GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Onsdagsgodis och fulla helgplaner

2007-02-28 | 23:31:33 | Foto/Fotografering,

146310-1026

Mmm, kunde inte låta bli att inhandla lördagsgodiset redan idag när jag ändå var på Ica..men jag har varit duktig och inte smakat en endaste tugga trots de förförande färgerna..mmmmm.

Helgen ser ut att bli full..på kanske flera sätt, haha.
*Ingela ska ha 30årsfest.
*Karin kommer hit en snabbis, tror jag, ty hon bor i Göteborg nu under våren
*Morfar fyller år
*Tilda vill vina
*Kristian fyller år
*Jimmy fyller år
*Jag vill åka till IKEA och provsitta soffan och handla upp min 50kronors check på H&M
*Li, Lovely Li!
Flyttar tillbaka till staden imorgon och jg vill ju umgås en massa massa med henne! Har knappt träffat henne på 3 år...japp 3 år sen på hennes födelsedagsfest

...mm det var en bra fest för jag fick hångla väldans mycket den kvällen med en väldigt snygg långhårig kille..sen fick jag urinvägsinfektion.

Så när ska jag ha tid att äta godiset?
Kommentera 11 st

En accessoar med accessoarer

2007-02-28 | 21:24:29 | Smyckesdesign,

146310-1025

Hittade några berlocker bland alla pärlor, detta blev resultatet.

Till salu.
Kommentera 16 st

Scones , juveler och åsikt om åsikter...typ

2007-02-28 | 19:31:31 | Krönika/Politik/Tankar,

146310-1023
Det blev några scones över från i förmiddags och de har jag nu mumsat i mig tillsammans med en saftig fruktsallad och en kaffemedvarmmjölkochkanel. Yummie!

Sitter och surfar runt på en masa bloggar och det slår mig att jag fortfarande kan förundras över folks inskränkthet...att jag fortfarnde faktiskt blir förvånad över att folk faktiskt är väldigt konservativa och enkelriktade i sina påstådda "open minded" minds..de skriver att de värnar om åsiktsfriheten och att man ska respektera denna och har kategorier som " debatt" , "politik", "diskussion" osv, och så skriver de inlägg med en massa åsikter under just dessa kategorier.
Och kanske har jag fattat fel, men ett ord som "debatt" inbjuder väl till "diskussion"? Och om man då skriver en kommentar, motfråga eller egen åsikt kring det som tydligen ska "debatteras", men att ens kommentar raderas med en gång.....ja var i ligger debatten då? Var någonstans värnas/respekteras det om åsiktsfriheten när andras åsikter censureras? Handlar inte åsiktsfrihet om icke-censur? Och varför ens babbla på i en offentlig blogg om sina åsikter och inbjuda till diskussion om man sedan inte välkomnar den? Det är ju dessutom ett ganska så konstigt tilltag tycker jag att endast välja att spara de kommentarer där kommentarerna enbart består av medhåll gentemot det bloggaren just skrivit. Snacka om att vinkla saker till sin egen fördel.

Wellwell.
Kommentera 8 st

Jag vill ha tårta!

2007-02-28 | 17:51:56 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1022

Gud vad jag är sugen på tårta...en prinsesstårtabit skulle inte sitta fel nu...eller den skulle sätta sig på fel ställen på kroppen sen...men mmmmumma!

De som åt av sconsen under mötet förut verkade nöjda. Det var mysigt med ett litet hemmamöte med några av tjejerna i klassen.  Annelie satt kvar här vid min dator även när jag gick och lunchade ihop med  pappa och brorsan, och när jag kom tillbaka så var vi ganska så effektiva. Vi gjorde färdigt en projekt/tidsplan inför utställningen och sen diskuterade vi väldigt mycket - ett bra samtal, med en bra människa i några timmar. Härligt!

Sedan fick jag äran att fotografera av henne till ett konsverk hon håller på med. Ska pyssla lite med bilden i photoshop, plus en bild på mig själv dessutom, som sedan ska hamna i en målning. Lät spännande och kul att jag får vara med på två olika sätt. Resultatet får jag se på nästa veckas avstämning i skolan.

Gick en promenad förut i össnö...hmm kan man säga össnö? För det kändes som ett ösregn fast att det snöade istället för regnade. Det var i alla fall inte ett dugg skönt utomhus...så därför suckar jag extra mycket just nu över att jag måste gå till affären och köpa mjölk och juice...vill inte ens gå ut i hallen ty där är det så blött efter allt slask som skorna för med sig in.
Kommentera 5 st

Some tea and scones anyone?

2007-02-28 | 10:18:28 | Foto/Fotografering,

146310-1021
Mmm ljuvliga scones! Det doftar varmt brödbak i hela lägenheten,. Osten är trådig och smält,gurkan och parikan krispig, Jag har degrester lite varstans på kläder och kroppen och jag smular som sjutton...men ack ack nothing beats the feelin' of freshly baked bread..or the smell or the taste....mmmm.

Önskar jag kunde ha ett stooort scones - och teparty här för er alla med massa marmelader, juicer, sylt och annat smarrigt! och sju sorters kakor!

Vill bara visa vilken fin komentar jag nyss fick ifrån en Johanna, blev så jätteglad, ja det blir jag fr alla fina kommentarer jag får och jag borde nog visa lite mer uppskattning.
Hittade din blogg igår via Veckorevyn-Ebba, och jag ska skamset erkänna att jag tillägnade hela eftermiddagen (på betald arbetstid!!) att läsa igenom alla din inlägg sen december ifjol!
Oj, vad jag gillar din blogg, tycker du skriver roligt & smart och sen känner jag väldigt mycket igen mig i en del av dina inlägg, trots att jag är 8 år äldre än du och är gift och har två barn....
Hoppas verkligen nån tidningsmänniska får upp ögonen för din blogg, tycker du är värd att få skriva i ett stort, glossigt magasin.
Har nu lagt till dig i "mina favoriter" så keep up the good work!
Kram Johanna
Kommentera 15 st

*men vi kan ha mötet hemma hos mig imorgon - jag kan baka scones!!!"

2007-02-28 | 07:59:00 | Vardag,

*men vi kan ha mötet hemma hos mig imorgon - jag kan baka scones!!!"
...ja så där lät jag igår när vi bestämde att vi skulle ha vårat första planeringsmöte inom klassen inför utställningen....

Jag söker ibland så desperat efter andras gillande och att jag ska vara till lags och snäll och duktig och fröken Mys att jag häver ur mig just sådana där saker som att jag ska bjuda på nybakade scones.

De kommer inte förrän mellan 10-10.30 nån gång och jag vill med äta scones...men jag är hungrig nu!!!!
Vill äta en Nutrilette Browniebar och dricka kaffemedvarmmjölkochkanel...
Men det känns lite väl maffigt att äta den, sen om två timmar äta scones för att klockan 12 äta lunch med pappa på lunchbufférestaurang.

Japp, det är verkligen ett modernt I-landsproblem  - Hjälp - det är risk att jag har alldeles för mycket mat på bordet!
Kommentera 5 st

Försvinn!

2007-02-28 | 07:33:45 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-1019

Försvinn med dig dumma Snö! Bort slask och kyla och släpp fram vår, sommar och värmebölja!

Jag är så trött på att bylsa på mig extratröja, vantar och halsduk och kanske mössa. Och så tjocka jackan på det och känna mig som en michelingubbe eller en elefant i porslinsbutik. Jag vill ha lätta, nätta skinnjackan, bara fötter i  öppen sko och en väska med mig som färdkamrater när jag trippar fram över asfalt och ängar.
Inte fårskinnsvantar som jag tappar i slaskpölar, en halsduk som inte vill sitta på plats eller en mössa som kliar och plattar till håret.

Det ska vara lätt att gå in i ett provrum - inte et projekt för att dels få av sig alla ytterkläder och sedan få plats med dels dom + de kläder man tänkt prova på de alltid så få krokarna i hytten. Liksom, det är ju vemodigt allt som oftast ändå att vara där inne och se alla sina skavanker från 4 olika vinklar i ett taskigt ljus. Att det dessutom ska vara bökigt - näe tack!

Och skulle det ha varit sommar eller vår idag så hade jag valt outfiten ovan.
* Jeans, Topshop
* Skor, Topshop
* Tee, http://www.80tees.com
* Hjärthalsband, Egen design
Kommentera 0 st

Glamourkokbokens omslag..

2007-02-27 | 23:29:11 | Foto/Fotografering,

146310-1018


Tror inte att mitt bokomslag till "Glamourkokboken" kommer att se ut så här...men jag vill att det ska vara rosa...och blankt....kanske inga foton eller bilder alls på framsidan...eller någo helt annan slags bild, I dunno..

Funderar mycket på titeln också.
Just nu har jag fastnat för " Smoothiesynder och Lattelättja"...
Andra titlar jag har i åtanke:

* Kaffemedvarmmjölkochkanel
* Gourmetgrubbel & Brödbekymmer
* Lattelyx & Skönsmoothies
Kommentera 11 st

Kontraster de luxe

2007-02-27 | 20:58:52 | Foto/Fotografering,

146310-1016
Det här är några bilder som jag fotade tidigare idag i den gamla smedja som jag ska ställa ut i,början av maj månad.

Visst är det en spännande miljö?

Skitigt, grovt,gammalt, mörkt ....ska bli en verklig utmaning att göra något med alla mina foton - färgglada, "glamourösa", moderna och ljusa.

...och vad ska jag ha på mig på Vernissaget?
Funderar att slå på stort och ha på mig min gröna tyllklänning ifrån H&M med svarta prickar och korsettliknande liv.

146310-1017
Kommentera 5 st

McLyx GlamourVegoBurger

2007-02-27 | 18:04:45 | Foto/Fotografering,

146310-1015


Tillagade mig en riktig "brakfestmiddag" för att fira denna glädjeyrans dag.

*Vegetariska Gourmetburgare, Hälsans Kök
*Fullkorns/Rågfrallor
*Väldigt stark  Dijonsenap (så att det riktigt svider i näsan upp i pannan)
*Hot Taco salsa sås
*Feferoni
*Ost
*Tomat
*Gurka
*Färdig salladsblandning
*Rödlök

Och om Tårta och Fruktsallad blir godare och lyxigare när man äter det med gaffel så blir burgare såååå mycket godare ( och mindre söligare) om man stoppar dom i  ett kaffefilter! Det känns nästan som på restaurang då, hihi. Och restaurang är ju megalyx!
Kommentera 22 st

Plums sa det i toaletten

2007-02-27 | 16:45:09 | Vardag,

...det märks att jag inte är någon van hängselbärare ty det skedde en "olycka" vid mitt toalettbesök alldeles nyss...nu ligger hängslena i badkaret...
Kommentera 7 st

Vissa saker blir lyxigare om de äts med gaffel

2007-02-27 | 14:34:58 | Foto/Fotografering,

146310-1014
Här kommer en bild, om än väldigt sent, på min frukost imorses. Jag vaknade tidigt och var väldans pigg redan kl 06.23 så jag satte på kaffebryggaren och hoppade in i duschen. Därefter, iklädd, morgonrock gjorde jag mig en enkel fruktsallad av vattenmelon, ett skalat grönt äpple och en banan. Jag gjorde mig  även en kopp rött blåbärste, ett glas  färskpressad apelsinjuice och kaffet blev naturligtvis en kaffemedvarmmjölkochkanel.

Jag inmundigade härligheten med en gaffel ty jag har konstaterat att vissa saker känns lyxigare om de äts med gaffel. Tårta och kladdkaka blir bara än godare tycker jag om jag skippar skeden och tar gaffeln istället. Mmmm.
Soppa däremot, blir icke lyxigt med gaffel, det blir bara söligt. Keep that in mind people!

Det var en bra start på en väldans bra dag...jag var först på plats i skolan - vilket nog aldrig hänt förut då jag brukar få hitta på ursäkter när jag är en kvart, tjugo minuter sen..jag var den enda som var på bra humör bland de andra lite halvbittra och trötta klasskamraterna och läraren.
Kanske kände min kropp på sig att detta skulle bli en fantastisk dag för mig i glädjens tecken på grund utav denna lilla omnämning i Ebba von Sydows blogg....(woohoo!)

Och nu när vi var på museet för att disuktera vår samlingutställning fick vi reda på att vi var välkommna att ha vernissaget redan den 5/5 för då skulle en utställning med bl a Elisabeth Ohlson-Wallin ( Ecce Homofotografen) också öppna i samma byggnad... - hur lyxigt känns inte det? Mina och Elisabeths foton kommer existera och hänga i samma byggnad samtidigt!

Hoppas det bjuds på snittar och saker man kan äta med gaffel..
Kommentera 12 st

Jag tror inte jag jag kan vara så mycket lyckligare just nu!

2007-02-27 | 12:34:37 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1013

Är hemma på lunch lite snabbt ifrån skolan innan vi ska mötas på museet för att kolla på den lokal vi ska ha vår samlingsutställning i senare i vår och jag satte sedvanligt på min lap top och surfar ut på nätet - dels min blogg och dels min favvoblogg; Ebba von Sydows...och vad möts jag av? REN GLÄDJE! Jag är omnämnd i Ebbas blogg och hon länkar till mig i texten och jag är så barnsligt löjligt jävla överglad för det just nu.

Ni får skratta, ni får sucka, ni får tycka vad ni vill, men jag, JAG SKUTTAR!

Måste nog sörpla en kaffemedvarmmjölkochkanel nu och njuta av denna stund....för detta är faktiskt guld och glamour för mig.

( och förlåt ebba, hoppas du inte ångrar ditt inlägg nu ...men du har gjort en osäker småstadstjej väldans glad.)
Kommentera 15 st

Lasagne i en rund form är ju mer lyxigt än i en fyrkantig form

2007-02-26 | 22:09:44 | Foto/Fotografering,

146310-1010

 Dagens rätt:

Vegetarisk Lasagne

*Fullkornslasagneplattor
*Tomatkross med basilikasmak
*Keso
*Majs
*Champinjoner
*Rödlök
*Morotsslantar
*Paprika
*Keldas Ädelostsås
*Tomater
*Torkade pizzakryddor
*Eventuellt ost

Tag en rund pajform. Grunda med ett lager lasagneplattor. Lägg på en blandning av Keso, tomatkrossen, hackad rödlök, majs och champinjoner. Lägg på ytterligare ett lager med plattor. Häll över ädelostsåsen och pynta med tomatskivor, paprikaringar, lite rödlök, morotsslantar och Pizza/Oreganokrydda.

Lägg på extra ost om så önskas och ha i ugn i 30-40 minuter på 200 grader. Servera med mycket grönsaker och färskpressad apelsinjuice!


146310-1012
Kommentera 15 st

Jag lyckades motstå den förförande frestelsen..

2007-02-26 | 19:38:10 | Vardag,

146310-1009
Lite bilder ifrån dagen:
* Min outfit från min promenad med Angelica samt när jag utträttade ärenden på stan.
* Den goda vattenmelonen ifrån handlingen på Ica i förmiddags.
* Nya Veckorevyn, miniPollys och en Yoggi delikatess mjölkkolasmak som jag fick utav mamma, söta mamma =) Vilka underbara färger det blev tillsammans dessutom! Inte bara gott och roligt - utan estetiskt också, hihi.

Jag har klarat av allt jag skulle/borde/ville/måste för idag som jag vemodigt bloggade om imorses - disk, handlande, promenaden, skickat tillbaka till H&M och Ellos, bokat om tandläkaren, bäddat osv.
Jag har precis fotograferat en bild på min supergoda lasagne till min påtänkta "Glamourkokbok" (bild kommer i nästa inlägg) och jag blir bara mer och mer sporrad att ta tag i denna idé.

Dessutom måste jag berätta om "hur extra duktig" jag känner mig idag: Jag och Angelica gick in på Lindex förut och Angan plockade på sig topp och snygga byxan och trosor och jag....ja jag har ju shoppingförbud de luxe! Så såg jag en grå lång t-shirt/tunika på barnavdelningen med ett snyggt tryck på...och jag blev så kär...ja jag gick till ooch med så långt med toppen som till provhytten...Och jag lät den omsluta min kropp ett tag...Men sen satte jag stopp!
Ja jag sa NEJ nej nej till att gå längre med den, även när Angelica erbjöd sig att betala så länge tills jag fick mer pengar..

Jag klarade det!
Kommentera 6 st

Give me those boxes!

2007-02-26 | 13:44:10 | Film/TV/Kändisar,

146310-1008

Har suttit en stund och surfat runt på http://discshop.se och kollat på lite tv-serieboxar och jag hittade en hel del som jag vill ha...NU! Vill ha många boxar med bra serier som

*Futurama
*Melrose Place
*Sex and the city - beauty box

Jag vill ha lite roliga "nostalgiboxar" så som
*Bottom
*Dr Snuggles
* Tintin


Och så vill jag ha boxar med lite mindre bra serier, men som ändå har en tonårsbankande plats i hjärtat

* Pang i plugget/Saved by the Bell
* Huset fullt/ Full Hourse.
Kommentera 17 st

Tusen och en saker att göra och jag gör bara en.

2007-02-26 | 11:03:40 | Vardag,

146310-1005Är så otroligt seg denna morgon, kommer inte för mig att göra någonting fastän att jag har tusen och en saker i huvudet jag måste/borde/vill göra.

*Måste skicka tillbaka kläderna till Ellos och H&M som jag inte ville behålla.

*Måste diska *blä*
*Bädda
*Duscha
*Gå och handla kaffe och mjölk och kanel och fräscha grönsaker


*Borde avbeställa tandläkartiden (igen)
*Borde rulla upp persiennerna

*Vill sätta igång med min glamourkokbok
*Vill gå ut och gå
*Vill fixa med kläder och outfits
*Vill slappa och läsa bok


Men istället sitter jag här i min svarta morgonrock som Stefan en gång köpte till mig i Göteborg när pluggade en kurs där. Jag sörplar juice och te ( vilket tandläkaren säkrerligen inte skulle gilla) och äter Dinkelgrovamackor med tomat, ost och gurka.
Men nu så, nu ska jag sätta fart...
...snart..
Kommentera 10 st

lackönskningar och inte ett ord om Oscars

2007-02-26 | 07:31:34 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-1004

Om jag hade pengar, och inte var satt på shoppingförbud, och fick välja vad jag ville denna morgon...en morgon jag trodde att jag precis skulle ha gått och lagt mig vid det här laget för att jag skulle ha varit uppe och skulle ha sett O*****, men som jag då inte gjorde utan istället har jag gått upp precis undviker allt som står om O*****...ja om jag då denna morgon fick välja att shoppa vad jag ville skulle jag utan tvekan stoppa följande i shoppingkassarna:

* Underbar Tee ifrån http://patriciafield.com ( som väl för övrigt var nominerad til den där O*****.)
* Snygga, lite slitna utsvängda jeans ifrån http://topshop.com  
* Röd lackväska med rosettdetalj även den ifrån patricia field
* Svarta lackskor med T-slejf ifrån http://have2have.se  

Usch, det snöar ute. Och jag är alldeles jättekolaseg i skallen och trött ty jag satt ju uppe väldigt länge inatt ändå bara för att jag var så arg över utebliven *O*****gala.

men ja är inte bitter, nej då, inte det minsta...

*svordomar och möbelspark*
Kommentera 9 st

Jag är inte bjuden på bal ..en dikt om min Oscarssorg..

2007-02-26 | 00:29:00 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1002

Fan fuck, sablar och järnspikshelveten! Va fan?!?!? Vad har hänt?
Ok, jag hade kunnat kolla upp detta - men ska det ens behövas? Va fan så här får det väl ändå inte gå till? Hallå - Svea Hovrätt, Anitra Steen, Margot Wallström, Svennis - nån med makt gör nåt!!!

Oscarsgalan sänds inte på någon "vanlig" kanal utan nån obskyr ny kanal jag inte har!! en av årets viktigaste händelser alla kategorier och jag missar den?  För första gången på *gulp* 11 år!

Vad ska jag göra nu? Känner mig fan helt tom och förstörd och jätteledsen och lurad och bedragen!
Ska jag alltså *gulpgulp* gå och *gulpgulpgulpgulp* lägga mig??

...trodde aldrig att detta skulle ske...aldrig...

Jag hade gyllene galaplaner för denna natt
visioner om klänningar, smokings och kanske en crazy hatt
Will smith, Kate Winslet, golden celebrities och Goldie Hawn
ja jag skulle njuta av denna gala from late night to early dawn
Men dumma kanaler och taskiga tv-bolag
har satt ett svart slut på denna dag
jag bönar in i det sista till Oscarsguden ber
men det blir nog ingen gala mer
Bye bye till tyger, stjärnor, glam och röda matta
nej, jag kan inte denna totala katastrof inse och fatta
Jag får nu gå till sängs och försöka om nåt glatt drömma
men det blir svårt, ty denna natt blir svår att glömma
Men inte på grund av tokiga kreationer och roliga tacktal
utan på grund av att jag inte var bjuden på årets bal.
Kommentera 8 st

Mycket Wow för massa ting!

2007-02-25 | 23:32:58 | Foto/Fotografering,

146310-1001

Wow
- vilket underbart gensvar från er, kära läsare och söthjärtan, angående min idé kring en glamorurkokbok! Vilka diamantkommentarer som bara sporrar mig och sprider glädjefnatt i hela kroppen!

Wow - har spelat Wow med Stefan hela kvällen, blev level 14 med Belpherina =)

Wow - vad mysigt och gosigt och annat det varit idag...hehe

Wow - har igen fått smycken sålda via bloggen till en snäll och söt läsare !

.................................................

Gick en skön promenad med mamma i förmiddags och mötte en av mina klasskompisar, som jag bara halvtimmen innan sms:at med angående att vi "verkligen borde ses mer"...och det borde vi nog ty hon kände inte ens igen mig och hälsade inte. Haha.

Efter vår uppfriskande Statoillattepromenad så gick vi och solade solarium. Åhh, det är så skönt. Varmt, välgörande, bra musik i Ipoden och så fick jag svettas lite - brukar aldrig svettas annars, inte ens vid motion...knäppt.
 Vi konstaterade efteråt, älskade Mammi och jag, att Ok - det må kanske inte vara så ofarligt med solarium, men solen ute är inte så ofarlig den heller och visst fasen kände vi oss piggare, fräschare och gladare efteråt. Och det är ju nu vi lever och det är nu vi ska må bra.

Efter solningen åt jag en väldans god tonfisksallad ifrån pizzerian, medan Stefan mumsade på en Calzone. Jag vart allt lite sugen på hans pizza när jag såg all den tjocka härliga osten, men min sallad var faktiskt väldans god och gjorde att jag kände mig helt tillåten att glufsa i mig lite choklad sen.

Just nu mumsar jag på en likadan fruktsallad som igår med en kaffemedvarmmjölkochkanel till och inväntar Oscarsgalan med pirr i kroppen!
Kommentera 2 st

Glamourkokbok

2007-02-25 | 17:50:27 | Foto/Fotografering,

146310-1000
146310-999


























146310-998Funderar på att sätta ihop någon slags "glamourkokbok"...till mig själv, till nära och kära, till avstämningen i skolan om någon vecka för att visa vad jag "gjort sen sist", eller kanske till nån annan där ute i världe som kanske skulle vara lite intresserad av en bok med bilder på mat, lattes, smoothies och accessoarer och pryttlar...

Vad tror ni om det?

















Kommentera 33 st

Books! I love books!

2007-02-25 | 14:58:32 | Musik/Böcker,

146310-997

Blev utmanad igår av http://psilo.blogg.se/ att lista mina tio favoritböcker. Svår utmaning! Jag älskar ju böcker och har så alltid gjort. På sommarloven förr slukade jag kanske 10-15 böcker lätt och jag gillar många olika sorters böcker. När jag läste Litteraturvetenskap A+B fick jag upp ögonen för böcker jag kanske aldrig annars skulle ha läst.
Men här kommer då tio stycken favoritböcker, utan inbördes rangordning och med en redan nu ursäkt om att jag glömt en massa som jag kanske egentligen skulle ha haft med:

* "Blonde" av Joyce Carol Oates..
* "När Lucy Sullivan skulle gifta sig" av Marian Keyes
* "False memory" av Dean Koontz
* "Mammas lille gosse* av Charles King
* "Strändernas Svall" av Eyvind Johnson
* "Brott & Straff" av Fjodor Dostovjevskij
* "Bridget Jones Dagbok" av Helen Fielding
* "Ett Ufo gör entré" av Jonas Gardell
* "En god människa" av Nick Hornby
* "Undead and Unemployed" av Mary Janice Davidson

Vilka är dina?
Kommentera 11 st

MovieMeloner och befriad shoppingsjäl.

2007-02-25 | 11:13:42 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-996
Kör med vattenmelonsfrukost och kaffemedvarmmjölkochkanel även denna morgon. Känns lyxigt och fräscht efter allt godisfrosseri igår, hihi.

Vi skulle egentligen ha åkt till IKEA med mina föräldrar idag för att provsitta soffan vi tänkt beställa samt kanske köpt lite nya huvudkuddar och annat inredningskul.

Men det är snöigt, kall och halt så vi får se om det blir nästa helg istället. Likabra det, hade säkerligen bara bölat över alla affärer jag inte fått gå in i på det stora A6köpcentret bredvid IKEA.
Så ju längre soffprovningen skjuts på desto gladare och mer befriad blir min shoppingsjäl.

Åhhh inatt är det Oscars! Ska bli så kul! Har längtat i ett år nu ju efter alla fina klänningar, gala och flärd och kampen mot tröttheten runt 4snåret inatt, haha.
Körde då lite movietheme över min kära fräscha frukost, med min älskade moviestarkortlek.
Kommentera 15 st

Femme fatale, oscarsgala och urinvägsinfektioner

2007-02-25 | 02:03:53 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-995

en illustration inspirerad av min oscarslängtan och holywoodkärlek..

Inatt, eller inte i nu natt, men i natt natten efter att jag sovit lite, är det OSCARSGALAN!
Woohooo!
Har kollat på den varje år sedan 1996 när Mel Gibson vann och jag och Karin hade intagit mina föräldrars säng och satt uppe hela natten med köttbullesmörgåsar och tevatten i en termos som fick vattnet att smaka gammalt unket kaffe.
Those were the days...

Haha stackars mina föräldrar fick hitta nya sovplatser, mamma i min säng, pappa i nån soffa om jag minns rätt.

Vi tittade på några galor i några år tillsammans, jag och Karin. Sen blev det jag och min bror som satt uppe, dels när vi bodde ihop i Sthlm och sen när vi hade flyttat tillbaka hit  då gick jag hem till honom och så hade vi beställt pizzor.

Senaste gången jag och min bror kollade på Oscars tillsammans var för 3 år sedan. då hade jag och Stefan precis börjat träffas på allvar efter ett väldigt turbulent år...och jag satt hemma hos brorsan och fick urnvägsinfektion..har alltid haft förmågan, den dumma ovanan, att få urinvägsinfektion på nätterna...

Då kommer jag ihåg att efter själva galan, rusade jag hem, knipandes, satte mig på toaletten med en tillbringare tranbärsjuice och en massa tidningar och telefonen för att försöka härda ut de två timmar det var kvar tills Vårdcentralen skulle öppna och jag automatiskt av urininfektionsvana skulle svara snabbt på deras dumma rutinfrågor om jag hållt mig från att kissa i 4 timmar ;

" nej fröken vårdis, jag kan inte ens hålla mig fyra minuter, jag kissar blod, det stinker amoniak och jag har feber, ge mig Trimoteprim NU!"

Nu, tre år senare, så får jag titta på galan själv. Men det gör ingenting....undrar bara vad jag ska ha för galatilltugg och galadryck...?
Kommentera 5 st

Veckans absolut godaste sallad!

2007-02-24 | 20:37:56 | Lyx,

146310-994
Nu har jag och sambostefan tagit pause i WOW-spelandet (blev precis level 10 med min nyaste Belpherina!) och det vankas skratt och suckar åt melodifestivalen. Fast det är mest godiset som lockar till pausen egentligen...Jag har gjort mig en fruktsallad:

* Nektarin
* Grönt skalat äpple
* Liten banan
* Yoggi Delikatess Browniesmak
* Russin
* Några rutor Marabou Mjölkchoklad Dajmsmak!
Kommentera 31 st

Lördagsgodis!!!

2007-02-24 | 19:03:10 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-993

Mmm är så gottesugen. Så jag var tvungen att springa ner till Ica en sväg.
Antingen blir det choklad i mängder...
Eller så blir det en fruktsallad med Delikatessyoggi browniesmak....
Fast jag kanske gör som så här;  choklad i mindre mängd och en liten fruktsallad.

Vad gottar ni er med ikväll? Buffé? Pasta? Frukt? Nötter? Paj? Smågodis? Chips? Drinkar? Sprit?

Kommentera 13 st

Te och nya smycken

2007-02-24 | 18:02:01 | Smyckesdesign,

146310-992
Ytterligare lek med cernitleran resulterade i 2 par fruktörhängen och ett halsbandshänge...som jag inte riktigt vet vad det föreställer....haha.

mmm blåbärste...mmm
Kommentera 12 st

Dagens rätt - några fel...

2007-02-24 | 17:16:11 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-990

Dagens  rätt i casa de la Garderobsgrubbel y Byråbekymmer:

* Grillad Falafel
* Fullkornscouscous
* Sallad, majs, champinjonjer, gurkstavar, tomater, soltorkade tomater, kronärtsskocka

eller ett köttalternativ:

* Grillad vitlöksmarinerad ryggbiff
* Klyftpotatis
*Persiljesmör
* Hemmagjord pepparsås

serveras med  vitlöksbröd, coca cola/apelsinjuice och lite jalapeños och en Omgea3tblett ;)
Kommentera 5 st

Garnier, Neutrogena och L'Oreal - plånboksvänliga skönhetsalternativ.

2007-02-24 | 16:03:32 | Smink, Hudvård, Skönhet,

146310-988
Hemma igen efter den sköna promenaden med mamma. Den började dock med shopping med grejer till mig som jag inte lade ut ett öre på själv...Mamma, stackars mamma får ständigt höra mig oj:a och pusta och gråta över trytande kassa och stora tyckasyndomigsjälvattacker. Och nu har hon fått höra att jag behöver en ny hudkräm till ansiktet och påpassligt nog (hehe) tog min mascara slut när hon såg på förut..

Först gick vil till Apoteket där jag fick ett Aco lypsyl samt Neutrogenas Oil Free Moisturizer till ansiktet. Jag har ju testat det mesta som finns på marknaden mot problemhy och jag måste säga att Neutrogena är förvånansvärt bra och mäter sig väl emot Cliniques grejer. Nu finns inte Clinique i denna lilla stad så att köpa - eller kunna få en kräm för 65 kronor som är lika bra som en för flera flera hundralappar, ja då r det ju bara att tacka och ta emot.

Precis som att min favoritansiktsrengöring återfinns på Ica för 18 ynka kronor - Reporia Tjärtvål.

När det gäller mascara är jag oerhört kräsen. De får inte lukta oljigt t ex. De får inte ha för stor borste heller där mascaran dels bara ser kladdig ut, dels att den känns som en gigantisk stor humla som ska attackera ögat och därmed blinkar jag frenetsikt och hälften av mascaran hamnar på kinden. Dessutom måste jag upprepa påmålandet ty ögonen tåras om borsten är för stor och då blir allt bara kladdigt. Dessutom måste min mascara  vara vattenfast. Ja jag förstår egentligen inte varför inte alla mascaror är vattenfasta?? Vad är fördelen med "vanlig"?

Kanebo är den absolut bästaste mascaran ever, men inte heller det finns i Tidaholm. Utan i de två affärer här som säljer smink finns Maybelline, Isadora, Elisabeth Arden, Max Factor samt L'Oreal. IsaDoras mascaror - no thanks, Maybelline har jag svårt för, Elisabeth Arden nope och Collistar hade ingen vattenfast alls. Så då återstor L'Oreal och jag gillar ju mycket av deras övriga sortiment - jag jag gillar en del av IsaDoras också - särskilt skuggorna.
Men L'Oreal hade en vattenfast, med inte gigantiskt stor borste för endast 99:-, så den tog jag och var ju vänlig mot plånboken...mammas alltså..hehe..
Nu har jag testat den efter min långa varma dusch och den känns helt Ok, ingen Kanebo, men helt ok!

Förra helgen, en kvart innan mitt köpstopp inträdde, köpte jag ett Garnierkit. Det bestod av en scrubrengöring som peelar mycket skönt medan man masserar den i ansiktet och huden känsn len och fräsch efter skölj med vatten. Därefter tar man med en bomullstuss och stryker på en djupverkande emulsion som får sitta på under hela natten. Den går snabbt in i huden, känns vårdande oc väldigt bra. Jag har nu använt detta kit de rekommenderade tee gångerna under en vecka och jag tycker att det var ett bra köp för 120:-
Ok, inga mirakel har skett, men heller inga olyckor. Kanske att jag på sikt kan se de reultat det står om på förpackningen om att den gör rent på djupet, tar bort gamla ärr och ger en bättre lyster.

Nu ska det snart grillas här! *kurr kurr*
Kommentera 8 st

Inget OS - ingen Eld, jeansdrömmar , Gina Tricot, grillat...

2007-02-24 | 11:58:01 | Vardag,

146310-987

Ahh härliga underbara lördagförmiddag - bästaste dagen och tiden på hela veckan.
Njuter av min "sommarfrukost" - en halv vattenmelon och russin. Yummie!
Levde på vattenmelon i somras - till frukost och till lunch och sedan grillat på kvällen.
Och vet ni vad? Vi ska faktiskt grilla ikväll! Tacka vet jag el-grill i lägenhet. Sommar året runt och ingen eld och inget os.

Suktar efter shopping på Gina Tricot nu..men får inte, men vill..
Älskar deras toppar och kavajer och linnen och sådant, men jeansen har jag svårt för, modellerna känns konstiga..känns som att de är gjorda för jättelånga människor utan bäckenben...eller så har jag bara fått tag på väldigt felsydda jeans...
Åhh, nu är det reklam för JC, crockerjeans för 399:-! Vill ha ett par gula - nu!

Men nu måste jag skynda, mammi står här helt och fullt påklädd och vi ska gå på långpromenad...antar att jag ska ha något mer på mig än trosa och linne.

Cioa!
kram
Kommentera 10 st

yes yes yes!

2007-02-24 | 00:39:40 | Lyx,

Skulle precis slänga all reklam vi fick med posten idag och vad fann jag mellan Biltemakatalogen och nåt Rustablad? Jo ett brev från H&M med en check på 50 kronor!
Woohooo! Jag kan shoppa för 50 kronor utan att bryta mitt köpförbud!
eller så spr jag checken tills jag får shoppa igen...nån gång i höst typ...
Kommentera 5 st

Örhängen, berlocker och gulddetaljer

2007-02-24 | 00:23:44 | Smyckesdesign,

146310-986

Nu har jag smyckat, pärlat, cernitlerat och pysslat lite. Det blidde tre olika berlocker i cernitlera.
Det blev ett par örhängen i snäckskalsliknande pärlor och ett matchande set bestående av halsband och örhängen.

Setet går i vitt, guld och brunt och jag tycker att det ser jättefräscht ut. Kommer nog glänsa lite extra fram i vår och sommar mot solbränd hud och vit kläning.

I morgon ska jag nog göra minifrukter av cernitleran och göra örhängen.

Om någon skulle vara intresserad :
* Örhängen 50:-/paret
* Frukt + kedja som halsband 75:-/st
* Set halsband +  örhängen 150:-
Kommentera 18 st

försöker koppla bort shoppingförbudsvåndorna

2007-02-23 | 19:38:30 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-985

Mmmmmätt i magen är jag! Pizzan blev superdupergod om än lite hårda kanter kanske.
Dinkelmjölet känns verkligen nyttigt - frasigt och inte alls så där segt och degigt.

Jag hade tomatpuré blandat med tomastpesto i botten,
*riven ost,
*skivad tomat,
*jalapeños,
*soltorkad tomat,
*paprikaringar,
*rödlök,
*kronärtsskocka,
*pizzakrydda.

Sedan blir det nog frukt/fruktsallad, om hungern skulle åter varda till min mage under denna kväll.

men nu; blåbärste och lite pärlande...och försöka koppla bort våndorna över mitt shoppingförbud...*sucka* Men det är ju bara att titta på saldot på kontot...men då träer andra våndor in...*sucka*

Kommentera 14 st

Men mamma! Jag har faktiskt skurat här!

2007-02-23 | 18:49:34 | Vardag,

146310-984Det var söta mamma som ringde på dörren, hemma igen ifrån Stockholm och med sig hade hon presenter! Pärlor, berlocker, tänger och tråd! Woohoo!
Här ska det smyckas, skapas och pärlas.

Ja presenterna är så fina att jag ursäktar lilla mammi att hon gick in med snöslaskiga skor på mitt nyskurade golv, haha..
Känns som att situationen vart lite omvänd där - brukar det inte vara mammor som klagar på barnen när de går in med skitiga skor?

Men nu ska jag väcka Stefan, som var trött efter jobbet, så ska vi äta mina hemmagjorda Dinkelpizzor - det doftar lovely i köket av kryddor och annat gottigt pizzapålägg.





Kommentera 2 st

The look of today and the place to be...

2007-02-23 | 17:02:38 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-983

Idag ser jag ut så här och håller mest till i min soffa med en röd filt bland bruna väggar och lap topen framför mig...ibland bredvid mig...ibland på mig.

Tog en promenad förut, men den var inte skön alls - det blåste så att det sved av kyla i hela kroppen.
nej tacka vet jag soffan, blåbärste och Marabous Mjölkchoklad med Dajmsmak...Här kan jag ta del av hela världen i fönstren framför mig.

ohhh plingar på dörren!..fan måste resa på mig ...
Kommentera 5 st

Victoria's secret latte

2007-02-23 | 14:00:02 | Krönika/Politik/Tankar,

146310-982
Bland dumma dammsugarmunstycken och mögliga mopphuvuden gäller det att försöka finna de maxade vardagslyxen.
 
Kassakvitton, räkningar och nedsmulade diskbänkar tar lätt överhand och besudlar hela ditt humör och får ibland livet att kännas som en enda trist repris av en eftermiddagslångkörarsåpa.

Bråk uppstår lättare om vem som bar ut soppåsen senaste kontra vem det var som egentligen fyllde den med allt skräp.
Blanda trista trosor där resåren börjat släppa och lypsyl vars topp fastnat mosigt äckligt i korken så gäller det att försöka hitta och skapa guldiga glamourglimtar.

*En mini-spa-dag till minipris med hjälp av en femtonkronors ansiktsmask ifrån Nivea, ett bubbelbad och bra musik i bakgrunden.

*Eller varför inte en påse godis eller en fruktsallad i soffan med en varm filt, en kopp te och den där filmen/serien på dvd du inte riktigt tyckt dig haft ro och tid till att se?

*Gå och köp dig en pocketbok med din favvoförfattare eller testa en bok med omslag som lockar dig, kryp upp i fåtöljen, tänd ett doftljus och läs och njut!

*Eller ta fram dina finaste saker och ting, de där som du gillar lite extra; kanske är det en väska eller ett par skor. Kanske är det fina askar och sminkförpackningar. Ljuslyktor och smycken? Kanske är det en sak eller present du fått utav någon...som en shoppingkasse ifrån Victoria's Secret. Visst, det hade varit lyxigt att få vara där själv och shoppa, men att ha en kasse som någon tagit enbart för din skull, för att han/hon visste hur mycket du gillar kassar och särskilt en sådan kasse - det är del kärlek och det är dels lyx. Kärlek och lyx i rosa förpackning.
Titta på dina favoritsaker och njut av dom. Fotografera av dom och gör en tavla!

*Möblera om, få ett "nytt" hem och avrunda med en kaffemedvarmmjölkochkanel....

ahhhh....
Kommentera 9 st

Oh My God, I love the 80tees!

2007-02-23 | 13:05:31 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-981

Ojoj, vilken underbar sida; 80tees med massor av snygga, ja just det, TEES! Nostlgitripp med Fragglarna, Super Mario, Cry Baby, Dirty Dancing, He-Man och Rainbow Brite. Check it out now!

Men jag får inte köpa något själv....inte på mycket mycket länge...handlat på Ica och betalat räkningar, knappt några penningar kvar...och det är EN MÅNAD KVAR tills nästa peng...och alla autogirogrejer har inte dragits än heller *sucka*....
Hur sjuttsingen kan toapapper, frukt, grönsaker, diskmedel och juice bli så inhelvetiskt dyrt?
...och varför får man inte massa pengar när man pantar en massa burkar och flaskor?
Kommentera 8 st

En mormorskänga och en fredagsbön till Elle och Veckorevyn

2007-02-23 | 09:38:53 | karriären och drömmen om en,

146310-980
Ujujuj, nu har jag betalat alla mina räkningar, över halva studielånet redan borta - resten ska räcka till allt annat i en månad. Ujujuj *huvudvärk und huvudbry*..Har sörplat i mig blåbärste, kaffemedvarmmjölkochkanel och en smoothie.

Så snälla, nån liten tidning - Elle, Veckorevyn, Cosmopolitan, Glamour,Dalademokraten, Icakuriren...har ni inget litet frilansjobb till mig i form av snygga fotografier av mat, skor och smoothies?

Lite illustrationer kanske skulle smaka?
Copy då?
...snälla...?

Jag kan fota, bildbehandling, illustrera, göra goda lattes, städa en toalett,skriva lite, shoppa tills jag droppar,baka bröd...you name it.

Ingen som vill ha mig?
Kommentera 9 st

En riktigt Fin Fredag!

2007-02-23 | 08:04:12 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-979
Fredag fredag fredag, fina fredag  Fina fredagssaker i fredagens önskeoutfit ifrån www.topshop.com och jag ock Stefan planerade mysiga fredagslaner innan han åkte iväg till jobbet kl 06.45...eller han planerade att jag skulle gå och handla ingredienser till kvällens hemmabakade Dinkelpizzor som JAG ska baka ,samt chips och annat mys medan jag väl mest fortfarande sov och i dvala mumlade ja till allt och njöt av att han smekte mig på ryggen...

Men nu ska jag vara så duktig och betala alla mina räkningar...i en kavrt nu kommer det inte vara en fin fredag..sen får jag väl på nåt magiskt vis glömma bort det torftiga saldot på kontot - trots att det kom in CSNpeng idag då, och fortsätta ha e fin fredag...vilket jag önskar Er alla idag; En Fin Fredag!
Kommentera 5 st

Friday at last!

2007-02-23 | 01:07:10 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-978

Woohoo! Klockan är över midnatt - det är fredag! det är helg! Mys och god mat och muffins! Fast bra vpre det ju om jag kunde hålla mig till de ritade muffinsarna en helg...
Well Well.

Nu ska jag nog gå och nana. När jag vaknar blir det smoothie, kanske en solariestund och så får jag se om jag går på mentormötet eller ställer in/skjuter på det...känner inte att jag har så mycket att visa. Fast jag har ju fotat och varit kreativ varje dag, men jag vet inte vad jag ska säga om det just nu. Samt att jag inte fått ut nåt i A3format än..menmen det är ju skönt att bara prata också.

Hoppas  på en IKEAtripp i helgen, en dinkelpizza, långa lattepromenader med mamma, lite fotande, lite pärlande, inga ångestattacker what so ever.

Vad har ni för helgplaner/helgförhoppningar?
Kommentera 0 st

Se här intresseklubbar! Anteckna detta!

2007-02-22 | 23:30:27 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-975
Fick en utmaning nu ikväll från en nybörjarbloggerska; Lotta, att göra en liten presentation utav mig själv. Och det kan jag ju göra, med lite tillhörande personliga bilder .
Here it goes, även om det kanske inte är några större nyheter;

Namn: Anna Larsson - lika tråkigt och platt om toapapper..

Ålder: 25 ( hey..what happened?)

Hårfärg: Naturligt väldigt blond men de senaste åren väldigt slingat, platina, röd/svart och en period nu senast som brunett...på väg mot blondie igen..

Ögon: Fått höra att jag har "vargögon" men aldrig fattat vad det betyder...? Isblå eller gröna beroende på väder och vind.

Familj: Mamma, Pappa, Storebror, Sambo och fyra katter, som dock bor hos mina föräldrar...ja katterna alltså, inte sambon.

Uppvuxen: Tidaholm

Plugg: samhäll på gymnasiet, engelska vid stockholms universitet, Statsvetenskap A+B, Litteratur A+B, Kreativt Skrivande  I+II, Europakunskap, Politisk filosofi, Skriva Baskurs, "Vanlig" filsofi vid Skövde högskola, Grafisk produktion, Text- och bildkommunikation - Hellidens folkhögskola.

Jobb: Pluggar Yrkesföreredande Konstnärligt Fördjupningsår...annars har jag arbetat som lokalvårdare, receptionist, kontorsarbete, fabriksarbete, telefonntervjuare samt lite allt-i-allo i en Kontorsbod.

Intresse: Foto! Illustrera, Text och ord, glossiga tidningar, WOW, fika, Shopping, Bloggen, läsa böcker, lyssna på musik, åka på konserter och festivaler, Skor, inredning,Marilyn Monroe, politik, grubbla, promenader...

Personlighet: Grubblande snäll blyg exhibitionist tillika svartsjuk sorgsen men ändock sprallig och humoristisk självhatare som älskar sina nära och kära mest av allt. panikattacker och stora ångestportioner blandas med skratt, ovett och imitationer av olika slag.

Kommentera 0 st

Mina favoritklänningar

2007-02-22 | 20:08:08 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-974
146310-973146310-972

Fick en utmaning av Johanna att lista mina tre favoritklänningar, var de kommer ifrån och vad det är för klänningar. Och som jag sagt nu i några inlägg lite då och då så har ju klänningen verkligen gått från ratad och hatad till hyllad och älskad hos mig. Jag kan inte riktigt välja bland alla mina nya klänningar, men just idag känner jag att dessa tre är mina favoriter.

* Svart Pinafore med fickor, Ebay
* Svart tyll och fest, H&M
* Prickig, röd och vit med krage och knappar, Ellos Pronto Moda

Mmm, mitt nya blåbärste luktar som det godaste luktsuddigum!
Kommentera 17 st

Hur kan blåbärste vara rött?

2007-02-22 | 17:43:56 | Vardag,

146310-971
Tog en väldigt väldigt rask promenad i snålblåsten förut. Det var sådan motvind att mina ögon tårades så de som kom gåendes mot mig säkert trodde att jag storbölade. Försökte le för att få dom på andra tankar men kinderna dallrade så av vindarna.

haha kan inte ha sett klok ut med tårarna rinnandes, krampaktigt leende med uppblåsta kinder, hihi.

Positivt var dock att jag väl aldrig fått så fort förut bara för att så snabbt som möjligt få komma in i värmen igen.

Svängde förbi Coop och köpte tre paket "färska" jordgubbar och ett nytt te jag inte sett eller smakat förut: Rött blåbärste från Friggs...Hmm borde det inte vara blått te egentligen

Gjorde mig en skål  med fruktsallad och drack mitt te. Blev proppmätt i tio minuter och nu är jag jätethungrig...hur kommer det sig?

Mammi ringde ifrån Stockholm förut - hon hade köpt pärlor på Panduro till mig! Woohoo! Längtar tills hon kommer hem imorgon. Dessutom ringde pappa ett litet samtal förut. Det var trevligt. Inte så ofta han ringer bara så där utan nån anledning....han kände väl sig ensam utan mamma kan jag tro, hehe.
Fast jag vet ju att jag är hans lilla ängel.
Kommentera 16 st

påpälsad

2007-02-22 | 12:03:02 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-970Vädret idag kräver minsann sin fuskpäls...jag tänker trotsa vindarna sedan med denna leopardsak kring överkroppen och mysa och gosa in mig i.

Stora fickor och stora knappar.

Köpt på H&M för 2 år sedan.





















Kommentera 18 st

jag går runt i högklackade sandaletter...

2007-02-22 | 11:00:54 | Skor Skor Skor!,

och bara njuter...de klapprar så fint mot trägolvet...och jag blir nästan 170 cm lång...mmmm njuter av att det är så långt ner till diskbänken...och oj vad långt ner det är till toalettstolen...jag ser andra saker i spegeln, jag slipper stå på tå.
Det känns härligt här uppe på dessa höjder och hur benen böjs när jag sitter i soffan och inte pressas och flyter ut mot sittdynan.utan det bildas mellanrum mellan mig och möbeln....ahhh benen ser så mycket bättre och smalare ut med klackar....

...fan att man måste ta dom av sig..
jag gillar inte att vara kort...
Kommentera 4 st

Kate Moss look...eller är det min look?

2007-02-22 | 10:42:43 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-967

Jag brukar inte ha stilikoner så där värst mycket och jag förstår inte grejen med Sienna Miller.
Jag tycker inte att kate Moss är ful och grejen med henne är väl att hon klär sig på ett sätt som faktiskt går att härma om man skulle vilja...men för den skull skulle jag inte kalla Kate Moss för en stilikon för min del...dock så älskar jag den här outfiten på henne därför att den känns som vldigt mycket jag...en jumper och ett par jeans och högklackat - me likey very muchy!
Så idag kan vi väl säga att jag kör en Kate Mossinsprerad look...eller är det kanske helt enkelt bara min egen?



146310-966




















Jeans
:                Jumper                     Skärp:                               Skor:
H&M                    Vero Moda                  Mammas gamla              Topshop



Kommentera 12 st

Outdoor fresh Indoors..

2007-02-22 | 09:22:05 | Vardag,

146310-963
Det luktar fräscht av sköljmedel i hela lägenheten. Tvättade ju igår tills jättesent ty tvättmaskiner och torkskåpen här är minst sagt inte alls bra...så nu står det sådana där stoooora plastbags från Ikea i hallen samt tvättkorgar och sprider doften av "Outdoor fresh"..ahh älskar doften av nytvättat.
Dock verkar det inte så fräscht att vara ute idag. Snö, blåst och minusgrader...uscha, kommer bli svårt att motivera sig till en promenad idag...menmen det räcker väl att se mig i spgeln i och för  sig så är det motionsmotivation nog.

Har i alla fall myst här i sofan en stund iklädd min svarta jättemysiga morgonrock, kaffemedvarmmjölkochkanel samt en Nutrilette Browniebar.

Idag måste jag dessutom fixa en massa utskrifter på foton och illustrationer jag gjort den senaste månaden..min mentor ville se allt samlat imorgon och gärna i större format...Hmm inte så lätt ju..har dessutom inte pengarna att skaffa fram en massa A3utskrifter på alltihopa även om jag själv känner att det vore kul att se det i större format än A4 eller dataskärmen...Hmmm..damn.

Nu ska jag kolla lite på Tv-shop och sucka lite.
Kommentera 5 st

Snäckan, du är mitt hjärta..

2007-02-22 | 00:13:42 | Smyckesdesign,

146310-962
Två nya halsband från "Garderobsgrubbel & Byråbekymmer Smyckesdesign AB" , haha,

Ett hjärthänge i silverkedja och en grövre silverkedja med ett stort "snäckskal" i.
Hjärtat gjorde jag tidigare idag i cernitlera..tyckte det blev ganska så bra för att vara första gången samt ihop med kedja.
Kommentera 6 st

Marilyn på tapeten..väggen..hjärnan.i hjärtat.

2007-02-21 | 22:47:29 | shopping, provrummet & cravings,

146310-960146310-959

























Skulle mer än gärna ha dessa marilynbilder på nån av mina väggar (som inte redan har marilyn på sig dvs)... finns på www.discshop.se !


Kommentera 9 st

high heels och fula ord

2007-02-21 | 21:59:40 | Skor Skor Skor!,

146310-958Dessa är ett par av mina favoritskor. Hela 13 cm klack vilket innebär att jag blir 170cm lång för en kväll.

De är inte svåra att gå i heller även om de tenderar att låta som ett par "träskor" ibland...lite ihåliga så där...men skittsnygga till jättetighta jeans och simpelt linne för en kanske inte så uppseendeväckande look, eller så har man kortkort...eller om man vågar - kör hela fetischgrejen med lack och läder, korsett och collar...men det är lite svårt i en småstad utan att det känns som att man är med i "freakshow".

Kvällen förflyter med spring till tvättstugan, svordomar över tre stycken nya finnar/bölder på höger kind (*hata*), wow-spelande och zappande mellan top model och champiions league.

Jag tog ett bett på Stefans ...Kexchoklad - den med mörk choklad som överdrag...men näe. Jag gillar inte kexchoklad. Jag gillar inte heller sådana där wafers eller glasskex heller.
Har aldrig varit någon kakfantast - det är för smuligt och torrt. Nej jag gillar choklad, godis, bakelser, bullar, tårta - mjuka och fluffiga och kladdiga saker helt enkelt.

Dessutom tycker jag att ordet "kex" är fult...om man uttalar det med k-ljud i början...men jag säger "tjäx".

Andra fula/löjliga/konstiga ord tycker jag är:
* vårtgård
* hustru
* samlag
* älskog
* framstjärt
Kommentera 10 st

Mumma. kvällsmumma - mmmmumma!

2007-02-21 | 19:30:46 | Egocentrerat&Vardagligt,

 



146310-956146310-957






















Nu är magen glad och mätt...jättemätt...och nöjd.
Det blev
*Dinkelmackor med gurka, sallad och ost
*Kaffemedvarmmjölkochkanel


Och så gjorde jag mig en superfräsch och supergod efterrätt - en fruktsallad!
* Grönt äpple
* Gul banan
* Röda jordgubbar
* Orangerödgul nektarin


och till det ett glas apelsinjuice.

Dessutom är de första Cernitlerasakerna färdiga ( syns på bilderna) det bidde en äppleliknande grej, en blomma, en liten prinsessa och ett hjärta. Får se om det blir några halsband utav dom..var inte riktigt min grej kände jag. Men ganska kul...som ju pyssel lätt är och blir, hihi
Kommentera 12 st

Ögongodis - lack och mönster, skor och väska och en hatt!

2007-02-21 | 17:46:51 | shopping, provrummet & cravings,

146310-955

Oh vad glad man blir ( och shoppingsugen till max) av dessa färgglada saker!


Men nu är jag mest hungrig...jättehungrig faktiskt...men har ingen aning om vad jag ska äta alls.
Kommentera 16 st

Sommar, pepparkaksbrun mage och Kenny-look -a-like

2007-02-21 | 16:07:34 | Lyx,

146310-954Åh vad det var skönt i solariet! Somnade till en minut eller två och hörde oasis ljuva musik liksom på avstånd i de vita Ipodlurarna.

Jag var alldeles stelfrusen när jag la mig i solariet efter en väldigt snöig promenad på drga timmen, så det var extra skönt att komma in i det ständigt kokososande Meddosolparadiset...
Drömde mig bort till sommar, solstol och solning i trädgården hemma hos mina föräldrar..med drinkar och lekandes katter.

Allt är så mycket roligare med sol och sommar - trots allergier och insekter.

Men nu ska jag duscha - and I must say - min mage ser just nu pepparkaksbrun ut ( om än lite degig också..)! Smörjde in mig med en Sel Tanningkräm innan solningen som förhöjer effekten av själva solandet samt en lätt BUSförmåga.

...men jag har också fått den odrägliga vita ringen på rumpan...efter svettpölen kan jag tro...*grr*

Innan jag entrade solariet såg jag typ ut så här;
146310-953
Kommentera 13 st

Kryddan på moset - lite lera och en otroligt ful blomma.

2007-02-21 | 13:07:31 | Vardag,

146310-952
Dagens middag fick bli potatismos, vegetarisk grönsaksbiff, massa grönsaker och en klick dressing.

För 30 sekunder sedan började min tvättid...och här sitter jag. Ska snart gå ner..snart.
Måste ju också ta dagens promenad men fasiken vad snön yr där ute, i världen utanför fönstret..

Ska nog gå och sola sedan för att svettas lite och ha lite vardagslyxkänsla bland tvätt och fastbränd mjölk i kastruller och på spisplattor.

...måste gå och köpa mjölk och svinto...

Var i leksaksaffären förut en sväng och köpte några paket cernitlera...har ju funderat på det ett tag nu om det inte går att göra smycken av det och efter att ha kollat, sett och inspirerats av
http://sofiacarlberg.blogg.se/ och http://kellybellybutton.blogg.se/ och deras fantastiska fantasikreativitet så har jag bestämt mig för att göra tankarna till verklighet.

har redan gjort en otroligt ful blomma.

Har även suttit hela förmiddagen och mixtrat med min bloggdesign..får se om jag låter den vara så här ett tag - headern är helt ny och profilbilden är större. Men det är ju svårt att veta hur det ser ut på andras datoror med andra webbläsare oh sådant där.
Just nu ser designen helt ok ut på de 3 datorer som existerar i just detta hem i alla fall - vad gäller storlek, gränser och ramar..typ.

Over and out...to the tvättstuga.
Kommentera 5 st

Månen tur och retur - under en frukost!

2007-02-21 | 09:29:23 | Vardag,

146310-947Uscha, det luktar bränd mjölk i hela lägenheten. För jag gjorde fel.
Min morgonrutin är som sådan att jag sätter på kaffebryggaren till min sedvanliga kaffemedvarmmjölkochkanel. Medan den puttrar brukar jag diska upp gårdagens disk. men nu fanns det ingen gårdagens disk så iställlet började jag att förbereda dagens frukostsmoothie.

Nu är det som så att jag jag brukar värma och skumma mjölk i samma blåa plasttillbringare som jag brukar mixa ihop min smoothie. För den är inte ömtålig, lätt att diska och ganska så hög och därmed stänksänker.

Då vill jag helst värma mjölken först eftersom då behöver jag inte diska den för att mixa smoothien - lite mjölk i smoothien skadar ju inte medan smoothierester i mjölken till latten inte skulle vara trevligt.

Bara att nu när det ingen disk fanns så hällde jag i alla ingredienserna till smoothien i tillbringaren innan jag kom på att jag inte hade gjort mjölken än. Och jag tänkte aldrig på att jag kunde ju göra smoothien först, sedan diska och sedan värma mjölken. Nje istället började jag koka mjölken i kastrull, men gick därifrån för att hitta lite rekvisista till bilden är bredvid och plötsligt började det lukta bränt..Mjölk över hela spisen.

*sucka*

Har ni haft en bra morgon?
Kommentera 7 st

It is a semla kind of love

2007-02-21 | 00:59:42 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-946

Fick en utmaning tidigare på Fettisdagen att göra/visa/få fram en annorlunda semla. Och jag vill ju helst ha mina egna bilder så mycket det bara går här i min blogg och jag kände inte för att köpa nån semla och pynta den eller ställer mig och baka eller leta efter nån rolig semelbild på nätet...så jag ritade en som jag skulle vilja äta upp.

Mumma och natti!
Kommentera 7 st

nämen vad f*n...

2007-02-21 | 00:18:24 | Film/TV/Kändisar,

och nu klippte de bort delar av mirandas och carries första stora gräl...vad är detta?

...och jag har inget bättre för mig tydligen än att rapportera detta...

*harkel*
Kommentera 3 st

what the fu*k!?! Hey!

2007-02-21 | 00:14:36 | Film/TV/Kändisar,

ehh de klippte mitt i avsnittet! Precis när Miranda och Carrie fumlar in i varandra efter att ha stött ihop med Steve och Aidan på gatan när de sitter och dricker öl med två nya tjejer..

Dumma tv3!
SKANDAL!
Kommentera 0 st

cock a doodle doo!

2007-02-21 | 00:11:15 | Film/TV/Kändisar,

åh vilken bra tv-zappning - landade precis i ett av de bästaste avsnitten av satc på tv3!
Sista avsnittet på säsong 3.

*sörpla Ingefära/citron-te*

..blir alltid så sugen på thaimat när jag ser det avsnittet bara...
*kurr*
Kommentera 0 st

Photoshopvinter, layoutarbete och utställningsfunderingar

2007-02-20 | 23:47:39 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-945

Bjuder på några vinterbilder som jag mixtrat lite med i photoshop....allt för konstens skull.
Är ganska så nöjd förresten med layoutarbetet jag gjort hittills på http://glitterdroppe.blogg.se/ ..nästan så att jag vill ha headern själv, hihi.

Det var en intressant dag i skolan idag förresten då vi hade föreläsningar och diskussion om projektarbete. Metoder man kan tillämpa oavsett om man fått ett enskilt uppdrag, om man ska ha en utställning, omman ska bygga ateljé eller nästan vad som helst. Mycket matnyttigt och det börjar kännas nu att vi ska ha utställning vecka 19. Det roliga med den är dels själva lokalen vi ska ställa ut i och dels att vi inte ställer ut som en klass eller elevutställning utan att vi gör en "samlingsutställning" som enskilda individer där vi har vår egna lilla privata utställning i utställningen så att säga.

Vad ska jag ställa ut? Hur? Format?

Det var nån i klassen som tyckte att jag istället för att printa ut stooora bilder skulle använda mig av datorn och göra ett maffigt bildspel på en vägg i den spännande lokalen...lokalen är en gammal skitig smedja med mycket grått och svart och smuts. Dock är det högt i tak och underbart ljus och fina fönster. Det kände sinte alls som jag först när datorn och bildspel nämndes, men nu har jag tänkt på det och försökt få en bild utav det i huvudet och det känns ganska så lockande faktiskt.

Nu: kvälls/natt-te och tv-zapp, sen nana...längtar efter morgonsmoothien redan.
Kommentera 4 st

Enormt chokladsug resulterade i ny kaffedrink

2007-02-20 | 22:21:12 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-944Ojojoj vad chokladsugen jag blev förut. men jag har ju smällt i mig stora semlan idag och jag ska inte äta onyttigt på veckorna så jag fick verkligen inte gå och nalla ur den där burken som det oturligt lockande står "EAT" på...vilken innehåller Neverstop, Polly, Ahlgrens bilar och en Mmmarabou mjölkchoklad Digestive.

Så istället satte jag kaffet på bryggning..
och istället för min "vanliga" kaffemedvarmmjölkochkanel gjorde jag en kaffemedvarmmjölkochkanel
...och kakao.
Smakar helt ok faktiskt...men fortfarande lite chokladsugen.

Men det beror nog på att jag druckit alldeles för dåligt med vatten. Ty mitt vattendrickande är alldeles för undermåligt.

Jag "glömmer" dricka vatten under dagarna..vilket gör att jag panikdricker de där skönhetsrekommenderade 2 litrarna varje kväll innan läggdags vilket i sin tur resulterar i att den rekommenderade skönhetssömnen på 8 timmar störs av kissnödighet...
Måste tvinga i mig vatten..enda gången jag är duktig med vattendrickandet är när jag jobbar fabriskjobb ty då söker man varje anledning man kan för att ta en  paus - ->vattenpåfyllnad - ->toapaus --> vattenpåfyllnad -->toapaus...
Kommentera 2 st

Tre favvoskor, tre favvoplagg, tre favvobutiker och tre vanor

2007-02-20 | 20:19:29 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

Blev igår utmanad utav http://candh.blogg.se/  att lista
* mina 3 favoritbutiker - internet eller vanlig
* mina 3 favoritplagg
* mina 3 favoritskor
* 3 vanor jag har - bra eller dåliga.


Att välja bland mina skor är ju som att be mig att välja mellan mina föräldrar....ok mamma...jag är mest mammig...men ändå.

Dock så har jag ändå valt tre par som jag förtillfället håller lite mer kära
146310-942

När det gäller kläder och favoritplagg går det verkligen i vågor...jag har ratat jeans hela vintern t ex men är egentligen en riktig denimbrud. Men byxan har fått backa till fördel för mitt nya favoritplagg: Klänningen.
Jag gillar korta klänningar, knälånga klänningar, enkla klänningar, festklänninar. Jag gillar långa linnen som kan bäras som klänning och jag gillar klänningen som ord...mmm klänning.
Klänningen kommer nog hänga med mig starkt i år men jag har de senaste veckorna igen börjat längta tillbaka till jeansen och bära dom med "den perfekta" t-shirten. Annars är jag en sådan som inte kan ha för många linnen och som bär linnen året runt.
146310-941

Mina tre favoritbutiker är nog
* H&M - vanlig butik, men internet är också smidigt...men i butikerna kan man hitta guldkornen!
* www.ebay.co.uk
* Topshop,den vanliga butiken i Gbg och i Stockholm ty internetsidan skeppar inte till Sverige. Dumt.

Tre stycken vanor jag har:
* Jag smörjer alltid in mig med body lotion efter att jag duschat - BRA
* Jag trycker ned mig själv, hatar mig själv- DÅLIGT
* Jag går ut och går varje dag - BRA

Så där, *pust* stor utmaning det där.

Kommentera 10 st

Hi-tech und lasagne!

2007-02-20 | 19:28:18 | Vardag,

146310-940
Äntligen har jag fått mat i magen.
Skulle ju laga till mig lasagnen efter duschen vid fyratiden, men då kom Stefan hem och hade fått idén att vi skulle köpa en ny DVD - inspelningsbar. Så vi stack till en sådan affär och gick och velade och försökte förstå alla sorters förkortningar och hi-techbeskrivningar.

Det lättaste var att betala och bära hem den..

Sen skulle den ju sättas igång och sladdar in och ut och kablar hit och hit och dit och hit igen...men nu verkar den funka..efter hot om att få åka ut igenom fönstret.

Vart så hungrig att jag nästan slutade vara hungrig..? Hade ju bara druckit morgonsmoothien och ätit den den där semlan på hela dagen..kanske inte så lite i och för sig..

Men nu ligger en  vegetarisk lasagnebit och skvalpar i magen tillsammans med en massa grönsaker och 2 glas färskpressad juice.
Kommentera 7 st

you turned my heart of stone into grains of sand..

2007-02-20 | 15:37:23 | Vardag,

146310-939
Burr burr burreliburr, fasiken vad kallt det är ute! Och inne med! Ja inte här i hemmets vama lugna vrå, utan i skolan. Allvarligt det måste vara något fel på termostaten i skolan...eller så är de väldigt väldigt snåla och ville inte att deras små elever ska vara glada och varma.

Men alla på hela skolan fick en semla idag! Med hemmagjord mandelmassa inuti och den var inte alls så söt och maffig som semlor lätt blir utan den var helt fantastiskt lagom

Funderade först på att inte ta nån, vägde mumsigheten mot eventuell ångest senare, men jag åt den och tänker inte låta ångesten infinna sig heller.

Nu tänker jag tina upp mina öron med en varm dusch, sedan ska jag äta en varm lasagne. Därefter ska jag svara på alla varma kommentarer jag fått och efter det ska jag ta itu med lite bloggdesign jag fått förtroendet av andra bloggerskor att hjälpa dom med. Hoppas jag får till något bra så att de bir nöjda. Men att jag bara fått förtroendet betyder så mycket och smickrar!
Kommentera 10 st

Tusch, tampong och lap topwalk

2007-02-20 | 07:51:09 | Vardag,

146310-938
Morgondusch, morgonlotionering med sheasmör - mmm I smell good och så en kal och smaskig morgonsmoothie!

* frysta jordgubbar (snabbtinade)
* banan
* färskpressad apelsinjuice
* krossat linfrö
* psylliumfrö
* päron/ingefära yoghurt

Nu ska jag strax trippa iväg till skolan...har ingen aning om vad vi har för ämne/ämnen idag...så ska jag ha med mig böcker?
Hmm anteckningsblock, ritblock och massa tuschpennor är ändå viktigast.
Och sminket.
Och tamponger.
Och våtservetterna..
Och lunch! Hjälp! Vad ska jag ha med till lunch??
Ahh, hittade en Nutrilette Brownie Bar..det duger fint det.

Hmm ska jag ta med mig lap topen ut för första gången och premiärwalka den med min nya datorväska dessutom?...mmm kanske det....fast jag ramlar säkert bara omkull i snöslasket med den.....

Oh nej, nu ä jag ju sen igen!
Kommentera 9 st

Ja se på fan det snöar..ge mig denna outfit då!

2007-02-20 | 07:18:18 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-937
Kommentera 5 st

WoW!

2007-02-19 | 23:40:56 | Vardag,

146310-936

nu har jag äntligen installerat WoW- World of Warcraft på min nya dator och dessutom det nya Burning Crusade. Gjorde genast en Blood Elf vid namn Belpherinas, en Paladin.

Jag och Stefan har ju spelat Wow ihop i lite mer än ett år nu, sittandes bredvid varandra i samma rum, med 10 centimetrar emellan oss. Vi har kommunicerat via datorerna på ett Online-spel.
Medans andra par brukar gå på bio, parmiddagar, åker på minisemestrar och bråkar om sopor, räkningar och annat så sitter jag och min sambo och spelar dataspel och bråkar sedan om vem som egentligen hade mest rätt en 12 slots bag.

men nu när jag har en lap top kan jag sitta i vardagsrummet medan Stefan sitter i datarummet...så nu spelar vi ju som på riktigt, hehe.
Kommentera 14 st

Kanebo, Collistar och Aco recipe for a happy face.

2007-02-19 | 22:45:33 | Smink, Hudvård, Skönhet,

146310-935
Fick en utmaning utav http://herstory.blogg.se/ att lista mina 3 oumbärliga ting i neccessären.
Tre stycken saker är väldigt få...

Men ok, jag är helt beroende av nåt som jämnar ut, finar till, döljer och förbättrar min hy samt något som gör ögonen lite mer markerade.


1) Kanebo Mascara - den bästaste mascaran
2) Collistar Foundation - den bästaste foundation jag testat...och jag har testat det flesta billiga som dyt´ra märken.
3) Concealer som döljer, men vårdar, men torkar ut, men inte spricker. Just nu mixar jag Make up Stores Cover all Mix men Cover up, från Aco är jättebra den med...särskilt för vätskande bölder..

Vilka är era måsten och favoriter?
Kommentera 5 st

Barbapasta!

2007-02-19 | 19:27:27 | Vardag,


146310-934Dagens middag blev fullkornstagliatelle
med en sås gjord på Keldas tomatsås med creme fraiche. I såsen lade jag sedan:

kidneybönor,
majs,
jalapeños,
rödlök,
paprika
purjolök.

Det var mycket gott.

Förut när Stefan kom hem från jobbet så försvann han ganska så illa kvickt igen för att "ixa med cykeln" sade han.

Nån kvart senare kom han hem med ett litet paket till mig med rosa snören och silvrigt papper!
I paketet fanns det en liten Barbapappafigur, de jag allra mest ville ha efter att ha sett dom i leksaksaffärens fönster härom dagen!
Åh Stefan, han är för gullig ibland, hihi.








146310-933
Kommentera 10 st

Kanske bär dagens positiva tänkande frukt åt morgondagen

2007-02-19 | 16:18:23 | Krönika/Politik/Tankar,

146310-932
Idag tar jag verkligen nya tag med det positiv tänket efter det meganegativa djupdyket igår.

*Jag har gått en promenad på 35 minuter och en nyss på 50 minuter - gud vad duktigt!

* Jag åt smoothie till frukost - nyttigt och fräscht, jag åt en Nutrilette Brownie Bar till lunch - mumma och bra!

* Jag har massor, massor av kläder och jag behöver inga nya ( på länge) för jag har masor av potentiella outfits hängandes i da closet!

* Ok, jag är inte särskilt smal, men hmm jag har faktiskt inte varit sjuk, förkyld eller så hur länge som helst - och jag har alltid varit varit väldigt sjuk och känslig förr för allt. Så jag kanske faktiskt är nyttig, äter bra och ordentligt och är i alla fall hälsosam på insidan.

* Jag ska försöka ...verkligen försöka "tänka" mig smal...om jag lyckas tänka att jag inte är skitfet, att jag kanske ser hyfsat ok ut idag så kanske lyckokänslor infinner sig och kanske kanske en viktnedgång så sakteliga kommer på köpet..kanske...och kanske kanske en bättre hy med det

För allt negativt blir till en ond cirkel för mig. Jag gråter och går ner mig för att jag tjock --> bölder och utslag blir värre när jag blir ledsen --> nya utslag --> mer ledsen --> lättare att hata än mer saker hos sig själv.

Men detta är ju lätt att säga idag och kan vara svårt att komma ihåg eller ens kännas vid att jag tänkt imorgon eller nästa vecka eller när nu nästa svacka infinner sig...för jag vet att de kommer. Men jag vet också att de går över...det är bara svårt att se klart när man väl är inne i stormens onda öga
Kommentera 13 st

Tre blusar - tre dagens outfits - my fashion week

2007-02-19 | 14:21:51 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

Ja som i ett led då av mitt nu införda shoppingförbud, med undantag av mat, hygienartiklar, hårvård, strumpbyxor (ty de förbrukas ju så lätt) och så tågbiljett/konsertbiljetter i mars till Brett Anderson..Så ska jag nu på allvar börja gå igenom min garderob och se vad jag har för kläder, hur jag kan matcha dem med varandra för stor variation och oanade möjligheter.
Först ut är en vit see-through blouse som är mammas gamla -alltså det närmsta vintage jag nånsin kommer med min bacillskräck...
146310-930

För en ganska vardaglig look, men ändå ganska dressy valde jag att kombinera blusen med
* Svarta stuprörsbyxor, H&M
* Svart tubtop, H&M
*Svarta höga stövlar, med hög klack, Ebay

För en avslappnad, casual look, passandes på somarens grillfester, fikor och annat
* Jeansshorts, H&M
* Pinupsandaler, Nlson
* Vitt linne, H&M

Om jag någon gång blir en karriärskvinna eller skulle behöva infinna mig i en rättsal..typ
* Svart Pennkjol, ONLY, Vero Moda
* Svart kritstrecksrandig kavaj, 60 kronorsfynd av en torghandlare
* Svarta pumps med vristrem, DNA shoes


Accessoar i alla tre outfits
* Lång guldkedja med guldhjärta, Egen design




en liten "backstagebild" Garderobsgrubbel & Byråbekymmers Fashionweek
Kommentera 10 st

Planerad modefotografering samt frukost med filmstjärnor

2007-02-19 | 09:37:56 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-927Frukost is lovely. Särskilt om man avnjuter den bland fimstjärnor...eller i sängen med lap topen som sällskap,hihi.
En kaffemedvarmmjölochkanel samt en kall och smoothelismooth smoothie.

Receptet på smoothien här bredvid:
* Frysta jordgubbar som tinat i kylskåp över natten
* Päron/Ingefärayoghurt
* Friggs Exotisk mangojuice
* Krossat linfrö
* Psylliumfrön
* Banan

Tillsätt gärna en kortlek med gamla filmisar från Designtorget ;)

Vad är era måndagsplaner, kära bloggare och bloggläsare och besökare?

Jag ska försöka slänga gamla underkläder som inte ens duger som "menstrosor"* längre, röja ur "linneskåpet" på gamla, trasiga och udda sängkläder samt missfärgade handdukar.

Dessutom ska jag nog fota lite "mode"...har en idé i huvudet för bloggens och min egen räknings skull att jag ska gå igenom min garderob, välja några plagg och fota av olika kombinationer man kan ha med just detta plagg...bara för att jag ska kunna se möjligheterna med ALLA de kläder jag faktiskt och att jag faktiskt inte behöver lida av mitt i helgen införda shoppingförbud ty jag har massor av kläder - det gäller bara att använda dom på rätt sätt, med rätt och olika saker för variation. Så känns det nästan som att man har shoppat nytt i alla fall om man lyckas kombinera på flera sätt.
Eller nåt....

Men först; dusch, sedan promenad.

*Menstrosa = trosor som man helst inte vill ha på sig för de känns inte längre fina och sexiga, men som gott och väl duger under mensen för det gör inget om de förstörs och jag känner mig ju ändå inte särskilt sexig under dessa dagar...kåt ja..men sexig, nej.
Kommentera 17 st

Cool Spring Trend och glada färger

2007-02-19 | 08:29:55 | shopping, provrummet & cravings,

146310-924146310-925
 Vilka härliga färgklickar! Blir så glad av att titta på dessa väskor ifrån http://wilmadesign.com ...och man ska ju vara glad så därför tar jag med dom i bloggen i hopp om att åsynen av dom gör nån utav er glad med.
Dessutom ville jag visa IsaDoras "nya" annons som jag blev smått förälskad i igår. Tycker att annonsen i sig är skitsnygg, och strunt samma att jag aldrig kan få sådan där perfekt flawless hy som modellen har ( eller det har hon säkert inte ens själv) så blir jag ändå förförd av färgerna och produkterna. Rosa, orange och härligt.

Stor vill-ha-känsla kring både sminket och väskorna, men jag ska nöja mig med att bara titta....så länge.
Kommentera 7 st

Alla hjärtans dag fortsätter...med smycken och megasnyftarmovie

2007-02-18 | 22:20:31 | Smyckesdesign,

146310-923
Gjort två nya halsband nu under kvällen.  Så tre stycken hjärtanhalsband på ett dygn nu...Alla hjärtans dag hela veckan lång?

Och nu har Stefan kommit hem...berättade att jag gråtit och mått dåligt. Fick många pussar på kinder, panna, munnen och ömsamma smekningar på ryggen.

Nu; Message in a Bottle ( megasnyftare till film) och kaffemedvarmmjölkochkanel.
Kommentera 4 st

så fick Grease en helt ny innebörd...

2007-02-18 | 20:34:44 | Vardag,

146310-922

Haha, sitter här och skrattar för mig själv åt min nya "insikt".. Grease..en ganska så ytlig, men ändock hjärtlig film. En la-la-la-lafilm i glada färger med sång och dans fick mig att helt byta sinnelag ikväll och "se" saker jag aldrig sett förr.

 Jag tror inte att jag har sett Grease på minst tre år...så länge som jag och Stefan snart har varit tillsammans. Och för första gången , grundat på "Danny Zukos" beteende, fattade jag varför Stefan agerat som han gjort ibland och jag insåg också hur mycket den killen egentligen älskar mig och hur mycket han är villig att göra för mig.

jösses...Grease...haha.

Dessutom ber jag om ursäkt för mitt långa förförra inlägg...har funderat på att radera det, men det får ändå stå kvar för att det är ju så jag känner ibland, det är ju precis så dum och självupptagen jag är ganska ofta. Det är en del av mig precis som att det är en del utav mig som just i detta inlägg känner tacksamhet gentemot alla peppande inlägg/kommentarer jag får...fortfarande inte en enda taskig..bara en påminnelse om att jag kan såra och det vet jag...och ber om ursäkt för.

Jag är oerhört glad att jag har den bästaste mamman, pappan och bror.
Mina få nära vänner.
Mina katter .
Min pojkvän, som alltså jag vet skulle göra allt och lite till för mig. Wow.

Jag är lite gladare nu..försöker tänka positivt igen, efter en väldigt stor svacka idag, men nu klättrar jag upp igen..försöker...för det var ju det jag skulle göra i år. Inte ta någon skit. Varken från andra eller från mig själv.
Kommentera 9 st

oh danny, is this the end?..no, it is only the beginning..

2007-02-18 | 17:43:19 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-920

sådär, nu ska jag rycka upp mig, ha det mysigt och vårda själen. Stefan är och rollspelar så jag har lägenheten för mig själv. Har tänt en massa ljus, en del med äppledoft, kokat mig en kanna med te och ska njuta av Grease på dvd.
..fan vad bra den är...efter bara 3 minuter minns jag hur jäkla bra den är.

" some people are so touchy"..
Kommentera 7 st

Usch och blä för mig själv, otacksamma lilla dumma flicka

2007-02-18 | 16:32:23 | Krönika/Politik/Tankar,

Jag vet att detta inlägg bara består av ren självömkan och säkerligen gör många förbannade - läsare, en del ledsna - människor runt mig, en del kommer ta illa upp - de som har det värre, många kommer bara
" men snälla..."...
Men ja, det är min blogg så jag skriver väl vad jag vill och vill jag skriva detta så gör jag det så nu gör jag det för jag känner att jag vill..ok?

Först och främst så är jag otacksamt tacksam för alla ni som skriver värmande kommentarer till mig när jag skriver självnedvärderande inlägg. Så Stort Tack. Att ni ens orkar bry er..wow.

Men samtidigt så tar jag ju aldrig riktigt orden till mig.

Jag vet att jag mal på om min tjocka, fula kropp och mitt böldbesudlade nylle och mitt självhat.
Jag vet att detta tar alldeles för stor plats i mitt liv än vad det borde få göra...det ska inte få finnas alls.
Jag önskar att jag kunde älska mig själv och hitta bra saker, men jag finner bara fel. Särskilt idag - en riktigt dålig dag.

Jag vet att det finns tjockare och kortare människor än mig, jag vet att det finns dom med "riktiga" problem, såsom sjukdomar, handikapp, död och svält och hemlöshet etc....men jag är ledsen ändå.

Och jag blir ofta förbannad (förlåt) när jag får kommentarer från smalare och längre personer som väger mindre än mig som säger åt mig att vara nöjd och älska mig själv och inse att vi alla är olika.
Ja, det skulle jag lätt kunna säga med om jag var just i eran sits och vägde mindre, var längre och smalare...men nu är jag ju inte det. Så därför är jag bara bitter och ledsen och avundsjuk. För vad säger att ni är lyckliga bara för att ni är smala? Ingenting. Jag vet ingenting om er. Så det är bara ren avundsjuka alltså som talar gentemot ett/erat yttre....inte erat inre.
Jag blir helt ärligt glad över att ni ens orkar kommentera en patetisk självupptagen sak som mig med snälla ord. Så förlåt för min elakhet.

Jag jämför mig inte med tjejer i reklamannonser och sådant i mina glossiga magasin ty jag vet hur bilder kan ljuga - hey jag retuscherar och reducerar mig själv ganska ofta med "naturligt resultat".

Nej jag jämför mig med tjejen i kassan, hon bredvid mig i kön, tjejer på krogen, på bussen och de som svischar förbi. Men verkliga människor jag SER och UPPLEVER...och ser skillnade på dom och på mig.
Hur man kan vara mot vad jag är.

Jag vet inte heller om jag skulle bli lyckligare om jag gick ner några kilon till eller om jag bara skulle hitta nya missnöjesområden...tja längden kan jag ju aldrig göra någonting åt förutom tillfälligt med klackar. Min dåliga hy verkar heller aldrig gå att bota..men dessa saker är ändå gissel just nu som plågar mig.
Det jag verkligen kan försöka än mer med är ju själva kroppen och vikten. Så jag får försöka än hårdare helt enkelt än vad jag gjort. Jag får väl helt enkelt aldrig unna mig godis eller en kaka alls.
Jag får väl röra än mer på mig..eller nåt..

det är bara det att just nu....just nu är jag bara så trött...och ledsen.
blä.

sätter punkt där...
Ok?
Kommentera 20 st

Bland IsaDoras godisfärgade reklam blir allt grått.

2007-02-18 | 15:57:08 | Smyckesdesign,

146310-919

Försöker rycka upp mig denna äckliga gråa söndag genom att titta på fägglada foton och saker jag tycker om. Har varit på "caffelattefrånstatoil"-promenad med mamma samt skrikit till av förtjusning över de otroligt söta Barbapappasakerna i leksaksaffärens fönster....vill ha de små gubbarna samt en väska!
Jag blev också kär i en reklam för IsaDorasmink i ett annat skyltfönster..härligt orangea och rosa godisaktiga färger.
Men så kom jag ju på mitt nu införda köptstopp för att undvika ångest över pengar...
Då blev allt grått igen.

Vågen visar fortfarande samma bläiga jävla siffra som imorses och inuti kroppen pyser och pyr det av oro,grubbel, krypande och äckligt. Och ett evigt ekande av orden " Jag vill inte vara jag...jag vill inte se ut så här".

Jaja..mår illa i alla fall vilket hindrar mig från att glufsa i mig mat och annat...men det är ju itne heller bra.
Fan! Hatar att må så här...när tårarna ständigt svider bakom ögonlocken och klumpen i halsen gör det svårt att andas.
Kommentera 7 st

I spell your name L - o - v - e...

2007-02-18 | 11:07:41 |

146310-918

Efter fyra tequila rose, två (starka) gula drinkar, en hel del mensvärkar och en massa massa skivor så är det nu söndag morgon...ok, förmiddag. Men jag mår helt bra...ja förutom mensen då. Och lite snorig i näsan.
Och en viktuppgång på 1,5 kilo sedan förra helgen...FAN! Hur är det möjligt??? ( läs: varför går jag upp av en Brejk, muffins, kladdkaka, Polly, Neverstop, ahlgrens bilar, dinkelpizza, fajitas etc...?)
Men bakis är jag inte ...inte det minsta.
Bitter ja, men bakis, nej.

Näe  nu måste jag sluta äta godis och sådant. Gick ju så bra i somras....ska väl gå nu med. Bröd och godis....typiskt, min favovsaker...

Men under tiden får jag väl jazza i takt och bränna bort i alla fall nån kalori medan jag diggar till tonerna av Weeping Willows...*suck*
Och min frukost idag bestående av en kaffemedvarmmjölkochkanel och en Nutrilette Brownie.
Kommentera 33 st

Party-Diva-Disco-Glamour-Dancing-Queen

2007-02-18 | 01:27:22 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-917

Photoshoplek med lite tequila rose-rus i skallen.
Kommentera 2 st

Skål! Och in i dimman!

2007-02-17 | 19:20:42 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-916

Mmm, drink...gul drink...och jordgubbe.
Valde mellan värktablett eller sprit mot mensvärken...valde spriten så tar jag värktabletterna imorgon...höhö.
Kommentera 18 st

Kreativiteten flödar likt en forsande mens

2007-02-17 | 18:18:46 | Smyckesdesign,

146310-914

Jaha..nu kom mensen, det var säkert den som spädde på gråten och hatkänslorna tidigare idag...
Men det är inte bara den som flödar utan skaparlusten är i tagen också.

*Örhängen med tranbärsrödrosa större pärla
*Halsband med rött hjärta och dubbel svart vaxad bomullstråd.

Nä nu ska jag ta mig en drink!
Bottoms up!
Kommentera 11 st

Fajitas, fotboll och Fan!

2007-02-17 | 17:33:05 |

146310-913
Dagens middag, som avnjöts för en stund sedan till fotoll på tv: n bestod utav fajitaskryddad kycklingfilé i strimlor, masor av grönsaker, fullkornstortillas, chili/limebönor, jalapeños och feferoni.

Jag har gått promenad med mamma, köpt två kajalpennor och en del olika Garnierprodukter till ansiktet ty här sitter jag med en böldförstörd haka. En stor böld mitt på hakan som vätskar sig hela tiden och jag kan inte ens täcka över den på grund utav det.

Jag har haft mindre panikattack över mitt ansikte, min kropp, mig själv och mitt självhat...blä en äcklig dag.
men just nu känns det lite lugnare igen...för jag sitter och pärlar lite...det är lite som terapi för själen.

Har (igen) betämt att nu ska jag sluta shoppa för ett slag, några månader....för jag tror att jag många gånger shoppar fina saker för att försöka kompensera för mitt fula jag..och det går inte hålla på så för det leder till än taskigare ekonomi och stress över det vilket i sin tur leder till än större självförakt.

Jaou...nu ska jag ta en lugn och skön kopp te.
Kommentera 5 st

A Smoothie morning with Marilyn

2007-02-17 | 11:13:28 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-911
Ahh, lördag förmiddag, bästaste stunden på veckan? Det är slalom på tv:n, fast jag bryr mig inte, men det väcker en del barndomsminnen från att pappa sitter o hejar framför tv:n, man själv satt bredvid och drogs med i glädjen.

Jag lyssnar på min nya weepingskiva. Jag vaknade med en längtan efter att få lyssna på den och det är få skivor som ger mig just dom känslorna. Men härligt är det!

Min morgonsmoothie är uppdrucken och den bestod utav
* Päron/Ingefärayoghurt
* Färska jordgubbar
* Vindruvor
* Banan
* Krossat linfrö
* Psylliumfrön
* Friggs Exotisk Mangojuice
( och den innehåller en massa mer än bara mango..röbeta, paprika bl a)

Känns nyttigt efter fredagskvällens soffliggandesvullande framför tv:n...ujuj stackars magen..en dag kanske du blir fast och fri istället för lös och ledig...
146310-912
Kommentera 13 st

Damn Chocolate! Stop seducing me...

2007-02-16 | 23:40:41 | Vardag,

146310-910
Varför? Varför är jag så svag? Varför kan jag inte motstå dig? Dia glada förpackningar, din ljuvliga sötma, din beska kakohalt..kickarna du ger mig...njutningen...du får mig bara att vilja ha mer...mer .. MER!
Dumma choklad..

....mmmmmm goda choklad....
Kommentera 17 st

Friday night, dinner, movies and mätt i magen

2007-02-16 | 19:51:51 | Vardag,

146310-909
Fredag kväll. Maten på tallriken är uppäten..ojoj, vilken bukfylla.

* Vitlöksmarinerad kycklingfilé
*Tagliatelle med paprika/chilisås
* Ruccolasallad med cocktailtomater, gurka, majs
* Kronärtsskocka, lupinfrön och soltorkade tomater
* Vitlöksbröd


Vad äter ni ikväll?

Tur att jag gått TVÅ promenader idag..urk und rap vad mätt jag är.
Vi har köpt två stycken filmer på "Coops filmfestival", hehe, en lång och hyllad Metallicadokumentär och "Nu blåser vi snuten" med Burt Reynolds.
Jag såg den där Metallicadokumentären i somras nån gång, men såg inte hela för den gick sent en kväll när jag skulle gå upp okristligt tidigt och jobba fabriksjobb.
Jag är inget stort fan av Metallica alls, nej de är bland det tråkigaste jag sett live ( Roskilde 1999), men dokumentären var väldigt bra gjord och själva historien om dom är intressant.

Fick en av mina favoritgodsaker utav Stefan förut - Flipper, fruktskum doppat i choklad format som en delfin...mmmm.
..ja så jag får väl ta nya jag-ska-bli-smal-tag imorgon...igen...*suck*..om jag bara kunde låta bli att tycka om och stoppa saker i munnen hela tiden...

Kommentera 9 st

If you know what love is....

2007-02-16 | 13:46:54 | Musik/Böcker,

146310-908

Mmm dagens sötaste - både till utseende och smak är den lilla miniportionsförpackade kladdkaka ifrån Frödinge, som jag fick av mamma igår. Så himla gullig - både kakförpackningen och mamma, hihi.

Jag hade en tevlig promenad med Karin. jag köpte med mig lattes från Statoil som vi sörplade på. Karin är guld..kan inte nog säga det.

Har handlat mera jordubbar, helgfrukost i form av Nutrilettebrownies och så en dubbelBrejk til lördagsgodis. Haha, dubbelbrejk..precis som lördag/söndag - dubbelbrejk från jobb o skola =)

Jag har klippt näshåren...var på tiden, trodde det var en snorkråka först..hehe...euhm..

