GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Årets altanbygge - min hemesteroas

2019-07-30 | 11:40:26 | Egocentrerat&Vardagligt, Hus/Renovering/Inredning,

Förra året lät vi bygga en lite liten altan ( Stefan kallar den mest för "Bryggan") på framsidan av huset då det är där vi har kvällssolen och som jag satt där förra året...den där underbara långa varma sommaren.
 
Vi har en altan under tak på baksidan, med den fantastiska klättrande inramande grönskan och denna altan älskar jag högt.
Vi har även en onödigt stor trädgård. Över 800 m2. Samt att det utanför baksidealtanen var ett gäng tråkiga stenplattor som mest samlade ogräs.
Och soldyrkare som jag är så ligger jag ju i solen cirka 8 timmar om dagen dom dagar vädret tillåter det. Men bucklig gräsmatta, getingar och andra kryp var inte optimalt för solstol och solsäng.
Så i år investerade vi att bygga över de tråkiga plattorna och ett större altandäck ut från den redan befintliga altanen.
Dessutom med plats för en liten pool på 3x2 meter. Ingen lyxig "riktig" pool, men denna duger så gott så gott särskilt när det bara är jag som badar.
 
Och vi blev så nöjda med bygget. Så skönt att bara kliva ut på trädäcket. Sittplatser, solsängar och en megatrapp.
Vädret har ju inte varit kanon så där jättemycket denna sommar men de dagar då det verkligen varit sommar har jag njutit järnet här och mysfaktorn är hög om kvällarna med solcellslamporna.
 
 
 
 
Här är en före- och efterbild på huset från det att vi flyttade in till att vi renoverade taket och fasaden för några år sedan.
 
Och här kommer några bilder på det nya altandäcket.
 
 
 

Kommentera 5 st

sommarnatt

2019-07-27 | 23:55:21 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
 
Juli sjunger på sista versen men med en väldigt stark slutrefräng med denna värmebölja som svept in. Klockan är närmare midnatt och ljumma vindar smeker min hud. Ärligt så faller några tårar nedför min kind när jag nu sitter på min nya altantrapp och ser sumakarnas löv vaja . Glädjetårar över värmen och den oerhörda sommarkärleken som fyller alla mina sinnen, men också de första förnimmelserna av att hösten närmar sig när jag hör rasslet i buskar och träd.
 
Men den lycka, den totala äkta lycka och glädje över att klockan elva på kvällen dra av sig klänning och trosor och ta ett nakendopp i poolen som värmts upp under dagen, varma underbara vatten och min kropp känns viktlös där under stjärnhimlen på min gata i stan och framför mig sitter den jag älskar och tittar på, skålar med öl i sin hand och vi skrattar och vi hånglar. 
Jag älskar så innerligt livet just
här,
där,
nu,
då.
Kommentera 0 st

En oväntat lång semester

2019-07-20 | 17:16:33 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
 
Herregud..20 juli redan och sommarälskaren i mig vill bara skrika STANNA TIDEN! Och livsälskaren i mig skriker NJUT.
NJUT HÄR OCH NU!
Det har blivit en oväntat lång sommarledighet för mig.
Från att jag skulle ha haft uppdelad semester; en vecka i slutet på maj, två veckor efter midsommar, jobba ett tag och sen få semester nu på måndag och tre veckor så kommer det istället bli som det ser ut nu att jag kommer ha varit borta från jobbet i sju veckor när jag ska återvända vecka 33.
Jag åkte på en megaförkylning när jag hade semester vecka 27 och enligt semesterlagen avbröt jag semestern och sjukanmälde mig. För det vet ni väl om att ni ska göra? Har rätt att göra?
Sen har jag som jag nämnt nu flera gånger , de få gånger jag uppdaterar , att jag känt mig så fruktansvärt sliten under våren och den ena infektionen efter den andra har avlöst varandra plus enorma menstruella besvär. Jag har känt mig trött och orkes/energilös på ett sätt jag inte känner igen sen tidigare. Glömsk och tappar koncentrationen och humörsvängningar.  Plus at jag senaste tiden sökt vård för min vänstra hand som jag skadade i ett fall i slutet på april. Och efter en remiss till ortoped så blev jag sjukskriven för skada i muskel och sena och rådd till total vila för handen vilket ju inte funkar med jobb inom handel.
Och jag behövde sannerligen denna sjukskrivning. För vila och återhämtning. För att komma in i en andra andning mentalt och kroppsligt. Finna ett lugn. En sjukskrivning som dessutom tillåter att man ändå gör saker kontra den när man ligger sjuk i influensa och knappt orkar varken röra sig eller synas på stan nör man köper nässpray.
Jag vill finna tänket igen där jag lär mig att stå på mig. Säga nej till det som känns fel och ja till det jag bara verkligen vill. Släppa alla dessa jävla skuldkänslor och dåligt samvete för allt och inget.
 
Så jag läser böcker. Jag lyssnar på poddar. Jag har börjat att skriva på mer allvar igen. Flera olika skrivprojekt som jag ser fram emot att få utveckla. Jag tränar på att göra exakt ingenting.
Vi har tagit några små trippar. Några nätter i Göteborg. En roadtrip och några nätter i Strömstad. Och så kommer det bli några nätter i mitt älskade Stockholm.
Men mest njuter jag på vårat nya altandäck, vid vår lilla pool. Och den renoveringen/Bygget kommer jag visa i nästa inlägg. Jag bara älskar det och lycklig över att jag nu, trots att vädret varit sisådär stor del av sommaren, nu får så lång sommar att bara njuta här hemma och tanka kraft och energi.
Kommentera 2 st