GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Drömmarna om lugg, minishopping, Söderstrosande i förkyld horribel räkningsverklighet

2007-04-23 | 22:16:42 | Illustration/Teckning/Konst/Design

146310-1336


Oj, den här illustrationen var verkligen jättekul att sitta med. Har försökt nu i flera dagar att få till en lite "Mods/60's style"tjej med tuperat hår och stor lugg...men det har liksom inte gått hur mycket jag än försökt...och jag är inte framme med denna illustration heller...men jag blev nöjd med de ändå och hur den gick att variera med olika bakgrunder och färgplattor.

Har fått en del förfrågningar om vilka program/tekniker jag använder när jag ritar. Det mesta ritar jag för hand med svarta tuschpennor. Sedan fotar jag av det med min Canon Eos 400D och tar in teckningen i Photoshop och färglägger och mixtrar lite. Ibland ritar jag direkt i datorn, fast det är svårt med bara en mus...vill verkligen ha ett Ritbord/platta. Programmen jag ritar i då är Photoshop/Freehand/Indesign/Illustrator.

Orkar inte göra så mycket mer än försöka andas , dricka te och rita. Usch, känner mig bara sämre och sämre. Tur att det "eventuellajättebrajobbet"mötet blev framflyttat från imorgon till på Onsdag...fast det krockar å andra sidan med mina planer att ta mig en tur till Stockholm och hålla Mammi sällskap nu när hon är där hela veckan och jag får bo med henne på hotell....gå på restaurang, äta praliner, strosa på Söder, läppja på lattes...
Buhuhuhu!

Å andra sidan är det en helt horribel räkningsmånad plus att Stefan fyller år nästa helg och mamma i slutet av maj innan den sista halva ynkliga csnpengen kommit.. Så det kanske är lika bra att stanna hemma och spara pengar. Å tredje sidan hade det ju inte behövt kosta så mycket mer än själva tågbiljetterna till/från Stockholm och eventuellt lite minishopping bara då mamma säkerligen skulle stå för maten och drycken.
Å fjärde sidan har jag en liten önskan om att få åka till Göteborg dagen innan mammas födelsedag, en lördag, med mamma som sällskap så skulle vi kunna ha en heldag där med fika och mys och shopping. Kan ju vara trevligare kanske för då blir det ju "semester" för henne med. Nu är hon ju i Stockholm  i jobbärenden och garanterat jättetrött.

Och jättetrött är precis vad jag känner mig nu.
Kommentera 9 st

Kommentarer
janna
2007-04-23 - 22:21:29

usch alla verkar verkligen sjuka ju inte bra inte bra

Elsa
2007-04-23 - 22:25:23

Men gumman krya på dig!!!

Lovely Li
2007-04-23 - 22:40:11

ASschysst bild Anna, fan du e ju verkligen GRYM!!! Du får nog ha en kurs med mig... Jag har ont i halsen... Ska ta en varm kopp mjölk med honung i! Gör det du med! Puss

Anna
2007-04-23 - 22:44:54

Lovely Li: men men jag gillar inte smaken av bara mjölk...och jag gillar absolut inte honung.. *tjura som ett barn*

hihi tack! va snäll du är!
Japp, nu får ja bli frisk så vi kan börja ha våra pysseldagar och workshops!

tycker om dig!!!

Ofelia
2007-04-23 - 22:45:34

Kul! :)
...men ståplats?! Huvva. Huvva. Huvva. ;)

Krama.

Ofelia
2007-04-23 - 22:55:27

What, VILL du stå, menar du? :P

Ofelia
2007-04-23 - 23:01:09

Jag är för gammal för att tränga mig längst fram och hänga över kravallstaketen och crowdsurfa, haha... Nä, nu är det sittplats som gäller. Om det inte är på en liten rockklubb eller festival of course... ;P

Sweetheart
2007-04-24 - 09:27:34

Min kärlek fyller om en vecka :) Så måste försöka hitta någon fin present till honom, och antagligen avstå från någon shopping till mig själv... Men älskar att köpa till andra så det är okej! :) Dock inga massa räkningar denna månad som tur är!
Den där bilden var jätteläcker! Skulle man ha upptryckt på en stor affisch, inramad i en bred svart ram ovanför soffan :)
Kramar!

elin
2007-04-24 - 17:44:23

nämen! vad roligt att du hittade till min blogg. jag blir glad:) jag bukar läsa här varje dag faktiskt!
den där skulle jag gärna ha som tavla på min vägg:)


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: