..ochd et är av ren kärlek varje produkt på Avanna.se finns och är tillverkad av.
Kommentera 1 st

hundra spänn är hundra spänn

2013-10-20 | 22:51:13 | Avanna konst/design/foto,

 
Dryga timmen kvar med erbjudandet om 100SEK i rabatt om du handlar för 400SEK eller mer.
Här ser du några exempel vad saker kan kosta med 100 kronors rabatt!

Kod: HUNDRA100
www.avanna.se
Kommentera 0 st

oh sweet Diana

2013-10-20 | 22:24:47 | Egocentrerat&Vardagligt, Film/TV/Kändisar,

 
Hej på er!
Så var det söndagskväll..det var ju nyss fredag?
Ja helgerna svooschar förbi så fort..men tja de är trevliga och härliga ändå.
Vila, energitankande, umgänge med de allra bästa, tid att bara tomta runt här hemma och dona och njuta .
 
Idag har det varit riktigt höstruskigt ute med regn och ganska kyligt, men gav mig ut framåt seneftermiddagen för att gå på bio med mamma.
Vi såg DIANA, en film om prinsessan Dianas sista två år i livet och det var en lite annorlunda vinkling. Den fokuserade varken på äktenskapet med Charles eller förhållandet med Dodi utan kärleksförhållandet med en hjärtkirurg.
 
Kläderna var dock som en egen karaktär i filmen vilket fick mig att inse att Diana kanske faktiskt var en av de första "med egen stil" som jag varit medveten om. Många outfits i filmen som skulle likna de Diana verkligen bar fick mig att minnas just tvintervjuer, eller paparazzi och pressbilder från 90talet i Aftonbladet och Expressen.
Så även om Naomi Watts som spelade Diana i filmen egentligen inte är särskilt porträttlik blev det ändå Diana tack vare kläderna.
 
Nepp nu ska jag väl kräma ur det sista av den här söndagen innan det blir  måndag igen.
Hoppas ni haft en underbar helg!
Kommentera 0 st

its blackt its white yeah yeah yeah

2013-10-20 | 11:52:53 | Avanna konst/design/foto, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
För dig som gillar svartvitt så finna det massor av snyggt på www.avanna.se !
Och vet du vad?!
Handla för minst 400SEK idag så får du 100 kronor i rabatt!
 
Kommentera 0 st

lash effect

2013-10-19 | 18:52:06 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,

Ekologisk tygkasse från min webshop www.avanna.se , jeans Lindex, halsduk Monki, gammal skinnjacka, kängor Din Sko.
 
Så här har jag sett ut idag när jag och Stefan tog en tur till Hjo och "nya" Hem&Hobby..så stort, så mycket fint..men oj vad folk! Tror inte jag varit med om så långa köer nånsin, inte ens på Ikea och Ullared tillsammans.
Vi hittade hallspegel som vi var ute efter men på grund av köerna så struntade vi i ett köp.
Ja vi testade faktiskt butiken två gånger - med ett avbrott med en fika på Vete&Råg..där jag höll på att göra en vurpa när jag snavade på ett bordsben..men näe, lika hopplöst båda gångerna med köerna.
Vi får åka tillbaka en vardagsförmiddag istället.
 
En eftermiddagskopp med min bror och lite puss,kram och gos med mina brorsbarn innan jag parkerade mig i soffan här hemma med filt och godis och SATC.
 
Nu puttrar fläskfilé på spisen och ett glas rödtjut är upphällt.
 
Hoppas ni har en härlig lördagskväll allihopa!
Kommentera 1 st

hey oh yey it´s saturdey

2013-10-19 | 10:37:58 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Hej på er blogosfären! Bästa tiden på veckan - lördagsförmiddag och jag har njutit av en god frukost med frukt,bär, kesella och scones och lite bläddrande i modetidning, yummie!
Ska väl göra mig iordning så smått här, vi ska ut och åka lite jag och min karl. Vi är på hallspegelsjakt...och hmm jag behöver fylla på doftljusförrådet.
Har ni några lördagsplaner?
Kommentera 3 st

#todayimwearingthis #avanna.se #boyfriendjeans

2013-10-18 | 15:24:09 | Outfits och Garderoben,

 
Dagens sköna  höstiga fredagsoutfit med gamla  "boyfriendjeans" och kappa från H&M
Linne och mössa från www.avanna.se
Kommentera 1 st

nybakade scones

2013-10-18 | 13:08:37 | Egocentrerat&Vardagligt, Mat&Recept,

 
Idag bakade jag scones lagom till att Stefan kom hem från jobbet som vi tog som lite mysig fredagslunch.
Brie, parmaskinka, mjukostar, grönsaker som tillbehör och mmm vad gott!
De här sconesen är superlätta att göra och jag lärde mig göra dom redan på högstadiet i hemkunskapen.
 
16 bitar Scones
 
4 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
1 1/2 dl vatten eller mjölk ( jag tar vatten då vi inte dricker mjölk här hemma)
250 gr naturell Kesella
 
Blanda de torra ingredienserna.
Blanda sedan i Kesellan och vattnet/mjölken och knåda ihop till en deg.
Dela degen i 4 delar och platta ut till runda kakor cirka 15 cm i diameter, skär ett kryss i varje, grädda på 250 grader i ca 10 minuter.
Kommentera 6 st

#todayimwearingthisbeanie

2013-10-17 | 18:18:00 | Accessoarer, Avanna konst/design/foto,

 
Testtryckte den här sportgrå lite oversize mössan förut med nya "todayimwearingthis - printet och den fick följa med mig och mamma ut på vår promenad uppe på berget. Var lite tveksam till modellen först men nu efter att ha gått i den några timmar så älskar jag den..så den kommer komma upp på shoppen!
Fotocred dessutom till mamsingen min som klarade jobbet galant som mode/produktfotograf med iphonen♥ Fast hon är bäst på det mesta.
 
UPDATE: Nu finns den till salu..ja inte just den på bilden då, utan nya fräscha oanvända : http://avanna.se/accessoarer/mossor-beanies/
Kommentera 2 st

Tote Thursday!

2013-10-17 | 13:36:45 | Avanna konst/design/foto,

 
Massor av nya snygga prints på ekologiska tygkassar! Det firar vi med 3för2 på hela tygkassesortimentet!
Rabatten dras automatiskt i kassan!
Över 200 olika tygkassar att välja bland

http://avanna.se/vaskor/tygkassar/
Kommentera 2 st

till trekaffet

2013-10-17 | 10:29:28 | Egocentrerat&Vardagligt, Mat&Recept,

 
Igår så slängde jag ihop en chokladbollesmet och fick lite härliga barndomsflashbacks medan jag stod där och försökte forma runda bollar av den bruna kladdigheten och sen rulla dessa i pärlsockret..
Mm goda blev dom och perfekt fika till trekaffet när Stefan kommer hem från jobbet och jag får ta en paus i mitt.
 
100 gr smält smör
1 dl strösocker
3 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
3 msk kako
3-4 msk kallt kaffe
 
Jag ställde mina i frysen en stund innan servering.
Kommentera 16 st

60kronorsfynd värd guld

2013-10-16 | 21:34:51 | Outfits och Garderoben, shopping, provrummet & cravings,

 
Ja här är dagens superdupermegafynd! En jättefin klänning för endast 60 kronor.
Tidaholms torghandel när den är som bäst.
Jag har en  blommig klänning från Lindex i ungefär samma modell som jag köpte för flera år sen som är en favorit i garderoben och som alltid passar när allt annt känns fel - jag bär den flera gånger i månaden året om..och jag har tänkt tanken det senaste " vad gör jag när den klänningen ger upp?"..Nu har jag en härlig randig syster till den♥
Kommentera 2 st

what would Carrie wear today...

2013-10-16 | 15:23:44 | Outfits och Garderoben, SATC-Sex&theCity,

 
Så här har jag sett ut idag när jag varit framme på stan och gjort ärenden..och fyndat en totalt underbar klänning för endast 60 kr.
Känner mig lite allmänt bläig, blek och glåmig just nu..och när jag känner så och inget i garderoben känns rätt ja då frågar jag mig ju "What would Carrie wear".
Så dagens outfit inspirerades av Carrie från SATC the Movie 1:
 
 
Kommentera 11 st

black cases

2013-10-16 | 10:37:07 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Skal till iphone 4/4S och 5 , finns på www.avanna.se, direktlänk---> http://avanna.se/accessoarer/mobilskal/
 
Nu ska jag ta med mig tekoppen ner i verkstan/tryckeriet/fabriken och trycka tshirts, linnen, collegetröjor, hoodies och tygkassar. Love it!♥
 
Kommentera 1 st

important to feel fabulous

2013-10-15 | 22:06:40 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt, Hus/Renovering/Inredning,

 
Det här är en av mina favoritprodukter från min webshop. "Be Fabulous Sleeveless Tee". Dels är själva linnemodellen så jäkla snygg och sen älskar jag ju motivet i sig. Perfekt rockigt chict.♥
..och så älskar jag påsarna som kunder som handlar direkt i min lilla "källarbutik" eller som i helgen på "Ladies Night" får sina varor i. Rosa och stabila.
 
....
 
Annars blandar jag jobb med röjning här hemma just nu.
Har ju senaste veckorna gjort om hallen, köksmöblerna, källarnedgången, lite i tvrum och vardagsrum.
Förra veckan röjde jag även ur en 5-6 lådor med gammalt bråte, fyllde flera säckar och kassar med skräp och gjorde iordning i källaren.
I går fortsatte jag och röjde ur badrumsskåp, garderober och kökslådor och sorterade och gjorde iordning. Vi har numer en ren servettlåda, en låda med bara ljus, en låda med plastpåsar, folie osv.
Lägg därtill till att jag senaste veckorna ju börjat baka typ varje fredag, haha.
 
Hade jag varit gravid hade man väl kallat det nån slags  "boa"fas..nu handlar det nog mer om att komma i balans och harmoni på alla plan som går och känna lugn. Något jag behöver efter långa perioder av turbulens, sorgligheter och främst psykisk stress.
Efter röjandet igår begav jag mig ut på en löprunda och sprang längre än vad jag gjort nån gång i år, så idag var benen lite möra men det hindrade mig inte från en härlig nästan milslång pw med mamma mot kvällen.
 
Tror jag ska ha min första lediga helg på ett tag nu till helgen..har ju varit mässor, utställningar, fotojobb och annat massa helger på raken vilket ju varit kul. Men är lite trött. Så vill ha en helg med lite trädgårdsfix, sovmorgon, god mat, promenader, frisk luft och kärlek!
Fast skulle det trilla in fotojobb tackar jag givetvis inte nej.
 
Kommentera 4 st

dress your iphone..

2013-10-15 | 16:38:19 | Avanna konst/design/foto, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
 
Nu finns det ännu fler skal till din Iphone 4/4S och Iphone 5 på www.avanna.se !
Så snygga!
Du hittar alla skal HÄR!
Kommentera 6 st

I am, I'm me and I'm perfect just the way I am!

2013-10-15 | 10:00:55 | Avanna konst/design/foto,

 
Comeback för det här motivet , som jag sålde på linnen och tshirts 2009, tror jag.
Men det är ju så sant. Vi måste alla få känna oss perfekta precis så som vi är just nu. Och om man vill ändra på sig på nåt sätt..ja då ska det vara ens EGNA val, inte på grund av vad andra tycker och tänker.
 
Du hittar plaggen bland AVANNAS Nyheter HÄR.
Kommentera 5 st

denna donna förtjänar mer

2013-10-14 | 21:41:12 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Dammade av den här gamla donnan från 2008/2009 nån gång från en gammal hårddisk.
Ett kärt återseende tycker jag. Jag gillar henne. Hon förtjänar mer än att ligga i en liten mapp på en datamojäng.
Så imorrn skall hon nog tryckas.
Kommentera 2 st

väsk-rea på Avanna!

2013-10-14 | 18:06:05 | Avanna konst/design/foto,

 
Idag har en Väsk-Rea satt igång på www.avanna.se !
Bara några stycken kvar och nu till kraftigt nedsatta priser!
Här hittar ni alla handväskor : http://avanna.se/vaskor/handvaskor/
Kommentera 2 st

fairytale forest

2013-10-13 | 20:49:24 | Foto/Fotografering,

foton: jag
utrustning: canon eos50D, 50mm 1:1,8
Kommentera 6 st

få en tygkasse på köpet idag!

2013-10-13 | 13:17:08 | Avanna konst/design/foto,

 

 

 

 

 

 

Handla för 250SEK idag 13 oktober och få en ekologisk tygkasse på köpet, värde upp till 159SEK.

Använd koden ECOTOTE10 i kassan.

www.avanna.se

Kommentera 0 st

Lyckad lördag!

2013-10-12 | 23:29:38 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,Så här såg mitt bord ut ikväll på "Ladies Night" , en minimodemässa på restaurang Gränden här i Tidaholm där jag och 8 andra företag ställde ut, hade erbjudanden och visade upp oss. 

Jag sålde scarves, linnen, kökshanddukar, mobilskal, babykläder ja lite av varje från mitt älskade www.avanna.se sortiment.
Jag hade även en fotoportfolio liggandes och fick några fotobokningar också, härligt!
Och min lördag började ju dessutom med en underbar familjeporträttfotografering i det vackra höstvädret. 

