GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

HETpåslag snarare än ROTavdrag

2015-09-28 | 08:44:00 | Krönika/Politik/Tankar,

 
 
 
 
Här kommer denna månads mode/stil/designkrönika som jag skriver för lokaltidningen.
 

"Denna krönika skrivs genom ett par lite trötta ögon. Jag och sambon klev opp tidigt, tidigt denna måndagsmorgon då hantverkare skulle vara på plats klockan sju för att påbörja en väldigt efterlängtad badrumsrenovering Äntligen skall de 50 nyanserna av tidigt nittiotalsblått försvinna. Visserligen kom hantverkaren på utsatt tid, men bara för att gå in i badrummet, fråga vad som skulle göras för att därpå säga att ha skulle iväg på ett annat jobb först och komma tillbaka efter frukost.

Nu är klockan snart elva på förmiddagen och ingen hantverkare har synts till. I ren frustration har jag ”råkat” klicka hem ett dyrare duschdraperi som jag hoppas skall passa med det nya , gråsvarta trälookalike golvet och de helvita väggarna. Av bara farten ”råkade” visst ett par jeans åka med i beställningen också. Ja den redan dyra badrumsrenoveringen tickar iväg än mer i kostnad för att jag får sitta här och vänta..RUTavdrag får en helt ny mening här – Ruinerad Under Tristess!

Nåväl, när nu badrummet blir färdigt så ser jag mest fram emot piffingen. Nu har jag valt en väldigt neutral grund med vitt och gråsvart ( väldigt icke-jag egentligen) för att sedan kunna byta ut just draperi, handdukar, matta och krimskrams då och då. Har väl tänkt lite som en basgarderob helt enkelt där det är accessoarerna som gör stilen personlig. Just nu tänker jag väldigt mycket åt puderrosa, guld och glas. Vill få en lite ”hotellkänsla” över badrummet så gott det går på så få kvadratmeter.

Överlag är väl hösten kanske den tid i alla fall jag fixar om mest inne. Jag flyttar liksom in igen efter några månader utomhus. Precis som man själv klär sig i bikinis, tunnare klänningar, öppna skor så får det vara lite mer ”naket” inomhus under sommaren. För att nu återigen börja klä på möbler med filtar, fårskinn, överkast och kanske lite nya kuddfodral här och var..precis som man till sig själv köpt en fuskpäls (oups!) och återigen är på jackt efter den perfekta stickade tröjan och den mysigaste mössa som får en att se lika ljuv ut som Sandra Bullock i ”Medan du sov” och som besparar dig elektriskt hår som får dig att se ut som spöket i Beetlejuice.

Förresten, det där med basgarderob jag nämnde. Enligt de flesta stilexperter och guider och böcker består oftast en perfekt sådan av ett gäng enfärgade tshirts, gärna lite dyrare. en kavaj, nån kostymbyxa, ett par blå och ett par svarta jeans i samma modell, en pennkjol, några skjortor och en klassisk ”LBD” - Little Black Dress. Med dessa plagg ska du garanterat alltid ha något att ha på dig. Men jag tror att den perfekta basgarderoben är högst individuell. En perfekt basgarderob består av sådana plagg som just DU känner dig som ditt allra bästa, bekväma, fantastiska , vackra jag i.

Plagg som ger dig ett HETpåslag snarare än ROTavdrag. Harmoni Eget Trivsel."

Kommentera 0 st

Kick flare jeans & Leo pumps

2015-09-27 | 20:49:38 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,



Så här jag sett ut denna soliga och hyfsat varma söndag i slutet av september.
Nya "kick flare jeans" från H&M 
Nya väskan från GeKås/Ullared
De sköna o så snygga leopumpsen från Ellos.
Gammal tröja från H&M 

Helgen har först och främst gått åt till att dels njuta av två dagar utan massa hantverkare här hemma och tillhörande kaos och smuts.
Dels att kunna duscha normalt igen i det "nya" badrummet istället för nere i källaren bredvid tvättmaskinen med en skitig trädgårdsslang och fisljummet vatten.
Herregud jag skulle nog aldrig klara båt större renoveringsprojekt ... Ändå kärade jag ner mig i ett helt nytt kök igår när jag och mamma tog en kvällstur och spanade in årets "Konstnatta" här i stan och en av utställningslokalerna var på Marbodal Center.

En löprunda blev det i eftermiddags i strålande värmande solsken efter att vi kom hem ifrån en shopping och fikasväng i Skövde. 
Där blev det bland annat ett par nya bruna boots och en ny spegel till badrummet. Imorrn bitti kommer förhoppningsvis VVSkillarna tillbaka och sätter in nya toastolen, handfatet och handduksvärmaren. Sen ska jag visa er förvandlingen! 
Kommentera 3 st

Hat'n'fluff

2015-09-23 | 07:44:29 | Egocentrerat&Vardagligt, shopping, provrummet & cravings,

 
Godmorgon blogosfären. Hoppas ni mår bra.
Jag sitter här trött med grusig hals och försöker vakna med en stor kopp kaffe samt väntar på mattläggaren som ska färdigställa golv och väggar i badrummet.
Jösses, det har varit smått kaos här i två dagar med VVSkillar som inte dykt upp som lovat och det i sig har ju skapat "fel" i scheman hos övriga hantverkare.
Jaja, nu är det i full gång i alla fall och vi duschar med trädgårdsslang nere i tvättstugan, haha. Men jag begriper knappt hur folk kan leva i renoveringskaos längre perioder, jag klarar knappt av de här 3-4 dagarna.
 
Igår flydde jag fältet ett tag och åkte till Ullared/GeKås med mamsingen och köpte bland annat hatten på bilden.
Så där lagomt sjuttiotalsrockigbohemisk och passade utmärkt till svarta fluffjackan jag hade på mig.
 
Blev en del träningskläder, underkläder, lite piffing till vad som ska bli nyrenoverade badrummet, linnen, smink, lite födelsedagspresenter till brorsbarnen, några väskor...
Måste nog ta tag i en såndär garderobsrensning snart, om inte annat för att skänka kläder till dom som behöver.
 
 
Kommentera 1 st

En fantastisk bok

2015-09-20 | 16:25:13 | Egocentrerat&Vardagligt, Musik/Böcker,



Jag har precis läst ut den här boken.
"Sanningen om fallet Harry Quebert" av Joël Dicker.
En bok jag av bara farten stoppade ner i kundkorgen på Ica maxi i början av sommaren.

En helt fantastisk bok. 700 sidor av spänning, sorg, känslor, drama, död, liv.. Livet.
En sådan om bok som i sig handlar om en bok och en tredje bok och även om hur man skriver boken man just läser.
En sådan där bok som är anledningen till varför jag älskar att läsa.
En sådan bok som jag själv önskar jag hade skrivit.
En sådan bok som gör att jag vill skriva själv.
En sådan där bok man bara vill sträckläsa, läsa mer och mer men som man samtidigt aldrig vill ska ta slut.
En sådan bok.

En fantastisk bok.
Kommentera 1 st

påpälsad skall jag stövla fram

2015-09-16 | 18:32:02 | Outfits och Garderoben, shopping, provrummet & cravings,

 
 
 
Jag har best'llt hem några värmande saker inför höst/vinter.
Den fluffiga fuskpälsen från Gina Tricot gav mig pirr i magen första gången jag såg den och gav mig genast ha-begär och Carrie Bradshawvibbar.
Stövlarna, från Nelly, har jag chansbeställt och får barahålle tumme och stortå att de passar. Stövlar är alltid svårt för mig med mina korta ben och väldigt kraftiga och breda vader. Få stövlar passar och går på. De flesta har dragkedja som allt som oftast inte går att stänga helt på mig.
Det stod inget om dragkedja i infon på dessa stövlar och syns ingen på bilderna...så frågan är om de är "dra-på"variant..kan funka..kan bli svettigt..vi får se.
Men visionen i skallen är en spinn på Carries look på bilden från avsnitt 1 säsong 3.
Kommentera 2 st

