GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Garage queen

2012-03-31 | 16:58:40 | Foto/Fotografering,



foto : jag med PollyPix, utrustning Canon EOS 50D, EFS 60mm Macro 1:2,8 USM

Längtar nåt djävulskt till nästa photoshoot! Är så glad att jag hittat tillbaka helt till fotopassionen och lustan nu och att det är det jag brinner för.
Kommentera 8 st

sockrigt med smak av äpple

2012-03-31 | 15:38:46 | Egocentrerat&Vardagligt,



Caon Eos 50D, EFS 60mm 1:2,8 Macro

Svärföräldrarna kom förbi med lite lördagsfika, mysigt och gottigt och trevligt.
Har även hunnit med en rask härlig promenad uppe på berget och hem med mamma.
Snön försvann igen lika fort som den kom och nu lyser solen och det grönknoppas på en del buskar i trädgården.
Kommentera 9 st

100% naturligt mullig?

2012-03-31 | 10:56:36 | Egocentrerat&Vardagligt,


Godmorgon och god lördagsförmiddag blogosfären.
Hoppas ni har en fin helg.
Jag tänker inte klaga över den snö som kommit igen ty så här är det varje år. Det är lite vårig värme och man tar fram lättare nättare jackor och skor och så kommer ett snöväder till. Det slår aldrig fel.
Så dessa i slutet av mars/början på aprilsnötillfällen ser jag som vårtecken.

Jag började min morgon i sängen med Macbooken, med ett jätteroligt mail där jag och svägerskan fått en jätterolig större plåtning inbokad! Jabbadabbadoo!

Sen har jag tagit en sedvanlig bloggrunda, missat en hel del i veckan.
Och återigen förundras jag över pinnsmala bloggare som dels  alltid hävdar att de är jättejättesmala av naturen och mår lite dåligt av det för de vill vara lite kurvigare egentligen  men så fort de faktiskt går upp nåt kilo så ska det idiottränas bort och kosten skall läggas om..var i ligger den naturliga smalheten då?
Likaså de är 100% naturligt smala och skulle aldrig gå på dieter men när man ser vad de äter så är det typ en måltid om dagen,  för frukost äter de aldrig för de hinner inte eller kan inte och ojsan lunch har glömts bort. Är det det faktum att de äter lite godis varje dag som gör att  de tror de är naturligt smala?
För vad är 100% naturligt smal?
Hmm kanske jag kan kalla mig 100% naturligt mullig.

Oh well ännu ett av världsmysterierna I guess.
Kommentera 8 st

mmm I heart food!

2012-03-30 | 19:31:35 | Egocentrerat&Vardagligt,



Ikväll blir det repris på denna goda maten som vi bjöd våra älskade föräldrar på för ett tag sen..
Brie/basilika/soltorkad tomatfyllda  baconlindade kycklingfiléer och bakad potatis...mmmm!
Kommentera 7 st

sött

2012-03-30 | 17:10:56 | Egocentrerat&Vardagligt,



Min godisskål inför helgen. Älskar de rosa, gröna och vita mintchokladkulorna.
Några persikor och lite lysemelk och några center.
Och så de ljustaste gula och svarta wienegummina, de andra färgerna gillar jag inte.
Vad har ni i er godisskål denna helg?

-----
Jag har det riktigt jobbigt just nu på många plan. Det är tungt och ångestfyllt. Men nu är det helg och jag ska inte gråta en tår denna helg. Jag ska koppla av och må bra och ha det gott.
Tjuvstartade helgen litegranna med mamma och  med en riktig långpromenad upp till berget, 3,5 km backiga spåret där uppe och så några km hem igen.
Jag har städat så det luktar gott och nu ska jag förbereda en god fredagsmiddag till mig och mitt hjärta.
Kommentera 10 st

from shitty to sunshine

2012-03-29 | 22:18:26 | Egocentrerat&Vardagligt,

Godkväll blogosfären!

Jag har haft en riktig kukdag - pardon my french. Eller ja en en helvetes skitdag fram till tretiden ungefär.
Allt som kunde gå fel gick fel och allt som inte fick gå fel alls gick naturligtvis fetfel.

Men sen vid tre kom min älskade bästa svägerska och kollega och partner in crime Mickan, ty ikväll hade vi ännu ett företagsevent inbokat med PollyPix Photography.
Så efter några timmar förberedelser, lite välbehövt häva-ur-sig-snack och gos med min brorsdotter ♥ så begav vi oss till min gamla arbetsplats färgaffären där Ladies Circle anordnade en "Ladies Night" för tredje året i rad där bara kvinnliga företagare får ställa ut, bara kvinnor får komma och där vinsten av biljett och lottförsäljning går till välgörenhet.

Ett jättebra sätt att visa upp sig och sitt företag på och våra visitkort och infomaterial gick åt som smör i solsken och flera intresseanmälningar till bokningar trillade in.
Kul!
I heart photography!!

Och så här glad lyckades jag bli efter dagens alla bekymmer:

Kommentera 5 st

I min väska

2012-03-29 | 13:36:12 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Jag har inte haft tid med Torsdagstemat på några veckor men nu hade jag en stund över.
Det är Sofie som valt denna veckas tema - så alla som deltar kommer publiceras med länk där under dagen.

I min väska var temat och min bild blev så här:

 

Jag har väl i princip alltid med mig nån typ av peng/kontokort, i alla väskor jag har ligger det nog nåt läggglansklet och sminkprodukt likaså en tampong eller  två. Nycklar till hemmer, telefonen ofta har jag med mig kameran - kompakten eller systemen beroende på väskstorlek och destination, nån penna...sen kvitton och trasiga tuggummin brukar också hittas i väskorna mina men det hade jag inte lust att teckna.

Kommentera 1 st

some cravings again

2012-03-28 | 21:36:34 | shopping, provrummet & cravings,

Kikade in på Lindex och dessa fina godbitar hade inte jag tackat nej till!



Klänningen ser ju bara helt underbar och Carrie Bradshawaktig ut, den skulle jag matcha med ett par höga nätta sandaletter! Plånboken är jättesöt och väskan riktigt fin och skulle passa fint till klänningen!
Kommentera 3 st

easter bunnys easter eggs easter chickens easter candy..?

2012-03-28 | 15:48:43 | Egocentrerat&Vardagligt,

Jahaopp då är det snart påsk då.
Påskpyntar ni?
När det gäller jul så går jag ju all in men när det gäller påsk så pyntar jag inte alls, aldrig riktigt sett meningen med det.

nej det som väl kommer vara det enda påskiga här i år är nog dessa två glaskaniner/harar som nog kommer få bli fyllda med påskgodis...fast inte sådana där äckliga typiska påskägg.

Kommentera 6 st

The Carrie Diaries

2012-03-27 | 14:14:12 | Film/TV/Kändisar,

The Carrie Diaries ska ju bli tv-serie, eller det är iaf beställt några testavsnitt.
Och det har börjat komma ut lite bilder på den "unga" Carrie Bradshaw.

Ser defintivt ut att bli en kul modefest i alla fall och jag ser fram emot att se serien om den nu blir av och inte läggs ned med en gång. Är glad att det blev denna tjej i rollen som Carrie och inte Blake Lively som det ryktades om ett tag.


Boken The Carrie Diaries har jag inte orkat ta mig igenom, däremot dess efterföljare Summer in the City tyckte jag var riktigt bra!


Kommentera 9 st

äntligen har jag vaknat ur mitt vinteride

2012-03-27 | 13:06:25 | Krönika/Politik/Tankar,

Igår var det dags för krönika i lokaltidningen igen och så här löd den:

Halleluja! Den sovande modebjörnen har vaknat från sitt raggsocksfyllda vinteridé! Äntligen är det kul att klä sig igen. Ahh! Som jag längtat. Jag har till och med fått hyfsad ordning i min lilla walk-in-closet! Nu hänger alla mina klänningar där på rad, så gott det går efter längd och efter färg. Under står massa klackar och ballerinaskor, upputsade och bara väntar på att få känna på vårluften, på bar asfalt och lite vårdoftande semigrönt gräs.

...sen kanske vi inte behöver bry oss om just nu de två säckarna och den ena resväskan som är kvar att sorteras och som på nåt magiskt sätt också ska få plats i denna gå-in-i-garderob...

Just nu är jag lika svältfödd som en som levt på Nutrilett i tre månader, fast på kläder då. Nu vill jag bära alla klänningar, alla kjolar, alla luftiga och icke svarta skor och alla solbrillor på en och samma gång. Jag vill ta igen allt för alla dessa mörka månader i mysbyxa och kofta.

Just så här års behöver jag heller inte shoppa ( halleluja säger min plånbok) eftersom det blir som att shoppa bara genom att återupptäcka alla kläder i garderoben nu. Gud så ekonomiskt!

Men självklart har jag spanat in utbudet hos kedjorna ändå. Och som varje vår blir det ju en färgexplosion. Inte bara de klassiska pastellerna utan även lite knalligare kulörer och det främst på byxor. Lindex lanserade nu i dagarna en kampanj med Hollywoodstjärnan Gwyneth Paltrow, en preppy look med bl annat orange byxor. Så vill ni vara helrätta i vår sätter ni inte bara solfärg på benen . Vår betyder ju även i klassisk mening lite romantik och det börjar dyka upp lite virkade detaljer här och var, som på linnen men även på shorts. Virkade applikationer som man nog lätt kan göra själv med kanske loppisfyndade små mormorsdukar. Vi kan nog lita på att det kommer komma en hel del blommigt också samt lite bohoinfluenser i form av fransar, minetonkas och fjädersmycken.

Dessutom fortsätter det för mig ganska så obegripliga modet med amerikanska och engelska flaggan som tryck på kläder att fylla butikernas hyllor och galgar. Överallt ser man the Star Spangled Banner och the Union Jack och folk går gladeligen runt och gör amerikareklam , ett land med enorma klassklyftor, där det fortfarande finns dödsstraff, starkt abortmotstånd och folk som inte får vård för att de inga försäkringar har. Vi är så gärna nationalister åt andra länder än vårat eget för usch och fy en svensk flagga tyder på rasism..? Ja det är märkligt det där tycker jag.

Kanske är det, som alltid, skomodet som lockar mig mest. Senaste åren har det varit mycket klumpiga klackar, klossklackar och lite klumpigare skor överlag och även om det fortsätter kanske främst tack vare Jeffrey Campbells överhypade skor som även kopieras här och var av olika webbutiker. Men det kommer mer och mer nu nättare klackar och nättare enklare sandaletter. Även vad gäller skorna så är det mycket mer färg nu som gäller än sedvanliga svart och brunt. Tänk er en tiocentimeters hög sandalett i blekrosa till ett par brunbrända fötter och en lite slarvigt upprullad baggyjeansmodell...

Mmm fotgodis.

Ja tänka sig, det blev vår i år också och jag vågar åter tro även på att det blir sommar och flera månader nu när livet barakänns härligare, luftigare, ljusare och skönare.

Och skottpengar på den som vågar ens yttra sig om halsdukar och stickat innan september!

 

 

Kommentera 2 st

I think a change would do you ( me) good

2012-03-26 | 21:59:13 | Egocentrerat&Vardagligt,


foto: jag

Det har varit en väldigt tung dag idag. Beslut har fattats, insikter har kommit, rädslor och ångest med det men förhoppningsvis till slut ett litet lugn och en tro på att allt kommer ordna sig. Så länge man har världens bästa familj och hjärtan kring sig.

Nu måste jag landa i de beslut jag tagit, torka tårar och ta tag i saker och ting och se till att det nya blir det bästa.

Det kan vara oerhört hjärtskärande att inse att det man trodde var drömmen och det man ville till slut inte är nåt annat än något som ger ångest.
Och jag hoppas att det är lika starkt att hoppa på och börja nåt som det är starkt att hoppa av och våga sluta..?

...väldigt kryptiskt inlägg jag vet, men det är mycket som rör sig i skallen och hjärtat och magen nu.
Kommentera 12 st

some favourites of mine

2012-03-25 | 18:14:49 | Avanna konst/design/foto,





Några av mina egna favoriter från AVANNAs sortiment.
Passa på nu att handla fraktfritt!
Aktivera koden VÅR i kassan så dras frakten bort.
Gäller fram till midnatt!
Kommentera 7 st

love was in the air

2012-03-25 | 13:13:33 | Foto/Fotografering,

Två bilder från gårdagens kärleks/parplåtning.

Kommentera 0 st

Jag orkar inte banta

2012-03-25 | 11:21:43 | Krönika/Politik/Tankar,



God förmiddag blogosfären. Hoppas ni mår finfint!

Igår innan vi skulle hem till mina svärföräldrar på midag, så fick jag ett mindre tjockispsykbryt när jag skulle klä mig. Och genast började min hjärna tänka " ikväll ska jag abolut inte äta så mycket av det som bjuds, från och med imorgon så ska jag skippa de omtalade dumma kolhydraterna, jag ska bara äta ägg  försöka äta så lite som möjligt helst inget alls och springa en mil osv".

Darling ser att jag är på krigsstigen mot min egen kropp och säger att jag är fin.

Sen kommer vi hem till svärisarna efter några kilometers cykeltur och får jättegod middag, god sås, gott kött, god potatis, goda tillbehör. Vin och öl. God efterrätt. Och så kände jag bara att det finns ta mig fan alldeles för mycket gott att äta och njuta av för att jag ska orka bry mig om bantning och ha massa skuldkänslor för vad jag stoppat i mig.
Jag orkar inte. Jag vill inte.
Jag gick ner 22 kilo under gymnasiet bara genom att äta bra mat och röra på mig två gånger i veckan. Då var jag iofs väldigt överviktig  så var väl lättare att gå ned då med väldigt enkla medel som aboslut inte funkar idag.
Under hela mitt vuxna liv har jag sedan dess  tampats och kämpat med vikten och enda gången jag varit någorlunda smalsmal så blev jag det genom att utesluta kolhydrater - förutom väldiga mängder vattenmelon, äta ett ägg till frukost och sen ett ägg till lunch och sen springa 7 km och efter det cykla 1,5 mil på motionscykel. Så jävla tråkigt. ...och jag tyckte ju ändå jag var fet.

Jag vill vara smal, absolut, men jag orkar bara inte kämpa så inhelvetiskt för det.
Kommentera 17 st

Fraktfritt på Avanna.se!

2012-03-24 | 17:01:21 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Ange koden VÅR i kassan på Avanna.se så får du fraktfritt t o m midnatt imorrn.


Kommentera 1 st

sådana där 15minutesoffamefeelings

2012-03-24 | 14:23:52 | Egocentrerat&Vardagligt,



Förmiddagen har ägnats åt en kärleksplåtning med ett väldigt pussigt par, haha.
De tu skall gifta sig på Nyårsafton och ville nu dels ha provsminkning och dels lite loving pictures. De bor i Göteborg men hans mamma och pappa bor i Ekedalen här utanför Tidaholm. Blev så lustigt när jag kom dit till brudgummens föräldrahem då mamman var tvungen att ringa sin dotter och säga att jag/Avanna var i deras hus. Så gulligt.

Nu leker jag och darling sommar på altanen i den jättevärmande solen!
Kommentera 1 st

Den där Glamourkokboken ska bli verklighet!

2012-03-24 | 09:54:29 | Foto/Fotografering,

God lördagsmorgon/förmiddag på er blogosfären.
Hoppas ni har det härligt.
Jag har ägnat morgonen åt kameran och fotoraferande. Gått ute i trädgården och fotat lite överblommade krokusar, snödroppar och lite trasiga spindelnät.

Men jag har också fotat min frukost.
Jag har nämligen tänkt att ta tag i en av de idéer jag hade i denna bloggs begynnelse.
En Glamourkokbok.

Kommer ni ihåg det här lilla provosoriska omslaget jag gjorde för flera år sen?

 

Dock ska jag ändra konceptet för nu tänker jag mer vanlig , billig , enkel mat men med lyxig touch för alla oss som inte gillar att göra långkok och stå i timmar i köket och följa krångliga recept.

Finns det intresse för en Glamourkokbok tro, en med lite glimten i ögat liksom. En bok med vackra lyxiga bilder på enkel husman med snygga accessoarer?



Kommentera 9 st

Vinn Presentkort 100kr -Avanna.se!

2012-03-23 | 12:07:25 | Avanna konst/design/foto,

 

Det är vårigt härligt, det är helg på G!

Vi kör fredagstävling!

 

Vinn ett presentkort på 100:- att spendera på AVANNA.SE!

 

För att delta:

1) lämna kommentar om att du är med -  och skriv gärna vad du skulle handla för ditt presentkort på AVANNA.

2) För bonuschans: Gör ett inlägg på din blogg om AVANNA.SE , då får du samtidigt en personlig 15%rabattkod att handla för.

Tävlingen avslutas på söndag kl 12.00

Grattis Johanna på tigermysigbloggen!

Kommentera 23 st

friday i'm in love...dagens vanligaste rubrik?

2012-03-23 | 09:17:15 | Egocentrerat&Vardagligt,



Oj vad veckorna går fort. Redan fredag igen. Och vädret ser strålande ut, hoppas det håller i sig hela helgen.
Imorgon är det en inbokad plåtning på schemat, en kärleksplåtning. Och på lördagskvällen ska vi fira svärfar som fyller år så då blir det nog massa gott att äta och dricka, härligt! Om vädret tillåter blir det kanske lite påtande i vår trädgård....ahh inte riktigt fattat det än tror jag - att vi bor i hus och har trädgård och bara kan gå ut och inte är begränsade till en liten balkong längre.

Men först väntar fredagsjobb!

Har ni några härliga helgplaner på G?
Kommentera 7 st

nu har klädlustan vaknat till liv igen!

2012-03-22 | 20:29:00 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Ahh , underbara vårdag!
Nu känns det som om mitt vinterjag vaknat och nu återigen har massor med klädlust!
Dessutom satt jag i solen och skrev modekrönika till tidningen förut idag och fick massor med outfitsinspiration och drömmar i skallen.

Bland annat vill jag se ut så här i några dagar i vår:

Magtröja - AVANNA

Linne - AVANNA

Halsband - AVANNA

Jeans, shorts, strumpbyxor, skor, armband - H&M

Kommentera 4 st

Lite fajitas och öl skulle inte sitta fel

2012-03-22 | 13:16:50 | Egocentrerat&Vardagligt,



Åh herremingud vad det är skönt i solen! Känns som rena rama sommarvärmen här i solstolen. Som på Teneriffa för exakt ett år sen...fast nu är lunchen utbytt mot en kopp te och en macka..på Teneriffa var det fajitas var och varannan dag och en kall öl...mmmm...
Kommentera 3 st

Ännu doftar kärleken

2012-03-22 | 10:14:27 | Egocentrerat&Vardagligt,


foto: jag, linnena finns på www.avanna.se

Åh ser ut att bli en underbar vårdag med sol och värme! Underbart!!
Kattpojkarna springer just nu ute på gräsmattan och fångar insekter och löv.
Kan nog bli lite datajobb med en kopp te på altanen, lovely!
Fasiken vad jag längtar efter de där första riktigt varma morgonarna med ljuvligt solljus och fågelkvitter när man kan sitta ute med bara armar och inte frysa. När livet bara känns underbart..Åhh.
Allt känns härligare lättare bättre ljuvligare när det är grönska och värme ute....trots allergier mot pollen och insektsbett.
Har bara för sakens och vädrets skull dessutom barndomssommarnostalgiat litegranna med Tomas Ledin och Marie Fredriksson på Spotify haha.

Kommentera 5 st

and of course, Today I'm wearing this

2012-03-21 | 22:06:48 | Avanna konst/design/foto,



www.avanna.se
Kommentera 2 st

Massor med nya magtröjor @ avanna.se

2012-03-21 | 19:28:59 | Avanna konst/design/foto,



Massor med nya magtröjor på www.avanna.se !
Så snyggt till jeansshorts!
Kommentera 6 st

cafékärlek

2012-03-21 | 17:02:43 | Foto/Fotografering,

Så, hemma igen efter några timmars jobb i Hjo.
Efteråt tog jag och svägerskan/kollegan min och mitt älskade Pollyhjärta en sen lunchfika på Vete&Råg.
Vad jag älskar denna unge! Fasters lilla favoritsötsak!



foto: jag
Kommentera 2 st

Vårigt värre!

2012-03-21 | 12:33:50 | Outfits och Garderoben,



Vårigt värre idag så idag blir det både klänning och kortärmade skinnjackan på!
Nu drar vi iväg till Hjo på lite jobb.
Kommentera 9 st

Avanna for everyone

2012-03-21 | 08:59:54 | Avanna konst/design/foto,

Kommentera 7 st

Drömmen som blev sann födde nya drömmar

2012-03-20 | 22:23:47 | Lyx,

Nu är det ett år sedan jag åkte på semester till underbara Teneriffa tillsammans med minsambo och mina svärföräldrar.
Det var första gången jag flög och jag älskade det.
I samma veva fick jag även reda på att jag hade vunnit en resa för mig och mamma til Cypern via Solresor.
I maj förra året åkte vi till Ayia Napa och Paradise Village med all inclusive och hade en helt fantastiskt underbar vecka jag och min allra bästaste vän, mamma.
Vi låg mest vid poolen, läste, päste, njöt och totalkopplade av och bort allt annat. Inga måsten. Inga krav.
Vi är båda fortfarande så fruktansvärt tacksamma för den veckan som vi fick av Solresor.
Då det inte fanns nåt internet som utlovat på plats fick jag skriva mitt resereportage i efterhand - det kan ni läsa HÄR.

Nu utlyser Solresor återigen denna tävling " Om man vill agera resereporter" och vinna en resa för dig och en medresenär.

Jag tänker absolut testa att tävla igen även om jag inser att de nog inte väljer samma vinnare två år i rad.
Men innan jag vann den där resan förra året trodde jag aldrig det var möjligt alls att kunna vinna nåt sånt över huvudtaget.
Drömmen blev sann.
Och den drömmen jag och mamma fick uppleva skapade ju nya drömmar.
Vi drömmer om att faktiskt göra om samma slags resa till Cypern, en helt underbar lat skön vecka och vi pratar även om att försöka spara ihop till en Spanienresa, Mallorca, Menorca eller Kanarieöarna.





Jag har ansökt om att få bli Solresors resereporter på Cypern, Kreta, Spanien eller i Kroatien under en vecka. Vill du också ansöka så gör du det här.
Kommentera 3 st

Om ni bara fick äta en sak resten av livet - vad skulle det vara?

2012-03-20 | 19:16:57 | Egocentrerat&Vardagligt,



Nej men så butter man kan se ut då, haha. Aja, försöker väl se svår ut eller nåt.

Haft en jättebra dag! Massa härligt Pollypixfix med min parner in crime och så minipartnern in crime- lilla Pollyhjärtat.
Vi har fått massor gjort och förberett inför imorgon då vi sticker till mysiga Hjo på lite fotojobb!

En promenad med mamsen har också hunnits med och en pyttipannamiddag med darling. Kvällen kommer ägnas åt
Top Model och Project runway.
Men först ska jag nog göra mig snuskigt många rostade mackor med massor olika pålägg..
Mmm skulle kunna leva på mackor/smörgåsar .

Om ni bara fick äta en sak resten av livet - vad skulle det vara?
Kommentera 15 st

dreams and reality

2012-03-20 | 09:46:04 | Egocentrerat&Vardagligt,


foto: jag, linnet finns på Avanna.se


God förmiddag finisar!
Idag står en massa Pollypixfix på schemat, vi ska göra lite affärsplan, göra reklammaterial, förbereda lite för en företagseventkväll nästa vecka osv.

Krönikeskrivande står också på schemat likaså naturligtvis en massa Avannagrejer och så har jag ju ett litet nytt drömprojekt på G som jag sitter lite med om kvällarna just nu.
Älskar att jag har det så varierat med grejer och får hålla på med de flesta av mina passioner!

...hmm skulle bara vara att få designa en sko- och väskkollektion som fattas.
Kommentera 26 st

Uppdatera kameraväskan litegranna

2012-03-19 | 19:31:13 | Foto/Fotografering,

Jag funderar på att uppdatera min kameraväska litegranna.


Den innehåller just nu
- Canon G11 som kompaktkamera
- Canon EOS 50D
- Kitobjektivet 18-55mm
- Ett fast 50 mm objektiv
- Macroobjektiv 60 mm
- Sen har jag två objektiv från min analoga gamla Canon, ett 28-90mm samt ett 80-200mm.
- Extern blixt Canon Speedlite 430ex

När jag får råd tänker jag defintivt investera i nåhot mer objektiv, kanske ett riktigt bra allroundobjektiv.
Men nu när svägerskan och jag har startat POLLYPIX så vill jg ju fylla kameraväskan så mycket som möjligt.

Det första jag tänker köpa är en Reflexskärm, har aldrig fotat med det tidigare men känner för att testa för att själv se vad det gör med ljuset främst då vi porträttfotografering utomhus.

bild lånad från tvspelsweb.se


Sen är jag även lite intresserad och nyfiken på att testa lite olika filter att sätta på de objektiv jag har.

T ex ett Soft Focus filter som ska ge hud/hy ett väldigt lent intryckt vid porträttfotografering.
Star filter testade jag vid en plåtning i höstas och det kan ge en hel del schyssta effekter!

Här har jag fotat med starfilter, det snappar upp lite glittriga/lkusa detaljer och gör lite effekter på dessa.


Vill även testa vad en vidvinkellins och en telelins kan åstadkomma.


Vad har ni i era kameraväskor??
Kommentera 7 st

do you heart it?

2012-03-19 | 12:28:38 | Avanna konst/design/foto,



Kamera/fotokollektionen på Avanna bara växer och växer så den har fått en egen varukategoriShoppen nu.
Kommentera 2 st

..och det blåser genom hallen

2012-03-19 | 09:56:00 | Musik/Böcker,


Winnerbäck, göteborg sommaren 2010


Måndag igen då och som alltid är måndagar helt fullspäckade med jobb. Printa och packa ordrar, kundtjänstmail, adminsitrativt och pappersjobb, planering och strukturering.
Och sådant här gör jag allra bäst med att ha alla Winnerbäcks plattor på Shuffle på Spotify....mmmm
Bästaste Winnerbäck!

Växlar lite med lite John Lennon och Bob Dylan.

Vad lyssnar ni helst på medan ni jobbar?
Kommentera 4 st

black & white drama

2012-03-18 | 19:50:37 | Foto/Fotografering,



Ytterligare ett foto från veckans photoshoot.
Tycker det blev jäkligt snyggt.

Åh jag är så konstant fotosugen nu dygnet runt. Vill hitta på massor av photoshoots, vill plåta modeller och förverkliga fotoidéer...och så självklart att vi/Pollypix får en massa fotouppdrag!
Jag är jäkligt stolt över vad jag och svägerskan min byggt upp på bara några veckor.
Pollypixbloggen
Pollypixfacebook.
Två företagsevenemang
Gravid/kärleksplåtning
Student och bröllopsförfrågningar, både i och utanför Sverige!
Kommentera 4 st

NO!

2012-03-18 | 12:00:20 | Foto/Fotografering,

Fina duktiga Caroline Dahlén har gjort ytterligare en Avannaplåtning, denna gång med härligt tuff rockig attityd!


Linnet hittar ni givetvis på AVANNA.se

Kommentera 5 st

hey little skully

2012-03-17 | 16:42:20 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,



www.avanna.se
Kommentera 2 st

passion....

2012-03-17 | 12:28:02 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Kommentera 4 st

Fröken Svår

2012-03-16 | 19:35:41 | Egocentrerat&Vardagligt,



Yey! Äntligen helg! Denna helg ska jag verkligen bara njuta, ta det lugnt och skönt, göra avkopplande rogivande saker. Vissa dagar denna vecka har varit en psykisk bergochdalbana. Usch.
Lite besviken över vissas beteenden också.
Sen måste jag verkligen lära mig att inte göra en massa saker för att vara "snäll"...varför ska jag alltid vara den snälla och köra över och ner mig själv på kuppen? Nej slut med sånt.

Men det har ju även varit en glädjerik vecka med fotografering, massa häng med några av mina bästaste favoritpersoner och söthjärtan ( underbara familj vad jag älskar er!) och så har jag ett nytt/ytterligare projekt/karriärgrej på G.

Fredagen har ägnats åt jobbmail, jobbjobb och fredagsstädning.
En jättelång promenad på berget med mamma som sen bjöd på pizza och nu blir det massa mys med darling och katterna.


...fast känner jag mig själv rätt kommer jag ämdå sitta en massa i helgen med jobbgrejer, datagrejs och grubblerier fast jag varje fredag säger och tänker att helger är andningshål och tid till vila och ledigt och att man får vara ledig fast man har eget företag.
Kommentera 10 st

God save the queen

2012-03-16 | 10:17:43 | Foto/Fotografering,

En av mina favoritbilder från onsdagens plåtning trots att det egentligen mest var för att testa ljuset innan vi satte igång på allvar, gillar den tonade redigeringen mest, blev nästan lite bröllopskänsla över den tycker jag.




Kommentera 4 st

new camera tanks!

2012-03-15 | 20:42:53 | Avanna konst/design/foto,

Ja min eurforiska fotokänsla denna vecka smittar även av sig på Avanna och designbiten.
Lite nya kameralinnen finns nu till salu!
Kameramotiven är de absolut mest och bäst säljande produkterna på Avanna efter Today I'm wearing this.



www.avanna.se
Kommentera 2 st

Candy Queens

2012-03-15 | 14:12:26 | Foto/Fotografering,




Mums I say!
Kommentera 9 st

The queen

2012-03-15 | 09:34:05 | Foto/Fotografering,

Två favoriter från igår! Tycker bilderna är så snygga!!
Vi fick till styling smink idé så jäkla bra jag och Mickan och modellerna levererade.

Vilken gillar ni bäst? Färg eller svartvitt?




Kommentera 17 st

She´s wearing Shoe Hype!

2012-03-14 | 21:46:41 | Foto/Fotografering,

Vi plåtade olika moment idag på photoshooten, en knalligt färgsprakande godisplåtning, en lite mer mörkare fashion och så tog vi lite AVANNApromobilder.

Min partner in crime håller på och lägger upp bilder för fullt på POLLYPIXbloggen, som jag tycker ni ska kika in på och följa, för där älskar vi foto och vill ha fotoälskande vänner =)

Här får ni så länge ett av fotona från Avannaplåtningen.

Kommentera 1 st

what´s the colour of love?

2012-03-14 | 19:10:10 | Avanna konst/design/foto,

Nu finns hjärtlinnet i flera färger!
...och psst! Anger du koden LOVE får du fraktfritt fram till midnatt!

AVANNASHOP

Kommentera 4 st

hell yeah!!

2012-03-14 | 17:50:32 | Foto/Fotografering,

Wowowowowovavavooom!! Vilken lyckad plåtning vi hade idag!
Allt blev så mycket bättre än vad vi hade tänkt, kanonbilder, kanonmodeller, kanonplåtning!
Ahh vilket totalt lyckorus i hela kroppen!

Nu ska jag ladda över flera hundra bilder till datorn och bara gotta mig!

Här är två bilder tagna med iphonen:

Smink godis pärlor paljetter hårspray hårfärg va lite som användes idag...

åhhh!

Kommentera 5 st

Photoshoot today!

2012-03-14 | 09:41:07 | Foto/Fotografering,

Idag peppar vi för en photoshoot, Mickan och jag/PollyPix.
Vi ska fota två tjejer/modeller och inspirationskillaget/moodboarden inför denna plåtning har sett ut ungefär så här + cirka 100 nattliga spånar-sms mig och Mickan emellan.



Pepp pepp pepp!!!
Och igår fick vi ytterligare en förfrågan om att vara med på en företagskväll med PollyPix - en kväll som Ladies Circle anordnar till förmån för utsatta barn.
Kommentera 4 st

pinup style

2012-03-13 | 20:03:40 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Ett litet tips på hur man kan matcha nya hjärtlinnet från Avanna! Tycker det är så sött och så retro!



Linne- AVANNA
Shorts - chaoticclothing
Väska - Chanel
Skor och glasögon hittade på Polyvore.com.
Kommentera 12 st

den där Anna..

2012-03-13 | 18:29:15 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Fick ett så himla fint porträtt på mailen här om dagen. Supertalangfulla Anna Grundberg - som äntligen ska börja sälja sina snygga teckningar på kläder dessutom, är det som tecknat av mig så fint.
En Anna av en annan Anna. Me likey!

Kommentera 4 st

mina finaste sminkprodukter...

2012-03-13 | 14:40:40 | Smink, Hudvård, Skönhet,

I julklapp fick jag alla de produkter som Oriflame släppte i samarbete med Liselotte Watkins - min absoluta favoritillustratör.
De är så himla fina, necessären, pudret, läppglansen, kroppsprodukterna, mascaran...åh.
Så jag är ju verkligen så här i valet och kvalet om jag ska använda grejerna eller bara låta dom vara...

Kommentera 12 st

Gwyneth hjärta Lindex

2012-03-13 | 09:33:05 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Klädkedjan Lindex fortsätter att använda stora Hollywoodnamn till sina kampanjer. Förra året såg vi Reese Witherspoon modella samt Rachel Zoe styla en kollektion och nu är det dags för Gwyneth Paltrow att fronta Lindex.
Bilderna och Gwyneth ser så där Kaliforniskt fräscha ut och ser inte överdrivet retuscherade ut heller...men så går ju Gwyneth på extrema dieter också.

Modern Preppy kallar de looken.


Kommentera 7 st

Forest Fairy

2012-03-12 | 21:23:49 | Foto/Fotografering,

Gjorde en till variant på gårdagens "Forgotten". Lite hårdare toner och ändrad nyans på hårprydnaden.
Gillar denna version absolut bäst.

Kommentera 4 st

leo is my favourite print

2012-03-12 | 19:27:57 | Avanna konst/design/foto,

Måndag är ju veckans första arbetsdag och ja den blir ju busy! Imorrn ska bli en bättre mer isnpirerad uppdaterad bloggdag, promise!

Lagt in lite fler nyheter i shoppen nu, passa på 3för2 på alla linnen fram till midnatt!

Kommentera 3 st

For feet with attitude

2012-03-12 | 11:30:48 | Avanna konst/design/foto,

Lite nyheter på AVANNA SHOP idag:

Kommentera 5 st

forgotten

2012-03-11 | 16:20:28 | Foto/Fotografering,

Gick igenom lite mappar med bilder från lite photoshoots från förra året och hittade genast några godbitar jag inte brytt mig om förut.
Blev lite extra kär i det här fotot nedan som verkligen gav mig en helt otrolig wowkänsla efter redigeringen var färdig.
Det är sådana här bilder som gör att jag älskar att plåta och som även ger mig självförtroende...för jag vet att jag kan det här.
Jag kan ibland tvivla på mitt tecknande och skrivande, ibland.
Men jag vet att jag är en duktig fotograf , vilket inga dumma kommentarer skulle kunna få mig att tvivla på, och det gör mig glad att jag tagit tag i det på allvar nu i och med PollyPix.




Fotograf: Jag
MUA: Michaela Bergendahl - my partner in crime @ PollyPix
Modell: Jessica Bergendahl

Kommentera 7 st

Som varje söndag borde vara

2012-03-11 | 15:02:20 | Egocentrerat&Vardagligt,

Underbar vårdag. Efter en svettig promenad blev det altanen med bullar, bok, te och sol! Lovely! Som en söndag borde och ska vara...alltid. Och kattpojkarna springer runt i trädgården och Charlies variant av att bära hem möss verkar vara att bära in vissna löv och lägga på dörrmattan.♥

Kommentera 5 st

lady in red

2012-03-11 | 10:38:16 | Foto/Fotografering,

Fortfarande helt nipprig i kroppen efter gårdagens plåtning. Så många fina bilder och fått så många fina kommentarer på Facebooksidan. Känns som denna typ av plåtning kommer bli poppis i vår och sommar nu.

Nu är jag så taggad och längtar järnet till onsdagens plåtning som kommer innehålla mycket smink och mycket fashion!


Kommentera 10 st

Mello! Mello! Mello!

2012-03-10 | 19:59:03 | Musik/Böcker,

Så var det då dags  alldeles strax : Melodifestivalfinalen!
Jag är lite besviken än på att varken Andreas Johnson eller Charlotte Perrelli är med då de varit två favoriter för min del detta år.
Tycker "The Girl" är en riktig powerlåt och tja jag är Charlotte Perrellisvag.
Likaså vill jag nån gång se Andreas Johnson som total vinnare.

Men ikväll hejar jag definitivt på Loreen.
Så vacker så bra!
Annars tycker jag det vore lite roligt om Molly Sandén vann och får ta emot statyetten av exet Saade.

Men jag tror
1) Loreen
2) Danny
3) Molly
4) Torsten eller kanske mesiga Dead by April
5) Ulrik Muntherplutten

Vad tror ni?


bild: aftonbladet
Kommentera 9 st

foto på menyn

2012-03-10 | 16:43:49 | Foto/Fotografering,

Idag har jag och svägerskan min haft vårat första fotouppdrag med PollyPix Photography.
Gravid/Kärlek/Familjefoto stod på menyn och nu är det ne sån där härlig känsla i hela kroppen som man bara får när minneskortet är laddat och fullt med massa fina bilder och det spritter i kroppen av lusta att bara få öppna photoshop och göra lite redigering.

LÄgger upp bilder på PollyPixbloggen där jag hoppas ni fotoälskare vill hålla till, kommentera och diskutera foto!

Kommentera 2 st

Bangs

2012-03-10 | 11:17:41 | Egocentrerat&Vardagligt,

Jag vet inte riktigt hur eller när det hände men igår helt plötsligt så hade jag lugg?

 

Och så såg jag ut som Jokern på munnen också tydligen..haha

Kommentera 9 st

3 för 2 på alla linnen!

2012-03-09 | 16:12:29 | Avanna konst/design/foto,



Yes! Vi kör ett litet härligt shoppingerbjudande nu när det är helg och allt!
3 för 2 på alla linnen på Avanna.se!
Du köper alltså 3 men betalar endast för två av dom!
Kommentera 0 st

peaches

2012-03-09 | 12:58:23 | Egocentrerat&Vardagligt,

Jag har jobbat från tidig morgon till sena kvällen hela veckan, jobba undan massor igår kväll bara för att kunna ha en ganska skön slapp  fri fredag.
Jag klev opp strax innan halv nio, åt rostade mackor och drack te, städade och donade lite innan jag begav mig ut på en rask promenad.
Dock blåste det så ute så mina ögon rann som om jag grät och efter halva rundan kom mensvärken from hell. Hela underlivet krampade, jag gick och krystandades och var nära att kräkas.

Så fick bli en väldigt het dusch när jag kom in i värmen igen och som en liten glad överraskning kom nya Elle i brevlådan så nu blir det den, godis och te.

Ikväll ska vi på bio, testa en 3Dfilm för första gången.



Kommentera 5 st

Avannas Big Giveaway!

2012-03-08 | 18:37:04 | Avanna konst/design/foto,

Ni missar väl förresten inte min största GiveAway/tävling nånsin?
Den är i samarbete med Fashiolista.com.

Och här kan ni läsa om hur ni deltar!

 


Kommentera 2 st

PollyPix.blogg.se

2012-03-08 | 16:02:23 | Foto/Fotografering,

Så där, nu tror jag vi är redo, svägerskan och jag att släppa vår Pollypixblogg!

Där kommer vi lägga upp foton i olika kategorier, ha lite som portfolio.
Eftersom Mickan även är Mua kommer det komma en hel del smink och stylingtips.
Vi kommer lägga upp massor med foton., nya som gamla, ta med er behind the scenes, skriva om fotoidéer, fototips, photoshoots, uppdrag, tankar osv.
Vill även att bloggen ska funka lite som en mötesplats och forum för alla oss fotoälskare oavsett om du är amatör, proffs, hobbyfotograf, nybörjare etc.
Inom fotografering är det så lätt att det blir rent snobberi tycker jag kring det här med utrustning, märken osv. Det vill vi komma bort ifrån.
Kärleken till fotografering är ledordet !

Det är så roligt att ha startat detta med min älskade svägerska som även blivit en av mina närmsta vänner och söthjärtan här i livet. Och vi tror starkt på detta företag och har redan fått en hel del roliga förfrågningar och vi spritter som små barn av alla roliga diéer och plåtningar vi har på G!



Välkomna till pollypix.blogg.se och glöm inte att följa den på bloglovin!
Kommentera 2 st

Torsdagstema: Lycklig

2012-03-08 | 11:51:58 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Det är ju mycket som gör mig lycklig..katterna, kärleken, familjen, gladshopping, bra filmer, sol och värme...Balans är en annan sak som gör mig lycklig eller som krävs för att jag ska känna mig glad lycklig harmonisk.

Men jag valde att göra följande som mitt Lyckligtema:



Det är SMÄM som håller i torsdagstemat denna vecka så hon kommer uppdatera under dagen med alla deltagare.
Kommentera 9 st

Internationella Kvinnodagen!

2012-03-08 | 10:06:25 | Avanna konst/design/foto,

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Internationella Kvinnodagen!
Heja Alla Kvinnor!!

Hela året är det väl värt att kämpa för att Kvinnan ska vara likvärdig mannen, på alla plan. Men ännu år 2012 så finns det klyftor mellan de båda könen så visst fasiken behövs det också en speciell dag då det uppmärksammas lite extra.

En dag då vi kvinnor ska vara stolta över att vara kvinnor en dag då vi visar att vi stöttar varandra lite extra. En dag då jag hoppas att ALLA män som kvinnor vågar säga att de är feminister!