Idag kom äntligen Weepingskivan med posten! Och jag har lyssnat på den 2 gånger nu och den är ÄLSKVÄRD! Härliga popsnören och vemodiga ballader i lite 60talssound. Tårarna är nära, men likaså jazzandet med baken och vickandet med höfterna...Mmm jag älskar sådan här skivor som får en att känna att man äger världen! eller at man bara flyter med i något mycket större och härligare - världen.
OH YEAH..
 I wanna see you shiver inte morning light...
Kommentera 37 st

Iskalla smoothies och varma duschar

2007-02-16 | 09:08:58 | Vardag,

146310-907

Min morgonsmoothie blev iskall, men väldans god (som vanligt hehe). SATC står på i bakgrunden, men jag inte riktigt ro i kroppen till att sitta ner och titta. Hittade ursöta näsdukar i en låda förut också med små grisar på. Säkert något jag fått uatv mamma...hon kallar mig för "lillgrisen".

Nu ska jag nog ta en snabb och varm dusch, sedan ut på en promenad. men får ta det lite lunt för jag känner mig lite halvkrasslig. Dumt, för jag måste röra på mig.

Å så ska jag träffa Karin idag =)
Kommentera 13 st

Ny design med hjärtat på rätta stället..

2007-02-16 | 08:35:20 | Smyckesdesign,

146310-905146310-906



























Gjorde nya smycken igår. Silverkedja med en ganska stor turkos sten som hänge. På den turkosa stenen hänger även ännu ett hänge i form av ett hjärta. Det är en försilvrad öglestav jag böjde till, efter att ha trätt på silvriga rocaillepärlor.
Det var en kul grej/ny teknik att testa och jag ska nog göra fler sådana slags hängen.
Kommentera 8 st

Morgonsurfingstund har guld i mund

2007-02-16 | 08:07:37 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-904

Ligger här i sängen, i mörkret..nåväl, i dataskenet, bland massa kuddar och täcken. Jag njuter av och jag suktar..
Efter en Chloe Paddington. En av de få "designers-itväskorna" jag tycker är riktigt snygga.

Mmm om man kanske skulle ta och kolla efter en billiare kopia på ebay. Var ett tag sedan jag kollade efter just det.

Men annars har jag alltså plockat ihop denna fedagens önskeoutfit ifrån
* http://topshop.com  ( top, jeans, sko)
* http://designersimports.com  ( chloe paddington)
*min egen kollektion (halsband och örhängen)
Kommentera 8 st

Kvinnor - vi är underbara, glöm inte det!

2007-02-15 | 20:09:10 | Krönika/Politik/Tankar,

146310-902
Jag fick en rolig och lite annorlunda utmaning utav http://calline.blogg.se/

att skriva om en kvinna jag beundrar, till exempel en författarinna, en musiker eller en skådespelerska.


Det finns en "kändiskvinna" jag håller högre än andra och det är,och har så varit i många många år: Marilyn Monroe

Jag vet inte riktigt vad det är men det är en kombination av det tragiska liv hon levde, den stackars lilla flickan som bara ville bli älskad...som lät sig utnyttjas...som ständigt fick spela rollen - oavsett om kamerorna var på eller inte, som dum blondin...Men hon var allt annat än det. Om man nu inte är dum för att man tror på kärleken då.

Jag vill inte låta som en klyscha eller löjlig och säga något i stil med att "jag känner mig själsligt besläktad med Marilyn"...men jag har läst så mycket om henne, sett så mycket med henne..lyssnat och tagit till mig och jo..jag känner igen mig i en hel del...faktiskt.

Men jag beundrar Marilyn för hennes prestationer trots hennes minst sagt trassliga liv. Jag beundrar henne för hennes engagemang och vilja, för hennes skönhet och skratt. Jag beundrar henne starkt för den mänsklighet hon ständigt verkade visa prov på.
Det mest tragiska med hennes korta kärlekssökande liv är att hon blev så älskad, en ikon av sådana som mig och andra först när hon lämnade jordelivet.

Men jag vill också passa på att hylla och visa min beundran för ALLA er kvinnor där ute som vågar älska er själva. Som sätter er själva och ert välmående främst. Som vågar vara oberoende och ha egna liv. Ni som vågar lämna dåliga relationer, ni som inte tar någon skit.

Jag beundrar er kvinnor som också är raka motsatsen. Ni som helt glömmer bort er själva för er starka kärlek till barn, man eller annan kvinna. Ni som lider i det tysta, ni som inte blir sedda men som kämpar på och överlever.

Jag beundrar min vän, älskade Karin B för hela ditt härliga "jag".

Fast framförallt, fram för allt så beundrar jag min mamma. Jo det är så. Det största hjärtat av alla, min älskade mamma. Vad skulle jag gjort och göra utan henne? Det finns ingen som fått ta emot så mycket sit som hon (mycket från mig) som klarar av  så mycket...och hon klagar aldrig. Jag förstår inte hur hon orkar..kanske gör hon inte det egentligen...men då hoppas jag att jag kan hjälpa till..ge tillbaka  lite av allt hon gett mig. Jag vill försöka i alla fall.
Tack för att du finns mamma.

Kommentera 10 st

It is a Smoothie lovely Afternoon

2007-02-15 | 17:14:22 | Lyx,

146310-901
Så här god såg min lunch/mellanmål ut förut! Mumma! Gott GI-bröd med "vegetarisk ost", cocktailtomater, gurka och ägg. Färska jogubbar samt en superdupergod Smoothie!

*Tinade blåbär, jordgubbar och hallon
*Banan
*Krossat linfrö
*Päron/ingefärayoghurt
*Brämhults Hallonjuice'
*Psylliumfrön
*Skivade jordgubbar som pynt och tilltugg

Har kollat på 3 stycken Sex and the Cityavsnitt och druckit en kaffemedvarmmjölkochkanel.
Nu är jag duktig och pimplar vatten för att rensa kroppen.vårda den lite granna istället för att banna den.
Kommentera 22 st

Outfit värdig en kylig promenad i vinterslask

2007-02-15 | 13:00:33 | Vardag,

146310-900
Det var skönt med en frisk promenad, om än slaskig och halkig och det blåste kyligt så att ögonen tårades,men det var skönt att röra på benen och få luft.

Snart ska jag fortsätta min "spa-dag" med att dricka en flaska Imsdal Källvatten jag nyss köpte på Ica (jag får visst inte i mig vatten om jag inte köpt det på flaska...weird) samt göra mig en lunch/mellanmålssmoothie. har köpt jordgubbar och mer krossat linfrö, hallon och blåbär tog jag upp ur frysen förut så de har tinat finfint =)

Hmm kanske borde duscha först dock..för Angelicka ska komma hit och smoothia till det med mig...blir säkert en "toxic" kaffemedvarmmjölkochkanel också....men helnyttig kanman ju inte vara..hehe--fast hur onyttig är en sådan egentligen?? Inte alls.










Kommentera 7 st

ahh sweet sweat...sötsvett?

2007-02-15 | 11:03:38 | Vardag,

Nu har jag haft en välgörande stund i solariet på 20 minuter. Svettades och det kändes nyttigt och det doftade av solskyddsfaktor och hallon body oil. Nice.
Nu ska jag bara vaska ansiktet och smörja in det  noga innan jag beger mig ut på den 6km långa promenadsrutten.
Ohh nu kom posten! Hopas det är nåt kul!

...nja..50 kronors rabattcheck på ICA...var fasen är min Weeping Willowsskiva?? Den skulle ju ha kommit igår ju!
Kommentera 2 st

på jakt efter baggy jeans - help!

2007-02-15 | 10:03:12 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-899146310-898Dessa två par jeans fann jag nyss på Haléns hemsida. Det första paret är i 3/4längd och kan bli helfel på mig eftersom jag har så enormt korta ben (vi snackar taxben fast med elefantomkrets..inget ont om taxar eller elefanter dock) och de andra kan man välja benlängd på...de första kan vara snygga med flipflops på sommaren och ett enkelt vitt linne. De andra kan vara snygga med kängor, sandaletter, sneakers, toflor och linne eller tee....men så är det ju postorder och Halens har jag aldrig testat heller..kan ju lätt se hur billigt och töntigt ut som helst...hmmm.

Jag vill verkligen ha " de pefekta baggy jeansen"...var kan man leta efter det? Har ni några jeanstips utöver redan nämnda Halens och klassiska H&M där jag tittar var dag?

Kommentera 11 st

Bland fula tapeter och plastiga krokar, Home Sweet Home

2007-02-15 | 09:39:01 | Vardag,

146310-896146310-895
Fick en utmaning utav http://wippzi.blogg.se/ att visa upp hur jag bor. Har ju ofta med bilder och detaljer ifrån mitt hem, så ni som följer min blogg har ju redan sett en del och det känns onödigt att visa gamla bilder...men här är lite nya.

De fyra översta bilderna är från köket, datarummet (fast nu är ju hela lägenheten mitt datarum när jag fått en lap top..hihi) och hallen. I köket har jag även mitt "hemmakontor, min skaparverkstad, min smyckestillverkning"

De sex nedre bilderna är ifrån sovrummet - mina nya kuddar och överkast, samt mitt nya projekt att fixa till tavlor och ramar och så där ovanför byrån...ska bara hitta rätt bilder ( mina egna alltså), ifrån badrummet - nya krokarna ovanför handfatet och ovanpå en byrå. Marilyn Monroedetaljer ifrån hallen.

Jag vill verkligen fixa till här hemma och nya tapeter eller nya färg på väggarna är det jag suktar mest efter och som skulle göra stoooor skillnad. Vi är på G att köpa ny soffa, jag och min sambo e Ikeasoffa jag har tittat ut med schäslong och små sidorbord, perfekt för mys, lap top och tekopp!;
146310-897
Kommentera 6 st

Idag kallar jag mig för designer..hihi

2007-02-14 | 23:08:27 | Smyckesdesign,

Kolla, vilket underbart litet inlägg!
http://chocolait.blogg.se/140207100832_happy_valentines_day.html

Det är mina smycken som hon omnämner och det är mig hon har köpt det av! Är så glad att Natalia blev nöjd!

Kommentera 6 st

Ny liten familjemedlem, blingblings och tv

2007-02-14 | 22:27:57 | Vardag,

146310-891Jordgubbar I love jordgubbar. Det och vattenmelon är mina favoritfrukter/bär. De känns rena och fräscha, härligt rött och rätt.

Sitter här framför tv:n och för första gången på länge har jag sett flera tv-program, på raken..förr var jag ett riktigt tv-freak och följde nästan alla serier....ut that was a long time ago.

Men ikväll gav jag den "nya sex and the city" en chans - Men in Trees med Anne Heche...den var väl så där..inte i SATCklass direkt..men kommer nog duga gott att slötitta på lite då och då.

Jag kollade på Jeopardy och Kulturnyheterna och även Top Model...och Åh Gud vad en del "modellaspiranter" är direkt pinsamma att se. Goosh! Nu är det den "underliga" serien Heroes på Canal +.


146310-894146310-889

Jag har fått fler Alla Hjärtans Dagpresenter förresten - massa fina pärlor, kedjor och smyckesdelar utav mamma - älskar vartenda litet bling! Och så fick jag en till present utav Stefan - en dvd med French & Saunders ( de som ligger bakom/är med i Helt Hysteriskt/Absolutely Fabulous). Den ska jag titta på en dag..kanske imorgon förmiddag och äta fruktsallad...eller nåt .

Till Stefan gav jag en bok - en biografi om/av/med Roy Keane som spelade i hans favvofotbollslag Manchester United. Han fick även en liten mjukisflodhäst ifrån Gallerix, som nu är döpt till Coffee..(?)
Ja det blir så här med en djurälskare - jag, och en pälsdjurallergiker - Stefan, i ett förhållande.
Man får skaffa en massa mjukisdjur och nu har vi en flodhäst då, en groda, en älg, en gris och en kyckling.
Kommentera 8 st

Fyra bröst, en quornschnitzel och modell baggy

2007-02-14 | 20:23:31 | Vardag,

146310-888
Nu har vi grillat vår Alla Hjärtans Dagmiddag. Stefan ville ha vitlöksmarinerad ryggbiff, potatisklyftor och bearnaise...men jag har aldrig gillat den typen av mat så jag grillade mig en ostfylld Quornschnitzel och till den couscous, ärtor, majs,morötter, gröna bönor, cocktailtomater, gurka, lökkeso och jalapeños...en salig blandning och en massa mat med andra ord...och jag var verkligen hungrig, men jag kände mig och känner mig tjock och plufsig.

Promenaden hjälpte inte ett dugg till att jag skulle kunna känna mig lite nyttig. Blä.

Jag kommer att skicka tillbaka de två klänningarna ty jag har nu kommit underfund med varför de hör hemma just på barnavdelningen - det är en söm mitt på bysten och har man lite bröst så delar denna söm brösten tll fyra mindre småbröst - no good.

Så då är det ju frågan om jag ska skicka efter de där baggyjeansen istället och "byta" mot klänningarna...men å andra sidan så känns det idag som att min kropp inte är modell baggy...modell degig och slapp  - ja..men inte baggy..tror jag är för kort och kompakt och satt för det...

I mina "baggyvisioner" ser jag mig själv som smal, platt och fast med smala snygga ben i ett par baggy jeans...men visioner och verklighet för mig stämmer sällan överens med varandra.
*suck*
Kommentera 7 st

You can call me anytime you want to, coz I like you..

2007-02-14 | 17:37:43 | Musik/Böcker,

Har varit ute på en 6 km lång och ganska så rask promenad ute i vinterslasket. I Ipoden spelades det mest Weeping willows och Oasis. Det är konstigt med min Ipod för när jag är ute och går brukar jag ta "Shuffle" på alla inlagda skivor och det är en jädrans massa låtar, men på nåt sätt, nästan uteslutande var promenad så blir det en väldans massa Oasis...och det flera låtar på raken. På en timmes promenad kanske man hinner lyssna på en 10-12 låtar kanske (grovt räknat) och säkerligen är 5-6 utav dessa bara Oasis. Min Ipod har verkligen god musiksmak =)
Haha.

När jag gick promenaden så kom det en Andtjej med sin haltandes Andpojkvän gåendes på rad över gatan. Det var med nöd och näppe som den haltande anden kom uppför trottoarkanten, men han gjorde det. Precis i det ögonblicket vände hans lilla brunspräckliga flickvän på klacken och började gå över gatan igen...och blir överkörd av en biljävel! Jag skrek nästan till när jag såg hur hennes fjädrar flög åt alla håll där under bilen, men hon kom loss och haltandes joinade hon sin lika haltande pojkvän..
Hoppas de är Ok och har en fin Hjärtedag....

146310-887
Kommentera 12 st

Rosa och bruna muffins, nya klänningar och diskbänkskärlek

2007-02-14 | 14:20:38 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-883Ta-da! Så här ser några av mina nyabakade chokladmuffins ut! Rosa glasyr, ahlgrens bilar, neverstop och strössel.

Och oh boy vad goda de är! Det tyckte tydligen Stefan också som var hemma på lunchen...så mycket gillade han dom att han var tvungen att äta tre vars formar och smulrester han var tvungen att lämna på det nystaädade soffbordet efter att ha sölat ner på den nyskurade diskbänken..
JA KÄRLEKEN DEN SPIRAR DEN ALLA HJÄRTANS DAG....Bah! *morr och diverse svordomar*

*andas*

I H&Mpaketet låg det tre stycken baslinnen och de två klänningarna ifrån barnavdelningen...tror inte jag behåller klänningarna..skickar nog tillbaka dom och satsar på de där baggyjeansen istället..
Eller vad tycker ni?

146310-885146310-884

Och Ellospaketet var fyllt med nya handdukar, nya överkastet, krokar och ljuslyktor... Just nu ser min/vår säng ut så här...fattas bara nya tapeter.
146310-886












Kommentera 13 st

Jordgubbar, paket och muffinsbak

2007-02-14 | 12:26:37 | Vardag,

146310-882
Nu har jag storhandlat en massa för många pengar, det var tungt och korgarna var fulla...ändå kändes det inte som jag handlat någonting alls när jag kom hem och plockade upp allting..Strange.

Men här på bilden bredivd kan ni se en del av de färggranna och glada inköpen.
Jordgubbar, yoghurt, frukt och juice, guacamole och fullkornspizza, quornprodukter och euhm...godis..

När jag kom hem, med tio meter längre armar ( ty kassarna vägde bly) satt det en H&Mpåse på dörren och så kom jag ju på att jag fick en andra sms-avi från Ellos igår som jag inte hämtade ut...

Så i nästa inlägg kanske ni får se vad dessa paket och påsar innehöll samt bild på nybakade otroligt fina brunrosa muffins!



146310-881
Kommentera 8 st

Valentine's gift such a sweet morning

2007-02-14 | 09:17:08 | Lyx,

146310-879
Väcktes utav Stefan, cirka 06.30 innan han åkte iväg till jobbet och fick en hjärtepresent och ett sött handgjort kort!

Jag fick en necessär i svart lack med handtag och hjärtmönster - precis sådan modell jag skrev om igår att jag ville ha till att hänga upp på mina nya badrumskrokar ovanför handfatet! Åhh jag blev så glad! Är glad!

Snart ska jag sätta igång med muffinsbak..ska bara duka bort resterna från min och Angelicas mysiga Alla Hjärtans Dagfrukost som vi inmundigade till Sex and the City och tända ljus innan hon begav sig av till sitt jobb...haha värsta hemmafrun är jag idag.

Jag gillar att äta långfrukost med vänner, mamma eller Stefan...bara mysa och prata, kanske kolla på film eller lyssna på en bra skiva..(Så Li: Skynda dig med att flytta hit nu och ät frukost med mig flera dagar i veckan)

146310-880
Kommentera 11 st

Är dessa jeans baggy nog?

2007-02-13 | 23:37:49 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-878








Hittade dessa jeans i HM's webbshop nyss. Det är modell "Relaxed" och ska vara baggy...ser inte så jäkla baggy ut enligt mina baggymått mätt...men jag funderar ändå på dom...testa och prova...med vitt ribbat linne eller svart, rader av pärlhalsband runt halsen och handlederna, flipflops eller höga sandaletter och en scarves i håret samt stooooora Jackie O-brillor.


Annars sitter jag mest och blir överbarnsligt förtjust i massa konstnärsmaterial och pärlor på Panduros hemsida.

Kommentera 5 st

Photoshopleker och väldigt shoppingsugen

2007-02-13 | 22:46:32 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-877

Nu har jag suttit och lekt av mig lite granna i photoshopen stund. Känner mig lite rastlös..fast ändå inte...Weird.

Är väldigt shoppingsugen också..bara på nåt...fast helst vill jag ju finna ett par bra och snygga comfy baggy  jeans...och flera små svarta korta klänningar samt snygga tees.
Vill också köpa en massa pysselsaker såsom pärlor, pennor, papper och tyger.

Hoppas också på att få komma iväg på en Ikeatripp i helgen. Då vill jag köpa nya och fräscha - icke sladdriga, huvudkuddar, en grön gungstol till datarummet, korgar och förvarinslådor i alla storlekar och tavellister....och så en soffa. men den ska nog beställas via nätet, men det kan ju vara kul att provsitta den lite granna.

Såg ni på Desperate Housewifes? Det gjorde jag...brukar väl se en tredjedel av varje säsong och har svårt att hänga med nog som det är...och så som denna säsong började vart jag totaltförvirrad.

Imorgon ska jag storhandla mat för resten av veckan och helgen på Ica...men något säger mig att den typen av shopping inte kommer att stilla mitt begär det minsta....
Och så ska vi byta presenter, äta mat och de muffins/kakor/kaka jag tänkt baka...får se vad det blir av smeten.
Kommentera 2 st

Små hjärtesaker, planer för imorgon

2007-02-13 | 17:45:00 | Vardag,

146310-876
146310-875



Så där se två av korten ut jag postat i allahjärtansdaghänseende till två speciella personer.
Den andra bilden består av min eftermiddaggskaffemedvarmmjölkochkanel samt ingredienserna
till morgondagens hjärtebak.

Men idag är det vanlig tisdag, so back to the tvättstuga.
Kommentera 12 st

åhh så God Damn Typiskt!

2007-02-13 | 17:03:45 | Vardag,

Fick en sms-avi ifrån Ellos att mitt paket fanns att hämta på Ica förut. Så efter en sväng i tvättstugan passade jag på att gå de 75 metrarna til Ica, postade några Hjärtekort och hämtade så ut mitt paket. Dock var det ganska så litet för att vara allt det jag beställt - överkast, sängkläder (värst vad sängen blir ompysslad denna vecka), kuddfodral till prydnadskuddar, ljuslyktor o krokar å jag vet inte allt jag beställde.
Men det kommer väl en annan dag i veckan, tänkte jag och gick hem.
Packade upp paketet - endast påslakan och kuddfodralen.
Hann dock inte mer än sätta på alla kuddfodralen på prydnadskuddarna på sängen förrän jag fick sms igen...igen Ellos. Mitt andra paket ligger där också..GAHHH!
Men jag hämtar det sen...eller imorgon..vill ju inte få kassörskan att tro att jag är en shopoholic..eller glömsk heller för den delen.

Japp I-landsproblem som heter duga.

Men jag mår som en prinsessa (icke-rojalist som jag är) nu i sängen, bland alla fina kuddfodral i turkost, cerise och vitt med påsydda prickapplikationer på.

Och både prins och groda ligger bredvid mig..och snarkar som f*n.
Kommentera 3 st

Smink som ploppar i toan och Alla hjärtans DagBak

2007-02-13 | 14:52:50 | Vardag,

146310-874
Mycket god lunch bestående av Grönsaksbiffar, grovt hamburgerbröd, amerikansk grönsaksblandning, min "egna dressing" samt färskpressad juice. Detta inmundigades och smaskades på efter en timmes promenad - en väldigt halkig och slirig promenad, och jag tittade på Sex and the City medan jag åt.

Jag är inne på tvättmaskin nummer 3 och 4 och jag har inhandlat lite ingredienser till Alla Hjärtans Dagbakning.

Jag har satt upp självhäftande krokar ovanför handfatet, nedan för det lilla skåpet , i badrummet för att om möjligt få bättre ordning...Jag är en sådan där som ställer allt jag använder i sminkväg på en vecka på handfatet plus linsvätska, tandkräm, ansiktstvätt, tvål och minst en body lotion. Vilket ofta resulterar i att det ramlar ner på golvet, går sönder, ploppar ner i toalettstolen jag glömt stänga locket på och ett antal svordomar.
Nu vill jag bara ha lite snygga små neccessärer och korgar med handtag att hänga på krokarna och sedan lägga allt krimskrams i dessa .
Kommentera 6 st

Bara bra saker

2007-02-13 | 10:54:35 | Vardag,

Den lovely morgonen har blivit till en harmonisk glad förmiddag.

*En Cosmopolitantidning och ett 100kronorsrabattkort på La Redoute damp ner genom brevinkastet för en stund sedan.
*Kom på att bästaste Weeping Willows släpper nya skivan imorgon på Alla Hjärtans Dag - har bokat den nu och kmmer få den som en signerad Hjärtepresent imorgon =)
* Mailade med Martina och förhoppningsvis bokar hon Brett Andersonbiljetter till oss till hans spelning i Stockholm i mars....veckan efter att bästaste Topshop öppnar sin tredje största butik i världen just i Stockholm i "Debenhamshuset". Woohoo!
* Har fått på mig skönskön outfit i form utav very baggy jeans, låååångt vitt ribbat linne, bra bh och skön trosa...ska bara få på en strumpa eller två så ska jag sedan ta mig en promenad.
Kommentera 4 st

Den godaste gräddtårtan i mina öron och en morgonskatt

2007-02-13 | 09:19:17 | Lyx,

146310-873
Lovely morning so far, trots att jag gjort något så tråkigt som att byta sängkläder. Själva proceduren är något som tar emot mer än det mesta i städväg, men när det är gjort..ahhh finns väl inget fräschare och skönare än rena och nya sängkläder?..ok nåt skönare finns det väl men det ska jag inte orda om här.

Jag sitter här på min nybäddade och blommigt sköljmedelsdoftande säng med min nyinköpta blommiga bricka. På den står en kaffemedvarmmjölkochkanel samt en himmelskt god smoohtie.

Ur högtalarna strömmar Oasis
" Whatever" som känns som den godaste gräddtårta i mina öron, den får hjärtat att ticktacka i takt och välbehaget sprider sig i bröstet. Mmmmm!

Hittade förresten en kartong förut med en massa foton, negativ, vykort och en hel del Marilynbilder i - vilken skatt så här på morgonkvisten!

...you're free to do whatever...
Kommentera 5 st

"Women are for friendships, men are for fucking."

2007-02-13 | 08:05:38 | Film/TV/Kändisar,

146310-872
Ligger här i sängen med min lile lap top och tänker på ..Sex and the City. På hur mycket de serien beyder för mig...hur ofta jag söker svaren på problem, relationer, söker tröst och stöd, skratt och en trygghet
Jag försöker ofta komma fram till vilka som är de bästa avsnitten...jag ock älskade Karin har många gånge diskuterat det, men det är nog omöjligt egentligen för så fort man listat "topp 5" komer man på 5 nya man helt glömt som bara måste få vara med. Men just nu, i denna varma sköna säng kom jag på 9 stycken avsnitt, utan inbördes rangordning, som jag nog sett flest gånger.

Hot Child in the City
Hela stämningen i avsnittet, lekfullheten, en storstad som kokar över av värme...får mig att minnas sommarnätterna i Stockholm

My Motherboard, My Self
Mirandas mamma avlder, fint avsnitt om de fyra tjejernas starka vänskap och även Steves och Aidans stöd. Carries dator kraschar, hennes "liv" raderas...ska hon ta emot Aidans hjälp?

Cock A doodle doo!
Samantha och transorna. Ska Carrie och Big någonsin bli vänner? Stort gräl emellan Miranda och Carrie...härligt, glatt slut - sista avsnittet på säsong 3.

The post-it always sticks twice
Carrie har blivit dumpad av k*kBurger, Miranda kommer i sina Skinnyjeans, Carrie är bitter och Charlotte är nyförlovad med Harry. Carrie röker på och blir tagen av polisen...den där post-itlappen Burger dumpar Carrie med används på ett smart sätt avsnittet igenom. Ännu ett avsnitt där de fyras vänskap visas på ett starlt bra sätt

An american girl in Paris
Mest för "bråket/avskedet"  mellan Carrie och Mr Big.

Don't ask, Don't tell
Charlotte gifter sig med Trey, Carrie berättar för Aidan om sin affär med Big. Rörande avsnitt.

Shortcomings
Carrie dejtar en kille vars familj är frispråkig som fasen men kilen själv vill inte prata om sina för tidiga utlösningar. Detta var ett av de första avsnitt av SATC som jag kunde se om och om igen och det mest på grund av de fina slutscenen när Carrie möter upp de andra tjejerna på slutet och slutrepliken handlar om att ens familj inte alltid är den man föds in i utan ibland den man skaffar sig själv...vilket i detta fall är de fyra tjejernas starka vänskap.

Ex and the City
Det andra avsnittet jag blev helt betuttad i. Big är tillbaka och ska ha förlovningsfest med Natascha. Carrie vet inte om hon ska gå...vilket hon inte gör..men de möts utanför själva festmottagningen. Detta är sista avsnittet på säsong 2 där slutrepliken handlar om att Carrie måste finna en kille, som är som hon själv, som hon kan vara fri med,,,också en klassisk scen när tjejerna under en drinkstund kommer fram till att världen består av två sorters tjejer, vilket grundas på " The way we were", en Barbara Streisandfilm.

Time and Punishment
Aidan och Carrie har blivit tillsammans igen, men Aidan straffar henne för hennes otrohetsaffär med Big i säsongen innan. Han försöker på något sätt hämnas och scenen när Carrie bönar och ber om förlåtelse... " You have to forgive me Aidan..you have to..."...åhhhhh ahhh!

...fast nu glömde jag ju Sex and another City...Freakshow...Take me out to the ballgame...etc..

Vilka är era favoriter???
Kommentera 5 st

En sådan där liten lista med små svar som säger en del..eller ingenting

2007-02-13 | 00:02:57 | Vardag,

4 saker jag ser fram emot:
*Sommar med varmt väder
* Nästa csnutbetalning
* Att Li ska flytta hit
* Klassens och mins slututställning i maj

4 saker som irriterar dig:
* När saker som ska flyta på inte gör det
* Dammsugaren
* Acne/Bölder i ansiktet
* Tapeterna i sovrummet

4 saker jag säger ofta:
* Fan vad ful jag är
* Stefaaaan
* Jag är hungrig
* Jahapp

4 saker jag gör varje dag:
* Fotograferar
* Försöker
* Grubblar
* Förundras

4 saker jag har på mig dagligen:
* Krav
* Bh
* Foundation
* Roll-on

4 saker jag rör varje dag:
* Tangenter
* Vattenkokaren
* Mig själv
* I kaffekoppen

4 personer jag vill träffa oftare:
* Puck
* Byron
* Katten
* Tyko

4 band/artister jag har sett live:
* Suede
* Oasis
* Depeche Mode
* Judas Priest

Denna lista är svar på en utmaning som jag fick utav http://www.blueeyed.blogg.se/ , kul grej!
Kommentera 8 st

What a colourful world

2007-02-12 | 23:49:50 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-871

Ibland blir det färgglatt och något helt oväntat i Photoshop...trodde jag skulle illustrera en väska och ett par skor...hihi. Men jag gillar faktiskt denna teckning.
Kommentera 3 st

Ren mysighet i dubbel bemärkelse

2007-02-12 | 22:07:42 | Vardag,

146310-870
Cityakuten är bara så bra. Jag vet inte vad det är, men alla säsonger igenom har den serien lyckats få mig känna saker....och den blir bara bättre och bättre...sällan man kan säga det om en långkörarserie.

Sitter här och myser med lap top framför tv:n i mitt nystädade hem som verkligen känns rent!  Stjärnorna lyser där på väggen och jag har tänt ljus i masor av ljuslyktor, bland annat två jag fick utav mama i helgen samt de två llasvarta jag köpte under min shoppingunderbaradag i Skövde i fredags. Kaffet var värmande och utanför fönstren faller stora snöflingor.

Fattas bara en katt eller fyra bredvid mig här i soffan att mysa med till My name is Earl nu...men Stefan duger bra han med.
Kommentera 4 st

Nya pärlor, Nytt halsband och bästa tv-kvällen

2007-02-12 | 21:16:41 | Smyckesdesign,

146310-869

Mamma ringde ifrån Stockholm och sa att hon köpt massa pärlor, kedjor och smckesdelar till mig! Blev så glad att jag genast gjorde det här halsbandet.

Nu är det Cityakuten på tv:n och kaffemedvarmmjölkochkanel som gäller...sen är det My name is Earl..Måndag= bästa tv-kvällen?
Kommentera 5 st

Dinkelpizzan kittlar fint i kistan

2007-02-12 | 19:08:02 | Vardag,

146310-868

Nu har jag ätit min pizza och är nu alldeles jättemätt i magen...mmmmmmen gott var det!  Min fyllning bestod av
* Tomatsås
* Keso blandat med tonfisk
* Riven ost
* Cocktailtomater
* Soltorkade tomater
* Champinjoner
* Oregano
* Rödlök

Vill ni har receptet på denna dinkelpizza kanske?
Ok, here it is:

 Pizzadeg till 2 stycken pizzor

* Smula ner 1/3 paket jäst i 1 dl ljmmet vatten och rör tills jäste lösts upp
* Tillsätt 1 krm salt och 1 msk matolja
* 3 dl Dinkelmjöl
* Rör/knåda för hand ihop en smidig deg och låt den jäsa i 10 minuter
* Dela degen i 2 delar och kavla ut till två pizzabottnar, ca 20 cm i diameter
* Lägg på önskad fyllnig
* Grädda mitt i ugnen  10-15 min på 250 grader.
Kommentera 12 st

Mer mys now i min nya myshörna.

2007-02-12 | 17:19:44 | Vardag,

146310-866146310-867

























Nu får det vara färdigdammat, slutskurat, done dammsuging och no more mopping för idag. Fortsätter imorgon med elak tvättid, mer slängande av gammalt skräp, in och utsortering av av saker i mappar och förvarngslådor..mer inredningstankar.
The last finish touch för idag ur ren städ/göra iordning/fixa till-synpunkt fick bli att spika upp mina älskade silvriga, trådigt taggiga julstjärnor på väggen bredvid min Marimekkofåtölj. Det såg allt lite dumt ut att ha dom i fönstren så här års, men på väggen, där vid den snyggaste fåtöljen kom de till användning på ett nytt sätt! En riktig myshörna. Och just mysigheten vill jag jobba på i denna lya. Mer mys now!
Blev för övrigt nöjd med all frigjord yta jag lyckades få till i datarummet genom lite lätt ommöblering och upp med en del saker till förrådet.

Men nu är denna bloggare trött och vill helst av allt bara bli ompysslad och serverad en kaffemedvarmmjölk och insmord med en underbar lovely handkräm...
Fast jag har visst lovat att baka egna Dinkelpizzor till mddag ikväll...
Oh well, det är ganska lätt fixat, går snabbt och är ju så jädrans gott!
Kommentera 8 st

sallad utan sallad och råttorna dansar balett

2007-02-12 | 14:03:49 | Smyckesdesign,

146310-865
Har nu tagit lunchrast i städandet. Det blev en hemagjord, lite annorlunda tonfisksallad:

* Salladstonfisk
* Keso
* Salsasås
* Lupinfrön
* Kokta ärtor och majs
* Champinjoner
* Soltorkad tomat
* GI-bröd.

Glömde helt bort vanliga tomater, paprika, gurka och sallad i salladen.

Jag har dammat som en dåre här hemma. Fan vad äckligt det var bakom datorerna och i en del skrymslen och vrår. Dammråttorna riktigt bosatte sig i näsan på mig och när jag nös dansade de balett.

Hmm vill måla sovrummet syrénlila eller gråblått, hallen helt vit - nu är det murrigt gul med typisk standardtapet för standardlägenhet med en ful blommig standardbård. Sovrummet har någon konstig hmm hudfärgad färg..bläsch!

Nu måste jag snabbt som attan hitta en fet handkräm innan mina händer skrumpnar ihop.
Skurvatten - not glamour at all.
Kommentera 8 st

Filmnostalgi infinner sig under städdrömmar...

2007-02-12 | 10:57:07 | Film/TV/Kändisar,

146310-864
Håhåjaja, jag gick visst ut för hårt för tidigt i morses med städning och röjning för nu har jag mest suttit med Ole Henriksens anisktmask i nyllet och slösurfat i sängen.

Men jag ska snart dra igång igen...önskar bara att det var lite granna som i en tecknad film nu..eller som i de där fimerna jag såg när jag var liten som var både tecknade och "verkliga" - som "Dunderklumpen", "Mary Poppins", "Roger Rabbit" och "Sängknoppar och Kvastskaft"
där moppar, sopborstar och andra städting började dansa så kunde man själv bara  sitta bredvid och vissla eller leka med små sjungande tecknade fåglar och rådjur och allt städas utav sig självt.

suck..vad vore väl en bal på slottet...?
Kommentera 9 st

Ujujuj

2007-02-12 | 09:10:52 | Vardag,

Har varit ur sängen i endast halvtimme - 45 minuter nu och är svettig! Har börjat storröja här i lägenheten, precis som jag planerade i ett svagt ögonblick i förra veckan. ...Har redan bråkat med dammsugaren, möblerat om en del i datarummet, lyft Stefans blytunga hantlar hit och dit och bort och fram ( de är i vägen hur man än gör), lagt en hög på dörrmattan med grejer som ska upp i förrådet... Dessutom har jag druckit varmt citronvatten, gjort 100 sit ups och gjort benövningar tills det sved och brände och darrade av smärta i låren.

Så nu är det bara att fortsätta....men ska nog äta frukost först.
Kommentera 9 st

Sportlovsaktiv i sängen

2007-02-12 | 08:25:59 | Lyx,

146310-863

Vilken lyx! Jag bara log upp ögonen lite halvt när jag vaknade, sträckte ut ena armen och tog upp min lap top i sängen och började surfa! Här ligger jag och har sportlov i min säng och läser nyheter, kollar shoppingsajter och gör dagens "önskeoutfit"...ujuj så nice!

Hmm Nutrilettes Browniebar, smoothie eller mackor till frukost?
Kommentera 4 st

A strange blue light surrounded the church tonight...

2007-02-11 | 22:58:17 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-862
Några av bilderna från kvällens photosession kring kyrkan mitt i centrum....Blev inte alls nöjd med resultatet...men men det är bara att försöka igen...det är ju liksom aldrig tråkigt att fotografera =)
Kommentera 3 st

Vissa aktiviteter kräver en mus

2007-02-11 | 20:32:34 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-860

haha, här är resultatet av min första illustration på min nya lap top och helt utan mus. Svårt och jävlgt, men många skratt..men helt klart är att i framtiden ska musen kopplas in vid just den här typen av saker.

Jag tog mig en andra promenad i kylan och tog lite kvällsbilder vid kyrkan, med lite olika effekter och bländare och tidsinställningar. Får se om det blev något användbart.

Nu funderar jag på kvällste eller kvällskaffemedvarmmjölkochkanel samt mackor och yoggi...är både hungrig,sugen och fortfarande jättemätt på samma gång. Weird.
Kommentera 19 st

Utan en tråd kan jag vara fri i en soffa.

2007-02-11 | 17:49:07 | Vardag,

146310-859
Tonfisksalladen var så jäkla god och fräsch. Juicen härligt frisk och kall, grönsakerna färska och krispiga.
 Jag kollade på en film också - "Varannan Vecka"  av och med Måns och Felix Herngren. Tyckte att den var väldigt bra. Enkel, men helt jättebra.

Dessutom har brorsan varit här en sväng och druckit kaffemedvarmmjölkochkanel och ordnat upp och hjälpt till med att få igång det trådlösa internetet till lap topen. Så nu är det bara att beställa den fina soffan med schäslongen så kan jag bosätta mig framför tv:n sen och titta på sex and the city, leka sex and the city och bara vara...hmm borde kanske ha ett sådant där minikylskåp bredvid soffan också, haha.

Men nu ska jag nog gå ut på en andra promenad - kan behövas efter allt godis denna helg/vecka samt att jag vill fotografera lite kvällsvinterbilder.
Kommentera 7 st

Värmande äggula och choklad i denna form är nyttigt !

2007-02-11 | 13:48:34 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-858

Nu har jag varit ute och promenerat med mamma i en timme, ringleden runt med en Statoil Cafe Au Lait i handen. Riktigt kallt , men samtidigt varmt för det strålande solskenet vittnar om en vår som är på väg! Vilken skillnad mot för bara några veckor sedan då allt var mörkt och grått.
Nu är det en annan kulör på himlen och solen är åter en värmande äggula där uppe istället för bara nåt lite mesigt dis.

Snart ska jag äta tonfisksallad för att fortsätta med nyttigheterna efter motionen. Ska inte äta godis idag...men rita choklad kan man i alla fall göra...hehe.
Kommentera 17 st

Vad blir veckans IQ och så lite söndagslyxerier

2007-02-11 | 10:50:28 | Vardag,

146310-857


Ahh , ljuvliga söndagsmorgon. Strålande solsken ut, gnistrande snö och antagligen bitande frostig och narig kyla. Men vad gör väl det? Jag kan sitta inne med kaffemedvarmmjölkochkanel, lyssna på musik och läsa en massa böcker jag glömt att jag har, men som jag verkligen vill läsa.
Jag kan smattra på min lap tops tangenter och skriva lite på min "egen bok" och jag kan ta ett bad i badkaret.

Jag ska fundera på vilken färg jag vill ha i sovrummet och bestämma mig för en soffa på Ikea. Dessutom suktar jag starkt efter den där Marilyntavlan på Gallerix... som jag tyvärr inte hittar någon bild på på deras hemsida.

Men nu - nu är det dags för IQtest " very light"  i form av Aftonbladets frågesport i söndagsbilagan. Förra veckan fick jag ihop 37 poäng. Vad blir IQ:n denna vecka?
Kommentera 10 st

Är det någon som kan gissa?

2007-02-11 | 00:52:52 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-856

...vad som upptar mina tankar just nu om man ser till mina två senaste illustrationer??
..måste försöka tänka " gurka, morot o motion" istället...
Kommentera 7 st

Så jäkla fikasugen..gräddig grädde och ljuvlig latte tack.

2007-02-10 | 23:51:25 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-855

Hmm varför ritade jag den här för?? Blev ju bara sugen!
Kommentera 6 st

The Schlager Diva illustration

2007-02-10 | 23:05:21 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-854
Kommentera 2 st

MIn första kund, papperspizza och chokladorgie

2007-02-10 | 22:19:33 | Lyx,

146310-853

Nu har jag ätit min Grandiosa fullkornscappriciosa med massor av grönsaker till och kollat på melodifestivalen. Pizzan var lite pappersaktig i konsistensen men helt ok, kändes inte flottigt onyttig och det var extra gott att lägga på soltorkade tomater! Åhh jag älskar grönsaker.

Har även mumsat Brejk, Dajm, Japp och Marabous vanliga hederliga mjölkchoklad och doppat dessa bitar i rykande varmt te...smält choklad I love it!

Men fasen vad tråkig hela festivalsändningen var! Usch , har aldrig gillat Luuk riktigt och nu var han oerhört pinsam. Låtarna var urbota intetsägande och platta och inga snygga kläder heller. BORING! men ändå kul...hur nu det går ihop..

Och så vill jag vara lite stolt ett slag och även säga Tack till en tjej vid namn Natalia.
Ty hon har precis blivit min allra första  kund som jag varken känner, pratat med eller träffat. Som gillat mina smycken så mycket via den här bloggen att hon köpt ett armband och ett par örhängen.
FAN VAD KUL!
Kommentera 3 st

Lördagsgodis och lördagslatte och inredningsplaner

2007-02-10 | 18:30:34 | Lyx,

146310-851
 Mmm godis godis! I Love Candy!
146310-849
Naturligtvis måste jag ha minst en kaffemedvarmmjölkochkanel varje dag och gärna en god smörgås till också. Diggar vekrligen mina nya burkar från Lagerhaus. De plus grytlappen och handduken i samma serie/motiv kommer göra mitt kök så mycket gladare. Nästa vecka har jag sportlov. Då ska jag röja i skåp och garderober här hemma. Slänga gammalt skräp och göra fint. Hoppas mina inredningsgrejer och sådant från Ellos kommer också...fast bra vore det om jag städat innan. Sen ska vi köpa nya soffa från Ikea..med schäslong på och vi funderar även på att skaffa en tvättmaskin.
Kommentera 9 st

Min nya jacka - Blondie und Ramonesvibbar!

2007-02-10 | 17:58:42 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-852
Jag älskar min nya jacka som jag köpte igår. Även om den är lite i minsta laget i storleken. men slimmat tight är läcker och jag känner mig tuff i den.

Med på bilden är också den t-shirt jag köpte på och även det nya halsbandet.
Mycket bra köp tycker jag!

Trotsade till och med kylan en stund förut när jag och Stefan var i affären och hade den nya lilla jackan på mig, stora vantar och flera lager och varv med halsduk kring halsen. Kände mig rockig..lite Blondie/Ramonesaktig på ett härligt sätt.

Just nu längtar jag efter min pizza jag ska äta till kvällsmat.
Köpte en Grandiosa Cappricciosa på Ica förut - med fullkornsbotten! Till det ska jag ha en härlig grönsallad, soltorkade tomater och lupinfrön. Mumma!
Kommentera 13 st

..fast ibland rättar det till sig...

2007-02-10 | 17:23:15 | Vardag,

fast det hjälpte visst att maniskt sätta på och och stänga av kameran, pilla med batteriet, ligga och gråta en stund i soffan, skälla på Stefan och sparka på hans ben, ringa pappa och snyfta samt stänga av pch sätta på lite till...för nu funkar kameran igen..

Kommentera 2 st

Måste livet vara så jävla överElakt???

2007-02-10 | 16:52:07 |

Fan fan fan fan!
Har mått bra den senaste veckan. Bestämt mig för saker, ändringar och ny attityd. Bestämt mig för att försöka må bra och vara mer positiv och i harmoni. Efter en lång period av rena pissigheter, bråk, depressioner och självhat så vill jag försöka må bra en stund...och lyckades.
Men vad händer?

Min kamera, min dyra kamera och mitt redskap, min favoritgrej - den jag använder till så mycket i mitt liv, bloggen, skolan, studier, arbete, passion, hobby, allt!..bestämmer sig bara för att sluta fungera!

Fotade ett självporträtt och sen -  vips gick det inte fota mer! Den fokuserar och blixten reagerar och den låter, men den trycker inte av själva bilden. Där tar det stopp.

Fan fan fan!!

Fan vad arg och ledsen och trött jag är!
Kommentera 4 st

Klart att la lap top ska ha en fashionabel väska!

2007-02-10 | 16:05:26 | Accessoarer,

146310-847
Ja så här ser den fina väskan ut som jag ska min lilla dator i ! Jättelyxigt vit med oerhört snygga polka dots inuti. Dessutom fick jag en liten myntbörs som gratispresent ifrån www.handvaskor.com när jag beställde min väska. Själva designen på datorväskan tillhör Wilma Design.

Nu så ska jag snyta näsan efter den väldigt väldigt kalla promenaden med mamma samt gå igenom alla missade samtal och sms på min mobil som jag hämtade hemma hos  bästaste Karin för en stund sedan...glömde den där igår nämligen.

Å så ska jag göra mig en latte!
Kommentera 5 st

Baja päron och smällande proppar.

2007-02-10 | 12:28:57 | Vardag,

Är väldigt sårig i strupen idag och trött i huvudet och väldigt törstig...men fruktansvärt välmående ändå trots det stora alkoholintaget som inmundigades igår..

Det var 25:an i baren när vi kom så på 25 minuter beställde jag 2 stycken Baja Päronshots, 2 cosmopolitans - och jag KRÄVDE att de skulle vara riktiga cosmos utan surt och bubbligt tjafs de annars har pippi på att blanda i. Men nu blev de perfekta! Det bidde även några öl och en hel del dans till två stycken trubadurer med klassisk småstadtrubadursuppträdanderepetoar
...finns det någon slags trubadurskola i Sverige där alla trubadurer skolas in i vissa manér och vissa låtar de bara måste kunna spela?
* La isla Bonita
*Cotton Fields
* Ett Tomas Ledinpotpurri
* Några Per Gessle



Men det var i alla fall trevligt! Det är det alltid med Karin.

När jag kom hem och tände sovrumslampan smällde det till utav bara fan rent ut sagt, och sedan var all el i hall, datarum och sovrum borta. Hyresvärden kom motvilligt hit nu på förmiddagen och rättade till problemet...vi störde visst i hans tv-tittande.

Nu ska jag sörpla Ramlösa med kaktussmak, äta Knasen tablettask och fota av min extremt snygga nya lap topportfölj!
Kommentera 2 st

Nya juveler

2007-02-10 | 12:26:06 | Smyckesdesign,

146310-846


Ett nytt smyckeset.
Kommentera 2 st

Ojoj jag har shoppat hela dagen! Latte och Muffin, jacka och Tee!

2007-02-09 | 17:58:18 | shopping, provrummet & cravings,

146310-845

Åhh vilken trevlig dag jag har haft för mig själv i Skövde! Trevlig busstur med bra låtar i Ipoden och jag hittade hur mycket som helst i affärerna! Dock inte det jag var ute efter....jag fick inte på mig ett enda par jeans  som jag provade. Inte ett enda par gick över höfterna - och gick de över höfterna satt de som korvskinn runt fötterna och en 20 centimeter av benen var fortfarande kvar på golvet...blä..men jag tappade inte humöret för det eller hatade min kropp utan jag provade glatt klänningar och toppar om vartannat och strosade överallt. Jag köpte mig en Take away Latte och en stoooor chokladmuffin med vaniljkräm och kände mig verkligen som Carrie där jag gick i kylan med shoppingpåsar (något mindre glamourösa påsar dock än vad carrie brukar ha) och kollade i skyltfönster.

Men! Jag hittade en skinnjacka inne på H&M, ( eller fuskskinn är de nog för 398:-) en sådan jag kollat efter hur länge som helst med mudd nedtill Det fanns bara en kvar och den kallade på mig! Blev så glad!...även om den skulle ha passat till de baggy jeansen jag aldrig fann...( det fanns förresten inga baggymodeller nånstans).
Jag hittade även svart lite 60talsaktig kjol på H&M, med vita stickningar och fickor fram. Ett Halsband med guldkedja och svart fyrklöverhänge samt hårband. På Gina Tricot köpte jag en t-shirt med massa ansikten på - också den lite 60talsvibbar och kommer passa både till kjolen, jackan och svarta byxor i min garderob.

Lagerhaus köpte jag plåtburkar, kökshandduk och grytlapp i ett matchande set, en blommig bricka, ljuslyktor en drinkpinne/sugrör/sked i stål med hjärta på. Har haft en enda i flera år men nu har jag två tills det att Lovely Li kommer hit och dricker Lattes med mig. Jag köpte även en vit hattask, en magnet med Marilyn Monroe på och handdukshängare.

Gallerix köpte jag en Betty Boopmapp och en än så länge hemlig present till Stefan.

Menmen, nu ska jag fortsätta ha det trevligt. Ska ut med Karin och Angelica ikväll. Och först ska jag hinna äta och duscha och framför allt: VÄLJA OUTFIT! Gaaah!
Kommentera 13 st

I am off to baggy jeans land..om badrocksskärpet släpper mig

2007-02-09 | 11:35:16 | shopping, provrummet & cravings,

Yes! Jag åker och shoppar! Jag ska leta baggy jeans och jag ska fika chokladmuffin och jag ska strosa och vara lycking i ett köpcentrum i några timmar. Lyssna på Ipod och läsa bok på illaluktande buss.
Jag har på mig bekväm shoppingoutfit i form av ribbstickad tröjklänning, strumpbyxa och overknee. Väska packad med förstahjälpensmink, våtservetter och pengar och kort!

Men..hur lyckas jag jämt fastna med badrocksskärpet i alla dörrhandtag så att när jag rusar ut  ur ett rum genast kraftfullt schvungas tillbaka?

Ciao!
Kommentera 4 st

ahhh lovely morning latte!

2007-02-09 | 10:26:55 | Vardag,

146310-844
Mmmmummakardemumma, oh vad det är gott med kaffemedvarmmjölkochkanel och en Dietbar med Browniesmak till frukost! It is  GRRRRREEEAATTT ! Som Kellogstigern alltid sa i reklamen förr i mina Kalle Ankatidningar.

Det är strålande solsken ute och snön gnistrar och tindrar som på ett julkort.

Jag sitter och kollar busstider till Skövde och kan verkligen inte bestämma mig för om jag ska åka eller ej..men det lutar mest åt ett ja...bara för att göra något kul.
Fast det är ju inte kul sedan med pengabrist...hmm.

Jag får se hur jag känner mig efter en dusch...

Men om jag åker så vill jag komma hem med

* Förvaringslådor
* Kanske en pedalhink till köket
* Nånting till badrummet kanske
* Duschkrämer till mig och Stefan

* Ett par baggyjeans - gärna helt gratis!
* Det där linnet med tigermotiv från H&M jag såg för någon månad sedan.
* Klänning
* Strumpbyxor..

Åh....
Kommentera 7 st

Tjejsnack?? I don't get it..Av? På!

2007-02-08 | 23:30:27 | Vardag,

146310-843
Hmm, jag är väldigt mycket för att sitta med en tjejkompis eller kanske två eller rent av tre eller fyra (hmm sen har jag nog inte så många fler) dricka drinkar, sörpla te, smaska scones, kladda choklad, tjata skit, prata allvar, titta på SATC, bläddra i tidning, surfa på nätet eller bara umgås rätt upp och ner.

Kanske är det tjejsnack, kanske är det bara snack tjejer emellan..

Men nu till min poäng..om man nu kan kalla det för det..?

Vad är tjejsnack? Är det en ny trend som jag totalmissat? Nåt nytt och helhippt ( och i och med att jag använde ett sådant uttryck som 'helhippt' påvisar ju bara hur ohipp jag är...)
För i var och varannan blogg jag gått in på de senaste dagarna har det dykt upp inlägg med titeln "Tjejsnack" och så verkar det vara något typ av samtal/ lista/tjuvlyssning/åsiktsvädring
...typ...?

Detta frekvent förekommande inslag i andras bloggar förbryllar mig i alla fall och får mig att känna mig lite granna...hmm.."av" för att använda ett fint gammalt uttryck från det sena nittiotalet.

Jag struntade i festandet idag, blir nog imorgon istället. Funderar också på att ta den dyra bussen till Skövde imorgon förmmidag med svepskälet att "handla lite nödvändigt till hemmet samt en duschkräm till Stefan" men med hjärtat suktandes efter slutspurtsreafynd på H&M och Gina Tricot och krimskrams till mitt hemmakontor på Åhléns och Lagerhaus.

Skulle verkligen vilja ha ett par baggy jeans och några snygga tees samt nån partytopp. Det känns PÅ!
Kommentera 10 st

Torsdagslyxigheter, Lördagsgodis och pärlsockerfall

2007-02-08 | 20:09:16 | Egocentrerat&Vardagligt,


146310-840Förutom klänningen, den underbara klänningen, kom även nyaste färskaste numret av min favvotidning Elle - med trendbibel dessutom! Med ett lovely cover med lovely Dita...skulle verkligen  inte ha något emot att ha hennes stil, look, garderob, body..allt.

Så efter promenader ringleden runt  samt upp och ner till och från skolan för mentormöte samt fotosession i skogen så lyxade jag till min eftermiddag med lite glossy magazineläsning - underbara catwalkbilder I must say, samt en kaffemedvarmmjölkochkanel och lite pillande på min fina lap top...ååhh *carrievibbar de luxe*

Det snöade så konstigt förut när jag var ute..hela himlen öppnade sig och släppte ut liksom en gigantisk påse med pärlsocker...

Vi har även helghandlat lite, jag och Stefan - viktigast var naturligtvis godiset! Efter mitt Pollyfrosseri det senaste bestämde jag mig för att ta lite olika saker denna helg, fast i små förpackningar. Tablettaskar, minichokladbitar och en Knasen - en sådan har jag inte ätit sedan barnsben tror jag!

146310-841 
Men nu ska jag äta goda GI-mackor med ost,gurka och tomat samt vaniljyoghurt med russin och krossat linfrö. Efter det ska jag ta ställning till huruvida jag ska gå på en fest Angelica nyss bjöd med mig till....hmm börjar verkligen bli gammal då jag som första reaktion till detta erbjudande inte sa "wow sure, va kul" utan snarare höjde på ögonbrynen och sa " Ehh men det är ju torsdag...fest på en torsdag??"

146310-842
Kommentera 8 st

Oh, What a lovely dress I got today!

2007-02-08 | 13:36:00 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-834


Mm totalgillar min nya Pinaforeklänning i gråsvart med fickor fram som jag fick på posten idag! Ett Ebayfynd naturligtvis. Ja jag gillaar den så mycket att jag ju bara var tvungen att showa och teatra lite framför kameran med den!

146310-839146310-838146310-837
Kommentera 10 st

Till Salu - nya smycken i vårkollektionen.

2007-02-08 | 09:47:50 | Smyckesdesign,

146310-833


Så där, så ser de tre första smyckena ut jag gjort idag...hittills då alltså...känner att det finns mer som vill ut.  Åhh så härligt med skaparlust! Att få någonting gjort, att få någotting färdigt, något man se och ta på. Något man kan fotografera och något att vara lite nöjd med idag. 
Kommentera 2 st

Presenttips och snygg design...å så en fikafrukost.

2007-02-08 | 09:19:10 | Lyx,

146310-832
Mmm min frukost var riktigt mysig och god! VArmt kaffe, välsmakande kanel och smältande mjuk choklad i dietbaren...MMmm älskar när frukost känns och smakar fika! En bra start på dagen.

Ett armband och två par örhängen är redan gjorda - bild kommer snart

Har annars fastnat på sidan www.omslagspapper.se där du som är extra pysslig, "scrapbookig",  är ge -bort- en-presentsugen  (roligt till Alla Hjärtans Dag för extra personlig present) eller helt enkelt bara gillar en rolig annorlunda grej, men inte vet vad du ska göra med alla dina bilder kan göra ditt eget presentpapper!

Min klasskompis Caroline visade upp sina igår och det var faktiskt jättesnyggt!

Dagens snyggaste design står dock en del omslag Suede hade till sina singlar tillhörande plattorna Coming Up och Head  Music..och då särskilt första singeln Electricity (från Head Music). Så läckert!
Kommentera 3 st

One cup cake and one Tee..ehh Tea please..

2007-02-08 | 07:27:13 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-831
Uppe med tuppen idag, trots att jag är ledig, men ja jag trivs bäst med en early start. Ska strax avnjuta en Kaffemedvarmmjölkochkanel samt en Nutrilette Chocolate Crisp Dietbar och sedan sätta igång och göra några örhängen jag hade en bild av innanför ögonlocken innan jag slog upp dom för halvtimmen
sen. Men självklart var jag tvungen att välja lite önskeplagg först ifrån den Vida Webb Världen.
Det blev en Tee med tryckt och motiv och text ifrån www.gojane.com även stövlar och halsband är därifrån.
Den fina kjolen kommer ifrån http://topshop.com  och väskan är ifrån H&M .
Kommentera 0 st

I Can't believe my Eyes! It is my eyes!

2007-02-08 | 00:33:16 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-830

Lekte i photoshop lite granna och blandade både foto och ren illustration...haha underligt att mina egna ögon kan se så totalt annorlunda och o-mina ut.
Men det var kul att göra =)
Kommentera 1 st

Pärlor och paljetter, lattes och fotoplaner. Nya Smycken!

2007-02-07 | 21:06:40 | Smyckesdesign,

146310-828
Nu har jag pärlat en liten stund, flisat sönder mina tumnaglar när jag bråkat med silverkedjan och bindöglor samt tappat en del pärlor under mitt arbetsbord. men tre stycken armband blev det!

Jag tog nyss en liten kvällspromenad. Det var kallt och glashalt men det har slutat snöa i alla fall. Ångrade att jag inte tog med mig kameran och fotade en del buskar och träd som mest såg ut som stora bomullshögar. Nåväl, det får bli imorgon kväll, tror nog att snön ligger kvar på taken i några dagar. Ska även fotografera lite vid kyrkan imorgon kväll för belysningen där när mörkret faller in är skitsnygg. Träden ser ut att vara av silver och den vita kyrkan ser magiskt blå ut.

Men nu ska jag ta mig en varm dusch, en varm och god kaffemedvarmmjölk och inspireras utav mina nya pärlor och se vad jag kan göra för något med/av dom!





146310-827
Kommentera 5 st

Snö ute snö inne lite trosor och pärlor och klämt en finne.

2007-02-07 | 16:30:28 | Vardag,

146310-826

Nu är jag hemma, inomhus i värme bland element, datorer, koftor och tofflor och tittar ut på de stora yrande flingorna som faller. Jisses vad det snöat idag. Sådan där snö som hamnar överallt - innanför kragen och vantar, in i näsan och ut igenom munnen, som fastnar i ögonfransarna och som gör att man knappt kan ha ögonen öppna ens.
Men hemma öppnade jag ögonen och fotade lite självporträtt i det ljusa ljus som det vita vädret bildade i köket. Blev härligt rödvita foton tycker jag med min "Pac Man"ellosklänning och röda Gina TricotKavaj. Passande så här i  Alla Hjärtans Dagtider.

Svängde förbo Lindex
på vägen hem från skolan. Är sugen på en gul handväska och ett gult skärp, men jag gick därifrån med tre par trosor.
Kom även hem med en del nya pärlor som jag ska pyssla och designa lite med ikväll tänkte jag.
Men först - kaffemedvarmmjölochkanelsamtkardemumma och mackor - är helsåld på mackor nu...

146310-825
Kommentera 10 st

Isande kyla kräver också sin chica outfit.

2007-02-07 | 07:22:12 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-824

Åhh, tänk om man bara varje morgon kunde ha ett litet Topshop inne i garderoben..då skulel jag komma ut med det här på mig idag.
Denna otroligt snöiga dag. Det vita pulvret yr och flyger omkring och det har fallit en hel del till marken och både hyresvärd och snöbilar skottar och plogar för fullt.. Känns inte alls motiverat att strax bege sig av till skolan - där värmen aldrig är på, pulsa genom snön uppför berget och bli våt om fötterna och snön piskandes i ansiktet.
Nej jag skulle hellre sitta hemma och lukta och pilla på min lap top och dricka te och kaffemedvarmmjölkochkanel.

Jag köpte förresten en lap topväska
  det sista jag gjorde inatt innan jag lade mig. En vit ifrån Wilma design och den har ett rtt foder med vita prickar! Så snart kan jag bära med mig min lille vän överallt på ett chict sätt. Men idag får den stanna hemma i värmen.
146310-823
Kommentera 9 st

Smyckesdesign

2007-02-06 | 22:59:11 | Smyckesdesign,

Har de senaste dagarna, till min stora glädje och förvåning, fått en  hel del förfrågningar om man kan köpa de smycken jag själv gör och ibland lägger upp bilder på här i bloggen. Förfrågan kring priser och fler bilder.
Jag startar därför nu en ny kategori helt tillägnad mina smycken och i detta inlägg postar jag en del bilder ni redan sett plus lite nya (tror jag). Och ni som är helt nya besökare får ju bara nya bilder =)

Alla smycken jag gör är till salu.
Priserna varier beroende på vilka material jag använder.
T ex brukar armband ligga  mellan 45 - 100:-  styck och halsband mellan 65-175 :- styck beroende på Wire, lina, mockaimitation, tygband, kedja/länk eller en bomullsvaxad tråd som ser ut som läder.
dels på antalet pärlor, om jag har ett lager hemma eller måste specialbeställa, om jag använder berlocker eller " antik metall"delar som brukar vara i mindre förpackning till dyrare pris.
Alla örhängen kostar 50:- paret och jag gör även fotlänkar.
Jag tar gladeligen och gärna emot önskemål om material och färger och så där och jag gör sällan två likadana smycken så alla blir unika.

Jag gör också hela och matchande set om Ni så vill.

Dessa bilder är miniatyrer, klicka för större bild.

      

Jag använder enbart nickeltestade och nickelfria delar/material.
Kommentera 6 st

Mina topp 5 favvolåtar just nu.

2007-02-06 | 20:20:46 | Musik/Böcker,

146310-818

Som svar på http://fashionstars.blogg.se/ utmaning. men jag har svårt att säga just varför dessa låtar är favoritlåtar. Dels är jag helt omusikalisk, kan inte spela ett enda instrument eller hålla en takt eller trumma med fingrarna..så att säga nåt i stil med " att den låten har ett schysst beat" vore ju bra dumt och knäppt av mig att säga...eller att "gitarren vs basslingan utgör ett schyrrans komp" vore ju att skjuta mig själv i foten...

Jag gillar väl helt enkelt låtar för att jag gillar artisten ifråga samt för att låte  får mig att känna känslor och känna igen mig i känslor jag själv känner..
Kommentera 7 st

Klänningar, överkast, linnen och krokar..Postordershoppat igen...

2007-02-06 | 19:34:10 | shopping, provrummet & cravings,

146310-817

Lite till hemmet.....

Lite till mig......

146310-816
Kommentera 4 st

The necessary things in life..

2007-02-06 | 18:08:36 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-815

Ja här kommer ett litet stort kollage med egenhändigt fotade bilder på en del av mina "favoriter". Det är svar på en utmaning jag fick för några dagar sedan där man skulle lista just sina favoriter - men kategoriena var valfria. Jag valde att göra det så här :) Det är väldans roligt att ställa upp sina saker så här, fota av, snitsa till litegranna i photoshop och sedan sätta ihop till ett kollage. Meer sådana utmaninga tack!
Denna utmaning finner ni på http://falkenstedt.blogg.se/
Kommentera 17 st

Framtidens bloggning kan ske live från garderoben!

2007-02-06 | 16:09:13 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-814
Ahhh, äntligen.
Äntligen hemma igen efter en väldigt snöig och kylig ppromenad ringleden runt med Angelica.  Kunde inte känna varken rumpan, låren eller händerna när jag kom in i värmen igen...fast å andra sidan - lite trevlig omväxling att inte känna av just låren - mina problemområden, för en gångs skull, hihi.

Äntligen har jag fått mina program att fungera på datorn! Woohooo! Nu är min Lap top helt perfekt! Mitt bärbara kontor! Eller ja..ska bara få igpng det trådlösa internetet också så att jag kan blogga var som helst i lägenheten. Från soffan, från sängen, från pysselbordet eller inifrån garderoben om jag så skulle vilja! Ja bloggar jag inifrån garderoben skulle ju verkligen titeln på min blogg stämma =)

Jag var på Ica förut och skulle köpa ny mjölk, men jag kom dessutom hem med en svagt lila kruka, en grön kruka och två växter som jag nu ställt i fönstret framför min lap top.
Fast först fick de agera fotomodeller ihop med min något sena lunch bestående av  Axa GI-bröd med saltgurka, ost, keso, soltorkadtomatpesto, tartex och cocktailtomater på samt en en Feel Good drink som jag nu ska inmundiga.
Kommentera 3 st

Var god tala om när mjölken är slut!

2007-02-06 | 12:05:38 | Vardag,

146310-813
Dagens Smoothie avnjuten - ahhhh! Dessutom har jag haft ett underbart glatt telefonsamtal med Lovely Li. Jag håller på och bränner skivor för att sedan den vägen installera mina program på den nya datorn..hoppas det funkar!  Min bror är bäst som hjälper mig så mycket..och varken  arg eller irriterad lät han  heller efter alla mina dumma frågor..

Skulle göra mig en kaffemedvarmmjökochkanel..kokade kaffet, gick och duschade medan bryggaren puttrade..klev ur duschen och gick till kylen för att ta ut mjölken...som nån annan boende i denna lägenhet visst druckit upp utan att säga till! *morr*!
Kommentera 9 st

Dagen Ketchup & Senaps - lite Jackie O-outfit

2007-02-06 | 10:00:58 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-812

Har sovit jättelääänge idag. Var länge sen jag tog mig en sovmorgon...och det var skönt. Sov tills jag vaknade lugnt och utvilat av mig själv...inga alarmklockor, ingen telefon, ingen brummande lastbil eller nån granne som piskar mattor precis utanför fönstret.

Nu ska jag göra en smoothie och fortsätta leka med min nya dator samt göra nya smycken.
Kommentera 3 st

Serious attraction between me and a dress

2007-02-06 | 01:29:36 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-811
En allvarlig och seriös attraktion har uppstått emellan mig och den här fina klänningen ifrån H&M...eller hur klänningen känner för mig det vet jag inte..men mina känslor är sanna..Men jag tycker allt att den flirtar med mig...den lilla rosrackarn.
Kommentera 6 st

Dagens Illustration och säljande design

2007-02-05 | 23:48:55 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-810

Japp, dagens illustration..konstverk, kreativa utlopp..whatever..haha.

Jag har fortfarande inte fått igång mina nödvändiga program på den nya fina lap topen..inget photoshop, Freehand, InDesign eller så...men min snälla bror har hjälpt och kommer hjälpa mig :)

Och så måste jag igen tacka alla Er som skriver så snälla kommentarer i bloggen - det känns verkligen som en gosefilt i hjärtat! Och hur kul som helst att några av Er visat intresse för att köpa mina smycken.
Kram på er.


Har druckit te med Karin idag, det var mys.

Haha, när skärtmsläckaren går igång på lap topen sätter webbkameran igång..jag skrämde nyss nästan ihjäl mig själv när jag såg mig på skärmen..hihi.
Kommentera 3 st

I min väska har jag...

2007-02-05 | 17:06:26 | Accessoarer,

146310-809

 Jag blev för några dagar sedan utmanad av http://herstory.blogg.se att visa vad jag har i min väska. Problemet med en sådan utmaning är att jag har så många väskor och alla har nästan olika innehåll..alla väskor har dessutom något i sig..kvitton, lypsyls, småpengar, nån kajalpenna och sådant där som jag alltid glömmer att ta ur när jag byter väska och sedan letar efter som en galning och måste köpa nytt..
Men jag tog nu innehållet i den väska jag använde i helgen och den innehöll

* Extra Tuggummi
* Marilyn Monroe Kreditkortshållare
*En visitkortshållare/fodral som jag använder som plånbok
* Eye Primer Fixergrejs
* Lip balm från Veckorevyn
* Rosa Ipod Nano
* Mobiltelefon
* Kajalpenna, svart, Dior
* Collistar Foundation
* Cover all Mix, concealer från Make Up Store
* Lip Balm/Glitter/ Highlighter ..nån gratispresent från nån tidning..
* Nycklar
* 3 stycken hårsnoddar och ett hårspänne
* Libresse Intimvåtservetter
* 1 tampong
* Lip Balm från Daniel Jouvance
* Kanebo Mascara
* trio ögonskugga, H&M

---och detta var en liten väska...
Kommentera 17 st

Dags för nya klänningen och lite frulle

2007-02-05 | 11:24:43 | Vardag,

146310-808
Det bidde inget brödbak..ty min datortrötta och i övrigt också väldigt trötta och matta hjärna hällde i på tok för mycket vatten i degen och allt blev bara till nåt oerhört grötigt och klibbigt...
Lite som livet självt just nu.
Kommentera 13 st

Oh I wish I was a litlle Miss Hippie with freshly baked bread in my hair...

2007-02-05 | 07:25:23 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-807

Dagens hippieinspirerade, men ändock så 2007stylish, önskeoutfit ifrån Topshop .
Nu så ska jag för sjätte eller sjunde gången försöka föra över photoshop och FreeHand och Indesign och alla de andra programmen från gamla datorn till min nya lap top..antagligen misslyckas för åttonde, nionde, tionde...gången och svära en hel del.
Dessutom ska jag försöka mig på att baka bröd - Dinkelbröd.
Kommentera 8 st

Some black&white added to the spring collection

2007-02-04 | 23:05:49 | Foto/Fotografering,

146310-805
Jäklar vad den där silverlänken är svår att arbeta med..får använda två tänger fär att öppna upp en länk...men det känns rejält när resultatet är färdigt.
Ett matchande black&white set =)
Kommentera 6 st

suktar efter njutning...

2007-02-04 | 21:47:38 | Lyx,

146310-804

Mmm lyxen och passionen och myset i livet står kaffemedvarmmjölkochkanel samt Polly för just nu. Varmt sött och trevligt....och snacka om än större sug efter choklad när man bläddrar i en liten söt bok som handlar om just chokladnjutning...Mmmm.....me likey
Kommentera 4 st

ohhh...whatevere makes her happy...on a saturday night..

2007-02-04 | 18:35:13 | Vardag,

146310-802
Hmm, igår kväll, under en stund, så kändes ju allt tipptopp!  Ingela var här och drack sin första cosmopolitan ever med mig...och jag tror nog hon gillade den =)

Vi mumsade Polly, salta pinnar, skrattade åt Irma Schultz skyltdockeliknande dans i Melodifestivalen...Ingela blandade till farligt goda Tequila Rose som var mer lättdruckna än vatten och vi pratade om allt mellan himmel och jord.

Det var trevligt och jag uppskattar hennes vänskap och det hon gjorde igår och de tröstande sms:en idag.


Efter att att mellan himmel och jord blivit till ett helvete....

*morr*









Kommentera 16 st

Jag är ingen Carrie...jag är en Aidan.

2007-02-04 | 14:19:21 |

146310-801

Ja..jag drömmer ju alltid om att vara som Carrie Bradshaw i Sex and the City och självklart vill man ju ha Mr Big. Men nånstans, i verkligheten, så verkar jag ändå bli och vara en helt annan karaktär: Aidan.
Killen Carrie bedrar med Mr Big, Killen som älskar sin Carrie, killen som sedan tar tillbaka Carrie, friar till henne men sedan tar det slut för såren har inte läkt " he doesn't trust her"..

Jag känner mig som Aidan, men är jag ihop med en Carrie?

Jag vet inte vad det här betyder alls och jag vet inte någon fortsättning eller något...just nu känns allt bara tomt. Jag vet inte hur allvarligt det inlägget ska tas eller läsas eller om det ens kommer att stämma över huvudtaget om en timme.
Men just nu..just nu så är det bara tomt.

Men jag lyckades i alla fall illustrera lite hur det känns.
Kommentera 10 st

Fler Nyheter i Vårkollektionen!

2007-02-03 | 17:57:32 | Foto/Fotografering,

146310-800

Har nu suttit en stund och glufsat och smaskat på Polly samt knåpat och pärlat och tängat ihop två stycken nya berlockarmband till min "vårkollektion". Fick sålt två armband och ett par örhängen igår förresten..visserligen till mamma, men mamma är ju bästa kunden: God smak, världens finaste och en bra reklampelare då hon reser ganska mycket med jobbet.
Kommentera 30 st

Vårkänslor deluxe och lördagsskönt!

2007-02-03 | 14:16:02 | Lyx,


146310-799



Mm fortfarande lördagshärligt!
Har varit ute på en lååång promenad i ett väder som påminner om vår! Fåglarna kvittrar, vattnet riktigt forsar och spritter fram i bäckarna, lite småp snöhögar kvar bland begynnande gröna gräsplättar och så är det härligt solsken! När jag hade solen i ryggen värmde den som en skön kram och när jag fick den i ansiktet och blundade kändes det underbart ljust och härligt!

Jag var också hemma hos mina föräldrar en sväng och putsade upp mina svarta stövlar - nu är de faktiskt svarta igen och inte grusiga och gråa. Jag lekte med katterna lite och Puck var så söt och så varm där hon satt på verandan och njöt av solskenet.

Nu ska jag bläddra i en undrbar söt och fin bok jag köpte förra året - "Tre Svarta Kjolar" av Anna Johnson , dricka te och smörja in händerna med smoothie..i lotionsform då!...och så har jag en hel oöppnad härlig Pollypåse också!

Vad gör ni idag? Har ni det skönt?
Kommentera 10 st

Grease Lattening!

2007-02-03 | 10:23:29 | Vardag,

146310-797
Lördag morgon...min favoritmorgon av alla morgonar tror jag. Den känns soft och skön och slapp. Man får dra sig och dra ut på saker, man får laffa runt i pyjamas och pyssla med lite ditt och datt. Man kan ha storslagna planer eller inga planer alls.

Jag har inga planer...Stefan ska nog på grabbfest ikväll och jag är ju ingen grabb. Och jag har ingen tjejfest eller mixadkönsfest att gå på heller....

Så kanske att jag går till Konsum och köper några filmer - de säljer en massa " 1 för 59:-, 2 för 99:-" och jag är extra sugen på Gilbert Grape. Och kanske några tecknade Tintinfilmer. Tintin är ju min favorit sedan barndomen! Synd bara att de verkat ändra rösterna...det förstör lite granna av stämningen, nostalgin och trevligheten.

Annars så är det ju melodifestival! Gala, glam, glitter, fjäderboa, cerise och lila! Men jag är också sugen på att titta på min Greasefilm jag fick i födelsedagspresent av Stefan förra året. Den är så söt ty själva filmfodralet är klätt i en liten miniskinnjacka - en sådan de tuffa  T-birdsen har i filmen.
Men nu ska jag dricka min kaffemedvarmmjölkochkanel...mmm Grease lightning...eller kanske mer Grease Lattening! lalalallaala!
Kommentera 7 st

Fredagsflummerier med pennan

2007-02-03 | 01:21:56 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-796

Lket i photoshop igen...God natt.
Kommentera 11 st

Lack, läder och utmaning

2007-02-02 | 23:03:35 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-795
Fick en utmaning utav http://kellybellybutton.blogg.se/ att skriva ner 5 saker ni absolut inte vet om mig..svårt..för det ni inte vet redan har jag ju valt att inte dela med mig av anledningen att ni inte ska veta det..eller så har jag inte hunnit få med det...Å andra sidan är jag ju öppen om det mesta - allt från depression, självhat, tankar, mat, godis och shopping.

Men ok..fem grejer jag kanske inte tagit upp:

* Jag gillar lack och läder och klär mig gärna i korsett och höga fetischaktiga platåstövlar. Dock är det svårt att bli annat än uttitad som ett djur på zoo i denna lilla stad om man går klädd så.

* Jag vill inte ha barn. Tycker de låter för mycket och luktar konstigt.

* Jag föddes med blåsljud på hjärtat

* Jag nobbade gitarristen i Suede - Richard Oakes en natt efter en fest på Café Opera..detta trots att jag var helt galen i honom och Suede var/är mitt favoritband.

* Jag hatar ananas. Jag tål inte smaken. Knappt åsynen ens en gång. Blev en gång erbjuden att smaka på just ananas inne på RIMI i Fisksätra när jag bodde där. Trodde det var någonting annat först så jag gick närmare och fick ananas uppstucket under näsan. Var tvungen att rusa hem, nära att spy flera gånger och var tvungen att ligga och "vila" i en timme innan jag kunde gå tillbaka till affären.







Kommentera 6 st

Ny dator, frustration naturligtvis och tonfisksallad

2007-02-02 | 21:33:00 | Vardag,

146310-793Ja, nu är vi hemma! Min nya dator och jag.

Jag är nöjd, min bror var nöjd (han kan ju det där med datorer så om han är nöjd är jag jättenöjd) och Stefan har bjudit på choklad och hämtmat.

Ja jag har redan "lekt karriärskvinna" med en take away tonfisksallad i plastförpackning vid min skinande dyra lap top, hihi.

Fast vi är bara i lära-känna-varandra-fasen och frustration och pinsamma tystnader har redan uppstått...jag har svurit lite över att jag inte får igång trådlösa nätverket och jag fick en smärre chock när jag insåg hur för jävla illa min layout på bloggen är i en nyare version av Explorer - som jag har på den nya bärbara, men min layout ser jättefin ut på min gamla dator.
Allt ligger huller och buller om varandra,  text- och bildmässigt i min "vänsterspalt" där jag har presentationsbilden...

Så ni som har nyare versioner av explorer - ni måste skratta och sucka och bara skaka på huvudet åt designen och undra vad fasiken jag tänker med...eller snarare inte tänker med.....sorry.

Men jag måste säga att jag kände mig väldigt lyxig och rik och faktiskt "manlig" där inne på Onoff när jag plockade på mig en Wireless Router, nya World of Warcraft samt sade till expediten att jag skulle ha en dator. Expediten vart aningen förbryllad av detta på något sätt, hon tittade mest på min bror - som att det var han som skulle ha grejerna. Likadant var det med tjejen i kassan...och på väg mot kassan plockade jag i förbifarten även på mig en studentversion av Microsoft Officepaketet..var väldigt ovant att lägga upp det, ett dataspel och en interanslutningsgrejsimojs plus en stor datakartong  på en disk...brukar ju vara klänningar, linnen och smink annars ju!

..vilken tur att Ellospaketet kom idag samt att jag köpte ett par tights och ett par OverKnee inne på Lindex tidigare idag..får ju inte bli för oglamouröst här!
Kommentera 7 st

Två av fyra klänningar provade

2007-02-02 | 15:58:48 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-792
Hmm vet inte..jag tror jag behåller den svarta även om den var lite vidare i passformen än vad jag trodde..men den funkar ju att bara gå hemma och mysa i om inte annat.
Den blåa är väldigt väldigt tung i fallet och tyget och jag tycker att jag ser väldigt gravid ut i den ?!?!?!..men jag har lite carriedrömmar om den.
Har en cerise kvar att prova - samma modell som den svarta så egentligen är det ju bara färgen jag ska ta ställning till snarare än hur den sitter eftersom det vet jag ju redan. Samt en rödvitprickig som jag redan har i svartvitt..så den är en keeper tror jag utan provning.
Å så var en rosa Snobbenpyjamas gratis med i paketet också.
Kommentera 15 st

Moviestarlunch

2007-02-02 | 14:11:43 | Lyx,

146310-791

Mmm det var en riktigt god lunch det där ..mackor med salladsblandningen från igår, ost och senap - stark senap som fick det att rysa i näsan och svida i skellen....kan man få senapskick?
Och naturligtvis en god kaffemedvarmmjölkochkanel.

Håller på och provar klänningarna från Ellos nu, hoppas bilder kommer senare, om jag blir nöjd med dom det vill säga...men det är lite tight i schemat idag med solning, promenad, träff med angelica  - som pågår i detta nu och om 2 timmar är det dags! Då ska jag och brodern åka iväg och köpa lap top!!!
Kommentera 7 st

Tyrannosaurus Rex och smoothemix

2007-02-02 | 09:44:51 | Lyx,

146310-790
Så där ja, smoothien mixad, avfotograferad och uppdrucken - mmm den var smaskens!
Jag har också gått igenom flertalet av mina väskor och hittat 75 kronor i mynt att ha till solningen - skönt att slippa ta ut en penga eller växla sedlar.

Å så har jag fått sms om att mitt Ellospaket finns att hämta på Ica nu! Woohoo!

Ska lyssna på T-rex och Clash I Ipoden när jag solar...
ty dessa två band ger mig verkligen vårkänslor..det är är april, solen värmer i ansiktet, man kan ha skinnjackan uppknäppt och fåglarna kvittrar för fullt!
Kommentera 8 st

Lila fredagsdrömmar från Topshop och är det inte typiskt???

2007-02-02 | 09:00:43 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-789
Idag är det fredag och då är det helg. Helg är mys och fest och kanske får romantiken spira lite extra under några dagars ledighet. Kan man matcha dessa saker dessutom i en outfit desto bättre! Det romantiska inslaget får bli den blommiga tunikan från Topshop, som jag vill använda som klänning. Lila, vitt och blått i en vacker och dov mönsterkonstruktion. En stooor stickad kofta i ballongmodell får stå för mysfaktorn - en riktig godbit att kura in sig i om partner skulle saknas...eller om man helt enkelt älskar mysiga koftor. Bruna stövlar - chict och snyggt för helgens shopping bravader Gojane kan det där med skor och stövlar. Väskan med lätt silver/metallickänsla får stå för festkänslan och passar fint ihop med både mys och romantik ich chic shopping.
Illustrationen är min egen.

Ja helg brukar ju också innebära att min blogg får ett uppsving bara för att dö ut under övriga veckan, rent besöks- och kommentarsmässigt...som jag ju skrev ett undrande inlägg kring i måndags...hur det kan komma sig att jag från fredag morgon till söndagkvällen får flera flera hundra besökare mer än under veckorna och så mycket kommentarer bara för att på måndagsmorgonen bara försvinna från listor och läsares minnen...?
Självfallet så är det helt tvärtom efter det inlägget...Jag har varit populär hela veckan och legat på mest aktivalistan, får fler och fler besökare var dag och hur många underbart fina kommentarer som helst från massor av ljuvlga själar.
Men nu, fredag morgon och jag ha haft 3 besökare typ...och finns inte med på listan...*måste kolla igen*..Hmm nu stod jag med??  *kollar igen*..nu stod jag inte med?..
Är dte någon som förstår sig på den där listan över huvud taget?
Äsch jag ska strunta i den....men det är ju faktiskt kul att ligga där..

Nepp, Nu smoothie, sen solning, sen promenad!
Kommentera 3 st

Beautybox! Sex and the City! Rosa! Ge mig!

2007-02-02 | 01:08:34 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-787

Gjorde en illustration till..rosa..väldigt rosa...
...men det mest rosa och fina måste vara denna nya samlingsbox för SATC! En beautybox! Oh My Goooood! Give Give Give me!

146310-788
Kommentera 3 st

Mmmm vilken rulle!

2007-02-01 | 23:59:06 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-786
Kommentera 1 st

Måste ju ha en väska!

2007-02-01 | 23:25:19 | Accessoarer,

146310-783






Hmm jag måste ju ha en väska till min nya laptop!
Oh my...
den här från Wedins vore inte så dum - som en kuvertväska storlek XXXL ungefär!













Kommentera 1 st

Love is in the hair

2007-02-01 | 22:36:40 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-779

Ujuj vräkte i mig Polly i den rena glädeyran som uppstod i att jag ska få köpa mig en lap top imorgon.
Och jag vräkte i mig Polly igår...Hmm...menmen whatever..de är ju så goda! Tvingade med mig Angelica ut på en kvällspromenad, precis som igår efter Pollysvullandet, och det var skönt. Vi köpte lattes på Statoil, men locken till muggarna var för små vilket resulterade i lattespill över hela Angelicas kappa och min jättelånga rosa halsduk bär nu en konstant stark javadoft. Söligt gott.

Känner mig fortfarande jätteuppåt efter mentorsamtalet också...att jag ska fortsätta i det flöde och med de grejer jag är inne i nu..bara låta det ske. Därav ännu en oigenomtänkt illustration i Photoshop.

...är hungrig...
Kommentera 1 st

Så jävla lap top happy!

2007-02-01 | 18:03:09 | karriären och drömmen om en,

146310-778
Mmm, jag har världens bästa pojkvän! Inte för att förringa era pojkvänner på något sätt för de är ju med all säkerhet bäst i världen för Er, men just nu är Min pojkvän världens bästa pojkvän!
För imorgon ska jag få pengar utav honom och åka och köpa mig en valfri sprillans ny lap top!!!!

Han har tvingats lyssna på mina svordomar och oroligheter kring min urgamla, megaklumpiga stationära dator länge nu. Hans tinitus har förvärrats och plågats av min dators enträget envisa otäcka oljud.

Han har hört min bön och mina önskningar om att få leka Carrie Bradshaw och sitta i sängen, i soffan, på en parkbänk eller på ett café och knattrasmattraplattra på en lap top och skriva på min roman och drömma mig bort.

Dessutom hade jag ett underbart mentormöte ty min mentor Anna gillade allt jag visade upp och blev helt lyrisk. Jag känner mig verkligen peppad att forsätta med mina mat/dryck/accessoar/leksaks/ inredningsdetaljfoton som jag har med här i bloggen mina självporträtt och illustrationer, mina texter och mina smycken. Hon blev extra glad för den framsida jag gjort för min framtida bok!

Nu ska jag vara snäll mot Stefan och laga honom hemmagjord kebabrulle! Själv ska jag ha en vegetarisk variant. Och så ska jag förbereda för den nya datorn. Som för övrigt min bror ska följa med och köpa imorgon. Bara jag och han, med min sambos pengar, hihi.
Kommentera 9 st

Macklunch, God Save the Queen och The Beautiful Ones.

2007-02-01 | 14:10:24 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-777
Efter en god och stärkande Smörgåslunch i glada färger och med bra musik i bakgrunden så ska jag nu gå en promenad som får leda fram till skolan och denna veckas mentormöte. Har skrivit ut lite bilder samt plockat ner lite smycken i väskan jag tänkte visa.


Dagens bästa låt: The Beautiful Ones, med Suede.
Kommentera 7 st

Hi, we are from Vogue magazine..

2007-02-01 | 13:26:15 | karriären och drömmen om en,

146310-776

Anna, gladly poses in front of the camera in her kitchen where she offer us tea and sandwiches, coffeewithwarmmilkandcinnamon and talks about her work as an photographer and her up coming novel.
She  is quite busy trying to get just one of the projects/ideas/passions/images/words that flies around in her  blonde head in to something real..something she can touch, 
 "it is really bubbling inside of me but I seem to have trouble with putting my dreams and ideas in to something I can say - Hey look at what I've done!", she says one second staring out the window, next second bursting into a great  loud laugh just to look dead serious shortly after .

..........

Ja så här wackoknäpposillytöntig är jag..jag fotar mig själv, lite porträtt, sätter ihop dom och låtsas att jag är känd och att stora tidningar gör reportage om mig...fast i verkligheten skulle de ju vara skrivna på en bra engelska då...fast å andra sidan i verkligheten så är jag ju inte känd eller blir intervjuad över huvud taget..
Så löjligt eller patetiska försök till engelska..it is all in my head...and blogg..




Kommentera 5 st

The story of the coffeeloving Princess and Fake Prince Charming.

2007-02-01 | 11:26:18 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-775

Även en simpel frukost kan bli till en saga..
Kommentera 8 st

Obotligt rakt hår på ett snurrigt huvud

2007-02-01 | 09:37:44 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-773

Sitter här med trassliga flätor i håret..har sovit med den frisyren ihopp om att jag ska ha lite vågigt hår i en kvart (om jag har tur) idag. Jag har så obotligt rakt hår att när jag lockar det så blir det rakt nästan med en gång..och jag som tycker de är så fint med lite svall och krus och vågor..Hmm kanske att mitt huvud inuti är så snurrigt och kaotiskt att håret inte kan vara något annat än rakt och platt? Ying och Yang?

Jag känner mig inspirerad även idag att fortsätta med smyckena, illustrationerna och fotandet. Ska skriva ut en del bilder jag haft med här i bloggen och ta med och visa min mentor idag när vi har möte i eftermiddag.

Men nu vankas det kaffemedvarmmjölkochkanel, en Nutrilette Browniebar och så självklart ska jag fotografera av det hela med lite roliga pryttlar runtikring...bild kommer senare alltså =)

Så länge får ni hålla till godoa med min "dagens önskeoutfit". Klänning och skor kommer ifrån www.topshop.com  väskan kommer ifrån www.handvaskor.se och armbanden kommer ifrån www.gojane.com
Kommentera 19 st

Good night all you sleeping beauties out there..

2007-02-01 | 01:35:38 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-772
Kommentera 8 st

Polly, du har mig i ditt våld och nyheter i vårkollektionen!

2007-02-01 | 00:06:47 | Foto/Fotografering,

146310-771
Ojoj...Polly har mig i sitt våld. Dessa goda segaskummigachokladöverdragna himmelska saker... Jag förstår verkligen min brors förälskelse sedan många år i dessa läckerbitar.

Jättegoda ihop med kaffemedvarmmjölkochkanel, ihop med te, före och efter pizza...och lite närsomhelst..

Ja idag har det inte varit nyttigt på en fläck. Förutom min morgonsmoothie då.





146310-770Utöver smotthien har jag ätit
*Fullkornsmacka med ost,sallad, soltorkadtomatpesto och gurka.
*Några glas färskpressad juice
*Två kaffemedvarmmjölkochkanel
* En Pizza vegetariana...fast jag åt knappt nåt av brödet..jag äter mest bara fyllningen numer
* Massa Polly.

Urk. blev så mätt att jag drog med mig sötangelican ut på en timmes promenad vid 22tiden för att försöka förbränna lite av allt svullande.

..är fortfarande urkmätt dock..får hålla igen i helgen istället.




Har blivit en del smycken gjorda också!


146310-769

Kommentera 8 st