GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

farväl ljuva maj

2017-05-31 | 22:22:19 | Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering,

Som jag väl skrivit sedan denna bloggs begynnelse så är maj min favoritmånad...det är nu de första varma morgonarna brukar komma och löftet och hoppet om en sommar som fortfarande ligger framför oss brukar infinna sig..och även om det var väldigt kallt många dagar och det till och med föll snö för några veckor sedan så har maj inte gjort mig besviken i år heller..
 
 
Månaden inleddes i ett soligt och vårvarmt Köpenhamn med min bästa vän..några ljuvliga livetslivdagar.
 
Plommonträdet började att knoppa lagom till Stefans födelsedag ..
 
 
För att bara en dag senare stå i full blom..
 
 
Äntligen  kunde man släppa fötterna fria i öppna skor bland grönskande gräs och maskrosor..
 
 
Plötsligt blommade det mesta och med blomster kom surr...
 
 
Första härliga frukostarna på altanen trapp...hur kommer det sig att oavsett hur många trädgårdsmöbler vi har så är min favoritplats just där..på trappen..?
'
Det har på några lediga dagar blivit många timmar i solstolen och därmed en härlig gyllene majbränna..
 
 
Precis som första utomhusfrukostarna på den där trappen har det blivit ljumma kvällar på samma trapp med en livsbejakande kopp te...
 
Jag såg till att lufta än fler övervintrade sandaletter..
 
 
ÄNTLIGEN! Utomhusrenoveringen, som påbörjades i september förra året och som endast skulle ta tre veckor..ny fasad, ny färg, nytt tak, nya fönster..reparation av altan och carport som hantverkarna pajade...äntliugen efter 9,5 månader är det nästan färdigt..frånt slitet murket gult till nytt, fräscht vitt..blankt tak..äntligen är denna pärs över...aldrig trodde jag att sådant här skulle tära så psykiskt och på oss , vårt förhållande som detta gjort..
 
Det blev en härlig Golden Hour photoshoot med Jossan, denna fantastiska människa och hennes matchande nya pickup..
 
Japp, än mer bikini..och det här är min 35,5åriga bikinikropp...med centimeterkorta ben istället för milslånga, celluliter, sladder, daller, ganska grova ben, olika stora bröst, bristningar och nästintill obefintligt thighgap..men det är min kropp..och den har en bikini på sig och jag mår för jäkla gutt.
 
Så kom syrenerna...som är extra vackra och luktar extra gott när de de står i köket med åskmolnsblå kvällshimmel som bakgrund..
 
Och jag avslutade maj månad med en löprunda i ljummet majregn..och slog mitt personbästa på 5 km med nästan 2 minuter..kroppen kändes snabb, stark och frisk..och jag blir fasen helt hög på den känslan!!
 
Dessutom har maj månad bjudit på en rolig grej karriärmässigt att sätta på CV:et..som jag väl berättar mer om i juni..men tja inte illa att ag från lilla Tidaholm bara så där fick skriva på ett kontrakt med Warner Music..och det inte för några som ehlst musikaliska eller sångtalanger...
 
Så farväl Maj, du är fortfarande den bästaste av månader.
 
Kommentera 2 st

Grattis på mors dag...till halva priset..

2017-05-28 | 17:11:26 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Mors Dag idag då och jag har ju ynnesten att ha förärts med just den allra bästaste mamman, precis skräddarsydd och perfekt för just mig.
Jag älskar och beundrar denna kvinna varje dag året om.
Idag skulle även min Grumsboende Moster komma till stan och hälsa på, så min plan denna mors dag var att bjud dessa två fina kvinnor i mitt liv på lunch.
 
Dock började sammankomsten med att JAG fick presenter istället..jag som varken är mamma eller fyller år eller nåt.
Men sedan bestämde vi oss för att t oss till Hjo.
Där det antingen var stängt eller så var det bara speciella större Morsdagsmenyer med minst 3rätters på alla ställen som jag gärna hade bjudit mamman och mostern på men som deras varma hjärtan och samveten nog inte riktigt kände att de kunde ta emot..ni vet " men inte ska du bjuda, vi kan bjuda!"..
Så det hela slutade med att vi hamnade på ett fik där de endast hade frallor kvar...och det gårdagens skörd...till halva priset...och sen blev det glass, ihopträngda under en markiss för att ta skydd för regnet som strilade ner..
Så Grattis Mamma och Moster på Mors Dag..
 
Så fail..
 
Kommentera 0 st

Oh yeah!

2017-05-17 | 14:44:54 | Egocentrerat&Vardagligt, Träning&Hälsa,

 
Ahh! Yes! Idag blev det äntligen en löprunda igen och knäet kändes bra hela tiden! Måtte det nu fortsätta så..
För det finns inget bättre nästan just denna årstid..att börja dasgen med en löprunda ute i naturen, med musik i öronen men på lite lägre volym så man ändå hör fågelkvittret..Tanka hela kroppen full med det fantastiska syret som sådana här ljumma dagar när det precis har regnat bjuder på och naturen är bara så vacker i sin lummighet..Fan vad jag älskar det!
Motionscyklar och löpband och styrketräning nere i källarn i all ära och bra som alternativ..men när jag rör på mig vill jag verkligen röra på mig - komma någonstans, få frisk luft, ljus, syre och både se och känna att jag just rör mig.
 
Åh, glad i kropp och knopp nu! Löparglädje deluxe!
Kommentera 3 st

Sköna Maj, måtte du komma nu.

2017-05-17 | 09:44:11 | Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering,

 
Magiska Maj är försenad..Det har varit nån enstaka varm dag och det har blivit någon timme i solstolen här och där i bikinitopp och shorts..bikinitrosa har varit för kallt.
Maj är min favoritmånad annars. De där första solvarma morgonarna när man bara behöver en lätt kofta som jacka och man inte längre behöver sneakers, strumpor, kängor..utan släppa fötterna nakna och fria i sandaletter och sandaler.
Men det är inte många dagar sedan det snöade, det är ännu inte det där sagolikt gyllengröna ute och jag har bara gått i öppna skor en enda gång...
Men nu , nu tror jag ändå att Sköna Maj är på G. Helgen ska bli varm, jättevarm..givetvis jobbar jag..mummel, men ändå bara vetskapen om att jag inte kommer behöva en massa kläder när jag sätter mig på cykeln dit och hem...aahh....morgonar och kvällar på altanen..lapa sol och låta huden bli jättevarm så fort tillfälle ges.
Mmm.
 
Måtte det bli en lång och varm sommar likt förra året.
Hela min kropp och knopp längtar så det värker efter det.
Och om lite drygt en månad är det semester. Fem ljuvliga veckors ledighet. Utlandet..Ölandet..inlandet..
Kommentera 0 st

chokladrutor på magen

2017-05-14 | 21:51:36 | Egocentrerat&Vardagligt, Träning&Hälsa,

 
En kollega sa till mig för ett tag sen " tänk om du höll dig till kyckling och broccoli med all den träning och motion du gör, då skulle du verkligen se vältränd ut också!"
Tja..kanske det..men va fan jag gillar att vara ute och springa några mil i veckan när benen är pigga..senste månaden har ena knäet krånglat så jag har istället suttit på motionscykeln och avverkat mil efter mil där, lagt till lite hantelträning och så blir det en del underbara milpromender med mamm..utöver de väldigt fysiska arbetspassen jag gör på mitt jobb..
Men kyckling och broccoli....visst det är gott , nån gågn till lunch...men jag gillar att t en rad choklad eller två när jag tränat, jag gillar nåt "sött och gött" till 11kaffet..och 15kaffet...och pizza, pasta och mackor är min favoritmat.
Det får vara lite daller här och där helt enkelt, jag känner mig stark och sund ändå med en balans i både kropp och knopp.
 
Kommentera 5 st

Så osmooth med smoothie

2017-05-10 | 14:57:31 | Egocentrerat&Vardagligt,

I mina bloggtiders begynnelse var smoothies ganska hett.. det o chailattes och Mullberry Bayswaters..

Jag var en ganska flitig smoothiegörare också tillika flitig smoothiefotograferare.. det vill säga fina bilder på själva smoothies och inte röran i köket dessa drycker skapar..

Sen slutade jag och mitt smoothieförhållande har väl varit ganska så dött i minst 8 år..
Men igår fick jag sug .. o köpte hem bananer och bär. Nu jädrar ska här göras smoothies tänkte jag.,
Och imorse var det dags.. jordgubbarna hade redan hunnit bli dåliga.. sen kom jag på att mixern stod o samlade damm i källaren.. men hittade den.. fast den saknade delar som jag efter idogt letande hittade utspridda i kökslådorna .
Efter frukt o bärhack så hällde jag i mjölk i mixern.. som visade sig läcka så första batchen mjölk hamnade på diskbänken.. men fan tänkte jag , det ska bli smoothie !!
Så med ena handen fick jag hålla ihop läckage och med den andra hälla i nya ingredienser och sen mixa..
Allt för ett glas unken smoothie.. som jag hällde upp i ett gammalt ölglas.. och som jag sedan svepte innan jag tog itu med diskbänkskatasteofområdet..
Nä.. jag låter nog smoothieförhållandet vara dött..

Kommentera 1 st

vykort från Köpenhamn

2017-05-08 | 22:26:40 | Egocentrerat&Vardagligt, på resande fot,

 
 
 

Ja för en vecka sedan åkte jag och min bästaste vän till Köpenhamn och spenderade, efter väldiga tågförseningar och flera timmar fast i Nässjö, några soliga och härliga och livskvalitétshöjande dygn i Köpenhamn.
Stros på Stöget och uteserveringsnjutning vid Nyhavn.
Skratt och prat, heliga hudvårdsceremonier  med krämer, oljor och serum och fluffiga badrockar på hotellrummet, bakverk till frukost och riktigt dansk rödvit bonnabränna efter solens stekning medan öl och rosé sörplats och pizzor och burgare tuggats.
 
Ahh så ljuvligt det var att bara komma bort litegranna och bara vara med en av de allra bästa människorna som finns ♥
Kommentera 1 st