GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

1111

2019-11-11 | 23:06:21 | Egocentrerat&Vardagligt,

(null)

(null)

(null)

(null)

Så har man fyllt 38. Att fylla år en grådassig regnblaskig måndag när man firat med familj i lördags och fick en göteborgstripp helgen innan det av sambon och man dessutom ligger hemma sjukskriven med förmodad benhinneinflammation .. ja det innebär en ganska så stilla, lugn och presentlös födelsedag. 
Men några fina vänner har varit här och sambon fixade smaskig jordgubbscheesecake. 
Jag har plöjt några avsnitt Satc , tecknat och bara varit. 
Så förutom smärtor har det varit en fin födelsedag. 
Kommentera 1 st

Entrepenörshetsen i influencersamhället

2019-11-06 | 22:40:15 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering, Illustration/Teckning/Konst/Design,

(null)

(null)

(null)
 
Jag inser ju att jag har massor att blogga om. Hela köksrenoveringen t ill exempel. Eller min utställning jag hade i slutet av september. 
Vardagen .. Det faktum att jag utöver jobb och företag börjar att plugga. Inte för att ville ha ännu mer att göra eller skapa stress utan för att jag saknat att just plugga.. grotta ner mig i nåt.. skriva uppsatser.. lära mig . Använda hjärnan än mer.
För att jag har tid och möjlighet.
Min anställning är på lite mer än 60% på pappret , ibland blir det intensivare och mer. Jag driver företaget på mina egna villkor därefter. 
När man jobbar inom handel är det sällan mån-fre och dagtid. Det är helgjobb, det är ledigt mitt i veckan.. ibland jobbar jag dag ibland kväll ibland helpass.
Denna vecka är en sån vecka då jag har "helgledigt" tis-torsdag. 
Och som jag njuter lite extra av de här "ledig mitt i veckan" dagarna denna vecka. Har fått massa gjort hemma.  Kollar en hel säsong av Killing Eve och påbörjat nästa. Lagat enkel god mat. Sovit ut . Pluggar till fredagens tenta i kriminologi. Löprunda i minusgrader igår och planerar en till imorgon. Rakt igenom go kärlekskänsla här hemma. Och idag har det trillat in X antal bokningar på min fotografsida .. jag tar inte så många fotograferingar längre eller annonserar om det .. säljer mest naturfoton men ibland klaffar schemat och lusten och vinner över känslan hur infekterad och hugg-i-ryggen-giftig den branschen är..Skickat en del offerter för mina tecknings/illustratörtjänster och när det gäller konst/illustration är det verkligen uppdelat i de som vill betala för en tjänst och de som tycker man ska "rita lite " utan ersättning "du tycker ju det är kul men va betala!? Jag kan ju rita själv". Bland de bästa beslut jag tagit under mina 12,5 år som egenföretagare inom foto/design/illustration var när jag för 5 år sen beslutade att inte vara företagare på heltid längre och inte länge vara beroende av få in jobb/ prutandet/sälja mig själ(v). Inte jaga jobb och pengar, skapa nån falsk framgångsbubbla , desperata erbjudanden i hopp om bokning eller försäljning mm.. de senaste åren har det skapats en sådan enorm entrepenörshets i det här samhället .. men till och med för Blondinbellor brister och rasar fasaden till slut. 
Så här med dagar kvar till jag blir 38 så älskar jag lugnet.. lata dagar.. lyx att inte göra nåt somliga dagar och nada behov av att försöka framställa det som om nästan-gå-in-i-väggen är en statusgrej eftersträva. 
Kommentera 2 st