GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Alltid detta dilemma kring vad man ska ha på sig eller inte..

2007-03-31 | 17:45:38 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1197


Ok promenad avklarad med underbara mammi.
Tonfiskssallad uppäten.
Inne på andra drinken.
Bestämt mig för att gå iväg på Premier LeagueätaupptipslappenÖlhemmafesten...
Men kläder? Det har jag fan inte bestämt!
Varför ska magen alltid kännas extra putig och svullen och gasig när jag ska välja outfot för fest?
Varför kan jeans och t-shirt annars kännas så himla fräschfräscht och snyggt , men helt plötsligt i sådana här lägen kännas sunkigare än sunkigast?
För kallt för linne, för varmt för tröja?
Jacka?
Skor?
Vad?
GAHHHH!

Behöver en tredje drink och en kopp te...huh?
Kommentera 13 st

Familjära lördagen de luxe with many decisions to go!

2007-03-31 | 14:53:49 | Vardag,

Ojoj vilken trafik det varit här idag!
Först kom mamma, fräsch som en ros, och skulle hjälpa mig att slinga håret, och på sitt alldeles egna speciella sätt lyckades hon samtidigt sortera vårat tvättberg, städa diskbänken, röja undan skräp och få allt att se skinande rent ut samtidigt som hon drack kaffe, lyssnade på mitt snack och blandade till hårfärgen.
Pappa var också här en sväng och pussade på mig på pannan och sa att jag var söt.

Efter det kom min bästaste bror ( ok, har bara en bror, men han är bästast) med sin flickvän. Hon köpte två halsband utav mig och jag bjöd på kaffemedvarmmjölkochkanel.
Mitt i det besöket kom svärföräldrarna med lite muffins och knäckebröd och batterier.

Nu dricker jag en Tequila Rose och försöker bestämma mig för om jag ska gå på fotbollssölparty, bestämma outfit till det, bestämma mig för pizza eller sallad samt grön eller blå ögonskugga..gaaahh! Decisions Decisions Decisions!
Och jag ska ju hinna med promenad också!
Kommentera 5 st

Det bästaste sättet att starta en ny oskriven dag är ju med kärlek!

2007-03-31 | 11:25:47 | Lyx,

146310-1196

Nu har jag kommit på anledningen till min nyfunna förälskelse till just lördagsförmiddagar - dte är ju den första morgonen på nästan en hel vecka som jag och Stefan vaknar tllsammans och gosar och skrattar istället för att jag yrvaket säger Hej då till en suckandes Stefan som trött ska åka iväg till jobbet halv sju.
Det bästaste sättet att starta en ny oskriven dag är ju med kärlek!

Och en underbar frukost naturligtvis...Min sådan idag består av fruktsallad gjord på honungsmelon, jordgubbar, banan och clementine samt lite lite päron/ingefärayoghurt. Två Havreknäcke med ost och gurka samt en kaffemedvarmmjölkochkanel.

Dessutom lite bläddrande i min nya Marian Keyesbok som kom med posten igår. Dock fanns inte den där boken som min mentor rekommenderade på bokhandeln här i stan..så den måste jag beställa eller åka iväg till annan stad och köpa...kanske i Göteborg nästa helg! Ty jag och Stefan ska fira påskafton i Götet och bo på hotell och gå på Suffocationkonsert.

Ska bli så underbart!
Kommentera 15 st

Så om mode och den branschen är ytlig har filmen fångat det helt och hållet...

2007-03-30 | 23:07:26 | Lyx,

146310-1195



Nyss hemkommen ifrån en mysig kväll hos mina föräldrar. Stefan är och rollspelar och jag vet inte när han kommer hem..buhuhu..
Menmen en bra kvinna reder sig själv.

Det blidde inget slingande av mitt hår hemma hos mamma, vi tar det imorgon istället. Vi orkade inte riktigt börja böka med det efter att ha gosat ner oss i soffa och fåtölj med te, Martinis, vindruvor och påskgodis samt två filmer. Dessutom hade jag nästan konstant någon av katterna i mitt knä eller i famnen och eftersom jag träffar dem så sällan vill jag verkligen passa på att sitta still med dem när tillfälle ges och inte rusa upp och ner för att skölja ur färg i håret.

Hmm, vet inte riktigt vad jag ska tycka om Djävulen bär Prada som film. Boken sträckläste jag en lördag-söndag och jag älskade den. Och även om jag inte brukar jämföra boken vs filmen i vanliga fall får jag nog erkänna en viss besvikelse här ändå. Handlingen kom inte igång - om det ens fanns en handling i filmen? Karaktärerna hade ändrats och vissa fanns inte ens med - hadde så gärna velat se den där snubben som ofta är med i boken som tvingar Andy att sjunga innan hon får komma förbi och in med sitt passérkort. Miranda Priestly var inte heller likadan som i boken och inte heller Andys pojkvän Nate. I filmen missar de dessutom mycket av Andys egentliga identitet och den lilla förvandligen som sker...
Så om mode och den branschen är ytlig har filmen fångat det helt och hållet...för djupheten i boken är helt borta.

Sedan började vi titta på en av mina favvisfilmer - Sweet November, med Keanue Reeves och Charlize Theron...men jag gick hem när mamma, sötisen, somnade.

( På bilderna syns dels tortelinin med ädelostsås samt tacotallrik som jag lunchade på Stadshotellet - mumma!
En bukett rosa rosor som jag fick utav mamma efter att ha stått och suckat och önskat mig en klänning som ser ut precis som rosorna...för visst vore det en dröm?
Jordgubbar och choklad och blåbärsmuffins.
Samt de Neutrogenaprodukter jag köpte på Apoteket
och Modeboken jag köpte på bokhandeln - 40% på reapriset!)
Kommentera 11 st

Fast om jag ska vara lite seriös också beträffande outfits...

2007-03-30 | 17:24:57 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-1194

Så här har jag egentligen sett ut idag...papperskjolen fick stanna hemma när jag gick till Stadshotellet och åt lunch..hade först på mig min tuffa Venom t-shirt, men sedan bytte jag om till helsvart v-ringad t-shirt.

Mina gråa stuprör från H&M blev väldigt flammiga här och var efter första tvätten, men jag har bestämt, med hjälp av mamma, att det bara gjorde dom snyggare.
Dessutom blev det utomhuspremiär idag för mina nya platåklackar med vristrem från Din Sko..ok lite skoskav på lilltårna ty jag körde utan strumpa i..men det var det värt - I love them!

Och den bruna fejkskinnjackan ( H&M) fortsätter att vara en given favorit!
Kommentera 19 st

Paper bag waist eller Paper Waist? Skillnaden mellan mig och riktiga fashionistas...

2007-03-30 | 16:00:37 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

Har de senaste veckan snappat upp på olika riktiga modelbloggar att det nu finns en kjol av ett snitt som kallas
" Paper Bag Waist"..även om jag tycker att det låter mer rätt i munnen att säga " Paper Waist Bag"..but that is my humble opinion..så är jag ju ingen riktig fashionista heller ty - ja jag ratar fortfarande ballerinaskorna - skitsnyggt på andra, men jag finner ingen attraktion alls..

Sen verkar det även bland fashionistas råda bikinikalabalik. I massor av bloggar råder det bikinitema, bikinijakt, sökandet efter den perfekta bikinin 2007 till den perfekta beach bodyn av samma årgång...
Bikini är ett sådant där "plagg" som inte existerar i mitt huvud förrän den dagen då jag faktiskt lägger mig i en solstol i mina föräldrars trädgård...det är inget plagg jag suktar efter, drömmer om eller planerar att köpa ( för fy sjuttsingen vilket tråkigt köp!)

Nej antingen använder jag en fem år gammal bikini som luktar byrålåda eller så går jag till Statoil och hoppas att Sommarens "gratisbikini" med någon tjejtidning duger någorlunda bra.
För ja..när jag väl ligger i solen är det bara i en trädgård och aldrig någon solsemester eller någon strand och jag har inte kroppen till den perfekta bikinin heller...

Men i alla fall, så tänkte jag i alla fall testa den här nya trenden med Paper Wai...Paper Bag Waist, och visst! Den känns helt Ok faktiskt! Ganska så bekväm, om än lite skör kanske.

146310-1193
Kommentera 29 st

Tomatpuréfejs eller stiff nipples till lunch?

2007-03-30 | 10:54:11 | Vardag,

Ojoj pust frust stånk pånk flås dås ujujuj..
Nu är jag hemma efter en löprunda på 6 km...eller nåväl jag gick nog 1,5 km i början som uppvärmning...ujuj...Nu är jag rödare än en purfärsk tomatpuré, kokt som en augustikräfta och slut som en platt tandkrämstub...

..så här kan jag ju inte se ut när jag om dryga timmen ska äta lunchbuffé på Stadshotellet!
Gahhh!

Isdusch nästa!
..så kanske jag ser sval men het ut på samma gång sen, med stiff nipples...haha.
Kommentera 6 st

Knäckebrödsfrosseri

2007-03-30 | 09:06:01 | Foto/Fotografering,

146310-1191

Fredagsmorgon med fortsatt nice weather och utsövdhet. Ja jag skulle egentligen ha gått upp innan sju och tagit mig en joggintur och promenad , men jag bestämde mig för att sova lite längre ty sömn är också viktigt för kropp, själ, hälsa, hy och vikt....eller jag bestämde mig för detta efter det att jag hade vaknat och insett att jag visst hade somnat om...

Så jag har ätit frukost nu - attans vad gott knäckebröd med ost kan vara då! Och funderar på att ta joggingturen om en liten stund istället. .Ja, ja så får det bli.

Idag ska jag och Stefan luncha på Stadshotellet - Spenatfyllda tortellini med ädelostsås samt Tacobuffé står på menyn och det ska bli gott och mysigt!
Senare ikväll ska jag hem till mamma och mysa och pysslas om och gosa med katterna och titta på Djävulen bär Prada, som jag ju fick av Stefan härom veckan när jag var ledsen. Dessutom ska mamma slinga håret på mig!
Bortskämd? Jag?..

...hmm ska jag ta ett knäcke till....
Kommentera 8 st

Den personliga skymningen...

2007-03-29 | 23:20:04 | Foto/Fotografering,

146310-1190

Min skymning ikväll.....himlen kan ha många färger...både verkliga och de man bara ser själv...
Kommentera 11 st

En Magnum för bara 3 kronor - det är glassiiiiiiiiigt

2007-03-29 | 21:14:53 | Foto/Fotografering,

146310-1189

Tog en promenad med mamma förut ner till kyrkogården där Mormor, Farfar och Farmor ligger begravda..och nu har även M en sista viloplats där.

Vi planterade om på Mormor Elsas grav, med nya blåa och gula blommor och mamma gjorde så fint. Jag tycker om att vara vid Mormors grav. Minns ingenting utav henne, men har alltid känt en viss närhet ändå. Så ibland har jag satt mig där vid hennes gråa sten med vita duvan på, när jag varit riktigt ledsen och bara varit. Sökt tröst och lugn. Just nu är jag och min älskade mamma i samma åldrar som hon och Mormor var när mormor gick bort...vet faktiskt inte var jag skulle ta vägen eller hur jag skulle klara mig om det hände mamma någonting. Hon är ju min ängel.

Innan vi gick dit så köpte jag en av de nya Magnumglassarna på Statoil - den med mörk choklad. Den var väldigt god och framförallt billig ty jag betalade med en tjuga och fick 17 kronor tillbaka...
Dock var det mest chokladen jag ville åt, när det bara var vaniljglass kvar så tröttnade jag och slängde den...gjorde ju inte så mycket när den bara kostade 3 kronor.

Till kvällsmål har jag avnjutit en rostad macka med ost och avocado samt en smooth smoothie gjord på frysta jordgubbar, 2 yoghurtsorter, 1 banan, apelsinjuice och krossat linfrö - finns ett glas kvar till frukost imorgon! Den tänker jag inmundiga efter förhoppningsvis en tidig joggingtur.
Kommentera 7 st

cos everything will flow...

2007-03-29 | 15:04:31 | Foto/Fotografering,

146310-1188
Denna dag är mycket härligare än gårdagen på många sätt och vis.
Förmiddagen idag spenderades tillsammans med bästaste Karin och en skön och solig skogspromenad.
Karin är så bäst på så många vis.

Bölderna på kinden har läkt ihop ganska så fint och har bara blött en gång hittills och även om jag fortfarande väger (för) mycket så känner jag mig inte tung i kroppen eller det där äckliga krypandet idag.

Jag är nyss hemkommen efter ett underbart samtal med min nya mentor - Christina. Jag tycker så mycket om Christina, allt med henne är bara härligt. Igår, när vi bestämde att träffas idag, så gav hon mig en uppgift. Den bestod av att idag, på morgonen, skriva en flödestext på tre sidor.
Jag skrev, om än inte tre sidor, men ack så väl en flödestext som bara kändes så bra när jag skrev den - flytet, tonen, språket, tanken - ja det mesta...Det bästa var att Christina skrattade när hon läste och sa " Anna, du kan ju det här"....När Christina säger sånt så suger jag åt mig ( och jag hoppas att om du Christina läser detta inte tycker detta var jobbigt).

Jag är verkligen peppad att ta tag i skrivandet nu, som legat på is så länge...jag har lite planer på G, redan minsann, hihi.

Nu ska jag mumsa i mig den tonfisksallad som Stefan köpte med sig hem till mig förut på sin lunch. Sen ska jag gå till bokhandeln och köpa mig en bok, som Christina tipsade mig om..som man gråter av, men ändå känner hopp efter läsningen. Det låter utmärkt.
Kommentera 17 st

Naken

2007-03-29 | 09:44:28 | Egocentrerat&Vardagligt,

Jag tog nyss en serie "nakenbilder" på mig själv...ty jag är fotograf i hjärtat och solen lös in som guld i hallen från vardagsrummet och naken hud i gyllene ljus är vackert i mina ögon och genom linsen.

Och då insåg jag;

Att jag är ganska så fin naken. Jag ser helt ok ut faktiskt, nästintill vacker på många sätt.

Nakenheten har aldrig varit ett problem för mig.
 
Nej, det är den påklädda vardagens ideal jag inte klarar av.
Kommentera 24 st

Pinuppadrömmen

2007-03-29 | 08:48:03 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1187
Gick igenom gamla bildarkivet och fann dessa två bilder, på mig själv - av mig själv, där  jag väl försöker mig
på min version av Rita Hayworth/Marilyn Monroe/Dita von Teesestilen...ja det bor allt en liten lömsk pinuppa och vamp inom mig som drömmer om Hollywoods strålkastare, röda mattan, pälsar,  tryffel och exklusiva praliner serverade med champagne på ett stort hotellrum helt inrett i vitt och guld.

Fast jag gillar inte champagne...så det kan vara Champis eller Pommac istället...i en Dom Perignonflaska..bara för att bevara illusionen.
Kommentera 11 st

en portabel liten radio med taskig sändning och det underbara kluckandet av vågskvalp...

2007-03-28 | 21:47:52 | Foto/Fotografering,

146310-1186

Den trista känslan i kroppen fortsätter...trots promenad med mamma som bjöd på statoillatte och varma ord som "älsklingen", "gumman" , "lilla Anna"... så grät jag...jag grät när hon ringde på dörren för att bölden på kinden sprack och började blöda, jag grät under promenaden för jag kände mig liten och dum och tyckte synd om mig själv, jag har gråtit och haft panikattacker sen jag kom hem...har sovit lite granna och brytit ihop var gång jag försökt ta mig mot köket för att ta mig något att äta.

Har inte varit sugen på något alls...och kroppshatet har bara flödat, för visst var jag tvungen att ställa mig på vågen och visst visade den mer än på ett halvår och det trots promenader på 1,5 mil idag plus minimalt matintag ( frukosten + en banan och 2 knäckebröd vid tiofikat i skolan)...samtidigt som jag ju vet att man inte går ner bara så där *knäppa med fingrarna* och att sluta äta är det sämsta man kan göra och framförallt det sista jag vill göra.

Mamma tycker jag äter alldeles för mycket fibrer, jag tycker att jag äter alldeles för onyttigt vilket jag också tycker att viktuppgång samt den dåliga hyn vittnar om...
Men nu, efter klockan nio på kvällen...som ju inte är någon bra tid att äta på, har jag fått i mig en latte, en smoothie och en Nutrilette Brownie.

Försöker hålla mig lugn...fokusera tankarna mot den där lugna platsen jag skapat i huvudet...

Det är jag och mamma på några klippor vid Vätterns strand, en varm sommardag, och vi lyssnar på sommarpratare på en portabel liten radio med taskig sändning och det underbara kluckandet av vågskvalp...
Kommentera 21 st

Glassfrestelse...

2007-03-28 | 18:42:46 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1185

Dumt av mig att rita saker jag är lite småsugen på och istället  blir alldeles galet sugen på!
Ge mig glass i olika smaker med grädde kola- och chokladsås, strössel och ett little cherry on top!

*Morr* såg nyss reklam för Cubus...snygga Tees som jag vill ha *morr*
Kommentera 7 st

Åhh...vilken solig, men ack så äcklig dag!

2007-03-28 | 16:09:39 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1184

Näe jag känner mig inte alls bra idag...allt känns krypigt och grusigt.
Jag har ingen matlust alls, viket inte är likt mig, vilke resulterar i att jag inte kommer på eller tar mig för något att äta, vilket inte är likt mig...och eftersom jag inte äter så sjunker mitt blodsocker och med det humöret och jag gråter just nu för minsta lilla och tycker bara att jag är än äckligare och bläigare än vad jag kanske är normalt...huh?

Konstigt att jag kan tycka jag är tjockare när jag inte ätit nånting...

Sen är det det "bölderna" i nyllet...spacklar över dom så gott det går när de ständigt vätskar sig och spackel på spackel kliar i solvärmen och ansiktet känns bara genomsnuskigt knastrigt, men vått...blä.

..jaha,,,nu blev jag sugen på en sak att äta...Budapestbakelse...för fan Anna! Bli sugen på spagetti eller nåt normalt!...Smoothie och mackor skulle kunna gå...men näe...jag skulle ju dra ned på brödet ju.
Typiskt, bara för att jag inte ätit skriker magen efter vad som helst...som är onyttigt...vilket ju inte heller är bra.
Hatar att känna den här otrivselkänslan i min egen kropp.
Åhh...vilken solig, men ack så äcklig dag!
Kommentera 7 st

In desperate need of some Glamourflage

2007-03-28 | 07:50:54 | Smink, Hudvård, Skönhet,

146310-1183

Uhhhh....känner mig allt annat än fräsch denna morgon...borde ta en dusch och jobba med sminket  en halvtimme nu innan jag ska iväg till skolan...men jag drar mig för det hela..uhuhhhhh...
Bölder på kinden och i ögonbrynet, gaser i magen och känner mig uppsvälld, blä.
Försökte bota det hela lite med en nyttig och fiberrik havegrynsgröt med hallon och banan samt en rostad dubbelmacka med ägg och ost...men det kändes ju torrare än en Arne Hegerforsordvits och inte alls msyigt...uhhhh...Inte ens två koppar rött te med blåbärssmak hjälper...

Nej vad jag skulle behöva är lite rosa fluff och lyx i form av tvålar pch talk och puder och lotions och ögonskuggor och nån magisk concealer.....Hittade en massa rosa fluflyx på Eleven nyss...och som det stod på deras sida

" Ingen sminkväska är komplett utan lite rosa"


Visdomsord av hög kvalité people!
Kommentera 9 st

release me

2007-03-28 | 00:17:48 | Musik/Böcker,

Åhhh!
Jag hittade den!
Låten som jag tycker verkar helt underbar som är med i en viss reklamfilm på tv...nu hittade jag den på youtube!
En svenskt band vid namn Laura, woohoo!


Jag tillägnar detta inlägg till min Pappa, som också gillar låten...mamma gör det inte. Men jag gillar mamma...och pappa.

http://www.youtube.com/watch?v=NjQXMZe2ouk
Kommentera 7 st

Grillat är godast..på en tisdag

2007-03-27 | 21:57:50 | Foto/Fotografering,

146310-1182
Mmmm!
 
* Ostfylld Vegoschnitzel
* Gogreen bönblandning med kikärtor, borlottibönor och vita bönor
* Gurka
* Tomater
* Peperonis
* Majs
* Rödlök
* Lågkalori Potatissallad

Mmmm!
Kommentera 6 st

mindre professionellt att visa halva röven och stringtrosorna

2007-03-27 | 19:50:45 | Foto/Fotografering,

146310-1181146310-1180
Efter min promenad ringelden runt ( 6 km promenadstråk runt stan) så drog jag med mig Stefan ut en stund efter han slutat jobbet. Det var ju helt underbart kanonväder ute - mycket varmare än igår kändes det som då det blåste mindre. Jag gick till och med i kortärmat en lång stund under min promenad..ahhh LOVELY!
I alla fall, när jag och Stefan strosade runt passade jag på att fotografera lite...kände mig nästan..eller lekte en stund att jag var "professionell" fotograf när jag gick klädd i svart hoodie, baggy jeans, vita converse som inte är converse ty de är köpta för 99:- på ICA Maxi , samt stora svarta solbrillor och kameraväskan med alla objektiven...dock var det väl mindre professionellt att visa halva röven och stringtrosorna när jag satt på huk vid åkanten och brände av lite krokusbilder..

Jag fick en smått berusad äldre kvinna på mig ett slag medan jag fotade, som undrade varför jag fotade och om jag skulle måla av mina fotografier sedan...för hon var själv en nyinflyttad oljemålare med nyfödda kattungar...och en stark spritandedräkt....

När vi gick över torget och närmade oss affären vi skulle in i för att köpa knäckebröd så spred sig doften av grillat kött. Vi blev genast sugna, Stefan och jag , och bestämde oss för att festa till det med en grillning ikväll. Stefan köpte pepparbiffar och jag köpte Vegetariska Ostchnitzlar..God I love them...
Kommentera 9 st

Ibland blir jag faktiskt bara helt mållös och überrörd

2007-03-27 | 15:58:07 | Krönika/Politik/Tankar,

146310-1179

Alltså...jag lämnar ut mig ganska så mycket här på min blogg och gnäller och har mig, och i mina ögon, är jag ganska så osympatisk och jobbig och egocentrisk....Så därför blir jag så himla förvånad när jag var dag möts av Er läsares kommentarer där Ni skriver till mig att jag verkar så mysig, snäll, genuin och äkta. Att jag är värd att få må bra och att jag är vacker trots att jag mal på om hur ful jag är och visar upp bristningar ...

Ni peppar, ni stöttar och ni värmer..mer än ni kan ana och jag någonsin kan ge uttryck för i ord.
Ni finns, ärligt talat, i mitt hjärta - det lovar jag er, i vått och torrt, genom pmssvängningar och tjockångest.
Tack.

Det är så himla rörande att gå in på en bra blogg och hitta sig själv omnämnd, som här http://sofiaisobel.blogg.se/1174774877_stilikoner.html ..jag blir så paff och lycklig och mallig.

Eller att Sweetie nästan gjorde som en valkampanj för mig när jag var  med i Aftonbladets tävling om "Bästa Stilen".

Eller som idag, när jag på posten mottog ett grönt paket med hjärtan på innehållandes ett sött kort med en liten Barbapapafigur i från älskade Ofelia....som blivit som en systeryster för mig via bloggen.

Guld värt.
Kommentera 10 st

Soaking up the Sun med varma mackor, oh yeah!

2007-03-27 | 13:39:30 | Foto/Fotografering,

146310-1178146310-1177


Nu har jag städat balkongen lite granna, och gräsmattan av grön filt är på plats...dock så måste den klipp...ehhh dammsugas, haha. Ska sätta mig där efter 14tiden nångång när solen kommit runt hörnet och bara njuta och kanske pyssla lite granna.

Mmm, min nya "fetaost-soltorkade -tomat-tubost" var helt underbar att ha på varma mackor tillsammans med  riven mager ost, oregano, cayennepeppar och stark ketchup.. Mumma I say!

Men nu ska jag nog ta mig en promenad och fotografera lite granna...ska bara lyssna färdigt på lite Sheryl Crowlåtar först
Kommentera 4 st

och när alla vill ha nåt vill jag absolut inte ha det.

2007-03-27 | 10:21:06 | Foto/Fotografering,

146310-1176
Härligt väder idag med!

Jag lyckades visst sova ända till klockan nio och har fortfarande inte gjort mer än druckit morgonlatten och ätit en nutrilette browniebar..svarta pösiga sweatpants och grått linne med zinkpasta i nyllet i hopp om att torka ut en megaböld på kinden sitter jag här i soffan och bara degar.

Ska försöka ta mig en dusch strax och sedan ut och fotografera lite TIdaholmsvyer i hopp om att kanske eventuellt möjligen kanske som sagt...göra turistvykort av det hela med hjälp av bästaste Anneli i klassen...Men vi får se.
Nu är det i alla fall så soligt och med lite blommor och blader ute så att Tidaholmsvykort för sommarsäsongen känns mer lockande att ta än när det var snöslask ute.

Idag ska jag ixa iordning varma mackor till lunch - köpte nån ost med soltorkad tomat och fetaostsmak igår, som lät god...fast först ska jag då smälta min frukost.

Dessutom plockade jag fram min otroligt snygga gula ögonskugga från en av mina necessärer förut..från Make Up Store...ja ögonskuggan alltså, inte necessären...känns som gula ögonskuggesäsongen har börjat nu med gulkrokus och gulsolstrålar ute! Vill ha en gult nagellack också...som väl var så hett förra året...men då hade ju alla det och när alla vill ha nåt vill jag absolut inte ha det.
Kommentera 10 st

Kreativiteten kan också få lite solfnatt..bäst att klä den i hatt.

2007-03-27 | 00:05:58 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1175

Tuschteckning omgjord i Photoshop.
Kommentera 7 st

härliga tomater som skvätter rejält när du tar ett hungrigt bett....

2007-03-26 | 21:43:55 | Foto/Fotografering,

146310-1174
Mmmm, gjorde en god godleigod pastarätt till mig själv förut, ty Stefan ville äta köttfärssås på burk, som jag inte riktigt gillar alls...så till min spagetti gjorde jag en sås på
* Icas Basilikatomatsås
* Tonfisk
* GoGreens bönblandning med borlottibönor, vita bönor och kikärtor
* Majs
* Champinjoner
* Oregano, Cayennepeppar och paprikapulver


Servera med sallad, gurka, paprika och solvarma härliga tomater som skvätter rejält när du tar ett hungrigt bett, hihi.

Nu ska jag dricka en kopp grönt te med hallonsmak som jag köpe på Coop förut...Friggs teer brukar vara bra..hoppas det är lika gott som det röda blåbärsteet...
Får dock inte riktigt ihop det bara att hallonte kan bli grönt...hum?
Kommentera 11 st

låtsades att det var en paraplydrink på nån strand i utlandet...POFF!

2007-03-26 | 18:15:44 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1173

Åhh underbara massage! Det var verkligen vad jag behövde. En snäll och lugn massös, tända doftljus, avslappningsmusik och någon som knådade upp alla hårdheter och knutar och slaggprodukter (!?) i ryggen på mig.
Jag lider av ganska så övertaskig rygg och dras med en sambo som tror att nypas = massage....varför har jag inte gått till en massör förr?
Det konstiga är att hon hittade ställen jag inte ens visste jag hade ont på/ i...som vid höfterna till exempel, när hon kom  dit gjorde det urbota dumont och hon sa att jag var stenhård...så fick hon hålla trycket där i säkert fem minuter.

Andra onda spots var vid nacken där hennes tummar orsakade strålande smärta ner i skulderbladen och armarna, men o'boy vilken lättnad när hon "tryckte bort den"..POFF!
Har bokat tid till nästa måndag igen, då ville hon fortsätta med just höfterna, buken och ned mot låren...och mamma skulle betala även den sessionen.
Världens bästa mamma.

Nu ska jag bara försöka komma ihåg att dricka rikligt med vatten...hittills har jag sörplat apelsinjuice med sugrör i den underbara solen på balkongen och låtsades att det var en paraplydrink på nån strand i utlandet...
...inte för att jag nånsin druckit en paraplydrink på nån strand i utlandet.....menmen..

Bjuder på bilder med den spända buken  inklusive läckra hudbristningar och ärr efter födelsemärken...vackert ?Näe inte särskilt...but that's me..
Kommentera 24 st

Blonderingsspray och what to wear to the massage thingy?

2007-03-26 | 12:22:11 | Smink, Hudvård, Skönhet,

146310-1172
Fick den här blonderingssprayen utav min kära och ömma moder i helgen och igår kväll testade jag den...och jag ror ta mig sjuttsingen att jag är lite blondare idag! Var ganska så försiktig med doseringen så resultatet hade nog kunnat bli ännu bättre.
Dock var sprayen aningen kladdig och det sved till lite här och var, men antagligen var det i småsår och inte på själva huden eller i hårbotten. Jag efterbehandlade på eget initiativ med Schwarzkopf Colour Save Spray för att göra håret lite mjukare

Kvalitén på håret känns bra efteråt och ingen iriitiation har uppstått.

Så där..nu får det vara nog med recensionskriverier och rekommendationer för idag...

jahapp...tvättid snart och sedan hopp och iväg till massagen!
Hmm vilken outfit ska jag ha till massage..korsett och högklackat?
..hehe.
Kommentera 10 st

En frukost med flipflops, massageplaner och toasted I am

2007-03-26 | 09:48:29 | Foto/Fotografering,

146310-1171
Det ser ut att bli ännu en härligt vårig och solig dag här i Tidaholm!
Med en bra start på dagen bestående av en halvtimmes rask promenad och en tjugofem minuters joggingtur på det och 100 situps efteråt , sitter jag nu nyduschad i min soffa och äter min frukost.
Det blev en smoothie och två rostade mackor ( grovt osötat bröd) samt rött te.

Jag längtar efter att få iordning på balkongen och sitta där i solbrillor och linne, flipflops på fötterna och läsa glossiga magasin och en bok eller två.

Idags ska jag på massage klockan halv två - ska bli spännande, för det har jag aldrig varit på...hoppas det är skönt och att jag lyckas slappna av...har lite problem med den biten sen några år tillbaka..

Annars ska jag försöka få lite skissarbete gjort, lite fotande naturligtvis, tvättid ( blä) och kanske städa lite granna ( än mer blä).

Vilka är era måndagsplaner?

Recept på goda smoothien:

* Frysta osockrade hallon
* Activia yoghurt med katrinplommon
* Päron/Ingefäryoghurt
* Krossat Linfrö
* 1 banan
* Brämhults färskpressade blodapelsinjuice

Till smoothien åt jag då två rostade grova/osötade mackor med fettsnål ost, paprika och gurka samt en kopp rött te med blåbärssmak...om detta var en bra eller dålig frukost i samband med den "träning" jag utförde imorses...det vet jag inte...?
Kommentera 15 st

pust, jädrans, stånk, ojoj...Vad ska man äta till frukost efter träning?

2007-03-26 | 08:34:20 | Vardag,

ujujuj...jag blir inte av med de två kilona jag gick upp "förra veckan" ( antar att de varit på G länge)...kan inte skylla på samlad vätska hur länge som helst...

Men nu har jag gått rask promenad i 30 minuter och sprungit i 25 minuter - innan frukost!
..nu kommer dock kruxet - vad är bäst att äta efter en sådan "prestation"?
Tips?

ajajaj.....
Kommentera 10 st

Bevvan sätter stopp för mina nyttiga morgonplaner

2007-03-26 | 06:59:40 | Vardag,

hmmm...ojoj..Beverly Hills på tv gör det svårt at dra på sig träningskläder och komma ut på en tidig "innanfrukostpromenadjoggingtur"....men jag ska...och sen, när jag har motionerat, ska jag äta frukost med te, rostat bröd , olika pålägg och yoghurt....men då måse jag komma iväg alltså...
Kommentera 2 st

Ikeas version av latte vs min kaffemedvarmmjölkochkanel

2007-03-25 | 22:10:41 | Foto/Fotografering,

146310-1169146310-1170

Ingvars Latte på Ikea med grönt sugrör ~ Min egna kaffemedvarmmjölkochkanel


Nu ska jag prova på nån blonderingsspray i håret..lite granna bara...hoppas det blir fint....
Kommentera 7 st

alla sinnen just nu tillfredsställs, bara via min öppna balkongdörr..

2007-03-25 | 20:17:37 | Foto/Fotografering,

146310-1168

Skymningen faller så sakteliga där utanför fönstren, men doften ...åh doften av gräs, grönska, sol och vårvärme fyller hela min lägenhet.
Balkongdörren den står vidöppen än och även om det känns lite kyligt om fötterna nu så ska den få stå öppen ett tag till.
Ojoj, att man kan glömma från vår till vår hur det luktar dessa första kvällar när solen lyst starkt hela dagen och värmt upp allt vi männikskor rör vid? Tegel, asfalt, skyltfönster, hustak, gräsmattor, lekparker, gator och torg.
Jag blir nästan yr i huvudet nu av lutkerna av växtlighetens sprudlande fröjder!
Folk åker utanför i bilar utan tak och jag tror minsann att någon ikväll vågat sig på att grilla!
Jag kan inte beskriva hur alla sinnen just nu tllfredsställs, bara via min öppna balkongdörr..

...men jag känner mig helt lycklig, på ett så behaglig sätt och jag hoppas på en lång vår och sommar...tänk om man alltid kunde känna doften av det här..
Kommentera 8 st

En Ingvarlatte med grönt sugrör, ny soffa och egobilder med brillor

2007-03-25 | 18:41:50 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1167

I Jönköping var det grått och mulet när vi var där, dimmigt och disigt på vägen ner...men vi var ju mest inne på IKEA ändå och provsatt soffor, puffade på kuddar, knep ihop ögonen på grund av tjutande öronskärande barnskrik och så fikade vi. Jag tog en ostmacka med en ensam gurkskiva ,en liten drömyoggi och en "Ingvars Latte". ..och i latten satte inte expediten i fikakassan en sedvanlig lång lattesked i glaset, nej oh nej, hon satte i ett väldigt väldigt grönt plastsugrör...!?!

Åh jag skulle kunna gå hur länge som helst inne på Ikea och fantisera ihop nya hem och kombinationer och plocka på mig förvaringslådor, små ljuslyktor, ramar och hyllor....men, tja...jag lyckades hålla mig till en slags servetthållare i plast, en träbricka jag tänte ha kaktusar i vita krukor på, en sådan tygförvaringsgrej att ha fjärrkontrollerna i på sodan av soffan, en doftljus samt att jag fick en liten bricka och påskservetter med färgglada kycklingar på av mamma.....

Åh ja just det ja, vi köpte ju en soffa också, en brun med schäslong och sidobord, men den får vi först den 30 maj *morr och buttra ljud*

När vi kom hem till kära Tidaholm igen sken solen glatt och varmt och det blev riktigt svettigt i bilen. Fast när jag och mamma tog oss en promenad så frös jag om både öron, ben och rygg trots skinnjacka och hoodie och tighta stuprör samt lite förkylningskänningar....Dock så blev jag varm till slut och har nu suttit en stund på balkongen, som inte är riktigt iordning från vinterns "släng ut skräpet på balkongen så länge" än. ..Den gröna tyggräsmattan i filt ska på, nya balkongmöbler borde införskaffas, kassar med kartong och papp måste slängas och flaskor och burkar ska pantas.
Kommentera 9 st

Brett for breakfast

2007-03-25 | 10:02:55 | Foto/Fotografering,

146310-1166

Bjuder på lite fler bilder ifrån Bretts Konsert i onsdags.

Nu ska vi snart åka iväg till Ikea, Stefan och jag tillsammans med mina föräldrar...jag vaknade innan klockan ringde, sommartiden till trots.
Ahh härligt med ljusare tider...jag har sett fram emot det länge nu.
Kommentera 7 st

I am not an umbrellagirl...

2007-03-25 | 00:00:10 | Foto/Fotografering,

146310-1165

men det här paraplyet ifrån HBO's Sex and the Cityaffär är bland det sötaste jag sett ju!
Kommentera 11 st

En gratis klänning är en väldigt snygg klänning

2007-03-24 | 22:22:53 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1163

Ja så här ser den klänning från H&M ut som man antingen får gratis, om man handlar för runt 400-lappen eller så kan man köpa den för 149:-. Jag köpte ju jackan för 398:-, fast minus 25% = 270 kronor + porto och fick klänningen på köpet...vet inte hur den ekvationen gick ihop och jag tänker inte dividera kring det heller (hihiho).

Jag vart lite uttråkad här ikväll medan Stefan spelade nåt dataspel jag inte fick vara med och spela och jag hade inte riktigt ro att sitta stilla och titta på hela SATCavsnitt heller...förutom när Smith visade sig naken och the BergerBastard dumpar Carrie med en Post-it....så jag showade lite framför kameran med min nya klänning och lekte det glada tjugo/trettiotalet en stund.

Nu funderar jag på en kopp te och rostade mackor med ost och aprikosmarmelad...
Kommentera 8 st

Dagens middagstips

2007-03-24 | 20:04:33 | Foto/Fotografering,

146310-1162



*Grillad ostfylld vegoschnitzel
*Fullkornscouscous med grön pesto
*Lupinfrön
*Soltorkade tomater
*GoGreen chilibönmix
*Salladsblandning

So very mummamumma!

Kommentera 9 st

O'boy vilket vackert väder..och en ny skinnpaj dag!

2007-03-24 | 18:07:27 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1161


Så här ser min nya "skinnjacka" ut från H&M, som jag beställde i början utav veckan med 25 procents  rabatt - 270 kronor för själva jackan plus en grå gratisklänning som jag ännu inte provat...Åhh jag älskar jackan! Jag har den i svart, but I must say, den bruna känns snäppet bättre! Jättefin nyans, snygg och matt och skön mudd...dessutom är den en storlek större än den svarta jag har och o'boy! Att så lite kan göra så stor skillnad! Att den även inte är av äkta skinn tycker jag bara är än bättre. Så det så...jag gillar fuskskinn och jag gillar fuskpäls.

Dessutom matchar jackan mina eldigt glödande rosor som jag fick utav mamma efter våran härligt solvåriga lattepromenad på 6 km. Vi  gick även en stund på Turbinhusön, som är en liten oas mitt inne i Tidaholm med forsande vattenfall, blommande krokusar och små röda smedjehus och träbroar.

Blev inspirerad att påbörja någon slags text förut efter en liten minipromenad när jag hämtade H&Mpaktetet

I Bruksvilleparken sitter en innekille,
en poprockare i rutig skjorta
och tighta jeans med silverkedja
han äter en kebab i bröd

Det är vårens första varma dagar
och maten som han äter
den hålls varm av solens
lysade strålar med en doft av eldande glöd
Kommentera 12 st

Pakethämtningspromenad!

2007-03-24 | 12:46:58 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

Nu så, nu ska jag gå och hämta ut mitt H&Mpaket...orkade aldrig göra det igår ty utlämningsstället var ett annat än det jag trodde det skulle vara och således en bit längre bort än vad jag orkade med att transportera mig till igår kväll.
Men nu lyser solen, så på med svarta brillor, svarta skinnjackan och vita conversen and out I shall go!
Ciao!

146310-1160146310-1156
Kommentera 10 st

Sista natten med gänget en ensam skön morgon

2007-03-24 | 10:54:22 | Foto/Fotografering,

146310-1159

Vaknade klockan 09.22 av att Stefans pustande snarkningar blåste mig rakt i ansiktet.
Jag klev opp och läste 100 sidor..i en Kalle Ankapocket, riktigt intressant där ett tag om hur Kalle blev discodanskungen vid namn Kalle Ankavoltra, hehe. Swoosh! så var jag tillbaka i barndomens mysiga mysighet där jag alltid fann en trygghet i all rolig fantasi Kalletidningarna visade prov på när de döpte om redan kända saker/filmer/företeelser/kändisar till något med ankanknytning..eller de roliga namnen som Herr Steen von Dööv , haha. Eller de tokigt mysiga orden som t ex läskeblask.

Jag har druckit en kaffemedvarmmjölkochkanel och ätit en Nutrilette Browniebar samt gluttat lite på Sista Natten med Gänget, mycket bra film med underbart soundtrack...tycker jag.

Jag har fått lite förfrågningar det senaste angående "mina" nutriletteintag...huruvida de är goda, om de mättar och så. Jag började att äta dessa bars i somras när jag lade av med bröd ett tag för att se om min mage blev mindre jäst och däst ( vilket den också blev) samt att det var en enkel grej att äta när det var varmt ute och man inte ville stå vid spisen. Nutrilette, grillade vegoostschnitzlar och vattenmelon var vad jag åt juni-augusti, haha.

Jag gillar egentligen bara den med Browniesmak från Nutrilette för de är den enda med "naturlig" smak...de andra känns ganska så grusiga och konstgjorda i konsistensen tycker. Dessutom är det perfekt för mig som skulle kunna äta chokladaktiga saker dygnet runt ,att få njuta av en "nyttig" måltid som samtidigt känns som både godis och efterrätt och som är hur god som helst att doppa i latten eller teet.
Jag tycker att den mättar bra, om jag äter en vid 8-9 på morgonen håller jag mig till kockan 12-13 utan att känna  mig direkt jättehungrig. Men då får ni ha i åtanke att jag har väldigt långsam matsmältning och att jag kom på i somras att för mig passar det att äta ganska så sällan och 3 gånger om dagen istället för tre huvudmål och 2-3 mellanmål som passar andra och som ofta rekommenderas.
Kommentera 10 st

Mina så kallade stilikoner..jag har ingen stil..

2007-03-23 | 23:32:16 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

Ja som jag nämnde i föregående inlägg skulle jag samla bilder till en utmaning jag fick för ett tag sedan angående mina stilikoner. Har varit sugen på att göra den, men nu förstod jag verkligen varför jag dragit ut på det hela....Jag vet ärligt talat inte om jag har någon stilikon.
Ok, jag tycker att Kate Moss ser lovely ut i allt, men jag själv äger inte ett par ballerinaskor och har inga planer på att göra det heller...vilket ju är något Kate Moss ses bära ofta. Jag kan heller inte ha kortkort vad gäller kjol eller jeansshorts pga mina lår som ju också är något av ett "Katesignum".
Scarlett Johansson är skitsnygg, men det ju mer utseendet jag gillar och attityden och man kan inte härma en attityd eller ett ansikte man inte är född med.
Visst, Nicole Richie kan vara skitsnygg , men är inte det tack vare den där stylisten? Är det inte mer rätt att ha stylisten som stilikon då än Nicole själv?
Sienna Miller..hmm hon räknas som en stilikon av stor rang nowadays, men ärligt talat - jag kan aldrig minnas hur hon ser ut.

Själva grejen med kläder är väl ändå att man ska finna sin egen stil
för man kan härma andra personers snygga outfits , men själv se helt överjävlig ut i dom...och det på grund av att man ju faktiskt inte valt dom själv...utan bara härmat.
Man ska helt enkelt känna efter vad man själv vill ha, vad ens kropp tycker om och passar i.
Jag gillar verkligen den kortkorta kjolen, men som jag skrev längre upp - jag har inte benen för det och tar jag på mig en sådan kjol går jag bara och drar i den och känner mig hur obekväm som helst....och det är inte bra för en cool attityd.
Jag älskar fetischlooken eller den mörka gothsyntharlooken med bara svarta kläder, svart hår, lack och läder...men det finns inte naturligt i mig att bära och därför ser jag knäpp ut om jag ens försöker....liksom det blir läderkorsett med H&Mjeans...eller uppkavlade jeans och fetischplatåstövel...det ser ganska illa ut.
Jag kan heller inte ha den snygga "lager på lagerstilen" eller den vida korta A-linjejackan. För jag är för kort, för yppig, för kurvig så det resulterar bara i en "gravid och påbylsad" look istället.

Det närmsta jag kommer stilikon är nog Carrie Bradshaw eller Sex and the City helt och hållet..jag kan ju tänka om en skrikig skjorta " Hur skulle Carrie bära denna?" Jag kan kolla på SATC och inse att man kan mismatcha, mix'n'match och inspireras att VÅGA.
Jag kan också önska att ha lite av Debbie Harrys ( Blondie) och Ramones coola stil.

Jag vet inte vad jag har för stil, vad den kan kallas, om jag ens har nån stil alls?...Kanske är den bara min egen..Annastilen..Å andra sidan vill jag inte kategorisera mig heller, jag mår ju så olika från dag till dag.

146310-1158
Kommentera 11 st

Ja vi duschar fel men duschen kändes o så rätt!

2007-03-23 | 21:43:41 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1157Nu har njutit av en dusch - och denna gång utan att kliva ur badkaret och ner i swimming pool som imorses.
Golvet var så torrt så torrt så..förutom det lilla läckage vid ena kanten mot dörrren där det alltid läcker ut vatten....för att vi "duschar fel" enligt vår vice värd som i förmiddags slet bort den list vi satt dit under  karet för att förhindra just att "vi-duschar-fel-vattnet" åker ut...

Att vatten läckte ut även när vice värden bara spolade rent badkaret var tydligen inte ett tecken på att det är nån vajsning med röret och lutningen på golvet utan tydligen var det gammalt "vi-duschar-fel-vatten" som bara väntat på att få komma fram...Att detta vatten var blåfärgat på grund av de mattor som låg i badkaret efter att översvämningen inträffat ignorerade han helt...

Vi åt på Restaurang Glada Gränd, Stefan och jag.
han åt File Mignon Black & White med Bearnasie och råstekt potatis, jag åt pasta med massa wokgrönsaker och tzatziki. Å så var sin kall stor stark...mm det var mumma!

Nu så ska jag börja leta bilder till en utmaning jag fick för ett tag sen där jag ska visa mina stilikoner...Så välkomna tillbaka om en stund om ni är intresserade utav mina ikoner av stil..
Kommentera 6 st

Hum Hum H&M

2007-03-23 | 17:12:46 | Vardag,

Fick avi med posten idag att min bruna skinnajcka samt gratisklänningen från H&M finns redo för mig att hämta ut!
Så , H&Mshopping i Stockholm och H&M med posten...mycket H&M blir det ( än en gång - sponsra mig - jag sponsrar ju er....humhumHM).
Men först ska vi hem till svärfar och gratulera denne på hans födelsedag, lämna en sådan där stor blå IKEAkasse med alla blöta mattor och handdukar till mina föräldrar för tvättning ( äntligen är allt vatten borta från badrumsgolvet) och så ska vi bestämma oss för om vi ska äta ute eller hemma idag..Grekist? Grillat? Pizza? Thai? Wok? Pasta? Nutrilette?

Vad ska Ni äta idag?
Kommentera 15 st

Mina nya kläder och fula poser, enjoy!

2007-03-23 | 14:08:59 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1155

Mina nya skor från Din Sko
Mina Nya Jeans från H&M
Mina Nya Halsband från Wedins
Mitt nya linne från H&M
Min nya T-shirt från H&M
Min nya hoodie från H&M

Japp, jag åker till Stockholm och shoppar loss på H&M, Din Sko och Wedins...så tråkigt...menmen, jag gillar grejerna och det ju huvudsaken :)
Kommentera 17 st

Mina nya fina skor och halsband

2007-03-23 | 12:01:41 | Foto/Fotografering,

146310-1152

Nu har jag lyckats få i mig en kaffemedvarmmjölkochkanel och en Nutrilette BrownieBar, woohoo! Klev upp vid 8 och får i mig frukost först halv 12...vicevärden håller på inne i badrummet och jag bävar något otroligt för att skura det golvet rent och försöka få bort den stinkande osande avloppslukten som nu kväver mig i lägenheten...
Och var ska jag göra av alla blöta mattor och hanndukkar?
Hade jag alltså det för bra i Stockholm för att komma hem och få det jävligt?

Wellwell, här är i alla fall en bild ( kommer fler) på mina nya skor från Din Sko och mina pärlhalsband från Wedins.

Drömmen med halsbanden är att göra en "egen version" av en Carrie Bradshawoutfit...

146310-1153
Kommentera 5 st

Jag drunknar i mitt badrum

2007-03-23 | 10:40:42 | Vardag,

Fanfanfan..ja detta inlägg är inget för er som är känsliga mot svordomar eller er som är allergiska mot ren negativitet..

Fanfanfan helvetes jävla skit!

Jag tog mig en dusch förut och splash!!!! När jag klev ur badkaret så fick jag mig ett fotbad som heter duga! Allt jävla vatten jag duschat med hade bestämt sig för att rinna ut över hela jävla golvet istället för ned i den överkiukiska brunnshelvetet istället.

Nya handduken, morgonrocken, 2 badrumsmattor, några glossiga magazine och ett par byxor helt dyngesura.
Förstörda dyrbara tidningar!
Tunga äckliga illaluktande mattor!

Jag har fortfarande inte fått mig min latte heller och jag känner mig hur oduschad som helst eftersom jag direkt efter duschen då klev i gammalt äckligt vatten med en massa äckligt gojs som trängt upp ur den jävla brunnen...på med gummihandskar - vilket inte är en snygg accessoarer till en ful handdukssarong!
Ner i brunnen, men inget lossnade.

Paniksamtal däerfter till älskade pappa som lämnade sitt jobb för att komma till mig och bli dyngesur om benen nr han kröp omkring på mitt våta golv med ett rensrör...
Men inte heller det hjälpte...

Nu är vicevärden här och ska ta bort hela toalettstolshelvetet som verkar vara boven i dramat....FANFANFAN!
Ofräsch osminkad, äcklig och blöt, tjock och ful och väldigt hungrig är jag...

Fan och snyft...jag sörjer mest mina förstörda tidningar och att jag inte verkar få fota outfitsbilder eller shoppingbilderna än på ett tag...fan..
Kommentera 9 st

bilder från en tågresa

2007-03-23 | 09:10:26 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1151

Nu så ska jag svisa om från morgonrock till nåt klädaktigt och springa ner till Icaaffären och köpa mjölk till latten..efter det ska jag fota mina saker jag shoppade i Stockholm och efter det, mina vänner, kommer bilder på jeans o skor och linne och munktröja och t-shirt och halsband....Låter väl jätteexotisch va?
Haha.
Kommentera 8 st

Ingen passar i ett par blå utsvängda byxor av tyget denim som Brett Anderson..."..

2007-03-22 | 22:24:50 | Foto/Fotografering,

146310-1150
( Här sitter jag och dricker öl hemma
hos Martina och Kalle och deras väldigt väldigt snygga tapet i deras väldigt väldigt snygga lägenhet
)

Ojoj, kära läsare, Pyttisen är en tröttis just nu..Jag får visa mina shoppingbedrifter imorgon. Just nu orkar jag knappt röra mig här i soffan. Har så ont i axlar och rygg efter långa tågresor och bärande av väskor, kamera och tunga kassar ( otroligt vad glossiga magazine väger mycket!)
Jag längtar mest efter sängen, men jag gluttar och dreglar över mina Brettbilder....

Konserten var helt underbar!
Martina och jag...åh älskade Martina...ja vi kunde snabbt konstatera efter en halv låt på konserten att perfektare jeans än de Brett bar igår kväll på Debaser, det får man fan leta efter...och hur mycket man än letar kommer man aldrig någonsin finna ett par lika perfekta jeans som Bretts...eller snarare: " Ingen passar i ett par blå utsvängda byxor av tyget denim som Brett Anderson..."..vi var tvunga att hålla våra händer på våra hjärtan många gånger, Martina och jag, för att om möjligt lugna våra skenande hjärtan.

146310-1149

Brett spelade mest låtar från sin kommande soloplatta. Brett är för er som icke vet, tidigare Suedefrontfigur samt en del av bandet The Tears, som just nu ligger vilandes..The Tears alltså, Suede är helt borta *buhu*... I The Tears återfinnas dessutom Bernard Butler, som en gång var med och startade Suede med Brett, men som lämnade bandet 1994 efter andra albumet - Dog Man Star efter stor gräl med just Brett...men de hittade tydligen tillbaka till varandra...efter att Suede  splittrats helt alltså....som Brett och Bernard startade...Did you get that???

Bretts soloplatta
släpps först nästa vecka, men den gick att köpa igår vid konserten. Det fannas också t-shirts, men den enda snygga t-shirten, en svart med silvertryck, fanns endast i XXL och försäljaren försökte verkligen övertyga  mig om att jag ju kunde bära den som klänning med skärp i midjan, eller sy in den lite här och lite där och ytterligare lite till...men näe, jag lät bli.

De nya låtarna lät bra och flöt och funkade finfint ihop med en del gamla Suedegodingar såsom The Wild Ones, Trash, By the Sea och Everything will flow.
Konserten får betyget ????

Dessutom syntes en Mikael "glad i hågen grabben i graven bredvid" Nyqvist på Debaser, hihi. Kändisspaning minsann i Storstaden!
Kommentera 8 st

Det är nån som är tillbaka...

2007-03-22 | 20:28:13 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

image1147

Nu, mina kära söta läsare, nya som gamla, trogna som trogna (hehe), nu är jag hemma  igen och jag har saknat er, bloggen och bloggandet...
Nu ska jag börja botanisera bland alla 140 bilder jag tog på underbara Brett Anderson igår ( så himla bra konsert!) samt fotografera det jag shoppat...inga extravaganta eller särskilt speciella saker så sett, nej oh nej, men lite handlade jag i alla fall och jag blev hyfsat nöjd.

Ska bara pusta ut lite, vila axlarna och duscha...kanske fika lite också först.
Håll ut!!!!
Kommentera 13 st

Nu sticker jag - woohoo!

2007-03-21 | 07:40:44 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1146
Kommentera 28 st

Vi "klickar" tillsammans och jag ber er om shoppingtips!

2007-03-20 | 19:23:24 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1144


Min Canon Eos 400D och jag har kul ihop.
Han får mig att skratta och vi "klickar" tillsammans.
He brings out the best in me...
men också alla blemmor och fläckar och torra fnöskiga fläckar
Wellwell, han visar alla mina sidor helt enkelt.
Min Canon bryr sig inte om att jag är en EgoDiva ty han älskar att få fokusera på mig.
Imorgon ska vi åka tåg tillsammans för första gången och åka till huvudstaden.
Där ska han få blixtra och se sig omkring och jag ska få bilder att minnas.



~~~~~~~

Ok, hmm vad ska jag ha på mig imorgon när jag åker??
Hur är vädret i Stockholm?
Funderar på klänning och skinnjackan.
Ska jag ha med lap topen?
Hur ska det gå med bloggandet?

Hmm, jag bodde i Stockholm 2000-2001 och jag känner mig hemma där...synd bara att jag inte är där så ofta längre, två gånger förra året bara - Oasiskonserten i januari och en liten minisemester i juli.
Jag vet var det finns en del roliga affärer, men när jag bodde där var jag inte alls lika intresserad av skor och väskor och toppar och accessoarer som jag är nu...långt ifrån...så nu vill jag ha lite "sistaminutenshoppingtips" från er läsare. Vilka är era favvoställen att fynda på i Huvudstaden?
Kommentera 26 st

Det är ett jäkla jobb ska jag tala om att gå på en tågtoalett!

2007-03-20 | 14:13:48 | Foto/Fotografering,

146310-1143

Nya Veckorevyn kom med posten idag, gluttade lite, bara lite i den nu när jag drack en kaffemedvarmmjölkochkanel samt åt min andra Nutrilette Browniemåltidsbar idag..men jag ska spara den till den låååånga tågresan imorgon. Den ser i alla fall mycket lovande ut med massa snygga bilder och roliga saker!

Ser fram emot att få botanisera bland Pressbyråns alla glossiga magazine, utländska och svenska och köpa på mig 2, 3, 5, 8 stycken att läsa och flukta, bläddra och sucka i under tågresan.
Å så nåt att dricka.
Men inte dricka för mycket för jag hatar tågtoaletter.

Dels för att jag skyr offentliga toaletter över lag, dels för att jag aldrig under en enda tågresa lyckats att låsa just toaletten på tåget utan på nåt sätt alltid måste stå och hålla i dörren samtidigt som jag ska försöka uträtta mina behov halvt stående samtidigt som tåget skuffar fram och tillbaka, guppar och skakar i takt med mina valkar.
Det är ett jäkla jobb ska jag tala om!
Kommentera 15 st

I say bye bye little Ice cream...Den smala tjejen framför blev min morot..

2007-03-20 | 13:29:07 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1142


var bara tvungen att göra en illustration inspirerad av mitt egna förra inlägg där jag skrattas åt av vågen och min efterlängtade yoghurtglass i Stockholm imorgon flyger sin väg...
Buhuhuhu.

Tog en långpromenad i väldans snabbt tempo förut. Det gick en jättesmal tjej framför mig som fick fungera som min morot, jag var bara tvungen att gå ikapp och om henne...och jag lyckades!

...jag vet, jag är störd.
Kommentera 9 st

Genast såg jag min yoghurtglass med geléhallon hånskrattandes flyga iväg...

2007-03-20 | 09:59:42 | Foto/Fotografering,

146310-1141

Damn damn damn!
Jag har legat på trygga 54 kilo sen i juli i somras och jag har i alla fall, trots tjockångest under tiden, varit glad att jag inte kommit över 55 igen...men så imorse...våghelvetet kallade på mig...56 kilo!!!
Fan! 2 kilo på en vecka.
Jaha...genast ville jag skippa frukosten, men det är så typiskt mig att när jag då åter får ta tag i fläsket och väl äta mindre och röra på mig mer så är jag vrålhungrig!
What is this girl supposed to do?
Genast såg jag min yoghurtglass med geléhallon från Gallerian jag tänkt köpa och inmundiga i Stockholm imorgon, liksom hånfullt skrattande flyga iväg med så vingar.

Suck,
känner mig helt uppgiven nu.
Men men, inga mer dumlekolor på helgen eller chokladmuffins. Inte för att jag ätit så många egentligen heller...
Igår åt jag en Nutrilettebar, en miniyoghurt,lunch av vegetarisk schnitzel, couscous och grönsaker samt en smoothie.

Damn!
Nu ska jag gå ut på långpromenad...och hälsa på katten Tyko..som är satt på diet för att han kräks blod...Jag får sätta mig själv på diet, utan att kräkas.
Kommentera 21 st

Så roligt så...inte så roligt så...

2007-03-19 | 23:58:35 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1140


Blev så sugen på att rita lite efter att jag skrev förra inlägget angående saker jag vill äta på onsdag/torsdag i Stockholm...Blev ganska så hyfsat nöjd!
Ritade i svartvitt med tuschpenna för hand, fotade av teckningen och arbetade med den o photoshop.
Så roligt så...

Nu rev jag hål på ett sår på näsan dock...inte så roligt så...
Kommentera 8 st

shoppingsuktande och Stockholmsplanerande med päsande svullen buk

2007-03-19 | 21:30:57 | Foto/Fotografering,

146310-1139

Kall och ljuvligt god smoothie med en härligt varm kaffemedvarmmjölkochkanel fick bli mitt kvällsmål idag och lyckades låta bli helgens överblivna Dumle- och Geishabitar till "efterrätt" även om de ser förbaskat förförande ut på mina bilder (tycker jag).

Tyko, älskade lille katt, är hemma igen från sjukhuset, satt på diet och penicillinkur. Stackarn...magproblem denna gång, för två år sedan låg han på operationsbordet med krossad höft.

Fasiken vad jag är sugen på ett par av byxorna från mitt H&Mkollage tidigare idag. Menmen, jag ska ju faktiskt åka till Stockholm på onsdag!!! Woohoo! Hoppas jag hittar en del fynd...en massa fynd, massa billiga och snygga och användbara saker och plagg och ting. Jag ska äta yoghurtglass - chokladsmak med geléhallon som topping från Gallerian och en stoor Ciabatta med pesto, soltorkad tomat, ruccola och mozarella från Panini.
Jag ska dricka lattes från Waynes Coffee och köpa lite goda lyxiga praliner någonstans.
Å så naturligvis hoppas jag på en bra och stämningsfull konsert med Brett Anderson på onsdagskvällen.

Annars, förutom shoppingsuktande och Stockholmsplanerande, sitter jag här i min soffa, med massor av röda och svarta fluffiga kuddar bakom ryggen och päser med en svullen buk.
Jag har tittat på första delen av den där dokumentärserien om Göran Persson och jag kan inte riktigt rå för det...men, ja...jag får lite granna myskänslor av Göran...lite trygghet, lite hemma, lite värme, lite ros...även om jag inte röstar på sossarna så känner jag ändå mycket sympatier...och just trygghet...en trygghet som nu är borta...
Kommentera 12 st

On the cover of a magazine....

2007-03-19 | 17:14:31 | Foto/Fotografering,

146310-1138


Ja jag gjorde en liten annourlunda grej, för att vara mig alltså, ty jag tror säkert andra bloggerskor gjort så här i urminnes tider...jag gjorde ett väldigt provisoriskt "tidningsomslag" för att visa min dagens outfit samt lite "rubriker" som har med dagen (hittills) att göra.

Är man ledig och datanörd så är man.

Nu är mina föräldrar på Skara Djursjukhus med Tyko. Jag var hos honom förut...han gnydde och morrade och fräste, men samtidigt kelig. Puck däremot blir alltid en kattunge igen så fort jag kommer och ska snurra fortfortfort i datastolen...och råkar jag ge någon av de andra katterna uppmärksamhet så börjar hon klösa på tapeten.
Åh vad jag älskar de där katterna...Katten och Byron icke att förglömma.
Kommentera 13 st

...och nu värker det inuti mig....

2007-03-19 | 13:00:44 | shopping, provrummet & cravings,

146310-1137

Ojoj...Snälla H&M, börja sponsra mig eller sluta ha så jädrans mycket som jag vil ha! Detta funkar inte längre!!!!
Men jag var duktig...jag lade alla sakerna på bilden i min kundkorg förut, men plagg efter plagg tog jag sedan bort för att till slut i kassan endast ha kvar den bruna jackan samt klänningen som man fick på köpet !
Dessutom så hade 25% rabatt att ta ut på ett köp så slutsumman hamnade på 270:-
Visst var det duktig av mig?
Även om jag nu gråter högljutt inuti när jag ser hur de tre topparna skulle kunna bli 9 snygga outfits med de tre byxorna...
*Suck*

Jag och Li
försökte oss på en promenad förut men det började att snöregna småspik som stack i ansiktet och våra närsor droppade och mina byxben blev grusigt förstörda.
Nu sitter jag här och försöker bli varm om låren och skinkorna som frysit till is.

Ska strax gå hem till mina föräldrars hus och hålla katten Tyko sällskap...han ska åka in till sjukhuset i eftermiddag för han har spytt blod de senaste dagrna,.och nu värker det inuti mig...snälla nån, gör så att det inte är någon fara med honom..
Kommentera 25 st

manisk tvångsspasm blir till kaffetår

2007-03-19 | 10:14:41 | Foto/Fotografering,

146310-1136

Är väldigt seg denna morgom. Vaknade och kände mig tröttare än tröttast, me jag ville inte somna om och sova bort hela dagen/förmiddagen. Gick upp och satte på datorn, gick ut i köket och skulle sätta på kaffe..Lyckades spilla ut en massa kaffepulver över hela bänken samt golvet var gång jag skulle lägga i en skopa i kaffefiltret...fick någon sorts manisk tvångsspasm typ, haha.
Sen lyckades jag naturligtvis trampa i spillet också varpå tejpen jag tejpat ihop två tår med nu är är alldeles svartprickig ty kaffe fastnade i klistret.

Jag har pratat i telefon med Li och vi har en promenaddejt om cirkus en timmus. Vilket betyder att jag borde duscha, sminka, kamma, göra iordning mig nu...
Ska bara sitta här i soffa lite till och sörpla på latten...
Aahhhhhh....
Kommentera 8 st

Nytt smycke, ny design

2007-03-19 | 00:06:19 | Smyckesdesign,

146310-1135

När man är nere är pilliga hantverkssaker det bästa man kan pyssla och syssla med...
Ikväll resulterade en del av ångesten i ett nytt halsband.
Det gäller att utnyttja det dåliga till något positivt.
Kommentera 18 st

Himmelsk röra i strut i Gamla Stan.

2007-03-18 | 22:30:27 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1134

Ritade lite en stund..
Jag vill verklige ha sommar nu.
Sommar i storstad.
Värme och sandaletter mot kullersten och asfalt.
Gå barfota inne på Ica och känna svalkan under fötterna från stengolvet.
solbrillor, uteserveringar och scarves i håret.
Klänning och läskande drycker.
"Himmelsk röra" i strut i Gamla Stan.
Solstol och Marinelladrink.
Myror som badar i valkarnas svettansamlingspölar..(huh?)

Ljuvliga sommar, kom till mig nu...

Kommentera 6 st

Även om du blev Miss universom skulle du tycka att du är fulast i världen...

2007-03-18 | 21:27:03 | Krönika/Politik/Tankar,

146310-1133

Ok, jag ska vara ärlig..eller det är jag allt som oftast faktiskt, förutom mot mig själv kanske...
Men tulpaner och glada bilder till trots så har jag mått riktigt kasst och vintermörkt idag.
Självförakt och självhat. Äcklande över min kropp och ett ständigt malande mantra om hur ful och fet jag är.
Panikkänslor som snörpt ihop strupen och kräkkänslan har gjort andningen tung och svår.

Jag har bara känt ren avsky inför spegelbilden och önskan om att få försvinna och en sådan olust till att vara mig själv.

Jag har sagt till Stefan att han ljuger var gång han säger att jag är fin, snygg, skön, hans baby, smal och bäst.
Jag förstörde promenaden med mamma genom att skälla och gråta och älta och vara tyst och otrevlig.

" Även om du skulle bli utsedd till Miss Universum Anna så skulle du tycka att du vore ful och fortfarande inte inse hur fin och speciell du är" sade min mamma till mig.
...
men jag är ju inte Miss Universum...jag skulle aldrig kunna bli det ..jag vill inte bli det heller iofs..
Jag vill bara inte vara jag idag..jag vill bara bli ett jag som mig själv som jag tycker om..
Som andra tydligen verkar göra..

För hur mycket dumt jag än sagt idag till Stefan, så gick han till Statoil för att köpa chips till sig själv och frågade om jag ville ha något godis..
" För fan jag är så jävla fet jag får aldrig äta godis mer för jag är grotesk och ful", skrek jag...
....och hem kom Stefan med chips och Djävulen bär Prada.
Han har köpt filmen jag velat se jättelänge och nu är den min. En present, en kärlek.

Undrar om Miss Universum får lika mycket kärlek?
Kommentera 11 st

I am this Rock chic!

2007-03-18 | 21:01:53 | Egocentrerat&Vardagligt,




Which Rock Chick Are You?

hihi! Yes!
Gjorde ett test som jag fann på ljuvliga Ofelias blogg och testsvaret gjorde mig glad - jag är Tori Amos!
Haha, yeah I wish...men nu ska jag i alla fall låtsas att jag är det en liten stund....liten stund.
Kommentera 6 st

Väderfnatt och magputter

2007-03-18 | 19:01:15 | Vardag,

146310-1132
Nu har jag smaskat i mig dagens middag och magen putar och puttrar.

*Vegetarisk ostschnitzel
*Fullkornscouscous
*Soltorkade tomater
*Lupinfrön
*Champinjoner
*Tomater
*Gurka
*Kebabsås
*Keso
*Salladsmix

Vädret verkar ha fått fnatt ty det verkar inte kunna bestämma sig för om det ska regna, vara soligt, vara väldans blåsigt, snöa, molnigt men ändå behagligt, eller hagla.
Skönt att man kan sitta inne, i en soffa och titta på tulpaner.
Kommentera 5 st

Det blir inte mycket snyggare än så här ibland..

2007-03-18 | 15:55:05 | Film/TV/Kändisar,

146310-1131
Titta och njut, titta och gråt, njut och gråt...
Ibland tycker jag att Kirsten Dunst ser ganska tråkig ut, men ibland är hon bara så vacker och snygg..som på dessa bilder , fotograferade av en Craig McDean åt Style.
Jag vill ha håret - luggen är så snygg.
Jag vill fotograferas, sminkas, kläs på! Stylas!
Men jag vill okså fota...självporträtt.
Åhhh ljuva fotoinspiration värmer min hjärna väldigt behagligt just nu.
Kommentera 9 st

Känslorna svalla och blomma

2007-03-18 | 13:08:58 | Foto/Fotografering,

146310-1130


härliga blomsterkvast
förfärliga pms
Kommentera 5 st

För jag har himlen i mitt knä...what a mess

2007-03-18 | 11:46:52 | Foto/Fotografering,

146310-1129
Tänk så mycket lyxigare två torra toastskivor med ost och gurka känns, om man skär dom på diagonalen till trekantsform. Har man dessutom orkat att göra en friskande fräschande färsk fluffig smoothie trots lite skallebang, ja då förhöjs lyxkänslan än mer ( om man inte tittar ut i köket då - what a mess).  Lägg därefter till en vacker bukett med färgglada tulpaner din mamma givit dig av ren kärlek - ja då, då känns det som en liten bit av himlen just landat i ditt knä...tillsammans med lite salladsblad och smulor.

Regnstänk och blåsbus ute idag, men solen försöker minsann göra sitt bästa för att kika fram då och då.
Jag ska bara låta håret torka och sedan blir det söndagspromenad för min del, kanske med en latte i min hand ifrån statoil och en mamma som sällskap.
Kommentera 5 st

mössa på mössa av latte kaffe rödtjut partyplaner - ska vi ut?

2007-03-17 | 20:31:33 | Foto/Fotografering,

146310-1128

Dålig bloggdag både vad gäller från min egen sida - få inlägg och dåligt med besökare och jag har fallit från topplistan *buhuhu:ar en skvätt*

Men jag har haft det ganska trevligt ändå med promenad, lattes och te.
Jag har spenderat eftermiddagen hemma hos bästaste Karin där jag bjöds på kaffe, te och rödvin. Vi tittade på två avsnitt av SATC, säsong 5 och sedan gick vi två hem till mina föräldrar och åt pappas goda lasagne och mer vin och öl.

Nu är jag hemma hos mig och är nyduschad och lyssnar på Stefan och Jimmys prat och nickar vänligt instämmande då och då eller kommer med lagom spydig alternativ tyken, kommentar om typiska killsaker och låtar jag inte känner till eller fotbollsspelare I don't give a damn about.

Jag pratar med Ofelia på msn och vi ska ses i Stockholm i veckan - woohoo!
dessutom är Karin på Ingång, redo för utgång - det är minsann Irländsk Afton på lokalen här i byn i afton.

menmen - vad ska jag ha på mig???

God Afton God Afton God Afton!
Kommentera 7 st

Mascaratankar, långa fläskfiléer och chokladfingrar

2007-03-17 | 11:08:23 | Foto/Fotografering,

146310-1127
Konstiga drömmar hela natten om stora Coop Forumbutiker, långa fläskfiléer (?) och mystiska grannar.
Molande begynnande mensvärk pågår i kroppen och solen har gått och lagt sig i något moln.
Menmen, det varkar inte särksilt kallt ute och jag sitter här med en hääääärligt kaffemedvarmmjölkochkanel samt en Nutrilette Browniebar som smälter underbart både i munnen och mellan fingrarna *sölmaja*

Snart ska jag och mamma gå på en jättelång långpromenad uppe på berget. Hon kom hem från Stockholm igår kväll och jag hälsade på en snabbis och fick en kopp te och två mascaror - båda från Rimmel. När det gäller Rimmel så frångår jag litegranna min princip om att inte använda "vanlig" mascara - jag förstår ju inte grejen med icke vattenfast mascara, men RImmels i röd förpackning som inte är vattenfast är en utmärkt "basmascara" att grunda med för fylliga fina fransar och sedan ta en vattenfast ovanpå.
But that is my humble opinion...

Now I have to get dressed...synd att jag inte minns den ursnygga outfiten jag tänkte på innan jag somnade...så dumt.
Kommentera 9 st

En fredag några bitar en del bilder många känslor

2007-03-17 | 00:39:49 | Foto/Fotografering,

146310-1126


Nu är det en bit över midnatt och det är lördag. Fredagen var städad med vissa stökiga inslag...
Förmiddagen var ljuvlig med solsken och varma vindar, leende på läpparna, lätta steg och latte i magen.
Vykort med posten och även biljetterna till Stockholm.
Sedan började molnen hopa sig och små regnstänk kylde den uppvärma asfalten.
Ett borttappat skydd blev till bråk och otrygghet.
Ut i kylan och sedan utelåst.
Jag hade gkömt nyckeln till hjärtat, fast ditt eller mitt?
Vårat?
Sedan kom du med din famn och stolsvärme och hämtade mig.
Ljusen i lytkorna vittnar om att jag hittat hem...igen.
Kommentera 9 st

var bara tvungen...

2007-03-16 | 15:48:42 | Foto/Fotografering,

146310-1124...att göra ett snabbt kollage av de två bilderna nedan...sånt här måste jag öva mer på så att det ser bra ut.
Så nu ska jag leka.
Kommentera 8 st

I am doin' it street stylish..my latte too

2007-03-16 | 15:34:46 | Foto/Fotografering,

146310-1123146310-1122


Städa städa varje fredag...blabla...damsugit, skurat och Jiffat, plockat, donat och torkat.
Skulle pusta ut med en kaffemedvarmmjölkochkanel och se på SATC, men det blev istället att se på FAN!
Kaffebryggshelvetet hade läckt ut över hela bänken igen!
Mitt nystädade kök, gahh!

Menmen, det var bara till att torka och sätta på en ny kanna och den puttrade så fint och lugnt medan jag hade ett oerhört trevligt samtal med min bror på telefon.

Idag försöker jag se tuff ut i mina baggyjeans och svart linne samt vita basketkängorna..ja när jag gick till affären, för inne går jag ju itne med skor..Hmm varför gör de alltid det i alla amerikanska filmer? Har skorna på sig inomhus? Verkar ju hur obekvämt och fotsvettigt och smutsigt som helst ju.

Jahapp, var är mitt kameralinsskydd nu då? Har jag varit så överduktig med städandet och röjt undan det?
Säkert.
Kommentera 6 st

Små lyckliga bitar

2007-03-16 | 12:40:23 | Foto/Fotografering,

146310-1121

Jag lät ögonen sluta sig och solen strilande strålar mellan träden värma mitt ansikte medan jag flög fram på den jordiga och fuktiga stigen.  I lurarna hördes "Here comes the sun" med Beatles, fast liksom avlägset, som på film och samtidigt var allting tyst...det var bara jag och naturen.
Jag och mina andetag till det dova ljudet av mina skor som löpte fram igenom skogen.
Det var bara ärligt.
Härligt.
Jag kände mig väldigt levande en stund av så enkla anledningar.
Ibland behövs det inte mer.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Just nu börjar det dofta vårigt i mitt hem  för balkongdörren står öppen. Den sötvarma lukten utifrån blandas med den svala och fräscha aromen från Jif rengöringsmedel. Den nakna foten trampar i utspillt kaffepulver, men det gör ingenting. Jag låtsas att det är en sanden från en strand istället som jag fått med mig hem.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Det kom ett vykort med posten idag, bland övriga räkningar och tråkiga informationsblad. Det stack ut med sin röda botten och kattungar med den allra sötaste blick...rakt in i hjärtat. När jag vände på det så var det just hjärtat som var avsändaren. Mamma...älskade mamma. Efter en vecka i Stockholm med förhandlingar och annat längtar hon hem och hon tänker på mig.
Kommentera 21 st

Min latte är modellen

2007-03-16 | 09:33:37 | Foto/Fotografering,

146310-1119

Ahh även denna morgon lyser solen härligt strålande in genom fönstren och dammet det virvlar som ett härligt litet snöregn där ljusstrimmorna är som starkast.

Jag vet inte om jag ska ta en härlig solpromenad med kameran i högsta hugg eller om jag ska ta  en joggingtur?
 Dagens latte kunde tillredas utan  några som helst missöden och den fick, innan updrickning, leka modell ett tag med bara röda saker. Tyckte det var snyggt, haha.

Jaha, vad står på schemat idag då .
Städning, suck.

...åh vad fint väder jag blir ju alldeles nopprig i skallen och kroppen...vill bara ut och och och SHOPPA!
Sitta på uteservering och sörpla och smaska...med shoppingpåsar runt fötterna...
Strosa nedför gatorna i högklackat klippklopperklippklopper..med shoppingkassar i handen...

ahhh...*suck*
Hur ska er fredag spenderas och förflyta?

Oh, ja just det jag - glöm inte av mig som favorit på Bloggportalens modebloggstävling...
Ty röda accessoarer i form av en kuvertväska eller plastigt armband piffar up i stort sett vilken plain outfit som helst.
Och vristremmen på bulkiga pumps är hetthett!
Kommentera 9 st

adorable sextiotals A-linjekappa under personal shopperlek

2007-03-15 | 21:34:02 | Foto/Fotografering,

146310-1117

Det bidde en kaffemedvarmmjölkoch kanel till slut, efter mycket torkande och en hel del suckar. Mina händer luktar forfarande av Ajax och kaffespill.

Jag känner mig alldeles jättetrött fast fattar inte varför. Ok, jag gick upp väldans tidigt, men jag har inte gjort så särskilt mycket, promenad, lunch med Pappa och Stefan, shoppingrunda med Li och Tova, promenad, mentormöte, promenad, Ica, kaffemissöde i köket, soffslappande.

Ja nu ska ni förresten inte tro att jag shoppade något under den där shoppingrundan, oh nej det vara bara Li som shoppade ( le bitch, hehe), men jag fick verkligen leka "personal shopper" och springa efter byxa och skjorta, kofta och tröjklänning, t-shirts och jeans. Välja och säga Ja eller Nej, hissa och dissa, kommentera och ge förslag på kombinationer...och Li lyssnade på vad jag sa! Hon köpte det jag sa åt henne att hon borde köpa.
Det var riktigt kul...förutom att jag såg så himla mycket jag själv ville ha *morr*
För nu! Nu minsann, har det kommit en hel uppsjö med baggyjeans här i stan helt plötsligt! Dessutom linnen och tees med snygga tryck, en brun skinnjacka och en helt adorable sextiotals A-linjekappa med vit botten och småblommigt rosa mönster. Hur lovely som helst.

Fan, vädergubben på tv visar snö på söndag..ja du pappa, vad var det jag sa på lunchen idag? Jo, att minst ett snöoväder är att vänta innan våren och värmen är här för att stanna. Basketkängorna får stå kvar i hyllan ett tag till tror jag..eller på de nya fina färgglada mattan. Där pasar dom också bra.
*Morr morr*
Kommentera 22 st

For the hate of latte...or the making of latte..

2007-03-15 | 18:47:28 | Vardag,

146310-1114

Det här är INTE en syn som är välkommen att skåda i ens kök klockan 17.55 en torsdagseftermiddag när magen kurrar, kaffemedvarmmjölkochkanelsuget är stort, diskberget är hotande högt och kladdigt och hjärnan är slö.
Men detta var exakt vad jag fick se när jag kom ut i köket efter att ha lagt på luren med den överdrivet käcka och trevliga banktanten som frågade ut mig om mitt organgea pensionskuvert och som på något sätt lyckades boka in mig på ett möte en onsdagsmorgon..

*suck*

Positivt är i alla fall att jag imorgon, när jag tänkt storstäda lite granna (!), slipper skura just den bänken.
Samt att borttappade pennor, en tejprulle och häftstift flöt fram under micron i javahavet.
Fast nu doftar alla syrén-, lavendel- och jordgubbsdoftljus i lådan under bänken svagt av kaffe och endast kaffe..
Kommentera 14 st

Tuprör? vad e det? Kolla på etiketten!

2007-03-15 | 17:31:38 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

Jisses, näe, nu har jag försökt mig på lite modeinlägg här det senaste dygnet för att ha en chans att klasssas som modeblogg och kamma hem NY-resan i tävlingen på Bloggportalen...but let's face it - en bloggare som skriver "tuprörsjeans" och kallar sina jeans, eller snarare antar att sina jeans är H&M som allt annat i garderoben, fast de i själva verket är av märket Crocker...ja den bloggaren får inte kalla sig för modebloggare.
Antimodebloggare kanske?
Kommentera 8 st

Andnöd i ett par stuprör

2007-03-15 | 14:38:16 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-1113
Dagens försök till snygg outfit består av
* Skinnjacka, H&M
* T-shirt med tryck, Lager 157
* Mörka tuprörsjeans...(ehhh stuprör alltså.. ) med hög midja, H&M..trodde jag men hallå! Det står faktiskt Crocker..jisses vilken koll man har...inte..
* Svarta MCBoots, Ebay
* Snedtofs


Jag trivs inte alls med hög midja...ok, en del  känner att det är skönt för att det plattar till magen och " the love handles" försvinner...men jag känner det snarare som att jag fastnat i en vitlökspress och att fettet längst ner på magen på något sätt arbetar sig uppåt mot revbenen istället och in under bh:n...I have trouble with the breathing!

Och ryggbesvären blir bara värre med hög midja..så nu har jag bokat tid för massage på måndag eftermiddag..nu ska jag iväg på mentormöte och enpromenad. När jag kommer hem blir det mjukbyxa med resår i låg midja på!
Kommentera 16 st

Läderlatten och Nitsmoothie

2007-03-15 | 10:12:12 | Foto/Fotografering,

146310-1111

Oiiiii, jag blev riktigt nöjd med den här dagens  frukostbild- nitar och läder kan bli så himla snyggt på bild! Fast jag tyckte mest om själva "idén" jag fick att göra fotot på detta sätt idag, hihi

*Det blev en kaffemedvarmmjölkochkanel, en smoothie och mackor till frukost
*Beställt tågbiljetter - till stockholm på onsdag, hem på torsdag...Topshop får vänta...plånboken orkar inte...
*Ingen ny soffa idag, Li och jag orkar inte Ikea mer denna vecka i alla falll..
*Håret är för tillfället uppsatt efter att jag sköljde bort ansiktsmasken..
*Jag har skrattat, men inte gråtit
*Jag ska ta mig en promenad...sen...nån gång och springer imorgon..


 Idag ska jag och Stefan äta ute på hans lunchrast. Han har varit sugen på pannkakor hela veckan, vilket jag hatar att äta och kan bli så frustrerad över att tillaga och en av stans restauranger serverar pannkakor idag med sylt och grädde...jag...jag får väl käka av salladsbuffén...fast det var nog nåt grillspett på menyn också...
Kommentera 12 st

I am a fashion..disaster

2007-03-15 | 09:30:46 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-1110Hehe, om jag fick välja några saker från Topshops hemsida denna morgonhade jag valt denna lilla klänningsaktiga sak samt den helt underbara väskan i brunt...dock hittade jag inga brillor som föll mig i smaken så ett par tecknade, runda helsvarta får duga så länge, lite Jackie O meets Photoshop kinda thingy....

..well you get the picture...


humm..

Näe, jag kan nog kyssa den där NY-resan good bye and farewell.
Nu ska jag sörpla Smoothie och kaffemedvarmmjölkochkanel och kolla på ett avsnitt av Sex and the City...and get som glimpses of the Big Apple...aka New york....

*sigh oh my*
























Kommentera 5 st

oh the darnest damn

2007-03-15 | 08:38:10 | Vardag,

det går inte att lägga upp bilder just nu till bloggen...och jag som hade världens modegrej i bildväg på G...well well, så typiskt nu när man ska försöka vara en modeblogg i 5 dagar så man kan få sig den där resan till NY...oh damn oh damn...

hehe.

Annars har jag mest svårt för att bestämma mig för saker..

*Mackor och smoothie eller Nutrilette Bar och latte till frukost?
*Stanna till på fredag eller åka hem på torsdagen efter onsdagens Brettkonsert i Sthlm nästa vecka...?
*Köpa soffa eller vara nöjd med gamla?
*Uppsatt eller nedsläppt hår?
*Springa eller promenad idag?
*Skratta eller gråta?


well well
Kommentera 3 st

A Fashion Statement

2007-03-15 | 00:04:27 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-1108

När solen lyser och himlen är blå
ja då, då ska gula byxan på!

( oohhh jag riktigt känner hur NYresan och bästamodeblogssutmärkelsen närmar sig i och med detta inlägg..)
Kommentera 10 st

What Kind of a blogger am I?

2007-03-14 | 22:11:41 | Krönika/Politik/Tankar,

Just nu kör Bloggportalen en tävling där läsare/bloggare fram till  på måndag, får rösta och utse sin favoritmodeblogg. Vinnaren kommer få en resa till New York.
Genast när jag läste detta imorses tänkte ju jag " wow, tänk att få åka till NY - det som varit min dröm sen högstadiet", men idag, tio år senare har jag fortfarande inte ens satt min fot på ett flygplan...jag har aldrig flygit över haven eller kontinenter eller gränser.

Genast fick jag önskedrömmar om att få vinna den där tävlingen, men ganska så snabbt kom verkligheten ifatt...för även om jag är en shopoholic, shoelover och en baglady så är inte min blogg en modeblogg.
Visst, jag visar ibland en dagens outfit, jag visar oftast upp vad jag suktar efter på H&M, Topshop eller vad jag kanske har handlat på Lindex eller Gina Tricot.
Jag skriver ofta om köpsug och shoppingförbud som införst efter för många infriade köpsug, men jag är ingen modeslav, jag kan inte skilja Gucci från Versace, jag kan inte säga om en topp är gjord av Lycra eller bomull och jag hatar ballerinaskor.

Men vad är jag för typ av bloggare?
Jag har klassat mig själv som "personligt" på Bloggtoppen, men det viktigaste för mig är ju att visa mina foton, mina smycken , mina illustrationer...fast ockå mina tankar, mina ord och känslor.

Tycker ni att jag är en modebloggare, eller som i alla fall uppfyller kriterierna Bloggportalen satt upp för det, och ni anser att JAG ska få flyga över Atlanten, så får Ni ju hur gärna som helst välja mig som favorit där.

Hehe...annars skulle jag bara uppskatta en liten kommentar om hur Ni ser på min blogg, vd den ger Er / är för Er.

Annars hoppas jag att någon liten, ganska okänd modeblogg vinner och inte en stor och känd blogg där bloggaren redan får mycket gratis i och med sponsorer, visningar, intervjuer och reklam...but that is my humble opinon...
Kram!

Kommentera 13 st

Illustration, kiss, oasis och soffgrubbel

2007-03-14 | 21:06:31 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1107Dagens illustration och konstförsök

Ojoj vad mina "barn-hatar-gener-grejer" har testats denna vecka.
Först en heldag på Ikea i förrgår med Lovely Li och ettåriga Luna och så idag i några timmar hemma hos Li samt en sväng i stans klädaffärer och köande på apoteket.Jag har till och med torkat barnets kiss idag när Luna satte sig i ett hörn och  sade "tiss tiss tissa" några gånger medan jag och Li satt vid köksbordet och inte riktigt fattade...att hon ville kissa.
 
Inne på Lindex plockade Luna på sig diverse damtrosor medan Li provade en skitsnygg och alldeles gorgeous grön virkad klänning som hon passade perfekt i, medan jag sprang runt och hängde tillbaka allt Luna bar runt på, men kastade  på sgolvet efter ett tag. Konstigt nog tyr hon sig ganska så mycket till mig.
But enough with the bebisprat.

Imorgon ska jag och Li antagligen (utan barn denna gång) för Li ska köpa säng och jag vill ha en soffa. Frågan är bara om det är så smart att köpa dessa stora grejer när vi bara är två brudar med fyra armar och två kassa ryggar..eller ska jag köpa soffan via nätet och betal 10% av soffvärdet i frakt samt få den hemkörd och uppburen i lägenheten?Fast vad ska vi göra med den gamla soffan och fåtöljerna?

Fick den här underbara länken nyss av min http://www.youtube.com/watch?v=aJBt4Ie1p2w&NR av min bästaste killkompis Christian...ahhh oasis är underbart!
Kommentera 5 st

it is a Latte kind of love

2007-03-14 | 17:29:09 | Foto/Fotografering,

146310-1106
Kommentera 16 st

Desperate Prada och Smoothierepriser

2007-03-14 | 13:16:21 | Foto/Fotografering,

146310-1104Lunchtime nu med Desperate Housewifesrepris på femman.

Jag kör även en repris på lunchen - kall smoothie, varm latte och goda mackor, vilket blivit lite av en favvokombo de senaste veckorna till frukost, lunch, middag..mmmm it tastes so good!

Mackor:
* GI-bröd
* Ost
* Tartex
* Gurka
* Tomat
* Ägg

Smoothie:
* Frysta tinade jordgubbar
* Krossat linfrö
* Ingefära/Päronyoghurt
* Brämhults Hallonjuice
* Banan

Kaffemedvarmmjölkochkanel:
* Gevalia Cafe au lait bryggkaffe
* Laktosfri skummad varmmjölk
* Kanel

Snart ska jag iväg till Lovely Li och spana in hennes nya Prada Solglasögon hon köpte igår för 200 kronor..nedsatta med 1800:- ! Me - avundsjuk? Nej då...inte alls...särskilt inte på den lilla Pradapåsen...*suck*
Kommentera 15 st

Sumpdusch

2007-03-14 | 11:33:41 | Smink, Hudvård, Skönhet,

Ojoj, det ser ut som att jag badat i massa äckligt snus just nu i badkaret...men det är kaffesump.
Har velat testa det lääänge sen jag läste det som "husmorstips" i någon tidning hos frissan sist i någon damtidning..och nu när jag ändå varit duktig och sprungit kunde jag ju göra en rejäl skrubbning av kroppen för att liksom fortsätta på hälsa/välgörande/kroppsvårdtemat.

Och ojoj, tänk att kaffesump kunde kännas så strävt, så peelande, så skrubbande och så välgörande!
Huden känns alldeles jättelen plus att den brusar så där härligt av att blodcirkulationen nog fått sig ett glädjefnatt!

Fast nu får jag nog snabbt gra rent och skribba badkaret också ...annars kommer Tsefan nog undra vad fan jag gjort när han kommer hem på lunchen...
Kommentera 3 st

I can't tell ya the way I feel...

2007-03-14 | 11:04:43 | Vardag,

146310-1102....because the way I feel Is all so new to me....
VÅR VÅR VÅR!
Härliga Tidaholm i solsken och fågelkvitter. Till och med Statoil och den spruckna betongen här utanför ser ut att blomma och bada i vårsolens guldiga varma strålar.

Jag är nyss hemkommen från en träningsrunda ; 10 minuters rask promenad + 20 minuters löpning + 10 minuters promenad igen och lite gosande med katterna hemma hos mina föräldrar.  Kissarna låg inne och sov, men jag väckte dom och släppte ut dom i den härliga marsluften som doftar av torkande vått gräs, fuktig kall jord och nytvättad tvätt - ahhh!

Det har börjar komma krokus lite varstans och jag var tvungen att ta en liten mobilbild på en liten strålande bukett efter min joggingtur.

Det gick bra att springa med tån, men det kanske inte var så smart att hälla i mig två lattes innan, fasiken vilket håll jag fick i höger sida ett tag. Dock är det skönt att pressa sig själv lite ibland, att inte ge upp när de första trötthetskänslorna eller det onda i sidan kommer smygande, vilket ju annars är så lätt att använda som ursäkt för  att sluta springa...det är ju det som är det svåra - att bita ihop och låta hållet och tröttheten bedarra och komma in i andra andningen.

Nu ska jag slänga de inte alls så svettiga ( hmm måste vara problem med mina svettkörtlar) gråa träningskläderna i tvättkorgen, ta en skön dusch och sedan, tja, sedan vet jag inte riktigt vad dagen har att erbjuda.
Kommentera 4 st

Lotionerad latte utan skum men skum dröm

2007-03-14 | 08:42:50 | Foto/Fotografering,

146310-1101Jag har något av en body lotionfetisch tror jag. Har hur många som helst, fulla, halvfulla och nästan tomma och jag älskar dom, men jag vill alltid köpa nya lotions. Just nu så vill jag till exempel springa ner till apoteket och köpa någon "ny och limiterad" lotion i Acoserien jag såg i nån tidning....

Samtidigt bannar jag mig själv lite granna för att jag glömde köpa en Ziaja Natural Olive Body Balm på Ica Maxi i lördags..

Men men, idag ska jag nog smörja in mig med en NIvea Shimmerlotion som får huden att glänsa som guld. Mmmmm! Lovely.

Jag fick knappt till något skum på min kaffemedvarmmjölkochkanel idag, men vad gör väl det när Nutrilette Browniebaren ändå smälter himmelskt när jag doppar den i det varma kaffet? Mmmm Heavenly!

Annars känner jag mig fortarande knäpp i huvudet efter nattens konstiga dröm...Jag drömde att jag och en massa vänner samt en del kändisar - bl a hon den blonda från My name is Earl, var i någon form av stor och sunkig drippdroppande lagerlokal med råttor och vattenpölar på golvet. Det var bråk och diskussioner och plötsligt i drömmen måste jag gå på toa. Men den enda toalett som fanns var en potta mitt i lokalen bland alla de andra och där fick jag sätta mig och la  av en stooooor prutt varpå My Name is Earlskådisen rynkade på näsan åt mig....

Huh?

Nu ska jag nog göra mig en liten latte till , sen ska jag antingen ut på långpromenad eller försöka mig på en joggintur...om det nu går med tån det vill säga...
Kommentera 9 st

Saker där jag sitter nu..

2007-03-13 | 23:41:19 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1100

Några bilder på saker o ting kring mig där jag sitter just nu o knapprar på min lap top...får nog slänga bananskalet...det luktar unket...
Kommentera 4 st

Smyckesdesign - tre nya halsband i vårens tecken och Marilyn som modellen

2007-03-13 | 22:12:43 | Smyckesdesign,

146310-1098
146310-1099

Tre nya halsband gjorda ikväll, 2 stycken med glas/stenhjärtan i rosa och grönt, samt lövhängeni olika längder till silverkedja. Alla tre går i vårens tecken tycker jag. Dessutom passar Marilyn Monroe ypperligt bra i dom...kanske du gör detsamma?
Hihi.

75:-/ st
Kommentera 7 st

Affischupplagan i mitt vardagsrum

2007-03-13 | 20:47:20 | Foto/Fotografering,

146310-1096


Så här ser en del av affischerna ut som Annelie och Roger på Vykortsfabriken fixade till mig!
Ska jag tapetsera? Ge bort? Försöka sälja? Göra en matta? Hitta ramar?
Kanske att de kan hjälpa mig sätta ihop min Glamourkokbok dessutom!
Glad är jag tra lalalala...men samtidigt är jag lite sorgsen i ögat...nu går bloggen sakta nedåt nedåt nedåt igen mot få så få besökare *buhu*  ( Jo  käre storebror Jonas, lite får jag faktiskt klaga över detta...det var längesen jag gjorde det  nu...)
Kommentera 7 st

Wok och affisch i rulle och Cosmopolitan

2007-03-13 | 19:57:52 | Foto/Fotografering,

146310-1095Gee, I am tired!

Lång dag i skolan med roliga och intressanta lektioner, promenad uppför berget, nedförför berget, uppför berget och nedför berget. Applåder när jag läste upp mina texter och givande diskussion om feminsim - kvinnligt vs manligt inom konsten och i samhället.

Dessutom kom Annelie ( åhh jag gillar Annelie) med en rulle till mig innehållandes en hel del affischer hon och hennes man tryckt upp till mig av mina foton och illustrationer som tack för att jag hjälpte henne med en sak. Fan vad snällt och vad bra det blev!

Nu har vi slitit, eller mest Stefan, med våra gungstolsliknande fåtöljer i grönt och blått som jag inhandlade på IKEA igår...den blåa står på plats i sovrummet, men den gröna...den gröna vill inte. Klädseln känns för liten och skruvar går sönder i gängorna... gahhh!

Dock lagade jag en god middag till oss båda - fullkornstunnbrödsrullar med diverse innehåll.
Stefan fick strimlat kött och jag tog wokgrönsaker.
Övrigt i rullarna - lupinfrön, soltorkade tomater, sallad med majs, rödlök, gurka, tomat och paprika. Jalapeños och så en fräsch kebabsås från Ica

Nu ska jag dricka te, kaffemedvarmmjölkochkanel och bläddra lite i nya cosmo. ..och andas lite.
Kommentera 4 st

En bild , tre texter

2007-03-13 | 18:38:15 | Text//Författarskap/Dikt/Prosa,

146310-1094Det här är en av mina absoluta favoritbilder som jag tagit på latte/lyx/smoothie-temat och idag på den underbara textlektionen med den bästaste Christina som lärare, så fick vi göra olika skrivövningar för att lära oss att prata/presentera/förklara våra "konstverk".
Eller föremål över huvudtaget också.

Jag valde i alla fall den här bilden/fotot och en uppgift gick ut på att beskriva ett verk/sak med några korta meningar eller ord på ett ganska normalt och neutral sätt. Sedan skulle man utifrån den skriva en överdrivet positiv version och en överdrivet negativ. Man skulle gärna använda sig av de fem sinnena.

Så här blev mina tre texter:

("Normal")

Färgglatt motiv på vitt papper
Varmt av kaffe
svalkande söt jorgubbe
Modern nostalgi till ljudet av glasklirr

( Överdrivet positiv )

Färgkaskader som får det att rycka i mungiporna på bländande ark
Java, java java, - jag vill ha java!
Sommarvärme exploderar i munnen utav en jordgubbsbomb
I nuet drömmer jag mig tillbaka medan stjärnorna sprakar i härligt bioknaster

( Överdrivet negativ)

Brutala färger som sticker ont i ögat
på ett tråkigt papper som skär i fingertopparna.
Kaffefläckar som aldrig går bort
och det smakar som  ruttna jorgubbar i augusti.
Det var fan bättre förr, på stumfilmens tid.
Kommentera 5 st

Jag gillar att doppa saker i latten...

2007-03-13 | 07:54:20 | Foto/Fotografering,

146310-1093
Kommentera 12 st

Tänk att få komma hem och hälsas välkommen av mattan...

2007-03-13 | 07:40:35 | Foto/Fotografering,

146310-1092Så härligt att kliva upp innan klockan sju för att göra sig iordning för skoldagen och det är ljusare än ljust ute med strålande solsken!

Har inte riktigt fattat eller vant mig vid än att våren faktiskt är här - att det inte är är nattsvart på morgonen längre eller att mörkret infaller redan vid tretiden på eftermiddagen.

Det kommer säkert bli minst ett snöoväder till denna säsong o jag känner Sverige Svea rätt, men att det är ljust och ser ut som en strålande aprildag ute just nu, wow!

Idag står det estetik samt textlektioner på schemat. Ska bli kul och intressant, samt att jag ska lämna in mit val av ny mentor inför sista delen av denna termin.

Vet inte hur jag ska välja, det är 8-9 mentorer att välja på, vi är 12 i klassen och vissa mentorer tar sig an två elever...men det finns bara en mentor jag vill ha, som jag velat ha hela året, men hon har inte varit tillgänglig förrän nu. Möjligen kan jag tänka mig en till...

Sen ser jag fram emot att få komma hem efter skolan och skriva ihop gungåtöljerna jag köpte igår samt att få komma in genom ytterdörren och hälsas välkommen av den färgglada nya hallmattan!

Men nu - skynda skynda med val av outfit samt sörpel av kaffemedvarmmjölkochkanel och en Nutrilette Browniebar ( usch vikten börjar bli tung enligt vågen igen...beror det på mensen eller nåt annat? *gulp*)
Kommentera 2 st

Den färgglada dagens glada målande

2007-03-12 | 23:00:33 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1091

Ahh, så fick man lite kreativitetsutlopp idag också.
Kommentera 5 st

Mackor, smoothie och nya Elle - måndagslyx

2007-03-12 | 20:29:21 | Foto/Fotografering,

146310-1089

Åh det var väldans skönt med en dusch och så härligt att kliva ut från den varma duschen och ut i hallen på den nya mjuka mattan!

Nu ska det bli gott med GI-mackor med ost, tartex, ägg, gurka och tomat tillsammans med en riktigt kall och god och verkligt rosa smoothie. Jag ska bläddra lite i nya Elle och pusta ut och invänta Cityakuten.
Ahhhhhh!

Recept på smoothien:

* Frysta jorgubbar som tinat 1 timme
* 1 banan
* 2 stycken Activia yoghurt med cerlaier i
* Brämhults Blodapelsinjuice
Kommentera 11 st

Vårkänslorna fick mig att bli colour mad bazalooka på Ikea

2007-03-12 | 19:38:17 | Foto/Fotografering,

146310-1088Ojojoj vilken lång dag!
Jag , Li och hennes lilla ettåring Luna stack iväg till Ikea vid elvatiden i förmiddags inpackade i Bettan - en blå Volvo 240 och kom hem strax efter sex.

We shopped 'til we dropped vilket inte var det allra lättaste med ett barn som skulle underhållas, springa runt, matas och gosas med dessutom...dock var den lilla skitungen jätteduktig och skrek  minst av alla de andra barnen på Ikea.

Ja jag testades verkligen idag - jag gillar ju inte barn egentligen och vill inte ha några själv, men jag klarade av att både vara trevlig, jollrande och tröstande. Haha.

Med underbart vårväder utomhus så verkade jag dras till extra glada färger inomhus idag...eller vad sägs om en brutalt mönstrad hallmatta i rosa . rött, grönt, gult och blått?
Eller två stycken kuddar i skrikigt blommigt?
Runda små askar i regnbågens färger!
Röda kastruller och röd musmatta.
Vita, frostade lampor och illgröna handdukar och badrumsmattor!
Trepack med saxar i orange, gult och turkos.

Jag köpte även två stycken gungstolsaktiga fåtöljer - en i grönt och en i blått. Har inte orkat montera ihop dom än bara, men bild kommer garanterat. Har däremot varit ganska så duktig redan och fått mattan på plats, satt ihop förvaringsboxarna och lamporna.

Nu kliar det på hela kroppen av shoppingsmuts så jag ska ta mig en dusckh och sedan göra mig en gooooood smooothie och mackor, för svamprisotton och chokladbollen samt latten vi inmundigade under shoppingen har sedan länge mättat färdigt.
Kommentera 3 st

Det här är rock!

2007-03-12 | 09:38:57 | Musik/Böcker,

Åhh Solen fullkomligt strålar in som enom fönstren och förgyller varenda liten möbel, pinal och kladdig fläck på golvet till finaste guldigaste guld! Och ur högtalarna ljuder " Stockholm" med Lars Winnerbäck!

Åhhh underbart, livskvalité, härligt!
Kommentera 17 st

Ohhh what a beautiful guccimorning!

2007-03-12 | 08:41:26 | Foto/Fotografering,

146310-1087

Mmmmm underbar och iskall smoothie och en rykande het kaffemedvarmmjölkochkanel...Orange Spice doftljus, Väsklitteratur och min Guccipåse - what a beautifuuuuuuuulll moooooooorning!

Sitter och slötittar på nån film på Canal + med Chris " Mr Big i SATC" Noth och Heather " Jag har cirkulerat i de flesta Spellingserier" Locklear och jag kanske anar att den unga tjejen kan vara den där Hillary Duff ?....lite småmysig och väldigt amerikansk kärleksfilm i alla fall.

Idag kanske jag och Li ska åka till Jönköping och Ikea. Då tror jag att jag ska köpa två stycker gungstolar, en grön och en blå och kanske kanske om tid och rum finns att vi går till Gallerix så ska det inhandlas en tavla eller två.

Glömde förresten nämna gårdagens ytterligare prov på min extrema klumpighet - jag tappade en champinjonburk på onda tån - dock snuddade den endast vid den återstukade tån och landade mest på den bredvid samt att jag lyckades tappa ut nästan all middagsspagetti i diskhon då jag inte fått på locket ordentligt på pastakokargrytan när jag skulle hälla av vattnet.

wellwell - önskar er alla en underbar måndag!

Recept på smoothien

* Smått tinade frysta jordgubbar
* 1 liten banan
* Krossat linfrö
* 2 stycken Activa jordgubssyoghurtar
* Brämhults färskpressade Blodapelsinjuice
Kommentera 9 st

Sunday Night PictureMix

2007-03-11 | 23:36:56 | Foto/Fotografering,

146310-1085

*Kvällens kaffemedvarmmjölkochkanel
*Ljusbricka och mys
*Det senaste armbandet + ett äldre
* Fruktsallad och Center Dark Chocolate
Kommentera 5 st

My new Love - Denim

2007-03-11 | 21:11:36 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1083

146310-1082

och visst är två ihoptejpade tår so this season?!
Kommentera 23 st

Mina nya jeans blir bara bättre och bättre

2007-03-11 | 19:34:13 | Vardag,

146310-1081Jag gjorde spagetti med en sås innehållandes lupinfrön, vita bönor, jalapeños, soltorkade tomater, majs och champinjoner så fick Stefan äta fläskfilén med klyftpotatisar...

Jag blev så osugen på kött när jag skar i filén...eller jag var inte ens sugen innan...nepp jag är nog snart helvegetarian igen.

Jag har plåtat mig själv lite granna i mina nya jeans som jag bara älskar mer och mer - de är skitsköna verkligen och jag "upptäcker nya kvalitéer" hela tiden!
Hittade nu att de har en gömd dragssko vid bensluten så jag kan puffa till dem om jag vill eller använda dem som knickers i sommar med högklackade sandaletter.

Lägger nog upp lite bilder i nästa inlägg sen , hihi.

Men nu ska jag göra mig mer te, en kaffemedvarmmjölk samt en fruktsallad!
Kommentera 5 st

Min nya karriär - ambassadör

2007-03-11 | 15:40:56 | Vardag,

Nu ska jag dricka te och äta lite salta pinnar innan jag ska ta mig an fläskfilén som ligger i kylen....

Har förresten blivit te-ambassadör på http://lipton.se - bli det ni också och gör ett te-test och frå gratis te hemskickat.
Om ni vill, får ni jättegärna skriva i min mail [email protected] som den som tipsade er...fast ni behöver inte...men jag skulle bli glad..

kram (fjäsk fjäsk)

146310-28
Kommentera 12 st

Dagen doftar kanel med katt i korg och Gucci

2007-03-11 | 15:21:51 | Vardag,

146310-1080Jag klarade av att gå en liten promenad innan jag kände att det började smärta alltför mycket i den tjocka "pektån".
Vi gick in på Ica där jag fyndade doftljus och hårmousse i en sådan där låda med blandade varor med mycket lysande röd prislapp på.

Vi har fikat på GB Gräddglass med kanelochkolasmak...var egentligen inte ett dugg hungrig när jag åt den så därför kände jag mig äckligt gräddig efter några skedar och blev än mer förbannad på min klumpighet och min handikappade situation just nu som gör att jag inte genast kunde gå en långpromenad.

Ja mitt humör är inte det bästa denna eftermiddag - jag känner mig äcklig och olustig, krypet i kroppen är riktigt illa och jag orkar inte svara på tilltal över huvudtaget....dock är jag så pass klar i knoppen för en gångs skull att jag vet att dessa känslor inte enbart ( ja kanke inte alls rentav) beror på att jag är jättefet och jätteäcklig på riktigt utan det beror på att jag ska ha mens om cirka en vecka...i alla fall intalar jag mig just nu att det är hormonerna som lever loppan och att jag inte gått upp 15 kilo sen i torsdags.

Fast jag tog yterligare en minipromenad hem till pappa och katterna - det tar bara 5 minuter att gå, 8 med haltande fot, och jag gosade med Puck en stund framför brasan där hon krupit ned i en korg...knäppiskatten.

Sen följde hon med mig upp på övervåningen när jag rotade igenom mina gamla flickrumsgarderober och fann en enormt snygg shoppingkasse med GUCCImärke
Efter det var det dags för Puck att placera sig på kontorsstolen och så skulle jag snurra stolen runt runt och fort så hon krampaktogt kunde klamra sig fast vid ryggstödet och i farten ta så många blodprov som möjligt med sina vassa klor på mina händer.
Knäppiskatt, som sagt..
Kommentera 2 st

Decadencenjutningar som smälter i munnen..

2007-03-11 | 11:38:54 | Foto/Fotografering,

146310-1079Denna morgonlatten har jag lyckats hålla helt ospilld till skillnad ifrån gårdagens lakansbefläckande.

Jag har njutit och mumsat på en Atkins Decadence måltidsbar, som jag naturligtvis doppade i skummet på min kaffemedvarmmjölkochkanel så att chokladen smälte ljuvligt vid första tuggorna...Mmmmmmm!

Ska strax försöka mig på en mindre promenad, får väl se hur länge tån orkar med...eller hur länge jag orkar halta om jag nu gör det idag...eller hur länge Stefan kommer orka med en eventuellt haltandes promenadspartner.

Efter promenaden tänker jag ligga i soffan med min nya fleecefilt jag fick av mamma i fredags samt böcker och än fler lattes.

Fast jag känner också för att göra fler smycken samt att illustrera...

Jaja , vi får väl se.

Vad ska ni göra idag?
Kommentera 7 st

Shoe lover teaser site

2007-03-11 | 11:06:14 | Skor Skor Skor!,

Ja u när min garderob kännskomplett med gårdagens köp av de perfekta jeansen och det eftersuktade tigertryckslinnet så är det bara Skor skor skor jag suktar efter, hehe...och have2have är ju en liten , eller ganska stor shoeloverteaser...

146310-1078

Kommentera 6 st

Tralalalala la och ob la di ob la da

2007-03-11 | 00:18:18 | Foto/Fotografering,

146310-1077
Småkollade lte på schalgern medan vi spelade en omgång Geni här och mumsade på chokladmuffins och jag drack en god kaffemedvarmmjölkochkanel....

Jag blir mest sugen på att köra ett aerobicspass när jag ser Ola salo hoppa och skutta med sina ben, men jag tycker att de var värdiga vinnare...även om jag hejade lite i syg så där, på Andreas Johnson.

Såg min Marilynspegel inne i min "walk in"klädkamare förut och kom på hur snygg den är...nästan tragiskt att den får hänga där inne på en vägg, bland en massa väskor och inte syns..men ändå blir den till en än roligare detalj i mitt hem på det sättet. Men nu fick den vara med på kort i bloggen också.
Känns härligt att spegla sig i den och låtss, för ett ögpnblick, att man ser ut som bilden på Marilyn.

Tralalalala la och ob la di ob la  da
Kommentera 7 st

det nya armbandet

2007-03-10 | 20:28:37 | Smyckesdesign,

146310-1076Mitt svartvita morgonpyssel.
Kommentera 11 st

angående kropp och storlek förresten...

2007-03-10 | 18:35:55 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

..ville bara tillägga förresten angående dagens shopping att jag faktiskt provade en hel del jeans och byxor från dam/vuxenavdelningen, men att inte ett enda par passade - antingen kom de inte över mina höfter eller så gick de inte att stänga eller så var det halvmetern för långa...
Konstigt då att man som 25årig vuxen kvinna hittar ett par jeans på barnavdelningen som är perfekta på längden, satt som gjutet över höfter och lår och midjan var helskön...

Är det mig det är fel på?...
Kommentera 8 st

I have found them! The perfect baggy jeans! I have found them!

2007-03-10 | 18:25:32 | shopping, provrummet & cravings,

146310-1075
Iklädd ribbaad tröjklänning ifrån Vero Moda, svarta strumpbyxor och gråa overknee från Lindex, samt min svarta lillapyttelilla skinnjacka och mitt nygjorda armband och gamla halsband ifrån H&M så kom jag och Stefan faktiskt iväg till Skövde för shopping!

Med två ihoptejpade tår och svart Mcstövel från Ebay så haltade jag så snabbt och gott  jag kunde inne på köpcentret Commerce mellan "gladbutiken" Lagerhaus, "ingetlockandeallsidag" - Vero Moda, "småfluktandesomvanligt" på DinSko tills jag till slut då hamnade inne på H&M där jag hade en rabattcheck på 50 kronor. Tänkte det var bäst att spendera den tillsammans med de utlovade 150 kronorna från Stefan på ett och samma ställe och H&M is the best place to spend ..to get good thing for the minsta peng. ( Kom Igen H&M, sponsra mig nu då...p-p-p-lease!?)

Ojoj vad jag provade små billiga klänningar och linnen och toppar och jag sneglade endast på jeansen på övervåningen..det såg inte ut att ha kommit några nya modeller sedan sist och jag hade faktiskt nästan gett upp hoppet om att någonsin finna mina drömmars baggy jeans...tills jag tog rulltrappan ned och med stapplande steg kom direkt in i barnavdelningen..
Och där hängde dom! JEANSEN!
Och där hängde det! Linnet!

Jag har ju i tidigare inlägg nämnt ett linne jag såg en gång på H&M's barnavdelning, vitt med silvrigt tigertryck och att jag ångrade att jag inte köpte det direkt jag såg det...ty när jag återvänt andra gånger har det varit borta...
Men nu så var det tillbaka...fast i svart modell istället och såååå mycket snyggare!

Jag tog jeansen, i några olika storlekar och även linnet i de 3 olika storlekar som fanns kvar  och glädjehaltandes gick jag in i ett provrum igen. Ja jag var så i exstas att jag inte ens brydde mig om min nakna spegelbild eller att äcklas av mig själv.

Jeansen, åh jeansen, de satt så perfekt! Så lagom perfekt baggy, riktigt låga i midjan och längden var även den perfekt! WOOOHOOO! Perfekthet för endast 249:-
Linnet var jättesnyggt ihop med byxan och när jag betalade så var det som om att jag genomförde mitt bästaste köp ever!
Nu känner jag ingen sorg över om jag missar the Grand Opening av Topshop i gamla Debenhams den 23 mars eller att jag inte får shoppa mer på ett år...just nu, i denna stund känns det som om min garderob är komplett...
klädesmässigt alltså, för jag har fortfarande inte köpt alla skor jag skulle vilja ha för vår- och sommarsäsongen 2007..

Efter H&M åkte vi till Ica Maxi och fyllde på skafferi och kyl med gottigheter - såsom strumpor, ny duschcreme, amerikanska maffiga chokladmuffins och kanel i väldigt snygg design, haha.

När vi kom hem så beställde vi pizza och mumsade på dom i soffan med vi njöt av klassikern " Nu blåser vi snuten" med Burt "Burtan" Reynolds och Sally Field.
146310-1074
Kommentera 11 st

Klumpfoten blir till klumphänder

2007-03-10 | 10:43:59 | Foto/Fotografering,

146310-1073
Jag har lyckats spilla ut en kaffemedvarmmjölkochkanel över mitt vita stora lakan som jag brukar ha som bakgrund när jag fotograferar. Jag blir även klumpig och fumlig i händerna när jag har klumpfot.
Konstigt, eller kanske inte alls så konstigt när det gäller mig.

Dock är det lite bättre idag, tror jag i alla fall. Jag ska skicka iväg Stefan till Apoteket för att köpa sådan där vit sårtejp så att jag kan tejpa ihop och spjälka den onda tån och därefter försöka få på mig en sko eller en stövel av något slag - jag ska minsann åka till Skövde!
Jag ska shoppa för de där 150 kronorna Stefan lovade mig och så har jag ju en 50kronors rabattcheck på H&M!

Har suttit och pysslat litegranna på morgonkvisten, bl a armbandet på bilden som går i vitt, svart och äggskalstoner. Bättre bild kommer senare.

Nu ska jag halta in i badrummet och put on some make up.

...I say a little pray for you.....
Kommentera 13 st

Bilder innan klumpfotsincidenten samt eventuell shopping efter klumpfotincidenten.

2007-03-09 | 23:13:22 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1072

Fotade mina älskade Katter ; Puck, Byron, Tyko och Katten när jag var hemma hos mina föräldrar, tidigare idag, innan min jäkla klumpfotincident..

Hmm Stefan har lovat att jag kan få shoppa nåt litet plagg imorgon för 150 kronor , trots mitt shoppingförbud, om vi åker till Skövde...om jag kan stödja på foten och får på mig en sko det vill säga...
Kommentera 15 st

När fötterna tar skada gör det ont i själen..

2007-03-09 | 21:41:24 | Foto/Fotografering,

146310-1071Sitter här i soffan tycker såååå synd om mig själv.

Min tå har ju aldrig riktigt läkt sen förra gången det blev så här, vilket gör att den är konstant svullen och öm och nu är den groteskt tjock....är orolig att sandalettsäsongen ska vara förstörd...för all framtid.. buhu.
Mina fötter är en sådan där kroppsdel jag annars brukar vara hyfsat nöjd med till skillnad från andra kroppsdelar jag allt som oftast är ohyfsat onöjd med..

Så när fötterna tar skada gör det inte ont bara i tårna utan ända in i själen.

Menmen, mackor, smoothie, kaffemedvarmmjölkochkanel och mina nya böcker är ju i alla fall en liten tröst. samt samtal från mamma, som nu är framme i Stockholm och kommit iordning på sitt hotellrum, med löfte om att hon skulle köpa en massa modemagazine till mig.
Kommentera 6 st

Det måste fan vara helt olagligt att vara så klumpig som jag..

2007-03-09 | 18:01:14 |

146310-1070Tåjävel! Pyttisidiot! Anna din jävla klump!
Hahaha ja nu får jag allt sitta stilla minsann!

Jag har lyckats med den finfina bedriften att smasha in med tån i sovrumströskeln...och inte vilken tå som helt utan exakt den tå som jag för två år sedan skadade så jäkla illa att jag inte kunde gå på tre veckor, som har en konstant spricka i sig redan, som svullnar upp medjämna mellanrum, som alltid är svullen och som gör att jag inte kan böja tårna helt på foten alls..just den tån väljer jag att åter och igen skada med helvetisk smärta som efterföljd.

Usch vad jag känner mig, dum, idiotisk, tragisk, tjock och bläig nu.
Kommentera 17 st

Fröken Glufsglufs continues to glufsa i sig more and more.

2007-03-09 | 16:55:11 | Foto/Fotografering,

146310-1069


Pust och pustpust. Äntligen sitter jag ner och andas lite granna. Från tidiga morgonens promenad och hundtrauma till de intensivt, men ok ,ändå avslappnade frukostbuffén till spring för att hinna med lunchen på hotellet för att sedan gå promenad igen och efter det träffa mamma, gå hem med henne till mina föräldras hus och fika och säga hejhejhejdå för att sedan följa med pappa till systemet och ett postutlämningsställe. Sedan bli hemskjutsad för att dra fram dammsugaren och moppen för att ha ett någorlunda rent hem att fira helg i....äntligen så sitter jag ner i soffan, med min lap top, pratar på msn med bästaste Karin och ska koppla av med lite lyxläsning i form av nya Veckorevyn som damp ner i brevlådan idag samt två nya böcker jag fick av mamma .

Jag ska dricka ett glas saft eller två - mamma gav mig även två flaskor hemmagjord saft - klarbär och jordgubb, nothing can beat the taste of mammas jordgubbssaft!
Jag fick även en flaska Tequila Rose på systemet, pappa köpte fast det var mammas kort som betalade, haha.

Vi åt förresten ingen kladdkaka, mammi och jag, som jag ville för det fanns ingen på några av de konditorier vi var på. Dock blev det en himmelskt liten biskviebakelse med chokladtäcke, mandelspån och grädde inuti. Me likey - Fröken Glufsglufs continues to glufsa i sig more and more.

146310-1068
Kommentera 9 st

Fröken Glufsglufs glufsar glupskt

2007-03-09 | 14:17:34 | Vardag,

Ojojoj magen står ut på alla håll och kanter...
Jag rullar fram..
Frukostbuffén hann jag ju knappt tugga färdigt innan det var dags för mig att bege mig till Stadshottelt och deras lunchbuffé för att äta en något försenad  3årsdagsfiraandemiddag.
Jag fyllde tallriken ändå, trots proppmätthetkänsla i magen, med krämig lasagne, kikärtor, morötter o sallad.
Ojojoj.
Men nu har jag gått en promenad på nästan en timme i alla fall och de allra allra värsta bukfyllan har sjunkit...

Men jag vann inte Aftonbladets tävling om " Bästa Stilen"...fan också....ville verkligen ha lite kläder och en telefon....och den vinnande outfiten var ju så platt och tråkig....nej det var den inte, jag är bara lite bitter och jäst och däst just nu.
Kommentera 7 st

En Samantha,en utebliven Miranda, två Carrie men ingen Charlotte?

2007-03-09 | 11:37:07 | Vardag,

146310-1067 Åh vilken härlig förmiddag!

Klockan 07.15 hördes en försiktig knackning på min ytterdörr - jag slängde mig min svarta badrock och öpnnade, och där stod söta Li!

Vi skulle gå nyttig "innanfrukostpromenad", men vi var båda sega och Li med en brakförkylning på gång i näsan, så vi sa att vi går en "sväng" och sedan käkar vi frukost ute.

Så vi påbörjade vår lilla sväng, men hann inte långt innan jag blev hundbiten. Ja inte hundbiten som att jag blev hundförälskad utan jag blev biten av en hund!

Jag känner killen som har hunden och har träffat hunden i fråga förr med och nu hoppade den så glatt och ville hälsa...
Det först kanske tilläggas att jag är ganska så rädd för alla typer av hundar som når över ankellängd på mig efter att jag en gång blev anfallen av en schäfer i Stockholm...den hunden flög på mig och bet sig fast i armen på mig.
Så när hundar hoppar emot mig så är min första instinkt att skydda mig och den arm jag blev biten i då.

Nu skulle jag då hälsa på hunden idag som hoppade och så där genom att klappa den på huvudet och väl säga
 " Hej Kenzo, så ja så ja duktig hund hej hej", men istället ,när jag sträcker fram min fårskinnsvantebeklädda hand, sliter hunden tag i vanten och biter till jättehårt! Jag blev rädd och ledsen, tog genast av mig vanten och såg bitmärken i hela tummen!
Jag sa åt killen att hunden hade bitit riktigt hårt, men han stod bara och flinade. Jag gick.

Vi gick i alla fall den lila svängen, hämtade upp Lis lillasyster Tova - som har en lugn och snäll pudel, och så gick vi till Julius där det var uppdukat frukostbuffé!

Med brickan fullastad med naturell yoghurt med russin, två väldigt, väldigt löskokta ägg, grova frallor med ostar, gurka, leverpastej, tomat, juice och te satte vi oss vid ett litet bord med tända ljus. Där satt vi och pratade om ditten och datten, mest snusk och grovheter och kunde snabbt konstatera att det finns två typer av tjejgäng;

1) De som sitter och ingående och på fullaste allvar sitter och diskuterar en plånboks utseende - färg, form, funktion, gulddetaljer med mera och ser allmänt stela ut i sina perfekt knutna scarves.
2) De som sitter och svär över sina pojkvänner, pratar flytningar och hårväxt, lastbilar och har trasiga jeans och okammat hår.


Jag tillhör stolt och gladeligen kategori nummer 2.

Dessutom så "lekte" vi att vi var Sex and the City där vi satt och snackade från arla morgon tills nästan nu med våra överfulla brickor. Vi hade bara problem med att bestämma vem som var vem.
Li är Samantha, den fjärde personen vi vill ha med , men som inte var där klassade vi in som Miranda, ingen ville riktigt vara Charlotte så då blev både jag och Tova Carrie...hmmm...får tänka lite mer på rollerna tror jag.
Kommentera 9 st

Underbar i natt

2007-03-09 | 00:15:30 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1066


Åhh den här teckningen blev jag faktiskt ganska hur jäkla nöjd med som helst...satt bara och "kladdade" photoshop utan att ha en aning om vad jag villa få fram..men så blev det den här bilden. Jag kallar den för Underbar.

Tog en timmes kvällslattepromenad
med Angelica förut. Det var skönt, men jag känner att kroppen är matt. När jag kom hem vid halv elva la jag mig i sängen en stund bredvid Stefan som redan låg  gosigt nedbäddad och jag kände hur sömnen kom över mig....men jag hade massa kläder på, hade inte tvättat av smink eller nåt och kom dessutom på att jag inte burit in den dyra Gatuskylten när jag stängde affären. Faaan!

Så det var bara att ta på skorna och gå iväg och bära in den...efter sms med " chefen" där jag minsann fick veta att skylten är värd 1700:-
Sedan tog jag mig en dusch och lade på en Ole Henriksen ansiktsmask som ska verka i 30 minuter...och här sitter jag nu.

Borde bara ha somnat är jag låg där i sängen. *Suck*

Imorgon hoppas jag att mamma vill äta konditorikladdkaka med grädde till när hon slutat jobbet, innan hon måste sticka iväg till Stockholm för andra gången den här veckan...lilla älskade mamma, nu måste hon jobba helg dessutom.
Kommentera 16 st

De färgglada vännerna och Anna

2007-03-08 | 19:34:34 | Foto/Fotografering,

146310-1065Känner mig konstig i kropp och knopp idag. Som jag skrev  tidigare idag vakande jag och kände mig varm och klibbig och svettig och täppt och dämpad. Blev sedan lite piggare av en promenad, men under hela eftermiddagen, på jobbet har jag känt mig helgrogy i skallen, svårt att fokusera synen, svårt att andas, trångt i strupen och trött.

Det hjälpte inte ens att dricka en kaffemedvarmmjölochkanel med alla mina små färgglada vänner, haha.

Men när jag kom hem strax efter klockan 18 så stod Stefan i köket och skar tomater och gurka, som han sedan lade på en tallrik med Gourmetvegoburgare, keso, potatissallad och mineralvatten bredvid. Så gulligt, skönt, så behövligt och så gott.

Och Nan Goldin har fått Hasselbladspriset såg jag på nyheterna. Hon var en av de första fotograferna, jämte Anton Corbijn som jag verkligen tog till mig. Tänk om jag själv, en dag, skulle kunna få ett fotopris eller ge ut en riktig fotobok...

Kommentera 10 st

det börjar bli väldigt irriterande nu

2007-03-08 | 14:14:09 | Vardag,

...att så fort jag publicerar ett nytt inlägg här i bloggen så försvinner de två senaste jag publicerat och blir helt plötsligt endast sparade som utkast...fast de funnits i bloggen och blivit kommenterade och allt!
Jösses und varför?
Kommentera 18 st

Fragment från gårdagen

2007-03-08 | 14:03:30 | Foto/Fotografering,

146310-1061

Kommentera 3 st

från tusch till retusch..typ

2007-03-08 | 14:02:57 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1062

Teckning som egentligen  är svartvit , nu färglagd i Photoshop...Tycker om den...mycket.
Den påminner mig om mamma.
Kommentera 7 st

Nostalgi de luxe till latten och nutriletten!

2007-03-08 | 13:20:32 | Film/TV/Kändisar,

Skrotnisse: Vi har tårta till Kaffet idag
Kapten: Vad är det för tårta?
Skrotnisse: Det är gräddtårta
Kapten: Är det riktig grädde? Det var längesen jag åt gräddtårta!

Åh ljuvliga barndomsnostalgi! Zappade just runt bland kanalerna för att under tio minuter hitta något att titta på medan jag sörplade i mig min lunchlatte och Nutrilette Browniebar och stannade till på Barnkanalen - SKROTNISSE!
Har inte sett det på år och dagar och genast kom jag ihåg hur mycket jag älskade det som liten.
Dessutom ser eremiten ut som en som jobbar på Posten här i Tidaholm..

Haha och nu är det den gamla svartvita klassikern " Tårtan"!
Härlich Härlich!

" I hekto småkakor tack!"
...
Nej vänta lite nu, man slår inte in småkakor, man lägger dom i kartong!"


Åh vad glad jag blev ...och är!

146310-1064
Kommentera 9 st

En latte och några skivor gör min morgon mindre klibbig

2007-03-08 | 10:58:34 | Vardag,

146310-1063
Uscha, vaknade vid halv nio - tog mig alltså en sovmorgon, men kände mig helt däven när jag vaknade...varm, klibbig, svettig, täppt i näsan och ledsen. Så ringde mamma och jag började böla (igen), men hon tröstade mig som vanligt och lugnade mig med sina ord och löften om att jag är söt och duger och allt kommer att ordna sig och att hon skulle gå till Ica efter jobbet och köpa en massa färdigrätter att fylla en låda i frysen med till mig...Så att jag slipper gårdagens mattrauma.

