GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

smile baby, smile

2010-03-31 | 22:10:27 | Foto/Fotografering,

Jag är ingen särskilt barnkär människa egentligen.
Men idag har jag fotat världens sötaste bebis och inte ens jag kan undgå att smälta.

Härligt att kunna fylla på portfolion litegranna. Vill verkligen ta tag i fotograferandet igen. Det är ju det jag älskar att göra.
Just bebis var första gången och det var en utmaning. Går ju inte direkt att säga till den att posa, titta hit eller dit och det rör sig väldans mycket och väldigt snabbt och det kommer kiss och bajs och kräks bara så där.

Bilderna är oredigerade, har inget PS på iMacen ännu.

Kommentera 23 st

busy wednesday

2010-03-31 | 18:19:40 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nu kurrar magen och strax ska den få i sig mumsig ostochskinksallad med mummig dressing och så några avsnitt Legend of the Seeker som tillbehör.
Idag har det hunnits med långpromenad, en cykeltur, rännande på stan samt några timmars bebisfotografering och fika med den fina mamman till den söta bebisen. Härligt att komma ut på lite fotouppdrag igen! Och så har jag postat och skickat iväg några tavlor till beställare och köpare.

Kommentera 11 st

Nytt i sminkväskan

2010-03-31 | 10:09:02 | Smink, Hudvård, Skönhet,

För några år sedan hade jag en favoritfoundation från L'Oreal som hette Translucide.Absolut bästa jag testat. Den gick sedan ur sortiment. Hittade dock en bra ersättare i Maybellines Affinitone och har senaste året fyllt på lagret med denna när jag varit i Ullared.
I måndags när jag var där fanns inte en enda sådan foundation kvar.. Vet inte om den också nu gått ur sortiment eller bara var slut just på Gekås.
I alla fall så beslutade jag mig för att testa ytterligare en ny, fick bli en Nivea då den doftade gott och gav ett fint skimmer när jag testade den på handen. Valde mellan den och nån flytande Mineralfoundation från Maybelline.
Köpte även på mig den nya Mascaran från Maybelline.

Någon som testat produkterna?

Kommentera 26 st

egopics kan lösa mysterier

2010-03-30 | 18:28:12 | Egocentrerat&Vardagligt,

Undrade just var jag hade ställt min tekopp nånstans...Ja jag har en förmåga att ställa mina tekoppar lite överallt, inne på toaletten, i sovrummet, i fönstren, på bänkar byråer på spiselkanten..
Tog just några ecopics med Photobooth och titta där, där i bokhyllan står ju min kopp!..fast nu när jag sneglar till höger ut på skrivbordet så står det en kopp därockså..
Kommentera 49 st

a coloursplash kind of feelin´

2010-03-30 | 14:02:07 | Egocentrerat&Vardagligt,

Åh vilken underbar fantastisk vårdag det är!
Blå himmel strålande sol och det vart nästan för vamt med jacka när jag och mamma tog en 6kilometerswalk förut.
Det sitter påskfjädrar i alla slags kulörer i träd och buskar lite varstans runtom i stan och jag känner bara för att coloursplasha!
Fick till och med mig en väldans massa färgranna varor hem från affären. Och fattaförstå, Jordgubbar tio kronor asken! Yummie!

Och nu tänkte jag fylla ett gäng dukar med än mer färg

 

 

Kommentera 14 st

Scudda Hoo! Scudda Hay!

2010-03-30 | 10:15:59 | Egocentrerat&Vardagligt,

Godmorgon bloggosfären. Hoppas ni vanat till en finfin tisdag.

Känns nästan konstigt att sätta igång och blogga idag då bloggen kändes som om den var i hetluften igår och levde lite sitt egna liv medan jag var och fyllde på platspåse och bakplåtspapperförråden nere i Ullared.
Kvällen kändes ganska så intensiv vad gäller kommentarer som strömmade in och fortsatt mailväxling med chefredaktören.
Och jag skulle kunna fylla ett par inlägg till kring detta ämne.
Men jag väljer att fokusera på annat, lägga energin på annat. Precis som jag valt att aldrig mer låta vågen bestämma dagsformen.
Till exempel så måste jag ju hitta en plats för min nya Marilyntavla jag hittade igår.
Fan vad vacker hon var.

 Kommentera 22 st

vem var det som kasta?

2010-03-29 | 16:28:17 | Egocentrerat&Vardagligt,

Så där, då var jag på väg hem igen, ett antal gulla Gekåskassar i bagageluckan, ett antal hundralappar fattigare.

Läser igenom era kommentarer på "Modeflickor får inte vara tjocka och fula" och jag blir så glad över mina läsare.
Ni är så jävla bäst. Vet ni det?
Fick dock ett mail från den manliga chefredaktören om att jag har vinklat mitt blogginlägg och att jag gör mig skyldig till både förtal och är djupt orättvis.
Att det var jag som blev anklagad att vara så tjock att jag är en dålig förebild verkar inte alls vara ett påhopp då..
Well sorry, min blogg alltså blir det inlägg från min vinkel -så som jag ser saker och ting. Mina upplevelser.
Dock finns ju precis alla hans ord till mig dokumenterade och helt öppet i "Nu får det banne mig vara vår"..och flera av er, mina smarta läsare, har ju faktiskt själva läst hans ord och bildat en egen uppfattning.

Ja jisses. ..Åt ett chokladkex innan bilden togs men såg till att tugga ur ordentligt..så jag inte upprör liksom..
Kommentera 29 st

off to shoppingmecka

2010-03-29 | 07:49:38 | Egocentrerat&Vardagligt,

Godmorgon bloggosfären.
Inte många timmars sömn inatt och nu sitter jag här mosig i ögonen, försöker hitta nåt att ta på mig för att om en kvart plockas upp av mamma och pappa och tillsammans med dom bege mig mot Ullared.
Hoppas jag hittar många fynd!

Kommentera 21 st

Modeflickor får inte vara tjocka och fula

2010-03-28 | 23:07:59 | Krönika/Politik/Tankar,

För ungefär ett år sedan kontaktades jag av en kille och en tjej som var i färd med att starta upp en slags ny modebloggsportal.
Modeflickan.se
Jag blev deras första bloggare. Sajten ändrades sedan om och i somras var vi flera bloggare på sajten.
Jag kände då ganska så snabbt att projektet i sig inte var något för mig.
Dels på grund av själva namnet i sig- Modeflickan. Jag är en vuxen kvinna, ingen flicka.
Dels att jag märkte av en utseendefixering där mitt egna utseende inte dög.
Jag var den enda av oss bloggare som inte tillfrågades att vara med vid en plåtning. Och Ok, jag vet om att jag inte är något modellmaterial kroppsmässigt,det är bara att acceptera, men det skapade en enorm utanförkänsla.En tydlig gräns.
Jag var inte snygg nog.
Det var lite back to högstadietkänsla igen där man fick vara med på grund av en talang - under skoltiden humorn, för Modeflickan att jag var designer med eget klädmärke, men utseendemässigt var man en nolla.

Nu är sajten återigen omgjord och relanserad och Modeflickan är nu en digital tidning som drivs av ett gäng duktiga bloggare. Bloggare som jag tycker om. Och människor man gillar värnar man om.
Så när man ser en av dessa  redan smala bloggtjejer rasa i vikt blir man orolig. Särskilt när denna tjej själv skriver som svar att hon inte hinner äta.
När en redan smal tjej som gått ner  i vikt dessutom får en kommentar på sin blogg att hon nu är snyggare och smalare än nånsin i väldigt positiv bemärkelse av den manlige chefredaktören..Ja då reagerar jag. Då tycker jag att det är klumpigt uttryckt och det står jag för. Även om det självklart är helt fritt att tycka att jättesmalt är jättevackert.

Det hela blev till en ganska lång kommentardiskussion mellan mig och den manlige chefredaktören igår här på min blogg där jag fick höra att Jag är en dålig förebild för er , mina läsare , eftersom jag äter choklad och sötsaker och att jag borde gå till gymmet.
Modeflickan har en viss standard och utseendepreferenser på sin medarbetare enligt denne manlige chefredaktör.
Och detta ska tydligen dessutom klart och tydligt framgå för varje individ som konsumerar produkten/tidningen Modeflickan.

"Att Modeflickan har vissa preferensramar ser jag inte som någon stor nyhet utan borde framgå som en självklarhet för varje person som konsumerar vår produkt. Om du inte gillar det står det dig fritt att välja en annan tidning att läsa, konstigare än så är det inte."

Man gör många aktiva val här i livet. Vissa bra vissa mindre bra.
Jag känner nu ikväll en oerhörd stolthet över att jag hoppade av Modeflickanprojektet när jag gjorde det istället för att tänka att det kanske kunde gynna karriären. Jag har dagar, som ni vet, då jag tampas nåt oerhört med ett självhat över mitt utseende. Och det hade absolut inte blivit bättre av att vara på en arbetsplats där ens utseende inte nått upp till en viss standard.
Och jag känner mig oerhört stolt nu när jag också gör det aktiva valet att aldrig mer läsa tidningen Modeflickan med allt vad den står för även om idén i sig om en bloggtidining är skitbra.

