GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Go green, go me!

2015-06-30 | 22:37:41 | Klädfunderingar& Önskeoutfits, Outfits och Garderoben, shopping, provrummet & cravings,


Jag beställde hem den här ribbade illgröna poloklänningen från H&M förra veckan då jag tyckte den såg urläcker ut.. Och det är den..men modellen är svår på mig som är kort, kurvig och ganska storbystad. Blir lätt att man ser än kraftigare ut... Men va fan.. Stefan tyckte jag var jättefin vid första provningen, det är en läcker klänning och ibland måste man banne sig våga sig ut ur sin comfort zone och strunta i dumma nojjor.
Så den får allt stanna.
Dessutom tycker jag att den är en perfekt version av Carries , om än vita mer genomskinliga klänning , men liknande modell, från avsnittet "All that Glitters" från säsong 4. :



Kommentera 9 st

Lördagslooken

2015-06-29 | 23:06:14 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff, Outfits och Garderoben,




Så här såg jag ut i lördags...en outfit för cirka 700 kronor totalt men som jag tycker känns glammig och härlig deluxe en varm sommarkväll.
En skön och i mitt tycke perfekt mönster och färgmix och lite så där Carrie Bradshawigt som jag gilar det.

Klänning: Ica Maxi
Kimono: Gekås / Ullared
Väska : såldes på min gamla webshop/ avanna
Skor : Nelly.com 
Kommentera 0 st

Perfect weekend

2015-06-28 | 19:32:30 | Egocentrerat&Vardagligt,



Jag måste säga att jag haft en ganska så perfekt helg.
Jag stämplade ut kl 16 på fredagen, gick till systemet och köpte en flaska rött, en flaska rosé och en flaska Tequila  Rose.. Den sistnämnda var det flera år sen sist jag köpte.
Cyklade hem och tog helg min älskade Stefan med burgare och en kall öl.
Sommaren kom.
Lördagen började med sovmorgon och sedan nån timme i solstolen.
Sedan gick solen i moln en stund och då passade jag på att ta en löprunda medan Stefan fixade lunch och lagom till jag duschat var det bara att dra på bikinin igen.
Bortbjudna på grill mot kvällen hos svägerskan, bror och brorsbarn tillsammans med mamma och pappa.
Väl hemma igen kom Karin och Sara hit och vi satt till kl 2 inatt och pratade, lyssnade musik och drack rosé ute på altanen .
Stefan och jag satt sedan uppe till 4snåret och såg en by dag gry Innan vi hoppade i säng.

För få timmars sömn i kropp och knopp egentligen men söndagen som varit molnig men ändå somrigt varm har spenderats i annan stad och vi har fikat pch shoppat ditt och datt.
Nyss har vi avnjutit en grillmiddag till och nu ska vi sätta på en nyinköpt tv-seriebox och käka godis.

Perfekt helg består just av ingredienserna kärlek, vänner, familj, sol, shopping, nöje, motion och gottigheter . Vila , minnen , skratt, energiboosting, avkoppling, spontanitet. 
Kommentera 4 st

Som en stor guldmedalj

2015-06-25 | 22:42:26 | Egocentrerat&Vardagligt, Träning&Hälsa,


Godkväll på er finaste bloggosfär!
Hoppas ni mår bra.
Jag har jobbat 12-20.30 idag och hade först planer på att ta en morgonlöprunda imorses..men orken fanns inte inte lust heller så jag prioriterade sovmorgon, kattgos och sedan lite lugnt trädgårdsarbete. Man måste lyssna på kroppen.
Men efter jobbet ikväll kände jag mig piggare och kvällsluften kändes skön så bytte jobbjeans mot shorts satte lurarna i öronen och gav mig ut på en halvtimmes runda.
Vilket jag absolut inte ångrar. 

Grönskan är lummigare på kvällen mot morgonen...fåglarna sjunger snarare än kvittrar, och doftrna..dofterna om sommarkvällarna när allting varit igång hela dagen..ojoj.
Sen att på ena sträckan möta den lågt stående kvällssolen som nästan bländar en likt en jättestor guldmedalj medan den peppande musiken ljuder i öronen. Underbart!

Nu njuter jag av te, naturgodis lite kall pepsi max och ser några avsnitt av Huset Fullt...och minns sommaren 1992 när jag var 10,5 år gammal och vi just hade fått tv4.. Det var varmt , som det ju alltid är när man minns barndomens underbara sommarlov, och Huset Fullt blev en favoritserie för flera år fram som jag tittade på den lilla 14tum stora tvn som hade fått flytta in på mitt rum.
Oj..nu blir jag nostalgisk här. Jag minns mina barndoms somrar med värme.
Kommentera 1 st

jag tävlar inte mot någon, jag kämpar för mig själv

2015-06-23 | 20:52:33 | Egocentrerat&Vardagligt, Träning&Hälsa,

 
 
Midsommarhelgen den förflöt förbi med en lagom blandning av god mat, god dryck, skratt, kärlek, mys och umgänge med några av de bästa och närmsta samt några stycken löprundor.
I midsommarpresent med Posten kom en uppsättning snygga löparkläder från min fina moster. Blev så glad och tacksam. Linnet är ju bara så fint och det har redan fått vara med på två löprundor.
 
Förra veckan hade jag semester och blandade de dagar vädret tillät solning och lathet med några härligt svettiga springturer.
Och även denna vecka när jag på två dagar varit på jobbet 19 timmar har det sprungits två rundor.
Just nu satsar jag på att få in några fler löppass i veckan som är kortare men lite snabbare än vanligt , istället för några få längre.
För omväxlings skull. Jag vet att jag kan springa en mil om jag vill. Nu vill jag springa kortare och snabbare
 
Igår morse så var det ljuvliga 23 grader varmt när jag begav mig ut vid 8tiden ...och det finns inget härligare nästan än just de här så fantastiska sommarmorgonarna när solen står högt redan jättetidigt och det är varmt och böja sin dag med att just möta grönska, natur, blå himmel, sol..känna svetten rinna, lyssna på bästa musiken och bara flyga fram över asfalt, grusväg och gräs.
Det är inte så mycket prestige i det här med springandet för mig..som jag skrivit förr. Jag är inte intresserad av att springa lopp. Jag är inte intresserad av att dela med mig av exakta tider på vilken distans etc. Det här med löpningen är bara min grej, min bubbla, min tid.
Jag känner itne heller att jag tävlar mot/med mig själv.
Däremot kämpar jag FÖR mig.
 
Ikväll var det lite extra viktigt att komma ut på en runda, trots att jag sprang igår och trots att jag jobbat och redan vart igång en hel del på jobbet..
För det var ju det här med min lungemboli..
 
Ikväll är/var det premiär för Allsång på Skansen.
Mysigt, idylliskt och trevligt på alla sätt och vis.
Jag minns att jag såg säsongavslutningen förra året..den där kvällen den 12:e augusti
Till en början satt jag här i soffan där jag sitter nu och njöt av programmet men kände ett styng av sorg..att det liksom var lite sommarslut och hösten skulle ta vid..
Och den där känslan..den växte sig bara starkare och starkare tills jag satt här med en så ofantligt stor ångestklump i hela mig. Jag kände faktiskt någon konstig dödskänsla.
Sen hostade jag blod. Bara så där.
Blev rädd. Chockad.
Gick och la mig..sov.
Gick upp.
Kände mig märklig.
Gick till jobbet.
Mådde konstigt.
Tills det inte gick längre.
Akuten..väntan..röntgen..smärtor..än mer smärta.
En ickediagnos.
Hemfärd.
Sova hemma.
Än mer smärta.
Panik.
Sen ringde sjukhuset. De hade kollat plåtarna igen. Proppar i båda lungorna.
Sen väntade de värsta dygnen i mitt liv.
Ett halvår med blodförtunnande.
Jag är frisk nu.
Även om de psykiska ärren är något jag jobbar med nästan varje dag. Jag gråter fortfarande mycket.
Jag kommer liksom aldrig veta om jag kommer få proppar igen. Jag vill inte. Jag vill inte.
 
Men springandet är ett sätt för mig att känna att jag ÄR frisk.
Att jag orkar.
Och kväll hjälpte löpturen mig att få känna mig frisk , att bekräfta det för mig själv, medan Ptera Marklund står vacker och grann och sjunger där i tv:n i detta nu.
 
Jag vann över de där propparna.
Dom tävlade jag mot.
Men jag kämpar för mig. För min skull.
 
 
Kommentera 5 st

Midsommarhälsning

2015-06-19 | 11:20:09 | Egocentrerat&Vardagligt,


Önskar er alla en underbar midsommar vad ni än ska göra.
Vi skippar stora fester idag och ska ta dagen lite som den kommer. Ut och åka bil en sväng , kanske ta en glass och sen äta och dricka gott tillsammans med svärföräldrarna här hemma. Planlöst och kravlöst, som jag föredrar det sådana här högtider när det oftast målas upp idylliska drömbilder som kanske aldrig slår in ändå.

Ta det lugnt nu alla. Njut. 
Namaste. 


Kommentera 1 st

Love them chunky heels

2015-06-18 | 20:55:43 | Outfits och Garderoben, Skor Skor Skor!, shopping, provrummet & cravings,



Fortsätter på skotemat här och tipsar om dessa chunky heels från Nelly.com
Väldigt höga men superbekväma supersnygga och lovely.
Inga problem att gå struttpromenad med mamma idag för att köpa midsommarblommor , bära hem kassar eller spatsera genom Stadsparkens regnvåta gräsmattor i dessa klackar .
Tio tår upp!

Kommentera 1 st

Jag skäms inte. Jag älskar.

2015-06-17 | 20:24:03 | Skor Skor Skor!, shopping, provrummet & cravings,


De skor jag köpt denna vår/sommar... Hittills...

Ända sedan bloggar blev ett faktum och att detta var, och fortfarande är, en arena där tjejer och kvinnor är ledande och mer framgångsrika än män, främst inom modebloggsgenren där shopping, stil och dagens outfit är stående inslag, så har det ifrågasatts och debatterats vilt huruvida det är sunt och legitimt att lägga till exempel en månadslön på en designerväska. 

Men det ifrågasätts sällan huruvida det är ok eller inte att lägga motsvarande summa på teknikprylar eller kanske bildelar, ja helt enkelt mer "klassiskt manliga" hobbys.

Du beundras litegrann om du köpt en dyr, stor tv men ses ner på du lagt samma summa på en väska. Viss sorts konsumtion får "wow!" och annan sorts får "what?".

Jag har köpt många par skor den senaste tiden.

Kanske för många enligt somliga.

"Men Anna! Hur många har du köpt egentligen?! Vad har det kostat?! Nu får det väl ändå vara nog?!"

Somliga ställer sig också frågande vad jag ska med alla klackar till. När ska de användas? Egentligen? Hur ska jag hinna?

Jag vet inte.

Ofta och mycket är drömmen.

Sanningsenligt - vissa kanske faktiskt inte kommer hinnas användas alls. 

Men jag älskar dem.

Jag älskar skor. Det spritter i hjärtat. Pirrar i magen.

Det behöver inte vara Prada, Louboutins, Manolos eller dyra skor alls. Nej jag äger inga "märkesskor" överhuvudtaget om man inte räknar ett par tusenkronors från en specialkollektion som släpptes när första Sex and The City-filmen hade premiär. Inköpta i en liten skobutik i Kiel.

Ett par ljuvliga zebramönstrande 13-centimetersklackar med tillhörande rosa skokartong och påse med Sex and the City-logo. Aldrig använda som just skor, men väl använda som inredningsdetalj och framförallt glädjekälla.

Jag kan bli lika kär i ett par 99-kronors på en lågpriskedja som ett par 1999-kronors på lyxigt varuhus.

De skor som inte hinner användas, ja de blir till en del av hemmet. Somliga i väntan på att kanske få användas nästa år. Vissa spenderar hundringar och tusenlappar på kreddiga brickor, vaser och glaspjäser att ha som prydnad. Sådana inköp ifrågasätts sällan. Antar de ses som mer värdiga. Mindre ytliga kanske.

Men jag ser mig omkring där jag sitter, låter blicken stanna på ett par svarta 70-talsaktiga platåskor till vänster, ett par leopardfärgade pumps till höger, ett par strassbeklädda guldfärgade sandaletter därborta på byrån och ett par neonrosa klackar vid en bukett nyplockade syrener.

Jag ser scenarier, outfits, miljöer, drömmar.

Vissa kanske tycker att jag bara försöker förklara bort ett beroende.. Ursäktar. Kanske.

Men jag skäms inte.

Jag älskar.

  

Och i en gråtrist vardagslunk är längtan och drömmar viktiga.

Passion... som trumfar disk och tvätt.

Skor är min.

Och just passion och drömmar... Kan de någonsin sättas pris på sådana?

Kommentera 2 st

SJP! OMG!

2015-06-17 | 11:43:44 | Film/TV/Kändisar, SATC-Sex&theCity,

fot: Calle Andersson / Bild från Aftonbladet
 
Ojoj....Sarah Jessica Parker är på besök i Stockholm.
En del av mig vill bara slänga mig på första bästa tåg upp mot hufvudstaden och leta rätt på henne..och ..hmm ja och?
Jag har festat och umgåtts med mina musikgudar Suede..Jag har fått en snorkråka av självaste Thåström, en annan stor idol..
Men SJP?
Den största av dom alla för mig...Nä vad skulle jag säga .
" Hello Äss Jäy Pii. Aj have biin ö fän since Görls jåst wånna have fun!?"
 
Komma springandes med en av mina tavor och ge henne?
 
Blev ju helt till mig i trasorna förra året när hon svarade på en av mina tweets.
Nej vissa kändisar ska man nog helt enkelt aldrig träffa..det blir för stort.
 
Och hon har nog redan gullt upp ändå med SATCstinna tjejer..kvinnor som glor efter henne nu ändå.
 
men ändå..åhh..
Kommentera 2 st

my beach body 2015

2015-06-16 | 16:55:57 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben, Träning&Hälsa,

 
Ahh härlig andra dag på min semestervecka!
Började med en 5,5 km löprunda med nytt personbästa på 5 km.
En kopp kaffe på altantrappen i solen innan det blev en skön dusch.
Halvklart väder men när väl solen tittat fram mellan de vitgrå tussarna har det varit varmt och skönt så har tomtat runt i bikini flera timmar nu och fått lite solbränna.
När det varit lite kyligare har den underbara kimonon suttit skönt.
 
Och appropå bikini..kropp..beach2015..
Så här ser min "beach 2015"kropp ut.
Inget så kallat "thigh gap" i sikte..inga magrutor heller...bristningar här och var..brösten är olika stora och kanske börjat hänga en aning men de är naturliga och har nu 33 år på hmm nacken.men det är en kropp som funkar, den är vad jag vet i detta nu frisk och kry. Den klarar av att springa flera mil i veckan, slå mina egna rekord.
Det är en kropp med bikini på.
Allt som saknas är en beach.
Kommentera 5 st

Back to basics - me and my Asics

2015-06-14 | 22:07:14 | Träning&Hälsa,

 
Tidigare i våras så var det ju dags för mig att köpa nya löparskor. Det blir ju allt som oftast några mil sprungna i veckan nu för tiden om ork och hälsan finns.
Så mina gamla Asics började känas nötta och stötta och när en punkt i axeln börjar göra ont ja då är det dags för nya skor med ny dämpning.
Då blev det ett par knallrosa Adidas på Stadium..som försäljaren sa var ett par neutrala skor.
Sen läste jag på och det visade sig att de var för ett pronerande löpsteg.
Gick tillbaka till affären och de kollade mina fötter etc och sade att visserligen har jag neutralt löpsteg yes..men att anklarna och knäna tenderade att luta inåt och att pronationssko ändå kunde vara bra.
Ok.
 
Första testrundorna kändes ok..men sen kom smärtorna på insida fot..upp i vristerna..en trötthet och en seghet..bläsch.
Och löparskor är ju ändå en större utgift så vart lite ledsen.
Som tur är kunde mamma ta skorna istället.
Sen har jag läst mig helt matt på nätet och jämfört neutrala skor, priser, betyg, recensioner etc..och inte blivit klokare.
Så åkte vi en snabbissväng till Skövde idag...gick återigen in på Stadium..och kom ut med ett par tusenkronors neutrala Asics.
 
Tog en testrunda på lite över 5 kilometer ikväll..och herregud..vilken lättnad..Bokstavligen!
Kände knappt skorna på fötterna, benen kändes lätta, som om de flög fram.
Så härligt!
 
