GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Rosor & Champagne, Feminism & Glädje

2024-03-10 | 18:56:00 | Egocentrerat&Vardagligt

 
Vilken helg! Och vilken vecka egentligen.
Ena kattens födelsedag. Därefter firade jag och sambon 20 år tillsammans - champagne, fransk chokladtårta och röda rosor.
I torsdags byggde jag utställning och i fredags på Internationella kvinnodagen öppnade den. Fredagskvällens spenderades i Kyrkans hus där vi författaren Anna Laestadius Larsson var inbjuden gästföreläsare och pratade om kvinnliga feministiska förkämpar genom historien.
Och igår hade jag vernissage på min egna utställning ”INTE ALLA KVINNOR” på Tidaholms stadsbibliotek.
Konst och print såldes och det blev en del samtal.
Och det känns som en sådan ynnest för mig - både som författare och som konstnär att ställa ut i denna miljö. Bland alla böcker. Bland alla verk. Att få hänga mina feministiska budskap i denna ack så viktiga verksamhet och samhällsfunktion som ett bibliotek ändå är. 
Likaså kan jag känna mig lite blown away över att den feministiska föreläsningen och sammankomsten hölls just i Kyrkans hus i fredags. Jag är inte religiös för fem öre men när olika kvinnor från olika grupper går samman så här och möts och visar att vi kan enas och skapa gemensamma rum för eftertanke, klokhet och kvinnokraft, det är något väldigt vackert i det.
En hade kanske önskat mer engagemang och uppslutning från män. 
Men å andra sidan- det finns fortfarande så många kvinnor som behöver feministiska uppvaknanden och mer kött på benen för att ens ta del av diskussioner och våga bryta normer.
Jag är i alla fall fylld av både energi, jävlar anamma , tacksamhet och ny skaparglädje efter denna helg och kärlek i kroppen efter veckan som helhet.
 
 
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: