GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

det var ju ren tur att jag föddes svensk..i Sverige . Tur.

2018-06-24 | 20:22:44 | Krönika/Politik/Tankar

 
Där sitter jag i Sveriges färger och försöker få min nordiska bleka hud att bli brunare,  men det är inte solglasögonen som gör mig mörkrädd utan all jävla rasism som sprider sig och bara blir värre, större och mer påtaglig överallt i samhället.. nu så tydligt över Jimmy Durmaz som kämpar , fightas och spelar för Sverige  i VM, som bär landslagströjan med stolthet och säkerligen gör mer för Sverige än nån endaste rasist nånsin gjort...

Jag möter dagligen rasister i mitt jobb och i deras kundkorgar ligger utländska lågprisvarianten av en vara  istället för de svenska  lite dyrare ty deras ”patriotism” har en gräns som heter snålhet tydligen.

Jag har räknats som svensk sen dagen jag föddes. Lucky me att få födas bo och leva i det här landet. För ja det är vad det handlar om - tur. Inget annat . Inget jag kämpat för eller förtjänat eller äger. Tur.
Var tacksam att du haft den turen och var ödmjuk inför detta faktum. Snälla.
 
 
Och med bara månader kvar till höstens riksdagsval och risken att största partiet blir SD..ja då kommer vi sannerligen behöva alla JImmy Durmaz vi kan få som kämpar för ett öppet Sverige för ALLA.
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: