GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

2009 i kläder

2009-12-31 | 16:21:00 | Outfits och Garderoben,

Låt oss då summera 2009 rent stilmässigt/klädmässigt.
Har varit liet tunt med outfits senaste tiden mest på grund av att jag jobbat i butik och då har bara jeans och jobbtröja på mig och väl hemma blir det mest baggyjeans och linne.

Slappt löst ledigt kvinnligt denim basfärger college leggins klackar randigt rockigt romantiskt grunge
Kommentera 30 st

2009 i teckningar

2009-12-31 | 09:16:12 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Jag kommer väl denna nyårsafton endast göra inlägg som på nåt sätt summerar recenserar tillbakablickarpå 2009.
Först ut, favoritteckningar.
Tecknandet ändrades en del under året, hösten har nästan uteslutande bestått av porträtteckning föreställande bloggare och kändisar. Våren bestod mer av bara rena "fria och imaginära" bilder och karaktärer och närmare sommaren kom jag in i en tuscharperiod.
Därför skiljer sig ju stilarna/bilderna åt men jag tycker ändå att man ser att det är min stil på allting.

 

 

 

Kommentera 42 st

2010 - året då jag ska ta tillbaka karriären

2009-12-30 | 21:28:49 | Avanna konst/design/foto,

Drygt 27 timmar kvar av 2009.
Ett år som i mångt och mycket bara varit ren skit och besvikelse.
Jag vill tro hoppas kämpa för och göra 2010 till mitt år. Och det främst karriärmässigt. Jag vill ta nya tag med företaget. Jag ska inte låta mig luras eller trampas på så som jag gjort under 2009. Jag ska inte ta nån skit, hjälpa andra och samtidigt stjälpa mig själv. Jag ska 2010 inte låta det röra mig i ryggen att folk inom samma bransch och bloggosfär tar till de allra fulaste knep..visar ju bara på deras egna oprofessionalism och egna rädsla att de inte duger. Jag tänker ignorera bloggare som snackar skit om mig hos andra bloggare och sen fjäskar i kommentarer.

Jag vill ta tag i fotograferandet igen. Nu har jag ju en ny guldklimpskamera dessutom.
Jag vill utveckla tecknandet och illustratinerna och jobben inom detta. Och jag kommer ju börja året med ett grafiskt designjobb åt Nelly som är utanför mitt egna märke Avanna.
JAg hoppas på en stor fet jäkla comeback också då vad gäller just egna märket Avanna. Nya plagg, nya motiv, fler mer bättre.

Men jag skall inte förringa det jag gjort hittills för samlar jag allt jag designat så blir det ju en hel jävla massa..och allt har sålt. 

Kommentera 60 st

Little J

2009-12-30 | 13:42:01 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

När jag frågade om Team Blair eller Team Serena var ni många som valde Blair för att hon har Chuck.
Hmm..
Men ni var många som egentligen är Team Jenny Humphrey/Taylor Momsen.
Så klart att Little J skulle få en bild också.

Pic made by me

Kommentera 31 st

771 plagg!

2009-12-30 | 08:08:40 | Avanna konst/design/foto,

Good morning.
Phu...ingen skallebang, dock väldigt trött.
Strax dags att gå till jobbet och vara kundvänlig, bryta färg, råda om tapeter, plocka burkar, städa penslar, rea ut julsaker...

Samtidigt ska jag fira för jag fick just mailbesked från Nelly att på knappt tre veckor har det sålts 771 Avannaplagg!!!
woohoo! Jag var så jäkla nervös över den här kollektionen. Att den inte skulle sälja att folk inte skulle gilla de modeller på plaggen jag tagit fram och så vidare.
Överdrivet bäst har Today I'm wearing this sålt..och det är ganska mäkligt ändå att över två år efter jag startade första kollektionen så säljer det motivet fortfarande bäst och mest.

Shoppa Avanna @ Nelly du med --> KLICKKLICK

Kommentera 54 st

Julöl och skumbananer

2009-12-29 | 23:20:00 | Egocentrerat&Vardagligt,

Hmm min darling sambo fortsatte skämma bort mig även efter jobbet idag..Ja inte nog med lyxlunchen tidigare idag utan när jag kom hem stod karln vid spisen och tillagade klyftpotatis med skal samt en vitlöksmarinerad fläskfilé.
Han dukade fint i tv-rummet med finglasen och fulölen..ehh julölen, och serverade maten till ett par avsnitt Scrubs.
Första ölen åkte ned väldigt lätt..blev en till sen kom vi på att vi har öl ståendes på balkongen sen julafton..Hade de fryst?
Nja, på gränsen, men Stefan hällde upp en i ett glas och tyckte jag skulle dricka upp den..för att testa skummet.

Men jag är ju inte ledig som resten av familjen ..så nu sitter jag här och försöker nyktra till på grönt te och skumbananer...

Kommentera 31 st

2010's SatcSnackis

2009-12-29 | 18:32:47 | Illustration/Teckning/Konst/Design,


Pic made by me


Verkar som att de där solbrillorna Carrie kommer bära i nya filmen kommer bli den snackis som nitbältet och Eiffeltornsväskan var från första filmen.
Kommentera 51 st

mummalunch

2009-12-29 | 13:41:58 | Egocentrerat&Vardagligt,

Hemma på lunch en sväng, blev hämtad av darling och han har även fixat lunchen - kycklingbulgursallad från Konsum, Sofies Mode och PäronMer. Mums!


Kommentera 18 st

Favourite tv-show?

2009-12-29 | 08:26:33 | Film/TV/Kändisar,

Godmorgon godmorgon  blogosfären.
Sitter här och sörplar te och äter något torra mackor. Om en timme är det dags för jobbet.
Önskar jag kunde vara hemma och titta på mina nya Bevvanboxar som jag fick i julklapp.

Beverly Hills 90210 är en av mina absoluta favoritserier någonsin.
Den är en stor del av av min uppväxt/tidiga tonår och liksom tonsatte en stor del av nittiotalet för mig.

Tänkte här lista mina favorittv-serier och med serier menar jag då program som har eller haft fler än 15 avsnitt. Det var svårare än jag trodde att välja. Tänkte först ha en topp-5 men det gick inte få ner det till färre än sju.

Nummer 7 : Nord och Syd Första serien jag riktigt följde men för mig är det kanske nog mer en miniserie. Det är en klassisker, Orry och Madeleine, Main & Hazard. Passion Svek Kärlek Krig Historia Drama.
Patrick Swayze.

Nummer 6: Huset Fullt.
Stor del av nittiotalet var jag besatt Huset Fullt. Denna sötsliskiga sentimentala tvshow med pålagda skrattsalvor och alltid en moralkaka på slutet när nån av de vuxna hade ett snack med nåt av barnen. Jag var kär i Jesse och jag fyllde VHSkasett efter VHSkasett med avsnitt.
Jag tror inte jag skulle tycka att serien är bra idag alls men det är en ändå en stor del av min tv-historia så den får ändå kvala in på listan.

Nummer 5 :Melrose Place
. samma skapare som av Beverly Hills 90210 och första avsnitten så hör dessa serier även ihop eftersom karaktären Jake dyker upp som en flört till Kelly och gammal vän till Dylan i säsong 2 av Beverly Hills. Melrose var en vuxnare variant av Bevvan. Men skapade sedan ett helt eget koncept och helt egna tvhistoriska karaktärer. Allt hände i Melrose. Alla låg med alla, folk stal varandras jobb, de blev dödsjukad de dog och återuppstod, de blev blinda, de blev alkoholister, mord och otrohet och bombattentat.
Melrose Place ynglae ju sedan av sig till Models Inc.

Nummer 4: Cityakuten. Den mest välgjorda sjukhusserien och dramaserien i mina ögon. En serie som aldrig nånsin tappade kvalité under sina 14 säsonger och som flertalet gånger fått mig att lipa högt och länge.
Säsong 8 och avsnittet där MArk Greene dör måste vara bland det sorgligaste men ändå mest vackra jag sett på tv.

Nummer 3: Grey's Anatomy.
Den nyaste serien på listan. Också det en sjukhusserie mn på ett helt annat sätt än Cityakuten. Det går inte jämföra de båda så sett. Jag var först helt anti Grey´s. Men så började jag att kolla på säsong 3 och blev totalt fast och nu är det en av få serier som är helig tv-tid för mig. Säsong 4 var bitvis mycket dålig men det tog de igen med råge under säsong 5. Dock är säsong 2 nog fortfarande allra bäst.

Nummer 2: Beverly Hills.
Ja som jag skrev i början av inlägget - stor del av mina tidiga tonår, tonsättande för mitt nittiotal, ja Beverly Hills lever i mitt hjärta. JAg vet inte hur många VHSband jag fyllde med Beverly Hillsavsnitt. Ett julavsnitt var länge tradition för mig att se varje år den 23 december för att komma in da christmas  mood. Avsnitten då Donna och Brenda är i Paris är stora favoriter. Första 4 säsongerna är allra bäst och serien förlorade en del av sin själv i och med Brendas uttåg ur serien. en efter en hoppade originalskådisarna av och mot slutet tror jag bara det var Steve Donna och Kelly kvar. Dylan kom och gick. Det som väl var deras stora brist var att de anlitade skådisar närmare trettio att spela 17 när serien började.

Nummer 1: Sex and the City. Jag tillhör den generation och SATClovers som såg serien första gången den visades i Sverige. Även denna serie spelades in på VHSkasetter. Sedan köpte jag säsong för säsong varefter de släpptes på dvd. SATC var nåt helt nytt. För första gången visades kvinnors behov, liv och lustar. Att kvinnor ska få leva på samma villkor som män, att vi inte behöver ha en massa dravelkänslor för att ha sex, att det är ok att välja sig själv först och inte ge upp allt för kärleken.
Att kvinnlig vänskap är det finaste som finns.
Det är därför jag hatar SATC the movie. För altl det som serien byggde upp raserades i filmen.
Filmen är totalt ytlig och tråkig. Helt plötsligt blir det nog ändå kvinnans fel att mannen är otrogen och helt plötsligt så hånar tjejerna varandra för en minimal viktuppgång. Det gör ont i mig att se hur de bara första SATCkonceptet i och med filmen.
Sex and the City älskas av miljontals tjejer där ute..Så även av mig och det blir till en sådan där kärlek där jag tänker " Att ingen förstår SATC som jag, jag älskar den nog liiiite mer än alla andra"..Löjligt? Ja. Men ack sådan är kärleken.

Vilka/Vilken är din absoluta favorittv-serie?Kommentera 47 st

Imagine Imaginary Picture Perfect

2009-12-28 | 20:16:55 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Lång dag på jobbet, grubbel i skallen..Nu vill jag bara förlora mig i tecknandets värld i några timmar.
Skapa figurer karaktärer och porträtt, linjer krumelurer svartvtt och färgpalett. Runt kantigt vågigt smal och tjockt.

pic made by me

Kommentera 47 st

Mina julklappar

2009-12-28 | 13:53:19 | Lyx,

Ja så här när julhelgen är över är det väl på sin plats att visa upp allt fint jag fick i julklapp i år.

Av Stefan
- Rainbowt-shirt
- En shopaholic i väntans tider
- Beverly hills säsong 7

Av svärföräldrarna
- En flaska Tequila Rose
- Presentkort H&M
- Beverly Hills säsong 8
- Tårtgeneralen

Av Brorsan
- mysiga tofflor (ej med på bild)

Av mamma och pappa
- lakan
- skärbräde
- te och godis
- halsband
- armband
- berlocker
- silverschampoo (står redan i duschen
- några prydnadsgrejer (ej med på bild)
- vantar
- Mcboots
- skinnjacka
- två böcker
- lip balm

Kommentera 39 st

end of julefrid

2009-12-28 | 08:14:24 | Egocentrerat&Vardagligt,

Gäsp suck fuck.
Nu ska jag strax gå till jobbet, jobbar mån-tors denna vecka medan hela familjen och sambon skönt får ligga kvar i sina sängar och sova gott och vara lediga.

Ni kan väl lämna en massa kommentarer så jag har nåt kul att läsa ikväll när jag kommer hem.

pic made by me..hmm modebloggerskan borde verkligen göra en comeback snart..tycker ni inte?

Kommentera 30 st

Är du Team Serena eller Team Blair?

2009-12-27 | 21:02:13 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Jag får nog säga att jag tllhör Team Blair..klädmässigt och karaktärsmässigt..och tycker nog att leighton Meester är strået vassare än Blake Lively också.


pics made by me..who else liksom bah !?

Kommentera 171 st

En recension av "bloggkameran"

2009-12-27 | 15:28:15 | Foto/Fotografering,


Jag hade ju som ni vet "lyxen" att vara en av de utvalda bloggare som fick Samsungs nya så kallade "bloggkamera" med touchscreen samt dubbla skärmar.
Ni är en del som bett om och väntat på en liten recension.

Nu har jag testat den en del och kan komma med ett litet utlåtande.

Jag är redan sedan tidigare ett fan av just Samsung vad gäller kompaktkameror. Har även en Samsung S1050 i min ägo.
Dock ser jag ju en kompaktkamera bara som ett komplement till system, något som är lättare att ha i väskan och att ha med sig på t ex fester, på fikastunder eller shoppingturen.

Samsung ST550 är liten och lätt att ha med sig.
Det känns verkligen flashigt med touchscreen istället för att knappa sig fram. Men samtidigt är det skitlätt att komma åt just menyn med fingrarna om man bara håller i kameran ochd et blir ett frenetiskt blippbluppande för att man råkar trycka på det ena och det andra.

Det känns kul med skärmen även på framsidan så man ser sig själv när man skall ta sina egopics, så stort plus för det.

Men sen är jag tyvärr inte så imponerad. Menyerna känns ganska krångliga och det gäller att hålla fingrarna i styr så att det blir rätt.
Jag hatar ju att fota med inbyggd blixt då jag tycker det blir så fult ljus och vill ju så långt det är möjligt ställa in bländare och slutare manuellt. Tyvärr verkar detta inte gå på den här kameran. Istället finns det bara en massa menyval som natt, snö, fyrverkier, moln, porträtt oosv som kameran skall anpassa efter situation.
Därför känns kameran bara som en dagsljuskamera för min del och absolut inget jag kan använda så fort ljusförhållandena börjar bli lite dåliga för då krävs det blixt.

Men som plus där då får jag säga att bilderna man kan ta i dagsljus blir kanon. Har ju fått många komplimanger för det här fotot. Plus också för att batteriet är uppladdningsbart så man slipper att hålla på med AAbatterier.

Kameran är till för dig som gillar flashiga funktioner men som inte bryr dig om kamerainställningar , bländare, slutare och kunna fota manuellt.

Vill du ha en kamera som du kan ta egobilder med och bara vill ha en helt okej vardagskamera så är den nog ett hyfsat bra köp.

Jag ger den en svag 3:a i betyg på en femgradigskala. Men jag tycker det finns fler och bättre prisvärda kompaktkameror på marknaden, både hos Samsung själva men också av andra tillverkare.

 

( men jag är oerhört tacksam och glad att jag fick kameran, trodde aldrig jag skulle få nåt så dyrt via bloggen. Ni får ta att recensionen är skriven utifrån mig och mina kamera/fotobehov och krav)

Kommentera 70 st

headache after eight

2009-12-27 | 12:11:24 | Egocentrerat&Vardagligt,

Goodmorning guys and dolls. Söndag idag och helt vanlig dag, ingen juledag no nothing. Imorgon väntar jobb för mig så hade tänkt njuta till max av denna söndag..Men svårt när man vaknat med sprängande skalle.
Sådan värk jag hade för nästan exakt ett år sedan, värk om dunkar spränger och bultar i vänster tinning och upp i skallen så fort jag reser mig från liggande sittande hukande böjande position.
Blä.

Ska försöka komma ut på en frisk vinterpromenad och sen ska jag läsa - bok och ny tidning tillsammans med en ask After Eight och massor av te.

Kommentera 20 st

Feed the Blogger

2009-12-26 | 21:53:26 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nyss hemkommen från lite annandagsmiddag och mys hemma hos föräldrarna. Julmat, paj, philadephiatårta,praliner, vindruvor, glögg, te, lite mer choklad...och nu är jag hungrig igen.. Va fan är detta?
Är det ens möjligt att vara så här glupsk som jag varit senaste dagarna...eller ja möjligt vet jag ju att det är eftersom jag är det..men kan fasiken inte vara normalt.

Nej nu ska jag fortsätta kolla på Simpsonsmarathonet på kanal 6..känner en väldigt stark kännaigenmigkänsla till Homer just nu..

Kommentera 34 st

snask smask mums mat

2009-12-26 | 16:08:49 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kom ut i den vackrta vita vintervärlden idag på en liten minipromenad. Skönt emd frisk luft och bright light. Fasiken vad vackert det är ute nu.
Snart blir det att ut och pulsa i snön igen en liten bit för att dinera hemma hos päronen.
..fan vad jag äter så här i juletid..det är skumtomtar after eight chokladaskbitar pepparkakaor skinkmackor valnötter i ett.Kommentera 37 st

get carried away

2009-12-26 | 10:15:15 | Film/TV/Kändisar,

Ni som är trogna min blogg och följt mig vet att jag var anti SATC the movie nummer 1 redan när det blev klart att den skulle filmas. Ni vet att jag inte gillar filmen alls över huvudtaget.
Så att en film nummer två skall göras har ju varit nåt helt obegripligt i min satcälskande (serien alltså) hjärna och hjärta..
Men så , nu har jag sett en första sneakpeaktrailer på den kommande filmen...och den här trailern verkar mer lovande än vad jag nånsin tyckte att trailers för första filmen gjorde..Ja jag tycker att denna trailer är bättre än hela första filmen.

Ja jag blir rent av nyfiken och sugen på att få se film nummer 2.

Kommentera 36 st

Nu ska jag äta Aragorn och se på skumtomtar

2009-12-25 | 19:04:52 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nu tror jag att jag ska slänga mig i soffan med te skumtomtar och annat smått och gott och kolla på den tredje sagan om ringenfilmen..den går på tv senare ikväll men jag vill nog se den förlängda versionen..och utan reklampauser...orkade inte snabbteckna Aragorn..Vi kan låtsas att han strular med Arwen i nån buske eller nåt.
Kommentera 35 st

Juldagen - Party eller mys?

2009-12-25 | 14:20:52 | Egocentrerat&Vardagligt,

Juldagen idag alltså. Dagen då det firas jul i USA.
Dagen då det känns lite tomt här i Sverige då julen liksom är lite "över".

Juldagen är väl snarare här en stor fest/partydag.
Fast jag har aldrig fattat varför juldagen blivit till just det.

På juldagen vill jag mysa runt i slappa kläder, njuta av julklapparna, småäta ur alla julgodisskålar, mumsa julmatsmackor, kolla på filmer, slappa i soffan och läsa bok.
Bara vara.

Så jag väljer mina nya julklappstofflor, som jag fick av brorsan i julklapp, ikväll framför partyskorna.
Vad väljer ni?

Kommentera 53 st

God Jul Anna önskar Avanna

2009-12-25 | 10:28:23 | Lyx,

Så var julafton över och juldagen är här och det känns lite hmm tomt. Tomt under granen, lite tomt i godisskålarna, tommare i kylen, lite tomhet att tända juleljusen och stjärnorna och stakarna.
Fast samtidigt känner man sig ju fylld.
Fylld av mat och godis. Fylld av kärlek efter en dag med älskade familjen. Fylld av glädje över nya fina klappar.

Det här var väl egentligen ingen julklapp så sett, men den kom precis lagom till jul, jag älskar den, den är wow, den är skitdyr och jag ska känna att jag är värd den..
Så God Jul till mig från mig.

 

Fick så himla många fina klappar igår. Ska visa dom allt eftersom.

Hade ni en fin julafton?

Fick ni nån fin klapp?

Kommentera 41 st

GOD JUL!!!

2009-12-24 | 09:42:58 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 32 st

kvällen före dopparedagen

2009-12-23 | 19:49:51 | Egocentrerat&Vardagligt,

Åhhh! Nu är det bara timmarna kvar till juleafton!
Mysigt spännande och lite ledasamt på samma gång..Mysigt då det julestökas här hemma och nallas på julegodiset, spännande vad gäller julklappar - både de man skall få och hur de man ger tas emot och så ledsamt för snart är ju julen över igen.

Brorsan och jag har haft en finfin traditionsenlig för oss 23:e december.
Vid nio begav vi oss 6 mil söderut mot Jönköping och A6center. Började med en fika, sen shoppades det lite julklappar i flera av butikerna, sen blev det en sväng inne på Ikea. En tur ut till Media Markt, tillbaka till A6 och Elgiganten, sen blev det lunch, tillbaka till Elgiganten och till sist Media Markt igen. Därefter en tur till Osterian i Falköping och lite handlande på Willys. Tillbaka till Tidaholm, snabbfika hos föräldrarna och nu är jag så äntligen hemma.
Nu skall alla klappar slås in, det ska städas lite smått, det ska lyssnas på julemusik och så får det bli julefilmer.

Och så passar jag på redan nu att ÖNSKA ER ALLA EN RIKTIGT GOD JUL!!!


Kommentera 23 st

mina bästa sistaminutenklapptips

2009-12-23 | 08:19:28 | Egocentrerat&Vardagligt,

Godmorgon godmorgon blogosfären.
Ja vad gör jag uppe så här tidigt när jag är ledig?
Jo idag är det ju dagen före dopparedagen och dagen före dopparedagen är dagen då jag och brorsan åker ut och köper de allra flesta julklapparna.
Vartannat år Skövde vartannat år Jönköping och idag styr vi kosan mot Småland. Plus att en ost skall inhandlas på Osterian i Falöping.

Är ni färdiga med alla julklappar?
Eller har ni julklappspanik?

Här kommer mina bästa julklappar-i-sista-minuten

- Baka något som du vet mottagaren gillar och lägg i en fin burk eller ask du pyntat själv
- Har ni upplevt något roligt tillsammans och dokumenterat detta? Printa ut lite foton och sätt i fina ramar eller gör ett eget fotoalbum.
- Gör eget presentkort. Är du duktig på att fota? Gör ett fint presentkort där du ger bort en liten fotografering.
- Dvdboxar, filmer går väl hem hos de flesta. DFet är snyggt och kul att ha dvdboxar isrtället för att kolla på serier på datorn/ladda hem.
- Kombinera ihop ett myskvälls alternativt en partykvällspaket. Fyll en låda med t ex godis, dricka, en film, en filt eller kanske smink, en flaska av nån alkohol, chips, nagellack etc..sådant man vill ha en mys eller utekväll helt enkelt.
-...ehh  ett Avannaplagg säger väl ingen nej till?


Tänk smått och hjärtligt framför överdådigt och dyrt!

...eller varför inte ge bort en katt...

Kommentera 29 st

Nu är julen kommen nu är julen här!

2009-12-22 | 22:50:11 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ja nu är det banne mig jul fullt ut.
Jag fixade till julskinkan ikväll, färdigkokt, men gjorde griljeringen, in i ugnen och mmm underbar doft spred sig i lägenheten.
Sen blev det julskinkemackor, julmust och den ultimata julefeelingsfilmen :Medan du sov.
Och ute är det typ snöstorm.
Och med posten idag kom det finfina klappar, både till mig själ..och sådana jag ska ge bort..

Kommentera 18 st

i dagarna fem skall jag...

2009-12-22 | 19:23:46 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Yey!
Sista arbetsdagen före jul avklarad, nu är jag ledig tills på måndag. Najs!
Nu ska det julestökas för fulla julskinkor och så ska jag försöka koppla av och göra det jag älskar mest..klappa katterna, se på filmer, lyssna på musik, äta choklad, kramas med Stefan, promenera med mamma, läsa böcker...och så självklart teckna och skapa..

Ikväll ska jag medan jag äter goda mackor göra klart den här tror jag

Kommentera 13 st

En stor portion kärlek till lunch

2009-12-22 | 13:27:19 | Egocentrerat&Vardagligt,

Åh vilken lyx att bli hämtad av pappa på lunchn och få bli serverad stuvade makaroner och köttbullar! Mina föräldrar är bäst på att pigga upp mig när jag är nere och underbart ompyssliga så jag får känna mig lite bortskämd och fortfarande som ett barn när jag har det svårt.
Tänk om de fortfarande bara kunde blåsa bort det onda..

Åh vad gott! En favoritklassikerrätt som jag dock aldrig lagar till själv.


Kommentera 21 st

Vilken teckning gillas bäst?

2009-12-22 | 08:11:27 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

1. Nevnarien

2: Själporträtt

3) Kat von D without tattoos

 

4. Kelly Christmas

5. Vogue cover

6. Dolly snow

7. Kitty Jutbring

8. Model

 

Kommentera 65 st

life's a bitch

2009-12-21 | 20:18:15 | Egocentrerat&Vardagligt,


Så här några dagar innan jul och med dryga veckan kvar till nyårsafton så håller många bloggare på med en årsresumé.
Jag hade nog tänkt göra nåt liknande..men efter idag så känner jag bara fuck you 2009.

Suck.

Jag bara undrar, ska det vara så jävla omöjligt att bara få känna lite inre frid och lugn och ro och lite framtidstro nån gång? Om så bara för några månader.
Men nej.
Just när man verkar tro att ja allt kanske faktiskt ordnar sig, mer eller mindre och man vågar andas ut litegranna så POFF en rak höger.
Jag försöker vara en snäll människa, att allt som oftast finnas där och ställa upp på folk, jag försöker driva en blogg och ett företag utan att trampa på andra, utan att provocera eller snacka skit.
Ändå blir jag lurad..bestulen på bilder..andra som tjänar pengar på det jag gjort och sen blir det jag som får skiten och blir baktalad och förrådd. Jag hamnar i kläm och andras stora egon gör att jag blir mindre.
Jag förlorar i situationer jag inte ens visste var en tävling och jag har råkat illa ut av grejer där jag itne ens haft nån makt att påverka.

Suck.

Jag börjar tänka i banor som vad har jag gjort för att förtjäna detta och är jag en sådan hemsk människa...?
Men så tänker jag på andra människor, finfina underbara människor såsom mina föräldrar och min vän Bim som ideligen drabbas av olycka..så det kan absolut inte ha med nån karma att göra.

Suck.
Jag är bara så trött på att tänka att jag ska vara nöjd med det lilla jag har och att andra har det värre..Jag vill bara få känna att nu har det ordnat sig..och det längre än en dag.

Fuck you 2009 säger jag..med vetskapen nu om att 2010  antagligen inte kommer börja så jäkla bra heller. Skit!

Kommentera 35 st

nyblekt och fin

2009-12-21 | 11:33:18 | Egocentrerat&Vardagligt,

Bästaste (själv)känslan i världen : Nyblekt hårbotten och nyfriserad!

Kommentera 43 st

every monday morning comes..lalala

2009-12-21 | 08:26:53 | Egocentrerat&Vardagligt,

Mon Dieu vad trött jag är.
Och det hjälper inte att skrivaren jävlas Big time med mig.
Jobbdag i butiken idag men börjar nog inte förrän efter 12.
Ty först, klockan 9, skall jag sätta mitt lite smådallriga arsle i en frisörstol och bleka utväxten så håret blir julefräscht..och så får jag nog lov att be om lite klippning av kluvna hårtoppar..men bara yttepyttelite.
Insåg nämligen häromdagen samt fått höra här på bloggen den senaste att jag verkligen börjat få långt hår.
Yey!
Och längre skall det bli.
Hade ner till baken när jag tog studenten..Varför började jag ens tänka att jag skulle kapa det " höhöhö till axlarna kan nog vara snyggt höhöhö" My ass.

Kommentera 16 st

inspired by...

2009-12-20 | 22:40:44 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Kat von D

 

(och näe..jag orkade inte sitta och teckna tatueringarna..harkel..)

Kommentera 14 st

It's like rain on your wedding day

2009-12-20 | 18:58:01 | Egocentrerat&Vardagligt,

Min kamera, min älskade Canon Eos 400D pajade ju tisdagen den 8 december när jag var nere i Borås och Nelly.
Helt plötsligt kunde kameran inte hitta eller känna igen minneskortet.
Garantin var sen länge utgången och kameran är ju så pass gammal och sliten att en lagning skulle kosta emr än det smakade..
Så efter lite tårar, en del GAAAHskrik, efter mycket velande bort och fram och rådgivning och support från la familia plus noga budgetkalkyler beställde jag så en Canon Eos 50D i fredags.

Idag klappade jag min lille 400D för att tacka för de fina 3,5 åren..kom åt ONknappen och vad ser jag? Kameran Funkar!
What the hell!

Ska jag nu avbeställa den nya dyra eller helt enkelt ändå köpa den?

Isn't it Ironic, don't ya think?

Kommentera 47 st

rockblogger

2009-12-20 | 12:03:49 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

pic made by me

Kommentera 45 st

Breakfast at Pyttis

2009-12-20 | 10:52:35 | Egocentrerat&Vardagligt,

Frukost- och förmiddagsidyllen från igår håller i sig. Julstjärnor julegran julpynt och vackraste vita snöland där utanför med stora flingor som seglar ner då och då..fast istället för Absolute Christmas ljuder det nu nån typ av thrashmetal ur högtalarna..sambon verkar ha tröttnat på Band Aid och Triad. Känner inte nämnvärt av några UVIbesvär heller så förhoppningsvis lyckades jag stoppa det igår.Peppar Peppar.

Kommentera 13 st

Egomoment

2009-12-19 | 21:07:03 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

pic made by me

Kommentera 33 st

mer jul ge mig mer jul

2009-12-19 | 16:22:56 | Egocentrerat&Vardagligt,

Jag fortsätter med lördagsmyset.
Mamma kom förbi och hjälpte till att fixa och dona med ditt och datt..Magiska mammafingrar ni vet.
Vi drack glögg och pyntade lite till..Vi ska ju fira hela julafton här i vår lägenhet i år, 9 personer totalt men vi alla jobbar ju fram till julafton så det mesta skall fixas städas bökas donas pyntas innan.
Vi bar ner två stora stolar från vinden som förra ägarna lämnade kvar, lade i julefiltar i dom och brasan har fått spraka hela tiden. Mitt i alltihopa fick jag urinvägsinfektionskänslor..men har som tur är lite medicin här hemma.

Vi shoppade lite på stan, julskinka, senap, julstjärnor, hyacinter, uppläggningsfat, fina juleklappsaskar och så köpte jag 4 lussekatter och en Chic...Så nu ska jag hålla fötter rygg och urinblåsa varm med te, lussekatt och tidning framför elden. Ikväll har Darling lovat fixa kycklingfilé.

En del av vardagsrummet/matsalen

Älskar julstjärnor..drömmer är att pynta hela lägenheten med det i juletid så som man ser i en del amerikanska julefilmer.

 

Kommentera 32 st

ljuvligt idylliskt

2009-12-19 | 12:02:54 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ahh ljuvliga lördagsförmiddag!
tevattnet kokar, det brinner i brasan, Absolute christmas ljuder ur högtalarna, granen står så grön och grann och utanför fönstren är det det mest strålande vackra vinterlandskap...
Nya Elle ligger oäppnad bredvid mig och jag har ouppäten Skotte..
Visst låter det idylliskt?

Mmm ljuva lördagsförmiddag!

Biscotti myser också

Kommentera 23 st

resumereflektioner

2009-12-18 | 22:34:06 | Egocentrerat&Vardagligt,

Me this morning at 7:45Nyduschad sitter jag nu här invirad i morgonrock och med handduksturban på huvudet.
Gräsänka ikväll. Blev hämtad av pappa edfter jobbet, blev bjude på underbar pastarätt hemma hos föräldrarna,ompyssslad och uppassad till max med Aladdinask, Philadelphiatårta, filtar, öl, te och mineralvatten.
Älskar nya vita tröjan ifrån Lindex.  Slogs i spegelbilden av hur jäkla långt hår jag fått, på månad ska jag till frissan.
Kärt besök på jobbet idag av min älskade bästaste favoritlärareChristina från Helliden och från chefen fick jag med mig hem en gigantisk julblomma.
Ny blir det mer te, mer filt och några avsnitt Bevvan.
Kommentera 19 st

På väg hem till mig

2009-12-18 | 16:11:09 | shopping, provrummet & cravings,

..Jag kan inte vara utan systemkamera. Det går inte.
Och efter många om men velande beslutsångest hit och dit och kalkyler och stöd från familj och darling..
Så är nu detta hus beställt och på väg hem till mig.

TJOHOOOO!

Kommentera 39 st

Kitty version 2.0

2009-12-18 | 14:00:24 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Tror den skulle bli apsnygg som canvastavla..

Eller vad tror ni?

Kommentera 13 st

..då är jag som allra lyckligast

2009-12-18 | 07:32:37 | Film/TV/Kändisar,

Min vän Martina ringde häromkvällen. Först trodde jag att hon ringt upp av misstag ty jag hörde henne inte säga nåt, bara hörde massa mummel och brus...Men precis när jag skulle läga på så hörde jag Honom.
Lasse.

Martina stod på en Lars Winnerbäckkonsert och valde att dela med mig lite av the moment med mig.
Och när jag hörde Lasse sjunga "För Dig" genom luren så rös hela kroppen och ögonen tårades.♥
Och jag kände det liksom som att en Lassekonsert är det bästa i världen. Känslan man har under hans spelningar är vad som gör livet värt att leva.
Det är under en Lassespelning jag känner mig i total harmoni och som allra lyckligast.

Har ni något sådant då ni bara känner total lycka och glädje?

(foto taget av mig 3 november i år under spelningen i Skövde. Bilden får ej snos, ok!)

Kommentera 36 st

Christmaskelly

2009-12-17 | 22:18:37 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Med munnen full av Skotte ( och en del utanför ) så var jag ju bara tungen att göra en ChristmasKelly som tack för den söta försändelsen.

ChristmasKelly har klätt sig i rött men håller fast vid sitt rosa och sina rosor i julpyntet.

Kommentera 35 st

Efter-jobbet-lyx!

2009-12-17 | 19:41:05 | Lyx,

Shit vilket vinterväder det är nu, vilken skillnad mot för en vecka sedan.
Pulsade hem i snö och kall kyla efter jobbet, spände låren rejält. Såg ut som en mindre snögubbe när jag klev innanför dörren.
Och vilken lyx jag möttes av hemme efter en lång arbetsdag!
Färdigstekta hamburgare serverade av darling och så ett paket som kommit med posten.
Ett chokladpaket ifrån sötaste Kelly!♥
Tack gumman, det var precis vad jag behövde.

Och ja Skotte är gudomligt gott!

Vilken är din favoritchokladbit?

Kommentera 33 st

Vinn Bloggtischa

2009-12-17 | 13:35:26 | Avanna konst/design/foto,

Det är ju snart jul och vad passar väl bättre då än en liten tävling igen där du kan vinna något?
I potten den här gången ligger en t-shirt från min sommarkollektion 09 --> Spana gärna in min bloggshop.
"I blog therefore I am". T-shirten är ekologisk och i strl xs-xl ( reserverar mig för slutsålda storlekar under tävlingsperioden)

För att tävla skriver du helt enkelt bara en kommentar om vilken som är din favoritblogg och varför.
Tävlingen avslutas på Söndag den 20 december klockan 20.00

Glöm inte skriva med mailadress!

Kommentera 57 st

smink-badrums-beauty-vård-favoriter

2009-12-17 | 08:03:57 | Smink, Hudvård, Skönhet,

Ujuj så trött jag är...och borde kanske dra mig mot badrummet och göra mig iordning istället för att sitta här vid datorn och sörpla te..Måste ju antagligen gå till jobbet också.eller chansa med cykeln idag?
Nåväl.
Tänkte visa mina smink-badrums-beauty-vård-favoriter:

Rengöring: Reporia Tjärtvål. 18-19 kronor på Ica och det absolut mest effektiva och skonsammaste jag testat.

Hudkräm: Clinique Total Turnaround samt Niveas Soft Face&Body

Roll-on: En från rosenserien

Universal: Aloe Vera Gel och Oriflames Tender care (den lilla rosa burken). För läppar utslag eksem solsveda torra partier läppar sår med mera.

Smink: Mascara Kanebos 38 Silk Performance, använt i över tio år, absolut bästa mascaran. Kajalpennor köpa i Gekås/Ullared. Make up Stores Cover it all mix. Affinitone Foundation från Maybelline. Ögonskuggor i brunt guld och rosa och koppa från Victoria´s Secret

Parfym: Dolce&Gabbana The One

VILKA ÄR ERA FAVORIETER?

Kommentera 26 st

Always a pleasure

2009-12-16 | 22:18:37 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Goosh vad skönt det var i solariet. Slappnade av totalt och hann dåsa till och drömma att jag hade kommit tillbaka från de döda och var en berömd elitidrottare..hmm.
De flesta av er verkar ganska så skeptiska till solarie om man läser kommentarerna på förra inlägget.
Jag väljer att se de positiva sidorna. Visst finns det cancerrisker..men det gör det med väldigt mycket idag och jag väljer att njuta framför att oroa mig.

Något annat jag njuter av är ju att teckna. Och än mer om jag gjort ett jobb/teckning/porträtt åt någon som beställaren sedan blir väldigt nöjd med.

Här är några jobb från senaste tiden

Min kompis och hennes son. Hon fick bilden när hon höll sonen i famnen och sonen pekade på bilden och sa "mamma!"..Ett väldigt gott betyg tycker jag.

En beställning på ett parporträtt

Ett "egoporträtt"

Och så en av porträttvinnarna i min teckningstävling jag hade för dryga månaden sedan: Stylemind

 

Kommentera 42 st

ett smserbjudande jag inte kan motstå

2009-12-16 | 19:24:03 | Egocentrerat&Vardagligt,Det plingade till i telefonen vid femtiden i eftermiddags när jag stod på jobbet..
De har satt i nya rör i ena solariet på Meddo..
Jag tänker nu säga byebye till vintertrött blekgrå hy och säga hej till värmande välgörande solarietrålar.

Mmmm.

Solar ni solarium?
Kommentera 54 st

Madonna x 4

2009-12-16 | 13:22:25 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

pic made by me

Det funkar ju att göra Madonna i olika hårfärger ty hån har väl haft varenda kulör som finns .

Hoho..nästintill mindre snökaos här i Tidaholm idag..var inte roligt att cykla till jobbet imorses, än mindre kul att cykla hem nu på lunchen..funderar på att snart dra mig och promenera tillbaka och låta cykeln stå hemma..

Kommentera 31 st

Dear Santa...

2009-12-16 | 07:59:00 | Lyx,

Med dryga veckan kvar till julafton så tänkte jag här visa vad jag önskar mig i julklapp. en realistisk öskelista alltså, inte en drömönskelista.
Vi byter ju inte jättedyra klappar i min familj, aldrig gjort, så jag baxnar ju varje år vid den här tiden när jag ser bloggare som önskar och får datorer, kameror, mobiltelefoner och NYresor, ibland flera av grejerna + pengar och märkesväckor och annat.

Men i alla fall, min önskelistaNån liten skinnjacka i mc-stuk - mcboots-en spegel till hallen-beverly hills säsong 7-silverschampo-böcker såsom Tårtgeneralen, senaste shopaholicboken och Marian Keyes En förtjusande man - Thåströms nysläppta samling deluxevarianten- duntofflor

Men ok..en drömönskning då
..En ny systemkamera..Som sagt, skulle nåt sött PRföretag eller Canon ha en systemkamera översom de ändå inte har nån nytta utav  och har lust att skänka juleglädje till mig denna blonda bloggerska..maila mig på [email protected]....hohohoho

 

Vad önskar ni er i julklapp?

Kommentera 67 st

Osminkad men snöglad men kamerasorg

2009-12-15 | 22:07:05 | Egocentrerat&Vardagligt,

Imorgon är det onsdag och onsdag betyder back to work i butiken. Jobb 9-18 och dagarna består inte av så mycket mer.
Så jag njöt denna lediga tisdag som bestod av snöfall, julstök, brasa, vinterpromenad, julgodis, makaroner och köttbullar, tecknande, många koppar te, lite beställningsjobb som fick tummen upp osv.

Härlig morgon med snö snö snö!


än mer snö!


ut och traska i snön i ett par väldigt sköna stövlar som jag fick av mamma för några veckor sedanKittyteckning

Osminkad men snöglad

Julemys! Grönen står så plastgrön och grann och så köpte jag en fin girlang som jag fäste runt öppna spisen

Brassar på med brasa..

och när jag klickad denna bild med min nya Samsung ST550 så drabbades jag av sorg..sorg över att min systemkamera är trasig, sorg över att jag inte har råd med en ny..Ni fattar inte hur ont i hjärtat det gör och hur handikappad jag känner mig utan en systemkamera..Jag vil ratta på objektiv jag vill ställa in slutartid och bländare..jag vill kunna fota utan fulblixt.

Suck.

Inget företag därute som vill julesponsra mig med en Canon 7D eller 50D?

 

Kommentera 45 st

Kitty Jutbring - en julehjälte

2009-12-15 | 16:49:44 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Nu är det nästan exakt ett år sedan vi flyttade till den lägenhet vi nu bor i. Dagarna före jul bestod mest av flyttkartonger, möbler huller om buller i fel rum, ett kylskåp och frys i vardagsrummet i väntan på nytt köksgolv och julefriden kändes långt borta.
Det som litegranna räddade mina dagar då och skapade mys och glädje var att sätta på tv:n och se direktsänd radio i form av Musikhjälpen med bland andra Kitty Jutbring som satt instängd i en liten radiostation i Malmö.
Igår drog årets Musikhjälpen igång och tv:n har stått på hela dagen samt att jag lyssnade på det i mobilen medan jag tog en snöig promenad.
Kitty är inte en av programledarna i år vilket käns lite tomt.

Så därför ville jag hylla Kitty med ett tecknat porträtt..och det var nog ett tag sen jag blev så himla nöjd med ett porträtt:

pic made by me

Kommentera 65 st

För dig som gillar Avanna..och The Hills

2009-12-15 | 11:45:36 | Avanna konst/design/foto,

Här kommer julklapps/shoppingtips!

Om du tänkt köpa plagg från min nya kollektion på Nelly.com tll dig själv eller i julklapp, passa på att shoppa idag, de 2000 första som shoppar får nämligen första säsongen av The Hills på köpet när man handlar på Nelly..kan ju också vara en perfekt julklapp..åt dig själv..eller nån annan .

Direktlänk till Avanna --> KLICK


Kommentera 57 st

Vita vackra vinterland

2009-12-15 | 09:54:22 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ojojojoj!!
Och jag som trodde det var ett glatt uppvaknande igår med några snöflingor som knappt lade sig på marken..
Idag mina vänner..Idag så VRÄKER SNÖN ner!
Wooohooo!!
Den yr och snurrar och faller och lägger sig och täcker träd och bilar och gatorna och trottoaren.
Åhhh snälla kan det inte vara så här på julafton också?

Snöar det hos er?


pic made by me

Kommentera 50 st

boost my ego!

2009-12-14 | 22:22:17 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ja jag fick ju en kamera förra veckan ifrån Samsung. Deras nya "bloggkamera" med dubbla skärmar.
På deras site pågår det nu också en "Boost your ego"kampanj där man kan vinna en resa för sig själv och en vä till New York samt att få se sin bild på en storskärm...
Jag deltar nu med det foto som också är ett bokomslag till Emma Granholms senaste bok...
Så vill ni boosta mitt ego ?
Eller varför inte delta själva!


Kommentera 44 st

I'm just a girl...

2009-12-14 | 19:04:38 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Kvällens första alster fick bli Gwen Stefani:Och för er som undrar oh är intresserade av "hur jag gör" bjuder jag även denna gång på en icke färglagd version där man ser alla streck som jag ritat och denna bild består av. Fortfarande ritat med en lite halvkass billig rosa mus med ett buckligt Aftonbladet som musmatta.
Kommentera 60 st

påfyllning i garderoben

2009-12-14 | 14:28:06 | shopping, provrummet & cravings,

Oj då.Har visst åkat shoppa litegranna till mig själv så här i juletid...men vägde upp det hela med att beställa två julklappar till Stefan direkt efteråt.

Två oversize glesstickade tröjor ifrån Lindex. Ena orange och ka tyckas vara mer av en sommarfärg men går ju rocka till med svarta byxor/leggins och svart linne under. Samt en vit, passar ju till allt.
Tröjorna kommer jag bära till leggins, strumpbyxor, stuprörsjeans, utsvängda jeans, över tighta fodral, till kjol..ja ni hör, till allt.
Dessutom blev det ett halsband med flera olika kedjor och så ett läderarmband med silverringar samt ett par rutiga strumpbyxor.

 

Kommentera 51 st

let it snow let it snow let it snow

2009-12-14 | 10:23:08 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Åh! Så härligt att vakna till en ny dag efter en natt av mardrömmar, dra upp persiennen och mötas av snö!!
Snabbt som attan rusade jag coh satte i kontakten till granens ljusslinga tände stakar och stjärnor och satte på Absolute Christmas.
Gjorde mig en kopp vaniljte och satte mig vid datorn och skapade.

Dagens första alster: Snöglädje

pic made by me

Kommentera 36 st

dollys

2009-12-13 | 23:20:57 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

när jag bara låter handen rita vad den vill för stunden och inte tänker inte har krav på att det ska bli nåt..när jag bara leker..Ja då kan sådana här figurer skapas..och från noll tänk får jag genast massa tänk att vilja utveckla det hela..

Kommentera 18 st

Kreativ tv när den är som bäst

2009-12-13 | 18:59:36 | Outfits och Garderoben,

Ja jisses, det här med Erik var verkligen ett känsligt ämne för en del....Fattar fortfarande inte hur man kan störa sig på en tjej man inte känner, på en annans partner eller tanken att hon stod kvar för länge eller stal sin pojkväns moment..Hon varken stal micken, visade pattarna eller ställde sig framför honom...erik har väl för övrigt haft "sitt moment" hösten igenom..Nåväl nog ordat om detta nu från mig.

Nu ska jag sätta mig i soffan med te och kolla på Project runway . YEY! Världens bästa realityshow/såpa. Missade helt att det började förra veckan.
Så jäkla inspirerande program.
Man vill bara skissa, sy, skapa, teckna, klippa, klistra.

...och vad passar väl bättre att lägga upp gårdagens outfit nu då där jag bär ett helt egendesignat plagg.Kommentera 26 st

jag stör mig på dom som stör sig ...

2009-12-13 | 13:50:31 | Krönika/Politik/Tankar,

På väldigt många bloggar igår och idag så har det skrivits och handlat om Idol- Idolfinalen -vinnaren-Erik..och Eriks flickvän.
När det stod klart att Erik vann hela skiten och fick sjunga vinnarlåten en gång till så hoppar först pappan upp på scen för att gratulera sin lille son och i nästa ögonblick så står Eriks flickvän där med tårarna i ögon, läger sin hand i sin Idolpojkväns och firar med honom på scen resten av låten..

Detta "beteende" har nu kritiserats i en rad bloggar och tydligen har det till och med startats dumma facebookgrupper. Flickvännen är tydligen sjuk i huvdet och förstörde för Erik och stal hans moment.
What???

Är det nån man vill fira med om nåt stort händer en så är det väl med ens älskade? Om det går bra för ens kille/tjej vill man väl visa sin stolthet och kärlek.
Jag tror inte ens flickvännen tänkte på tusental i publiken och miljoner tv-tittare..Hon såg nog bara sin Idol, som hon gillade även innan han blev kändis.
Dessutom tyckte jag att det var bra att de visade Sverige sin kärlek och tog död på dumma rykten.
Och kanske kanske var det som så att det var Erik som ville ha henne där..?

Nej denna bitterhet mot den söta flickvännen tror jag beror på nån slags avundsjuka från tjejer som fått nån kändiscrush på Erik.


Och jag slår vad om att om en tjej hade vunnit och hennes boyfriend klivit upp på scen hade det låtit " åhhh vad sött gjort av honom!"

Puss på er!

 


Kommentera 91 st

nu står granen här så grön och grann

2009-12-13 | 10:52:01 | Egocentrerat&Vardagligt,

Jag kunde inte hålla mig igår. Det brukar inte ske förrän mellan den 19-22 december annars..men nu var jag så trött på den totala ickejuliga stämningen, medveten om att tiden går så fort, tänkandes på att jag u jobbar en hel del och inte kommer vara hemma så mycket och njuta..Så varför inte passa på nu ändå ...
Igår så klädde jag den nya granen och vilken glädje att idag kliva opp denna tredje advent och tända granen och dess granna plastfröjd få blända mina isblå ögon.

....och så fick bloggheadern sig en gran samtidigt...får ju inte vara orättvist liksom.

Satt och drack glögg och trädde snören i alla de juldekorationer jag köpte på Ikea på rea förra året.

Ozzy var uppe och klättrade i granen 4 gånger..så är ganska förvånad att den ens stod upp nu på morgonen.

en plastgran blir ju sällan lika pampig och yvig som en riktig gran..men tyckte den blev finfin.

Några klappar som fått flytta in allra redan. Men jag och brorsan har som tradition att köpa alla våra klappar den 23:e december, vartanat år i Skövde vartannat år i Jönköping. Dessutom så ska vi ha hela julafton hemma hos oss i år, alla kommer till oss och lägger paket under granen, yey!

När brukar ni ta in granen? Har ni riktig eller konstgjord?

 

Kommentera 56 st

över till Klingan

2009-12-12 | 19:46:22 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Damn vad goodlooking Elin Kling var igår kväll på nån fstlig tillställning..
Var tvungen att teckna av så hä för att värma mig litegranna efter en iskall promenad..tror jag förfrös mina intimare delar...Note to myself: Sy igen det stora hålet i skrevet på joggingbrallorna.

..men över till klingan:

Kommentera 42 st

Min lördag so far i punkter

2009-12-12 | 17:23:47 | Egocentrerat&Vardagligt,

Så där då, då är vi hemma igen ifrån Skövde.
Och minsann, visst fick jag huvudvärk...på riktigt...Jävla menshevete att sätta sig i skallen..och de nedre regionerna..samtidigt. Damnation!
Så hade ingen större lust, till Stefans stora glädje, att gå i klädaffärer...fast de 12 minuter jag var inne på H&M var det ett jäkla knorrande samt att han hann ringa och undra om jag inte var klar snart.

Men detta hanns med

- En julklapp vardera till Stefans föräldrar
- Hamstring av pumptvål, tandborstar, duschcreme, presentpapper, snören och juletiketter samt julgodis inne på Rusta.
- Köp av ny fuskgran inne på Ica Maxi
- Besked inne på Onoff att min systemkamera garanterat har slut på garanti och att den lagning som genomfördes för 1.5 år sen och som nu pajjat endast hade en tremånadersgaranti...Lagning av kameran skulle antagligen nu gå på mer än vad själva kameran är värd....FAN!
- Åt god kyckling-pesto-pinjenöt-pasta och drack stor cola på restaurang Kryddan
- Köp av minneskort till min nya söta lilla kamera som jag nu börjat bekanta mig med..men är ju inte i närheten av en system..

Dessutom provade jag en jacka inne på H&M. är i stort behov av en rejäl vinterjacka. ..Har ju ökat lite i omkrets sen förra året..och en hel del sen året innan det..*harkel*
Är svag för gröna jackor..modell längre. Tyckte denna var snygg i all sin enkelhet med vet inte om den är för tunn för kalla vinterdagar..


Kommentera 33 st

off to the small big town near by

2009-12-12 | 11:28:52 | Egocentrerat&Vardagligt,Nu sticker jag till Skövde en sväng och julehandlar...eller driver min darling till vansinne medan jag går i alla klädaffärer och han får vänta utanför...sen kommer jag få plötslig huvudvärk medan han står och kollar på alla PS3spel inne på media markt.
Kommentera 40 st

en dag ska jag banne mig också bli stor...

2009-12-12 | 00:14:05 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

pic made by me

Lite kvällsskapande. Satt här lite tagen av Idolfinalen och den för stunden lite "I rule the fucking world"känslan som måste infinna sig för en sådan som erik..och calle en kväll som denna och vinna något sådant inför en sådan stor publik efter en höst av kämpande.

Lite sådana där känslor som får en att känna att banne mig, en dag ska jag också vara stor..Jag vill skapa..

 

Men är trött..så fick bli en liten snabbskiss baserad och influerad av kollektionsfoton från en grym designer vid namn Kirsi Nisonen.

 

Och för er som ofta undrar "Hur gör du dina bilder"..här kan ni se alla linjer som teckningen ovan består av och jag har ritat varenda linje, med en billig liten rosa mus av märket Saitek med ett gammalt Aftonbladet som musmatta.

 

Kommentera 47 st

Det är jag, Blondinbella och Kenza...

2009-12-11 | 19:12:48 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ahhh, friday night and no more jobb tills på onsdag..Butiksjobb alltså, för nu är det ju företaget på heltid som gäller.
Snart blir det kyckling, klyftpotatis och sås här framför På Spåret.tänker nog fira Nellysläppet med en kall bärs.

Såg att bästa bloggkommentatorena ( varför tänker jag alltid på mia&Klara när jag tänker på bloggkommentatorerna?) hade skrivit om mig och nya kollektionen och nämner att det är ju faktiskt bara Blondinbella och Kenza också som faktiskt designar kläder här i blogosfären..

Känns ju faktiskt skitkonstigt när man tänker efter..Liksom the bloggqueens och så..jag?
Väldigt märkligt att inte de mer erfarna mer rutinerade mer större modebloggarna har kommit med egna kollektioner.

Det finns ju bloggare, som ljag också gjort/gör, säljer kläder via sina bloggar där de designat motiven och säljer på grossistplagg.
Men det är bara jag Kenza och BB som alltså fått egna labels och lanserats i större webshops.

Jag tänker wow en sekund..Jag och Blondinbella: Två egenföretagande bloggande driftiga blondiner.
Så lika...men ändå så totalt jäkla olika.

Nej nu väntar bira bira bärs bärs bira och lite stekflott!

Jag och min hmm småstadspojke

Kommentera 27 st

en gnutta tacktal

2009-12-11 | 13:41:04 | Egocentrerat&Vardagligt,

Åh vad roligt med nästa uteslutande positiva ord om nya kollektionen. Tack så hemskt mycket!

Och roligt att en hel del redan verkar ha klickat hem ett plagg eller två.

Tack Karin för startsidan och en extra push.

Tack för alla söta kommentarer igår om att ni tycker att jag verkligen var värd en kamera och tack nåt enormt för alla fina komentarer om varför ni läser min blogg.

Nu ska jag strax åka tillbaka till jobbet och lyfta ett antal skittunga hinkar med spackel, sortera färgburkar och skura kundvagnar.

 

Kommentera 35 st

Nu är den släppt - min nya kollektion @ Nelly.com

2009-12-11 | 07:30:46 | Avanna konst/design/foto,

Ja så har den då släppts, min egna , helt egendesignade kollektion hos Nelly.com

Igår medan jag stod och prismärkte lampor och bröt lackfärg till kunder så gick nyhetsbrev ut till alla Nellyprenumranter om att nya Avannaplagg släpptsmed fantastiska Tyra som modell.

Jag trodde att kollektionen skulle släppas nästa vecka så det kom som en överraskning för mig med. Dessutom saknas ett plagg bland bilderna och även en del XL-storlekar på vissa plagg ser jag. Hoppas det rättar sig till under dagen.

Jaja..
Nu är den i alla fall släppt!

KlickKLick för att komma direkt till Avannasektionen!

 

Jag ville ha en rockpartyish styling för att visa att de mest basic plagg kan bli stilfulla, party, fest och uppklätt med rätt matchning.Om Kollektionen
Jag har ju släppt några kollektionen hos Nelly.com förr men nu kommer det komma en minikollektion med collegetröjor, linnen och en t-shirt där jag designat rubbet själv, motivet och hela plagget i sig.
Tanken är en ganska slapp baskollektion, lite oversize i modellen och storlekarna är i S,M,L,XL
Först var det bara tal om att ha tre storlekar S,M,L men jag fick igenom en fjärde storlek och valde då XL framför XL då en XS i alla all får på sig en Small medan en XL kanske inte får på sig en Large.

Today I'm Wearing this fick självklart vara med i min helt första egendesignade kollektion.
Dessutom har jag satsat på 3 olika textmotiv som ska ge lite självpepp och självförtroende samt två stycken mer illustrativa motiv.