Weekend style

2015-09-14 | 16:44:07 | Outfits och Garderoben,







Lördagens och söndagens outfits.
Sörjer att det nu allt mer går till att klä sig varmt , mer praktiskt och lagerpålager igen.. Men än tillåter graderna i alla fall barfota i skorna .
Men när jag cyklade till jobbet kl 06 en morgon förra veckan var det endast två grader ute..fy fan.. Hur kan man nånsin föredra det framför att bara kunna cykla iväg utan att behöva bylsa på sig tröja jacka vantar etc?

Nåväl de mönstrade byxorna är storfavoriter från H&M, den grå tröjan passar till det mesta och jeansen från Noisy May lär nog vara de enda jeans nånsin i strl 25 jag kommer få på mig.
De snygga leopumpsen är från Ellos. 

Kommentera 2 st

fredagsbad, lördagsgodis & söndagsfrukost

2015-09-14 | 10:42:29 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
God måndag på er blogosfären!
 
Jag har ledig måndag efter en skön helg.
Jobbade 7-16 i fredags och klarade av ett svettigt cardio+styrkepass efteråt innan jag tog helg och sjönk ner i ett blåbärsdoftande skumbad med doftljus, ett glas vin, lite chips och så två avsnitt SATC på ipaden.
God middag , flera avsnitt Dexter och godis i soffan med Stefan på kvällen sen.
 
Lördagen var så "Lördag:ig"den kunde bli.
Svärföräldrarna kom förbi för en förmiddagsfika.
Sen satte vi äntligen igång och påbörjade "Projekt få iordning källaren efter att Avanna Webshop lades ned"...sett ut som kaos där sedan jag lade ned shoppen föra året med restlager..kvarlevor av det som en gång var samt att vi nu bara ställt ned alltifrån kassar med pantflaskor till möbler och annan bråte där nere som vi inte vetat vad vi ska göra med eller av..Men nu har vi börjar röja. Känns skönt även om det högg i hjärtat några gånger när jag plcokade undan massa Avannaplagg.
Senare på eftermiddagen, lagom till att en blåbärspaj kom ur ugnen och kaffet puttrat färdigt kom mamma förbi en stund.
Vin och lite godis framför en film medan Stefan kollade premier leaguematcher på ovanvåningen innan det blev fajitas och mer Dexteravsnitt.
 
Söndagen började med storfrukost innan jag och mamma tog en 11 km lång promenad.
Veckohandling. Ännu ett bubbelbad och en film. Burgare till söndagsmiddag.
 
Ledig idag som sagt och även onsdag, jobb övriga dagar denna vecka.
Ska försöka röja lite mer i källaren och även förbereda/röja lite i badrummet. FÖr om en vecka skall äntligen badrummets hiskeliga slitna, blå åttiotalsaktiga golv och väggar ut och nytt fräsch gråsvart golv och vita väggar in!
Plus handduksvärmare och ny toalettstol.
Längtar!
 
 
Kommentera 1 st

lunchlöpning

2015-09-08 | 20:46:36 | Egocentrerat&Vardagligt, Träning&Hälsa,

 
Ledig tisdag idag efter att jobbat helhelg och långpass under måndagen.
Senaste veckorna har jag vilat från löpningen och istället satsat på motionscykeln och styrketräning nere i källaren. Svetten har runnit och det har varit skönt.
Löpning i all ära men det kan också slita på kroppen och det senaste har det varit trögt.
Orken finns, lungorna och andningen och konditionen är det inget fel på, nej det är liksom benen som satt lite stopp när jag sprungit. Trötthet , småvärk, stumhet.
 
Men idag kring lunchtid i det soliga höstvädret kände jag att det var dags att ta mig en löptur igen.
Blev dryga 5,5 kilometer och kärleken infann sig direkt, inget snack om saken att det är löpning som är min träning i själ och hjärta..men tyvärr, inte samma flow och styrka och snabbhet som jag hade under våren och tidiga sommaren. En värk i knävecket och en stumhet i vaden.
Fan.
Nån som har nån idé vad det kan vara för fel?
Känns liksom bara när jag springer och inte annars. Yttre delen av knävecket. Och så lite ner i vaden.
Jaja..trots besvären var det ändå ljuvligt att komma ut på en runda oh liksom barakänna att man lever..
Jag , andningen, naturen, luften, marken, stegen, musiken.
 
Kommentera 4 st

För bövelen! Var humana!

2015-09-04 | 19:28:53 | Egocentrerat&Vardagligt, Krönika/Politik/Tankar,



Skänk pengar till Radiohjälpen ! Bara gör't! 
För bövelen! Vi är alla.. ALLA människor och bor på samma planet. Vissa av oss har haft sån jäkla tur att födas och bo där vi gör tack vare att våra förfäder för länge sen Vandrade..INVANDRADE hit. Var glad och tacksam för det och var ödmjuk!
Jag mår så illa när jag ser hör och läser att vissa delar in oss i "vi" och "dom". Vidga dina vyer, öppna ditt hjärta, tänka ett steg längre. Snälla.

Börja bli källkritiska. Kär av historien. Var bättre.
Va humana . Va medmänskliga.

Använd selfietummen , öppna swisch och skänk valfritt belopp till Radiohjälpen nr 9019506 och skriv FLYKT i meddelandet.

Vidare...

Jag undrar.... Hur många av er som delar bilder där en invandrare/flykting och pensionär och deras inkomster jämförs med varandra och erat syfte med bilden är att påvisa att invandraren enligt er lever ett liv i lyx med "alla" pengar de "bara" får och pensionären är utfattig .. Hur många av er har frågat pensionären om det är den jämförelsen de vill ha? Om de vill att vi ska tycka extra synd om dom genom att jämföra dom med en annan utsatt grupp?
Jag pratade med en så klok 91åring igår, mitt jobb ger mig många fantastiska möten med så många fantastiska människor, och hon slog väl huvudet på spiken .. " jag får så lite pension, varför ska dom ha så mycket? Ja politiker direktörer och sådana alltså. Vissa tjänar fantasisummor på ingenting "

Jämför inte svaga grupper med varandra . Se uppåt! Det är där snedfördelning sker.
Kommentera 2 st

Jag har älskat varenda sko...

2015-09-01 | 18:54:57 | Krönika/Politik/Tankar, Outfits och Garderoben,

Dagens outfit..mest legat och kvidit i soffan med mensvärk from hell medan regnet öst ner utanför...men vi var tvungna att åka och handla en sväng så bytte ut vetekudden på magen mot klackar en stund...Comfychic det där..sweatpants+klackar .
 
Har ju glömt posta min senaste krönika här på bloggen..visserligen två veckor sedan den publicerades i tidningen nu men men..innehållet är inte jätteinaktuellt. Tror och hoppas september likt förra året kommer bjuda på en del varma dagar den med..
Så här kommer den:
 
"Över halva augustihar passerat och man skulle väl kunna säga att sommaren lider mot sitt slut, men det känns ju än sorgligare att säga det i år när det känns som om att sommaren precis har kommit. Så jag tänker inte ägna denna krönika till att skriva om kommande höstmode. Nej jag hänger kvar vid sommaren, denna fullkomligt magiska tid på året och jag kommer använda mina sommarklänningar och öppna sandaletter tills det att jag väl nästintill riskerar kallbrand.

Sist vi hördes satt jag på tåget upp mot Stockholm med överpackad väska och en medvetenhet om att den skulle vara än fullare vid hemfärd. Men jag lyckades faktiskt använda allt i väskan och JA det blev några nya klänningar...och skor.

Jag tror inte jag överdriver, antagligen underdriver, om jag säger att det har blivit tjugo par nya skor denna sommar. Och ja det känns aningen galet just när jag skriver ut det så där. Men vet ni vad? Jag har faktiskt se till att använda de flesta. De har inte stått och samlat damm och pollen , nej de har fått känna på asfalt, kullersten och jordiga parkstigar och en och annan vattenpöl. De har fått gå på bio, på restaurang och struttats runt på i huvudstaden, Göteborg, Skövde, Hjo, Töreboda och självklart här i Tidaholm. De har även fått ligga i cykelkorgen de få ljuva sommarnätter som det varit varmt nog att susa genom stan på cykeln endast iklädd en vacker klänning.

Jag har älskat varenda sko och vissa av dom har fått beröm när jag stått i kön inne på Netto eller när jag gått över torget. ”Åh vilka fina skor!” har kvinnor i olika åldrar så glatt och genuint kommit fram och sagt och det har fått mitt skogalna hjärta att göra klackbeklädda voltrar.

För det är härligt med komplimanger. Både att få dom och att ge dom och se att man kan göra någon väldigt glad bara genom något så enkelt att berömma hen för kläder/stil/look. Jag försöker göra det så ofta jag kan till både nära, kära och främlingar. Jag som levt och verkat inom sociala medier i snart 10 år vet hur mycket elakheter som sprids och hur mycket plats just de där dumma kommentarerna får ta, att det är det som uppmärksammas tyvärr, när det är kärleken som faktiskt också ges som måste spridas. Så nästa gång ni ser någon ni tycker är fin eller har något fint på sig – säg det!

Men jag har inte bara köpt skor denna sommar. Nej jag har de där gråa dagarna som inte tillät någon solbränna, istället ändrat färg inomhus. En morgon vaknade jag bara så trött. Trött på vårat cerise, mörka sovrum och kände en längtan efter turkost och en mer harmonisk ”Mamma Mia”feeling.

Och grejen med mig är att när jag får en idé så där så vill jag ha den gjord NU, helst igår. Så det var bara åka till färgaffären och välja rätt turkos nyans och efter fyrtioåtta timmar och två strykningar så hade jag ett helt nytt sovrum. Så när den där hösten nu än kommer så har jag i alla fall lite grekisk känsla att mysa inne i och en ny hylla där i alla fall tio av de nya skorna får stå framme, upplysta av en vacker bollslinga i väntan på en ny fantastisk sommar."

Kommentera 1 st

Barndomsnistalgi i tshirtform

2015-09-01 | 14:04:52 | Egocentrerat&Vardagligt, Film/TV/Kändisar, Outfits och Garderoben,



Ny Bevvantischa!
Ahh blir så nostalgisk.
Beverly Hills 90210.. Lätt bästa tonårs/highschoolserien nånsin. Iaf fyra första säsongerna som Brenda var med.

Schvung back to the 90s..
Köpa FRIDA och OKEJtidningar för att få läsa Bevvanskådisskvaller.. Kanske få en Brandon eller Dylanposter..
Spendera veckopengen på stenhårda och smaklösa tuggummin som gav käkledekramp i hopp om ett nytt Bevvanklistermärke man inte redan hade. Tråkigast var när man fick på Andrea eller Steve. 
Fyllda VHSkassetter med avsnitt man såg om och om igen. 

Minns att mamma en gång fick ringa och beställa just en Dylan/Brandontshirt till mig från baksidan av en OKEJtidning och att det var ett sånt där dyrt 071nummer. 
Såna där nummer man ibland med kompisar i hemlighet ringde från en telefonkiosk och låtsades vara nån annan.
Haha.. Ja ljuva lilla barndom <3
Kommentera 2 st