GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

ingen shopping blev ändå shopping

2007-06-30 | 20:37:50 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-1784


Tja vad gjorde  det väl att jag hade satt köpstopp på mig själv i Skövde idag och plågades av REA REA REAattackerna..När jag har en mamma och en pappa som spenderade lördagen i Jönköping och shoppade åt mig?

En längre svart tunika/t-shirt.
En helvit t-shirt
En vit t-shirt med snyggt tryck


..alla tre ifrån H&M.

Nu sörplar jag Tequila Rose..skulle egentligen gå hem till Karin och dricka och snacksa och snacka..men jag orkar inte...Nackspärrskänslorna som började för två dagar sen blir bara stelare och ondare...Ska försöka sörpla bort det hela..men med alkohol i kroppen är risken större för medryckande headbangnig till härliga nostalgilåtar..vilket i sin tur inte är bra för nacken..

Jösses, jag ger mig som värsta kärringen ju.
Kommentera 7 st

REA REA REA REA -The Good Shopper

2007-06-30 | 18:31:52 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1782

"The Good shopper"

Min senaste illustration..

Strax innan lunch stegade jag och min käre sambo ut ur lägenheten med siktet inställt på att gå till stadens radio- och tvhandlare för att köpa skivor att bränna på samt till Ica för att köpa tacoingredienser..

Vi hamnade i Skövde istället - helt oplanerat och helhärligt. Riktigt förvånad över mig själv dessutom eftersom jag inte genast ville gå hem igen och sminka mig eller packa massa nya nödvändigheter än just mobilen, Visakortet, några våtservetter och en tom läkerolask som jag redan hade i väskan.
Jag har faktiskt, ärligt, inte haft en gnutta smink i ansiktet på flera dagar, ja sedan midsommar..och detta känns för mig helt otroligt.
Och skönt.
Några små små småblemmor på hakan , men några större bölder har jag faktiskt inte haft på några veckor.
Tack Vitamin B5!!
( fast jag vågar inte riktigt hoppas ..än på att det hjälpt..)

Väl i Skövde så var jag då tvungen att stålsätta mig och verkligen sättas på prov.
Det skrek ju ordet REA REA REA REA överallt och det riktigt stack i ögonen och agade och piskade mitt väldigt opåfyllda bankkonto som ju också har en väldigt oviss framtid.

Det var "se men inte köpa" som gällde vilket ju är svårt när man blir kär i 3202 olika tees med tryck,  7271 färgglada linnen, 267 snygga väskor, 31937 blanka skor och 1334 gnistrande armband.

Jag var såååå nära att köpa en jeansjacka inne på Vero Moda - 200 kronor på Rea, men jag lät bli.
Jag var så nära att köpa ett par remsandaletter med lätt platå och leopardmönster på Skopunkten för 149:- på Rea..men Stefan blev tvingad till att övertyga mig om att leopardskor hör tanter till med taskigt nagellack på tånaglarna. " Tänk Tiffany i HippHipp" sa han.

Så det enda jag la ut pengar på idag var en Tequila Rose inne på systemet ( fick visa leg igen yey! ) Samt brännbara dvdskivor..vilka jag ju behöver till mitt företag så dom får jag ju dra av momsen på sen ändå.

Vi åt på restaurang - en jättegod tagliatelle i gräddsås med massa grönsaker åt jag, och Stefan betalade.
Kommentera 17 st

Jag har blivit bestulen!

2007-06-30 | 09:56:12 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1781

"Little gothy"


För jag har bara , regn hos mig.
Näe nu får det fan sluta regna! Jag vill ju ligga ute och sola och bli brun och jag vill njuta av värmen och svettas och dricka svalkande drinkar i en solstol jue och morra över myror som dränks mellan mina valkar!
Vädergudar - Midsommar är över - ni kan sluta hälla ner vatten över oss.
Fan, jag kommer ju skrumpna ihop till ett russin snart, så som man gör om man ligger för länge i badet.

Jag och Stefan sitter här i soffan och äter vår frukost..han knaprar torra knäckebröd och jag sörplar  en härligt rosa smoothie. Vi lyssnar på och hummar med i Iron Maidenlåtar och tittar besviket ut på regnet utanför.

Det är lördags förmiddag och jag älskar ju lördagsfömiddagar..men jag måste säga att regnet stulit lite av entusiasmen jag vanligtvis brukar ha denna tid på veckan. Jävla tjyvregn.

Vad har ni för lördagsplaner?
Kommentera 20 st

Glittrande latte, pärlor och paljetter

2007-06-29 | 19:54:57 | Foto/Fotografering,

146310-1778


Igår på Slöjd-Detaljer och den snabba femminutersvisiten fyra minuter innan de stängde så han jag i alla fall med att finna en påse med stenar/paljetter att sy fast på vad man nu vill sy fast dem på.
I mitt fall på billiga baslinnen för att få till en personlig stil samt lite roligare partytoppar samt på toppar och annat som fått ketchupfläckar  och andra fläckar som ej går bort i tvätten.

Men först fick dessa stenar agera modeller tillsammans med den kaffemedvarmminimjölkochkanel jag drack i eftermiddags medan min mamma var på besök...Mamma , som dricker sitt kaffe svart, kunde bara ta några klunkar innan hon hällde ut koppen innehåll i vasken...haha det var visst väldigt starkt kaffe. Men jag gör ju starkare då jag ju tar typ 40 % kaffe i glaset och 60% varm skummad mjölk.

Vi gick senare på promenad, mamma och jag, och jag fick en kopp te i kiosken,..hehe var lite taskig mot killen i luckan dock..Jag fick medan vattnet kokade välja te-påse. Sen bad jag om lock på muggen. Fnittrandes tittade jag på medan han kämpade med att sätta fast locket och samtidigt inte bränna sig på pappmuggen som ju snabbt blir glödhet..Precis när locket var på plats nämnde jag att jag kanske skulle stoppa i själva tepåsen också. Sen virade jag två servetter runt muggen - för att inte bränna mig och gick fnittrandes därifrån..Elakt och barnsligt javisst. Men ack så kul.

146310-1780


Kommentera 15 st

The breakfast buffé

2007-06-29 | 15:26:17 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1777

Jag är fortfarande mätt vill jag pålägg....ehh tillägga...

Vilken är Er favoritfrukost kontra vad brukar Ni äta? Är det samma sak , favorit- och den vanliga frukosten..eller helt vitt skilda?
Kommentera 15 st

I en klädaffär utan att shoppa

2007-06-29 | 12:14:07 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1776

Mumma vilken god buffé! Nu pyr och jäser och sväller ägg och mackor och naturell yoghurt och mögelost och honungsmelon och russin, te och juice, gurka och leverpastej, GI-bröd och kaffe i magen.
Fast jag undrar om man verkligen äter så mycket frukost at det är värt 55 spänn? Å andra sidan - det är fräscht, uppdukat, massor att välja på, påtår på påtår och ingen disk att diska själv.
Yes it is definitely worth it.
Dessutom är det ju lite SATC-feeling över det hela att sitta där med sin bästa vän på fik och äta frukost/lunch och babbla om allt mellan himmel, underliv och jord.

Vi strosade på stan en stund efteråt. Bland annat inne på Lindex och medan Karin provade en bh så var jag barnsligt löjlig igen och jag  fotade mig med mobilen i den stora spegeln utanför provrummen.

...jag har visst använt ,de av mig hatade legginsen, ganska så frekvent det senaste..men det är ju kyligt..ju..
Men jag har fortfarande inte haft dom till kort kjol..eller jeanskjol..eller under shorts..där drar jag gränsen!!
Men till tunika och till klänning..där tänjer på jag på gränsen..och legginsen..

Fast det är fasligt vad de är osmickrande för midjan..1,2, 3 extravalkar jue!
Kommentera 12 st

Jag åt inte upp katten!

2007-06-29 | 09:05:54 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1775

Flås flås flås...Jag är på gång! Eller Igång..ehh.
Jag har hunit med att tvätta två maskiner, gå 10 minuter, springa 20 minuter och gå 5 minuter, jag har duschat, peelat,tvålat, rakat, löddrat,sköljt och håller nu på att torka.

Och ja just det - jag hann med att rita denna illustration också som får symbolisera den frukostbuffé jag och älskade Karin strax ska gå och inmundiga på Café. MUMMA!
Jag som var vrålhungrig när jag hade sprungit i bara 7 minuter och var redo att kasta mig in i skogen där jag sprang på jakt efter bär..(bärfisar?)  att äta...

Men så kom det en söt liten kattunge på vägen som fick mig at glömma bort alla bekymmer sorger och besvär...Inte för att jag egentligen hade några sådana heller..Men jag blev så glad över att möta katten..Innan var jag liksom bara i trans " Måste springa måste springa flås flås flås springa..hem..frukost..pizza..godis..flås flås"..

Hmm nu när jag läser igenom det hela kan det ju nästan tolkas som att jag åt upp den där katten..?
Men det gjorde jag inte...Jag bara gav den en liten slängkyss.

Faktiskt.
Kommentera 7 st

tvättSUGAN ~ TvättSUGNA?

2007-06-29 | 07:35:45 | Foto/Fotografering,

146310-1773


Så här ser ett av  vykorten ut som jag nu sålt till butiker, kiosker, affärer runtom i staden.
Och idag så talar kortet verkligen sanning! Solen trålar och sommaren är åter här! I alla fall vad jag kan se ifrån mina vardagsrumsfönster.

Så nu ska jag jag bege mig ut i den grönskande stadsoasen och springa en slinga...
fast först ner till tvättstugan...hmmm skrev tvättSUGAN först...vilket väl beskriver mina känslor inför det hela...haha
Tur att jag inte skrev TvättSUGNA.

Inatt har jag för övrigt endast drömt om en massa t-shirttryck och konstiga tryckmetoder..haha kanske inte så konstigt med tanke på gårdagen och alla tankar och idéer som sattes i spinn angående tryck och design.

Nepp, Run to the hills!
Kommentera 4 st

Min t-shirtdesign!

2007-06-28 | 23:39:10 | Foto/Fotografering,

146310-1772


Så här ser en del av trycken och motiven ut som jag själv designat och illustrerat. De är tryckta på vanliga t-shirts av väldigt bra kvalité. Vi testade även att trycka på små små barnt-shirtar , tycker de blev söta.

En del av motiven kom ut som halva ur maskinen och då tyckte jag att det passade att sätta dessa i nederkant av t-shirten och jag gillar det!

Dessutom testade vi att göra guldtryck på den svarta t-shirten - hur jäkla läckert som helst!

De "stora" vita t-shirtarna vi tryckte på idag är i centilångstorlekar - men jag tycker att de gott och väl motsvarar Xs- M i vanlig vuxenstorlek och att de "vuxna" S - M går som M- L/ XL.

Vi testade tre olika sorters tryck.

* Dels det som passar allra bäst bara på vita t-shirtar - då allt vitt i illustrationen blir det vita tyget eller att bakgrunden av transfern inte syns.

* Dels ett tjockare tryck som används främst på färgade plagg - där det antingen blir som en vit "platta" bakom trycket (se tygväskan) eller att man klipper runt o transfern och konturerna (blå t-shirten).

* Det går ju också använda det första alternativet på t ex tygkassan - då kassens färg utgör det vita i illustrationen vilket väl ger en mer screentryckt look.
Kommentera 12 st

in these arms tonight

2007-06-28 | 20:19:06 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1771
" The lady and the fur"


Nu är jag hemma igen! Efter en trevlig bilåkningsdag med snällaste Ingela som fick agera privatchaufför, sällskap, springa och hämta kaffe - lite granna "Miranda Priestley's assistant.".fas jag hoppas att jag inte var lika Djävulsk..

Till Kvänum åkte vi i Ingelas bil och skrålade och sjöng med i Depeche Mode och Bon Jovi. I Kvänum besökte vi Vykortsfabriken för att kolla lite på tryckmetoder och t-shirts och teknikmöjligheter för mig som illustratör. Jag fick med mig ett gäng t-shirts hem och jag älskar de med guldtryck! Så snygg. Det hoppas jag verkligen kan komma bli en verklighet i shoppen.

I
ngela gick vid ett tillfälle iväg för att om möjligt finna en take away latte..hon kom tillbaka med två små porslinkoppar med plastfolie över och så hade hon fåt lova att komma tillbaka med kopparna.. Så jäkla småortscharmigt.

På väg hem från Kvänum tog vi vägen via Skara och kom fram till Slöjd-Detaljer, fem minuter innan stägningsdag..typiskt...vi som var så pärlsugna.men men, de höll lite extraöppet för oss ändå, men jag köpte bara yttepyttelite...och inga pärlor..Panduro, Slöjd-Detaljer..jag kan ju gå i sådana affärer i timmar och titta och sniffa och vända och vrida!

Nu är jag trött trött trött men stolt stolt stolt över de t-shirts som ligger bredvid mig här i soffan..Min design!!
Kommentera 12 st

Why are all of my names taken?

2007-06-28 | 12:33:05 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1770


"Gala"

Min senaste illustration...

Yes yes! Solen skiner idaou!!

Gick en härligt svettig promenad Ringleden runt förut och njöt av solskenet som värmde mina axlar och bländade ögonen..när jag torkade svetten under solbrillorna då.

Annars sitter jag här och kollar webhotell för att starta en hemsida. Eller det är min bror som ska få den stora äran ( visst brorsan?) att bygga den åt mig.
Jag måste komma på ett bra domännamn...typiskt att det finns en Anna Larsson  redan, som är formgivare dessutom...sen tänkte jag ta ett av mina katters namn och ha hennes söta huvud - ja en tecknad version alltså, som logga...men den adressen var också upptagen - Grr!

Fattar fortfarande inte varför de på Bolagsverket ansåg att " Alternativ Design" var alldeles för likt   " Media Alternativ Aktiebolag".. Det är ju inte ett dugg likt!

Jag vill ju verkligen ha ett bra namn på mitt företag, som ska häga ihop med hemsidan, som i sin tur ska hänga ihop med adressen till hemsidan i sig.
Å andra sidan kanske jag bara ska koncentrera mig på att få upp en hemsida som så länge får fungera som en Portfolio och representation för mig och mina alster och arbeten. Bloggen i all ära, men att länka till inlägg här för att visa bilder när jag söker illustratörsjobb där jag i samma inlägg kanske mal på om panikattacker och viktnoja, känns kanske inte som det allra bästa CV:et.

Eller vad tycker Ni?
Kommentera 20 st

Mer fika åt folket!

2007-06-28 | 09:02:22 | Foto/Fotografering,

146310-1768

Jag älskar den kombinerade blendern/mixern/hackaren/stavmixern jag fick utav mamma i helgen!
 För med den kan jag få mitt mjölkskum alldeles gosigt krämigt istället  badskumsbubbligt som tidigare till min kaffemedvarmmjölkochkanel. Härligt härligt!

Fotade än en gång lite coffeepics och har nu suttit denna morgon, medan jag sörplat java, och lekt lite i photoshop med just dom bilderna. Lite poster/reklamaffischaktigt så där.
Mer fika åt folket!
...fast kanske inte en Dietbar då utan någon smarrig kaka till kaffet...Eller så kan ju det vara ett nytt koncept kanske för ett fik . Dietbars och lattes?

I eftermiddag ska jag åkta iväg till Vykortsfabriken för att hämta upp lite prover på t-shirts som jag tänkt gå runt med här i stan kanske och höra om intresse finns att köpa. Man får ju inte glömma bort direktkontakt med människor eller de som inte sitter vid en dator och webben 24/7 som en annan...eller riktigt så illa är det inte kanske för mig..22/7 kanske...

Kanske att jag även får med mig någon slags portfolio hem.
Kommentera 10 st

Gothy och jag och mina drömmar

2007-06-27 | 21:08:44 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1767

Min lilla gothtjej...

Hihi börjar skapa mig en hel familj och vänkrets med mina illustrerade små karaktärer.
Det lilla paret Svensson, Arga tjejen och så  lilla Gothy, hihi.
..och jag tror det blir fler..jag har så mycket inom mig. Jag brinner ju för det här.
Hoppas bara så att jag kan få frilansa och få uppdrag som illustratör..för Elle..Veckorevyn, Vogue, Glamour, Cosmopolitan, Solo, Modette...
Gärna fotografjobb och lite skrivjobb också..det är ju min dröm, min passion..det är jag..

Nu ska jag dricka te och glutta på Project Runway...det är också jag..
Kommentera 21 st

Dagens Umbrellaoutfit

2007-06-27 | 18:03:28 | Foto/Fotografering,

146310-1765


Jag har trotsat regnet men vägrat heltäckande skor eller gummistövlar. Är det sommar så är det sommar och då ska fötterna få agera och andas fritt i öppna skor! Sådan är min lag i alla fall.

Så jag har gått två promenader under eftermiddagen, under ett rött och mönstrat paraply och med remsandaler på fötterna.
Blöt? Ja, väldigt blöt om fötterna blev jag. Och grus mellan tårna som skvätte upp från pölarna på asfalten.
Men men är det sommar så är det sommar så gruset låtsades jag vara sand..som man ju också får mellan tårna om man går på en sandstrand..och där är det ju också blött.

Så spöregn eller solig beach - skillnaden är hårfin. Fotmässigt i alla fall...
Kommentera 17 st

Var i Helvete är du?

2007-06-27 | 13:07:39 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1764


" En dag på stranden"


Jag har skickat det älskade lilla paret på solsemester ty här hemma lyser ju solen med sin frånvaro.
Regn regn regn och åter - ja just det regn!
Tvättstuga och regn - hur tråkigt får det lov att vara en onsdag i slutet av juni?

Nu har jag delat ut de flesta av de 1700 vykorten i alla fall och oj vad roligt det var att se mottagarnas glada och uppskattande miner och än en gång få lite beröm för att jag gjort så fina kort...
Det skapade i alla fall lite solsken inuti.
På vykorten skiner solen...