Då min lördag har varit jättebra och hoppas er har varit detsamma! 
Kommentera 4 st

#photographer

2013-10-12 | 09:42:11 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

 
 

 
Ursnygg t-shirt från www.avanna.se
 
Ahh! Lördag förmiddag! Dock en ganska välplanerad sådan.
Skall strax iväg på en dubbelfotografering och vädret är kanonfint.
Sen hem en sväng och fika med svärföräldrarna innan det ska skjutsas grejer till "Gränden" där minimodemässan/ladies night ska hållas ikväll.
Ställa upp och göra iordning min plats, sen hem, kanske käka nåt och förberda lite innan kvällen då och så mässan cirka kl 19-22.
Full rulle med andra ord!
Lovely!
Men nu först alltså - dags för mig och Canonen för lite teamwork!
 
 
Kommentera 0 st

hashtag this and that

2013-10-11 | 21:19:34 | Avanna konst/design/foto,

 


 
Två snygga och mysiga fredagsnyheter på Avanna.se
#avanna.se #fashion #blogger #photographer
..typ

 
 
 
 
 
 
Kommentera 1 st

pattern mix

2013-10-11 | 14:19:00 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
teckning från häromdagen.
ibland är det bara bästa känslan att sätt sig med ett block med tomma papper och en svart tuschpenna.
Kommentera 0 st

hey hey friday!

2013-10-11 | 09:52:42 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
 
Det verkar bara ha varit en "5timmarsförkylning" i går för idag mår jag helt bra igen. En film, en filt, en kanna te och ehhh lite ostbågar gjorde visst susen haha.
Så nu blir det några timmars effektivt jobb innan jag ska njuta av en långpromenad med mamma i eftermiddag, baka lite muffins till helgfikat och sen ha en mysig fredagskväll med min karl med god mat, tvserier och snask.
Imorgon blir det jobblördag med fotografering på förmiddagen och sen "minimässa/ladies night" på kvällen.
 
Kommentera 0 st

mysmood on

2013-10-10 | 20:18:31 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 

 
 
Snygga men samtidigt mysiga ekologiska collegetröjor från www.avanna.se
 
Huga!
Dagen som började så piggt med en ca halvmils löprunda för att kicka igång torsdagen och jag kände mig fylld med energi och friskhet.
Härlig lunch med mamma och lite jobb...och sen kom det smygande..lite ruggighet, lite småfrusenhet, småkonstig känsla i skallen och så den där raspiga hostan. Blä.
Varken har tid eller lust att vara sjuk nu.
Så blir filt, te, soffan och en hederlig gammal 90talsfilm nu i form av Independence Day och hoppas man vaknar frisk imorgon igen.
 
 
Kommentera 1 st

Torsdagstema: Stickat

2013-10-10 | 15:06:00 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Denna veckas Torsdagstema, som bestämts av och där alla bidragsamlas är Artemilia är Mitt nya jobb som mönstertecknare åt en tröjstickarfabrik.
Och ovan ser ni mitt bidrag...kanske inte ett mönster så sett..men jag fick bara " stickat" i skallen.
Sticka är nåt jag faktiskt vill lära mig..verkar avkopplande och kul.
Och det är roligt att se att "gammalt" hantverk nu kommer tillbaka igen och blir till mode..i dubbel bemärkelse.
Kommentera 1 st

torsdag, lets do this!

2013-10-10 | 10:30:24 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 
Lite fler snygga svartvita accessoarer från www.avanna.se
 
Denna torsdags kickades igång med en löprunda i vacklert höstlandskap som är allt annat än svartvitt.
Bland alla röd-grön-orange-gulalysande träd flåsade jag ju runt med en hmm grisröd-skär ton i nyllet, haha.
Idag ska jag förbereda en del inför "Ladies Night"/minimässan jag ska deltaga vid i helgen, bokföra och skriva fakturor och lite sånt.
En lunch med mamma står också på schemat♥
 
 
Kommentera 1 st

#todayimwearingthis #avanna.se

2013-10-09 | 20:56:19 | Avanna konst/design/foto,

 
#todayimwearingthis
 
Tyckte det var på tiden att denna hashtag blev till tshirtprint...det är ju trots allt Avannas mest sålda print genom tiderna.
Finns även på ekologisk tygkasse och ekologisk collegetröja samt ursnygg zipuphoodie!
 
 
Kommentera 0 st

black&white accessories

2013-10-09 | 16:22:01 | Accessoarer, Avanna konst/design/foto, Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

svarves med döskalleprint eller stjärnor,  olika döskallearmband i svart och silver, väska och mobilskal, alltifrån världens bästa webshop www.avanna.se såklart♥
Rockigt, svartvitt, snyggt!
Kommentera 0 st

Biscotti love

2013-10-09 | 09:45:18 | Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering,

 
Min vackra Biscotti njöt av det fina höstvädret häromdagen ute på altanen. När han väl vill fångas på bild, ja då posar han verkligen. De där stora ögonen♥
Och ganska fantastiskt ändå att en päls kan hålla sig så där vitt trots att de är ute ganska mycket.
Kommentera 7 st

for u photographoholics out there

2013-10-08 | 21:48:59 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

 
Två snygga nyheter på www.avanna.se för dig som är lika fototokig som jag själv.
 
...om jag vaknar väldigt tidigt imorgon bitti ochd et inte spöregnar...och det får gärna vara lite dimmigt så tänkte jag ge mig ut på en morgonfotopromenad. Fota kala träd och stenar, kanske nåt får och nån häst..nån brygga och vatten.
 
Kommentera 2 st

as long as you love me

2013-10-08 | 21:05:45 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ensam hemma, det regnar ute, mör i benen efter flera dagars målande, renoverande och tokröjande samt några milspromenader, lite vemodigt sinnelag och inget på tv...då myser jag jag vid nymålade köksbordet med gamla ärvda virkade duken,doftljus,  flera koppar te och en bok.
 
 
 
Kommentera 2 st

peace

2013-10-08 | 14:52:04 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

foto: jag
modell: josefine
tee från www.avanna.se
 
 
Kommentera 1 st

a quick peep

2013-10-08 | 12:01:22 | Avanna konst/design/foto,

 
Lite fina grejer från www.avanna.se
 
Förmiddagen har gått i ett med ditt och datt.
Bland annat en samtal om att vara med och ställa ut på en "Ladies Night" / minimässa på lördag kväll med delar av Avannas sortiment. Kul!
Alltid roligt att få visa upp sig och det man gör "live" så att säga och möta människor och få prata om Avanna Webshop och mitt designande, mitt fotograferande och övrigt skapande face to face.
Och på lördag förmiddag har jag en stor familjefotografering inbokad. Härligt !♥
Nepp dags att dra ner i verkstaden/tryckeriet/fabriken och trycka och packa ordrar!
..ska bara ta lite choklad först..hehe
 
 
Kommentera 0 st

passa på och få valfri tygkasse på köpet!

2013-10-07 | 21:16:59 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 
Köp en ekologisk collegetröja eller en zipup hoodie, 5-7 oktober och få en valfri ekologisk tygkasse, värde upp till 159 kr på köpet!
Kod: TOTE10
http://avanna.se/

Collegetröjorna hittar du här http://avanna.se/klader/langarmat/

Hoodies här http://avanna.se/klader/hoodies/

och det stora utbudet av tygkassar hittar du här http://avanna.se/vaskor/tygkassar/
 
Kommentera 0 st

in a romantic sense..

2013-10-07 | 13:52:30 | Egocentrerat&Vardagligt,

Egendesignat iphoneskal som finns på www.avanna.se
 
Åh..det är visserligen ganska varmt ute men det blåser och är grått så det är extra mysigt att spendera dagen inomhus..i mitt älskade hus som jag nu trivs i än mer efter helgens förvandlingar. Vilken lycka att jag har möjligheten att som den stora hemmagris jag är kunna ha mitt företag och jobb just i mitt hem♥
Kommentera 0 st

från bloody furu till hmm lantligt vitt?

2013-10-07 | 10:24:00 | Egocentrerat&Vardagligt, Hus/Renovering/Inredning,

Så här blev köksbordet och stolarna som jag målade om igår kväll. Ingen riktigt bra förebild tyvärr, får ta en brusig gammal Instagrambild. Men allt träfärgat är nu målat vitt och det blev superbra!
 
Före...
 
 
Efter
 
Nu ska jag sätta mig vid mitt "nya" köksbord och ta mig en kopp och en smörgås , sen frukost. Började min måndag med att ta cellprov. Kanske inte det skönaste man kan göra men ack så viktigt och något jag tycker att ALLA tjejer och kvinnor ska gå på när de blir kallade.
Kommentera 1 st

hoodies are great!

