GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Gott nytt År!

2014-12-31 | 17:39:24 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,
I år firar jag och Stefan in nyåret för oss själva. Ja katterna med såklart. 
Men bara för att vi ska sitta hemma vill jag ju ändå klä upp mig och inviger min nya tyllklänning ifrån Monki. 

Nu ska jag strax börja med nyårssupén ..


Förrätt : Toast Avanna (rostat bröd med jox) 
Huvudrätt:  Filet du Stefan , potati de waffles , sauce de Gato Negro (billig fläskfilé färdig rödvinssås , fryst räfflad potatis) 
Efterrätt: Mousse a chocolate (chokladpudding)

Gott Nytt År på er !
❤️
Kommentera 2 st

2014 Outfits

2014-12-30 | 11:09:00 | Outfits och Garderoben,

 
 
 
Ja dagarna är sannerligen förbi då jag släpar ram systemkameran och stativ och självutlösare för att ta outfitbilder till denna blogg..Det blir Instagram/iphonebilder i spegeln och provrum eller nån enstaka när jag får sambon att trycka av en bild eller två.
Men det får duga.
 
Mest använda plagget: En svart tunnare långkofta inhandlad i våras på Gina Tricot. Sökte ganska länge efeter den perfekta som inte var stickig, inte för lång, som hängde snyggt slappt och som gick att klä både upp och ner.
 
Oväntade bästa köpet: En blå maxiklänning med smala axelband och resår i midjan. 149 kr på H&M men aldrig har jag fått så mycket komplimanger för ett plagg och hur jag sett ut från både nära,kära och massa främlingar på stan som när jag burit denna.
 
Färger: Förutom mycket denimblått så har det varit en del svart och såklart rosa samt guld och metallic.
 
Stil: Som alltid en mix av lite rockigt, 90talsretro, bohemianchic och mina egna spins på Carrie Bradshawoutfits.
Det är p sommaren jag lever ut som allra mest och då jag njuter som mest av att få klä mig. Resten av året handlar det mer om bekvämlighet, praktiskt och lager.
 
Accessoarer: Jag byter väskor som andra byter trosor, men jag älskar väskor. Hatten användes flitigt i våras och somras och jag har nästan alltid halsband och några armband.
 
Hår: Jag envisas med att ha långt hår men har det sällan utsläppt. Det har blivit tofsar av olika slag, mycket hög hästsvans med en en extra snodd längre ned som en liten twist.
Även blivit en del stor donutfrisyrer.
 
Basplagg: Skinnjacka, långklänning, tshirt med tryck, baggyjeans, stuprörsjeans, långkoftor och collegetröjor.
 
Mönster: Leopardprickar och tvärrandigt.
 
Köpt mest: Klänningar..och skor.. Men är också bra på att fynda i min egna garderob.
Men har säkert blivit i alla fall 20 nya klänningar i garderoben och 10talet nya skor kanske..ehh och kanske lika många väskor.
Kommentera 3 st

sjuk-i-soffan-måndag

2014-12-29 | 23:07:40 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Idag har jag legat i soffan hela dagen.
Sjuk.
Igår jobbade jag hela dagen, mådde fint.
Imorses ringde klockan 05.00 och jag fick direkt bultande huvudvärk.
Men gjorde mig iordning och begav mig ut i den mörka kyliga vintermorgonen och traskade till jobbet.
Stämplade in strax innan 06.00..huvudvärken ökade och det började åka hiss i magen/strupen.
06.40 var jag hemma igen..huvudet sprängde, frossa som gjorde att hela jag skakade och sen kom kräkningarna.
Lyckades sedan somna i två timmar invirad i tre filtar och vaknade ganska ok förutom huvudvärk...och nu mår jag ganska fint igen förutom en slö känsla.
Så vete sjutton vad detta var...en minivinterkräksjuka..migrän..eller så har det bara blivit för mycket jobbigheter det senaste och kroppen orkade inte riktigt med.
 
Har i alla fall varit skönt att bara ligga här i soffan och ha på "Hela USA bakar"marathon på tv:n hela dagen. Somnat till lite då och då..slösurfat..spelat candy crush..spanat in lite REA på olika webshops.
Kommentera 1 st

2014: Heaven & Hell

2014-12-29 | 16:27:31 | Egocentrerat&Vardagligt,

  
 
I två år har jag nu skrivit något ledsamma tillbakablickar över året som passerat. 2012 och 2013 var jobbiga och det framförallt för att det var tufft ekonomiskt och att jag kämpade så med mitt företag och min webshop. Min dröm..som blev mardröm.
I efterhand så undrar jag ju varför jag inte bara lade ned tidigare när det mest var en lång uppförsbacke och tårar och magknip över hur räkningar skulle betalas.
Men vissa beslut måste verkligen få mogna fram och hjärtat måste få hinna ikapp hjärnan.
Känsla och förnuft.
 
Den 7 juni 2014 så stängde jag ned Avanna Webshop och mycket av det som blivit min "identitet" i sociala medier fick ett avslut. Jag är inte längre designer, eller en av de första bloggarna med eget klädmärke.
Det gjorde totalont i hjärtat att göra detta , men samtidigt väldigt skönt att ta tag i det och till slut också våga och faktiskt strunta i "vad alla andra skulle tycka". Det är så mycket prestige och rädsla för misslyckanden etc i nästan allt man gör nu för tiden tycker jag.
Tyvärr har jag inte riktigt fått sörja färdigt nedläggningen då det var och fortfarande är en infekterad härva mellan mig och det företag som jag leasde min tryckutrustning från samt det företag som står på själva fakturaavtalet..Då och då kommer det inkassokrav på utrustning jag inte längre har och som uthyraren tagit tillbaka och lovat att göra avtalsavslut på.
Tröttande.
 
Den 12 augusti åkte jag in till akuten efter att ha hostat blod och kände enorm smärta i nedre delen av ryggen.
Efter nästan 12 timmar blev jag hemskickad med en diffus diagnos "inflammation i lungsäcken" för att ytterligare 12 timmar senare bli uppringd att genast måste måste komma tillbaka till akuten och bli inlagd.
Lungemboli - proppar i båda lungorna.
3 nätter på medicinska akutvårdsavdelningen varav natt 2 var den värsta i mitt liv med rent helvetiska smärtor och en dödsångest.  En ångest som sedan höll mig i skräck och schack långt efteråt.
Jag förstod inte. Existentiella frågor snurrade i skallen.
Jag kan fortfarande nästan känna nån form av "fantomsmärtor" där propparna satt. Om två månader avslutar jag min halvårskur med blodförtunnande. och det känns så psykiskt jobbigt att veta, att trots att jag tagit bort den mest troliga orsaken till propparna: p-piller, så har jag nu så väldigt mycket lättare att få proppar igen.
Rädsla.
 
I år blev jag så medveten om att man kan förlora en människa fastän den fortfarande lever.
Det krävs inte död för att en människa man älskar..älskat... ändå liksom dör och försvinner för en.
Hur en av de allra närmsta kan bli till en total främling som man inte känner igen alls längre.
Lögner, svek, besvikelse, tårar, brutna löften. Det får vara nog nu.
Sorg.
 
Tre stora livsomvälvande saker 2014 som gör detta till det mest tunga år någonsin.
Men jag nästan idiotiskt predikar i denna blogg om att man måste alltid hitta de små sakerna och ljusglimtarna som ger glädje. Det har min mamma lärt mig.
 
Visst det var inte kul att åka till Mallorca med bruten tå och halta mig fram men va sjutton, det finns ju klart värre ställen att gå runt med bruten tå på än på ett soligt varmt Mallorca och vackert Alcudía.
Och det var en underbar vecka med min karl där vi firade hans födelsedag, och mina svärföräldrar och härligt att få komma utomlands även detta året.
Och hade jag inte fått humlesticket tidigt i juni som gav mig en enorm allergisk reaktion och fått gå till Vårdcentralen för kortisonbehandling så hade jag heller aldrig anmält min brutna tå till Folksam och tack vare försäkringar fick jag flera tusen för den lille tån vilket i sin tur betalade nya fina utemöbler till trädgården och sommaren.
Tur
 
Sommaren ja, det var tydligen en kanonsommar.
Jag minns ärligt talat inte så mycket av denna otroliga värme. Dels för att jag var ledsen och dels för att jag jobbade mest.
Men hur tursam är inte jag att jag fick just ett jobb när jag behövde det som allra mest?  Och att det som är en anställning på 5 timmar i veckan blivit så  himla mycket mer så att jag nu för första gången på länge verkligen får en riktig lön den 25.e varje månad.
Jag är så tacksam för jobbet för det är där som jag andas.
Där jag bara just kan jobba och inte tänka på allt det jobbiga.
Vilken tur jag har att det inte är jobb som blir jobbigt för mig.
Och när jag nu dessutom släppt designdelen och inte längre tänker "sälj sälj sälj" med allt jag tecknar och gör så trillar det in fler illustrationsbeställningar än nånsin. Och för första gången på många år känner jag mig nu också så FRI att jag också kan tacka nej till sådan jag inte känner för eller behöver pruta med mina egna priser.
Lycka
 
Några jättevarma härliga dagar i Stockholm mina få lediga dagar och likaså ljuvliga dagar i Värmland hos min moster tillsammans med min älskade mamma . Prat, umgänge och så Lars Winnerbäck och Weeping Willows.
Värme.
 
Hade jag inte fått propparna, som jag först bannade min kropp för så hade jag heller inte kunnat förundras över min egna kropps kraft.. Läkekraft framförallt. Men också att det gjorde att jag gav mig fan på att slå nya rekord och personbästa vad gäller min löpning.
Hela sommaren kämpade jag i motvind för att sedan i oktober och november känna att jag var oövervinnlig. Vilken känsla!
Kraft
 
2014 firade jag och Stefan 10 år tillsammans.
Och vilken tur jag har som får vakna brevid honom varje morgon i vårat egna hus som jag med små medel dessutom lyckats renovera invändigt en del i år och även utvändigt har vi gjort lite arbete.
 
Och när man förlorar någon eller blir medveten om hur lite man betyder för någon annan så blir man också medveten om hur mycket man betyder för andra, de som finns kvar och hur mycket de betyder för en själv.
Min mamma och Stefan är mina två stora stöttepelare här i livet. Utan dom vet jag inte vad eller var jag varit nånstans alls.
Sen har jag två fantastiska svärföräldrar som alltid finns här och så har jag min bästa vän Karin som också alltid finns på det sätt jag verkligen behöver.
Mina två små brorsbarn är även dom bara ren glädje och det är så fantastiskt att få se dom växa och utvecklas och deras två föräldrar som jag fick se gifta sig på midsommaraftonen är också för alltid i mitt hjärta.
Kärlek.
 
Jag vet att mycket av det som varit tufft 2014 också kommer följa med in i 2015 men en önskan är nu att om ett år att jag då kan skriva att 2015 var ett väldigt bra år..Då framförallt saker löste sig till det bästa. Lugn.
Men oavsett hur det blir eller vad som kommer hända så kommer jag fortsätta kämpa och försöka hitta saker att glädjas åt hur små eller stora de än är.
Kommentera 5 st

Middle earth

2014-12-28 | 00:04:44 | Egocentrerat&Vardagligt,Så var 4 dagars julledighet över, imorgon väntas det jobb igen, likaså måndag och tisdag med innan några dagars ledigt till. 
Jag passade på att städa ut och bort julen idag, bort med granar, kulor, stjärnor, stakar och pynt.
Tycker allt sånt bara känns tråkigt, dammigt och ledset när julidagarna är över och känns bra att ha rensat bort när ett nytt år ska ta sin början. 

Får förresten se om det blir nån årskrönika här i år.. Börjar tröttna på att resumera år som mest känts smärtsamma pch jobbiga. 
Å andra sidan kan man ju också påminnas om att det hänt ljuvligheter också. Vilket alltid är viktigt att komma ihåg. 

Nepp nu ska jag ställa klockan så den ringer imorrn bitti. 
Och känna tacksamhet över fyra sköna dagar som spenderats mest med min Stefan och även med min mamma . 
Jag har fått fantastiskt fina julklappar, jag har myst i mitt hus, ätit snuskiga mängder godis, gått vackra långa vinterpromenader i frostigt vit natur med landskap som sett ut som hämtat från Sagan om Ringen. 
Kommentera 1 st

Frozen

2014-12-25 | 18:47:39 | Egocentrerat&Vardagligt,Hej blogosfären ! Fortsatt God Jul på Er!
Jag hoppas ni har underbara juldagar nu!

Lagom till Kalle igår när vi åkte  från ena julfirandet till det andra så kom snön och det blev en vit jul.
Idag vaknade vi till nästan 10 minusgrader och vackraste frostiga landskapet och jag och min älskade tog en timmes härlig promenad efter frukost. 

Vi har fått så fina klappar. Jag känner mig verkligen så bortskämd. 

