GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

livskvalité just nu

2018-06-27 | 21:54:56 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
 
Efter jobb midsommardagen, söndag och måndag så har jag  varit ledig tisdag och onsdag och så hima lyxigt kom högsommaren tillbaka nu med 26-27 grader så det har blivit 2 underbara lata dagar med många soltimmar varvat med poolplask men även några svettiga och väldigt flugiga löprundor samt att jag och Stefan burit bort välfigt många tunga , provosoriskt lagda stenplattor från framsidan..om man nu kan kalla 5 års placering av plattorna för provosoriskt..? Hmm..
Men imorgon kommer några snickare och äntligen skall en altan på framsidan byggas så att vi kan njuta av kvällssolen på annat sätt än att trängas på trappen.
Och till våren kommer en dröm gå i uppfyllelse då även en "amerikansk" veranda kommer byggas.
 
Nåväl, imorgon väntas ett långt jobbpass igen och jag ska även knyta ihop lite med företaget vad gäller jobb..för sen ..sen är det fem vecors semester som väntar och det börjar med att jag återvänder till Grekland på fredag med min allra bästa vän.
Underbart!!
 
Och i år ska jag verkligen ha semester. Jag tänker inte avbryta för familje eller bröllopsplåtningar då och då som jag gjort senaste åren när jag varvat "vanligt jobb" med företaget. Jag har sagt nej till allt sånt i år.
Tecknings/illustrations/konstjobb tar jag mig an hela året för det är mer fritt, det kan jag sitta med på natten eller tidig morgon eller lite då och då.
Men nej i år handlar allt om välmående, stressa ner och av, paus och bara ha det gott. För nog är det det som jag värderar mest här i livet - välmående, ledighet, lugn..namaste.
 
Kommentera 3 st

det var ju ren tur att jag föddes svensk..i Sverige . Tur.

2018-06-24 | 20:22:44 | Krönika/Politik/Tankar,

 
Där sitter jag i Sveriges färger och försöker få min nordiska bleka hud att bli brunare,  men det är inte solglasögonen som gör mig mörkrädd utan all jävla rasism som sprider sig och bara blir värre, större och mer påtaglig överallt i samhället.. nu så tydligt över Jimmy Durmaz som kämpar , fightas och spelar för Sverige  i VM, som bär landslagströjan med stolthet och säkerligen gör mer för Sverige än nån endaste rasist nånsin gjort...

Jag möter dagligen rasister i mitt jobb och i deras kundkorgar ligger utländska lågprisvarianten av en vara  istället för de svenska  lite dyrare ty deras ”patriotism” har en gräns som heter snålhet tydligen.

Jag har räknats som svensk sen dagen jag föddes. Lucky me att få födas bo och leva i det här landet. För ja det är vad det handlar om - tur. Inget annat . Inget jag kämpat för eller förtjänat eller äger. Tur.
Var tacksam att du haft den turen och var ödmjuk inför detta faktum. Snälla.
 
 
Och med bara månader kvar till höstens riksdagsval och risken att största partiet blir SD..ja då kommer vi sannerligen behöva alla JImmy Durmaz vi kan få som kämpar för ett öppet Sverige för ALLA.
Kommentera 0 st

Önskar er alla en fröjdefull Midsommar

2018-06-22 | 11:30:50 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Ja i den bästa av världar hade ju bilden ovan varit en sanningens bild för dagen , men nej hallå det är ju Midsommar, värmeböljan är över som sig sedvanligt bör denna afton så det blir varken midsommarbad eller bikini eller poolhäng.
 
Men äsch. Midsommar för mig handlar mest om att bara ha det gött. Inga krav inga måsten. Om man har turen att vara långledig bara en helg att softa, läsa, äta mat och rester i flera dagar.
Jag är inget för storfester och massa femkampsståhej denna helg.
 
Vi ska på midsommarlunch hemma hos mina föräldrar och det slog mig vad det ändrats. Förr var just midsommar en sådan helg som det faktiskt, i barndomen, i tonåren och ja upp i vuxen ålder som det knöt sig lite i magen på grund av pappa och alkohol och ovetskapen om hur det skulle bli..
Nu så umgås vi och han dricker totalt alkoholfritt och då menar jag 0,0% och han har nu 2,5 års nykterhet i sig.
 
Resten av denna midsommarafton kommer spenderas hemma med katterna, med Stefan och så kommer min bästa vän hit. Bara härligt häng, snickesnack, drinkar, musik och plockmat.
Det blir perfekt.
 
Hade så gärna bara startat denna midsommarafton med en löprunda och insupit grönska och svensk sommarnatur, men en förkylning knockade mig totalt och från ingenstans i början på veckan..så nässpray istället.
 
 
Önskar er alla en glad, skön, fröjdefull Midsommar utan massa krav, stress, press och måsten. Njuuuut!
 
Kommentera 2 st

vilka är det som känner sig kränkta egentligen..och varför?

2018-06-17 | 20:12:00 | Krönika/Politik/Tankar,

 
 
 I fredags var det studentdags här i Tidaholm och det har uppmärksammats här och var i media bl a av Stina Wollter på instagram och det är inte på grund av några exceptionellt lyckade studenter som med all rätt skrålat "fy fan vad vi är bra" utan istället är det av allt annat än lovande åsikter som Tidaholm hamnat i blickfånget....dock är det ju inte på något sätt bara här dessa jäkla åsikter florerar.
 
Det är alltså en skylt på ett studentflak som hamnat i fokus. Texten löd : "Hälsade på en feminist igår rättegången hålls nu på måndag".
 
Och efter detta har Stina möts av en jöäkla massa ilska och hat efter att hon protesterat mot det och jag har även sett så mycket uttröttande på t ex Facebook och lokaltidningens rapportering av det hela. Samma gamla tröta och nötta ord om att folk är så lättkränkta och att lite måste man tåla och man måste ju få skämta...
 
Och visst ska man väl kanske kunna skämta om ”allt” ( eller kanske faktiskt inte?) men sen ska man väl också fråga sig och andra varför just behovet finns att just försöka skämta bort/ förringa/ göra sig lustig över vissa saker och ämnen och om det verkligen är ett skämt eller i grund och botten en åsikt..
Ni som i tid och otid skriker ”lättkränkt ” när det blir en protest kring ett lustiggörande över #metoo och en övergreppskultur och strukturer.. är det i själva verket inte ni som känner er kränkta för att ni vet om att ni utgör en del av problemet och faktiskt kanske håller på med beteenden som inte är ok, medvetet /omedvetet?
Vad är det som blir jobbigt i just din vardag över att det aldrig ska vara ok skicka dickpics, tafsa, komma med sexuella anspelningar och förslag eller få nån känna sig skyldig att ställa upp på sexuella tjänster/gentjänster om inte den andra parten klart och tydligt sagt ja ? 

Är det så svårt att se samband mellan så kallade ”oskyldigt skämt” över vad man får och inte får göra med en tjej och den syn som faktiskt existerar hos många (män) vad de tycker sig ha rätt att göra med och mot en kvinna oavsett vad hon själv tycker? Likaså alla kvinnor som också tycker att lite ska man väl tåla.. varför? Varför ska vi det? Varför?

VARFÖR?

Reflektera och begrunda. Ifrågasätt både ditt egna och andras beteende och varförvarförvarföråterigenvarför vissa saker är norm .? Att t o m en så ”simpel ” grej som att män tycker de ska hålla upp dörren åt en kvinna nånstans bottnar i en syn att kvinnan setts som så svag att vi inte ens klarar av en dörr sen kvittar det om det är av ren ”hyfs” och ingen mer tanke med det.. men det kommer nånstans ifrån.. 

Och ni som tyckte den där studentflaksskylten var just oskyldig och kul och tycker det finns värre problem i samhället att ta tag i som just gruppvåldtäkter ( läs mellan raderna att det allt som oftast enligt dessa möänniskor bara är invandrares fel)...tror ni att de som gruppvåldtar tyckte skylten var fel eller  hmm kul? 
Kanske ska vi börja på den ”oskyldiga ” nivån så att den väldigt icke-oskyldiga minskar och inte utvecklas..? För de där som faktiskt våldtar på riktigt, tror ni inte att de också har setts som just oskyldiga små tonåringar en gång eller rent av fortfarande är tonåringar?

 
Kommentera 0 st

SATC 20 år

2018-06-17 | 12:28:04 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
 
Den 6 juni var det 20årsjubileum för Sex and the City. Och ni som följt min blogg och mina isntagrams genom åren vet ju om min enorma kärlek, respekt och vördnad till denna serie. Och ja de känslorna avtar inte. Jag ser fortfarande om den flera gånger om året. Det är vad jag sätter på på mina gräsänkekvällar...eller när jag inte vet vad sjutton jag ska kolla på..som jag ser när jag är glad så väl som nere. Ja det är på i skrivandes stund till och med via repriser på Tv3. Det allra sista avsnittet dessutom.
 
Ovan ser ni några av mina SATC-tavlor/bilder vilket är mina mest populära produkter jag säljer som prints/original/beställningar till privatpersoner via instagram och min hemsida www.avanna.se utöver personliga porträttbeställningar.
Kommentera 0 st

det är ganska lätt att ha det gôtt

2018-06-11 | 21:48:00 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Jag sms:ade med min bästa vän nu under kvällningen och ville bara beskriva för henne vilken ganska så övergöttig måndagseftermiddag och kväll jag har för mig själv medan sambon jobbar sena skiftet denna vecka. För det slog mig medan jag beskrev det att det var just det som det var: Så himla simpelt men ack så jäkla livskvalitétsförhöjande i sin fantastiska vardagsrealism.
 
Jag kom hem vid 16tiden efter en småt kaotisk dag på jobbet. Slängde bh:n direkt och på med de allra slappaste byxor och ett enkelt baslinne och håret upp i slarvebulle.
Öppnade altandörren och lät den 18gradiga småkyliga temperaturen friska upp inneluften och så drog jag fram mopp, rengöringasprodukter, wettexduk, kökssvamp och annat och satte igång att storstäda..för vem har väl orkat göra det ordentligt under värmeböljan som varit?
 
Och i 2,5 timmar svabbade, skrubbade, moppade, torkade, dammade, sög, gned och putsade jag, till tonerna av Sheryls Crows första plattor och mitt egna gnolande medan regndoft blandades med Cif lemon.
Jag hällde upp ett glas rött och gjorde mig sedan en stor pastagratäng som lät sig väl gräddas i det nystädade köket medan jag till slut tvagade mig mig själv.
Och sedan slevade jag upp en riklig portion på tallrik, tog vinglaset och satte mig i soffan och bestämde mig för att ge serien Nashville en chans.
 
Och här sitter jag nu kvar och talar litegranna för mig själv med en southern accent, drömmer om en amerikansk södernveranda till huset och bara njuter...att en kan ha det så gött med så enkla medel ändå va..
Kommentera 0 st

Pooldays

2018-06-10 | 22:07:18 | Egocentrerat&Vardagligt,

(null)

(null)

(null)


Halleluja! 

Tänka sig att den fantastiska värmen fortsatt och hållt i sig. Förra helgen vart dt tropisk värme och även om jag "missat" mycket av denna ljuvlighet för att jag jobbade 7 dagar på raken och ganska långa pass så har det ju varit helt fantastiskt de timmarna på kvällarna som varit lediga och bara grejen att kunna gå till jobbet 6.45 på morgonen i lätt klänning och klackar och redan mötas av en värmevägg så tidigt...älsk på det av hela hjärtat!

Förra helgen bestämde jag mig dessutom för att äntligen införskaffa mig en pool. Drömmen är ju en riktig swimmpingpool som man kan simma några längder i, nåt snyggt altandäck till det osv.. men nu är jag tills vidare sååå. Öjd med denna uppblåsbara på. Ästan 4 meter i diameter jag köpt..som visserligen var smått kaotisk att få upp , men med lite (mycket) hjälp från föräldrar och svärföräldrar ronar den nu i trädgården och som jag njutit..njuter!

Och det har varit extra härligt att efter helgens svettiga löprundor bara slänga sig i vattnet och svalka av. 

Livet alltså - woohoo!1
Kommentera 0 st