GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

En perfekt midsommarhelg

2017-06-25 | 18:07:49 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Jag älskar de här slappa långhelgerna om man har turen att få vara ledig..och jag älskar Midsommar..när den bara får vara lugn och skön...ha sin gilla gång.
Jag har aldrig varit mycket för storfester kring högtider, kanske bottnar det i från barndomsminnen och den kanske lite underliggande oron kring hur pappa och även andra vuxna runtikring mig skulle hantera alkoholen en sådan här festhelg. Men sen är jag ju å andra sidan väldigt bekväm av mig och en hemmagris på det..
Så för mig har det varit precis perfekt att på Midsommaraftonen ta en långfrukost, pula och pilla och dona lite här hemma innan mamma kom hit och vi tillsammans gick till kyrkogården och satte lite blommor hos Mormor&Morfars + Farmor+Farfaras gravar innan vi tog oss en timmes promenad på landet och plockade oss en stor midsommarbukett.
Väll hemma igen dukade vi upp till en stor smörgåsplocklunch för mig, henne och Stefan och sedan satt vi på altanen och bara mös medan det halvsoliga vädret övergick i ett sommarspöregn.
 
Mamma åkte hem mot kvällen och då kom Karin hit istället och det blev tapas, musik, snacks, prat och skratt.
 
På midsommardagen vaknade jag tidigt, gjorde kaffe och bara hade det skönt innan det blev långpromenad + en löprunda uppe på berget för mig med mamma och sedan en gofika.
Grill och mys på kvällen, bara jag och Stefan och idag har det inte gjorts så mycket mer än lite dammsugning och tvätt..
Nu väntas det ynka 3 jobbdagar innan 5,5 veckors semester drar igång och på torsdag stick jag och Karin till Grekland!
Så underbart!
 
Kommentera 0 st

en picknick för 1 med 1000 och en tankar

2017-06-20 | 21:56:20 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Två bilder från en kväll förra veckan när jag dukade upp till lite tapaspicknick på altanen när jag kom hem från jobbet..ett glas rött och så House of Cards på Netflix medan jag njöt av den ljumma sommarkvällens alla ljud och dofter...syrénen har blommat förbi men som tur är tar jasminbusken vid och fyller min näsa och kropp med den allra ljuvligaste sommardoften..
En sådan där kväll när det bara känns som livets liv, när jag nästintill blir tårögd över sommarens härlighet och det nästan värker av min totala hängivna kärlek till dessa få ack så dyrbara flyktiga månader.
En sådan där kväll när jag liksom bara levde  i nuet och njöt ..av mat, av vin, av dofter, musik..där och då..
Samtidigt drömmar och grubbel..funderingar..
Slösurfande, bloggar, instagram, snapchat, facebook..
 
Sociala medier kan förbluffa mig så mycket..på gott och ont..Ibland är det så jäkla mycket power, stöttande, peppande och bara WOW! Samverkan, kärlek och yeah!
Men så kan jag också förbluffas eller kanske snarare förfäras över somligas totala avsaknad av filtrera..ha distans, förstå att en bild bara är just det - en bild.. av något mycket större en helhet. Att allt är inte svart eller vitt...att man inte behöver ta allting så jäkla personligt. Det är så mycket ängslan överallt över att inte duga, platsa, bli sedd, älskas. ..och det är ju bara att konstatera att bara genom att finnas till så kränker man alltid någon..och som kvinna kan du aldrig riktigt vinna..
 
Ja det var en reflektioner denna junikväll över nåt från en annan junikväll..och dagarna däemellan.
Kommentera 0 st

den där Miriam och jag

2017-06-16 | 14:32:29 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

(mina miriams..)
 
Det är sällan jag under alla år i bloggvärlden och på sociala medier "skrytit" om framgångar eller skrivit en massa "hemligtisseltassel" om det inte verkligen varit just lite tisseltasselsituation där man är pirrig inför nåt..
Men jag har aldrig varit den där "entrepenören" som ljugit om hur bra det går eller så där.
 
Men så för nån månad sedan så skrev jag denna status på Facebook:
"Så där då.. skrivit kontrakt med warner music...för mina talanger med pennan, inte min sjungaiduschenröst" just för att det kändes så konstigt att JAG just skrivit på ett kontrakt med Warner Music.
 
Och på den statusen så blev jag kontaktad av lokaltidningen och då fick jag ju berätta vad det hela gällde..
Vilket är: Jag blev kontaktad av Miriam Bryants manager på Instagram och blev tillfrågad om jag var intresserad av att ha med någon av mina tecknade porträtt jag publicerat av just Miriam på Instagram , på hennes kommande platta. De planerade att ha med flera andras teckningar också i layouten.
Jag tackade givetvis Ja. 
Jag avgudar Miriam. Hon är så jävla cool, älskar hennes låtar, hennes väsen, hennes attityd och mentalitet. Och var gång hon kommenterat just de tecknade porträtt jag gjort, repostat dom och använt dom som profilbild har jag ju blivit lite lätt starstruck.
Så för mig är detta ju en skitkul grej att få vara med på.
Så efter jag accepterat blev det mailande med AD.N på warner, där jag fick beröm och så skulle kkontrakt skrivas under.
 
Men jag var tydlig i intervjun till tidningen att det inte gällde omslaget jag till och med skickade ett mail att det inte gällde just omslaget, att jag inte visste alls hur slutprodukten kommer se ut, min bild/bilder kanske inte är större än ett litet frimärke..men att kontraktet gällde användningsrätt etc..
 
Ändå blev rubriken på just nätartikeln att jag står bakom omslaget...och i tidningen blev det så här:
 
...och självklart är det kul att uppmärksammas men en del av mig tycker även att det är skitjobbigt..Folk kom fram på jobbet, på stan, när jag handlade och gratulerade och WOW och GRATTIS och helt plötsligt kändes det som om jag ljugit..och jag försökte tona ned det ..ja nästan prata bort det..
Men vet ni..de flesta blev då nästan barska på rösten och sa " Sträck på dig!" , " Var stolt!", "Det är ju skitkul!" och nån sa att om jag inte själv kunde inse hur grym jag är så  "får väl vi andra vara stolta lite extra mycket istället då".
 
Sen hände något lustigt..att i Digilistan i P3 i söndags när de just skulle påannonsera en Miriamlåt och nämnde nya skivan ja då säger de plötsligt " Anna Larsson från Tidaholm..." och så nämnde de mina instagramillustrationer...Är det på grund av lokaltidningsartikeln...? 
Så typ enda gången man skriver en liten halvkryptisk "tihihi"status på Facebook så blir det intervjuer i tidning och på webb där rubrikerna ändå blev det jag betonade i både tal och text att det inte var frågan om... och så ett omnämnande på P3... 
Media.. så lustigt .. men all publicitet är ju bra sägs det..
 
 
Idag släpps Miriams EP " Bye Bye Blue "digitalt och nästa vecka släpps den som just cd och LP..jag ska få ex hemskickat..
Har fortfarande ingen aning om hur det kommer se ut , om bilden är yttepytte eller kommer synas tydligt..ingen aning...
 
Men oavsett..kanske ska jag sträcka på mig ändå...fasen det är kanske lite grymt ändå som Miriam kanske skulle sagt.
Kommentera 3 st