GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Megamastodontinlägg - helgens shopping med tillhörande foton och drama. Enjoy..

2007-04-08 | 18:02:20 | shopping, provrummet & cravings

146310-1239


Här kommer mina första bilder på vad Göteborgsdygnet  ,aka Påskafton, innehöll.

Jag och  sambon Stefan satte oss på tåget från Falköping strax innan elva igår förmiddag, efter liiite smågnabb på hemmafronten kring var nåns skärp var, allergitabletters plötsliga försvinnande och annat diverse " ja men så här blir det temejfanjämt"gnäll ...och anlände till Göteborg klockan 12.

Vi ville checka in på Scandic Rubinen med en gång ( efter ett litet första shoppingstopp på systemet) för att slippa bära på ryggsäcken och den lila alkoholkassen bland folk, i provrum och på gator och i rulltrappor.
Dock var inte vårat rum, på det mycket fina hotellet på Avenyn färdigt när vi kom, men vi lämnade av packning i bagagerummet...Sen var det ÄNTLIGEN DAGS FÖR SHOOPING!
Vi skildes åt en timme eller så jag och Stefan eftersom han ville uggla inne på SFbokhandeln och jag ville tjoa i typ alla klädaffärer som finns och fanns.

Shopping 1
* Beige t-shirt med svart och guldigt lejontryck för 49:50 på Gina Tricot. Höll länge även i en röd t-shirt med en kamera på...men lade tillbaka den.

Sedan strosade jag lite inne på Palp, Scoretti, Solo och Mango men hittade inget som jag kände så där "WOW" inför så jag hoppade på in på H&M...men utbudet har i stort sett varit detsamma i två månader nu i både Skövde, Stockholm och så då Göteborg, så jag gick mest och grunnade på om jag skulle ersätta de två vita baslinnen som förstörts på en vecka ( läs Stefans fel), men näe..det kan jag ju göra i princip närsomhelst...så jag trippade vidare in på Nilson och Din Sko för att sedan hamna på:

 Shopping 2
* Hemlig födelsedagspresent till Stefan samt ett halsband i form av ett stort ärtgrönt hjärta i silverkedja inne på Raglady där jag fick en snyggt inslagen present och en söt rosa kasse!

Därifrån gick jag vidare till Topshop, efter att ha mottagit två samtal från Stefan om att jag missat vår avtalde mötestid och plats och med löfte om att jag skulle komma alldeles strax....ehhhh.
Inne på kära Topshop gick jag länge och bara tittade på saker jag suktat efter på nätet, en del såg helt annorlunda (läs taskigt och tråkigt) mot vad det gör på hemsidan, annat såg precis lika lovely ut...synd bara att det är så dyrt...i alla fall det jag vill ha.. Jag hamnade till slut bland reakläderna och blev sugen på byxor...efter att ha sett klänningar i alla affärer som alla ser likadana ut så kände jag bara att trikåklänningar, pinafore och fickbeklädda toppar/klänningar/t-shirts är bara såååå tråkigt. Nej, byxor, jeans och linnen/tees ska bli min grej med "hotta" accessoarer ett tag.

Shopping 3
Fick med mig ett tiotal byxor in i provrummet - många av gubbyxemodel och kritstrecksrandiga vars midjesömmar mest fick min mage att se ut som en ihopsnörd grynkorv...eller om man ska utrrycka sig in a more stylish fashion way: Mitt eget magfett bildade en Paper Bag Waist - NOT GOOD LOOKING AT ALL!
Men så fann jag dom - De perfekta smalspårsrandiga svarta Manchesterbyxorna med utsvängda benslut! För endast 149 :-! Nöjd med det fyndet skuttade jag fram till accessoarställen och blev sugen på en rad halsband och armband...funderade på glada silverarband blandat med neonrosa plastiga saker....tjocka metallarmband, plastiga stora kulor och broscher med text i sann åttiotalsanda fast ändå lite Carrie...men fastnade ändå till slut för en lång läderrem med O-ringar och kedjor i flera rader i silver...som jag fortfarande inte riktigt vet om det är ett halsband eller en midjegrej....kanske både och...?

När jag väl kom fram till kassan med byxorna och halsbandsmidjegrejen...efter att ha hållit i tiotalet snyggsöta trosor som jag till slut hängde tillbaka, så informerade "den söta kassörskan med generösa urringningen" mig om att om man tog ett Reaplagg fick man ta ett gratis....Så jag sprang tillbaka till reaställningarna och hittade ett par riktig baggyhippieveryflaredjeans jag missade vid första och andra titten...De var tio kronor dyrare än Manchesterbyxorna så jag betalade jeansen plus halsbandet - med 10 % studentrabatt och fick de svarta byxorna gratis!! Woohoo!