Och jag står för att jag äter choklad och det är inget jag nånsin kommer be om ursäkt för.Kommentera 120 st

legend of the seeker och småbakis bloggare

2010-03-28 | 18:30:13 | Egocentrerat&Vardagligt,

God  söndagseftermiddag...nej kväll är det ju faktiskt.God söndagskväll på er.
Bidde en endygnsbloggpaus.
Skönt att släppa alla tankar på tvångsuppdatering samtidigt som jag tycker det blir allt svårare att ens motivera sig till att blogga alls efter en liten paus.
Nånstans tycker jag att det här med blogg och bloggar känns aningen mättat nu. Håller ni med?

Lördagskvällen vart i alla fall trevlig, supergod mat och en hel del alkholhaltig dryck. Masade mig dock upp imorses strax efter åtta imorses lite halvbakis + seg i skallen då det ju var tidsomställning i natt. Hem till mamma och iväg på loppis. Men till min besvikelse fanns det inte några Ittala/Marimekkoskålar denna gång. Kändes lite tomt att inte komma hem med en ny.
Stannade kvar hos päronen, blev servade med mackor och te, kollade på Mamma Mia och vid två var det middag. Hederlig och mummig köttgryta.
6kilometerspromenad efter det och nu ska jag nog slänga mig i soffan och kolla på en ny favoritserie som väl får duga lite nu när det inte finns fler avsnitt att marathonkolla på av Vampirde Diaries:
Legend of the Seeker.
Som en blandning av Xena, Sagan om ringen, He-man och Matrix typ.Kommentera 15 st

Nu får det banne mig vara vår!

2010-03-27 | 18:14:33 | Outfits och Garderoben,

Så blommig klänning på!

Kommentera 51 st

ettkrysstvå

2010-03-27 | 16:18:38 | Egocentrerat&Vardagligt,

Grå och regnig lördag vädermässigt men ändock skön och bra.
Blev frulle på café med darling och brorsan, snick och snack, sen mötte mamma upp och vi kollade några butiker innan brorsan blev hungrig igen och vi gick till fik nummer två prat och tjat.
Blev sen en 6 kilometerspromenad med tillhörande skoskav och en begynnande träningsvärk efter löprundan igår.
Nu sitter jag med en kall bira bira bärs bärs bira och lite chips på tv är det fotboll och på bordet ligger min stryktipsetlapp.Hehe.
Ikväll blir det restaurang med svärföräldrarna.

Vad gör ni denna lördag?

Kommentera 16 st

after work it is workout

2010-03-26 | 19:47:06 | Egocentrerat&Vardagligt,

Åh fy fan..styrkepass på jobbet ..ja jag har väl burit och stånkat runt på ca 30 10-15liters färgburkar.
Men sen moffade jag i mig en vaniljbulle.
Tänkte sen på chipsen hemma i skåpet och fredagsmys..Så efter jobbet snörade jag på mig mina trasiga joggingskor, fick med mig sambon på en rask powerwalk men sen svängde han av hemåt och jag pluggade in Ipoden i öronen, andades in begynnande vårkvällsdoft och tog sats: Ut på årets första löprunda.
Det gick tungt och segt och var ingen lång sträcka så sett..men nu är jag totalt rödmosig och känner mig skitsvullen i hela kroppen..som jag alltid gör efter träning. Önskar jag kunde känna den där träningskicken, ruset och lättheten efter att jag rört på mig som de flesta normala människor brukar göra.
Blev en massa situps efteråt också..
Men nu väntas det fläskfilé och en öl.

Hmm jag kör inte varannandagdiet utan kanske mer varannantimmendiet..?

Kommentera 36 st

Flirting with spring

2010-03-26 | 13:49:25 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

"Flirting with spring"

40x40cm

akryl tusch hobbylack på canvas

beställa köpa info pris

maila [email protected]

Kommentera 25 st

jag vill ju bara måla...

2010-03-26 | 08:09:14 | Egocentrerat&Vardagligt,

Mon dieu vad trött jag är och aj vad ryggen värker.
Men soon off to work again då...Men jag längtar erdan hem. Vill vara hemma sitta på golvet lyssna på musik och måla.
Måla måla måla.
-men fortsätt ge snuskigt mycket kommentarer så jag har att läsa när jag kommer hem, ska svara på alla i helgen.

U like what u see?


Kommentera 60 st

it's been a hard day's night

2010-03-25 | 22:47:24 | Egocentrerat&Vardagligt,

Gäsp pust stånk kurrkurr aouch  zzz....
Så där då var jag hemma från den låååånga arbetsdagen. Som varit väldigt kul senaste timmarna. Ladies Circle på jobbet med modevisning utställare smink smycken hud och hårvård mingel snacks pizzabullar massa folk.
Nu blir det att ta en dusch och sen sätta sig nån timme med egna företaget - bokföring deklaration mail..lite blogg.
Hopp i säng sen, upp igen klockan 7.

...och det slog mig i och med att jag läste mitt egna förra inlägg - fan vad mycket grejer och projekt och designsstuff jag har förr mig egentligen. Allt som oftast känns det ju som att jag inte kommit nånstans med nåt liksom...Kanske beror på att man bor i en småstad där jantelagen genomsyrar allt..en småstad där jag är en doldis.


Kommentera 23 st

spend your money on me!

2010-03-25 | 18:23:59 | Avanna konst/design/foto,

Tjugofemte idag och löning.
Jag tycker att ni ska spendera en del av era slantar på  MIG!

Till exempel Avannakollektionen hos Nelly.comEller varför inte ett smycke från min smyckeskollektion hos www.jfr.webb.seEller varför inte en Avannatavla?
Eller kanske  mitt andra klädmärke James&Marilyn som säljs hos Modekungen.seKommentera 43 st

I Heart NY

2010-03-25 | 13:33:50 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Jag har aldrig varit där ändå känner jag en kärlek till staden.
Vissa städer känns mer " som en själv" än andra. Vissa städer är som kändisar - trots att man inte alls vet hur de är i verkligheten så tycker man ändå om dom..

Paris Florens LA och New York..

"I Heart NY"

akryl tusch hobbylack på canvas

40x60cm

beställa köpa info pris maila mig [email protected]

Kommentera 40 st

goodmorning world

2010-03-25 | 08:13:12 | Egocentrerat&Vardagligt,

Godmorgon bloggosfären. Sitter här och äter frukost och sörplar te med sömndruckna ögon och en längtan tillbaka till sängen...Varför kan jag aldrig lära mig att bara lägga mig i tid när jag ska upp och jobba? Och varför vaknar jag alltid 1,5 timme innan klockan ringer och är hur pigg och klarvaken som helst men ligger kvar i sängen och somnar om sista 20 minutrarna och känner mig helt död när jag vaknar?

Idag blir det i alla fall en lång dag på jobbet 9-22. Först vanliga öppettiderna till 18 och efter det så är butiken värd för nån Ladys circlegrej som jag lovat ställa upp och hjälpa till på.
Hemma vid halv elva och då är det väl bara att gå och lägga sig för att orka gå upp vid 7 imorgon.
Så dåligt med bloggande idag alltså.

Men ös på med överjävligt och snuskigt många kommentarer så jag har lite rolig nattläsning ikväll sen.

Kommentera 60 st

Konst och Glass

2010-03-24 | 22:19:55 | Egocentrerat&Vardagligt,

En ny tavla jag påbörjat idag och ska göra färdigt nu ikväll

Och så har jag smaskat apelsinchokladglass ifrån Sia ( no Ben&Jerryshit här inte) som innehöll fantastiskt stora och goda chokladbitar, mmmm!

 

Kommentera 47 st

what did I shop?

2010-03-24 | 19:00:04 | shopping, provrummet & cravings,

Dessa två plagg provade jag inne på Lindex idag
- en slappetröja med Minnie Mouse, från barnavdelningen
- ett par stuprörjeans med lappade detaljer.
Gillade båda plaggen, men bara ett fick följa med hem...
Vilket av plaggen tror ni jag köpte?

 


Kommentera 59 st

I feel snygg och fantastic

2010-03-24 | 14:30:08 | Outfits och Garderoben,

Varit ute en sliten sväng på stan. Köpt fler canvasdukar och färg på Netto - tyckte dukarna jag köpte igår var fantastiska så lika bra att köpa upp det lilla lagret de hade fått in.
Och så var jag inne på Lindex..provade lite plagg, ett fick följa med hem.
Passade på att fota dagens outfit i provhytten också, här kommer en liten egokavalkad ty idag känner jag mig både snygg smart smal och fantastic in a lovely casual way.

Kommentera 65 st

My Satcy Friends

2010-03-24 | 09:57:58 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Då var den färdig och som några av er genast och tänkt så är det en satcinfluerad tavla.

"My Satcy Friends"

55x46cm

akryl tusch hobbylack på canvas

för mer info pris beställa köpa maila mig på [email protected]

Kommentera 50 st

almost

2010-03-23 | 22:16:20 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Last finishing touches på den här tavlan nu så blir den nog redo att visas imorgon:

Kommentera 57 st

en snabb dagens

2010-03-23 | 18:21:03 | Egocentrerat&Vardagligt,

Hade tänkt ta en dagens putfitbild men kamerabatteriet var inte laddat..in nån av kamerorna..men så har jag ju min älskade imac och photobooth..dock blev "blixten" så jävla skarp hela tiden så hela ansiktet frättes ut.
Sen hittade jag funktionen då att den tar 4 snabba bilder och hujeda mig vad snabbt den plåtade..blev mest blurrsvooschsvischbilder.
Men ja, typ så här ser jag ut just nu.

Har fikat med bästa vännen, varit ute och gått en sväng med pappa, köpt canvasdukar och mer färg på Kontorsboden och sen fyndade jag än fler canvasdukar på hör och häpna Netto. Annorlunda format och också några som redan var färdigfärgade i duken.

Nice.

Har trillat in några tavelbeställningar dessutom, så bara sätta igång att måla.

Kommentera 69 st

Hot stuff

2010-03-23 | 13:31:30 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

"Hot Stuff"

Akryl tusch och hobbylack på canvas

46x38cm

mer info beställa köpa pris

maila [email protected]

Kommentera 52 st

Tisdagsmorgonreflektioner

2010-03-23 | 09:33:03 | Egocentrerat&Vardagligt,

- Det slår mig, och ja skrämmer mig en aning, denna morgon att jag faktiskt kollar runt på bloggar det första jag gör och spanar in "bloggnytt" innan jag faktiskt läser riktiga nyheter. Att jag liksom nånstans verkar tycka det är viktigare att se vad Engla ätit till frukost, vad Bloggkommentatorerna bloggkommenterat,vad Ebba von Sydow kan tänkas ha hunnit med innan klockan 8 innan jag tar reda på om Sverige och världen mår hyfsat ok.

- Jag blir provocerad av Foki. Lilla söta harmlösa Foki..Men va fan - stubb först efter en vecka?? Jag hinner ju inte ens komma ur duschen innan benen känns riviga.

- När jag väl surfar in mig på Aftonbladet så dras jag till "nyheter" om varannandagdieten. Och va fan? Späka sig ena dagen och svulla den andra? Det är ju så jag lever. Ena dagen börjar jag nytt liv och bantar och nästa dag har jag tröttnat och dagen därpå ska jag återigen börja nytt liv..Så nejnej det där funkar inte alls. Idag är förresten en späkardag för igår var jag i godisskålen...fan vad hungrig jag är...undrar om Stefan vill äta pizza imorgon..

 

 

Kommentera 59 st

The Good The Bad & The Beauty

2010-03-22 | 21:35:12 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Defintivt influerad av min senaste Hangup Vampire Diaries så målade jag fram denna tavla under eftermiddagen:

The Good The Bad & The Beauty

Akryl tusch och hobbylack på canvas

46x38 cm

mer info beställa köpa pris maila [email protected]

Kommentera 74 st

Beauty favourites right now

2010-03-22 | 19:32:10 | Smink, Hudvård, Skönhet,

Vissa dagar mer än andra kan det svida att man bor 40 mil ifrån huvudstaden "där allt händer"..ibland när man saknar en fin vän lite extra, ibland när man blir bjuden på stor bloggfest och ibland, som idag när det dimper ner roliga inbjudningar i mailen.
På torsdag är jag inbjuden till Maybelline New York/Lòreal för att se nytt smink och kunnat få med mig smink hem.
Sådan där rolig grej som hade lyxat till vardagen lite om man haft möjlighet att gå.
Men men vad är väl en bal på slottet..Ty på måndag ska jag följa med mina föräldrar till Ullared och där har de ju massa billigt smink.

Några av mina favoriter på skönhetshyllan just nu:

Maybellines klassiska mascara, absoluta favoritmascaran från Kanebo, Affinitone Foundation från maybelline.

Nattcremes från Boots No7 och Lancôme dagkrämer från Clinique

Photo finish primer från Smashbox, skön fotkräm

10kronorskajal från Ullared, 20kronorsläppstift också från Ullared

Svart och vitskimrande ögonskugga från max factor

Rollon från Face ska slänga ut Ldb och Dove..ingen mer rollonskit med aluminum och parabener

Har lyckats tappa bort min cover all mix från Make up store..tur att min hy är i hyfsat skick just nu.

 

Vilka är era skönhetsfavoriter just nu?

Kommentera 54 st

Sen en tid tillbaka...

2010-03-22 | 14:30:41 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Tänkte här bjussa på en hel del bilder från min måndag..min vardag..min favorittillvaro.


Väljer ut färger att grunda en canvasduk med, grundar med en sådan där skumgummistädgrej. Ritar upp bilden jag vill måla med en svart tuschpenna, allt som oftast helt fritt från skallen..så blir det fel så får jag grunda om duken igen helt enkelt.

Börjar bli en hel del tavlor runtomkring i lägenheten..och tills eller om de blir sålda så passar de fint in i inredningen.

Konstnärsjeansen och sköna tofflorna på

Sitter och målar i favoritdelen av lägenheten

Pärlor som jag syr på tavlorna och penselfärgvatten..som ibland ser ut som en latte ibland som en smoothie..

Ny påbörjad målning/tavla. Dragit upp konturer och liner med svart tusch. Målar med flera lager färg, torka torka sen fyller jag i konturer igen.

Kommentera 79 st

it's a new monday every week

2010-03-22 | 10:28:27 | Egocentrerat&Vardagligt,

Då var det måndag igen då. Ny vecka nya tag och nya saker att göra.
Nu på förmiddagen har det mest handlat om mailande bort och fram med Nelly och fabriken om nya kollektionen. Snack om modell, bredd på ränder på linnena..3 centimeter? 4 centimeter två och en halv?
Har en hel del bokföring att göra också inför deklarationen.
Och så ska jag måla ..måla måla måla!

Här är två paintings sneakpeaks.

Kommentera 39 st

söndagskvällsblahablaha

2010-03-21 | 22:33:02 | Egocentrerat&Vardagligt,

Lite rastlös i själen och kroppen, isnpirationen finns men kommer inte riktigt ut, har i alla fall fått till en tavla "my stile" på mina fyra favvobrudar..
Men nu får det bli soffan, ny duschad och iklädd mysmorgonrock och en av mina absoluta favoritfilmer, feelgood, inspiration, fashion chickflick:

Kommentera 12 st

söndagsseghetssvossch

2010-03-21 | 16:56:09 | Egocentrerat&Vardagligt,

Söndagen svosschar förbi..fast ändå en aning segsvossch.
Haltade ut på en promenad i det fantastiskt tråkiga vädret förut tillsammans med mamma.Men fan aj vad ont jag har i ena foten. Började igår som sagt och fortsatt idag, själva benet i stortån som ebbar ut i "tramdynaknölen" och runt om. Får nog skippa promenad imorgon..och oh så bra att jag inte kan hålla mig borta från godisskålen..Kanske skulle ta och blåsa upp den där piletsbollen nån gång.
Blev en 22 minuter i solariet också, skönt som tusan.

Nu ska jag skissa på några tavelidéer, en tavelbeställning samt löjla mig lite mer i Photo Booth..Love my new Mac!

Kommentera 15 st

Jag är en lyxig Gold såklart

2010-03-21 | 11:37:27 | Outfits och Garderoben,

Jag tog glasstestet på startsidan för att se vad för typ av glass jag är.
Och tja..jag tycker allt det blev ett väldigt bra glassresultat. Guld lyx glamour oh yeah.
Även om jag går och lägger mig klockan elva en lördagskväll.
Men fick en kommentar från fina Ebba om att hon också gick och lade sig tidigt igår och hade haft en lördag i tvsoffan med godis och micromat. Skönt att man inte är ensam.


Kommentera 20 st

jag är trött, ok?

2010-03-20 | 23:12:43 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ok det är lördag kväll klockan har precis slagit 23 och jag är..så jävla trött.
Känner mig som bärldens ohippaste..äldsta bloggare nu när jag tänker välja att krypa ner i sängen med en bok..En Shopaholic i väntans tider. Jag skiter nu i tredje Stieg Larssonboken..de två första läste jag på tre röda men den tredje tar jag mig inte igenom..orkar inte.
Oh well gäsp.

Kommentera 14 st

lördagsblahablaha

2010-03-20 | 17:43:48 | Egocentrerat&Vardagligt,

Gäsp suck Aj.
Hade hand om butiken helt själv för första gången idag från avlarmande till pålarmande. Butiken är skitstor och det var en riktig rush två första timmarna. Tror inte jag satt ner förrän halv två.
Tog en promenad med mamman efter stängning, grät nästan sista biten hem ty det värkte så i fötterna och nu kan jag knappt stå upp. Ajajajaj.

Så nu får det bli te, tavelmålande, film, chicken fajitas, en öl eller två och så Dumle Mix...mmmm!
Och så en massa Mulberry och Vanilla doftljus för att få bort den fuktiga råa kalla stanken av allt vattenläckage.


Gillar Dumle Liquorice bäst i påsen..sen mangon..eller nej vanliga dumle kanske är bäst..nej liquoricen..
Kommentera 23 st

wet wet wet

2010-03-20 | 09:26:47 | Egocentrerat&Vardagligt,

Godmorgon lördag.
Inatt har jag bara drömt om vattenläckage och diverse abdra stressökande otrevligheter.
Inte så konstigt. I tisdags upptäckte vi att väggen i köket var brungul och fuktig för att sen se att diskbänken badade i vatten. Sen började det  droppa i hela köksfönstret.
Dagen därpå i ena fönstret i matsalen samt hela väggen blöt där med.
Och igår morse när jag satte mig vifd min fina fina Mac så lät det klaffs om röven. "Nej har en av ketterna kissat i stolen" tänkte jag innan jag fick ettt klaffs i huvudet, titttar upp och ser att det regnar från taket på mitt kontor..och vattnet hade missat min nya sprillans svindyra mack med 5 centimeter. Ringde Pappa i panik som fick komma med sopsäckar, täcka över allt inklusive Macen...och Macen hör icke hemma i en sopsäck samt att jag fick hänga delar av min bokföring på torkställning tillsammans med trosor och kalsonger.
Hyresvärden säger att det inte finns något att göra bla bla bla och nu stinker det bara vått rått och kallt i hela lägenheten.
Suck.

Men men, dags att gå till jobbet nu.. Ska bara sätta tillbaka sopsäcken över datorn.

Kommentera 29 st

Mysterious Girl

2010-03-19 | 16:35:55 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Mysterious Girl

tusch hobbylack akryl på canvas

40x30cm

beställa köpa mer info pris?

maila [email protected]

Kommentera 16 st

questiontime

2010-03-19 | 09:56:03 | Anna/Avanna-fakta,frågor&svar,

Det trillar in så mycket frågor om ditt och datt nu så vi kör väl en frågestund igen då.

Fråga på kring allt ni kan tänkas undra över och kring vad gäller mig...om ni nu undrar nåt fortfarande då..

Kommentera 26 st

Vad kostar jag?

2010-03-18 | 19:41:19 | Illustration/Teckning/Konst/Design,


Ni som följt min blogg ett tag vet att jag är egen företagare inom kläddesign-grafisk design-foto-illustration. Det svåraste som just egen företagare som säljer tjänster och egenskapade produkter är att sätta ett pris på sig själv och det man gör.
Man måste sätta ett pris som folk ska finna attraktivt men det ska också vara ett pris som gör att man tjänar på det själv. Både pengamässigt och självförtroendemässigt.
Det är så ofta jag stött på i denna bransch folk som tycker man ska göra allt gratis. Bara för att man råkar rita eller fotografera - " det tycker ju du är kul"
En del tycker man ska göra saker gratis för att jobba sig uppåt osv men tja..det betalar ju inte mina räkningar eller ger mig mat på bordet.
Det finns redan så många som nedvärderar det man gör och som inte vill betala, men ha en illustration eller en logga, det ska dom ha.
Så det värsta man i det läget kan göra mot sig själv är att självnedvärdera sig och sätta för billig prislapp på sig själv.
Nu har jag återigen kommit till en sådan punkt i mitt företagande och skapande där jag måste sätta ett pris.
Ett värde.

Jag har ju nu i några veckor målat tavlor. Något jag aldrig gjort förut.  Nu börjar förfrågningar och köpintresse trilla in.
Vad kostar en tavla?
Och ja...vad kostar en tavla förutom de rent faktiska kosnaderna så som duk färg och pensel?
Till skillnad från en illustration eller porträtt gjort i datorn så finns det endast ett ex av en tavla. Den är unik. En enda tavla som ser ut precis så.
Man ska räkna in arbetstid och ett kärleksvärde. Beställningsjobb omfattning och storlek.
Det är svårt.
Men man måste göra det.


Kommentera 71 st

Doubble Troubble

2010-03-18 | 13:35:25 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

"Doubble Troubble"

Akryl tusch hobbylack på canvas

46x38cm

Vill köpa beställa undra fråga ha mer info? maila mig på [email protected]

Kommentera 45 st

my new bracelet needs a tan

2010-03-18 | 08:43:33 | Accessoarer,

Nytt armband ifrån Lindex. Me likey. Nu fattas bara lite solbränd arm att matcha det med.

Kommentera 42 st

Edward Bill och Jacob, släng er i väggen!

2010-03-17 | 22:12:36 | Film/TV/Kändisar,

Så där då då var veckans avsnitt av Grey's Anatomy avtittat och tja..det var väl så där..Inte varit nåt riktigt pangavsnitt än denna säsong. Och nu är det tydligen klart att Izzie/Kathrine Heigl inte återvänder till serien.

Nåväl..Jag har hittat en ny serie att vara besatt i..dumt bara att det bara finns en säsong ännu.

Vampire Diaries. Så mycket bättre än vad Twilight nånsin kan vara, och inte så tröttsamt som True Bood.
VampyrBill VampyrEric VampyrEdward och VarulvsJacob släng er i väggen.
Stefan och Damon Salvatore is the shit!

Kommentera 56 st

snyggaste smyckena just nu med rabatt!

2010-03-17 | 17:41:40 | Avanna konst/design/foto,

Tänkte återigen bara pusha litegranna för den smyckeskollektion som jag och JFR skapat tillsammans.
Dels för att jag tycker själv att det är grymt snygga och prisvärda smycken, dels för att det faktiskt känns ganska så wow för mig själv att faktiskt ha en /vara en del av en riktig smyckeskollektion som är exklusiv och limiterad.

Nu erbjuds dessutom som premiärerbjudande både fraktfritt samt 20% rabatt på kollektionen.
So what are you waiting for? Go shop!Kommentera 62 st

Konsten att köpa plagg som passar yrket och karriären

2010-03-17 | 14:07:18 | shopping, provrummet & cravings,

Köpte mig ett par nya jeans i helgen på Lindex.
Perfekta.
Baggy på ett bra sätt.
Mudd nedtill - skönt och slappt inne, perfekt när man går ut på promenad.
Perfekt längd till mina korta ben.

Dessutom designade med färgstänk och vad passar väl bättre rill mig som dels målar och kluddar och dels jobbar i just en färgbutik? Gör ju inget om jag spiller liksom.

Kommentera 52 st

Dagens Outfit

2010-03-17 | 09:54:41 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Dagens Outfit är ett bloggfenomen.
Att visas upp vad man har eller haft på sig under dagen. Fotat i speglar eller snett uppifrån med kameran hållen ovanför huvudet eller så med självutlösare och kamera på stativ.
Dagens Outfitfenomentet var ju det som fick mig att göra migg absolut mesta bästa säljande motiv: Today I'm wearing this. Både en hyllning och en parodi på kanske den mest utbredda bloggkategorin.

I April så kommer det tydligen en bok med just namnet Dagens Outfit, skriven av frilansjournalisten Maria Soxbo.
Alla modebloggare värda att nämnas ska ha bliit intervjuade ( tss och hmpf!) ... jag antar att det är ungefär samma gamla vanliga "modebloggselit" som alltid som får göra sina röster hörda. Samma klick som alltid intervjuas, sitter front row, som är med i varandras tidningar, program, inre kretsar och klickar. Ni vet Fahrmansystrarna som är bästis med Kling som är bästis med Linn som festar med Hotspot och Nygårds som hade Modette med ja just det Soxbo...lite krast uppräknat tänkt så där.

Men jag ser fram emot bokens idé om att granska just modebloggsfenomenet och hurivda det är en ytlig grej eller inte. Och det är ju kul att det kommer en bok om just själva bloggvärlden. Så jag ska nog se till att haffa mig ett ex.


Kommentera 77 st

Tisdag Tavla

2010-03-16 | 18:51:38 | Illustration/Teckning/Konst/Design,
"Time for a cupcake"

Akryl tusch och Hobbylack på canvas
påsydda pärlor
46x38 cm

Beställa förfrågan info pris maila [email protected]
Kommentera 118 st

Tisdag Lunch

2010-03-16 | 14:34:38 | Egocentrerat&Vardagligt,


Var och köpte mig ett gäng nya fina glossiga tidningar samt favoritingredienserna till favoritmackan.


Svartolivciabatta soltorkade tomater mozarella pesto och fasta hårda kvisttomaterSatte mig i köket vid lilla klappbordet mammas morfar en gång gjorde, tittade då och då ut mot innergården där en cykelverkstad huserar och likt katterna lapade jag lite sol medan jag mumsade sörplade och bläddrade. Medan jag tuggade på smörgåsen läste jag om stjärnornas hemliga dieter..alla undviker smörgåsar..typ..Kommentera 61 st

Tisdag Morgon

2010-03-16 | 10:03:09 | Egocentrerat&Vardagligt,

Jag njuter av att se Biscotti lapa solJag pillar och håller på med två tavlorJag letar inspiration, jag låter mig inspirerasJag lyssnar mig tillbaka till 96/97FärgharmoniPärlor är lovelyKommentera 29 st

sweet dream are made of this

2010-03-15 | 18:48:24 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Ni är en del som velat se en bättre bild på denna tavla med bakverk.
Jättekul att ni är intresserade.
Muffins, prinsesstårta, en dammsugare och en chokladboll. På chokladbollen har jag limmat dit vita pärlor som "sockeffekt".

"sweet dream are made of this"

Yusch akryl och hobbylack på canvas

40x30cm

Pris vid förfrågan

maila [email protected]

 

Kommentera 56 st

My new boots

2010-03-15 | 14:32:12 | Skor Skor Skor!,

Ganska så perfekta tycker jag. Snygga svarta enkla träpåvariant.
Fina till jeans, supersnygga till romantiska klänningar.
Dessutom svinbilliga: 299 pix på Nelly.com

Kommentera 61 st

MåndagMålardag

2010-03-15 | 10:00:22 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Måndag förmiddag. Himlen är blå, iMacen lyser skarpt som en sol och skaparlusten är på topp. Köpte nya canvasdukar i helgen så nu ska jag måla måla måla.

Några av de första tavlorna jag gjorde för cirka två veckor sedan när jag började på allvar med måleriet.

"Audrey"

Tusch akryl och hobbylack på canvas

30x40cm

Ala tavlor jag gör är till salu.

Maila mig på [email protected] för intresse, beställning pris info

Kommentera 52 st

eclipse

2010-03-14 | 19:46:41 | Film/TV/Kändisar,

Nu har första officiella trailern för tredje filmen i The Twilight Saga . Eclipse släppts på nätet. Själva filmen har premiär i juni år.
Precis som trailern för SATC2 verkar Eclipse ganska lovande...men om man ska gå på hur kass Twilight 1 och 2 är som filmer så vågar jag inte hoppas på att denna tredje skulle vara annorlunda...precis som jag inte vågar hoppas på att SATC2 ska vara sevärd heller.

Dock kommer jag nog se båda ändå.

Kommentera 21 st

en helt ny värld..

2010-03-14 | 17:44:31 | Egocentrerat&Vardagligt,

Helgen har förflutit och flygit förbi just fine. Fredagsmys, lördagsshopping och söndagsnytta.
Idag har jag röjt på mitt kontor, tagit av överdelen på skrivbordet så nya megastoramacen ska få plats, sprungit upp och ner några vändor på vinden, gått långpromenad,solat solarium och nu..nu sitter jag äntligen vid min nya stora fina förtjusande lovely amazing dator. Brorsan var här och hjälpte mig komma igång - installera mailen och grejer. Nu vet jag inte om jag nånsin kommer lämna datorstolen..I love my Mac.

Gud så plyttig 15,4" laptopen ser ut bredvid..som en minipc. Måste dock använde den lille ett tag till..

Tills jag köpt uppgradering/licens på PS och Illustrator till Mac.

Kommentera 20 st

Big Mac Big Love

2010-03-13 | 18:25:46 | shopping, provrummet & cravings,

Aahh vilken underbar lördag!
...eller den började mindre bra, ministorstädade hemmet på förmiddagen och precis när jag städat klart så kissade en av katterna utanför lådan så det rann under lådan kring toaletten och in under duschkabinen..vart bara att börja om..
Men sen mötte jag upp mamma vid 12, vi gick på stan, jag frestades av alltför många snyggheter inne på Lindex. Kom ut med en påse. Vi tog en entimmespromenad i solskenet. Efter det åt jag goda mackor till frukost/lunch hemma hos mamma  och sen stack jag och brorsan iväg till Skövde.

Där köpte jag en Big Mac.

En 27" fin glänsande shiny Mac . På Elgiganten. Har aldrig köpt nåt där innan då de alltid lockar med fina priser men aldrig har nåt hemma i lager. Nu hade denna enda i lager. Till mig. Jag har jobbat och slitit och gråtit ihop till denna. Jag är såå värd den.

Den här sortens Big Mac älskar jag.

 

Och nu har tummarna fått vila och smörjts in under dagen så nu ska jag umgås med min älskade McDarling och spela lite mer Soul Calibur.

 

Kommentera 36 st

stora pattar och ömma tummar

2010-03-13 | 01:17:34 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nu får det bli sängen.
Mina tummar känns skinnflådda efter frenetiskt playstationspelande, Soul Calibur 4, fan..var så överlägsen Stefan i 10 matcher..sen tappade jag då känseln i tummarna och förlorade på målsnöret i sista matchen. Skit också.

Den osminkade "fredagsmyssanningen"

aouch

Min bästa gubbe..gubbina..Sicka pattar.

Kommentera 14 st

fredagskvällsbabbel

2010-03-12 | 19:02:18 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ahhh!..så då var jobbpasset för denna vecka över.
Nu är det helg..och företagsjobbande isället..bokföring kollektionsplaneringar tavelmålande mail etc.
Men ska försöka kolla ikapp på det där Glamourama. såg första avsnitten och sen glömde jag bara bort det..vilket kan vara härligt att göra med en serie för då kan man ha marathontittande istället.
Ska även spana in Tyra&Bellashow. Försökte livekolla igår men det hackade bara. Kanske ska sms:a Tyra iaf och gratulera till succén och hoppas hon har tid att Avannamodella igen i april.
Tack förresten Wysteriababe för att du tycker det vore kula att se mig som gäst i showen, hehe.

Nej nu är det dags att börja tagga inför finalen i På Spåret öppna en öl och laga mat..
Ja gissa vad vi ska äta?

..samma mat som förra fredagen..ja ibland älskar jag inrutat fredagskvällsliv.


Kommentera 31 st

this weeks wantsies

2010-03-12 | 13:51:38 | shopping, provrummet & cravings,

Kommentera 62 st

Ny exklusiv limiterad smyckeskollektion!

2010-03-12 | 07:45:57 | Avanna konst/design/foto,

Minns ni när jag för ett tag sen visade upp ett armband och en ring med mitt mest populära klädmotiv " Today I'm wearing This"?

Intresset från er var ganska stort att kunna köpa likanda och nu har jag och JFR suttit i två månader och spånat och designat tillsammans och TADAAA!

En minismyckeskollektion JFR ♥ Avanna.
Kollektionen är en specialkollektion, lite exklusiv och i limiterad upplaga. Tanken är en rockig känsla och på smyckena syns några av mina mest sålda klädmotiv som
I'm perfect just the way I am
Today I'm wearing this
och även ett kommande motiv som I am a Wow.
Berlocker i form av rosor, döskallar, peacemärken och parfymflaskor.
Svart och Silver.
Nickelfritt.

Så klicka in er på http://www.jfr.webb.se/ och shoppa nu!

Kommentera 47 st

Vinn Avannaplagg!

2010-03-11 | 19:30:24 | Avanna konst/design/foto,

Håller på att gå igenom Avannalagret här hemma..det lilla som finns kvar. Och jag kände för att dra igång en tävling.

Bland vinsterna finns

1 st  vitt My style My fashionlinne i strl Medium
( passar xs-m)
1 st vitt ekologisk t-shirt I ♥ LW i strl L ( passar xs-l)
1 st svart I'm perfect just the way I am linne i strl XL ( passar xs - xl, blir som mini klänning/lång linne om du är xs-s)
1 st grå Today I'm wearing this linne strl xs ( passar xs -s)

För att tävla

1) Skriv i en kommentar vilket plagg du vill vinna.

2) Har du en blogg får du hemskt gärna skriva om tävlingen och länka till den. Låna gärna bilden ovan - dock har jag högerklicksskydd på bloggen så gör printscreen i så fall. Men länkning..och lite fjäck (hehe) ger många pluspoäng.

3) Tävlingen avslutas på söndag 14/3 klockan 20.00 då jag drar en vinnare..eller två...

Vinnare av Perfectlinnet: Jessika!

Är du intresserad av andra Avannaplagg eller köpa nåt av de som finns ovan i annan storlek - kolla in "bloggshoppen" www.avanna.blogg.se och maila din beställning/frågor till [email protected]
Kommentera 132 st

colour splash

2010-03-11 | 13:28:12 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

"colour splash"

Akryl, tusch och hobbylack på canvasduk

Vill du köpa eller beställa tavla?

Maila [email protected]

Kommentera 49 st

time for 9-18 again

2010-03-11 | 08:47:54 | Egocentrerat&Vardagligt,

Då var det torsdag igen då och dags att gå till jobbet.
Suttit med lite bokföring nu på morgonen ty imorgon, som varje tolfte varje månad, ska momsochskattedeklaration in om man har eget företag.
På lunchen så ska pappa bjuda mig på ärtsoppa, tror inte jag ätit det sen gymnasietiden.

Vad har ni för torsdagsplaner?

pic made by me


Kommentera 34 st

what the (H)Elle!?

2010-03-10 | 18:48:18 | Egocentrerat&Vardagligt,

Fick ju senaste Elle av mamma i måndags när jag följde med henne till affären efter en promenad.
Min prenumeration har gått ut och jag har inte förlängt den.
Ett mycket bra och inspirerande nummer för övrigt..
Idag när jag kom hem efter en lunchdate med Karin så låg nya Elle i brevlådan..x 2.
What the helle?! Om jag nu fortfarande hade kvar prenumeration varför
1) fick jag 2 stycken
2) fick jag dom efter att de släppts i butik?

Så nu har jag tre Elle..

Kommentera 96 st

some kind of today i'm wearing this

2010-03-10 | 15:11:26 | Outfits och Garderoben,

Kände mig snygg idag..

...tills jag såg bilderna. Dessa korta tjocka ben..suck. Utfall knäböj långa promenader nästan daligen..bröl.

Nej försvinna in i målandet och fokusera på annat.

Kofta & sjal-Lindex

Blondietischa-Forever21

Jeans- H&M

Skor- Din Sko

Kommentera 62 st

one two three

2010-03-10 | 10:28:14 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Tre tavlor som jag jobbar på just nu:

Kommentera 44 st

say mjau to the camera

2010-03-09 | 21:24:34 | Egocentrerat&Vardagligt,

Biscotti blev lite avis på alla komplimanger Ozzy fick igår så han ville minsann vara med på bild idag..och han är ju den riktige posern av de tu..riktigt fotogenisk faktiskt.

Kommentera 54 st

some new pink stuff

2010-03-09 | 18:25:03 | Egocentrerat&Vardagligt,

Lite nytt som jag shoppade/fick med mig hem i helgen, rosa såklart.Glaskanin från lagerhaus, servetter och lampa "Candy" från Clas Ohlson och nya H&M Magazne fyllt av inspo!

Kommentera 54 st

svart rosa sött salt

2010-03-09 | 14:20:38 | shopping, provrummet & cravings,

Har varit ute på en underbart skön promenad i solsken och slask med min Pappa. Vårkänslorna börjar komma så smått och idag åkte skinnjackan på för första gången i år. Lovely.

Längtartills jag kan ha min fina skinnjacka jag fick i julklapp...och nu börjar jag även tänka bort tjocka strumpor och byxor och bill ha klänningar och strumpbyxor.

Är lite kär i en rosa söt klänning ifrån Lindex. Urfin på hemsidan. I verkligeheten är den lite mer rosa..och tyvärr ganskagenomskinlig..men jag hade svarta undisar när jag provade, hudfärgade rosa eller vita under borde funka..
Och så funderar jag på att byta de extrema high heelsen från Nelly mot ett par slappa mcboots istället.

Kommentera 44 st

Go baby go!

2010-03-09 | 11:09:02 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Har precis fått i mig en sen frukost..brunch kanske rent av.
Stannade uppe till 2 inatt och målade. Blev liksom aldrig trött vilket är konstigt med tanke på den yttest lilla sömn jag fick under måndagen pga Oscars.

Färdigställde också en tavla jag gjorde förra veckan som jag tyckte såg så tom ut. Igår lade jag till en text - en låttitel från ett Garbagealbum som jag tyckte passade in så fint så fint.

"Go baby go!"

Akryl tusch och hobbylack på canvas

40x40cm

Pris vid förfrågan


Kommentera 45 st

mysig monday night

2010-03-08 | 22:14:38 | Egocentrerat&Vardagligt,

Fortsätter att tillbringa måndagskvällen i soffan, just slurpat i mig vaniljkesella+hallon+jordgubba+digestive och två koppar te och bläddrat i nya Elle som jag fick av mamma förut.
Ozzy är överkelig och vill vara med och nära nära..lille älskade goseplutt. Biscotti ligger i nån garderob.

Kommentera 45 st

och så fick prinsessan sin prins...

2010-03-08 | 20:03:46 | Egocentrerat&Vardagligt,

Har blivit en promenad till under eftermiddagen och nu ligger jag i soffan med en spinnande kurrande katt på bröstet med laptopen på låren och så har jag just sett Halv åtta hos mig..mysigt program.
Men nu slår ja på SVT1 istället för att spana in "Det Kungliga Bröllopet" som har premiär- Ebba von Sydows nya satsning.
Är inget fan av kungahuset som instution och tycker väl inte det är nåt att göra så stor grej av det där bröllopet så sett men tror själva programserien och konceptet kan bli roligt och intressant.

Ska ni kolla?
Och vad tycker ni om kungahuset victoria daniel osv?

Kommentera 55 st

Avanna Spring/Summer 2010

2010-03-08 | 16:05:56 | Avanna konst/design/foto,

Långpromenad i strålande slaskande solsken. Bankärende och lite provande av klänningar på Lindex.
Och så har jag suttit och fakturerat Nelly för försäljning av vinterkollektionen.
Och nu är det mesta ivägskickat för produktion för Avanna spring/Summer 2010 för Nelly.com.
Baserat på många av era röster samt vad som känns rätt i magen så kommer troligtvis nästa kollektionssläpp se ut så här och jag hoppas det kommer släppas i April:

Färgskalan kommer vara svart, vitt rödvittrandigt, gråvitrandigt samt en Soft Pink.

Den här gången kommer storleksskalan ligga på XS-L till skillnad från förra omgången då storlekarna låg på S-XL. Detta för att se var nånstans Avannakunden ligger mest storleksmässigt Och förhoppningsvis kommer nästa kollektion till hösten sen innehålla Xs-XL. Jag vill inte utesluta nån storlek egentligen.

Dock kommer strl L i denna omgång på linnesidan ökas på några centimeter främst på längden jämfört med vnterkollektionen.

Kommentera 78 st

Red carpet 2010 winners loosers big mistakes and gäsps

2010-03-08 | 11:21:33 | Film/TV/Kändisar,

Så där då, då har man sovit i nästan 4 timmar. Godmorgon och godförmiddag.
Har hunnit smälta oscarsintrycken litegranna och ska nu ge en riktig betygssättning på galaklänningarna med bilder från
ontheredcarpet.com istället för med mina kamerabilder fotade på tvskärmen.
Min första tanke nu i efterhand är att det ändå kändes ganska så WOW-fattigt på röda mattan i år både vad gäller stjärnor och klänningar.Kate Winslet alltid lika vacker, som en Hollywoodaktris från 40talets hollywood. Klassiskt tidlöst men också lite tråkigt.
Jennifer Lopez och Demi Moore. De vet vad de passar i och såg bekväma ut i vad de bar. Lopez verkar dock ha fastnat lite i den här rödamattanstilen..?
Gabourey Sidibe. Söt som en docka men en lite mer turkos eller klarblå tror jag hade varit än mer smashing.
Cameron Diaz ja människan misslyckas sällan i rödamattansammanhang och det gjorde hon inte heller denna gång. Glamouröst vackert snyggt guldigt. Dock körde Diaz Winslet och Bullock ungefär samma stil.Miley Cyrus
i en jättesöt lite guldig klänning med väldigt smickrande och framhävande kläning. Söt och elegant på samma gång.
Penelope Cruz. Vacker visst men ganska så gäsp.
Rachel McAdams. Fått många hurrarop för klänningen men jag är inte alls lika tagen..tycker det hela känns lite sommar på playan, bara flipflop och pocketbok som saknas.
Meryl Streep. Meryl är Meryl och hon ä nog den end som kan komma undan med en badrock på röda mattan.CharlTheron. ize Hon kan bättre. Brukar se mer gala och grann ut än så här. Fin färg dock till hennes hy och hårfärg. Men jag har svårt för när det blir en massa krusidull på brösten.
Vera Farmiga Effektful klänning ndeed men hade nog varit än mer effektfull i en annan färg.
Maggie Gyllenhaal..what about Maggie..jag vet inte vad det är..hon är ingen klassisk skönhet egentligen men ändå är hon bara så makalöst vacker och trots att man kan få samma semesterkänslor av hennes klänning som av Rachel McAdams så tycker jag att Maggie är 100 strå vassare.
Amanda Seyfried en av hollywoods vackraste kvinnor enligt mig..och visst var hon vacker på röda mattan men det hela kändes dock lite för blekt lite för anonymt. Grymt snygga armband dock.Zoe Zeldana vacker som få från midjan och upp men nedtill så blir klänningen till en spräng smällkaramell eller nåt misslyckat som man annars ser mest i Project Runway när en designer wants too much. Men hon stack ut så plus för att hon vågade.
Anna Kendrick. Älskar den här blekrosa klänningen, skärningen dolda slitsen, den enkla galaglansen och fin frisyr till.
Mariah Carey ja som jag skrev inatt..det är en Mariah Careyunifor det ser ut att vara lite för litet det är mycket klyfta och för mycket slits. Det ser inte bekvämt ut för fem öre och tyvärr lite för tacky..but that´s Mariah.

Och Kvällens fashionoscars goes to..Sandra Bullock och Sarah Jessica Parker. Eleganta Vackra skimrande smickrande bekväma kvinnliga underbara.
Kommentera 20 st

oscars 2010

2010-03-08 | 00:23:30 | Film/TV/Kändisar,

Ok, nu är det igång!
Var först en massa trubbel med ljudet på Kanal 9, men nu är det fixat.
Tydligen spöregnar det över röda mattan..jag väntar på att det ska regna stjärnor. Hittills lite tunt.

Nominerade Anna Kendrick i en underbar vacker blekrosa skapelse med dold hög slits.Och nu kunde man se Mariah Carey och som vanligt: Klyfta, slits och ben till svallande lockar.

Update 00.43: Ryan Reynolds verkar vara utan sin fru Scarlett johansson..Zoe från Avatar är vacker som en drottning. James Cameron ser mer ut att höra hemma på Österlen i ett konstnärskollektiv med Ulf Lundell och hans fru, ja ursäkta men jag trodde hennes arm skulle gå av när hon hälsade på intervjuaren.
Amanda Seyfried bär en enkel "klassisk" gala klänning i silver/grått..fin men hade väntat mig lite mer av Amanda som enligt mig är en av Hollywoods vackraste.
Monique i figursmickrande vackert blått.
Blått verkar för övrigt vara lite av Årets rödamattanfärg...Avatarinfluerat??


Update 00.52: Så typiskt att det inte verkar gå att kommentera blogg.sebloggar nu..nu när man anstränger sig...fast å andra sidan kanske det inte är så många som är vakna nu ändå..?

