GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

new eco luxury

2013-08-31 | 13:25:12 | Avanna konst/design/foto, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Fyra nya snygga 100% ekologiska collegetröjor med lyxiga modeillustrationer och prints har landat på www.avanna.se.
Bär till jeans eller maxikjol eller en kortare vippig kjol eller kanske skinnbrallor!
Kommentera 0 st

Owl Gang

2013-08-30 | 17:55:23 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 
Lade upp det här testprintet av massa ugglor på ekolgisk tygkasse, på Instagram och den blev snabbt poppis.
Så nu finns den att shoppa på shoppen! HÄR hittar ni den. Bättree bild kommer komma, har bara inte hunnit göta en ordentlig produktfootgrafering på den.
Och Öppet Hus/Butiksöppet idag var jättekul! Många besökare som var sugna på att handla♥
 
Och jag hann med att åka till Posten efter att jag stängde butiken och posta en hög med ordrar.
Nu väntar jag in sambon så ska vi köpa pizza och ta helg!
 
Kommentera 9 st

ja det är vidrigt alltihop

2013-08-30 | 11:26:00 | Krönika/Politik/Tankar,

 
Imorses möttes jag återigen av den ena arga och främlingsfientliga statusuppdateringen och delningar av statusuppdateringar efter den andra på Facebook gällande detta, att en man fått skadestånd vid ett sexualbrott där denna deltagit vid/sett på en gruppvåldtäkt.
Att flera av de andra som begick brottet utvisats och andra sitter i fängelse nämns inte i dessa uppdateringar och det fokuseras mest på att mannen heter Mohammed och att han är invandrare och fått pengar.
 
Våldtäkter och sexualbrott är vidrigt och felfelfel vem som än begår dom - svenskar som utländska medborgare, men att bunta ihop alla invandrare (eller nej,antagligen inte norrmän, finländare, danskar, engelsmän och den mer "vitare" sorten utan de av mer "fel" invandrarhärkomst ,ni vet de där som bygger sådana där hemska moskéer) och prata om att "Breivika" , skicka hem och ut alla osv på grund av vad en minioritet av vissa invandrare gjort och som dessutom mest och framförallt återigen visar på stora brister i Svenska rättsamhället och att våldtäktsmän -även svenska ofta blir till offer istället för den som råkat ut för brottet i sig..ja det tycker jag är ganska vidrig läsning det med. Och de som pratar om att göra en Breivik dvs begå massmord och utrensning av en viss grupp och hyser lite agg mot invandrare ( ja de med moskéeer då) , ja ni kan hävda hur mycket ni vill att ni inte är rasister men det ni säger och skriver är främlingsfientligt och rasistiskt i dess renaste form.
Och jag antar att ni äter äkta svensk husmanskost ikväll..tacos? pizza? och sitter där med era TorsHammaretatueringar och vikingahjälmar och är såå stolta över just det ursprunget och kulturen som var så himla fredliga och behandlade kvinnor väl och fortfarande sörjer att er jul förstördes av att några sekunder klipptes bort i en tecknad film.
Kommentera 7 st

like a hurricane

2013-08-29 | 22:10:05 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 
Godkväll blogosfären!
Hoppas ni haft en finfin torsdag!
Jag har inte hunnit blogga förrän nu. Dagen började med lite datajobb och sen var jag på möte med en butik angående att ta in Avanna i sortimentet och yes, mötet kändes bra!
Sen vidare till en annan butik för lite andra samarbeten.
 
Mot kvällen tog jag mig en joggingrunda innan jag tog itu med städning av huset och efter en dusch belönade jag mig med goda vegetariska biffar, sallad, ost, parmaskinka och ett glas vin och en film i soffan.
 
Imorgon bitti blir det frulle på stan med min bästa vän innan jag åter slår upp dörrarna och har "butiksöppet" för alla som har vägarna förbi!
 
 
 
Kommentera 2 st

I´ve got an obsession...

2013-08-28 | 22:47:13 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt, Illustration/Teckning/Konst/Design,

www.avanna.se
 
Nu är jag ganska så trött och mör i kroppen..känns som konstig träningsvärk i benen och även i/utanpå halsen konstigt nog. Så lät bli löprunda ikväll ifall det är nåt som spökar i kroppen.
Butiksöppet idag gick bra, det kom shoppingglada kunder varav en var en gammal klasskompis från grundskolan som jag inte träffat på väldigt länge. Hon köpte sig ett Fabulouslinne - så härligt med människor som vågar visa vad de är ♥
 
Så har jag även förberett inför ett möte imorgon med en butik som eventuellt ska ta in Avanna i sitt sortiment - skulle vara kul!
Och så har jag designat de två tshirtnyheterna ovan då..för ja det är nåt visst med vita tees med enkelt tryck..vit tshirt och ett par blåjeans och snygga heels..det blir inte snyggare än så.
Kommentera 0 st

pullover..and take som pictures.

2013-08-28 | 16:00:55 | Avanna konst/design/foto,

 
Testtryckte precis den här hoodietröjan och tycker den blev jättesnygg. Tyvärr är storleken lite knepig. Det ska vara en large men känns mer som en S/M  så ska inte ta in den här modellen utan en med bättre storlek/mått.
Men vill du köpa denna ändå så hittar du den här : http://avanna.se/klader/hoodies/kamera-pullover-hoodie-sweater/
 
Finns alltså en enda!
Kommentera 5 st

♥Avanna Boutique♥

2013-08-28 | 12:02:27 | Avanna konst/design/foto,

 
Idag och på fredag har jag öppet min butik/verkstad/fabrik för de som är nyfikna och har vägarna förbi och vill shoppa "in real" istället för via nätet och webshoppen. Lite sköna rabatter och erbjudanden, kaffe och kaka ♥
Kommentera 3 st

Tre kärlekar

2013-08-27 | 22:49:29 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Kärleken till dessa tre pälsklingar är stor, ren och kravlös och de älskar en tillbaka bara genom att jag ger dom mat och lite gos och kel och då och då kastar en leksaksmus.
Mysig och ärlig kärlek och aldrig behöver man fundera över dolda motiv eller tolka vad som sägs eller inte sägs eller undra över pikar eller känna misstro eller svek eller fundera över om man ska behöva ta en konflikt eller diskussion. Våra tre små pluttisar. Vi är en lite härlig familj, Stefan, jag och katterna♥
 
Kommentera 2 st

Plommonlila

2013-08-27 | 20:35:31 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

Foto: Jag
Modell: Josefine
Lookbook för: www.avanna.se
 
Ännu en nyhet som trillat in på Avanna och en färg som kommer passa super nu i höst! Just plaggen med bokstäver och de med siffror kan ni ju välja vilken siffra eller bokstav ni själva vill ha så blir de lite mer personliga.
 
 
Kommentera 1 st

shitty yesterday

2013-08-27 | 08:27:00 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Tee från www.avanna.se
 
 
Gårdagen började så fint med fågelsång, löprunda, solig frukost osv...
Sen fram emot eftermiddagen blev det bara skit och pannkaka av alltihop. Som tur var kom mamma förbi när det var som värst och lugnade mig och Stefan försökte så gott han kunde via sms då han var på jobbet. Och mot kvällen kom min vän Ingela förbi med en påse geléjärtan från sig och sin pojkvän och lyssnade lite på mina bekymmer.
Det är mycket som är skit och känns nattsvart men jag har så troligt fina människor i min närhet och det är jag så himla tacksam för.♥
 
Nu kan jag bara försöka hoppas på att denna dag blir lite bättre...men känner mig lite känslomässigt bakfull skall erkännas.
Kommentera 2 st

mode & miljö går hand i hand

2013-08-26 | 14:25:51 | Anna/Avanna-fakta,frågor&svar, Avanna konst/design/foto,

 
 
Jag försöker så gott jag kan att ha ett bra miljötänk på Avanna.se och stå för hållbart och miljövänligt mode!
Babykläderna, collegetröjorna och tygkassarna är av ren ekologisk bomull likaså en del av tshirtarna.
De korta linnena, brottarlinnena och magtröjorna är gjorda av naturfibret Tencel och alla plagg är Fair Wear och har tillverkats/sytts upp på fabriker med riktiga och bra kollektivavtal och schyssta löner och textilierna är giftfria.
 
Jag trycker ju allting själv sedan 2 år tilbaka just för att slippa mellanhänder och onödiga transporter och alla tryckfärger är också miljövänliga.
 
Jag använder naturvänliga snören att knyta hangtagsen med istället för massa onödiga plastdetaljer och din order skickas i återvinningsbar påse.
 
Avanna.se ska stå för kvalité, hjärta, själ och gott samvete!
Kommentera 5 st

fly on the wings of love

2013-08-26 | 10:30:43 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,

Jag i lördags då, klädd i Avanna och H&M.
 
 
God förmiddag blogosfären och glad måndag och ny vecka på er!
Hoppas ni haft en skön helg!
Det har jag då den innehållit Anton Ewald och Hjobesök med svägerskan och Pollyhjärtat, milspromenader med mamma, massa god mat, godis och snacks i soffan framför filmer och serier med min älskade karl, mys med min fantastiska katter och så att sommaren gjorde comeback med sol, blå himmel och värme!
 
Jag har kickstartat månagen med veckans första löptur och slog enligt Runkeeper nya rekord både på distans, uthållighet och kalorier, så heja mig!
Nu är jag redo att ta tag i denna dags och resten av veckans alla måsten. Skriva att-göra-listor och strukturera upp är första punkten på agendan och det ska göras lite lyxigt med sen frukost ute på altanen.
 
Den här veckan ska jag bland annat ha butiksöppet för Tidaholmare och de som har vägarna förbi både onsdag och fredag och så ska jag på ett möte med en annan butik som eventuellt ska ta in Avanna i sortimentet.
 
Kommentera 1 st

fyra härliga collegetröjor med tryck!

2013-08-25 | 19:02:34 | Avanna konst/design/foto, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Fyra stycken härliga nya collegetröjor som landat på www.avanna.seParistrycket är en gamal favorit jag dammat av som såldes på Nelly.com när det samarbetet begavs sig men då var det fler färger i trycket. Nu ville jag ha det mer grafiskt enkelt.
Deer Owl har bara funnits som poster på shoppen men finns nu alltså både på collegetröja och på tygkasse - båda ekologiska såklart.
Audrey Hepburn och "Dylan McKay" är också gamla porträttteckningar som jag aldrig använt till nåt men så kom jag att tänka på dom igår eftermoddag och testade dom lite och tyckte det passade på just grå college.
Kommentera 0 st

I'm a free spirit

2013-08-25 | 15:04:51 | Avanna konst/design/foto, Outfits och Garderoben,


Photo credit: Michaela Bergendahl
 
Ja så här såg jag ut igår. Kände för nåt lite rockigare men ändå slappt och skönt.
Så fick bli slappa jeans med skön kavaj, linne och så svarta/guldiga detaljer på smycken, väska, skor och brillor.
Är även härligt att jag börjat använda så himla mycket det senaste från min egna shop, för vem ska bära grejerna jag säljer och skapar och designar om inte just jag?
Fast förr har jag sålt det mesta utan att jag rikttigt hunnit med att ta till mig själv men nu ser jag alltid till att ta ett ex av varje sak jag själv designar.
 
Kommentera 0 st

Aooooahh!

2013-08-25 | 12:53:32 | Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering,

foto 1 och 2 taget av mig, detaljbild på min outfit taget av Michaela Bergendahl, linne Free Spirit från www.avanna.se
 
Igår kväll så åkte jag, svägerskan och älskade lilla Pollyhjärtat till Hjo där det var 600årsjubileum och därmed lite stadsfest.
Vi åkte dit för att se Anton Ewald. Dels för att det är lite idol till Polly och det är sådan ren och skär glädje att se den lilla tvåringen dansa och digga till "Beggin"..men ja..både jag och svägerskan tycker ju att den bildsköne dansanta sångaren är litegranna ögongodis....om man nu får säga så om en så ung killle när man nått min ålder...euhm.
 
När vi kom dit gick vi direkt till torget och då uppträdde en ung tjej. Och Polly, mitt älskade gudbarn tillika brorsbarn tog mig i handen och ville dansa på dansgolvet och genast fascinerades hon av några andra småtjejer i 5-7årsåldern och gick fram till dom. Men hon blev ganska så ignorerad och herregud vad det skar i hjärtat på mig! Jag vet ju att sånt här är en del av livet men om jag kunde så vill jag ju skydda denna lilla varelse från allt ont, från allt vad grupperingar heter, grupptryck och utanförskap och känsla av att inte passa in. Denna lilla tvååring som är så social och så godhjärtad och generös och så gärna delar med sig av sina russin och stenar och annat hon kan tänkas bära på...ojoj. Det blödde i fasterhjärtat.
 
Vi strosade i alla fall runt lite i den lilla staden innan det var dags för Anton som rev av 5 låtar och sedan, tillsammans med skrikande småtjejer ställde vi oss i kö, för att få varsin autograf på ett A4papper..idolfotona tog slut innan vi kom fram..suck.
Kommentera 0 st

it really doesn´t matter if you are black or white

2013-08-24 | 11:17:49 | Avanna konst/design/foto,

 
Kommentera 0 st

hell yeah it´s friday!

2013-08-23 | 16:54:00 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,

Linne från www.avanna.se, underbara skor från H&M och gamla jeans från Gina Tricot.
 
Åh vilken härlig fredag!
Sommaren har kommit tillbaka en sväng, det är varmt och soligt och underbart!
Började min fredag med en joggingtur och sen städning.
Lät håret självtorka i solen medan jag åt frukostmackor och har jobbat undan en del administrativt.
Lite fotoredigeringsjobb efter det innan det blev en promenad på nästan 1 mil med mamma efterföljt av utomhusfika och blomsterhandling för en blomstercheck jag fick av masingen tidigare i veckan.
 
Nu längtar jag efter pizza och vin som jag och darling ska förtära ikväll!
 
Kommentera 1 st

Today Black&White

2013-08-23 | 09:59:55 | Avanna konst/design/foto, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Nu finns mitt "klassiska" Today I´m wearing this-print på posters i Shoppen! Med snygg Dymotext och i antingen svart eller vitt. Perfekt för the black&white fashionista...och passar ju perfekt i en Walk-in eller vid en klädstång! Ni hittar dom HÄR.
Kommentera 0 st

Stripes & Checkers

2013-08-22 | 21:18:38 | Outfits och Garderoben,

 
Så här såg jag ut igår. Älskar den där klänningen..och skinnjackan..och skorna..ojoj bästa köpet denna sommaren!
 
Skor: H&M
Klänning: Gina Tricot
Jacka: Lindex
Kommentera 6 st

well hello

2013-08-22 | 16:17:54 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

www.avanna.se
 
Kommentera 1 st

there are skulls and there are skulls!

2013-08-22 | 09:06:12 | Avanna konst/design/foto,

 
♥Två ursnygga nyheter som landat på Avanna.se ! Love love love it!♥
Kommentera 0 st

no time to rest

2013-08-21 | 22:56:58 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 
Jag sov som en kratta inatt, typ två timmar totalt och dagen har gått i ett. Började med en företagsfotografering tillsammans med Pollypixkollegan - vi plåtade en begravningsbyrå som var missnöjda med de bilder de har nu tagna av annan fotograf. Men så konstigt det kändes att säga till begravningsentrepenörer att vi skulle ta lite mer livfulla bilder...haha.
Sen fortsatte dagen med massa data- och webshopjobb, redigering av bilder, en hel del telesamtal - bland annat eventuella bröllopsfotografbokningar.
Ett litet break mot kvällningen för en promenad med mamma innan jag ställde mig nere i fabriken/tryckeriet och packade och tryckte ordrar till 22.15.
Så nu känner jag mig ganska mör och hoppas kunna sova bättre inatt så jag är piggare imorrn när jag ska träffa Angelica som driver Favoritboken.se.
 
 
 
 
Kommentera 2 st

Grunge rock

2013-08-21 | 15:02:56 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

 
Ännu en bild från photoshooten jag hade med Jossan förra veckan då vi plåtade styles/promo/lookbookbilder för Avanna.se
Tycker vi fick till en härligt snygg rock chic/grungelook här.
Ahh..tänk om man kunde fylla var dag med fotograferingar. Vilken lycka!
Kommentera 0 st

SALE!

2013-08-21 | 13:06:42 | Avanna konst/design/foto,

 
Nu finns en REA/Outlet-kategori på webshoppen där du kan fynda testprints, utgående plagg och lätt skadade produkter. Med "lätt skadade" menas att plaggen antingen fått några små små färgprickar på sig under tryckning eller att de t ex fått gula märken i värmepress när trycken fixerats och torkat. "brännmärkena" går allt som oftast bort vid första tvätt.
 
            
 
T ex på plaggen ovan så har "The Real Me"teen några små små röda prickar på sig,  "I blog" linnet är från en gammal kollektion år 2009 och "Photographoholic" har nån liten gul prick på sig.
 
 
 
Kommentera 0 st

hairy donut thingy

2013-08-20 | 22:18:27 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,

kjol från topshop, linne från h&m, skor från nelly och tygkasse från www.avanna.se
 
 
Här får ni en bild till på dagens outfit..som jag fotade innan köksbilderna nedan och kom på att outfiten kanske gjorde sig bättre i just köket...men så får ni se både mer av mig och mer av vårat hem höhö.
 
Älskar verkligen att använda min hairdonutgrej och få till en hög bulle uppe på huvudet. Jag hade till och med kvar denna frisyr senare mot kvällen när jag gav mig ut på en löprunda klädd helt i svart, stora solbrillor, frisyren och så mitt nya rosa sportarmband runt ena armen som jag hade telefonen i.
När jag hade joggat klart kom mamma förbi med en liten present, bara så där, så jag kände mig som en vinnare!
 
Och dagens självpepp? Jag som har de grövsta komplex för mina ben tycker att de har börjat forma till sig och såg riktigt najs ut idag, särskilt vaderna. Heja mig! Heja Dig!
Kommentera 2 st

My kitchen is a mess but my wardrobe is spick'n'span

2013-08-20 | 15:04:42 | Hus/Renovering/Inredning, Outfits och Garderoben,

Linne och armband: H&M, Skor: Nelly, Halsband och Tygkasse: www.avanna.se , Kjol: Topshop
 
Dagens outfit. Äntligen! Äntligen kom jag åter i min älskade kjol jag köpte på Topshop i begynnelsen av denna bloggs tid. Det var sannerligen ett kärt återseende och återbärande.
Och tycker den passar ypperligt ihop med mitt kök, haha.
 
 
Kommentera 6 st

A woman´s right to shoes

2013-08-20 | 10:31:00 | Egocentrerat&Vardagligt, SATC-Sex&theCity,

 
Det här var ett avsnitten jag kollade på igår av SATC. Avsnitt 83, säsong 6 " A woman´s right to shoes".
Ett av mina favoritavsnitt.
Och jag älskar just scenen ovan..love everything about it.
Klänningen, skorna, frisyren, looken, garderoben..och ja samtalet Carrie har med Miranda. Bästa vänner på varandras sida ja det gäller ju de 4 tjejerna i serien. Eller tjejer, kvinnor.
Jag smsade en replik ur avsnittet till Karin och hon fattade ju direkt. För Karin - det är min Carrie/Miranda/Samantha/Charlotte i en och samma människa. Jag är så oerhört tacksam och glad att jag har min vän Karin. För hon fattar alltid. Om ingen annan fattar just en replik från nåt så fattar Karin. Om ingen annan fattar en viss betoning så fattar Karin. Ingen annan fattar nostalgin med isvatten i blåa glas och BeverlyHillsavsnitten när Brenda och Donna är i Paris. Karin fattar precis som hon förstår det magiska med vissa låtar, Oscarsgalan och är lika schlagerbiten som jag.
Jag är så fantastiskt glad över att ha just Karin som vän som aldrig får mig att känna mig mindre värd eller att vi tävlar mot varandra eller lämnar spår av illasmakande missunnsamhet mellan raderna.
Så det var en liten hyllning till en människa jag har lyckan att få ha mitt i liv.
Och en liten hyllning till SATC återigen och just detta avsnitt där det påvisas att man är värd något och har ett liv värt att leva även utan barn och har rätt att göra de val man själv vill och ska bli respekterad för det och inte behöva varken skämmas för eller ursäkta sig att man väljer nåt annat än "normen".
Kommentera 3 st

cirka 120 minutes left

2013-08-19 | 22:20:28 | Avanna konst/design/foto,

 
Bara timmar kvar av erbjudandet med TAG 3 BETALA FÖR 2 på alla tees, totes och smycken!
Rabatten dras automatiskt i kassan!
http://avanna.se/kampanjer.asp?lang=sv
Kommentera 0 st

4 måndagsbilder

2013-08-19 | 19:27:11 | Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering,

Så här har en del av min måndag sett ut hittills.
Har spenderat mestdelen nere i källaren där jag står och trycker och packar ordrar från Avanna.se ..så himla mycket fint och alltid en glädje att åka till posten med rosa paket!♥
Något annat rosa som jag just nu är kär i är mitt nya jätteglittriga mobilskal från IDIWA. Ser alleles överdådigt lyxigt ut och väldigt Carrie Bradshaw:igt tycker jag. Love it! Fick även hem ett rosa sportarmband att fästa iphonen i som jag ska testa imorrn på min morgonjogg!
 
...och på tal om Carrie Bradshaw funderar jag u på att ta med mig laptopen ner i källaren och ställa framför motionscykeln och cykla lite till ett avsnitt SATC.
Kommentera 2 st

hett i höst!

