GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Bobby

2007-09-30 | 23:56:52 | Film/TV/Kändisar,

En av filmerna jag hyrde tidigare idag var  " Bobby", regisserad av Emilio Estevez och med en rad kända skådisar såsom Elijah Wood, Sharon Stone, Ashton Kutcher, William H Macy, Joshua Jackson, Lindsay Lohan och Demi Moore. Men det var ju inte på grund av skådespelarna jag hyrde den utan för att den kretsar kring RFK - Robert Francis Kennedy, som likt sin bror JFK ( John Fitzgerald Kennedy) mördades.

JFK mördades i Dallas den 22 november 1963
i en bilkortege. Då var han USA:s president och mordet är ju än idag olöst även om Lee Harvey Oswald greps och misstänktes för mordet men som själv mördades några dagar senare.
RFK - eller "Bobby" som han kallades mördades den 5 juni 1968 i ett hotellkök efter att han vunnit en viktig seger i Kalifornien och var på god väg att bli USA:s nästa president. Bobbys mördare - Sirhan Sirhan greps på plats.
Båda bröderna Kennedy var i mångt och mycket emot vietnamkriget där tusentals och åter tusentals miste livet. De kämpade för de svartas rättigheter i samhället och försökte minska klyftorna svarta - vita, fattiga-rika emellan.

146310-2418


(Foto och Layout: Jag själv)

Handlingen i filmen kretsar kring Ambassador Hotel - där Bobby firade valsegern kvällen han mördades. Man får följa några olika människors livsöden just denna aktuella dag - 5 juni och hur de alla vävs samman i och med de dödande skotten i hotellköket.
Mycket välspelad film och jag grät på slutet.

Jag har alltid fascinerats av familjen Kennedy - då kanske främst av Jackie Bouvier som ju var The First Lady då hon var gift med JFK. Efter mordet på Bobby, gifte hon om sig med den väldigt väldigt rike grekiska skeppsredaren Aristoteles Onassis varav Jackie fick sitt smeknamn " Jackie O".
Jag har genom åren sett otalet dokumentärer, filmer, intervjuer, miniserier och läst böcker och biografier om Kennedys.

Tragiska händelser som avlöste varandra - död, missfall, mord,otrohet,skandaler,sjukdomar samtidigt som denna familj är det närmsta USA har haft i form av en "klassisk Europeisk Kungafamilj".
Glamour blandat med tragik, framgång blandat med otroliga motgångar.

Och har ni inte sett filmen "JFK" med Kevin Costner i huvudrollen där han gestaltar åklagare Jim Garrison, som idag är den enda som dragit Kennedymordet inför rätta, så se den!
Och naturligtvis också då Bobby!
Kommentera 13 st

Svarta Kjolar och Strumpor till knäna

2007-09-30 | 18:58:41 | Outfits och Garderoben,

Ja då var det dags igen då!
Dags att summera veckans alla outfits i ett enda inlägg.

Mina personliga favoriter är Måndag, Tisdag, Torsdag och idag - Söndag...och onsdag..hehe

146310-2417

( foto och illustration: Jag själv förutom Onsdag - Karin B)

Jag har använt inte mindre än tre svarta korta kjolar - varav den ena egentligen är en tubtop.
Stora t-shirten har varit ett ganska frekvent plagg och nu började det stickade att dyka upp mer och mer i höstgarderoben.
Jeans verkar fortfarande lysa med sin frånvaro och leggins samt strumpbyxor fortsätter att regera...dock har nu OverKneestrumpor denna vecka adderats vid kyligare dahar då vinden viner rakt igenom det tunna nylonet.

Har ni någon favorit?
Ratar ni alltihopa?
Kommentera 59 st

Me and an Owl named Stefan

2007-09-30 | 16:25:26 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ahh har varit ute på en skön höstpromenad med älskade mamma! Så skönt att se henne igen. Och jag fick en present!

Vi gick och pratade om ditt och datt och jag fick som vanligt prata av mig lite granna. Vi hälsade på hemma hos min bror som var  händig och snickrade upp lister i sitt hus.

Väl inne i stan igen så gick vi till Videogottis och jag hyrde 2 filmer till priset av 1...Känner verkligen bara för att ligga i soffan sen och njuta av rullarna och slippa tänka...bara fängslas med och fascineras , skratta lite, gråta lite...Hyrde två helt olika filmer. En riktigt girliegirl och en "allvarlig"...dock så är ingen av filmerna nån som faller Stefan i smaken...


Stefan som idag visst leker Uggla - ja han är så trendig

146310-2416

( foto: jag själv samt mamma)

Nu ska jag dock äta mat - fullkornspaj, massa grönsaker och gröna linser - Mums och nyttigt!
Kommentera 9 st

PartyPadda eller PartyPrada?

2007-09-30 | 12:26:52 | Outfits och Garderoben,

Det blir alltid så så fort det vankas fest och utgång och krogbesök.
Då plötsligt har jag ingenting att ta på mig.
Då plötsligt har jag gått upp tio kilo och ingenting passar.
Alla jeans är för trånga och inte enda topp kan dölja " the hatehandles" som väller ut över byxlinningen och allt stramar över låren.
Eksem i armhålor förhindrar att jag bär linne och varenda bh blir med ens sjabbig och för liten..
Blä blä blä...igår kände jag mig så förbannat fet och ful och det enda jag kände mig någorlunda bekväm i var tröjkläning och leggins...även om det blev Padda utav det hela..... tänk om det kunde bli Prada av det hela nån gång..

146310-2415


( foto/layout: jag själv)

Usch nej nu får jag lägga av med allt vad godis heter, sringa oftare och ta raskare promenader...

åh fy helvete vad tråkigt!


och allt bottnar i taskigt självförtroende samt en vision om att jag alltid kommer vara fulaste fetaste tjejen på plats..

Och det var dagens Neggo-inlägg.
Kram!
Kommentera 43 st

en kladdig kväll

2007-09-30 | 10:22:57 | Egocentrerat&Vardagligt,

Tack för alla gratulationer i det senaste inlägget och tack för alla de snälla kommentarerna det senaste. Det är så kul att fler och fler av er nu börjat kommentera! Jag njuter!

Japp, jag vann alltså 2000 kronor igår på jokern. Det är jättemycket pengar för mig och det var så himla fnitterspännandekul när man såg att man hade en siffra rätt och en till och en till och en till!! Trodde först jag hade fem rätt dessutom ty om nollan bara hade bytt plats....Men frågan är om jag hade kunnat hantera en vinst på 21 000 kr...Haha.
Önskar att jag kunde shoppa för denna tvåtusing som några av er skrev, men nej de går till räkningar. Så slipper jag be mamma och pappa och Stefan.

Tyvärr blev det inte så kul igår ute när jag skulle "fira". Vi skippade öltältet för det var höstruskväder ute och det stank från pissoarerna och det verkade antingen vara 16åringar som hängde utanför och 45+ innanför stängslet.
Så vi gick till Lilla Bryggeriet men där var det nästan folktomt och trubaduren fick verkligen kämpa med sina Tomas Ledin och Per Gesslelåtar.
En överberusad kille med en spritfylld bägare sparkade till mig både en och två gånger när han skulle breakdansa på bordet och han spillde ut en hel del av sin sprit på mig...väldigt väldigt kladdigt. Jag och Stefan gick hem och lyssnade på några väl valda låtar på datorn, sen somnade vi.

Bilder ifrån min höstpromenad igår:

146310-2414
( foto: jag själv)

Idag hoppas jag på promenad med mamma och nyttig mat. Usch var så jävla okul igår när jag knappt fick på mig några jeans alls...och fettet vällde över byxkanten.. Suck...Jaja...bara till att träna mer och äta lite mindre choklad...antar jag...

Vad gör Ni för nåt?
Kommentera 19 st

the winner takes it all...

2007-09-29 | 23:07:53 | Egocentrerat&Vardagligt,

YEY!!!
Jag har vunnit pengar!
Jag hae 4 rätt på jokern!
Jag har vunnit tvåtusentretton kronor!!


Så nu ska jag till öltältet eller krogen - där jag står på "V.I.P-listan" och fira med drinkar!
Japp efter en pissig vecka tänker jag vara glad oh så glad..trots att ajg kanppt kom i några av mina jeans..tur att det finns töjiga strumpbyxor!

146310-2413


och jag bjuder på att jag ser mongo ut på bilden.
men så ser jag ut när jag är riktigt glad.
Kommentera 37 st

klänning och uppsatt hår. Skål!

2007-09-29 | 19:56:11 | Outfits och Garderoben,

DSC01101.JPG
klänning och uppsatt hår. Skål!
Kommentera 11 st

Hej Clown, kom ut så vi får ttta på dig!

2007-09-29 | 18:14:39 | Outfits och Garderoben,

Riktigt skön lördag!
Min killbästis Christian ringde ifrån Norrköping! Vi pratade om ditt och datt en stund och jag hoppas vi ses snart!
Mötte pappa vid församlingshemmet vid ett och inkasserade 192 kronor för sålda kläder vid klädbytardagen..det som inte såldes skulle skänkas till behövande. Så det känns ju finfint åt båda håll. egoismkapitalismgivmildshet i ett liksom.

Sen gick jag och Stefan till systemet och jag fcim en flaska Tequila Rose. Efter det gick vi ock fikade på Café - chokladmoussetårta och chokladboll + latte - mums!!
Efter det behövde jag ju röra på mig och gick ut på höstfotograferingspromenad och landade hemma hos min bror och fick en stor kopp te..Träffar min bror för sällan känns det som *kram*
Promenad hem och precis när jag ryckte i ytterdörren sms:ade Stefan och frågade om vi itne skulle äta snart. Sagt och gjort - en calzone till honom och en tonfisksallad till mig.
Mamma ringde precis, hemkommen från Tallin. Skönt att äntligen få prata med henne igen var ju hela 2,5 dagar sen!

Nu sitter jag här och sörplar på en drink och filurar på vad jag ska byta om till..blir nog utgång ikväll...

Och det här känns inte så partyparty, om än bekvämt!
146310-2410

(foto/illustration: jag själv)

* Skinnjacka, H&M
* T-shirt, köpt av nån lagergrossistförsäljare 30 kr
* Kjol, köpt av torghandlare, 60 kr
* Leggins, Lindex
* Knästrumpor, Lindex
* Skor, Din Sko
* Väska, Mammas gamla - Indiska
Kommentera 8 st

i en annan del av världen..

2007-09-29 | 13:03:30 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

nu äro vi iordninggjorda och ska bege oss ut på stadens torg och gator...

kanske att vi stöter på några av dessa figurer..?

146310-2409


(foto/illustration/layout: jag själv)
Kommentera 19 st

My heart is broken

2007-09-29 | 10:54:05 | Egocentrerat&Vardagligt,

Åh så skönt jag sovit inatt. Vaknade helt utvilad och jag tror jag till och med har drömt nåt helt normalt för en gångs skull...när hände det senast?

 Idag är det nog den höstigaste höstdagen hittills i år. Allt är grått, blött, regningt och blåsigt ute och det är övervägande orangeröttgult på träden nu och bara lite lite grönt kvar. Till och med Statoilmacksskylten lyser mer orange än vanligt bara för att tävla med löven.

Som jag skrev igår bytte jag ju kläder och skor flera gånger under dagen.
Jag bytte även halsband... ty jag hade först på mig mitt gröna hjärta ifrån Raglady som jag köpte i Göteborg i påskas. Bara det att när jag satte mig i bilen med pappa efter att jag fått glass så hade min väska snott in sig i kdjan och när jag skulle ta av väskan gick kedjan sönder....
My heart is broken!

146310-2408


(foto: jag själv)

Vet inte riktigt vad som händer idag. Vi funderar antingen på att dra iväg till Skövde och äta på restaurang eller så stannar vi här i stan och går och fikar på Café och sen köpter hämtmat.
Det är även "Oktoberfest" här i stan idag med erbjudanden i affärerna samt öltält med läderhausen och filthattar ( huga) på torget ikväll...

..jag vill ha en flaska Tequila Rose...

Vad ska ni göra idag?
Kommentera 18 st

Soft

2007-09-28 | 22:33:34 | Foto/Fotografering,

Det är mycket som är mjukt och soft i vardagen...
Extra soft Toothbrush
Soft Silkeshölje på Tampong.
Soft tortilla.
Mjukt softening sköljmedel.
Soft i soffan.
Softar med sambon...

Mjukglass...Soft Cornetto Ice cream...mums

146310-2407


( foto: jag själv)

Det är soft..
och det är glassiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiigt!

Och det var pappa som bköd mig på dagens glass.
Han är ganska soft, den där paps.
Kommentera 31 st

Klädbytardag

2007-09-28 | 18:31:43 | Outfits och Garderoben,

Har varit i församlingshemmet med pappa och lagt upp en massa kläder till försäljning....mammas kläder alltså.
Jag och pappa passar nämligen på att tömma hennes garderober och tjäna en hacka nu medan hon är i utlandet.

Nääääää...Det är nån typ av klädbytardaggrejsimojs imorgon förmiddag och mamma var så duktig och röjde ur sina garderober på kläder, väskor och annat. Så kanske nån annan får nån glädje utav det hela.
Jag själv har ju väldans svårt med det där att slänga och röja och kasta och skänka vad gäller kläder...så jag känner mig oerhört nöjd med att jag faktiskt fick ihop en liten - med betoning på liten, kasse själv med grejer.. två tröjor, ett par skor (!?....felköp på ebay), en skjorta, en kjol och ett par jeans.
Fast det var lite kul för det verkade mest vara barnkläder som alla andra kom med...jag och pappa var de enda som packade upp på bordet "10 år och uppåt"...haha borde ju varit "25 +".

Har ju även haft en egen klädbytardag idag...
från de väldigt omatchande träningskläderna imorse till jeans och tunika och kofta som snabbvald outfit imorse till kundmötet till klänning och strumpbyxor och promenadsko när jag gick en liten fotopromenad förut till högklackat och overknee...som jag valde att ta med som Dagens Outfit:

146310-2406146310-2405

(foto och layout: jag själv)

* Skinnjacka, H&M
* Klänning, H&M
* Halsband/Skärp/?, Topshop
* Silvriga stickade leggins, Lindex
* Overknee, H&M
* Skor, Monki

Blir en lugn hemmakväll ikväll med Taco&TortillaMums!
Vad gör ni?
Kommentera 41 st

en svår och jobbig grej..

2007-09-28 | 13:56:31 | Musik/Böcker,

Som tur var kom det inte bara "dåliga nyheter" med posten idag...Nej det kom en skatt också - nämligen Winnerbäcks nya skiva som Stefan beställde åt mig i veckan! Woohoo!!
Har lyssnat på den tre gånger nu. Ganska lågmäld och första singeln "Om du lämnade mig nu" är fortfarande bästa spåret.
Hoppas nu att jag får biljett till konserten i Skövde den 9 november i födelsedagspresent...Fyller visserligen den 11 november, alltså två dagar efter konserten..
Egentligen vet jag ju att jag ska få biljetter för jag bokade en åt mig och en åt pappa häromdagen..men om pappa sen kom ihåg att hämta ut dem är ju en annan fråga.
Winnerbäckbiljett och en symaskin är vad jag kommer önska mig av mina föräldrar...Nu ska jag banne mig lära mig sy och skapa!

Jag har varit på ett antal winnerbäckkonserter, den senaste var också i Skövde och då var jag där med en av mina bästaste vänner - Christian.
Så här såg det ut då - 20 rader ifrån scen med en analog systemkamera:

146310-2404
( foto: Jag själv)

Hoppas han spelar " En svår och jobbig grej"...för det är typ min favvolåt...för det finns ju så mycket svåra och jobbiga grejer..och "För Dig"...för det finns ju så mycket man vill göra för nån..och för sig själv..och "Varning för ras"...för ofta rasar saker och ting, ofta de svåra och jobbiga grejerna..men nån varning får man sällan.."Balladen om konsekvenser" vore också kul..för ofta får ju det mesta konsekvenser..

Nu ska jag nog ta en promenad....
" åh nyponbuskar nyponbuskar, hela vägen nyponbuskar..."
Kommentera 26 st

class of ´97

2007-09-28 | 11:57:54 | Krönika/Politik/Tankar,

det kom nåt otäckt igenom brevinkastet idag...något jag bävat för länge...

146310-2402


Inbjudan till att "fira" (?) eller återträffas med alla som gick ur nian samtidigt som mig..

Alltså det har alltid sett så trevligt ut och låtit kul när man sett amerikanska filmer med reunions och blabla..
Men precis som att det aldrig var lika roligt i skolan med tighta kompisgäng och ett stamhak där man tog en burgare och milkskake efter skolan som de gör i Beverly Hills 90210, så tror jag heller inte på något rosa skimmer kring en klassåterträff.

Det finns de som  drömt om denna dag sedan dagen  vi slutade nian. Ja de har längtat tio år fram i tiden bara för att få "träffa alla" igen..Jag har träffat dem på krogen och allt de kunnat säga är " snart är det återträff snart är det återträff" och så har de sett ut som duracellkaniner höga på hasch där de stått med glasartad blick  och tjatat om denna jävla återträff.

Och jag som gick igenom skolan, ialla fall gymnasiet, och bara längtade efter dagen då jag skulle slippa träffa alla igen..
Slippa träffa fjäsklisorna som fick högsta betyg utan att lyfta ett finger medan man själv fick urhöga krav på sig från lärarna.
Slippa de där som ratade en för att man var tjock.
Slippa de som trodde de var så jävla mycket bättre för att de var längre, snyggare och förlorade oskulden när de var 14.
Slippa de där killarna som kände så sig så jävla hotade för att man var rappare i käften och vågade ha en åsikt.
Slippa de där killarna som skrev saker på ens skåp som fick en att gråta i det tysta men försöka nonchalera i det öppna.

Jag vill inte gå. Jag tänker inte gå. Jag tänker inte slungas 10 år bakåt i tiden och känna mig osynlig, värdelös och ful igen...

Fast fan, en del av mig vill ju ändå gå. Ungefär som den där känslan man kan få ibland att man skulle vilja närvara på sin egen begravning för att se hur många som faktiskt sörjer...Så skulle man ju vilja närvara där för att se om någon faktiskt skulle utbrista" men var är hon Anna Larsson nånstans...hon i 9D?"

Det lustiga är, att här sitter jag och skriver för en publik som dagligen besöker mig...en publik som aldrig träffat mig, men ändå känner jag att ni kanske skulle vara fler som saknade mig därute om jag slutade blogga än vad som skulle sakna mig vid en återträff med människor jag kände i 10 år.

Och ni har gett mig mer än vad de någonsin gjorde.
Tack!
Kommentera 41 st

Glamour och choklad

2007-09-28 | 10:03:59 | Foto/Fotografering,

Fredag - betyder lyx,glamour,mys och chokkila!!...
(choklad alltså för er som inte ka uttala min dialekt..)
146310-2401

( foto: jag själv)

Ojoj, nu kanske ni tror att jag legat och sovit och latat mig i och med att första inlägget för dagen kommer först nu....ja för ni har väl suttit som klistrade vid era datorer och tryckt på uppdateraknappen var 20:e sekund ihopp om ett nytt inlägg ifrån mig...vavavava?
Nähä..ok..skit i det då..

Men jag hoppade ur den varma sängen klockan 07.17 och klockan 07.31 klev jag ut från lägenheten ut i kylan iklädd diverse träningskläder - knallröda snobbenträningsbyor jag fick gratis med en H&Mbeställning en gång (fast det kan också vara en pyjamasbyxa...är inte säker), en gammal konsertt-shirt med depechemodetryck, träningslinne, samt grå hoodie - även den med snobbentryck och så även den gratis med en H&Mbeställning....Vad är det med H&M och Snobben egentligen??
Min rosa Ipod spelade Oasis ljuva toner för mig och så sprang jag en runda...ja jag gick 20 minuter och sprag i 21 minuter och 33 sekunder.

Efter det snabb dusch och sen försökte jag få tag på en kund som jag skulle möta denna morgon.
Fick tag på kunden, på med en snabb outfit and off to a businessmeeting...som var över på 5 minuter.
Strosade till Ica och köpte lite frukostingredienser som jag nu tänker avnjuta med en varm kopp te och lite lektyr.
Kommentera 20 st

a brighter day..

2007-09-27 | 23:14:19 | Egocentrerat&Vardagligt,

Imorse när jag vaknade såg det ut ute som jag mådde inuti...

146310-2400


Men imorgon tror jag det blir en ljusare dag och dimman har lättat..likt ångesten har skingrats från mitt bröst och huvud. Orosmolnen ska bytas ut mot skinande leenden och vid regnbågens slut finns det guld...

blaaahhhh - vad är det i det här blåbärsteet egentligen???
Kommentera 19 st

Två toppar men ingen byxa!

2007-09-27 | 19:56:13 | Outfits och Garderoben,

Dagens Anna:
146310-2398
146310-2397

( foto,illustration,layout: Jag själv)


Hihi, blev riktigt nöjd med dessa illustrationer/miljöer som jag försatt mig själv i...lite granna spunnit vidare på morgonens inlägg om att fantisera sig bort till en alternativ verklighet..en låtsasvärld...

* Skinnjacka, H&M
* T-shirt, Punktshop ( tror jag..fast jag fick den  ju hemskickad och inhandlad till mig av söta carolita)
* Tubtop - här använd som kjol, H&M
* Svarta leggins, Lindex
* Svarta overknee, Åhléns
* Sandaletter, Din Sko


Jag har så söt familj som får mig att känna mig älskad.
Jag har ju varit väldigt nere sen igår eftermiddag på grund av vissa saker. Mamma fick ju ta det lilla psykbrytet via telefon igår kväll...men nu är hon i Tallin på massa möten och grejs...Så i tidigare idag ringde pappa och tröstade mig och sa att vi skulle ses en sväng imorgon och att jag skulle få en glass...och när mamma och pappa vill behandla mig so om jag vore 7 år ibland så låter jag dem göra det....för glass är gott..så det så.
Och man är ju alltid sina föräldrars barn oavsett ålder..eller hur?

Vid fyra-tiden idag så träffade jag en kund - som var väldigt nöjd med det logotypearbete jag utfört åt henne. Så där stärktes ju självförtroende lite granna igen..

På väg hem igen mötte jag Stefan som var på väg att köpa en present till mig för att pigga upp mig för att jag var ledsen..Nu fick jag följa med och välja själv istället.
En bit choklad och tidningen Glamour (innehållandes en Lancômemascara!) fick det bli - yummie und lyx!

Och nu fick jag mail ifrån en annan kund
som också vart nöjd med en av de logoskisser jag skickat och ville ha ett möte imorgon bitti.

men nu: IDOL!
Kommentera 39 st

Höstgarderoben

2007-09-27 | 15:46:57 | Outfits och Garderoben,

Var ute på en småkylig 6 km lång höstpromenad tillsammans med min Ipod..
Inga kläder sitter bra idag - jävla mens...och det är ibland omöjligt att ha samma kläder inne som ute eller som när man går i lågskor mot när man går i högklackat...så mycket som spelar in ens val av outfit *ack och ve*
haha...
Euhm...

Har i alla fall gjort en illustration kring temat höstgarderob...

146310-2383

( illustration: jag själv)

Och ja...detta blev resultatet

* minst en vit enkel t-shirt
* någon form av skjorta
* lila accessoar - kanske ett bälte?
* ett par färgglada och ett par neutrala högklackade skor
* ett par jeans
* en klänning - gärna i stark färg
* skinnjackan
* underkläder is a must
* strumpbyxor
* solglasögon...
* brun läderväska
* nån slags kjol

självklart borde jag ha med en stövel, en mössa och en halsduk också...men det får jag göra en ny illustration till...

Vilka är era "måsten" i höstgarderoben?

Kommentera 40 st

A girl in a dress..

2007-09-27 | 12:34:59 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Blablablabla näe jag orkar nog inte babbla mer om mitt humör eller mående just nu. Bläsch. Två nedstämda inlägg får banne mig räcka.

Jag flydde bort lite från verkligheten in i illustrerandets värld. Det är skönt att gå upp i något för ett tag och bara koncentrera sig på det..Illustration, bilder,en bra film eller bok är just sådana saker som kan få en att glömma tid och rum, petitesser, snedsteg, misstag och kalabalik.
..oups nu babblade jag visst på ändå..

Förmiddagens illustrationsflykt

146310-2393

Först gjorde jag bara ansiktet och lade sedan till en hand för att skapa lite mer uttryck och gest/rörelse i bilden..

Efter det byggde jag på med en kropp

146310-2396

Gillade posen fast den blev banalt enkel...gillar hur hon försvinner och bor i sin tröja...
Byggde på med ytterligare en arm

146310-2395

Lekte med färger...

146310-2394

( illustrationer: Jag själv)

Kommentera 20 st

en författare vid havet, en fantasikaraktär

2007-09-27 | 09:03:12 | Egocentrerat&Vardagligt,

Mår lite bättre nu efter att ha sovit helt ok i natt. Drömde konstigt, tror jag, minns inte så mycket alls..
Precis som att det är tjockt med dimma denna morgon utanför fönstren så käns det även som att jag irrar om kring i nåt dimmigt inuti.
Väntar på att tankarna ska skingra sig lite. De dämpade oroskänslorna ska lätta. Så att jag ka se klart igen.

Lite mysigt ändå med dimma - den där ute alltså. För när jag sitter här vid köksbordet och knattarar på min lap top och dricker en rykande varm kopp te och tittar ut på den vita vita utsikten där jag endast kan ana hustak och andra former....Ja då kan jag "leka och låtsas" att jag är en författare som bor vid havet och är uppe i gryningen och skriver på en bok...

Det är bara en brasa och katt eller en liten hund som fattas.
Mys.


Brukar ni "låtsas" att ni är något ni inte är? Om så bara för stunden?
Brukar ni nästintill "utspela" egna små filmer i vardagen likt den jag nu gör där jag känner mig som en författare
vid havet i en fin villa vid nå strand...Där jag nästan helt  går upp i denna min "fantasikaraktär" och vad hennes historia kan vara?

....eller så är jag väldigt knäpp..

Något annat mysigt var fikan igår med bästa Karin:

146310-2392


(foto: jag själv)
Kommentera 19 st

fastnade i en mörk fälla

2007-09-26 | 23:41:37 | Egocentrerat&Vardagligt,

usch..haft ett mindre psykbryt nu under kvällen..eller vad jag nu ska kalla det.
Snoret har på ett Helena Bergströmaktigt sätt bubblat ur näsan och tårarna runnit och en gnagande otäck känsla av värdelöshet har besuttit min kropp.
Stackars mamma fick från en lånad mobil lugna mig där hon satt på ett hotellrum i Stockholm för att imorgon bitti flyga vidare till Tallin.

Hatar att känna mig fångad och liksom inklämd i de nedvärderande självhatskänslorna som på ett klautrofobiskt skräcksätt får mig att vilja skrika och fly...Men var ska man ta vägen - man kan ju inte fly från sig själv och skulle det ens hjälpa om man kunde?

Fångad..

146310-2391



Tror jag ska gå och lägga mig nu...var länge sen jag la mig innan midnatt...
Kommentera 16 st

the fashion stairway to...

2007-09-26 | 18:44:57 | Outfits och Garderoben,

my apartment..

Ja så här blev resultatet när min bästa Karin agerade "gästfotograf" för bloggen för att föreviga Dagens Outfit den 26 september 2007.
Bilderna är tagna i trappen som leder upp till betongen utanför där jag bor..

146310-2388

146310-2390

146310-2389

146310-2387

( foto: Karin, Bildbearbetning: jag själv)

Karin,du får hemskt gärna fortsätta fota mig i denna trapp - blev ju kanon!

* Långkofta, Indiska ( flera år gammal)
* Tunika,
H&M
* Leggins,
Lindex
* Overknees,
Lindex
* Sliten läderväska, Indiska ( mammas gamla)
* Skor, Din Sko
Kommentera 47 st

in the closet - a new pair of socks

2007-09-26 | 17:04:57 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Hade några ljuvliga timmar tillsammans med Älskade Karin - min bästaste vän, efter lunch.
Vi strosade på torget - det är ju torghandel här varje onsdag, vi satte oss på Nohrbergs och drack varsin latte och bläddrade i Hemmets Veckojournal ( inte våra dock..utan tillhörde caféet), vi var på Lindex och handlade lite accessoarer - Karin en mössa och massa strumpor och jag köpte leggins och Overknees.
Karin fick även agera fotograf och fotade mig i en trapp - resultatet kommer i nästa inlägg där ni får se dagens outfit som jag trivs mycket bra i...

Men först, en ny illustration:

146310-2386


( illustration: Jag själv)

Karin köpte dessutom en snygg brun tunika av en av torghandlarna samt ett par termoduntofflor...När hon hade fått sina varor i en påse så gick vi några steg och jag tittade åt ett annat håll när jag bara hör Karin vråla " Katjoff!" och så drämde hon påsen i magen på mig...Haha...bara med älskade Karin.
Som för övrigt har en vän som heter Sofia som tydligen läser min blogg - Hej Hej Sofia!
Kommentera 11 st

strumpshopping.

2007-09-26 | 13:46:51 | Outfits och Garderoben,

DSC01099.JPG
strumpshopping.
Kommentera 16 st

Recovery needed

2007-09-26 | 12:29:16 | Foto/Fotografering,

146310-2384

( foto: Jag själv)

Pust pust.
Jag tog mig ut på springtur.
Fast jag ska väl säga att precis lika "typiskt" som att onda känslan i knäet försvann i måndags när jag bad om råd så var det lika typiskt att känslan nu kom tillbaka så fort jag tyckte att det ju var borta och jag gått kunde springa igen...
Fast det kändes bara första 4 minutrarna av uppvärmningspromenaden, sen försvann det och det kändes inget under de 20 minutrarna jag sprang. Ja jag sprang inte lika länge som jag gjort det senaste, men jag undvek asfaltsbitarna helt.

När jag väl kom hem satte jag igång med projekt dammtorkning - fy fan vad gråa trasorna blev, dammsugning och skurning. Bäddning och genomlyssning av en oasisplatta. Svettigt och tråkigt, men samtidigt en skön känsla av att ha gjort det.

Nu behöver jag lite återhämtning med en kopp blåbärste...den där "recovery"grejen åt jag direkt efter springturen...om det nu är bra för en sån som mig..är ju ingen elitidrottare precis...Men jag är inte den som säger nej till nåt med chokladsmak, särskilt inte under mensen..
Och Homer ger ju tummen upp !


Åhhhh nu ringer Karin!!
Kommentera 9 st

a cinnamon morning

2007-09-26 | 08:42:05 | Egocentrerat&Vardagligt,

Sitter här och smaskar på en naturdietbar med kanelsmak...mmmmmums och sörplar te...utan kanelsmak. Får ju inte bli kaka på kaka.
underar på om jag ska testa att jogga en liten runda om en stund. knäet har inte värkt sen i måndags då jag bad er om råd och ni så snällt svarade. Så jag tänkte testa nu att springa lite för att se om problemet kommer tillbaka...så att jag vet..eller inte vet..Det är frågan.

Hade en riktigt skön kväll framför tv:n där igår, trots mensvärk. Var så skönt att komma in efter en prmenad och får värma sig med filt och te..och senare en god drink...hehe.
Sörpel Sörpel..
Tyckte dock alla sjöng dåligt i Idol eller var det ljudet som var knas? För hon som åkte ur lät det ju jättekonstigt sången igenom. Musken var mycket högre och överröstade. Eller var hon märkligt lågröstad?
Desperate Housewives var mys...åh vad bra det är.

Något annat bra är ljus...
Ljus i livet, ljus att tända, värmeljus, ljuspunkter, sommarljus, morgonljus,solljus....
Gult  kvällsljus som strilar igenom persiennen..
146310-2382

( egocentrerad fotograf: Jag själv...så klart...)
Kommentera 23 st

Det ljuva livet...med bubbel, drink och pina!

2007-09-25 | 19:57:47 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Nyss hemkommen från en kvällspromenad tillsammans med SamboStefan. Mysigt att gå i begynnande kvällsmörker med höstlövsrassel, fågeltjatter och regnstänk och prata om ditt och om datt.

Snart så ska jag krypa upp i soffan med filt och en kopp te och se på Idol och  nör det är slut ska jag gå ut i käket och blanda mig en Tequila Rose och ta med mig tillbaka till soffan för att se på Desperate Housewives.
Ahh ska bli skönt med två timmar tv och njutbara saker i munnen...

Något annat njutbart var bubbelbadet  jag tog igår kväll. Blandade olika badskum och oljor till ett rikligt lädder, sjönk ned i vattnet och hade en kopp te och senaste Elle som sällskap....Ahhh! Ljuvligt! Lyx!

Dessutom är jag riktigt nöjd med denna illustration jag gjorde direkt efter badet för att försöka illustrera skönkänslan..

146310-2377

( illustration: Jag själv)

Jag scrubbade mig med lovely mangopapayadoftande scrub och babyblå scrubhandske...och sedan rakade jag benen lena...
och blodiga ty jag slant med hyveln och fick med en stor hudslamsa...var bara att plocka fram bomullen...
Jaja det var ljuvligt så länge dety ljuvliga varade..och ibland när man vill vara fin så får man fan verkligen lida pin!
Kommentera 41 st

Isn't it pretty in polo mint city...

2007-09-25 | 16:31:48 | Outfits och Garderoben,

Tillbringade timmarna efter lunch på stadens arbetsförmedling. Tänkte göra ett nytt försök att få startaegetbidrag trots att jag blev nekad i somras när jag startade företaget...då hade regeringen ändrat reglerna helt och hållet och inga pengar fanns att få alls.. Jättefin företagsanda där ja...fast just det..allt som heter bidrag är ju fult..
I alla fall fick jag nu beskedet att det fanns lite pengar att söka men definivt inte för mig eftersom jag redan startat företaget, men hade jag inte gjort det utan ställt mig arbtelös i somras och hankat mig fram på andra bidragsformer..om ens det..så hade jag alltså kunnat söka nu...
Jösses.
Så dåligt. Varför inte satsa på några tusenlappar så att statistiken med nyföretagare i stan hålls uppe och arbetslöshetssiffran nere?

Äsch..what the hell..

Idag har jag gått runt och myst i min nya polotröjklänning som jag löpte på Vero Moda i fredags.
Jag älskar den.... och det har även varenda liten fluga jag mött idag gjort..de har suttit som klistrade i maskorna..

146310-2381


( foto, layout, illustration: Jag själv)

* Skinnjacka, H&M
* Kläning, Vero Moda
* Leggins, Lindex
* Vitt linne (syns ej), H&M
* Skor, Din Sko
Kommentera 30 st

these boots are made for walking...

2007-09-25 | 12:44:17 | Outfits och Garderoben,

and watching....
Ja veckans..månadens...snyggaste stövlar skådade jag igår i ett soligt Tidaholm och de satt på min egna vän:  Lovely Li.
Ett par ljuvliga läderstövlar med pärlstickningar och broderier och platt gummisula...Inköpta i Simrishamn för nån hundring, som stövelbäraren själv uttryckte det.
Helt helt helt underbara:

146310-2380


( foto : Jag själv)

Ok, det fina vädret från igår, som imorses tycktes hålla i sig, försvann ungefär samtidigt som jag påbörjade min promenad. Mulet och grått och regnet hänger i luften.
Dessutom kom mensen förut...sådärför finns inga som helst hinder för en drink + mörk choklad till kvällsen tv - Idol + Desperate Housewives...

Så här ser jag ut när jag fikar

146310-2379


( foto: Li)
Kommentera 18 st

Second Hand i Första Hand

2007-09-25 | 09:10:31 | Foto/Fotografering,

Godmorgon!

Ser ut att bli ännu en fin dag vädermässigt...innehållsmässigt hoppas jag på detsamma. Dock vet jag inte något som händer än. Tänker väl bege mig ut på en promenad ganska så snart och lyssna på musik eller radio i lurarna. Kanske ha med mig kameran och plåta lite mer av den allt mer tydliga höstlika naturen.

Det här fastnade till exempel på bild igår :

146310-2378


( foto: Jag själv)
 
Jag funderar på att gå in på Röda Korset....har ju aldrig shoppat second hand och egentligen känner jag inget sug heller, men i deras fönster fanns det en hel del godbitar såg jag förra veckan...och tja..man kan ju alltid titta...

Men det är lukten av gammalt jag inte tål i second handbutiker...det och så samma känsla jag alltid fått av låneböcker på biblioteket - man vet aldrig vem som haft sakerna innan och om den och den fläcken är snor, eller  kanske lite blod...eller det kan ju vara vilken skit som helst..
Jag tar gärna mammas avlagda väskor och skor och så...för då vet jag vems fläckarna tillhör..( oftast kaffefläckar när det gäller mamma)...

Handlar ni på Second Hand?
Har ni alltid gillat det?
Ogillat det men övervunnit "fobin"?
Handlar ni på Second Hand i första hand?
Kommentera 36 st

En sensommardags Outfit

2007-09-24 | 20:16:43 | Outfits och Garderoben,

146310-2376

( layout,foto,illsutration: Jag själv)

* Skinnjacka (som sedan byttes mot tunn kofta), H&M
* T-shirt, Gina Tricot
* Kjol, H&M
* Strumpbyxor, Lindex
* Skor, Din Sko
* Väska, Handgjord i Indien


Vilken strålande varm sensommardag det har varit idag!
Jättevarmt! Ja så varmt att den stickade strumpbyxan fick benen att svettas så att det kliades!

Så vad har dagen hittills innehållt?
Ja jag tog en 6 km promenad på förmiddagen och lyssnade på radion o mobilen. Efter det så var jag hemma ett litet tag, fick kundsamtal och öppnade posten: En 50kronor rabattcheck på glass ifrån Lipton och en 50kronors välkomstcheck från Lindex Club...dumt av mig att inte ha blivit medlem där tidigare - så mycket strumpbyxor och trosor jag köpt där det senaste året.

Sen ringde Li och jag mötte upp henne och Luna på stan och vi ordnade med lite ärenden och ditt och datt och framtidsplanerade över en fika - ja Li bjöd mig på latte,festis och macka på Café Nohrbergs och det var härligt att den 24 september - 3 månader kvar till Julafton sitta och svettas i solen på en uteservering!

Klockan blev efter fyra och Stefan slutade jobbet, vi gick till Ica och handlade lite mat för veckan och efter det kom mamma och vi gick ut och gick ännu en promenad - ytterligare drygt 6 km...Och precis som igår så fick jag en mjukglass med strössel från kiosken..MUMS!

Tack Alla Ni för era råd kring mitt knä och så där som jag efterfrågade i dagens första inlägg.
Idag har jag dock inte känt av smärtan när jag gått, inte under någon av promenaderna, utan det enda som känns nu är det där molandet när jag sitter i "vanlig sittställning" här i stolen.
Och eftersom det endast varit under promenader och inte springrundor jag känt av det så kanske jag kan springa igen på typ onsdag...japp..
Kommentera 40 st

5 minutes of fashion

2007-09-24 | 16:56:57 | Outfits och Garderoben,

ibland när man talar i telefon så klottrar man...
Ibland är klottret otydligt..ibland är det bara just rent klotter..ibland döljer där sig små godbitar..och ibland blir det bara lite 5minuters fashion av det hela..

146310-2375


(klottrare: Jag själv)
Kommentera 25 st

härligt sommarväder idag!

2007-09-24 | 15:33:59 | Outfits och Garderoben,

DSC01089.JPG
härligt sommarväder idag!
Kommentera 9 st

mycket insekter ute idag.

2007-09-24 | 11:01:06 | Outfits och Garderoben,

DSC01086.JPG
mycket insekter ute idag.
Kommentera 14 st

I feel so blue and alone

2007-09-24 | 09:01:50 | Egocentrerat&Vardagligt,

Godmorgon kära världen på andra sidan skärmen - världsvidawebben.
Hur mås det?

Jag måste säga att det kändes lite tomt att kliva upp ensam denna måndagsmorgon med sambon redan borta och sängen tom och kall efter en helg där vi vaknat tätt intill och samtidigt.

I feel so blue and alone...som weeping willows sjunger...
146310-2372
(foto:jag själv)


Jag hade tänkt springa denna morgon för att vara lite nyttig efter helgens godissvull, tequilarosenjutningar och glasspromenader..
Men den senaste veckan har jag haft hiskligt ont i knäet när jag går.
Tror det hela började i tisdags eller i onsdags förra veckan. Knäet känns liksom låst så fort jag ska promenera. Det värker runt om knäet och även lite i knävecket. Som att det bara väntar på att få knäcka till. Det brukar mjukna efter några kilometers promenad men jag känner även av det nu när jag sitter ned, med böjt ben.
Dock kände jag aldrig av det de 2 ggr jag sprang förra veckan...
Så finns det nån kropp-sport-hälsa-knäexpert där ute?
Är det promenader jag ska låta bli?
Ska jag springa eftersom det inte känns nåt då?
Eller är det springningen i sig som orsakat problemet som gör att det gör ont när jag går?
Varken promenera eller springa?
Hmm sitter jag för mycket?
Jag promenerar alltså minst 6 km varje dag eller springer en halvmil...ibland både och...mitt arbete är till 90% vid datorn  i stillasittande läge.
Hjälp!
Kommentera 29 st

Veckans garderobsgrubbelsresultat

2007-09-23 | 20:48:12 | Outfits och Garderoben,

Så var det dags att summera veckan som gått i Outfitväg då....

146310-2369

Och vad kan man säga om denna veckans klädval tro?
Skiftande kvalité i fråga om både kläder och utseende i ansiktet...vissa dager helsliten och förjävlig, grå och tråkig...andra dagar lite mer glad och "perky"...

Mycket svart och lite färg.
Endast en byxbärardag så fortfarande är jeansen ganska så frånvarnade i mitt val av utstyrslar precis som veckan innan...

Har ju varit en ganska så intensiv jobbvecka så kanske att jag omedvetet valt svart för att det känns mer "proffessionellt"?

Vita stövlarna har gjort entré och strumpbyxor fortsätter att sätta färg på benen.
Favoriten för veckan är definitivt Fredagens Outfit som helhet och Lördagens Linne som nåt extra då jag ju gjort motivet själv.
Dagens Outfit höjdes rejält av väskfyndet hemma hos mamma!
Kommentera 47 st

solskönt.

2007-09-23 | 15:36:33 | Outfits och Garderoben,

DSC01082.JPG
solskönt.
Kommentera 28 st

Tre nya väskor!

2007-09-23 | 15:32:26 | Accessoarer,

Ja som bilden nedan i förra inlägget vittnade om har jag ätit glass..och promenrat. samtidigt.
Jag var så sugen på mjukglass med strössel redan igår och jag brukar inte vara sugen på just mjukglass annars...men nu så..
Och när vi passerade kiosken på vår promenad mamma och jag och mamma skulle köpa tidningen så kunde jag inte motstå den läskande skylten med " Cornetto Soft Ice!"...eller skylten motstod jag ju men inte produkten den skyktade för..
Den blev "vanlig" vanillaflavour och så färgglatt strössel på. MUMS!!!
Vill ha en till genast!
Följde sedan med mamma hem och hon hade minsann varit duktig och röjt ur sina garderober på kläder och annat för att sälja billigt nästa helg på en klädbytardag...Detta hade hon gjort redan förra helgen och då hittade jag bara en skjorta och en bh som jag tyckte jag kunde få istället..men idag hade det tillkommit väskor i den stora utröjda högen!!!

VA FAN! Jag fick rusa uppför trappen och kom strax ned med inte mindre än tre väskor som mamma mer eller mindre tänkt skänka bort! Varav en liten svart, handgjord och köpt i Indien och en helt underbar stor brun "skolväska" i slitet läder. Jösses!.. Nu är dem i tryggt förvar, här hemma hos mig. Min mamma är galen.

146310-2366


( foto,design,layout,bilder:jag själv)
Kommentera 10 st

Mumspromenad!

2007-09-23 | 14:15:24 | Outfits och Garderoben,

DSC01080.JPG
Mumspromenad!
Kommentera 20 st

sex and the morning

2007-09-23 | 10:35:56 | Outfits och Garderoben,

Mmm vaknade på bästa sätt man kan vakna: Av att nån drog mig till sig och omfamnade mig med den ljuva morgonvärmen. Pussar i nacken och snufs i håret....mmmm
Sen blev jag kissnödig.

Söndag idag då och jag har för första gången på en vecka tänkt vara helt ledig och inte göra något jobbrelaterat alls. Ska försöka att inte ens sitta vid datorn mer än när jag bloggar och kanske kollar på lite fotoutrustning.
Nej idag ska jag vila axlar och rygg, ta promenad, kanske titta på nån film eller två..
Kolla på nån av SATC-boxarna...
Ja det cirkulerar bilder från den kommande Sex and the cityfilmen ganska så friskt här och var i var och varannan blogg..
Och jag är fortfarande EMOT att det blir en film trots att jag älskat SATC sen första avsnittet gick här i Sverige...men självklart kommer jag se den..men jag blir mer sugen att se på de avsnitt som redan finns...som jag iofs säkerligen sett minst 11 gånger vardera redan...om ens det räcker..

Nu ska jag dock sitta lite här i mitt kök och njuta av hur rent det är..Ja jag städade ju ordentligt i fredags förmiddag men igår kväll - alltså vid lördag midnatt fick jag ett ryck och tog fram svinto och rengöringsmedel och skrubbade diskhon ren på bekäggning, likaså spisplattorna. Jag gjorde helt rent vid sophinken och jag röjde ur korgar och lådor på gammal skit ( hello bananflugesvärm!). Ahh.
Dessutom ska jag testa och skriva ut lite foton med min nya skrivare..

Kanske några av dessa bilder?

146310-2359



146310-2361


146310-2362


146310-2360


146310-2363


(foto: Jag själv)

Kommentera 42 st

Egohme...

2007-09-22 | 18:53:18 | Outfits och Garderoben,

Sitter här och lyssnar på gamla Oasislåtar samt en del Weeping Willowsmaterial...två av mina absoluta favoritband...Suede, White Stripes och Depeche Mode är mina andra absoluta favoriter....
Sitter och funderar och drömmer och sjunker...in i mig sjlv, in i lugnet in i nya idéer och ny iver..

Sitter här i min egoistiskt egocentriska bubbla och dricker rött kanelte och tar en och annan jordnötsring....mys i höstvindarnas kyla..

Jag sitter och funderar på att det är så mycket jag vill...göra, sätta igång med, redan ha gjort ...
Vad vill jag ha och vad vill jag satsa på?
Vad behöver jag?
Fotokarriär
Frilans
Illustratör
Kameraobjektiv
Winnerbäckkonsert
Nya Kunder
Nytt minneskort
Namn på företaget
Hemsida
Visitkort..

Ja jag sitter här i ett linne med mitt egna motiv på..

146310-2358

Ja det var visst dags för EGOHME # 2...Nummer 1 kom ju i Juli månad ...

Har ju nämnt lite här och var det senaste i bloggen att jag varit hos ett screentryckeri och kollat möjligheter och tryckmetoder av mina illustrationer för ett så bra och snyggt och hållbart tryck som möjligt för  att satsa på en "egen liten klädkollektion"..var och hämtade två plagg nu i veckan men har haft så fullt upp med andra jobb att jag nästan glömde bort det...

146310-2356


( foto, design och layout: Jag själv)

Vill verkligen att detta ska bli av...
Vill verkligen satsa på detta...

Och jag gillar verkligen detta linne.
För det är en del av mig på mig själv....
Kommentera 39 st

Ho-ho sa Ugglan och tog sig ett gloss

2007-09-22 | 15:45:24 | Foto/Fotografering,

Skön lördag hittills, trots att jag jobbat.
Gjorde de sista skissförslagen på en logga åt en tjej som jag sedan träffade vid tvåtiden och jag hann knappt visa förslagen innan hon utbrast " ÅH det är ju precis vad jag ville ha!"..
Då blir man lite stolt över sig själv och pustar ut..fast inombords.

Min bror har varit här och installerat mina nya fina skrivare. Han fick kaffe som tack.
Mamma kom också förbi och fick umgås med båda sina små fågelungar och höra önskemål om deras födelsedagspresenter...både jag och min bror fyller i november med bara 6 dagars mellanrum...4 år och 6 dagars mellanrum för att vara exakt.

Och på tal om fågelungar..

146310-2355


Min nya Uggelkudde som jag köpte igår!
Min bror tyckte den var hemsk, min mamma tyckte att den var "jag" och jag tycker den är underbar.

Sedan gick jag och mamma ut på promenad, var ju länge sen vi gick nu ty mamma har varit i Göteborg i flera dagar...och nästa vecka sticker hon till Tallin...New york, Tallin, Stockholm, Göteborg....hon flänger och hon far min älskade duktiga mamma.

Nu är det lördag eftermiddag och jag har inga mer jobb på G..så nu tar jag helg!
Tänker ägna mig åt lediga och ytliga saker...
Som att smeta på Lipgloss..

146310-2354



( foton: Jag själv)
Kommentera 23 st

Ute och går.

2007-09-22 | 14:35:23 | Outfits och Garderoben,

DSC01078.JPG
Ute och går.
Kommentera 5 st

diademdag idag :-)

2007-09-22 | 14:29:40 | Outfits och Garderoben,

DSC01077.JPG
diademdag idag :-)
Kommentera 5 st

Förföljande Fragment

2007-09-22 | 10:31:33 | Foto/Fotografering,

Ajajaj..ont i kroppen.
Började redan i igår kväll med en smygande känsla av kramp i ryggmuskler och i bröstbenet..Så där helvetiskt ont som jag hade nästan varje morgon två år i rad på Sweden Rock festival..kramp i ryggen, lungorna,bröstet och magen så det var så svårt att andas och kunde inte röra mig....
Inte riktigt lika illa nu...men det känns som att det är en början på det hela...

Dessutom hade jag hiskliga mardrömmar om rovdjur - hundar som blev som galna och även människor som fick fnatt och blev till blodtörstiga dödliga  bestar.
Och jag sprang och sprang i hällande regn och jag kom ingenstans.

Hoppas inte fragment av denna mardröm förföljer mig resten av dagen...
Nej det gälller att hitta trevliga saker att fokusera på.. Andra minnesbilder helt enkelt.

Här kommer ett kollage av bilder som jag gjort och tagit det senaste och som jag gillar:


146310-2351

(foto,illustration,layout: Jag själv)

Nu är det härliga lördag förmiddag. Jag ska installera min nya skrivare, jobba med en logotype och lite annat pill.
Sen hoppas jag på en promenad med mamma, men även ett kundmöte ska hinnas med i ftermiddag.
Vad ska ni göra idag?
Kommentera 31 st

Drinks are on me

2007-09-21 | 19:29:27 | Outfits och Garderoben,

Nu är jag hemma igen efter "storstadsbesöket" som fick mig att ana ugglor i mossen...
Överallt var det tugglor!
tyger , på t-shirts, som hängen i halsband, på halsdukar, på grytvantar och på mössor och som leksaker..
Och jag kunde inte motstå de små kreaturen utan jag inhandlade en kudde i form av en uggla inne på Lagerhaus..som matchar vår fina soffa perfekt..måste nog köpa den i form av en igelkott också..

Det blev en del annat handlat också ...
*En stickad polotröjsklänning ifrån Vero Moda i knallgult..Mycket snyggt till svarta strumpbyxor och lackade skor eller stövlar.
*En helt ny fotoskrivare till företaget mitt.
*Godis.
*Säsong 8 av Seinfeld på dvd.
*Och så skafferipåfyllning på Ica Maxi.

Och hur såg jag ut i Skövde då?
Jo så här:

146310-2349
( foto, illustration, layout: Jag själv)


* Skinnjacka, H&M
* Linne/topp, Cato ( Cool & Sexy)
* Leggins nedstoppade i skorna, Lindex
* Lackpumps med konklack, Monki
* Väska, Väskcity i Tidaholm

Nu ska jag förska komma ikapp med kommentarssvarandet igen, sen ska jag blanda mig en Tequila Rose och se på Idol...Ja jag tänkte ge detta program en chans för en gångs skull..har aldrig sett det förut tidigare säsonger.
Efter det så ska jag jobba lite..
Kommentera 46 st

det blåser lite.

2007-09-21 | 13:57:23 | Outfits och Garderoben,

DSC01076.JPG
det blåser lite.
Kommentera 16 st

eggs and perfume

2007-09-21 | 12:52:05 | Foto/Fotografering,

Har haft en skön fredagsförmiddag..och det trots att jag dammsugit, slängt/sorterat till pappinsamling, skurat golven, skurat toaletten, bäddat, rullat upp alla persienner, gjort iordning ( nåväl) i skohyllan och torkat bort smulor från bänkytor och bord.

Var bara skönt att inte sitta och pilla med annonser för första gången denna vecka eller känna någon stress alls.

Njöt av en god frukost i form av ost&paprikamackor, kokt ägg och massa te..
Efter städandet tog jag en lång skön dusch och jag har lyssnat på massa bra musik..White Stripes, Oasis, Thåström....

Stefan har slutat jobba för dagen, har eftermiddagen ledig så nu ska vi sticka iväg till Skövde och handla.

Ska bara välja kläder...och låta andra försöket med nagellacket att torka..

Lyxfrukost:

146310-2347

( foto: jag själv)

Vad gör ni idag?
Kommentera 16 st

Behind the scenes :Nailpolish..evil stuff

2007-09-21 | 09:25:11 | Foto/Fotografering,

Tänkte göra min kära vän Li "nöjd och glad" igår genom att ta bort de gamla gula avskavda nagellacksresterna och dessutom lacka på med nya färg. En höstigt mörk vinröd nyans ifrån Oriflame var vad som föll mig i smaken och jag riktigt såg
" åh och oh hur snyggt det skulle vara ihop med min senpasgula kjol eller klänning....eller kanske skitläckert ihop med mina blåa leggins"...

Så jag började glatt att pensla på färgen igår kväll...och det gick ju riktigt bra till en början.

" Men varför målar du naglarna när du snart ska gå och lägga dig?" frågade min käre sambo Stefan mig.
" Jag ska väl inte gå och lägga mig än på flera timmar? Klockan är ju bara elva!" sade jag och sen hamnade färgen utanför och det kladdade och fingrarna stötte ihop med varandra och det blev bara skit alltihop...
Så acetonet åkte fram ganska så snabbt...

Men jag tog ändå några bilder och gjorde dem så "fashion" jag kunde för att skapa en illusion av snygga blanka lackade naglar....

146310-2342
146310-2344
146310-2345


( foto: jag själv)

Men nu kan Li inte säga nåt om gula nagellacksrester...däremot en skiftande rosa ton om fingertopparna.

Och om ni klickar på lilla bilden här,..så får ni se hur resultatet egentligen såg ut.."Lite Behind the scenes"!

Kommentera 16 st

Te idag+ quila Rose imorgon

2007-09-20 | 20:07:52 | Outfits och Garderoben,

Imorgon är det fredag.
Då ska jag dricka en Tequila Rose..antingen en drink..eller en hel flaska..
Ja längtar.
För jag vill ha en nu..
Drack en liten till premiären av Desperate Housewives i tisdags....låg raklång i schäslongdelen av soffan och sörplade...
mmmm....
Om 4 timmar är det fredag...

Men nu är det torsdag och jag dricker Te. T
e punkt slut..Inte Te + quila Rose...
Idag är det torsdag och så här har jag sett ut idag:

146310-2339


( foto och layout: Jag själv)

* t-shirt, Clara,
* klänning, Cheap Monday
* leggins, Lindex
* stövlar, Skopunkten
Kommentera 51 st

vad vill magen ha idag?

2007-09-20 | 18:42:49 | Egocentrerat&Vardagligt,

Lite vad jag inmundigat senaste veckan..typ..
146310-2337

( foto: Jag själv)

Vad ska man äta idag?

Jag och Stefan bestämde på lunchen att direkt när han slutade idag  och kom  hem från jobbet skulle han skjutsa upp mig till berget så jag fick springa en halvmil.
Precis när Stefan klev innanför dörren började det att spöregna och jag bannade allt och alla en stund inklusive mig själv för att jag inte gick upp tidigare imorses och sprang då istället...samt att jag blev arg för att jag hade ätit två rutor av chokladen jag fick av Stefan på lunchen.." Kan jag ju unna mig som energikick nu när jag jobbar för jag ska ju ändå springa sen" tänkte jag och Maraboumumsade.
Vore ju bra om jag kunde vara någorlunda "normal" och finna inomhusträning såsom aerobics, ste-up, spinning eller nåt sådant vore kul..

Men så slutade det att regna och vi skyndade oss ut till bilen och upp på berget och jag började springa...
Och F Y F A N vad det var segt och kämpigt idag! Knäna och knävecken värkte och bultade och det kändes som jag sprang i seg kola...eller lera om man nu vill..ty det hade ju regnat..
500 meter känder som 5 km och jag trodde aldrig jag skulle orka ens ett varv på 2,5 km...
Men det gjorde jag..och sen gav jag mig på ett andra varv..men där tappade jag andan helt ett tag och gick en stund..
Men bara i 20 sekunder..sen sprang jag färdigt...
En halvmil på 28minuter och 13 sekunder....antagligen skitkass..men jag är så nöjd så nöjd...

Nu måste jag äta nåt...

Kommentera 30 st

someone sent me an angel...

2007-09-20 | 15:12:07 | Egocentrerat&Vardagligt,

tog en liten promenad förut för att få luft..några kilometers promenad bara..för det ringde efter bara några minuter och det vankades brådskande korrekturjobb..
Så nu sitter jag här och uppdaterar min Inbox var 30:e sekund för att få annonserna skickade till mig och nya ändringar och önskemål...

så kom det ett annorlunda mail...
från Underbara  Annah...Och hon hade gjort denna bild till mig

146310-2336


tänk att det finns så gulliga söta människor där ute..som kan göra en så himla glad och rörd.
Kommentera 31 st

går ut på promenad.

2007-09-20 | 13:16:17 | Outfits och Garderoben,

DSC01074.JPG
går ut på promenad.
Kommentera 8 st

My kitchen is my playground..

2007-09-20 | 12:21:39 | Egocentrerat&Vardagligt,

Korrigerings/korrekturjobb nu på förmiddagen..skrubba skrubba skrubba bort de sura fläckarna på soffan, inkallad på möte med annonstidningen..och väl där blir jag hemskickad och ombedd att vänta tills i eftermiddag..jaha? Varför bad i mig komma då?
Gaah!

Så jag var tvungen att släppa allt seriöst och vuxet och jobbrelaterat och bara vara lite..leka lite..med min kamera..

Kökslek..

146310-2334
( foto: jag själv)

Nu kom Stefan hem på lunch..han hade köpt Dinkelmacka på Statoil..och en stoooooor Marabour Mörk chokladkaka till mig som förlåt för bråket imorse...

..När han skulle öppna sin tepåse så sprack den...
Kommentera 16 st

Don't look back in anger I heard you say...

2007-09-20 | 09:16:45 | Foto/Fotografering,

Satt uppe till två inatt och jobbade undan och skickade iväg allt..gick och lade mig med gott samvete, om än lite stressigt, och tänkte att jag skulle ta sovmorgon idag...
06.41 väcks jag av min sambo som suttit i soffan och ätit sin frukost och skulle öppna sin FROOSHdryck...men locket hade tjorvat. Satt fast, så han hade knackat till på det och botten på flaskan föll ur och allt innehåll hamnade i hans knä och i soffan...
Han hade kämpat med att torka i en halvtimme och var nu orolig för fläckar...
Jag frågade hur han hade gått tillväga och yrvaken, skittrött och med huvudvärk klev jag upp och fick behandla fläckarna, muttrade väl lite granna och bråk uppstod och sen gick lampan i hallen sönder..

Jag valde att somna om..

Men igår var det bra..särskilt när vi lunchfikade på hans matrast.
Goda goda mackor och så fick Stefan en tårtebit...som jag naturligtvis inte kunde låta bli att äta upp en del av..

146310-2333
( foto: Jag själv)

Åh jag skulle inte något emot att äta likadan lunch idag...

Nu ska jag försöka mig på att svara på allas kommentarer de senaste dagarna...har varit för bedrövligt dålig med den biten. Förlåt.
Kommentera 14 st

That's me..

2007-09-19 | 19:59:14 | Outfits och Garderoben,

Ja som det förra mobiltelefonsinlägget konstaterade så var jag och fikade med Lovely Li förut.
Behövde en paus ifrån dataskärmen och annonspill och taskiga pdf:versioner.
Dessutom vart jag förbannad över att en av tvättmaskinerna - inställd på snabbläge och 40graderstvätt efter fyra timmars tvättid fortfarande inte ens nåt till sköljprogrammet!
Va fan!

Bland det första Li sade till mig var
" Men Anna, när ska du ta bort nagellacksresterna från naglarna? Är det ingen på bloggen som anmärkt på det?...Bild efter bild på snygga saker - du hållandes i koppar och annat och så lite lite avskaft nagellack kvar på naglarna"...

Haha..ja..jag har faktiskt själv undrat var gång jag lagt upp en bild på mig själv de senaste veckorna om ingen av er läsare snart skulle kommentera just mina naglar...

Men det är ju sån jag är...
Som jag skrev igår..
Jag må ses som en modeblogg av många och jag älskar shopping, mode, glossiga magazine och lyx....Men jag kommer liksom aldrig vara tjejen med de perfekta strukna kläderna. Hon som suktar efter en "it-bag" eller äger ett par Acne-jeans.
Jag kommer aldrig vara den hurtigt friska tjejen med välfriserat hår, blanka välpolerade stövlar och en HellyHansen dunväst över en sockersöt tröja...

Nej jag kommer alltid vara den med ludd på byxan och lösa trådar hängandes från knapparna. Jag är den som glömmer kamma håret på 3 dagar och jag tycks alltid ha fläckiga och grusiga skor. Jag kommer alltid lyckas få in klänningskanten innanför strumpbyxorna efter ett toalettbesök och jag bryr mig inte om mina naglar.

Och här kommer Dagens Outfit

146310-2332

( foto och montage: Jag själv)

* Klänning, H&M
* Kofta, WAY:
* Strumpbyxor, Lindex
* Skor, Din Sko
* Halsband, Gina Tricot
* Hårsnoddar, Ica Maxi
Kommentera 33 st

fikar med li ...

2007-09-19 | 17:56:11 | Outfits och Garderoben,

DSC01073.JPG
fikar med li ...
Kommentera 14 st

Bra bu bä brie

2007-09-19 | 13:43:48 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Satt och kladdade lite när tillfällen gavs..medan jag ladde upp bilder och filer i mail..medan jag exporterade saker mellan program..när datorn segade sig mer än ovanligt...



146310-2329

( illustration: Jag själv)

*Förmiddagen har bjudit på två fotograferingar på två olika ställen.
*Massa annonspill.
*Samtal ( igen) med skatteverket
*Samtal om annonser
*Mer annonspillande
*Öppnande av ett jävligt dumt brev
*Väntan Väntan Väntan ...på mail..på bilder ...på resultat..på kritik...

 Sedan kom ett skönt litet avbrott med fikalunch på Café med samboStefan..mmmm god macka..underbar Brieost.

..och nu borde jag göra 5 annonser till, en logga och dessutom gå ner till tvättstugan och tvätta...
Hmm..Kissa också..skulle vara skönt.
Kommentera 29 st

fin höstdag

2007-09-19 | 10:34:39 | Outfits och Garderoben,

DSC01072.JPG
fin höstdag
Kommentera 13 st

working 9-5...ehh

2007-09-19 | 08:14:08 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Trött trött tröttt..
Satt här till två inatt och jobbade..och jag ska inte klaga at jag denna vecka har fullt upp och har inte mindre än 4 ganska stora olika frilansgrejer...för nästa vecka har jag kanske ingenting....
Men man märker ändå hur beroende man är av sömn..mer än 4 timmar per natt...och då gärna en sömnperiod där man inte tar med sig stresskänslor, ångest och annat in i drömmarnas värld..

Nu ska jag skicka iväg logotyoförslag/skisser till ett företag.
Halv tio
ska jag träffa den utomordentligt trevlige kunden Magnus och tillsammans med honom fotografera kulturchefen.
Efter det ska jag sitta med mer annonspillande och korrigerande och frustrationen kommer flöda likt en överjävlig menstruation....typ.
Deadline idag.

Så här kände jag mig inatt:

146310-2327

( illustration Jag själv)

Vad har ni för Onsdagsplaner?
Kommentera 14 st

Om Fashion tvista de lärda

2007-09-18 | 20:56:18 | Outfits och Garderoben,

Usch fick en riktigt nedåtgående spiralsväng i eftermiddags efter obefogade skällsord och allt gick fel.
Mamma kom och räddade sin Pyttis och tog med henne på en promenad.
Mamma så vacker i sin Poncho.
Det började att regna - precis som det gjorde imorses när jag tog min joggingrunda..fast då spöregnade utan dess like...under promenaden var det ett finfint lent regn och strålande solsken under tiden.

Idag har jag haft smurfblåa ben.. och eftersom jag är en "modeblogg" ska jag ju självklart visa dagens outfit...
Fast på mitt sätt..

146310-2326

( foto och layout och illustration: Jag själv)

Fast hur vidare "fashion" eller mode jag är när jag på bilden har klänningen innanför linningen i bak på legginsen..ja om det tvista de lärda....

* Kofta, WAY:
* Klänning, H&M
* Leggins, Lindex
* Skor, Din Sko
Kommentera 23 st

bekymrad promenad.

2007-09-18 | 17:51:03 | Outfits och Garderoben,

DSC01068.JPG
bekymrad promenad.
Kommentera 18 st

Något vackert att titta

2007-09-18 | 17:15:52 | Foto/Fotografering,

Ibland, när det känns jobbigt och motigt..ja då är det bra att ta en liten liten paus och bara stanna upp..andas lite...njuta av någonting...dricka nåt...eller titta på något vackert...

Idag tittar jag på bilder Byron.. Byron the amazing

146310-2324

( foto: Jag själv)

Vad ger er lite glädje för stunden när det känns svårt?
Kommentera 16 st

Can you tell the difference..?

2007-09-18 | 14:13:10 | Foto/Fotografering,

146310-2322

( Foto och montage: Jag själv)

Sitter här och är alldeles snurrig i skallen av marginaler och milimeteranpassningar och TIFF och JPEG och Indesigndokument och färgskiftningar och CTRL- SHIFTbläkommandon...

Jag vill leka nu!

Eller är det det jag gör?
Är mitt jobb en lek, är en lek ett jobb?
Hmm..
Ibland är det så svårt att märka skillnad på saker och ting...

Fast vissa saker som sägs vara lika varandra hyser å andra sidan stora skillnader..
Socker - Sötningsmedel
Coca Cola - Pepsi
Saltlakrits - Sötlakrits
Euroshopperchoklad - Marabouchoklad
Lars Winnerbäck
- Ulf Lundell
Vänster - Höger
Quorn - Kött
Kommentera 28 st

Blandad mix

2007-09-18 | 10:03:01 | Egocentrerat&Vardagligt,

Det var segt att gå upp..särskilt efter nattarbete till nån gång efter 01...skulle ha gått upp kl 7 och äckligt hurtigt ha hoppat ur sängen i träningskläderna och ut genom dörren...

Gick upp tio i åtta, släpade fötterna efter mig, kollad emailen, drog ur träningskläder ur garderoben och långsamt hasade jag mig ut i "chockerande" höstkyla!
Det kom rök ur munnen och det luktade nästan snö ute!

Hjälp!

Cirka 10 minuters uppvärmningspromenad och sedan följde en springtur på 24 minuter och 48 sekunder varav de sista 6 minutrarna innehöll spöregn..Fan vad blöt jag blev!

Skulle gärna lägga mig i ett varmt bad nu och läsa glossiga tidningar och käka vindruvor.
Men det får bli en snabbdusch, korrekturläsning av annonser och rostade mackor istället.
Jobb hela dagen med annonser idag...

Här kommer två bilder som inte har ett dugg med inlägget att göra.
Förutom att det är min hand..och armbandet har jag gjort själv..och det är höst på bilden..och bilderna har jag tagit..

146310-2321


( foto: Jag själv)
Kommentera 17 st

ok..

2007-09-17 | 23:32:00 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

det får bli en illustration i alla fall då så jag inte bara lagt upp Egobilder idag...

146310-2320

( illustration: Jag själv)

Ehh fast denna illustration är ju helt klart inspirerad av fotona på mig nedan....
Så EGOtåget tuffar vidare..

"dudududuudud tööööötöööööt"

....härmade min Älskade Tauren Druid Skyseer där och hans tågläte..
..Ni WOW:are där ute förstår vad jag menar...

Ok..Back to work!
Kommentera 11 st

4 oh so blondes

2007-09-17 | 21:07:54 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-2319

( foto: jag själv)

Äsch, jag fortsätter helt och hållet på det egoistiska och självexhibitionistiska spåret och gör ännu ett inlägg med bara bilder på Moi, Me, Mig . Liksom, det är ju ingen annan som fotar mig eller lägger ut bilder på mig..så jag får skapa nån slags "bloggbubblapseudovärld" där jag för stunden känner mig som en Hollywoodskådis..eller en hemlighetsfull författare..lalalalala
 " I sitt perfekta hem i sin perfekta  är det middag i kväll alla kommer va där ..."
Åh Underbara Thåström...

Inte låten jag nyss nynnade på, men gott och väl en lika bra..


Det är foto som gäller idag och inte illustration..all teckningskraft går åt till skissarbete och jobb just nu.
Hoppas dock jag kan återkomma med en Street Style imorgon.

Kvällen kommer att ägnas åt att utforma annonser, logotyper och gå igenom bildmaterial.

Tog en promenad med mamma förut. Var skönt att få frisk höstluft in i skallen även om jag alltid tycks bli trött av att vara ute..? Blir alltid megagäspig när vi är ute och går - särskilt när luften är så där kripsigt klar och nästan kall att dra in i lungorna.

Jag och min söta sambo Stefan har haft ett jättebra djupt samtal idag..vi hade kommit fram till samma sak under dagen fast på varsin plats i varsin stad....
Livet skulle vara så mycket enklare om man gillade skaldjur..
Fast Stefan lade till kantareller också....Hans liv skulle bli så mycket enklare om han gillade skaldjur och kantareller...

nepp back to work.
Kommentera 28 st

klassisk fotograflook

2007-09-17 | 16:23:06 | Outfits och Garderoben,

Så där ja, hemma igen efter att ha varit på "fototurné" och plåtat Kulturchefer i olka positioner.
Ska kolla igenom bilderna strax
Direkt när jag kom hem var det mer jobb som väntade - fler jobb till annonstidningen jag "frilansar" åt en gång i månaden, hade kommit in. Så jag var och hämtade manusen till det.

Och anlitad fotograf som jag var idag försökte jag mig alltså på en "klassisk fotograflook" i svart och med scarf..klart inspirerad av " Jo" i Melrose Place.

146310-2318

( foto: Jag själv)

* Kofta, WAY:
* Linne, H&M
* Byxa, H&M
* Skor, Monki
* Solbrillor, Lindex
* Kameraväska, Canon

Vad Har ni för Er idag?
Kommentera 32 st

klädd för jobb.

2007-09-17 | 13:22:07 | Outfits och Garderoben,

DSC01066.JPG
klädd för jobb.
Kommentera 17 st

Blondie on the road

2007-09-17 | 10:15:22 | Egocentrerat&Vardagligt,

Så där då.. Kamerabatteriet ska bara laddas upp och minneskortet tömmas och väskan packas med det nödvändigaste för att överleva en liten "photosessiontour" genom Karlsborg - Tibro - Hjo.

Mitt första riktiga fotojobb.
Woohoo!



Här är bilder jag tog sent igår kväll.... taskigt  kökslampaljus och automatinställningar är ju inte så värst bra fotomässigt....är  inte riktigt så där gul i håret efter slingblekningen...men jag ville bara visa att det inte längre är 5 cm mörkblond utväxt i hårbotten som fick håret att se ut som det var doppat i olja.

146310-2316


( foto : Jag själv)
Kommentera 16 st

hopkok av drömmar

2007-09-17 | 08:18:59 | Foto/Fotografering,

ännu en natt fylld av konstiga drömmar som inte känns behagliga att ha minnesbilder av i skallen när man vaknar.
Blä.

Hade tänkt springa denna morgon, nja..segstartad och det blåser som fan ute och sen är jag så ytlig/fåfäng/löjlig/hmm...att jag inte vill tvätta håret idag efter färgbehandlingen igår...för nu är det så lent och doftar gott efter det balsam som medföljde i paketet.
Nepp håret får allt vila nån dag eller två..
Så det får bli en ordentlig och rask promenad om en stund..

Ska bara dricka upp mitt gröna te..och min pulvercappucino först...och läsa lite i min väldigt matnyttiga kokbok:

146310-2314
( foto och taggig friläggning: Jag själv)

Sen väntar jag besked kring huruvida jag ska åka iväg på ett fotojobb idag eller inte.
Skulle ha fått besked i lördags, efter tillfrågan i fredags..men inget hört..

Hmpf! Tror de inte att jag har vettigare saker för mig än att gå runt att vänta?

...fast det har jag ju oftast inte heller....humtidumdumdumhumtidudududu
Kommentera 11 st

I go lighter Mummy goes darker

2007-09-16 | 21:49:08 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Sitter och dricker te och skissar och skissar och skissar på en logga jag ska göra...det börjar äntligen lossna nu...äntligen börjar det bli på pappret  så som jag ser i huvudet att jag vill att det ska bli...

Efter 15 skisser på samma motiv med blyertspenna och tusch så tog jag ett avbrott och gorde en snabbillustration i Illustrator:

146310-2313


( illustration : Jag själv)

Så vad har denna söndag bjudit på?

Ja jag gic ut på promenad i regnet med min söta mamma och halvvägs stannade vi till i kiosken och mama bjöd på takeawaykaffe och en "elefantchoklad"bit. Mums! Vilket mys att gå där i höstrusket under paraplyet och sörpla Java och känna chokladen smälta i munnen ...mmmm.
Tyvärr spillde jag kaffe på Dagens Outfit innan jag hann fota av den...Men jag kan visa imorgon..

Föjde med mamma hem en sväng och hälsade på mina katter. Sen skulle vi gå och sola solarium men när vi kom dit så var 1 av 3 upptaget,  i rum Nr 2 som jag brukar ta ,  var den svarta plasten som täcker fönstren borttagen och jag kände inte för att flasha fläsket för allmänheten på gatan så då fanns bara ett solarium kvar.
Jag bestämde mig för att sola imorgon istället så mamma följde med mig upp i lägenheten och blandade snabbt till den hårfärg hon köpt till mig på Ica och satte den i mitt hår.
Så fick den verka och bleka mitt hår medan mamma skaffade färg i solariet istället...Jag ljusare - mamma brunare.

Blev verkligen skitnöjd! Bye Bye utväxt och Hello fräscha blonda ton!

Annars har jag bara ätit godis och pasta och myst runt..samtidigt som jag jobbat då..
Kommentera 15 st

Dagens drömoutfit...

2007-09-16 | 17:58:34 | Outfits och Garderoben,

Åh som jag skulle vilja ha denna klänning...
fast i cirka hundra gånger större storlek då..

Men den är ju helt fantastisk...Modellen - Så Jackie O!
Mönstret, färgerna, skärningen, rosetterna!
Åh!

Älskar den! Och så knallröda lackpumps till det.

146310-2312

( foto: Jag själv)

Mamma hämtade ner en del av mina och min brors leksaker ifrån vinden för ett tag sedan...
Och igår när jag var där och hälsade på så tog jag med mig några Barbiedockor hem.
Synd att man inte tog bättre hand om dem ...för jag hade en hel del "värdefulla" Barbiedockor - Special Editiondockor, " Christmas edition" och " Collectibles"...men de flesta gick ett ovädigt slut till mötes i form av stubbat hår eller trasiga halsar och klänningar utan knappar och spräckta sömmar... Dessutom hade jag en hel del "vänner" som ofta roade sig med att göra sönder en och annan docka medan jag åt middag eller var på toaletten.

Damn those bitchkids!

Å andra sidan.
Jag tror ändå dockorna har skänkt mer glädje under min barndom som leksaker än att de hade varit uppställda i bokhyllan som "se men inte röra"objekt.

Dock på bilden är dock den Barbie som mamma fick när hon var liten.
Med orginalklänning och peruk.
Tyvärr är även den dockan demolerad iform av att nån tagit en tugga på hennes haka och att min morbror när han var liten tog en tuschpenna och upgraderade dockan med ett mer verklighetstroget könsorgan....
Kommentera 34 st

blonderat utväxten

2007-09-16 | 15:52:22 | Outfits och Garderoben,

DSC01064.JPG
blonderat utväxten
Kommentera 14 st

promenadfika.

2007-09-16 | 13:18:07 | Outfits och Garderoben,

DSC01058.JPG
promenadfika.
Kommentera 18 st

söndagspromenad

2007-09-16 | 12:57:49 | Outfits och Garderoben,

DSC01057.JPG
söndagspromenad
Kommentera 8 st

Modeveckan i Tidaholm

2007-09-16 | 10:34:55 | Outfits och Garderoben,

Ja, har ju märkt att en del modebloggar summerar veckan som gått i sina outfits...och inte ska väl jag vara sämre..eller hmm...sämre är jag nog...men hmm...äsch..här kommer det i alla fall:


146310-2308



Jag kan lätt konstatera utav detta att jag inte är riktigt så mycket " Denimbrutta" som jag kanske tror att jag är ty jag har ju klätt mig väldigt "odenimt" hela veckan - bara ett par jeans och en jeansjacka...Istället har det varit väldigt "feminimt" med blommor och klänning och kjol och markerad midja så att tuttar och höftparti står ut än mer..
Hmm..tja det har ju varit mitten på menscykeln ändå så jag kanske har haft ett "omedvetet parningssyfte" med mina val av kläder.

Bruna strumpbyxor verkar hålla mycket bättre än svarta. De tål mer "fastna-väskornas-blixtlås-riva-med-vassa-nagelkanter-sitta-påaltanträgolv-tåliga".

Jag tror jag gillar Onsdagen och Fredagen bäst....
Gillar ni nån..typ?
Kommentera 44 st

I met a girl in the bar

2007-09-15 | 21:03:38 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

mmmm..
Tequila rose är så gott...
Tack Mamma! ♥

Tillägnar denna illustration till dig!

146310-2307

( illustration: jag själv)

Hoppas du och jag kan ta en drink snart!


Nu ska jag och Stefan se på filmen vi hyrde när vi lämnade tillbaka Darling.
Hoppas Ni alla har en bra kväll vad ni än gör!
Kommentera 35 st

Vad grå du är idag!

2007-09-15 | 17:58:30 | Outfits och Garderoben,

146310-2305

( foto illustration och layout: Jag själv)

* Grå klänning, Lindex
* Grå strumpbyxor, Lindex
* Gult skärp, Lindex
* Vitt linne, H&M
* Skor, Din Sko
*
Skinnjacka, H&M

Lördagen har hittills varit mycket angenäm.
Stefan jobbade som sgat förmiddagen idag så jag satt här för mig själv och tog det lugnt. Pratade med mamma på telefonen för att höra om huruvida vi skulle promenera tillsammans eller ej och hon skulle ringa upp efter att hon bestämt lite grejer med pappa..jag "småskällde" på henne att skynda sig, men när hon väl ringde och sa att hon skyndat sig och skulle komma till mig om 20 minuter så satt jag fortfarande oduschad och oiordning i badrock...

När hon väl kom hit visade jag henne morgonens inlägg där jag skrivit att hon uppträtt lite trött och irriterad på lindex igår..då bidde hon ledsen..men det var ju bara på skoj lilla mamma.
Jag förstår att du är trött...särskilt på mig ibland..haha..*harkel*

Vi gick ut på långpromenad i blåsväder men med värmande solsken. Vi gick till kyrkogården och mamma visade mig hur fint hon hade gjort iordning Mormors grav..jättefint med en liten lykta, ljung och astror..astrar,,astror..astrar..?

Vi gick vidare på promenaden, svängde förbi min broder och han fick en av mina utställningsaffischer och sedan följde han med oss på resterande kilometrar hem till mina föräldrars hus.
Där möttes vi av pappa och fyra gnälliga söta katter.
" Vad grå du är idag gumman!"  sade pappa och syftade väl på mina nya gråa plagg ifrån Lindex..men ändå lät det så dumt..
Satt i den värmande solen en stund, lekte med katterna och snöt näsan i en rosa servett.
Jag tjatade till mig en flaska Tequila Rose...mamma och pappa skulle ju ändå handla..

Brorsan följde med mig hem en sväng och snackade dataspel med Stefan..mamma ringde på dörren och gav mig  en påse med schampoo, balsam, roll-on och duschcreme..som jag visst också hade nämnt att jag behövde...

Bortskämd?
Väldigt...

But I am so pretty!
So pretty and witty and prutty!
Kommentera 24 st

Darling

2007-09-15 | 14:54:55 | Film/TV/Kändisar,

146310-2304

( foto: jag själv)

Vi hyrde ju film igår - det bidde Darling som jag och " älskling" skulle se ( gillar inte att benämna min sambo som "Älsklingen" i bloggen..då det låter fånigt och verkar väldigt utbrett i bloggvärlden, men nu passade det i och med filmtiteln, ..dock kallar jag honom gärna älskling privat..i hemmet..om han förtjänar det...eller om jag vill ha nåt...hehe) och smaska snask och chips och dipp.

Vet inte riktigt vad jag ska säga om filmen. Vet inte vad jag hade förväntat mig heller.
Men jag tyckte typ om den..typ..typtyp..
Lågmäld utan fart. Jag gillade hur Michelle Meadows lyckades spela helt oberörd filmen igenom ( sen var det ju ett + att Stefan tyckte vi liknande varnadra utseendemässigt...utan att jag ens sagt att jag tyckte on var snygg)..
Men ljudet var dåligt, många gånger tyckte jag att de levererade sina repliker dåligt och sluddrigt och tja...vad handlade de om egentligen?



Strax ska vi gå och lämna tillbaka filmen och hyra en ny.
Kommentera 27 st

härligt väder!

2007-09-15 | 13:13:01 | Outfits och Garderoben,

DSC01055.JPG
härligt väder!
Kommentera 10 st

yesterdays moneyspending

2007-09-15 | 10:30:56 | shopping, provrummet & cravings,

Ja jag berättade ju igår om mitt missöde med strumpbyxorna..
Och detta händer ju nästan var gång jag har på mig strympbyxor - att de går sönder och oftast efter bara några timmar användning.
Detta borde ju lära mig att jag inte ska använda just strumpbyxor utan mer hålla mig till jeansbyxa..
Men nej nej. Jag tycker att strumpbyxa är snyggt och vill gå runt i klänning och långstickat i höst med just strumpbyxa och en overkneestrumpa till..

Därför hamnade jag inne på Lindex igår eftermiddag tillsammans med min ömma moder ( som mest verkade lite trött på sin dotter, why mummy why?).
Jag tänkte bara köpa ett par strumpbyxor..men det första jag möttes av var ett snurrställ med " Alla Plagg 49:-" och där stack det ut en grå klänning som jag bara var tvungen att ha.
Två steg framåt åt höger så fanns det en låda med skärp och där fann jag ett i lack, i samma blåa nyans som mina två blå väskor samt blå strumpbyxor ( fast inte så konstigt då just de sakerna också är Lindex....)

Jag strosade vidare i butiken och tittade medan mamma sa " Men gå till strumbyxorna nu då!"..
Så jag gick dit och där plockade jag på mig alla par som fanns kvar av den sort som jag älskar - lika bra att köpa på sig ett lager liksom.
Jag gillar en sort med "Low waist" för kortkort i strumplästen som man bedrövligt nog är, så hamnar alla strumpbyxor vanligtvis strax under brösten och det får mig att känna mig tjock och inte ett dugg kvinnlig.
Dessa med low waist hamnar i alla fall i normal midjehöjd...om jag inte drar för mycket
Ett par grå stickade tights fick följa med också.

146310-2302

( foto: jag själv)

Nu är det lördag förmiddag - bästa tiden på veckan..Stefan är och jobbar och jag inbillade mig ju inatt efter godisångesten att jag skulle ha varit hurtig och sprungit nu på morgonen..
Hahahaha.

Jag är så dum.

Får bli promenad sen.
Kommentera 21 st

en hel del färgämnen senare

2007-09-15 | 00:43:12 | Foto/Fotografering,

..så får designandet vara färdigt för denna gång...

är inte alls säker på bloggdesignen just nu..om den är särskilt mig..att den känns som Jag..
Liksom säger den " Anna Larsson"...?
Fast vad säger Anna Larsson egentligen?
Det är ju ett så platt grått namn...och en sådan bloggdesign vill jag ju inte ha

babbelbabbelbabbel...

Näpp nu ska jag gå och lägga mig och låta bloggen vara så här ett tag..designmässigt alltså..inte innehållsmässigt..

oojoj än mer babbebbabbelbabbel...

Säkert godisets fel...
Och det är godisets fel att jag känner att jag måste kliva upp i ottan idag med min sambo som tydligen ska in och jobba hela förmiddagen, och bege mig ut och springa....

äsch.

146310-2301


( foto: Jag själv)
Kommentera 15 st

designdilemma

2007-09-14 | 20:34:25 | Outfits och Garderoben,

Håller på och gör om min bloggdesign...
Har funderat på det ett tag..och igår var det nån - en Liten fröken, bland kommentarerna som undrade om jag inte skulle göra ny design snart..

Så nu sitter jag här..

och läser Elle...
Och vet inte riktigt vad jag vill..

*smaska godis*

146310-2298

(foto: jag själv)
Kommentera 32 st

Better catch up on my reading...

2007-09-14 | 18:27:52 | Lyx,

Ahh, fredag och kväll...Oh yeah!

Har precis skrapat av och ätit upp fyllningen på en Vegetarianapizza men lämnade det allra mesta av degen kvar i kartongen...hmm kan man beställa bara fyllning?

Har under veckan fått både nya Elle och Cosmopolitan på posten samt att jag köpte senaste och nästs sista (snyft) numret av Modette...

Så nu ska jag läsa min lektyr och njuta av en Tequila Rose.....Mums...Ahhh...Oh yeah...Köpte dessutom ett paket svindyra jordgubbar på Ica. Men ibland måste man ju få glamourisera lite.
Vilken underbar Lyx!

146310-2290

( Foto: Jag själv)

Synd att jag inte har en lyxig ansiktmask att lägga på nyllet .då hade det varit perfekt..

Vad är Lyx för er?
Kommentera 22 st

Somliga går i trasigt nylon...

2007-09-14 | 16:21:28 | Outfits och Garderoben,

Nu har jag varit en sväng på Screentryckeriet. Mina provtryck var inte färdiga men oj vad beröm jag fick!
Har fortfarande svårt för att ta emot komplimanger och beröm kring mina illustrationer och min konst och så..Trots att NI alla alltid är så söta..
Men jag blir som en blyg femåring som stakar fram ett tack och tittar ner i marken...
Och när jag tittade ner i marken såg jag att minastrumpbyxor gått sönder från knäet och neråt efter att jag fastnat i min väskas dragkedja...ett par helt nya strumpbyxor åt fanders...

I en i övrigt ganska trevlig höstig outfit som jag känner mig bekväm i..

146310-2289

( foto och design/layout: Jag själv)

* Ribbat linne, H&M
* Stickad klänning, Ebay
* Strumpbyxor ( som nu ligger i sophinken), Lindex
* Skor, Din Sko
* Jacka, H&M
* Väska, Wildflower
Kommentera 21 st

oh I wanna dance with somebody..

2007-09-14 | 12:22:00 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Har fått en hel del gjort denna förmiddag, några halvfärdiga annonsförslag och en helt färdigt och godkänt och ivägsänt!  Boom boom Smack!
Dessutom!
Dessutom har det ringt ännu en ny kund!
Ska strax gå iväg och träffa henne och se vad jag kan hjälpa till med!

Känner mig glad och upprymd och bara härlig just nu..trots en böld och risigt hår.
Som den härliga åttiotalsklassikern med en då oförstörd Withney Houston " Oh I wanna Dance with somebody..I wnana feel the heat with somebody...yeahhh!"

Var tvungen att göra en illustration..

146310-2288

( illustration: Jag själv)

Efter kundmötet ska jag gå och hyra film och köpa snask!
Kommentera 19 st

Hot Coco and knitted clothes

2007-09-14 | 09:32:51 | Foto/Fotografering,

Jobbade undan och formgav en del annonser till sent i natt bara för att kunna ta en lugn fredagsmorgon...
Med stor och god frukost - mackor, ägg, yoghurt,juice och te framför ett avsnitt av Melrose Place.
Sen blir det till att jobba vidare med resterande annonser, svära över dåligt bildmaterial samt göra två loggor..varav den ena kräver att jag ska lära mig rita en båt med fina segel...

..kul med utmaningar..

Men så är det ju också fredag och det hoppas jag även innebär mys.
Kanske i form av stickad tröja och varm choklad med smält marschmallows?
MUMS!

146310-2287


( foto: Jag själv)

146310-2286
( Foto: Jag själv)

Vad Ska ni göra idag och i helgen?
Kommentera 20 st

Barbie Street Style

2007-09-13 | 22:06:59 | Outfits och Garderoben,

varför ska det vara så svårt att dricka vanligt vatten för...
Varför glömmer jag av dricka det..
Så sitter man här trött och håglös och bara jättetörstig..

Ibland önskar jag att jag hade en annan musiksmak än den jag faktsikt har...
För att springa i skogen och hålla tempot uppe är svårt till suedeballader,
morrisseyvemod, cardiganssorg,weepingwillowstårar och winnerbäckkärlek..
Å anda sidan har depeche mode, white stripes och oasis en hel del catchy tunes..

Förmågan att hålla i en penna kom tillbaka en stund efter morgonen miserabla försök...
Så vet ni vad?
Det blir en Street Style idag med! En ovanligt  käck ( vanligt tidaholmsfrisörsuttryck) och barbieaktig sådan.

146310-2285


(foto och illustration: Jag själv)

" Alice" har på sig

* Klänning, Mango
* Väska, Sytt Själv
* Handskar, NK
* Tights, Lindex
* Stövlar, Scorett
Kommentera 16 st

panic on the street of carlyle

2007-09-13 | 18:41:12 | Foto/Fotografering,

Sitter här nyduschad och smaskar på en bit mörk choklad med hallonsmak och en halv delicatoboll samt sörplar en kopp Earl Grey Green Tea.
Middagen bestod av salladsmix med couscouswok,lite pesto, sesam nuggets och keso...och den inmundigades efter en halvmils jogingtur upe på berget.
I och med choklad och delicatoboll var väl de där 5 kilometrarna ganska så ogjorda...men kan ändå äta det med gott samvete.

Det var höstigt på berget. Solen stod lågt, träden har börjat " brinna" i topparna med röda löv bland det övrigt tappra gröna. Gula blad har fallit till marken och luften är frisk.
The Smiths var mig på slutspurten i uppförsbacken..
Jag blev jagad av två hundar...hjälp!

Höstbilder från igår...

146310-2284


( Foto: Jag själv)

Tack Ni alla för alla söta kommentarer!
Kommentera 32 st

A Kung fu fightingbreak

2007-09-13 | 15:47:31 | Outfits och Garderoben,

Tog en liten bensträckare och pause i jobbandet...
.......
Dansade lite...
Åmade mig lite..
Lekte lite med mina skor...

146310-2283

(foto och übertönt: Jag själv)



Well well..back to work...ska bara ta en punschpralin...
Kommentera 20 st

..åh vad skönt att leva..

2007-09-13 | 12:12:46 | Egocentrerat&Vardagligt,

Känner mig glad just nu. Lätt och glad och bra.
Mötet med revisorn var väldigt upplyftande.
Dels på grund av att revisorn själv är en mycket trevlig kvinna som jag känner stort förtroende för och som nu lugnat mig och gett svar på en massa frågor.
Dels på grund av att under själva mötet ringde det en kille som fått rekommendationer gällande mig och mitt jobb och ville anlita mig för ett uppdrag! Woohhoo!!

Dessutom är skön luft ute och solen skiner och himlen är blå..å vad skönt att leva dåååå..som vi sjöng på lekis år 1986.....

Nu ska jag jobba.

Självporträtt:

146310-2281


146310-2282


(foto: Jag själv)
Kommentera 42 st

Dr Jekyll och Mr Hyde

2007-09-13 | 09:00:52 |

God morgon till Er alla.

Känner mig trött och inspirationslös idag trots att det samtidigt bubblar av vilja och idéer inuti skallen.
Ständigt detta Dr Jekyll och Mr Hydespel inom mig.

Inspirationslös - full av idéer
Tjockångest - Mumsa choklad
Pank -   Shoppinggalen/sugen
Bestämd - Beslutsångest
Vill vara vuxen - Vill Vara liten


...och så fortsätter det...dag ut och dag in...

Suck..

Har försökt rita lite nu på morgonen men idag är en sådan där dag då jag knappt kan hålla i pennan än mindre skapa nåt på pappret framför mig..det blir bara fel.

146310-2279
 ( foto: jag själv)

Men nu ska jag göra iordning andra papper än ritpapper..ska ju ha möte med min revisor om en timme...

Hela dagen känns som ett oskrivet blad...
Kommentera 12 st

Shiny Silky Street Style

2007-09-12 | 23:38:10 | Outfits och Garderoben,

Ja jag lovade ju imorses att det skulle komma 2 streetstyles idag..satt här och dividerade kring om jag skulle bryta löftet eller inte..Huruvida ni ens bryr er eller inte..om det är smart att lägga upp en så här sent...vilken är den ultimata "lägga upp en street style"tid på dygnet..?

Men så kände jag att va fan, klart jag lägger upp en.
Kanske är så upptagen imorgon bitti att jag inte hinner liksom.
Ska ju ha ett ordentligt möte med min nya ( och första) revisor imorgon kl 10. Ska jag motionera innan det?
Eller jobba undan?
Eller ta det lugnt..
Ty jag känner en smärta i höger mandel var gång jag tar ett andetag...Nån som vet vad felet kan bero på?

Ok, nog tjat, Dagens andra StreetStyle:


146310-2278
(foto och illustration: Jag själv)

" Felicia" har på sig
* Basker, H&M
* Halsband, Guldfärgade träkulor - Gjort själv
* Sidenklänning, Prada
* Batikfärgade Knästrumpor, Indiska
* Skor, Have2Have
* Clutch/kuvertväska, Topshop
Kommentera 14 st

Autumn Street Style

2007-09-12 | 19:52:55 | Outfits och Garderoben,

Var ute och fotade lite förut. Gick promenad med mamma och fick diverse krämpor..ont i halsen, slemhosta, kram i lillfingret, trött i mjälten, bultningar i ryggen, kissnödigighet, allmän trötthet och skoskav....säger det än en gång - vilken kärring jag är.

Berättade också för mamma att de senaste året/åren har gamla kompisar och klasskamrater berättat för mig hur mycket de tyckte om min mamma...ja vissa verkade rent av vilja adoptera henne eller flytta in hos oss när jag var yngre...De minns hennes snällhet och hennes varma person..
Och de minns att mamma alltid bjöd på fika i form av saft och bullar.
?

Jag undrar bara var i helvete dessa bullar de minns kom ifrån?
Min mamma är bäst på alla sätt och vis, men nån bullbakerska är hon inte.
Jag har nästintill gråtit mig till sömns många gånger bara för att mamma varit så ogenerös med bullbakeriet.
Och att det inte fanns bullar hemma hos oss som det gjorde i de flesta andras hem när jag växte upp...tja det har ju format mig till den jag är idag ( en ojäst deg)....Så därför förstör ju andras romantiserade och felaktiga minnesbilder av bullar hemma hos oss min version av min uppväxt.

Så snälla..minns endast de extremt äckliga Vaniljkexen istället.

Ja, fotade ju som sagt förut...det fastnade visst en Street Style på bild:

146310-2277


( foto och illustration: Jag själv)

" Hillevi" har på sig
* Solglasögon, Gucci
* Klänning, Tjallamalla
* Väska, Second Hand
* Strumpor, H&M
* Skor, Scorett
Kommentera 20 st

Annas Fashion Note book...

2007-09-12 | 15:59:32 | Outfits och Garderoben,

Har tagit av mig den stickade tröjan ty den blev ju allt bra svettig att bära inomhus..sneakersen är utbytta mot att gå i bara strumpbyxelästen..men det kändes fan så oglamouröst att gå här hemma i köttbullestekos utan ett par heels..så jag tog på mig ett par röda och gick omkring i en stund...blev mycket gladare.

146310-2276


(Design layout och foto: Jag själv)

Jag är väldigt svag för randiga kläder..har massor av randiga toppar i garderoben.
Men efter gårdagens rosa barbiefeelings så kände jag idag för lite "sailor meets a housewife of the 50's kind of style"...typ ..

Man kan lätt konstatera att röda skor passar till allt.
Jag tycker verkligen att kjolen ifrån Topshop var ett av mina bästa rea-fynd..ja  bästa fynd rakt av, någonsin.
Att den randiga toppen ifrån JC bara är aningen noppig, men den var billig och de har 4 år på nacken..
Bruna strumpbyxor rules!
...fast mest förvånad är jag över hur mycket större mina bröst ser ut idag..ok att de är stora var dag..men idag har de en märkligt stor look...lite Pinuppa ala Dita och Marilyn...

på tal om bröst...min bror har startat en blogg.
Gå in och säg hej så blir pojken glad...eller så får ni alla fall se bröstreferensen..

Idag bestämmer jag mig för att tycka om mig själv..trots att jag har en finne på kinden som får det att se ut som att jag suger in hela käken inåt i munnen samt en ömmande finna i hela vänster ögonbryn.
Kommentera 27 st

Me Bikey I likey

2007-09-12 | 12:52:17 | Foto/Fotografering,

Stressig men samtidigt soft förmidddag.

Tvättstuga, Indesignkrångel,Huvudvärk,mer tvättstuga, lugnande samtal med brorsan (tack Jonas) och så fick jag ta mig en liten uppfriskande cykeltur för att få luft in i skallen.

Kände mig ärtig och höstig på min röda cykel, klädd i kjol, strumpbyxa och stickad tröja...Ja kanske lite "Madicken" rent av...

146310-2275


(foto, slarvigt montage och illustration: Jag själv)
Kommentera 23 st

My Morning with the Earl

2007-09-12 | 09:07:29 | Egocentrerat&Vardagligt,

Bloggen krånglade mestadels igår så jag kunde inte ladda upp nån street style..så det får komma två idag istället..fast inte just nu...

Dessutom var det ju Top Modelmara på tv3 så jag hade en riktigt nice kväll i soffan..även om jag vart riktigt konfys där ett tag när de började sända fel avsnitt i fel ordning. Och förbannad blev jag för att Renee inte vann.. GRR!
Och ikväll börjar den svenska  versionen..tror nog jag måste se den med...blir ju så inspirerad av alla photoshoots..
Mmmm..längtar tills jag ska få fota min kompis Annika. Vi pratade om en del fotoidéer via msn igår....

Well well, nu ska jag ta tag i dagen. Ganska mycket jobb på schemat faktiskt. Blev tillkallad till en man igår och fick en massa annonser till den annonsbilaga som kommer ut nästan varje månad här i Tidaholm och dem ska jag layouta. Sen är det ju en logga jag ska fortsätta skissa alternativ på...samt sätta igång med ett annat projekt som har med annonsbilagan att göra...åh hoppas det kommer bli sanning...*secret*

Men först, frukost! Mm älskar nya Nutrilettsmaken! Och detta är mitt nya favvote för tillfället..drack säkert 7 koppar igår..

146310-2272

( foto: jag själv)

...och så en egobild.. tagen igår..nu sitter jag med godmorgonklägg i ögonen, no make-up och ser svullen ut..


 
146310-2274


(foto : jag själv)

Vad ska ni göra idag?
Kommentera 23 st

Mr Pig

2007-09-11 | 23:30:04 | karriären och drömmen om en,

146310-2271


Mr Pig åker tåg



" Mr Pig är glad i dag. Han skall nämligen ut och resa. Han har sett reklamen på tv och det hela verkar så harmoniskt. Ett barn som leker, en dubbelarbetande mamma som kopplar av allmedan landskapet visar upp sin allra praftfullaste skrud i fönstret. Det verkar helt enkelt vara sinnenas resa.

Mr Pig packar sin koffert och skuttar med förväntansfulla steg ner till den lokala tågstationen. Kvinnan i kassan ser inte lycklig ut över att en ny kund kommer fram till henne. Hon ser snarare besvärad ut över att behöva sälja en resa till Mr Pig.

--En enkel biljett till Karlstad tack, säger Mr Pig lite ängsligt.

--Det blir 1342 kr och byten i Mjölby, Örebro och Karlskoga busstation, säger kvinnan bakom kassan.
Mr Pig får en klump i magen när han hör dessa ord. Han fyllde tjugosex år för några månader sen och eftersom han numera räknas som gammal-galt så kan han inte längre resa på Sista minuten-priser. Mr Pig har inte något körkort och tänker på miljön. Han hade aldrig kunnat föreställa sig att det skulle vara dyrare att åka tåg än att färdas ensam i en bil. Detta kommer som en överraskning för Mr Pig.
På tåget finns det jättemycket folk. Den androgyna biljettkontrollanten har ett eget rum där hon smiskar stjärten på de som inte har mecenat-kortet redo när hon går förbi. Några barn skriker och frågar "när är vi framme?"varannan minut.  Mannen bredvid Mr Pig pratar högljutt i sin nya fina 3G-telefon. Tydligen har han varit på en lyckad konferens. Detta vittnar såväl hans andedräkt såväl som hans självbelåtna muttranden om.

Baguette samt en folköl för endast 75 kr! Mr Pig känner sig lite gladare efter att fyndat inne i bistron. Ölen tränger dock snart på och han hoppar över grannen för att besöka toaletten. Inne på den klaustrofobiska toaletten luktar det rosenträdgård och någon har till och med varit så pass förutseende att de redan fällt upp toasitsen. Det är lite svårt att hålla balansen för Mr Pig. Krampaktigt håller han sig i handtaget på väggen samtidigt som de passerar Degerfors i 200 km/h.
Snart är det dags att byta anslutning igen. Mr Pig börjar bli lite ledsen, detta trots att det verkligen blev sinnenas resa."

Text och idé: Magnus Skoglund
Illustration och idé: Anna Larsson

Denna text med Illustration kommer antagligen inom kort att publiceras i en Karlsstadstidning.
Det är ett samarbete mig och Magnus emelllan och som vi båda hoppas kommer bli till något bra och uppskattat och förhoppningsvis leda till något...
Kommentera 15 st

And the Barbiestyle continues

2007-09-11 | 19:12:59 | Outfits och Garderoben,

Var ju riktigt roligt att leka att man bor i en barbievärld..ja i datorns värld bor jag i en sådan värld  i alla fall.
Bara för att komma bort från tvätthögar och grå vardag med intorkad pasta i mattan och nåt som luktar lite mögel nånstans och vissna blommor i fönstren...

Och i och med att jag varit utomhus sedan senaste bilderna och adderat jacka och faktiskt bytte skor en gång från föregående outfitsinlägg så passar jag på att göra ett till..
Självklart med rosa och lila och puttinutt och gulligull på äkta Barbiemanér!

146310-2270


( foto och layout: Jag själv)

Jaja. är man en barbiegirl och en modebloggare så är man....
..eller så jag det inte...

men jag låtsas alltså...idag..kanske imorgon med...
Kommentera 13 st

I'm a Barbiegirl....

2007-09-11 | 14:11:57 | Outfits och Garderoben,

i en grå trist trea
med flottfläckar på kökstapeten
och smulor under mattan
färgfläckar i taket
bananflugor överallt

Det stinker blä
när jag pruttar
men vad gör väl det
När jag sörplar
icas pulver cappucino...

I'm a Barbiegirl...

Hmm jag är inte en sån där som blir pigg och får energi av att träna. Särskilt inte deet första jag gör på morgonen. Ty allt blir ju förskjutet,
Frukost senare än vanligt.
Går runt i handduk och badrock vid lunchtid.
Diskberget stiger.
Håret torkar fult och det blir sprött och med flygiga antenner...

Men jag försöker få till en positiv tisdag här med lite färgglada och perky clothes..

146310-2269


( foto, illustration,layout: jag själv)

* Rosa t-shirt, H&M som jag fick en gång i julklapp av Stefan ♥
* Blå kjol, Topshop
* Svarta strumpbyxor, Lindex
* Gråa lackpumps, Skopunkten
* Kasse, Victoria's Secret
* armband med berlocker, Gjort själv
Kommentera 49 st

28 minuter senare..

2007-09-11 | 11:27:08 | Egocentrerat&Vardagligt,

Fan vad segt det var att springa idag! Benen kändes skittunga och det var trög och det värkte i bröstvårtorna var gång foten satte i marken.
Konstigt, det som gick så lätt att springa i öven en halvtimme förra veckan.

Först efter 20 minuter började det att lätta i benen och jag kände att det var skönt att springa men då var ju nästan rundan över så jag fick allt eftersom hitta på nya vägar att springa för att trötta ut mig.

Om nån hade följt efter mig hade de nog trott att jag var galen då jag sprang in i ett kvarter för satt snart komma ut på gatan jag nyss var på, cirkelspring in i kvarteret igen och ut på gatan, snurra runt lite, sprang inne i stan och runt runt..bara för att komma upp i att ha sprungit i 30 minuter....ok..28 blev det kanske..med snudd på 29..
Jösses.

Har suttit i soffan framför ett ljuvligt asvnitt av Melrose Place och njutit av denna stora frukost:
146310-2268

( foto och frukostätare: Jag själv)
Kommentera 19 st

The Luis Vuittongirl

2007-09-11 | 08:39:59 | Accessoarer,

Inga stressdrömmar inatt  direkt på samma sätt som igår natt..men inga pleasant dreams heller..död, jakt, jagande, skrik och blä..
Första drömmarna var verkliga med verkliga karaktärer och personer bara för att precis innan jag vaknade slå om till flygande människor i en grotta, typ vildvittror - snälla och onda samt att Viggo Mortensens Aragon från Sagan om Ringen var med på slutet.
Han stod på ett berg, förstenad och liknade en Jesusstaty...Så höjde sig solen över honom och han krackelerade och ur sitt torra skal kom en ny, fräsch Viggo ut..Och brevid stod jag som en fnöskig drottning.
Jag tror det var jag i alla fall..eller så var det jag som stod nedanför berget och stirrade upp..

Well Well..Vad vore väl en bal på slottet...

Nu ska jag strax svida om från badrock till träningskläder ( läs gamla urtvättade kläder som inte längre funkar att bära annat än vid svettningsbara tillfällen) och bege mig ut på en springtur.

Men först en liten bild jag gjort:

146310-2267


(illustration och layout: Jag själv. Foto på väska: Eluxury)

Detta är en av få "märkesväskor" jag skulle vilja ha. Är inte så inne på det där med "it-bags" och just Luis Vuittons väskor tycker jag oftast är skitfula då de är täckta av loggan och mest ser ut som gratisväskor man får om man går med i en bokklubb...
Men denna ifrån eluxury skulle jag kunna tänka mig..
Kommentera 17 st

Calender streetstyle girls?

2007-09-10 | 21:28:41 | Outfits och Garderoben,

Hade lite soffmys med röda filten och gröna teet och doftande ljuset och kollade på Top Model.
Jag gillar Renee bäst och har så gjort i flera flera avsnitt nu.
Så jag är personligen glad att hon slapp få det där reporterkjobbet på The Tyra Banks Show där Tyra sitter och nyper i sitt mikromilimeterfläsk för att få en tonårstjej med ätstörningar att må bättre...snarare sämre..

Men men... jag fick lite kreativitetslust medan jag satt där så ta-da: Här kommer Dagens Street style!
Fast först: Tack så himla jättemycket för alla roliga, fina och värmande kommentarer i detta inlägg!
Underbara Karin satte griller i huvudet på mig att kanske sätta ihop en kalender med mina Streetstyleflickor..någon var intresserad av att köpa en som affisch - Kul!


146310-2265


( foto, illustration, layout: Jag själv)

" Eleonor"

har på sig
* Fuskpäls, Stella McCartney
* Vitt linne, H&M
* Jeans, Nudie
* Stövlar, DNA Shoes
* Skärp, Vero Moda
Kommentera 34 st

En dag på slottet

2007-09-10 | 18:53:43 | Outfits och Garderoben,

Mötet med revisorn gick hur bra som helst. Hon räknade ut och fyllde i och tog själv hand om deklarationen och skulle posta den idag så jag sparade in frimärkskostnaden...vilket ju var tacksamt då jag gick därifrån och raka vägen hem och betalade in en stor summa momspengar för juli månad.

På torsdag ska jag gå tillbaka dit för ett mer riktigt möte där vi ska se över bokföringen och lite andra ekonomiska grejer och alternativ. Vilket behövs..ekonomiska alternativ alltså..
För jag är pank.

Så snälla människor - Anlita mig! Beställ min konst och min design! Ge mig frilansjobb som illustratör, fotograf, skribent, idéspruta, sällskapsdam, schackpartner, fikakompis, vad som helst! Bara jag får vara lite kreativ under tiden..

Två promenader har det blivit idag, först ensam i förmiddags och sen med en tröstande mamma nu framåt kvällen. Och hemma möttes jag av Stefan vid spisen ( där han hör hemma) som kokade spagetti.

Nästan så att jag kände mig bortskämd som en prinsessa där..

Fast det dröjer nog innan jag kan shoppa och bo som en sådan..

146310-2264

( foto och illustration: Jag själv)

* Brun skinnjacka, H&M
* Blomig klänning, Mammas gamla Anno 1978 ifrån Ellos!
* Bruna strumpbyxor, Lindex
* Svarta rempumps, Din Sko
* Röd väska, Wildflower
Kommentera 27 st

Working Girl...?

2007-09-10 | 12:45:01 | Egocentrerat&Vardagligt,

Det var en väldigt regnig promenad jag var ute på. Lyssnade på P3 i mobilen med hörlurarna på och blaj vad tråkigt det var...
Alla låtar lät likadana. Nån gnällig kille med ljus röst och lite körer om att längta bort och drömmar om livet i en storstad och tristessen i en småstad..

Å andra sidan är jag en gnällig tjej, fast med inte så särskilt ljus röst men med en ångestkör som ekar i huvudet och visst längtar jag också bort..

Ska om en liten stund gå iväg till vad jag hoppas ska bli min revisor och hjälpande hand.
Usch idag är det verkligen en dålig dag då jag ångrar precis hela grejen att jag startat eget.
Panik och ängslan över ekonomin och blanketter och moms och bokföring.
Ångest över det tomma bankkontoto och skuldkänslor gentemot Stefan att han får betala allt.

Fan..

Men så här ser det i alla fall ut där jag sitter och jobbar i mitt egna företag.
Väldoftande luktärtor, lite accessoarer, papper och tidningar och pärmar och mappar,,,och datorn.

146310-2263


( foto och montage: Jag själv)

Nu ska jag dricka en lugnande kopp te innan mötet...så blir jag väl säkert pissnödig och okoncentrerad när jag ska fylla i deklarationen..
Kommentera 42 st

paraplypromenad.

2007-09-10 | 11:09:58 | Outfits och Garderoben,

DSC01045.JPG
paraplypromenad.
Kommentera 7 st

skillnader

2007-09-10 | 08:45:52 | Egocentrerat&Vardagligt,

Grå grå måndagsmorgon med regn ute och mol inne i sinne..ännu en natt med stressdrömmar..
Blä.

Nu ska jag strax ta och ringa en revisor och förhoppnings få ett möte redan idag eller imorgon och få rätsida på det jag trodde jag fått hjälp med hos Skattemyndigheten men som de alltså enbart och igen strulade till.

Det kan vara sådan skillnad på instanser och på hjälp man får.
Det gör sådan skillnad att få sova en natt utan mardrömmar.
Det kan vara skillnad på regn och regn...
Idag är allt grått..men i lördags när det regnade så var det guld...

146310-2261

(foto: jag själv)

Idag hoppas jag att alla skillnader som uppstår blir till plustecken.
Kommentera 17 st

Frossa i street style!

2007-09-09 | 20:25:08 | Outfits och Garderoben,

Det blev visst ingen street style igår..och idag har jag tänkt lite annorlunda..
Nämligen att visa alla de 24 street style bilderna jag gjort hittills.
Hade faktiskt inte nån aning om att jag gjort så många redan.

Vilken är er favorit?
Eller hatar ni allihop?

146310-2260


( foto, illustration, layout idé: jag själv)
Kommentera 58 st

Bruna ben

2007-09-09 | 16:37:19 | Outfits och Garderoben,

Nu sitter jag här igen och känner mig rastlöst uttråkad och orolig i kroppen med för mycket spring i benen..
I de bruna benen.
För idag testade jag mina nya strumpbyxor i chokladton och jag måste säga att I Like them alot!

Jag idag:

146310-2259

( foto: jag själv)

* Jeansjacka, Cheap Monday
* Klänning, H&M
* Solbrillor, Lindex
* Strumpbyxor, Lindex
* Strumpor, Ica Maxi
* Skor, Skopunkten Herr
* Väska, Wildflower
Kommentera 23 st

N.Y Cat

2007-09-09 | 14:59:54 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nu är det en vecka sedan jag fick mina presenter av mamma efter hennes New Yorktripp.

Har ju använt två av glossen flitigt och två av t-shirtarna...

Men jag tror visst att det var nån mer som hade velat ta del av lyxen och gåvorna..

146310-2258

(foto: jag själv)

Har varit ute på härlig långpromenad med mamma och bytt ut de unkna bakisångorna i kroppen mot härlig frisk höstluft.

Nu ska jag fylla på magsäcken med mat - vegofärs ska stekas och grönsaker hackas och couscous kokas!
Mums!

..under tiden äter jag perskor...godispersikor..

Vad gör ni idag?
Kommentera 16 st

well there must have been a reason..

2007-09-09 | 10:59:31 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ojoj tung i skallen..

Vi skulle bara ha gått till öltältet och kollat på fotbollsmatchen och sen hem.
Men i tältet var de antingen 14 eller 54 och det luktade fruktnsvärt av flottigt matos.
Så vi drog till Lilla Bryggeriet där alla borde var fullsatta och vi fick hämta för låga stolar ifrån BlackJackbordet och sitta vid bardisken och se på matchen.

Öl
Drink
..vet ej vad för nån jag bad bara om " ej sur ej sliskig ej vaniljsmak eller nåt med ananas".
Öl
Tequila Rose
Tequila Rose
Lalalala


När jag skulle gå på toaletten och lyfta på toalettsitslocket flög hela sitsen av...
Älskade Karin dök upp  - yey!

Sedan, när det var hemdags gick jag och Stefan till den där lokalen han har nyckel till där alla instrumenten är..har ju inte spelat trummor på hela sommaren.Vi gick efter 3 minuter för ingen av oss kunde komma ihåg hur man gjorde.

Väl hemma satt vi framför Stefans dator till klockan 4 och lyssnade på en jädrans massa låtar och sjöng och drack öl..
Trevligt.

Så här trevligt var det i fredags kväll på balkongen:
146310-2256
(foto: jag själv)
Kommentera 24 st

nu är det krogen som gäller.

2007-09-08 | 21:32:46 | Outfits och Garderoben,

DSC01044.JPG
nu är det krogen som gäller.
Kommentera 17 st

Such a sweet day yeah

2007-09-08 | 19:32:06 | Foto/Fotografering,

Det blev strålande fint väder för en timme sedan och jag och Stefan bestämde oss för att vi ska kolla läget i öltältet som de satt upp på torget  Emkvalet till ära med storbilds-tv och så.
Nu spöregnar det igen..men solen skiner likt guld och vattnet ser helt underbart ut på betongen här utanför.

Några andra saker som ser helt underbara ut är
* Mina Monki-skor..Kan visst inte prata nog om dem idag...
Men ni har kommenterat dem och en del av er har frågat om de är sköna. Och jag msåte säga att jag var skeptiskt till att de var gåbara överhuvud taget men jag köpte dem och skulle ha dem bara för att de var snygga..Så gissa min glädje nu när jag gått i dem i två dagar och tycker att de är bland de mest enkla skor att gå i nånsin! Lätta och sköna och ja..helt underbara! ♥

* Tequila Rose. Har ju sörjt över mitt magra konto och feta lår hela veckan och att jag inte skulle ha råd med en flaska Tequila Rose..men när jag kom hem ifrån min och mammas promenad idag så stod det en flaska rosa dryck här hemma som Stefan köpt till mig

* Blommor...ahh ljuvliga luktärtor! Fick en bukett av mamma förut so hon plockade från deras fina fina trädgård.


* Mina nya bruna Strumpbyxor och silvriga och svarta hårband som jag fick som tack av mamma för att jag hjälpte henne shoppa! ♥

146310-2254

(foto: Jag själv)
Kommentera 18 st

dagens outfit -gråblå..som vädret

2007-09-08 | 16:42:03 | Outfits och Garderoben,

Ja som de "mobila" inläggen från i förmiddags antydde följde jag med mamma och shoppade idag.
Vilket innebar att gå 100 meter ifrån min dörr och
- stans enda riktiga klädaffär.
Men jag måste säga att ibland har de hur mycket snyggt om helst blandat med en hel del överjävligt gräsligt.

Men mamma hon gick därifrån med en fullproppad kasse med endast snygga saker.
Jag fick agera  "personal shopper" och hon gick därifrån med ett par skitsnygga kostymbyxor i brunt/rutigt, en svart stickad klänning med lång ärm, en svart kort A-linje jacka med skärp i midjan, trumpetärm och stora knappar, en vit skjortblus med kort ärm och  prickmönster, en rödvitgrårutig kjol med fastsytt skärp, en ribbad röd tröja, några tights/strumpbyxor och så fick jag lite hårsnoddar och ett par strumpbyxor som tack för hjälpen.
SötMamma.

Efter det gick vi till Café Norhbergs och delade en kladdkaka med grädde, jag fick en latte och mamma tog en kopp vanligt svart kaffe.
Li, Luna och Johan kom förbi och joinade oss
och efter det så gick jag och mamma på promenad.
Sol och kladdig värme blandat med regn, blixar och åska.
Samt att jag fick diverse krämpor såsom värk i mage, rygg, illamående och huvdvärk.
Sicken kärring jag är.

Och som ni sett/skymtat av bilderna nedan så har denna kärring alltså sett ut så här idag:

146310-2253


( foto och layout: Jag själv)

* Stickad Tunika, H&M
* Stickade Leggins, Lindex
* Väska, Lindex
* Jeansjacka, Cheap Monday
* Skor, Monki
Kommentera 21 st

love my shoes!

2007-09-08 | 12:01:58 | Outfits och Garderoben,

DSC01041.JPG
love my shoes!
Kommentera 27 st

la la la ego la la la

2007-09-08 | 11:59:33 | Outfits och Garderoben,

DSC01040.JPG
la la la ego la la la
Kommentera 1 st

följde med mamma till klädaffären..

2007-09-08 | 11:58:15 | Outfits och Garderoben,

DSC01038.JPG
följde med mamma till klädaffären..
Kommentera 1 st

shoes and bags for breakfast

2007-09-08 | 10:15:11 | Foto/Fotografering,

Ljuva lördagsmorgon och förmiddag.
Toffla runt i morgonrocken i några timmar och zappa bland tv-kanalerna.
Fast jag fastnade (igen) framför ett naturprogram/dokumentär med Julia Roberts när hon är med orangutanger.
jäkla söt orangutangbebis som klättrar och klämmer och kissar på henne!

Har inga planer för dagen alls. Vilket känns skönt då jag ju är helt pank. Vädret verkar inte helle vara åt det bättre hållet - både grått och blåsigt.
Kanske fixa lite mer med shoppen..

Tillbringade midnattimmarna igår/inatt med att än en gång se " Djävulen bär Prada"..Jag älskade boken tyckte filmen var skit första gången jag såg men  nånstans inom mig har jag alltid ett sug att se den...don't know why.

Nu ska jag dock avnjuta min väldigt goda och lyxiga lördagsfrukost bestående av kokt ägg, havreknäckemackor med god ost och tomat, lite vindruvor och ett kopp grönt hallonte....samt flukta i två väldigt väldigt bra böcker..

146310-2249

( Foto: Jag själv)

Hur ska ni tillbringa och fördriva er lördag?
Kommentera 19 st

Late Night Street Style

2007-09-07 | 22:53:24 | Outfits och Garderoben,

Martini, te, glossig magazine och invirad i en filt på balkongen i solnedgångens svala värme.
Tonfisksallad, smågodis och mera te i soffan.
Zapp zapp zapp .
Snark Snark Snark

zzzzzz...zzzzz

Men jag haffade en Dagens..eller en Kvällens StreetStyle här utanför i Statoils ljuva sken.
Ser ut att vara väg på nån tillställning minsann.

146310-2248


(Foto och illustration: Jag själv)

"Klara" har på sig
* Partytopp, Monki
* Byxor, Acne
* Platåskor, Bronx
* Väska, Wedins
Kommentera 16 st

vacker kväll på balkongen med sol och martini.

2007-09-07 | 18:44:49 | Outfits och Garderoben,

DSC01034.JPG
vacker kväll på balkongen med sol och martini.
Kommentera 25 st

Karriärsteg med blåa ben och röda tankar

2007-09-07 | 17:32:01 | Outfits och Garderoben,

Då ska vi se,  klockan är 17.17 och vad har jag gjort idag egentligen? Ja inte för att dagen är slut, men arbetsdagen för många och det börjar vankas helg.
Det är fint somrigt väder (nästan) utomhus och det byggs öltält på torget inför morgondagens EM-kval i fotboll. Storbilds-tv och ölpumpar minsann!

Jag gav mig ut på soringtur, efter många om och några men imorses. Sprang väl kanske 4 km, gick i rask takt och nån km. Fick telesamtal under springturen men var så flåsig att jag inte behagade svara.
Så när jag stannade lyssnade jag av mobilsvar och det var fortfarande problem med tryckeriet..
Så det var bara att finna ny ork i benen och kuta hem, ringa några samtal och sätta sig vid datorn och arbeta i svettiga kläder.

Sen kom posten och ett brev ifrån Skattemyndigheten om att jag inte lämnat in korrekta grejer som jag ju specifikt och tydligt frågade skattemyndigheten om i somras huruvida jag skulle göra...De gav mig alltså fel svar.
Ja, det var dumt av mig att lita på att de kunde sin sak.
Hot om böter och straffavgifter.
Och som följd på det drabbas jag av oro och illamående och tvivel på mig själv och känslor om att allt kommer att gå åt helvete för mig och att jag kommer hamna på gatan.

146310-2246

( foto och illustration: Jag själv)
( Skinnjacka, H&M, Tunika, Märke okänt, Blå Leggins, Lindex, Blå väska, Lindex, Skor, Monki)

Men sen hämtade pappa mig och vi begav oss till ett Screentryckeri och jag visade upp en del av mina illstrationer och min tanke och vilja med att få dem på kläder och hur jag vill att trycket ska se ut och vi förstod varandra. Att trycket/motivet  ska vara en del av plagget, det ska inte kännas,..inte vara nån plastig platta eller stelt tryck.
Så jag ska få se lite prover nästa vecka på det så får jag se om vi kan göra lite affärer i framtiden.

Så nu känns det lite lite lättare..särskilt efter att jag följde med mamma och pappa till Ica och fick massor av godsaker..
Dessutom har jag idag gått ute för första gången i mina älskade Monki-skor!
Kommentera 27 st

I am a poser yes I am

2007-09-07 | 12:41:29 | Outfits och Garderoben,

Fick en utmaning av denna tjej igår kväll där man skulle visa sin favvoposé.
Jag vet inte om jag har någon direkt favoritposition när jag fotar mig själv.
Egentligen är det ju fotograferandet i sig som jag tycker är kul, den processen och att få se bildresultatet och inte "modellandet". Sen att det är jag själv på mina egna bilder tja..wellwell.

Men jag tittade igenom arkivet lite granna..

1) Jag verkar ha en förkärlek trots allt för att lyfta ena armen ovanför huvudet för att skapa en helt löjligt ful bild av mig själv där det mest ser ut som att jag sniffar mig själv förföriskt i armhålan.

2) Den lite " hej jag heter anna och jag är lite käck och lite cool och jag är relaxed och inte alls spänd men ändå skitnödig"positionen. Gärna ett ben framför det andra och lite tillbakla lutad i ett försök att se längre ut eller nåt..

3) De senaste veckorna har jag placerat mig själv på golvet...vilket jag måste säga är nåt jag trivs med så sett...har alltid gillat att vara på golvet..läsa tidning, rita, lgga och tänka, sitta och dricka te, lyssna på musik med mera..

4) Har visst försökt mig på att agera lite "modell" några gånger med lite "svår trulig" blick, inåtvända fötter samt invecklade akrobatiska poser.
Även den mest "ultimata" modellposen som jag ser i vartenda glossy magazine jag kollar i - Modellen som krampaktigt försöker krama om hela midjans omkrets med händerna..

146310-2245


Foto och layout: Jag själv.
Kommentera 20 st

Friday I am hungry

2007-09-07 | 08:55:54 | Foto/Fotografering,

God morgon god morgon!
Vaknade utsövd och utvilad klockan 08.08 Pip och har sedan dess suttit här och funderat över o jag ska ut och springa eller om jag ska gå långpromenad. Lite snuvig och rasslig i halsen, men det har jag ju varit i några veckor nu och jag spreng ju tidigare i veckan och det gick bra...blalblalblalbla menlösta babbel.
Hmm ..

Fredag idag ja...Då vill jag äta gott. Fast helst dricka gott.
Jag har hela veckan känt att det "vilken lyx det skulle vara att på fredag gå och köpa en bytta med Rocky Roadglass samt en flaska Tequila Rose"...
Men min ekonomi tillåter inte riktigt sådana lyxiga utsvävningar just nu.
*Morr*

Jordgubbar vore med gott men tja, det är Sverige, det är Tidaholm, det är höst - Jordgubbar är ungefär lika troligt som att finna en svalkande bassäng i Sahara

Jaja, jag får väl drömma om gottigheter genom att titta på gamla fotografier...

146310-2243


( Foto & layout: Jag själv)

Vad ska ni göra idag?
Planerat att äta nåt gott..eller dricka?
Kommentera 18 st

Dagens Streetstyle - the Next Top Model?

2007-09-06 | 20:01:01 | Outfits och Garderoben,

Åh måste snabbt göra iordning något att äta och mumsa på till Top Molde...För ja - jag måste äta när jag ser skinny models..
Hmm ska jag äta en Nutrilettebar?
Knäckemackor med avokado, ost och tomat?
Överbliven spagetti?

..
inte sugen på nåt alls men jag är hungrig..
En kopp te är i alla fall givet!

Hmm undrar om Dagens Street Style skulle ha nån vidare chans in becoming America's Next Top Model?

146310-2242


( Foto och illustration: Jag själv)

" Jojo" har på sig
* Dräktjacka,  Second Hand Chloé
* Kjol, Mango
* Platåstövlar, Odiumclothing
* Väska, Vintage Chanel
* Solbrillor, H&M
* Handskar, H&m
Kommentera 36 st

Märkesaccessoarer med kaffesmak..

2007-09-06 | 16:51:41 | Outfits och Garderoben,

Sitter och väljer möjliga och eventuella bilder till en broschyr.
Pratar med tryckeri om ditt och datt.
Fel på Eps.
Rensar upp lite skit i kanterna på en bild
Mailadress stämmer inte
Mail skickas tillbaka
Nya telesamtal.
Lite mera bildpil.
Skratt.
Stress
Lugn.
På't igen
Nya projket
Nya idéer
Trött i hjärnan
Roligt
Vill
Vill Vill
Kan
Kan inte
Sörpla cappucino
Hallå?
Jaha Hej igen
Ok
Visst
Fan också då
Hmm
damdidamdmamama
visst
fixar det
Om en kvart
Högst
Sådär ja
Väntar...
Men den där var ju fin
Inspiration
Flyktiga bilder
ohh
Kanske så där
eller så här
väntar
Tyst...

146310-2239

Jag idag:
* Tee, Present ifrån Mamma, köpt i NY
* Jeans,
Topshop
* Hårsnodd, Ica Maxi
* Kaffekopp, Filippa K

Hmm märkligt kanske att det som är dyrast och mest "Märkesaktigt" i dagens outfit är en kaffekopp...

( Foto och Illustration: Jag själv)
Kommentera 17 st

Lyx med plaza och choklad

2007-09-06 | 12:36:37 | Lyx,

Har lagt in fler produkter/motiv i nya shoppen!

Som jag skrev igår så tillbringade jag en stor del av dagen hemma hos mina föräldrar. Fast de var ju inte där ty papa var bortrest och mama jobbade.
Men när mamma kom hem gick vi ut på promenad och sen följde jag ju med hene til Ica ( som vanligt) och där fick jag lite smått och gott för att jag var nere ( som vanligt..ja att jag fick grejer alltså)..

Bland annat så fick jag mörk choklad med Hallonbitar - Så god, ett sexpack chokladbollar och så en Glossy tidning...
Och nu tänkte jag ta en liten mysstund för mig själv med just dessa ingredienser.
Lovely indeed.

146310-2238

( Foto: Jag själv)
Kommentera 17 st

Höstens Trender enlig Moi - Anna.

2007-09-06 | 09:59:01 | Outfits och Garderoben,

146310-2237
( Foto : Jag själv samt,  lånade bilder från http://hbo.com/city och http://marilynmonroe.com )

Fick en utmaning av  denna bloggerska som går ut på lista trender och favoriter...

So, here it goes - Anna leker fashionexpert/guru och låtsas en stund att hon vet vad hon pratar om...

Bästa klädplagget i din garderob?
Oj, får man bara välja ett? Då får jag nog säga KLÄNNINGEN, som plagg men ingen specifik. Den går att mactha med de inför hösten heta knalligt färgade strumpbyxorna. Kan vara snyggt att ha över jeansen - stuprör såväl som V-jeans.

.Bästa trenden du tror på denna säsongen?
Storkoftan som man kan bo i, använda som klänning eller klä ner en snygg klänning eller klä upp noppiga tights och sliten t--shirt med..Grunge eller Classy - your chioce.

Sämsta trenden du tror på denna säsongen?

Jag tror att "vanliga-icke-fetischlovers-eller-goth/synthare" kommer dra på sig både lack och läder i stor utsträckning.
Ser ju bara vilket genomslag lacklegginsen fått...som jag själv aldrig kommer att dra över mina korta ben.
Men jag har både en och annan läderkorsett och lackväast hängandes i garderoben.  Sen älskar jag ju poorigt höga platåskor/stövlar.
Men jag tycker det känns lite grana "tråkigt" att vi kanske kommer få se människor som inte alls skulle ha på sig denna typ av kläder göra det hela mer rumsrent och ta lite udden av stilen i sig.

Stilikon?
Har sagt det förr och återupprepar. Har inga direkta stilikoner och absolut inga av dagens unga skådespelerskor som trendmässigt bantar ned sig och som endast följer en stylists val och trendbibel.
Nej jag inspireras av 70-talet som era, av 60talets Jackie O, av Marilyn Monroes yppiga kvinnlighet och av Debbie Harrys Rockchica attityd.
Och såklart always and ever - Carrie Bradshaw. 

Älsklings modell på skor (ballerinas, platå mm)
High heels! Platå, klonklack, klossklack, kilklackklackeliklack! Blandat med lite converse då och då.
Kommer fortsätta rata ballerinaskon.

Favorit märke?
Är väldigt dålig på märken och designers så sett..Jag säger : Jag älskar H&M!

Absoluta drömväskan?
Jag drömmer inte om drömväskan utan endast och ständigt om flera mera nya väskor..helt enkelt.
Kommentera 17 st

Ny webshop och dagens streetstyle

2007-09-05 | 22:36:22 | Outfits och Garderoben,

Har haft en skön kväll framför Top Model. Kom hem vid halv sju-sju tiden från min och mammas promenad som slutade på Ica där jag fick lite smått och gott.
Åt pasta med grönsaker och ädelostsås till första halvan av Top Model och sen kom  Älskade Karin förbi en sväng och vi åt choklad och drack te till andra halvan.

Då morgonens " Tiny Dancer " illustration blev så uppskattad och gillad och det kom förfrågningar kring huruvida man kunde få denna på en t-shirt med mera...Så har jag under dagen kollat upp en del alternativ och möjligheter till att skaffa Webshops på nätet.
Jag har ju en sen tidigare - här, men nu har jag skaffat en till med mer utbud, fler plagg, andra tryckmetoder och lättare beställningsförfarande.
Jag ska utöka med fler motiv
- och ni får gärna hojta till om det är någon av mina illustrationer som ni gillar extra mycket som ni vill ha där i shoppen.

Kolla in shoppen här!

Men nu - Dagens Street Style!

146310-2236


" Gabriella" har på sig
*
Grå tweedkavaj, Filippa K
* Grå kjol, H&M
* Nätstrumpbyxor, Topshop
* Röda stövletter, Scorett
* Röd "trunkväska" , Loppisfynd
* Röd basker, Hattbaren
* Grå sjal, Åhléns
Kommentera 16 st

One day many feelings lots of pictures

2007-09-05 | 19:46:06 | Outfits och Garderoben,

Har tillbringast större delen av dagen hemma i mina föräldrars hus..för att sitta där i trädgården i det varma höstsolskenet och gosa med katterna..tänka och bara vara.
När solen försvann gick jag in i mitt barndomshus och tog på mig mammas fluffiga rosa badrock som luktar så där gott som bara mamma kan göra.
Satt vid datorn där och drack te och pysslade lite...visar resultat senare..


Men jag hann med en del fotograferande medan solen sken..

146310-2235

( Foto: Jag själv)

* Jeansjacka, Cheap Monday
* Svart t-shirtklänning, H&M
* Grå stickade leggins, Lindex
* Svart scarf, Vet ej
* Svarta sandaletter, Topshop
*
Solbrillor, Lindex
Kommentera 28 st

fortfarande sandalettsäsong!

2007-09-05 | 15:04:39 | Outfits och Garderoben,

DSC01032.JPG
fortfarande sandalettsäsong!
Kommentera 30 st

väntar på mamma i solskenet.

2007-09-05 | 12:07:07 | Outfits och Garderoben,

DSC01030.JPG
väntar på mamma i solskenet.
Kommentera 9 st

"Ur kaos kommer ordning"

2007-09-05 | 11:32:09 | Vardag,

så sade min dramalärare under gymnasiet när jag hade drama som tillval i en termin..jag fattade aldrig då vad människan menade ,men på nu på senare år begriper jag essensen mer och mer...

Som idag till exempel. Hjärnan vill bara grubbla och mala och älta och analysera men jag känner att jag inte orkar med det psykiskt eller känslomässigt så då passar jag på att reda ut och ordna upp mer praktiska saker som ligger och gror nånstans där bak som  bara  skapar massa onödig stress.

T ex :
* Plockar jag in tvätt - så mycket skönare att få det gjort och slippa irriterande tvätthögar överallt.
* Jag har skickat iväg några fakturor så att jag i alla fall kan betala några räkningar i slutet av månaden.
* Jag har betalat alla räkningar som ska vara betalade
* Jag har numrerat alla fakturor och verifikationer och skriver ut kopior för en komplett bokföring - ständigt oros- och ångestmoment.
* Och så har jag gjort iordning en egen liten prydlig fikahörna eller kaffe och tehörna:


146310-2232


Nu ska jag se över alternativ att kunna starat en egen webshop på nätet med mina illustrationer på plagg och diverse saker.
Sedan träffa mamma på hennes lunch och kika in torghandlarnas utbud.
Kommentera 10 st

Tiny Dancer...

2007-09-05 | 08:41:44 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Vaknade redan vid klockan 6 imorses, men jag somnade inte förrän efter 2 i natt så jag gjorde mitt bästa för att somna om och jag lyckades till klockan 8.
Mardrömmar om en masa virrvarr och en tung känsla i skallen är kvar i vaket tillstånd.
Känns som att jag har en massa att ta ställning till och fundera igenom ordentligt och besluta...precis som alla övriga människor..men idag känns det bara, hmm, motigt..

Egentligen skulle jag bara vilja vara som en lätt virvelvind, en graciös dansös som svävar fram i luften och gör små glädjeskutt och pirutetter och allt skulle bara kännas så lätt...kroppen, knoppen, stegen, livet...

Hmm tror jag behöver en stor kopp te med en citronskiva i.

146310-2231
( Illustration: Jag själv)

Kommentera 25 st

Tuesday Night Street Style

2007-09-04 | 20:55:36 | Outfits och Garderoben,

Medan det är Top Model och tydligen Idolstart på tv så vänder jag på dygnet och kommer nu publicera Dagens Streetstyle...vilket jag annars brukar göra som första eller andra inlägget på dagen..

Vilket tittar ni på ?
Top Model?
Idol?
Zappar ni?
Eller ingetdera?
...jag valde Top Model..

146310-2229

( foto och illustration: Jag själv)

"Charlotta" har på sig
* Trefärgad klänning med spets och polo, Whyred
* Gråsvarta pumps, Miss Sixty
* Heltäckande tights, Lindex
* Väska, Miu Miu
* Svarta läderhandskar, NK
Kommentera 36 st

I Heart My Oufit today

2007-09-04 | 16:46:22 | Outfits och Garderoben,

Träffade Älskade Karin vid 13-tiden på Julius där vi tog varsin latte som tyvärr mest smakade bränt och så tog jag ett hörn på hennes snickerskaka.
Vi satt och pratade om allt och alla och fyllde i varnadras meningar så som bara vi kan göra och så såg vi Lovely Li jobba häcken av sig i kassan.

Plötsligt kom Li med ett stort kuvert till mig innehållandes en grej hon och en annan tjej håller på med ( kommer bli så bra när det är färdigt)...och kopian som tryckeriet hade gjort såg för ävlig ut.
Li jobbade ju som sagt så jag fick kolla igenom provtrycken samt ringa den andra tjejen - Karolin,  och säga att det hela var en katastrof. Tjejen kastade sig i en bil ifrån Skövde och medan hon körde så strosade jag och Karin och kollade på baddräktsutbudet samt handlade på Ica.

Karolin kom och jag följde med henne till tryckeriet och tillsammans fick vi efter många om och ännu flera men ordning på det hela. jösses är vad jag har att säga om den saken..
Plus att jag träffade en av mina egna kollegor/kunder där för en trevlig pratstund samt lite snack om framtida jobb. Kul kul!

Nu sitter jag med rostat bröd och grönt Hallonte och väntar på att mamma ska ringa för att gå ut och gå promenad.

Och hur är jag klädd idag?
Så här:

146310-2228

(Foto och illustration: Jag själv)

* Kofta, WAY:
* Väska, Lånad av Mamma
* T-shirt, Köpt i NY av mamma
* Jeans, &Denim, H&M
* Skor, Ebay
Kommentera 41 st

En smoothie och en cappucino

2007-09-04 | 12:11:47 | Foto/Fotografering,

146310-2227


( Foto: jag själv)

Yeeehhooo!
Jag klarade att springa 2x 2,5 km på berget idag. Sprang hela tiden trots att jag möttes av en elledning som ramlat ned tvärs över spåret - men jag hoppade likt ett rådjur graciöst över den!
Åh vad härligt det känns i kroppen!
Och det känns fan så mycke bättre att säga att "idag har jag sprungit en halvmil" än " Idag har jag sprungit 4,5 km" som jag gjorde i lödags.

Hade tyvär inte laddat upp Ipoden så jag fick använda min Walkmanmobil som musikspelare idag men tja..jag vet inte vad jag tänkte förra året när jag la in en massa musk på den för allt är precis jättedåligt.
Så jag tänkte att ja men jag får väl lyssna på radion då.

Och jag är ingen radiolyssnare. Tycker P3 blir sämre och sämre som ändå förr kunde spela Suede, Oasis och annat bra och Mix Megapol och Rix FM är ju verkligen inte min kopp te.
Men så tänkte jag att alla andra som tränar och dansar och är hurtiga gillar ju typ sådant där som Timberlake och Nelly och Belly och Gwen och Fergie och Bernie  och Rastabasta ft Hajakak lt Ushu och allt vad de heter...kanske att det är bra för träningen...?
Så fick jag bara känslan av att när jag slår på Mix Megapol kommer det vara en ballad ifrån schlagern..och vad påannonseras?
" Sarah Dawn Finer" med " I remember Love"...efter den låten var det dags för sedvanlig reklam och där spelades en truddilutt för Mikas Grace Kelly och jag tänkte att om jag slår på Rix kommer den låten spelas...Och vad spelas?
 Jo Mika, fast en annan låt dock.
Sen kunde jag i princip gissa varje låt som kom.
Gud så trist och tråkigt och dålig musik.

Men nu är jag hemma, kan lyssna på vad jag vill som är bra, sitter här nyduschad och har tänt doftljus och gjort mig en smoothie och en varm kopp med cappucino.
Re-la-la-la-laxa!
Kommentera 22 st

Glossy GoodMorningKiss everyone

2007-09-04 | 09:36:14 | Egocentrerat&Vardagligt,

Jag älskar mina nya lipgloss ifrån Victoria's Secret:

146310-2226
( Foto och Layout: Jag själv)

De smakar så underbart gott..och kolla bara namnen på dem:

♥ Mango Madness
♥ Caribberry
♥ Passion Fruit Pop


Sov lite längre än vad jag egentligen hade tänkt göra.

Drömde att jag var typ Nanny/lärare hos en rik man och hade hand om hans lite missförstådda, ensamma unga son..fast mitt i den drömmen drömde jag att jag mamma, pappa,broder Jonas, sambo Stefan och några andra skulle åka iväg med flygplan och jag satt på en perrong och höll på med min mobilladdare och kände mig toalettnödig..vet inte om jag kom iväg med planet för jag återgick sedan till att drömma att jag var Nannyn och jag och pojken sprang i oändliga spiraltrappor i massa rum i det stora stora huset och mot slutet kom det en bitchig liten fotograftjej som skulle plåta han pappan i huset. Då tog jag fram min kamera och fick bättre bilder än fotografen varpå hon började fingra med sina flottiga fingrar på min kameralins och objektiv...
Sen var det huxflux min mellanstadiefrökens gamle make som låg i en säng klädd i träningsoverall som vi fotograferade..

Ehh??

Ok, mamma har nyss varit ute och rest.
Bitchiga tjejer och fotografi kan väl knytas an till Top Modeltittandet igår.
Jag kanske var kissnödig i natt.
Jag är ständigt rädd att det ska hända min dyra kamera någonting.
Jag såg min mellanstadiefrökens man igår när jag var ute och gick..
Men jag har aldrig tänkt tanken på att bli Nanny och jag har inte varit i stort hus och har defintivt inte tänkt mig mellanstadiefrökens man iklädd träningsoverall i en säng!

Men men..
Kommentera 15 st

I am gonna mys tonight

2007-09-03 | 22:39:12 | Egocentrerat&Vardagligt,

Åh vad jag blir avundsjuk och inspirerad och skaparsugen och  bara glad när jag ser Top Model...och godissugen...
Men kvällens Död-tema var ju skitläckert!
Jag vill med fota!

Skulle ha fotat bebis imorgon, men det blev inställt.
Men det jobbet har nu ersatts av en förfrågan om att skapa en logga till något slags projekt och hemsida - kul kul!

Dessutom håller jag ju på med en grafisk Profil till en Begravningsbyrå. Och nu är visitkortet gillat godkänt och ivägskickat för tryck, nu ska jag istället börja med broschyrarbetet.
Så kanske att en fotosession med en begravningsentrepenör kommer ske i veckan...Så lite död-tema ändå då...på sätt och vis.
Haha.

Här kommer dock bilder ifrån kvällen - den smarriga pastasalladen, mitt nya doftljus och så vardagsrummet där jag hängde upp Andy Warholbilden och min illustration idag :

146310-2225

( foto: Jag själv)

Pastasalladen:
* Fullkornspasta
* Mager vinmarinerad kassler
* Tomat
* Soltorkad tomat
* Majs
* Sallad
* Fetaost
* Gurka
* paprika
* Sås på Het tacosås blandat med mini creme fraiche
Kommentera 22 st

En gårdagens och två dagens tack

2007-09-03 | 19:49:06 | Outfits och Garderoben,

Mamma kom förbi förut. Jag kramade henne än en gång och tackade för de fina presenterna , berättade att Ni läsare tycker att hon verkar snäll och vacker, visade henne mina nya tavlor och förra veckans shopping som hon ju inte sett.
Följde sedan med henne hem och hälsade på pappa och katterna.
Puck kom pipandes fram till mig och jag trodde hon vr hungrig, men inte ens den godaste avorittonfisken dög..nej hon ville ju snurra i kontorsstolen. SötPuck.

Sedan följde jag med mamma till blomsteraffären och jag fick ett underbart doftljus och en chilifruktsväxt. Älskar att gå i blomaffären med mamma för hon älskar blommor och hon försöker lära mig blomnamn och jag glömmer dem med en gång..trodde jag gissade rätt på en Flitiga Lisa..men det var nåt helt annat..
Ica efter det och jag fick sallad, citron, en Arla Latte och morötter.

Det är verkligen höst nu..för jag fryser i solsken och det är kyligt i luften och det blåser kallt och löven har börjat samlas i drivor längs med trottoarkanterna.

Gårdagens och Dagens höstiga outfits:

146310-2223


( foto, layout,illustration: Jag själv)

* Manchesterkjol, H&M
* Skinnjacka, H&M
* Svarta strumbyxor, Lindex
* Svarta strumpor, Ica Maxi 3-pack
* Svart Scarf, Vet ej
* Svarta Sneakers, Skopunkten
* Tygkasse, Egen Design och Webshop
* "Pacman"klänning, Ellos
Kommentera 24 st

Är alla Helgon Kåta ensamma idioter?

2007-09-03 | 15:36:51 | Krönika/Politik/Tankar,

När jag gick gymnasiet - 1997 - 2000 ( yes I am old...i bloggvärlden räknat i alla fall) så var Lunarstorm en nyhet.
Givetvis blev jag medlem där.
Sen kom Helgon.
Givetvis blev jag medlem där med.
Jag avslutade dock Lunarmedlemskapet men har av någon outgrundlig anledning kvar mitt medlemskap på Helgon.
Det var ju i mångt och mycket för att jag tröttande på att hänga på Helgon och dagboksskrivandet där som jag började att blogga.


146310-2221


( illustration: Jag själv)

Sedan något år tillbaka har jag haft följande text skriven på min presentation på Helgon:

"Betackar mig mail från okända personer vars enda intention är att få reda på vilka sorts trosor jag använder, om jag använder trosor alls eller om jag har fler bilder än de i galleriet som jag kan skicka - gärna iförd just och endast trosor. Säkerligen riskerar jag nu att få än fler sådana mail bara för att jag skrivit just det här. Jag kan informera här om att jag bär trosor, ibland inte, boxer, string och hipster och att jag självklart har fler bilder än de i galleriet, men har jag inte lagt dem i galleriet så är det ju för att de inte ska visas. Särskilt inte alla trosbilder. "


Och ja, jag får fortfarande mail angående mina trosvanor och det oftast från killar som knappt kan stava och om man går in på deras profil visar det sig att de är upptagna och har flickvänner och går man in på deras flickvänners sidor så är de fyllda med kärleksförklaringar till sina gosiga små plutteälsklingar som är bäst i världen.
Älsklingar som alltså mailar runt till tjejer som inte är deras flickvänner och intresserar sig för andra tjejers underkläder.
I sådana fall brukar jag svara på deras mailförfrågningar i deras gästböcker istället så att flickvännerna också kan se vad jag använder för trosor.
Av nån mysitsk anledning raderas alltid mina sådana kommentarer...?!

Men nån gång i veckan kommer det också mail från killar som för bara börjar med ett " Hej"...Och jag undrar alltid: varför använda mailfunktion för ett enda hej och inte gästboksfunktionen?
Men det visar sig alltid och uteslutande redan i andra mailet varför de valt just mailform. För vänlig men också cynisk som jag är, skriver jag  då och dåett Hej tillbaka  till dessa killar bara för att jag vill få mina helt befogade misstankar bekräftade..
Och då får jag oftast
" är du kåt i fittan" tillbaka. Typ.

Senaste mailväxlingen utspelade sig igår kväll, under bara några minuter då jag skrev ett gästboksinlägg till en bekant angående ett jobb.

Jag kallar honom DTD här:

DTD: Hej
Jag: Hej
DTD: Är du kåt?
Jag: Ja
DTD: Är du fortfarande kåt?
Jag: Ja
DTD: Vill du suga kuk?
Jag: Inte alltid men ombyte förnöjer
DTD: Klart, när onanerade du sist?
Jag: Jag onanerar alltid först
DTD: Har du onanerat idag?
Jag: Vad ska du göra med eventuellt svar på den frågan?
DTD: Ja du behöver inte svara.
Jag: Nej det vet jag.
DTD: Är du våt mellan benen nu?
Jag: nej för jag mensar så tampongen suger upp all väta.
DTD: ah ok, är du sugen på kuk då? kom hit då..
Jag: nej tack, jag är i behov av kuk snabbt så jag tar hellre en inom räckhåll som dessutom verkar smakfull och bra.
DTD: min kuk är najs..
Jag: sug den då
DTD: når inte hehe
Jag: runka då eller så får du väl erbjuda den till nån där du bor...du som är så trevlig och charmig borde ju absolut inte ha några som helst problem med att htta nån som vill suga dig.
DTD: sånt där är inga problem, men jag är kräsen
Jag: nånstans har jag svårt att tro det när du mailar en okänd brud på helgon och frågar henne om hon är våt mellan benen.
DTD: lite kul får man ju ha..
Jag: vad exakt var det som var kul??

Sen svarade han inte mer..antar att han heller inte kunde svara på vad som var kul.
För det är verkligen inte kul..det är bara tragiskt, äckligt och patetiskt med killar av den här sorten..

Undrar just hur många tjejer som mail killar och frågar om de har stånd.
???
Kommentera 60 st

A hot comeback

2007-09-03 | 12:42:20 | Foto/Fotografering,

Den blev ju nästan till ett signum för mig och framförallt för min blogg under våren, men den har lyst med sin frånvaro under sommaren..ja inte sedan den 1 juli har jag gjort någon sådan.
Har inte varit sugen samt att jag någonstans satte den i samband med att jag blev sjuk och därmed kände en mindre avsmak...

Men nu var det dags.
En kaffemedvarmminimjölkochkanel är mitt sällskap just nu tillsammans med mina två nya tidningar.
Ljuvligt och mys!
Blir några rostade mackor till det med...med ost och soltorkad tomat...kanske nån med ost och aprikosmarmelad..Behöver energi till eftermiddagens mastodonttvättstugepass samt efter den uttröttande timslånga promenaden jag klarade av nu på förmiddagen.

146310-2219


( foto och layout: jag själv)
Kommentera 13 st

promenad med pacmanklänning.

2007-09-03 | 10:18:56 | Outfits och Garderoben,

DSC01029.JPG
promenad med pacmanklänning.
Kommentera 5 st

Monday V-jeans Street stylin'

2007-09-03 | 08:56:11 | Outfits och Garderoben,

Usch och Huga - jag drömde att min kamera förstördes inatt. Eller att den fått massa sand och tobaksspån i sig..
Hmm jag som varken bor nära havet eller röker ( längre).
Vilken mardröm.
Drömde också att jag och Älskade Karin var i Göteborg och skulle shoppa men hon hittade ett roligare sällskap på en liten restaurang och ville supa sig full på vitt vin med dessa så jag fick gå själv på stan och köpte mig en sådan där heliumfylld ballong i glansigt material i form av en hund.

Har drömt om denna plats flertalet gånger i sommar - det som i drömmen är Göteborg men som snarare ser ut som en del av Götgatsbacken i Stockholm och någon tysk stadsdel.
Och var gång har jag gått till just denna restaurang för att sedan hamna på någon bakgata där det finns en kyrka och ett hus med nån "gammal ,vis ,lite synsk" gubbe.
??
Drömtydare nån?

Jaja, det ser i alla fall ut att bli en fin dag här i Tidaholm vädermässigt och nu ska jag ta en snabbdusch och dricka en kopp te och sen bege mig ut på en promenad.
Min käre sambo ligger hemma sjuk idag och det känns ovant att han är hemma när han annars jobbar dagtid.
Inte otrevligt eller jobbigt alltså utan bara ovant.
Är ju van vid att vara själv och jobba ensam här hemma medan han är på sitt jobb.

Ok nog med babbel, dags för Dagens Street Style

146310-2216
( Foto, illustration, layout: Jag själv)


"Adele" har på sig

* Linne, American Apparel
* Jeans, Gul&Blå
* Boots, Din Sko
* Tygkase, Anna Larsson Design
Kommentera 6 st

Kärleksbomb

2007-09-02 | 23:37:40 | Anna/Avanna-fakta,frågor&svar,

...ojoj satt här och blev bara helt överväldigad av kärlekskänslor.
Ja som en bomb exploderade det små kärleksfyllda rosa hjärtan i hela kroppen på mig och jag blev alldeles sentimental.
Och vem är det som utlöst dessa kärleksexplosioner?
Jo mamma.

Ojoj, jag fattar nog inte vilken underbar mamma jag har. Så rakt igenom jättesnäll och var och bara så bäst.
Så mysig så stöttade så...så...så..ja jag finner inte ens orden.

Mamma är Guld.
Hon strålar och lyser och hon doftar alltid gott och hon är varm.
♥ Mamma♥

Hoppas du förstår Mammi hur mycket du betyder.

Puss från lillgrisen.

146310-2213


( foto: Jag själv)
Kommentera 22 st

Anna Warhol

2007-09-02 | 22:25:31 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Fick ju en jättefin bild av mamma tidgare idag, föreställande ett av Andy Warhols verk.
Har aldrig sett bilden förut men jag älskade den med en gång...
Kanske för att den påminde mig om det jag nu gjort i bloggen i två veckor - Street Stylebilderna...

Så jag gjorde om en av mina bilder lite granna och printade ut den och så satte jag Warholbilden i en ram och min i en annan.
Tyckte det blev lite kul och ganska snyggt.

146310-2211

( Foto: Jag själv)
Kommentera 14 st

Presents are a girls best friend

2007-09-02 | 19:23:18 | Lyx,

Ok, ni är några som verkat minst lika ivriga som jag över att få se vad mamma handlade till mig under sina hektiska dagar "over there"..
Här är vad mamma, underbara mamma fick tag på till sin lilla dotter...och dottern är jätteglad - fick ju exakt en sådan t-shirt jag ville ha + ännu en Marilyn Monroegrej till min samling + härliga lipgloss + braiga ögonskuggor + snygga tees jag inte bad om + lyxig påse + roliga och fina bilder + glossigt magazine.

I ♥ U Mammi!

146310-2210

( foto layout,illustration,  kollage: Jag själv )

Kommentera 35 st

Victoria's Secret is my secret...

2007-09-02 | 16:44:21 | Lyx,

Åh en underbar eftermiddag!
Var så underbart att se mamma igen och se henne vara hemma på svensk mark stå där i hallen och dona med hårfönen och leka med katterna och säga åt pappa att hänga upp tvätten.

Har fått så fina saker av Mamma! Och hon hade bara en timme på sig att shoppa under sitt späckade mötesschema och jag är jätteimponerad av vad hon lyckades handla till mig och till min bror.

Efter presentutdelning fikade vi på te, kaffe och ostmacka och såg Kajsa Bergqvist riva ur sig ur höjdfinalen.
Sedan gick vi på promenad i höstrusket.
Vi köpte 4 trisslotter i kiosken där vi vanligtvis köper te och kaffe under våra promenader och han i luckan smilade upp sig när vi kom och sa " ja då var det en te och en kaffe då förstår jag"..Haha stackarn, lagt det på minnet så skulle vi inget sådant ha.

Vi satte oss på bänkarna utanför och vann 100 kronor på en lott, gick in och hämtade fyra nya lotter, vann 25 kronor och tog en ny lott och sen..ja sen var det slut...
Men det var kul.

Nu är jag hemma igen och jag bar hemma mina fina presenter i den här:

146310-2207


( Foto, design,layout: Jag själv)

nu ska jag prova mina nya ting..hihi
Kommentera 23 st

höstklädd.

2007-09-02 | 12:43:42 | Outfits och Garderoben,

DSC01028.JPG
höstklädd.
Kommentera 11 st

Gray Weather Gray Dress

2007-09-02 | 11:55:00 | Outfits och Garderoben,

Nu har jag pratat med Mammi - hon har precis vaknat stackarn. Så jag ska låta henne äta frukost och duscha lite sen ska jag kila iväg hem till Bävern och se vad hon köpt till mig samt gå en promenad. Äntligen! Har varit så tråkigt att gå hela veckan utan henne.

Ute blåser det, är regnrusk och asfalt, betong och himmel har samma färg..jämngrått överallt.

Vilket fick inspirera - ja nåt positivt får man vända skitväder till, Dagens Street Style:

146310-2205

( Foto, illustration, layout: Jag själv)

"Jennifer" har på sig:

* Grå klänning, Tjallamalla
* Lila strumpbyxor, H&M
* Smutsvita stövlar, DNA Shoes
* Väska med massor av handtag, Köpt på en marknad i London

" Grått ute, grått sinne, gråa kläder är inne"
Kommentera 10 st

Breakfast with Atkins

2007-09-02 | 10:01:02 | Foto/Fotografering,

Vilka knäppa drömmar jag dröm inatt. Om levande Simpsonsfigurer, Goth- och dödsmetallare, simtävling bland kräftor och brutna handleder, pärlor och knasiga hundar, kedjerökning och karnival.
My God!

Hade det mysigt igår kväll. Tände ljus - massa värmeljus i mina små lyktor i hela vardagsrummet. Det var ju 1 september och det är höst så det var dags för värmeljuspremiär.
Jag blandade doftljus - vanilj och jordgubb med vanliga som blandade sig med aromen från mitt blåbärste...och svartvinbärste..och ingefäracitronte...ja jag drack massa te, några godisbitar och så "The Break-up" med Vince Vaughn och Jennifer Aniston. Och den var bra!

Nu ska jag vakna till liv här med lite frukost och så ska jag ta och göra Dagens Street Stylebild.

Sen ska jag ringa mamma och se om hon är vaken, jetlaggad ..och har presenter till mig!

Vad är era söndagsplaner?


Frukost:

146310-2201

( Foto och dietbarälskare: Jag sjäv)
Kommentera 19 st

calm down med break up.

2007-09-01 | 23:41:49 | Outfits och Garderoben,

DSC01024.JPG
calm down med break up.
Kommentera 15 st

den som väntar på nåt...

2007-09-01 | 18:58:05 | Foto/Fotografering,

Buhuhu.
Mamma är försenad.
Egentligen borde hon har varit hemma nu.
Egentligen borde jag vara hemma i Bäverns Hall och stå och hoppa jämfota i ren iver över att se vad mamma kan ha köpt för presenter i New York till sin snart 26 åriga dotter..

Men istället har mamma lilla blivit försenad i Frankfurt och kommer till Arlanda först när tågen från Stockholm till Skövde slutat att gå.
Så istället kommer det på nästan ett "Hollywoodskt" sätt stå en Taxichaffis med Mammas namn på en skylt ( tror jag iaf) redo att köra mamma alla de 40 milen från Stockholm till Tidaholm.
Så hon kommer hem först framåt natten...
Så jag får gå dit imorgon.


Om jag bodde i Hollywood så skulle jag typ se ut så här...typ alltså.

146310-2199


( foto, illustration, layout, drömmare: Jag själv)
Kommentera 29 st

Feminism är tydligen fett ute

2007-09-01 | 17:14:03 | Krönika/Politik/Tankar,

146310-2198


Jag blir riktigt konfys och förundrad och grubblig och förbannad och helt oförstående många gånger när jag läser och hör saker.

Det senaste jag blivit helt ställd av är att jag den senaste tiden bland en massa kvinnliga bloggare och övriga kvinnliga medborgare i stort  märkt ett hat, en avsky och ett ställningstagande emot Feminism.
Feminism har har blivit något väldigt fult, omodernt och något man inte vill beblandas med eller misstagas för att vara.

Varför?

Det är så populärt nu för tiden att säga nåt i stil med " att det största hotet mot tjejer och jämställdhet är tjejer själva" och visst jag kan hålla med till en viss gräns. Vi kan vara jävligt elaka mot varandra och missunsamma.
Men när tjejer själva inte vill kalla sig för feminister för att de någonstans lyckas indoktrineras till att tycka att en feminist = manshatare som vägrar bära bh eller raka sig någonstans på kroppen samt måste bära fula kläder och inte får tycka att sex är bra...
Ja då blir jag rädd.


När tjejer inte vill kalla sig för feminister - ja det är då tjejer blir det verkliga hotet mot feminismen i sig.

Något annat jag aldrig kommer kunna förstå är det stora hat mot bidragtagare och arbetslösa som Alliansen och dess anhängare lyckats sprida.
Att bidragstagare lever så gott och så rikt på skattebetalarnas bekostnad och inte behöver lyfta ett finger.
Detta oförstånd och denna okunskap måste ju komma från människor födda med silversked i mun som aldrig behövt eller kommer behöva sätta sig på en arbetsförmedling över huvud taget.

Varifrån kommer uppfattningen om att man lever så jävla bra på bidrag och A-kassa?
För det första - för att ens få A-kassa måste man ju ha jobbat ihop till den själv + betalat in till den - avgifter.
Har man inte gjort det hade man innan den nya regeringen tog över chans att få pengar om man i 90 dagar - 90 dagar gick utan någonting alls. För att sedan få minimumbeloppet på 4800:- efter skatt. Hur bra tror ni att man lever på knappt 5000 kronor i månaden med hyra, mat, räkningar och lån att betala?
För det andra, man måste aktivit söka jobb, gå på möten och följa Arbetsförmedlingen minsta och största order annars stängs man av och blir utan pengar. Det är en psykisk påfrestning utan dess like att gå arbetslös och klassas som mindre värd och nedvärderas av arbetsförmedlare och desutom av en stor del av samhället endast ses som en kostnadssam börda.
Dessutom får man inte pengarna i en evighet...dagarna tar slut. Om man inte hittar en praktikplats där man jobbar ihop till ett aktivitetsstöd motsvarande a-kassan. Men då jobbar man heltid för knappt inga pengar alls.

Vilket ju leder till Alliansen nästa "briljanta" idé om att företag ska kunna anställa 16 - 24åringar för halverad eller nästintill ingen arbetsgivaravgiftskostnad..
Varför ska ens en 16åring jobba?
Och vad går arbetsgivaravgiften till? Jo din egen pension.
Så 16-24åringar som ska pressa löneläget för utbildade och äldre löntagare som dessutom får mindre pension när det väl är dags.

Jag läste i tidningen SOLO i somras en intervju med Tilde Fröling. Hon sa nåt i stil med att hon röstar blått för att hon är egen företagare men ser Sverige som ett rött land.

Tja, jag är egen företagare som röstar rött som vill ha ett rött Sverige men ser det bli allt mer blått.
Och det gör mig mörkrädd.
Kommentera 34 st

Saturday so far...

2007-09-01 | 14:37:34 | Outfits och Garderoben,

En riktigt behaglig lördagsförmiddag..så som jag vill att min favorittid på veckan skall vara.
Min Käre Fader ställde upp som skjuts upp till berget och motionsspåren ty min käre sambo låg i sängen med nys och host och harkelbesvär.

Jag sprang 2,5 km + 1km + 1 km = 4,5 km. Ingen jättebedrift men det var ju lite terräng och backar och med tanke på en veckas förkylning så blev det ändå ganska så uttröttande och tungt i lungorna sista hundra metrarna.
Och det var skönt att bara ha "gjort nåt"..nåt annat än seg promenad.

Därefter stretching och en flaska vatten + ett päron och så en varm skön dusch.

Lite småplock av disk och tvätt efter det och sen gick jag och Stefan en runda på stan. Vi har tippat Stryktips, handlat lite smått och gott på Ica och så tog vi oss en fika i solen på Norhbergs Konditori.

..fast hjälp - vilken gravidmage jag får i leggins  och jag sitter ned avslappnat när magen liksom får leva fritt utan några hämningar! Den väller ut över låren likt en gigantisk svällande bulldeg.

146310-2197
( På bilderna synes god kaka som jag åt lite granna på..som Stefan lyckades skjuta iväg en rejäl bit av när han skulle dela med skeden och så Stefans kladdkaka...God värmande latte, nitlotter som köptes för en vinstlott och så bilder på mig tagna av min pojkvän Stefan som syns på en bild tagen av mig..)

Yuk..gillar inte alls hur jag ser ut idag..
Men Stefan är fin ♥

Gick in på Lindex 10 minuter innan det stängde och köpte 2 par leggins..ett par knallblå och ett par lite ribbade i typ silver..
Nu ska jag försöka slå bort tjockångesten...boxas med den.

Rond 1
Tjockångest 1 - Anna 0
Kommentera 18 st

Hey Piggy I bought you some presents

2007-09-01 | 10:33:27 | Outfits och Garderoben,

Fint väder med strålande sol idag. Men till skillnad från en vecka sedan när solen sken och det var svettigt varmt och termometern visade på över 20 grader så är det idag soligt men kyligt och knappt 12 grader.

Funderar på att ge mig ut på en joggingtur strax...eller inte...gaahh..

Måste köpa ny foundation.
Inte glömma äta upp frukten jag köpt så den står och ruttnar bort...

Idag kommer Mammi hem!

Har fått två härliga sms från henne det senaste dygnet:

" Gomorron Grisen. Nu kommer snart mammi hem. Handlat lite till grisen. Puss!"

" Nu lyfter vi snart från JFK. Ringer till pappa när jag kommer till Sverige. Puss!"

Åh ikväll kanske jag får härliga New Yorkpresenter! Woohoo!
Hoppas hon kommer hem tidigare än beräknat.

Wellwell, dags för denna lördags Street Style:

146310-2196


( foto,illustration, layout: Jag själv)

"Siri" har på sig
* T-shirt, Anna Larsson Design ( lalala)
* Mörkblå väldigt högmidjade jeans med gula stickningar, Cheap Monday
* Laxrosa pumps, Fornarina
* Väska, H&M

Vad har ni för lördagsplaner?
Kommentera 17 st