Update 01.08 Nicole Richie i vackert skmrande glittrig helång klänning med slälp samt lång ärm. Maggie Gyllenhaal i storprintad snygg klänning design Dires van Noten.
Sandra Bullock fullkomligt  strålande i champagneguldsilverfärgar klänning med långt släp och spetsbroderad topp och utsläppt slingrande strikt hår och färgglada läppar.

Update 01.19 Snygga George Clooney minglar runt bland fans utanför galan - så sött.

Galans vackraste hittills.? SJP!!

I Chanel Couture i gräddvitgult? med blåa detaljer och en underbart vacker frisyr med perfekt makeup.

Dessutom såg det väldigt kärt ut
(från hennes sida iaf)till maken Matthew Broderick.

 

 

Update 01.52: Bara några minuter nu innan själva galan börjar.

Har sett J.Lo skymta förbi likt en prinsessbakelse i rosa tyll. Kate Winslet stilrent vacker i silver  från Yves saint laurent och imponerande diamanter runt halsen..lite Rita Hayworthfeeling. Meryl Streep vacker som alltid men i tråkig badrocksliknande sak. Robert Downey Jr cool i solbrillor.

Queen Latifa is glowing i gammelrosa och Carey Mulligan står ut med sin korta frisyr och lite gothinfluerade klänning som tydlgen har små knivar och saxar på sig.

Även Cameron Diaz kör på utsläppt hår åt sidan med lite vågor klädd i guldstrassstass från Osca de la renta.. Såg Kristen Stewart flasha förbi mager och blek.

Update 02:34: Nu är galan igång! Neil Patrick Harris från How I met your mother inledde med ett shownummer och nu kommer kvällens värdar: Steve Martin och Alec Baldwin! Två skojfriska nissar!

Update 03:14 Börjar bli lite seg i skallen men ska kämpa på. Martin och Balwin är skitroliga men en del i publiken verkar inte alls fatta en del av skämten. Waltz vann för bästa manliga biroll i Ingloius Basterds. Robert Downey Jr ch Tina Fey har hittills gjort roligaste presentationen av nominering.

Update 05:38 Jeff Bridges vann just Oscar för bästa manliga huvudroll. Inte sett filmen eller prestationen men det kändes ändå rätt likaså att Mon'ique vann för bästa kvinnliga biroll för filmen Precious. Ja när jag tänker efter så har jag sett väldigt få av de filmer som är nominerade.

Up har jag sett och den vann för bästa animerade, yey!en film som heter Logorama vann för bästa sort film och den vill jag verkligen se.

Ben Stiller var underbar som presentatör utklädd till en Avatar.

Avatar har vunnit en del av sina nomineringar, de tyngsta kategorierna kvar..

Nu hoppas jag att Sandra Bullock kammar hem en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll...inte sett filmen nej men Sandra har gjort så många bra prestationer genom åren nu så...

Update 05:48 YEY!!!!!! Sandra!!!

Update 05:56 Första kvinnliga director nånsin som vunnit, Kathryn Bigalow...vann över James Cameron..som tydligen är hennes exmake. Och nu vann hennes film Hurt Locker för bästa film och slog därmed även där Avatar.

..och snipp snapp slut så var galan slut.

Nu skall denna blonda bloggerska hoppa i säng och sova nån timme eller två.

 


Kommentera 8 st

Gala kräver sin leverpastejmacka

2010-03-07 | 23:49:24 | Egocentrerat&Vardagligt,

Yey, nu börjar införprogrammen och rödamattanprogrammen för Oscars alldeles snart! Ska hämta täcket från sängen och bädda i soffan, ta på mig bekvämaste mysoufiten och byta ut linserna mot glasöon.
Och jag har förberett nattens gottigheter:

Kommentera 2 st

bippidioppidiboo

2010-03-07 | 20:27:11 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ahh Irina vann rättvist Project Runway, vart riktigt impad av hennes slutkollektion där på runwayen.
Visst hon har ansetts..eller framställts..som lite bitchig..men tyvärr är det så inom modebranschen..Man måste vara lite ego man måste värna om sitt och man har rätt att bli jäkligt pissed off när man ser att ens idéer blir snodda och kopierade osv.

Och nu blev jag varse om att en favvofilm börjar klockan 21: Music & lyrics med hugh Grant och Drew Barrymore. Två favvoskådisar.
Kommer bli nemas problemas ju att sitta uppe och invänta oscars.
..eller ligga ner kanske det blir..har träningsväk from hell i magen nu efter ett antal situps igår.Kommentera 20 st

gimme my money!

2010-03-07 | 17:44:13 | Egocentrerat&Vardagligt,

Har haft en helskön söndag..ja..förutom lite trubbel då..
Vi stack iväg till Skövde vid 11tiden. Förälskade mig i en massa på Hemtex, Lagerhaus och Clas Ohlsson.
På CO fyndade jag två cerise lampor, fina servetter och canvasdukar. Betalade hemgrejerna med kontanter och canvastavlorna med företagskortet.
Köpte en söt kitschig glasgrej i form av en kaning på Lagerhaus, kontant.
Provade sedan en skön bastopp på H&M och hade slut på kontanter. Drar då kortet..funkade inte. Kassörskan försökte knappa in siffrorna manuellt "köp medgavs ej"provar igen no nada..hatar när det blir så i en affär..med kö bakom mig..dock vet jag ju att det finns pengar på kortet...Men bankomaterna kunde inte läsa kortet..suck.

Blir till att gå till banken imorgon och ansöka om nytt kort..och nytt leg..Legget har visst gått ut...tänk, februari 2010 kändes så långt bort när jag skaffade det..och nu är det passerat.
Behöver dock nytt foto till legget..men ja jst det ja..Får ju inte ut några pengar nånstans att betala ett nytt foto med..

Menmen..strålande vackert väder idag, första dagen med solbrillor i år. Lovely!Kommentera 12 st

and the oscar goes to..

2010-03-07 | 10:44:14 | Film/TV/Kändisar,

Yeyeyey! Söndag idag och för första gången ser jag verkligen fram emot en söndag..ja jag gillar inte söndagar alls annars-kronisk söndagsångest tror jag.
Men idag är det ingen vanlig söndag, oh nej! dels är det jättefinal i Project runway klockan 19 ikväll.
Men sen är det ju också årets fest, årets tvparty the gala of galas: Oscars inatt!
Jag tror jag bara missat en enda gala sedan 1996.
Jag har kämpat mig igenom en gala med brännande urinvägsinfektion, jag har suttit uppe och kollat och skippat sömn och sen gått direkt till jobbet eller skolan.
Oscars is da shit!

Och precis som förra året så tänkte jag försöka ge mig på att "liveblogga" kontinuerligt under natten med färska foton och kommentarer från röda matten och själva utdelningen.

Alla nomineringar kan ni läsa om här --> KLick.
Jag hoppas verkligen att Sandra Bullock tar hem en oscar, det är hon värd.

Galan sänds med röda mattan och nedräkning på Kanal 9 från och med kl 00.00.
ska ni kolla?


Kommentera 26 st

good feelin´

2010-03-06 | 18:16:58 | Egocentrerat&Vardagligt,

Sitter nu här i sköna soffan, nyduschad och slökollar på lite såpor på tv400 och känner mig bara tilfreds.

Ytligt harmonisk med nyblekt hår och inga acneutbrott i nyllet.

Kärleksglädje.

Harmoni över att ha funit en passion i målandet denna vecka, ett nytt intresse, en ny ventil.

Och tacksamhet för all fin respons jag fått på de tavlor jag visat. Känns oerhört stärkande.

..och nu ska jag hämta mig en tårtbit, hungrig efter all frisk lft och alt promenerande idag. Senare ikväll thaimat och öl.

Hur är er lördag?

Kommentera 32 st

raspberrycake and pinup portraits

2010-03-06 | 12:30:00 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Ahh sweet saturday once again.
Min och darlings sexårsdag idag, i kylen står en himmelskt god hallontårta, vi har varit ute på promenad i solskenet och nu är jag nyss hemkommen ifrån konstnärsbutiken och ett gäng nya tomma canvasdukar står i hallen.
Tänk att jag livit så biten i målandet den här veckan.
Sedan förra lördagen har jag målat 14 tavlor.

Dessa två var de första jag gjorde förra helgen:

Kommentera 25 st

satisfaction

2010-03-05 | 19:14:25 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ahh ljuva fredagskväll.
Hemkommen från jobbet, nya värmeljus inköpta, tacoingredienser i kylen och nu tar jag mig en öl...

..och cheesedoodles..och choklad...

Kommentera 55 st

Girl Power

2010-03-05 | 13:33:32 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Tavla

"Celebration to Girlpower"

Akryl, tusch och Hobbylack på canvas

 


Kommentera 42 st

not the right shoes for me

2010-03-05 | 08:02:35 | shopping, provrummet & cravings,

I Nellypaketet igår låg alltså ett par fejkskinnbrallor samt de ganska ombloggade Marbleskorna.
Tyvärr kommer nog allt åka tillbaka.
Byxorna fanns bara kvar i Medium och även om just storleken i sig krävs för att de ska kunna komma över mina höfter så blir de förstora väl på.
Och jag verkar vara den enda bloggare som köpt skorna som inte tycker att de är sjukt sköna att gå i...
Kanske är det alla stukningar genom åren som gjort fötterna felgängade..kanske är det min hmm hosthost ålder som börjar ta ut sin rätt..eller så var detta inte skorna för mig..
Toooo Bad..för om jag bara står still så var grejerna fantastiska..

Kommentera 54 st

black & black

2010-03-04 | 22:05:38 | shopping, provrummet & cravings,

..och som kontrast till att färg är det nya svarta så bjussar jag här på en sneakpeak til vad som låg i Nellypaketet..Två ...eller tre, svarta saker..

men vete fan om jag ska behålla...
?

Kommentera 42 st

färg is the new black

2010-03-04 | 19:14:33 | Egocentrerat&Vardagligt,

Mon dieu vad trött jag är. Lång dag på jobbet idag men en rolig sådan - fick utlopp för min reativitet och mitt pyntochinredarintresse då jag helt själv fick styla om skyltfönstren. ett gjorde jag till bondromantiskt lite shabbychic sovrumsmiljö - byggde ihop en hel säng i fönstret, i det andra gjorde jag sprakande färgexplosion.

Efter jobbet hämtade jag ut ett paket från Nelly och nu sitter jag äter Hällakakor med leverpastej saltgurka cocktailtomater och dricker te...har en begynnande mensmigränshuvudvärk..men den ska jag och allt bota med lite tavelmålande.

Satte  upp Red Carpet igår samt ett par nya härligt ceriserosa gardiner. Som sagt, färg is the shit! Färg is the new black!Kommentera 48 st

me & him

2010-03-04 | 13:33:49 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

På lördag har jag och Darling "officiell" årsdag..ja vi vet egentligen inte riktigt när vi egentligen blev ihop men minns att vi sa till andra som frågade kring vår status att vi var tillsammans..på en fest den 6 mars 2004. Så på lördag firar vi alltså officiell 6årsdag..Jisses.

Målade i alla fall en tavla till honom..till oss för att fira den kärleken. Tycker den blev rolig och läcker så nu längtar jag tills vi tapetserat i sovrummet så jag kan sätta upp den.


tusch-akryl+hobbylack på canvas 40x40cm

Just denna är då inte till salu men jag säljer i princip allt annat jag gör och tar gärna emot beställningar och önskemål.
Maila [email protected]
Kommentera 43 st

Current Inspiration

2010-03-04 | 08:19:47 | Foto/Fotografering,starka färger-pinuppor-comics som Acke och Blondie-Alice i underlandet-Beatles-sextiotal-the fifities-Ungaro-Sminkkampanjer-spice Girls-Blondie-Barbie-Sex and the city-karuseller-tivolis-cirkus-rosa-orange-gult-turkos-svart-rött
Kommentera 57 st

tonight's the night oh yey!

2010-03-03 | 19:08:45 | Film/TV/Kändisar,

Yes!!! Ikväll är Grey's Anatomy äntligen tillbaka i rutan! En av de allra bästaste serierna nånsin.
Välgjord välspelad drama love spänning snyggt gjord..mumma!

Ska ni kolla?
Har ni nån favoritkaraktär?
Nåt favoritavsnitt?

Jag gillar Callie Torres och Mcsteamy allra bäst. Alltid haft lite småsvårt för Izzie..Christina blir bättre och bättre och Alex har ju växt nåt otroligt.
Säsong 2 är nog min favoritsäsong..saknar Denny Duquette.

hmm..hittade inte..orkade inte, söka rätt på en mer aktuell bild utan George, Burke och Addison mende nya läkarna...

Kommentera 67 st

I almost feel high

2010-03-03 | 14:52:34 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Ja som jag förklarat här och där så är jag nu alltså totalt fast i målandets värld.

Jag kan inte sluta, jag blir nästan som besatt..ja jag blir nästan hög på skapandet. Och jag känner redan nu en väldigt oro i kroppen, en abstinens över att jag torsdag och fredag ska jobba i butiken och inte alls kommer vara hemma och kunna måla dagarna i ända.

Var och köpte ytterligare ya dukar förut..har snart köpt upp hela lagret i den butiken..så där blir det ytterliagre en liten oroskänsla - tänk om de inte får hem nya dukar på massor av dagar?

 

Har ni något sånt dör ni verkligen brinner för, som ni kan gå helt upp i och försvinna in i? Träning bakning sy målande bio musik?

Kommentera 46 st

Red Carpet Painting

2010-03-03 | 10:02:28 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Lite halvinspirerad av Desperate Housewivespremiären igår samt det faktum att en av årets bästa grejer händer i helgen - Oscarsgalan så stannade jag uppe till två inatt och målade den här tavlan:

"Red Carpet"

hobbylack tusch och akryl på canvas 55x46cm

 

Och Ja, jag gör tavlor och bilder och illustrationer och porträtt och målningar på beställning och allt jag gör är allt som oftast till salu på ett eller annat sätt. Maila [email protected]

Kommentera 60 st

I'm no desperate housewive

2010-03-02 | 21:15:10 | Egocentrerat&Vardagligt,

När det kommer till inredning så gillar jag

- starka färger som rosa rött gult orange och turkos med inslag av guld och silver
- kitsch i måttlig mängd
- lite shabby chic
- mer feminint än stilrent
- sextio och sjuttiotal
- barbie popkonst personligt
- polka dot och shackrutor
- marilyn monroe och marimekko

Dessa inredningsprylar fyndade jag på stans leksaksaffär i höstas..ja inte katten då..:

Turkos diskställ, rosaorangeturkos kakfat och ett blommigt sopset.

Och i förra veckan komäntligenmina rödvitprickiga grejer som jag köpte på Ebay.


 

Tavlorna jag målar just nu går desutom i samma färgskalor som den inredningsstil jag gillar, starka glada färger, feminint lekfullt glatt lite popkonst.

 

 

Men nu är det målarpaus - Desperate Housewivespremiär nu ju!!!Yey!
Kommentera 75 st

cuppa tea geisha and a new magazine

2010-03-02 | 14:53:55 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nu är kroppen och knoppen fylld av frisk luft och energi. Tog med mig pappa ut på en timmes promenad och fortsatte sedan själv i cirka en halvtimme till.
HAr botaniserat i några konstnärsmaterialbutiker och shoppat tre nya canvasdukar plus mer färg.

Men nu blir det först lite ljuvligt eftermiddagsfika i form av Geisha + te samt nya DV Mode med fantastiska inspirationsbilder.

Kommentera 44 st

en nyblekt blondinmorgon

2010-03-02 | 10:12:35 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ok, nu får jag officiellt adda leverpastejmackormedhavssaltsmör till min lista av hangups där det redan står

Bakad potatis - cheesedoodles-geishachoklad-tacos(en hangup som hållt i sig i halvåret nu) - bluefruit tea

...önskar verkligen jag kunde få hangups på typ broccoli avocado och hmm hälsofil.

Nåväl, tog mig lite sovmorgon idag, var uppe till klockan 2 inatt och målade färdigt sista tavlan..eller den sista tomma duken jag hade hemma..för nåt säger mig att den där tavlan inte alls var den sista.

Och idag skiner och strålar solen så man känner sig ju extra manad att gå ut på promenad..ksaffa inspirationkrafter och hmm..nya dukar..

Kommentera 36 st

artymumbojumbo..papa don't preach

2010-03-01 | 20:34:04 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Ok, jag har målat 5 tavlor idag..endast en tom canvasduk kvar och jag börjar känna lite småpanik - hur ska jag klara kvällen och natten?
Lite typiskt mig att bli så här hooked också. Jag kan bli så totalt besatt och uppslukad av vissa grejer under vissa perioder. Nästan lite manisk.
Bra på ett sätt - på det sätt som jag skrev om i förra inlägget..allt annat försvinner..allt fokus ligger på skapandet.
Dåligt eftersom jag dock blir så uppe i varv så hjärna och hjärta går på högvarv.
Antar att det är sådana här känslor en del får av att tex träna/träning..Jag får det av kreativa flowperioder.

Då dukar är dyrt och jag ännu är så ny inom målandet så har jag suttit och gjort lite "frimärksskisser" innan jag målat en del av tavlorna..bara för att få en hum om motiv, komposition och färger.

..prinsesstårte+cupcakemålningen blev bättre i dataskissen..de två andra mycket bättre som målningar.


Kommentera 25 st

caught in a fantastic romance

2010-03-01 | 14:45:04 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Fan, nu är jag helt fast. I målandets värld. Kan knappt slita mig från penslarna och färgen och dukarna. Har knappt tålamod att låta färgen torka så jag kan fortsätta med nästa steg..Inga mästerverk gjorda men det är själva känslan att bara få sjunka in i, förlora sig själv i kladdandet målandet skapandet och låta tid och rum och allt annat bara få försvinna och existera någon annanstans.
Love lOve loVe lovE!

 

Kommentera 47 st

a perfect start

2010-03-01 | 11:56:01 | Egocentrerat&Vardagligt,

Finns nog inget bättre sätt att starta en måndag och ny vecka med ett frisörbesök där man blir ompysslad, får choklad och gott te, får skön schamponeringsmassagae i hårbotten, kurer och inpackningar och går därifrån nystylad och med en underbart jämn fin ljus nyblekt hårbotten...
Yey! 

 

Kommentera 27 st