Julaftonen började med lugn mysfrukost här hemma, jag, kissarna och Stefan medan vi såg på Frozen och delade ut varsin klapp. 
Sedan jullunch och julklappar fika hos mina svärföräldrar .. Ojojojojoj så goda köttbullar svärmor hade gjort!

Kalle, kaffe , mys och lite mer klappar hemma hos bror med familj där även Tomten kom på besök.. Så underbart att verkligen få se mina brorsbarn vara helt juluppspelta. Mina hjärtan. 

Kvällen åter i hemmets lugna trygga vrå med min Stefan och pälsklingarna och våra klappar medan vi åt godis och tittade på tv. 

En lite annorlunda jul i år med en lite sorgeslöja över sig tyvärr ...men samtidigt också ett lugn som var välbehövligt på alla sätt. 

Nepp nu ska jag dricka lite mer julmust och äta lite mer choklad . 
Kommentera 3 st

Jul jul jul

2014-12-24 | 01:14:05 | Egocentrerat&Vardagligt,Några bilder från min dagföredoppardag. 
Klev opp vid 8 och satte på kaffe och tog på mig juletröjan jag designade för min shop. 
Lyssnade på julmusik och slog in de sista klapparna.. Och när sista klapparna var inslagna gjorde jag några fler personliga klappar  bara för att jag älskar just att ge. 

Bara tomtade runt här hemma i julestrumporna innan det var dags för mitt sista jobbpass av 8 på raken .
Kom hem närmare nio och då gjorde vi hemmagjord pizza.. Som jag tappade när den skulle gräddas.. Såg för jävlig ut men smakade gott. 

Och nu vankas det fyra dagars ledighet. 
Julegodiset är framdukat och jag har tänt Morfars gamla kandelaber. 
Vi tittar just nu på nostalgiska " En himla många program " och skålat in julen. 

Jag önskar Er alla en riktigt God Jul! 
Ta hand om varandra och er själva, uppskatta varandra och ta hänsyn till varandra. Stoppa undan girighet och missunnsamhet långt in i garderoben. 
Ta det lugnt med träningshets , spriten och alla måsten. 
Stanna upp, andas , sänk kraven och njut av stort och av smått. Kommentera 3 st

Do they know it´s christmas

2014-12-21 | 10:58:49 | Egocentrerat&Vardagligt, Hus/Renovering/Inredning,

 
teckning: jag
 
Glad fjärde advent på er blogosfären!
Hoppas ni mår bra!
Och hoppas ni kommit in nån mysig härlig julstämning.
 
Tyvärr lyser min ganska mycket med sin frånvaro.
Dels jobbar jag nästan hela tiden..idag är jobbdag 5 av 8 på raken.
Så hinner inte riktigt med att njuta av granen, av ljusen, av julmackorna eller julegodiset , musiken eller se mina "julefilmsmåsten".
 
Sen har det hänt tråkigheter som mest mal i skallen så det där lugnet vill inte infinna sig..med vetskap att julen i år kommer absolut inte bli som tänkt alls..om man nu ens hade nån tanke. En tomhet utan dess like kommer i alla fall vara närvarande.
 
Men men..som alltid, så får man försöka göra det bästa möjliga av den sits man just då/nu befinner sig i och se det positiva som finns.
Att få sitta och teckna en stund varje dag till exempel.
Eller vetskapen att få spendera julaftonskvällen i ens egna hus med sin livskamrat och sina tre pälsklingar och byta lite klappar vid egna granen. Bara ta det lugnt utan press, stress och måsten eller krav.
 
 
 
Kommentera 7 st

Volume please

2014-12-21 | 10:38:36 | Smink, Hudvård, Skönhet,

 
Den andra hårvårdsserien jag fått testa är Volymschampoo + balsam från Waterclouds ( gåva från Pretto PR).
Waterclouds är ett märke som jag fått testa i några år nu när de släppt nya produkter och det är ett favoritmärke.
Det är verkligen bra produkter och dessa två är inget undantag.
Håret känns både rent efter tvätt men också fylligare med mer volym som utlovat samt att det håller sig rent och fräsch i flera dagar. Härligt för mitt långa hår!
 
Hade givetvis önskat större flaskor och gärna även här pumpflaska men dessa är det lättare att få ur produkten ur flaskan ändå på grund av utformningen.
 
Om produkterna:

Waterclouds Volume Shampoo

Ett stimulerande volymschampo som innehåller bland annat Guarana och Bambu extrakt. Schampot är särskilt 
utformat för att bidra till ett fylligare och 
tjockare hår samt ge maximal volym.


Instruktioner: 
Blöt håret, schamponera, skölj ur, 
för mer effekt avsluta med Volume 
Conditioner.

Pris: 146 kr

 

Waterclouds Volume Conditioner

Ett stimulerande volymbalsam som innehåller bland annat Guarana och Bambu extrakt. Balsamet är 
särskilt utformad för att skapa 
fylligare och tjockare hår samt ge 
maximal volym.


Instruktioner:
Används i samband Volume 
Shampoo. Massera in i 
fuktigt hår, skölj noga


Pris: 146 kr

"Waterclouds är utvecklat av en grupp personer med en gedigen bakgrund i frisörbranschen. Produkterna från 
Waterclouds produceras enbart i Sverige och är speciellt framtagna för typiskt skandinaviskt hår. Genom 
erfarenhet och kunskap har Waterclouds framställt en serie med speciellt utvalda ingredienser för varje enskild 
produkt. Waterclouds finns att köpa på frisörsalonger i hela Sverige."

Kommentera 0 st

Dear Santa..again..

2014-12-19 | 17:08:09 | Hus/Renovering/Inredning, shopping, provrummet & cravings,

 
För nån vecka sedan listade jag ju min personliga önskelista som ni kan se HÄR.
 
Vår lite mer gemensamma önskelista vi gett föräldrarna så är det mer heminredning som önskas.
Påbörjan till nya stolar i nya matsalen. Lite nya sängkläder, en stor kandelaber och gärna en ny rumsmatta.
Hmm när man ser önskelistan kan man ju tro att jag bor i ett sådan där krispigt jättevitt hem...
Bra bas med neutrala toner men jag kan inte leva utan färg! (läs rosa).
Kommentera 2 st

Exit

2014-12-19 | 15:28:09 | Smink, Hudvård, Skönhet,

 
Jag får då och då lite pressutskick och gåvor från ett väldigt trevligt företag som heter Pretto PR.
Senaste tiden har jag fått en hel del hårvårdsprodukter hemskickat, vilket varit väldigt tacksamt då mitt hår är i lite desperat behov av extra kärlek och omtanke.
 
Jag delar upp de olika produkterna och märkena jag fått hem i två olika inlägg.
 
Först ut är ett schampoo och balsam från märket EXIT.
Exit Haircare är en hårvårdserie framtagen och utvecklad av frisörer för frisörer.
10 produkter där huvudingrediensen är Arganolja och alla produkter är 100% parabenfria och icke testade på djur. Vilket ju är ett stort plus.
 
Ytterligare plus från min sida är att det är samma storlek på både schampoo och balsam då balsam helt obegripligt ofta har mindre mängd i många serier.
Stora förpackningar och håret känns rent efter tvätt.
 
Minus för mig blev att det gärna hade fått vara pumpflaskor då det var lite besvärligt att få ut schampoo och balsam.
Likaså så kände jag ingen märkbar skillnad på mitt hår efter två veckors användande.
Jag är jättetacksam att jag fått testa men det kommer inte bli något mer köp för min del av dessa produkter.
Men kanske kanske är mitt hår också mer skadat och kräver mer behandling likaså kanske det krävs längre tid från att ha använt andra produkter med sulfater etc i.
 
Argan Oil Schampo
Ett sulfatfritt schampo som rengör håret samtidigt som det är skonsamt för färgpigment och återuppbygger torrt och skadat hår med hjälp av arganolja.
Pris: 189kr för 400ml
 
Argan Oil Balsam
Ett utredande, vårdande och  färgbevarande balsam, rik på arganolja. Balsamet passar de hårtyper som försvagats av färgbehandlingar, värmestyling och kemikalier.
Pris: 199kr för 400ml
 
 
Kommentera 0 st

Pink + Pink = Love

2014-12-17 | 22:29:15 | Outfits och Garderoben,


En outfit från i måndags.. Älskar den där rosa kappan .. Och älskar den rosa väskan som jag gått av Stefan . 
Älskar honom. 

Kappa -Ellos
Väska DonDonna/Accent 
Kommentera 1 st

Försöker finna julefrid och julekänsla

2014-12-15 | 19:38:58 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
 


Nu är jag hemma efter ett dygn i Stockholm.
Mys med mamma, glittriga juleälgar och pampiga juldekorationer.
Shopping och så en lunch med en av mina finaste vänner, som jag inte träffat på så länge ..men det kändes inte när vi sågs.
 
Plånboken tunnare men garderoben blev en kjol, tre klänningar och ett par strumpor rikare på denna tripp.
Med mig hem fick jag även en liten vit bordsgran..
Så nu har jag 2 minigranar och så den stora.
Gran-bananas i år?
 
Njuter nu av juledoftljus och det glittriga skenet från alla granar, dricker julmust och ser på mitt absolute julefilms/julavsnittsmåste varje år: Julavsnittet säsong 2 av Beverly Hills 90210.
Försöker finna julekänslan, julefriden, julero.
Tyvärr är jag inte så sugen alls på jul i år ..då detta året varit som omvälvande på så många sätt..så mycket saker har ställts på ända.
Sen jobbar jag långpass båe 22:a och 23:e december ..och jag gillar ju nästan den 23:e december allra bäst.
Den dagen är magisk.
 
Men det gäller att alltid fösöka göra det bästa av varje situation man just nu eller då befinner sig i..
Ta vara på det som betyder något.
Kärlek, värme, mys och trygghet med de allra närmsta♥
 
..och jag känner nu att man kan inte ha för många granar.
Kommentera 0 st

Avanna Fashion Illustration Calendar 2015

2014-12-13 | 16:50:51 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Jag har nästan varje år sedan jag startade Avanna 2007, med undantag för ett år tror jag, gett ut en
"Avanna Fashion Illustration Calendar".
En kalender/almanacka med egna modeaktiga teckningar/illustrationer .
Och även om min webshop nu är nedlagd så blir det inget undantag i år med kalendern.
Nytt för i år är att jag valt att inte ha en spiralbunden ariant utan 12 lösa månadsblad i A4storlek som man antingen kan rama in eller hänga upp lite som man vill, som en rolig inredningsdetalj.
 
Den kostar 300 kr inklusive frakt och beställer gör du på [email protected]
 
Julklappstips!
Kommentera 0 st

Working girl

2014-12-11 | 22:10:02 | Egocentrerat&Vardagligt,Godafton blogosfären . 
Mon dieu, nu är jag trött. 
Vad som skulle blivit till 3-4 arbetspass denna vecka har nu blivit varje dag istället , när jag stämplar ut kl 16 imorgon har jag jobbat 7 dagar i sträck. 
Men jobbet är kul och jag trivs . 

Men var skönt att komma hem ikväll strax innan nio, ta en snabbdusch, vira in mig i badrocken och slå på tvn o se att det är Satc the movie på TV3. 
Perfekt tillsammans med blåbärste Och blåbärschoklad.

Som sagt jobb imorrn då 7-16, sen är det helg. Mys, god mat och godis med min älskade karl. Hoppas hinna träffa min bästa vän en sväng också och på söndag åker jag och mamma till Stockholm. Hon ska väl vara borta hela veckan , jag bara en natt men mmm hotellfluffsäng och hotellfrukost , lite storstad , shopping, fika och så en date med en av mina närmsta vänner.. Vi ses nästan aldrig längre men räven sån där vänskap där vi ändå vet i hjärtat att vi har varann. 
❤️

Kommentera 1 st

Älskade Kattskrälle

2014-12-11 | 07:51:00 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Kan nog ha varit laddarsladd nummer 10 (minst) till min Macbook som jag nu fick lägga pengar på...ja jag har köpt sladdar för mer pengar än vad datorn kostade.
Katten i sig som verkar ha en applesladdfetisch kostade i sig 2 spänn i inköp men äter kanske för 250 kronor i veckan och så gjort i hmm 6 år..
Jävla dyr katt det där.
Jävligt jobbig är han också och fäller odrägligt mycket päls.
Men han är söt.
Och det väger ju upp det mesta.
Kommentera 4 st

Dear Santa..from Ms PanterTant

2014-12-10 | 21:40:08 | Egocentrerat&Vardagligt, shopping, provrummet & cravings,

 
Jag och Stefan byter inte julklappar för jättejättemycket pengar så här ligger det inte flera tusentals kronor under granen i form av dyra märkesgrejer , designerväskor, nya datorer eller telefoner.
Vi kanske byter för 500-1000 kr var.
Så här ser min önskelista ut i år..ser nästan ut som en Pantertants önskelista haha!
Guldigt och leopardmönstrat ska de va med lite rosa här och där!
Kommentera 3 st

hello monday

2014-12-08 | 11:12:17 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Hej på er blogosfären! Hoppas ni fått en bra start på veckan och haft en skön helg.
 
Jag sitter just nu i ummet ni ser på bilderna och grejar dels lite i Photoshop, dels svarar på lite mail om teckningsbeställningar och dels spånar jag på denna månads modekrönika till tidningen.
Allt medan jag lyssnar på julmusik, sörplar kaffe, snörvlar och njuter av utsikten av granen som jag klädde i fredags.
 
I helgen har jag dels jobbat - hela söndagen och en del av lördagen. Träffat mamma och mostern emn också försökt kurera min flunsa/förkylning. Mår bättre varannan dag och sämre varannan. Idag är det sämre igen.
 
Har även kommit in i ett "målarhumör" och påbörjat några tavlor.
En ska hänga här i rummet.
 
Veckans planer är dels 3-4 jobbpass och på söndag så åker jag upp till Stockholm med mamma. Lite hotellfrukost, storstadspuls, lite juleshopping och en träff med en av mina närmsta käraste vänner står på schemat där innan jag tar tåget hem igen. En liten paus i vardagen och lite roligt att se fram emot så där.
Kommentera 1 st

History became legend...... legend became myth

2014-12-04 | 18:36:01 | Egocentrerat&Vardagligt,

Hejhej från sjuksoffan.
Ja denna bild lade jag upp idag på Instagram ..en sjukselfie...för att berätta att jag är sjuk men jag såg ju banne mig till att se så bra ut på bilden som möjligt och ha smink trots ömklighet.
Jisses.
Ibland blir man ju gapskrattig åt sig själv och sitt beteende. Man är verkligen "barn" av sin sociala mediertid.
Dock kan inget smink just nu dölja de där förkylningsfinnarna jag alltid får under näsan och på hakan just när jag är förkyld.
 
Och på tal om att vara barn av sin tid..
Jag har precis legat här med snytepapper och nässpray och te och sett klart första filmen i Lotr-triologin.
De filmerna är ju ett måste för mig i december.
 
Så kom jag att tänka på hur jag och min bästa vän Karin för över tio år sedan, samma dag som vi skulle se den tredje filmen , Konungens återkomst, på bio, hade en Lotr-dag.
Vi såg de två första filmerna på dvd, kollade igenom massa härligt extramaterial och hade dukat upp "alvisk och hobbisk" brunch och till och med flätat håret lite så där Legolasaktigt och jag hade en kofta med en luva som kändes lite hmm Gandalf.
Detta var innan blogg, innan Facebook och innan Twitter och Instagram och hade det varit idag hade det ju flitigt just instagrammats om vår härliga frukost och våra looks.
Men nej..och inte lade man upp ögonblicksbilder på Helgon.net eller Lunarstorm. Herregud jag fotade ju fortfarande analogt vid den här tiden.
 
Nej man kanske faktiskt levde lite mer i nuet och njöt lite mer av stunden och det man ansträngt sig till att göra när man inte kände hetsen att just visa hela världen hur härligt man har det.
 
Men visst det har ju sin charm detta med blogg och instagram också, såklart!
Och när jag spinner vidare på detta tänk så kommer jag in på det här med tydliga blogg och instagramtrender.
Vad som präglar bloggar och blogginnehåll från år till år..allt från företeelser till vad som äts och dricks till heminredning till hur själva bloggen ser ut.
 
- I bloggarnas begynnelse när outfitbilderna fotades i skitig spegel eller med kameran högt ovanför huvudet har ersatts av väldigt proffsiga nästan modereportageaktiga bilder. Många fotar av fleratalet "dagens" på en och samma dag för att kunna portionera ut resten av veckan.
- För några år sedan drack alla Chailattes och nu är det Chiapudding och grönkålschips som gäller.
- De tidiga modebloggarna gick med Mullberry Bayswaters och Vuitton Speedys chict hängandes på armen, nu är det mer Michael Kors och framförallt Malene Birger som syns...och för de som har än mer stålars - en Chanel Boy Bag.
- För några år sedan var alla foton lite drömska och sepiatonade, förra året var det väldigt mycket spegelvända dubbelbilder. Nu är det väldigt cleant. Vitt och ljust och fräscht och mer detaljbilder.
- Juicy Couture och Victorias Secret har ersatts av en total Chanel-logoeufori. Överallt!
- Många bloggare har växt upp och flyttat hemifrån och inreder sina hem och det är väldigt väldigt väldigt mycket grafiskt svartvitt, vita golv, Svenskt Tenn, kopparkorgar och marmordetaljer just nu.
Nästan dagligen på Blogg.se startsida är det nån "inspobild" från ett hem och det är vitt vitt vitt nåt svart, nåt grått och så marmor och koppar och några coffeetablebooks..gärna Chanelbok.
Ja..det var lite funderingar det nu i pausen innan jag ska sätta på nästa dvdskiva och se De två Tornen på tv:n här i vårat grå-cerise-högblanksvita vardagsrum där det visserligen står en kopparfärgad korg..
Kommer nog ta en paus sen vid åtta för att se på Ernst Jul och Instagrammysigt duka fram en lussekatt eller två och lite julmust.
Kommentera 5 st

Sjuk jag, sjukt Sverige

2014-12-03 | 17:42:22 | Egocentrerat&Vardagligt, Krönika/Politik/Tankar,


Ja jag fick nåt dygns radiosilence här..gick till jobbet igår morse, mådde ganska dåligt men klarade halvdag, då det är svårt att hitta ersättare..när man själv just jobbade extra som ersättare och då vi inte är särskilt många på jobbet från början.
Åkte hem vid lunch, somnade och vaknade vid sju på kvällen med 39 graders feber och ont överallt...och nyheten att Sverige bara blivit än mörkare sedan valet i september.
Och nu står det klart -  att det blir nyval om drygt 4 månader och Sverigedemokraterna visar mer och mer sitt rätta ansikte nu när de håller presskonferens ty det enda som är viktigt för dom är ju just invandringspolitiken, minska invandringen.
Och jag har sagt det förr och säger det igen - de som röstar på SD vet exakt, EXAKT varför de lägger sin röst på detta parti.
 
Och jag har tyckt det varit svinigt av Löfven att utesluta V ur sin regering men måste säga att han skötte sin presskonfenrens bra med Fridolin vid sin sida. Jag tycker han tar och har tagit det ansvar han kunnat i detta svåra läge.
Det är sjukt och nattsvart att 13% får styra över 87%.
Det är svagt av Alliansen men det säger ändå en hel del..
Tyvärr tror jag inte att de rödgröna kommer få mer mandat, antagligen inte Alliansen heller...SD..suck.
 
Sverige, kom igen! Vi måste stå för medmänsklighet ömhet, öppenhet, humanitet, kärlek, omvårdnad!
 
Kommentera 3 st

En förkylningsförbannelse detta datum?

2014-12-01 | 21:52:45 | Egocentrerat&Vardagligt,Så här såg första advent ut i vårat hus. Blir väl lite mer pynt närmsta veckorna och funderar på att låta granen komma fram nu till helgen. 
Men nån adventsstake Med levande ljus har jag inte orkat med eller känt nån energi till att göra i år. 
Hag som är julenörd deluxe känner i år , på grund av många anledningar , inget stort julesug alls.. 
Åhléns kör en väldigt bra och sann reklam på tv just nu om att ju mer vi jagar julstämningen desto längre ifrån kommer vi den.. Och att julen kanske mer handlar om att göra så lite som möjligt under så lång tid som möjligt.. Ligger nåt i det och är det nåt jag verkligen bara önskar denna jul är det lugn och ro och just frid.. 
Finna ro att läsa en bok igen, känna lugn och njutning , stillhet. Bara vara. 
Nåväl. 

Idag, nästan som en förbannelse blev jag förkyld. För tredje året i rad detta datum. Är det inte märkligt? 
Jobbade 6-12 idag och hann just säga ja till ett extrapass imorgon kl 7-16 innan halsen började skava. 
Kom hem , åt, somnade, tog varmt bad, somnade igen och nu ligger jag här toksnorig, ont i hals och bultande huvud. 
Så hade behövt ledig dag imorrn som tänkt.. Men men alvedon och halstabletter. Det får gå. 

Typiskt dock nu när jag är i så himla bra löparform .
Grrrr und morr. 

Nepp lite mer te och så Paradise Hotel sen sängen. 
Kommentera 2 st