GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

vilka är det som känner sig kränkta egentligen..och varför?

2018-06-17 | 20:12:00 | Krönika/Politik/Tankar

 
 
 I fredags var det studentdags här i Tidaholm och det har uppmärksammats här och var i media bl a av Stina Wollter på instagram och det är inte på grund av några exceptionellt lyckade studenter som med all rätt skrålat "fy fan vad vi är bra" utan istället är det av allt annat än lovande åsikter som Tidaholm hamnat i blickfånget....dock är det ju inte på något sätt bara här dessa jäkla åsikter florerar.
 
Det är alltså en skylt på ett studentflak som hamnat i fokus. Texten löd : "Hälsade på en feminist igår rättegången hålls nu på måndag".
 
Och efter detta har Stina möts av en jöäkla massa ilska och hat efter att hon protesterat mot det och jag har även sett så mycket uttröttande på t ex Facebook och lokaltidningens rapportering av det hela. Samma gamla tröta och nötta ord om att folk är så lättkränkta och att lite måste man tåla och man måste ju få skämta...
 
Och visst ska man väl kanske kunna skämta om ”allt” ( eller kanske faktiskt inte?) men sen ska man väl också fråga sig och andra varför just behovet finns att just försöka skämta bort/ förringa/ göra sig lustig över vissa saker och ämnen och om det verkligen är ett skämt eller i grund och botten en åsikt..
Ni som i tid och otid skriker ”lättkränkt ” när det blir en protest kring ett lustiggörande över #metoo och en övergreppskultur och strukturer.. är det i själva verket inte ni som känner er kränkta för att ni vet om att ni utgör en del av problemet och faktiskt kanske håller på med beteenden som inte är ok, medvetet /omedvetet?
Vad är det som blir jobbigt i just din vardag över att det aldrig ska vara ok skicka dickpics, tafsa, komma med sexuella anspelningar och förslag eller få nån känna sig skyldig att ställa upp på sexuella tjänster/gentjänster om inte den andra parten klart och tydligt sagt ja ? 

Är det så svårt att se samband mellan så kallade ”oskyldigt skämt” över vad man får och inte får göra med en tjej och den syn som faktiskt existerar hos många (män) vad de tycker sig ha rätt att göra med och mot en kvinna oavsett vad hon själv tycker? Likaså alla kvinnor som också tycker att lite ska man väl tåla.. varför? Varför ska vi det? Varför?

VARFÖR?

Reflektera och begrunda. Ifrågasätt både ditt egna och andras beteende och varförvarförvarföråterigenvarför vissa saker är norm .? Att t o m en så ”simpel ” grej som att män tycker de ska hålla upp dörren åt en kvinna nånstans bottnar i en syn att kvinnan setts som så svag att vi inte ens klarar av en dörr sen kvittar det om det är av ren ”hyfs” och ingen mer tanke med det.. men det kommer nånstans ifrån.. 

Och ni som tyckte den där studentflaksskylten var just oskyldig och kul och tycker det finns värre problem i samhället att ta tag i som just gruppvåldtäkter ( läs mellan raderna att det allt som oftast enligt dessa möänniskor bara är invandrares fel)...tror ni att de som gruppvåldtar tyckte skylten var fel eller  hmm kul? 
Kanske ska vi börja på den ”oskyldiga ” nivån så att den väldigt icke-oskyldiga minskar och inte utvecklas..? För de där som faktiskt våldtar på riktigt, tror ni inte att de också har setts som just oskyldiga små tonåringar en gång eller rent av fortfarande är tonåringar?

 
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: