GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

En liten bit av paradiset på jorden...

2011-06-03 | 10:50:19 | Lyx

I mars så tävlade jag hos SOLRESOR.SE om att vinna en drömresa för mig och min mamma.
Och jag blev så totalt överlycklig när jag fick det där mailet om att jag faktiskt hade vunnit.
Äntligen skulle jag få åka iväg på en solsemester med min älskade mamma, en person som jag inte med ord nånsin kommer kunna beskriva hur mycket jag älskar och beundrar.

I vinsten ingick flyg, hotell, transfer, all inclusive, ja det mesta för både mig och mamma . Och i gengäld skulle jag då agera resereporter åt SOLRESOR.

Det var sagt att internet skulle gå att få mot avgift på rummet i Paradise Village där vi bodde men när vi kom fram visade sig detta inte stämma.
Det internet som fanns var två datorer i hotellets lobby, väldigt segt, det gick inte ladda upp bilder och det kostade 2 euro för 15 minuter.
Då och då , vilket jag upptäckte efter halva vistelsen, gick det få in ett närliggande hotells internet ute på balkongen men bara om det var absolut vindstilla och om jag satt på ett visst sätt. Det var väldigt flyktigt och inte tillförlitligt.
Så tyvärr kunde jag inte göra något vidare resereportage på plats.
Att jag dessutom blev sjuk tredje dagen på resan gjorde att vi inte begav oss ut på några guidade utflykter.
Men här kommer i alla fall mina och min mammas intryck, bilder, åsikter och tankar om den underbara resan!

Vi reste med Solresor och Primera och personalen ombord samt den guide som reste med oss i transferbussen var oerhört trevliga och tillmötesgående och skapade bra förstakänslor på vår tripp.
Vi bodde på ett hotellområde som heter Paradise Village.
Området ser verkligen ut som en liten by med hus som rymmer 4 eller 5 små rumslägenheter där man antingen får balkong på ovanvåningen eller en liten terass på nedervåningen.
Rummet vi fick var stort och rymligt, jättefräscht, rent och fint.
Jättejättefräscht badrum vilket jag tycker är jätteviktigt.
Dock var det ju verkligen ovant att INTE få slänga toalettpappret i toalettstolen - det fick man slänga i papperskorgen då avloppsrören på Cypern är väldigt dåliga.
Men papperskorgen tömdes varje dag. Jag upplevde det som att vi fick nya handdukar varje dag och att de bytte sängkläder varannan dag.
Dubbelsäng samt stor bäddsoffa, litet köksbord med stolar, en liten köksdel med två spisplattor och vattenkokare, koppar, bestick, tallrikar och grytor fanns att använda.
Litet kylskåp att lägga mat och dryck i.
Aircondition som man kunde reglera och sätta av/på själv fanns också.
Liten Tv som det gick att se SVT World på.
Svenskt eluttag på ett ställe i rummet.

 

Själva området Paradise Village ligger cirka 3-4 km utanför Ayia Napa och visst känns det att det ligger lite öde. Så jag tror inte Paradise Villade är något för er som mest är ute efter shopping och festliv, då ska ni nog söka er till mer centrala hotell.

Dock går det bussar var 15:e minut och de kostar bara tio kronor att hoppa på. 3 kilometer är ju dock inte mycket men när vi promenerade in till stan ena dagen i hettan kändes de där kilometrarna dubbelt så långa och då är jag och mamma ändå vana powerwalkare.

Men Paradise Village är perfekt för

- framförallt barnfamiljer. Området är väldigt välorganiserat, lugnt och stilla. Megastor pool + en mindre barnpool för de allra minsta som dessutom låg i skugga. Det är också väldigt vänlig personal som har hand om barnunderhållning , lekar, poolgames och barndisco från morgon till kväll.

All personal på området var supertrevlig, tillmötesgående och servicen var oerhört snabb.

- för mig och mamma var det också perfekt. Vi är båda soldyrkare, ville bara ha vad semester innebär för oss - lugn och ro, avkoppling, inga måsten. Och VI NJÖT! Från klockan 8 på morgonen til klockan 18 på kvällen låg vi i varsin solstol vid poolen med avbrott endast för lunch.

Vi hade ju lyxen att ha All Inclusive så utöver frukost - lunch och middagsbuffé varje dag så kunde vi även fritt gå och hämta kalla och varma drycker såsom läsk, mineralvatten, öl, drinkar, kaffe och te men även lättare måltider som pommes, mackor, hamburgare när vi ville.

All Inclusive tror jag lönar sig i längden för mataffärerna var ju inte billiga - lite över svenska priser upplevde vi det som. Men det gick att köpa många svenska varor i mataffärerna.

Dock var kanske inte bufférna nåt för dom som följer GI/LCHF för ojoj vad kolhydrater!

Ett litet minus som jag upplevde det när jag hörde barnfamiljer prata var att det inte fanns nån glass till barnen att köpa för billig peng utan då fick man traska iväg till Supermarketen utanför området , cirka 3-5 minuter bort.

Det finns även en liten "minisupermarket" inne på själva området där det säljs lite dagligvaror, vatten, bröd, lite hygienartiklar lite presentartiklar, fejkade märkesväskor, lite badkläder och leksaker, men priserna låg nån euro över de i Supermarkten utanför området.

Hela dagarna spelas det bra musik vid poolen och det är underbar stämning!

 

 

Stränder

Bara några minuter från hotellet ligger en sandstrand och promenrar man in mot Ayia Napa så kommer man ganska snabbt fram till den vackra Nissi Beach!

 

 

Shopping

Inne i Ayia Napa och på väg in så har du möjligheter till lite shopping även om den stora shoppingmöjligheten mer ligger i huvudstaden Nicosia - som Solresor anordnar utflykter till under din vistelse, där måste du dock ha med ditt pass om du vill gå in i den turkockuperade delen.

Mycket fejk som jag nämnt tidigare, Vuitton, Chanel, D&G, Gucci, Mulberry, Burberry, Marc Jacobs i var och varannan affär - även mataffärerna.

Solglasögon, olivtvålar, bälten,smycken, kryddor, roliga pryttlar..ja det fanns lite av varje för alla tror jag. Stort plus för att de flesta butiker verkar ta kort - Visa, Mastercard, American Express.

 

 

Jag och mamma hade en underbar vecka på Cypern och Paradise Village och vi skulle inte ha nåt emot att återvända, just bara för avkopplingen, lyxigheten, lugnet och roet. Att bara kunna släppa allt och bara vara. Det var en perfekt semester för mig och mamma och jag kan inte tacka SOLRESOR nog för det här!

 

 

Kommentera 11 st

Kommentarer
MALIn
2011-06-03 - 11:11:32

ååh va mysigt!

Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog
2011-06-03 - 11:38:16

Mysigt! Verkar som att ni haft det toppen fast att du blev sjuk =(

Jag har också tåringar ;)

Kram på dig!

Marynator
2011-06-03 - 12:16:28

Har varit på cypern jag med. Jag vill fan tillbaka, mest för deras mackor! Det är fan dom godaste mackorna jag ätit! :P

seperti
2011-06-03 - 12:29:35

SV: tackar så mkt! :D hihi. åh, vad jag vill resa när du lägger ut så fiiina bilder!

Sara
2011-06-03 - 12:57:55

Ser jättehärligt ut! :)

Maria
2011-06-03 - 15:54:58

I Turkiet var det samma sak, man fick kasta toalettpappret i papperskorgen. Första dagarna kändes det speciellt vidrigt och jag tyckte väldigt synd om städarna som varje dag ska tömma skiten (bokstavligen).. :/

Josefine
2011-06-03 - 17:04:53

Jättefint ser det ut att vara där. :)

Anni
2011-06-03 - 18:45:08

Vad mysigt ni verkar ha haft. Jag har en fråga om all inclusive, fanns det vegetariska alternativ på bufféerna?

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2011-06-03 - 20:10:45

Anni: det fanns en del veggie, sopporna var vegetariska, pastan låg alltid för sig tomatsås/köttfärsås för sig..en del av pizzorna var veggie, pommes frites, ris, kokta grönsaker stor sallads/grönsaksbuffé.

fifi
2011-06-03 - 20:30:35

Så himla kul att du vann den där resan!

Och det låter som om det där skulle kunna bli en bra resa för min lilla familj om ett par år :)



kram

Hanna-Sara
2011-06-04 - 08:28:48

Låter som du haft det lika underbart som jag och min sambo hade när vi var där för 3 år sedan. Våra rutiner var stranden på förmiddagen och poolen efter lunch. Några luncher struntade vi i buffen och åt hamburgare från snackbaren. Tyckte nämligen att lunch och kvällsbuffen var ganska lika och allt smakade.samma efter några dagar. Vi kunde då köpa glass i snackbaren (dock dyra) och varje dag fanns det glassbuffe till efterträtt och på förmiddagen gick underhållningpersonalen runt med varsin glass till barnen. Vår reser till paradise Village är den bästa charterresan vi gjort!

Välkommen hem Anna!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: