GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

om hjärtat kunde sluta värka..om hjärtat kunde bli friskt

2011-07-31 | 18:26:18 | Egocentrerat&Vardagligt,

Imorgon går vi in i den sista semesterveckan för det här året.
Vi entrar även augusti månad och kommer snart kännas i vinden att hösten närmar sig runt hörnet och det kommer låta annorlunda om löven i träden.
Vår semester i år har mest kantats av oro för Ozzy, vår ena älskade kattpojke.
På vår första semestervecka skulle vi ha åkt till Kusten för en långweekend.
men Ozzy kaskadkräktes, blev slö och apatiskt så vi fick strunta i stuga och klippor och åka till Skara och Djursjukhus.
Där stannade han två nätter med dropp, infusioner, provtagningar och tvångsmatning men inga fel hittades mer än "långsam tarmfunktion/känslig mage".
Han fick komma hem var som vanligt i nästan 4 dagar innan han återigen började kräkas kräkas kräkas och åter kräkas.
Tillbaka till Djursjukhuset och han fick återigen ligga inne i två nätter men återigen hittade de inga fel på honom.
Så fick han komma hem, var ganska trött men inte så konstigt med tanke på vad han varit med om.
Så åkte vi till Stockholm i måndags och mina föräldrar passade katterna. Enligt dom var han jättepigg, lekte, busade och åt av det dietfoder han nu är satt på för magens skull.
Vi kom hem i torsdags och han mötte oss i dörren, jag plockade upp honom för en puss och då var han så varm om nosen att hettan riktigt slog mot mig.
Sen började han nya och nös följande dygn säkert 6-10 ggr i timmen och ville varken äta eller dricka.
Tvingade i honom grädde.
Konstant varm nos.
Nyser. Slö. Trött.
Så ringde jag jouren på Djursjukhuset igår som tyckte att det lät ju inte alls bra. Att vi skulle tvinga honom att äta, det är det viktigaste så han inte torkar ut eller får leverskador. Vi kunde frångå dietfodret och ge honom det han vill ha.
Han får dyr tonfisk i vatten vilket han äter med glädje och det kom nästan glädjetårar från mig över att se honom äta. Men han nyser och nyser, nu har det börjat komma lite tjockt snor/saliv/slem. Vissa nysningar låter som rena rama elefanttrumpeten.
Han är trött och slö.
Och jag begriper inte vad det är för fel på min älskling. Blir så ledsen.
Det gör så ont i mig. Jag är så konstant orolig. Vill bara att han ska få vara frisk nu. Se honom vara sitt vanliga glada jag som jagar sina brorsor.


Kommentera 30 st

Är detta "svenneväskan"?

2011-07-31 | 12:07:04 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Iphonen har ju blivit till något av en "svennetelefon". Var och varannan har den.
Överallt ser man kvinnor män flickor och pojkar sitta med sina fingertoppar  eller långa naglar och peka och dra på sina telefonskärmar, en del ser mer vana ut än andra.
Jag själv har en iMac och en Macbook men har fortfarande inte känt att jag är redo för heltouch utan kör lite safe och bekvämt med en Xperia mini pro med tangentbord.

Men om vi nu kan kalla Iphonen för en svennetelefon så tror jag att en Louis Vuittonväska snart kan kallas för svenneväska.
När jag var i Stockholm i veckan som var så vet jag inte hur många tjejer och kvinnor jag såg med en LV lite nonchalant hängandes på ena armen. De matchades med alltifrån dyra dräkter, LBD´s, Christian Louboutinsskor, skrynkliga Gina Tricotklänningar och baggyjeans och flipflops.
Och jag undrar ..försvinner inte lite av dess tänka "exklusivitet" jag antar man vill känna när man lägger en stor summa pengar på en sådan väska, när sååå många andra går runt med den?

Jag har aldrig förstått hypen kring dessa bruna monogramväskor. Vari ligger dess popularitet och åtråvärdhet?
Jag tycker fortfarande att de i stilen påminner om väskor jag fick av mamma när jag var liten som hon hade fått som nån premie i nån bokklubb. Då tycker jag i alla fal att deras mer blanka lackade väskor är lite snyggare. Eller de utan en massa monogram över hela väskan.

 

Nej skulle jag nån gång få snuskigt mycket pengar och känna att jag vill lägga en del av dessa på en väska ja då är den klassisk Chanel 2.55 som hägrar för mig..klassisk snygg stilren enkel.

..men även Chanel har ju gjort en del jäkligt fula väskor.

Kommentera 14 st

rock tonight

2011-07-30 | 19:21:13 | Outfits och Garderoben,

Åh det verkar bli en jättefin sommarkväll! Det har varit grått grått grått hela dagen men klarnar det upp och solen tittar fram.
Och det blir nog absolut utgång ikväll.
Kör väl på den här looken:

Kommentera 8 st

games people play

2011-07-30 | 11:57:51 | Outfits och Garderoben,

Jag har startat min lördag med ett pass på motionscykeln och ett avsnitt Sex and the city.
Jag tycker det är så fantastiskt tråkigt med motionscykeln så jag måste ju kolla på nåt bra samtidigt.
Men det jag finner som en enorm glädjeaspekt med cykeln är :svettet!
Jag är en sån som knappt svettas när jag gympar, styrketränar, springer, powerwalkar eller utför annan träning. men cykeln! Oboy! Det ser just nu ut som jag varit ute i spöregn, det bara rinner! Härligt!
Så nu blir det en skön dusch och sedan sen frukost.

Blir nog en promenad med mamma i eftermiddag, kanske en tur  till solariet och ikväll funderar vi på lite öldrickande och pubhäng där ett Iron Maidencoverband som spelar.

Inte omöjligt att jag kör jeansshortsen och nätlinnet då med en nyinköpt lite oversizekavaj över och high heels.

Kommentera 6 st

den lätta brisen smeker min kropp genom varje litet maskhål

2011-07-29 | 17:43:21 | Outfits och Garderoben,

Åh mitt nya nätlinne kom väl till pass redan idag.
Varit ute på en långpromenad+fika med mamma..var tvungen att prata av mig lite...och jisses så svettigt och kvavt det blev. Blev kladdig och fuktig hela jag så var bara att duscha när jag kom hem.
Och nu njuter jag på balkongen med en kopp te en  hög tidningar, Summer and the City-boken och det iklädd jeansshorts och nätlinnet.
Love it..den lätta brisen smeker min kropp genom varje litet maskhål..mmm

Kommentera 12 st

don´t miss out on...

2011-07-29 | 16:55:57 | Avanna konst/design/foto,

 

Ja missa nu inte att fynda av det lila som är kvar av SommarRean på WWW.AVANNA.SE

Det säljer slut i en rasande fart. Vilket ju är meningen.

Nu vill jag tömma lagren så att AVANNA kan fyllas med nya fräscha höstnyheter.

Och jag tar gärna emot DINA önskemål och förslag på motiv och plaggmodeller.

Och t o m Söndag kan du dessutom dubbelfynda genom att använda koden SUMMER för att få din beställning fraktfritt inom Sverige.

Kommentera 4 st

återkomsten av plagget

2011-07-29 | 12:47:56 | shopping, provrummet & cravings,

Jag har sett att nätlinnet börjat göra "comeback" hos kedjorna nu.
Nätlinnet aka brynjan minns jag var så oerhört populärt sommaren 2003. Man såg Pernilla Wahlgren, Charlotte Perelli och andra svenska kändisar ( detta var ju före modebloggarnas tid) bära nätlinnen - bugetvarianter såväl som lyx/dyrare varianter och i alla möjliga färger på var och varannan mingelbild i tidningar.

Jag bar också nätlinne och tyckte det var skitsnyggt men kanske mest på grund av Carrie Bradshaw från avsnittet Evolution Säsong 2.

 

Jag använde sönder mina nätlinnen och sen var det svårt att få tag på nya.

Men nu Stockholm kryllade det av dom i olika varianter...ångrar lite att jag inte köpte ett guldigt på H&M.

Kom hem med ett vanligt vitt. Så snyggt till lite bränna( som jag väl får skaffa mig i solariet) och går att klä både upp och ned och snyggt med en enkel bh under.

Kommentera 9 st

Oh Girl

2011-07-29 | 10:49:50 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

pic made by me

 

En liten snabbskiss medan jag väntade på att en frukostbricka på nåt sätt liksom magiskt skulle dyka upp av sig självt..innan jag insåg att jag får nog hålla till godo med vad som finns hemma: Knäckebröd...sooo not inte sugen på det.

Kommentera 4 st

Sprängfylld med inspiration och skaparlust!

2011-07-28 | 19:22:28 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Åh nu bubblar jag över av kreativ lust och inspiration igen.
Så härligt!
Jag fotograferade en massa i Stockholm och fick till en hel del bilder jag blev väldigt nöjd med.
Måste fotografera mera..det är ju en av mina stora passioner - fotandet...och jag vet ju itne riktigt vem jag skulle vara utan min kamera..även om jag inte visar det så megamycket här i bloggen ala fotoblogg.

