GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

så jäkla trött på alla boots och kängor!

2013-03-31 | 19:37:50 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben, Skor Skor Skor!,

Åhh va fasen kan det inte bara knäppa till nu och bli sommar och varmt så jag kan få strutta runt i alla mina fina heels och låta tårna säga hej till världen?
Så jädra jädra nedrans trött på alla kängor och stövlar nu som mest bara ser ut att vara redo för soptippen så som de slitits, nötts och blivit skitiga under denna lååååånga vinter.
 
 
För övrigt ska jag nu verkligen ta tag i min lilla walk-in closet och göra iordning den, hänga upp alla fian klänningar, sortera alla koftor, och väskor ocjh jeans och tshirts och alla mina älskade skor.
 
 
 
Kommentera 2 st

Shoppingrabatt på www.avanna.se

2013-03-31 | 16:24:06 | Avanna konst/design/foto,

www.avanna.se

Kommentera 0 st

powerwalks och after showers

2013-03-31 | 14:40:31 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Glad påskfortsättning på er!
Har ni det härligt och gott?
Jag känner mig härligt mör i kroppen just nu.
Långfredagens joggingtur + pw blev till träningsvärk igår men jag begav mig ut på rask promenad plus lite motionscykel igår och idag har det först blivit 35 minuters rask promenad med min karl - som ju är 30 cm längre än mig så jag får kämpa för att hålla hans stegtakt och efter det blev det över 1,5 h promenad med mamma varav en väldigt hal och isig kilometer i motionsspår uppe på berget samt då kämpandet i backen upp till berget.
 
Så den varma duschen  och hårinpackning kändes extra lyxig idag och nu sitter jag med pormaskplåster på näsan och skall strax smörja in mig med nån god bodylotion och efter det rota i kylen efter nåt gott att äta.
 
Kommentera 2 st

Till er från mig!

2013-03-30 | 12:04:16 | Egocentrerat&Vardagligt, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Kände för att göra en påskteckning i knalliga färger för att önska Er Alla en Glad Påsk och hoppas den blir fylld med kärlek och gottigheter, värme och närhet, skratt och ömhet och vad som är lyx för just Dig!
Kommentera 4 st

hot right now@Avanna

2013-03-29 | 19:10:12 | Avanna konst/design/foto,

Det här är det absoluta storsäljarna just nu på Avanna.se
Bokstavst-shirten blev en hit så fort den släpptes och jag tror det är en kul grej att verkligen kunna få just sin egna favoritbokstav tryckt.
Diamanten är jätteomtyckt och likaså Aztec Skull!
Och Dreamcatcher ekologisk tygkasse är lika poppis som när jag släpte den för snart två år sedan.
 
Kommentera 1 st

run baby run

2013-03-29 | 11:41:23 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Hej på er blogosfären och Glad Påsk!
..eller det kanske man inte säger på Långfredagen,?
Vi tog i alla fall sovmorgon här och sen begav vi oss ut på en joggingrunda.
Jag var ganska flitig med joggandet och springandet för några år sen men nu var det väldigt längesen..minns inte ens när jag joggade sist.
Det blev en 4 kmrunda och jag är glad över mig själv att jag orkade springa hela tiden.
Fått i mig lite frukost och nu väntar en skön dusch, sen lite jobb men som sagt..långhelg och påsk väntar så lite ledighet tänker jag allt ta...även om det faktiskt nu verkar vara en jäkla rush på AVANNA..Så himla kul när det trillar in ordrar hela tiden!
Kommentera 6 st

Yey långhelg!

2013-03-28 | 20:35:35 | Egocentrerat&Vardagligt,

God kväll bloggosfären ! Och glad skärtorsdag på er! Just nu ligger jag och päser i soffan apmätt efter tacos och lite smågodis som min karl hade handlat hem och fixat medan jag var iväg och jobba på mitt gamla jobb en sväng. Var kul att få gästspela där och uppdatera mig på lite tapetnyheter.

Och medan jag jobbade där ramlade det in ordrar på shoppen www.avanna.se så jag har att göra imorgon men lite långhelgsledigt tänker jag allt ta med , bara njuta , mysa och vara.

Har ni några påskplaner?

Kommentera 1 st

motion, mingel, jobb, lyx, post, goodiebag

2013-03-27 | 22:10:41 | Egocentrerat&Vardagligt,

Attans, hinner inte riktigt med bloggen just nu vilket känsn tråkigt..för jag älskar den.
Men idag har det varit full rulle återigen - jobb, pack, post blandat med en välbehövlig halvtimmes massage för att lösa upp några onda triggerpunkter och så en rejäl långpromenad för motion, sol och frisk luft och nu ikväll var jag och svägerskan min medbjudna av älskade mamma på ett mingel på en av stans hårsalonger där vi fick snittar, bubbel , se lite hårvårdsnyheter, fick med oss goodiebag hem och mamma gav både mig och Mickan fina påskpresenter i form av en ny hårvårdsserie ♥
 
Imorgon så ska jag hoppa in på mitt gamla jobb - tapet/färg/heminredningsbutiken , ska bli kul!
 
Kommentera 0 st

quilted and rivets

2013-03-26 | 21:54:09 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

Ojoj denna dag har gått i ett.
Upp tidigt imorses för att förbereda det sista inför "Butiksöppet", städa, plocka iordning - det blir så lätt och snabbt stökigt i ett tryckeri/verkstad/fabrik/butik. Hann även med Statoil och Ica innan öppning för att hämta paketleveranser på väskor och plagg till Avanna.
Öppnade butiken klockan 10 och det kom snabbt kunder som handlade.
 
Dock kryddades..eller förpestades, dagen av att vi fick ta hit rörmokare och till slut slamsugare då vi haft problem med avloppen...och ja stank luktade ju inte direkt hallon här ett tag.
Men men..jag har så söta kunder ♥
Stängde butiken klockan 17 och tog sedan med mig sambon på promenad till Posten med ett lass ordrar .
Hem laga mat, sätta på en maskin tvätt, cykla lite motionscykel, äta, svara mail och så tog jag mig nyss ett bad för att varva ner lite.
 
Avslutar detta inlägg med att visa en så jädrans skitsnygg nyhet som landade på shoppen idag: En quiltad svart väska med silvernitar...Ahhhh gorgeous!
Ni hittar den HÄR!
 
Kommentera 1 st

vill fota lookbook nu!

2013-03-25 | 21:34:35 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

Some great stuff från www.avanna.se
 
Godkväll på er blogosfären. Hoppas ni mår fint!
 
Efter en ganska lång arbetsdag med orderhantering, kundtjänstmail, telefonsamtal och en massa förberedande inför morgondagens "butiksöppet" så sitter jag nu i soffan och ser finalen av Top Model - har ingen given favorit tycker båda två är skitsnygga...blir mest så förbannat fotosugen bara..vill fota AVANNALOOKBOOK NU!
 
Och efter top model är det ju Project Runway, love it.
 
 
Kommentera 1 st

sunny day

2013-03-25 | 11:59:45 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 
Snygga tees från www.avanna.se
 
Hej blogosfären och trevlig ny vecka och måndag på er! Har ni lite påsklov nu eller tutar och kör det på som vanligt?
Jag har redan hunnit med en del administrativt jobb idag samt en härligt rask 70 minuter lång promenad i solskenet med mamma.
Så nu känner jag mig redo att ta itu med resten av dagens jobb. Har massor med ordrar att ta itu med, en del mailförfrågningar och så ska jag göra iordning inför imorgon då jag ska ha öppet min lilla"butik" igen för Tidaholmarna och de som har vägarna förbi.
 
Kommentera 4 st

Fashionistas in Avanna

2013-03-24 | 12:05:28 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt, Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Igår var en fin AVANNAdag. Eller hela veckan har varit fin faktiskt.
Jag har ju skrivit mycket om hur kämpigt det varit  med företag/business/shop senaste året. Men precis som man är medveten om det svåra och jobbiga så får man ju också verkligen ta till sig ljuspunkter och positiva Grejer!
 
Som i veckan och  igår.
- Enligt en av Avannas Facebookgillare så syntes Avannas klassiker "Today I'm wearing this" tank top på framsidan av we♥it.
- En av Sveriges snyggaste/bäst klädda bloggare: Therez  visade upp Free Spiritlinnet i en skitsnygg outfit och fina bilder. Och nej det var ingen sponsring, Therez har själv köpt sina Avannaplagg.
- Jessicachrist, väldigt poppis fashionista på lookbook och Instagram( @jessicachrist)  med +25000 följare visade igår upp sig i "Camera Tee" från Avanna.
 
- Tidigare i veckan gjorde Englasshowroom ett eget inlägg om nya tshirten  "J'adore Paris" och kallade den för dagens godbit.
- I söndags hade bloggerskan Linn Herbertsson gjort ett fint Avannatshirtkollage och hon beställde en av tshirtarna inför sin Miamitripp som hon sen visade upp på Instagram.
 
 
Kommentera 2 st

saturday svoosch!

2013-03-24 | 09:53:46 | Egocentrerat&Vardagligt,

Hej blogosfären och trevlig söndag på er!
 
Min lördag spenderades mest på Ikea nere i Jönköping med mamma, pappa och min Stefan.
Vi var ute efter ett badrumsskåp till ena toaletten och så blev det självklart lite småplock som doftljus, krukor, fejkväxter, klädrollers, batterier, en bricka och härliga glas med flamingos på.
När vi kom hem vände vi typ bara i därren för att åka hem till Stefans föräldrar och fika tårta och fira Stefans pappa som fyllde år igår.
 
Därefter blev det hemmagjord kycklingsallad och lite gott i soffan framför tv:n.
 
