GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Hejdå 2018

2018-12-31 | 12:22:57 | Egocentrerat&Vardagligt,

(null)

Ja så lider då ännu ett år mot sitt slut och ett nytt skall ta vid. Jag tänker väl inte göra någon megasummering av året. Det började ganska segt och slitit med långdragen bronkit och akuten men så blev det maj och sommaren kom och höll sig så fast i månader. Värmen, hettan, ljuset. 
 Herregud som jag njöt. Två Greklandsresor blev det utöver evigt poolplaskande i trädgården.  Rhodos med mamma och Kreta med Karin. Lyxig allinclusive med swimuppool och bara avkoppling och fritt från måsten.

Nybyggd veranda på framsidan av huset och långa sköna sommarkvällar på altanen. Göteborgstrippar, Halmstad, strand, Stockholm och varadgen i sig med Stefan.
Även om sommaren grumleades lite av väldiga menstruella problem, med konstantat blödningar i flera veckor, smärtor och att jag nu halvåret efter äntligen fått remisstid till gyn så njöt jag till fullo av just sommaren då en total sommarälskare som jag inte kan önska sig en bättre sommar rent vädermässigt boendes i Sverige.

Jag har satsat än mer på min konst och tecknande, fått uppdrag världen runt, sålt tavlor och ställde återigen ut under Konstnatten. 
Jag fortsätter att väckas och ahaupplevas av framförallt feminism/jämställdhet/ojämställdhet/patriarkala maktstrukturer.

Jag har inga jättelöften inför nya året och absolut inga om vikt eller träning eller sådant.
Kommer fortsätta äta pizza och choklad när jag vill och fortsätta med löpning när jag har lust till det.

Däremot kommer jag fortsätta med att vara snäll mot mig själv och framförallt känna mig VÄRD.
Värd det bästa.
Värd att bli älskad. För den jag är. Rätt att få vara den jag är. Fortsätta stå på mig och inte låta mig tryckas ned . Jag vill försöka fortsätta vara en fri själ och inte formas av hur andra tycker jag ska vara, tycka eller tänka. 
Jag ska läsa böcker. Jag ska fortsätta kampen på e sätt jag kan mot patriarkatet. Stå på mig som kvinna , medkvinna, medmänniska.

Av varje motgång eller var gång man känner sig sviken eller orättvist behandlad så kan man dra lärdom, både om andra men också om dig själv hur du väljer att gå vidare. Och av lyckliga stunder får du nya fina minnen att lägga i energibanken så ur det mesta går det ändå få något positivt. 
(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Kommentera 0 st

Min inre lyxbohem har fått blomma ut

2018-12-29 | 18:57:27 | Egocentrerat&Vardagligt,

Så var julen över och jag har jobbat tre dagar för att nu få vara ledig i nästan en vecka. Vilken lyx! 
Julen var mysig och lugn med lite firande hos svärföräldrarna och lite hos bror och svägerska med brorsbarn, mina föräldrar och svägerskans syster och svåger.

Kvällen spenderade vi hemma , bara jag och Stefan och bytte lite klappar då och då. Och jag har återigen blivit så bortskämd. Av alla.

En favoritklapp blev verkligen den här gula blommiga morgonrocken från Topshop jag fick av Stefan och förutom när jag har haft jobbkläder på så har jag bott i den. Älskar den!
Och jag känner att nu, nu får min lilla inre lyxbohem äntligen så leva ut till fullo. Nya blommiga tapeten, blommiga rocken , rutiga pyjamasbyxor , bubbel eller rödtjut och så bokplöjande.
Så underbart!
(null)

(null)

(null)


Kommentera 1 st

"a walsh family christmas"

2018-12-23 | 15:38:20 | Egocentrerat&Vardagligt, Hus/Renovering/Inredning,

Så äro vi då här, dagen före julafton!
23e december, dagen jag gillar näöstan mer än själva julafton. I år är jag ledig både jul och nyår , så skönt.
Senaste veckan har jag diock dels legat hemma sjuk i någon flunsaförkylnings och dels har det varit målare/tapetserare här..äntligen. Alltså det här med hantverkare...tid..planering..herregud får kli i kroppen bara jag tänker på det..och att efter dels ha flyttat i juletid 2 ggr samt kaosartade renoveringen av fönster och fasad för 2 år sedan ville jag aldrig någonsin ha hit hantverkare i juletid igen...men så blev det så ändå.
 
Och färgen den sprack, något de aldrig sett förr så de fick spackla om flera gånger ovanpå färgen. Och tur i oturen att jag låg hemma sjuk och kunde se att tapetseraren satte tapeten uppochner och kunde säga stopp efter 2 våder...men ja..det blev så bra. Äntligen känns tv-rummet verkligen som hemma och nu ska jag ta ett glas bubbel och se mitt absoluta julefilmsmåste no1 : " Walsh family christmas". Julavsnittet från Beverly Hills 90210 från 1993. Nu är det jul!
 
 
 
Kommentera 0 st

jul jul jul ända fram till , ja jul.

2018-12-05 | 10:28:05 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Så var vi då inne i december och knappa tre vecor kvar till julafton. Jag hade turen att jag var ledig i helgen och kunde sedvanligt sätta upp gran och tokpynta den första och andra december. eller ja en av två granar är uppe. Vi väntar på tapetserare som ska fixa vardagsrummet - tog mig bara 1,5 år att bestämma mig för en ny tapet...nåväl. Så har inte känts som en idé att sätta upp granen där, men funderar nu på att sätta den i hallen istället, så länge. För visst kan man inte ha för mycket pynt och för mycket julkänsla?
 
Då jag jobbar kommande helg så är jag nu ledig mitt i veckan, eller ledig - jag sitter med teckningsjobb, men det kan jag ju sitta med och ändå njuta av julmusik och doften av ljus med "christmas scent". Njuta av långfrukost och se en julfilm varje dag. Netflix har ju en hel "Glittret i Granen"kategori.  Men mina absoluta julfilmsmåsten spar jag till dagarna innan jul för att riktigt hamna i stämning och då är det "The Family Stone" och Beverly Hills 90210 julavsnitt från 1993.
 
Näpp...nu ska jag nog allt ta och klä den andra granen ändå.
Kommentera 0 st