Och sen är jag ju jättejätteinspirerad modemässigt, skaparmässigt och tecknarmässigt efter den fantastiska Lars Wallinutställningen.
Kläderna i all ära där på utställningen men det jag älskade allra mest att se var hans tecknade skisser..
Love it!

Så nu vill jag bara göra "slarvig" snabbskiss efter snabbskiss med block och penna akvarell pastell krita färpenna..och i datorn.
Och jag har ju planer på att få till en kollektion med t-shirts, tygkassar och linnen på www.avanna.se i höst med just modeskisser.
Finns det intresse för det?





Kommentera 14 st

hem ljuva hem, utlandsbeställningar och egopics

2011-07-28 | 16:19:29 | Egocentrerat&Vardagligt,

Då var vi hemma igen. I lilla Tidaholm, i kära lägenheten hos våra små pälsbeklädda älsklingar till katter. Åh vad vi saknat dom.
Så skönt att vara hemma också tycker jag som den hemmakära hemmagris jag är. Och längtar efter att få sova i egna sängen inatt med katterna på och kring mig. Har sovit uruselt de här tre nätterna på hotellet tyvärr. Brukar annars sova bra på hotell men nu  bodde vi liksom i "cabin rooms" nere i källarn, varmt och kvavt och inga fönster så man vart helt groggy på morgonen utan nåt dagsljus som vittnade om att det var dags att kliva opp.

Nu ska vi käka en pizza och kolla på lite 30 Rock. Sen blir det väl att  packa upp, tvätta, öppna och betala räkningar, kolla igenom Stockholmsshoppingen och efter det är det bara att ta tag i alla ordrar som vräkt in på AVANNA SHOP senaste dagarna. Från Sverige givetvis men också från Finland, Danmark, Tyskland, Frankrike, Holland och USA! Gud vad roligt!


Kommentera 11 st

kiss

2011-07-27 | 18:48:14 | Avanna konst/design/foto,

Vill bara visa hur snygg SnyggVictoria är i et plagg från AVANNA - Kisstischan! Och hur hätligt hon skriver om Avanna/plaget/matchning.

Just nu är det fraktfritt inom Sverige på AVANNA om du anger koden SUMMER i kassan och så är det ju BIG SUMMER SALE samtidigt..så passa på att gör dina MegaAvannafynd Nu!





Och Dissy har inhandlat linnet med samma motiv och drömmer om att matcha det så här snyggt:



Kommentera 5 st

Maria montazami kom gåendes...

2011-07-27 | 15:09:10 | Egocentrerat&Vardagligt,

mms_img49292 (MMS)

Maria montazami kom gåendes...

Kommentera 3 st

it must be love love love

2011-07-27 | 10:42:32 | Egocentrerat&Vardagligt,



Sju och ett halvt år tillsammans och det känns som om vi är nykära just nu.
Håller handen tar på varandra, heta blickar, stannar upp mitt i stegen för en kyss. Uppskattande blickar och komplimanger när jag klätt upp mig för middagen osv.

Underbart!
Kommentera 20 st

Öl på Mosebacke.

2011-07-26 | 16:54:32 | Egocentrerat&Vardagligt,

mms_img49290 (MMS)

Ahh en bärs bärs bira på söders höjder och Mosebacke är ljuvligt! Och vilken tur vi har med vädret. Enda gången det regnat idag var medan vi satt på Djurgårdsfärjan. Ikväll blir det nog restaurang i Gamla Stan...imorrn måste det bli shoppingdag!

Kommentera 8 st

Lars Wallinutställningen skitbra nu blir d...

2011-07-26 | 14:51:54 | Egocentrerat&Vardagligt,

mms_img49288 (MMS)

Åh Lars Wallins utställning på Prins Eugen/Waldemars udde var verkligen helt fantastisk!! Vilka skapelser vilka konstverk! Vilken inspiration jag fick och ojoj. Vilken karriär och designskatt. Vi tog Djurgårsfärjan från Slussen över till Gröna Lund/Djurgården. Och sen promenrade vi till muséet...dock hade jag vrängt till adressen i skallen till Djurgårdsvägen 6 istället för Prins Eugens väg 6 så ja..vi traskade och traskade, blev en rejäl promenad - tur jag valde att lämna klackarna på hotellrummet och valde platta basketkängor istället. Så det smakade extra gott med en kall öl, grönsakspaj och en fransk chokladtryffeltårtbit med grädde till på Lilla Hasselbacken efter promenaden och museibesöket.

Kommentera 0 st

Idag blir det modeutställning o båttur.

2011-07-26 | 11:31:46 | Egocentrerat&Vardagligt,

mms_img49287 (MMS)

Idag blir det modeutställning o båttur.

Kommentera 1 st

Det här är Stockholm i mitt hjärta.

2011-07-26 | 00:23:49 | Egocentrerat&Vardagligt,


Åh den här Stockholmstrippen kan vara precis vad jag faktiskt behövde ändå fast jag inte kände så eller visste om det.
För ack så underbart det ändå är en sommarkväll i slutet på juli att uppleva stirstadspulsen när temperaturen är precis så där lagom att man endast behöver en tunn jeansjacka över den än tunnare sommarklänningen meddan man sitte rpå uteserveringen och tar ett glas rödvin till tonerna av det sommarglada folkstimmet.. De knappt brunbrända benen knottrar sig inte av köld och de bara fötterna i de öppna högklackade skorna får säga HEJ VÄRLDEN HÄR ÄR VI.
Visst sjutton infinner sig en Carrie Bradshaw ala SATCfeelin´när man struttar gata upp och gata ned på 12 centimeters klackar och några centimeters platå medan klänningens vid dansar runt låren och håret det är uppsat i en lagom slarvig hög knut.
Ambulanser polisbilssirener röda neonskyltar upptända kyrkotorn blinkande nöjesfält skvalpande vatten kullersten och ett inferno av dofter från tunnelbana gatukök fiske pissoarer nybakade våffelstrutar lite svett och tunga parfymer.
Intryck och avtryck. Inspiration på topp hjärnan bultar hjärtat bankar.
Kommentera 10 st

hej hej stockholm

2011-07-25 | 13:17:53 | Egocentrerat&Vardagligt,


 

Nu är vi framme i kära Stockholm och har checkat in på hotellet. Ska väl snat bege oss ut och äta lunch och bara ha det gott.

...och det kliar redan i shoppingtarmen..väldigt mycket...mmm..

 

Kommentera 17 st

Say no to Violence!!

2011-07-25 | 08:03:25 | Avanna konst/design/foto,

Avanna Webshop

www.avanna.se

129:-

 

Kommentera 4 st

söndagspuls

2011-07-24 | 18:08:41 | Egocentrerat&Vardagligt,

 

God kväll blogosfären. Hoppas ni mår bra.

Här flängs det runt. Har hunnit med långpromenad och skönt snack med mamma. Vi har pantat massa PETflaskor och handlat mat. Hunnit med en balkonghängsfika med min bästaste Karin. Jag har packat ordrar printat fakturor och följesedlar. Gosat med katterna..försökt trösta stackars Ozzy som inte alls gillar dietmaten och vill ha mer och annan mat..stackarn.

Och nu så ska vi börja packa resväskan. Nästan 4 dagar i huvudstaden väntar för mig och darling tillsammans med mina svärföräldrar. Vi ska bo på hotell, äta och dricka gott och njuta av storstadspulsen.

Jag älskar ju Stockholm, det var ju mitt hem under ett år dessutom..men jag har ju aldrig turistat där..och eftersom jag är den Stockholmsvana utav oss fyra känns det ändå lite som mitt ansvar att försöka hitta på roliga saker där uppe...hmmm..ty de andra tre uppskattar ju inte shopping lika mycket som jag gör.

Tänkte vi kunde åka runt med nån sån där sightseeingbåt en eftermiddag/kväll.

Sen vill jag se Lars Wallins modeutställning på Waldemars Udde.

Men sen vet jag inte..tips?

Kommentera 9 st

om bullar & bomber

2011-07-24 | 11:14:05 | Krönika/Politik/Tankar,

 

Ibland finns det inget godare än en kanelbulle..

 

Igår kändes det ju väldigt märkligt att ens blogga, ja utan att nämna de hemskheter som hänt i Norge och det känns väl fortfarande lite märkligt..jag menar blogga om en kanelbulle medan jag sitter och tittar på Nyhetsmorgon och de frutansvärda bilderna från massakern och bombningen.

Men jag känner mig tom. Tom på känslor.

En del bloggare har skrivit jättefina sorgeinlägg. Och det som hänt är så himla jävla fruktansvärt på alla sätt som finns. Sånt här får inte hända vare sig i Sverige Norge Uganda Usa Indien Turkiet Spanien ...ingenstans! Jag kan inte ens börja förstå hur det ens kan rymma så mycket ondska fientlighet hat som det gör och gjort i han som utfört dåden. Hur är det möjligt? Och ja det gär mig lite extra ont i hjärtat över att se att dådet utförts mot människor som delar politiska åsikter med mig själv.

Samtidigt så undrar jag över mig själv..jag jämför mig med en del lamslagna bloggare och sådana som lämnat kommentarer hos bloggare. Ja jag tycker det är skithemskt och kunde jag önska det hela ogjort skulle jag gjort det bums. Men jag känner mig inte bedrövad. Jag känner ju ändå att livet dagen vardagen helgen bloggen jobbet företaget intressen skapandet ja allt jag håller på med rullar på. Jag har inte blivit handlingsförlamad.

Kanske är ändå det hela, trots att det är i vårat närmsta grannland, ändå för stort för att greppa vidden av? I alla fall för mig. Jag vart liksom mer bedrövad när Anna Lindh mördades eller när prinsessan Diana omkom. Men då kanske det ändå var enklare att greppa..en person en hemskhet. En människa med ett ansikte som man kände till som man kunde rikta sorgen till..?

Kanske är det i Norge så nära att man innerst inne vet att de kunde lika gärna hänt mig, dig, alla man känner, här där man själv bor..för den där ondskan finns tyvärr överallt. Se bara här på nätet där folk dagligen spyr ut hat och elakheter bland anonyma kommentarer. Folk som verkar leva för att vilja få andra att må dåligt. Eller bloggare som faktiskt skriver rent rasistiska inlägg där de önskar livet ur vissa folk och folkgrupper.

Men man måste få låta livet gå vidare och få känna och visa att det även finns godhet kärlek och glädjeämnen.

Och bara för att man, jag, folk inte bloggat/inte bloggar om det i Norge  eller sätter flaggor på Facebookprofilbilden eller ändrar statusen till en massproducerad sorgestatus betyder inte det att man, jag, folk inte bryr sig.

Kommentera 18 st

äntligen en somrig sommarkväll

2011-07-23 | 19:10:01 | Egocentrerat&Vardagligt,

Vi njuter av en förhållandesvis ganska så skön sommarkväll med lite blå himmel som skymtar mellan de vita molntussarna, en och annan värmande solstråle, varm luft och typiska sommarljud som brummande raggarbilar, fågelkvitter, getingsurr och typiska sommardofter av nyklippt gräs, varm asfalt med dunstande vattenpölar på en och annan grill som tänts, nyskuren kebab från pizzerian nedanför.
Vi lyssnar på musik och roliga radioprogram, dricker kalla bärs och tittar med kärlek på Ozzy som sovit lugnt och tryggt här på en kudde sen han kom hem vid lunch och de två andra sötnosarna Charlie och Biscotti som då och då pussar på honom.

 

Update: Nu öser regnet ner och det blev typ kolmörkt..oh well..två timmar sommar i all fall..inte illa..suck.

Nu blir det soffa och film och lyxpasta!

Kommentera 3 st

denna lördag kräver extra kärlek

2011-07-23 | 14:17:11 | Egocentrerat&Vardagligt,

Lite innan klockan nio imorses ringde Djursjukhuset och sa att Ozzy ville komma hem. Så det var bara att slänga i sig frukost, borsta tanden och sätta sig i bilen. För vi ville ju ha hem Ozzyponken!
Han är mycket piggare, har vätskats upp med dropp, men hade tydligen kräkts på sjukhuset igår.
Fortfarande inte fått nån egentlig förklaring på hans problem.
Men nu har vi köpt en stor säck med dyrt dietfoder, vilket vi får sätta alla tre katterna på då vi ju inte kan ge de två andra vanlig mat och låta Ozzy vara utan.
Nu hoppas jag verkligen att detta hjälper och att vi slipper åka in med honom nåt mer.
Han fick smärre panik i buren i bilen på väg hem stackarn så han var helt slut när vi kom hem.
Älskade hjärtat.

Och nu sitter vi framför tv:n och försöker begripa förstå ta in allt det hemska som hänt i Norge..denna ondska.

Kommentera 11 st

Vinn Valfritt plagg från Avanna.se !

2011-07-22 | 22:01:48 | Avanna konst/design/foto,

Nu tycker jag att vi kör en tävling igen!





Allt du behöver göra är:

 

1) Gilla detta inlägg på Bloglovin ( har du inte bloglovin går det naturligtvis bra att tävla ändå..vet att jag har fler läsare än bloglovinföljare)

2)  Gån in på WWW.AVANNA.SE och kolla igenom sortimentet och välj ut vad du vill ha. Skriv en kommentar här om att du är med och vilket plagg du vill vinna - glöm inte din mail adress!

3) Klart!

Tävlingen avslutas söndag 24 juli kl 20.00

VINNARE: http://momomoa.blogspot.com/2011/07/win-garment-of-your-choice-from.html

Ni får givet-givetvis extra pluspoäng om ni skriver om tävlingen i era bloggar och/eller på facebook, gör lite reklam för Avanna osv...Sånt uppskattas!! Men absolut inget krav!

http://elfmaaaan.blogg.se/2011/july/baby-jag-tror-jag-ar-kar.html som skrev ett så gulligt inlägg om Avanna och sortimentet vann Presentkortet på 150 kr.
Kommentera 97 st

there´s so much more than me and you

2011-07-22 | 16:30:09 | Egocentrerat&Vardagligt,

 

underbar episk låt jag blev kär i tack vare än mer underbara Vampire Diaries

Kommentera 13 st

grey thursday

2011-07-22 | 12:20:20 | Egocentrerat&Vardagligt,

Efter att vi hade lämnat Ozzyponken på Djursjukhuset igår så åkte vi in till Skara centrum för att se oss omkring och kanske ta en mysig fika. Skara är jättefint, lite som Hjo med gammeldags byggnader och så den mäktiga kyrkan förstås så jag fick ju lite jag-tog-inte-med-mig-kameranångest.
Fotade dock lite med min lille mobil.
Blev ingen fika i Skara, vi hittade inget mysigt fik och Skara kändes om möjligt, i alla fall igår, dödare än Tidaholm.
Så vi åkte in till Skövde och käkade pasta.

Alla bilder får vara i svartvitt både vädret stämningen hjärtat och känslan var ju totalgrå igår.

Kommentera 13 st

MacPink!

2011-07-21 | 21:26:48 | shopping, provrummet & cravings,

Jag älskar verkligen looken på min kritvita blanka Macbook..så stilren så snygg.
Men åh..jag tror ändå jag måste pimpa den med ett blankt rosa skal...så läckert...så rosa..så  hmm så Jag.


Och så kan jag ju bära runt den i snyggaste rosa tygväskan från AVANNA..så klart !

Kommentera 12 st

jag känner mig ändå som en mamma...

2011-07-21 | 17:38:17 | Krönika/Politik/Tankar,


Jag skrev ju för några veckor sedan om mig och min o-längtan efter barn. Att jag aldrig sett mig själv i framtiden som mamma eller känt en längtan efter barn samtidigt som det känns väldigt jobbigt att var och varannan människa runt en blir gravid är gravid ska ha barn eller har fått barn och att man känner att det är lite "vi" och "dom" ju äldre jag blir.

Därmed inte sagt att jag inte har vissa moderinstinkter.
För jag tror nog att det är dom som sätter in när det gäller mina tre katter. Vad skulle annars förklara att jag utan att sucka torkar deras spyor och diareer när de har det . När jag vaknar som ett ryck mitt i natten precis innan de börjar hulka och flyger upp ur sängen redo att trösta hålla om vyssja och lova att allt blir bra, allt ordnar sig samtidigt som jag skurat väggar lister golv och mattor rena.. När jag fullkomligt vänder in och ut på mig själv av oro ångest panik och tårar när de är sjuka. Jag förlorade en liten katt vid namn Harry den 26 januari år 2001. Han blev ett halvår gammal. medfödd sjukdom. Den smärtan när han lämnade detta jordeliv är den värsta smärta jag känt och jag sörjer honom fortfarande.

Och visst infann sig en viss föräldrasituation både idag och förra torsdagen när jag och darling satt där i ett litet veterinärsundersökningsrum och väntade och väntade med vår lille plutt. Vankade av och an och sen satt som på nålar dagen efter i väntan på att de skulle ringa och berätta hur det var med honom.

Och nu är vi där igen. Ozzy har återigen lagts in på Djursjukhuset...nu kan vi bara vänta.
Och det är så tomt så tomt här hemma och de två andra små kattpojkarna får ta emot extra mycket gos och kärlek..och vakande öga.

Kommentera 22 st

stay with me

2011-07-21 | 10:49:05 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nu rinner tårarna, nej de rinner inte de väller ur ögonen och jag mår illa av oro igen.
Ozzy älskade Ozzy har nu spytt 10 gånger senaste dygnet och verkar sämre än förra veckan när vi åkte in med honom till sjukhuset.
Vad kan det vara för fel...???
Håller om honom och ber in i hans päls att han måste bli frisk..att han ska stanna länge länge hos oss.
Älskade älskling..jag älskar dig...det gör så ont.

Vi ska åka till sjukhuset igen, tid klockan 12.30

Kommentera 42 st

she´s the girl of today!

2011-07-20 | 19:25:44 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Åh hur fantastiskt fin är inte Anna i det vita Oversizelinnet med mitt mest kända motiv Today I'm wearing this!
Underbara bilder!
Måste ge en eloge till Annas fästman Micke som tar alla dessa fina fashionbilder på Anna.
Wow!

Och så här fint skrev Anna om linnet

"I dag fick jag hem världens finaste gåva av söta Anna som driver webshoppen Avanna. Hon hade skickat detta fantastiska oversizelinne med hennes klassiska tryck "Today I'm wearing this" och jag älskar det! Jag brukar vara ganska skeptisk till alla märken utom Monki när det kommer till oversizelinnen men detta är perfekt! Det faller riktigt snyggt, är djupt i sidorna och eftersom jag tog Large är det lite längre så det funkar även som strandklänning/tunika."

Och nu finns även den här modellen på linne i svart och vitt utan nåt tryck på för er som hellre vill ha det, upplagt i shoppen. Och glöm nu inte bort att spana in den fantastiska sommarrean! Men hurry, för varorna ryker snabbt nu!
WWW.AVANNA.SE

Kommentera 18 st

Avanna Big Summer Sale!

2011-07-20 | 14:46:34 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Kommentera 3 st

summer´s empty without you

2011-07-20 | 12:56:44 | Musik/Böcker,

Smultron på strå klarblåa himlavalv ulliga små molntussar solvarma jordgubbar gräs mellan barfota tår solsken i blick i all ära.
Men det är inte riktigt riktig sommar för mig om den inte innehåller Lars Winnerbäck live på en scen utomhus i begynnande skymning.
Lars Winnerbäck - han, hans musik hans röst hans ord hans texter och tankar är en stor del av mitt liv.

Kommentera 10 st

Kjoltyg

2011-07-19 | 18:57:48 | shopping, provrummet & cravings,

Vi tog en tripp till Skövde darling och jag eftersom solchanserna blev lika med noll när himlen öppnade sig.
Vi fikade, köpte hem lite gottigheter till fajitas, köpte en sladd/kabel..fick med mig några mdoetidningar hem.
Och så provade jag lite grejer.

På Kappahl:
Jag tror det egentligen är en klänning men på mig satt den bättre som kjol, men det blev inget köp.

 

Och det är just en  kjol eller två som jag är på jakt efter. Jag kan inte med mina bastanta ben ha små tajta minikjolar. Jag vill ha lång kjol eller en vid som går till knäna. De flesta långa har resår i midjan och trots att de är i xs blir det skitförstora på mig och jag är ingen xstjej..måste ha med längden att göra att de inte hänger slappt snyggt på höften.

De får heller inte ha för tajt bred resår för då blir det bara en stor bukfylla under linningen.

H&M: Hittade den här på H&M och den var i en väldigt fin brun nyans med skärp till.. Ska tänka över denna. För den var väldigt fin, längden och vidden jag gillar och som jag känner mig bekväm i med mina ben.

Dock provade jag den i något för liten storlek så ja the löve handles svällde till gigantiska proportioner.

 

 

 

Kommentera 20 st

lars winerbäck goes fashion photographer

2011-07-19 | 11:00:56 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Dagen började med solsken och en förhoppning om att det kanske äntligen kunde bli en dag i solstolen. Men medan jag gjorde iordning mina dinkelfrökusar med leverpastej och tomat, min naturella yoghurt med en klick hallonkesella och en stor kanna te så hopade sig molnen på himlen och nu är det ganska så o-soligt..igen.

Men jag åt min frukost ute på balkongens trasmattebeklädda golv sittandes under den röda och gula grönskande krassen som hänger i balkongtaket. Såg Charlie och Ozzy studera en humla med besatt blick.
Och så öppnade jag de två modetidningar jag fick hem i brevlådan för någon vecka sedan som jag hade tänkt läsa på den västkustresa vi skulle åkt på i helgen men som inte blev av, som jag dessutom blev ytterligare påmind om nu när en andra räkning från Djursjukhuset damp ner på hallgolvet.

Jag blev väldigt förvånad och glad när jag öppnade STYLEBY och såg att bästa Lars Winnerbäck gjort en modeplåtning till tidningen.

Kommentera 5 st

Fabulous & Fantastic!

2011-07-18 | 22:32:29 | Avanna konst/design/foto,

Åh ännu fler fantastiska fina bilder plåtade av så duktiga Dzelila Piric och så den vackra Modellen Valentina Rosén Novaresi med fin make av Hanna Clemetsen.

Och för att fira dessa snygga bilder lite extra så är ALLA FABULOUSLINNEN PRISSÄNKTA från 249:- till 179:- !
Passa på!
WWW.AVANNA.SE

Kommentera 12 st

A change would do you good

2011-07-18 | 18:45:25 | Egocentrerat&Vardagligt,

 

Usch idag är en sådan där dag då allt bara känns skit. Grått tråkigt rastlöst inspirationslöst. Kli i kroppen kryp i benen svårt att sitta stilla samtidigt som jag bara stirrar in i dataskärmen. Som om jag tar ett steg framåt men hamnar 53 bakåt. Stampar trampar ramlar. Ingenting känns bra eller kul. Uppgivet. Hatar att känna så här.

Kommentera 29 st

new book new shoes

2011-07-18 | 13:05:44 | shopping, provrummet & cravings,


 

Kommentera 16 st

den där svåra frågan om Vad är konst?

2011-07-17 | 20:59:28 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Innan jag gick på semester fråmn mitt deltidsjobb i tapet-inrednings-färgbutiken så målade jag ett antal träpluttar med olika kulörprover så att kunder lättare kan se lite olika färger uppmålade.

Jag använde en pensel till vardera kulörgrupp och mellan målningarna torkade jag av penslarna på en stor bit kartong.
Jag fotade kartongbitarna med mobilen för efter alla avtorkningar så tyckte jag ändå att kartongerna hade blivit ganska så snygga...och jag kan ångra nu att jag inte sparade dom...som tavlor..
Konst som inte alls var meningen..?




Kommentera 15 st

the saturday in the middle of july

2011-07-17 | 16:10:09 | Egocentrerat&Vardagligt,

Lite bilder från gårdagen i Skövde innan vi åkte och hämtade hjärtat på Djursjukhuset.

En snygg klänning på Åhlens som jag provade..som inte alls var snygg på mig...lite mindre bukput krävs.

Vi åt på Kryddan. Tog en hemmagjord hamburgare med mozarella och bacon..orkade vän en tredjedel av det där..

Darling parodierade på mig och fotandet av maten och fotade sin oxfilésandwich.

Jag verkligen hatar och avskyr offentliga toaletter men måste ge Kryddan cred för snyggare mysigare fräschare offentlig toalett har jag aldrig varit på.

och så där såg jag ut

Kommentera 32 st

Fabulous is Fabulous!

2011-07-17 | 11:52:25 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Kolla här vilka snygga bilder fotografen Dzelila Piric fotat med en av AVANNAS storsäljare Fabulous!

Linnet hittar du givetvis i min webshop på WWW.AVANNA.SE !

Modellen heter Valentina Rosén Novaresi och hon har på sig oversizemodellen i det sköna materialet Tencel.

Kommentera 8 st

när modekärlek gör ont i hjärtat

2011-07-16 | 22:54:02 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Ibland gör det så förbaskat ont.
Det blir till en sorg.
Och en ilska.
Och så det där självhatet då.

Jag älskar verkligen kläder..kläder mode stil plagg looks.
Jag kan ju gå i timmar i klädaffärer och drömma mig bort på nätet i webshops och fullkomligt med ögonen äta upp bilder i modetidningarna.
Det finns så jävla mycket snygga kläder.
Men det är så himla lite jag kan bära.

Min kropp är verkligen helt och totalt fel för så många av de plagg jag vill bära, till den stil som i hjärtat är min.

Absolut snyggast i blogosfären i vad gäller stil och look just nu, tycker jag är AnnaWii. Hon sopar banan med alla Elin Klings, Angelica Blicks, Columbines och Kenzas.
Och hon har den där stilen som jag själv så gärna bara vill gå runt i.
Men det är skillnad på Anna och Anna. AnnaWii har den där slanka långa kroppen med små bröst som inte kräver bh, linnen och toppar får ett snyggt fall. Jeans kommer till sin rätt på benen.
Jag har en väldigt kort satt knubbig kropp med stor byst som gör att många plagg bara sitter klumpigt och får mig att se än större ut. Det finns de som är kortare än mig - the Olsen twins t ex men de har ju väldigt späda kroppar i övrigt också.
Jag har lärt mig vilka plagg som kan forma till och ta bort skavankerna på min kropp..men tyvärr är dessa plagg inte alltid min stil.

Det här är bland det snyggaste i outfitväg jag sett i sommarbloggsverige i år: Annawii.

 

Önskar verkligen jag kunde vara så där i psyket som Blondinbella uttalat sig - att hon verkligen inte lägger ned tid på älta mat och kropp.


Kommentera 25 st

nu slår 5 hjärtan här hemma igen

2011-07-16 | 20:17:48 | Egocentrerat&Vardagligt,


Åh nu är min lille älskling hemma!
Han hade charmat alla på Djursjukhuset för han är så snäll samtidigt som han tydligen visat så tydligt att han varit jätteledsen och inte alls velat vara där.
Lille hjärtat mitt.
Och han var orolig och stressad i bilen hem, men jag satt med honom i baksätet och höll hans ena tass genom burens galler.
Lite orolig första timmen här hemma men nu ligger han så gott ute på balkongen och sover.
Han ska få medicin i fem dagar för magen.

Vi hade även några mysiga timmar i Skövde jag och darling innan vi åkte och hämtade Ozzy. Vi åt på en av våra favvorestauranger, men ingenting blev shoppat. Provade en del grejer dock, men är inte kompis med kroppen alls idag vilket resulterade att jag nyss kört situps/fällkniven, lite ben och så 14 km 30 min på motionscykeln.
Så nu blir det dusch och sen mys och käk i soffan.
Kommentera 22 st

70's pattern

2011-07-16 | 12:07:31 | Outfits och Garderoben,

 

I väntan på att veterinären och djursjukhuset ska ringa så åker vi till Skövde och kikar och fikar och strosar litegranna, så är vi ju närmare Skara när de väl ringer och förhoppningsvis säger åt oss att nu kan ni hämta hem Ozzy.

Har på mig en klänning från Indiska med ett härligt sjuttiotalsaktigt mönster.

Tar klackar till detta men inte de allra högsta...vill inte riskera nåt benbrott på Djursjukhuset när jag struttar in med buren.

Hehe..det skulle se ut det..lyxkattmamma bryter vristen eller nåt på nån hal hundkissfläck.

Kommentera 12 st

Avanna Söker Modeller och Fashionistas!

2011-07-15 | 22:09:32 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


Fina Fanny Lyckman - http://imfancy.blogg.se

Hörreni finaste läsare!

Jag och min webshop Avanna söker modeller och fashionistas!

Jag är intresserad av ett samarbete mellan Avanna och DIG som är
- kvinna 17-45 år
- som har en personlig stil
- gillar mode kläder och fashion
- kan plåta snygga outfitbilder eller har nån i din närhet som kan plåta
- som vill få Avannaplagg i utbyte mot snygga lookbookfoton för Avanna att använda i marknadsföringssyfte i Nyhetsbrev, fronta shoppen, som inspiration till kunder etc. WWW.AVANNA.SE

Känner du dig träffad och intresserad?
Släng då iväg ett mail till mig på i[email protected] eller lämna en kommentar här.
Bifoga gärna länkar till bilder som visar din stil, personlighet och för dig typiska outfitbilder.
Kommentera 33 st

empty heart empty room

2011-07-15 | 18:17:49 | Egocentrerat&Vardagligt,


Jag har gått med mobiltelefonen i handen hela dagen och med en klump i halsen.
Jag har fortfarande inte hört nånting ifrån Djursjukhuset. Jag har ingen aning om hur min äslkade lille Ozzy mår.
Jag ringde dit under förmiddagen men möttes bara av en receptionist som sa att de ringer under förmiddagen om han skulle få komma hem annars skulle de ringa under vanliga telefontiden 13-16.
Ingen ringde under förmiddagen.
Och mobilen ekade tom under eftermiddagen.
Så ringde igen vid halv fyra och möttes återigen av en receptionist som sade att de snart skulle ringa.
Nu är klockan kvart över sex och fortfarande inte ett ljud. Och nu går det inte ens ringa dit - växel och reception stängd.

De måste väl ändå begripa att jag vill veta hur min katt mår? Hur status och diagnos lyder?
Om han ska få stanna hela helgen eller komma hem imorgon?
Om vi hade kunnat åka iväg till Smögen ändå..och kunnat njuta lite av stugan vi betalat och umgås med brorsan och svägerskan.
Suck.

Med mobilen i handen har jag umgåtts med mamma, gått promenad och tagit en fika på turbinhusön, hämtat ut bokpaket.
Och nu har vi handlat hem gottigheter för att försöka göra den här fredagskvällen så trevlig som möjligt.

UPDATE kl 20.00: så där..de ringde vid kvart/tjugo över sju. Ozzy är ledsen och vill verkligen inte vara där. Han är uttorkad och har för låga halter i blodet av salt o mineraler. De ska testa annat dropp och nu börja mata honom med spruta. Svarar han på nya droppet får han komma hem imorgon!
Kommentera 14 st

mixed emotions & thoughts

2011-07-15 | 11:04:18 | Egocentrerat&Vardagligt,


En del av vårat sovrum..min älskade macbook, det fina Nettofyndade sovrummet, böcker, krämer, färska blommor, modeblaskor...härliga färger.

- Ingenting hört ifrån Djursjukhuset ännu. Jag ringde dit, men fick bara svaret att de ringer i eftermiddag. Eller så ringer de under förmiddagen om han får komma hem.
Så vi väntar.
Får han inte komma hem så åker vi nog iväg till Smögen mot kvällen och i alla fall får två nätter i stugan vi betalat för. Men svägerskan och brorsan verkar ha det mysigt där.

- Tänker på hur torsdagen den 14 juli inte kommer gå till historien som nån bra dag alls. Egentligen ville jag ju åka till Hultsfredsfestivalen - jag menar Suede Melissa Horn och Beady Eye på samma dag. Men ingen av mina vänner kunde eller ville följa med. Så då bokade vi långweekend och stuga i Smögen. Sen ställdes Arvikafestivalen in och helt plötsligt skulle en massa bekanta åka till Hultsfred. Så inget Hultsfred, Inget Smögen och så en katt på sjukhus.

- Är sugen på att fotografera..fotografera stilleben, porträtt, vardagsbilder, drömska bilder..ja allt.
Idag kanske kameran ska få följa med mig överallt. Känner att jag och G11:an inte riktigt umgåtts så som vi borde.

- Skulle så gärna bara be alla jävla komplex dra åt helskotta och inte tänka att det här och det här kan jag inte ha på mig och skita i att det dallrar valkar putar fettar drar o ser "fel" ut.

- Om det är nåt jag stör mig på i blogosfären är det bloggare som tar patent på känslor och hela tiden uttrycker sig " är jag helt ensam om att känna så här/gilla det här/tycka så?" om helt vanliga jäkla saker.

- Fasiken vad glad jag blev häromdagen när en av Morfars väninnor sa till mig att hon älskade att läsa mina krönikor om mode/stil/design i lokaltidningen " Du skriver som en riktig journalist!!".
Kommentera 12 st

jomenvisst jag skiter väl i min katt då och värdesätter Eniro mer..visst.

2011-07-14 | 19:56:32 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nu är det tomt här hemma.
Lille älskade Ozzy fick ligga kvar på Djursjukhuset i Skara.
Usch gör ont i hjärtat och även om vi har två små älskade pälsbollar till här hemma så märks det ju så väl att en just nu saknas.

Vi fick vänta i över en och en halv timme på att ens få träffa en veterinär då det tydligen var väldigt många akutfall idag..och en kvinna tror jag var där och fick sin hund avlivad...såg så ut på tårarna..usch igen.

Ozzy gillade inte alls att åka bil i 45 minuter men piggnade till en stund medan vi väntade på veterinären.
Men det visade sig att han hade feber och så fick vi gå till honom med röntgen..min duktige lille kille. Men han gillade inte att ligga på rygg så han bet mig i handleden, stackarn.
Känns bra att vi åkte in, det är ju verkligen fel på honom och hade ju aldrig förlåtit mig själv om vi åkt iväg till Smögen och han blivit sämre här hemma. Nu hoppas jag bara på att lille gubben får komma hem imorrn.

Men bara måste berätta om ett helt jävla idiotiskt telefonsamtal jag fick medan vi väntade på veterinären. Dolt nummer, trodde kanske det var tidningen jag skriver krönikor för som ville nåt. Ja det eller då alternativt den där mystiske killen som ville ha mig som fotomodell/värdinna/hora för några veckor sedan..
Men nej det var en man som ringde från " hörde inte riktigt" på uppdrag av ENIRO och han hade en kraftig brytning så jag förstod knappt vad han sa och han verkade inte förstå mig heller.
Han ville i alla fall veta om jag skulle fortsätta vara kund. Och det har ringt minst 5-10 sådana företag/teleförsäljare från en mängd olika företag på upddrag av andra företag ( som ofta hotar med att de ska minsann ta bort mig från google vänta bara!!) sen jag startade webshoppen. Och jag ifrågasatte mitt så kallade abonnemang och eventuella kundnummer och om vi kunde ta samtalet senare då jag satt på sjukhuset " Men det här är viktigare du måste prata med mig" fortsatte han och jag " nej att min katt får vård är viktigare jag måste prata med läkaren nu, kan du ringa imorrn"
"Nej du måste prata nu det här är viktigare du kan göra båda och du måste prata med mig du kan strunta i läkare det är jätteviktigt!!" ...sen blev han skitotrevlig och jag sa att " Ja men då får det vara om du inte kan ha den minsta sympati i din kropp eller i alla fall vänta en timme eller två".
Fy Fan. Man blir ju i alla fall inte mer sugen på att bli kund hos en sådan försäljare.

UPDATE: Jag har nu kontaktat ENIRO och fått svaret att det hela rör sig definitivt om ett blufföretag. SÅ alla Ni företagare - så väl som privatpersoner - Passa er noga från dolda nummer där säljarna ringer och påstår sig ringa på uppdrag av Eniro. Eniro själva ringer aldrig från dolt nummer.

Jag och min minsta kattkille Charlie


Kommentera 25 st

lille söte katten...

2011-07-14 | 09:41:22 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nu skulle vi yrt runt och packat det sista för vår långweekend på Smögen med min bror och svägerska.
Istället har jag hela morgonen suttit i telefon med veterinärer och djursjukhus.
Älskade lille Ozzzy mår inte bra.
Han kräktes massor igår och är nu helt utslagen och slö och apatisk och vill varken ha vatten eller mat.
Och jag mår illa av oro och panikgråtit.
Vi ska till sjukhuset med honom kl 14.

Lilla älskade pälsklingen...om du bara kunde prata och säga hur det känns..

Kommentera 27 st

one day some days ago in gothenburg

2011-07-13 | 14:42:34 | Egocentrerat&Vardagligt,

Imorgon åker jag, darling, svägerskan och brorsan på en långweekend till Smögen. Ska bli najs!
Så det är mycket att göra med bokföring, packa och posta beställningar/paket, handla hem saker till katterna ( föräldrar kattvakt), och så ska vi på husvisning i eftermiddag och så bockar jag av saker på att-göra-listan.
Ladda kamerabatteriet är en av punkterna plus tömma kameran på befintliga bilder.
Hittade de här från vår lilla tripp till Göteborg för snart två veckor sedan:

Underbart god krämig pasta + rödvin...mmm

Och så här såg jag ut..och det är de där überbekvämma skorna som gått sönder nu...buhu

Kommentera 8 st

rosa paket

2011-07-13 | 12:00:42 | Egocentrerat&Vardagligt,

 

Dagens lilla rosa paketskörd som jag ska iväg och posta straxom. Är så glad att jag satsade på det här med egen webshop! Och att jag får så fina omdömen från er kunder!

Och blir extra varm i kroppen av att se att jag har vissa kunder som återkommer nästan varje vecka med en ny beställning. Och dessutom bara fått cirka 5 returer  - så härligt att ni är nöjda!

Kommentera 11 st

Vinn Avanna Presentkort!

2011-07-12 | 20:42:10 | Avanna konst/design/foto,

Nu kan du vinna ett presentkort på 150 kronor att spendera på AVANNA!

Allt du behöver göra är:

 

1) Gilla detta inlägg på Bloglovin ( har du inte bloglovin går det naturligtvis bra att tävla ändå..vet att jag har fler läsare än bloglovinföljare)

2) Skriv en kommentar här om att du är med - glöm inte din mail adress!

3) Klart!


Tävlingen avslutas fredag 15 juli kl 20.00

Ni får givet-givetvis extra pluspoäng om ni skriver om tävlingen i era bloggar och/eller på facebook, gör lite reklam för Avanna osv...Sånt uppskattas!! Men absolut inget krav!

( Vinnaren av ett No gunslinne blev http://tavling.frusvensson.se
Och vinnaren av Pink Personality blev http://fluffybubble.blogg.se/ )
Kommentera 97 st

camel brown

2011-07-12 | 15:36:18 | Outfits och Garderoben,

Nu har vi håvat  in en massa vuxenpoäng darling och jag. Varit på banken och bett om lånelöfte, diskuterat toppenlån, bottenlån, amorteringar, räntor, bostadskalkyler osv.
Imorgon ska vi gå på vår första husvisning.
Vi får se.

Så här ser dagens Jag ut i alla fall, trivs superduperbra i sådana här enkla simpla fodral som inte är snortajta men ändå framhäver de eventuella formerna, schysst kulör och som får mig att känna mig lite Carrie-a-like.
Och så firar bloggen 7201 inlägg..jösses, det är ju sjukt många inlägg.

Kommentera 11 st

on of my new dressy loves

2011-07-12 | 11:25:10 | Outfits och Garderoben,

Jag älskar verkligen min gula klänning jag köpte på Linedx för ett tag sedan.
Älskar modellen, volangen, slappheten, känslan.
Och jag älskar även halsbandet  och ringen, även dessa från Lindex.

Kommentera 11 st

today´s shoe story

2011-07-11 | 22:48:19 | Skor Skor Skor!,


Jag slutade vångla och vela kring de svarta Nellyskorna och rev bort lapparna och klampade i dessa bort till päonen för sommarlunchen tidigare idag, förvånansvärt lätta att gå i trots klackhöjden.
Men aouch vilket skoskav jag nu fått på ena hälen.
Så svidade om till andra skor när vi åkte till Skövde i eftermiddags...ett par av mina favvosommarskor som jag köpte i Kiel förra året.
De gick sönder.
Suck.
Efter att jag hade köpt ett par praktiska converseaktiga basketkängor och tänkt att några fler wedges eller heels kanske jag inte behöver.
SuckSuck.
Så nu sitter jag och skosurfar.

Hittat dessa Henry Kole som jag finner oerhört attraktiva.

Men kan verkligen inte bestämma mig om jag finner dessa skor snygga fula fulsnygga eller bara bedårande...?

 

Kommentera 5 st

yellow roses eleonor

2011-07-11 | 14:57:35 | Egocentrerat&Vardagligt,

Vi har varit hos mina föräldrar på lite sommarlunchmiddag och tårta, brorsan och svägerskan var där och även morfar och hans kompis Roy.
Mycket god mat ljuvlig tårta, gott vin och så fick jag en bukett gula rosor - ty det är ju Eleonor idag - mitt mellannamn!

Kommentera 13 st

nu triggas mina inredningskörtlar till max

2011-07-11 | 10:02:10 | Egocentrerat&Vardagligt,

I lördags följde jag med mina föräldrar till Mio.
Och där totalförälskade jag mig i en soffa.
Jag har aldrig suttit i nåt skönare eller mysigare.
Gud vad fin den var!
Stor mysig mjuk och med högt ryggstöd, verkligen perfekt att krypa upp i och bara ha det gott...

Och nu har jag och darlingen så smått börjat bestämma oss för att börja leta hus...så nu triggas mina inredningskörtlar till max..

Drömmer om soffan och så har jag även en ny tapetkärlek...en av Hanna Wernings nya från Boråstapter.

Soffan i orange tyg...den var skitsnygg i orange men skulle nog välja annan kulör om det blir ett köp.

Den nya tapetkärleken..dock får jag ju nya tapetkärlekar varje vecka...svårt att inte få det när man jobbar i en tapetbutik 2 dagar i veckan.

Kommentera 8 st

wow she´s fancy!

2011-07-10 | 21:39:18 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Åh vad jag gillar den här bilden som fina fanny / http://imfancy.blogg.se visar på sin blogg. Där bär hon knallgul regnjacka matchat med Wingstygkassen från Avanna!
Och Hurry Hurry!
Just nu finns det endast 2 kassar kvar i lager!! Och det är endast dryga 2 timmarna kvar med 25% rabatt på hela sortimentet! Go shop! WWW.AVANNA.SE

Kommentera 3 st

flowery feet

2011-07-10 | 18:52:51 | Skor Skor Skor!,

Så himla fina..men ena stunden obekväma i andra stunden icke obekväma..behålla eller skicka tillbaka..hmm

 

Kommentera 12 st

u got until midnight!

2011-07-10 | 10:15:03 | Avanna konst/design/foto,

Påminner er bara om det fantastiska erbjudandet på Avanna om 25% rabatt på hela sortimentet  - gäller nu endast fram till midnatt, så shoppa så det ryker, det mesta börjar tunnas ut och tömmas på lagerhyllorna!

Kommentera 10 st

in bed with...