Idag vankas det långpromenad, kanske lite plåtning och så ska jag och mamma gå på en beatleskonsert i kyrkan.
 
Kommentera 4 st

A letter match

2013-03-22 | 14:24:16 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt, shopping, provrummet & cravings,

Åh, jag blev riktigt kär i "bokstavstshirten" jag la upp på Avanna imorses så snälla jäkla snö och minusgrader, ta och försvinn nu va så jag kan få gå klädd så här:
 
 
Tshirt I Väska I Armband
 
(skor, jeans och jacka från H&M)
Kommentera 3 st

Letter A...B, C...

2013-03-22 | 11:29:58 | Avanna konst/design/foto,

En nyhet på shoppen denna fredag är denna ursnygga gråa tshirt i unisexmodell med sportigt bokstavstryck! Och det bästa? Du kan själv helt välja vilken bokstav du vill ha!
Du hittar tshirten HÄR.
 
Och den finns även i vitt HÄR.
 
Kommentera 4 st

hello hoodie

2013-03-21 | 22:13:53 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

Hoppas ni haft en torsdag blogosfären! Jag spenderade morgonen med att städa huset inför helgen. Efter det knallade jag hem till svägerskan och brorsbarnen och fick mummig salladslunch efter att vi hade pollypixjobbat lite med kontaktkartor.
Eftermiddagen spenderades nere i tryckeriet/verkstaden/Avannafabriken där jag bland annat tryckte en hel del snygga hoodies!
Traskade vid halv sex till posten och postade rosa Avannapaket och därefter blomsteraffären där jg handlade hem rosa rosor och tulpaner . Älskar att ta helg i nystädat hem med färska blombuketter här och var ♥
 
Kommentera 1 st

Polly Bag!

2013-03-21 | 15:00:06 | Accessoarer, Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

Nya söta små handväskor har trillat in på shoppen! Åh älskar allihop, varje färg och bara ser hur fina de kommer vara när våren behagar dyka upp tillsammans med klänning, boots och jeansjacka.
Jag döpte dom efter min lilla brorsdotter eftersom de är små och söta precis som hon ♥
 
Begränsat antal av varje färg och ni hittar dom HÄR.
 
Kommentera 11 st

tee for two?

2013-03-20 | 13:52:48 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Lite härliga snygga tshirtnews på Avanna idag!
Kommentera 3 st

roses are sweet

2013-03-20 | 10:26:00 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

Godförmiddag blogosfären.
Hoppas ni mår bra.
Jag har sovit ganska så knackigt inatt.
Dels har jag 6 jävliga nya myggbett på lår, mage och patte och dels vaknade jag mitt i natten av sprängande huvudvärk. Fy vad ont det gjorde och har nog aldrig varit med om att jag vaknat så förr i sömnen av att huvudet värker.
Så fick ta mig lite sovmorgon idag.
Men nu efter frukost, lite datajobb och annat är jag fit for fight igen så ska strax bege mig ner i min verkstad/fabrik/tryckeri och trycka och packa ordrar med ett glatt humör.
 
Här nedan ser ni några collegetröjor jag postat senaste dagarna. Så fina! Finns givetvis på Avanna.se tillsammans med massa andra snygga grejer!
 
Kommentera 3 st

Bubblig fashionabel relax

2013-03-19 | 20:31:31 | Egocentrerat&Vardagligt,

Efter en dags jobb när man lite trött och dessutom frusen eftersom vintern ständigt fylls på därute så är det himla najs med ett varmt väldoftande bubbelbad och lite modeläsning.

Kommentera 1 st

read between the lines..

2013-03-19 | 10:15:26 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Igår medan jag jag satt i soffan och slökollade på Top Model så tog jag fram mitt ritblock och en svart tuschpenna och började att dra line efter linje krumelur efter krumelur..och efter en timme var pappret fyllt..av ingenting och samtidigt massor.
 
 
Kommentera 12 st

= favoritoutfit

2013-03-18 | 21:29:46 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,

Idag bröt jag klänningsbärandet och tog kjoltyg istället, hehe.
En favoritkjol och en favorittröja = en favoritoutfit!
 
Kommentera 1 st

grafiskt, svart, vitt, trend

2013-03-18 | 16:39:49 | Avanna konst/design/foto, Modebloggerskan , Mode & Modestuff, shopping, provrummet & cravings,

Den grafiska och svartvita trenden är jättehet i vår.
Och på Avanna hittar du många godingar som passar väl in på denna stil.
 
 
Cowprint tee I Svart mobilväska I Attitude Tee I Lingerie Poster I Donna Skull Armband I Starry Eyes Armband I Aztec Skull Tee I Balance of Nature Tee I Black Feathers Tee I Black&White Love Tee I Black Print Tee I
Kommentera 1 st

drömmer du om att designa?

