GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

I år har ju Tomas Ledin så rätt så rätt

2015-07-30 | 19:59:36 | Egocentrerat&Vardagligt,


Sommaren ÄR kort..och i år har det mesta regnat bort...och blåst bort. Den där blåsten är nästan värre än det sabla regnandet. Det är i den rasslande vinden som hösten känns.
Minns de där få underbara dagarna för dryga månaden sen med värmebölja..nästan 30 ljuvliga grader och så fantastisk still ljummenhet om kvällen då defantastiska sommardofterna spirade. Då jag njöt så mycket man bara kan njuta , en njutning som gjorde mig tårögd eftersom jag så desperat ville att stunden skulle stanna..för evigt och orden inte alls i närheten räckte till för att beskriva den stora oändliga kärleken till just de där få sommardagarna, med en gnagande visshet om att det just var ett flyende ögonblick på det stora hela.. Där satt jag och ville att böljan aldrig skulle sluta medan folk kring mig mest klagade till höger och vänsterr efter tre timmar med över tjugo plus att det är för varmt.

Suck.

Imorgon börjar jag jobba igen efter drygatvå veckor ifrån jobbet. Hade gärna haft längre och mer sammanhållen semester..men i år fick jag stå tillbaka och mer dela upp min semester.
Jag har två veckor kvar att ta ut.
Trots en annalkande badrumsrenovering så hoppas jag och drömmer  smått om att vår ekonomi kanske möjligen tillåter nån slag flykt i höst utomlands till sol och värme...
Sommaren är så kort så kort , vi har liksom resten av året på oss att bylsa på oss sockar, stickat, mössor, jackor, byxor..

Nåväl..kort semester ja och jag återvänder till jobb blekare än när jag gick på semester och för första sommaren nånsin kanske inte ens lyckats läsa ut en hel bok...men det blev några riktigt fina dagar i Stockholm, mitt älskade Stockholm.
Igår kom vi hem från några dagar i Göteborg..mysigt yes..men Stockholm vinner..däremellan hanns det med några dagsutflykter, ett biobesök och så en makeover av sovrummet. Fyra par nya klackar, fem nya klänningar, två par byxor, en hatt , ny tv, flera seriemarathon och så blev jag tant och föredrar en skvätt mjölk i kaffet.
Kommentera 5 st

Dinner at a Diner

2015-07-26 | 16:30:50 | Egocentrerat&Vardagligt, Mat&Recept,




Häromdagen så tog vi en liten tripp till Töreboda tillsammans med svärföräldrarna och åt på ett roligt ställe som heter Mandy's Diner. Som ett klassiskt amerikanskt femtiotalshamburgerhak.
Massa olika burgare att välja på och förutom att inredningen var häftig så serverades alla burgare i pappkartonger formade som veteranbilar.
All mat lagas dessutom på beställning på bra råvaror .
Min triplecheeseburger var fantastisk likaså halloncheesecaken till efterrätt.
Tog en Budweiser till burgaren.. Väldigt vattnig öl men kändes kul då det ju kändes uramerikanskt.





Kommentera 2 st

Det är hemma man ska bo

2015-07-25 | 17:24:32 | Hus/Renovering/Inredning,



O boy, nu är snart sovrumsmakeovern färdig? Ska bara bestämma mig för vilken av mina tavlor som skall upp..och på vilken av väggarna .

Men annars är det färdigmålat och häromdagen spontanköpte jag by inredning för några tusen i form nya gardiner, ny matta, en ljusslinga och en steghylla.
Det blir så fint och jag blir så nöjd.
Ett helt nytt sovrum och en helt ny känsla. Tänk vad lite färg kan göra.. Både för en helhet men också att det gamla liksom får nytt liv. Sängen t ex ser och ter sig helt annorlunda ut bu mot det turkosa och mer luftiga än vad den gjorde mot det cerise och mer mörka .
Fantastiskt att det inte krävs så mycket egentligen och att sån renovering är möjlig för de flesta oavsett om man bor i hus eller lägenhet .
Kom ihåg att DU ska MÅ BRA och TRIVAS i ditt HEM vare sig du hyr eller äger det.
 
Kommentera 4 st

Vaknade upp i Mamma Mia!

2015-07-23 | 11:43:25 | Egocentrerat&Vardagligt, Hus/Renovering/Inredning,



Idag vaknade jag upp omgiven av turkosa väggar..
Ja, för det dröjde givetvis inte länge efter gårdagens blogginlägg om tankarna om ett "nytt" turkost sovrum innan jag varit hos färghandlaren och hämtat hem rollerset, färg och tejp.
En av mina bästa styrkor tror jag.. När jag väl bestämmer mig så är jag supereffektiv och snabb och får jobbet gjort. 

Jag gick lite mer åt blåturkos än grönturkos som jag först tänkte och det ångrar jag verkligen inte. 
Känns verkligen som jag vaknade upp i en Mamma Miamiljö idag. 
Så härligt!

En vägg återstår att måla, lite finlir runt lysknappar Och lister samt självklart lite piffing. Men det kommer bli så bra!
Kommentera 2 st

Turkosa toner

2015-07-22 | 10:51:59 | Hus/Renovering/Inredning, Skor Skor Skor!, shopping, provrummet & cravings,



Ett av mina senaste skoinköp, ett par sandaletter i ljuvlig turkos ton..

Och just turkos.. Har vaknat upp med en nästintill besatt tanke att jag nu måste måla om vårat cerise sovrum till just en mildare turkos ton.. Helst redan igår.. 
Turkost med de vita sängmöblerna, tillsammans med stor fluffig matta, guldiga och orientaliska detaljer samt en hylla där mina finaste skor får stå.. 
Hmm.
Kanske lika bra att ta tag i det hela . 
Kommentera 7 st

Jag är med hatt

2015-07-20 | 14:38:43 | Outfits och Garderoben, shopping, provrummet & cravings,


Det här med hatt.. Så snyggt på andra tycker jag jämt men när jag fått på mig en själv känner jag mig mest utklädd och så medveten om just hatten .."här går jag i min hatt" och så ser af mig själv som rumpnissen som går runt med Ronja Rövardotters alldeles för stora mössa... Och jag har liknats alltför många gånger redan i livet vid just rumpnisse pga min näsa.

Jag har ändå trotsat, eller semitrotsat dessa känslor senaste två åren med att bära lite mindre typ av hatt.. Men har senaste månaderna varit sugen på en större.
Och jag velade länge nu när jag var i Stockholm.. Köpa inte köpa köpa inte köpa.
Till slut skärpte jag till mig och köpte en. Va fasen jag vill ju .
Sen väl inköpt så kom tvivlen igen.."exakt när ska jag ha den".
Men så skärpte jag till mig igen och svarade mig själv" tja varför inte nu?" . Rev bort prislappen slängde kvittot och satte på mig hatten.
Ovant första fem minutrarna Sen kändes den som en del av mig.

Klara färdiga hatt!
Kommentera 3 st

I mitt hjärta

2015-07-19 | 20:28:38 | Krönika/Politik/Tankar, Modebloggerskan , Mode & Modestuff, Outfits och Garderoben,


I måndags på tåget upp till Stoxkholm så knåpade jag ihop denna månads krönika till tidningen, som publicerades i onsdags. Så nu tänkte jag publicera den här.

" I skrivandes stund sitter jag på ett tåg upp till hufvudstaden för några dagars semestertripp. Tre nätter borta och jag har packat ned två kjolar, tre linnen, fem långklänningar, fyra korta klänningar samt tre par skor....utöver de jag har på mig. Nej det här med att packa lätt är inte min grej alls . Och med tanke på att sommaren ganska mycket lyst med sin frånvaro rent temperaturmässigt hittills förutom en alldelels fulllkomligt ljuvlig fyradagars värmebölja förra helgen, så känner jag mig aningen svältfödd på att få bära alla mina klänningar och sandaletter. Ja den där skosamlingen har förresten växt med ytterligare fyra par ...eller fem, sedan förra Krönikan som handlade om just skor.

Det är redan mitten av juli och sedan vi hördes sist har det det ju varit modefest ala prinsbröllop där man fick tillfälle att frossa i frasiga klänningar, fina spetsar, puffig tyll och se Victoria fullkomligt glänsa i en H&Mkreation och njuta av den nya prinsessans väldigt vackra brudklänning. Midsommar, småkylig och regnig som vanligt, har också passerat och där valde jag att satsa på en sjuttiotalsbohemisk look i en paisleymönstrad långärmad klänning i orange och lila toner tillsammans med ett par grova vita platåsandaler, eller som det trendriktigt nu heter- traktorsula.

Men åter till resan och destinationen, Stockholm. I mitt hjärta. Staden som är min andra hemstad då det var till den jag flyttade direkt efter jag tog studenten. Där jag tog mina första stapplande steg på egna ben in i vuxenlivet , skaffade mig jobb, började på universitet, var på min första Winnerbäckkonsert ( så här 14 år senare har jag varit på cirka 15 till) , lät hjärtat bli krossat några gånger, torkade tårarna, hade kul med tjejkompisar. 
Och det var här mitt modeintresse för första gången på riktigt började att blomma ut och jag fann en del av den garderobsidentitet som fortfarande är mig väldigt kär , just den redan nämnda sjuttiotalsbohemiska stilen. Det var i Stockholm jag köpte på mig flera par utsvängda jeans som jag sedan bar tills det bara var trasor kvar några år senare. Det var här jag fann min förkärlek till långkoftor och platåskor. Det var här jag lite granna fann glädjen, kärleken och tjusningen i att framhäva sig själv med hjälp av kläder. Att det "ytliga" kunde visa det inre.

Det blev bara ett år som Stockholmare , men det är ett semestermåste för mig att återanvända hit varje år. Fylla på med lite tempo och storstadspuls till den annars vana vardagslunken. Leva ut mina "sex and the city"drömmar lite extra genom att strutta runt på de lite större gatorna i mina klackar och klänningar istället för vardagens bekväma jeans och sandaler. I min sjuttiotalsbohem bor även en liten lyxochflärdsökare som måste få sin hunger stillad, och även om det mest fönstershoppas kring Östermalm för min del så njuter jag ändå.
Hemma kan jag känna mig lite malplacerad och fel ibland. I Stockholm kan jag känna att jag platsar. Att min garderob och stil är mer tillåten.

Men som en viss Dorothy med röda glittriga skor en gång sa i en film " there is no place like home" så kommer även jag längta hem om några dygn och just inse tjusningen igen med att just känna sig lite "fel". För det betyder ju att jag, i mig själv har hittat hem, är den jag vill vara. För vem vill vara just precis som alla andra?
Och jag kommer säkerligen återvända hem med fler klänningar och skor än vad jag åkte med, var så säker.
Så hoppas jag att när vi hörs igen i augusti är mitt uppe i en lång het sommar och att vi alla just vågat vara precis vem och vad vi vill."

















Kommentera 2 st

White bohoromantic dress

2015-07-18 | 15:52:00 | Outfits och Garderoben, shopping, provrummet & cravings,



Den här fina klänningen och läclra skorna beställde jag hem för några veckor sedan från Nelly.com
Klänningen kanske är på gränsen till alldeles för genomskinlig egentligen men det struntar jag i..tycker att med rätt underkläder gör det ingenting alls...och det känns somrigt perfekt, romantiskt, bohemiskt och svalt...
Och precis som förra outfitinlägget tycker jag även denna outfit känns lite som dessa Carrieoutfits:





Kommentera 2 st

Another Carrie

2015-07-16 | 20:51:39 | Outfits och Garderoben, SATC-Sex&theCity,





Ni som följer mig vet ju att min största garderobsinspiration är Carrie Bradshaw och att jag gärna gör mina egna versioner på hennes outfits.
Så här såg jag ut igår när jag struttade runt i Stockholm och även om maffigt bälte saknas så tycker jag ändå känslan är lite som Carries outfit från ett avsnitt från säsong 3. 

Klänningen är från Vero Moda.

Kommentera 2 st

Don't judge a woman until you walk a mile in her shoes...

2015-07-15 | 00:07:56 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben, Skor Skor Skor!,


Alltså de här klackarna...OMG!
Enligt runkeeper har jag dessa två första dagar i Stockholm gått över 2,5 mil..och det mestadelen i just de här skorna.  Utan problem utan skav utan ont.
Visst känns det lite i benen, men mer som lite skön träningsvärk i låren. 

Och som kompensation till allt promenerande så äter och dricker vi gott. Croissants till frukost, megaburgare till lunch, ett glas vin här och där, brownie till kvällsfika.

Vi var på Skansen ikväll och väl hmm hörde på snarare än såg Allsången, men fick några glimtar av Darin och Brolle.
Vi har varit på Historiska Muséet och shoppat lite här och var.

Jag njuter till fullo av min andra hemstad som är klädd i sin vackraste sommarskrud.
Kommentera 1 st

Say yey to the vacay!

2015-07-13 | 10:03:13 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,

Älskar sen där kjolen...och vårat retrokök.

Oh yes!
Äntligen har den här bloggaren lite semester!
Två veckor samt några dagar till som plus då schemaläggningen blev till min fördel.
Så himla skönt med lite sammanhängande ledighet och det tillsammans med stefan. Hade gärna haft fyra veckor på raken men är lite svårt när vi är en liten arbetsplats.
Förra året hade vi bara lite dagar här och där och senaste åren har jag ju inte haft semester på det sättet pga företaget.

I skrivandes stund sitter vi på tåget som ska ta oss till stockholm och några dagar med hotell, storstadspuls, shopping, god mat och dryck. Känns skönt att göra nåt med en gång så här första dagen på ledigheten . Sen blir det nog nån hotellnatt i Göteborg framöver med men nåt mer är inget inplanerat ...men hoppas ju på bättre väder och ny värmebölja så man kan njuta av både alla sommarklänningar, klackar och givetvis huset och trädgården och altanen. 

Vad har ni för semesterplaner?
Kommentera 1 st

Date night

2015-07-09 | 18:42:44 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,






Igår efter jobbet så drog vi iväg till Skövde för att shoppa lite samt gå ut och äta. Lite vardagslyx så där mitt i veckan.. Och en anledning att få dra på sig klackar och klänning. De där blå skorna från Din Sko piggar ju upp vilken outfit som helst.

Stefan har ju redan börjat sin semester, jag är ledig idag och imorrn innan två långpass i helgen..sen är det semester för mig med i några veckor.

Jag åt en supergod fylld fläskfilé igår och tog ett jättegott rödvin till. Ibland är det verkligen bara så mysigt att gå ut och äta så där..särskilt när maten är så smaskens. Blev inget kvar alls på tallriken eller av de goda pommesen bredvid.
Mumsmums.
Kommentera 4 st

Ett gott rödvin

2015-07-07 | 14:57:21 | Mat&Recept,

 
Jag fick hem den här rödvinsboxen för ett tag sedan från Pretto Pr / Faustino.
Jag älskar rödvin, men har svårt för de tyngre och mustigare varianterna. Föredrar mjuka, lena och fruktigare.
Och det var precis vad det här Faustino Tempranillo var.
Tyckte det var jättegott och passade både som tänkt till tapas/smårätter men även till en pizza, en lättare pasta eller en burgare tycker jag.
Kommer definitivt att köpa det igen.
 
Mer om viner/Faustino:
 
"Varumärket Faustino grundades redan år 1861 och har idag blivit ett närmast ikoniskt varumärke i vinvärlden. För att tillgodose sin trogna skara fans så har Faustino valt att utöka sitt produktsortiment genom att lansera ett boxvin med världspremiär i Sverige. Vinet är gjort på 85 % tempranillodruvor som lagrats i fem månader på amerikanska ekfat och 15 % merlotdruvor som lagrats i ett år på amerikanska ekfat.

Faustino är en box fylld med spansk hetta. Vinet bjuder på generöst med frukt och lena tanniner. Fungerar bra som sällskapsvin men är också ett utmärkt komplement till rätter från det spanska köket. Till tapaskvällen är Faustino ett perfekt dryckesalternativ.

 

 

Faustino Tempranillo finns nu att beställa i Systembolagets beställningssortiment."

 

 

 

Namn: Faustino Tempranillo

 

Artikelnummer: 75716

 

Pris: 199 kr

 

Alkoholhalt: 13 %

 

Druvor/Råvaror: Tempranillo 85 %, Merlot 15 %

 

 

 

 
Kommentera 1 st

Under äppelträdet

2015-07-05 | 20:43:54 | Egocentrerat&Vardagligt,


Ytterligare en helt fantastisk sommardag som spenderats i solen och den timmen det var molnigt blev det svettigt gräsklipparpass istället som dagens "träning". Igår blev det motionscykel plus hantelträning nere i källaren... Som trots att den är sval fick svetten att rinna över hela kroppen, så där som det mest bara gör på film annars.

Så tacksam att jag haft ledig långhelg dessa fantadtiska heta sommardagar.. Kunnat ligga i solsängen och nu fått en hemt fantadtisk gyllene solbränna ( med kritvita bröst och skinkor däremellan haha) , kunnat sitta på altanen till långt på natten, hade en underbar kväll med bästa vännen i fredags.. Bara varit bara latat mig. Läst bok och lyssnat på musik.. Druckit litervis med vatten och flera burkar iskall pepsi max och ätit dajmstrutar i tid och otid.

När bikinin svettats sönder och kroppen krävt lite skugga har jag legat i hängmattan under äppelträdet och stirrat upp i trädtopparna och den blå himlen och ibland har katterna klättrat upp på grenarna och hållt mig sällskap. 

Har nyss varit och köpt lite smågodis så nu ska vi snart se nåt avsnitt av Banshee, vi köpte hela säsong 1 förra helgen. 

Imorgon väntar jobb igen men först framåt eftermiddagen.. Jobb måndag -onsdag, ledig torsdag och fredag innan 19 timmars jobb ska klaras av lördag-söndag... Men sen.. Sen är det semester! 


Kommentera 0 st

Älskade älskade sommar.. Stanna, snälla stanna!

2015-07-04 | 22:57:56 | Egocentrerat&Vardagligt,


Vår härliga altan som jag i helgen piffat till ytterligare med lite gardiner för ytterligare uterumskänsla. Där satt jag och min bästa vän hela kvällen igår och snackade, åt, drack och lyssnade på musik.
När hon begett sig hem satt jag kvar ytterligare några timmar i den ljuva sommarnatten... Bara njöt..

Jag fattar att alla inte gillar sommaren och att det finns dom som inte mår bra av denna värme och att det finns dom som föredrar andra årstider.. Jag fattar...men..
Jag inte med ord nånsin nog beskriva hur mycket jag ÄLSKAR just rdenna värmebölja som just nu råder.
Hur hela jag bara fylld med kärlek glädje livskraft livsvilja och rus av det faktum att det är över tjugo grader närmare klockan elva på kvällen. Hur fullkomligt lyrisk jag är och bara vill skrika av glädje över dessa sommardagar. Hur kan man inte älska alla dessa fantastiska dofter, att slippa frysa, stt knappt behöva kläder på sig alls slippa bylsa på sig... Denna frihet lätthet liv!!
Fan jag hittar ändå inte orden för att beskriva känslorna.. Kärlen.. Det här är bara så helt jäkla magiskt fantastiskt.
Och samtidigt som jag är så totakt upprymd och uppfylld av just glädje och kärlek och lycka så smyger sig just sorgen på..vetskapen om att detta tyvärr är en så kort dyrbar tid som inte ens kommer varje år...sån tur har vi inte...
Men nör den gör det.. Ojoj..
Älskade värme och sommar som jag älskar dig.. Jag önskar du kunde vara för evigt.. Precis som just riktig äkta kärlek förhoppningsvis gör.
Kommentera 5 st

Styrka , tacksamhet och lugn

2015-07-02 | 21:33:57 | Egocentrerat&Vardagligt, Träning&Hälsa,


Bild från igår kväll efter en kvällslöprunda.
.. Man kan ana liten muskel där på armen kanske.
Styrka och ork.. Och glädje och anletes svett i en enda bild.
Både fysiskt men framförallt mentalt.

Denna torsdagskväll den andra juli 2015 och en värmevåg har svept in och det är en fullkomligt ljuvlig sommardag och afton.. Stillhet. 
Så här borde det kännas jämt.

Ikväll känner jag ett exta lugn och en stor portion tacksamhet.
Det senaste året.. Jösses vilka prövningar . All denna ångest och smärta.
Men så här på ett år har mycket, inte allt, men mycket ändrats. 
Jag tog tag i icke hållbara situationer.

Jag sitter här nu med ordnad ekonomi, fast jobb, stadig inkomst, skuldfri förutom huslån och CSN. Ingen ner ångest över ett företag som var ett sjunkande skepp.
Jag klarade blodpropparna i båda lungorna. Jag överlevde .
Jag sitter här på altantrappen , ser ut över vår trädgård till vårat hus, kvällssolens sista strålar som färgar gräset guldigt. Dofter .
Jag känner det allra största lugn inuti.. Och det är så ovärderligt när man varit nere på botten .. Nr man gråtit slut på tårar. När man trott man ska dö. Inte klara sig.
Lärt mig släppa vissa saker som jag ändå varken rår för eller rår på. 
Lärt mig ta tag i det jag kan. Kämpat . 
Mycket har jag klarat helt själv. Men jag hade absolut inte klarat mig så som jag gjort utan två personer i mitt liv: mamma och Stefan. 
Tack.




Kommentera 3 st