Buhuhu..
Jävla regn! Var i helvete är du Solen?
I need you!


Om Du gillade den här Illustrationen av det lilla älskade paret, så finns det det fler motiv i min shop!
Kommentera 11 st

Önskeoutfit....nej önskefrukost!

2007-06-27 | 09:35:06 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1763


Ojoj jag har sovit som en birkenstock hela natten ända till klockan 8.40. Utan att vakna en enda gång! Inte ens när Stefan sa hejdå när han åkte till jobbet. Och i och med att jag sov så vet jag ju inte om han sa Hej då, men han brukar göra det för att testa om jag är vaken..
Så jag sov bort två timmar på våran dyrbara tvättid - det var bara att speedsortera det gigantiska svällande klädberget inne på toaletten och springa ner i trappuppgången bredvid.

Och här sitter jag nu och sortera andra saker än tvätt, nämligen alla Tidaholmsvykorten färdigt.
Har inte ätit frukost än..utan jag  ritade mig min önskefrukost just nu - jordgubbar, vattenmelon och en god,god latte...Men tyvärr, min illustration mättade inte det minsta så jag antar att jag får resa på mig och masa mig ut i köket.

Dumt att jag sov så länge..jag drömde ju bara mardrömmar om magsjuka och dumma människor ändå.

..och glöm inte kolla webshoppen!
Kommentera 9 st

One blonde night

2007-06-26 | 21:31:02 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1762
Sitter här och bäljar i mig tekopp efter tekopp och funderar på mitt företag..idéer och projekt och planer och vad man kan göra och för all del också vad man inte kan göra..
Har så mycket tankar och lust och annat som poppar och ploppar och i min blonda skalle.
Jag vill så mycket!
Jag vill få skapa och designa och illustrera och sprida glädje och inspirera och få andra att tycka om det jag gör...

hmm undrar om det bara är te i mitt te så som jag babblar och bubblar på?...säkert diskmedel kvar eller nåt...hihi.

Hoppas i alla fall att Ni kanske gillar min senaste illustration här ovan!
För det gör jag..och det är i alla fall en bra början.

Och skulle ni gilla den kanske ni gillar nåt annat i min shop !
Kommentera 15 st

lap top on the top of the lap

2007-06-26 | 18:30:01 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1761

" Le Vamp"


Jag är inne i ett flow med illustrerande i illustrator just nu - härligt!

And the rain is flowing in the wind...Det verkligen öser ned utanför fönstren , det har det gjort hela dagen. Tråk tråk tråk. Fast mys mys mys att sitta inne, uppkrupen i soffan med min lap top on the top of the lap, med te och tända lampor lite här och var.

Försöker förstå mig på faktureringsmetod, bokslutsmetod och bokföring - men huvudet känns lika tomt och vilse som det gjorde hela Matte C-kursen igenom på gymnasiet. Gaaah! Och det här med momsen...ohh gee...
Men men nu har jag gett mig fan på att vara egen företagare, jag ska klara detta.

Fast i alla beräkningar och momsatser och blahablaha..så glider tankarna mest iväg åt shoppinghållet...
Jag vill shoppa
* ett par gula sandaletter..
* en röd väska
* en korsett
* ett makroobjektiv
* roliga långa halsband
* 30 klänningar i olika mönster, modeller,färger
* typ alla tees som finns på Urban Outfitters ..
* lite ditt och datt på Topshop
* de flesta av Make Up Stores skuggor
* Kanebo och Cliniqueprodukter...
* nåt i läder
* 5 par utsvängda jeans

..ja typ så..går drömmarna nu..

Kommentera 16 st

knöligt med musen ibland

2007-06-26 | 13:18:25 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1759

Min senaste illustration som jag är helt supernöjd med!
Just nu njuter jag jag av att sitta och rita i illustrator trots att det kan vara lite knöligt ibland att få musen att göra som jag  vill. Men jag varvar den tekniken med att sitta och rita med tuschpennan också.

Har druckit en latte med Anneli och hennes son Hampus av vilka jag fick leverans med Tidaholmsvykorten som jag nu i min tur ska leverera till de butiker och ställen som har beställt. Kul kul!
Det är för övrigt Hampus som gjort iordning sidan som min webshop ligger på.

Nu ska jag bara ta på mig torra kläder - det spöregnar ute, och gå till banken och ordna lite grejer.

Och Tack till Er som nu börjat beställa från min shop - det känns oerhört smickrande!
Kommentera 25 st

babes, donnas, hunks and lovers - Page Cannot be found

2007-06-26 | 08:41:07 | Foto/Fotografering,

146310-1758


Gråmulen morgon..så jag gör den så rosa som möjligt med rosa god smoothie, rosa ramar och smycken.
Man blir ju glad av rosa.

Idag måste jag göra nyttiga saker.
*Jag måste gå till banken och öppna företagskonto.
*Jag måste gå till Skattemyndigheten med de blanketter jag fick igår som  jag fattar nada av.
*Jag ska gå och  prata affärer, fakturering och betalning samt framtida jobb med Svensk Handel här i stan.
*Jag tror jag får mina Tidaholmsvykort idag som jag ska gå runt och dela ut till de som har beställt.
*Jag ska sitta och rita och skapa nya verk.
..och så måste jag komma på nytt företagsnamn..

Dessutom har jag nu fått in min andra beställning till shoppen! Så alla babes, donnas, hunks and lovers..se till att beställa nu innan jag blir alldels för stor och berömd och tar jättedyra överpriser...hihi ..Skämt åsido..Jättekul att ni visar intresse!

Dock verkar det som att när man skickar iväg beställning möts man av " Page Cannot be found"..något tillfälligt fel, men beställningarna går fram så ni behöver inte försöka om och om igen.
Och de nya plaggen är på väg..de råkade bara hamna i Estland först...
Kommentera 9 st

up down up down up down up!

2007-06-25 | 21:12:31 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1756

Little sad girl

Ja ungefär lika bedrövad som min illustration ska illustrera känslan av..så känner jag mig..

Uscha, det knasiga humöret har fortsatt under dagen och jag har varit ledsen, blandat med mindre panikkänslor för att sedan känna lugn och sen börjar det om igen...

Tur att det finns små roliga och goda  glädjeämnen...

146310-1757


..fast godiset åts upp under bläddrandet igår..tidningen är dock fortfarande ouppäten...fast välläst..

Fast roligast är nog ändå att jag nu haft min allra första kund i shoppen!! En klänning har beställt av denna underbart snälla rara tjej !

Woohoo!!
Kommentera 18 st

go on..take my clothes

2007-06-25 | 15:23:47 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1753



Ganska tråkig dag rent allmänt..tråkigt skumt väder...uttråkad..orolig..bekymrad, rastlös, rotlös.
Så däför passar det väl alldeles utmärkt med en ny illustration med den lilla Gothtjejen.

Hoppas ni gillar den!

Karin kom förbi en stund dock och piggade upp. Hon hade med sig en Arla Latte Cappucino till oss var, vilka vi drack ståendes vid diskbänken samtidigt som vi åt salta kex och digestive med mögelost..
Lite Sex and the Cityfeelin' över det hela.
Kommentera 19 st

penningfattiga shoppingsugna och klädgalna situation

2007-06-25 | 12:03:42 | Foto/Fotografering,

146310-1750

Har gett mig fanken på att lära mig Illustrator nu och kunna illustrera i det. Satt ju en del med det programmet samt FreeHand och InDesign när jag gick Text - och Bildkommunikation samt Grafisk produktion 2001-2003...men det är ju några år sedan...och det har ändrats mycket i programmen också - nyare flashigare versioner.

Men i alla fall har jag lyckats göra alla dessa ansikten i just Illustrator utan några grövre svordomar eller hårslitage.
Och jag gillar det!
Särskilt med denna version med lite färgkluttar
146310-1749


Och jag ser redan mina illustrationer på tees i snygga modereportage..eller i min egna shop..
146310-1751


Well..drömma kan man väl få göra i min penningfattiga shoppingsugna och klädgalna situation?
Kommentera 13 st

om min walk in closet vore en portal

2007-06-25 | 09:36:06 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-1752

Om jag fick välja lite fritt denna morgon...om liksom min walk in closet vore en portal mot all världens shoping - och naturligtvis gratis sådan, så är det möjligt att jag skulle välja

* Vit kort klänning med svarta detaljer ifrån Gojane
* Cerise pumps med skyhög klack ifrån Patricia Field
* Svart kuvertväska med stenar, också Patricia


Dessutom blev jag så nöjd med de armband jag gjorde igår så jag skulle nog sätta på mig ett utav dom.

Idag så ska jag sitta och pyssla och pärla och utöka lager och kollektion. Rita och skissa ska jag också göra och fundera på framtidsmöjligheter, jobbplaner och annat som hör därtill...Ska försöka att inte spendera en krona..Me oups där föll den planen ty Stefan vill att jag ska köpa lunch..fick jag smsbesked om...får väl göra det då.

Men först så ska jag sörpla färdigt på min smoothie som jag gjort med min sprillans nya mixer denna morgon. En mixer jag fick av mamma i helgen!
Kommentera 13 st

jag är ute och cyklar..

2007-06-24 | 21:55:56 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1747


Efter lite väl mycket av den här varan fredag-lördag-söndag, kändes magen överstinn nu ikväll så jag gick hem till mamma och pappa och hämtade min cykel. Som jag väl lämnade där i torsdags eller nåt..can't remember.
Jag tänkte cykla en ringled på 6 km för att om möjligt kanske bränna bort en ferraribil eller två. Fast jag vet ju inte hur man räknar kalorier och förbränning över huvud taget. Så jag kände mig urduktig när jag faktiskt kom hem och hade cyklat två varv ringleden runt istället för ett..
Så därför smaskade jag i mig en kopp grönt te samt ett fullkornsdigestive och två fullkornssmörgåsrån med ost på.....

Humhum...
Kommentera 22 st

Nya smycken, semesterplaner och jobbkris

2007-06-24 | 19:34:26 | Smyckesdesign,

146310-1746


Lite av dagens pysselochdesignsamtavkopplingsresultat;
*Ett par örhängen
*Ett halsband - hängen i kedja
*Tre armband

Annars har jag och Stefan faktiskt planerat stora delar av hans semester idag..i och med att jag inget jobb har utan ju är egen företagare..som inte kommit igång med verksamheten än i och för sig ty Bolagsverket inte godkände mitt företagsnamn och Skattemyndigheten inte behagar svara....så är ju jag ganska så semesterlös fast har semester ändå...typ. Och ganska så jäkla inkomstlös med för de delen....
Så glöm inte -- Mina smycken är till salu! Och glöm inte köpa nåt i min webshop! Eller om ni vill anlita mig för nåt annat design-foto-illustrationsjobb....p-p-p-please!

I alla fall har vi nu bokat
* 10-11 juli Göteborg. Hotellnatt + fotbollsmatch + shopping ( hoppas jag)
* 18-20 juli Österlen. Krog/vandrarhemsboende tillsammans med mina föräldrar
* 23-26 juli Stockholm. Lånad lägenhet..Museum? Grönan? Shopping?
* 7-8 augusti Stockholm. Nine Inch Nailskonsert samt hotellnatt
Kommentera 24 st

Softa sunday

2007-06-24 | 14:38:13 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1745

Min lilla Gothgirl...hihi. Jag tycker om Henne.

Soft söndag hittills.
Frukost vid tio, sen lite irritation visserligen när jag tappade ena linsen och inte hittade den och fick öppna ett helt nytt par. Efter det promenad med mamma.
Jag har suttit och pärlat och skapat nya smycken - bilder senare och nu har jag solat solarium - mamma bjöd!

Lite oroskänslor i kroppen dock över framtiden..pengar pengar pengar..varifrån nästa gång? När? Alls? Inte?
Well Well..får fortsätta med pärlandet..det lugnar nerverna.
Kommentera 31 st

Sagan om midsommar

2007-06-24 | 10:46:11 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1743



Manus: Anna Larsson
Text: Anna Larsson
Foto: Anna Larsson
Medverkande: Anna Larsson
Kommentera 11 st

The dress of midsummer's eve

2007-06-24 | 00:13:03 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-1742


Jag är så himla jäkla otroligt totalt helnöjd med klänningsfyndet jag shoppade på Lindex på Midsommaraftonen som också fick bli festoutfiten den kvällen. Jag hittade den alltså på ett reaställ med barnkläder och den kostade endast 49:- vilket ju är löjligt billigt för en klänning jag känner är ett av årets bästaste köp och som jag kommer använda flitigt i sommar och variera med olika accessoarer. Jag kände mig faktiskt snygg, kvinnlig och fin i klänningen. Och min make-up för kvällen var också lyckad tycker jag. Jag mådde bra...Tack Tequila Rose!

Igår matchade jag den med en kitschig guldlänkskedja runt halsen - som jag haft sedan barndomen i smyckeskrinet. Det guldiga förhöjda bara min eventuella solbränna samt det turkosa i klänningen samt den turkosa YSL-ögonskuggan.
Jag hade även den bruna jackan i fejkskinn ifrån H&M som väl också får räknas som ett av årets toppköp. Inte ens 300 kronor gav jag för den.
Dessutom hade jag då turkos leggins samt mina älskade Topshopskor jag köpte i Stockholm för snart ett år sedan..som får räknas till ett av de allra bästaste köpen genom tiderna för mig.

My God I love those shoes.
Kommentera 14 st

Svull de luxe och re-la-la-la-laxa!

2007-06-23 | 20:07:50 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1740


Några bilder ifrån gårdagens modsommarfirande...

Nu har jag svullat i mig en fullkornspizza ifrån pizzerian med hur mycket flottig ost som helst  på. Gorgonzola, paprika samt champinjoner dessutom. En cola light, en påse lösgodis och Modette har också inhandlats.. Svull de luxe!

Men jag funderar på att gå ut och gå en andra promenad nu...känner mig som en spädgris här i soffan med spänd, varm buk och jag grymtar och puffar lite då och då.

Vi åt pizza med mina föräldrar, Stefan lyckades vakna till liv och masa sig bort till Bävern, där jag spenderat mestadelen av dagen och fått besök av vänner samt bror och hans hund. Hihi kändes precis som under tonåren när kompisar och så kom hem till mig och vi satt på altanen och mamma serverade fika och gottigheter och pappa försökte komma med halvtaskiga och halvsnuskiga skämt för att visa sig som en cool pappa.
Mina föräldrar är mysiga.
Kommentera 20 st

Midsommardagen..efter..

2007-06-23 | 15:05:56 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1741


Min senaste illustration/karaktär...en liten Gothgirl jag blivit förtjust i..blir nog fler bilder med henne framöver....


Tar det lugnt idag..sitter i Bävern och har fikat med Nettan..mamma och pappa kom percis hem med lite roliga pryttlar och saker ifrån Ullared.
Snart kommer Christian och Lotta förbi för nästa fika...
Sen kommer Jonas - brorsan..då ka vi motionera hade vi tänkt..*rap und urk*..
Men först - macka och vattenmelon..

Vad gör ni denna midsommardag? Fortsatt fest? Baksmälla? Pizza - och godissvull? Jordgubbstårtakalas?
Kommentera 14 st

med chipssmulor och stelnad grädde i skålar...

2007-06-23 | 10:18:26 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1736
En ny illustration..Gillar du den? Tja den går att få på t-shirt..som kort..som tavla..you name it..kolla shopen


Tja vad kan sägas om Midsommaraton 2007 mer än att den var BLÖT?

Jag och Stefan förflyttade oss under eftermddagen från hemmets lugna vrå till ett annat hems lugna vrå - mina föräldrars hus, fast utan några föräldrar i det. Men väl fyra katter som ville fira.
Vi satte upp en provosorisk musikanläggning på altanen bestående av en lite stereo, en sladd och Stefans Ipod. Jag hällde i mig en och en halv stark Tequila Rose medan pojkvännen min svor...

Vi grillade och tittade på spöregnet, vi drack och drack och drack och pratade musik och annat medan vi lyssnade på Thin Lizzy, Iron Maiden och annat bra.

Men vid halv elva -elva böjade det kännas lite "tomt" med bara oss två så då bjöd vi in oss på en fest på andra sidan stan där min bror befann sig. Så vi traskade iväg i regnet med en ölkasse och när vi nådde fram var festen i full gång...Inte..ja hos grannen ja, men inte där vi skulle vara..där var det ganska folktomt, med chipssmulor och stelnad grädde i skålar...men vi satt ändå där ett tag innan Stefan, jag, brorsan och han kompis Ola begav oss till den där lokalen Stefan har tillgång till med diverse musikinstrument.
Vi skulle midsommarjamma lite granna.

Jag avlägsnade mig efter ett tag då mitt öga plågade mig av allergi och linsen ville inte sitta kvar . Gick hem, gjorde mig en kopp te och somnade skönt med filt i soffan...men vaknade av att Stefan ringde och bad mig komma ner till porten och släppa in honom. Ty han, ja han hade låst in hem,-jobb,-cykel samt lokalnyckeln i lokalen.
Vilet inte var lät att få honom att begripa..det lille fyllesvinet.

Jag mår prima denna morgon, ok kanske lite darrhänt men men..nothng I can't handle. Ska bli kul att se hur Stefan hanterar denna lördag...eller näe..det kommer inte att bli kul alls..
Kommentera 9 st

Let the midsommarfestande begin!

2007-06-22 | 14:51:47 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1735

                                                                                " Svensk Midsommaridyll"


Ja, så kom då äntligen en ny illustration med det lilla paret..Svensson kallat i min shop.
Och vad passade väl bättre än att låta detta "lite som par kan vara mest i allmänhet" också fira en hederlig svensk midsommar med öl och regn?

Nu ska jag öppna en rosa Bluebery Low Calorie cider...och jag som inte ens gillar cider...Men jag gillar inte regn påmidsommar heller...så det så.
Kommentera 18 st

Midsommarshopping och inför-outfit

2007-06-22 | 13:29:47 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-1734


Hittade en kjol jag glömt att jag köpt, fast det bara var några veckor..kanske en månad sen jag köpte den..en svart puffig sak ifrån H&M...Lite väl kort egentligen för att jag ska vara bekväm..vet inte hur jag ska sitta liksom..eller gå för att få benen att se spända och fasta ut i den istället för att lårfläsket centrifugerar runt lårbenet...typ...
Ialla fall býtte jag om till jeans efter att bilden togs ty det var lite väl jobbigt och kyligt att cykla iväg hem till föräldrarnas hus för att mata katterna i kjolen...
T-shirten på bilden är ännu en ifrån min shop  fast även på denna har jag klippt bort kragen/halsringningen för en sliten rockig look..med det älskade lilla Svenssonparet.
Skorna är ifrån Din Sko - fyndade för 50 kronor.

Och på tal om fynd och 50 kronorsaktiga sådana så "råkade" jag gå in på Lindex...ja jag tycker att det är så mysigt med helgdagar då butiker ändå har specialöppet och dessutom hade rean startat. Jag tänkte ju liksom då att i och med att vädret är kasst och en tunn skir klänning som jag tänkt ha (? öhh näe) skulle bli alldes för kallt..kanske jag kunde fynda en långärmad lång tunika och något snyggt skärp.

Istället fann jag en turkos skir, volangchiffonklänning i från barnavdelningen för 49:-....Och precis när jag stod i kassan erinerade jag mig att mamma lämnat kvar en Lindexrabattcheck på 50 kronor innan hon och pappa åkte iväg...en rabattcheck jag mer än gärna fick utnyttja då jag igår visst nämnde att jag hade sett en mörk denimklänning för 199:-...
Så jag hoppade på cykeln, hem och hämtade checken i Bävern och tillbaka till Lindex.
Det blidde även ett par turkosa glansiga leggins...ja en kall sommardag som denna då jag gärna vill bära klänning får jag väl tänja på legginshatet...

146310-1732

Kommentera 13 st

Du vågade inte bryta trenden..Så totalt icke oväntat

2007-06-22 | 10:16:29 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1731


Regn Regn regn, mulet och blåsigt...Välkommen Midsommar 2007, du är precis som alla andra års midsommrar före dig. Hade varit kul om Du vågat bryta trenden lite granna, typ bjuda på lite solsken, ha en blå himmelsaura kring dig och sprida sköna varma vindar och en klädlust som inte innebär grå stor hoodie, strumpor och långbyxor.

..menmen, du kanske kan tänka på det tills nästa år?

Skit samma, nu ska jag äta frukost , de högklackade sandaletterna skall icke bytas ut mot varmare eller vattenavisande skor, klänningen ska täcka min kropp fast axlarna ska vara nästintill nakna.
Jag ska sitta på mina föräldrars altan och dricka ikapp med det fallande regnsmattret - KLUNK KLUNK KLUNK. Jag ska dansa och svassa runt med martiniglas, rödtjut, en kall bira och Tequila Rosen ska flöda..allt till tonerna av Thin Lizzy, Tori Amos, Judas Priest, White Stripes, Oasis, Kiss, Bad Brains, Iron Maiden, Tyskarna från Lund, Cathedral, Weeping Willows...med flera med flera...

SKÅL!
Kommentera 14 st

börja tidigt och vara härligt lullig hela dagen

2007-06-21 | 22:08:21 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1730


Har suttit i Bävern några timmar och pysslat om katterna lite granna och ritat mycket granna..teckningar. Dock inte den här ovan för det är en till av dom jag pillade med i Illustrator igår.

Nej i Bävern har jag hittat på en ny liten karaktär samt gjort en ny illustration av det älskade lilla paret - som heter Svensson i min shop.

Jag tog en cykeltur också..ringleden runt. Det var skönt, onda ögat till trots..fan också, fattas väl bara att vageln svullnar än mer och jag ser heldum ut imorgon på midsommar...Å andra sidan ser det ut som att det bara blir jag och Stefan som sitter i mina föräldrars hus, helt själva. Grilla lite, lyssna på en hel del musik och dricka alkhol. Jag ska börja tidigt och vara härligt lullig hela dagen...och när man är lullig har ju synen ändå tendensen att vara aningen luddig..eller är det minnet?...Så en vagel kanske gör varken till eller från i det tillståndet...
Kommentera 12 st

Halvblind och helmätt..

2007-06-21 | 18:42:33 | Foto/Fotografering,

146310-1729


Här är bilder på dagens inmundigade gottigheter...mumma..
Frukosten i Bävern med mamma i morses samt den urgoda dinkelpizzan jag bakade förut...bidde inte en smula över på tallriken, jag glufsade friskt. På min pizza valde jag att ha krossade tomater med chilismak, körbärstomater, oregano, grön paprika, champinjoner, kronärtsskocka, rödlök, riven ost och gorgonzola med lite grekiskt sallad bredvid.

Nu är Stefan iväg och rollspelar och jag vart lite rastlös efter maten..försökte mig på en andra promenad idag men gick kanske bara tre km högst då ögat svullnade igen på grund av en otäck vagel, gult klet och rinnande tårar...Mötte mina svärföräldrar i ögonbevärsmisären som nog tyckte jag såg aningen konstig ut..lite som KarlAlfred med ena ögat stängt...stannade inte och pratade med dom utan skyndade hem till brorsan och hans flickvän som fick skjutsa hem mig...
Så här sitter jag, halvblind och helmätt...

Åhh en godispåse!
Kommentera 11 st

roliga saker och pryttlar - förbryllande förnödenheter

2007-06-21 | 15:15:11 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1728


Satt lite igår kväll och försökte illustrera i Illustrator..detta är ett av "verken" jag gjorde...
Jag gillar den på nåt sätt..även om jag inte riktigt begriper varför jag gjorde den..haha.
Fast det är, för mig, ett knepigt program som kräver mer tålamod än vad min allergibesudlade hjärna och kliande ögon för tillfället har ork med..så jag föredrar nog penna, papper och kamera ett tag till.

Vid lunchtid vinkade jag av mamma och pappa på deras garageuppfart och önskade dem en glad midsommar på kusten. Fast de skulle åka till GeKås/Ullared allra först idag innan de påbörjade campinglivet..skickade med en liten lista...Pärmar, fotoalbum, godis, duschcreme, rakskum...och så "roliga saker och pryttlar"..min bror såg lappen och blev förbryllad över det där med saker och pryttlar..men min mamma, hon vet precis vad det är.

De hade förresten inte hunnit åka mer än en kvart innan de ringde ( första gången) med en oro om att de glömt stänga ett fönster.

Har hunnit med en lattefika på stan med brorsan nu på tidiga eftermiddagen samt köpt ett lager ögondroppar på Apoteket.
Nu ska jag strax börja tillaga egna dinkelpizzor att överraska Stefan med när han kommer hem ifrån jobbet.
Mums!
Kommentera 10 st

80'smovie - Pretty in Pink, The breakfast Club"feeling outfit

2007-06-21 | 11:08:54 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1726

Mn dagens outfit har fått lite "80'smovie - Pretty in Pink, The breakfast Club"feeling över sig med kritstrecksrandig kavaj, uppkavlade jeans, pumps och stor t-shirt.

Det var en god frukost i bävern med jordgubbar, ostmackor,yoghurt,juice, ägg och te. Efter världens allergiattack - därav the puffy face på bilderna här ovan, så gick jag ut på den nu mer sedvanliga morgonpromenaden med Karin.

Systembolaget efter det,  öl och en Martini inhandlades, en flaska Tequila Rose har jag fått i present av mamma och pappa...och tur är det att jag har alkohol ty jag fick precis besked från Bolagsverket att mitt företagsnamn jag ville ha inte blev godkänt ty det kunde blandas ihop ett företag X vars namn inte alls liknade mitt..
Så nu måste jag gnugga hjärnknölarna igen...med klirr i glaset bredvid..

Dagens outfit
* Kavaj, köpt av nån torghandlare för 60 kronor
* T-shirt, egen design
* Jeans,
ONLY, Vero Moda
* Pumps, Skopunkten
* Väska, Lindex
* Armband, Egen design
Kommentera 12 st

some sort of carrie outfit I would carry

2007-06-21 | 07:39:00 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-1725


Vädret är så förbannat tråkigt och grått med regn och moln denna morgon att jag känner för färg, mönster och crazy matchning...som fått inspirera och ge upphov till denna morgons önskeoutfitskollage.

Kläder, skor och accessoarer kommer ifrån Patricia Fields webshop..och tja..ja det känns lite som en Carrieoutfit tycker jag. Fast illustrationen är min egen naturligtvis!

Nu ska jag cykla bort till Bävern och äta frukost med mamma och pappa och säga hej då till dom innan de sticker ill kusten för tt fira midsommar..vilkt innebär att jag är hus- och kattvakt!
Kommentera 11 st

Låren som Gud glömde

2007-06-20 | 21:27:56 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1724


Så här ser en t-shirt ut med en av mina illustrationer..det älskvärda lilla paret.
Detta är en t-shirt jag fick som prov för nån månad sedan och jag testade helt enkelt att klippa/riva bort  halsringningen på den idag ...Den är skön och luftig denna kvava sommarkväll.

Annars är denna bild lite "ångestframkallande"..jag har inget smink alls..hmm har jag visat mig utan smink sen 1998? Haha och så ser ni här varför jag egentligen inte bär kjolar och klänningar som slutar ovanför knäna...Mina lår är typ Låren som Gud glömde..Är det något jag verkligen har komplex för på min kropp så är det mina korta fläskiga taxben som verkar vara helt immuna mot all sorts träning...

De ser ut som köttfärslimpor...gropigt knöligt löst potatismos...de ser ut som bångstyrigt, ulligt, fluffigt, geggigt sockervadd där man nånstans långt där inne under alla lager kan ana nån typ av pinne kallat ben..
Kommentera 26 st

Summerlovin'

2007-06-20 | 19:06:53 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1721


Fan vad glad jag blir bara för att det är sommar..för att det är juni och grönska. För att det är varmt och man kan gå barfota eller i högklackade sandaletter över kullersten och gator. För att ma kan sitta ute i solen och fika, för att godis smakar godare, för att kläderna är roligare och hela världen är klädd i färg. Blommorna som blommar och humlor som surrar och syrsor som spelar. Katterna som vältrar sig på garageuppfarten och svetten bakom solglasögonen.

Torghandlarnas färgglada varor, färska grönsaker och svenska jordgubbar. Rosor som är skönheten självt och porlande vatten i bäcken. Molnen är som bomullstussar på himlen och med dom tar jag ort sminket. Huden får andas och blå blå vindar och en stor stark i glaset.  Cream Crackers och philadelphiaost, ärtepungar som krasmar och kripsiga salladsblad. Vattendroppar från nyskäljda vindruvor och ett evigt gott sörplande av vattenmelon. Tekopp efter tekopp och is som klirrar i drinkarna. Parasoller på balkongen coh paraplyer i tequila rosen. Eld i grillen och hetta mellan oss.

Brunbrända axlar och gyllene hår. Rosa naglar och blanka tår. Bikiniränder och rpickar framför ögonen, bländad av solen och svalkande lemonad Pocketböcker i gröngräs och sandaler i grus. Sandkorn som doftar kokos och tropiska feelings. Vita lakan och röda smultron. Mjuka glassar och hårda partynätter till fyra på morgonen. Sakta går man hem i soluppgång och säger godmorgon till stadens ljus.
Kommentera 12 st

On a shoppingspree...på Kvantum.

2007-06-20 | 15:36:29 | Foto/Fotografering,

146310-1720


Min lunch  kaffemedvarminimjölkochkanel samt en Naturdiet Kanelbar. Dessutom ett montage av min lunch och enkvällsvybild jag tog inatt ifrån balkongen.

Nu har jag varit och storhandlat på Ica. Fyra pappkassar fyllda med sexpack öl, smågodis, chips,gurka, guacamole,tortillabröd,gorgonzola,majs,bönor,coca cola, keso, lattedrinkar, lupinfrön, kronärtskocka, tomater,tacosås,pepparbiff,entrecote,kebabsås,riven ost,krossade tomater,sallad,kryddor, vattenmelon, avocado,bacon, creme fraiche, apelsinjuice, paprika, potatissallad, yoghurt, fullkornssmörgåsrån, rapsolja, marinad, rödlök, vindruvor,cashewnötter,tuggummi,pesto ...ja det var väl det hela..
Kommentera 15 st

Woohoo! What a week of music!

2007-06-20 | 12:54:20 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1719


Min senaste illustration, inspirerad av sommaren alla färger och krumelurer.

Gick promenad förut, 6 km, alldeles själv idag...promenaden kryddades mest av ett hiskligt nysande som fick mina revben till att värka och alldeles täptt blev jag. Sabla allergi till att försöka förstöra sommarhumöret!
Men den lyckas inte. Ha!

Stefan fick stort paket med posten idag, som jag lyckades hålla mig ifrån att öppna tills han kom hem ifrån sin lunchrast..i paketet var det två skivor till mig!!
Oasis
samlingsgrejs med dvd och bok och bounsgrejs  Stop the Clocks samt White Stripes nya skiva som släpptes i måndags!
Woohoo! What a week of music!

Dessutom har han nu lämnat sin plånbok hemma för mig att gå och storhandla med...mat visserligen inför midsommar..men ändå..känns ändå lyx, hihi.
Kommentera 10 st

önskeoutfitskollage - Kyss mig i röven Johannasmycke

2007-06-20 | 08:59:35 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-1718

Var ett bra tag sedan jag gjorde något slags "önskeoutfitskollage" ty det svämmar över och räcker med sådana i blggvärlden egentligen och många gör det så mycket bättre...
Men nu kände jag mig inspirerad att göra något själv igen utan caprikorta leggins, midjemagkorta t-shirts, utan ett enda topshopplagg och inte ett enda Kyss mig i röven Johannasmycke..eller vad de nu heter..

Tycker det dessutom är så uppseendeväckande hur stort det blivit det senaste att ha läderarmband och remmar runt handlederna och att stoa designers tjänar multum på något som funnits i varenda sexleksaksbutik i åratal och för en bråkdel av designersumman...Fast det kanske är mer rumsrent om det står Versace eller Gucci på Bondagearmbandet än om man köpt det på typ Extreme Restraints eller nåt..

I alla fall, dagens önskeoutfitskollage består av..ehhh ja jag kanske ska vara ärlig..jag gör kollaget för att helt enkelt rättfärdiga det Ellosköp jag gjorde igår kväll av skorna och klänningen i kollaget..för att se hur jäkla snygga de är tillsammans och tillsammans med annat....
Ok, dagen önskeoutfitskollage består av

* Klänning, Ellos
* Skor, Ellos/Josefssons
* Väska, GoJane
* Solglasögon, Urbanoutfitters
* Olika halsband, Urbanoutfitters
* Akvarellmålningar, av mig själv - Anna Larsson
Kommentera 12 st

shoes, lips..lipstick and nailpolish

2007-06-19 | 22:46:55 | Foto/Fotografering,

146310-1716


Fortsätter leka i photoshop/illustrator med att blanda foton och illustrationer för att få fram möjliga t-shirt prints till min shop.
Vad tycker ni om dessa motiv? Har tagit ett foto av skorna,nagellacket,läppstiftet och en ask tillsammans med en illustration av en mun.
Bu Bä, Bra ,Blä?

Det är jäkligt roligt att sitta och göra massa versioner, bara ändra smådetaljer för att få en helt ny bild och så vidare.

Och om ni inte finner det motiv i galleriet på shoppen ni kanske sett i bloggen och vill ha upptryckt så är det bara att hojta..Allt går att ordna!
Kommentera 14 st

för övrigt för öron

2007-06-19 | 21:33:45 | Smyckesdesign,

146310-1715


Två par örhängen jag gjorde igår, men aldrig visade.

...för övrigt är smågodis....GOTT!!
Damn!
Kommentera 10 st

Anna Larsson - Anna Nicole Smith

2007-06-19 | 18:57:32 | Foto/Fotografering,

146310-1714


Lite bilder ifrån dagen som hittills varit..som hittills varit en bra dag..haha precis när jag skrev det hördes Stefan från köket " Fuck Off"..fast inte åt mig utan åt dammsugaren..

På bilderna syns min goda frukost - jordgubbar, yoghurt och knäckemacka med ost..jag satt på vardagsrumsgolvet på ett vitt lakan och badade i morgonsolskenet som strålade in igenom fönstren..en liten picknick för mig själv.

Den goda smaskiga lunchfikan med en väldigt god latte och än smaskigare chokladboll..åhh vad jag har svårt med den politiska korrekta benämningen på chokladboll..vill ju alltid säga det där förbjudna på N....

Mina jeans och mina skivköp är också med på bilderna...
Bästaste låten just nu - Winter, med Tori Amos

Gick dagens andra ringled med mamma förut..efter att jag sålt fler vykort i en affär och efter att mamma lyckats slå sönder en liten vas i en annan affär som jag inte fick nåt sålt i...Haha, det var helt tyst i hela blomsteraffären när ett KRASCH hördes och sedan mammas skrattande " HIHI det var JAG!"

Under vår promenad pratade vi som vanligt om allt mellan himmel och jord och vi kom in på en människa som antingen är i himlen nu..eller nere i jorden..Anna Nicole Smith..
Mamma sa att igår när vi gick runt och sålde vykort och hon stod en bit bort och observerade mig slogs hon av hur naken och fin jag ser ut.." Som en oförstörd Anna Nicole Smith"....
Ovanlig och oväntad liknelse tycker jag..som jag blev glad över.
Kommentera 14 st

En känsla av att vara ett vi

2007-06-19 | 13:57:52 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1713


Lite halvtaskigt photoshopmontage av tre bilder..men jag gillar det ändå.

Så här ser jag alltså ut idag
* Marilyn Monroe Tee, Vero Moda
* Jeans, Topshop
* Stora solbrillor, Lindex
* Tygkasse, Min shop
* Svarta höga sandaletter som ej syns på grund av på tok för lång byxa, Topshop
* Massa tunna silverarmband, H&M kanske?

Det var en mysig utomhusfikalunchdate med älsklingsStefan. Vi satt på uteserveringen på Julius och åt varsin macka - jag en GI-fralla md groddar, ost, sallad,gurka och tomat. En latte och en Cola light samt en stor chokladboll...är man på mysig lunchdate så är man..då räknas kärleken - inte kalorierna!

Efteråt, innan Stefan cyklade tillbaka till jobbet gick vi in på Simons där jag köpte på mig 4 skivor...ja för jag är en sådan som fortfarande älskar att ha och köpa skivor och inte ladda ned allt eller ha det mesta i datorn.
Tori Amos, Unleashed, Tyskarna från Lund och The Soundtrack of Our Lives var vad jag köpte.

Vi såg även en Ozzy Osbourneskiva som StefanDarling kommenterade med " Åhh den har VI inte"...
Tänk, att efter tre års förhållande + något års velande fram och tillbaka ( från min sida)  huruvida ett förhållande skulle ta form eller ej.. Ja, tänk att man då, först då faktiskt kan bli så paff och glad och helt uppslukad över att höra att man ingår i ett "VI"...Och det i en sådan banal sak som en skivas innehavande eller...Men Stefan äger ju en 500 skivor minst..så att höra att man ingår i den skivsamlingen...
Ja det är stort.
Det är kärlek...
Kommentera 18 st

A possible new tee design

2007-06-19 | 11:13:30 | Foto/Fotografering,

146310-1711
Sitter och designar nya möjliga tryck till t-shirts och annat i min shop.
Fortfarande inne på kattmotiv..hihi mjau mjau.

Underbart väder ute idag - sol och varmt, även om det poppar upp lite moln här och var.. schas iväg!!
Promenaden med Karin var i alla fall lång och skön. Vi stannade till vif kiosken för att se om de ville köpa in mina vykort och det ville dom! Det ville även Statoilmacken. Så motion, nytta och karriär i ett.

Vi var också förbi Stadshuset där det var en enda röra om vem eller vilka jag skulle prata med. Från receptionen fick jag rådet att hopppa på nån, när jag hoppade på nån hänvisade denne mig till rummet bredvid, som i sin tur trodde att jag bad henne köpa för privat bruk och inte kommunens. När det missförståndet retts ut blev jag hänvisade till ett rum två dörrar bort och den personen hade ingen aning alls.
Jisses!

Nu ska jag ta en quick shower för att sedan luncha ute med Stefan - MYS!

Kommentera 16 st

Said and Done

2007-06-19 | 08:31:33 | Foto/Fotografering,

146310-1710


Ahh äntligen är det solsken ute igen när man vaknar och kliver opp. Hoppas det kan hålla sig så nu, är trött på att vakna till grådassighet och regnhot.

Den här buketten med blommor - vallmo och prästkragar och nåt mer...(är inte så haj på blommor) plockade mama i Morfars trädgård igår när vi hälsade på och jag visade mina Tidaholmsvykort.
Jag fick buketten av mamma som tyckte att jag skulle fotografera den..said and done - nu har jag fotograferat av den..och det blev ju blommigt, somrigt och härligt !
Vasen på bilden är en av de inredningsprylar jag köpte den där varma fredagen i Skövde med mammi..kom på att jag glömt visa upp vad jag köpte då...

Men nu ska jag gå morgonpromenad med Karin.
Kommentera 7 st

Allt är inte guld som glimmar

2007-06-18 | 21:35:02 | Foto/Fotografering,

en del är fina pärlor och stenar ..

146310-1708



Jag tycker att pärlor och stenar och prismor i mängder och tillsammans är jättefint..ljuset,färgerna, skimret,mönstren..skatterna...
Jag fotograferade en av mina överfyllda glasburkar...för jag tycker pärlor är finast i glasburkar..det ser ut som godis..fast lyxigare. Det är snyggt att ha framme som en del av inredningen eller göma lite i skåp och lådor och låtsas att det är en hemlig gammal skatt, som bara du vet om..

Blev nöjd med fotoresultatet.

146310-1707
Kommentera 18 st

Jag säljer staden tusen gånger om

2007-06-18 | 18:38:26 | Foto/Fotografering,

146310-1706


Har varit runt hela eftermiddagen och sålt mina Tidaholmsvykort - över tusen stycken har jag sålt och så ska jag återkomma till vissa ställen imorgon samt gå till dom som hade stängt.
Skitkul rent ut sagt att få beröm och "åh och ahhh och Åh vad fina och Oj vad duktig du är!"
Kände mig lite karriärsaktig minsann.

Till lunch åt jag en stor fruktsallad med lite drickyoghurt till - mummigt.
Fast nu, nu är det dags för kvällsmat ju!

Matvrak som jag är , hihi.
Kommentera 17 st

Girlfriends

2007-06-18 | 14:54:06 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1705


När jag och Karin var ute och gick imorses så diskuterade vi filmen Stand By Me - som ju är en underbar film,baserad på en bok av Stephen King.
Vi sade och tyckte båda två att slutrepliken av berättaren är särskilt fin..och nu minns jag inte exakt ordagrannt och tänker därför inte citera men han konstaterar i alla fall att han aldrig haft så bra vänner i livet som då ha var tolv år gammal.

Berättaren - spelad av Richard Dreyfuss, som är i vuxen medelålder, återberättar en historia om sommaren då han var tolv år gammal och begav sig ut på äventyr med sina tre vänner. Det är en delvis tragisk och mörk film/historia, men också en historia om starka vänskapsband och om pojkar.

Jag har älskat den filmen så länge jag kan minnas och jag har älskat Karin, faktiskt ända sedan jag själv var tolv år gammal. Vi har haft våra svackor och grejer och några år av tystnad, men jag kan också, som i filmen, säga att jag inte fått någon liknande vän som den jag fick när jag var 12 år...
Fast till skillnad från filmens karaktärer, så är jag och Karin fortfarande vänner. Hon är min bästaste.

Sen fick jag Li, när jag var 22 år gammal..som ju är min Lovely vän med.
Och naturligtvis Christian..som jag fick när jag var 16.
Kommentera 11 st

Cats

2007-06-18 | 11:28:22 | Foto/Fotografering,

146310-1704


Hmm verkar bli något sorts tema i bloggen idag..på katter. Hittade dessa små sötnosar nä jag letade igenom mina pärlburkar igår när pysselpärltagen satte in..
Det är små katter att använda till scrapbooking, men jag funderar på att sy fast några på en av alla de vita toppar som har otvättbortbara kaffe,-pastasås,-te eller andra sorters konstiga fläckar på sig.
Fast imorses fick katterna agera rekvisita och modeller till min frukost bestående av kaffemedvarmminimjölkochkanel samt en Nutrilette Browniebar..hhmm känns som en evighet sedan jag åt och drack just dessa saker...Varit mycket bubbar och frukt det senaste.

Jag gick och solade i 25 minuter och när jag reste mig var jag så svettig att det rann droppar längs hela ryggen..det tyckte jag var härligt...
Kommentera 10 st

Always a pleasure a Strawberrywar

2007-06-18 | 10:08:28 | Foto/Fotografering,

146310-1698

Sitter och leker lite i photoshop och illustrator med foton och illustrationer...min älskade katt Puck skulle göra sig bra som ett tryckt motiv på en vit Tee...till min webshop.

Har gått en morgonpromenad i regnstänk med underbara Karin - always a pleasure. Samtalsämnena har ingen hejd! Hihi.

Sedan köpte vi jordgubbar av den försäljare som sitter under ett parasoll utanför Ica. Idag kostade en liter 25 kronor. Förra veckan fick man två liter för 45 kronor , veckan innan det en liter för 28 kronor...Förstår inte denna prisjojogrej riktigt.
Idag hade det dessutom tillkommit änu en försäljare med parasoll och bord bara 3 meter därifrån..fast hon tog 30 kronor litern...Vore ju kul om de började hesta varandra till att sänka priserna för att slutligen utbryta i et Strawberrywar.

Funderar på att gå och lägga mig en stund i något solarium någonstans, för det är ju så osoligt det kan bli ute...Men Scchhh - don't tell Stefan...han är övertygad om att sol och solarium enbart är cancerframkallande och inte alls själavälgörande...
Kommentera 7 st

Färgkaskader och smyckesbravader

2007-06-17 | 20:41:24 | Smyckesdesign,

146310-1697


Oj det fanns en hel del smycken på lager i lådan..jisses, jag var riktigt produktiv där ett tag...fast jag har ju sålt 5 gånger mer minst än vad som finns kvar så..hur mycket har jag gjort egentligen totalt ?

Tyckte i alla fall om att hänga upp alla armband, alla örhängen och alla halsband som fanns kvar - tyckte det blev fint ihop och färgglatt...Man mår ju bra av lite färg...men om inte solen och värmen kommer tillbaka bums så kommer jag ju snart ha förlorat den bruna tonen och vara  en färglös blekfis igen.

Hur har ni det med brännan?
Kommentera 23 st

Sommarkollektionen

2007-06-17 | 18:00:01 | Smyckesdesign,

146310-1696


Var ett tag sedan jag satt och pärlade, ja jag har egentligen inte ens gjort något alls på en eventuell sommarkollektion, vilket ju är dumt då vårkollektionen sålde ganska bra och att det nu kanske är dags att skicka med mamma smyckeslådan till hennes jobb...där de köpte och var som galna efter mina smycken förra sommaren.

Dessutom har mamma rätt - handarbete, pyssel och pill är bästa medicinen mot en orolig själ. Man slukas upp totalt av att designa och pilla och greja och fokuserar eventuell ilska och frustration man har på tänger och trådar som inte gör som man vill istället för att yttra det dåliga i självhat.

Har hittills gjort ett par örhängen och en ett dubbelradigt armband , denna söndagseftermiddag. Jag tycker att det de blev snygga/fina.
Testar dessutom här för första gången min företagslogga/företagsnamn.

Smyckena är till salu om någon av er skulle vara intresserad. Och om någon skulle vilja ha matchande halsband/armband/örhängen/vristlänk går det naturligtvis att ordna.
Kommentera 34 st

Störd och rubbad

2007-06-17 | 14:34:29 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1694


Känner mig allmänt förvirrad, orolig och i obalans idag..det liksom gnager i kroppen av oro och okontroll och jag har kommit till att hata den känslan.
Mina drömmar  mardrömmar yttrar sig mycket i detta vilket gör att min sömn är helt störd och rubbad och utan sömn..ja det är inte mycket som funkar då.

Känner hela tiden att det är saker jag glömt av, som jag missat, som jag borde göra eller redan ha gjort. Att jag missuppfattat saker att jag inte har kontroll..och jag är egentligen inte ett kontrollfreak.

Har gått promenad med mamma och fått kramar, tröstande och lugnande ord, en kopp te och chokladskukdelfin - åh maj gådd vad de är goda. Ehhhh? ChokladsKUKdelfin?? Jo jag tackar ja, det kan jag tänka mig är gott..eller va?
Det var faktiskt en ren felstavning..Jag menade en SKUMdelfin med chokladöverdrag..

Ni ser..utan sömn...

Men hjärnan fortsätter i alla fall att inspireras och bilder och ideér till nya motiv och möjligheter till Shoppen dyker ständigt upp.
Kommentera 9 st

Partyhardy feelin' goddamn!

2007-06-17 | 10:04:21 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1692


" Top Models ?!"
Gillar de här illustrationerna jag gjort, trots lite knäpa proportioner och stela ansiktsuttryck...det var roligt att rita och färglägga dom! Och kläddesignen har jag kommit på själv..eller jag har åtminstone inte sett några sådana plagg innan.

Gårdagskvällen spenderades i horisontalläge i schäslongsdelen av soffan tillsammans med te, te , te, Pirates of the Caribbean 1 på dvd, te, te, kex, penna papper, photoshop och Desperate Housewives på dvd.
Jag somnade invirad i filt till ljudet av regn och fulla människor där utanför fönstret.

Egentligen hade jag en Partyhardy feelin' i kroppen men jag kände mig allt annat än partyready när mina ögon konstant varar och rinner, jag kliade sönder ett par linser, geggigt och sönderkliat, snorigt och osminkat - not a pretty sight. Vet inte om jag är skitallergisk i år eller om jag även är förkyld eller om jag har nån slags ögonifektion eller vad..blä är det i alla fall.

Åhh vad det hade smakat gott med några kalla Tequila Rose igår..och idag....och en baksmälla hade suttit finare än geggiga ögon..

Nu ska jag äta vattenmelon och dricka te..känns lite detox så där.

Glöm inte kika in min webshop! Och har ni sett en illustration eller ett foto/bild här i bloggen som inte är med i shopens galleri bland valbara motiv, ja då är det bara att säga till, så ordnar vi det.
Kommentera 12 st

Dubbelduktigheter och flerfaldiga gottigheter

2007-06-16 | 20:31:57 | Egocentrerat&Vardagligt,


146310-1691




























Bilder ifrån dagen..



Jag har faktiskt varit så duktig att jag inte rört något godis ifrån Tom & Jerrypåsen...än...
Men jag har ätit en underbart god egenkomponerad pastasallad - och det istället för pizza som Stefan beställde. Alltså har jag varit dubbelduktig!

Eller nåväl, halvduktig..har druckit en folköl, småätit torkad frukt och så smaskat i mig en ännu mer nostalgisk grej än Tom&Jerry. Nämligen en Banana Skids! Har varit sugen på det i flera dagar och idag gick det inte att motstå det suget längre. Mm precis så god som jag mindes den ..och precis så "för mycket att det gott och väl räckte med en" som jag mindes den..

Dessutom gottar jag mig i Bretonkex...mumma!

146310-1689


Pastasalladen
*FullkornsGnocchi
*Ruccola
*Sallad
*Rödlök
*Majs
*Fetaost
*Gurka
*Körsbärstomater
*Soltorkade tomater
*Soltorkad tomatpesto
Kommentera 6 st

Lördagsgodis med Tom & Jerry

2007-06-16 | 15:34:20 | Foto/Fotografering,

146310-1688

Hihi tyckte detta blev ett härligt kollage av ett eget foto av godiset samt två egna illustrationer...blir glad.

Igår så fick jag en Tom & Jerry Lördagsgodispåse av pappa som blivit över efter att han ordnat något med den fiskeklubb han är med i.
Vilken barndomsnostalgi och vilken smart grej egentligen!
Även om jag mest åt Palle Kuling när jag var liten om jag skulle ha en "färdig lördgasgodispåse" istället för chips eller egenihopplockat smågodis..men den där katten och musen är verkligen åttiotal för mig.
Smart på det sättet att det är ju faktiskt en "lagom" portion godis, lite av varje, en minipåse Ahlgrens bilar, en lite Gott & blandat, några colaflaskor, en tablettask och en klubba....det enda som saknas är  MASSVIS med choklad...men det går ju köpa till själv..fast humhum..då kanske smartheten och den "lagommängden med godis" försvann ja..

Gick ytterligare en Ringled förut, fast utan Karin men med mamma, brorsan och hans hund Lex istället. Så nu har jag promenrat 1,2 mil idag...så MASSVIS med CHOKLAD är välförtjänt...fast humhum då kanske nyttan med motionen försvann ja...

Undrar hur det kommer gå för min shop..
Kommentera 10 st

we could be heroes..just for one day

2007-06-16 | 11:02:35 | Foto/Fotografering,

146310-1687

" Ljuvliga sommardag"


Äntligen Lördag förmiddag igen! Jag älskar ju lördagsförmiddagar och det blanka oskrivna blad - allt är möjligt som jag tycker att lördagsförmiddagar erbjuder.
Det är sommar och sol ute och jag vaknade tidigt efter orolig sömn och allergi. Fick sms från bästaste Karin och klockan nio gick vi ut på långpromenad i ett väldigt tyst , men vackert Tidaholm.
Klockan tio när vi åter var inne i stan igen så var torghandeln i full gång - stånd med gröna växter, färska grönsaker och polkagrisstänger.

Nu sitter jag i min underbara nya sköna soffa, äter jordgubbar och vattenmelon och torkad blandfrukt. Dricker islatte och tittar på reprisen av Heroes tillsammans med Stefan...

Och vad som gör denna lördagsförmiddag än mer "magisk" denna vecka är ju att jag har vaknat och har min egna webshop!
Kommentera 10 st

Jag har en egen webshop!

2007-06-15 | 22:20:23 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1686

Oups oups oups...hur gick detta til egentligen?
Att jag, Anna Larsson, nu helt plötsligt är omnämnd som konstnär, grafisk designer , på väg att starta och bygga upp ett eget företag och nu, sen en halvtimme tillbaka i tiden har en EGEN WEBSHOP?

Jisses..

Shoppen kommer allt eftersom att byggas ut med fler produkter och möjligheter och motiv.
Vi väntar fortfarande på prover på en oversize tee t ex.
Just nu går det att beställa alla bilder i galleriet som tryck på affischer, vykort, kort, canvasväv samt tygkasse.
Den t-shirt som finns tillgänglig just nu är en alldeles vanlig standard t-shirt, som kommer allt mer just nu inom modevärlden vad jag kunnat se. Tar man den i större storlek funkar ju även den som en oversize t-shirt och snyggt med rep eller skärp i midjan eller leggins under tillsammans med höga klackar i sommarnattens partyn och grillfester.

Hoppas Ni finner något Ni gillar , till er själva eller till någon annan!
Kommentera 27 st

en massa dagens och snart öppnar shopen!

2007-06-15 | 20:56:52 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1685

Jag och saker jag gillar idag...
Katten Tyko.
Jordgubbar med Yoggi Delikatess
Kolasmak
Dagens middag - vegeostschnitzel, potatissallad, soltorkad tomat och grekisk färdig salladsblandning.

Spenderade även eftermiddagen med ljuvliga Karin. Jag låg i en solstol i Bävern och hon kom dit och satt i skuggan bredvid och vi åt bubbar och drack coca cola. Sedan tog vi en cykeltur och sjöng för våra fulla små halsar - När vi gräver guld i Usa samt Ronja Rövardottertemat.

Sen hade vi planer på att helt sonika gå in i någons trädgård där det pågick studentfirande och låtsas känna den lille studenten och se hur länge de kanske gick på det hela eller vart totalförvirrade och vi kunde hålla masken..men vi struntade i det.

Min bror kom på besök och fixade lite på min dator..eller med min dator rättare sagt..Stefan låg och sov i soffan bredvid. Så sött.

Efter att Stefan och jag handlat gottigheter på Ica och lagat mat kom Mammi förbi som varit i Stockholm igen. Jag fick en liten liten liten minichokladask och en Kanebo Silk Performance Mascara - den bästaste mascaran !
Jag har tagit ännu en cykeltur och när jag kom hem från den hade jag ett glatt samtal med Roger...ikväll öppnar min webshop på vykortsfabriken!!! Och på måndag kommer förhoppningsvis mina Tidaholmsvykort som jag ska gå runt till diverse ställen i staden och fråga om de vill köpa in!
Woohoo!
Kommentera 8 st

Gastronomiskt, gasbildande hett..

2007-06-15 | 13:17:09 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1684

Vilken gastronomisk och gasbildande frukostbufféupplevelse! Sitter.. ok, ligger, här i schäslongsdelen av soffan med datorn på magen och bara päser...Är fortfarande jättemätt efter min och Karins trevliga stund på Café.
Jag inmundiga grova mackor med gurka,vanlig ost,tomat, mögelost,paprika..Honungsmelonskivor, löskokt ägg och vindruvor. En skål med naturell yoghurt och russin, två koppar te och ett glas juice...ojoj vad gott.

Vi hade tämligen "heta" diskussioner kring ämnen som inte lämpar sig här...hihi..men bara med Karin som jag brukar säga.. Bara med Karin.

Nu vet jag inte vad jag ska göra riktigt...Ja just det..jobba lite var det ju..
Har redan gjort den illustration som illustrerar detta inlägg.
Kommentera 12 st

Morgonpinsamheter

2007-06-15 | 09:13:43 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1682


Har varit och gått lång morgonpromenad before breakfast, med Karin. Ringleden runt gick vi.
När vi gått en bra bit, kom det från ett bostadsområde ut en kille och en tjej med varsin hund. Det var kanske 100 meter emellan oss till en början och vi såg inte vilka det var.
Men det var själva fan vad de vände på sina huvuden och glodde på mig och Karin. Hela tiden. Ja till slut blev vi så irriterade ( på skoj dock) på deras huvudvändningar att vi bestämde oss för att gå om dom. Vi speedade på stegen , men då korsade paret gatan och skulle in på ett grönområde. De fortsatte dock att vända sig om och titta på oss.
Så sa Karin  "Nej nu vinkar jag"..
Och hon vinkade och då vände paret sig om igen och började med leenden gå mot oss, vi fick lite småpanik hur vi skulle rädda oss ur denna situation...Det visade sig vara min bästaste killkompis Christian och hans tjej Lotta som kommit till stan från Norrköping.

Nu ska jag bara ta en snabbdusch och sen ska jag och Karin gå och äta frukostbuffé på café!
Hehe, så tokigt det kan bli
Kommentera 12 st

Hot Child in the City

2007-06-15 | 00:09:12 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1681

Varma sommarkvällar och dess dofter får mig att längta efter party, fest,krog,utekväll,drinkar, människor, storstad och sorl....Jag tänker på Sex and the City och avsnittet Hot child in the city....New York kokar av hetta och Carrie dejtar den där comic bookstorekillen....

Fick den här bilden ifrån Karin förut på Msn, tagen på Lilla Bryggeriet här i stan för två helger sedan..Tequila Rosen flödade, det var varmt och trots de väl översminkade hudproblemen, så kände jag mig lite granna som ett Hett barn i Staden..med brända axlar...
Kommentera 9 st

the sound of love goes prrrt!

2007-06-14 | 20:32:36 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1680


Sitter och bläddrar igenom senaste Elle och Cosmopolitan och jag gråter nästan..Över alla fina kläder, skor, väskor och illustrationer..Jag vill ha ha ha! Kläderna!
Jag vill ha karriären som designer! Jag vill ha jobbet som illustratör för en modeblaska...
Greedy Greedy Greedy..som Stanford säger i Sex and the City.

Men ha-begäret inspirerar ju också. Det får mig att vilja skapa. Så jag skapade denna illustration och en dröm om att kanske via Vykortsfabriken trycka upp just en Oversize t-shirt med egendesignat giraffmönster.

Jag och bästaste Karin pratade en sväng via msn..vi diskuterade moviehunks och medan jag kollade på några länkade bilder på Orlando Bloom så låg min egen hunk i soffan bredvid och sov...verkligheten gjorde sig verkligen påmind när det plötsligt lät "prrrrt" ifrån hunkens bak.

...och den verkliga hunken slår den on a cover of a magazine..för vad är ett omslag egentligen? Glansigt och perfekt ja....men det saknar de där små detaljerna som kallas äkta kärlek..även om the sound of love goes prrrt!
Kommentera 13 st

We're gonna scooooore tonight...

2007-06-14 | 16:22:14 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1678
Min senaste illustration..som känns lite avlägsen just nu ty det nästan stormar ute och är inget vidare beachväder alls...även om solen skiner...men t-shirt är nästan lite för kallt att gå runt i..
Har druckit takeaway-latte och delat en snickerskaka med Karin, pratat snusk och sjungit lite snuttar från Grease 2 samtidgt som vi strosat ikring lite granna.
Nu sitter jag och ritar ritar ritar ritar...
146310-1679
Kommentera 11 st

Tusenkronorsfrisyr, ty snällhet kostar

2007-06-14 | 13:07:14 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1677

Så där! Nu har jag och nya frisyren lunchat på fik med Stefandarling.
Åh jag älskar att gå till hårsalong, chitchat med en käck och trevlig frisörska, få färgglatt folie i håret, en hög med tidningar, kakor och te.

Det blidde ingen hellugg men ganska så flikigt ändå runt ansiktet - hon som tog hand om mig tyckte att jag har så litet ansikte att det bara skulle se än mindre ut med hellugg. Hon lade i blond färg i stora delar av håret samt lite blekta slingor och så klippte hon av det slitnaste samt klippte upp lite här och var då jag har så obotligt rakt hängande hår.

Fick lite granna av den sjuttiotals - Farah Fawcettkänslan jag var ute efter.
..men oouch vad det sved på kontot - 1000 kronor...oh gee...den dyraste frisör jag hittills gått till..men också den trevligaste. Snällhet kostar.

Förutom nya frisyren har jag idag på mig:
* Gul tee från Oasiskonserten 2006
* Uppvikta jeans, ONLY
* Svarta sandaletter, Topshop
* Svartvitrandig hårsnodd, Ica Maxi
Kommentera 28 st

Kaffedrink som stärkande medel inför Hårvård

2007-06-14 | 09:12:25 | Foto/Fotografering,

146310-1676

Tidig morgonpromenad till ett nyvaket Tidaholm. Bullrande sopbilar , fågelkvitter, flaggor som vajar på stång och finklädda skolbarn redo att få släppas fria för sommaren.

Jag själv låter mest snörvel, host host och attjo. I öronen skapades en perfekt blandning av Oasis, Weeping Willows, Iron Maiden, Depeche Mode och White Stripes, som gjorde att jag fick ett missat samtal ifrån mamma.

Har precis avnjutit en Arla Kaffedrink och en Nutrilette Browniebar och ska nu göra mig iordning för att få beslutsångest och hårkval hos frissan....

Lugg? Platina? Bleka? (Nej), Brunette? Guld? Redhead? Lite slingor? Färga? Många slingor? Toppa? Page? Hockeyfrilla?

GAAHHH!
Kommentera 14 st

En kärleksteckning

2007-06-13 | 19:56:00 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1675


Min senaste illustration...en grov snabbskiss som jag fann krälek i och till..
krälek?? kräklek?? KÄRLEK menade jag ju!
Jeez louise!
Kommentera 14 st

Pop 74 och boobie attraction

2007-06-13 | 17:22:11 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1674

Har haft en underbar eftermiddag. Först med Karin, sen en snabbvisit hos Li och Luna.

Idag är det ju onsdag och onsdag är lika med Torgdag i Tidaholm då det ibland bara är en grönsaksvagn och en blomförsäljare - om vädret är kasst, men idag - en strålande sommardag är toget fullt med stånd, bord och vagnar.
Jag och Karin gick först in på Ica och köpte "3 för2" av Arlas kaffedrinkar i makerna - latte, cappucino och vanilj och sedan inmundigade vi detta medan vi gick över kullersten och tittade på hiskligt mönstrade tunikor och en vagn som sålde korvkaka (!?).

Vi mötte Karins ömma moder Alva som kommenterade mina älskade Topshopsandaletter
 " Vilka grymma skor du har Anna"
...men som Karin konstaterade - hade den kommentaren kommit från Karin själv - alltså en person i 20årsåldern så hade "grymma" varit lika med " snygga och bra", men då kommentaren fälldes av Karins moder var "grymma" snarare lika med " ajaj de ser obekväma och svårgångna ut".

Vi fyndade varsin Halénstunika för 100 kronor styck, Karin en vit och jag en svart och tydligen var handlaren som sålde dessa väldigt stolt över just dessa tunikor för han kom fram till oss och sa
 " H&M tar 249:- för en likadan, jag tar bara 100! Det är viskos!!!"

Efter det gick vi till Turbinhusön - oasen i staden och tänkte fika på Kaffestugan, men jag var fortfarnde kycklingssalladsochkaffedrinksmätt och Karin var inte heller sugen..fast hon köpte barndomsfavoritglassen Pop 74 ändå...och jag fick smaka och jäsiken och fasiken vad god den är!!
Vi satt ett tag på scenen i Bruksvilleparken i solen innan vi åter begav oss mot "centrum" och tog en sväng inne på Lindex där vi konstaterade att många plagg ska endast hänga kvar p galgen..för på en själv gör det en bara till en gravidlooking sak. Ica igen, samt Skatteverket och Systembolaget hanns också med innan vi skildes åt.

Då gick jag hem till Lovely Li och gullungen Luna en stund och Luna blev så glad över att se mig och så himlastormande ledsen när jag gick. Ja hon ville inte släppa mig när jag stod i dörren utan klamrade sig fast hårt hårt kring min hals så fort Mamma Li skulle ta henne..så vi stod och gosade en stund och Luna var väldigt fascinerad av min urringning och mina bröst...Knäppgöksgullunge.
Men aj vad det smärtade i hjärtat när hon blev så ledsen när jag gick...och jag som inte gillar barn...What's happening?
Kommentera 16 st

Gårdagens nyttigheter

2007-06-13 | 12:24:16 | Foto/Fotografering,

146310-1673

Lite bilder på gårdagens nyttigheter - motionsutövning ( damn I look kinda good in träningskläder), couscous med grönsaker...lite mindre nyttigt men ack ack så gott gott - Risifrutti!


Nu äter jag dock smarrig kycklingsallad till lunch, efter en härlig promenad med Karin.













Kommentera 12 st

Cappucino och gaffellyx!

2007-06-13 | 09:45:15 | Foto/Fotografering,

146310-1672


Härlig frukost!
Ok, jag lovade några av er känsliga jordgubbsläsare att inte ha med jordgubbar i bloggen på nån dag eller två..men jag råkade vist köpa mer igår kväll..vet inte hur det gick till...hehe..
Så det blev en tallrik med jordgubbar och vattenmelon till frukost idag samt en sådan där IsCappucinogrejs..Mycket god!! Säkerligen skitonyttig, men mycket god!!!

Och som jag sagt tidigare här i bloggen..vissa saker blir bara än lyxigare att äta med en gaffel... Yummie!

Nu ska jag gå ut och gå med bästaste Karin!
Kommentera 11 st

Excuses and sausages

2007-06-12 | 21:38:24 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1671


Min senaste illustration, helt och totalt inspirerad av sommaren.


Ujuj det var verkligen "överkurs" att springa i gassande eftermiddagsol på berget, där grus och damm yrde och insekter mer än gärna ville flyga in i ögon, näsa, mun. Men jag sprang 2,5 km..ok inte mycket eller särskilt långt, men jag hade gårdagens halvmil i benen, plus promenaden därefter samt dagens promenad...excuses excuses...hehe.

Har vardagsrumsfönsten öppna och då och då kommer det små doftpustar...som luktar kokt korv....vilket genast får mig att slungas tillbaka till barndomen och Bäverns kök..det stora köksbordet med gaffelmärken och även en del försjunkningar efter att en viss liten dam ( jag) satt där en gång och hamrade i bordet...Där satt jag och blev serverad makaroner med kokt korv i bitar med ketchup och senap. Mums!
Kommentera 16 st

jag och min tygkasse

2007-06-12 | 16:08:49 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-1669

Dagens slappa soloutfit i tecknat gröngräs...
På bilden syns just en sådan tygkasse som kommer att finnas i min Shop framöver där ni kan välja vilken av mina illustrationer ni så önskar som tryck på sidorna.
Jag älskar min kasse i alla fall - perfekt att packa vattenflaska, Elle, kamera och plånbok i idag!

Nu ska jag svida om till träningskläder..lovade visst Stefan på lunchen att följa med honom upp på berget för att springa...i denna hetta!!
Kommentera 24 st

Baguettelunch och håret the summer of 07

2007-06-12 | 13:44:08 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1667

"Hårskepticism"


Jag gick en ringled på förmiddagen, en 6 km lång promenad. Och jag gick den sjäv och när jag går själv brukar jag föredra att ha musik i öronen. Men jag var väl lite granna disträ på väg ut för jag glömde kolla om Ipoden var uppladdad..det var den inte. Den var död. Men det var ändå behagligt att gå utan musik idag. Jag tog tillfälet i akt att lyssna på sommarsverige...susandet bland grässtrån, grus som blåser över asfalt, lite syrsor och andra insekter. Lastbilar som pustar i värmen - ja det lät som att de pustade av utmattning.. och så givetvis ett solo här och var av mina högljudda nysningar.

Innan jag påbörjade promenaden gick jag dock förbi den frisör jag var hos tidigare i våras som lyckligt gjorde mig blond igen efter min brunetta höst och vinter..som alla andra frisörer sa att jag fick vara resten av våren med.
Med vetskap om att detta är högsäsong för frisörer med student, bal och midsommarfester, men med förhoppning ändå gick jag till frisören och ville ha en klipp+slingtid...jag en den 4 juli....FJÄRDE JULI!!
Sen tänkte jag att jag kanske ska gå tillbaka till min vanliga..som iofs blekte sönder håret på mig för ett år sen så att det gick av och som varit sjuksriven en större del av året som gått sen dess och som lite granna tappat klippargnistan..men jag slog snabbt bort den tanken..samt att jag erinerade förra veckan då Karin bokade tid där och att det knappt fanns några tider alls hos nån av den salongens frisörer...

Nu är det som så att Tidaholm är frisörers och pizzeriors mecka...det finns massor! Men man går till en och tycker den är bra och man vill inte gärna prova någon annan...man är ju rädd om håret..( nåväl).
Jag känner heller inte för att testa de små frisörerna som har öppet lite då och då i sin egna källare..
Sen finns det en frisör som jag är rädd för som jag känner mig mindervärdig och absolut inte vågar gå till med rädslan att hon kommer klassa ned mig...huh?
Sen är det salongen som gjorde mig till brunette i höstas, men som sa åt mig i våras att jag egentligen inte är blond på riktigt när jag ville bli blond igen..subba..
Och så finns det en salong som jag känner är ärkerival till den jag var stammis hos förut...
lite granna
Colgate - Pepsodent
Coca cola - Pepsi
Ariel - Via
Vänstern - Högern
..man föredrar det ena före det andra liksom...
Men så efter min baguettelunch med Stefan ( hehe..nej inte snusk..lalala) så klev jag ändå in på den där rivalsalongen och de hade minsann tid redan på torsdag förmiddag! Så den tog jag...Så nu måste jag fundera ut vad och hur jag vill ha håret the summer of 2007...
Kommentera 6 st

Jordgubbar och champagne

2007-06-12 | 09:19:09 | Lyx,

146310-1666


Här ligger jag i min schäslongsdel av soffan, i vita underkläder och leker Hollywoodglamour med jordgubbar i rosa drickyoghurt samt champagne till frukost....ahhh!
Ok, champagnen är en liten flaska såpbubblor som jag fick av mamma i fredags när vi hade vår mysiga shoppingdag i Skövde. Hon gav mig den som ett minne för att att minnas den dagen men också som en ren present då hon vet att jag ända sedan barnsben ( vilket ju är samma ben jag har nu fast med aningen mer celluliter) älskat att blåsa bubblor...
Så nu ligger jag här i min schäslongsdel av soffan, i vita underkläder, sörplar jordgubbar och blåser bubblor...och nu börjar Sommarlovsmorgon!

..det är härligt att blanda glamourkänslor med barnasinnet kvar.

Men snart ska jag klä mig i vuxenrollen, klänning på och så ska jag jobba lite med shopmontage och bilder...Snart, kära läsare, så öppnar min"webshop" hos Vykortsfabriken! Till en första början kommer affischer, vykort, canvastryck, tygkassar och kanske en klänning ligga ute till försäljning för er, med mina illustrationer på. Sen kommer även 2 olika t-shirts och ett linne att komma till så fort leverantören levererat.
Hade ett mycket bra samtal med Roger på just Vykortsfabriken sent igår kväll...Lite mentorsaktigt, uppiggande och buinesstalk.  Samarbetet känns mycket bra.
Kommentera 15 st

Jag ser inte bra, men ser bra ut..

2007-06-11 | 22:33:42 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1664


Oj idag har jag minsann varit duktig med både mtionen och drickandet...ja ehh vattendrickandet alltså. Har ju en tendens att dricka alldeles för lite eller faktiskt helt glömma bort att dricka det  som i de lärdas mun kallas för H2O..

Förutom morgonens joggingtur på över halvmilen så gick jag och mamma nästan en hel ringled förut - den är 6 km lång. Och under den drack jag 1 liter vatten. Köpte först en flaska Evian ( varför känns vanligt vatten så lyx bara för att det står Evian på flaskan?), vilken jag sörplade i mig snabbt så det fick bli en Bon Aqua Silver Forrest blablabla i kiosken dessutom..

När jag kom hem lagade jag och Stefan oerhört goda tortillas..fast jag skippade färsen i mina och åt istället fullkornscouscous med soltorkadtomatpesto...som min slags färs..

Allergin har inte varit nådig mot mig idag. Vaknade ju då som sagt..skrivet? Imorses och mådde blä och ögonen jävlades under joggingturen och det jävelskapet har bara fortsatt under dagen och kvällen..jag ser väldigt dåligt och det känns som jag har en tjock grötig hinna framför pupillerna. Det skaver och svider som f*n.

Men Stefan är så söt mot mig

Stefan. Oj vad du är svullen i ögonen
Anna: Ja jag ser inte så bra
Stefan : Men du ser bra ut. Du är så gullig älskling.


..och nu kommer träningsvärken...
Kommentera 21 st

It's a wonderful Elle-world

2007-06-11 | 16:56:41 | Lyx,

146310-1662

Nya Elle kom med posten idag..så först åt vi lunch ute på balkongen - kaffemedvarmminimjölkochkanel samt en Nutrilette Browniebar....
Sen förflyttade vi oss hem till Bäverns altan och en solstol....

146310-1663
Kommentera 21 st

Jordgubbar - min sommarlovsmorgonslyx

2007-06-11 | 10:16:40 | Foto/Fotografering,

146310-1661

Finns det något lyxigare än jordgubbar egentligen?
Ja möjligen shoppa-så-mycket-du-vill-gratis..med jordgubbar some efterrrätt då..

Har varit ute och sprungit/gått i en dryg timme. Det var jobbigt. Fast inte själva springandet och motionerande i sig utan den jävla allergin! Ögonen sved och kliade hela tiden, nysningar och rinnande näsa och de första 10-15 minutrarna jag sprang så skulle högerlinsen prompt hålla på och skava och åka på sniskan, halka ner och rubba synfältet och ögat rann och kliade ju redan på grund av gräspollen..jag ser helt igensvullen ut nu..ett rent under att jag inte tappade linsen...den åkte i och för sig ur en gång, men jag fick tag i rackaren.

Nu har jag suttit och  tittat på Sommarlovsmorgon - vilket ju är i princip lika viktigt och tradiotn som julkalendern..att i alla fall titta på första avsnittet av för att se om det är något att ha..men likt julkalendern de senaste åren så är sommarlovsmorgon inte längre nåt att ha heller...

Men min frukost var verkligen något att ha å andra sidan! YUMMIE!!!
Jordgubbar i jordgubbsdrickyoghurt!! Och bra bilder blev det på det hela desutom!
Kommentera 26 st

Tyd mina drömmar

2007-06-11 | 07:39:11 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1659

Försöker att slå upp ögonen och hålla dom öppna..men jag känner mig typ sjuk..helt igentäppt, snurrig och däven i skallen, svidig i halsen och bläig. Tror dock att det bara är allergi.
Kanske borde sova ut och inte tvinga mig själv att ge mig ut på promenad/jogging nu men så fort jag försökte somna om efter att Stefan åkt till jobbet...ja då drömde jag 4 olika små korta mardrömmar om att jag inte fick sova. Att jag missade ett möte, eller att ett viktigt sms kom och brådskande nyheter. Att jag inte fick sova för det gjorde mig till en dålig människa...

Usch, har haft så många mardrömmar det senaste. Dels om otäcka saker som jag inte vill gå närmare in på...men dels också att jag är superstressad i drömmen. Allt går åt helvetet, jag har inte kontroll över något. Saker går åt skogen och jag får skulden och allt är mitt fel, jag gör fel och är fel. Allt är snurrigt och jag vet varken ut eller in och jag har hela tiden glömt av, glömt bort, snurrat till eller missuppfattat.
Dessutom drömmer jag ofta att jag är jagad av olika gifitiga djur, som jag inte kommer undan och jag får deras dödliga gift i mig..för jag kan inte springa, jag står bara still.

Någon drömtydare som vet vad detta veror på eller betyder?
Kommentera 7 st

I do it coffee my way, oh those southern nights

2007-06-10 | 23:12:44 | Foto/Fotografering,

146310-1657

Tog en serie med kaffemedvarmminimjölkochkanelbilder förut. Blev mycket nöjd med de flesta av bilderna faktiskt, Det är en härlig känsla när man fångar känslan man vill ha fram..eller känner för stunden. När kameran och jag klickar ( tihi) och är ett team som tillsammans skapar något. När ljuset faller rätt, när rörelser och skärpan faller samman, när vinklarna blir bra och jag ler.

Nu är det så där härligt hett i lägenheten. Varmt och svettigt och jag låtsas att jag bor i typ New Orleans och det är lång het sommar...ja bästaste Karin vet precis vad jag menar..det är därför Karin är min bästaste. För hon vet.
För hon känner likadant.
Att man nästan känner New Orleans, eller den amerikanska söderns hetta så som den framställs i en rad bra filmer. Där alla är svettigt glansiga, där det är fest på gatorna och härlig musik, där det begås mystiska brott eller stora familjesammankomster..vi tänker Juryn - A time to kill, Skeleton Key, Fried green tomatoes at whistle stop café m fl...

Jag drömmer mig tillbaka till sommaren 1996, det var OS i Atlanta, jag och Karin satt på mitt flickrum och skrev en egen OS-bok på min elektriska skrivmaskin. Vi åt chips och sörplade isvatten. Vi lyssnade på världens bästa platta - California Dreamin' vol 2 och Pestens Tid gick på tv...Rob Lowe gjorde sommaren extra het och min rosa taklampa gav mitt rum ett "porrigt sken" när persiennerna var neddragna.

Ahh ljuva sommar..jag får inte nog av dig..ingen skapar minnen som du.
Kommentera 9 st

Harlequinskänslostormar, kärlek som grej och Patrick Dempsey

2007-06-10 | 19:12:47 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1656

Lite bilder ifrån dagens sommarfirande i Bävern..ja Bävern är benämningen på det kvarter där jag är uppväxt. Så jag brukar säga att jag ska hem till Bävern, eller att det är Bävern som ringer etc.
Katten var den enda av de fyra katterna som syntes till idag och således den som fick vara lite modell.

Jag låg i solen i två timmar ungefär och tog sedan en cykeltur på 6 km innan jag åter lade mig i min fina soffa och har nu dåsat här i vindarna från en bordsfläkt. Såg på Grey's Anatomy, vilket jag väl totalt sett kanske 4 avsnitt av.
Dagens var ganska fint och jag antar att det mest beror på mina menshormoner, men jag började att böla när Patrick Dempsey förklarade för sin flickvän ( vad nu hon heter) att när man är ett par så bråkar man. Och att hon kunde lite på att om hon skällde på honom eller om han skällde på henne så skulle han alltid komma tillbaka. Alltid komma hem och dyka upp.

Och det fick mig bara att tänka på min egen pojkvän och kärleken oss emellan och kärlek som grej och ojojoj, det blev som tio Harlequinromanskänslostormar inuti mig...Solsting, hetta, mens och hormoner = bad combination..fast ändå härligt på nåt sätt..

Nu ska jag göra mig en kaffemedvarmminimjölkochkanel.
Kommentera 15 st

Mtv boring awards med tonfisksallad till

2007-06-10 | 14:57:29 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1658
Några illustrationer jag gjorde tidigt i våras, när det var kallt och jag längtade efter sommaren..nu är de här och jag njuter njuter njuter!!

Ljuvliga värme!

Har gått promenad med mamma - vi drack 2 liter vatten tillsammans under den motionsslingan.
När jag kom hem stod det en tonfiskssallad och väntade på mig. Stefan hade beställt pizza till sig och var söt nog att beställa till mig med. Nu är han och rollspelar och jag har legat och dåsat här i soffan ett slag - tittat lite på MTV movie awards...booooring.

Nu har jag suttit inne alldeles för länge och försummat finvädret. Ska bege mig mot föräldrarnas trädgård med kamera, bok och ritblock och lägga mig i solstol och sörpla isvatten och te.

Vad gör ni idag?
Kommentera 8 st

Klädd för sommar recycling in the closet

2007-06-10 | 12:12:59 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-1652


Ibland hittar man gamla plagg i garderoben som man..eller i lla fall jag:
* Helt glömt bort
* Vet att jag har men aldrig använt
* Rena felköp men latheten stoppade att lämna/skicka tillbaka
* Plagg jag köpt i hopp om att en dag komma i dom
* Plagg jag en gång kom i men inte längre
* Plagg som en gång var lagom, nu för stora men som faktiskt går att använda ändå

Gårdagens outfit var sådana här plagg. Linnet på bilden - ett sommarromantiskt med spets och snören och knäppning och rynk.. Ett linne jag beställde på La redoute för kanske 3-4 år sen men som jag inte kom i fast jag försökte och därmed förstörde två knappar då jag desperat försökte knäppa det ändå.
Men nu passade det ypperligt - ja det fanns till och med utrymme för lite mer Anna i det. Det vara bara att sätta sig och sy i två knappar.

Kjolen, som knappt syns på bilden är en vit kjol från H&M även den i det sommarromantiska stuket med spetsar och broderier. Denna kjol var en gång alldeles lagom , men är nu alldeles för stor, men med hjälp av egenhändigt påsydda tryckknappr samt hård åtsnörning i midjan funkar den nu som en oerhört sval och slappt snyggt sittande kjol perfekt för heta dagar och grillfester.

Övrigt i outfiten:
Stora svartbruna solisar, Lindex
"Paris"halsband, Urban Outfitters
Svarta sandaletter, Topshop

..fast  att jag är en person som egentligen inte ska bära vitt..särskitl inte när jag äter couscous med soltorkad tomatpesto..ja det är en helt annan modefråga/problem det..
Kommentera 6 st

Some hippiehippiedeepnondeepflumflum

2007-06-10 | 10:32:17 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1651


En lite "crazy" teckning jag gjort...den bara kom. Kanske för att jag känner att framtiden är oviss men det finns ändå en väg. Kanske för att jag inte vet slutmålet men att jag är på väg någonstans. Kanske att jag känner att de väg jag ska ta redan finns i mitt huvud och inte alls är så oviss som jag kanske tror att den är.

Och nu blir mina förklaringar till teckningen nästintill lika flumflum som teckningen självt. Men men, det är sommar, jag har druckit alkohol i dagarna två och allergin mot det gröna gräset gör att jag ser världen med svullna ögon och har feberyra.

Men nu ska jag rensa kroppen, detoxa den efter alla drinkar och öl, med en stor portion vattenmelon...yummie!
Kommentera 10 st

Sommarsuput Moi??

2007-06-09 | 17:01:27 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1650


Dagen har varit lovely hittills. Trots svett och bläig pollenallergi. Jag och mamma tog en varm promenad i gassande solsken och köpte glass i kiosken - mmm Piggelin! Vi hälsade på min bror en sväng som satt i starka färgångor i sin trapp och lackade om träet.

Jag och mamma tog en tur inne på Ica och utanför Ica träffade vi på en bakis Stefan som äntligen vaknat till liv för dagen så då följde jag med honom in för en andra handling inne på Ica och vi köpte saker att grilla och dricka inför kvällen - ty vi är hembjudna att äta hos bror + flickvän.

Väl hemma igen så var jag bara inne och vände innan jag hoppade på min cykel och cyklade 6 km innan jag landade i en solstol hemma hos mina föräldrar. Eller först på mage på en soldyna där jag mumsade på jordgubbar och Yoggi Delikatess Kolasmak, men sen la jag mig i solen.
Nu har jag soleksem på bröstet...
Efter solstunden cyklade jag en 4 km till och nu sitter jag här, i min nya underbara soffa i mitt fina nystädade vardagsrum och har på något märkligt sätt lyckats få i mig två stycken Tequila Rose på en kvart....Huh? Sommarsuput Moi??

Nu ska jag luta mig bakåt och kolla på ett avsnitt av Desperate Housewives eller kanske två..
Kommentera 13 st

Från öltält till lättsmält

2007-06-09 | 11:31:01 | Foto/Fotografering,

146310-1649

Dagens lyxiga frukost..mmmm

Sommar sommar sommar!!!!
Värmen håler i sig och solen stannar på långvisit! Härligt.
Gårdagskvällen mynnade ut i öltältsbesök och några blaskiga stora stark...eller stora svaga känns mer korrekt.
Det var väl mest 45+ i öltältet och jag är så innerligt glad över att mina föräldrar inte är sådana där föräldrar som minsann också "ska ut och göra stan"..

När tältet stängde gick jag och Stefan och Jimmy iväg till en lokal med instrument i. Ja vi var först hemma en sväng och hämtade alkohol, men sen gick vi iväg till lokalen och lekte "garageband" och jammade och övade på låtar Stefan skrev själv för ett antal år sedan..långt innan jag kände honom.
Stefan spelade gitarr och sjöng, Jimmy spelade bas och jag, den taktlösa spelade trummor...kanske berodde det på alkoholen eller kanske att jag inte är så dålig som jag trodde, för det gick riktigt bra!

Idag lägger jag dock pinnarna på hyllan och ska ägna mig åt mer lätta sysslor..så som en promenad med mamma strax, ligga i solstol, äta mer jordgubbar och vattenmelon på balkongen, läsa bok och tidningar...bara vara och smälta lite i solen.
Kommentera 10 st

Tequila rose, gubbar, folkfest och kärringaavsläpp

2007-06-08 | 21:03:52 | Foto/Fotografering,

146310-1648


Det är folkfest i Tidaholm denna sommarheta afton. Ena "storgatan" har fyllts med grus och tydligen är en av Sveriges främsta travryttargalopptravhästridare (?..jag och hästtermer..) här och det är racetävlingar framför Konsum och busstationen. Min brors flickvän är funktionär och krattar.

Jag hade precis druckit 2 stycken Tequila Rose i hemmets lugna vrå när jag ringde mina föräldrar och undrade vad de hade för sig. De var på stan och tittade i de "ända till 20-öppet"affärerna så jag gick helt sonika och mötte dom i en av stadens 3 klädaffärer. Vi gick till det på torget tillfälligt uppsatta öltältet och sörplade en stund. Där var det fullpackat med gubbar som " lämnat av sina kärringar" på spahem och stockholmsweekends och som minsann börjat supa whiskey redan i bilen på vägen hem...efter deras kärringaavsläpp. Jisses..Tidaholm Tidaholm.

Nu sitter jag åter hemma i sällskap med Stefan och Jimmy och lyssnar på Motörhead och annat rockigt trevligt.
Kommentera 6 st

Provrumscensur och osmaklig blaskig hudfärg

2007-06-08 | 18:00:53 | shopping, provrummet & cravings,

146310-1647

Ja tänk om man kunde censurera sig själv i provrum..eller retuschera sig..bort med fläskdaller och cellulitgropar djupa som hålen man grävde i sandlådan när man var liten..
Äsch inte fokusera på de små negativa bitarna nu. Jag har haft en UNDERBAR dag hittills med mamma.
Vi åkte då till Skövde imorses och kom fram lagom tills affärerna öppnade.

Första anhalten blev Indiska där vi gick länge och nöp i kjoltyg och och inredningsattiraljer. Jag gick därifrån med en smyckeshängare på fot eller vad nu den rätta benämningen kan vara..ja ni får se bilder sen - den fungerar ialla fall som nyckelhängare, nu väl hemma. En vas köpte jag också. Väldigt fin.
Vi strosade lite på torget  och sen in på köpcentret Commerce. Där var det varmt och där var Hemtex som lockade mest till en början. 50 % på allt i hela butiken och jag hittade ett underbart överkast i guld!

Har haft sådana problem med sovrummet sen vi flyttade in för två år sedan ty tapeten är osmakligt blaskigt hudfärgad och eftersom det är sådana problem (tydligen) för hyresvärden med tapetsering och annat så är det till att göra det bästa av inredningen..och det är väldigt få kulörer som passar till osmaklig blaskig hudfärg..jag har testat gräddvit, syrénlila, blått,svart, randigt..men nu kände jag att GULD kommer faktiskt vara just GULD för det rummet. Två blanka kuddar i olika blå toner bidde det också och jag hade rätt - vårat sovrum är nu fint!

Jag provade en hel del skor..igen..på Din Sko..igen, men köpte faktiskt inga ( hjälp).Jag provade några söta tubtopsklänningar på Vero Moda - de som är på bilderna ovan..men de var alldeles för stora. Tyvärr och trist. Lite småstrosande i andra affärer och klänningsprovning för mamma innan det blev dags för lunch och Pasta Bolognese - supergott!
Sedan fick det bli H&M och Lagerhaus där jag inhandlade plastblommor, espressoskedar kort modell och kaffeskedar lång modell samt en snygg kasse att bära inköpen i på Lagerhaus..deras påsar är ju gräsliga. På H&M blev det en "lbd" - little black dress.

Efter det satte vi oss på en uteservering där jag köpte en krämigt god latte och  en liten chokladkula..fast först fick jag världens största chokladboll på tallriken, hehe. Som sista grej innan bussen hem tog jag en tur inne på Gina Tricot där det blev en vit klänning och en Tee med zebratryck.

På bussen var det svettigt och varmt, särskilt med megastor Hemtexpåse med överkast och kuddar i knäet - svetten rann nedför benen.

Bilder på inköpen kommer i ett senare inlägg.

Nu vankas det dock öl och Tequila Rose!
Kommentera 14 st

Fruktost före shopping

2007-06-08 | 08:27:58 | Foto/Fotografering,

146310-1644

Ännu en strålande solig dag...hm ibland tycker jag det låter fel att det är strålande solsken för det låter ju egentligen direkt farligt och inte så härligt ..strålande, strålning..farligt...och jag vill inte tänka att solen är farlig...
Vi börjar om...

Ännu en härligt ljuvligt solsolig morgon! Varmt och alldeles klart. Jag har njutit av en tallrik banan, druvor och vattenmelon - härligt fräscht! En fin Fruktost!
Klockan kvart över nio ska guldmamma och jag sätta oss på en buss för att spendera en del av dagen i Skövde. Jag vill kika på Lagerhaus, alla skoaffärer, H&M (of course) och så ser jag fram emot att få fika och äta ute med mamma..bara skratta och ha roligt och mys.

Jag ska nog shoppa lite nödvändiga "kontorsgrejer" nu när jag startat eget..om det nu blir godkänt dvs..sen är jag ju bra sugen på ett par skor..till..igen..skulle behöva en skohylla också..och en snygg gardinstång. Och en kjol...
En latte och nåt chokladigt är givet...kanske ett linne...ny foundation också..kanske en ny ögonskugga..

Fan vad jag älskar sommaren!
Kommentera 12 st

Plantheads och nya rum

2007-06-07 | 22:15:56 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1643
 "Plantheads"

Det bidde rester från gårdagen till middag idag . fullkornscouscous med gröna ärtor,borlottibönor,rödlök,avocado,gurka,tomat med soltorkad tomatpesto samt soltorkade tomater och keso som tillbehör.

Mamma, söta mamma, var här i nån timme eller så var det faktiskt två timmar och med sina magiska mammahänder lyckades hon städa hela vardagsrummet inklusive damma/skura golven, putsa fönstren och få allt iordning vad vi stökade till när vi kastade gamla soffan och fick den nya. Ett helt nytt rum! Med fönster som är så rena att de inte ens ser ut att existera!

Efter det cyklade jag en sväng igen. Jag flög fram på min cykel och fick en och annan insekt i mun och näsa..bläsch! Men underbart att det klockan halv nio var strålande solsken, fågelkvitter, grönskande gräsdoft (attjo) och gassande värme än..precis som imorses vid samma tid.

Nu är jag mest sugen på en kall Tequila Rose....mmmmm
Kommentera 7 st

Saker på P

2007-06-07 | 18:46:51 | Foto/Fotografering,

146310-1642


Det är roligt att jobba i affär - i alla fall i affär med varor man gillar...Och jag gillar allt i den affär jag ibland jobbar i - papper,pyssel,pärlor,pennor..ja saker på P helt enkelt.
Men det är stressigt. Särskilt när man är ensam om att stå i affären och det är massor av kunder, telefonen ringer och saker ska slås in i fina paket.

Men nu är jag hemma, med blåsor på fötterna efter de nya blommiga Din Sko-skofynden. Och jag är hungrig.
Vad ska jag äta?
Pizza? Pasta? Potatissallad?Pytti Panna? Pannbiff? Nåt på P?
Får kolla igenom mina matbilder för att se om något faller mig i smaken..
Kommentera 10 st

After Sun Afternoon

2007-06-07 | 13:21:45 | Foto/Fotografering,

146310-1641

Efter en 20 minuters cykeltur efter frukosten i morses så svängde jag in med min hoj på mina föräldrars uppfart. Mamma har semester i dagarna två nu och då får man passa på..Älskar ju att vara i mitt barndomshus. Särskilt om somrarna och kunna gå in fritt i det svala öppna och fina köket, hämta nåt ur det ständigt välfyllda kylskåpet och sedan barfota strosa ut i trädgården eller ut på altanen och njuta av solen och katterna som kommer och går.
Vill verkligen ha eget hus en dag ty jag är verkligen ingen lägenhetsmänniska.

Jag och mamma gick på promenad i en timme och solen lyckades bränna min urringning så nu sitter jag och baddar den med After Sun.

Jag har varit på Apoteket för att hämta ut allergimedicin samt den kräm Hudläkaren skrev ut till mig i tisdags på sjukhuset. Men den krämen vägrade hon på Apoteket lämna ut till mig för då skulle jag inte få vistas ute i solen...Vilket Hudspecialisten på sjukhuset sa inte var någon fara..även om jag starkt ifrågasatte en kräm vars främsta funktion är att torka ut verkligen funkar ihop med sommarsol...
Jag väljer att tro på Apotekskvinnan i detta läge som tyckte att jag skulle vara ute och njuta av den gula stjärnan och vara glad över den istället.
Jag frågade också lite vad hon tyckte om Roaccutan, som är den behandling det talas om att jag ska påbörja till hösten...och hon besannade bara mina farhågor...Jag tror faktiskt inte jag vågar påbörja den medicinen.
Främst på grund av de depressionsvarningar som finns runt den.
Ok, jag är redan nedstämd vissa perioder och det beror ju till stor del på just mina "böldproblem" men jag är labil i psyket och att äta en medicin som kan påverka det än mer negativt.
Nej, jag vågar verkligen inte det. Jag vill inte ens tänka på de konsekvenserna..

Men nu ska vi vara glada, även om det känns motigt att snart gå och jobba hela den soliga, varma eftermiddagen i en kvav och instängd pappershandel..

Ska bara äta lunch först - Naturdiet Kanel och så ska jag testa Cola Zero...förstår fortfarande inte skillnanden på den och Cola light.
Kommentera 18 st

Lyx och lyxlyx

2007-06-07 | 08:42:15 | Foto/Fotografering,

146310-1640
Ett Kollage av två av morgonens frukostbilder samt gamla blombilder. Det smakade lyx!

Åh det finns knappt något ljuvligare än att vakna och kliva upp i en lägenhet som badar i solsken. Att det fullkomligt strålar av guld och gult utanför fönstren och temperaturen är en bra bit över 20 grader redan klockan 07.30 och fåglarna kvittrar glatt och det doftar blommande gräs ( attjo)! Det är höjden av lyx tycker jag! Sommaren!!!

Idag kommer det nog vara sol hela dagen, stark brunbrännande sol tills killnad från gårdagens mycket varma dis..Fast i eftermiddag blir det ingen solstol utan då ska jaf faktiskt jobba, i Kontorsboden.

Men nu ska jag vaska ansiktet, dra på mig några tunna lätta klädesplagg och begemig ut på en cykeltur! Det känns också lyxigt!
Kommentera 5 st

modeillustrationsdrömmen

2007-06-06 | 21:23:58 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1639

En av de illustrationer jag suttit och sitter med nu ikväll, blågul och solrosig, nationaldagsfirandeaktig.
Försöker öva på att göra "modeillustrationer"..en dröm vore ju liksom att en dag få illustrera något för typ Elle...
Men än är jag inte där..för jag är ganska så kass på helkroppsillustrationer eller att få en kropp att se proportionerligt ut eller ens det minsta bra...
Å andra sidan är det väl kanske inte min stil då..eller?
Å tredje sidan så har jag kanske inställningen att JAG INTE KAN och det intalar jag pennan och så blir det en spärr och jag försöker för mycket istället för bara låter pennan dansa över pappret...

Men men det är bara att öva och öva och försöka och inte ge upp...för det är ju bara kul under tiden ändå!
Kommentera 9 st

simpsons,folköl och cykelutflykter

2007-06-06 | 18:12:38 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1638

Härlig är joooordeeeen!!!!!!!!
Nej jag har inte gåt och blivit religiös och sjunger psalmer..Men Härlig känns jorden i  alla fall när sommaren kommit och värmen är här. Fasiken vad glad jag blir och allt känns allt lite lättare, trots värsta gräsallergin i näsan och ögonen, när det är varmt och soligt.
Ok, solen leker kurragömma lite då och då, särskilt när jag lade mig i solstolen hemma hos föräldrarna. Men det var härligt ändå och axlarna blev lite småröda.

Jag och mamma gick långpromenad på förmiddagen, utanför stadsgränsen, uppför berget, nedför berget, hem till brorsan som var manlig och karlakarl när han slipade sin trapp och sen hem till Morfar där jag äntligen fick Mormors gamla cykel. Min mormor dog 1983 och jag minns henne således inte. Så det känns lite speciellt att ha fått hennes cykel. Jag ska minsann försöka cykla på små miniutflykter så ofta jag kan och förhoppningsvis en storutflykt med massa goda tilltugg och Karin som sällskap nån dag framöver.

Nu är det dock Simpsons och folköl som gäller.
Kommentera 15 st

Frukost Gul och Blå

2007-06-06 | 10:28:29 | Foto/Fotografering,

146310-1636

Försökte göra frukosten lite gul och blå, nationaldagen till ära.
Finväder och ölochdrinksug ute i det gröna..kanske grilla en ostfylld quornschnitzel?
Ligga och sola och läsa chiclit och bli förbannad på småkryp?
Motionera
av något slag?
Se fotbollsmatchen i öltältet på torget där the Poodles skulle ha spelat men som blivit framflyttat till augusti månad och Kräftans Dag till förmån för just fotbollen? ( Tidaholm Tidaholm)
Jobba lite med företaget?

Ja dagens erbjudanden , möjligheter, planer kan vara många..men jag tror jag gör..ingenting alls.
Vad är era Gulblåa planer?
Kommentera 15 st

Om kläder, stil, identitet och personlighet

2007-06-06 | 00:42:54 | Krönika/Politik/Tankar,

Inspirerad av ett litet "kläd-identitets-musikstil-falsk-vs-äkta"krig som utbrutit några bloggar och deras läsare och anhängare emellan ( inga namn nämnda) samt en ständigt pågående debatt, tycker jag, angående identitet och klädsel och sambandet dem emellan, så skriver jag nu denna lilla men ack så högst personliga text.

Vi lever idag i ett samhälle där det känns som att man nästan kan köpa sig färdiga identiteter klädmässigt då H&M och andra kedjor massproducerar t-shirts med t ex Clash eller Che Guevara på och som många enbart köper för att de helt enkelt är snygga, coola och tuffa och inte egentligen vare sig lyssnar på Clash musik eller har en hum om vad herr Guevara gjorde eller stod för.

Man kan tycka att dessa saker/personer/gärningar och allt de står för i längden förlorar sin betydelse likväl som man kan bli helt överjävligt förbannad när man hör att en moderat gillar att skråla Ebba Grön på fester. Man kan skratta åt det, svära eller helt enkelt ignorera det hela och bara glädjas åt att man själv, förhoppningsvis, är säker på sin egen sak och vet var man står någonstans.

Jag tycker det är helcharmigt med folk som verkligen klär sig nästan uteslutet och enbart utefter till exempel sin musiksmak. Min älskade sambo är ganska mycket sådan. Sådana personer kan också av omgivningen många gånger uppfattas som att de helt skiter i mode och trender och vad de drar över benen eller huvudet när de klär sig för dagen. Samtidigt finns det ingen mer klädmedveten person än just dessa hårdrockare/dödsmetallare eller låt säga gother eller varför inte miljöpartister?. Och de väljer sina kläder med omsorg och de väljer en bandtröja som passar just för den dagen...en Haemorrhage kanske passar idag, men inte imorgon, då kanske en Judas Priest känns lite mer casual chic.

Likaså kan sådana här människor också förlora sin väl valda identitet i en folkmassa där flertalet består av jämlikar. Något jag ofta upplevde under mina många Suedekonserter. Ett typiskt "Suedefan" skulle ha på sig second handfyndade manchesterbyxor, någon slags skjorta - gärna sliten samt svart tuperat hår, sorgsen min, ett paket Lucky Strikes och massor av svart kajal. Doc Martens var också ett typiskt inslag. De klädde/klär sig så här för att vara " annorlunda" ,men på en konsert med 7000 andra likadant klädda blir de plötsligt väldigt vanliga.
Så om man kom i vanliga blåjeans och vit t-shirt själv, var man ju faktiskt den som klyckats vara annorlunda.
Fast då med känslan att man inte hörde hemma där...för man var inte klädd som dom.

Och vem vill vara klädd som alla andra?


Vad skulle jag själv gå runt i för kläder om jag baserade de på min identitet/personlighet?Ja,  först skulle jag i så fall behöva bestämma vilken som är min huvudsakliga identitet och personlighet...
Hmm Fotograf och Konstnär? Nja, svarta kläder och basker samt polotröja känns enformigt...
Britpopare? Nja svartbågade glasögon och rutig skjorta med adidasväska känns inte rätt..
Vänsterpartisten? Nja, palestinasjalen är inte min grej.
Lyx - och glamourlovern ( som många tycker krockar med vänsterpartisten)? Tja, har inte riktigt råd med dyra märkesväskor och Gucciskor.

Nej, jag gillar att ha en PERSONLIG klädstil och då jag själv känner att jag inte enbart består av en enda personlighet ( öhhhh tyst med dig Anna, nej håll käft du Anna, men tyst då Anna!) utan jag har många sidor så kan jag inte ha bara en sorts kläder.
Vilket jag tycker är tjusningen med shopping, påklädnad, outfits med mera - man kan variera och det finns massor att välja på...det är vad DU själv gör det till.
För behöver en sida och stil av dig behöva utesluta en annan eller flera? Ibland passar det inte med den ena stilen, utan en annan känns lite mer bekväm...vilket det väl i slutändan handlar om - att känna sig bekväm i sina egna kläder. Oavsett om du väljer att följa modet slaviskt och ser ut som en i mängden eller om du tar lite väl valda bitar från lite här och lite där och skapar nåt nytt eller gammalt.

Eller så är detta inlägg, särskilt sista stycket, bara ett sätt för mig själv att på något sätt rättfärdiga alla mina inköp och att de är nödvändiga för att tillfredsställa alla mina så kallade stilar..
Hum...?
Kommentera 11 st

In shoe paradise...

2007-06-05 | 21:21:03 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1634


Tog en liten "dagensoutfit/ego/paparazzibild" på mig själv inne på Din Sko idag...japp, jag är en nörd.
En störd nörd.

* Gråsvart Pinaforeklänning med fickor, Ebay
* Stora bruna solglasögon, stor blå väska och vitt halsband med stora kulor (hihi) , Lindex
* Svarta remsandaletter med hög klack, Topshop
Kommentera 10 st

Läkaren kostade mig 2 par skor och en kjol

2007-06-05 | 18:21:22 | shopping, provrummet & cravings,

146310-1632


Vi kan väl säga att det gick ganska mycket åt helvete på hudkliniken.
En otrevlig, osympatisk, kvinnlig läkare som inte lyssnade ett skit på vad jag sa eller ens rörde en min när jag började att storgråta. Hon anklagade mig för att ljuga eller inte tala sanning och klassade mina besvär som acne.
Jag har fått recept på en salva som inte är säkert att jag får njuta av sommarsolen med och sedan ska jag på återbesök närmare hösten.

Då ska det diskuteras huruvida jag ska genomgå en så stark kur som kräver att jag skriver kontrakt på att jag använder preventivmedel och inte planerar en graviditet ( vilket jag inte har en tanke på i och för sig) och om jag skulle bli gravid är abort bästa/enda alternativet. Blod- och levervärden ska  kontrolleras och risken för depression och självmordstankar kunde också bli en riskfaktor...som om jag skulle behöva mer av den varan.

Så det var ju ganska så självklart att jag var tvungen att tröstshoppa efter det, men det var budget- och sparvarianten. Ty jag fick 2 par fina skor på Din Sko för 50 kronor paret samt en svart kjol i ballongmodell på H&M för 149:- minus den rabattcheck på 50 kronor jag hade med mig.

Allt som allt är läkaren skyldig mig 300 för besöket samt 199:- för skor och kjol.
..och en hel del tårar.
Kommentera 32 st

Solrosvackert och foto de grotesque

2007-06-05 | 11:58:42 | Foto/Fotografering,

146310-1630


Härliga väder! Underbara sol!! Och oj vad jag har varit nyttig! Jag har gått ringleden 2 varv - det ena själv med Oasis, Cardigans, Slayer och Blind Guardian i lurarna och varv nummer två gick jag med älskade Karin.
Detta betyder att jag i bra tempo gått 1,2 mil cirka nu på förmiddagen.

Efter andra varvet gick jag och Karin på torget en sväng och där köpte jag mig en solros. Och precis när jag betalat den så sa blomförsäljerskan:
- Du får ta och plantera om den idag, för den har det väldigt fattigt som den är nu..

Och då kom min förvirrade och smått panikaktiga " Edwina i helt hysteriskt"grimas fram igen. Jag?
Plantera om? Hur? vavava?
Men när jag kom hem så öppnade jag skåpen där sophinken, pantflaskor, gamla krukor och nya disksvampar samsas under diskbänken. Och där fann jag en påse blomjord, ett par färgglada Ikeadiskhandskar och dessa tog jag ut på balkongen. Där ryckte jag loss de sedan länge döda påskliljorna i en kruka och så gjorde jag iordning min solros.
Fin va?
...
Nu ska jag skriva ut groteska bilder på mig själv från förra veckan. Var förutseende nog att fota bölderna när de var som värst för att kunna visa doktorn idag.
Kommentera 14 st

Feel Good, Brownie och shoppingplaner

2007-06-05 | 08:42:38 | Foto/Fotografering,

146310-1629


Gillar att blanda foto med illustration..särskilt mina egna..hihi


Solen skymtar blygsamt disigt fram bakom molnen då och då. Hoppas den vågar visa framfötterna och ställa sig ivägen för de vitgrå tussarna på himlen.
Jag lade mig inatt med intentionen att gå upp tidigt denna morgon och gå långpromenad på nån mil innan frukost eller kanske springa.
Men här sitter jag i morgonrock och njuter av en kaffemedvarmminimjölkochkanel och har ätit en Nutrilette Browniebar och sippat lite på en Feel Good.

Men jag ska strax svida om till "träningskläder", ladda Ipoden och bege mig ut...långpromenad tror jag det får bli. Känner inte att det finns spring i benen idag.
Klockan 14 är det dags att infinna sig på KSS - sjukhuset iSkövde och hudkliniken. Den här gången behöver jag inte ställa in tiden eftersom jag har tydliga spår från förra veckans böldutbrott...åhh hoppas de tar mig på allvar nu och inte bara viftar bort det som lite vanlig acne..Å andra sidan vet jag inte om jag vågar hopas heller på att de ska säga något annat. När det gäller läkare och hjälp från dessa är jag en riktig pessimist.

Efter sjukhuset kanske det blir lite shopping..hehe.. eller så ska jag stunna mig tills fredag - då ska jag och mamma åka bussen till Skövde, äta på restaurang, fika och shoppa och bara vara!
Kommentera 15 st

romantik och snirkligt, flödande former.

2007-06-04 | 23:02:37 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1628

Jag och min tuschpenna har en riktigt trevliog kväll tillsammans. Vi dansar fram över de vita arken och skapar oförglömliga bilder och minnen.
Konst kanske man rent ut kan säga.
Det senaste verket skådar ni här ovan.
Fortfarande rött..
Och ja, jag har ju en förkärlek för lite 70tals aktigt, retro, hippiestil på mina alster, med starka färger, romantik, snirkligt, flödande former.

Jag gillar det.

Och vet ni vad jag gillar mer? Att det antagligen kommer ingå en klänning i det sortiment i min shop på vykortsfabriken!
1 klänning
1 linne
1 t-shirt
1 oversize tee
1 tygkasse
plus  affischer och kort/vykort.
Kommentera 10 st

jag började att frusta och pusta...

2007-06-04 | 18:44:05 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1626


Min senaste illustration, och självklart är den eldigt röd och härligt för att fortsätta och hänga samman med förra inläggets fotografier.

Jag mötte mamma utanför Skattemyndigheten förut och vilken tur att mamma följde med. För jag blev nästan än mer förvirrad av vad skattekvinnan sade och inte konstigt det då hon ville och beräknade skattekostander + momsbetalningar för mig för ett helt års troliga inkomster, men endast under ett halvårs bokslut...ja jag nästan svimmade när jag hörde summorna och det snurrade av ångest i skallen och jag ångrade bittert ett tag att jag timmarna innan skickat in företagsregistrering och tusen kronor till bolagsverket.

Mamma såg på sin dotter att det blev "too much" och hon bröt in och såg felkalkyleringarna...sen tog hon med mig på promenad och nu känns allt lite lättare....fast oerhört nervöst ändå...ujuj jag är snart en egen företagare...Hjälp!

Haha, mamma förklarade att jag hade blivit helt vit i ansiktet inne på skattemyndigheten och börjat frusta och pusta likt Edwina i Helt Hysteriskt..och ja, jag kan nog känna att den beskrivningen många gånger är helt korrekt.
Kommentera 14 st

Röda läckerheter är dagens rätt

2007-06-04 | 13:59:43 | Foto/Fotografering,

146310-1625


Har haft en bra förmiddag med Karin och lite för mig själv. Jag och Karin gick ringleden och småpratade och samtalade och brast ut i skönsång lite då och då och planerade en kommande sommarpicknick/utflykt på cykel.

Vi skiljdes åt en stund och jag gick hem och lyckades äntligen skicka iväg företagsansökan till Bolagsveret. Jag betalade tusen kronor och nu är det bara att vänta och hoppas på att mitt namnförslag går igenom! I eftermiddag ska jag gå till Skattemyndigheten och be dom om hjälp att fylla i alla ekonomiska bitar och ansökningshandlingar.

sen kom akrin förbi och vi gick till Tapet - och sminkbutiken (spackel som spackel) där de har utförsäljning på just sminket och parfymerna. Jag gick där ifrån med klarrött Mavalanagellack och en lika rött läppstift ifrån Max Factor.

Vi strosade runt i en del affärer och till slut hamnade vi vid ett säkert sommartecken i Tidaholm: Jordgubbsförsäljningsstånd utanför Ica.
Den söta underbara bubbedoften som sprider sig över torget, lite krossade bär på marken och ett färgglatt parasoll. Ahhh!
Kommentera 23 st

Var är du?

2007-06-04 | 09:16:45 | Foto/Fotografering,

146310-1623


Mmm god hallon-blåbär-jordgubbs-banansmoothie och en kaffemedvarmminimjölkochkanel till frukost. Sommaren är fortfarande kvar och skiner utanför fönstret. Jag ska strax gå långpromenad med min bästaste Karin..
Nämen va fan? Nu blev det alldeles grått ute ju! Solen?? Var är du?
Åhh..men det är varmt fortfarande i alla fall.

ANdra planer för idag: Nya försök med att fylla i företagsregistreringen...jäklars vad det ska vara krångligt då? Hur ska jag veta vad jag kommer att tjäna det närmsta året?
Oh gee.

Ojoj, nu måste jag skynda mig.
Ciao!
Kommentera 15 st

en naturlig kvinna

2007-06-03 | 23:27:54 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1622

Den här illustrationen låg jag i solen och ritade tidigare idag. Jag inspirerades av all den fina grönska och växtlighet runtikring mig, där i mina föräldrars vackra trädgård....Så jag gjorde en kvinna som var "ett med naturen"...för dagar som denna - solen strålar, värmen glädjer och det blommar och är grönt, ja då känner jag hur mycket naturen, vädret och sommaren påverkar mig...hur den uppfyller mig, hur den lyfter mig.

Orginalteckningen överst til höger, sen har jag färglagt på tre olika sätt i photoshop.
Kommentera 8 st

vad är det som sitter på min bakdel??

2007-06-03 | 21:31:47 | Foto/Fotografering,

146310-1620


Här är lite fotografier från idag. Det är mina katter Katten och Puck, som bor hemma hos mina föräldrar, har även två katter till - Byron och Tyko som också bor där, men de syntes knappt till idag. Dock blir inte de två pojkarna så bra på bild som mina två små tjejer. Puck sov mest hela dagen, men till slut kunde jag inte hålla mig ifrån att väcke henne..och ja, det blev då mest sura bilder eller stora tigergäspningar, hihi.

Katten däremot var i närheten hela tiden och lekte..mest med sin egen svans....Jisses, hon blir 8 år i oktober och blir fortfarande rädd för den svängande och viftande saken som sitter på hennes bakdel. Hon försöker fånga den och så biter hon till skithårt i svansen sin och skriker av smärta.
Kommentera 9 st

Haha, sorry älskling

2007-06-03 | 18:44:30 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1619


Medan Stefan fortfarande sov ruset av sig tassade jag ut ur lägenheten vid lunchtid. Väskan packad med fjolårets minimala bikini från tidningen SOLO, ritblock, pennor, Loka, en Marian Keyesbok och kameran, trippade jag iväg hem till mamma och pappa för att "fira lite minisemster". Dock började jag och mamma med en långpromenad.

Efter motionsrundan placerade jag mig i en solstol och sedan fick pappa servera glas efter glas med Pepsi Maxi och nån kopp med te. Där låg jag i flera timmar och nu är min hud ungefär lika randig som gårdagens Lindexklänning, bara att jag är rödvit och inte svartvit längre, hehe. Hoppas det blir till brunt.

Jag har mumsat jordgubbar, cashewnötter och en Top Hat - boy det var verkligen länge sedan jag åt en sådan glass, men jag tror inte det kommer ta lika lång evighet innan jag äter de igen..den var ju god!
Stefan ringde någon gång på eftermiddagen och meddelade väl att han inte mindes särskilt mycket alls från gårdagen men hoppades på att han endast druckit för den lösa hundralapp han haft med sig och inte använt kortet..Haha, sorry älskling.

Ytterligare några timmar senare kom han hem till mina föräldrar därjag fortfarande lapade sol och  vi provsmakade deras nylagade lasagne ( mumma!), men sen gick vi och handlade på Ica.
Nu ligger han och sover igen.

Jag själv ska nu bläddra lite i min nya Plaza samt titta på Desperate på min lap top, i min härliga nya underbara soffa och dricka te till det!

Har ni det bra kära läsare? Gjort något slappt och skönt idag?
Kommentera 15 st

Jag och klänningen festade till det lite granna

2007-06-03 | 11:51:32 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1618


Jag hade till slut en rolig utekväll igår iklädd min nya klänning. Efter att ha sminkat och sminkat och sminkat om och gråtit igen, samlade jag mod till mig plus packade väskan full med concealers, mjukgörande salvor, uttorkande stift, foundations och täckkrämer, för att följa med Stefan till Lilla Bryggeriet. Där var det fullsatt med dinerande gäster i hela lokalen, men jag och Stefan plus en vän fick sitta i baren och titta på Sverige-Danmarkmatchen där ifrån...vilket ju var farligt att ha bartenderna framför sig hela tiden...särskilt när Tequila Rose slinker ner lättare än choklad....ujuj.

Trevlig stämning, tjo och tjim och bu-rop åt danskarna och vrålandfe glädje åt svenskarna.
Jag själv buade ut mina bölder som värkte , men mitt glädjevrål går till Karin, min bästaste Karin, som kom efter ett tag. Träffade även Jenny, som jag inte pratat med på år och dag känns det som. Mucho Nice.

Jag har vaknat upp idag utan baksmälla, trots alla de där drinkarna ( jag tappade räkningen efter första timmen) och trots att jag och Stefan satt in på småtimmarna och lyssnade på msuik här hemma...och jag har vaga minnesbilder av att jag stått i underkläderna, mina skyhöga platåstövlar och Stefans elgitarr och löjlat mig till Kiss-låtar...
Kommentera 24 st

jag gillar den, den gillar mig, men jag gillar inte mig

2007-06-02 | 18:58:23 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1617

Lekte lite med kameran min...jag gillar ju den. Ibland gillar kameran mig också...problemet ligger i att jag inte gillar mig själv,..tror jag...
Kommentera 17 st

Lite lördagsbestyr hittills och funderingar på vad som komma skall

2007-06-02 | 15:19:02 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1616

Ännu en akvarell, av mig!

Nu är det faktiskt riktigt fint väder ute. Solen skiner, fast det blåser , så någon sitta-ute-och-njuta-värme, är det inte riktigt, men nästan.

Har haft några trevliga timmar med mamma idag - vi gick till Lindex och där fann mamma en jättesnygg svart kjol med påsydda fickor och guldknappar. Jag köpte mig en svartvitrandig klänning med lite assymetrisk skärning nedtill med volangkant och spagettiaxelband. Ett svart, brett och blankt diadem fick också följa med i shoppingpåsen.
Vi gick långpromenad och sen fönstershopping efter affärernas stängningsdags - vilket är mellan 13-14 i denna stad.

Nu så försöker jag och Stefan bestämma oss för vad vi ska äta, grilat, kiosk, pasta,pizza, grekiskt, Sibylla, restaurang...eller ska vi bara gå på ölen med en gång??
Kommentera 10 st

Den svenska sommaren är som Madonna under 80talet

2007-06-02 | 11:36:43 | Foto/Fotografering,

146310-1615


Det är den andra juni och jag slutade skolan igår. Det borde ju betyda att det faktiskt och helt officiellt är SOMMAR idag! Undrar just om vädret instämmer med detta? Å andra sidan, det svenska sommarvädret är ju som Madonna på åttiotalet - väldigt växlande och i många olika skepnader.

Jag försöker hålla humöret uppe trots värkande bölder i nyllet som tvingar mig att sminka om mig 5-6 gånger och använda mycket mer smink än vanligt, som värker och som får mig att skämmas och dra mig undan från sambons närhet...

Jag har kollat igenom lite av mina rosa saker - och kommit fram till att jag har alldeles för lite rosa saker. Men det blev ändå några väldigt rosapräglade frukostbilder tillsammans med denna lördags första kaffemedvarmminimjölkochkanel samt Nutrilette Browniebar.

Har inga planer what so ever än för denna dag. men det skulle sitta fint med en kall bira i nya soffan..eller utomhus eller kanske på en krog eller uteservering..lite god mat, någon bra låt på stereon och lite skrattutlösare.

Vad ska ni göra denna somardag?
Kommentera 15 st

Snygga tees och skosuktande designerdrömmar i soffa

2007-06-01 | 21:55:21 | Foto/Fotografering,

146310-1612


Ahh underbara soffa!
Dumma magkatarr!

Men men, jag sitter här och ritar för fullt...och har lyckats tappa en favvopenna samt en kork till en annan penna långt in under soffan..men men.
Lekte lite designer med mina nya illustrationer - "the Gerbera Girls" som lite "övning" inför samarbetet med vykortsfabriken - klädprodukter beställda - väntar på prover!

Tänk, om man en dag har en hel kollektion kläder med mina illustrationer på! Snygga tees, väskor och hoodies, enkla t-shirtklänningar...åhhh!

Är sugen på att köpa symaskin..fast jag inte kan sy ett jota..

Är för övrigt helt såld  - fast inte köpt, på dessa skor ifrån Din Sko...åhh vad jag vill ha dom..åhh vad det är farligt nu när försäkringsbolaget satt in pengarna på mitt konto för de skadade tån...en tå som skulle piffas upp betydligt av  just dessa skor.. *suck*
146310-1613
Kommentera 19 st

Happy Birthday Marilyn Monroe

2007-06-01 | 18:47:00 | Film/TV/Kändisar,

146310-1611 ( Bild ifrån www.marilynmonroe.com)

Till den odödliga som dog för tidigt.
Till den vackra och outplåneliga skönheten.
Till den missförstådda och missanpassade.
Till den som betytt mycket för mig,

Gratis på födelsedagen Marilyn.

Kommentera 8 st

Rekordsnabb mixsmetande desperat hemmafru

2007-06-01 | 17:54:57 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1610


Nu är akvarellen som syntes i inlägget nedan färdig, detta är resultatet och jag tycker att den blev fin.
Fast inte lika fin som soffan nu är efter att pappa och bror Jonas kämpat med armstöden. Nu sitter de på plats på soffan och jag sitter på plats i den!

Jag sittligger med benen rakt ut på min schäslong, zappar på tv:n, dricker lite cola för magen ( tror jag åkt på en riktig magkatarr igen) och så spelar jag mitt nya spel - Desperate Housewives! Hihi jag har precis lärt mig göra fattiga riddare..eller jag misslyckades med spismomentet, men jag var rekordsnabb på att mixa smeten!!

Undrar just vad det är min Layla Butterfield döljer för hemligheter...
Särskilt roligt var det att man fick välja bland massa outfits i början när man skapa sin desperata hemmafru.
Kommentera 7 st

den blomstertid kom aldrig..

2007-06-01 | 14:03:55 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1609

Jag missade min skolavslutning.
Hade ont i magen, krampaktig värk och illamående innan jag åkte till skolan, vilket bara blev värre. Dock tillfälligt bättre när jag åt en macka vid den gemensamma frukosten...men sen fick jag ringa på sjuktransport - also known as Pappa, som fick komma och hämta mig. Jag stupade i säng, grät en skvät när mamma ringde och sen somnade jag.

Vete sjuttsingen vad det var för nåt...mår bättre nu. Pappa kom på sin lunchrast med nån magmedicin och så fick jag en present utav Stefan när han kom hem.
Desperate Housewives som dataspel!!!
Vilken rolig present! Hihi, håller på och installerar det nu samtidigt som jag slappnar av med lite akvarellmålande.

Men det känns tråkigt att jag missade allsång och gemensam superb lunch på skolavslutningen...
men men..vad vore en bal på slottet...

( som lite kuriosa och för er som inte vet - min skola är ett gammalt slott...)
Kommentera 9 st

..nu grönskar det i dalens famn....

2007-06-01 | 08:40:09 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1608


Då så, strax dags att bege sig till skolan och skolavslutning.
Vid lunch har jag "sommarlov"..fast då ska jag ju starta eget.
Försökte mig på en lite somrig illustration...tycker om den, ska nog fortsätta på det späret lite granna .

..nu grönskar det i dalens famn....
Kommentera 16 st

får inte glömma att komma ihåg

2007-06-01 | 00:04:24 | Foto/Fotografering,

146310-1607


Lite bilder ifrån dagen:
Min lunch - fullkornscouscous, blandade grönsaker och delikatesser, keso och pesto.
En av mina senaste illustrationer.
Vår nya soffa!!


Ok, armstöden är fortfarande inte ditsatta...varken Stefan, jag eller pappa eller vi tre tillsammans, med eller utan våld har lyckats få på dom...Men skit samma så länge. Pappa ska fixa det imorgon med lite andra verktyg och skruv..så får väl jag rita av det hela och skicka ny och korrekt beskrivning till IKEA...
Jag har ändå bott i soffan idag med ritblock, datorn, Desperate Housewives-dvd, penna, kamera, lunch och kvällsmål och just nu..ja just nu sitter jag i soffan med "quick healing" plåster på kinderna i hopp om att jag ska se någorlunda bättre ut imorgon, med mindre bölder så att jag kan gå på min skolavslutning utan panikkänslor.

Jag sitter/ligger här i mina soffa, i schäslongdelen naturligtvis, med plåster på kinderna, rött blåbärs-te i koppen och slötittar på Djävulen bär Prada.

Nu får jag inte glömma att komma ihåg i morgon bitti att inte äta frukost hemma...för det är gemensam avslutningsfrukost i skolan innan den gemensamma avslutningen och därefter gemensam avslutningslunch.
Sen kan jag gå hem till min soffa igen...
Kommentera 10 st