2013-03-18 | 11:55:53 | Avanna konst/design/foto,

En av anledningarna till att jag överhuvudtaget ens gav mig in i modebranschen och att sätta mina egna prints och motiv på plagg var ju för att jag så sällan hittade motiv som passade mig i affärerna. "Lika bra att designa själv" kände jag då.
Och jag tror säkerligen ni är flera som känner som jag gjorde då: Att ni inte hittar tryck som passar er.
Ta till exempel den sportiga siffertrenden som råder. Till slut går alla runt med siffran 85 på sig och då kanske man inte ens har nån relation till just 85.
 
Så jag vill pusha lite extra för den tjänst jag erbjuder på min webshop: Att ni kan beställa era egna siffror eller helt egna motiv på baseballtröjor, tshirts, linnen och tygkassar.
Och är ni tankarna att kanske faktiskt starta eget klädmärke med prints kan jag ju givetvis hjälpa er med större kvantiteter med tryck.
 
En baseball tröja med siffror kan vara en perfekt födelsedagspresent till någon, självklart går det även fixa namntryck på baksidan om det så önskas.
 
Baseballtröjor med egna siffror kan ni beställa  HÄR
Och tees, totes och linnen med egna motiv HÄR
 
Kommentera 6 st

laces and flowers

2013-03-17 | 14:41:22 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,

Hej på er blogosfären! Hoppas ni har en skön söndag!
Jag har varit ute på min första längre promenad på över en vecka och vad skönt det var med sol i ansiktet och frisk luft i lungorna.
 
Och så har jag hamnat i klänningsuget igen , både igår och idag har det blivit två favoriter. Kanske får bli en klänning varje dag hela veckan.
 
Kommentera 6 st

fotoeuforisk lördag

2013-03-16 | 15:12:46 | Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering,

 
God eftermiddag och god lördag på er blogosfären!
Hoppas ni har det bäst!
 
Jag och min kära PollyPixkollega har haft en härlig "modell-för-en-dag"plåtning på förmiddagen idag och ovan ser ni lite rekvisita vi använde på en bildserie. Fick många kanonbilder och det är få saker som slår den där fotoeuforin när allt klaffar - ljus, modell, kamera, location etc...Love it!!
Åh vill plåta varje dag om det bara vore möjligt!
 
Kommentera 3 st

backup..cheer up..

2013-03-15 | 16:42:47 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
God eftermiddag blogosfären! Hoppas ni har det bra!
Min fredag har bestått dels av att rigga en provosorisk fotostudio hemma hos svägerskan då vi har en bokad tema/modell-för-en-dagplåtning imorgon. Ska bli kul!
Och dels har den bestått av frustration.
Min Verbatim, externa håddisk med backuper på prints, foton och sådant har helt plötsligt bara pajjat..eller nåt konstigt är det. Mappar har tömt sig och inget innehåll finns kvar.
Fansjäklaskit säger jag bara.
Har som tur är det mesta ändå sparat på annat håll men på den disken fanns inställningar för hur motiv har tryckts i tryckutrustningen, mått osv. Suck..Bara känner tröttheten hopa sig över mig..vilket jag inte behövde denna vecka som skulle bestå mest av vila.
Oh Well.
Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa nya Elle som damp ner i brevlådan, DV Mode som jag unnade mig igår och njuta av en blomma mamma kom förbi med.
Alltid nåt positivt i alla fall.
 
 
Kommentera 1 st

nyhet! plånböcker!

2013-03-14 | 19:12:32 | Accessoarer, Avanna konst/design/foto,

Nu finns dessa superläckra plånböcker, som även passar perfekt som mini/partyväska , uppe på Avanna!
Först till kvarn, begränsat antal!
Du hittar dom HÄR!
Kommentera 4 st

Vinn Valfritt set med modeillustrationer!

2013-03-14 | 14:13:00 | Avanna konst/design/foto,

 
1) Gå in på www.avanna.se/art och
välj det fashion illustration set du vill
vinna. Posta det på din blogg med länk
till www.avanna.se samt denna tävling.
2) Kommentera här vilket set du
vill vinna och länken till ditt inlägg!
 
Har du inte någon blogg så finns även chansen att tävla på Avannas FBsida HÄR och på min instagram där jag heter @avannawebshop
Kommentera 1 st

my pink partner in crime

2013-03-14 | 10:33:29 | Egocentrerat&Vardagligt,

Godförmiddag blogosfären.
Hoppas ni alla mår bra!
Idag var första dagen sen i lördags som jag vaknade upp och var lite frukosthungrig och jag känner mig så mycket piggare och nästan helt återställd så några dagars vila gjorde verkligen gott.
Har fått provsvar från sjukhuset och det var "bara" vinterkräksjukan jag hade åkt på, men antagligen en aggressiv variant av den. Sen antar jag att olika sjukor kan slå olika hårt beroende på hur man mår i övrigt..jag har ju känt mig trött, stressad, sliten och väldigt grubblig en lång tid och haft flera förkylningar, infektioner och UVI:s. Men glad att jag inte smittat vare sig sambon, mamma, pappa, bror, svägerska eller brorsbarn som jag träffade och umgicks med samma dag jag sjuknade in.
 
Men men. Nog om sjukor, nu är det friskhet och balans som gäller.
Och jobb! Dags att ta med mig min rosa kompanjon ner i min verkstad/fabrik/tryckeri.
 
Kommentera 0 st

pink diamons and roaring lions

2013-03-13 | 17:50:40 | Avanna konst/design/foto,

 
Fashiontastic Wednesday News at AVANNA!!
http://avanna.se/nyheter-1/
Flera nya läckra ekologiska collegetröjor med snygga prints och motiv samt några tshirts finns nu på shoppen!
Kommentera 9 st

home is where the kitchen is...

2013-03-13 | 11:58:00 | Egocentrerat&Vardagligt, Hus/Renovering/Inredning,

Som jag skrev igår, kom mamma hit och tittade till sin ömkliga dotter och på sitt sedvanliga magiska mammavis lyckades hon till med både städning och rumsmakeovers på en halvtimme.
 
Hon dammsög, plockade undan, tog bort halvvissna blommor och även heldöda sådana bytte lite plats på krukor och vaser  och fönsterlampor och så satte hon upp nya gardiner i köket och satte upp gamla köksgardinerna i tvrummet..Blev very najs!!
Mamma är bäst♥
 
Kommentera 6 st

mix'n'match

2013-03-12 | 19:47:42 | Avanna konst/design/foto,

Fram till lunch kl 12.00 imorgon är det 3för2 på alla tygkassar och armband på Avanna! Mixa som du vill, billgaste varan blir gratis automatiskt i kassan!
Du hittar erbjudandet  HÄR!
 
döskallar, döskalle, döskallearmband, guld, vitt, strass, trend,accessoarer, smycken, design, Avanna
ekologisk tygkasse te fika cupcakes teasatc, sex and the city, citat, carrie, bradshaw, unisex, tee, tshirt,college, tröja, linne, top Avanna, mode, stilikonekologisk, tygkasse med tryck, text, citat, fashion, trend Avanna
Kommentera 0 st

Min BeverlyHills90210/90'sretroklänning

2013-03-12 | 14:55:34 | Film/TV/Kändisar, Klädfunderingar& Önskeoutfits, shopping, provrummet & cravings,

Hej på er blogosfären. Tack för alla söta kommentarer och pepp och stöd och kryapåmighälsningar♥
Jag tar det väldigt lugnt och vilar.
Mamma kom förbi förut och gjorde lite magisk mammapiffing och städ. Satte upp nya gardiner hon hade köpt i Ullared igår..en resa jag skulle följt med på men som jag alltså fick ställa in..buhu.
 
Tänkte i alla fall via en klänning jag fyndade förra veckan på torget. Kostade en femtiolapp och är lite så där perfekt 90talsretro i mina ögon och lite härligt Brenda och Kellyaktig från Beverly Hills 90210. Så nu vill jag ha massa plusgrader och matcha den med botts och skinnjacka.
 
Kommentera 5 st

Shoppingrabatt och sjukledig

2013-03-11 | 16:22:54 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

Jag kommer ta några dagars sjukledighet för att riktigt vila upp mig, hitta lite balans i kropp, knopp och själ...lyssna lite på vad min kropp kanske försökt säga ett bra tag nu.
Men det är svårt detta med balans och det är svårt att vara ledig och sjukledig som helt egen företagare där det är DU och endast DU..eller JAG och bara JAG som är ansvarig för precis allting från kundtjänst till adminsitrativt till orderpack till skickande av ordrar till reklam, till att synas utåt och påminna folk om att "hej här finns min shop och mina tjänster" osv..och den ständiga oron, som jag skrev i min nyårskrönika/sammanfattning så var 2012 ett skitår och det går fortfarande ganska trögt just nu så ekonomin är ett ständigt orosmoment. Vilket i sig ger mig magproblem. och det är inget tycksyndommigsnack detta..jag har själv valt att ha eget företag och business, men jag vill inte bidra till den rosaskimrande idyll som ofta målas upp av företagare och "entrepenörer" hur lätt allt är och lyckligt och att de tär så lätt att tjäna pengar. Det är ofta en kamp och det är slitigt.
 
Men jag måste vila lite..Måste försöka.
 
Jag erbjuder i alla fall nu lite rabatt på shoppen närmsta dagarna.
 
Kommentera 7 st

time to make a change

2013-03-11 | 13:42:00 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Jag mår mycket mycket bättre nu men har ont i hela kroppen och är mycket trött och får inte i mig mycket mer än nån halv kopp te och några Mariekex.
Jag kände mig lite olustig nästan hela förra veckan med huvudvärk som kom och gick och konstig känsla i kroppen.
I lördags morse mådde jag bra, mina svärföräldrar kom hit på fika och sen skulle jag ut på promenad med mamma.
Då började huvudvärk komma igen som bara blev värre.
Det blev ingen lång promenad alls på grund av isande kall blåst.
Väl hemma sprängde det i höger sida av huvudet samt runt ögat och sen kom en äcklig halsbränna.
Kort därefter började jag att kräkas , 2 ggr i timmen från kl 14-18 och därefter 4-5 ggr i timmen från kl 18-20.
De två sista kräkningarna var mest bara blod och jag var så medtagen att jag inte orkade prata eller egentligen ens resa mig. Jag hade panikringt hit mamma som ringde sjukvårdsupplysningen som sa åt oss att åka till akuten.
 
Så Stefan körde dit mig, minns inte mycket av bilfärden in til Skövde alls, och det tog ett tag innan vi kom in till sköterska där jag blev liggandes medan de tog prover och gav mig dropp och jag fick flera gånger berätta om hur jag mått under dagen. Klockan var väl närmare 1 på natten när det bestämdes helt att jag skulle läggas in och Stefan fick åka hem. Kände mig så ensam och ömklig och jag ville verkligen inte vara där.
En del läkare/sköterskor pratade bara om influensa nån nämnde blödande magsår.
Har fortfarande inte fått några svar.
Antagligen var det en jävlig variant av vinterkräksjuka...jag har haft maginfluensor förr men jag har aldrig nånsin mått så dåligt som i lördags...kanske att det hela späddes på av för mycket psykisk stress och grubbel och oro senaste tiden.
Sen var de tvngna att väga mig på sjukhuset..och det var ingen rolig vikt jag fick reda på så självklart stressade jag upp mig för det och fick ångest medan jag låg och spydde och fick dropp.
MEN, nu ska jag se till att vila upp mig och bli frisk. Så får jag, återigen,  ta tag i det där med vikt, motion och kost när jag mår helt bra.
 
..och det kändes skit att det enda jag fick se av Melodifestivalen var snabbgenomgången i väntrummet..
Kommentera 13 st

Blev inte som jag tänkt..

2013-03-10 | 21:41:51 | Avanna konst/design/foto,

Den här helgen blev allt annat än bra. Igår mådde jag så dåligt, sämre än jag nånsin gjort i mitt liv och jag hamnade på sjukhus och spenderade natten och halva söndagen där.

Mår bättre nu men är jättetrött och känner mig helt mörbultad , men så glad över att få vara hemma igen.

Skriver mer imorrn .

Kram på er !

Kommentera 9 st

Idag hyllar vi oss själva lite extra, ok!?

2013-03-08 | 14:03:56 | Egocentrerat&Vardagligt, Krönika/Politik/Tankar,

Tshirts och linnen från Avanna.se
Grått linne Marilyn Monroeseriemotiv, serietidnings, trend, tee, top, tshirt, comic, mode, Avanna
 
Ni missar väl inte att det idag är Internationella kvinnodagen!? E dag som sannerligen kommer behövas så länge vi kvinnor fortsätter vara nedtryckta, tjäna mindre, diskrimineras och lillagummanklappas på huvudet.
Så länge som även kvinnor inte vill erkänna sig själva som feminister...vilket väl jag tycker är lika märkligt, konstigt och idiotiskt som om jag inte skulle säga att jag vore människa bara för att det finns vissa människor som jag inte tycker beter sig bra.
Nej kvinnor! Stå starka! Hylla er själva och hylla varandra! Och våga vara feminist!
 
Kommentera 4 st

roses, tulips & friday!

2013-03-08 | 13:11:14 | Egocentrerat&Vardagligt, Hus/Renovering/Inredning,

Hej Blogosfären!
Så var det då fredag igen!
Jag har tillbringat morgonen och en del av förmiddagen på mitt gamla jobb och gått igenom lite inför tisdag då jag ska hoppa in och vara butiksansvarig hela dagen då ägarna är på kurs.
Gjort lite ärenden på stan tillsammans med pappa och därefter har jag fredagsstorstädat.
Haft altandörren öppen och säppt in frisk luft under tiden så nu luktar det så där härligt nyrentstädat.
 
Och så har jag massa härliga blommor som också bidrar till fräsch känsla.
Fina rosorna jag fick av Stefan på vår 9årsdag i onsdag och så tulpaner, en bukett jag köpte i måndags och en vi fick av mamma.
 
Lovely!
 
Kommentera 7 st

speckled sprinkles

2013-03-07 | 19:51:18 | Avanna konst/design/foto,

Åhhh...jag är sååå totalt in love !
I de nya tshirtarna som dök upp idag till Avanna.
i cremevitt, blå och gråsvart med härligt prickigt mönster i tyget.
Så vart tvungen att testtrycka några och tyckte den gråsvarta med svart ton-i-ton Today I'm wearing this blev helt fantastisk!
 
Så dessa tre finns nu uppe på shoppen!
 
Kommentera 12 st

I heart my boutique !

2013-03-07 | 13:22:24 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

Idag har jag öppet min butik igen och idag kommer det kunder redan innan jag hade öppnat.
Jätteroligt!
Och jag har fått hem, imorses,  nya tshirtmodeller med skitsnyggt mönster - lite färgstänk/graffiti som kunder här på plats redan köpt.
Inte hunnit lägga ut dom på shoppen än men det kommer.
 
Kommentera 3 st

love day

2013-03-06 | 22:11:10 | Egocentrerat&Vardagligt,

Åh jag har haft en riktigt fin onsdag!
Förutom jobb så har  jag hunnit med en morgonpromenad med min fina svägerska och mina två brorsban som följdes av lite ärenden på stan samt fyndade en perfekt 90tals-beverlyhills90210-Brenda/Kellystyle-Klänning för en femtiolapp.
Medan jag var borta hade pappa fixat och sågat till hyllplan till badrumsmöbeln så nu kan vi plocka ur lådor och kassar vi ställde grejerna i förra veckan när toaletten blev badrum.
 
Stefan, min älskade pojkvän och sambo kom hem med en bukett rosor ♥ och efter det gick vi på promenad och köpte hem gottigheter för att fira våra 9 år tillsammans.
 
Sen kom älskade mamma och gav oss gratulation och tulpaner innan  jag och hon begav oss ut på dagens tredje promenad.
 
Så efter all motion idag smakade det extra gott med den trerättersmiddag och det glas vin jag fixade till oss ikväll för att fira vår kärlek.
 
Att sedan det var både Mästerkocken och Greys Anatomy på tv gjorde ju inte denna dag sämre på nåt vis.
Nu får det bli en dusch och insmörjning med nån god bodylotion och sedan sängen och en ny bok.
Imorgon vankas det Öppet Hus/Butiksöppet igen.
 
Kommentera 1 st

lite nytt armgodis på Avanna

2013-03-06 | 16:10:53 | Accessoarer, Avanna konst/design/foto,

Härliga våriga färger och så lite bling för lyxigare känsla!
 
 
Jadepärlor i orange, turkosgrön och hotpink tillsammans med strassdöskallar.
179:- st på www.avanna.se
Kommentera 4 st

bitten

2013-03-06 | 13:52:39 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Så har jag fått årets första skörd av myggbett. Vänsteraxeln är röd, varm, svullen och kliar som f-n. Yey...
Kommentera 0 st

it could be the two of us...

2013-03-06 | 08:40:23 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Idag firar jag och min kärlek, min älskade Stefan, 9 år tillsammans. Jag är så glad att jag har dig.♥
Kommentera 8 st

blahniks & flowers

2013-03-05 | 20:27:29 | Egocentrerat&Vardagligt, Hus/Renovering/Inredning, Illustration/Teckning/Konst/Design,

Lite kvällstecknande, kanske skulle ta och förstora denna till sovrummet..
 
       
Kommentera 0 st

Välkommen till min butik!

2013-03-05 | 13:37:36 | Avanna konst/design/foto,

Idag har jag min butik/fabrik öppen för alla Tidaholmare och de som har vägarna förbi, kl 10-17. Likaså på torsdag.
Och eftersom jag alltid har lite erbjudanden då så självklart ska väl webshopkunder och bloggläsare också ha lite erbjudande.
Så bjuder på frakten idag!
Ange koden 130305 i kassan så dras frakten!
 
www.avanna.se
 
Kommentera 2 st

Grattis på 3årsdagen!

2013-03-05 | 10:29:28 | Egocentrerat&Vardagligt,

Idag fyller min älskade minsting Charlie 3 år!
Han var den sötaste busigaste näpnaste lilla kattungen. Klättrig och "klåfingrig" som få..vilket han i och för sig fortfarande är.
Forttfarande mini i växten.
 
Kommentera 3 st

få ett döskallearmband på köpet!

2013-03-04 | 21:10:37 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Döskallearmband på köpet om du lägger en order innan klockan 12.00 imorgon och skriver GÅVA i meddelandefältet i kassan.
Värde 99sek!
www.avanna.se
Kommentera 0 st

scents & sensibility...

2013-03-04 | 15:37:37 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
...blev lite eftermiddagstecknarsugen....
Kommentera 1 st

Hoodies!

2013-03-04 | 13:30:23 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 
Nu finns det ursköna hoodies att beställa på www.avanna.se !
Unisexmodell så passar både kille och tjej. Avannas snygga och unika tryck på ryggen.
Skön och mysig att gå runt i hemma när du känner dig frusen. Kommer funka finfint som vårjacka när plusgraderna kommer fram!
Kommentera 0 st

blandade känslor och sysslor

2013-03-04 | 09:11:18 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Hej blogosfären! Hoppas ni fått en bra start på denna vecka och måndag!
 
Jag tog lite bloggledigt igår. Bara njöt av att vara ledig, tankade energi, gick promenad i härliga solen, åt gott, kollade på serier och så vidare.
Denna måndag kommer bjuda på ganska mixad kompott.
Jag ska iväg på massage, jag ska affischera på stan om Öppet Hus/Avannabutiksöppet som jag ska ha imorgon och på torsdag.
Självklart trycka och packa ordrar och posta.
Beställa trycksaker från tryckeriet.
Och så ska jag gå till kyrkogården och lägga blomma hos Morfar, för idag skulle han ha fyllt 80 år...och det är hans första födelsedag som han inte finns.♥
 
 
Kommentera 1 st

70´s lover

2013-03-02 | 18:03:50 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,

 
Igår var vi hembjudna på mat och dryck hos bror och svägerska med planer på att gå ut. Och vi gick till stadshotellet för några öl och drinkar och visst var huvudet litegranna ömt imorses, men det var inget som en god frukost, nåt avsnitt Vampire Diaries och sedan en promenad med mamma rådde bot på.
Har dessutom precis kommit ur badkaret från premiärbubbelbad! Så härligt!
 
Igår körde jag i alla fall på en lite retro 70talslook med hästsvans, tischa med Star Warstryck, utsvängda jeans, bälte men med lite moderna och kitschiga inslag i form av smycken och bling.
 
Blev så glad i alla fall när en på hotellet faktiskt sa rent ut att jag såg 70tal ut...ty jag är en seventieslover!
Kommentera 2 st

före: läckande duschhörna, efter torrt badrum!

2013-03-02 | 12:45:59 | Egocentrerat&Vardagligt, Hus/Renovering/Inredning,

Igår vaknade vi upp och hade en nästan obrukbar lilltoalett samt en lite större toalett med ickefunktionella duschväggar.
Idag vaknade vi upp med en fullt funktionabel lilltoa samt ett jättefint litet badrum!
Bye Bye blöta golv!
 
Lilletoan skall renoveras mer med tapeter osv så den visar jag upp en annan gång , men badrummet skall jag visa!
 
När vi flyttade in för lite mer än ett år sedan så bestod duschen endast av dusch och duschdraperi..förstod inte hur förra ägarna stod ut med att skrapa vatten hela tiden sat ha ett duschdraperi som sökte sig till kroppen hela tiden.
Då vi var trötta på duschkabin från föra lägenheten kollade vi upp duschväggar då det verkade praktiskt ur ren utrymmessynpunkt dessutom då de går att fälla in.
 
Vad vi inte tänkte på då vid installation och beställning var att duschgolvet är rundat nedtill så duschväggarna kunde inte sitta rakt och därmed i sluta tätt. vi har försökt med extra lister och annat men det läcker ut vatten i alla fall.
Vilket betyder blöta mattor , blöta handdukar och blöt kattsand då vi måste ha en kattlåda där inne då ena katten Bisco bara vill gå på toa där och inte nere i källaren som de andra två.
 
Så vi började leta badkar. Som inte kan vara så stort då det bara är 157 cm brett där inne.
Men vi hittade ett snyggt och praktiskt..men sen är det VVSfirman som ...tja..inte varit så snabba på att dyka upp.
Men nu när de väl dök upp igår, ja då jobbade de järnet.
Och det blev så bra!
Ny fin kommod med handfat och underskåp och så installation av badkaret och jag är sååååå nöjd! Det var en fröjd att duscha igår!
Och då vi hade en utekväll med bror och svägerska så "lyxbadade" jag lite inatt när vi kom hem..bara för att jag kunde.
Åh!
 
När vi får råd vill byta våtrumstapeten där inne..men tills vidare duger den ändå gott och väl.
 
Kommentera 2 st

VVS & TGIF

2013-03-01 | 08:39:19 | Egocentrerat&Vardagligt,

armband och väska från www.avanna.se
 
Godmorgon och god fredag blogosfären!
Här var vi uppe innan tuppen idag ty äntligen skulle VVS:firman komma vid kl 7 och fixa till lilletoan på övervåningen och storetoan på nedervåningen. Åh vad skönt det ska bli att få det  iordning och om allt går som det ska ( men vågar inte ta ut nåt i förskott då det varit en hel del turer kring det här) så kanske jag ligger i vårat snygga nya fina badkar imorgon och tar ett första bad i vårt hus!
 
Hade ju varit önskvärt att göra om badrummet helt med nya tapeter/våtrumsmattor och golv men badrum är svindyrt att göra om, så det får vänta. Vi får stå ut med det ganska fula blåblommiga ett tag till. Får satsa på fräscht duschdraperi, badrumsmattor och handdukkar och annan piffing så länge.
 
Och ikväll blir det mat hemma hos bror och svägerska och så några öl på krogen efteråt. Najs!
 
Men nu: Jobb!
Kommentera 8 st