GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Nästan samma sak...fast absolut inte alls

2007-04-30 | 21:35:35 | Foto/Fotografering,

146310-1384


Hmm undrar om Turistbyrån skulle sälja många sådana här vykort???

Njae..anatagligen inte..bäst att göra några seriösa...

...vinsugen...tequila rosesugen....

Ska sätta på vattenkokaren och öppna blåbärsteet.
Nästan samma sak...fast absolut inte alls.
Kommentera 9 st

latest piece of art

2007-04-30 | 20:02:28 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1383

så där, nu har jag testat några av de nya pennorna....
back to work..
Kommentera 6 st

...tänk vad ett enda foto kan ljuga..eller är det sanningen?

2007-04-30 | 17:30:49 | Foto/Fotografering,

146310-1382Ujuj, är alldeles jättemätt. Har smällt i mig en fullkornspizza med ost, paprika, gorgonzola och champinjoner...
*rap*

Här är ett minikollage med några av dagens alla fotografier, kommer mer senare.

Med på bilden är i alla fall den goda Piggelinen, blomstermark i skogen och så voffsingen Lex.
Haha, han ser så stolt och statylik ut. Stilla och vuxen...tänk vad ett enda foto kan ljuga...eller fånga den riktiga sanningen och essensen i saker, djur,ting och människor.
Kommentera 13 st

Diverse sug och glassigheter

2007-04-30 | 15:23:26 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1381


Så där ja, nu har jag varit utomhus sedan frukost och varit aktiv och social och nyttig och onyttig. Nu sitter jag vid min lap top igen och med nu två stycken ordentligt uppsatta hyllor ovanför på väggen framför mig..måtte det inte ske fler olyckor nu!

Först gick jag och Stefan en promenad i det vackra, men småkyliga sistaaprilvädret. Han allergisk och jag jätteförkyld, gick vi snorandes och pratade semesterplaner och gnabbades kärleksfullt.
Efter det gick jag till bokhandeln och köpte skissblock, färgpennor och svarta tuschpennor med väldigt smal spets...har en förmåga att alltid tappa bort mina pennor jag tecknar med.

Sedan kom mamma och vi gick till skoaffären, där mamma provade skor och lade undan till onsdag. Vi gick till Statoil med intentionen att köpa glass, vilket jag var väldigt sugen på ända tills jag kom dit och halsen började värka otroligt och gjorde mig illamående. Istället blev det en varm latte. När jag tagit de första klunkarna utav den så blev jag hungrig så mamma fick gå till närmsta fik och köpa en grov fralla med ost,sallad,gurka, groddar och annat grönt i till mig. Mmm  mummigt och mysigt. Därefter påbörjade vi vår långpromenad.
Mitt i promenaden ringde min käre bror som mötte upp oss i sällskap med sin hund Lex och då så pausade vi promenaden för en glass - en Piggelin för min del och Oh My God! Varför äter jag inte den oftare?

Så satte vi där och pratade och mumsade en stund innan vi fortsatte genom skogen och tillbaka in mot staden där jag fotograferade Tidaholmsvyer och Lex när han väl kunde vara still.
Brorsan och jag blev ölsugna och fick för oss att gå till Glada Gränd för en stor stark. Men nu är det ju Tidaholm vi bor i och naturligtvis var det stängt, denna klämdag tillika Valborgsmässoafton ( aka festdag), en måndag klockan halv tre.
Så vi skildes åt och nu är jag alltså hemma.

..och sugen på kebabrulle..
Kommentera 9 st

Can-can kan jag ej, min Canon kan jag.

2007-04-30 | 10:02:00 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1380


Jättefint väder ute idag, kanske inte jättevarmt, men solen strålar och skiner och det är grönska och blå himmel ute. Så fint! Det riktigt spritter i kroppen av väderglädje och jag känner för att börja dansa Can-can i min svarta badrock, jag för tillfället har på mig.

Men med min klumpighet skulle jag säkert lyckas välta omkull diskställ, bokhyllor och dansa in i tv-apparaten om jag satte igång med bensprattlandet. Haha!

Så istället låter jag min nya illustration få illustrera mitt danssug och mina glada morgonkänslor.
Nu; dags för  mjölken att värmas och sedan vispas fortfortforthårthårt till skummigt latteskum och frukosten ska inmundigas, nedför den något onda halsen.

Efter det; Who knows? En promenad med min Canon kanske.

Vad vara era Valborgsplaner people?
Kommentera 17 st

I need my beauty sleep...indeed...real bad.

2007-04-30 | 01:07:58 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1379


Ojoj, det höll på att ske ännu en hyllkatastrof med datorn inblandad..exakt lik den olycka som skedde för några veckor sedan ..bara att nu var det hyllan ovanför den hylla som rasade sist som beslutade sig för att vilja göra en djupdykning mot golvet och kasta sina pinaler överallt.

Som tur var så skule jag precis ta ner ett ritblock från hyllan när den gav vika så jag stog och balanserade på min köksstol och krampaktigt höll jag i två tidskriftssamlare, två tomma shoppingkassar av det finare slaget och en plåtburk. Hysteriskt försökte jag skydda datorn och kameran på bordet under och samtidigt skrika efter Stefan, som kom in i något slö takt  i köket, men ökade på stegen när han såg min position.

Det enda som landade på datorn denna gång var några pennor.

Pust...nu ska jag gå och lägga mig...I need my beauty sleep...indeed...real bad.
Kommentera 7 st

shoppingplaner

2007-04-29 | 22:10:15 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1378


Imorgon tror jag att jag måste shoppa lite...
Lite nya tuschpennor med väldigt smal spets.
Och så måste jag komma ihåg att ställa klockan så jag kommer upp tidigt imorgon bitti och kan avbeställa tandläkartiden...igen...Varför måste det vara så dyrt med undersökning för?
Kommentera 12 st

i want some more of this...

2007-04-29 | 17:17:17 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1377


Åhh..
Jag älskar att rita.
Jag älskar tuschpennor.
Jag älskar ritblock.
Jag älskar min kamera.
Jag älskar photoshop.
Jag älskar kreativitet, inspiration, bra musik och goda jordgubbar!

..så nu måste jag återgå till pennan, blocket, kameran, datorn och få ut inspirationen till att bli något kreativt medan jag mumsar på jordgubbar och lyssnar på Weeping Willows och Brett Anderson och Nine Inch Nails...
Kommentera 18 st

det tog sin början i garderoben...

2007-04-29 | 12:00:10 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1376


Så där, nu har jag ritat lite granna igen, och denna teckning tog sin början i garderoben..Nämligen då jag såg mitt godisrosarandiga, snygga (enligt mig) H&Mlinne.

yep...så var det med det..Nu ska jag duscha, sen promenad med mamma..sätta kamerabatteriet på laddning också...ajaj, ont i halsen igen, buhu.
Kommentera 23 st

Polka dot latte!

2007-04-29 | 11:06:33 | Foto/Fotografering,

146310-1374


Japp, som jag misstänkte, mina nya skor passar med en kaffemedvarmminimjölkochkanel...alldeles jättebra passar de tillsammans.

Annars har jag suttit och pillat med nya header till bloggen..till cirka halv tre i natt, men så efter lite tips från Ofelia, ändrade jag den ytterligare nu på morgonen. så nu får jag se om jag kan vara nöjd med den ett tag.
Eller vad tycker ni?
Kommentera 16 st

it had to happen...

2007-04-29 | 00:36:56 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1369


Här sitter jag, i en nedsläckt lägenhet , med tända ljus och weeping willows som sällskap..enda sällskap...ty Stefan åkte iväg till Röde Orm - en Mcklubb/raggartillhåll/supasupasupasigdrängfullmedriskförslagsmålställe utanför staden. Kände inte för att hänga med. Inte ikväll, inte förr, inte alls.
Kände inte för att känna mig än mer bortkommen än vad jag redan gör.

not the right kinda place
for my sad sad little face
didn't feel for fights and bad tasting booze
now when I got my red and white polka dot shoes....


nja..kanske inte ska bli låtskrivare på engelska...haha.
Ja överlåter det åt älskade Weeping för tillfället.

Men jag blev nöjd med illustrationen i alla fall.
Kommentera 22 st

ryser riesling

2007-04-28 | 21:35:22 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1367


Jag slumrade i gungfåtölj på balkongen mest hela eftermiddagen och drömde om outfits som kan passa till mina nya underbara skor...måste köpa ny garderob, haha.

Kvällen har tillbringats på mina föräldrars veranda, invirad i filt, sörplandesdet vita vinet Dreams och tuggat grillad lax, sesam nuggets och fullkornsris. Mummigt värre.
Nu har jag druckit vitt vin två kvällar i rad utan att spy! Woohoo!! Annars har vitt vin alltid slutat med katastrofer och uppvaknanden på badrumsgolv. *ryser riesling*

Nu ska jag och Stefan dela på Statoilinhandlade folköl och lyssna på Nine Inch Nails nyaste skiva...funderar att ha på mig mina nya skor..

Vad har ni för er i afton?
Kommentera 11 st

The crush went krasch and then I found real love

2007-04-28 | 15:02:31 | Skor Skor Skor!,

146310-1366


Jag åkte iväg till Skövde med mamma, pappa och storebror och hela vägen i bilen drömde jag om de vita lackskorna ifrån Skopunkten jag nämnde i förra inlägget....men min förälskelse i de skorna slocknade snabbt och istället fann mitt hjärta dessa röda skor med vita prickar, rosett och pinuppamotiv. Mitt hjärta slog volter och mina läppar kunde bara le. Mina ögon kunde inte se något annat...så jag var ju bara tvungen att göra dom till mina.

..fast det har jag pappa att tacka för , ty det var pappa söt som öppnade plånboken och köpte dessa  Adorable Polkadotshoes till mig!
280 kronor på Din Sko.

Så nu ska jag och mina nya skor bekanta oss med varandra ute på balkongen, över en latte i solskenet.
I think this love will last!

Såg för övrigt så jäkla mycket roliga smycken inne på H&M...men jag köpte inga..det enda jag köpt själv idag är två ritblock ett A4 och ett A3...kanske att jag ska måla av mina nya älsklingar.
Kommentera 39 st

A serious Shoecrush...

2007-04-28 | 09:54:15 | Foto/Fotografering,

146310-1364


Sitter här och velar bort och fram, denna strålande lördagsmorgon som tycks bjuda på ett härligt väder.
Jag velar kring huruvida jag skall följa med  mamma, pappa och storebror till Skövde för att bevittna min bror köpa skor och själv sörja att jag inte ens har 3 tusenlappar kvar att leva på en månad..trots att jag fick pengar för 3 dagar sedan...eller om jag ska stanna hemma och sörja en eentuellt missad chans att "tigga" mig till lite saker av mina föräldrar..* I am bad*

Jobbigt att åka iväg och lockas, oh can I bare all the temptations?
Men kanske kul att göra något med familjen...det var länge sedan bara vi fyra gjorde något innan sambos och jobb och annat kom in i bilden också.

Humhum...

Har i alla fall en seriös crush på de vita skorna i lack och svarta prickar från Skopunkten.
Men nu ska jag bestämma mig, åka eller inte åka, meddan jag sörplar på min mjukglassskummiga latte och doppar min Nutrilette Browniebar i den...
Kommentera 19 st

Big girls don't cry...but will you love me tomorrow..

2007-04-28 | 01:55:40 | Foto/Fotografering,

146310-1363


Ibland behövs det inte mer i livet, om så bara för en kväll, att få sitta på en balkong, tre trappor upp, med sin bästa vän, ett glas vin och soundtracket till Dirty Dancing spelandes i bakgrunden. Att få sitta där och bara vara, att helt spontant bara sjunga med här och var i låtarna, att ibland stilla jazza med i tonerna, att får sitta där invirad i en varm filt i en korgstol och se skymningen falla och stjärnor börja tindra.

Ibland behövs det inte mer än att bara få sitta ner och prata och bara vara med sin bästa vän, hon som är guld värd och diamanter också, och få häva ur sig irritiationer, glädjesmulor och helt sonika bara få skrika " Suuug Kuuuk" mitt i en mening och sedan återgå till konversationen som var.

Ibland behövs det verkligen inte mer än lite vin, bra musik, en balkong, tre trappor upp och en sommarljummen kvällning tillsammans med sitt hjärta.

Och det är då de djupa insikterna kommer....som att de enda skaldjur jag äter är Belgisk snäckchoklad...

Ja hade en underbar fredag faktiskt...hoppas ni hade det också.
Kommentera 14 st

söt sockfri ängel

2007-04-27 | 20:50:39 | Foto/Fotografering,

146310-1362


Det blev kycklingsallad och ett glas rött hemma hos mina föräldrar till middag, jättemumsigt och alltid lika trevligt att sitta där och bli ompysslad en stund.

Efter det blev jag hemskjutsad av pappa, som ändå skulle till Statoil och köpa ostbågar, och jag gick in på Ica och köpte på mig helgförråd av Dietbars, laktosfri minimjölk och Lokavatten. Precis när jag skulle låsa upp porten ringde mobilen och det är alltid ett lika stort mysterium att i små väskor som stora, knappt fyllda väskor som överfyllda går det fan inte att hitta mobilen.

Det var i alla fall Karin som ringde fick jag se när jag väl krånglat upp den lille Herr Ericsson och nu ska jag strax iväg till henne och dricka välkylt vin.

Ville bara visa bild på det fina sminket jag fick av mamma förut. Märket är E Funkhouser och jag fick tre olika sorters concealer i en liten bland burk md spegel, en jättebra svart kajalpenna och så ett flytande concealer i hylsa...som jag först trodde var ett läppglans ty jag hade solbrillor på mig när jag öppnade...och när jag förde den mot mina läppar och strök på skrek mamma NÄÄÄEEE!

Så fick jag en söt sockerfri choklad också med änglar på framsidan...precis vad min mamma är, söt sockfri ängel.
Kommentera 12 st

what's for dinner dear?

2007-04-27 | 17:42:55 | Foto/Fotografering,

146310-1361


Åh vilka härliga dofter som sprider sig i utomhusland och in i min näsa...kebab, thai, grillat...ahhhh!
Har legat på balkongen en stund och vilat bort huvudvärken och istället fått en kurrande mage.
Stefan has left the building, han ska spela rollspel hela kvällen och själv sitter jag...va skönt!

Det blev en Atkins Advance - Fruits of the Forest, till frukost och en Naturdiet Choklad till lunch...men vad blir det till middag?

är för övrigt hiskligt alkoholsugen...
Kommentera 11 st

French Naked!

2007-04-27 | 15:43:00 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1360

Alldeles matt i huvudet och kroppen och halsen svider och en begynnande huvudvärk. Men vad gör det med detta kanonväder? Fast nu ska jag nog ta det lite lugnt, har varit "igång" sedan klockan tio då min svägerska ringde på dörren och vi strosade runt i stadens affärer i någon timme - men inget shoppat alls! Känns både tomt och duktigt, haha.

Efter det gick jag hem till mina föräldrars hus och avnjöt en PäronLoka på verandan och gosade med alla katterna och fotograferade en massa härliga kattbilder och trädgårdsmotiv. Sedan kom äntligen Mammi hem efter sin veckolånga Stockholmsvistelse och vi fikade lite i solen och gick sedan en långpromenad och allt var bara soligt och trevligt. Barndomsminnen blandat med drömmar och mamma skrattade och sa att det var precis som när jag var liten - jag har fått fräknar på öronen.

På väg hem igen stannade vi till vid muséet där jag jag ska ställa ut nästa helg, visade henne lokalen och mina platser för mina grejer. Vi strosade också runt bland de andra utställningarna som höll på att byggas - bland annat en om 50,60,70 och 80talsmode! Wow! Vilka kläder och accessoarsamlingar de hade fått ihop!
Och så var fotografen Elisabeth Olsson Wallin där och hängde sina foton.

Nu är jag nyss hemkommen efter en sväng på Ica där jag fick kvällsgodis av mamma i form av vattenmelon, vindruvor, russin och en Bärry !
Jo just det ja, fick ju Stockholmspresenter också - smink, te och choklad.
Bilder kommer senare, så länge får ni njuta ( om ni vill) av min senaste illustration här ovan.
Kommentera 11 st

Jag gör hostan till min accessoar idag

2007-04-27 | 09:04:50 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1358


Åh härliga vädret är fortfarande kvar! Gult och grönt och blått är det ute!
Så underbart att vakna till dessa färger och en högre temperatur ( utomhus alltså, inte i kroppen) och känna att man har en dag framför sig sol, utomhusaktiviteter, kanske en fika och lite shoppingfluktande på stan...en promenad i sakta mak..ja jag är inte frisk än.
 
Hade tänkt gå upp mycket tidigare men sovit som en klubbad liten griskulting ( hmm lät lite våldsamt förresten)..
Hostar ganska mycket, men det tänker jag skita i. Jag gör hostan till min accessoar idag, denna soliga sommardag, fredag och härligt och till och med min hy ser för en gångs skull hyfsat bra ut.
Woohoo!!!

Kanske att jag ska ta oc köpa mig den där tunikan på Lindex....

Vad har ni för fredagsplaner?
Kommentera 30 st

Dagskollage,Klick klick åh vad jag älskar min kamera!

2007-04-27 | 00:45:36 | Foto/Fotografering,

146310-1357


Ett litet kollage som visar torsdagen den tjugosjätte april i bilder, med issa saker censurerade...som till exempel möglig äcklig tvätt...utspilld latte på golvet och stänk på tapeterna. En blåsa på stortån och andra små otrevligheter. Nej idag oh förhoppningsvis kommande dagar vill jag fokusera på de glada färgerna, det ljuvliga vädret, katter och söta humlor, porlande vatten och glänsande citronskivor, lattes kvar i muggarna och blommor i alla världens färger och former.

Morgonen började med god frukost iform av lyxig kaffemedvarminimjölkochkanel samt en Naturdiet Kanelsmak...Lunchen en härlig smooth smoothie och insmörjning av ännu smoothare lotion på begynnande smootha ben.
Lyxig Loka på balkong bland blommor, blader och värmande solstrålar.
En snabbvisit hemma hos föräldrarna och gos med katterna.
Klick klick åh vad jag älskar min kamera!

Efter solnedgången tillbringades kvällen hemma hos Lovely Li med tedrickande, hemmavideos och designerdrömmar....

Godnatt, Over and Out. .....zzzzzznark
Kommentera 12 st

nu har jag hittat årets bikini

2007-04-26 | 19:30:49 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-1356


Ja jag skrev ju för ett antal veckor sedan denna text om de plötsliga paper waist...ehh paper bag waistexplosionerna i var och varannan modeblogg liksom den totala bikinikalabaliken som verkar råda i varje hushåll utom mitt eget. Stefan klär inte särskilt bra i bikini och kan knappt vistas i solen utan att bränna upp sig..och jag själv tycker att det finns så mycket roligare saker att spendera pengar på, sukta efter och stoppa i påsarna en vacker shoppingdag än några trådar och trekanter med hylsa och snören.

Men nu har jag hittat årets bikini i alla fall. Very Vintage - årgång cirka 2002/2003 i ett härligt blommigt mönster på ljusblåbotten.  Jag fann den längst in i skåpet med sängkläder, ihoptrasslad inuti ett par träningsbyxor. Ett riktigt lådfynd skulle man kunna säga.
Underdelen har inte ännu synts till, men den är väl här någonstans. Så länge får ett par väldigt trasigt trashiga V-jeans från år 2000 duga.

Lite Woodstockfeeling så där med korkplatåsandaler med mockafransad ovandel till.
Kommentera 22 st

jag vill be alla mina kläder om ursäkt...

2007-04-26 | 16:32:27 | Foto/Fotografering,

146310-1355


Stressig förmiddag med en hotmail som vägrade skicka TIFF, EPS och allt annat än JPEG till tryckeriet...men nu är de 26 bilder/foton/illustrationer jag valt att ha med på utställningen om 9 dagar i alla fall inte i mina händer längre...eller jag har  ju dom i datorn men de är också någon annanstans där ute i in the world wide web.
Åh hoppas de blir fina. Är sådan skillnad att se bilder på en skärm mot i tryckt stort format.

Ska bli så spännande.

Har också hunnit med mentormöte med underbara Christina och lämnat/satt på tvätt hemma hos mina föräldrar.
Fy fan..hade totalt glömt bort en sådan där blå Ikeakasse med tvätt i sedan förra gången...fuktig tvätt...som legat över en vecka...well you can imagine...
Usch, jag vill be alla mina kläder om ursäkt....(men det var Stefans fel...ehhh).

Nu sitter jag med konstiga kliande utslag på armarna och försöker få lite sol på mig ute på balkongen. Med porlande Loka Naturell i lyxigt vinglas och citronskiva som garnityr...visst ser det läskande gott ut? Nu blev ni törstiga va va va va?
Hihi.

Hoppas ni alla har en underbar sommardag så här i slutet på april!
Kommentera 22 st

Blommor Bin Latten

2007-04-26 | 10:16:06 | Foto/Fotografering,

146310-1354


Från gårdagens sommarkänsla på balkongen.....
Kommentera 14 st

Arty tvåsamhet och Resa med lattelyx

2007-04-26 | 09:05:33 | Foto/Fotografering,

146310-1352


Nu har jag nog bestämt mig, dessa fyra olika "grupper" av bilder är vad jag vill ha med på utställningen, i mån av plats...två fotogrupper och två illustrativa grupper.

Har sovit så otroligt dåligt inatt. Somnade nog inte förrän vid fyra, hade rethosta och mådde blä och Stefan hade pippi på att prata i sömnen och när jag väl lyckades somna vaknade jag dels av att grannens morgontidning kom igenom vårat brevinkast och dels flera gånger på grund utav att Stefan klappade på mig och sa "hum hum".
Så jag klev upp vid klockan sju igen och har suttit sedan dess och pillat med bilder i datorn.

Lustigt det där när man ligger vaken och det knns så otroligt långt bort och overkligt att man kommer somna någon gång...Vad är det som gö att man till slut somnar ändå, fast man känner sig helt införstådd med det faktum att " Näe jag kommer inte somna?"...rätt var det är har man ju somnat ..

Ojoj, I really need a latte!
Kommentera 5 st

Hugs to you all...with a hint of pink fluffiness

2007-04-25 | 23:38:09 | Foto/Fotografering,

146310-1351


Måste bara uttrycka ren glädje, skaparlust, kreativitetslycka och nöjdhet med de här härligt rosa och kitschiga bilderna jag fotograferade förut på min väldigt skummiga och goda kaffemedvarmminimjölkochkanel.
Så nöjd och glad är jag över dessa bilder att jag funderar på att ha med dom på utställningen...

Fast nu vill jag rådfråga er - Vad tycker Ni att jag ska ställa ut? Mina illustrationer? Vilka? Foton? Vilka?
Något annat? Vad?

Jaja, nu ska njuta lite till av allt rosa fluff!

Tack igen söthjärtan och varma själar där ute som läser och kommenterar så härligt.
Hugs to you all...with a hint of pink fluffiness. ( får nog kolla upp vad den där nässprayen innehåller egentligen...)
Kommentera 8 st

att jag inte kan vara lycklig ändå...

2007-04-25 | 21:36:09 | Krönika/Politik/Tankar,

146310-1350


Jag måste säga, att ni kära läsare, är helt otroliga på att försöka peppa mig när jag är nere och skriva söta och snälla saker och gulliga råd och försöka öka min självkänsla lite granna.
Fast lyssnar jag och följer råden?
Självklart inte..haha...

Dock blir jag ibland, eller ganska så ofta, helt konfunderad och undrar över vissa saker. Som jag nu hoppas att ingen av  er personligen tar illa upp av och för den delen inte heller sluta sprida era era positiva ord till mig...men jag måste bara få ur mig detta i alla fall...väldigt pågrubblat, men kanske helt  oigenomtänkt...hur nu det går ihop?

Jag har alltså en uppåtgående viktkurva igen, efter att jag förra sommaren lyckades gå ner några kilon och hålla den nya vikten, tills för några månader sedan.
Jag inbillar mig inte denna viktuppgång, så fel ser jag inte på vågen,  jag gjorde nyss syntest, och varför skulle den helt plötsligt visa fel när den visade "rätt" när jag gick ner?

Nej. sanningen är att jag har gått upp. Jag erkänner det, men folk ikring mig vill enträget hävda att så inte är fallet utan kommer med den ena ursäkten efter den andra. Den mesta nötta är " men muskler väger mer än fett".
Jaha? Och?
Jag har inga särskilt tydliga muskler, men mycket tydligt fett.
Jag tränar inte på ett muskelbyggande sätt heller. Promenader ganske ofta och joggingturer då och då, men inga gympass, styrketräning eller pilates eller sådant.

Men om det nu vore fallet att denna "ursäkt" skulle stämma, varför stämmer den inte på dom ikring mig som tränar just muskler och på gym, men som väger mindre än mig och går ner i vikt och som är smalare? Jag läser ständigt bloggar om folk som tränar det ena efter det andra nästintill var dag och som väger flera kilon mindre.
Varför går inte dessa människor upp i vikt då ?Ekvationen och teorin stämmer liksom inte.
Varför är andra så rädda att erkänna att jag gått upp i vikt?


En del säger åt mig att slänga ut våghelvetet och kanske vore det det bästa. Men jag anser att den ändå får fungera lite som en varningsklocka. Särskilt för mig som faktiskt lätt lägger på sig. Särskilt för mig som en gång vägde 80 kilo. Jag vill inte tillbaka dit. Jag vill verkligen inte det.
Jag är missnöjd och hatisk var dag mot min spegelbild. Men ser jag att jag hållt vikten eller gått ned ett par hekton så kan jag intala mig i alla fall det - att jag kan vara nöjd för jag har inte gått upp. Men att både vara missnöjd och sedan se att man gått upp...ja då är det inget positivt alls.

Sedan är det , jag vet, det mest negativa att jag inte kan vara lycklig ändå...

Tar gärna emot era åsikter och funderingar kring detta...glada som arga, igenkännande, uppläxande, skällsord och kramar och förlåt för ett gnälligt icke välformulerat inlägg...
Punkt slut.
Kommentera 28 st

Så typiskt mig själv att vara elak, mot mig själv.

2007-04-25 | 19:46:27 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1348


Gud vilket ljuvligt väder! Det är sommar ute! Kunde ta av mig och bara sitta i linnet och vara härligt kreativ en stund. Jag har skrivit en mininovell, jag har ritat och jag har fotograferat en massa. Blommor och blader, humlor och lattes och solstrålar och mig själv (ego som jag är).

Hmm kanske att jag är aningen febrig och yr fortfarande , kanske att jag är en liten hippie i hjärtat - sjuttiotalsälskare som jag är och klädd i korksulade kilklackssandaletter ( eller var förut) och utsvängda jeans. Kanske är jag hög på nässpray och Alvedon , men jag gillar min nya illustration...en naken flicka med växtlighet i sitt hår. Och jag verkar ha en förkärlek att göra flera versioner av mina illustrationer, i olika färger...ja lite Andy Warhol så där, som någon vänligt söt själ här om dagen kommenterade.

Så typiskt mig förresten...att jag innan jobbintervjun gick och vägde mig för att riktigt säkert ha något att vara ledsen över istället för att glädjas över att ha fått ett litet jobb som innbär att få syssla med sådant jag gillar...att jag fått ett förtroende och en uppmuntran dessutom att starta eget...en början på kanske något helt fantastiskt.
Så typiskt mig själv att vara elak, mot mig själv.
Kommentera 13 st

en latte, som säkerligen omvandlas till feta 86 chokladbakelser

2007-04-25 | 16:25:14 | Foto/Fotografering,

146310-1347


Ojoj, nepp förkylningen segrade över tjockångesten. Efter förra inlägget så satte jag mig i sängen för att se om jag hade några bra gå-ut-och-gåkläder i högen på golvet och sedan vaknade jag för en kvart sedan....sovit som en mörbultad stock i massa timmar och gått miste om solstrålar och finväder.

Mår inte bra..varken fysiskt med förkylningen eller psykiskt. Känner mig väldigt nedstämd och dämpad och självhatisk/själväcklad.

Mmen men, nu ska jag sätta mig på balkongen en stund, bland mina fina blommor här ovan, med en latte, som säkerligen omvandlas till 86 feta chokladbakelser i min dumma kropp, och papper och penna och rita lite.

Tack Alla Ni som gratulerat! Va söta ni är!
Kommentera 15 st

Jobbet är mitt och dubbla budskap from the voices within

2007-04-25 | 12:12:04 | karriären och drömmen om en,

146310-1346


(Morgonens Smoothie: Frysta Hallon, 1 banan, Naturell yoghurt, torkade aprikoser, linfrön, psylliumfrön, färskpressad apelsinjuice.)


Så där, intervjun gick bra, jobbet är mitt. Trots att jag satt där med mascarastänk vid ögonbrynen och lyckades rita mig själv på hakan med bläckpennan jag hade med mig för att se professionell ut....Jag ska från och med i höst sköta layout av annonser, lite formgivning, fotande och pilljobb i en tidning som kommer ut en gång i månaden här i Tidaholm när butiker och sådant ska ha något extra eller att det sker festligheter på stadens torg och gator och dylikt.

Hade gärna sett att jag fått börja med en gång och ok, jag kanske kommer rådfrågas och få vara involverad från och med nu, men det är alltså i höst jag "tar över".
Så nu är frågan dels : Vad ska jag göra i sommar?
Dels: Ska jag starta enskild firma eller inte?

Ojoj, trött i skallen och krasslig i näsan och halsen.
Orken som inte existerar säger åt mig att gå och lägga mig
.
Tjockångesten och självhatet säger åt mig att gå ut och gå långpromenad.
Kommentera 34 st

klagomuren..

2007-04-25 | 09:22:21 | Egocentrerat&Vardagligt,

velade  länge mellan om jag skulle tvätta håret eller inte innan intervjun...nu behöver jag inte vela länge ty jag har smoothie i hela huvudet och pannan...jävla stavmixer!

Ok, ett glas smoothie till frukost, ilket med min viktkurva borde omvandlas till 17 Big Mac & Co, 3 familjepizzor och 56 glas tung cement.

Kommentera 5 st

Oh what a Bläiful mooorniiing!

2007-04-25 | 09:01:28 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1345


Känner mig allt annat än bra denna morgon. Rösten försvinner titt som tätt, jag svettas små bäckar , allt smakar grusigt slem, hela insidan av munnen värker av blåsor, trött och ögonen är kladdiga. Fan! Och om en och en halv timme, i detta tillstånd , ska jag alltså gå på en jobbintervju. Va kul!

Dessutom! Dessutom och naturligtvis så har jag fortsatt gå upp i vikt! Inte ens den minskade aptiten under denna förkylning har bidragit till en nedåtgående kurva oh nej, upp upp upp !
Förkylda jävla Fläskafia!

Jahapp...God jävla morgon! Host host host!
Kommentera 6 st

Idag är jag en gasig torkad frukt

2007-04-24 | 23:44:45 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1344


Some of my Girls....haha.

Jäklarns, nu har förkylningen gått över i en irriterande hosta och näsan är inte täppt utan rinnig.
Åhh..hoppas jag är piggare i kropp och knopp imorgon, för imorgon klockan 10.30 ska jag på ett möte...om ett jobb...innehållandes en del foto, en del layout, lite text...lite...I don't know. Har knappt fått veta vad det är jag ska få för jobb..om det nu blir mitt.

men jag hoppas att jag får det så har jag lite trygghet i alla fall när skolan slutar.

Jahapp, dags att se om jag är vad jag äter:

Frukost: NaturDietbar och en kaffemedvarmminimjölkochkanel.
Lunch: Tre mackor GI-bröd med ost och lite marmelad. En halv Frooshdryck och lite torkad frukt.
Middag: Couscouswok med linser, gröna bönor, broccoli, morötter, paprika, aubergine, några skedar keso och majs.
Övrigt: 1 paket V6 tuggummi, 5 koppar grönt te, lite mer torkad frukt, Vitamin B5, 1,5 liter Loka.

Och ingen motion...*suck*..host host.

AAAAAAAJJJJJJJJJ!!!! Helvete!½T(!)#T=! Kramp i alla tår på vänster fot!!!!
Kommentera 10 st

Äkta kärlek, könsroller och romantiska rullar

2007-04-24 | 20:47:29 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1343


"Äkta kärlek"


Har döpt dagens illustration av mitt nu älskade lilla par till " Äkta Kärlek" ty man vet att det är äkta kärlek när man åker och storhandlar ihop...orkar, vill, har lust...whatever.

Min sambo Stefan måste verkligen vara sjuk ty han har precis genomlidit, suttit relativt stilla och inte klagat nämnvärt mycket alls och tittar på en hel "romantisk komedi" med mig. Vi zappade runt efter Simpsonsavsnittet på tv3 , mest i ren desperation över att finna något, vad som helst, att se på innan den horribla Nanny Fine skulle besudla tv-rutan. Innan våra öron skulle till att smärtas och plågas hårt av hemska stämman och de löjliga barnen och den torfitge Mr Sheffield.

Vi hamnade på Canal Plus och precis i början av en vinjett med mysfaktor och titeln "Wimbledon" kom fram. Den där tennisfilmen med Kirsten Dunst bland annat. Och jag gillar ju Kirsten och jag är ju svag för småtokiga, halvfåniga romantiska rullar med förutsägbara slut. Så jag sa att jag ville se den vilket jag också fick då jag blivit nekad både Ugly Betty och Desperate Housewives ikväll. Det är semifinal i Champions League och Stefan kommer sitta krampaktigt svärandes i stundtals fåtöljen, stundtals på knä på golvet och kalla alla i favvolaget för "jävla idioter".

Hade en smsväxling med en vän tidigare idag. Vi kan kalla honom för D&G, så får han känna sig lite lyxig...D&G och jag har jobbat ihop några somrar i rad och just idag skulle D&G jobba med en Herr JT, vilken D&G inte gillar särskilt mycket. Så i mitt första sms tillbaka skrev jag att JT är bra, att jag gillar honom, varpå följande sms skrevs:

D&G: Sorry, jag tycker inte nån som på ett sliskigt gubbvis, kommenterar arslen, bröst och gångstilar, inte kan lyssna på föslag, erkänna när man har fel eller fatta det mest basic av skämt. Så hemsk är jag.

Jag svarar: Tycker du beskrev som killar är mest...

D&G: Tycker att du har en skev uppfattning.
Kommentera 14 st

Size Zero, Fits all? Or Zero?

2007-04-24 | 17:06:51 | Krönika/Politik/Tankar,

146310-1342


Ibland kan man göra maten till konst och ibland konst av maten...maten blir till konstigheter eller så smakar maten bara konstigt...eller nåt ...

Goda mackor var det i alla fall men Frooshen! den sved mest i den onda halsen.

Låg nyss i soffan och läste dagens Aftonbladet och en "artikel" om den beryktade Size Zero. De hade testat den storleken på en liten tjej på åtta år där kläderna satt perfekt och tog sedan upp de sjuka idealen om att vuxna kvinnor strävar efter att kunna komma i vad ett barn kan bära...( fast med stora plasticboobs då som töjer ut plaggen, egen anm..) och skyllde smalhetsen på Victoria Beckham och Nicole Richie, bland annat.

En size zero ska vara lika med en svensk strl 32 vilket jag tycker blir allt mer vanligt i de flesta butiker jag brukar shoppa och strosa och sukta i.
De hade intervjuat en människa från H&M och en ifrån Topshop varifrån den sistnämnda kedjan kläderna för vuxna i barnstorlek, hade använts på barnet i själva artikeln. Även om taleskvinnan för Topshop i just detta reportage först hävdade att Topshop inte hade så små storlekar, men sedan ändrade sig till att det inte finns behov av de små storlekarna här i Sverige då  vi inte har dessa ideal här. Eller som Topshopkvinnan enligt Aftonbladet ska ha sagt " De är inte skapta efter våra ideal".

????

Nähä?! Och vilka ideal har vi då?


Sverige är väl inte särskilt annorlunda, tycker jag, i bantingshets, skönhetsideal och strävan efter den perfekta kroppen gentemot andra länder? Var dag är det det ena diettipset efter det andra, löpsedel på löpsedel om silikonkatastrofer och misslyckade plastiskoperationer och reklamen full med perfekta modeller. Bloggvärlden är full av bloggare som kämpar mot sitt helvete - Anorexian.

H&Mkvinnan säger att strl 32 endast finns i deras ungdomskollektioner och inte är till för fullvuxna människor.
Hmm säger jag då. Ok, nu vet inte jag var gränsen går för att räknas som fullvuxen eller ens var gränsen går i en del H&Mbutiker för ungdom och dam, för oftast är det bara indelat i Dam/Herr/Barnavdelningar inte i Ungdom/Mindrefullvuxen/Vuxen liten storlek/ Dam i ungdomskläder/Damdam/ Fullvuxen Dam...

Jag antar att jag räknas som fullvuxen (?) vid en uppnådd ålder av 25,5 år, jag har inte växt en milimeter sedan högstadiet utan stannat på blygsamma 157 cm och är inte det minsta underviktig, långt därifrån.
Ändå har jag en hel del plagg i denna size zero  -  strl 32, även om dessa plagg i sig är vida tunikor/klänningar, men också en del linnen och en skinnjacka. Allt inhandlat på just H&M.
För vad som glöms bort är kanske att man som kortväxt kräver mindre storlekar än en lång utan att för den delen vara trådsmal. Det man inte utnyttjar i längd tar man ut i bredd, typ.

Jag är glad att det kommit mindre storlekar så att jag slipper känna mig som en  tjock tummeliten bland långa modellben och kroppar.  Så så långt är det "positivt" med mindre storlek. Fast de mått som det i artikeln anges är en "size zero" kan jag inte känna stämmer för egen del: Byst - 81 cm, midja 58 cm och höfter 86 cm...för jag får nog plussa på 10 cm på varje mått för att få fram mina egna och ändå får jag på mig storleken? Hmmm...

Dock vill jag ändå ta avstånd ifrån de sjukliga ideal som råder i Hollywood så väl som i lilla Tidaholm där jag själv bor...så väl som i lilla Nicoles hjärna och  som ibland säkerligen cirkulerar även i min egen för tillfället feberyrandes skalle.

Ändock tycker jag också att det är mer förbryllande att jag som fullvuxen kvinna för någon månad sedan, inte fick på mig ett enda par jeans på H&M "vuxenavdelning" men fick på mig flera par från barnavdelningen...som inte ens var den största barnstorleken...
Har det någonstans blivit så snett att de kanske syr vuxenkläder i barnstorlekar och barnkläder i vuxenstorlekar , men satt allt på fel avdelningar istället? Var handlar barnen någonstans?
Kommentera 37 st

That is my 70's Style day today

2007-04-24 | 14:24:15 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1340


Jag har verkligen en förkärlek för sjuttiotalet, vad gäller musik - deep purple, black sabbath, Sex Pistols, Bowie, T-rex, clash, Ramones, Dio... nostalgigrejer - tapetmönster, telefoner, plastgrunkor, Grafiska designen på planscher....och så modet - jätteutsvängda jeans, platå, tighta jackor, stora solbrillor, slitna tee's med tryck, tofflor och sandaler Oh Yeah!

Vågade mig ut en sväng förut, var tvungen att handla lite mat och gå till Apoteket för att köpa Jod och andra förkylningsbotare. Det var grått och mulet när jag klädde på mig ytterkläderna och såg riktigt kallt ut. Men så fort jag klev ut i den friska luften så började solen att skina och det var ju faktiskt riktigt varmt ute! Om än täppt, trött och sliten, trippade jag iväg till Ica och kände mig lite 70tal i mina helt underbara nya Topshopjeans och min tighta bruna skinnjacka. Platåskorna och den knalligt gula väskan gjorde sitt till också!
Kommentera 23 st

Kan nästan höra fransk filmmusik i mina öron nu...

2007-04-24 | 10:20:01 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1339


Så där, dagens första kreativa övning "färdig". Orkade inte rita någon hand på damen ifråga, så hon fick bli utan. Blev lite mer klippdockskänska över henne på så vis. Basker och polo och blomstrande blommor...åhh!

Jag vill till Paris och sörpla rödvin, cykla på en gammal damcykel med en cykelkorg på.
Och i denna cykelkorg skulle det sticka upp en baguette, kanske någon bok eller två och så en liten katt.
Jag skulle ha just basker och polo och kanske rutig knälång kjol och solen skulle få värma
mitt ansikte medan jag och min cykel skumpade fram över kullersten och nedför små backar.
Kan nästan höra fransk filmmusik i mina öron nu...långt långt bort....
Kommentera 15 st

Åhh, en goodiebag!

2007-04-24 | 09:33:55 | Foto/Fotografering,

146310-1338


Tja, man är ju ingen kändis eller någon sådan där bloggare som ens får den minsta lilla gratispresent eller eller festinbjudan eller får produkter att testa och recensera och göra reklam för...Så då får man minsann göra sina egna goodiebags då och då.

Till frukost fyllde jag min finaste Victoria's Secret shoppingbag med silkespapper, en  kaffemedvarmminimjölkochkanel, en Naturdietbar och lite färgglada överblivna påskgodisar...de senare mest för syns skull.

Efter att jag hade gjort iordning påsen gick jag ur köket för att 30 sekunder senare, gå in igen och febrig och yr och groggy som jag är blev jag ju så himla överraskad och glad över denna frukostgoodiebagpåse som förgyllde min snoriga, klibbiga och sjuka morgon.

Allt jag äter smakar dock fortfarande bara blä och dessutom har jag nu fått förkylningsblåsor i hela munnen så det gör också ont att äta all bläsmakande. Så kanske, kanske, jag kan lyckas krympa min magsäck några snäpp och gå ner sisådär en 5-8 kilo tack vare denna förkylning?

Kanske inte...går säkert upp 3 kilo istället.

Menmen, nu ska jag rita lite.
Kommentera 10 st

Hälsan Själv?

2007-04-23 | 23:13:46 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1337


Illustration: Försökte få till hälsan själv typ...eller nåt...i alla fall allt annat än vad jag känner mig just nu.

Japp, näst sista dagen på "du är vad du äter"utmaningen för att få en överblick vad jag stoppar i mig under en dag/en vecka..

Frukost: En halv vattenmelon. En kopp grönt te
Lunch: Solero Smoothieglass. Grönt te
Middag: En fullkornsknäckemacka med ost. Couscouswok med broccoli, linser,morötter,gröna bönor, aubergine och Keso. Tomater och Gurka. 1 glas Cola light.
Kväll: 1 banan, 1 havreknäckemacka med ost och lite marmelad. 1 tugga på Stefans chokladmuffin. Mängder med Grönt te.

hmm får nog bli en kopp te till...och vitamin B5 okcså, får inte glöma vitamin B5!
Kommentera 16 st

Drömmarna om lugg, minishopping, Söderstrosande i förkyld horribel räkningsverklighet

2007-04-23 | 22:16:42 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1336


Oj, den här illustrationen var verkligen jättekul att sitta med. Har försökt nu i flera dagar att få till en lite "Mods/60's style"tjej med tuperat hår och stor lugg...men det har liksom inte gått hur mycket jag än försökt...och jag är inte framme med denna illustration heller...men jag blev nöjd med de ändå och hur den gick att variera med olika bakgrunder och färgplattor.

Har fått en del förfrågningar om vilka program/tekniker jag använder när jag ritar. Det mesta ritar jag för hand med svarta tuschpennor. Sedan fotar jag av det med min Canon Eos 400D och tar in teckningen i Photoshop och färglägger och mixtrar lite. Ibland ritar jag direkt i datorn, fast det är svårt med bara en mus...vill verkligen ha ett Ritbord/platta. Programmen jag ritar i då är Photoshop/Freehand/Indesign/Illustrator.

Orkar inte göra så mycket mer än försöka andas , dricka te och rita. Usch, känner mig bara sämre och sämre. Tur att det "eventuellajättebrajobbet"mötet blev framflyttat från imorgon till på Onsdag...fast det krockar å andra sidan med mina planer att ta mig en tur till Stockholm och hålla Mammi sällskap nu när hon är där hela veckan och jag får bo med henne på hotell....gå på restaurang, äta praliner, strosa på Söder, läppja på lattes...
Buhuhuhu!

Å andra sidan är det en helt horribel räkningsmånad plus att Stefan fyller år nästa helg och mamma i slutet av maj innan den sista halva ynkliga csnpengen kommit.. Så det kanske är lika bra att stanna hemma och spara pengar. Å tredje sidan hade det ju inte behövt kosta så mycket mer än själva tågbiljetterna till/från Stockholm och eventuellt lite minishopping bara då mamma säkerligen skulle stå för maten och drycken.
Å fjärde sidan har jag en liten önskan om att få åka till Göteborg dagen innan mammas födelsedag, en lördag, med mamma som sällskap så skulle vi kunna ha en heldag där med fika och mys och shopping. Kan ju vara trevligare kanske för då blir det ju "semester" för henne med. Nu är hon ju i Stockholm  i jobbärenden och garanterat jättetrött.

Och jättetrött är precis vad jag känner mig nu.
Kommentera 9 st

It is not so chic with a täppt näsa I must snörvel!

2007-04-23 | 18:49:18 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1335


Har haft en "skönslösoffastund" under eftermiddagen med filt och Star Wars, Episode III, på tv:n. Det värker i hela kroppen och det ryser och nyps i huden och det känns luddigt och bultigt kring hjärttrakten.
Sitter konstant med munnen öppen ty näsan envisas med att vara täppt.

Men jag har gjort ännu en illustration och tjejens halsband är inspirerat av mitt eget från Accessorize, som det bara står "chic" i.
Funderar dessutom på att klippa lugg...men jag vet inte. Kanske är jag mest sugen för att jag har en stor finne i pannan, men min vän Lovely Li är ju så snygg i sin. Och Debbie Harry och andra tuffa rockchics är så snygga i sina...Fast då ska man ju ha den övriga attityden, the rock'n'roll style och looken i övrigt...och det har ju inte jag.

Fast jag skulle just nu vilja ha lugg, svarta byxor, over size tee och nitbälte...rosa converse och massa silversmycken..gudomlig make up och en otäppt näsa.
Kommentera 24 st

Förkylningsfestmode...glassigt!

2007-04-23 | 14:10:23 | Foto/Fotografering,

146310-1334


E glassig lunch..eller en smoothielunch...eller en glassig smoothlunch?
De här glassen - Solero Smoothie var verkligen jättegod! Med endast 99 kalorier...och jag som inte vet hur man räknar kalorier och dagsbehov vs intag tycker att det verkar alldeles jättebra med 99 stycken sådana där kaloier endast.

Snällt av sambon att komma hem med en sådan till sin sjuka flickvän.
Och visst passar det bra till mina röda lackskor?
Yep!

Lalalalal...lalala..vad ska man ta sig för nu då tro? Ta en dust ed några näsdukar? Dricka några koppar te? Smaksa på huvudvärkstablett? Slå på stort och festa till det med lite nässpray kanske? Hmm något bubbligt i form av en brustablett vore inte heller fel.  Särskilt inte iklädd en formidabel festblåsa - en sarong gjord av fleecefilt och trendriktiga noppiga fårskinnstofflor till det.
Bättra på dina rödsprängda ögon lite då och då med droppar och glöm inte läpparna! Smeta gärna på kritvit vårdande salva från  näsborrarna och ned för fnas och sprickor vill vi ju inte ha!
Kommentera 29 st

Middag för två?

2007-04-23 | 11:24:08 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1333


"Middag på tu man hand"


Ujuj kan knappt andas - jävla nästäppa! Och en bultande bombastisk finne mitt i pannan har jag också, buhuhuhu.
Men men Stefan har lovat mig en glass när han kmmer hem på lunchen sen.

Har passat på att rita en ny bild med mitt "favvopar"..denna gång heter den bilden " Middag på tu man hand".
Nepp, nu ska jag fortsätta vara förkylningseffektiv och jobba på en framtida karriär..hosthost..
Kommentera 12 st

är det grått ute får man skapa färg inne

2007-04-23 | 09:17:23 | shopping, provrummet & cravings,

146310-1332


Uhuuu, alldeles jättesnorig är jag och seg i skallen och törstig, uhuu. Och utanför fönstret är det grått, kall, blåsigt, och regnigt. Var är den utlovade värmen? Jag vill ju åtminstone kunna få sitta på balkongen och sörpla te och isvatten när jag är sjuk!

Men men, är det grått ute får man skapa färg inne, ute på nätet.
Surfade in på en smyckessida vid namn Cocoo där det fanns helt underbara halsband och armband som jag genast fastnade för. De skulle vara jättesnygga att ha till t ex en leopardkorsett och utsvängda jeans...eller en randig bohemian chic sommarklänning - allt i från älskade Topshop . Tillsammans med svarta peeptoes ifrån Have2Have och min gröna väska ifrån Lindex....ja mina bruna kilklackssandaletter från Scoretti skulle också passa.

Jag vill shoppa shopa shoppaaaaaa!
Men , jag ska istället se vad som kan tänkas finnas i skåp, lådor och skafferi till frukost.
Kommentera 26 st

I am doin' it doggy style

2007-04-22 | 23:49:00 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1331


Försökte mig på att rita lite hundar...blev mest problem med damens skor.

Jahapp, dags att se över vad man stoppat i munnen i tid och otid idag då..

Frukost: En halv vattenmelon. En kaffemedvarmminimjölkochkanel. En kopp grönt te.
Lunch: Några kycklingbitar, lite bröd, grekisk sallad, tzatziki, några klyftpotatisar, en nötfärsrullegrej, lite mer grönsaker, några borlottibönor. 1 glas cola light
Godis: 4 stycken godisbitar - 2 rutor choklad, 2 chokladägg.
Kvällsmål: Yoggi Delikatess Kolasmak, Ett 100%fullkornsknäcke med ost, 2 grova mackor med ost och gurka. 1 glas färskpressad apelsinjuice.
Övrigt: 2 koppar grönt te till + 4 klunkar av en latte och 1 glas cola light.

Känns som en bedrövligt onyttig dag utan den minsta motion dessutom. Blä!
...och jag antar att motion inte är att tänka på imorgon heller....buhuhu, jävla förkylning.
Kommentera 15 st

bubbles bubbles

2007-04-22 | 23:00:50 | Film/TV/Kändisar,

146310-1329


Skum i latten skum i badet, bubbles bubbles.
Haha snygga vita ringar jag fått under ögonen av de små yttepytte "solbrilleskalen" jag har när jag solar.
Well well de matchar den vita ringen på rumpan, hihi.

Lustigt, i går när jag var filmsugen så var jag jättesugen på att se Titanic, men insåg att den filmen har jag minsann inte. Så jag hade tänkt lägga in en filmbeställning nu i dagarna, fast nu kan jag ta bort just Titanic från listan (för tillfället) för lustigt och romantiskt nog så är den på Tv3 just nu.
Så kan jag skylla snörvlandet på förkylningen sen när Stefan undrar.

Andra filmer jag tänkt och vill beställa är några för mig, klassiska feel-good-movies samt några snyftare:
* Almost Famous
* Where the heart is
* Beaches
* Steel Magnolias
* Ya-yaflickornas gudomliga hemlighet
* When a Man loves a Woman
* You've got mail
* Cry Baby
* Gilbert Grape
Kommentera 9 st

Badkarsromantik och kärleksbubbel

2007-04-22 | 16:58:54 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1325


"Romantik"


Tog mig nyss ett bubbelbad med ritblock, tuschpenna och en kopp grönt hallonte som sällskap.
Skapade denna illustration , inspirerad av mitt eget bad och den heter "Romantik".

Vi har ätit grekiskt till lunch/middag idag. Istället för det i fredags inställda grekiskarestaurangenbesöket beställde vi en " Familjebricka" därifrån idag. Det var klyftpotatisar, lök, morötter, grekisk sallad, olika sorters bröd, tzatziki, vitlökssås, auberginesås, kycklingspett och andra några andra köttiga spett i en stor folieförpackning. Hyfsat gott och väldigt mättande för två personer att dela på.

Jag har också solat solarium idag och orkat gå Torggatan ner och upp, totalt 200 meter kanske...nu mår jag illa och tempen ligger på riktig febergräns nu.
Mår illa...ska nog lägga mig i soffan och titta på Sagan om ringen. Blev så sugen förut, på dessa filmer, då jag testspelade ett onlinespel med Stefan förut,  baserat på just dessa böcker/filmer.

*Host snörvel host*
steeeffaaannn...hjälp!...
Kommentera 25 st

Drömmarna om att få matcha en klänning...

2007-04-22 | 15:23:55 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-1324


Mmm sitter här med den snörvlande näsan och brännande halsen och har febriga frossande drömmar om den vita tubtopsklänningen ifrån Ellos.....

Jag skulle matcha den med Svarta peeptoes eller vita knytpumps ifrån have2have.
Med min bruna sknnjacka ifrån H&M.
Lackade snygga clutchväskor i knalligt blått och godisrosa samt mina älskade svarta remsandaletter från Topshop.
Min nya läckra gula väska och fjolårets solbrillor, båda från Lindex.
Parishalsbandet och guldlänkar ifrån Urban Outfitters.
Mitt rosa fjärilsarmband som jag köpte i Köpenhamn.
Kanske det halsband jag gjorde själv, med två hängen av stora pärlor i mockaband..
Och självklart en latte eller två och en god bok.
Kommentera 7 st

Morgonen började med Megammmmm..

2007-04-22 | 10:42:00 | Foto/Fotografering,

146310-1323


Så här ser mina nya kaffemuggar ut , som jag köpte i Skövde igår, för endast 19:-/st. Jag köpte två av varje färg.
Hade velat köpa några barnsligt söta brickor med roliga ipå, en blommig färgglad duk samt en Marilyn Monroebricka och en termos också...men Stefan huvudskakningar satte stop för det.

Mår lite bättre idag faktikt. Tempen är nere på 36,7 grader nu och halsen värker inte på samma sätt - den känns mer "utbränd". Istället är jag mest snorig.
Ska ta en lugn liten promenix med mammi snart och sedan ska jag sola solarium.

Ska bara torka av mig alt sölande jag lyckades göra ty jag har ätit en vattenmelonshalva till frukost. Mumma!!
Dessutom började dagen, på ett väldigt bra sätt..megammmmmm.
hihi.

( och vilken lycka med allt lila silkespapper de paketerade muggarna i, samt att jag hittade gammalt påskgodis som matchade perfekt )
Kommentera 21 st

nothing to do nowhere I wanna go...host host!

2007-04-22 | 00:38:22 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1322


Usch och blä, host,host, burr burr.
Hoppas jag mår bättre imorgon, senast på måndag, då värmen ska komma tillbaka så jag kan ta av mig barfota och sola lättklädd på balkongen..Fast imorgon vill jag sola solarium och det riktigt kryper i benen, inte bara av feber utan av promenadslängtan också.

Fast tur i oturen med förkylning och feber med inkluderat motionsförbud är att aptiten är allt annat än på topp, så jag har äter nog inte mer än vad kroppen förbränner ändå just nu...tror jag...kan inte sånt där med kalorier.

Dagens inmundigande:

Frukost: Två grova mackor med ost,gurka och tartex. En Activia yoghurtbägare. En kopp grönt te.
Mellanmål: En caffe latte på stan
Lunch: 3/4dels lyxpizza med fullkornsbotten, parmaskinka/tomat/soltorkad tomat/mozarella/ost/färska champinjoner. Pizzasallad med majs, dressing och kidneybönor som förrätt. I glas pepsi maxi.
Övrigt: En till yoghurt, 10 stycken halstabletter, 5 koppar grönt te, 3 glas vatten, 1 dumlekola,1 glas cola light.

Motion: Strosande i affärer i Skövde, bärande av tung Icakasse.
Kommentera 13 st

I Stink!

2007-04-21 | 20:25:38 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1321"Jämlikhet"


Usch vilket slöseri med en lördag att vara sjuk....allt smakr blä, allt känns grusigt och det luktar konstigt...och det värsta är att jag tror att det är jag som luktar illa....

Men jag har gjort en ny illustration i alla fall, med nya favoritparet. Har den döpt denna teckning till "Jämlikhet"....
Kommentera 14 st

vita, lack, prickar, knapp...åhhhhh.

2007-04-21 | 16:41:14 | shopping, provrummet & cravings,

146310-1320


Hejhej på er kära lördagsläsare och övrigadagarläsare.

Lite oväntat och hastigt och lustigt åkte vi iväg till Skövde, Stefan och jag. Ty Stefan had a bad craving efter en Ica Maximuffin och jag.. ja jag missar inte gärna något som helst tillfälle till eventuell shopping.
Vi strosade lite granna inne i Skövde först och jag hade ju Morfars veckopengshundralapp i väskan som bara skrek efter att få bli en del av kommersen.

Jag gick och drog i linnen och toppar och halsband och saker som som rockar. Döskalletryck, randigt och sött, skulle jag ta grönt, vitt, rosa eller kanske rött? Slutligen blev det en klassiker jag ej prova hur den satt, en schysst liten klänning med v-ringning i svart.

Stefan, den jäveln, köpte sig ett par skor för 600 kronor...Suck..JAG VILL MED HA SKOR!
Förälskade mig dock i ett par inne på Skopunkten..men kunde inte med att säga att jag har minsann inte råd att betala maten på Ica, men köpa skor ska jag minsann....vita, lack, prickar, knapp...åhhhhh.

Vi åt på en mysig restaurang - Stefan tog som vanligt något blodigt i köttväg med potatis och sås och jag tog en lyxpizza med fullkornsbotten. Som jag tror var väldigt god, men halsen mår allt annat än bra och näsan rinner så jag känner varken någon vidare smak eller hunger. Det enda jag var sugen på var kall lightcola.

Trots frossa och halsont hade jag i alla fall en kul dag i storstaden. Jag lekte paparazzifotograf på mig själv som påhittad kändis...( hur barnslig får man egentligen bli?? ), jag köpte klänningen och även 6 stycken höga kaffemuggar i brunt, vitt och beige för 19 :-/st.
Nu sitter jag här hemma och mår inget vidare..tog tempen - 37, 2 grader vilket ju inte ens är godtagbar febergräns så sett...men jag brukar ha en normaltemp på 36,5 så det märks ändå...ju..
Kommentera 24 st

Jag är en suktaeftershoppingmen jagharinterådattvarashopoholicoholic

2007-04-21 | 09:13:33 | shopping, provrummet & cravings,

146310-1319


Ja  i mitt halsonda tillstånd igår kväll och en bit in på natten satt jag och en kopp te och surfade från dena ena nätbutiken till den andra och ojojoj. Jag hittar hur mycket som helst som jag bara vill, måste borde ha!!! Tyvärr säger saldot på kontot blankt nej. "Nada, nope , no way, hahaha dream on girl!"

Men man kan ju alltid sukta lite..och drömma och ha något att längta efter den dage stålarna mot all förmodan kanske rullar in...fast vid det laget kommer jag ju ha hittat så himla mycket mer dessutom. Ty den shopoholic jag är eller snarare kanske "suktaeftershoppingförjagharinterådattvarashopoholicoholic" är mer korrekt uttryckt så är nästa drömplagg, måste-ha-väska eller skopassion särskilt långt borta.

Så länge tänker jag njuta av bra Suedelåtar ( finns ju bara bra suedelåtar iofs) t ex:
Beautiful Ones..ahh vilken låt, vilken video, vilken brett, vilken Neil, vilken Richard! Vilken lycka, hello 1996!
Animal Nitrate...ojojoj
Kommentera 32 st

vill shoppa tills jag droppar

2007-04-20 | 22:53:45 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1318


"Söndagsutflykt"Ajajaj, vad ont det ska göra i halsen då! Jag vill inte ha ont  halsen.
Vad vill jag istället?
Jo jag vill åka till Stockholm i nästa vecka och bo på hotell med mammi, äta chokladpraliner och shoppa tills jag droppar ( av svett). Försöker övertyga Stefan om att jag nog måste åka till huvudstaden nästa vecka för att det är ju där de roliga födelsedagspresenterna finns..och vem fyller år om drygt två veckor? Jo Stefan...han har inte sagt Nej, stopp eller förbud...men heller inte visat någon iver eller sagt Ok....
Men han gillade min nya illustration, eller jag tog hans glada plinkeliplonkande på gitarren som ett gillande i alla fall.
Kommentera 11 st

sukta,flukta och surfa

2007-04-20 | 21:54:36 | Foto/Fotografering,

146310-1317
Vi struntade i det planerade grekiska restaurangbesöket då jag mår allt annat än bra i halsen och Stefan plågas av pollenallergi. Istället har jag blivit uppassad med smarrig kycklingsallad ifrån pizzerian och en stor flaska cola light...brukar inte dricka läsk egentligen och lightläsk är ju lika "illa" som vanlig läsk , men lite sjuklig som jag är kände jag för något bubbligt och det enda ondhalsen var sugen på var just cola light.
Stefan köpte dessutom två glassar - en lakritsstrut och en Magnum med kaffesmak. Jag tog da Magnum och den var god, men hjälpte halsen föga men antagligen viktuppgången på traven *damn*...skulle ju vara nyttig...

Dagens inmundigande:
Frukost: Två grova mackor med tartex,ost och gurka. Kaffemedvarmminimjölkochkanel.
Lunch: Nutrilette Brownie Dietbar Kaffemedvarmminimjölkochkanel.
Eftermiddagsmål: En fruktsallad av 1 banan, 8 vindruvor, 1 clementine
Middag: Kycklingsallad med några brödbitar, kebabsås, 1 glas cola light
Efterrätt: Magnumglass, 1 glas cola light

Motion: Typ 20 minuters promenad totalt till och från massagen och hem från skolan.

Nu ska jag sukta,flukta och surfa runt på lite shoppingsajter ett slag.
Kommentera 10 st

Premiärpromenad med nya väskan i blåsväder, snart är jag ute och cyklar

2007-04-20 | 15:19:47 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1315


.

146310-1316Det finns vissa människor som bara får en att känna sig totalt lugn, harmonisk och lyckad och får en att vilja ge gärnet och testa sina gränser och sin kapacitet. Min mentor Christina är en sådan person. Hon får mig alltid, och har så gjort i fem år, att känna mig bra. Att jag kan, att jag är värd. Och dagens samtal var inget undantag.

Efter mentorsamtalet, gick jag tillbaka till massören som jag kom på att jag hade glömt betala! Träffade på henne utanför massagestället på parkeringen och hon hade inte heller haft en tanke på betalning, haha.
Sedan gick jag till banken och växlade in de överblivna danska pengarna och inne på banken träffade jag på Morfar. Vi har ingen särskilt bra relation tyvärr, min Morfar och jag, men jag fick ändå en hundralapp i veckopeng - som om jag vore  fem år och inte tjugofem.

Han undrade var jag varit och jag sa att jag kom från skolan.. " Har du gått?" frågadeMorfar och jag svarade ja.
" Har du ingen cykel tös?" frågade Morfar och jag svarade nej.
" Du får komma hem och hämta Elsas gamla cykel, det är en riktig cykel tös, klart du ska ha cykel tös!" sa Morfar och jag blev så glad över att han erbjöd mig mormors gamla cykel....Mormor Elsa som dog redan 1983 och som jag alltså inte minns.

Sen gick jag hem och nu sitter jag här med ond hals och äter en fruktsallad bestående av vindruvor, banan och torr clementine. Till lunch åt jag en Nutrilette Brownie Bar och en kaffemedvarmminimjölkochkanel.
Kommentera 43 st

massage is lovely

2007-04-20 | 12:43:14 | Musik/Böcker,

mmmmmassage. Nyss hemkommen därifrån " det är en del att arbeta med" sade massösen efteråt som flera gånger dessutom fick tvinga mig att slappna av. Jag drar visst rent reflexmässigt och utan att jag tänker på det, upp höger axel mot örat och spänner mig hela tiden.

Nu ska jag snart få skjuts av pappa upp till skolan för mentormöte med underbara Christina.
Tänker inte grunna på vardagsmotion och ta tillfällen i akt att röra på mig eller promenadsmåsten idag för jag mår inget vidare i halsen.

När mötet är över så är det hemmamys och inomhus som gäller...

och den här underbara låten...ahhh lovely lovely indeed.
Kommentera 14 st

Ganska så innehållslöst..

2007-04-20 | 08:58:56 | Foto/Fotografering,

146310-1314

Frukosten avklarad - grova mackor med ost och gurka och tartex samt en kaffemedvarmminimjölkochkanel.
Lite smålyssnande på Clash och jag går här och plockar och pillar med osynliga sysslor och saker i brist på struktur och disciplin att sitta ned och skriva och göra bra saker.

Halsen värker fortfarande och det blåser ute, men solen skiner i alla fall till skillnad från gårdagens spöregn och hagelskurar.

Och jag borde ha sköljt bort ansiktsmasken för länge sedan...men jag har fastnat i detta underbara klipp.
Kommentera 18 st

Gemensamma intressen och konstiga nattaktiviteter

2007-04-20 | 07:31:27 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1313

"Gemensamma Intressen"
Har jag döpt den här illustrationen till.


Usch usch, konstig natt! Har vaknat flera gånger och legat vaken och trott att det varit dags att kliva upp, klarvaken men förvirrad vid klockslag som 02.34 eller 03.47 och 05.21.
En gång vaknade jag  av att det i drömmen luktade konstigt och när jag vaknade luktade det verkligen hur illa som helst och jag var övertygad om att lägenheten antingen stod i lågor eller att någon gjort inbrott och höll på att inreda hela hemmet med ruttet kött...Verkligen en påträngande unken stank.
Stefans teori är dock att han legat och fisit köttfärs hela natten och det var det jag kände.

Nu sitter jag i alla fall här och fryser och har väldigt ont i höger del av halsen. Fan.
Kommentera 7 st

Jag badar i kaffemedvarmminimjölkochkanel!

2007-04-19 | 22:37:03 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1312

Då var det dags att se över dagens matintag då för att se om jag är vad jag äter...

Frukost: Två grova mackor med ost, gurka och tartex. En liten skål yoghurt med torkad frukt samt lin - och psylliumfrön.  En kaffemedvarmminimjölkochkanel, 1 glas vatten med vitamin B5.
Lunch: Två grova mackor med ost,tomat,gurka och tartex. Några vindruvor. Två kaffemedvarmminimjölkochkanel
Middag: En fullkornstortilla överfylld med lättkeso, bönor, sallad, gurka, tomat,majs,rödlök, peperoni,paprika, tacosås, guacamole. 1 glas vatten med vitamin B5
Småätit under dagen: Torkad frukt.
Övrig dryck: 3 koppar grönt te, 1 kopp rött te. 4 -5 glas vatten.
Motion: Löprunda på cirka 3- 3,5 km samt promenad i anslutning till den på cirka 1-1,5 km.

Känns som en ganska så nyttig dag faktiskt...kanske lite väl många mackor...eller näe.

Imorgon är det fredag!
Då kanske vi ska äta på grekisk restaurang!
Jag ska på massage *längtar - ajajajaj*
Mentormöte med Christina - woohoo!
Eventuellt ett möte om jobb...(yey!)
Kommentera 23 st

Illustrerad modeproblematik

2007-04-19 | 18:47:42 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1311


Vilket skitväder det är idag! Hagelstormar, mörk himmel och jädrans blåst!

Då är det mysigt att sitta inomhus, sörpla lattes och te och ha lamporna tända och känna doften av vankandes tortillas! Mumma und yummie!!

Nu är maten klaaaaaaaaar!
Kommentera 11 st

Min första lunch som konstnär

2007-04-19 | 15:42:37 | Foto/Fotografering,

146310-1310Ahh, känns ljuvligt att ha bestämt mig för att jag ÄR konstnär. Har avnjutit min första lunch som konstnär och slog på stort med grova mackor med tartex, ost, gurka oh tomat samt extra vispad minimjölk i latten.

Har dessutom haft ett samtal med en chef om ett jobb angående layout och grejer..Helt plötsligt, bara för att jag bestämt mig för saker, börjar det hända...En del på G, idéer och tankar och möjligheter och känslor om att det kanske blir något av mig en dag...ja förutom att jag är konstnär då, vilket ju är en bra och rolig och fin grej i sig.

Hmm, vet inte riktigt vad det är med mig, men jag kan inte sluta lyssna på den här ...jag skyller på pappa.
Haha.
Kommentera 21 st

Glänsande lyxigheter och dissande av speedy

2007-04-19 | 13:34:26 | Accessoarer,

146310-1308


Ojoj, halkade in på eluxury och bländades av alla dyra skönheter...eller inte alla för en del saker är faktiskt jävligt fula och tråkiga. Till exempel förstår jag faktiskt inte vad som är så klassiskt och snyggt och extravagant med den bruna " Speedyn" från Luis Vuitton ? Personligen tycker jag att den ser ut och påminner om saker man brukar få som "gratispremier" när man tecknar tidningsprenumertioner eller testar 3 par strumpor från Sverigehäftet. Tråkigt ful och intetsägande enligt mig.

Dock är jag helt klart lite så där hemligt, fast nu publicerat öppet, förälskad i andra Vuittonväskor, t ex de två röda och lackat fina.

Har gillat blanka och lackade detaljer och accessoarer i flera år och Dolce & Gabbanas skor och väskor i i grönt och rött skulle jag säga JA TACK till omedelbart om någon frågade mig om jag skulle kunna tänka mig dom...
Likaså de vita "wedges"skorna från Marc by Marc Jacobs....vilken dröm på höga höjder!

(samtliga produktbilder är lånade ifrån eluxury. com, till ett eget kollage )
Kommentera 15 st

Äkta passion och äntligen har jag funnit svaret!

2007-04-19 | 11:36:18 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1307


Efter bara två teckningar med dessa två figurer så har de funnit en plats i mitt hjärta..
There's something about them...något mänskligt....
Hmm undrar om jag ska döpa dom eller om de ska få förbli namnlösa...endast döpa bilderna.

Denna heter i alla fall " Passion".

Fick en kommentar från en Nadja förut, där hon frågade mig om jag är konstnär.
Av ren impuls, rent instinktivt och med flamsigt "hahaha" i huvudet var min första svarsreaktion "Nej".
Men hallå? Jag läser en konstnärlig utbildning, jag sysslar dagarna i ända med bild, form och layout - det jag brinner för och älskar. Ezzard i min klass sade en gång

" Du är konstnär Anna, inget snack om saken"...


Trots att jag själv blivit arg på en del lärare och andra människor för att de inte anser att det jag håller på med är konst har inte jag heller ansett mig som konstnär ty jag har nog också en uppfattning i hjärnan, lika förlegad som "kvinnans plats är i hemmet", att konstnär är man endast om man målar stora tavlor med oljefärg, går runt i trasiga kläder och snackar djupheter.

Så istället för att dels förringa vad jag själv gör och dels för att få ett slut på mitt eget grubbel och snack om att jag inte är någonting , tänker jag från och med nu anse mig och kalla mig själv för konstnär.

Hej världen,
Jag heter Anna och jag är konstnär.

..så får vi se vad den kära arbetsförmedlingen säger om det den 2 juni.
Kommentera 19 st

Klafs , Svoosch och yummie!

2007-04-19 | 10:31:36 | Foto/Fotografering,

146310-1305

Jäkla regn- och ruskväder idag. Grått, blött och blåsigt värre! Men det hindrade mig faktiskt inte från att bege mig ut på en löprunda i skog och mark! Haha gjorde dock misstaget att ta på mig vita träningsbyxor och KLAFS! En vattenpöl på benet och SVOOSCH! En långtradare åkte förbi och jag svajade till och fick en mindre sjö på mig.

Gick i 10 minuter, sprang i 18, gick i 5 minuter, sprang i 3 minuter.
Efter det har jag stretchat duktigt och ätit god frukost med grova mackor med tartex och ost och gurka. En liten skål yoghurt med torkad frukt, linfrö och psylliumfrön. Samt en god skummig kaffemedvarmminimjölkochkanel.

Nu ska jag ta mig en dusch och efter det...who knows?
Kommentera 13 st

Jag älskar Dig

2007-04-19 | 07:48:30 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1304Satt och ritade en stund igår kväll, innan jag lade mitt huvud mot kudden och somnade för natten..Ritade lite annorlunda mot vad jag gjord det senaste men ändå ser jag att det är jag som som ritat det...tycler det är intressant att se ibland hur man faktiskt har en viss personlig stil i pennstreck oavsett om det gäller skrivstil elle skiss eller teckning liksom. Att det verkar sitta inbyggt i handen hur man gör visa linjer. Hur man formger viss uttryck, att ränderna aldrig går ur en.

Jag har döpt bilden till " Jag älskar dig".
Kommentera 15 st

nytt smycke och kunde inte låta bli...

2007-04-18 | 22:54:11 | Smyckesdesign,

146310-1303


Det var ett tag sedan jag satte mig ner och smyckade och pärlade...men ikväll blev det faktiskt ett armband!

hehe dessutom kunde jag inte låta bli att göra detta...rösta gärna...*lalalala*
Kommentera 19 st

ett väldigt vuxet samtal angående disken

2007-04-18 | 22:11:58 | Foto/Fotografering,

146310-1302


Vilka färgglada kluttar och prickar och accessoarer och matbitar dagen har bestått av!
Trodde aldrig att jag skulle uttrycka en fras som denna men, Fan vad rå blomkål var gott att äta!
Tack Mamma för att du tog tag i en åt mig igår på Konsum..(och ja jag sköljde av ordentligt innan jag åt, hihi.)
Blir ledsen titt som tätt så fort jag går förbi en spegel eller känner det ömma i ansiktet, men så tittar jag på min nya fina gula väska eller får tröstande kramar ( med huvudet nedböjt) av Stefan. Och vi har haft ett väldigt vuxet samtal angående disken...

Nu ska vi se vad jag har stoppat i munnen idag då:
Frukost: Naturdietbar och Kaffemedvarmminimjölkochkanel, 1 glas vatten med vitamin B5
Fika på Skolan: 1 sorts fralla ( vitt bröd gaaah!) med ostskiva, 3 stycken smörgåsrån med ost, 1 kopp grönt te
Lunch: Ett halvt glas Smoothie ( banan + jordgubbar/hallon + lite yoghurt + minimjölk + psylliumfrön+ krossat linfrö), några vindruvor, 1 kaffemedvarmminimjölkochkanel, 1 glas vatten med vitamin B5,
Mellanmål: en näve vindruvor
Middag: 2 stycken Vegetariska Mexiburger, salladsmix, gurka, blomkål, tomater, rödlök, en sked potatissallad, lite lätt kebabsås på grönsakerna, 1 glas juice, 1 glas vatten,Selentablett, Omega 3tablett, Äppelcidervinägertablett
"Mellanmål": Lite torkad frukt, 3 koppar rött te, 1 glas vatten med vitamin B5

Motion: Ringleden runt, promenad på 6 km.
Hmm anar att jag fått i mig för mycket energi via frukt....och fikat var väl inte så bra..men jag kan faktiskt inte motstå när det är ost, kex och mackor på skolfikat...kakor och bullar säger jag nej till..men inte detta..Så det så..
Måste dricka mer vatten.

Imogon ska jag springa på morgonen och dels försöka ta en ringled i promenadtakt...dessutom längtar jag till min frukost - riktigt grovt och mörkt solrosbröd, tartex, grönsaker och naturell yoghurt med torkad frukt.

...åhh inte bli hungrig nuuu!..
Kommentera 8 st

Do I have the greatest boyfriend or what!? Such A Purse day!

2007-04-18 | 19:04:32 | Accessoarer,

146310-1301

Efter en promenad med  Lovely Li  och lilla Luna så gick jag och Stefan och handlade på Ica. Med lite pillimarisk blick sade Stefan att det väntade en överraskning på mig uppe i lägenheten. Och vilken överraskning vid namn duga!! Den underbara gula väskan från Lindex som jag suktat efter hur länge som helst låg i en låda på sängen!

Åhhh! Den är så snygg! Ihop md mina älskade Topshopskor, med solglasögonen...den kommer vara hur snygg som helst till ljusa jeans, svarta jeans, klänningar och kjolar!!

Åhh! Jag måste ha världens bästa pojkvän! En  som vet precis hur han ska pigga upp sin flickvän när hon mår riktigt dåligt och varit riktigt ledsen och nere. En pojkvän som noterar en väska hans flickvän babblat om lite då och då och pekat på men som inte verkat bry sig om vad hon sagt.

Nu ska jag äta blomkål och vara lyckligt kär en stund!
Kommentera 32 st

Sen hade jag roligt och skrattade och då sprack det...

2007-04-18 | 15:00:56 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1300

Nur är det slut för idag
tack och adjö för idag
tänk så mycket vi gjort
tänk så roligt vi haft
men nu är det slut för idag
*klapp klapp*


Haha den gamla ramsan från lekis, poppade upp i skallen  när jag tittade på de bilderna jag fotograferade nu efter lunch i skolan. Vårat klassrum som än är täckt av ballonger och födelsedagskalasrester. Jag fotograferade bilder på härliga Caroline som tejpade diverse ansiktsdelar - helt underbara bilder, haha!

Och det var ett så härligt ljus som silade in mellan ballonger genom de gammaldags fönstren. Var tvungen att sitta där en stund, filosofera lite granna, fota lite granna, bara vara lite granna. Sen hade jag roligt och skrattade och då sprack det på kinden...sen skrattade jag inte mer.

Nu ska jag gå hem till pappa och visa mina fina affischer och sedan ta en solpromenad.
Kommentera 14 st

EGEN FRI VILJA, FÖR ATT JAG SJÄLV VILL.

2007-04-18 | 12:53:10 | Foto/Fotografering,

146310-1299


Är hemma över lunchen från skolan. Snälla pappa kom och hämtade mig och ska även skjutsa tillbaka mig.
Möttes i dörren av paket från både Veckorevyn och Cosmopolitan med parfymprover, rabattcheck, ny väska och make up borstar! Hade helt glömt bort att jag skulle få detta så vilken trevlig vardagslyxig överraskning!

Ännu ett intressant pass med bokföring idag och vi har fått presentera våra företagsidéer och om vi ska ha två eller ett företag. Jag ska ha två - ett konstnärligt och ett kommersiellt. Det är viktigt att skilja på de båda och allra mest viktigt att definiera för sig själv var i skillnadenrna ligger. Och jag formulerade mig tydligen på ett väldigt bra sätt när jag markerade min skillnad; Att i min konstnärliga verksamhet ingår allt det jag gör AV EGEN FRI VILJA, FÖR ATT JAG SJÄLV VILL.

I Eftermiddag ska vi diskutera utställning. Anneli hade mig sig tryckta affischer och vernissagekort i morses...ÅÅh! Det är MIN affisch - jag som formgett den, mitt foto och så står mitt namn med! Känns så härligt!


Ojoj..nu är det visst bråttom igen...måste sörpla i mig latten!
Kommentera 10 st

...andades lite och bläddrade lite i min bok om skor...

2007-04-18 | 07:55:45 | Foto/Fotografering,

146310-1297


Ohh I love Minimjölk! Se så härligt skummigt skumfluffet blev på morgonens kaffemedvarmmjölkochkanel!
Har haft lite hjärtklappning denna morgon, vet inte varför riktigt, men jag andades lite och bläddrade lite i min bok om skor. Den lugnar alltid.

Ska strax försöka komma iväg till skolan, trots papperstussar lite här och var i ansiktet, precis karlar brukar ha när de rakat sig lite för bra så sitter jag här med blodiga toapepperstussar...fast på grund av att utslagen sprack när jag tvättade mig Kul??? Näe inte det minsta.
Men nu har jag fått en stor burk med vitamin B5pulver utav min mamma, efter att en otroligt söt och vänlig tjej tipsade mig om det i en kommentar här på bloggen.
Ska detta bli räddningen för min hy? Hjälpa eller stjälpa, det är frågan!
Jag vågar inte hoppas på några mirakel, men jag försöka att inte vara negativ heller.

Nu ska vi se var jag gjort av pappret med min företagsformulering någonstans...
Och vad sjuttsingen ska jag ha på mig idag????
Gaaah!
Kommentera 15 st

...en liten speciell låda i hjärtat!

2007-04-17 | 23:25:15 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1295


Är verkligen helt inne och uppe och mitt i dessa dagar att försöka finna ett bildspråk - mitt bildspråk,  producera bilder och alster..för vår utställning närmar sig och jag har ingen aning vad jag ska ha med!
Foton? Vilka sorts foton i så falll? Kollage? Naturfoto? Självporträttsfoto? Förvrängda foton? Ihopsmälta foton?Mina "Glamour-accessoar-mat"foton? Lattefoton?
Illustrationer? Illustrationer + foto?
Den här bilden ska jag nog inet ha med i alla fall...tror jag..nä...vet inte...om jag ändrar lite ....
Gaahhh!


Vill tacka för alla helt underbara otroliga värmande kommentarer jag fått idag!  De arkiveras och sparas och bultar i en liten speciell låda i hjärtat!
Tack!
Kommentera 9 st

I won't let the latte go....ett för mig viktigt inlägg i debatten

2007-04-17 | 20:09:09 | Krönika/Politik/Tankar,

146310-1294


Så där, nu har jag gått en ringled med mamma, gråtit hela vägen och blivit tröstad och säkerligen skämt ut mig , men mest mamma..Och så har jag handlat en massa enligt vad jag tror  är rena nyttigheter - frukt och grönt, fibrer och vitaminer, lökar och bär, juice och laktosfri minimjölk...stod länge  i affären och grubblade huruvida jag ska lägga av med min kaffemedmvarmmjölkochkanel för att försöka bli av med de ovälkomna gamla otrivselkilona, eller inte...Men bestämde mig för att I won't let the latte go...då skippar jag hellre en lördagsgodisbit helt och hållet.

Så mina nya tag på ett nytt nyttigare liv har börjat idag.. Och dagens nyttigheter:
* Inköp av frukt, bär, grönt, blomkål, färskpressad juice, minimjölk
* Frukost: 1 kopp grönt te, 1 latte, 1 Atkins Decadencebar
* Lunch: Nutrilette Browniebar, 1 kopp grönt te
* Middag: Kycklingsalladsrester från igår med fullkornspennepasta och salsa
* Motion: 3 x 18 minuterspromenader till och från skolan, 50 minuterspromenad med mamma
* Frukt: En näve röda vindruvor


..............................................................

Angående mitt förrförra inlägg där jag "hängde" ut en så kallad "elak kommentar". Jag  har fått väldigt mycket respons på detta. Dels helt otroligt varma och fina ord och tröstande komplimanger , men också en del kommentarer om att jag gjorde fel som visade denna människa respons, att jag tog åt mig.
Ja det är alltid vanskligt att ge så kallade mobbare uppmärksamhet eftersom det är den de eftertraktar, de får bara mer vatten på sin kvarn, för att använda ett gammalt vist ordspråk.

Å andra sidan var det ju som så att jag INTE tog åt mig. Jag har nog aldrig någonsin i denna blogg uttryckt stor nöjdhet kring mitt utseende och jag var redan nere idag, innan jag fick kommentaren om min "fulhet", så det var ju ingen käftsmäll eller nyhet, om jag får uttrycka mig så.
Dock tycker jag att det är viktigt att ändå försöka visa sådana här människor , oavsett om de trackar ner på fula personer eller människor med ätstörningar  eller någon med handikapp eller vad som helst man kan ha grova allvarliga komplex för ,  ATT DET KAN FÅ KONSEKVENSER! Jag har ingen större förhoppning egentligen så sett om att detta skulle bli en tankeställare för någon av alla dom som roar sig med att trycka ned andra på bloggar, på skolgården, på arbetsplatser etc, men ok;

Som jag skrev i mitt svar, har jag ibland tampats med det närmsta självmordstankar man kan komma, på grund av mitt utseende. Men jag lever. Jag har några få underbara vänner, en helt fantastisk familj och en kärleksfull sambo samt era guldkommentarer som ändå håller mig uppe.
Men det finns dom som inte har detta..
Det finns dom som har detta men ändå inte orkar.
Det finns dom som skulle kunna ta det sista steget mot slutet på grund av en sådan kommentar som jag fick. Det som bara bekräftar vad de onda demonerna ständigt tjatar om.
Då är frågan, Är det verkligen dit Du/Ni som skriver "elaka kommentarer" lite för "skojs och jävelskaps och sårandets" skull vill? Orkar Ni verkligen ha på erat samvete att någon kanske inte orkade mer på grund av eran lilla patetiska handling? Orkar Ni?
Kommentera 31 st

I'm gonna let love find me....

2007-04-17 | 16:06:42 | Foto/Fotografering,

146310-1293


Idag har vi haft bokföring, födelsedagskalas och spännande föreläsning i skolan.
Imorses var hela klassrummet täckt med ballonger, serpentiner och påsklijor i vas. Hallonsoda och Prinsesstårta stod uppdukat på bordet där alla i klassen satt med roliga och fina partyhattar på huvudena och Bertil -födelsedagsbarnet ( läraren) satt vid högsätet...jag kom lite för sent, lite som vanligt och hade varken partyhatt på huvudet eller tårta i magen ty humöret var inte inte på topp med mensvärk, viktuppgång och bölder i bagaget.

Sedan hade vi bokföring där jag fick tillbaka min låtsasbokföring och jag hade gjort alla rätt och vips var jag tillbaka i grundskolan där fröknar och magistrar ofta uttalade dessa ord till mig " Anna, Bra! Alla rätt som vanligt"...vilket inte alltid kändes så jädrans positivt...särskilt inte när man sen inte hade alla rätt.
Men det var kul den här gången och jag blev inspirerad och peppad av Katarina att starta eget. Ska ha formulerat affärsidé och företagsform till imorgon.

På eftermiddagen hade densamma Katarina ett mycket intressant föredrag/redovisning/visning av sitt konstnärsskap, sina idéer, sitt arbete och sina tankar....och det är så häftigt med sådana här föreläsningar när man endast efter längtar som en tok att bara få gå hem själv och skapa skapa skapa!!!

Kanske att jag en dag blommar ut.
Kanske jag en dag finner ro.
Kanske att jag en dag låter kärleken finna mig.
...så att jag kan älska mig.
Kommentera 11 st

Till Dig som skrev att jag är ful

2007-04-17 | 12:34:18 | Vardag,

Emelie skrev :" fan vad ful du var... HAAHAH"

Jag svarar:  Jo tack, det vet jag att jag är. Jag håller med dig till fullo. Jag mår ständigt dåligt och gråter och hatar mig själv för att jag är så jävla ful. Har till och med önskat att jag inte längre fanns på grund utav hur jävla ful jag är. Så tack för din ärlighet . Som  inte sårat  mig det minsta eftersom kommentaren i sig  bara överensstämmer med min egen uppfattning kring mitt eget utseende.

Det är alla andra som säger motsatsen du ska övertyga.

Hoppas du mår bra i alla fall.


Men jag tackar alla andra som ständigt skriver saker som får mig att känna mig värd någonting.
Hoppas Ni mår bra med!

Kommentera 38 st

Ocean girl....I am drowning.

2007-04-17 | 07:21:16 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1292


Tecknade en badflicka...Skulle vara härligt om himlen vore så där blå och solen så där gul och vädret så varmt att bad skulle vara möjligt utan den minsta tillstynnelse till gåshud...fast å andra sidan har inte jag badat utomhus sedan 1993...Men jag har inget emot badväder i sig! Dock känns det som att jag är på väg att drunka inombords i det stora havet med de tysta mördande tårarna..

Jahapp..tyckte magen kändes plattare än på några veckor och stegen lättare och tycker jag rört på mig mer än normalt så då gjorde jag nyss det fatala misstaget att med gott mod ställa mig på vågen...Och allt det jag lyckades gå ner för året och hålla mig till i mer än halvåret är tillbaka...hoppade snabbt av och försökte andas.....Nu känns allt tomt.

Vad ska jag göra nu?
Kommentera 14 st

Total Panik råder innanför pannbenet!

2007-04-16 | 23:06:18 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1290


Satt här och försökte vara lite snäll och hjälpsam och hjälpa en annan bloggerska, en söt sådan, med hennes blogglayout. Satt och pillade och och förhandsgranskade och förstod inte alls varför ingenting hände när jag bytte färger och allt möjligt annat. Tills jag ser att jag på nåt jävla vänster är tillbaka inne på min egen bloggs stilmall trots att jag loggat ut från denna!  Så utan att veta om det såg min blogg helt plötsligt ut som den andras!

Först kom chocken och förvirringen, sen kom katastrofkänslorna och paniken och sen kom ilskan!!! Så som jag sliti med min egen bloggdesign ! Så nöjd jag var med min egen bloggdesign! Så totalt förbannad jag blev och är och gaaaaahhhhhh!!!!

Försöker nu desperat att återställa den så gott jag kan fast i en annan stilmall...för det pillandet jag gjorde med den andra det orkar jag bara inte med igen...Dessutom var jag tvungen att leta reda på cdskivan med alla bilder, mönster och headern på ty allt sånt gjorde jag ju på förra datorn och därmed finns det inte i den nya.

Behövde inte detta nu..inte under mens, inte nånsin....
Kommentera 17 st

boo boo bi dooo! I am Marilyn Monroe!

2007-04-16 | 20:28:48 | Egocentrerat&Vardagligt,

Jag visste det...jag har ju sagt tuuuusen gånger att jag känt en connection med Marilyn ( fast på ett icke Anna Nicole Smithaktigt sätt) genom alla böcker jag läst, alla dokumentärer jag sett, alla bilder jag beundrat...min stora Marilynsamling med filmer, videoband, teckningar, tavlor, vykort, t-shirts, väskor , böcker, utklipp....Nu har jag också tagit  testet som bevisar det hela

What Classic Bombshell Are You?

Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
You seek constant approval. You're willing to be whoever you have to be to make people love you. When people do love you, you are always paranoid that they will leave you.
How do you compare?
Take this test! | Tests from Testriffic


och tack Leopardia för testlänken :)
Kommentera 18 st

premiärtrippen i mina favoritskor,glass med mintchoklad och de perfekta accessoarerna

2007-04-16 | 18:43:02 | Foto/Fotografering,

146310-1286

Det blev en fräsch kycklingsallad till lunch med kall apelsinjuice ute i den heta solen på balkongen - lovely lovely indeed! Och jag älskar verkligen mina nya halsband - det gröna hjärtat från Raglady  i Göteborg och Chichalsbandet från Accessorize i Köpenhamn. De är inte bara de perfekta accesoarerna till i princip vilken klädsel som helts utan de är också de perfekta accessoarerna till vilken mat- och efterrätt som helst, haha!

Sedan den produktiva morgonen med städande, jogging, dusch och disk så har jag fått en krönika färdigskriven och ivägskickad till en slags tävling. Jag har skrivit en jobbansökan angående en modeskribentgrej och så har jag hämtat ut ny omgång p-piller på Apoteket.
Så har jag tagit premiärtrippen för året i mina favoritskor från förra året - Svarta högklackade remsandaletter från Topshop och som sig bör skavdes hela sidan av ena stortån upp. Men men, den hinner vänja sig, tåjäveln.

Jag och Stefan tog en liten promenad till en kiosk på andra sidan stan och köpte glass. Jag tog en kula grön mintchoklad i bägare..så det betyder väl att joggingturen imorses var förgäves...eller så går det på ett ut. I don't know.
Kommentera 8 st

Beach girl Dream girl

2007-04-16 | 12:51:55 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1284


Drömmer mig bort lite granna med pennan....
Kommentera 21 st

en dag...tillsammans med Marian Keyes, Sophie Kinsella....Anna Larsson..

2007-04-16 | 10:42:49 | Foto/Fotografering,

146310-1283


Jag har hunnit med massa mycket hittills; diskat en disk, bäddat en säng, sprungit en runda i cirka 30 minuter, duschat en dusch...oiiiii! Posten! Redan? ...fan, bara reklam, som jag trodde - allt enligt schemat...och en tråkig räkning..*morr*..
Var var jag...? Ja just det, vad jag gjort...Jag har läppjat en latte , kladdat med en Atkins Decadence Bar- mmmm, gjort 20 armhävningar, stretchat lite granna, 3 sms, bara nästan gråtit över bölderna, njutit av härliga vårdofter och funderat över lunch...

Nu ska jag bara sitta och Skriva Skriva Skriva i flera timmar, allt enligt ett eget inititiv med stöd och i samrådan från min underbara mentor Christina.  Jag ska unna mig denna tid nu. Varje dag. Känna efter och ta det hela på allvar. Fundera över varför skriver Jag? Och så skriva skriva skriva. Hade ett bra samtal med Christina i fredags och vi diskuterade olika vinklingar på mitt skrivande och hur jag ska göra och vad jag känner och så där...

En dag...en dag kanske jag också har en bok som jag kan ha med på bilden här ovan, bakom kaffetmedvarmamjölkenochkanelen tillsammans med favoriter som Marian Keyes, Mary Janice Davidson och Sophie Kinsella...en dag kanske jag har gett ut en bok och livet känns lite som en dans på rosor..rosa rosor naturligtvis och ett snyggt egetlayoutat och designat omslag.

Vad har ni för drömmar? Har ni redan uppfyllt era karriärsmål? Eller har ni någon dröm vid sidan av en redan uppfylld karriär? Vad pluggar ni till?

Skulle vara roligt att veta lite mer om alla Er som kommer och hälsar på varje dag. En del av er känner jag ju till via era fantastiska bloggar,  en del skriver långa härliga kommentarer och bjuder på sig själva utan blogg..men så är ni en hel del som också är anonyma...vilket är helt ok med. Alla är välkomna.
Kommentera 21 st

Ett jätteplåster kallat Gigantisk Kärlek

2007-04-16 | 07:53:34 | Krönika/Politik/Tankar,

146310-1281


Sitter här och funderar, till skillnad från alla gånger jag sitter här och grubblar då....
På barndom, ålder , föräldrarelationer och tröstsökan.
Min mamma oroar sig ibland för att hon inte behandlar mig som vuxen, utan att hon alltid ser mig som sitt "barn" och behandlar mig därefter ,som just ett barn. Jag har också många gånger känt att jag kanske inte ses som en fullvuxen, om än väldigt kort sådan, person. I många lägen kan ju det kännas frustrerande och irriterande, men å andra sidan tryggt.

För som de senaste dagarna då jag mått väldigt väldigt dåligt och varit väldigt väldigt ledsen har jag saknat det där från barndomen, då det var helt Ok att skrika och gråta hejdlöst rakt ut. Att vara så där totalt jätteledsen och att halsen snörps åt av alla tårar och man hulkar och ulkar och hostar  samtidigt  som jag sitter i mammas myskdoftande varma famn och vyssjas fram och tillbaka i sakta mak och blir lovad att allt ordnar sig. Så ja, Så ja, Så ja lilla gumman.

Nu har jag ändå turen att ha fått en mamma som fortfarande låter mig gråta så där hysteriskt och som håller om mig och vill skydda mig från hela den elaka och onda världen när jag är ledsen. Som vill fixa och ordna allt med ett jättestort plåster vid namn Gigantisk Kärlek. Skillnaden är bara att vi står upp nu, ungefär lika långa och hennes knä har blivit alldeles för litet och jag för stor. Fast för stor för vad? Mamma kommer alltid att vara min mamma och jag kommer alltid att vara hennes barn och det är den relation vi ska ha. Vi ska inte vara jämbördiga vuxna, vi ska inte vara käcka kompisar på stan som flamsar, även om det är trevligt också, nej först och främst ska vi ha en Mamma-dotterrelation och i en sådan ingår kramarna och vyssjandet och tröstandet. Oavsett åldern på henne och mig själv.

Dock är jag glad för att jag hade en så pass "lång" barndom som jag hade. Jag började inte gå ut förrän i gymnasiet, jag satt ofta hemma och var för mig själv, hade mys- och filmkvällar med mamma när pappa somnat nere i fåtöljen...vilket han alltid nekade till att han gjorde..
Och jag bli så ledsen när jag på helgerna ser 13-14åringa tjejer som hänger vid Statoil,  som har så bråttom med att  att bli vuxna. Jag kan bli ledsen när jag läser unga bloggerskor och deras "jag leker vuxen"berättelser. Jag tycker att barndomen bara verkar bli kortare och kortare. För ärligt talat kan jag ha svårt att se skillnad på en nioåring och en 14åring och en 13åring och en som är 18 idag. Det är sminkat och tighta byxor, sexiga underkläder och stenhård koll på mode, design och vad som är "grymt sjukt"...Jag känner mig som en ohipp nörd i jämförelse.
Man har hela resten av sitt liv på sig att vara vuxen och när man väl är inne i det - vuxenlivet, ja då önskar man  sig tillbaka till de bra stunderna i barndomen...i alla fall jag.
Å andra sidan, så är det inget fel med att vara vuxen heller....när man har åldern inne. Om man tillåts släppa ut barnet inom sig då och då.
Kommentera 14 st

Late night planning for an early start in the morning that will never happen

2007-04-16 | 00:17:43 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1280


Det blev en "färdig" teckning till ikväll..Hmm vet inte varför, och jag hoppas att hon inte tar illa upp, men ansiktet på denna illustration påminner mig om min mammas...


Hmm vad står på schemat imorgon tro? Tja om jag får välja och det får jag ju så vill jag att måndagen ska se ut så här

Kl 07.00 :Uppstigning
Kl 07.30 - 08.45 : Joggingtur + dusch
Kl 08.46 - 08.59 : Frukost med Atkinsbar + kaffemedvarmmjölkochkanel
Kl 09.00 - 12.00 : Skriva skriva Skriva
Kl 12.00 - 13.00 : Lunch
Kl 13.00 - ??.?? : Fritt! Sola? Fika? Leka?

Fast detta är så typiskt mig..göra listor och scheman och låtsas vara planerad och organiserad fast det snarare kommer se ut som så här

Kl 07.00 : Ligger och drar mig
Kl 07.22 : Masar mig upp
Kl 07.27 : Kollar bloggen och favvobloggarna
Kl 07.58 : Suckar och gråter åt spegelbilden
Kl 08.13 : Tar på mig kläder
Kl 08.21 : Byter om
Kl 08.29 : Byter om igen
Kl 08.44 : Kollar bloggen och mail
Kl 09.00 : Motion inte motion motion eller frukost?
Kl 10.03 : Gått en promenad och kollar bloggen
Kl 10.30 : Duschar
Kl 10.46 : Gör en latte
Kl 11.00 : Ringer mamma
Kl 11.07 : Diskar
Kl 11.18 : Vad var det jag skulle göra?
Kl 11.31 : Woohoo Posten!!
Kl 11.32 : Skit också...bara reklam
Kl 11.34 : Kollar bloggen
Kl 12.00 : Fan, jag skulle ju skriva ju!
Kl 12.01 - ??.?? : Panik!!

Vad har ni för måndagsplaner?

Nu ska jag gå och nana, förhoppningsvis slappna av och kunna drömma sött..hoppas på att bölderna inte är så onda mot mig imorgon när jag vaknar.
Kommentera 6 st

Ibland ibland ibland...

2007-04-15 | 21:42:48 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1279


ritat lite igen...I lööööve painting and drawing...fast jag hatar det också..för det blir så ofta bara fel...men ibland blir det rätt...och ibland duger det och ibland struntar jag i vilket ibland ibland ibland...nu ska jag rita lite till tror jag och dricka te.
Kommentera 15 st

bland vitsippor och spindelväv känns framtiden som en tom Calippo..

2007-04-15 | 18:43:16 | Foto/Fotografering,

146310-1278

Har precis smaskat i mig en väldigt god kycklingsallad och gått igenom dagens stora bildskörd ( av hittills tagna bilder) och har valt ut ovan visade bilder som de bästa...de som känns "mest söndagen den 15 april". Vackra färger, sol sol sol , mys med katter, vatten, vitsippor, spindelväv och människospår i naturen.

Uj, 15 april...är det inte idag alla högskoleansökningar och sådant ska vara inne?? Hjälp...måste vara första året sedan 2001 jag inte sökt någonting...min framtid är väldigt oviss, jag vet ingenting, jag är ingenting...jag blir ingenting...ojojoj...andas lugnt..tänk på lugna trygga patsen inuti huvudet...ahhh...vågskvalp...sol...mamma...jag...
Kommentera 17 st

Jag har ätit världens godaste macka till lunch

2007-04-15 | 16:46:29 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1277


Underbara sol! Fördömda jävla böldhy!
Men men, jag har blivit röd om axlarna - härligt! Jag älskar vädret! Vill att det ska vara så här jämt!
Jag har gått promenad med mamma och fotograferat en massa. Jag fick inte fota älskade mamma, men hon fick plåta mig ...och ja..bilderna i sig blev fina, bara motivet det är fel på. Tycker att jag som alltid ser tjock och slabbig ut...och kinderna såriga och fläckigäckliga.
Men trots tjocknojan hindrade jag inte mig själv från att äta min min Jordgubbssandwich till lunch med en mysig kaffemedvarmmjölkochkanel. Så himla gott!

Jag och mamma gick in i en liten lokal belägen precis vid Gamla torget här i stan...ett mystiskt litet rum där det verkar vara någon sorts alternativ konsthall...och det är typiskt oss Tidaholmare att om vi inte riktigt vet vad saker och ting är dömmer vi ut dom eller ignorerar dom.Småstadsmentalitet de luxe. Men vi gick in och tittade på de olika konstverken och pratade med den trevliga kvinnan som höll i det hela och hon sa att stället funnits i snart två år...men Tidaholmare...tja..
Men jag fick ett visitkort efter det att mamma hintat om att hennes dotter (jag) håller på med konstnärliga sysslor.

Karin kom förbi en stund och vi sörplade Ramlösa Kaktus i värmen ute på balkongen. Mmm jag älskar Karin. Är så glad att jag har henne i mitt liv.

Nu är den stora frågan - pizza eller sallad till kvällsmat? Det tåls att tänkas på ...med ännu en latte i handen...
Kommentera 12 st

I never promised you a rosegarden..

2007-04-15 | 12:34:20 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1276


Så nu har jag ritat lite..får öva mer på att rita glasögonbärare känner jag...
Stefan kom nyss hem med en Stråååbäääärry Sandwichglass till mig...men den tar jag nog lite senare.
Nu ska jag ut och gå i solen och hem till föräldrarna och kramas med katterna en stund...försöka sluta gråta över nyllet mitt...

Ciao bellas und balles
Kommentera 13 st

Jordgubbar, latte , rosor och choklad

2007-04-15 | 10:18:43 | Foto/Fotografering,

146310-1275


Man kan faktiskt köpa kärlek...
För jag älskar rosor, jordgubbar, Delikatessyoggi med browniesmak och en kaffemedvarmmjölkochkanel...och allt är köpt i affären och alltihop skänker mig njutning och passionsfyllda lustkänslor..som den kärlek gör.
Sen finns det självklart den kärlek som man inte kan köpa för några pengar i världen, som inte är det minsta gratis....och den ligger och snarkar i sovrummet denna soliga aprilsöndag.

Önskar er alla en riktigt skön söndag!
Kommentera 23 st

Det var livet, idag, då och här..

2007-04-14 | 23:57:11 | Foto/Fotografering,

146310-1274


Balkongdörren står på glänt och in strömmar sommardofter denna vårkväll i mitten av april. Vaga pustar av kvällens alla grillfester blandat med upphettad asfalt som håller på att svalna under den stjärnklara ljumma himlen . Nere vid Statoilmacken står ett gäng tonåringar som inte har någon annanstans att gå ty de är för unga för krogen, för gamla för lördagsgodis och familjemys..i varje fall enligt dem själva. Inne på Statoil finns allt de behöver, maltesers, Coca Cola och tuggummi och de står i sin trygga höggljudda klunga och hoppas att någon av de raggare som cruisar runt denna första försommarkväll i sina nyvaxade bilar, med musik på högsta volym, ska vara så snälla att köpa ut  cigg åt dem när de betalar sin tankning.

Vi har grillat även idag, Stefan och jag, mycket gott. Vi tog oss en öl var i värmen förut så så var det med min "detoxperiod" jag tänkte ha efter den senaste veckans flängande och farande och alkoholintag blandat med resedamm. En böld har brytit ut på vänster kind och jag försöker trycka undan känslorna om att jag orkar inte med skiten längre.

Några sms med min bror resulterade i att han ringde som i sig slutade med ett härligt kvällsbesök med genomlyssning av nya NINskivan han bränt ut till mig och varsin kaffemedvarmmjölkochkanel. Fan vad underbart!
Min bror är bäst!

Jordgubbar, blommor, bölder och besvär.
Det var livet, idag, då och här.
Kommentera 16 st

Mina lår ansöker om skilsmässa men fötterna släpps fria

2007-04-14 | 16:27:48 | Foto/Fotografering,


146310-1273


En strålande fin dag hittills med en mindre paniksjälvhatsattack under den soligt sköna promenaden med mamma.

Alltså det är ju helt otroligt! Vilket väder!! Det är ingen skillnad mot en stekhet sommardag idag! Mina fötter har jag släppt fria i väldigt höga, öppna kilklackssandaletter och det räckte med enkelt vitt baslinne och very baggy jeans när jag och Stefan strosade som semesterfirare på stadens torg och gator förut. Vi satt på en bänk och tittade på påklädda människor och sedan gick vi in på svala Konsum och köpte marinad, vitlöksbaguette och stoooora färska jordgubbar.

Efter det kom mamma förbi och jag och hon gick en sväng till på stan och jag fick välja blommor av en torghandlare att ha i min balkonglåda som mamma nu fixat åt mig. Hur fint som helst.
Sedan gick vi då på promenaden, där jag bröt ihop en stund och grät och snyftade och mascaran och svetten och tårarna kladdade mot solglasögonen och det värkte i kinden med bölderna. Mamma luktade gott, som bara hon kan av mysk och hon kramade om mig och sa snälla saker som jag blev arg för..för det hjälpte inte. Vi gick in i skogen och plockade lite vitsippor och mina very baggy jeans blev leriga av den halvgeggiga skogsmarken.
Men vad gjorde det? När jag kom hem var det ändå för varmt på balkongen för att sitta med luftiga jeans ändå. Så nu har jag en av fjolårets favoritfynd på mig - en randig klännng ifrån Gina Tricot.
Dock känner mina lår att de på allvar behöver komma ifrån varandra, en skilsmässa vore det bästa, men lite space vore också det uppskattat. För att fettet och svetten klibbar så emellan dom och skavsår och andra svidande problem uppstår ..en hel del slitage så att säga.

Det måste vara skönt för er som har ett emllanrum mellan låren ner till knäna. Ett andrum.
Kommentera 17 st

Jag gick och la mig en natt i april och vaknade en morgon i juli

2007-04-14 | 09:49:28 | Foto/Fotografering,

146310-1271

Ahh härliga lördagsmorgon/förmiddag. Bästaste tiden på hela veckan. Ja bölderna är kvar på kinden och mörklägger sinnet, men det hindrade mig ändå inte från att fullständigt njuta av att klockan nollnionolltvå slå upp ögonen, kliva ur sängen och mötas av guldigt varmt solljus som flödade in i hallen genom vardagsrumsfönstren.
Det kändes som jag hade gått och lagt mig en bahglig vårnatt i april igår och vaknat i en underbar sommarmorgon i juli idag.

Golv och mattor var redan så varma under mina nakna fötter att det kändes som att jag gick på en sandstrand.
Dagen känns full av kreativa sköna möjligheter såsom att få sitta ock skriva, skriva , skriva. Gå en promenad eller två i det fina vädret. Softa på balkongen. Äta och dricka gott....Vilket jag redan börjat med - en mysig kaffemedvarmmjölkochkanel samt en gudomligt chokladig Atkins Decadence Bar.

Jag vill rita och teckna,pärla, layouta, skriva,  fotografera och bara vara..

Vad ska ni göra idag?
Kommentera 18 st

Jag vill nåt mer än leva småstadsliv.....

2007-04-14 | 09:22:55 | Vardag,

What Disney Princess are you?

Belle

Belle
You're Belle! Love isn't the main thing on your agenda in life. You just figure that if the timing is right, you'll find the one meant for you. You're not superficial, and look past outer beauty. For you, what's inside DOES matter. You're a pretty down to earth person, and you probably have a few very close friends that will always have your back.
How do you compare?
Take this test! | Tests from Testriffic

Gjorde ett roligt test via Minna Hokkas blogg angående vilken Disneyprinsessa man är...Jag blev Belle från Skönheten och Odjuret...och jag blev både glad och rörd och överraskad! Tyckte inte att frågorna var särskilt ledande alls och jag bara svarade precis vad jag kände stämde och så blev jag denna karaktär som jag faktiskt många gånger känt mig lik, haha! Japp, jag har känt närhet och likhet med en tecknad figur...Säskilt hur Belle fördjupar sig i böcker, inte känner sig hemma i den lilla byn och längtar bort, till nåt annat, något större...Sen att titeln på filmen också speglar mycket hur jag känner det kring mitt utseende jämfört med andras...jag är odjuret bland alla skönheter...

" Jag vill nåt mer än leva småstadsliv..."

Kommentera 11 st

Färgglatt, snirkligt och precis min stil...

2007-04-14 | 00:30:16 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1270


Jag älskar att rita, teckna, skissa, färga och formge...och jag har börjat hitta precis min egna stil att göra detta på.
Jag kommer aldrig att kunna teckna pefekt och verklighetstroget...Men som min lärare Yvonne på Helliden en gång sade till mig, när jag var frustrerad över de  övrigas i  klassen perfekta blyertsteckningar av det uppställda kruk/vasstillebenet, och jag mest hade sneda och krokiga målade i gult, rosa och blått:

" Anna en perfekt teckning behöver inte vara bra eller intressant..snarare tvärtom..titta vilket spännande gult blänk du har fått till här! Anna, dina krukor är rosa och sneda, låt dom vara det."

Kommentera 11 st

De lyxiga små glädjeämnena

2007-04-13 | 23:43:36 | Foto/Fotografering,

146310-1269


Ok, inte världens bästa dag, nej en ganska så så sämst dag...men om jag blickar tillbaka nu så här på kvällskvisten med en halvtimme kvar av fredagen den 13 så fanns det ju en del lyxiga små inslag ändå..och det är dom man får värna om och ta till vara på...inte de dåliga tankarna och känslorna.

* Mycket god vattenmelon till frukost
* Förmiddagspromenaden i härligt varmt solsken med GuldKarin - min carriesamanthacharlottemirandastanford.
* Härligt mentormöte med Christina
* Mina nya smycken
* Iskall välsmakande smoothie till lunch
* Ny Milk&Honeydoftande bodylotion som jag fick av Mammi
* Värmande mysig kaffemedvarmmjölkochkanel
* Den roliga åsynen av alla paddor kånkandes på andra paddor
* Läcker couscouswok - som jag längtat
* Några koppar rött te med blåbärssmak
* Vädret, vämen, våren!
Kommentera 4 st

försöka få färg med 4 lager foundation och 3527 påstrykningar täckkräm i nyllet

2007-04-13 | 21:52:53 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1268


Känner mig så splittrad idag. Mycket beror på den underbart överjävliga mensen och alla hormoner som dansar bugg i kropp och knopp..men också allmänt vemod när det bara kommer över mig att jag efter skolans slut inte har någon aning om vad jag ska göra...har inte fått något sommarjob än eller riktigt jobb heller. Någon a-kassa är jag inte längre berättigad  ( tack tack nya regeringen) så den tryggheten har jag inte heller medan jag söker fler jobb.

Bölder på hela höger kind som vätskar sig, spricker, ömmar och värker och mörklägger den glada solen som ändå lyckats glädja mig korta glimtar...Jag hade garanterat mått än värre med snö och slask...även omdet inte känns riktigt lockande att sitta i solen och försöka få färg med 4 lager foundation och 3527 påstrykningar täckkräm och concealer i nyllet för att ens våga visa mig bland folk.

Plufsighetskänsla i hela kroppen och tankar om att jag är världens fulaste och att jag inte kan attrahera en enda människa, inte ens min stackars pojkvän som säkerligen bara är ihop med mig av ren sympati ( ja jisses vad hjärnan tänker helt åt helvete ibland...eller?? *orolig och osäker* ). Ja jag gick så långt i mitt martyr- och tyckasyndommigsjälvskap idag att jag till och med blev avundsjuk på alla par av paddor som i ren kåthet täckte och klättrade över varandra i backen uppför skolan idag. Och jag blev nästan skadeglad åt den stackars paddan som blivit påkörd och låg där på rygg i sin blodpöl...

Jag är en hemsk människa på många sätt och vis...usch på mig.
Kommentera 9 st

Hur kan en gammal het bli en nyhet?

2007-04-13 | 20:34:02 | Foto/Fotografering,

146310-1267

Helt otroligt! Som jag har suktat, längtat och trånat efter den..som jag sörjt att den verkat vara borta för alltid..så många gånger har jag försökt mig på att göra en liknande själv och inte ens kommit i närheten..
Men nu behöver jag inte kocka, drömma, längta , minnas, gråta buhuhu:a längre!
Min älskade favoritwok, ja rent av nästan min älsklingsrätt rakt av, är tillbaka!
Jag snackar om : Findus CousCouswok med bönor och linser, aubergine och broccoli, morötter och just couscous och goda kryddor!
Det är bara några dagar sedan jag pratade med mamma om den, som man pratar om om ett kärt resminne eller en gammal vän

 " Mamma, minns du den där underbara woken med couscous...My god I Loved it! Varför tog de bort den?Den godaste wok de haft..å så god den var.."

Så igår, nästan som en overklig verklighet, låg den där i frysdisken bland de andra wokarna och bara lyste! Jag blev helt mållös och stammade när jag stapplade fram till Stefan som stod vid klyftpotatisen.

" Höhö, Ja du Anna, vi åkte ända till Danmark bara för att det bästa med resan skulle vara att du hittar en påse grönsaker på Ica Maxi i Skövde höhöhö"

Idag åt jag min käraste wok med couscous och underbar aubergine med qournschnitzel fylld med ost  - grillad ute i det fina balkongvädret naturligtvis. Och den är inte alls någon nyhet som det står på påsen, utan en kär kär gammal vän som kommit tillbaka igen.
Kommentera 8 st

Idag insåg jag att världen är full av paddor som parar sig

2007-04-13 | 16:19:35 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1266


Kommentera 9 st

ska jag behöva bli så här arg??

2007-04-13 | 16:11:29 |

varför verkar jag vara den enda som inte kan publicera ett enda inlägg på den här nya servern???
Är jag ratad?

..åhh jag behöver verkligen inte detta irritationsmoment på en redan ganska så bläig dag..
Kommentera 4 st

En rosaklädd detoxmorgon med borttappad lust

2007-04-13 | 14:26:35 | Egocentrerat&Vardagligt,


146310-1264Ja efter påskhelgen överdoserande av godis och en del alkohol samt Köpenhamnspizza plus öl känns det som att jag behöver en mild ...eller stark..Detoxperiod. Min hy är åter helt horribel (Tacka vet jag photoshopretusch) ty det verkar som allt resedamm triggat igång böldnästena. Jag känner mig äcklig och plufsig till max och bara rent blä.

Men gårdagens storhandlande på Ica Maxi innebar vattenmeloner, juicer och Atkins decadence bars för min del. Så dagen började jag med en halv melon och sedan en underbar promenad med bästaste Karin.
Vilket WOWväder det är idag! Det har riktigt bränt i de svarta jeansen och en touch av sommar har fläktat i mitt ansikte.

Vädret är det enda som håller humöret någorlunda uppe idag.
Pms och äckelkänslor som sagt, bölder som får mig att känna mig som ett monster som inte borde få synas offentligt. Smågräl mellan mig och mamma och en väldig olust sprider sig i kroppen.
Har egentligen inte ens ork att skriva nåt kul eller engagerat eller bra i detta dagens första inlägg..som ni kanske redan märkt ja..

Ingen lust alls...
Kommentera 3 st

My latest shopping - now available for you

2007-04-12 | 22:36:18 | shopping, provrummet & cravings,

146310-1263


Ja detta Kära Ni, är vad jag shoppat det senaste dygnet, förutom mat och dryck och tåglektyr.
Som jag skrev i förra inlägget kärade jag ner mig i ett par skor, men jag velade bort och fram medan jag också strosade bort och fram över Ströget huruvida jag skulle köpa mig ännu ett par skor och lägga ut över en halv tusenlapp när ekonomin redan är knapp på just skorna...
Stefan stöttade mig hur jag än gjorde...men mitt samvete satt på min axel och hindrade mig...
Så jag gick till en affär vid namn "Message" och köpte mig ett kitschigt armband i cerise och guld med fjärilar på.
Efter det gick jag tillbaka till skoaffären för att flukta åter på de underbara skorna. Men då kom det en mörk skönhet och grabbade tag i dom och nu kommer det mest patetiska med detta skosuktande och velande...
JAG STOD TRYCKT MOT SKYLTFÖNSTRET OCH STENGLODDE HELA TIDEN PÅ KVINNAN MEDAN HON PROVADE MINA SKOR!!!

Jag bad Stefan att hålla om mig en stund...jag ville se om kvinnan ifråga köpte dom eller inte, men hon tog en jädrans tid på sig och klockan tickade och jag bestämde mig för att gå tillbaka till skoaffären idag, innan tåget hem gick och om skorna var kvar skulle jag köpa dom..annars var det inte "meant to be". Stefan stöttade mig fult ut och tröstade även med att jag ju kunde hitta snyggare skor på nätet dessutom och köpa.
Dock kändes det konstigt att "bara" ha köpt ett litet armband efter 5 timmar på Ströget...

Så idag, hade vi cirka 1,5 timmar på oss från det att affärerna slog upp dörrarna tills vårt tåg tillbaka till Svea Rike gick och oj vad jag rusade till skoaffären!
Men förgäves...Skorna var inte kvar. I ren besvikelse och med krossat skohjärta blev det nästan maniskt att jag skulle finna andra, minst lika bra skor och liksom tvångsköpa dessa "bara för att".
Detta stöttade Stefan mig inte i.
Tur det.

Men jag sprang ändå in en sväng på Urban Outfitters och köpte ett halsband med Eiffeltornetberlock samt en vit pärla och ordet "Love" i guld....det kändes som gjort för mig då jag är kär i Paris....har bara varit där en gång, men det var verkligen kärlek vid första andetaget i den staden...ååhhh...

Hann även med en jättesnabb snabbis inne på Accessorize och köpte ett halsband med texten "Chic" i rosa.
Och kände mig sedan nöjd på tåget med och tänkte att jag köpt tre fina accessoarer som kan hotta upp enkla linnen/jeans/teesoutfits och som även passar till enkla klänningar och högklackade sandaletter.

När vi kom till Göteborg hade vi en halvtimme på oss innan tåget till Skövde gick och då strosade vi in på Femmanhuset en stund där jag köpte en dubbellatte och visst hamnade på H&M och jag plockade på mig en t-shirtklänning i vitt med ett tryck i form av ett skissat kvinnoansikte. Men kön var lång så jag hängde tillbaka den och gick tillbaka till stationen.

Väl i Skövde bestämde vi oss för att gå en sväng inne på Commercevaruhuset och där förälskade jag mig i en liten blå väska i silverkedja...men jag lät bli den. Jag tog en koll inne på H&M där för att se om de hade t-shirtklänningen, men jag fann den ej. Istället promenerade jag slutligen ut ifrån varuhuset med en påse från Vero Moda och en grå lång assymetrisk klänning med tryck som kostade hundralappen på rea.
Tillsammans med mina rosa stilettklackar och Parishalsbandet kommer det bilda en pefekt "Carrie Bradshawoutfit".

Förresten...i Köpenhamn var jag inne i en exklusiv Luis Vuittonbutik. Allting var inlåst i montrar och det stod vakter överallt. Inga priser var utsatta men det stod ändå små trettonåriga tjejer och testade de klassiska Guldiga/bruna väskorna...Jag vågade knappt andas därinne...och Guccibutiken...ja den vågade jag bara beundra på armlängs avstånd.
Kommentera 8 st

Strög på shoppingstråk, Blodbad och sorg över missat skoköp..

2007-04-12 | 20:16:08 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1262


Hej igen älskade Läsare, kommenterare och besökare!
Nu är jag hemma igen efter ett ganska så intensivt ett och ett halvt dygn ifrån hemmets lugna rena vrå.
Tidigt igår morse åkte jag och min pojkvän Stefan iväg med tåg ifrån Skövde med slutdestination Köpenhamn!
Vi kom fram lite innan 12 och det gick hur smidigt som helst med alla byten och perrongspring, ryggsäck och matsäck.

Väl framme i Copenhagen ville vi finna hotellet först och det hittade vi jättelätt och komiskt nog låg det alldels bredvid det hotell jag bodde på för 5 år sen på en klassresa, alldeles bredvid en sexshop dessutom.
Efter det ville vi lokalisera själva " The Rock" där GWARkonserten skulle hållas på kvällen. Efter lite utvecklande och ihopknycklande av turistkarta och språng på Ströget så fann vi det - just när GWAR själva höll på att lasta ur sina scengrejer och rekvisita.

Sedan var det shopping som gällde!!!! Men fasen vad dyrt allt var då, buhuhu. Men det är ändå en njutning i sig att bara ströga på shoppingstråk, insupa öl ( haha) och alla olika sorters storstadsdofter såsom nybakt bröd, avgaser, kinamat, grillad korv, glass och varma våfflor, svett och soldamm.

Jag förälskade mig i ett antal vackra skor och bannar mig hårt fortfarande att jag velade för länge med att köpa ett par höga kilklacksandaletter med glansig brun träsula och rosa läderöverdel med korsade remmar över tårna och knäppning runt vristen.. Med den otroligt snygga detaljen med ett hål rak igenom klacken där läderremmarna var fästa, *Fan Suck Fan*

Jag har dock shoppat två stycken halsband och ett armband - bild kommer senare.

Vi tog en stor stark i solstarkt solsken och innan konserten åt vi på en mysig restaurang - Stefan åt köttiga bitar med klyftpotatis och jag åt en underbar Vegetarianapizza. En pizza i Köpenhamn is a must for me - ty de smakar annorlunda där...färskare grönsaker och ostigare ost.

Konserten...haha, den är ju en ganska stor berättelse i sig men för att ta den kort var den i en liten sunkig lokal med toaletter som liknade bajamajor och blaskig billig öl. Konserten blev ett BLODBAD! Gwar är som "Lordiextreme" och likt Alice Cooper på sjuttiotalet bjuder de på en scenshow som heter duga. De är utklädda och agerar olika karaktärer - dels sina alter egon men också Djävulen, Hitler, Usama bin Ladin m fl....och allas huvuden blir "avhuggna" och från dessa  sprutar det vatten utblandat med diverse färger. Jag var helt svartklädd så det var bara mitt hår och bara armar som blev rödfärgade, även om hela jag gick tillbaka till hotellet helt genomblöt.
Men Stefan,stackar som hade ljusblå jeans - och inte med sig ombyte, har idag åkt tåg i 5 timmar och gått runt i byxor som mest liknat en batikfärgad pyjamasbyxa.
Dessutom var det kul när vi plus andra konsertbesökare gick in på en 7eleven efteråt, haha! Nästan skrämde slag på kasörskan där vi kom och såg helt nedblodade ut och lämnade fotspår på golven.

Nu har vi varit hemma i dryga timmen och hela min kropp svajar fortfarande som om jag än satt på ett rangligt tåg...mår lite illa och är väldigt trött.

Ska ta en dusch nu, sen svara på alla era söta kommentarer och fota det jag shoppat.
Kommentera 17 st

Danmarksvibbar

2007-04-11 | 07:04:30 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

ok babes...bye bye! glöm mig ej!

146310-1259
Kommentera 30 st

lite långläsning

2007-04-11 | 07:03:13 | Text//Författarskap/Dikt/Prosa,

Med smaken av klibbigt söt Smoothie kvar i munnen sitter jag i soffan klockan 08.55 och känner mig helt mosig i huvudet. Kanske borde jag ha satt på en kanna kaffe, kanske är det bra att jag låtit bli. Ska jag ta en kopp te istället? Lite törstig är jag allt? fast jag borde faktiskt lära mig att dricka vatten. Jag dricker nästan aldrig vatten. Jag tycker att det är jobbigt och motigt på alla sätt och vis, om det kanske inte är en flaska Imsdal källvatten för treton och nittio köpt på Ica. Vad är det för vattensnobbfasoner?

Det är alldeles tyst i det rum jag befinner mig i, förutom ett litet dovt surrande ifrån den lap top jag precis sitter vid och låter fingrarna dansa schottis över tangenterna på för att få ihop denna text.

Ibland kan jag också höra ljudet av garageporten som åker upp och ner där nere vid parkeringen. Ljudet av den låter som om ett bowlingklot är på väg mot tio små käglor.

Strike! In my head.

Om jag stirrar rakt fram så ser jag rakt in i motsatta husets tegelvägg samt delar av fönster med neddragna persienner.  Vilka är det som bor där och som ännu sover klockan 09.01 på en torsdagsmorgon? Teglet skiftar i olika gulbruna nyanser och en del ser även ut att ha lite mossa på sig.

Mina blommor behöver vattnas. Jag är lika dålig på att låta dem dricka vatten som jag själv. En del blad påminner snarare om det där gulaktiga teglet än friska gröna välmående växter. Kanske borde ge dem sådan där växtnäring mamma pratat om. Synd att det inte finns växtnäring för oss under hundrasextio centimetrar. Om det hade funnits skulle jag köpt mig en kur och kanske nöjt mig med, tja, hundrasextiosju ?

 

Hoppas det varma vädret håller i sig och att det blir än varmare. Då kan jag börja trippa runt och nästintill stuka vristerna igen i mina högklackade sandaletter, som jag i alla fall blir hundrasextiosex centimetrar med.  Fast med en del bara hundrasextiotre. Jag skulle gå inne på Ica i tofflor och ibland vid frysdiskarna lite diskret låta foten rymma från skon och nudda vid det svala stengolvet och svalka sig lite. Foten skulle snabbt bli gråsvart på undersidan för golven på Ica är skitiga. Det vet jag, för jag har städat dem. Fast jag städar dem inte längre, så nu kanske de är rena.

 

Ett tag hade jag svårt för att handla på Ica, när jag själv städade där. För jag visste hur skitigt det var, hur snuskigt det var bakom kulisserna. Dessutom hade jag konstant stanken ifrån källaren kvar i näsan hela dagen efter jag städat där tidiga morgonar.  Jag kan fortfarande inte köpa grillad kyckling utan att, som av en ren reflex, klia mig i håret efter äckliga skinnbitar som hade förmågan att trilla ner i huvudet på mig på lördagarna då jag städade grillarna. Det var ett riktigt flott jobb, fast i verkligt negativ bemärkelse.

Nu börjar solen komma fram runt köken och den får mina ena gardin i rummet att se så fin ut. Istället för kallt vit med bruna prickar ser den ut som en vacker brudslöja med guldstänk. Den ena gröna spretiga växten bakom tyget bildar en härligt vildvuxet skugga som väl påminner ganska så mycket om mitt okammade morgonhår.

Kommentera 8 st

Dgens middagstips

2007-04-11 | 07:01:04 | Foto/Fotografering,

Och här kommer dagens middagtips ifrån mig, nämligen min middag från igår;
Ädelostsås med majs, jalapeños, purjo och rödlök, samt pennepasta

146310-1261
Kommentera 8 st

MMm trainfood!

2007-04-11 | 06:58:33 | Foto/Fotografering,

ja, då var det strax dags att åka...postar iväg lite inlägg nu på en gång så ni har lite att glutta och läsa under dagen...det var väl snällt?

T ex, här är en bild på alla gottigheter jag ska mumsa på de lååånga färden mot Köpenhamn

146310-1260
Kommentera 2 st

So många outfits att välja mellan..och inga alls som passar inför kommande event

2007-04-10 | 23:10:51 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1258


hmm nu har jag gjort iordning mackor och matsäck och annat småplock inför resan imorgon...våtservetter, piller och tidningar...ska sätta batterier och mobil på laddning..biljetter på ett och samma ställe..
Men vad sjuttsingen ska jag packa för kläder??

För ni förstår..resan till Köpenhamn är ingen "vanlig" miniminisemstertripp. Oh nej, liksom resan till Göteborg under påskhelgen är  även resan till Köpenhamn i grund och botten bokad och bestämd och vigd för konsertbesök. Dödsmetallen i helgen byts imorgon kväll ut mot detta .
Vet inte riktigt vad stilen kan liknas vid om det ens går...Lordi har väl försökt, men tja det vore att jämföra saft med grogg. Eller nåt...

Risken med en konsert med Gwar, om man står lite längre fram, är att man riskerar att få både det ena och det andra och saker man inte vill veta på sig...or so I've heard. Har aldrig sett dom live mer än på en live-dvd...och det räknas ju inte.


Glamouröst? Inte det minsta, far from it.
Kul? Det betvivlar jag inte det minsta!

Men frågan återstår fortfarande....vad fan ska/kan/bör jag ha på mig? En danske pölseskinn kanske?
Kommentera 9 st

Tingelinglatte, resefeber och B-tangentsproblem

2007-04-10 | 20:34:46 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1257

Så här ser da second tee ut som jag köpte via Ebay. Mjuk och skön med en lite lila och glittrig Tingeling.
Nu har jag och Stefan varit på Konsum och köpt nödproviant inför tågresan imorgon som kommer ta nästan 5 timmar.

Vi har köpt fullkornsbaguetter att göra goda morgonmackor av. Stefan har köpt en liten potatissallad och nåt grillat kött eller om det var rostbiff (?) att äta till tåglunch och jag köpte en färdig bulgur/kyckling/fetasallad.
Några juicy drycker till mig och festis till Stefan Några pingvinstänger med ferrarismak samt en påse med Gifflar!
Ahh Gifflar är gott!

Jag ska ha med nya Cosmo och Elle att läsa samt en bok. Funderar på att ha med lap topen....det är internet både på tåget och hotellet.... Så kan jag "liveblogga" från Köpenhamn! å andra sidan kan det ju lätt bli bökigt....Och tänk om jag tappar bort den lösa B-tangenten!!!
Kameran ska i alla fall med.
Nu; Duscha
Sen; Packa!
Kommentera 12 st

Mickey Mouse Mania - My new Tee!

2007-04-10 | 17:03:12 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1256

Så här ser en av de tees jag köpte på Ebay i förra veckan ut. Röd och fin med Musse Pigg  och jag tycker jättemycket om den! Jag köpte även en med Tinkerbell/Tingeling på som också var jätteskön!
Dagens riktiga outfit består av

* Nya underbara Manchesterbyxorna, Topshop
* Randig trekvartsärmad top,
H&M
* Fleecehoodie med "tumhål",
JC
* Vita Basketkängor,
Skopunkten
* Svart stickad mössa,
H&M
* Brunn fejkskinnjacka,
H&M
* Svart lackväska med guldkanter och detaljer
, H&M

Och ja, jag posar..och nej jag anser mig inte vara modern...bara mig själv.

Dessutom lyckades jag med mycket pill, möda, pincett och besvär laga dragkedjan på mina svarta McBoots som bråkat sedan Stockholmsvistelsen...Skulle ha lämnat in dom hos Skomakaren idag i hopp om att få dom lagade tills Köpenhamn imorgon. Dock hade Skomakaren stängt och jag kände ett slag att jag inte hade några bra skor/stövlar/kängor för Storstadsvistelse/promenerande/konsertbesök...Men nu har jag fixat det själv!
Woohoo!
Fan, jag ska åka till Köpenhamn imorgon!

Och så fick jag äntligen tag på Hudkliniken genom att ringa "akut" till växeln. Nu är jag ombokad till maj månad.
Jisses vad jag fixar...men Hotmail bråkar med mig...de vill inte tillåta mig skicka iväg orginalen i TIFF???
Kommentera 16 st

Om mode nu är något man ska kunna....är inte det mer en "känna"grej?

2007-04-10 | 14:26:47 | Foto/Fotografering,

146310-1254
Tillbaka i hemmets trygga och lugna tysta vrå efter en skoldag med beslutsvelande, gnabb och småhätsk stämning till en början...

Nu sitter jag vid min älskade lap top, med en väldigt lös B-tangent efter förra veckans hyllolycka, och gör färdigt orginalen till en affisch samt vernissagekort. Jag har precis avnjutit en Nutrilette Browniebar till lunch tillsammans med den skummigste kaffemedvarmmjölkochkanel jag nånsin gjort. Ojoj vilket bubbligt mjölkskumberg det bidde.
Jag har fluktat lite i nya numret av Cosmopolitan som jag fick på posten, tillsammans med mina två tees jag köpte på Ebay i förra veckan - I Love them! Bilder kommer senare boys and girls, I promise.

Tror ni att Hudkliniken ringde upp på utlovad tid? Nej.
Tror ni att de har ringt upp alls? Nej.
Tror ni att det gick att ringa tillbaka till dom och undra varför de inte ringt som utlovat? Nej.
Tror ni att det var dom som ringde nu medan jag skrev? Nej.

Jaja, nu ska jag pilla vidare med layouten så jag kan maila iväg den.
Ska bara skratta lite till åt en kommentar jag fått idag angående min väldigt gröna väska ifrån någon som kallar sig för just " Någon".

"fan vad ful väska du har köpt. DU KAN INTE MODE!"


Haha.

Att man köpt något som i någon annans ögon är fult betyder att man inte kan mode. Betyder det att allt mode är snyggt? Och om man tycker att allt mode är snyggt har man då alls ett eget tycke, smak och tänkande?
Eller kan man mode först när man vågar att inte följa det slaviskt? När man kan tycka om saker och vågar bära dem oavsett trender? Och har jag någonsin, egentligen, över huvud taget ens påstått att jag kan eller vill "kunna" mode? Om mode nu är något man ska kunna....är inte det mer en "känna"grej? Fast å andra sidan har jag faktiskt läst att lack, grönt och stora väskor är moderiktigt....
Jaja.

Haha! Och Nu, käre Någon, fick du antagligen lite sådan där uppmärksamhet som du nog väldigt gärna ville ha med din snonyma kommentar. Det var väl roligt? Eller ska Någon kalla mig för looser nu?

Kommentera 20 st

hård och tuff och ta på nitar och läder

2007-04-10 | 07:59:51 | Foto/Fotografering,

146310-1253

Så där, frukosten avklarad och dagens dofter bestämda - Mexx Parfym och Nivea Soft Body Lotion.
Ska försöka hinna med svart lack på naglarna och kanske att jag ska vara så hård och tuff och ta på nitar och läder runt handleden..hummm tåls att tänkas på .

Men nu måste jag ringa hudkliniken..sen duscha, sen springa till skolan och komma 15 minuter försent.
Kommentera 18 st

What the f*ck!?

2007-04-10 | 07:31:12 | Foto/Fotografering,

146310-1252

Tisdag morgon och åter vanlig vardag...fast jag ska inte klaga. Jag sitter här och tar det lugnt och sysslar med det jag gillar bäst - bild, form, layout, photoshop, foton och bloggen. Jag ska till skolan om en och en halv timme och visa mina affischförslag till utställningen, sedan till museet där utställningen ska äga rum för att prata lite och sedan hem.

Jag måste ringa och omboka den tid jag äntligen fick på Hudmottagningen i Skövde...fan så typiskt...har gått i evigheter och väntat att någon läkare över huvud taget ville ge mig en remiss till en riktigt huddoktor, vilket en läkare så då gjorde i somras. Så fick jag brev i oktober om att jag skulle få komma till kliniken i december, senast i januari...och jag gick här med mina böldutbrott och grät och väntade, men ingen tid bokades...
Tills förra veckan, fyra månader "försent" ,så fick jag ett brev med en tid bokad inom en vecka. Och just denna dag jag äntligen fått den efterlängtade tiden så är jag i Köpenhamn.
What the f*ck!?

Och var dag jag försökte omboka förra veckan innan det blev helg så svarade telefonröste att de inte tog emot fler samtal den dagen.

Well Well..nu ska jag göra mig en smoothie..som smakar jordgubbstårta!
Kommentera 3 st

Påskblues...

2007-04-10 | 00:00:44 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1251

Ja det var den påsken det...bara de äckligaste godisarna kvar i äggen, magen spänd och rund, tomma petflaskor med bara smådroppar must kvar, snöigt blaskiga fjädrar i buskar och ris lite här och var i trädgårdarna och snart kommer pyntet och snasket att reas ut i affärerna.

Haren, tuppen och hönan har gått i ide tillsammans med tomten och pumpan. Må de sova så gott så gott...vilket jag också hoppas få göra strax...ska bara dricka lite te, knäcka ryggen två tre gånger till samt pilla färdigt med en affischlayout.

Good night sweet readers and bloggers!
Kommentera 7 st

Jag må älska Stockholm, fast Göteborg är fasen bättre på shopping

2007-04-09 | 21:15:48 | Foto/Fotografering,

146310-1250
Åhhh min nya snyggsnygga väska passar inte bara ihop med väldigt utsvängda jeans eller en kaffemedvarmmjölkochkanel..oh nej..den passar även ihop med rosa smoothie, orange minimorötter, ost - ochgurkmackor samt min köksgardin...Lovely lovely indeed!

Alltså, fan vilka bra köp jag gjorde i Göteborg! Jag må älska Stockholm som stad och skulle kunna bo där igen, men det väldigt mycket enklare att shoppa och fynda i Göteborg. Roligare affärer, fyndigare grejer, snyggare färger, annorlundare plagg, snitsigare snitt, stilrena linjer och gosiga grejer.

Ojoj, nu är visst reklamen slut, back to Cityakuten!
Kommentera 17 st

A cuppa tea , a muffin and some road direction please

2007-04-09 | 18:55:00 | Foto/Fotografering,

146310-1249

Åhh min andra nya väska passar perfekt till te- och muffinsparty!
And so does the new necklace!

Och ett grönt hjärta ska man ju ha i dessa klimakteriehotade tider...ehhh klimathotade menade jag.

Annars känner jag mig mest uttråkad och instängd.
Har jag redan stostadsabstinens?
Vilket ju jag inte behöver ha ty på onsdag ska jag åka till Köpenhamn!
...fast jag får INTE shoppa där....får inte shoppa på ett halvår...(gaaahhh!)

Ibland undrar jag varför jag flyttade tillbaka hit från Stockholm..ibland undrar jag om det inte är dags att flytta igen..ofta undrar jag var hemma är och var jag är på väg..?
Kommentera 9 st

Pass på..mer naken än så här blir jag inte....eller blunda.

2007-04-09 | 15:26:37 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1247


Ja..har precis varit och solat solarium...gud så skönt...och jag känner mig svettigt fräsch och jag trivs bättre med min kropp om den har lite färg. Dock är det ett liiiiitet ställe som aldrig får färg i solariet.
Nej som en kritvit sol lyser en ring på övre skinkhalvorna.
So very Sexy! Särskilt med en strringtrosa till.

Det var en väldigt trevlig stund med bästisChristian som jag inte träffat ordentligt på väldigt väldigt länge. Jag fick träffa hans tjej Lotta, som var hur gosig som helst, och allt var bara bra! Christian är min bästis från gymnasiet och även om vi knappt hörs längre eller ses så särskilt ofta alltså då han bor i Norrköping och så där..så ja kändes det inte krystat eller nåt. Och inget patetiskt ältande om gamla tider heller i brist på nya saker att prata om.

Efter det gick jag hem till mamma som höll på att röja i tvättsugan och klädkammaren och i en slänghög fann jag två par träningsskor till mig själv  - woohoo!
Vi gick en lattepromenad och hon löste upp lite onda knutar i ryggen på mig med sina magiska mammafingrar.
Nu ska jag äta spagetti..med något till..
Kommentera 32 st

Åhh min nya väska passar till...ALLT!

2007-04-09 | 10:19:47 | Foto/Fotografering,

146310-1245

Ja jag försöker bortse från att den idiotiska jävla snön som fick för sig att komma igår kväll faktiskt ligger kvar på hustak, staket och asfalt idag, denna annandag påsk. Jag försöker att undvika att se ut igenom fönstret till vänster om mig och istället bländas av mina nya gröna väskas skönhet.

Den passade precis så bra till mina kilklackssandaletter som jag trodde. Desutom är en kaffemedvarmmjölkochkanel en perfekt accessoar till väskan! Woohoo!

Och vad gör väl lite vitt slakspulver på marken när det första jag möttes av på internet var en hedrande femteplats på mest aktivalistan...trots att jag hade ganske så "få" besökare igår...men tja, det verkar inte finnas någon logik alls på hur placeringarna listas på listan...Fast jag måste bara tacka alla Er som de senaste dagarna kommenterat så mycket! Har aldrig får så många gensvar som denna helg! Jättekul att ni orkar och vill! Tycker det är jättekul med kommentarer!

Nu ska jag göra mig iordning ..måste visst gå ut...utomhus..för jag ska träffa bästisen Christian en sväng som är på besök från Norrköping.

Vad har ni för planer för dagen?
Kommentera 34 st

oh gee..the poop in me..

2007-04-08 | 23:18:27 | Vardag,

jösses...jag ser ju totalt skitnödig ut på bilderna nedan....sammanbiten och pressad...hahaha.

...ja det var bara det jag ville säga.
Kommentera 12 st

Så här ser mina nya kläder ut..fast det är inte dagens outfit.

2007-04-08 | 21:52:07 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1243De nya Jeansen samt Manchesterbyxorna och halsbandet från Topshop.
Den nya gröna väskan från Lindex
Nya väskan i svart och guld ifrån H&M
Nya t-shirten ifrån Gina Tricot
Kommentera 18 st

I ett rum av lyx

2007-04-08 | 19:43:13 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1242


Lite blandade bilder från hotellet....åhh..jag älskar hotellvistelser....när hotellet är lika fint och snyggt och fräscht som detta var...Lade upp mina små personliga ägodelar på hyllan i badrummet och mina inköp på sittbänken i fönstret...bara för att jag kände mig som hemma i detta rum av lyx.

Skulle inte tacka nej till en sådan blommig fondvägg, knallröda dörrar eller sådant fint badrum med spegel och golvvärme...och så skulle ju någon lite fe komma vardag med nya ihopvikta, mjuka fina handdukar.
...japp...en sann lyxvänstermänniska har talat, haha!
Kommentera 16 st

Nämen va fan???

2007-04-08 | 18:48:54 | Vardag,

Det snöar utanför fönstret!!!

Snö?
Nu?
Va?

Ska det vara så här?

Fuck.

* ställer tillbaka flipflopsen i garderoben*
Kommentera 10 st

Megamastodontinlägg - helgens shopping med tillhörande foton och drama. Enjoy..

2007-04-08 | 18:02:20 | shopping, provrummet & cravings,

146310-1239


Här kommer mina första bilder på vad Göteborgsdygnet  ,aka Påskafton, innehöll.

Jag och  sambon Stefan satte oss på tåget från Falköping strax innan elva igår förmiddag, efter liiite smågnabb på hemmafronten kring var nåns skärp var, allergitabletters plötsliga försvinnande och annat diverse " ja men så här blir det temejfanjämt"gnäll ...och anlände till Göteborg klockan 12.

Vi ville checka in på Scandic Rubinen med en gång ( efter ett litet första shoppingstopp på systemet) för att slippa bära på ryggsäcken och den lila alkoholkassen bland folk, i provrum och på gator och i rulltrappor.
Dock var inte vårat rum, på det mycket fina hotellet på Avenyn färdigt när vi kom, men vi lämnade av packning i bagagerummet...Sen var det ÄNTLIGEN DAGS FÖR SHOOPING!
Vi skildes åt en timme eller så jag och Stefan eftersom han ville uggla inne på SFbokhandeln och jag ville tjoa i typ alla klädaffärer som finns och fanns.

Shopping 1
* Beige t-shirt med svart och guldigt lejontryck för 49:50 på Gina Tricot. Höll länge även i en röd t-shirt med en kamera på...men lade tillbaka den.

Sedan strosade jag lite inne på Palp, Scoretti, Solo och Mango men hittade inget som jag kände så där "WOW" inför så jag hoppade på in på H&M...men utbudet har i stort sett varit detsamma i två månader nu i både Skövde, Stockholm och så då Göteborg, så jag gick mest och grunnade på om jag skulle ersätta de två vita baslinnen som förstörts på en vecka ( läs Stefans fel), men näe..det kan jag ju göra i princip närsomhelst...så jag trippade vidare in på Nilson och Din Sko för att sedan hamna på:

 Shopping 2
* Hemlig födelsedagspresent till Stefan samt ett halsband i form av ett stort ärtgrönt hjärta i silverkedja inne på Raglady där jag fick en snyggt inslagen present och en söt rosa kasse!

Därifrån gick jag vidare till Topshop, efter att ha mottagit två samtal från Stefan om att jag missat vår avtalde mötestid och plats och med löfte om att jag skulle komma alldeles strax....ehhhh.
Inne på kära Topshop gick jag länge och bara tittade på saker jag suktat efter på nätet, en del såg helt annorlunda (läs taskigt och tråkigt) mot vad det gör på hemsidan, annat såg precis lika lovely ut...synd bara att det är så dyrt...i alla fall det jag vill ha.. Jag hamnade till slut bland reakläderna och blev sugen på byxor...efter att ha sett klänningar i alla affärer som alla ser likadana ut så kände jag bara att trikåklänningar, pinafore och fickbeklädda toppar/klänningar/t-shirts är bara såååå tråkigt. Nej, byxor, jeans och linnen/tees ska bli min grej med "hotta" accessoarer ett tag.

Shopping 3
Fick med mig ett tiotal byxor in i provrummet - många av gubbyxemodel och kritstrecksrandiga vars midjesömmar mest fick min mage att se ut som en ihopsnörd grynkorv...eller om man ska utrrycka sig in a more stylish fashion way: Mitt eget magfett bildade en Paper Bag Waist - NOT GOOD LOOKING AT ALL!
Men så fann jag dom - De perfekta smalspårsrandiga svarta Manchesterbyxorna med utsvängda benslut! För endast 149 :-! Nöjd med det fyndet skuttade jag fram till accessoarställen och blev sugen på en rad halsband och armband...funderade på glada silverarband blandat med neonrosa plastiga saker....tjocka metallarmband, plastiga stora kulor och broscher med text i sann åttiotalsanda fast ändå lite Carrie...men fastnade ändå till slut för en lång läderrem med O-ringar och kedjor i flera rader i silver...som jag fortfarande inte riktigt vet om det är ett halsband eller en midjegrej....kanske både och...?

När jag väl kom fram till kassan med byxorna och halsbandsmidjegrejen...efter att ha hållit i tiotalet snyggsöta trosor som jag till slut hängde tillbaka, så informerade "den söta kassörskan med generösa urringningen" mig om att om man tog ett Reaplagg fick man ta ett gratis....Så jag sprang tillbaka till reaställningarna och hittade ett par riktig baggyhippieveryflaredjeans jag missade vid första och andra titten...De var tio kronor dyrare än Manchesterbyxorna så jag betalade jeansen plus halsbandet - med 10 % studentrabatt och fick de svarta byxorna gratis!! Woohoo!

Efter ett tredje och fjärde samtal från Stefan där vi bestämde nya tider och mötesplatser så klackade jag iväg in i Femmanhuset och spenderade väldigt lång tid inne på Vero Moda utan att köpa någonting alls.
H&M struntade jag i, fluktade lite på den röda väskan inne på Wedins som jag bloggade om för några inlägg sedan, men hamnade sedan inne på Lindex för att köpa en stooor röd lackväska för det presentkort jag fick av Stefan i påskpresent...samt trosor som jag visst hade glömt att packa ner..

Shopping 4
Bara det att när jag skulle ta den röda väskan så fick jag syn på en likadan fast i knalligt ärtigt lysande grönt och blev störtförälskad! Och efter snabb telefonkonferens med mamma om huruvida grön eller röd vore bäst så tog jag den gröna med underbara visioner om hur den skulle passa med nya jeansen, med mina bruna kilklackssandaletter samt mina rosa högklackade skor.. även ihop med svart kommer den vara hur snygg som helst! Dessutom är grönt fräschare till vår/Sommar än rött. Så det så!

Efter det började vi bli trötta och hungriga ( läs Stefan blev det) och bestämde oss för att gå tillbaka till Hotellet för att se om rummet var färdigt samt lasta av kassarna

Shopping 5
...fast jag hamnade visst inne på H&M i alla fall en snabbis och köpte två baslinnen i rosa och lila.
Vi fick vårat rum - med det underbara namnet " Lipstick", hihi och en väldigt snygg inredning i vitt , rött och brunt. Har nog aldrig bott i ett så snyggt och fräscht Scandicrum förut!

Vi delade en öl, andades lite granna och gick sedan på en restaurang i närheten utav hotellet på Avenyn. Jag åt en gudomligt ostig Tagliatelle med Gorgonzolasås och färska champinjoner och en Stor Stark till det.
Efter maten tog jag en kopp te och sedan gick vi vidare till en Sportsbar/Pub där Stefan skulle , tillsammans med andra testosteronstinna herrar i trettio- och fyrtioårsåldern, skrika och gapa åt missade målchanser samt kalla domare och dumma spelare för fucking jävla idioter.

Efter ett tag fick vi en väldigt berusad religiös fanatiker på oss som från klockan halv sex till 23 skulle komma och kalla mig och Stefan för " broder och syster" med ett mission att frälsa och omvandla oss förlorade stackare som skulle på dödsmetallkonsert. Han hade ett konstant rinnande öga och trots sin starka gudstro och att vi alla älskas av Jesus så uttalade han gång på gång sitt böghat och förakt mot muslimer. Han talade gång på gång om för Stefan att Stefan skulle vara rädd om mig minsann, denna ängel...för kvinnor och barn och Svenska Flaggan skall man dö för.
Bara det att så fort Stefan gick på toa så "limmade" han på mig som han själv uttryckte det.
" Fast en broder lmmar inte på en annan broders tjej - det är inte okej...och jag var ju hans syster..:"
Och medan jag sörplade på en öl så frågade han mig om jag hade en bulle i ugnen...?

Japp, där satt jag - en gravid ölsörplande ängel.

Konserten med Suffocation var helt ok, lite folk bara och efteråt åkte vi till RockBaren som låg precis bredid hotellet. Där Oasis "Wonderwall" tillsammans med Anouk " Nobodys wife"  och 4nonblondes " What's goin' on?"  bildade lite härlig nittiotalsnostalgi i mina öron.

Jag vaknade utvilad redan klockan 06 imorses i den sköna hotellsängen med en snarkandes Stefan bredvid mig.... gick upp lite innan åtta, duschade och tvättade håret med det för Scandic typiska Doveschampot och satte sedan på tv:n och kollade på Family Guy.
Jag fick sedan tvinga Stefan för att vakna till liv för att följa med mig och äta den efterlängtade hotellfrukosten som jag vaknade redan klockan 03 första gången och magen kurrade efter.
Det är lätt den finaste och bästaste  och godaste hotellfrukost jag sett, skådat och ätit...SÅ MYCKET HÄRLIGHETER!

Shopping 6
Innan vi hoppade på tåget så han jag med ännu en sväng på det stora H&M inne i Femmanhuset - ty det var det enda som öppnade innan 12 idag då vårt tåg gick...och där köpte jag en sista grej - en svart axelremsväska i lack och guld som är hur snygg som helst. Med läckert spänne och utanpåfack.
Efter det satte jag mig nöjd med fyllda muffins, en latte och mina påsar på tåget och på väg hem igen...Ahhh!

Och detta är nog mitt längsta inlägg ever...nån som orkat läsa hela??
Haha.. I don't blame you if you didn't.
Kommentera 18 st

Listen up people - I am back!

2007-04-08 | 15:34:46 | Vardag,

Yes indeedio! Nu är jag tillbaka till bloggens värld efter en liten tripp till verkligheten där utanför skärmen i Göteborg det senaste dygnet...

Kamerans alla 109 bilder på shoppingfynd, hotellinteriör och konsertsvett håller på att laddas in i datorn..så håll ut! Snart får ni se da påskpics!

Tack för ALLA MASSA MÅNGA DUNDERkommentarer medan jag var borta!

Puss på er alla!
Kommentera 10 st

So long..forget me not

2007-04-07 | 10:05:22 | Foto/Fotografering,

146310-1233


Glad Påsk önskar jag er alla med detta snabbt ihoppåskpysslade kort!
Glöm mig ej nu är jag kommer vara frånvarande cirka ett dygn...lämna många fina och gosiga kommentarer så jag har lite helgläsning imorgon när jag kommer hem igen.
Kramar!
Kommentera 41 st

Oh My God - vilken väska???Svarta eller gråa stuprör?Zzzziiiiiiipp!

2007-04-07 | 08:44:14 | Foto/Fotografering,

146310-1238


Sitter här i min något noppiga svarta morgonrock och äter en frukost - en skål fylld med vattenmelon, banan, russin och yoghurt. Försöker tänka ut och bestämma mig för en bra outfit som ska hålla en hel shoppingdag i Göteborg samt under en "hård" dödsmetallkonsert senare ikväll.

Om cirka två timmar går tåget från Falköpings tågstation, vilket innebär att jag väldigt väldigt snart måste ha bestämt mig för en outfit... GAAAAAAHHHH! Ändå sitter jag här, denna tysta morgon, och bara drömmer mig bort och fantiserar om den stundande shoppingen...alla affärer...alla lockande skyltdockor med plagg som jag vill ha ha ha HA! Färgglada tyger, snygga mönster, charmiga snitt och läckra detaljer. Höga klackar och ankelremmar. Knappar och dragkedjor...zzziiiiiiipp!

Hmm, stuprör, t-shirt och skinnjacka?
Svarta eller gråa stuprör?
Svart eller brun skinnjacka?
Baggyjeans och linne?
Randigt, svart eller vitt?
Rosa?
Oh My God - vilken väska???


Åhh....goda mackor, fika, fina kassar och påsar, små förpackningar....hotellfrukost, shopping, strosande,nya outfits, skor, kläder, mode...ahhhh....
Kommentera 12 st

Om jag vore med i en tecknad film....far far away from the reality...

2007-04-06 | 20:57:12 | Foto/Fotografering,

146310-1237Om jag skulle vara en tecknad karaktär...eller om jag kanske någon gång ger mig på att göra en egen tecknad serie eller om jag helt enkelt bara väljer att göra lite tecknade alter egon eller vill drömma mig bort lite till en fantasivärld ...ja då kanske jag skulle se ut så här...färgglatt, krulligt hår...docklikt ansikte utan bölder, putande läppar och lååååånga ögonfransar.

Ja..jag tror nog att jag skapar mig en sådan värld nu..i Photoshop...en liten stund...far far away from the reality...
Kommentera 19 st

lite shoppingkassar i ena handen, en latte och en muffin i den andra ...

2007-04-06 | 16:33:57 | Foto/Fotografering,

146310-1236

I  brist på spännade saker som en galatillställning, eller en mission att rädda världen eller kanske ohh I don't know,  en världsomsegling på de sju haven eller nån fartfylld actionrulle att fördriva tiden denna långfredag med, så sitter jag och kollar igenom alla mina bildmappar och övar upp mina små   (o)färdigheter i Photoshop...just nu har ja fastnat i friläggning och kollage.

Riktigt kul faktiskt!
Fast det brukar ju det vara med foto, form,bild,layout...mmmm..vill ha ett jobb.

Solen skiner glatt utanför fönstret och värmer upp min t-shirtbeklädda rygg och snart ser jag bara mig själv speglas i dataskärmen...Synd att det ska blåsa så för annars hade jag gladeligen satt mig på balkongen med en kopp te och senaste Elle...istället kanske jag kommer dra ned persiennen och fortsätta leka och pussla i datorn...vilket ju känns taskigt mot den gula gulan på himlen..
Hoppas det är lika fint väder i Göteborg imorgon! Vore härligt att få strosa där med lite shoppingkassar i ena handen, en latte och en muffin i den andra ( hmm kan bli svårt) och sedan kanske ta sig en öl eller två på någon mysig restaurang med solbrillorna uppskjutna uppe på hjässan.
Lovely it would be indeed...
Kommentera 13 st

Hello more Göteborgsshopping säger jag när allergin knackar på!

2007-04-06 | 14:03:31 | Foto/Fotografering,

146310-1235


Har tagit långpromenad med mamma i härligt solskens - och allergiväder. I alla fall tror jag att det är allergin som börjar knacka på innaför pannbenet och i näsborrarna och säger Hej och Attjo! Fast det vore ju lite granna typiskt om det vore en förkylning nu när vi ska åka till Göteborg och fira Påskafton.

Pappa har varit här och borrat upp hyllan som härom dagen ramlade ner och nästan krossade datorn och kameran. ..nu vågar jag knappt lägga nåt på hyllan alls..

Påskäggen har trillat in också. Jag och Stefan fick varsitt från hans föräldrar med chokladägg och varsin femhundralapp  - Hello more Göteborgsshopping! Och så fick vi ett gemensamt stort av mina föräldrar samt en inbjudan till smaskig påskmiddag ikväll!

Till frukost smaskade jag och sörplade härlig vattenmelon till punkiga toner - en vår är inte en vår utan Ramones och Clash! ...men nu är jag hungrig igen och det verkar vara dags för lunch...påskgodis kanske?

Vill bara tacka igen för alla snälla kommentarer jag får och fått.
Särskilt denna vecka har jag fått en massa fina ord om mina bilder och kollage - det värmer verkligen i mitt fotografhjärta och de betyder mycket eftersom jag älskar att hålla på med just bild, form och layout!
TACK!
Kommentera 11 st

Ännu ett inlägg där jag försöker leka lite fashionstatementare..typ..om en väska

2007-04-06 | 10:28:21 | shopping, provrummet & cravings,

146310-1234Jag vill ha en röd och stor väska. Jag har en liten och röd i kuvertmodell...men nu vill jag ha en stor och röd i jättemodell...den här till exempel,på bilden bredvid, från Wedins, skulle jag kunna tänka mig. Den ska jag spana in i Göteborg imorgon

Annars har jag sett att Lindex har en skitsnygg stor röd lackväska..den skulle jag ju kunna köpa för presentkortet jag fick av Stefan...fast jag är ju lite anti att köpa väskor på kedjor som just Lindex och H&M..och kanske även Wedins, bara för att de massproduceras  och "alla" köper dom..

Fast om man tycker att en väska är snygg, om man faller från den, så kvittar det väl? Då får man ge den lite egen attityd med andra accessoarer sminkning och sin personliga slitning på sina favvojeans - som ingen annan har.

Hmm, förresten - vad har ni för shoppingtips vad gäller Göteborg?

Femmanhuset
kan jag..Fröken Olssons goda muffins och Topshop is a must...men vad finns det mer för godbitar??
Kommentera 16 st

Jag är kär!

2007-04-05 | 23:36:56 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1232

Mmm jag är kär ...i en parfym...i Anna Suis nya ...dels för den snygga förpackningen med de snygga illustrationerna...men också för den underbara doften..en väldigt typisk Annadoft konstaterade min mamma tidigare idag, och hon själv fastnade för Hillary Duffs...En Annaparfym - en Annadoft för en Annatjej...

Var tvungen att rita lite för att få utlopp för de färger och den glädje jag får av Anna Suidesignen och doften...hmm..undrar vad det är i parfymen egentligen..haha.
Kommentera 8 st

I just don't know what to do with myself..

2007-04-05 | 19:10:25 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1231

hungrig...törstig..sugen..grubblar..segt internet...det ringer på dörren..vad ska jag äta...kissa kanske...åhh vill ha jobb..och pengar..en kopp te till...godis...va fan gör han...va?
Kommentera 26 st

Ett riktigt dilemma de luxe!

2007-04-05 | 17:00:16 | Foto/Fotografering,

Ok..jag har gått en ringled - 6 km idag med mamsingen...sen gick jag ytterligare någon kilometer efter lunch samt sprang en runda på cirka 3,5 km..kanske 4...näe 3,5 är nog mer korrekt...efter det har jag dammsugit och städat.
Ska jag nu fortsätta vara nyttig resten av dagen? Ja det borde jag ju ty jag har redan varit på väg att gråta tre gånger redan när jag sett magen hänga över jeansen idag....fan vad den skvalpade i takt dessutom med moppen!
Fast å andra sidan har jag ju rört på mig så pass att en godisbit inte borde göra nåt av ondo på min kropp...
Hmmm...men dricka latte och läsa bok ska jag i alla fall göra.

Konstigt att jag känner mig så dallrig o fläskig när jag rört på mig öven en mil idag och svettats och varit duktig...*suck*

146310-1230
Kommentera 15 st

Lyxlunchigheter

2007-04-05 | 13:23:54 | Foto/Fotografering,

146310-1229

Det blev godgodmacka till lunch idag med
* Grovt bröd
* Stark Senap
* Ost
* Mozarella
* Sallad
* Tomatskivor
* Soltorkad tomat

Tillsammans med ett glas färskpressad Tropicana apelsinjuice och underbara jorgubbar. Lyxläsning i form av nya Elle som kom med posten idag samt nöjdhet över en nyinköpt foundation : "Translucide" av L´Oreal och en present från mamma - Neutrogena Wash Mask.