För att fira denna dag lite extra så är det idag 15% rabatt på allt på AVANNA.SE !
Ange koden: WOMEN i kassan.



Poster från Avanna.se
Kommentera 1 st

Denna veckas Nyheter @ Avanna!

2012-03-07 | 19:53:25 | Avanna konst/design/foto,




www.avanna.se
Kommentera 2 st

fotografiets magiska värld...

2012-03-07 | 14:46:17 | Foto/Fotografering,

Jag hittade det här fotot från vintern 2006.
Då pluggade jag fortfarande och fotograf var då det enda jag ville bli..och författare.
Hade ganska nyss köpt mig min Canon Eos 400D samt börjat lära mig Photoshop och gått kurs hos Moderskeppet.

Det är ett självporträtt taget i mina föräldrars trädgård där jag sprang runt i min studentklänning i nyfallen snö...undrar vad mina föräldrars grannar tänkte då...haha.

I alla fall lekte jag sedan med bilden och mixtrade ihop den med flera andra bilder..kanske inte det mest proffsiga men jag älskar lusten jag hade då skaparlusten, fotolusten, redigeringslusten.
Uttrycket.
Samt att jag då vart helt förlorad i fotografiets magiska värld...och jag håller på att hitta tillbaka dit känner jag.

Kommentera 3 st

love it, do it!

2012-03-07 | 10:11:41 | Avanna konst/design/foto,

God förmiddag blogosfären.
Idag har jag vaknat med en ganska stor portion "jävlar anamma"känsla samt en hel del pepp pepp pepp!
Jag och svägerskan planerar massa roliga photoshootidéer och jag vill sätta igång genast!
Jag har nästan gjort färdig designen nu till Pollypixbloggen och snart ska jag gå ner i källaren och min Avannaverkstad och tryckeri och printa och packa ordrar.

Jag blev för nån månad sedan kontaktad av modesajten Fashiolista som är ett modecommunity för oss modegalna människor där man sätter hjärtan på saker man gillar.
Fashiolista hade märkt en ökad trend att folk la  till och "älskade" Avannagrejer så vi har inlett ett samarbete där jag är jag/Avanna tillhör Fashiolistas " Shops we love" och AvannaShop har snabbt fått en hel del followers och gillare.

Vissa plagg har fått flera tusen hjärtan vilket känns jättekul och Avanna blir mer känt utomlands.

 

Det är en riktigt kul sida där man kan få massor med tips, inspiration och hitta nya modefavoriter!

Kommentera 6 st

not enough skulls..

2012-03-06 | 21:16:04 | Avanna konst/design/foto,

Hmm tror minsann jag får återinföra det här linnet och motivet i Avannas sortiment efter att ha sett min svägerskas syster fota sig själv i det idag..




Kommentera 5 st

tuesday filled with love

2012-03-06 | 17:03:50 | Egocentrerat&Vardagligt,

Haft en finfin tisdag hittills!
Men kan ju inte ha så mycket annat när man får spendera dagen med kollegan och svägerskababe och min älskade guddotter/brorsdotter som idag visade sig ha en liten liten tand på g i sin lilla söta mun.
Och ikväll ska jag och älskling äta god mat, dricka en öl och äta tårta!

Svägerskan och jag satt och jobbade med Pollypix, på lördag har vi vår första inbokade plåtning - en gravidplåtning! Ska bli så kul!
Vi gjorde även iordning en massa med pollypixbloggen som vi ska släppa snart..måste bara finjustera lite design först. Bloggen är tänkt att funka lite som portfolio lite som fotoforum där vi gärna diskuterar foto och fotograferande =)



 

Jag och Polly lekte lite framför Photobooth vilket gjorde henne glad en stund..dumma lilla tand som skapade så mycket besvär för lilla hjärtat.







Kommentera 5 st

my big love

2012-03-06 | 09:16:12 | Egocentrerat&Vardagligt,

Idag firar jag och darling officiell åttaårsdag. För åtta år sen den 6 mars 2004 var det som vi sa till andra att vi var ett par när de frågade på en fest, efter en massa strul, flera års flirt, frustration, missförstånd, några månaders seriöst dejtande, Jag hatar dig, Jag älskar dig.
Dessa åtta år har varit väldigt bergochdalbana, det har varit en hel del gräl men ack väldigt passionerade sådana, vi har haft våra kriser men vi har alltid klarat oss igenom dom och vi har ju haft så många fler underbara stunder,  vi har bytt hem 4 gånger, skaffat katter, köpt hus, gjort mysiga utflykter, gått på konserter, festivaler, sett otal tvseriedvdboxar, testar nya goda maträtter, dricker öl och lyssnar på musik, vi spelar spel och vi pratar..om allt.. vi har gjort och gör massor. Hela tiden har vi älskat.
Jag älskar honom för att han är som han är och jag vet  att han älskar mig för att jag är som jag är, just som jag är.


Kommentera 19 st

smash

2012-03-05 | 20:46:30 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ujuj nu är jag lite trött.
Och distra.
Hällde just diskmedel i min nygjorda kopp med te. Hittade rengöringsmedlet i i kylen förut och jag skickar halva sms till fel människor.

Så ska ta en lite varm snabb dusch nu och sen lägga mig i sängen framför tvn och kolla på avsnitt två av Smash, såg första avsnittet förra veckan och tyckte det var helt ok.

Kommentera 3 st

i dream of

2012-03-05 | 15:30:32 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

...två drömresmål i målad form..


Kommentera 3 st

...my dream bag...

2012-03-05 | 08:33:01 | Avanna konst/design/foto,

Så där ny vecka nya tag.
Den ska fyllas med en massa AVANNAjobb och även massa POLLYPIX.
Sen lite kärleksmys, gärna lite bebisgos, kattkel och kreativitet.

Jag släpper nyheter varje vecka på Avanna och en av veckans nyheter kommer nog bli detta linne..

Kommentera 1 st

sunday blues

2012-03-04 | 18:08:58 | Egocentrerat&Vardagligt,

God söndagskväll på er blogosfären.
Vi har tillbringat dagen i Skövde. Åkt runt och kollat på badrumsmöbler och lite annat.
Sen åt vi på restaurang och förfirade vår 8årsdag litegranna som infaller på tisdag.

Känner mig nere och däven idag, lite småvibbar av panikångestkänslor tror jag.
Inte haft nån rejäl attack på ett tag nu.

Ska lyda min mammas goda råd nu och bara lägga mig i soffan med massa te, doftvärmeljus och en bra bok. försöka att inte tänka på nåt alls.

Kommentera 12 st

Fraktfritt på Avanna.se!

2012-03-04 | 12:04:41 | Avanna konst/design/foto,




Passa på att uppdatera vårgarderoben litegranna .
Fraktfritt på Avanna.se fram till midnatt med koden SUNDAY



Snygga HOFH i Avannaplagg!

Kommentera 0 st

Det smala paradiset...eller helvetet...

2012-03-03 | 15:11:41 | Krönika/Politik/Tankar,

Tar en paus i mitt klädkammarprojekt och surfar in på lite bloggar.
Läser Bloggkommentatorerna och....och blir så fantastiskt jäkla förbannad.
Eller kanske mest trött.
Återigen diskuteras det ANDRAS vikt (återigen Blondinbellas) eventuella orsaker till viktökning och alla dessa faror med övervikt.

Återigen varför varför varför hålla på och kommentera andras vikt överhuvudtaget?
Jag har aldrig upplevt det som nåt tassa-på-tå eller tabu kring "tjockisar". Är det några som alltid får höra på ett eller annat sätt eller att det kommenteras vilt bakom deras ryggar hur de ser ut/klär sig/beter sig/ så är det väl tjocka?
Och jag tror det är väldigt få tjocka som inte vet om att de är just tjocka.

Jag skulle faktiskt inte fråga en vän hur denna egentligen mår på grund av sin eventuella stora viktökning eller eventuella övervikt. Om denne inte själv hela tiden skulle prata om det, då skulle jag försöka hjälpa på de sätt jag kan men nu har jag själv tendens till övervikt så skulle antagligen inte vara till nån större hjälp ändå.
Men de jag upplever må allra sämst av sin vikt är de som inte är nöjda med att vara normalviktiga utan hela tiden vill pressa sig till size zero för normalvikt i deras öron är ju "på gränsen till tjock". Jag upplever överlag att de som mår sämst - både psykiskt och fysiskt,  är de som redan är smala men som vill bli smalare inte de som har en övervikt som faktiskt mår helt ok med den.
Jag upplever det som att de som själva hela tiden vill bli smalare även ganska så besatt hittar fel på andra och genast blir både hobbydoktorer och kostexperter och tyckare och tänkare kring hur andra ska leva.
Varför?

Sen kan ju jag säga, som både varit väldigt tjock och varit smal och nu ligger nånstans mittemellan, att rent psykiskt mådde jag bäst när jag var tjock. Jag var nöjd då. Jag visste inte om nåt annat.
Dock var inte klasskompisar och samhället runt mig det. " Du borde röra dig mer", "Ska du verkligen äta det där?" , " Anna ska du inte försöka gå ner  i vikt?".
Så då gick jag ner i vikt, 22-23 kilo närmare bestämt och det är först efter jag provat på att vara smal som jag blivit "ätstörd" i mitt tänk. Det är nu jag får skuldkänslor när jag äter, det är nu jag ständigt tänker på kroppen, det är nu jag ständigt tänker att jag ser bättre ut om jag bara går ner några kilon.
Nu när jag vet om det smala paradiset..eller smala helvetet...och hur mycket mer värd man kände sig av alla runtikring.



Ja övervikt kan vara en hälsofara precis som undervikt. Du kan få en jävla massa sjukdomar fast du är normalviktig också. Kan vi bara sluta kommentera andras vikt punkt slut nån gång och spekulera i orsakerna till viktnedgång eller uppgång och sluta upp med att ens våga lägga oss i hur dessa personer mår när vi egentligen inte ens känner människan i fråga?
Men fan lets face it du är ju en fara bara genom att födas och finnas till.
Kommentera 18 st

candy day

2012-03-03 | 09:39:54 | Egocentrerat&Vardagligt,

Sweet saturday! Bästaste tiden på veckan. Skall strax möta upp och bege mig ut på powerwalk med mamsingen. Ikväll är vi bjudna på middag hemma hos päronen och däremellan hade jag tänkt försöka ta tag lite i en del av de resterande flyttlådorna vi  inte tömt samt mina garderober.

Och  kanske det kan bli en eftermiddagsfika i solkenet på altanen idag...mmm..

 

Hur ser era lördagsplaner ut?

Kommentera 4 st

working women

2012-03-02 | 18:50:30 | Avanna konst/design/foto,

Haft en riktigt härlig fredag hittills tillsammans med min partner in crime Mickan och så Pollyhjärtat då som liten miniassistent.
Vi har spånat och strukturerat kring PollyPix och självklart haft en hel del tjejsnack, babbel och skratt.

Har två väldigt suddiga bilder att bjuda på från dagen, men så blir det när en liten fyramåndershand vill hjälpa till att hålla i iphonen. Men det är ju dock världens sötaste lilla hand.


Kommentera 2 st

Om du vill vara modell för en dag, Pollypix+Avanna

2012-03-02 | 10:06:10 | Avanna konst/design/foto,

Idag ska jag och Mickan ha PollyPixmöte. PollyPixfix!
Vi/Pollypix har inte ens funnits i en vecka men redan har vi hunnit med företagsevent/mingel, fått en artikel skriven om oss i lokaltidningen, fått upp en informativ snygg Facebooksida, jag sitter och smådesignar lite på en Pollypixblogg.

Då Mickan är utbildad MUA och jag har eget klädmärke så är ett av våra fotoerbjudanden
Modell/Fashion som ni kan boka för lite extra fashionabla bilder med fokus på styling och mode.
Det kommer även då finnas en möjlighet för er att plåtas i Avannaplagg och bli Avannamodeller och synas i kampanjer, nyhetsbrev osv.
Kanske en perfekt present till din syster/flickvän/väninna/dotter som gillar att synas eller varför inte ge dig själv en egoboost?

Vi fotar givetvis inte bara i Tidaholm med omnejd utan även utanför, bara att viss reseersättning tillkommer.

Intresserad? Boka eller maila för mer info: [email protected]



Följ min blogg med Bloglovin
Kommentera 11 st

det är vår nu hjärter dam...

2012-03-01 | 21:00:49 | Foto/Fotografering,

Inget renodlat teckningsbidrag till denna veckas Torsdagstema utan kollage+teckning+färg.

Det här är vår för mig:



Första joggingturerna på torr asfalt eller som doftar av uppvärmt vårregn och härlig playlist i öronen, fågelkvitter och fågelsång, frsta varma uteserveringsfikat och så förstås den underbara yoghurtglassen i Gallerian i Sthlm. Alla solbrillor som åker fram igen tillsammans med jeansjacka och man nynnar konstant på Lars Winnerbäcks "Solen i ögonen". Första plaanteringarn i krukorna utomhus och blomförsäljarna på torget. Knalliga färger solkyssta stänk kviddeviddevit slurp smask ahh.
Kommentera 2 st

oh my god det är ju torsdag!

2012-03-01 | 18:57:11 | Avanna konst/design/foto,

Men jösses! Det är ju torsdag idag! Har helt glmt bort Torsdagstemat som denna vecka hålls av Nollfemnolltvå.
Får se om jag hinner teckna nåt nu ikväll då och posta innan midnatt. Temat är iaf vårtecken.

Jag har mest stått och tryckt plagg idag och packat beställningar. Hann till posten 30 sekunder innan posten stängde.
Phew!

Här är några av de motiv och beställningar jag tryckt idag:



Kommentera 2 st

Nya Shoot!

2012-03-01 | 12:10:01 | Avanna konst/design/foto,

I nyaste finaste sprillans heta numret av SHOOT så har jag skrivit en företagskrönika.



Och förutom detta hittar du massor med bra fototips, intervju med Foki och annat fotomatnyttigt! Så spring och köp!
Kommentera 5 st