2013-08-19 | 10:15:07 | Avanna konst/design/foto,

 
En av höstens stora och snyggaste trender är COLLEGETRÖJOR MED TRYCK! På AVANNA.SE finns många olika tröjor, alla är EKOLOGISKA och det finns prints för alla smaker! Rockigt, sött, preppy, trendigt, sportigt, bohemiskt, romantiskt.
http://avanna.se/klader/langarmat/
Kommentera 0 st

snygg i truten

2013-08-19 | 09:11:44 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,

linne, smycken och väska från www.avanna.se
 

God måndagsmorgon på er blogosfären! Hoppas ni mår bra!
Jag började denna dag med tandläkarbesök - vanlig undersökning som jag gör vartannat år ungefär i och med min friskvårdsförsäkring.
Och Tandläkaren nästan klappade i händerna när hon hade tittat och petat " åhhh så snygg mun, så glad jag blir!" och det är ju härligt att kunna glädja någon så där bara genom att ha skött tandborstning och flursköljning.
 
I väntrummet låg för övrigt en tidning om "Konstnatta" som går av stapeln här i bygden om cirka en månad..jag anmälde mig i våras men sen har jag inte tänkt så mycket mer på det...likjsom känt att " det är så långt fram"..men nu stod det där svart på vitt i en intervju om just Tidaholms utställare att " Anna Larsson kommer ha en egen utställning på Rudbecksgymnasiet"..ojoj.
Kanske bäst att börja planera och så nu.
 
Så nu ska jag äta frukost skiva denna veckas att-göra-listor och jobbstrukturer där förutom då Webshopjobb , skall innehålla en företagsplåtning med min Pollypixkollega, möte och lite annat med Favoritboken.se, och så då börja ta tag i Konstnattatjolahejset!
 
Kommentera 2 st

because love grows where my rosemary goes...

2013-08-18 | 19:59:34 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

 
foto: Jag
modell: Josefine Johansson
Plåtning: lookbook & promobilder för min webshop www.avanna.se
 
 Nu är det bara äpplen och sumaken som "blommar" i trädgården. Det mesta av vår och sommarblommorna har vissnat eller blommat över eller fallit till marken.
Vilken tur att man kan ta med sig lite blommighet in i höstgarderoben i form av botaniska prints.
 
Avanna finns många snygga collegetröjor - alla är fairwearmärkta och ekologiska och det finns många olika motiv att välja bland.
Rosorna ovan finns både i rött och i fuschia.
Även väskan och armbaden är ifrån Avanna.
 
 
Kommentera 0 st

rastlös slapphet

2013-08-18 | 12:15:00 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Hej blogosfären! Hoppas ni har en trevlig söndag och skön helg!
Jag började min söndag med en 25minuters löprunda och ska nu äta nån typ av brunch antar jag med goda mackor och yoghurt med massa bär och frukt i.
Sen känner jag för att bara ligga i soffan och maratonkolla nån serie eller flera filmer.
men känner jag mig själv rätt så kommer jag kolla mailen 38 gånger , shoppen 21 gånger, sätta mig och skissa på nåt motiv, börja redigera fler foton från Avannaphotoshooten tidigare i veckan, tänka att jag måste Instagramma 7 ggr och spana in bloggen 11 gånger och så kanske plocka i och ur disk i diskmaskinen, sätta på en tvätt, plocka upp lite katthår här och var, få för mig att kanske möblera om och störa mig på saker som inte blivit som jag tänkt.
Rastlös och orolig i kroppen?
Check!
Ständigt bubblande av skaparlust?
Check.
 
Bilden ovan är iaf från i fredags kväll när jag och min karl åkte till Skövde för att äta ute och gå på bio.
Vi såg Elysium och jag gillade den skarpt! Fast den annars alltid så braiga Jodie Foster..hmm..vad har hänt?Jättestelt agerande och varje mening lät helt konstlad. Oh well..Matt Damon och de andra skådisarna vägde i alla fall upp det.
 
Kommentera 4 st

en tshirt, en tygkasse..och en ring på köpet?

2013-08-17 | 16:45:37 | Avanna konst/design/foto,

 
foto: jag, modell Josefine
 
17-19 augusti
3för2 på alla tshirts, tygkassar och smycken!
Billigaste varan på köpet!
Mixa som du vill!
http://avanna.se/kampanjer.asp?lang=sv
Kommentera 0 st

facelift på webshoppen

2013-08-16 | 17:57:30 | Avanna konst/design/foto,

Avanna.se har i dagarna fått sig ett litet litet ansiktslyft.
Borta är nu den rosa bakgrunden och istället är den vit och själva shopdelen med skuggning bakom sig kommer fram än mer tycker jag.
Jag älskar rosa och kommer alltid göra..men ibland kan det bli lite bättre utan. Men bara ibland hihi.
 
Sen får vi se om jag kommer uppdater min logo.
 
Allt jag skapar och säljer på Avanna är ju från hjärtat och hjärtform är nåt som alltid hängt med mig i mitt tecknande sen barnsben. Det är "jag".
Och som min bästa väns pappa sa för ett tag sedan när jag träffade honom och han frågade om hur det gick med företag och affärer..och jag har ju varit väldigt ärlig här på bloggen om att det varit skittufft senaste året och vill inte ge sken av nån "entrepenörs-rosa-fluff-bubbla" som det bjuds på många andra ställen i blogosfären.
" Kämpa på" , sa han " Det är ju det här du ska hålla på med, det är din passion, vad ska du annars göra?"...och han har så rätt. Jag gör exakt det jag vill att jag ska göra.
Det är jäkligt svårt bara att passionen ibland ska vara så förbaskat svår och kosta tårar och huvudbry.
 
Nya looken på shoppen:
 
Lite logoskisser:
 
 
 
Kommentera 1 st

Fraktfri fredag på Avanna!

2013-08-16 | 11:13:45 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

 
Fraktfri Fredag!
Ange kod: 160813
Shop ´n´Rock On!
www.avanna.se
Kommentera 0 st

långkort sommar...

2013-08-16 | 10:30:04 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Sommaren kom tillbaka för ett gästspel igår med både varmare grader och sol. Vilket jag inte tod del av så mycket under dagen då jag stod nere i källaren/tryckeriet/verkstaden och jobbade.
Men efter att ha cyklat till posten med ett lass ordrar tog jag fram gräsklipparen ur skjulet och satte i hörlurar i öronen och klippte gräset i en timme och lät sommarkvällens ljumma värme och knappa solstrålar värma mina bara armar.
 
När jag var färdig tog jag av mig de gräsfyllda  rosa foppatofflorna och till tonerna av " Strövtåg i hembygden" gick jag sedan runt i min trädgård barfota och kanske för sista gången i år blev mina fötter härligt gräsgröna och jag kunde konstatera att samtidigt som en sommar går alldeles för fort så känns det ändå som väldigt längesen som syrenen blommade. Så sommaren kanske har varit lång ändå, tänkte jag innan jag borstade av fötterna och gick in i mitt gula hus, gjorde varma mackor och tog mig ett glas vin och njöt av sista "Sommar med Ernst".
Kommentera 2 st

preppy chic and back to school!

2013-08-15 | 21:19:13 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

 

Foto: Jag
Modell: Josefine
Lookbook och promobilder för www.avanna.se
 
Jag älskar collegetröjor och tycker de går klä upp och ner beroende på vad du matchar med.
I höst är ju preppy och "back to school"looken trendigt och då pasar en collegetröja med tryck alldeles ypperligt!
På min webshop www.avanna.se finns flera snygga collegetröjor - de är dessutom både Ekologiska och FairWearmärkta!
Kommentera 1 st

stay true to your self

2013-08-15 | 11:40:16 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

 
Foto: Jag
Modell: Josefine Johansson
Lookbook och promobilder för www.avanna.se
Tanktop och Döskalleclutch från www.avanna.se
Kommentera 0 st

rörelseoskärpa

2013-08-15 | 10:56:41 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Idag är jag bra mör i benen kan jag tala om...på ett härligt sätt.
Började ju gårdagen med en joggingrunda på blygsamma 3,5 km.
Men mot kvällen blev det en lång och rask promenad med mamma på lite mer än 9 km.
Och som det inte vore nog så hade sambon min glömt sina nycklar när han åkte till jobbet så jag fick senare på kvällen cykla kors och tvärs över hela stan för att lämna dom.
 
Så maffiga varma kantarellmackor med ett glas rött satt riktigt fint till kvällsmat igår...yummie!
Och så "råkade" jag börja se om på Vampire Diaries..igen..but I love it!
 
Nepp back to work, har massor att göra idag. Hoppas ni alla har en fin torsdag!
Kommentera 2 st

dogs and dreams

2013-08-14 | 21:10:49 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

 
Det här är också en bild ifrån gårdagen där ni kan se lite av interiören i modellens mammas lägenhet...ahh så himla fint var det. Massa loppisfynd, bohemiska detaljer, vintageprylar och annat.
 
På bilden ser ni också lille lille Ossie som är Jossan hund som ju mer än gärna ville vara med under plåtningen.
Han ser nästan stolt ut på bilden tycker jag.
Jag är ingen hundmänniska annars, katter är ju min melodi..men när hundarna är så här små, yttepyttesmå - ja mindre än mina katter och är så ivriga och spralliga som denna..ja då blir jag lite hundsugen.
 
Men för att få lite Avannakoppling till bilden då så ser ni ju den oerhört snygga "Don´t stop dremaing" tygkassen ;)
 
Kommentera 1 st

hoodie up!

2013-08-14 | 12:22:40 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

 foto: Jag, modell: Josefine Johansson (@imsofriday på instagram)
 
Från gårdagens photoshoot med Josefine.
På bilden syns en av Avannas snygga och mysiga hoodies som är perfekt som myströja nu när hösten närmar sig eller som en jacka . Snyggt, sportigt och chict!
Kommentera 16 st

sticks and stones may break my bones...

2013-08-14 | 10:48:52 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

 
Produktbilder på lite smycken från gårdagens photoshoot.
Ringarna några av halsbanden och ena armbandet finns redan uppe på shoppen, resten kommer komma upp under dagen. Ska försöka komma igång med smyckesdesignandet lite extra igen nu i höst tänkte jag.
Kommentera 0 st

♥Always be a unicorn♥

2013-08-13 | 23:13:53 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

Underbar ekologisk collegetröja: http://avanna.se/klader/langarmat/be-a-unicorn-eco-college/
 
En bild från kvällens Avanna-lookbook-photoshoot med Jossan.
Såg ett tag ut som vi skulle få ställa in på grund av regn och att det var så mörkt ..men så sprack det upp och blev jättefint fotoväder vid 19tiden och här sitter jag nu, 500 bilder senare och är så där härligt fotoeuforisk som man blir efter en lyckad plåtning ♥
 
Vi fotade en del inne också sen då vi fick tillgång till Jossan mammas hus och oj oj vilken location!
Hade kunnat fota där en hel dag och inredningen har get mig massa ny skaparlust dessutom - både foto och tecknar/designmässigt.
Lovely!
 
Kommentera 1 st

För vem ska tro på dig och tycka du är bra om inte du själv?

2013-08-13 | 16:47:19 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 
Jg dör litegrann så snygga de här linnena är som jag säljer på shoppen
Älskar det gråa med leopardmönstrade döskallen...måste rota fram min gamla vinröda skinnjacka tror jag och matcha det med.
Long live rock´n´roll!
 
Jag tycker ärligt att jag har jävligt mycket snyggt på Avanna.
Att jag gjort en hel del skitsnygga grejer.
Och jag tycker att jag är en ganska så jäkla duktig fotograf dessutom.
 
"När en människa anklagar sig själv blir hon alltid trodd, men aldrig när hon berömmer sig själv" står det som citat den här veckan i min almanacka..och det är ju så sant.
För vem ska tro på dig och tycka du är bra om inte du själv?
Så, se så, om ni vill - fyll kommentarsfältet nu med peppord om er själva!
Kommentera 2 st

skull print and tacos

2013-08-13 | 10:19:35 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,

 
God förmiddag blogosfären! Hoppas ni har en bra tisdag!
Jag har ganska så ont i en skuldra och axel och kan knappt vrida huvudet åt sidan så kommer känna mig lite handikappad idag när jag ska packa ordrar tror jag.
Och är det regnfritt mot kvällen ska jag plåta lite nya Avannalookbookbilder med Jossan igen.
 
På bilden ser ni hur jag såg ut igår kväll när jag och Stefan var hembjudna på tacobuffé hemma hos svägerskan och brorsan..så jäkla gott! Och lyxigt att bli bortbjuden på mat en måndag så där.♥
 
Älskar den där döskallescarfen - och du kan köpa en likadan på Avanna.se ! Även en tunnare skinnjacka åkte på ty igår kväll var det kyligt, buhu!
Stuprörsjeans och svarta ballerinas nedtill.
Kommentera 0 st

lite fri frakt kanske kan smaka gott?

2013-08-12 | 23:14:57 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

Fri frakt 12-13/8 !
Ange kod: 130812 i kassan!
www.avanna.se
Kommentera 2 st

Indian Summer

2013-08-12 | 15:12:36 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

Foto: Jag, Modell: Josefine Johansson
Tygkasse, linne och smycken från min webshop www.avanna.se
 
Älskar för övrigt den här bilden och känslan i den..åh hoppas väder tillåter ny Avannaplåtning denna veckan...kliar i kropp och fingrar efter att få modeplåta och styla lite igen!
Kommentera 1 st

starting over, yet again

2013-08-12 | 10:05:52 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

En bild från förra veckan när jag fick besök i "butiken" av kvällsshoppingsugna kunder som hörde av sig och frågade om de fick komma och kika på kläderna "live" när de ändå hade vägarna förbi Tidaholm.
Självklart går sådant alltid att ordna
 
 
God måndagsförmiddag på er blogosfären! Hoppas ni mår bra!
 
Efter tre veckors uppehåll på grund av förkylning/infektion/otrolig trötthet så begav jag mig ut på en löprunda imorses..och jag avskyr verkligen dessa första rundor efter längre uppehåll..särskilt när man var i hyfsat bra form och slog rekord efter rekord innan man blev sjuk..för det är så segt att "börja" om. Men men bara bita ihop, hoppas jag får vara frisk nu och kan komma in i den braiga rutinen jag hade med löpning 3-4 morgonar i veckan.
 
Nu vankas det sen frukost med massa planering -strukturering- attgöralistorskivande inför den här arbetsveckan.
Blir ju en hel del tid nere i tryckeriet/verkstaden/fabriken/shoppen för att trycka och packa ordrar från webshoppen.
Bokföring och annat pappersjobb måste också göras denna veckan och kanske blir det även en lite höstigare (buhu) AvannaLookbookplåtning med modell i veckan.
 
Vad står på era scheman?
 
Kommentera 1 st

Enkel & Smarrig Pastagratäng

2013-08-11 | 19:49:00 | Mat&Recept,

 
Idag lagade jag den här pastagratängen.
Jag kommer fortfarande ihåg första gången mamma lagade den. Det var på nottiotalet och samma dag som vi hyrde och såg filmen JFK för första gången...både filmen och maträtten har varit en favrot sedan dess.
 
Koka upp ett paket Gnocchipasta.
 
Koka upp 1 burk Franska Örter Creme Fraiche, ca 1 dl naturell creme fraiche och tillsätt en tub ädelost.
 
Bryn purjolök, paprika, champinjoner och bacon, peppra.
 
Lägg ett lager gnocchipasta i en ugnsform.
Varva med ett lager av den brynta grönsaks/baconblandningen.
Slå på resten av pastan och därfter såsblandningen.
Strö över riven ost och oregano.
In i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter tills osten blivit gyllenbrun.
 
 
Kommentera 15 st

eco offer

2013-08-11 | 16:56:16 | Avanna konst/design/foto,

Helgerbjudande från http://avanna.se/! Köp en ekologisk collegetröja och få en valfri ekologisk tygkasse på köpet!
Ange vilken kasse du vill ha i kassans meddelandefält!
Collegetröjorna hittar du här: http://avanna.se/klader/langarmat/
Och Tygkassarna hittar du här: http://avanna.se/vaskor/tygkassar/
 
Kommentera 3 st

Little black dress with pony tails

2013-08-11 | 14:33:00 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,

 
Så här såg jag ut i fredags kväll när jag gick ut och åt med mina föräldrar. En enkel svart klänning upphottad med flera halsband runt halsen, armband och ringar, döskalleclutch från Avanna, mina älskade nitklackar från H&M och favvojeansjackan från Cheap Monday. Valde lite lösa/slarviga råttsvansar till det hela för en lite mer hippie/bohemlook.
 
Igår hade jag en härlig tjejkväll med min bästa vän Karin och min svägerska, Vi satt här på altanen och lyssnade på musik, drack drinkar och öl och ciders och tog sen en tur framme på stan. Jag och Karin avslutade kvällen/natten med att äta en himmelsk pizza ute i sommarnatten.
 
Nu ska jag ställa mig och laga en pastagratäng och vänta in min karl som kommer hem idag efter flera dagar borta.
Kommentera 2 st

some stylish saturday news

2013-08-10 | 15:02:29 | Avanna konst/design/foto,

 
Some stylish saturday news!
http://avanna.se/nyheter-1/
Kommentera 0 st

Western Bohemian

2013-08-10 | 13:10:27 | Outfits och Garderoben,

 
Dagens outfit. Hittade den här oanvända kjolen från H&M inne i garderoben och kände att det var dags att damma av den ( bokstavligen)
Matchade den med bruna remsandaletter även de från H&M, mammas gamla 70talsväska samt Dead or Alive Speckled Tee från www.avanna.se
 
En perfekt mix av boho/hippie/western/chic enligt mig.
Kommentera 3 st

Trashy Luxury

2013-08-09 | 15:52:45 | Outfits och Garderoben,

 
Linne från www.avanna.se
Gamla jeans från Gina Tricot
Skor från H&M
Kommentera 2 st

Ekologiskt erbjudande!

2013-08-09 | 13:53:04 | Avanna konst/design/foto,

Helgerbjudande från http://avanna.se/! Köp en ekologisk collegetröja och få en valfri ekologisk tygkasse på köpet!
Ange vilken kasse du vill ha i kassan!
Collegetröjorna hittar du här: http://avanna.se/klader/langarmat/
Och Tygkassarna hittar du här: http://avanna.se/vaskor/tygkassar/
 
Kommentera 0 st

yesterday I was in food heaven

2013-08-09 | 08:00:00 | Egocentrerat&Vardagligt, Mat&Recept,

 
Jag spenderade en stor del av gårdagen tillsammans med mamma. Då min karl är iväg på festival ville jag ha mat jag älskar hemma i kylen så jag bad mamma visa mig hur hon gör sin guddomliga Västerbottenostpaj - som är bland det godaste jag vet.
Så vi åkte och handlade ihop och sedan medan regnet hällde ner bakade vi varsin paj - jag toppade min med färska champinjoner, babyplommontomater och svarta oliver.
Medan pajerna gräddades ja vad gör mamma då? Hon ställer sig och gör köttbullar! Bara så där liksom!
Och ojoj vilken lycka för mig. Älskar de där köttbullarna!
Så lunchen blev paj, köttbullar, sallad från mina föräldrars växthus och hmm ett glas vin. Sicken torsdagslyx!
 
Tog sen cykeln hem igen, städade och därefter kom mamman till mig istället och vi hann med en promenad samt en sväng till Solarieöarna innan jag göttade ner mig i soffan med mer paj, Sommar med Ernst, Höstlegender, te och katterna på magen.
 
Jag är så innerligt och evigt tacksam för min mamma♥
Kommentera 12 st

Secret Spirit/ Bohemian Luxury

2013-08-08 | 19:35:36 | Avanna konst/design/foto, Outfits och Garderoben,

 
Jag fick en bild i huvudet av hur jag ville matcha Secret Spirit-linnet från min shop och så en lyxbohem framför mig med vita byxor och guldiga detaljer.
Så jag tog modet till mig och letade fram ett par gamla vita brallor jag inte kommit i på år och dar..och se där ja, de passade ( i alla fall i stående position höhö).
Tyckte outfitresultatet blev ganska så snyggt!
 
Linnet, ringen, väskan och armbanden hittar ni på min shop www.avanna.se
Linnet --> Här
Väska --> Här
Armband --> Här
Armband --> Här
Kommentera 1 st

Jakten på signaturplagget

2013-08-08 | 09:57:42 | Egocentrerat&Vardagligt, Krönika/Politik/Tankar,

Igår var det dags för min krönika i lokaltidningen igen och så här löd den :
 
-----
 

Kate Moss har sina stuprörjeans, Magnus Uggla sin skinnpaj och solbrillor, Miss Li sina slokhattar, Michael Jackson hade sin handske, Kurt Cobain sin stickade kofta och Jackie O sina pillerburkshattar och A-linjeformade klänningar. Jag pratar om signaturplagg. Plagg och accessoarer som är så ”typisk” vissa personer att så fort du ser något liknande så tänker du genast på denna människa och när du tänker på denna människa tänker du genast på plagget. Lite som min bästa vän Karin som jag tänker på så fort jag ser en randig jumper med lite trekvartsärm.

Jag har i många år nu eftersträvat just ett egent ”signatur”plagg. Nåt som är så typiskt jag att folk kring mig genast utbrister ” Åh så Anna”. Jag har försökt med utsvängda jeans som jag älskar även om jag ganska så omedvetet senaste åren tenderat köpa redan nämnda stuprörsbyxa, ur en mer rent praktiskt outfitsvinkel skall tilläggas.

Sen försökte jag nog ett tag med röda klackar men då jag inte har en stil i övrigt som passar med röda klackar har de röda klackarna snarare blivit till en rolig inredningsdetalj.

Kanske är det för att jag har en ganska så splittrad stil överlag som gör att jag itne kan finna ett signaturplagg, nåt väldigt typiskt mig har jag sedan tänkt. Jag menar jag dras ju både åt hippie/bohemstil och till en mer rockig såväl som jag finner inslag av en preppy chiclook ganska så fin. Det kanske är omöjlig att med en så blandad kompott i garderoben ha just signaturplagg?

Fast nu under sommaren visade det sig att jag tydligen hade ett visst typ av plagg som är ”så jag” utan att jag visste om det själv. Efter en fredagstur till Skövde med sambo och svärföräldrar, då jag absolut INTE skulle köpa något, ja då kom jag självklart hem med en hel del. Ty är det inte alltid så att man hittar massor när man inget ska köpa? Dagarna innan var vi t ex i Göteborg just för shoppings skull och då fick både jag och min karl 30 minuter innan tåget hem nästan tvångsköpa nåt eftersom vi då vi hade siktet inställt på just konsumtion inte hittade nåt...fast de där klackarna jag till slut hittade är å andra sidan nu mina favoriter..

Men tillbaka till den där fredagen. I en butik hittade jag det ”perfekta” virkade linnet som jag letat efter en längre tid samt en tunika i härligt skirt material. Och i en butik hittade jag två vanliga klänningar. Ja vanliga var vad jag trodde de var men när jag visade mina fynd för mamma hann jag knappt mer än öppna påsen innan hon konstaterade ”Åh Annaklänningar!” . Jag tittade först lite smått förbryllat på min ömma moder ” vadå Annaklänningar ?” tänkte jag. Men så tänkte jag lite till och självklart, som alltid, har ju mamma rätt.

Långa , ganska tighta klänningar, lite ribbstickade och gärna randiga är ”mitt plagg”. De är så JAG och finns inget plagg jag känner mig snyggare och bekvämare i.

Så nu kramar jag ur det sista av sommaren och struttar runt i dessa klänningar med de där nya favoritklackarna och i den oundvikliga analkande hösten kommer jag matcha klänningarna med kängor, grova strumpor och skinnjacka.

 
Kommentera 3 st

hurry dear

2013-08-07 | 18:51:11 | Avanna konst/design/foto,

 
Bara timmar kvar nu med 3 för 2 på alla linnen, tshirts och tygkassar! Ingen kod behövs - rabatten dras automatiskt i kassan!
Välkommen till Avanna
Kommentera 3 st

spirit...

2013-08-07 | 11:51:33 | Avanna konst/design/foto, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Kommentera 1 st

a devil in disguise

2013-08-07 | 10:16:20 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Det är inte mycket jag finner sötare och gulligare än den lille pälsklingen ovan..jag menar titta på de små ulliga bakbenen och hjärtat smälter ju totalt när en sådan liten krabat kommer springandes mot en med ett litet pipande och bara vill ha klapp och kanske lite godis.
 
Så därför blir det så extra svårt att när denna ulletuss härom morgonen hade förvandlat hela hallen till ett stort inferno av trasiga fjädrar, blod och annat klet skvätt på tapeterna och på mattan låg och "lekte" med sin nyfångade döda fågel..urk und fy!
 
 
Kommentera 1 st

Muu eller buu?

2013-08-06 | 22:14:36 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering, Illustration/Teckning/Konst/Design,

foto: jag, modell: josefine johansson
 
 
Vad tycker ni om en av trenderna just nu: ko-print?
Muu eller buu?
Avanna finns i alla fall detta snygga linnet och tshirten med det fläckiga mönstret.
 
              ko, komönstrat, komönster, cow, print, tee, top, trend, fashion, mode, linne med tryck, design, grafiskt, rockigt, Avannatee, tshirt, ko, mönster, print, djur, animal, grafiskt, design, Avanna
Kommentera 3 st

leopard, flowers and metallic

2013-08-06 | 19:47:00 | Outfits och Garderoben,

 
Här kommer några outfitbilder på den smått fantastiska tunikan jag shoppade på Cassels för några veckor sedan. Färgerna och mönstret är så megasnyggt tycker jag och den passar perfekt ihop med de metallicblå klackarna jag kärade ner mig i i början av sommaren från H&M.
Väskan är väl ingen riktig väska utan kanske mer en neccessär som jag köpte på Victorias SecretLandvetter, den tillhörde ett kit med lotion, body mist och duschtvål. Men tycker den är fin som väska/clutch!
Och hehe, visst fick jag till en riktig modebloggarpose på andra bilden? Hihi. Samt snyggt tufsigt hår efter att brillorna hade fastnat i håret. So very very fashion bah!
 
Kommentera 3 st

Totes are great!

2013-08-06 | 14:44:42 | Avanna konst/design/foto,

tygkassar från www.avanna.se
 
Tygkassar är nästan det jag säljer mest av på min shop och senaste dagarna har det vält in tygkasseordrar (blivit länkad av nån tygkasseexpert?! )  och det tycker jag är fantastiskt kul!
För en tygkasse är inte bara en snygg och fashionabel accessoar - den är ju också så snäll mot vår miljö!
Tykassarna är av 100% ekologisk bomull och självklart trycks de med miljövänliga färger och skickas till dig i miljövänlig påse.
 
Just nu får du ju 3 kassar till priset av 2 och det finns över 170 stycken motiv att välja på! Ovan ser du några av de mest populära.
Kommentera 1 st

..det bor visst en liten tant i mig

2013-08-06 | 09:29:15 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
...ty jag har senaste tiden börjat med
- elvakaffe
- trekaffe
- kärat ner mig i små små blommiga kaffekoppar med söta fat
- helt plötsligt börjat gilla hårda småkakor.
- servera alltihop med små fina servetter
 
Ja jisses.
Om jag hade fått ha min mormor i livet och lärt känna henne så tror jag att det hade varit en människa jag hade gått och druckit kaffe hos varje dag och ätit en kaka eller två och varit lite tant tillsammans med. Det är konstigt det där att man kan sakna en människa man egentligen aldrig känt och aldrig ens minns att man träffat för att man var för liten för att ens skapa just minnen.
Men jag har som tur är så fina människor i livet i min närhet som skapar hjärtestunder varje dag och som hjälper mig att andas när jag själv tycks glömma av hur.
Kommentera 17 st

3 för 2 på alla linnen, tygkassar och tshirts!

2013-08-05 | 21:11:01 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering,

foto: jag, modell: Josefine Johansson
 
 
3 för 2 på alla linnen, tshirts och tygkassar t o m onsdag på shoppen! Ingen kod behövs, billigaste varan dras automatiskt bort i kassan!
www.avanna.se
Kommentera 1 st

time to sketch?

2013-08-05 | 16:28:45 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Hmm kanske det är dags att teckna lite..nån brutta med stort böljande hår med massa linjer..fylliga läppar och detaljerade accessoarer..jaou..jag tror det.
Kommentera 2 st

charmy stripes

2013-08-05 | 12:16:10 | Avanna konst/design/foto, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Den här zebran tecknade jag 2008 och den såldes sedan på plagg när jag var ett märke hos Nelly.com.
Tror minsan det är dags att damma va den lille zebran och re-lansera på plagg. Ty jag tycker forfarande att den har "det" och är ganska så charmig.
Ränderna går aldrig ur eller vad säger man?
 
 
Kommentera 0 st

it will never go out of style...

2013-08-05 | 10:09:06 | Avanna konst/design/foto, Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

 
linne, ekologisk tygkasse och unisex tshirt från www.avanna.se
 
Leopardprintet har synts flitigt på catwalken och i modehusen och affären senaste säsongerna och det verkar verkligen som att det är här för att stanna för det släpper inte greppet om höstmodet heller.
Och för mig är även döskallen en odödlig klassisker..som man antingen då hatar eller älskar..jag älskar.
Nu har jag förenat de två printen i nytt häftigt motiv som finns på ärmlös tee, unisex tee och ekologisk tygkasse i Shopen.Tänk med svarta eller blå jeans, kanske ett par creepers eller ett par high heels och sotad make.
Punkigt, rockigt och lovely!
 
Kommentera 0 st

be fabulous, stay fabulous

2013-08-04 | 18:00:24 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt, Illustration/Teckning/Konst/Design,

Linne från www.avanna.se
 
 
 
Jag har i några månader nu inte riktigt kunna släppa ett omslag av Sofies Mode med Chloe Sevigny på framsidan. Tidningen liggen här hemma framme på ett sidobord som snygg inredningsdetalj och inspiration.
Främst är det kombon med svarta shorts samt ett linne med snyggt fotografiskt motiv som lockar..och jag blev nu sugen på att göra ett linne lite inspirerat av detta till min egna shop..sagt och gjort, "Be Fabulous" döpte jag det till och här ser ni lite outfitinspiration.
 
 
Kommentera 1 st

new items every week

2013-08-04 | 14:10:00 | Avanna konst/design/foto,

 

 

katt, kattprint, motiv, djuriskt, mode, tryck, oriental, grafiskt, design, trend, linne, tee, top, Avannapunk, rock, mode, trend, grafiskt, design, musik, statement, rockigt, tryck, print, punkrock, design, Avannaazteka, aztec, inka, boho, print, peace, grafisk, design, tee, tshirt, Avanna, linne, tankärmlös, tshirt, tee, top, linne, rockigt, med tryck, print, design, Avanna, döskalletryck, aztec, mönster

www.avanna.se

 

 

Kommentera 0 st

I just love high heels...

2013-08-03 | 16:25:58 | Avanna konst/design/foto,

Tshirt och ärmlös tee med print från www.avanna.se
 
I just love high heels...
Do you?
Kommentera 0 st

hot pink and golden rivets

2013-08-03 | 10:46:00 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben, SATC-Sex&theCity,

 
Crappy kvalité då det är instagrambild men så där såg jag ut igår kväll när jag och min karl ganska så spontant vid 18tiden bestämde oss för att gå fram mot stden för att se om det fanns plats på uteserveringen på en av stans krogar för lite öl och mat..och hade det inte funnits plats hade vi ju ändå tänkt gå till Konsum och handla tacogrejer liksom.
Men jag fick i alla fall på mig en oanvänd knallceriseklänning med fickor från H&M jag köpte förra året för endast 49 kronor och de älskade klackarna från samma affär samt en liten vristemsväska/plånbok som jag sålde på min shop för ett tag sen.
 
Och jag gillade verkligen denna look!
Och visst fanns det plats på uteserveringen så i härlig sommarkvällsvärme drack vi bärs, åt underbart god burgare och sedan fick vi sällskap av min vän Ingela och hennes kille . Och när vi var klara på krogen gick vi alla fyra hem till oss och satt och pratade och lyssnade på musik.
En jättehärlig spontan fredagskväll som blev lovely!
 
Min look igår påminner mig förövrigt lite om denna på SJP/Carrie Bradshaw från SATC the Movie 1..bara att jag har nitarna på fötterna istället för midjan.
 
Inte illa att man faktiskt kan känna sig snygg och "dyr" i en outfit för bara några hundralappar! I likey!
 
 
Och även denna när hon dansar med Ryssen som gett henne Oscar de la Rentadrömmen.
 
 
Kommentera 3 st

if u want...

2013-08-02 | 15:30:36 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

 
www.avanna.se
 
Kommentera 0 st

friday love, love friday

2013-08-02 | 10:48:51 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 
 
Två nya söta linnen , som även finns som tshirts, från www.avanna.se
 
Godförmiddag på er! Hoppas ni har en härlig fredag och att solen lyser på er!
Här är det jättevarmt och soligt så nu är det bikini på som gäller och ska lägga mig i trädgården. Ska kurera min förkylning och vila - inte fått sova särskilt bra alls de senaste fyra nätterna pga hosta.
Jag ska totallata mig och ha en semesterdag, läsa bok, läsa tidning och lyssna på Elin Klings sommarprat och  Filip och Fredrik podcasts.
Kanske gå och ta en fika med mamma på stan och passa på att ha på mig nån av alla de sommarklänningar och klackar som ännu inte  har hunnit att luftas.
 
Kommentera 0 st

Free soul/ Black spirit

2013-08-01 | 18:38:00 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

Foto: Jag
Modell: Josefine Johansson
Lookbook och promo images för min webshop www.avanna.se
På bild: Linnet Black Spirit --> Köp
 
Kommentera 1 st

@avanna right now

2013-08-01 | 15:19:12 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 
Två snapshots från min butik/webshop/fabrik/tryckeri/verkstad idag där jag håller till och trycker, packar och skapar.
Men nu är det nog snart dags för eftermiddagsfika!
Alla saker på bilderna hittar ni shoppen på www.avanna.se
Kommentera 1 st

augustiblues

2013-08-01 | 11:19:08 | Egocentrerat&Vardagligt, Krönika/Politik/Tankar,


Jag på Mallorca för en månad sedan..
 
Så var det den 1 augusti och jag önskar jag inte vore lite av en sommarpessimist som känner detta vemod så fort det blir augusti och helt plötsligt känner en panik sprida sig i kroppen över att sommaren nu är över.
Vinden har vänt, det har redan börjar..det gröna är inte längre så där knallgrönt, blommorna som finns kvar tappar sina blad, det kommer ett och annat löv flygandes och landar kring mig och det är ett höstigt rassel i blad och växter nu när vinden tar i.
Jag tror säkerligen att vi har flera härliga somriga dagar framför oss med varma temperaturer.
Och oj vad jag ska bära mina heels med öppen tå och lufta mina klänningar så länge jag kan.
Men det är ju ändå ett faktum..att det är alltid ett år kvar tills nästa sommar men aldrig mer än några månader kvar till mörker och kyla och ickesommar.
 
Förra veckan när det var riktig högsommarvärme och det var så där härligt varmt till in på natten och man inte behövde vare sig kofta eller jacka  och luften bara var helt stilla och man kunde nästan ta på värmen med handen...det är då det är LIVET. Det är så jag vill livet ska vara. Varmt och lätt och härligt. En klänning och ett par sandaletter inget mer. Inga isfläckar eller stickiga vantar eller ett huttrande och hackande med tänder och längtan in till filt och värme. Varma kvällar och nätter när sommarens ljuvliga dofter leker i din näsa och en känsla av oövervinnerlighet spritter i kroppen.
 
Sommar sommar sommar vad jag älskar dig. Pollenallergi och extrema myggbett till trots. Jag önskar att du kunde stanna för evigt
 
Ja kanske i en annan tid i ett annat liv skulle man flytt och bott nån annanstans.
Kommentera 1 st