Hittills en väldigt skön Skärtorsdag.
Vad har ni för er?
Kommentera 22 st

Lovely Lovely bland geléfiskar och hjärtan

2007-04-05 | 12:32:00 | Foto/Fotografering,

146310-1228Åh vad jag gillar mitt rena kök! Jag gillar att jag och mamma äntligen fick upp "tidningsstället" jag fick i julklapp 2005, på väggen..jag gillar hur ren och fin spisen och diskbänken är...den välfyllda godisochfruktskålen..jag gillar att vi äntligen skrapade bort julklistermärkena från kaklet och istället satte jag upp geléfiskar och hjärtan!

Ja jag stortrivs nu med att sitta i mitt kök. För jag är en köksmänniska. Har alltid älskat att läsa läxor och skriva vid köksbordet, äta långa helgfrukostar och bara vara i köket...men min sambo är snarare mer antikök...

Men nu är köket mitt rum - på ett ickehusmorshemmafruaktigt sätt. Utan här finns allt jag sysslar med - foto, bild, datorn, internet, pärlor, pennor, papp, sax, krita ..mat!

Lovely Lovely..och nu ska jag tillaga mig någon liten slags lunch i mitt kök.
Hmm godmacka med mozarella och soltorkade tomater eller vattenmelon och jordgubbar?

Te är i alla fall givet!
Kommentera 3 st

...och jag ligger svettigt ihoptryckt i soffan med en ...

2007-04-05 | 08:40:55 | Foto/Fotografering,

146310-1227Jag minns att jag såg på Top Model igår...de roliga fotosessionerna med "sliskFabio"...jag minns att jag sa till Stefan att jag var nanig och han sa " Ja, du sover ju aldrig Anna"...

Jag har vaga minnesbilder av att Stefan säger " Ska du inte komma och lägga dig i sängen älskling" och jag mumlar att jag är sååå nanig...

Sedan är klockan halv två på natten, flera timmar senare efter Top Model och jag ligger svettigt ihoptryckt i soffan med en fleecefilt på mig. Tror städande och hyllkatastrofer med skadaddatorpanik inte är så bra för mig...blir så utmattad. Skittrött , rent ut snarkt!

Jag har fortfarande inte vaknat känns det som ty jag satte på vattenkokaren utan nåt vatten i och jag hällde yoghurtskålen full med juice.

Men jag hittade "Prostens barnbarn" på cd...oooo det var min favoritbarnbok/böcker när jag var liten..både att läsa själv och att höra Margareta Krooks underbara röst läsa upp dom på kassettband.
Nu ska jag nog lyssna lite , medan jag dricker te..antingen somnar jag igen eller så blir jag fylld av sprudlande energisk barnliknande energi!146310-1226

Kommentera 12 st

Doktorn som Kunde komma samt påskpresent till moi!

2007-04-04 | 21:28:29 | Foto/Fotografering,

146310-1224

Kallade in "Doktorn som Kunde komma" för att undersöka eventuella inre blödningar...
Eller jag ringde min bror - dataexperten, som kom med en gång ( söt) och pillade lite på tangenterna med en pincett och lugnade mig med att säga att inga inre skador fans på min lille lap top. Men den har fått sig en rejäl smäll.

Annars sitter jag här och rapar efter en väldans god middag i mitt "sprillans nya" rena kök och planerar shoppping..
Stefan var så söt förut...eller det är han ju ofta, men nu vart han extra söt ty vi bestämde imorses att vi inte skulle byta påskpresenter/äggöverraskningar i år eftersom vi åker till Göteborg på påskafton och ska bo på hotell och se konsert och att den lilla resan plus eventuell shopping blir dyrt nog ändå...(plus Köpenhamn nästa vecka wooohoo!)...Ändå rusade han ut förut med skälet att han skulle gå och tippa på dagens Champions Leaguematcher , men kom tillbaka med ett paket till mig innehållandes ett presentkort på Lindex - 200 kronor och ett gulligt påskkort!

Åhhh!

Dessutom fick jag deklarationen idag - får tillbaka 3100:-! Jo jag tackar jag!

Hmm ska jag spara presentkortet till Göteborg eller ska jag köpa den där gråa toppen plus gula väskan redan imorgon på Lindex här i stan???...
Kommentera 10 st

Hyllan kunde ja ha krossat båda två!

2007-04-04 | 17:52:09 |

146310-1223
Alltså..helt otroligt...hur är det möjligt? Jag är så trött...och orolig...

Jag och mamma har verkligen varit skitduktiga, ja framförallt mamma. Vet inte hur många kassar det står på balkongen nu med skräp och bråte i. Hela köket är som ett nyfött rum med kala ytor, rena bänkar, skinande skålar och sorterade bestick.

Nöjda med denna storstädning gick vi ut på en promenad och skrattade och flamsade bara för att få ett samtal från min sambo " Vad har du gjort med köket? Är du arg över nåt?

Och då blev jag ju arg eftersom det inte verkade som att han sett att vi städat de senaste fem timmarna...fast hur skulle han kunnat se det? För han möttes av synen att ena hyllan ovanför mitt arbetsbord i köket rasat ner, pärlor över hela golvet, böcker och tidningar huller om buller och själva den tunga hyllskivan 2 centimetrar ifrån min lap top som hade en massa saker på sig...men som ändå verkade vara oskadd vid första åsynen..likaså min älskade systemdigitalkamera...

Vilken sabla tur i oturen att datorn och kameran klarade sig! Hyllan kunde ja ha krossat båda två!
Istället började jag och mamma att sortera pärlor och smyckesdelar, vilket ändå var mitt nästa projekt att får ordning på...nu fick jag bara sätta igång lite tidigare än jag tänkt...

Fast nu..när jag skulle sätta igång och skriva detta inlägg började tangenterna att lossna...datorn har fått sig en smäll och jag vet inte om det bara är tangentbordet eller om det kan ha inre skador också....

Fan...känner mig ledsen...och fan vad typiskt!!!
Ursäkta om stavfel nu infunnit sig inlägget igenom...men som sagt..tangenterna mår inte bra...

Kommentera 15 st

Med kladdkaka i magen rullar saker på

2007-04-04 | 13:37:46 | Foto/Fotografering,

146310-1222

Min mamma är imponerande. Hon sveper fram som en magisk sagostädfe och kastar skräp och gamla kastruller , plast och papp och annat som bara kastats in i skäp och vrår i hopp  om att det ska försvinna av sig självt.

Vi har ätit goda trekantsmackor och en maffigt kletigt och god kladdkaka med fluffig grädde.

Vet inte hur många kassar och påsar vi har ställt ut på balkongen nu, redo att återvinnas eller skrotas för gott.
Härligt att bli av med skiten!
Kommentera 19 st

nu måste jag svida om från badrock till något mer bekvämt

2007-04-04 | 08:51:59 | Foto/Fotografering,

146310-1221

Jag har fått en finne precis under näsan..den gör ont!

Ahh, nu är frukosten avnjuten, en puffy smoothie och knäckiga mackor med ost och gurka. Ska avsluta det hela med en c-vitaminbrustablett så att jag är riktigt fit for fight att tampas med fula handdukar och trasiga lakan. Mamma är på ingång, kan nog snart se henne om jag blickar ut mot betongen, förbi Statoilmacken och in i Stadsparken.

Det är klarblå himmel idag, kan jag konstatera efter att ha dragit upp persiennerna och faktiskt lite soligt på hustaken.

Nepp, nu måste jag svida om från badrock till något mer bekvämt...typ jeans och linne.
Kommentera 11 st

Önskningar om innehållet i mitt påskägg

2007-04-04 | 07:23:54 | shopping, provrummet & cravings,

146310-1220


Jag skulle inte ha något emot att få ett påskägg fyllt med dessa vackra ting utav någon snäll liten påskbitch till häxa eller någon liten familjemedlem eller hemlig beundrare...Jag skulle A L L T S Å  I N T E  H A  N Å T  E M O T  AT T    F Å  D E S S A  S A K E R!

Haha, den lila plastväskan med massa hål i brings back massa barndomsminnen av hur jag älskade att "riva" upp sidorna på min nästan exakt likadana väska (fast rosa) och sedan sätta ihop den igen med hjälp av tryckplupparna...Fast jag var alltid irriterad över att mina smurf - och Disneyfigurer alltid hade en tendens att ramla ut från väskan..stenar ville heller inte ligga kvar.

Jahapp...Idag är mamma ledig från jobbet och vi ska umgås hela dagen! Hon ska hjälpa mig röja i vårt fruktansvärda linneskåp ( som det ju heter på vuxenska...garderoben med lakan o handdukar) och så hoppas jag på en solig promenad, kanske solariestund och en fika med mamsen...eller iaf något gott i ätbar form .
Kommentera 8 st

blir sugen på glasstårta när jag ser den...

2007-04-03 | 20:43:28 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1219


en tuschteckning jag lekt med i photoshop...blir sugen på glasstårta  när jag ser den...

ujuj...nu har jag druckit alldeles för lite vatten igen...fattar inte varför jag har sådana problem med att dricka vatten?
Juice, te  och lattes går ner hur enkelt som helst, men vanligt rent härligt renande friskt nyttigt vatten går bara inte..vilket också kan projiceras på min oförmåga att komma ihåg att vattna blommorna...
Kommentera 15 st

Så här kan jag också se ut

2007-04-03 | 17:57:22 | Egocentrerat&Vardagligt,

...när jag väntar på att något ska koka på spisen eller att kaffet ska puttra färdigt eller mikron plinga...eller om min kamera råkar sitta på ett stativ med självutlösaren blinkandes...fula posér är ett måste, osminkad är jag, men ett russinpaket är faktiskt jäkligt snyggt...i alla fall Sun Maidspaket..köpte ett sådant sexpack ,iställets för Icas  egna några kronor billigare russin, enbart för snygghetens skull. Kostar det så smakar det...eller om det var tvärtom..?


146310-1218

Kommentera 22 st

Ungefär så här ser jag ut...

2007-04-03 | 15:08:48 | Foto/Fotografering,

146310-1217

...när jag har varit ute och sprungit cirka 3,5 km...
..nu ska jag duscha...

( OBS! Inga tomater kom till skada under fotograferingen)
Kommentera 13 st

Tunnbrödrulledejt med nya Veckorevyn

2007-04-03 | 13:44:17 | Foto/Fotografering,

146310-1216Lunchen uppäten tillsammans med trevlig läsning i form av nyaste, färskaste numret av Vecorevyn. Lila och härligt.
Min lunch idag bestod av
* Fullkornstunnbröd
* Kyckling
* Fullkornsbulgur
* Rödllök
* Majs
* Gurka
* Tomat
* Salladsblandning
* Champinjoner
* Kebabsås

Gick en promenad på nästan 6 km innan lunch, men jag känner mig rastlöst uttråkad just nu och funderar på ännu en promenad eller en joggingtur...


Kommentera 7 st

Ny arbetsplats

2007-04-03 | 12:16:55 | Vardag,

eller..alltså, jag har inte fått jobb eller så...oh nej..men jag har flyttat min lap top från soffan och soffbordet till min pysselverkstad i köket...nu har jag allt "kreativt" på ett och samma ställe..dessutom känner jag med en gång att det är mycket ergonomiskare att sitta där och "lap toppa" än i soffan..
Nu: LUNCH!
146310-1215
Kommentera 9 st

Kan nån Canon Kanonlatte

2007-04-03 | 09:36:16 | Foto/Fotografering,

146310-1214

två stycken favoriter i vardagen...
Kommentera 7 st

varför har jag inte blivit inbjuden?

2007-04-03 | 07:42:28 | Foto/Fotografering,

146310-1213

Godmorgon käraste läsare.
Jag har börjat min dag med att slafsa och sörpla i mig en halv vattenmelon...mmmm water melon.  Kärnorna i vattenmelonen sägs vara bra för njurarna och jag tycker nästan att jag känner mig "detoxierad" i kroppen när jag inmundigar denna frukt. Jag ska fortsätta nyttighetskänslan med en kopp rött te och en kopp grönt te - hey samma färger som på melonen...blablabla....näe jag är nog inte riktigt vaken än för att kunna skriva något roligt...och skriver jag inget roligt sen när jag är mer vaken...ja då få jag hitta på någon annan ursäkt för min tråkighet....

Ohhh! Det ska handla om bloggare och bloggning strax i SVT's morgonprogram....hmmm varför har jag inte blivit inbjuden?

...för att jag är morgontråkig kanske...
Kommentera 5 st

I Love shoe

2007-04-02 | 22:36:27 | Skor Skor Skor!,

146310-1212
Fann denna på Ebay...och jag tycker att den är helt fantastisk...en riktigt magnifik kloss till sko faktiskt.
Kommentera 12 st

Nytt armband och vad är det Homer sysslar med bakom ryggen på Marge?

2007-04-02 | 21:45:58 | Smyckesdesign,

146310-1210 Eftersom det enda program jag följer - Cityakuten, inte behagar visa sig på tv3 ikväll mer än små korta blurriga snuttar innan rutan blir helsvart, så passar jag på att fortsätta med pärlandet. Ett armband blev det nu.

Till salu.


Men vad är det Homer försöker med bakom Marges rygg? Ska han kittla henne? Skrämmas? Eller är det prinsessan han vill åt???

146310-1211
Kommentera 4 st

Nyheter i vårkollektionen

2007-04-02 | 19:56:38 | Smyckesdesign,

146310-1209

Har inte pärlat så mycket det senaste , men idag lös solen in så fint på mitt pysselköksbord i köket, och lös lite extra finfint på just dessa pärlor...så jag gjorde ett halsband..

Till salu.
Kommentera 9 st

Allt blir lite lyxigare med guld och glans...

2007-04-02 | 18:59:30 | Foto/Fotografering,

146310-1208

En sallad, eller vad jag ska kalla min middag för, beståendes av

* Tomatklyftor
* Gurka
* Fullkornsbulgur
* Grön Pesto
* Några ihoprullade ostskivor
* Stora vita bönor
* Hela champinjoner
* Majs
* Rödlök
* Lite kebabsås
* Grillade kalla kycklingbitar

blir så mycket godare och lyxigare med lite guldiga accessoarer och härligt kitschigt rosa läppglans.
Mer guld i vardagen!
Kommentera 6 st

Känsliga och lättpåverkade läsare varnas - extremt goda bilder!

2007-04-02 | 13:40:14 | Foto/Fotografering,

146310-1206

146310-1207


Min sambo Stefan visste precis vad jag ville ha och behövde efter massagen ...Ty när han kom hem på lunchen från jobbet hade han med sig en hamburgare till sig själv, men ur sin jackficka drog han fram en Jordgubbssandwich!

Och det är ta mig sjuttsingen den godaste mackan jag ätit på länge! Mmmmm!

Den och en kaffemedvarmmjölkochkanel kände som det lyxigaste man kan vara med om efter en massage på en måndag på sitt påsklov...Bara lyx bara lyx bara massa lyx!
Kommentera 13 st

Blottade skinkor inför brevbärarens ankomst

2007-04-02 | 11:31:25 | Foto/Fotografering,

146310-1205

Ajajaj....ouff...ujuj...pust.
Jag känner mig helt mörbultad i kroppen.
Kom precis hem från ännu en välbehövlig massage och till skillnad från förra veckan när jag kände mig lätt och skön efteråt känner jag mig nu tung, ömmande och helt orkeslös...orkar knappt lyfta fingrarna från tangent til tangent..vilket känns extra jobbigt nu när jag ser att jag redan gjort två stavfel...uhhhuuu...

Känns som jag gått igenom värsta styrketräningspasset i axlarna och skuldrorna, men så var massören tvungen att trycka hårt på alla mina triggerpunkter - och de var ganska många och hon sa att jag är helt stenhård på hela vänstersida,
Ajajajaj.

Skönt att jag hann med en långpromenad imorses, för nu undrar jag om jag ens kommer orka resa mig från soffan där jag nu befinner mig för att gå på toaletten...fast toa måste jag gå på känner jag...var så orolig för att fisa massören i ansiktet när jag låg där med nedragna bryxor medan hon masserade mina höfter..

...hmmm fast jag kommer nog rusa upp ändå när brevbäraren kommer med posten. För även om jag inte väntar nåt paket eller brev eller så, så slutar jag liksom aldrig att se fram emot posten var dag och hoppas att nånstans har det blivit nåt litet tokigt eller bara ren tur att jag skulle få en miljon kronor  eller en Gucciklänning eller en Diorväska eller kanske en sko från Marc Jacobs med posten...bara så där..som en skänk ifrån ovan.
Menmen..reklamblad från Jysk och Ica är väl inte fy skam det heller...

*suck und ajajajaj*
Kommentera 3 st

Pizza and red nails

2007-04-02 | 07:31:15 | Vardag,

146310-1204

Åhh jag är så hungrig!
Men jag har varken ost, knäcke, Nutrilette, tartex eller frukt hemma så jag kan äta nån god frukost...kaffet är också helt slut så inte ens en latte kan jag göra mig!
Och konsum öppnar inte förrän klockan 8..men de har inte osten jag vill ha...dessutom är de dyrare *suck*
Är så hungrig att jag nästan blir sugen på gårdagens fetaostpizza...fast det finns det iofs inte heller någon kvar...

Åhh är så hungrig att jag jag nästan blir yr av nagellacksångorna!
Hittade ett klarrött lack i en låda som jag testade på fingernaglarna. Sen gjorde jag en variant på " Frans manikyr" på tånaglarna med ett vitt och ett i pärlemorskimrande ton..men det blev ganska ojämnt och mina tår...tja...skoskav, skavsår och en väldigt svullen "pektå"...undrar om denna svullnad någosin kommer gå ner?

Hmm insåg just att dessa bilder kanske är ganska så oaptitliga för er som faktiskt äter frukost..
Sorry!
Kommentera 6 st

Två nya tees kommer lastat

2007-04-01 | 20:07:26 | shopping, provrummet & cravings,

146310-1203


Hittade dessa två teesebay nyss och var tvungen att slå till, dryga 65 kronor styck inklusive frakt var liiite för billigt för att jag skulle kunna motstå dom...sorry mamma...men nu kanske jag inte behöver shoppa på fyra år i alla fall, som du sa...eller åtminstone inte på en vecka...

Annars har jag tagit en skön promend i solsken med mamsingen - ja jag kunde gå i bara linnet utan att frysa det minsta! Sedan bjöd hon mig på en solarietid och ojoj vad det var skönt och ojoj vad jag svettades! Härligt!!
Efter det tog jag och Stefan en mindre promenad i fortfarande lika varmt solsken för att hämta bilen som han tog bort till festen igår. Vi beställde pizza och åkte hem och såg på Futurama medan vi smaskade i oss.
Jag "gjorde om" en vegetariana som på just den pizzerian består av tomat, ost, sparris, champinjoner, paprika, oliver och *gulp* ananas...Jag tog bort ananasen ( usch vidriga skapelse) men lade till banan och fetaost.
Oliverna plockade jag bort väl hemma eftersom jag inte ville röra till det för de stackars bagarna för mycket genom att välja bort halva innhållet och lägga till och blabla..Ja, röra till det lika mycket som denna text alltså nu är rörig..och den blir ju inte mindre rörig just nu när jag ska förklara och beskriva rörigheten jag inte ville röra till.

Och wow vad gott det var med halvsmälta fetatärningar över hela pizzan...dessutom åt jag mest bara fyllningen och lämnar kvar brödet/botten i kartongen *vitamjöletskräcken*
Kommentera 6 st

Plopp i latten..latte i Ploppen

2007-04-01 | 17:50:55 | Foto/Fotografering,

146310-1202


Mm jag gillar latte...
Mmm jag gillar choklad...
Mmmm jag gillar plopp..
Mmmmm jag gillar plopp med latte..
Mmmmmm jag gillar latte i plopp......
Kommentera 8 st

får hoppas att det bjuds till bal på nåt cyberslott

2007-04-01 | 17:07:56 | Foto/Fotografering,

146310-1201

Ja jag skrev ju i fredags att jag fick en bukett med rosaste rosa rosor av min mamma efter att jag stått och suktat ett tag i affären vid just denna bukett och suckat om att man allt skulle ha en klänning som var som buketten...så nu gjorde jag en sådan klänning ...i photoshop...får hoppas att det bjuds till bal på nåt cyberslott eller nåt...
*suck*
Kommentera 3 st

det är det elakaste hon någonsin sagt till mig...

2007-04-01 | 12:12:35 | Foto/Fotografering,

146310-1200

Ahh ljuva sweet breakfast! Kall och fräsch juive tillsammans med varmt och mysig latte. Hårda och frasiga  knäckemackor och några skedar mjuk och len yoghurt med banan.

Måste nog läsa om lite i Anna Johnsons bok " Tre svarta kjolar" om kläder och outfits...för att dömma av gårdagens paniktoutbreak in da outfitdecsionmaking...så har jag inte en hum om vad jag gör eller ens vad jag har i garderoden.. Gaaah! Min mamma sa att jag beöver inte köpa kläder på fyra år...usch...det är det elakaste hon någonsin sagt till mig...

Haha...

Nu ska jag bläddra i Aftonbladet, sörpla latte och smaka på den här dubbelPloppen med lattesmak Stefan nyss kom hem med till mig...latte x 3!
Kommentera 6 st

Pärlor och cosmopolitans, en och annan tequila rose

2007-04-01 | 11:21:36 | Foto/Fotografering,

146310-1198

Ja jag fick en sedvanlig panikattack när jag stod och skulle välja outfit igår...kroppshat och tårar och onda minnen framför ögonen..damnation.
Min mamma blixtinkallades och jag blev så liten och ömklig...

Men till slut kom jag iväg till den där lilla hemmafesten och på grund av bråttomkänslor och ångestutbrott fick jag snabbt fota mig med dålig mobilkamera...men jag fick  till slut på mig svart ribbat linne, gråa stuprör, de nya platåskorna med vristrem från Din Sko ( aj aj hallå skoskav!) och rader och åter rader av pärlor i rosa och vitt runt halsen.

När jag kom till festen var den ..hmmm full..och vi fick gå därifrån ganska så tidigt ty värden hade druckit lite mer än vad han mindes att han tålde...jaja det är sådant som händer.
Jag, Stefan och Jimmy gick tillbaka hit en stund och lyssnade på  Nanowar och " True metal of Steel" som väl var kvällens bästa låt, innan vi skulle gå på  lokal...

Vi gick först till Glada Gränd, som fortfarande, med bara en timmes öppningstid kvar, tog 100 kronor i inträde - och detta är då b-handsvalet av krog i denna stad...vi orkade inte gå ner till den andra utan jag och Stefan gick tillbaka hem och drack öl och drinkar och lyssnade på Kiss, DIO, Gwar, White Stripes, Oasis ( mitt val) Juliette Lewis  the licks, Def Leppard och en massa annat på Youtube.
Det var det bästa med den kvällen...och den slutade på samma sätt som dagen började - tillsammans med Stefan i sängen.
Kommentera 8 st