GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Oscarsgalan 2016

2016-02-29 | 00:36:00 | Film/TV/Kändisar,

Äntligen! Oscarsgalan!!
 
Galan sänds på Aftonbladet i år vilket ger mig fördelen att dels se den på tv:n samtidigt som jag kan ha Macbooken bredvid och ha på sändningen därmed och snabbt kunna ta printscreens på Röda Mattan istället för att söka runt på olika bildbanker och sajter efter bilder när jag uppdaterar allt eftersom under natten.
 
Egentligen sätter Röda Mattan igång vid 01tiden men det börjar redan nu( 00.20) droppa in celebriteter däribland Sveriges stolthet just nu: Alicia Vikander!
Hon gjorde nyss en intervju och var rapp, avslappnad , vacker och rolig. Klädd i gult, kanske för att machta en eventuell Oscarsstatyett..??
 
 
Vet ingen designer än, kan vara Vuitton då Alicia är modehusets musa.
 
Om vi ska börja diskutera själva galan nu och potentiella vinnare så måste det väl ändå vara LEONARDO DiCAPRIOS tur nu?? Jag har inte sett The Revenant men jag tror inget annat än att Leo gör en fantastisk rollprestation där , det är ju skandal att han gått miste om alla 4 statyetter han haft chans att vinna förr.
Jag hoppas att Mad Max tar hem några statytter av de tio nomineringarna den fått då jag älskade den filmen. Så snygg, feministisk och häftig.
Ska vi tro att Hollywoodälsklingen Jennifer Lawrence tar hem vinsten i år igen?
 
Stay tuned, uppdaterar förhoppningsvis fram till 06 på morgonen, brukar inte ha problem att hålla mig vaken.
Förresten firar jag 20årsjubileum med att se Oscarsgalor LIVE. Första gången var 1996, då jag och Karin satt/låg och såg galan på en liten 14tums tv i mina föräldrars sovrum. Vi hade termosar med tevatten och köttbullemackor och skulle upp och gå till skolan på morgonen.
..mina föräldrar, ja de var så snälla att den ena sov i mitt rum och den andra på nedervåningen på soffan bara för att vi skulle få se galan.
 
Jag har bara missat 2 galor sedan 1996 och då har det varit pga jobb ena gången samt att jag inte hade tillgång till kanalen den andra gången. Jag har gått till skolan efter galor, suttit med urinvägsinfektioner, ätit pizza, suttit med Karin, suttit med brorsan men de flesta har jag sett själv.
I love Oscars!!
 
Å så håller vi tummar och tår för att svenskarna som är nominerade i år ( Alicia och smink/masteamet bakom Hundraåringen..)
 
Update 00.53
 
Japp, det var Vuitton, såklart och klänningen är Custommade, dvs specialsydd till Alicia själv.
 
Daisy Ridley ( Star Wars)
Sofia Vergara i en väldigt typisk Sofia Vergaraklänning
Oscarsnominerade Saoirse Ronan i ett slimmat glittrigt fodral med öppen rygg och "slarvig" frisyr, gillar hela looken!
 
Update kl 01.21:Också nominerad: Brie Larson i en kungligt blå skapelse från Gucci. Gillar klänningen från skärpet och ned.
 
Överlag verkar det vara ganska mycket tunna spagettiband eller helt bara axlar i år vad jag kan se på Röda Mattan. Likaså fortsätter trenden med väääääldigt djupa urringningar och "side boobs" cutouts.
 
Coola coola Rooney Mara, bär Givenchy, också nominerad i år.
Margot Robbie ser ut som en levande Oscarsstayett i den här guldiga klänningen och bryter trenden med naket då hon bär en väldigt klädd långärmad klänning. En av de första jag ser nu som har väska dessutom. Älskar det utsläppta glansiga håret till detta.
 
Update kl 01.45
Supersnygga Julianne Moore i den första svarta klänningen jag skådar för kvällen och klänningen är Chanel!
Naomi Watts fortsätter med trenden med det slimmade, paljettiga och baraxlade.
Väldigt enkla frisyrer hittills, mycket utsläppt, enkla lockar, glansigt. Inga extravaganta uppsättningar än så länge.
 
 
Åh herregud...Cate Blanchett..denna vackra vackra kvinna som sällan gör nåt fel på Röd Mattan..och tror vi kan tippa henne redan nu som en av de bäst klädda denna gala. Antar att det är en Armani då hon gör mycket annat med Armani i reklamsammanhang.
 
 
Update kl 02.03 Här ser vi Olivia Wilde i en Valentino  och klänningen är fantastiskt fin i kjolen, själv har jag lit svårt för dessa djupa urringningar+ sideboobs, det krävs ju sannerligen en viss typ av kropp för att bära upp den utan att det bara blir bröst av alltihop. Men looken blir ändå svalt elegant med den strama frisyren och chokerhalsbandet.
 
UPDATE kl 02.14
OMG! Kate och Leo!! Naaaw♥
Åh vad jag hoppas att Leo vinner. Kate är också nominerad..igen.
 
Lady Gaga går emot den avskalade slimmade trenden litegranna och ser helt fantastisk ut i denna byxklänning. Love it!
Charlize Theron hyllas öerallt just nu för sin röda Diorklänning..och ja hon ser litegranna ut som en Amazongudinna, vackert men jag tycker ändå att det är lite snarkysnark..lite väl simpel tycker jag upptill.
 
Nu är det bara en klvart kvar innan galan i sig drar igång!
 
kl 02.25
 
Nominerade Rachel McAdams i en enkel grön klänning , med slits och släp och sideboobs..ja den fick in väldigt mycket trots sin enkelhet..Och nej jag har svårt för denna klänning..kommer brösten ramla ut, kommer det tunna sidentyget att bli helt upprepat, kommer hon snubbla på släpet, kommer knytningen gå upp om hon råkar sätta sig på det?
 
Nu är det bara nån minut kvar innan Galan drar igång. Har inte sett Jennifer Lawrence ännu.
Har heller inte sett röken av annars säkra rödamattanvinnare så som Sandra Bullock, Kate Hudson eller Jennifer Aniston. Men sen vet man inte vilka som faktiskt valt att bojkotta galan i år då det kritiserats att det är "White Oscars" dvs att det bara är vita som nominerats i år.
En av de första kategorierna som kommer avklaras är Kvinnliga Biroll där alltså svenska Alicia Vikander är nominerad.
Håll tummen nu, för nu börjar det!!
Klockan är 02.31 !
 
Update kl 02.49
 
Galans värd Chris Rock gjorde en bra öppning och pratade just mycket om "white oscars" diskriminering, rasism, sexism etc, blandade självklart in humor , Kul med allvarliga undertoner.
Och här kommer en kik på Jennifer Lawrence, svart, spets och nakenillusion. Platinablond page. Snyggt som alltid Jennifer!! Men jag tycker kvällens allra bäst kläda är Alicia Vikander, Cate Blanchett och Margot Robbie av det jag lyckats se hittills.
 
 
UPDATE!!
KL 03.13 svensk tid tog ALICIA VIKANDER HEM EN OSCAR!! WOOOHOOO! Så jävla roligt!!!
 
Asså fatta så stort detta är! Blir alldeles till mig här ju!
Grattis Alicia! Hon fick till och med in lite svenska i tacktalet.
 
KL 03.21
Cate Blanchett presenterar Oscars för Best Costume Design och det är så snyggt på scen med massa modeteckningar, tygryllar etc.
 
KL 03.27
Attans, Hundraåringen vann inte för bästa Makeup/Hair utan stayetten gick till Mad Max Fury road..attans.
 
Kl 03.48
Just nu är det mycket tekniska priser, priser för effekter, ljud, klippning etc..
Mad Max är stora vinnaren hittills ikväll, förutom Alicia då hihi, med fyra stayetter hittills...nej nu blev det i skrivandes stund en femte.
 
Kl 04.23
Snart dags för bästa manliga biroll, men först presenteras filmnomineringar av Kate Winslet och Reese Witherspoon...Kate har glasögon på sig, antagligen för att se textmonitorerna..glasögonen sitter märkligt snett..
 
Kl 04.32
Oscar för bästa manliga biroll gick till Mark Rylance, en skådis jag inte hört talas om. Hade gära sett Mark Ruffalo vinna som jag gillat i många år och som alltid är bra. Sylvester Stallone var också nominerad och hade känts kul om han vann.
 
Kl 05.00
Dave Grohl har precis framfört Beatles "Blackbird" medan det årliga inslaget "In memoriam" har visats, där folk inom filmen som gått bort senaste året hyllas och minns. Vad jag hörde var det David Bowie som fick mest applåder.
 
Kl 05.16
Lady Gaga har precis gjot ett helt fantastiskt starkt framträdande, med låten 'Til it happens to you.
Lady Gaga presenterades av USA's  Vice President Joe Biden som fick stående ovationer.
 
Kl 05.37
Lady Gaga vann inte utan det gjorde Bondlåten Writings on the wall.
Nu börjar denna bloggerska bli lite trött i ögonen men de tyngsta priserna återstår nu ; Bästa Regi, Bästa Manliga Huvudroll, Bästa Kvinnliga Huvudroll och Bästa Film.
Kom igen nu Leo DiCaprio!!
Leos Film The Revenant vann nu för Bästa Regi.
 
Bästa Kvinnliga Huvudroll går till Brie Larson för hennes roll i Room.
 
Kl05.56
Bästa Manliga huvudroll: ÄNTLIGEN!!! LEO!!! ♥
 
Åh vilket tal han höll! Ödmjukt och sedan politiskt, Leo brinner fö miljöfrågor, klimatfrågan vilket man kan se mycket av på hans Instagram. Ahh, Grattis Leo DiCaprio!
 
 Årets Film: Spotlight!
 
KLockan är nu efter 6 på morgonen och nu är Oscarsgalan 2016 slu, alla guldgubbar utdeladet och jag ska nu hoppa i säng. Galan har varit väldigt politisk. aGång på gång har det tagits upp i både tacktal, av presentatörer och av värden Chris Rock att vi måste kämpa för jämlikhet, att alla måste få vara med. Att etnicitet, hudfärg, sexualitet etc inte spelar någon roll.
En välkomponerad gala.
Roligast: Alicia Vikanders vinst förstås och så äntligen att Leonardo DiCaprico fick en statyett!
Sen måste jag säga att Aftonbladet har gjort en jättebra sändning med kunniga folk, bra upplägg och bra ton!
Kommentera 19 st

Weekend getaway

2016-02-28 | 20:35:45 | Egocentrerat&Vardagligt,

God söndagskväll på er bloggosfären !
Hoppas ni mår fint.
Jag har nu landat i soffan här hemma efter ett härligt dygn i Göteborg med min älskade Stefan.
Tolv år sedan han sa de tre magiska orden " Jag älskar Dig" och nästa helg har vi "officiell" tolvårsdag. Så var mysigt att åka iväg lite och bara vara.
Vi utnyttjade en frinatt på Scandic och vi fick ett jättestort och fräscht rum och fick dessutom en goodiebag med choklad, nötter och Faceprodukter. Himla najs!
 Vi åt och drack gott igår och idag frossade vi i hotellfrukost med croissants och pannkakor.
När vi kom hem till Tidaholm igen så drog jag ut på en 5 km löprunda i det underbara solskenet . Så fantastiskt härligt även om benen var lite sega av gårdagens shopping och öldrickande haha.
Men croissants och löprunda känns som en perfekt uppladdning inför nattens Oscarsgalavaka! Åhh!
Ska göra så gott jag kan med kontinuerlig uppdatering under galans gång så som jag gjort föregående år. 

Här får ni lite bilder från Göteborgsdygnet:


Jag och han ❤️


Stor cheeseburgare till Stefan och fantastiska små miniburgare till mig på Joe Farellis. Så gott! Och tack bästa svärföräldrar som gav oss pengar till att äta gott ❤️

Medan man väntar på hissen kan man ju ta en outfitselfie..


I provrummet likaså... Haha !
Var för övrigt så sugen på en grön kavajjacka inne på Lindex men tyvärr förstod jag mig inte på passformen alls. 



En cappucino på Cappucino och en gudomlig Vit chokladcheesecake ! Möms!

Varsin öl i hotellbaren där vi skålade in nästkommande 12 år tillsammans ❤️


Sen vart vi trötta och nu när vi fick så fint hotellrum så var det ju dumt att inte utnyttja det så vi fortsatte med skålande, bubbel och Mello på rummet. Välbehövlig vila.


Hotellfrukost!! Damn så gott! Ahh croissants! Det tillkom pannkakor med grädde och sylt till detta med. 

Ett härligt dygn och skönt att bara komma iväg lite och fira med den man älskar mest. 
Kommentera 2 st

hope springs

2016-02-26 | 21:25:56 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Med fågelkvitter, värmande solsken och blå himmel idag så vågar man ju tro och vet att det blir vår även i år och efter vår en sommar.
Underbart!
Jag försöker njuta av nuet, men ibland hinner inre stress, gamla demoner, egna prestationskrav och press och måstekänslor ifatt en och liksom kör över en mentalt och i alla fall jag känner mig bara trött.
Så nu ska det bli extra skönt med flera dagars ledigt på raken från jobbet, jag och Stefan ska spendera ett dygn i Göteborg nu i helgen, bo på hotell, äta gott såväl som på fik, restaurang och hotellfrukost, shoppa, strosa och bara vara.
Och natten söndag till måndag är det Oscarsgalan! Förra året kunde jag inte  se den då jag jobbade och det var ett av få år sedan 1996 som jag missat den. Nu är jag ledig på måndag så hoppas att nån tvkanal sänder den eller att den går att streama. Älskar Oscars!
 
Nepp dags att packa lilla resväskan med det nödvändigaste så det inte blir stressigt imorrn bitti och sen blir det godisskål och soffan.
Hoppas ni alla har en finfin fredag och skön helg framför er! Ska ni göra nåt kul?
 
 
 
 
Kommentera 2 st

Vad vore väl en Vuitton...

2016-02-22 | 22:14:33 | Krönika/Politik/Tankar, Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Som många av er vet som följer mig så skriver jag ju krönikor inom mode/stil/design till lokaltidningen där jag bor varje månad och har så gjort i snart 5 års tid tror jag..och här är den senaste!
 
 
 

Jag var uppe i Hufvudstaden för någon vecka sedan för att känna mig som en tonåring igen då jag skulle se mitt favvoband Suede uppträda på Cirkus. Jag mötte upp min vän Martina som jag upplevt de flesta av mina Suedeäventyr med genom åren och vi var väl beredda på att precis som 1999 så skulle vi vara ganska så o-suedeiga rent utseendemässigt mot ett typiskt Suedefan. Dvs vi brukade vara ganska ensamma om att inte ha kortklippta, svartfärgade popfrisyrer, mörka manchesterbyxor och tretton lager kajal runt ögonen. Istället möttes vi av ett hav av människor som såg väldigt, hmm, normala ut och medelålders... Vi tittade på varandra och unisont sa vi ”märkligt, vi som inte åldrats en dag” innan jag ledsagade den väldigt haltande ( pga. en halvbruten tå) Martina in i själva konsertlokalen.

Efter en helt fantastisk konsert följde jag min vän till hennes t-banestation vid Östermalmstorg och på vägen så sneglade jag mot de lyxiga upplysta skyltfönstren till Gucci, Prada och innan jag nådde till Louis Vuitton gick jag in i Gustav Fridolin utanför innekrogen Riche. Hejsan Hoppsan! När jag vände om igen för att ta mig till det fyrstjärniga hotellet med utlovade frukostmuffins, jag hade unnat mig sneglade jag åter mot de exklusiva fönstren och undrade om jag dagen efter skulle våga gå in i någon av butikerna?

Jag nådde hotellet efter att ha hälsat på MargaretaKrookstatyn vid Dramaten och hämtade mig en kopp te och en näve småkakor, gratis för alla hotellgäster, och bestämde mig för att jag ska våga Vuitton nästa dag.

Stärkt av tre cappucinos samt fyra torra minicroissants vid hotellfrukosten, ja de där muffinsen såg jag inte röken av, packade jag ihop min röda resväska och iklädd min svarta fuskpäls spatserade jag mot lyxbutikerna. Så blev jag något feg när jag nådde glasdörrarna och såg en jättesmal ,dyrt klädd kvinna med en pärm i famnen komma mot mig. Tänk om det blir som i Pretty Woman där de snorkiga butiksbiträdena tittar snett på den långa, vackra amazonen Julia Roberts och säger åt mig att jag inte är välkommen? Tänk om snatterilarmen vid ingångarna börjar pipa så fort jag entrar butiken?

 ”Varning Varning! Denna människas totala outfitvärde är 897 kr, hon är inte värdig en Vuitton, hon kommer antagligen smutsa ner väskorna med sina kladdiga chokladfingrar och kanske försöka sno en Speedy!”
 
Jag vek snabbt av runt hörnet och ställde mig vid ett av fönstren istället och då dyker genast en vakt upp och stirrar på mig precis som om han luktat sig till min arbetarklassodör. Men så tog jag mig i kragen och peppade mig med ett jävlaranamma och gick återigen mot entrédörrrna som öppnades av kvinnan med pärmen som sa ”welcome” och på engelska frågade om jag ville ha hjälp och om hon skulle skriva upp mig på en lista. ”No thank you” sa jag och försökte se världsvan ut med min något trögrullande resväska. Jag frågade till slut vad en liten handväska på en av hyllorna kostade och fick svaret 16 000 Swedish Crowns. ”Lovely” sa jag och lämnade butiken svettig. 
Kommentera 3 st

Sol, vind och vatten...och antirynkkräm

2016-02-21 | 16:16:14 | Egocentrerat&Vardagligt,



Älskar de här tulpanerna jag köpte hem inför helgen, de rosa ser nästan ut som rosor.

Hoppas ni haft och har en skön helg bloggosfären !
Jag har inte gjort speciellt mycket alls sen jag slutade jobbet i fredags kväll.
Blev ett träningspass igår mellan gofrukost och mastig chokladmuffinsfika, en väldigt slaskig promenad idag för frisk luft och solsken . Slängde ihop en lövbiffspasta med ädelost igår till Mellon, småpiffat här hemma mest genom att ta bort en del gamla dammiga ljuslyktor, skalat bort lite "plottrigt " och sitter nu och drömmer lite om nya gardiner, fler prydnadskuddar och rosa köksluckor.

Ikväll tänker jag se minnesdokumentären om Ted Gärdestad. Nästan 20 år sen han dog och jag blev riktigt frälst i hans musik när jag gick i tvåan på gymnasiet 1998.. Det var så jag längtade hem varje dag när jag satt på lektionerna och bara ville sätta på plattorna.

Just nu har jag verkligen börjat tänka på hur fort tiden går..tidsperspektiv , ålder, generationer etc. 
Känns skitknäppt att jag och Stefan firar 12 år ihop om nån vecka .
Det känns märkligt att folk som är födda på 90talet är vuxna människor idag, hallå det var ju småsyskon till klasskompisar som föddes då!?

Det känns förbluffande att jobba med folk som bara gick i blöjor när den magiska fotbolls-VMsommaren 1994 gick av stapeln..
Och det känns kul och lustigt att jag nu nått den typen av ålder att jag kan säga till yngre som försöker bossa med en "Tss , vad vet du om världen du var ju inte ens född när Palme mördades!"

Jag har nått den gräns och essens i SATCavsnittet 

Twenty-Something Girls vs. Thirty-Something Women 



Nepp nu ska jag skämma bort ansiktet och lägga en Q10 antirynkmask, smörja på ett rikligt, tjock , glänsande lager och bara låta huden suga i sig massa fukt och välgärning medan jag minns VHS, freestyles, serietidningar för 5,50kr, och telefoner med snurrplatta som jag alltid slog fel nummer på.
Kommentera 6 st

Torsdagstrevligt

2016-02-18 | 12:26:53 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Ledig torsdag för den här bloggaren idag, känns alltid lite lyxigt med ledig dag mitt i veckan så där. Så igår onsdag när jag kom hem från jobbet vid halv nio på kvällen lillelördagslyxde vi till det litegranna med pizza och ett glas vin för min del. Och idag startade jag dagen med ett träningspass: 1,5 mil på motionscykel + ca 5 olika arm/axelövningar med hantlar + knäböj och utfall. Lite svabbande med moppen och Ajax citron när jag ändå var svettig och igång haha.
Medan jag tog en dusch satte jag på ugnen och värmde minibaguetter samt satte på kaffebryggaren och lade i ett kryddmått kanel i kaffet så det luktade ljuvligt av bröd, kaffe och renstädat när jag kom ur duschen.
Ost, gurka, blåbärsmarmelad och aprikosmarmelad på det varma brödet och lite modeläsning till det...Underbart!
 
Nu ska jag testa lite glasögonbågar, var ju hos optikern igår för att förny linsreceptet och kolla av synenn och phew! Inget "Lilla Huset På Prärien-Mary Ingalls-moment" denna gång heller med besked att jag ska bli blind..Jag har inga problem att ta blodprover, sprutor, gå till tandläkaren..men optikern det tycker jag är svinjobbigt. Men bra litelite sämre syn än förra gången (som väntat) och jag blev alltså sugen på att även skaffa ett par nya bågar att komplettera linsbärandet med. I alla fall här hemma.
 
Hoppas ni alla har en fin torsdag!
Kommentera 1 st

Kaffe, kattskit och krönikeskrivande

2016-02-15 | 11:01:44 | Egocentrerat&Vardagligt,


Måndag igen då .
Klev opp prick 08.00 och satte på kaffe och ugnen för att göra minibaguetter . Medan det puttrade och värme så försökte jag mjuka upp kroppen genom lite stretch/andnings/yogaövningar.
Haft huvudvärk större delen av dygnen senaste veckan och tror en del av den beror på superspänd nacke och axlar...och att jag måste gå till optikern och förnya linser+glasögon.. Men jag och min optikerskräck.. Suck.

Nåväl jag blev lite mjukare och varmare efter lilla morgongympan så kändes extra härligt att sätta sig vid köksbordet med frukosten, guldmacbooken och skriva färdigt krönika och lite annat medan vintersol strålade in genom fönstren.

Den lite idylliska känslan försvann sen när jag fick städa kattbajs i källaren men efter en frisk och rask promenad ute i vinterlandskapet så kändes det fräscht igen.

Så.. Nu ska jag boka optikertid, gulp, samt teckna nytt elavtal innan jag ska traska till jobbet.
Ha en fin måndag hörrni! 
Kommentera 2 st

Happy Valentines

2016-02-14 | 11:36:00 | Egocentrerat&Vardagligt, Illustration/Teckning/Konst/Design,

Jag och han och våra tre pälsklingar. Min lilla familj.
 
Glad Hjärtedag på er Allihop!
Jag älskar alla hjärtans dag. Oavsett om det blivit till kommersiellt jippo enligt somliga så vad kan vara fel med en dag då kärleken uppmärksammas extra mycket? Särskilt i denna tid vi nu lever i fylld med krig, hat, förtryck, främlingsfientlighet, oförstånd, stress och press..
En dag då man ser röda och rosa hjärtan i skyltfönster, inne i butiker, sociala medier, tv.. Ja det behövs! 
 
Idag är jag lite extrakär i min bästa vän Karin som jag mellohängde med igår kväll. Vin, snacks, musik och prat som jag bara kan göra med henne, denna underbara människa ❤️
 
Min älskade varma vackra mamma som liksom bara är fantastisk på alla sätt ❤️
 
Min sambo och livspartner Stefan. För att han är han för att han är mi,n och jag får vara hans, för att jag får vara jag med honom, och tillsammans ett Vi. ❤️
Kommentera 0 st

Skilda garderober

2016-02-12 | 15:21:06 | Egocentrerat&Vardagligt, Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Jag skriver ju modekrönikor i Tidaholms (med omnejd) lokaltidning.. Och har där flera gånger skrivit om mina svårigheter, dilemman och separationsångestbesvär när jag tänkt att garderobsrensa Och röja ur.. Har nog yppat det här på bloggen några gånger med.
Jag kan ju sitta och och bli nostalgisk över plagg jag bar för tio-femton år sedan..
Därför blev jag lite full i skratt när jag idag läste Elin Klings senaste krönika i senaste Styleby om just hennes problem att slänga "gammalt"..
Varför man nu ens ska "slänga" ett par örhängen..som väl knappast tar plats..Och kalla dom gamla.. När de alltså användes för knappt två år sedan..jaja skilda världar, skilda tidningar,skilda garderober...

Och for the record: jag diggar Elin Kling
(Fräckt saxat ur senaste Styleby #39 ) 


Kommentera 0 st

Ingenting/någonting

2016-02-09 | 21:28:16 | Illustration/Teckning/Konst/Design,


När man inte vet "vad" man ska måla är det förlösande frigörande skönt att bara gå loss med färgerna och låta det bli vad det blir eller "oblir". Men nåt blir det ju alltid..


Kommentera 0 st

Strövtåg i Hembygd

2016-02-09 | 13:23:08 | Egocentrerat&Vardagligt,



Ledig tisdag idag, hade tänkt mig sovmorgon men vår ena katt är helt omöjlig.. Från kl 5 om mornarna ska han ha mat/kattgodis en gång i timmen annars skriker han värre än en bebis, klöser på väggarna etc.. Så bara masa sig upp.

Men blev gofrukost med minibaguetter, kaffe och smoothie och några Girlsavsnitt innan jag begav mig ut på en PW i skogsmiljö. Så himla vacker natur och hann med att se både blå himmel som speglade sig i vatten och vyn tog nästan andan ur mig, sen mulnade det på och med det ändrar ju naturen också skepnad, men vacker på sitt sätt ändå. Väl hemma var jag genomsvettig så blev en skön dusch och nu fortsätter jag med soffhäng och okynnessurfande blandat med tv och lite skrivande ..



Kommentera 0 st

work is workout

2016-02-08 | 22:24:10 | Träning&Hälsa,

 
Jag måste bara säga att jag börjar bli mäkta imponerad över formen på mina armar i dagsläget. Jag lyfter lite hantlar då och då men mina armar har defintivt och framförallt formats och blivit muskliga tack vare mitt jobb.
Och kanske inte så konstigt..Som i helgen så har jag lyft cirka 10 stycken euroträpall, lastat dessa på varandra.
Otal SRSlådor fyllda med margarinpaket, kassler och stora ostar.
Ett arbetspass innebär ofta flera hundra kilo frukt som ska lyftas av, vältras, flyttas runt.
Så kanske inte så konstigt att det inte alla dagar finns orken att träna efter jobbet när man antagligen redan gjort typ 2 träningspass på själva jobbet. För det är ju inte bara lyft, det är ju en hel del spring dessutom.
 
Men imorses kom jag ut på en löprunda vid 8.30tiden. Så härlig start på dagen och kändes så friskt med dagsljus, frisk lufgt och höra vårigt fågelkvitter efter att ha tillbringat nästan 40 timmar på jobbet sen i fredags.
Dock kändes benen lite tunga men inte så konstigt efter helgens jobb, allt promenerande i Stockholm förra veckan och förra veckans löprundor dessutom.
 
Men ja jag är tacksam över att jag får den här träningen jag får på jobbet och att jag märker utveckling rent styrkemässigt där..saker som kändes omöjliga attlyfta när jag började för snart 2 år sedan gör jag nu utan att ens tänka efter.
Känns skönt att få bygga muskler och styrka på det här sättet eftersom det liksom sker på daglig basis vare sig jag har lust eller inte än om det t ex hade varit gymbaserad träning där man kan komma ur form/lust/hitta tillbaka efter till exempel sjukfrånvaro etc.
 
Men nu får det bli en kopp te och en chokladmuffin till kvällsfika och ett avsnitt eller två av GIRLS, som jag äntligen tagit mig i kragen att börja kolla på.
 
Kommentera 1 st

Style &Ego

2016-02-07 | 22:05:54 | Outfits och Garderoben,

 
Tre stycken outfit/stil/look/ högst egocentriska bilder från veckan. Är så trött nu efter 11 timmars jobb igår och nära 10 timmar idag så får bli ytligt inlägg.
Men jag älskar den svarta fuskpälsen jag fyndade på Lindex i höstas och jag älskälskar de där culottejeansen från H&M. Gör jiu nästan att Hobbitkorta jag ser lite längre ut, haha.
)=talsplatåpjucksen , även de från H&M är inte så tokiga heller tycker jag.
Kommentera 1 st

Stockholm fortfarande i mitt hjärta

2016-02-04 | 21:27:33 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
 
Hej på er blogosfären och glad torsdagskväll på er!
Nu är jag hemma igen efter ett härligt dygn i Stockholm.
Även om jag bara bodde där i ett år efter studenten så känns ju den staden fortfarande som "hemma" för mig och jag uppfylls av en glädje och kärlek var gång jag är där.
Hade givetvis gärna stannat längre, men hann med mycket på denna korta visit ändå.
 
Jag bodde på Hotel Esplanade vid Dramaten vilket passade perfekt eftersom jag tillbringade onsdagskvällen ute på Cirkus där mitt älskade Suede uppträdde, men mer om den konserten blir i ett eget inlägg med bilder.
Jag hann med mitt gottemåste i Stockholm: Yoghurtglass inne i Gallerian. Chokladsmak med med geléhallon som topping..blev även lite päronsmak också. En stros till Gamla Stan och Science Fiction Bokhandeln och Comics Heaven. Lite doftshopping på Victorias Secret..kanske mest för att få en rosarandig kasse..
Urban Outfitters och "fönstershopping" i lyxbutikerna i de mer exklusivare stadsdelarna, dock hann jag inte med något flanerande på Söder denna gång.
 
Efter konserten, som jag gick på tillsammans med en av mina äldsta och bästa vänner sedan gymnasiet och som jag upplevt de flesta av mina Suedeäventyr med, så njöt jag av att bara krypa ner i hotellsängen, öppna ett Worddokument på min fina guldiga Mackbook och satte igång att skriva än mer på mitt "bokprojekt". 
Njöt av en natts skön sömn i den härliga hotellsängen -behövde verkligen en natt utan våra små pälsklingar som är ganska så jäkla jobbiga nattetid nu för tiden.
Vaknade utvilad vid 8.30 och tog med mig datorn ner till hotellfrukosten och fortsatte skriva. Kändes så härligt att sitta är och bara låta fingrarna smattra över tangenterna medan jag åt croissanter, hämtade flera koppar kaffe och en cappucino, sittandes vid föntret med utsikt över vattnet, båtarna och Nybrokajen. Gammeldags porslin och lindblomsgröna dukar.
 