Och hade inte en lyxpizza skvalpat runt i magen och orsakat håll deluxe så hade nog både tiden blivit bättre och distansen längre haha..men det råder knappast nån sko bot på.
 
..och mitt i löprundan, så kom en stor vacker fasanfågel gåendes framför mig..från ingenstans kom den..
Kändes lite magiskt. Vackert.
Bara på löprundor..
Livskvalité.
Kommentera 2 st

precis som i sagorna..

2015-06-14 | 21:00:38 | Egocentrerat&Vardagligt, Krönika/Politik/Tankar,

 
Söndagskväll i mitten på juni..sommarsverige. En helg som svängt mellan värme och huttrande obehagliga kalla vindar. Vädermässigt. Känslomässigt. Händelsemässigt.
Lördagen den 13 juni där en prins fick sin hjärter dam, där damen - en flicka av folket blev till ett lands prinsessa , precis som i sagorna.
Och precis som i sagor var gårdagen fylld med både lycklighet, men också svärta och sorg.
Nyhetsrapporteringen igår, ett guldkantat bröllop som ramades in av det ena dödsfallet efter det andra.
Små små barn i olyckor.
Explosioner. Dödsskjutningar. Olyckor. Dödsfall.
 
Sjuttonåriga Lisa Holm hittades död. Inte alls många mil från var jag bor. Grannkommun.
En total tragedi .
Vi vet inte vad som hänt eller hur eller egentligen vem eller vilka som är skyldiga ännu och till exakt vad.
Men att det är tagiskt att en så ung tjej inte längre finns kan vi alla vara överens om.
En tragedi som tillhör och ärrar denna unga tjejs närmsta familj och vänner. En privat personlig tragedi som tyvärr blivit till mångas allmänna uttryck för vidriga politiska åsikter. Än mer tragedi.
 
Det är fint att se att så många blir berörda och engagerade . Att folk kan mötas och skapa värme och kärlek i sorg. Skapa närhet, samförstånd, tröst.
 
Men jag kan bli lite frågande och ställd till hur många som gör en sådan sorg till ett personligt massuppdaterande i sociala medier där det skriks ut desperation  med stora bokstäver, visas bilder på tända ljus i kyrkan..varför det nu är viktigt att just ta upp telefonen under ett sådant tillfälle.., gråtande emojis i mängder. Vissa typer av människor som på nåt sätt ändå får allt att handla mer om dom själva än den/det det faktiskt berör.
Men sen är sorg inte logisk och behöver inte vara..kan inte vara.
 
Jag är glad att det ändå blev en prins och prinsessadröm igår så att den 13 juni 2015 inte går till historien enbart för hemskheter..utan för att påminna oss att trots allt hemskt som händer kan det också hända bra saker.
Det är viktigt att komma ihåg det.
Så att vi som fortfarande lever lär oss att ta vara på just det - livet.
Kommentera 0 st

Semester & bröllopsyra

2015-06-12 | 20:35:02 | Egocentrerat&Vardagligt, Illustration/Teckning/Konst/Design,


Illis: Moi

Jag är inte rojalist.. Inte egentligen. Men jag älskar den här bröllopsyran som varit både med Vickan och Madde.. Och nu imorrn med Carl-Philip och tillhörande marathontvsändning.
När Viktoria gifte sig var det varmt och härligt och jag blev totalt uppslukad .. Såg själva bröllopet själv hemma men framåt kvällen gick jag över till min bästa Karin.

Och imorrn ska vi se hela bröllopet tillsammans . Dricka bubbel och äta prinsesstårta och bara njuta. 
Så härligt!

Idag gick jag även på semester . Visserligen bara en vecka denna första omgång men ändå.. Ska bli så skönt.
Känt mig småkrasslig hela veckan dock.. Men igår och idag kom sommaren och idag kunde jag lägga mig i bikini några timmar.. Och firar in denna första sommarvecka med lite hederlig röd bonnabränna. 

Och så ska ju midsommar firas, på ett eller annat sätt denna semestervecka också.

Nu- årets första grillning!
Kommentera 0 st

Syrenernas sista dans

2015-06-11 | 21:51:08 | Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering,

 
 
 
Den här tiden som varit, sedan kanske två veckor bakåt...den är så dyrbar, så lyxig.
Den korta perioden när syrenerna blommar och sprider den allra mest ljuvliga doft.
Den lyxen att var och varannan dag kunna plocka en maffig syrénbukett från egna trädgården och ta med sig den fantastiska ljuvligheten in..låta några syrénkvistar stå i badrummet, i hallen, i tvrummer, i köket och i sovrummet.
Att omfamnas, mötas och få insupa just den doften.
Det är liv.
Det är en upplevelse lika storartad varje år.
Och varje år blir det också en sorg när de lila blommorna nu börjar till att bli bruna. De faller ner till marken och kvar är endast de gröna bladen på buskarna.
Snart blir det inga fler buketter..inte i år.
Syrénerna dansar snart sin sista sommardans.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera 3 st

den ljusnande framtiden är vår

2015-06-08 | 22:13:02 | Egocentrerat&Vardagligt, Hus/Renovering/Inredning,

 
Här sitter jag just nu, vid min rosaklädda macbook och skriver min månadskrönika om mode/stil/design till lokaltidningen.
Min lilla "carrie bradshaw"stund en gång var fjärde vecka ungefär.
 
Helgen den ko och gick. VAr för en gångs skull ledig både lördag och söndag.
Var "gräsänka" då Stefan var på Sweden Rock.
Jag åt saker jag gillar, hade godis och chips för mig själv. Tomtade runt här hemma. Tränade.
Hade Greys Anatomymarathon på säsong 2. Städade, renbäddade. Pysslade litegranna i trädgården.
Blev även en spontan utgång med två kollegor som sedan följde med hem och vi satt här, drack öl och lyssnade på massa bra musik och såg en ny dag gry.
Klockan 6 gick jag och lade mig på söndagsmorgonen.
Så härligt. Det är nåt alldeles visst med att just sitta uppe en natt så där..spisa plattor ( ok spotify) och vips har solen gått upp igen, fågelkvitter utanför, sommardofter som sipprar in från altandörren..och precis som för exakt 15 år sedan när jag tog studenten och festade hela den veckan, kände jag en framtidstro. Lycka och liv.
 
Nä, fylla på tekoppen och få färdigt krönikan nu.
Denna vecka är jag krönikör.
Jobbar på Netto.
Har 3 fotograferingar bokade.
Busy.
Sen kommer jag ha en veckas semester.
Då hoppas jag på varmare väder och tillfällen att bära öm än inte alla, men flera av mina nya skor.
Kommentera 0 st

Call HER Caitlyn

2015-06-03 | 10:39:43 | Illustration/Teckning/Konst/Design, Krönika/Politik/Tankar,

illustration: jag
Att känna att man har fötts som "fel" kön ...Det är nog en känsla som ingen av oss som inte känner så kan sätta oss in i och heller inte har nån som helst rätt att döma.. vare sig känslan eller att hen väljer att göra en könskorrigering. Jag kan bara börja tänka att det måste kännas att man inte är hel. Inte sig själv. Inte den man vill vara.
Och det..det är ju ganska så grundläggande för oss alla att vi ändå måste få och ska trivas med oss själva och den vi är. För att må bra.
 
Hela världen har granskat, följt, hånat, spekulerat, dömt..dömt ut, skrattat, hånat, applåderat, hyllat..den forne Bruce Jenner, numera Caitlyn Jenner. Styvpappa till Kim, Khloe, Rob och Kourtney Kardashian, pappa till Kylie och Kendall Jenner. Följts i Kardashiansåporna. Varit känd som en av USAs OSguldmedaljörer.
I veckan exploderade sociala medier när omslaget på Vanity Fair släpptes och Bruce blev Caitlyn inför hela världen.
Så starkt.
Så bra.
Så modigt.
Så naturligt.
Så som det ska vara.
 
Kommentera 3 st

Happy Birthday Marilyn

2015-06-01 | 22:57:03 | Illustration/Teckning/Konst/Design, Marilyn Monroe & kära ting,

 
Fick bli en teckningsstund idag innan jobbet..och vad passade väl bättre att teckna idag, den 1 juni, än Marilyn Monroe på vad som skulle ha varit hennes 89:e födelsedag.
Marilyn..The one and only.
Kommentera 2 st