GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

my homes are where my heart is

2021-06-30 | 22:24:35 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,

 
Även om både huset och trädgården ändrats ganska så mycket sedan jag själv bodde och växte upp där så är det ändå något alldeles visst med att vara "hemma" Där mina rötter slog rot och där jag fick gro, formas och växa. I barndomshemmet. Det som alltid är Hemma med stort H , hur många egna hem jag än skaffar själv. För jag känner mig hemma, älskar huset som jag själv har, men home is where the heart is och vilken tur att hjärtat kan rymma flera hem.
 
 
 
Och jag älskar outfiten dessutom, essensen av budget blandat med lyx.
Väska - Louis Vuitton
Klänning - Zara
Solbrillor - H&M
Sandaler - Skopunkten
Kommentera 0 st

att vila för att orka

2021-06-29 | 20:57:00 | Egocentrerat&Vardagligt, Träning&Hälsa, Träning&Hälsa,

 
Efter att ha vilat i princip hela midsommarhelgen och att jag släckte lampan vid midnatt natten till måndagen så trodde jag att jag skulle vakna tidigt och komma ut på morgonlöprunda. Kroppen ville tydligen annat. Den ville ha mer vila och sova. Nästan 9 timmars sömn. Och från sängen gick jag bara ut till altanen och la mig vid poolen. Reste endast på mig för vätskepåfyllning, bikinibyte efter dopp och toabesök. Klarade av jobbsamtal och jobb-sms där jag låg och senare på eftermiddagen satte jag mig i skuggan och jobbade på mitt råmanus med alla korrförslag min lektör gett mig på de första femtio sidorna.
Sen, sådär efter 18tiden kom suget och lusten. Efter en löprunda. Och ut kom jag och det blev en av de bättre rundorna på länge. Likaså var löprundorna jag gjorde förra veckan också bland de bästa på flera år. Dessa gjorde dagarna efter jag bara njutit av massa god mat som pasta och några glas rödvin. Och det är väl ändå det som är det viktiga? Balansen ? Njuta av livets goda, lyssna på kroppen när den vill vila och sen känna glädje och lust när man presterar. 
 Så glöm inte det hörrni. Njutning. Lusten. Vilan. Balansen.
 
( ja jag säger även att skit i så kallad aktiv vila - totalt slapperi är faktiskt också helt jäkla tillåtet)
Kommentera 1 st

prestationskrav och pizzanjuteri

2021-06-26 | 19:16:31 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
 
Jag har sommarlov.
Jag är ledig.
Förutom frilanskrönikörandet och det egna företagandet då.
Några fotograferingar här och där men mest består ju mitt egna företagande av eget skapande. Målande efter egen lust. Ibland säljer jag en tavla. Ibland får jag en beställning. Men mest är det på ”egen begäran”.
 
Jag har någonstans en tid känt, vilket jag ventilerat med de allra allra närmsta, att det inte är helt ”ok” att jag är ledig. Att jag ”borde” än det ena än det andra. Att det inte är helt ok att inte göra "nånting". Ingen har ställt de kraven på mig, men jag känner dom ändå. Som små hjärnspöken. Kanske är det presterarsamhället i stort ihop med egna  väldigt höga prestationskrav. När jag pluggar blir jag besviken om jag inte fått högsta betyg istället för att vara nöjd med att blivit godkänd.
Inom skapandet känner jag även att jag hela tiden måste göra något nytt, hela tiden komma med något nytt att visa och/eller posta på sociala medier eller i vissa konstgrupper.  Vilket ju givetvis också hör ihop med att om jag i alla fall skapar något så har jag ju gjort NÅGOT och inte legat på den där latsidan.
Men jag försöker släppa på det där. Visst det är fattigt om kontot inte fylls på den 25:e men jag har ett gott sparkapital, ska inte säga annat. Jag var oerhört duktig på att spara undan medan jag hade jobb, innan vi blev varslade på jobbet och jag satte mig i skolbänken igen.
Jag trivs dessutom väldigt bra hemma.
Jag ska ju, om jag tänker efter och rannsakar just presterarhjärnan, förbereda för utställningar och hey - jag skriver ju faktiskt på en bok och kanske kanske att den i framtiden blir en inkomstbringande?
 
Man vet ju inte.
Men man måste chansa.
Leva.
Njuta.
Och när ska en sommarälskare som jag inte vara ledig om inte just om sommaren? Såjag jobbar på att sänka  kraven.
Spola bort dom.
Lyssnar på de där bästa människorna jag har runtikring mig.
 
Som i måndags - när jag tog  en pizza och ett glas vin medan åskan mullrade och njöt av måndagen, av sommaren, av ledigheten och av livet och sa just då adjö till det dåliga samvetet och de dumma kraven ingen egentligen ställt.
 
Kommentera 0 st

Konstnärs-författar-klänningen

2021-06-16 | 19:46:00 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,

 
Jag la upp en bild på den här klänningen på storys häromdagen och det rasslade till i DM-inboxen från en massa som ville veta varifrån den kom. Var nästan så att jag kände mig lite influenceraktig där ett tag och mindes den gamla goda modebloggartiden...ja med mina mått mätt då.
 
Klänningen är i alla fall från H&M, jag klickade hem den för några veckor sen och nu verkar den typ slut i alla tre färgerna på nätet men finns säkert i butiker.
Dagen efter bilderna togs och mitt influencermoment så rev ena katten sönder den, ett stort hål som jag med mina skrala sykunskaper nu lagat.
 
Men utöver det så tycker jag att det är den perfekta konstnärs-författar-klänningen tillika perfekt för sommardagarna som är lite gråa och regniga.
Kommentera 0 st

Jag gjorde det!

2021-06-15 | 19:42:13 | Egocentrerat&Vardagligt, Text//Författarskap/Dikt/Prosa,

 
 
Ikväll firar jag med ett glas kripigt vitt eller två.
För vet ni? Jag har för första gången skrivit klart ett helt bokmanus.
 
Jag har alltid älskat att skriva , det var ju egentligen därför jag startade den här bloggen för alla dessa år sedan.
Jag har någonstans alltid närt författardrömmen. Gått en del kreativt skrivandekurser och alltid fått bra feedback. Sne har jag ju skrivit krönikor nästan varje månad i 11 års tid för lokaltidningen. Men aldrig fått tummen ur så att säga till ett helt bokmanus. 
Så började jag ju, vid sidan av högskoleutbildningen i höstas även en ettårig Skrivarlinje vid Sörängens Folkhögskola. Vi fick skriva skrivkontrakt med oss själva och jobba kring ett projekt. Jag hade påbörjat en feelgood/roman, hade 16 skrivna sidor när jag började utbildningen.
I fredags var det avslutning.
 
Och idag kunde jag skriva "SLUT" på mit skrivprojekt. 262 A4sidor, lite över 98 000 ord.
Jag vet att nu väntar en jäkla massa redigeringsarbete. Stryka, skriva om, flytta, stryka, ändra om lite till. Sen kanske jag vågar skicka iväg till ett förlag.
 
Men jag gjorde det. Jag har skrivit ett bokmanus.
Och jag är så jäkla tacksam för dom som står mig närmast som trott på mig och stöttat och peppat hela vägen.
 
 
Kommentera 4 st

så kom sommaren

2021-06-07 | 09:14:07 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Ja så kom äntligen sommaren. Maj månad firades ut med värme och sol och den har ju hållt i sig.
Maj var också en intensiv månad i skolan.
Jag har slitit och kämpat med framförallt Javascript. Det börjar lossna lite i alla fall, men det är långt ifrån självklart eller at det faller sig naturligt för mig när jag kodar. Samtidigt lästes en annan delkurs i Content management och så har jag ju skrivarlinjen.
 
I fredags var det sista dagen på högskolan för läsåret och jag har därmed gjort mitt allra första år vid högskolan - vad gäller program. Jag har ju läst en hiskeligt många kurser genom åren sen jag tog studenten, men aldrig program.
Och om ett år kan jag förhoppningsvis ta min examen som Webbredaktör/Informationsarkitekt. Och tillåter ekonomin ska jag försöka läsa det tredje året också och ta en filosofie med Frontend. Kommer inte ha nån CSN då men om jag kan lyckas jobba samtidigt så ska det gå.
 
I fredags skolavslutningsskålade jag med mamma i bubbel, jag blev bjuden på frukost efter en löprunda av bästevännen och i lördags kom svärföräldrarna med blommor och vin. Vilka fantastiska människor jag har kring mig som stöttat och pushat. Jämt.
 
Nu väntar sista veckan och avslutning med den andra utbildningen jag gått - Skrivarlinjen.
Därefter väntar väl lite "sommarlov" varvat med en del jobb och företagande. 
 
Och förhoppningsvis många härliga dagar vid poolen.
 
 
Kommentera 0 st