2013-10-06 | 20:38:38 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

foton: jag, model :Josefine
 
 
Några av många fina, supersköna och snygga Hoodies som finns på www.avanna.se
Perfekt som jacka just nu eller som extrajacka eller myströja när det blir lite kyligare.
Mjukt innerfoder, dragkedja och fickor fram.
Köper du en ikväll eller imorgon får du dessutom valfri tygkasse på köpet värde 159 kr om du anger koden TOTE10 i kassan. Köp en matchande..eller ett helt annat motiv..finns 200 olika att välja på.
Kommentera 2 st

they don´t call me Pyttis for nothing

2013-10-06 | 19:15:01 | Egocentrerat&Vardagligt, Hus/Renovering/Inredning,

 
Ja det där var jag i fredags under stora bullbaket..med min "lilla" brödkavel..som är den enda jag har..minns ni mitt lilla rivjärn? Ja det är ju inte konstigt att jag kallas Pyttis liksom..
...men det blev massa bullar, bullarna blev goda och av cirka 35 bullar är det typ 2 stycken kvar.
Och under helgen har jag alltså sett till att vi fått en "ny" hall och när jag ändå hade färg och penslar och rollers framme..tja, nu har även källardörren och ena väggen ner till källaren fått sig en makeover.
Å som om det inte vore nog håller jag just nu på och ger köksbordet och stolarna en ny look också. Herrejisses, vilken produktiv helg! Har ju även hunnit med flera timmars jobb, en joggingrunda, 2 stycken enmilapromenader, bubbelbad och en del kockande.
Sånt här ger mig sådan otrolig energi och livsglädje.
 
Men nu ska jag tvätta händerna och sätta mig i soffan med lite snask. Yummie!
 
Kommentera 2 st

Hallen Före & Efter

2013-10-06 | 14:20:22 | Hus/Renovering/Inredning,

Ja jag skrev ju tidigare i veckan om min inredningsrastlöshetsklåda och att vi sen vi flyttade in i vårt hus julen 2011 inte gjort någonting med hallen/trapphuset/överhallen.
Om att jag drömt om den gula PIPtapeten och så vidare men då vill jag ha den hela vägen nerifrån och upp men det kräver att vi tar in proffs osv.
Började med att byta gardiner i tv och vardagsrummen.
Så jag bestämde mig väl i torsdags för att måla om hallen nere.
I fredags hämtade jag hem färg.
Nu är hallen färdigmålad, dörren likaså.
Det är inte riktigt färdigt, lite mer "piffing" ska till och speglar skall upp.
Men jag är sååååå nöjd med kulören och Stefan tycker också den är jättefin. Och vilket lyft att måla insidan av ytterdörren vit. Och den där klådan är lite mindre irriterande just nu.
 
När jag väl bestämmer mig och vill ha förändring ja då tar jag tag i saken och gör nåt åt det och undan går det! Stefan hjälpte mig spacka igen lite hål men annars har jag målat allting själv.
Eftersom jag inte gillade hallen riktigt förut så har den ju också använts därefter - mest varit avlastningsplats, blivit stökig, rörig och intetsägande.
Nu kommer den få vara som ett eget rum. Så ofta tycker jag inte man har "storfrämmat" att man måste anpassa denna hall för gäster med massa krokar och skohyllor osv. Vi använder ju källaringången mest och tanken är nu att göra om den mer till "vanlig" entré för alla.
 
Kulören heter Flamenco och är en av Caparols 3Dfärger. Väggarna är måade med Supertäck 7 Väggfärg och dörren med två lager snickerigrund och ett lager Lackfärg V25, allt Caparol eftersom det är det märket jag jobbat med efter mina år i tapet-färgbutik.
Var alltid noga med grunden. Grundar ni med grundfärg på snickerier slipper ni stå och slipa er blodiga och färgen håller bättre.
 
 
Kommentera 4 st

ett fint shoppingerbjudande!

2013-10-05 | 18:49:42 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering,

 
Ett finfint erbjudande på www.avanna.se!
Köp en av Avannas ekologisk collegetröjor eller en zipuphoodies och få en valfri tygkasse värde upp till 159kr på köpet!
ange koden TOTE10 i kassan så dras rabatten.
Erbjudandet gäller t o m måndag!
 
Collegetröjorna hittar du här http://avanna.se/klader/langarmat/

Hoodies här http://avanna.se/klader/hoodies/

och det stora utbudet av tygkassar hittar du här http://avanna.se/vaskor/tygkassar/
 
Kommentera 0 st

fur looks good...on poodles

2013-10-05 | 14:24:00 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 
Två söta ekologiska produkter , en collegetröja och en tygkasse med sött ( och lite statementaktigt) print som landat på min webshop www.avanna.se.
Dessa och fler nyheter hittar ni HÄR!
 
Lördagen har ägnats åt drop-infotograferingar på leksaksaffären och nu är jag nyss inkommen från en småregnig joggingrunda. Ska ta mig en snabblunch innan jag fortsätter med min Flamencohall/renoveringsobjekt. Åh, såg ju bara färgen på väggarna igår kväll..än finare i dagsljus! Mjuk fin rosa nyans..lite som len jordgubbsyoghurt!
Nu ska jag bara lista ut om jag sha vitt inredning för romantisk stil..eller svart för lite mer tuff kontrast..eller brun retrostil.
Kommentera 1 st

Flamencofredag!

2013-10-04 | 21:50:20 | Egocentrerat&Vardagligt,


 God fredagskväll på er bloggosfären . Hoppas ni njutit av en bulle eller två idag och har en underbar helg på g! 

Jag jobbade halvdag idag och har förutom jobb hunnit med kanelbullebak, enmilapromenad med mamma och så hämtade jag hem färg och har målat on hallen . Som sagt bestämmer jag mig bara för nåt så vill jag ha det gjort NU! 

Så nu har vi inte längre en beigegulsolkig hall med grått stjärnmönster utan en härligt ljusrosa hall i kulören Flamenco . Krävs nog en strykning till imorgon och så ska insidan av ytterdörren målas vit. 

Men det får bli imorgon eftermiddag , imorgon förmiddag ska jag och stans leksaksaffär ha ett samarbete där  jag anordnar "drop-in"barnfotografering. Ska bli kul och spännande och hoppas några barnfamiljer vågar testa! En mysig trollskogsmiljö är uppbyggd och även en lite mer studioaktig julig miljö. 

 
Kommentera 1 st

I love you bulle!

2013-10-04 | 12:33:50 | Egocentrerat&Vardagligt, Mat&Recept,

 
Hehe ja som resten av Sverige så vankas det Kanelbulle även i detta hushåll idag och tamejtusan - jag har baknat egna! Det luktar ljuvligt  här i vårt gula hus nu!
Älskade lilla bulle vad du är mysig!
Kommentera 0 st

carpe diem..whatever that means..

2013-10-03 | 21:40:19 | Avanna konst/design/foto,

 
 
Två snygga nyheter till din garderob, som landat på www.avanna.se precis i detta nu! Rykande heta alltså ♥
Du hittar dom och fler nyheter HÄR.
 
Kommentera 0 st

lIngonshake, Gräddnos eller Barbie?

2013-10-03 | 18:08:11 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt, Hus/Renovering/Inredning,

 
Ja här ser ni första (absolut ej sista) instagram-badrumsspegel-egobilden med egendesignade Iphoneskalet!
Idag har jag tryckt/packat/postat ordrar.
Jag har varit och lämnat skiva med redigerade bilder till ett par kunder jag fotade för några veckor sedan.
Hunnit med en lunch med älskade mamma och lämnat 50x70 förstoringar på naturfotografier ett företag ville ha till sitt lunchrum. Handlat hem ingredienser till morgondagens bullbak - ty jag tänkte försöka mig på att baka egna bullar imorgon Kanelbullens Dag till ära.
Och så har jag beslutat mig för att jag ska måla hallen i en svag svag rosa nyans , typ Alcros Lingonshake..kanske..Eller Gräddnos..eller hmm Barbie!
Jag när jag väl bestämmer mig och vill ha nån förändring då bestämmer jag mig och vill få det gjort NU:
Nepp nu ska jag fortsätta med lite administrativt jobb här, skriva några fakturor, skriva lite avtalsmallar inför lördagens drop-in-barnfotograferingar på leksaksaffären här i stan.
 
 
Kommentera 0 st

perfume and cupcakes

2013-10-03 | 14:34:05 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

 
Två av de fina iphoneskalen till iphone 4/4S/5 som jag har designat och som nu finns till salu på min webshop www.avanna.se
Åh så fina de är!
Själv har jag valt det med parfymen till mig själv.
Kommentera 3 st

Torsdagstema: Höstidyll

2013-10-03 | 09:23:20 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Denna veckas Torsdagstema är "Höstidyll" och bestämdes av duktiga Caty.
För fler tolkningar kikar ni in hos henne där alla bidrag samlas!
 
Ovan ser ni mitt bidrag.
Kommentera 4 st

ugglan meddelar...

2013-10-02 | 19:24:08 | Avanna konst/design/foto, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
www.avanna.se
Kommentera 1 st

lite förnyelse i alla fall

2013-10-02 | 17:27:33 | Egocentrerat&Vardagligt, Hus/Renovering/Inredning,

 
 
 
Jag skrev ju om inredningsrastlöshetsklåda igår kväll och idag gjorde jag i alla fall "något" för att göra lite skillnad här hemma även omdet inte var i hall och trapp som jag har mest inredningsklåda över just nu.
 
Men med små medel och med "man tager vad man haver"tänk kan man i alla fall förnya lite.
Jag bytte gardiner i tv-rummet..skira väldigt cerise gardiner..och jag växlar mellan att tycka det är skitsnyggt och att tycka det är lite väl "too much" och horhus över det hela..haha.
Sen fick jag dock kalla hit pappa mit i alltihop ty när jag satte upp gardinen i vänstra fönstret åkte stång och alltihopa ned med fästen och allt. Så där stod jag balanserandes i soffan sntrasslad i gardiner, stänger, lampa och rullgardinssnören.
 
Och i det mindre "tv/data/vardagsrummet" har jag inte haft gardiner uppe överhuvudtaget då det "räckt" med rullgardinen..men idag fick ett par mönstrade komma upp.
Kommentera 6 st

blueberry muffin tea

2013-10-02 | 10:45:38 | Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering,

 
Mitt Instagramflöde började fyllas i helgen och i måndags av bilder på nya teer från Lipton.
Och te-tokig som jag är så var jag tvungen att gå till affären igår och kika efter dessa.
Blueberry Muffin fanns, men inte Strawberry Cupcake.
Mm så mysiga namn.
Och Blueberry Muffin luktar ljuvligt! Asken stod lite öppen under natten och när jag kom ner i köket i morses doftade det i hela rummet!
Smakar kanake inte riktig blåbärsmuffin..men ändå godkänd smak och kommer defintivt köpas hem fler gånger..den där asken räcker väl bara nån dag till om jag känner mig själv rätt.
 
..attans..nu blev jag sugen på stor muffin också.
 
 
Kommentera 16 st

inredningsrastlösthetsklåda

2013-10-01 | 22:55:00 | Egocentrerat&Vardagligt, Hus/Renovering/Inredning,

 
Det är farligt att se  och läsa alla inredningsprogram, bloggar och Instagramflöden...för jag vill typ göra om ..NU!
Framförallt övre och nedre hall och trappen då vi inte gjort nåt alls med dessa utrymmen sedan vi flyttade in för snart två år sedan. Hallen nere är en ganska ful itnetsägande tapet i beige med litet mönster i och trapp och övre hall en grön målad tapet.
Jag drömmer om den ganska dyra gula tapeten från första PIP Studioskatalogen..men vi kan inte tapetsera och den höga höjden i trappen kräver nog proffs..och det finns det inte riktigt pengar till..suck..
Så kanske man i alla fall skulle måla nedre hallen..så länge. Så det i alla fall händer hmm.. "nåt".
Känns som jag har en inredningsrastlösthetsklåda som gnager och skaver.
 
Eller vill jag att det bara ska hända nåt..överlag?
 
Oh well..drömmer i alla fall om:
 
 

 
 
Gula tapeten från Pip Studios, underbar cerise fåtölj från Åhléns, snygga krokar och fina insynsskydd, även de från Åhléns.
 
 
 
Kommentera 2 st

my hair loves it

2013-10-01 | 20:32:32 | Smink, Hudvård, Skönhet,

 
För lite mer än en vecka sedan fick jag hem den här produkten från Amika.
Jag har tidigare skrivit om en annan Amikaprodukt- deras straight up smoothing balm som jag gillat massor.
 och den här leave in creamen gillar jag än mer!
Har nu testat den efter 3 stycken hårtvättar och håret blir dels lättare att borsta ut när det torkat än när jag bara använt vanligt balsam och dels så känns hela håret tjockare och fylligare och inte lika torrt som innan.
Behändig och smart pumpflaska ger ett extra plus!
 
Så jag kommer fortsätta använda den här samt fortsätta med smoothing balm vid behov!
 
Krämen innehåller världens mest näringsrika bär, havtorn och arganolja och säljs bland annat på Bangerhead.se
 
 
Kommentera 2 st

furry love

2013-10-01 | 13:00:30 | Foto/Fotografering,

 
Två av mina tre pälsklingar i höstträdgården.
Att det ska vara så omöjligt att få snarlika bilder tagna vid samma tillfälle på alla tre hjärtan.
Men Biscotti är lite frusen av sig, precis som matte och är gärna inomhus nu.
Charlie ( översta bilden) är ute mest men han är ju också ett yrväder så de flesta bilder på honom blir mest ett yvigt blurr. Ozzy vill mest pussa objektivet och buffa handen på på mig när jag ska plåta, men här lyckades han allt fångas stilla.
Älskade katter♥
Kommentera 3 st