GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

det femstjärniga ljuva livet

2018-05-30 | 20:20:44 | Egocentrerat&Vardagligt, Lyx, på resande fot,

Jag är tillbaka i Sverige efter en vecka på Rhodos och innan jag bildbombar därifrån vill jag ju bara skrika ut min totala eufori över den värme som nu råder här i Sverige.. Jag älskar´n! ÄLSKAR´N!!!
 
Men så nuff said om den för detta inlägg.
JAg har alltså varit i Grekland i en vecka, min första gång på Rhodos och det var jag och min älskade mammis som åkte för att fira hennes 60årsdag, bara jag och hon och en helt fantastisk femstjärnig Resort & Spa med egen swimuppool utanför rummet, med eget soldäck och solsängar..en minibar som fylldes på varje dag utöver all all-inclusive och dessutom roomservice som kom och knackade på flera ggr om dagen för att höra om vi saknade något.
Nespressomaskin på rummet, en helt gudomligt skön säng, en sky bar med solsängar ute i en pool, personal som serverade en vid ens solsäng.
 
Det var säkerligen varmare här hemma i Sverige under vår vecka på Rhodos men det var ju varmt hela tiden där, varma kvällar och nätter och det är ju något visst med swimmingpools och sandstrand och havsbris..
Aperol Spritz blev min nya favoritdrink och något chockartat så har jag käkat ananas i mängder...japp..Jag som till och med fått vända hem från butiker där där det varit ananasprovsmakning, med spyan högt upp i halsen och ed ett ananashat så starkt...käkade ananas i tid och otid ...kanske var det just femstjärning överdådig lyux som behövdes..
 
Ja det var sannerligen en underbar vecka med en av de bästaste människor jag vet och är så glad att vi unnade oss detta och jag skulle mer än gärna återvända till samma ställe igen. Sensimar Atlantica Resort & Spa.
Men först - totalnjuta av sommarsveriges ljuvlighet i detta nu och om 4 veckor är det Kreta med Karin.
Fan livet - så gött!
 
 
 
 
Kommentera 1 st

Nä men..jorå så att...

2018-05-23 | 20:05:38 | Egocentrerat&Vardagligt, Lyx, på resande fot,

(null)

Tänkte väl bara kika in här och säga att jag har det väldigt jobbigt just nu ..väldigt...det tar på krafterna och psyket det här med att just nu befinna sig på ett femstjärnigt Resort & Spa , på ett väldigt varmt Rhodos med min ömma moder. I en svit med swimuppool med bubbelfunktion och egen terass...med minibar som ständigt fylls på med dricka och snacks utöver all cava, prosecco, nespressos och aperol spritze som förtärs under alla timmarna i solstol..
Ujuj.. men nån måste ju göra detta också..
Kommentera 0 st

Dagar till bredden fyllda med livets liv

2018-05-14 | 09:04:03 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
 
 
 
Måndag morgon och jag sitter med kaffet och ostochkorvmackorna ute på altanen i lätt sommarklänning. Solen steker redan hett och fåglarna kviddevittrar så härligt.
Jag har haft en sån himla fin fin helg!
Ja inte långhelg som många andra med ledig röd dag i torsdags och klämdag i fredags men vad gör väl det när både lördag och söndag liksom bara fylldes av härligheter nog för att ge mig energi för en massa dagar framåt.
 
Det har varit svettiga löprundor i bara shorts och liinne, klockan trekaffe med cheesecakefika , det har kommit vänner på spontanbesök, håret har fått självtorka ute i värmen efter dusch, syrénerna har slagit ut och sprider den allra ljuvligaste av dofter och jag plockar in en ny bukett varje kväll. Det har varit så härligt sommarvarmt så timme efter timme har spenderats i solstolen och nu börjar huden bli så där härligt fräkning, brun och lystrig som jag tycker att min bara blir just om sommaren. Min bästa vän och jag har haft härligt poddlyssnande-tilltugg-gött-solstolshäng och kunnat förnimma det som komma skall med fler sådana dagar och Greklandsresa på semstern.
 
Jag och mannen i mitt liv har ätit gott, drack bärs och slökollade på Eurovision, tagit kvällspromenader i den härliga kvällsvärmen och bara insupit sommaridyllern som bara blir starkare, grönare, skönare för var dag nu. Och nästan lika härligt som de många och långa heta soltimmarna älskar jag när det kommer de här intensiva störtskurarna med åska och bara sitta på altantrappen och se hur det forsar och höra dundret och smattret.
 
Att kiunna sitta i kvällningen under äppelträdet och se solen bilda fantastiska ljusstjärnor mellan de allt mer blommande och grönskande kvistarna och samtidigt höja ett glas med kall Prosecco och liksom säga skål till Livet...ojoj.
 
Det är en så härlig härlig underbar tid att leva nu och just sådana här dagar finner talesättet " Det bästa i livet är gratis" sinn verkliga mening och sanna essens.
Kommentera 0 st

Älsk på det

2018-05-07 | 22:06:41 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Som jag längtat...efter de här ljuva majmorgonarna..som är som högsommardagar. När solen gassar redan vid 9 på morgonen och det bara är att kliva rakt ut i trädgården eller på altanen och sätta sig med morgonjavat och bara njuta av ljudet till fågelkvitter, humlesurr och avlägsna gräsklippare.
 
Idag var jag ledig efter en hård arbetshelg och det var så gott så gott. Låg i solen i princip från kl 10 till kl 18 med ett litet avbrott för lite kantklippning och sen blev det klipp av hela gräsmattan på kvällskvisten .
 
Det enda som skiljer sådana här somriga majdagar från juni och juli är att det gröna inte är riktigt lysande än och många träd och buskar fortfarande ser döda ut...men nu blommar plommonträdet, syrénen är på G och äppelträdet exploderar snart.
...och om två veckor ligger jag i en solstol på Rhodos, kan knappt fatta det. Det kändes så avlägset när det bokades i januari och nu är det snart dags!
 
Nepp nu ta lite aloe vera på några väl valda delar av kroppen, nu är det vita pattar och röd kagge här, haha.
 
 
Kommentera 3 st

hej du underbara maj!

2018-05-03 | 10:21:15 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
 
 
Äntligen!!
Äntligen är underbara bästa sköna MAJ här!
Den finaste och i min mening den ljuvligaste av månader. Den när all grönska kommer och exploderar. Den när hela sommaren fortfarande ligger framför en. Den när det brukar vara de första varma mornarna när man kan gå till jobbet i sandaler och utan jacka. Den med de första härliga långa, ljumma, ljusa kvällarna. Den när alla dofterna kommer..syrén, 
 
Och månaden inleds med den rödaste av röda dagar - 1:a maj!
I år åkte jag och mamma upp till Stockholm. Jag har inte firat Första maj där sedan jag bodde i hufvudstaden och det är 17 år sedan nu. En helt annan typ av folkfest, engagemang och anda än här i Tidaholm om än att det är eldsjälar som tågar här också.
 
Vi gick till Kungsträdgården och bland Körsbärsblommor och röda fanor sprack himlen upp i ett ljuvligt solsken just som Jonas Sjöstedt gick på scen och höll ett mycket bra tal. Jag hoppas hoppas så nu på att det blir en fortsatt röd regering i höst med än mer inflytande och plats för Vänsterpartiet.
 
Och mitt i denna politiska eufori kan det uppstå så härliga möten.
Där satt jag och mamma och drack varsitt glas rosé. Jag, egenföreatagren med min snordyra Vuittonväska, mamma - fabriksarbetaren och fackkämpen som var den första kvinnan att komma med i Swedish Match styrelse bland massa kostymmän och vi fick sällskap en stund av en manlig lärare från Värmdö som bodde i kollektiv och där enades vi i våra gemensamma politiska åsikter och hade bra samtal. Underbart!
 
Efter tal och tåg så strosade vi vidare genom älskade Stockholm, lite shopping, glass, restaurang innan vi gottade ner oss i hotellsängen och körde härliga hudvårdsrutiner.
Älsk på det!
 
 
Kommentera 1 st