2011-07-10 | 01:10:29 | Egocentrerat&Vardagligt,

Carrie Diaries

nyplockade blommor

Kommentera 1 st

saturday & summer

2011-07-09 | 16:45:31 | Egocentrerat&Vardagligt,

Hejhej på er blogosfären.
Jag har en skön sommarlördag tillsammans med mina föräldrar.
Vi har varit i Hjo på slöjdmässa, ätit hamburgare enligt tradition och fikat vid Vättern, en tur till Skövde och inredningsdrömmar på Mio och nu är jag bara hemma en liten stund och matar katterna och pussas och kramas med dom lite innan jag ska hem till päronen och bli bjuden på lite plockmat och en drink eller två för att officiellt inviga årets semester.
Hoppas ni har det göttigt!

Kommentera 6 st

den där fashionpulsen

2011-07-08 | 22:22:22 | Egocentrerat&Vardagligt,

Jag har haft..jag har en megaskön festivalgräsänkafredagskväll..ja hel fredag faktiskt.
Började med sovmorgon och sen mys med katterna. Därefter en stros på stan och lite shopping med Ingela och efter det en snabbträff med Karin.
Balkonghäng med bok te och katterna i flera timmar och vips var det kvällning.
Beställde hem en capricciosa öppnade en flaska gott rött vin och satte på disc 2 av säsong 4 av Sex and the city.
Säsong 4 är så bäst.
Men nu funderar jag på att se de två sista avsnitten av säsong sex och sen sätt på film 1..trots att jag aldrig tålt film 1.

Funderar även på det uttryck som jag och min älskade mamma myntade häromdagen..Fashionpulsen..borde absolut göras till nåt typ av tryck och statement på plagg till Avanna Shop..ja det borde det.
Och glöm nu inte att det är 25% på hela sortimentet hela helgen hos www.avanna.se!
Ange koden Jubileum.
Skynda på, det mesta säljer slut nu!

Kommentera 3 st

höghöjdsträning pågår

2011-07-08 | 18:01:29 | Skor Skor Skor!,

hmm nu känns de blommiga skorna plötsligt mer bekväma än de svarta...hmm tror värmen idag får fötterna att svullna lite konstigt då och då, nu har jag legat på balkongen i nån timme och bara läst så nu kändes skorna än bättre.
Inte alls svåra att gå i för er som undrar.
Klacken är rejäl och stabil och dessutom är det ju platå fram så det blir inte så brant stup för foten.
Normal storlek.

bjuder väl på lite lårdaller och celluliter.

Kommentera 13 st

bekantar mig med nya skor

2011-07-08 | 16:18:48 | Skor Skor Skor!,

Nu har jag fått hem de blommiga och de svarta Nellyksorna som jag beställde i början av veckan..testgår dom här hemma nu..de blommiga känns dock mycket mindre än de svarta.
Väntar även på de korallfärgade, som enligt leveransmail skickats före de blommiga och svarta men inte dykt upp än.

Kommentera 11 st

in the dressing room again

2011-07-08 | 11:11:57 | shopping, provrummet & cravings,

Hittade lite bilder i kameran från provrummet på Kappahl från i söndags.
Jag köpte ett av dessa plagg..

Jösses mina bröst har nog aldrig sett så stora ut som här..

Ahh suck..tycker denna t-shirtklänning med fransar är så fin men ack ack så icke gjord för min kropp..man ska se ut som vackra AnnaWii för att det ska funka..att det kan sitta så olika..

En liten spetsklänning som gav mig megabuk

En tunn lite sjuttiotalsinspirerad blus som jag fick prova utan nån byxa då jag bar klänning den dagen.

Kommentera 13 st

Avanna firar 3 månader - 25% på hela sortimentet!

2011-07-08 | 00:38:53 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Kommentera 7 st

Semester!!

2011-07-07 | 19:14:32 | Outfits och Garderoben,

Yey pepople! Nu har jag semester!
I alla fall från mitt deltidsjobb i butiken. Företaget och webshoppen fortsätter ju som vanligt.
Men nu ska jag åka och grilla och ta några bärs hos brorsan och svägerskan.
Och jag har klätt mig i en ny favvoklänning, lovely yellow tillsammans med nya favvosmmycken lovely turqoise!

Kommentera 15 st

Vinn No Guns från Avanna.se!

2011-07-07 | 11:25:00 | Egocentrerat&Vardagligt,

Då en vinnare inte har hört av sig i en tävling så kör vi tävlingen på nytt.



Allt du behöver göra är:

 

1) Gilla detta inlägg på Bloglovin ( har du inte bloglovin går det naturligtvis bra att tävla ändå..vet att jag har fler läsare än bloglovinföljare)

2) Skriv en kommentar här om att du är med - glöm inte din mail adress!

3) Klart!


Tävlingen avslutas imorgon Fredag 8/7 kl 20.00

AVSLUTAD!!!

Ni får givet-givetvis extra pluspoäng om ni skriver om tävlingen i era bloggar och/eller på facebook, gör lite reklam för Avanna osv...Sånt uppskattas!! Men absolut inget krav!

( reserverar mig för eventuella slutförsäljningar)
Kommentera 57 st

fashionpulsen

2011-07-06 | 21:39:39 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Good evening guys and dolls. This blogger is tired.

Jobbat hela dagen i butiken, fixade med ordrar från Webshoppen under lunchrasten, slutade kl 18, hunnit med svettigt snabbintensivpass på motionscykeln, lite mer Avannajobb , satt på disk och tvättmaskin..

Dessutom åkte jag och hälsade på mamma och pappa en sväng...mamma hade köpt tre helt fantastiska klänningar ..

Kanske vart hon helt enkelt influerad av mig och vår mailkonversation imorses när jag rådfrågade henne om några sko - och klänningsköp..Varpå hon svarade med en motfråga om jag verkligen behövde grejerna.

Mitt svar:

men mamma..det är aldrig en fråga om vad jag behöver..det handlar ju om en direkt omedelbar fashionkärlek som pulserar i kroppen...

Och mamma svarade: " Jaha, ja det borde jag förstått…. Fashionpulsen!

Så nu tror jag att jag ska klicka hem skorna..och klänning..arna..Som lite tröst för att jag dessutom nu är festivalgräsänka till på söndag och måste sova själv..
Kommentera 13 st

stripe dress

2011-07-06 | 13:42:42 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

snabbkluddelikladd made by me

Kommentera 15 st

Summer and the City

2011-07-06 | 08:11:59 | Musik/Böcker,


Det här hade jag helt missat.
Att Sex and the Cityförfattaren Candace Bushnell kommit ut med ytterligare en bok om Carrie Bradshaw - innan tvserien Sex and the city utspelar sig.
Förra året kom ju The Carrie Diaries. Och nu har alltså fortsättningen släppts: Summer and the City.
Det blev ett klick med fingret igår kväll på denna och nu är den på väg hem till mig.
Finns med två olika omslag och jag valde det vänstra.
Rosa och lyxigt.

Dock är jag lite amazed över just SATC som bok, ty boken som serien är baserad på tror jag aldrig att jag tagit mig igenom helt och hållet. Det är som med Vampire Diaries - manusförfattarna har lyckats göra fantastiska serier av ganska så lama böcker.

Och jag har inte läst färdigt The Carrie Diaries heller, men den tänkte jag nu sätta mina skoälskande tänder (?) i dagarna som kommer, nu när jag är festivalgräsänka och allt.

Det är ju även tal om att The Carrie Diaries ska filmatiseras. Selena Gomez har förts på tal som en ung Charlotte.
Och Blake Livelys namn går tydligen hett för rollen som en ung Carrie Bradshaw. Men jag hoppas verkligen att de väljer någon annan. Skulle bli så fel med en så pass tall legged kvinna som Blake i rollen som Carrie som ju är en "kortis" som bär sina dyra designerskor med high heels för att bli längre.
Eller vad säger ni?

Kommentera 28 st

Vinn I have a pink personality från Avanna!

2011-07-05 | 18:33:32 | Avanna konst/design/foto,

Så där, då har jag varit och postat en massa beställningar samt alla de senaste vinnarnas paket - i de fina rosa Avannapostpåsarna.
Så vi fortsätter väl på det rosa temat som florerat här i bloggen nu senaste dygnet.

Vi kör en rosa tävling!

www.avanna.se : Webshop!

Linnet är i storlek Medium -Passar xs-large, blir oversize ju mindre du är och drar du large blir det lite tightare.

Linnet har ett yttepyttelitet hål på några milimeter under ena armhålan, men lite grå tråd och 2 stygn så skulle jag tro att det inte syns alls sen.

För att tävla:


1) Gilla detta inlägg på Bloglovin ( har du inte bloglovin går det naturligtvis bra att tävla ändå..vet att jag har fler läsare än bloglovinföljare)

2) Skriv en kommentar här om att du är med - glöm inte din mailadress!

3) Klart!


Tävlingen avslutas på torsdag 7/7 kl 20.00

AVSLUTAD!


Ni får givet-givetvis extra pluspoäng om ni skriver om tävlingen i era bloggar och/eller på facebook, gör lite reklam för Avanna osv...Sånt uppskattas!! Men absolut inget krav! Men ja det gör mig extra glad!


Vinnaren i förra tävlingen av en Dreamcatchertygkasse blev Josefine! Som jag tror är och föder/fött liten bebis nu. Grattis!!
Kommentera 69 st

I heart Pink

2011-07-05 | 14:12:18 | shopping, provrummet & cravings,

Linnen, Poster & Tygkasse: AVANNA

Väska & Skor: Romwe.com

Smink: Kicks.se

Mackbookskal: Macbook-case.com

Kopp: Pip studio

Bok: Adlibris.se

Penna & Kudde: Lagerhaus.se

Kommentera 15 st

tuesday´s big cravings

2011-07-05 | 09:46:52 | shopping, provrummet & cravings,

Nu har jag surfat min väg in på en ny favorit vad gäller nätshopping och nätbutiker.
Romwe.com
Hjälp vad mycket fint!

Här är mina största cravings från den sajten just nu...mamma mia..hur ska jag ha råd?
Får gå och köpa mig en trisslott..

 

..hmm märkligt..har i cirka två timmar nu trott att det är onsdag och inte tisdag..antagligen för att jag ska jobba butiksjobbet redan imorrn istället för vanliga torsdag..Var verkligen tvungen att kolla efter när jag skrev rubriken.

Kommentera 15 st

I have a pink personality..do you?

2011-07-04 | 21:36:30 | Avanna konst/design/foto,

Nyheter som lagts in i Shoppen under kvällen.
Älskar älskar älskar dom!

Kommentera 23 st

shoeshopoholic..and dresshopoholic..

2011-07-04 | 18:35:56 | shopping, provrummet & cravings,


Pic/photo/illustraion: made by me


Jag kunde verkligen inte bestämma mig...så jag klickade hem 3 av de fyra paren från gårdagens skosuktande från nelly.com. Bestämde mig i alla fall för att de gråbruna var tristast..De blommiga kan bli skitsöta även i höst med ett par strumpor i..och svarta skor kan man inte ha för många av. Men det vore ju allt bra härligt med lite färg på fossingarna så vill testa hur de korallfärgade teer sig på foten.
Nu ska jag räkna alla klänningar jag har med alla nya inköp på den fronten och drömma om vilka skor som passar till vilka klänningar och därefter ska jag redigera foton lägga in bilder räkna antal och greja med AVANNA WEBSHOP..nyheter kommer in ikväll!
Och så ska Project runway och Prsciutto/brieciabatta klämmas in.

Kommentera 13 st

Dagens 2 shopping cravings

2011-07-04 | 09:50:15 | shopping, provrummet & cravings,

Snubblade in på Forever21 nu på morgonen och kände stora habegär till dessa två linnen:

Kommentera 10 st

Wear Avanna new cropped tee like this

2011-07-03 | 18:39:00 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


Ja så här skulle jag absolut vilja se ut en dag eller två i sommar.
Tycker nya magtröjorna i shoppen är så snygga!
Check ´em out! WWW.AVANNA.SE

..nu ska darling och jag sricka öl i soffan och njuta av thrash metal/hårdrockskvällen på SVT2.
Kommentera 19 st

söndagssysslerier

2011-07-03 | 13:39:50 | Egocentrerat&Vardagligt,

Svettig och flugrik promenad på berget har avklarats samt en svalkande dusch. Nu drar jag och en av mina nyinköpta klänningar + sambo till Skövde en sväng.
Kanske kan bli sko-lycka där?

Kommentera 4 st

svart grå korall eller blommig?

2011-07-03 | 10:53:19 | Skor Skor Skor!,

Med tanke på gårdagens misslyckade skojakt i Göteborg så har jag kollat runt på nätet nu efter skor och det är väldigt likadant där - väldigt få skor som faller mig i smaken..
Och jag som är en sådan shoelover...det svider ju att det görs så mycket fula pråliga slammpiga plastiga skor just nu.

Nu föll jag dock lite för dessa  från Nelly.com även om de känns väldigt bloggiga.
Hmm ja jag tänkte ju AnnaWii så fort jag såg dom. Fast Anna bär ju upp dom så snyggt.
Men vilken färg..svart funkar alltid men känns lite tråkiga, de gråa känns snygga men kanske lite svårmatchade..? Och de korallfärgade känns ju väldigt sommarfräscha men man kanske tröttnar på kulören..de blommiga verkar fina att se på men frågan är om jag inte skulle tröttna med en gång på mönstret..hmm..


 

Kommentera 15 st

finns det inga fina skor längre?

2011-07-02 | 20:53:19 | Egocentrerat&Vardagligt,



Godafton mina sötnötar till läsare.
Dagen har tillbringats i vackra Göteborg
, börjar allt gilla Göteborg mer och mer, väldigt vacker sommarstad framförallt, mysig och fin..hmm kommer jag bli en större Göteborgslöver än Stockholmslöver tro? Nja tveksamt.
Vi åkte iaf hemifrån nio imorses för att hinna med 9.50tåget från Falköping, som visade sig vara inställt när vi kom fram, så fick åka en timme senare.
Jag hade en förhoppning om att få med mig ett eller två par fina klackar hem men vad har hänt med skoutbudet? Hittade inte en enda sko nånstans som tilltalade mig..antingen är det knappt nån klack alls eller så är det totalt icke gåbara klackhöjder - och jag vet inte hur många tjejer jag sett under dagen som giraffstapplat fram i just klackar de inte behärskar..så fult.
Eller så är det bara skitfula detaljer, konstiga kulörer eller skoskavsmarodörer bara under snabbprovning.
Suck.

..det blev tre enkla klänningar köpta iaf...måste ju hålla uppe klänningsinköpskontot från Juni..

Och så har det blivit 4 offentliga toalettbesök. Jag hatar avskyr räds offentliga toaletter..Känner mig så smutsig så fort jag entrat en. Och att dessutom ha mens då under en dag ute där offentliga toalettbesök blir oundvikligt..jisses.
Men allvarligt. Alla offentliga toaletter måste vara ritade och byggda av män? Ty skulle de vara designade av kvinnor slår jag vad om att handfaten skulle sitta inne på toaletterna och inte utanför.

Som fin extrabonus på dagen sprang jag på min favoritgöteborgare dessutom! Sassy!
Kommentera 10 st

women in uniform

2011-07-01 | 19:33:14 | Egocentrerat&Vardagligt,

Med bara några timmars sömn inatt efter massa nattjobb med Avanna vaknade jag tidigt imorses med igentäppt näsa.
Fortsatte packa lite Avannaordrar innan jag åkte till jobbet kl 8.
Kom hem kl 18.30 cirka och nu ska jag ta mig en lång varm skön dusch..och kanske tio liter nässpray.

Imorgon ska jag och Darling åka till Göteborg över dagen, bara strosa shoppa äta gott och förhoppningsvis ha det riktigt najs.
..hade ju dock inte varit fel med att vara i Gbg ikväll och sett Iron Maiden * gråter en tår över den bortregnade sonispherespelningen förra året*
Istället blir det fredagstacos och en massa 30 Rockavsnitt..inte så illa det heller.
Men tar en öl innan duschen nu och lyssnar på lite Maiden...

 

 

Kommentera 8 st

totalt ytligt, bimbofierat och kvinnonedlåtande

2011-07-01 | 13:33:35 | Musik/Böcker,



Nu har jag läst ut Stockholm rosé.
En så kallad chiclit. Men inte i närheten av Marian Keyes fantastiska feelgoodchiclit eller Sophie Kinsellas ibland smålustiga inom genren eller den ibland så smått otroligt träffande vardagschicliten som t ex Lisa Jewell bjuder på.
Inte heller når den upp till en annan svensk författares böcker inom genren - Jenny Leeb.
Visst den är lättläst, den är dråplig på sina ställen. Nåt litet fniss ljuder över mina läppar.
Men den är så totalt ytlig.
Så jag undrar mest efter jag läst boken, ja egenligen hela tiden jag läser den, vad författaren Sophia Wolf Lösnitz egentligen har för syn på sitt egna kön och tjejer i allmänhet.
Vad hon umgås med för typ av kvinnofolk...eller om författaren egentligen bara beskriver sin egna vardag och kanske inte alls menade med att framställa allt så totalt ytligt, bimbofierat och kvinnonedlåtande.
Eller är det hela ett fördolt samtida ifrågasättande dokumenterade som kritiserar Kissie-sfären, dagens size zeroideal och alla galenskaper folk tar sig till för att leva det perfekta livet.?
Nja..så djup mening tror jag inte boken har.
Kanske om den hade haft nån slags bra slutpoäng eller att man märker en underbar personutveckling hos huvudkaraktären...eller nån av karakätärerna över huvudtaget.

Bästa med boken är helt klart omslaget med Cassandra Rhodins underbara illustrationer. Synd att innehållet inte matchar boken.
Kommentera 13 st