GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

dan före dan före dan...

2023-07-22 | 15:36:46 | Egocentrerat&Vardagligt, Text//Författarskap/Dikt/Prosa,

 
Tänk, att för ett år sedan satt en där på altanen…i bättre sommarväder, och skrev på de där tre böckerna som nu ett år senare släppts. Och jag kan bara bocka och buga för alla fina ord, omdömen, recensioner och DMs som trillat in lite här och var och att så många verkar älska mina karaktärer Barbro och Barbie. Stort tack!
Och det är även många som skriver att ni längtar efter måndagens boksläpp och den tredje delen. 
Och jag, ja jag är nervös och pirrig som vanligt.
Och skriver på nya Barbro och Barbieäventyr.
Mest under tak dock.
Kommentera 0 st

En vecka, två boksläpp

2023-07-12 | 14:58:41 | Egocentrerat&Vardagligt, Text//Författarskap/Dikt/Prosa,

 
Förra måndagen var det ju dags igen! Nästan på dagen ett år efter min författardebut och ”Living la vida glamping” släpptes den första av tre fristående böcker om Barbro och Barbie- "Sommarspaningar &Snickarglädje". Alltså samma karaktärer som i min första bok. Här får ni återigen tre somriga feelgoodböcker att lyssna på i hängmattan, på stranden eller kanske sittandes på altanen medan regnet smattrar. Åttioåriga Barbro fortsätter med att gå sin egna väg och löser allehanda problem medan hon äter sin älskade Skogaholmslimpa, läser deckare och bär hårdrockströjor. Dottern Ingela försöker väl då och då få i henne en grönsak och barnbarnet Barbie fortsätter med fotograferandet och att skaffa sig en ny älskare och vara en självständig kvinna.
I måndags släpptes den andra boken "Flamingos, fejk & familjefejder" och därefter kommer den tredje  boken "Living la vida glaming-andra sommaren" den 24 juli. I den sista boken återvänder Barbro & Co till Fjölleby camping och glamping och många karaktärer från min första bok återkommer.
De här tre böckerna är fyllda med dråpligheter, värme och humor, en hel del kärlek. Lite mysterium, snyltande katter, konstiga grannar, heta grannar. Men framför allt är det ju de starka banden mellan Barbro, Ingela och Barbie som står i fokus. Tre generationer kvinnor som så länge de har varandra klarar de allt. Och de sätter också alltid varandra främst. 
 
Även om mina böcker tillhör genren feelgood och de absolut innehåller sådana ingredienser – hey, jag vill ju att läsare ska må bra av mina böcker trots allt. Så försöker jag ändå gå ifrån normerna. Kvinnorna klarar sig allt som oftast bra själva. Eller att kvinnor kan tillsammans. De behöver inte en man som fixar allt. Mina kvinnor skälver inte så fort en man rör vid dem. Mina kvinnor dricker, svär, onanerar, äter och söker nödvändigtvis inte den stora kärleken eller familjelyckan eller suktar efter barn. Det finns trots allt många sätt som en kan feel good på.
Och det är så jag vill fortsätta skriva. Starka, självständiga kvinnor. Feministiskt och frispråkig feelgood.
 
Kommentera 0 st

Femboksförfattare

2023-07-02 | 13:34:16 | Egocentrerat&Vardagligt, Text//Författarskap/Dikt/Prosa, karriären och drömmen om en,

 
Den här författaren börjar nu känna sig aningen pirrig och nervös ty imorgon är det boksläpp!
Imorgon är det åter dags för Barbro och Barbie från min debutbok ”Living la vida glamping ” att äntra era öron eller läsplattor igen. Och den här sommaren så blir det hela 3(!) boksläpp ! Galet, galet. 
Det var i juni förra året, innan jag ens hade släppt min första bok som jag fick kontrakt på dessa tre och som jag sen skrev på under sommar, hösten och vintern.
Bara att få trebokskontrakt som ännu ej utgiven kändes ju helt… wow.
Och den första- Living la vida glamping , antingen älskades eller hatades. Antingen var den för vulgär och manshatande eller så älskades den just för att sin frispråkighet och att den var annorlunda. Och jag har fått en hel del Mail , DMs och blivit stannad på stan av folk som ÄLSKAR Barbro och vill bli som henne. 
Living la vida glamping hamnade på Storytels topplistor och tja.. nu är det ju sannerligen pirrigt och nervöst då hur dessa tre böcker ska tas emot . 
… och samtidigt skriver jag vidare på ännu fler Barbro och Barbie-äventyr. 
 
Dessutom kan jag fortfarande knappt fatta att Klara Zimmergren har läst in de här tre böckerna. När jag fick reda på att det skulle bli hon blev jag fullkomligt starstruck.
Kommentera 0 st