GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

En oväntat lång semester

2019-07-20 | 17:16:33 | Egocentrerat&Vardagligt

 
 
Herregud..20 juli redan och sommarälskaren i mig vill bara skrika STANNA TIDEN! Och livsälskaren i mig skriker NJUT.
NJUT HÄR OCH NU!
Det har blivit en oväntat lång sommarledighet för mig.
Från att jag skulle ha haft uppdelad semester; en vecka i slutet på maj, två veckor efter midsommar, jobba ett tag och sen få semester nu på måndag och tre veckor så kommer det istället bli som det ser ut nu att jag kommer ha varit borta från jobbet i sju veckor när jag ska återvända vecka 33.
Jag åkte på en megaförkylning när jag hade semester vecka 27 och enligt semesterlagen avbröt jag semestern och sjukanmälde mig. För det vet ni väl om att ni ska göra? Har rätt att göra?
Sen har jag som jag nämnt nu flera gånger , de få gånger jag uppdaterar , att jag känt mig så fruktansvärt sliten under våren och den ena infektionen efter den andra har avlöst varandra plus enorma menstruella besvär. Jag har känt mig trött och orkes/energilös på ett sätt jag inte känner igen sen tidigare. Glömsk och tappar koncentrationen och humörsvängningar.  Plus at jag senaste tiden sökt vård för min vänstra hand som jag skadade i ett fall i slutet på april. Och efter en remiss till ortoped så blev jag sjukskriven för skada i muskel och sena och rådd till total vila för handen vilket ju inte funkar med jobb inom handel.
Och jag behövde sannerligen denna sjukskrivning. För vila och återhämtning. För att komma in i en andra andning mentalt och kroppsligt. Finna ett lugn. En sjukskrivning som dessutom tillåter att man ändå gör saker kontra den när man ligger sjuk i influensa och knappt orkar varken röra sig eller synas på stan nör man köper nässpray.
Jag vill finna tänket igen där jag lär mig att stå på mig. Säga nej till det som känns fel och ja till det jag bara verkligen vill. Släppa alla dessa jävla skuldkänslor och dåligt samvete för allt och inget.
 
Så jag läser böcker. Jag lyssnar på poddar. Jag har börjat att skriva på mer allvar igen. Flera olika skrivprojekt som jag ser fram emot att få utveckla. Jag tränar på att göra exakt ingenting.
Vi har tagit några små trippar. Några nätter i Göteborg. En roadtrip och några nätter i Strömstad. Och så kommer det bli några nätter i mitt älskade Stockholm.
Men mest njuter jag på vårat nya altandäck, vid vår lilla pool. Och den renoveringen/Bygget kommer jag visa i nästa inlägg. Jag bara älskar det och lycklig över att jag nu, trots att vädret varit sisådär stor del av sommaren, nu får så lång sommar att bara njuta här hemma och tanka kraft och energi.
Kommentera 2 st

Kommentarer
Anonym
2019-07-20 - 19:41:59

Ta hand om dig vacker ❤️ massor med kramar från Mia

Anonym
2019-07-20 - 19:42:02

Ta hand om dig vacker ❤️ massor med kramar från Mia

Svar: Du med ❤️ pussar o kramar 💕
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: