GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Säg fan inte grattis till mig idag

2020-03-08 | 14:54:52 | Egocentrerat&Vardagligt, Krönika/Politik/Tankar,

(null)
Varje är den 8 mars - samma visa .. Sovialq medier, svenska och utländska svämmar över av "fira internationella kvinnodagen".. "grattis alla kvinnor" , "lets celebrate..", " happy womens day"... Suck. Det är ingen lyckodag. 
Nej #internationellakvinnodagen  är inget att fira eller gratulera en kvinna på. Om du nödvändigtvis inte då vill gratulera till sämre löner och sämre rättigheter.. eller vill fira att kvinnors kroppar sexualieras , döms och utnyttjas. Att kvinnliga våldtäktsoffer ifrågasätts om de verkligen sa nej, vad de hade på sig , om de var fulla, om de hade lockat mannen till att tro att ett nej betyder ett ja. Eller så kanske du vill fira det faktum kvinnor fortfarande inte får visa upp sig på egna villkor utan censureras och raderas och stämplas som o-rena, horor.. och får skylla sig själva.. Nej fira inte idag. Gratulera inte. Men visa respekt , läs på, sätt dig in. Bli och var feminist. Låt framtidens kvinnor, döttrar, mödrar, systrar, fruar, väninnor få det än bättre än dagens och gårdagens.  
Kommentera 0 st

Sweet 16

2020-03-06 | 18:11:26 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Idag har årsdag. 16 år tillsammans, officiellt. Tror vi. Vi har i alla fall alltid firat den 6 mars som årsdag. Efter att jag nobbade honom i fyra år och sedan lite dejtande av och till i några månader och kanske egentligen var ihop, men det var en fest just den 6 mars för 16 år sedan som vi verkligen fick frågan av folk om vi var ihop på riktigt nu och vi sa ja.
Och detta kommer inte bli något inlägg om överdådig och svulstig kärlek eller om hur vi är ett "team" som är så poppis att par kallar sig eller ett inlägg där jag romantiskt och episkt beskriver honom som  HAN....
Jag är bara glad över den här karln och vårat förhållande där det liksom är naturligt att jag åker på solresor till andra länder med min bästa vän  för att det är vad jag vill och älskar men att han håller upp armen när vi ska korsa en väg för att han vet att jag är disträ i trafiken. Ett förhållande där han imorgon åker på en metalfestival och jag kan ha bubbel - och mellohäng här hemma. 
Ett förhållande där inte skaffa barn alltid varit det naturliga och aldrig en fråga eller kompromiss och att vi förenas så starkt i lika åsikter vad gäller politik och samhällssyn och att vi kan dela en öl på både deathmetalkonserter som på Winnerbäckspelningar. Vi har pratat några gånger om förlovning. Men äsch. Det går ändå.
En socialamedierskygg och en som visat upp sig och sitt liv i bloggar och instagram i 14 år, jorå det funkar fint. Och ibland dåligt. Men vi håller ihop.
Det är jag glad för.
Kommentera 1 st

Läs läs läs!

2020-03-05 | 10:00:46 | Egocentrerat&Vardagligt, Musik/Böcker,

 
På översta bilden ser ni bokskörden för februari där Joël Dickers bok var den allra bästa. Jag har älskat varenda bok av honom som jag läst och Sanningen om fallet HArry Quebert är en av de allra bästa böcker jag läst nånsin.
Familjen Bridgerton fick jag många tips om på instagram och den är ganska hypad . De var väldigt lättlästa och ganska rapp dialog stundtals men tyvärr lite för klyschiga för min smak ändå vad gäller t ex sex och kvinnors orgasmer och hur de beskrivs.
Mikaela Bley har blivit min nya svenska kvinnliga favoritförfattare vad gäller krim/deckare, läst hennes tidigare böcker om Lycke, Liv och Louise .
Denise Rudbergs " Elegant crime" - brott och personer i överklassmiljöer ,har jag följt sedan första boken och jag gillar dom, jag gillar karaktärerna med hyfsat bra mix av just överklass/ medelklass lite klyschor kring  det en del sanningar och faktiskt ganska spännande historier.
 
På den undre bilden ser ni en ny bokhög inhandlad i lördags på bokrean. Jag köpte även Jonas Bonniers "Knutby" som jag slukade i helgen och med den kollade jag även på program som fanns tillgängliga SVT Play samt lyssnade på P3 Dokumentär om Knutbymorden...alltså det är ju så makabert alltihop och nu vill jag bara sluka allt om det hela.
Men efter den boken har jag nu satt tänderna, händerna, ögonen i den översta boken i högen, den av Sheila O´Flanagan som jag läst hur många böcker som helst av.
Jag köpte Jane Austens " Stolthet och Fördom" då jag kände att det är dags att ta tag i och läsa lite fler "klassiker" och då framförallt av kvinnliga författare som låg lite i framkant.
 
Så nu ser jag fram emot en härlig ny bokmånad. Jag älskar att läsa böcker och alltid gjort sen kan det ju gå i perioder det där hur intensivt jag läser. Om sommaren och semestern kan det ju lätt bli en bok om dagen. När jag pluggade litteraturvetenskap för 15 år sedan så hade jag en period när jag inte kunde läsa en bok alls för att jag bara gick in och annalyserade istället för att njuta av läsandet.
Men jag är glad att jag har böcker och ägnar så mycket tid åt det istället för att t ex dum/slösurfa i timmar ...även om det givetvis också händer.
Men att läsa några kapitel innan lampan släcks på kvällen istället för att stirra in i skärmen tycker jag påverkar sömnen jättepositivt.
Kommentera 0 st