Förpackningen ni kunder får plaggen i kommer vara genomskinlig men med ett tryckt "today I'm Wearing this" på samt min logga. Plus min första egna nacklabel fastsydd i plagget...Yey!

Kommentera 146 st

ticktack snicksnack oh fuck

2009-12-10 | 23:39:33 | Egocentrerat&Vardagligt,

Hur kan klockan redan vara halv tolv? Kom jag inte nyss hem från jobbet?
Stressade i mig hambugare fram för datorn till middag medan jag satt med bokföring, försökte svara på lite kommentarer på bloggen, försökte i alla fall fråga sambon om hur hans dag varit men minns inte vad han svarade...försökt leka lite med katterna, suttit lite med porträttbeställning, återigen mer bokföring...

Men ok, 1,5 timme har gått åt till terapi. Nämligen underbart telefonsamtal med en av mina allra bästaste vänner- Fotograf Emelie Ohlsson ♥ Så härligt att bara låta tiden försvinna och bara snacka på om allt och ingenting, flamsa, tramsa, ge råd, ta råd, lyssna, prata, peppa och få pepp av och med en så fin människa.

Nu ska jag fortsätta lite med bokföring, mail, blogg och lite jobb kring Nelly, dricka en kopp te och ja just det ta en dusch vore bra också innan jag hoppar i säng. Upp klockan 7 för att sedan jobba 8-18.


Kommentera 17 st

Ett litet rosa paket med rosa snören.

2009-12-10 | 18:43:53 | Lyx,

I boken Elsas Mode av Sofi Fahrman som jag läste och recenserade för ett tag sedan så är det ett avsnitt där huvudkaraktären Elsa behöver en ny kamera. Hon får då höra av en storbloggerska att det är bara att höra av sig till PRföretag och nämna sin blogg så får man genast en kamera hemlevererad.
Bah och pyttsan tänkte jag.

Så i måndags kväll kom det ett litet mail till mig. Ifrån just ett PRföretag som undrade om de fick ge mig en kamera i julklapp. Samsungs nya ST550 med dubbla skärmar.
Först stirrade jag bara på mailet och trodde det var ett skämt..sen trodde jag nog att de måste ju ha skickat till fel bloggerska. Men sen så svarade jag att jag gladeligen vill ha en kamera i julklapp.
Och fick genast svar tillbaka att de skulle skicka den redan nästa dag.

Och idag kom ett paket..
Rosa med vita prickar och rosa band.

Det här är det definitivt bästa och lyxigaste som hänt mig just via bloggen förutom samarbetet med Nelly.

 

 


Kommentera 103 st

Vogue cover

2009-12-10 | 13:31:30 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

pic made by me

Kommentera 31 st

I love bruna bönor

2009-12-10 | 08:24:23 | Egocentrerat&Vardagligt,

Två veckor kvar till julafton. Kring första advent var jag inne i lite julestämning men den har nu mattats av...Kanske för att man jobbar så pass och inte är hemma och njuter av stakar och stjärnor och julmusik. Fast man får ju slå in en hel del paket på jobbet...Kanske för att ute är det bara grått grått grått som det väl varit sen första november..minst.

Men så här med 14 dagar kvar till dopparedagen så brukar det betyda julfester, julbord och julmat för många. En del hinner nog äta sig mätta på skinka och korv och köttbullar innan själva julafton.
Jag var på julbord i lördags och det gav mig lite mersmak, jag är sugen på mer julmat.

Jag älskar rödbetsallad, jag tycker brysselkål är helt ok, stark senap på skinkan är ett måste och helst ska det ju vara mammas köttbullar...Ägghalvor utan majonnäs eller räkor och så vill jag ha ost. Jag gillar inte tillagad prinskorv särskilt mycket utan gillar den faktiskt bäst direkt från paktetet...Jag äter ingenting med sill eller ansjovis och sylta ser lite väl äckligt ut...godast är de Bruna bönorna...mmm I love bruna bönor.
Men vad jag förstått är det ändå ganska lokalt att ha dessa bruna bönor på julbordet? När jag bodde i Stockholm så var det ingen som hört talas om att ha det på julbordet.

Vad är era favoriter på julbordet?

Lite av föra årets jullunch som vi bjöd på här hemma..I år ska vi ha hela julafton hemma hos. Ska bli najs!

Kommentera 58 st

redheaded beauty

2009-12-09 | 22:42:56 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

En Tuschteckning/porträtt jag gjorde för några månader sen föreställande Amanda Berg...jag vr inne i en Amanda Bergperiod då..
Dock blev den dåligt inscannad så den blev lite grådassig...och Amanda är ju allt annat än just grå och dassig.


Kommentera 41 st

nu börjar nervositeten...

2009-12-09 | 18:49:08 | Avanna konst/design/foto,

Så då var en jobbdag i butiken avklarad.
Vilka annorlunda dagar man har..Ena dagen i Borås på Nelly om umgås med fotomodell och stylar egna kollektioner, andra dagen jobbar man i butik och försöker förklara skillnaden på vattenbaserad och oljebaserad lackfärg.
Det ena älskr man att göra, det andra gör man för att man ska ha råd att göra just det man älskar att göra men av det ena blir man ocks så trött att det man älskar att göra blir lidande...svammel.

Nu ska jag få namnsdagspizza av darling, eller kebabrulle för mig då..var nämligen nyttig igår kväll och tog wok istället.

Här kommer några fler Behind the scenesbilder från Nellyplåtningen igår, dessa togs efter att jag stuckit till tågstationen, satte ju ihop stylingen innan men alltid annorlunda att se hur det sitter på modellen.

...och nu börjar den riktiga nervositeten inför släppet..Kommr det sälja? Eller bara ratas?

Love your body your life yourself!

Snålle duktige fotografen Anders och så Tyra.

Collegetröja med "lyxtryck" Läppstift, halsband och klacksko.

Kommentera 48 st

Idag är det Anna-dagen!

2009-12-09 | 13:29:26 | Egocentrerat&Vardagligt,

Grattis till alla oss Annor idag på våran namnsdag, hurra hurra hurra!
I present har jag fått ett brev från posten om att nån skickat nåt till mig med för lite porto på och att jag måste betala för att se vad det är.
Och nyfiken som man är så vill jag ju veta vad nån skickat mig men inte behagat frankera med rätt antal frimärken.

Anna Larsson, Anna Ternheim, Anna Paquin, Anna Wintour

 

Från Wikipedia

Anna eller Anne är ett kvinnonamn, med största sannolikhet [källa behövs] med ursprung från den grekiska formen av hebreiska Hanna, och med betydelsen 'nåd' eller 'den benådade'.

Anna är ett av de vanligaste kvinnonamnen i Sverige och har haft flera popularitetstoppar under 1900-talet. Senast namnet var i topp var 1972, då det låg på andra plats i topplistan. Under 2000-talet har trenden varit avtagande. Den 31 december 2008 fanns det totalt 303 759 kvinnor i Sverige med namnet, varav 114 745 med det som tilltalsnamn/förstanamn. Det fanns också sex män med namnet, dock hade ingen det som tilltalsnamn/förstanamn. År 2003 fick 3 075 flickor namnet, varav 395 fick det som tilltalsnamn/förstanamn.

Namnsdagen är 9 december.

Kommentera 51 st

Behind the Scenes- Avanna photo shoot @ Nelly.com

2009-12-09 | 08:17:17 | Avanna konst/design/foto,

Här kommer lite BTH-bilder från gårdagens plåtning på Nelly.
Tyra Sjöstedt är modellen.
Jag är designern.

Tyra får en sotad make och volym i håret samt får lite instruktioner av ena Fotografen Per.

Två av plaggen/motiven

Jag ville ha en rockpartyish styling för att visa att de mest basic plagg kan bli stilfulla, party, fest och uppklätt med rätt matchning.Om Kollektionen
Jag har ju släppt några kollektionen hos Nelly.com förr men nu kommer det komma en minikollektion med collegetröjor, linnen och en t-shirt där jag designat rubbet själv, motivet och hela plagget i sig.
Tanken är en ganska slapp baskollektion, lite oversize i modellen och storlekarna är i S,M,L,XL
Först var det bara tal om att ha tre storlekar S,M,L men jag fick igenom en fjärde storlek och valde då XL framför XL då en XS i alla all får på sig en Small medan en XL kanske inte får på sig en Large.

Today I'm Wearing this fick självklart vara med i min helt första egendesignade kollektion.
Dessutom har jag satsat på 3 olika textmotiv som ska ge lite självpepp och självförtroende samt två stycken mer illustrativa motiv.

Förpackningen ni kunder får plaggen i kommer vara genomskinlig men med ett tryckt "today I'm Wearing this" på samt min logga. Plus min första egna nacklabel fastsydd i plagget...Yey!

Kollektionen beräknas komma upp på Nelly.com i början av nästa vecka och nyhetsbrev till alla Nellyprenumeranter kommer gå ut.
Kommentera 48 st

The Beauty and the beast....and a broken camera

2009-12-08 | 18:51:59 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nu är jag hemma igen i lilla Tidaholm.
Varit en lång dag trots att klokan inte ens är sju på kvällen.
Kom till Nelly vid 10tiden och möttes som sagt då av beskedet att Tyra missat sitt plan..som jag senare fick veta inte var hennes fel. Vid 12.30 dök hon upp och då kurrade min mage rejält så en av Nellytjejerna bjöd mig på leverpastejsmörgås ♥
Sen ringer chefen för butken där jag jobbar halvtid och ber mig göra annonslayouter men eftersom jag befann mig i Borås på min lediga dag var det ej möjligt..han blev hmmm irriterad. Men vad göra?

Sen gick min systemkamera sönder lagom till att jag skulle plåta behind the scenes på da photoshoot. Återigen där minneskortet sitter, det pajade ju för 1,5 år sen..Kameran är över 3 år gammal så fabriksgarantin så sett har löpt ut men hoppas den gäller då de nya delarna bara är 1,5 år..annars skriker jag.
Och eftersom allt blev försenat med plåtningen och jag var tvungen att komma med ett tåg hem så fick de plåta det sista utan mig, men jag hann i alla fall sätta ihop och godkänna all styling.
Tyra är grym som modell och skittrevlig!

Nu lutar det åt att jag ska beställa mig en kebabrulle...

och ja...här ser man en tydlig skillnad på en fräsch snygg yngre sminkössminkad stylad fotomodell och en vanlig dödlig  med påsar under ögonen, smink som försvann nånstans mellan Falköping och Herrljunga och otroligt platt hår.
Men jag bjuder på den..eller nåt..

Kommentera 86 st

now we are shooting

2009-12-08 | 14:17:28 | Avanna konst/design/foto,

Kommentera 34 st

Models and Mortals

2009-12-08 | 11:13:50 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nu sitter jag här på Nelly.comhuvudkontoret. Har sett mina plagg med min första egna label och den ganska snygga förpackningen de ligger i ut mot kund, fått ett illustrationsjobb, plåtat läggbilder, pratat med några söta nellyworkers, gått runt på det gigantiska lagret...och nu sitter jag och väntar...Ty Tyra missade visst sitt plan.

Modeller asså...suck.
Kommentera 28 st

vi bloggare är ju ett släkte för sig

2009-12-08 | 09:40:28 | Egocentrerat&Vardagligt,

Godmorgon bloggosfären. Nu sitter jag på tåget mot Borås och bredvid mig sitter en annan bloggare - nämligen min konstidol Tina! Skitkul, första gången vi ses in real...och så sitter jag här och skriver om henne istället för pratar med henne...hmmm, ja det är så vi bloggare umgås.
Fast hon hade snabbt slängt upp sin dator i och för sig när hon klev på tåget för att läsa på min blogg huruvida jag faktiskt nämnt att jag skulle till Borås så att hon inte tog fel på person.

Och igår kväll fick jag sms från Tyra Sjöstedt med frågan om jag skulle ta med min dator så vi kunde blogga och visa lite behind the scenes från plåtningen idag.
Självklart.
Kommer liveupdates under dagen!

Kommentera 20 st

Hello Foki

2009-12-07 | 21:05:20 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Såg den här bilden på Foki och blev inspirerad...det blir man ju nästan alltid inne på hennes blogg. Wow:sa till hennes plåtning med Cocoo!

 

Nu ska jag dricka nån liter te, smörja in kroppen och ansikte med favoritkrämer och försöka skjuta bort det faktum att jag imorgon skall umgås med en lååååång smal fotomodell samtidigt som jag själv har värsta tjocknojan + pms just nu...Öhhh Grattis till mig själv.

Kommentera 49 st

Busy workday @home

2009-12-07 | 16:57:41 | Avanna konst/design/foto,

Jag har under dagen klarat av mailväxling, storstädning, skapat ett antal bilder jag är nöjd med, pratat i telefon ett antal gånger, glömt av en inbokad massagetid (bye bye money) samt suttit och satt ihop inspirationsbilder/kollage och mailat fotograf samt Nellychefen inför morgondagens plåtning.

Japp imorgon är det dags, då sticker jag till Borås för att se den färdigställda minikollektionen som kommer bli mitt nästa släpp hos Nelly.com.
4 collegetröjor 3 linnen och 2 t-shirts tror jag det blir om jag mnns rätt..Jag gjorde ju färdigt allt i januari i år för att det skulle bli en vårkollektion, sen skulle det släppts i somras..sen tidigt i höstas..Fick ändra om kulörer i september eftersom de färger jag tänkte som vårkollektion inte längre passade och när jag ändrade kulörer passade inte längre de motiv jag tänkt och så blev ju allt ytterligare försenat på fabriken.
Det här kommer då alltså bli min första helt egendesignade kollektion där jag designat motiv+plagg+label+kulörer själv.

Modellen den här gången blir Tyra Sjöstedt och jag vill ha en alltigenom rockig styling med läder,skin, fuskpäls,sotad make, stort hår, tyllkjol, skinnjackor, paljetter och high heels samt bikerboots.

Inspiration

Tecknat lite mellan dammtorkande och dammsugning..

Kommentera 54 st

gettin´twiggy with it

2009-12-07 | 12:48:15 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

...lite twiggyinspirerat

Kommentera 40 st

Varför läser just du min blogg?

2009-12-07 | 10:14:25 | Egocentrerat&Vardagligt,

Så där då, ny vecka, ny måndag nya blogginlägg att skapa.
Förra veckan hade jag en "bra" bloggvecka rent besöks- och uppmärkssamhetsmässigt.
Jag blev länkad av bloggkommentatorerna och Foki bland annat och det märks ju genast av på besökstatistiken som skjuter i höjden, man hamnar på mest aktiva och man får massor av kommentarer....många av dom handlar om hur jag hamnade på mest aktiva...hmmm.
Men nu ebbar det sakta ut igen och statistiken sjunker och ligger på en mer jämn nivå.
Det känns lite tomt på ett sätt då man ser skillnaden i besöksantal men man ser ju också vilken trogen skara läsare man har ganska mycket oavsett. Kanske att man får 1-5 nya läsare per gång som stannar kvar när man blir länkad av nån storbloggare.

Så min fråga är väl till er trogna läsare

Varför läser du min blogg?

Tycker ni jag verkar vara en bra person, gillar ni mina teckningar, känner vi varandra in real eller ni kanske bara stör er på mig och måste läsa därför..?
Tell me!
Vore kul om så många som möjligt svarade!


Kommentera 161 st

så efterfestar jag...

2009-12-06 | 23:47:54 | Egocentrerat&Vardagligt,

Inatt när vi kom hem från julbordet och julfesten så fortsatte darling att dricka och lyssna på musik och bjöd hit en kompis..jag med mitt låga sinne tog en varm dusch och  satte mig med en stor kopp te och började skapa..
När jag är nere och är ledsen och mår dåligt är det bara tre grejer som funkar för mig
1) Böcker
2) Film/tv-seriemarathon
3) Skapande samtidigt som jag lyssnar på favoritmusik.
Skapande är terapi särskilt när det inte är nåt krav på att det ska bli något.

Imorgon skall jag sitta och sätta ihop olika stylings inför plåtningen i Borås/Nelly.com på tisdag samt bokföra och sitta med egna företaget.

Den här bilden satt jag med inatt..

Kommentera 36 st

SnöEngla

2009-12-06 | 20:00:48 | Illustration/Teckning/Konst/Design,


pics made by me

Kommentera 48 st

8 x Blake

2009-12-06 | 12:43:49 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

pi made by me

Kommentera 43 st

De kom, de sjöng, de försvann?

2009-12-06 | 10:37:06 | Egocentrerat&Vardagligt,

God söndagsförmiddag och glad andra advent på er.
Tack för alla söta stöttande kommentarer igår.
Julbordet/julfesten var helt ok. God mat-särskilt bruna bönorna och det vart minsann kändisar i lokalen: Olle Sarri, han som spelade "Lennart" i Leende guldbruna ögon, Patrik Ekwall, Bert Karlsson och några andra jag inte kunde placera.
Det var musikunderhållning på scenen - julmusik, åttiotalshits, Michael Jacksonhyllning samt lite the Darkness..Vad hände med den gruppen egentligen? De kom, de sjöng, de försvann?

De gjorde ju en jullåt också:

Kommentera 26 st

hmm where did all the makeup go egentligen?

2009-12-05 | 16:58:23 | Outfits och Garderoben,

Ok, mot förfest och julbord..känner mig fortfarande helt off och blä..men men..ska försöka rycka upp mig..
Bjuder på en kvällens outfit..första utfiten på länge här i bloggen..och för att matcha mitt skithumör fick det bli dassiga webcambilder.

 

hmm where did all the makeup go egentligen?

Kommentera 47 st

smashingingly beautiful like Blake Lively

2009-12-05 | 15:27:18 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Lördagen började fint med skön frukost, tidningar och fortsatte sedan med julmarknad tillsammans med mamma och pappa..och sen bara Tjoff Poff Pang Smack så kom en självhatsattack utan dess like..och nu känner jag mig psykiskt utmattad..känslomäsigt bakfull...Bådar ju gott inför kvällens julbord och fest...Suck.
Önskar just nu att jag vore tall thin and smashingingly beautiful like Blake Lively.

pic made by me

Kommentera 32 st

kommer ikapp lite med glossigatidningsläsandet

2009-12-05 | 10:45:26 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ahhh ljuva lördagsförmiddag!
Ljuva lediga lördagsförmiddag!
Egentlgen skulle jag ha jobat idag men istället blev det som så att jag ska sköta butiken själv imorgon isället.
Så idag kan jag njuta av min favorittid på veckan samt gå på årets julmarknad här i stan och koplla av och ha det skönt innan det blir dags för förfest och julbord med jobber ikväll.

Nu njuter jag av te och minchokladpraliner och kommer ikapp lite med glossigatidningsläsandet.
Plaza, Damernas Värld, Veckans Sofies Mode, Chic och Glamour som kom med posten igår. Lovely!
Fattas bara en ny Elle...min favorittidning.

Vilken är er favorittidning?

Kommentera 31 st

reach out and touch faith!

2009-12-04 | 23:21:11 | Musik/Böcker,

Såg sista halvan av Idol, Westlifes uppträdande och vilka som gick till final -yey Calle! Och min hårdrockande darling förfärades över Eriks version av Run to the Hills.

Om cirka en och en halv månad så befinner jag mig i Scandinavium och ser riktiga artister, verkliga Idoler:
Depeche Mode.

Några bilder ifrån i somras då jag såg dom på Arvikafestivalen

Kommentera 29 st

Vilken stil kör du på ikväll?

2009-12-04 | 19:03:41 | Egocentrerat&Vardagligt,


Pic made by me

Ahhhhh, hemma efter en lång arbetsdag. Skall strax ta en varm varm dusch och efter det hoppa i myskläderna och svulla godis och pizza i soffan framför På Spåret.
Ikväll är ja alltså karaktär nummer 2, imorgon kväll blir det karaktär nummer 1 då det blir julbord med tillhörande fest med jobbet, hmmm..undrar när jag ska få till nummer tre...

Vilken stil kör du på ikväll?
Kommentera 49 st

t-shirts I wanna do but haven't done yet

2009-12-04 | 12:05:35 | Avanna konst/design/foto,

...önskar jag hade eget screentryckeri här hemma så jag kunde trycka alla plagg jag vill göra..

Vilken gillas bäst?

Kommentera 92 st

Vad zappar du fram ikväll?

2009-12-04 | 07:59:31 | Film/TV/Kändisar,

Fredag idag och Fredag senaste månaden/månadarna har ju betytt Idol på tv klockan 20.
Men ikväll tar Svt upp kampen om tittarna då På Spåret är tillbaka , nu med Kristian Luuk och Fredrik Lindström som programledare istället för den torra men ändå smålustige Ingvar Oldsberg och sköne Björn "Mr Medeltid" Hellberg.
Och även om jag suttit som fastklistrad vid Idol, ja det har varit heligt, så kommer jag nu zappa över till Sveriges Television ikväll och gissa vart vi är på väg nånstans.

Vad väljer ni?

Kommentera 57 st

om du vill beställa teckning/illustration/porträtt

2009-12-03 | 21:36:09 | Illustration/Teckning/Konst/Design,Ni är många som just frågar om jag kan rita av er eller om man kan beställa bilder/tavlor/ilustrationer/teckningar av mig efter att ha sett mina bilder på Foki hos Foki.

Jag tar hemskt gärna emot beställningar på porträtteckningar.

Pris:
En person 500:-
Parporträtt: 700:-


- Ni får gärna specialbeställa teckningar/illustrationer efter önskemål men då diskuteras priset via mail baserat på omfattning av bilden, dess innehåll och vad ni kan tänkas vilja använda den till.

- I alla priser ingår att ni får bilden dels via fil på mail så att ni själva kan framkalla den i önskad storlek och på t ex canvas samt att ni får en A4version hemskickad med post.

- Jag kan även fixa förstoringar och framkallning på canvasduk och eller inramning men d tillkommer givetvis de utgifterna.

Jag har en del beställningar i kö just nu och har bara vissa gar och kvällar just nu då jag kan sitta och rita i och med att jobbar en hel del, men skulle ni vilja ha som julklapp så ska jag försöka hinna med så många jag kan.

Maila mig för beställning på [email protected]
Kommentera 63 st

hem- och bakverkslängtan

2009-12-03 | 18:56:20 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ah Home Sweet Home. Har längtat hem hela dagen på jobbet..längtat efter katterna julepyntet datorn vattenkokaren soffan tv:n bloggen tekoppen duschen pyjamasbyxorna....ja jag älskar att vara hemma.
Ikväll kommer min bästa vän Karin hit på lite lussekattsfika, ska bli najs...för ja jag har nog längtat efter bakverk hela dagen också om jag tänker eter ...mmm..


Snabbkladd made by me
Kommentera 64 st

Vilken är den ultimata julfilmen?

2009-12-03 | 12:27:59 | Film/TV/Kändisar,

Det var ju julestämning i Grey's Anatomy igår. Och jag har alltid påverkats lätt av just tv-serier och filmer där det firas jul.
Avsnittet av Beverlly Hills där Steve åker för att finna sin riktiga mamma och Brandon sprayar en brun vissen gran till grön medan det är är 30 grader varmt ute är ett av mina favoritavsnitt och i flera år gjorde jag det till tradition att se det avsnittet kvällen den 23:e december för att komma in da christmas mood.
Likaså hade jag och mamma länge som tradition att alltid titta på Ett Päron till Farsa firar jul.
Julfilmer skall ju ses innan julafton. Jag hatar när de visar julfilmer i mellandagarna och det är ett helt år kvar till nästa jul.

I år tänkte jag försöka mysa till det med mycket julfilm.
Sagan om Ringentriologin har blivit lite juliga. Musse Piggs jul är också ett måste för mig och Love Actually är ju också urmysig...Men the number 1 christmas movie för mig är "Medan du sov"

Vilken är din ultimata julfilm?


Kommentera 110 st

den där jennie...

2009-12-03 | 07:54:51 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Det här är ett av mina favoritporträtt jag gjort på senaste tiden: Jennie Hammar.

Vilken brud. Vilket liv..Gift med Filip Hammar, får hänga med Fredrik Wikingson bo i New York, skriva för Glamour och snart flytta til LA...wow! Plus ung vacker rolig och clever!och vinnaren om Chaneltischan kommer ikväll, ber om ursäkt att det dröjt..men jobb, hem..livet kom emellan!

Kommentera 47 st

And Now I've been Barbiefied!

2009-12-02 | 22:18:30 | Egocentrerat&Vardagligt,

Det finns så himla många bra talanger inom konst och skapande här i bloggosfären. En ny favorit för mig bland desa bloggar är Kakan. Och när jag idag skulle gå in på hennes blogg och önska en fin onsdag så möttes jag av: Mig Själv! Barbiefierad!
Känns grymt för en sån som mig som ofta tecknar av andra att själv bli avtecknad så här, att nån lägger ned tiden.

Och jag undrar om jag nånsin varit vackrare?

 

Desutom känns det som att vi har lite lika tecknarstil ibland med snirkligheter, färger samt hår och läppdetaljer.

Tack!

 

Och visst var Grey's Anatomy helt jättebra ikväll? Mumma!

Kommentera 77 st

totalt olik men ändå så snarlik

2009-12-02 | 18:36:32 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Tänkte fortsäta lite på inlägget jag skrev om skapande igår.
Det här med att finna sin egna stil.
Jag kan ju se bak i denna nu treåriga blogg och se de första alstrena jag lade upp här i bloggen och jämföra med hur det jag publicerar och gör idag...och se enorma skillnader. I Utveckling. Så mycket som jag sitter nästan varje dag och skissar och tecnar och målar så är det ju inte konstigt att man blir bättre och bättre hela tiden. Hittar nya vägar tekniker osv.
Och en som kanske bara skulle titta snabbt kanske tror att en bild jag gjorde för tre år sen och en idag är gjorda av två helt olika människor.

Men jag kan själv se att jag hela tiden föredragit att göra t ex hår på ett visst sätt, att jag föredrar en viss färgskala osv. Precis som alla har unika fingeravtryck så har man nåt unikt i handleden som skapare..hur man gör linjer och former. Jag gör mycket snirkligt, föredrar mjukt framför skarpt och hårt.

Efter att jag hade publicerat "Min vuxenvariant av Barbielek" så tittade jag på bilden och fick en flashback...letade i arkivet och jojomänsan, visst sjuttsingen hade jag gjort en totalt olik men ändå så snarlik bild för över 1,5 år sedan.

Maj 2008November 2009

Kommentera 81 st

Bryan Adams?? Ge mig tillbaka min Ulf Lundell!

2009-12-02 | 13:27:19 | Egocentrerat&Vardagligt,

Så här års förra året var vi mitt uppe i flyttstök och vi flyttade in i denna ya lägenhet den 16 december. Därmed var det lite svårt att få till den fina julestämningen när det mesta låg i flyttlådor huller om buller.
Och då för första gången på säkert minst tio år lyssnade jag inte dygnet runt på mina brända Absolute Christmasskivor..så det kändes inte som en komplett jul...Absolute Christmas är liksom lika givet som julskinka, julmust och självaste Kalle Anka.

Och nu hittar jag inte ens mina skivor, de försvann väl. Så nu var jag på lunchen och köpte mig ett nytt skinande ex av denna extremt superba juleplatta...trodde jag.
De har ju för fan gjort om den!
Backstreet Boys?
Jill Johnson?
Och Bryan Adams???
WTF?

Borta är till exempel Uffe Lundells "Änglarna har landat"...och jag är inget fan av Ulf annars men han ska vara där i juletid och sjunga! Precis som den äckliga körsbärslikörpralinen skall vara i Alladdinasken skall Uffe vara med på Absolute Christmas.
Just nu känner jag mig väldigt förvirrad, vilse och tom..

...och som plåster på såren har de slängt in en dvd-brasa i förpackningen.

Kommentera 59 st

En superherofashionista på väggen tack

2009-12-02 | 08:09:35 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

God morgon bloggosfären.
Sitter här i morgonrock med katterna och äter frukost. Tänt mig en stake och en stjärna och lyssnar på nya juleskivan med Shirley, Sanna och Sonja och har mysmorgon...Men strax dags att svida om burr burr och bege sig ut i minusgraderkylan burr burr för att åka och jobba, första jobbdagen av fem den här veckan..så kommer väl tyvärr vara lite tyst här på bloggen.

Sitter och kollar igenom bildarkivet litegranna och klurar på att skicka vissa bilder till framkallning på canvasduk.
Vill verkligen ha upp den här jag gjorde inspirerad av foton på Sofi Fahrman.

Tror mest på den med röd bakgrund..skulle nog vara skitsnygg på en av våra vita väggar....å andra sida älskar jag verkligen hur jag fick till håret på den översta med alla gula toner.
Vilken tycker ni?

Kommentera 47 st

trettiosekundersskiss

2009-12-01 | 22:08:58 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Jag gillar att sitta och pilla med detlajer i bilder, göra svulstiga stora hår med mycket linjer och så vodare..men det finns inget skönare heller än att bara skissa nåt snabbt och slarvigt under 30 sekunder och ändå få fram en hel bild i sin totala avskalade enkelhet med sina fel och brister.

Kommentera 88 st

jag ska jula till max i år

2009-12-01 | 19:17:22 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nu skall årets första lussekatter inmundigas och avnjutas. Gula och härliga av saffran, svartvinbärste till det och så en ny juleskiva med Shirley, Sonja och Sanna. Första december idag vilket betyder att det bara är 23 dagar kvar till julafton...och på julaftonskvällen brukar jag nästan gråta för att jag sörjer att allt det juliga är över och gått för snabbt. Då jag i år för första gången sen 2000 jobbar som anställd och inte pluggar eller bara sysslar med företaget tänker jag njuta till max och jula till det riktigt på mia lediga stunder och dagar.

Gillar ni lussekatter?Med eller utan saffran? Pillar ni bort russinen?

 

Kommentera 88 st

från brunette och strl 34 till platina och hmm..lite större..

2009-12-01 | 15:08:20 | Egocentrerat&Vardagligt,

Vet ni vad?
Idag är det exakt 3 år sedan jag började att blogga.
Inte klokt vad tiden gått..både fort och långsamt.
När jag började blogga så var Blondinbella ganska okänd, en stor blogg hade mellan 500-2000 besökare om dagen..vilket inte betyder ett skit idag, ingen hade annonser på bloggarna och det var ingen "komma med på mestaktivalistan"hysteri. Bloggare var inga kändisar, bloggarna hade ingen makt...förutom Ebba von Sydow och Engla. Man satt och kommenterade Kenzas nystartade blogg och fick kommentarer tillbaka flera gånger om dagen.

Under dessa tre år med bloggen har jag gått från brunette till mellanblond till platina, från strl 34 till..tja större storlek, från 25 år till 28, från en lägenhet till en annan, skaffat två katter trots allergisk sambo gått från student till att vara egen företagare, släppt egna kollektioner hos nelly och under egen flagg och vunnit designtävlingar hos Lindex och varit finalist i Elles. Fått fantastiskt fina bloggvänner -både ickebloggare men sådana som kommenterat och sådana som bloggar.
Jag har bloggat i tre år - 36 månader varav 31 månader här på pyttisbloggen...gjorde ju lite utflykter till devote och veckorevyn också.

Det här blir mitt 5531:a inlägg på www.pyttis.blogg.se
Shit!

 

Första inlägget

"Ok, here it goes.
Jag ska nu försöka mig på att blogga för första gången i mitt liv. Ska ta det hela ett steg längre ifrån Helgondagboken. Jag har goda intentioner med det här, höga förväntningar (på mig själv) att jag ska bli en bra bloggare. Jag ska minsann visa världen att jag finns, att jag kan saker...som t ex foto, illustration, designa smycken och att s k r i v a...
Det sistnämnda där kommer ju visa sig snabbt i och med att jag ju faktiskt använder mig av skrivande här redan från början.
*börjar få prestationsångets*
Kollade in några andras bloggar och hjälp och megaGaaah! vad duktiga folk är då!
Kollade till exempel in den där Hanna Fridéns sida och oh shit.
Hon jobbar med sådant jag vill jobba med. Hon har kläderna jag skuile vilja kunna bära, våga bära.
Hon har frisyren och attityden och talangen."

Haha..ja jäklar..lite har jag ju visat världen i alla fall.

Kommentera 93 st

det här med att skapa och teckna...

2009-12-01 | 10:27:40 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Så fort jag lägger upp en teckning eller en så kallad illustration eller ett porträtt så får jag direkt frågorna
1) Hur jag gör mina bilder
2) Vilket program jag använder


...fråga nummer 2 är ungefär densamma man får när man lägger upp snygga foton " vilken kamera använder du" som att det endast är kameran eller pogrammet som skapar bilden och inte personen som håller i verktyget.
Ja för både kamera, mus, ritbord, penna, program är verktyg - det man skapar med. Men det finns alltid en verklig skapare bakom verktyget.
Sedan att ett dataritprogram jämfört med tuschpennor t ex underlättar färgläggning och möjligheter att testa sig fram må vara en sak...Men principerna är ändå desamma. Det är du som skapar och du måste ha det inom dig.

Och som svar på fråga 1 har jag absolut inget svar alls. Jag ritar ju bara, går inte förklara mer än så. Kan man förklara mer än så?

I inlägget med alla tecknade bloggare som fått massor av kommentarer och frågan om program så är bilden på Kelly faktiskt helt tuschad. Så häng heller inte upp er på att ni måste teckna i datorprogram ni som vill börja teckna.
Det är nästan bättre ni börjar öva med pennor och papper. Så att ni får in er egna stil i handleden.

- Hitta er egna stil,
- försök inte teckna som någon annan
- och jämför er hellre inte med andra.
En del tycker att jag ritar fruktansvärt fult, en del tycker bara det ser konstigt ut och en del tycker jättemycket om min tecknarstil. Och så ska det vara precis som att jag tycker vissa hyllade konstnärer är gäsptråkiga.


Kommentera 48 st