Sen när väskan åter var packad så strosade jag genom Stockholm och till slut till Centralen och tog tåget hem igen.
Väl hemma var det fortfarande dagsljus, kylig men frisk luft så drog ut på en härlig löprunda på 5 kilometer.
Spagetti och Köttfärssås samt hallonchokladbrownie har inmundigats med min älskade sambo och nu känner jag mig tankad på energi och glädje och redo för jobbhelg.
Kommentera 6 st

Oväntad DreamBag

2016-02-02 | 20:06:44 | Lyx, shopping, provrummet & cravings,

 
 
Jag har aldrig varit något större fan av Louis Vuittons Monogramväskor, särskilt inte klassiska i brunt så som Speedyvarianterna - som ju var bloggfashionistaväskan nummer 1 i blogosfärens begynnelse.
 
Men idag snubblade jag över en bild av Vuittonväskan Pochette Monogram V med stort rosa Vprint och jag förvandlades väl nästan till den där emojin med hjärtan till ögon.
Så fin! Just nu kan jag inte se en enda outfit den inte skulle passa till.
 
Så nu funderar jag på att öppna mig ett litet sparkonto till och spara en summa pengar varje månad för att kunna ge mig själv just en sådan här i 35årspresent i november.
 
Och på tal om väska..dags att packa just en sådan för ett dygn i Kungliga Hufvudstaden med lyxhotell, Suedekonsert, lite gottigt att äta och dricka, träffa en gammal kär vän och lite shopping.
Jag börjar med det lättaste...tandkräm och trosor...sen blir det bara svårare..haha.
Kommentera 1 st

shop satc, skulls, stars

2016-02-01 | 20:06:37 | Avanna konst/design/foto, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Vill bara visa den här bilden som en kund lade upp på Instagram. Eller kund är det inte då hon fått SATCprintet i present av sina vänner, men en nöjd mottagre av Avannadesign då kan vi kalla det.
Och det där SATCprintet är verkligen jättefint och är glad att det pryder andras väggar.
 
Det finns i min lilla print/poster/illustrationsshop ---> http://avannadesign.tictail.com
Eller så kan ni beställa till min mail [email protected] 
A3storlek , 599 kr
 
 
 
Sen har jag inventerat det gamla Avanna Webshoplagret ytterligare och lagt ut dessa till salu
 
 
1)Döskallescarf ( finns 2 stycken) 150 kr/st frakt inkluderad
2)Stjärnmönstrad scarf ( finns 2 stycken) 150 kr/st frakt inkluderad. Stjärnmönstrat är riktigt hett just nu!
 
3)Snygg väska i påsmodell med läckra guldiga knappdetaljer samt två avtagbara och reglerbara remmar så att det blir 3 väskor i en, antingen handväska, axelremsväska eller ryggsäck beroende på hur du fäster remmarna.
325kr, ett ex, frakt inkluderad.
 
Swishbetalning gäller.
 
Kommentera 0 st

Älska löpning!

2016-02-01 | 15:39:36 | Träning&Hälsa,

 
Nu vräker snön ned och marken är åter vit och hal, men för några timmar sedan var det barmark och bara nån enstaka flinga som singlade ned och då gjorde jag slag i aken och svidade om till träningskläder och gav mig ut på årets första löprunda. Inte sprungit ute sedan mellandagarna och löpning, som verkligen varit min träningsform senaste två åren blev tyvärr lite lidande under hösten och tidiga vintern..tappade motivationen, orken, lusten samt drogs med ömma ben.
 
Men idag kom lusten över mig och jag hade ingen jätteförhoppning om vare sig tid eller distans. Men det blev en 5 kilometersrunda och det på en tid som kändes väldigt bra för att ha hållt upp så länge.
Det var verkligen skitjobbigt sista 700 metrarna men samtidigt under hela löprundan så kom det ju tillbaka..känslan och kärleken till varför jag just kommit att älska löpning som träning. Ja inte bara träning utan även terapi, balans och avkoppling.
 
Samtidigt som det smärtsamt jobbigt sista biten så sköljde också glädje och sköna känslor över mig.
Ingen annan träningsform får mig att må så bra i hela mig som just en löprunda.
 
Så jag ger mig en klapp på axeln för Bra Sprunget samt tackar och känner glädje över mina ben - de må vara korta och ganska tjocka och inget thigh gap i sikte men de är starka och de var snabba idag och så känner jag livsglädje över de en gång blodproppsfyllda lungorna som funkade och kändes härligt friska idag, vilket jag aldrig tar för givet.
 
Älska löpning!
Älska friskhet!
 
..sen får vi väl se när nästa runda blir av ..vinterlandskap ute nu igen....längtar så till riktig vår och sommar...ahh löprunda i sommarregn, underbart!
Kommentera 2 st