Hon sa också att min gråt var en ventil nu för de senaste dagarna prestationsångest och min utlämnande inlägg om min viktnedgång, som jag själv fortarande inte ser som något utlämnande alls.
En annan sak hon sa var att jag måste sluta höja min prestationskravsribba hela tiden. Jag måste tillåta mig själv att slappna av och vara lite nöjd och tycka om mig själv...
Det senare ha ju många av er, kära läsare, också påpekat.
Alla är så snälla mot mig, men jag känner som att jag bara är elak tillbaka. Förlåt.

Idag ska jag "jobba" i Kontorsboden mellan 13.30 - 18.00. Alldeles själv. Nu är klockan elva, jag åt nyss frukost bestående av en Nutrilette Browniebar och kaffemedvarmmjölkochkanel...är sen med det mesta idag - vart ju som en kolli/zombie/vrak första vakna timmen, sen hade jag ingen mjölk till latten eller nån Nutrilette hemma, men jag var tvungen att duscha bort nattklibbet från kroppen innan jag kunde gå till affären.

Mamma sa åt mig att bara sitta i soffan med latte hela förmiddagen tills det var dags att gå och jobba...men jag tror nog jag ska masa mig ut på en promenad nu - solen skiner och det är vårigt ute.
Luft är skönt.
Kommentera 12 st

FAN HELVETES SKIT låter som I LOVE YOU!

2007-03-08 | 09:10:53 | Text//Författarskap/Dikt/Prosa,

"Gud så löddrigt vacker hon är med tandkrämen rinnandes nedför den perfekta hakan.
Den vita fläcken som bildas på hennes fashionabelt urtvättade nattlinne, påminner om en dyrbar brosch av de mest glitrande swarowskikristaller.

Hennes morgongrusiga och kladdiga ögon med lila påsar under är som smaragderna i en drottnings tiara.
Åh, hennes svordomar över att hon just trampat i gårdagens spaghetti låter som de ljuvaste balladen.
FAN HELVETES SKIT låter som I LOVE YOU!

Hon ser ut som den ljuvaste porslinsdocka med mascara på den ena rosiga kinden och läppstift på den andra. Hennes stressryckningar i ena ögat flirtar hela tiden med mig denna morgon och när hon enbart säger till mig att jag är i vägen och hennes ilskna saliv dimper ner på mig som det ljuvaste sommarregn,....ja då känner jag mig guld värd!"



Detta är en text från en skrivövning jag/vi fick i skolan i tisdags av underbara Christina, där vi skulle försökna oss å det grövsta genom en annan person ögon som tyckte att allt vi gjorde en morgon bara var helt fantastiskt.
Kommentera 6 st

Sex...sexsaker..sex saker

2007-03-07 | 22:43:24 | Vardag,

Fick följande utmaning av både http://mamsen71.blogg.se/ och http://karinolofsson.blogg.se/

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och
att de ska läsa ens egen blogg för mer information. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.


Jag tror jag redan gjort en liknade sådan här utmaning en gång, men sex nya saker ska väl inte vara så svårt att komma på..eller?

1) Jag brukar ofta leka att jag är med i en Hollywoodfilm och säger "låtsasrepliker" för mig själv på engelska när jag är själv hemma och spelar upp hela scener i huvudet. "Gråtscenerna" sker ofta framför spegeln.

2) Jag avskyr ananas över allt annat. Jag blir illamående när jag ser det, lukten är direkt kväljningsframkallande - jag tycker att det stinker unken prutt.

3) Jag glömmer allt som oftast av att borsta/kamma håret och jag har nog aldrig packat ner en borste när jag rest någonstans.

4) Jag har inte sett ett  enda  helt avsnitt av Prsion Break, OC, Rederiet, Skilda Världar, One Tree Hill, Ally McBeal, Nya tider, Gilmore Girls eller Grey's Anatomy

5) Jag tycker nästan bäst om julklapparna och födelsedagspresenterna innan jag öppnar dom - ty jag blir så ledsen när jag måste göra sönder ett fint omslagspapper...så jag öppnar så försiktigt som möjligt så att inte pappret skadas så mycket...så sparar jag sedan på det utan att jag har någon egentlig användning för det.

6) Jag försöker så långt det går och är möjligt att undvika gå på offentliga toaletter och måste jag så klär jag in hela sitsen med papper först och sedan försöker jag stå och kissa i alla fall..

Hmm, nu tror jag att nästan alla har fåt denna utmaning i bloggvärlden, men jag skickar den vidare till alla er på min Länklista !
Kommentera 8 st

Lade nyss på luren...

2007-03-07 | 21:19:22 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1059Har haft en mindre panikattack som mamma fick ta mig igenom via telefon.

Antagligen berodde den på nervositet, stress och annat inför dagens avstämning plus känslorna ifrån själva redovisningen.
Men den utbrytande orsaken blev hysteri och ångest över huruvida jag skulle äta, vad jag skulle äta...

Jag åt två rostade mackor med ost, tomat, gurka och ägg samt en smoothie till frukost, sedan åt jag precis samma sak till lunch och sedan en banan och två koppar te under eftermiddagen.

Efter redovisningen kom min bror och hämtade mig och vi drack kaffemedvarmmjölkochkanel och spånade på lite idéer.

Sedan var klockan helt plötsligt efter sju och jag började känna hunger blandat med halsbränna och en väldans o-ork och olust till att ställa mig och laga mat. Till kvart över åtta gick jag och suckade och stönade, öppnade skåp och stängde kyl och frys. Kände att jag bara skulle få mer halsbränna om jag åt någonting, men hungrig var jag ju. Det enda jag var sugen på var precis samma sak som jag ätit till frukost och lunch...men det fick mig att känna mig väldigt onyttig - hallå! Mackor hela dagen?1

Så jag ringde mamma och då brast det...hunger, illamående, stress, press, lågt blodsocker, ångest och blandade känslor.


Men nu har jag ändå ätit två rostade mackor med ost och gurka och ägg och en smoothie och en kopp te.
ick inget riktigt grepp om vad de andra i klassen eller lärarna tyckte om mina grejer. Jag såg själv så fort bilderna kom ur skrivaren att typsnittet var fel. Vilket de också påpekade.
Någon sa att bilderna var kalla...
Jag vet inte.

Jag vill verkligen fortsätta med detta projektet och jag tycker att det är kul att jag själv såg med en gång att typsnittet inte fungerade och att istället för att ge upp  och " jag skiter i det"tankar som jag fick förr, vill jag göra många utkast.
Sen blev jag inte grillad av Bertil, min förre mentor och yrkesfotograf/lärare, under min redovisning...han kom fram till mig efteråt och tipsade om var jag kunde få min bok tryckt..jag tog det som en positiv sak.


146310-1060
Kommentera 11 st

Min bok

2007-03-07 | 21:18:32 | Foto/Fotografering,

146310-1057


Ja så här kommer innehållet i min glamourkokbok att se ut.
Jag måste gå om cirka 20 minuter för att hinna till den stora presentationen, jag har masor med bilder kvar att skriva ut...skrivaren matar in fotopapprena snett, jag kommer inte hinna att binda ihop det, jag hatar skrivaren, jag känner mig stressad och dum...blä...

Usch undrar vad de andra i klassen, lärarna och mentorerna kommer tycka och säga.....
*hjälp!*
Kommentera 28 st

Moon river, MarimekkoMacka och Smoothie

2007-03-07 | 08:01:29 | Foto/Fotografering,

146310-1055

Snart kommer en del i klassen hit för att ha tidigt morgonmöte. Känner att jag hade mer än gärna legat kvar i sängen denna morgon och sovit någon timme eller två till...men å andra sidan behövde jag en early start så att jag kan göra färdigt kokboken till innan klockan 13.

Har gjort mig en god och färgglad brakfrukostbestående av smoothie, toast och ägg samt ost och grönsaker som pålägg.

Borde hoppa in i duschen nu...men jag råkade visst sätta på " I Heart NY", sista avsnittet på säsong fyra av Sex and the city...Big ska flytta till sin vingård, samantha misstänker att hon blir bedragen, Miranda ska föda och Carrie älskar New York...tilsammans med Big dansar hon till Mooooooon Riveeeeer...
Kommentera 7 st

Nytt layoutförslag till bokomslaget

2007-03-06 | 23:45:25 | Foto/Fotografering,

146310-1053

Mitt senaste förslag till min glamourkokbok som jag ska ha gjort färdig till imorgon och den andra stora avstämningen vi ska ha under detta år i klassen, med lärare och mentorer. Den sista avstämningen kommer att ske i samband med utställningen i maj....

Vad tycker Ni?
Kommentera 9 st

Prinsessbakelser, slott och rosor

2007-03-06 | 20:30:14 | Vardag,

146310-1052


Bra, rolig och intressant dag i skolan idag med föreläsningar av mina två favoritlärare någonsin - Yvonne och Christina. Yvonne pratade om Estetik, vilket jag läste som högskolekurs för några år sedan , men som jag inte tentade av *dumma mig* och älskade Christina hade en av sina underbara textlektioner...var så skönt och rogivande - GIVANDE att äntligen bara få sitta och skriva igen, flödesskriva, korta skrivövningar och en skrivläxa tills nästa tisdag.

Min skola är ju ett slott som ligger uppepå ett berg...mmmm så är det., och uppepå detta berg finns bergshydda och mtionsspår i olika längder och variationer. På min lunchrast bestämde jag mig för att inte bara sitta och slöa till mig i vårat lilla kök som våran klass har utan jag ville ta mig lite frisk luft. Jag tog med mig min Nutrilette Browniebar och traskade iväg och gick 2,5kilometaren. Eller halkade mig igenom den kanske är mer korrekt att säga.
För det må vara vår nedanför berget med grus och vattenpölar, men i motionsspåret var det värsta isbanan!
Kände mig dock nyttig och pigg efteråt.

Vilket väl var tur för när Stefan kom hem efter jobbet idag hade han med sig en låda från Konditoriet innehållandes två prinsessbakelser ( mmmmmmumma!) och en rosbukett,  en ros för var år som vi varit tillsammans - idag firar vi 3årsdag!

Och jag åt min bakelse utan en enda gnutta självhat utan endast med en stor portion kärlek till.
Kommentera 14 st

Fortsättning följer...

2007-03-06 | 16:38:21 | Krönika/Politik/Tankar,

Tänkte i detta inlägg göra som en liten uppföljning till gårdagens " Det var en gång, för 26 kilo sen..", då det är ett av de mest kommenterade inlägg jag fått med väldigt mycket känsloyttringar, åsikter, stöd, era egna berättelser med mera. Så istället för att svara på era kommentarer och frågor " på vanligt sätt" så skriver jag nu detta inlägg.
Känns bäst och enklast så.

Först och främst skrev jag inlägget för att jag fick  en förfrågan från en läsare, som någonstans ville höra min historia och kanske  kunde finna stöd. Vilket det verkar som att hon gjorde...och flera läsare till.
Det hade jag verkligen inte väntat mig. Inte heller hade jag väntat mig att så många av er skulle anse mig som en stark tjej som dels klarat av det jag gjort och dels för att jag vågade lämna ut mig så på det sättet.

Jag tar verkligen era ord  till mg - kanske var det faktiskt starkt av mig att klara av det, jag har bara sett det som att det var nödvändigt.
Dock kan jag inte se det som att jag lämnat ut mig. För det där var ju en verklighet förr. Jag var rejält överviktig och det finns foton och människor, lärare och klasskamrater, släktingar och familj som ka n vittna om detta, som minns det...det är inget att hyckla om. Det var så jag såg ut, den jag var. Det var en del av mig och en ganska stor ( i dubbel bemärkelse) del av mitt liv. Det är ju, uppenbarligen, fortfarande en stor del av min identitet eftersom jag fortfarande ser mig själv som en tjockis, medan Ni i era kommentarer påpekar att jag är smal.

Det är som en del av er skrivit, från era egna erfarenheter -  att var det verkligen klokt att gå ner i allt det där i vikt då jag ju egentligen mår mycket sämre nu över min kropp än vad jag egentligen någonsin gjorde då?

Det talas så mycket nu för tiden om folkhälsan och fetman som en epidemi och att man för hälsans skull måste banta annars riskerar man hjärt - och kärlsjukdomar. Men är det bättre för hälsan när bantningen istället riskerar självhat, felaktig kroppsbild, anorexia, bulimi, självsvält och andra psykiska problem? Eller för den delen fysiska i form av överbliven hud och ärr?

Jag vet och visste att jag inte är ensam om att må som jag gör och många av er mår sämre och tampas med värre tvångstankar och problem än vad jag gör.

Jag har aldrig hetsätit eller spytt upp min mat och jag hoppas att jag aldrig når den punkten heller och jag vill krama om er alla som tyvärr gjort det, men ändå då säga till ER att ni är också Starka!
Jag vet inte hur man räknar kalorier om det inte står rakt ut på paketet  " att så här många kcal får du i dig om du mumsar i dig hela".

Jag förstår också er som tar illa upp om jag kallar mig själv för tjock, men ni vet att ni är större. Jag kan bara säga att dels vet jag hur det känns att vara rejält överviktig och bli ledsen över att en riktig smal person ojar sig över obefintliga valkar.
Jag är också i den position att jag tar illa upp upp om någon som är smalare än mig nu kallar sig för tjock... för ja jag kanske inte väger jättemycket längre, jag har ganska små storlekar på kläderna från H&M och Gina Tricot, men jag är inte trådsmal, jag är inte spinkig eller slank eller finlemmad, fast i hullet eller välformad.  Jag tar illa upp om någon på 160 cm kallar sig ör jättekort pygmé då jag är 157 cm lång. Jag blir ledsen om folk med perfekt hy ojar sig över en endaste liten blemma när jag har stora bölder. Det kommer ju alltid att finnas smalare och tjockare, längre och kortare människor än en själv hela tiden var man än befinner sig. Grejen är ju den, som många av er skriver, att man ska älska sig själv oavsett kroppens utseende.
Dock är ju det det som är svårt....man är ju i ständig närvaro av sin kropp, man kan knappt undvika att kännas vid eller av den, se den eller uppleva den. Speglar, skyltfönster, kameror och andras ögon...Den är alltid där - kroppen och utseendet och då är det också svårt att få distans om man hatar den.
Precis som att det skulle vara svårt att komma över den som krossat ens hjärta, varit otrogen eller liknande om den ändå sov kvar i din säng och följde dig överallt.

Jag vet inte hur jag lyckades gå ner alla de där kilona, de försvann ett efter ett med ganska så jättenkla medel egentligen, som absolut inte funkar  för mig idag.
Jag rör ju dubbelt så mycket på mig idag mot då, äter mindre fett, mindre socker, mer grönsaker, fullkorn och mest vegetariskt, långa perioder utan minsta godisbit och jag går inte ner ett gram.
Dock fanns det ju mer som ville försvinna då och kanske är det enklare att med enkla medel bli av med en rejäl övervikt än att bli av med några sista kilon...då krävs det kanske stenhård disciplin och mycket tuffare medel...och den orken och motivationen verkar jag ju inte ha.
Hatet finns, men inte orken. Dessutom är jag rädd för att om jag går ner någa kilon till så flyttar jag bara ribban mer och mer...målvikt på 52 blir till 50 som blir till 47 som blir till 45..

Det finns också ni som blir ledsna över det jag skrivit för att ni är väldigt smala och lider på grund av det - ni kallas för pinnar, plankor, anorexiafall osv och vill inget hellre än att gå upp i vikt. Det kan jag inte sätta mig in eller uttala mig om då jag aldrig varit i just den sitsen, emn kanske och antagligen är det väl samma typ av känsor som när man är överviktig kanske.

Inte för smal, inte för tjock utan man ska vara normal...men vad är normalt? och det onormala är att om man kallas för normalbyggd, anses man nästan som fet eller tjock ändå...
Kommentera 15 st

Kaffemedvarmjuiceochkanel?

2007-03-06 | 08:02:37 | Foto/Fotografering,

146310-1051
Strax dags att till skolan vandra...har sovit oroligt inatt med konstiga drömmar och vaknat uppstressad över saker och ting.

Har varit seg och disträ denna morgon - hällde bland annat juice i mjölken jag skulle värma till latten.
Näsan rinner och ögonen värker.

Men men.

Vill bara tacka Alla Er som skrev igår och kommenterade inlägget om min viktnedgång. Ni har sagt värmande och stöttande ord, jättefina kommentarer, men samtidigt är det ledsamt att vi är så många som mår som vi gör.
Heja oss Alla!


ojoj...bråttom bråttom...som vanligt...
Kommentera 10 st

Det var en gång, för 26 kilo sedan...

2007-03-05 | 21:32:13 | Krönika/Politik/Tankar,

146310-1050Ja det är jag på bilden här bredvid. Året är 1998 och det är höst. Vågen visar 80 kilo till 157,5 centimetrar på en då sjuttonårig Anna. Ansedd som ful och oattraktiv, men ändå hyfsat accepterad för jag var ju "smart och rolig".

Jag försökte dölja min stora kropp i ännu större kläder, men det gick ju inte så bra. Dock lyckades jag dölja väl hur dåligt jag mådde. Jag var en glad tjockis utåt, men en liten, ledsen person inuti.

Jag hatade mig själv och min kropp. Alla lilablå bristningar på magen, låren, vaderna och brösten. De enorma låren och den stora tunga magen. Det svullna ansiktet och de kraftiga armarna. Jag sneglade på killarn med en längtan, de tittade tillbaka med avsmak..precis som jag själv gjorde mot spegelbilden.

Varför åt jag så där mycket? Varför rörde jag aldrig på mig? Jag vet inte....men det blev ju bara svårare att röra på sig ju tyngre jag blev.
Men jag ville verkligen gå ner i vikt. Jag ville också kunna gå klädd i linnen och tighta t-shirts, jag ville inte gå runt i långärmat och bylsigt i sommarvärmen. Jag ville inte behöva riva sönder alla skolfoton som togs på mig för att jag såg ut som en späckad gris med rödblossande kinder bland de andra skönheterna. Jag hatade att köpa kläder, prova kläder, titta på kläder samtidigt som jag hatade att jag drömde om just kläder...

Jag började, i oktober 1998, gå promenader med mamma på lördagar och söndagar. En runda som mamma vanligtvis klarade av på 45 minuter i sitt tempo tog nu kanske 90 minuter med mig flåsandes och stånkandes i släptåg.
Jag slutade med godis på veckorna och åt det endast på lördagar. Jag åt endast en portion mat istället för 2-3 och Jag åt alltid hälften grönsaker och ett grovt knäckebröd till maten.
Jag slutade med den lilla mängd läsk jag drack och jag började försöka vara med på skolgympan.
På julafton det året vägde jag 74 kilo och hade tappat 6 kilo på 2 månader och tillät mig en julmust.
Sedan drack jag inte läsk igen förrän på påsken.

Jag ökade promenaderna till kanske 3-4 gånger i veckan, höll fast vid att endast äta en portion av maten och godis bara på helgerna.
Det var allt jag gjorde och veckan innan studenten i juni år 2000 stod vågen på 57-58 kilo.
På ett år och åtta månader hade cirka 22 kilo försvunnit från min kropp.
Sedan dess har jag mestadels  pendlat mellan 58 - 64 kilo, men sedan i somras har jag vägt 54.
Men jag hatar mig själv mer än någonsin.

Det är konstigt. Jag är mer kroppsmedveten, mer kroppsfixerad och mer självhatisk nu än vad jag någonsin var som riktigt överviktig. Jag ser mig fortfarande som en tjock bland alla smala.
Jag lider av panikångestattacker och svårt självhat
Jag ser fortfarande 80kilosAnna i spegeln. Ty bristningarna är kvar även om de inte är lila längre så är de där, som lysande blanka ränder och gropar.. Lös och slapp hud på magen som ser ut som ett kojuver när jag står på alla fyra och som inga sit ups lyckats råda bot på. Låren är fortfarande breda och med mycket fett som jag inte lyckas bränna eller träna bort trots promenader 7 dagar i veckan och 2 års flitigt utövande av styrke/body toningspass.

Jag må vara mindre på utsidan idag, men inuti känns det tjockare än någonsin.

146310-51
Kommentera 48 st

Ohhh jag är i final.. and I'll be there ...hold you tight to me

2007-03-05 | 14:52:22 | Foto/Fotografering,

146310-1049
Haha kollade just på Aftonbladet och den där tävlingen " Bästa Stilen" och såg mig själv som finalist nummer 6 ( bästaste siffran) i den¨tredje omgången...hehe rösta gärna på mig här!

Har just kollat på " The Good fight"avsnittet av Sex and the City, hade totalglömt hur bra det var. Särskilt med den fina Sade-balladen och kommentaren på slutet:
" That's the thing about needs, sometimes when you have them met, you don't need them anymore"  Åååhhhh!

Har spenderat förmiddagen med Li och hennes lilla bebis Luna. Jag fick en fin nyckelring i form av ett silverhjärta med en "änglaklocka" inuti och en Marilyndisktrasa...Eller bebis och bebis förresten, hon är ett år lilla Luna.

Jag gillar inte barn och jag kan väl säga att jag blev bara än mer övertygad idag om att jag inga egna barn vill ha eller vill inta en mammaroll någonsin. Men hon var trots det, en riktig sötunge, och det var annourlunda att uppleva Li som mamma...och jag beundrar henne för det. Vilken styrka, vilken tjej, vilken människa.

" oh when you are lone I'll be there, by your side baby..."
Kommentera 28 st

En quick shower och sen börjar nya livet

2007-03-05 | 08:21:36 | Smyckesdesign,

Måndag morgon, klev upp lite innan klockan 7 och det var jätteljust ute! Ingen snö på asfalten utanför, fågelkvitter, lite disig sol...sen hittade jag två bortglömda Garbageskivor samt min bok om Skor!

Åh det näs146310-1048tan spritter i hela kroppen av härliga vårkänslor och de där härliga minnena från våren 2000 poppar upp i skallen...inte för att det hände något särskilt just den våren egentligen, det var bara att jag den våren skule ta studenten, hade bestämt mig för att flytta till Stockholm, jag hade förlorat 22 kg av min övervikt, jag gick klädd i snygga V-jeans och tight skinnjacka och lyssnade på T-rex och Clash på min bärbara Cd-walkman medan jag gick våriga vårpromenader i våriga vårvädret och allt var vårigt härligt.

Och nu ska jag bara ta en quick shower och sen ska jag äntligen få träffa härliga Li, som flyttade hit i torsdags. Nu ska vi börja nya liv ihop, haha.
Nya liv, ny tid, ny vår, ny start.
Härligt!
Kommentera 19 st

Något i hästväg

2007-03-05 | 00:04:37 | Smyckesdesign,

146310-1047

Så har man "skapat" lite igen..bröt av en nagel..men allt för konsten, right?
Kommentera 9 st

Perfekta apelsiner och ryska Sex and the city

2007-03-04 | 22:21:28 | Vardag,

146310-1046


Massor av tända ljus på Marilynbrickan med lite doftande blompotpurri i Marilynljuslyktan.
Mumma med banan, apelsin, vindruvor, yoggi delikatess mjölkola och Marabou dajmbitar.
Fick några perfekta apelsiner med mig hem från affären idag...söta, saftiga, ljusgula och underbara...är ju så äckligt med torra, mörka apelsiner.

Skulle ha förhöjt njutningen och mysningen av fruktsalladen och de tända ljusen med avsnitett av Sex and the City när Aidan friar till Carrie...men vi har ju en ny dvdspelare som jag inte riktigt lärt mig än så på något sätt blev det rysk dubbning på det hela och jag fick inte bort det...*grr*
Kommentera 6 st

Ett tu tre på det fjärde ska det ske....Om lasagne, oro och längtan

2007-03-04 | 21:29:50 | Foto/Fotografering,

146310-1044
Det var en väldigt mummig lasagne må jag säga, även om jag lyckades att tappa kniven på byxorna och på golvet så att sås och fyllning stänkte lite varstans.

Fast denna pastarätt fick mig att drömma mig tillbaka till rutiga bordsdukar, stenväggar, levande ljus och Gamla Stan i Stockholm, till restaurangen Michelangelo och deras näst intill himmelska lasagne....eller än bättre - den vegetariska pastarätten med ricottafyllda pastakuddar med färsk spenat och basilika i en krämig ostsås och ett gott rödvin till...ahhhh..

~~~~~

Jag känner en ständig slags  längtan och en typ av oro i kroppen, men jag vet inte vad det är jag längtar efter..eller vad som gör mig orolig. Längtan själv kanske ger upphov till oron.
Är det en karriär jag längtar efter? Att någonting ska ske? Någonting annat än det som är?

Är jag helt otillfredsställd eller är jag bara en rastlös själ, med för många skor och för smala och för få vägar att gå och välja på?

Ett tu tre på det fjärde ska det ske....




146310-1045

*Fullkornslasagneplattor
*Knorr Bechamelsås
*Lite parmesanost
*Rödlök
*Spenat
*Keso
*Tomatkross
*Majs
*Champinjoner
*Cayennepeppar
*Torkade Pizzakryddor

Kommentera 9 st

klunk klunk sipp sipp be bap bu lula..

2007-03-04 | 19:15:49 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1043 
Lite blandade fotografier ifrån idag


Mmmm det var mysigt hemma hos Karin, med två koppar te och Elvis i bakgrunden. det är bara med Karin som följande scenario kan ske:

Vi sitter och pratar allvar - eller för den delen  även ytligheter, och är livligt insatta i diskussionen i sig och sörplar på vårat te bara för att mitt i en disksussionsmening avbryta och unisont joina Elvis i  " I just wanna be you teddybear" och i nästa sekund fortsätta med det riktiga samtalet...blablabla nästa ämne påbörjas och det är intressant bara för vi helt plötsligt börjar dansa med i låten en stund där vi sitter på våra köksstolar och sedan återgår till samtalet som om ingenting hade hänt.
Bara med Karin, bästa Karin.

Annars funderar jag väldigt mycket dessa dagar kring uppfostran och hyfs.
Hur en del människor bara tar saker och ting för givet. Hur en del människor bara förväntar sig att man för deras skull släpper precis allt man kanske har för sig bara för att tillfredsställa dom. Hur en del människor inte tänker längre än en omålad ögonfrans och bara tar för givet att man inte har något eget liv utan endast och enbart lever för och sitter och bara väntar på att han/hon ska ta sig tiden och förära en med sitt sällskap.
Hur en del människor helt enkelt inte kan förstå att andra också kan ha annat för sig, egna liv, egna problem och egna orosmoln.

Sedan funderar jag mycket kring det här med vänskap också...Och vad/vilka människor man ska se till att ha runt om sig.
Och då undrar jag om "vänner" som bara ger en dåligt samvete hör till just den kategorin?
Svar; Nej.

Vänner ger inte varandra dålit samvete. Skuldkänslor ska endast uppstå om man vet med sig att man gjort fel och orätt, men inte när man känner sig tvingad till saker man inte vill göra, men man gör dom ändå av ren rädsla att "vännen" ska bli arg.

Men nu - nu är Lasagnen färdig!
Kommentera 8 st

En blödande måne och ankommande knoppgrönska

2007-03-04 | 15:00:26 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1042Vilken underbar promenad det var med älskade mamma! Solen sken starkt och min skinnjacksbeklädda rygg blev så där härligt solvarm - jag kunde dra ner dragkedjan till slut och lossa på halsduksknuten och bara dra djupa andetag och känna doften av vått gräs och ankommande knoppgrönska...Är våren på väg? Liksom ligger den runt husknuten och väntar på att få komma fram?

Jag hoppas det!

Sedan gick vi in på Ica och jag fick en lila rundborstad hårborste från 10kronorsfyndlådan.

Jag fick även stoppa ner apelsiner, röda vindruvor, en yoggi delikatess mjölkkolasmak, bechamelsås, krossade tomater, aftonbladet och en ferrarigodisstång.
Tror minsann jag ska göra mig en lasagne idag...
Kanske med keso och spenat?
Eller kanske med falafel i?
Hmm blandade bönor kanske?

Vad snygg månen var igår kväll förresten - röd och häftig. Såg nästan ut som att den blödde...mensmåne?
Kommentera 7 st

hey! vem har spytt i min stövel

2007-03-04 | 14:13:39 | Foto/Fotografering,

146310-1041


Inte det minsta bakis idag så därför njuter jag av goda mackor med keso, ost, tomat och gurka tillsammans med färskpressad apelsinjuice och en kaffemedvarmmjölkochkanel. Ljuvligt.
Köpte lite roliga och plastiga Simpsonsfigurer igår på leksaksaffären, hihi, måste snart sätta up tavellister på väggarna och ställa upp mina små gubbar och figurer.

Jag valde  outfit nummer 2 igår och kände mig bekväm i klänningen, hyfsat snygg med för den delen trots de smärre panikångestattackerna innan. Ett mycket bra Ebayfynd kan jag nu konstatera. Och jag älskar verkligen min lilla skinnjacka som jag knappt får igen - särskilt inte om jag precis ätit eller drucit några öl...
Gårdagens alkoholintag bestod av
* 3 stycken Tequila Rose
* 1 glas bål
* 2, 5 stycken starköl
* 1 styck  Aquatini jordgubb
Kände mig aldrig berusad och jag mår som sagt prima idag.

Dock var det inte så kul igår. På första festen kände jag inte en enda själ, men det gick att småprata lite om ditt och datt i köket med några och så hjälpte jag IngelaPingela med sminkningen.
På fest nummer två var det mest


" slå sönder saker- killar som brottas i sofforna för att visa kalsongerna,halva röven och sin manlighet- spill på golvet - trasig spolknapp på toaletten - killen som på varenda fest ska presentera sig och fråga vem man är fast vi har denna procedur på varje fest - hey! vem har spytt i min stövel - hey! var är min stövel?"stuk
och jag tycker inte att det är särskilt kul...alls...
Kanske är det jag som är tråkig ( näe skulle det vara möjligt?? haha) eller så har jag för höga krav.
...eller så hör jag bara inte hemma här...som jag känt och känner så många gånger...

Men nu har Li flyttat hit - Wohoo!
Och Karin går på kurs i Göteborg hela våren så då man åka dit - Woohoo!
Om tre veckor ska jag till Stockholm . Woohoo!


Nu ska jag klä på mig och ta en uppfriskande promenad med mamma...så får jag se o lille Stefan vaknat sen när jag kommit hem...hahah han kommer nog inte må så prima.
Kommentera 6 st

eller ska jag ha på mig detta?

2007-03-03 | 18:21:00 | Smyckesdesign,

146310-1040
Gah, hjärtat pulserar i halsgropen, gråten bränner i ögonen, kinderna kokar och magen börjar under nyckelbenen.
Fan inga kläder passar, jag passar inte i några kläder.
Allt skulle vara så mycket enklare (i klädväg och kroppsuppfattnig/kroppskänsla just nu alltså, i denna stund) om jag vore smalare och inte hade en mage i vägen och för tjocka lår för kortkort.

Ska jag har på mig detta istället?

* Skinnjacka, H&M
* Gråsvart Pinaforedress med fickor fram, Ebay
* Svarta Strumpbyxor, Lindex
* Svarta Overknee, Lindex
* Svarta blanka stövlar, Ebay
* Svart väska i 60talsmodell, Ebay
* Guldkedjehalsband med fyrklöver, H&M
Kommentera 24 st

En möjlig outfit

2007-03-03 | 16:55:49 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-1039
* skinnjacka , H&M
* ribbat linne, H&M
* kortkort kjol med fickor och vita stickningar; H&M
* strumpbyxor, Lindex
* overknee, Lindex
* halsband, guldkedja med svart fyrklöder, H&M
* svarta blanska stövlar, Ebay
* svart liten väska i 60talsmodell, Ebay
Kommentera 4 st

Hjälp! Partyoutfittips needed!

2007-03-03 | 15:20:28 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1038

Vet inte alls vad jag ska ha på mig!

Vad brukar ni ha på er när ni går ut?
Ge mig tips på bra partyoutfits!


Premisserna är dessa;

*Jag ska gå mellan två födelsedagsfester mellan klockan klockslagen (ungefär)19 -  23
. Den ena festen är en tjes 30årsfest med folk jag inte känner, den andra festen är en killes 33årsfest med folk jag antagligen känner ( och säkerligen en del jag inte vill känna haha) där det säkert går ganska vilt till.

*Det är några få plusgrader ute

* Det blir säkerligen krogbesök efter festerna
Kommentera 4 st

Tesosteronet kommer att flöda när de klunkar sin mjöd ...

2007-03-03 | 11:19:18 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1037


Så var det då härliga och underbara lördagförmiddag igen med kaffemedvarmmjölkochkanel, Marie Claire, ansiktsmask och morgonrockssoftande i soffan med lap topen bredvid. Och det snöar väldigt dumt utanför fönstret.

Måsta snart inhandla födelsedagspresenter till Ingela ( som gav mig en fin present igår, den lilla tokan), Jimmy och Kristian. Ingela har fest ikväll, likaså Kristian. Jimmy har ingen fest , men ska komma hit tidiga eftermiddagen och titta på fotboll och dricka folköl med Stefan. Tesosteronet kommer att flöda när de klunkar sin mjöd och ger ifrån sig en del gutturala läten och en hel del svordomar över "idiotiska jävla klantkantspelare" och i ren ilska kommer de att vilja äta upp sina små rosa tipslappar.

Dessutom vill jag hinan med att både sola solarium och gå långpromenad med mamma samt att jag ju måste bestämma en partyoutfit - Gaaaah! I got absolutely nothing to wear!
Kommentera 5 st

InStyle feeling med Marie Claire

2007-03-02 | 22:33:49 | Foto/Fotografering,

146310-1036



Mammi
kom förbi förut, hon har varit i Stockholm hela veckan och haft det jobbigt...lilla mammi, jag förstår inte hur hon orkar flänga bort och fram så där hela tiden och möten på möten på möten på förhandlingar på möten och så en stor side dish med puckon dessutom. Trots allt det hinner hon ändå tänka på sin lilla knäppa dotter och köpa alldeles perfekta presenter till henne - Moi alltså.
T ex, imorse när jag njöt av Sex and the City så satt jag och blev sugen på en tjock glossy tidning/magazine av nåt slag när Carrie i ett av avsnitten satt i en stuga och läste ett nummer av InStyle Magazine...
Vad kom mammi med förut?

Jo en Marie Claire! Med tidningen fick man dessutom ett ursött paraply! Det var inte nog med det heller - jag fick silverkedjor och pärlor att göra smycken av samt två stycken jättefina kort på min gudinna; Marilyn Monroe.
Mamma är bäst!

På bilderna ovan;
* Ny Marilynbild och godaste chokladen just nu
* Gårdagens lunch; Spaghetti, Sojabullar, Heinz Ketchup och blandade grönsaker
* Marie Claire, Marilynbilderna, te, godis, paraplyet och fika
* Fruktochgodisfatet
...
Kommentera 4 st

Belles of the balls

2007-03-02 | 20:33:47 | Foto/Fotografering,


146310-1035


Min ganska så softa morgon, förutom bloggabstinensen som kliade i fingrarna, bestod av en god kaffemedvarmmjölkochkanel samt två underbara avsnitt av Sex and the City - Sex and the Country och Bells of the Balls.

Känns dock konstigt att posta  en frukostbild nu på kvällen, men men segar bloggen så segar den.

Nu ska vi bada bubbelbad här - romantik på hög nivå...
eller kanske mest bubblande ilska til slut över att det är trångt och att vattnet är över hela golvet istället för i karet, haha.
Kommentera 5 st

"höhöhö skulle vi ge henne jobb?"

2007-03-02 | 15:26:02 | Illustration/Teckning/Konst/Design,


146310-1034

Jag tycker att det är väldigt synd att blogg.se inte meddelar i alla fall några dagar innan, att de tänkt uppdatera och hålla servern nere och så där. För jag skickade iväg en del jobbförfrågningar kvällen innan allt började att krångla (igen) med länkar och hänvisningar till olika blogginlägg och nu är det ju frågan om de kunnat öpnna dessa länkar alls eller om de bara tänker " höhöhö skulle vi ge henne jobb? hon kan ju inte ens länka rätt..och kolla här, bloggen är helt sned!"

Jag är i alla fall hur jäkla mätt som helst magen efter en mastodont lunchbuffé på Glada Gränd till sammans med Stefan...åt mest av salladsbuffen - ärtor, majs, nån kycklingsallad i Rhode Islandsås, gurka, grovt bröd, morötter, sallad, tomater med rödlök, pasta penne..MMMuma! Men skinnjackan gick knappt att få igenom efteråt.
*Rap*
Kommentera 10 st

Bloggen ser för jävlig ut..buhuhu

2007-03-02 | 11:58:07 | Foto/Fotografering,

146310-1031


Nu kan jag i alla fall logga in här på bloggen och de verkar ha gjort om lite...får se om jag lyckas posta detta inlägg...Igår postades allt 5 gånger fastän det stod att sidan inte kunde hittas, felmeddelande osv...har inte heller kunnat läsa några av era söta kommentarer förrän nu och en del kan jag fortfarande inte se, tyvärr.. Jag ser att ni skrivit, men inte vad.

Dessutom får jag ursäkta utseendet på själva bloggen - den ser för jävlig ut just nu tycker jag. Allt ligger till vänster elelr har förskjutits nedåt och jag vet inte om det är upp till mig nu att ändra layouten (igen) eller om blogg,se kommer att fixa detta under dagen....Blir i alla fall väldigt trött på detta krångel...och tröttare kommer jag bli om jag får göra om layouten (igen) för det är ett jäkla pill jag endast vill pilla med om jag själv har lust - inte för att jag tvingas till det på grund av uppdateringar och serverändringar jag inte bett om...*sucka oj vad det är synd om mig*

Har i alla fall hunnit med att sortera ett gigantiskt tvättberg och nu ska jag till Lindex och köpa strumpbyxor - för det står utanför shoppingstoppet/köpförbudet. Sen ska ja och Stefan äta lunch på restaurang - lyx!
Kommentera 8 st

Hot Coffee!

2007-03-01 | 20:11:47 | Smyckesdesign,

146310-1032

Haha, ja man kan ju försöka se het, sexig och förförisk ut, haha.

Kaffet lyckas i alla göra det.

Sitter här i soffan med alla fina nya pärlförpackningar som jag fick ifrån Panduro idag. En liten påse med Stryknitar var också med! Måste rota fram en t-shirt med gamla ketchupfläckar och pynta den..så är den som ny ju och fläcken ett minne blott.

Jättemånga fina pärlor, stenar och mellandelar och det första jag ska göra är ett lite beställningsjobb ifrån snygga Ofelia....Hoppas jag lyckas göra något hon gillar.


Kommentera 0 st

It's a Killer Outfit

2007-03-01 | 18:26:06 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1030

Haha, ja snacka om kontraster idag vad gäller mina två "outfits". Från glamour och tyll till trashiga jeans och hårdrockst-shirt!

...jag älskar den här Iron Maiden t-shirten som jag fyndade av en torghandlare här i Tidaholm för 60 kronor.
Har gillat Iron Maiden sedan 2000 och plattan "Brave new World"...då började min "hårdrocksera"
och jag älskar boxertrosorna också...så de får allt synas över jeanskanten..när jag går hemma i alla fall. När jag gick ut så hade jag ett längre linne under t-tröjan som dolde "kalsongen", haha.

Jag trivs med den här sortens outfit....men imorgon blir det nog klänning.
Haha
Kommentera 10 st

Bokomslag till Glamourkokbok, förslag 2

2007-03-01 | 17:36:24 | Foto/Fotografering,

146310-1028

Detta är mitt andra förslag till omslaget för min kokbok. Bilden är en av många i en serie jag fotade i förmiddags...Är nöjd med bilderna - klänning, kaffe och grytvante.
Men detta förslag gjorde jag snabbt bara för att visa mentorn något vad jag har i tankarna just nu.
Textsättningen och färgerna är jag inte så nöjd med...men men det är kul att göra många olika!
Kommentera 14 st

Dior-latte!

2007-03-01 | 16:51:24 | Foto/Fotografering,

146310-1027
Äntligen går det posta bilder igen! Woohoo! Så nu kan ni äntligen få se min "Diorlatte"...viket ju bara är en bild på min morgons kaffemedvarmmjölkochkanel tillsammans med en Diormascara...inte en latte ifrån självaste Dior...hehe.

Just nu torkar jag fötterna - mina älskade EbayMcboots har börjat att läcka in vatten i detta översöliga slaskväder *snyft*. Har varit på mentormöte uppe i slottet och ska nu dricka en te och fundera över om jag ska ta på mig ett par torra strumpor och följa med Angelican ut på promenad...
Kommentera 6 st

Jag vill!

2007-03-01 | 13:43:56 | Vardag,

Jag vill ju ladda upp alla bilder jag tagit idag!
Jag vill visa mitt "nya" bokomslagsförslag till min glamourkokbok!
Jag vill visa de övriga bilderna jag tog i serien med min gröna tyllklänning!
Jag vill visa min Diorlattebild
Jag vill visa bild på min dagens väldigt rockiga outfit.
Jag vill visa bild på mina utskrivna affischer.
Jag vill visa bild på min lunch - spaghetti med sojabullar och Heinz Ketchup!
jag vill visa alla pärlor och grejer jag fick i en stor kartong från Panduro idag!

Åhhh jag vill jag vill jag vill...men det går inte ladda upp bilder ju!
Blir ju nästintill skogstokig på detta.

Men jag skippade att vara med i Radio Skaraborg...inte ens säkert att jag hade fått prata heller.
Har mentormöte idag kavrt över tre också, det sista mötet innan den stora avstämningen med hela klassen + alla mentorerna nästa vecka. Håller på att printa ut bilder för fullt.
Inklusive dom jag ska ha gjort till Annelie också...fast FAN! Nu ser jag att jag glömt lägga med dom på den brända skivan....måste nämligen skriva ut från den gamla datorn ty min nya dator passar inte ihop med min skrivare....sladdskit.

...och nu kom jag på att jag inte hade behövt bränna nåt överhuvudtaget eftersom jag kunde flyttat saker mellan datorerna via det nätverk min bror hjälpte mig med att ordna mellan dessa två datorer....Hallå IQ!
Kommentera 8 st

Vad trött jag blir och det måste vara radion!

2007-03-01 | 11:14:12 | Lyx,

Jag kan inte ladda upp bilder i inläggen just nu, så därav går ni just nu miste om min fina Diorlatte...suck, ack och ve.
Dessutom har jag haft en bra fotosession nu på förmiddagen - mycket kajal, mycket grön tyll och rufsigt hår - glamour!
Får väl se om jag kan visa bilder senare.

annars har min lärare ringt och undrat om jag kan komma upp till skolan sen och vara med i radion...*ryser* får se om jag vågar.

Men nu ska jag skutta ner till Kontorsboden och se hur några av mina illustrationer blev i större format!
Kommentera 5 st