Efter ett tredje och fjärde samtal från Stefan där vi bestämde nya tider och mötesplatser så klackade jag iväg in i Femmanhuset och spenderade väldigt lång tid inne på Vero Moda utan att köpa någonting alls.
H&M struntade jag i, fluktade lite på den röda väskan inne på Wedins som jag bloggade om för några inlägg sedan, men hamnade sedan inne på Lindex för att köpa en stooor röd lackväska för det presentkort jag fick av Stefan i påskpresent...samt trosor som jag visst hade glömt att packa ner..

Shopping 4
Bara det att när jag skulle ta den röda väskan så fick jag syn på en likadan fast i knalligt ärtigt lysande grönt och blev störtförälskad! Och efter snabb telefonkonferens med mamma om huruvida grön eller röd vore bäst så tog jag den gröna med underbara visioner om hur den skulle passa med nya jeansen, med mina bruna kilklackssandaletter samt mina rosa högklackade skor.. även ihop med svart kommer den vara hur snygg som helst! Dessutom är grönt fräschare till vår/Sommar än rött. Så det så!

Efter det började vi bli trötta och hungriga ( läs Stefan blev det) och bestämde oss för att gå tillbaka till Hotellet för att se om rummet var färdigt samt lasta av kassarna

Shopping 5
...fast jag hamnade visst inne på H&M i alla fall en snabbis och köpte två baslinnen i rosa och lila.
Vi fick vårat rum - med det underbara namnet " Lipstick", hihi och en väldigt snygg inredning i vitt , rött och brunt. Har nog aldrig bott i ett så snyggt och fräscht Scandicrum förut!

Vi delade en öl, andades lite granna och gick sedan på en restaurang i närheten utav hotellet på Avenyn. Jag åt en gudomligt ostig Tagliatelle med Gorgonzolasås och färska champinjoner och en Stor Stark till det.
Efter maten tog jag en kopp te och sedan gick vi vidare till en Sportsbar/Pub där Stefan skulle , tillsammans med andra testosteronstinna herrar i trettio- och fyrtioårsåldern, skrika och gapa åt missade målchanser samt kalla domare och dumma spelare för fucking jävla idioter.

Efter ett tag fick vi en väldigt berusad religiös fanatiker på oss som från klockan halv sex till 23 skulle komma och kalla mig och Stefan för " broder och syster" med ett mission att frälsa och omvandla oss förlorade stackare som skulle på dödsmetallkonsert. Han hade ett konstant rinnande öga och trots sin starka gudstro och att vi alla älskas av Jesus så uttalade han gång på gång sitt böghat och förakt mot muslimer. Han talade gång på gång om för Stefan att Stefan skulle vara rädd om mig minsann, denna ängel...för kvinnor och barn och Svenska Flaggan skall man dö för.
Bara det att så fort Stefan gick på toa så "limmade" han på mig som han själv uttryckte det.
" Fast en broder lmmar inte på en annan broders tjej - det är inte okej...och jag var ju hans syster..:"
Och medan jag sörplade på en öl så frågade han mig om jag hade en bulle i ugnen...?

Japp, där satt jag - en gravid ölsörplande ängel.

Konserten med Suffocation var helt ok, lite folk bara och efteråt åkte vi till RockBaren som låg precis bredid hotellet. Där Oasis "Wonderwall" tillsammans med Anouk " Nobodys wife"  och 4nonblondes " What's goin' on?"  bildade lite härlig nittiotalsnostalgi i mina öron.

Jag vaknade utvilad redan klockan 06 imorses i den sköna hotellsängen med en snarkandes Stefan bredvid mig.... gick upp lite innan åtta, duschade och tvättade håret med det för Scandic typiska Doveschampot och satte sedan på tv:n och kollade på Family Guy.
Jag fick sedan tvinga Stefan för att vakna till liv för att följa med mig och äta den efterlängtade hotellfrukosten som jag vaknade redan klockan 03 första gången och magen kurrade efter.
Det är lätt den finaste och bästaste  och godaste hotellfrukost jag sett, skådat och ätit...SÅ MYCKET HÄRLIGHETER!

Shopping 6
Innan vi hoppade på tåget så han jag med ännu en sväng på det stora H&M inne i Femmanhuset - ty det var det enda som öppnade innan 12 idag då vårt tåg gick...och där köpte jag en sista grej - en svart axelremsväska i lack och guld som är hur snygg som helst. Med läckert spänne och utanpåfack.
Efter det satte jag mig nöjd med fyllda muffins, en latte och mina påsar på tåget och på väg hem igen...Ahhh!

Och detta är nog mitt längsta inlägg ever...nån som orkat läsa hela??
Haha.. I don't blame you if you didn't.
Kommentera 18 st

Kommentarer
Nattis
2007-04-08 - 18:20:51

De var en lång blogg ;D men jag tog mej igenom hela ;D nice väska :p

H-S
2007-04-08 - 18:29:48

Hej! Välkommen hem. Jag orkade igenom hela! Har varit borta sen i onsdags så jag hade mycket att ta igen. Hoppas du haft en trevlig påskhelg!!

Ofelia
2007-04-08 - 18:39:46

Låter som om du haft kul och hittat många shoppingfynd... *lite avis*

Och beträffande bloggens längd: nada problem att ta sig igenom. Jag skrev typ ett lika långt om min påskafton. ;)

Pöss!

Lisa
2007-04-08 - 18:40:35

Svar från min blogg: Åh vad roligt :)

Ida
2007-04-08 - 18:54:01

du verkar ha haft det skit sköj, lite avis på alla shopping fynd!:)

Yonna
2007-04-08 - 18:54:05

Låter som att du har haft kul i Gbg!
Jag tycker inte att du ska haka upp dig på vad den fulla mannen sa. Jag kan slå vad om att det ICKE ser ut som att du (som mannen på puben så vackert uttryckte det) har en bulle i ugnen. Han var full och såg fel, kort och gott.
Den gröna väskan är förresten UNDERBART snygg! Älskar verkligen färgen!
Hoppas nu att du får en fortsatt trevlig påsk! Många kramar

H
2007-04-08 - 19:10:25

Jag älskar väskan...Den färgen är så cool!Sport barer förvandlar verkligen män!!!Min "Chrille pille" är så myspys men när han kommer in på Olearys blir han som ett rytande lejon hiihi..

Maja
2007-04-08 - 19:43:31

Hej Anna! Vilka fina saker du verkar ha fyndat! Och angående snön i det senaste inlägget... Det är bara aprilvädret! Läste att det skulle bli jättevarmt nästa vecka, woho! Kramar till dig och tack för kommentaren... Ibland känns det som att alla tankar om vikt i sig bidrar till nåt kilo extra och man känner sig verkligen lätt som en fjäder de dagar man slipper tänka såna tankar. Visst är det konstigt?

Camilla
2007-04-08 - 19:43:35

Låter som du haft en underbar helg. Med mycket shopping. Avundsjuk! Skulle gärna shoppa en hel del just nu, men min plånbok går inte med på detta! Får vänta tills lite senare.

*kram på dig*

Maja
2007-04-08 - 19:47:01

Hej Anna! Vilka fina saker du har fått med dig hem! :) Tack för kommentaren i min blogg. Jag har tänkt på en grej... Det känns nästan som att alla tankar på mat i sig väger några kilo... De dagar man slipper tankarna om vikt, känner man sig lätt som en fjäder.. Och angående snön, så är det ju bara aprilvädret som härjar... Jag läste att det skulle bli riktigt varmt nästa vecka! Hoppas! :) Kram!

Carolita
2007-04-08 - 20:09:20

Jga orkade mig igenom hela. Trevlig läsning kanske lite farlig, blir sjukt sugen på att shoppa ju!

Sweetheart
2007-04-08 - 20:42:14

Åh du verkar ha haft underbart! Det är du värd såklart :) Även om man blir lite avis :P Jeansen ser ursnygga ut, vill gärna se allt på, gillar t-shirten i begie också! Många kramar

Lotta
2007-04-08 - 20:53:29

Låter som en schysst heldag =)
Rockbaren use to be my second home.. men det var då de bara hade källarplanet med stans sunkigaste toaletter som alltid hade ett par cm vatten på golvet och saknade sittring ha ha ha.
Numera går jag nästan aldrig ut alls.
Fin grön väska också.. vad fick du ge för den?
Eller vad skulle du fått ge för den om du inte haft presentkort snarare =)

Åsa
2007-04-09 - 12:34:48

Jodå, jag orkade mig igenom hela :) Låter som en riktigt härlig helg och det var riktigt snygga grejer du har köpt, speciellt väskorna!

linda
2007-04-09 - 13:34:18

jag älskar dina bildkollage :D

Malin
2007-04-09 - 14:40:58

Verkar ha haft en härlig helg :D lovely!

Regina
2007-04-09 - 18:12:34

Åh, din blogg är så jäkla rolig att läsa. Skönt med lite skratt och ideér när så mycket annat är jobbigt. Gröna väskan var jätte fin, perrans till sommaren :)

Terjemathea
2010-05-11 - 14:11:00

Very nice site!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: