GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

HETpåslag snarare än ROTavdrag

2015-09-28 | 08:44:00 | Krönika/Politik/Tankar

 
 
 
 
Här kommer denna månads mode/stil/designkrönika som jag skriver för lokaltidningen.
 

"Denna krönika skrivs genom ett par lite trötta ögon. Jag och sambon klev opp tidigt, tidigt denna måndagsmorgon då hantverkare skulle vara på plats klockan sju för att påbörja en väldigt efterlängtad badrumsrenovering Äntligen skall de 50 nyanserna av tidigt nittiotalsblått försvinna. Visserligen kom hantverkaren på utsatt tid, men bara för att gå in i badrummet, fråga vad som skulle göras för att därpå säga att ha skulle iväg på ett annat jobb först och komma tillbaka efter frukost.

Nu är klockan snart elva på förmiddagen och ingen hantverkare har synts till. I ren frustration har jag ”råkat” klicka hem ett dyrare duschdraperi som jag hoppas skall passa med det nya , gråsvarta trälookalike golvet och de helvita väggarna. Av bara farten ”råkade” visst ett par jeans åka med i beställningen också. Ja den redan dyra badrumsrenoveringen tickar iväg än mer i kostnad för att jag får sitta här och vänta..RUTavdrag får en helt ny mening här – Ruinerad Under Tristess!

Nåväl, när nu badrummet blir färdigt så ser jag mest fram emot piffingen. Nu har jag valt en väldigt neutral grund med vitt och gråsvart ( väldigt icke-jag egentligen) för att sedan kunna byta ut just draperi, handdukar, matta och krimskrams då och då. Har väl tänkt lite som en basgarderob helt enkelt där det är accessoarerna som gör stilen personlig. Just nu tänker jag väldigt mycket åt puderrosa, guld och glas. Vill få en lite ”hotellkänsla” över badrummet så gott det går på så få kvadratmeter.

Överlag är väl hösten kanske den tid i alla fall jag fixar om mest inne. Jag flyttar liksom in igen efter några månader utomhus. Precis som man själv klär sig i bikinis, tunnare klänningar, öppna skor så får det vara lite mer ”naket” inomhus under sommaren. För att nu återigen börja klä på möbler med filtar, fårskinn, överkast och kanske lite nya kuddfodral här och var..precis som man till sig själv köpt en fuskpäls (oups!) och återigen är på jackt efter den perfekta stickade tröjan och den mysigaste mössa som får en att se lika ljuv ut som Sandra Bullock i ”Medan du sov” och som besparar dig elektriskt hår som får dig att se ut som spöket i Beetlejuice.

Förresten, det där med basgarderob jag nämnde. Enligt de flesta stilexperter och guider och böcker består oftast en perfekt sådan av ett gäng enfärgade tshirts, gärna lite dyrare. en kavaj, nån kostymbyxa, ett par blå och ett par svarta jeans i samma modell, en pennkjol, några skjortor och en klassisk ”LBD” - Little Black Dress. Med dessa plagg ska du garanterat alltid ha något att ha på dig. Men jag tror att den perfekta basgarderoben är högst individuell. En perfekt basgarderob består av sådana plagg som just DU känner dig som ditt allra bästa, bekväma, fantastiska , vackra jag i.

Plagg som ger dig ett HETpåslag snarare än ROTavdrag. Harmoni Eget Trivsel."

Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: