GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

History became legend...... legend became myth

2014-12-04 | 18:36:01 | Egocentrerat&Vardagligt

Hejhej från sjuksoffan.
Ja denna bild lade jag upp idag på Instagram ..en sjukselfie...för att berätta att jag är sjuk men jag såg ju banne mig till att se så bra ut på bilden som möjligt och ha smink trots ömklighet.
Jisses.
Ibland blir man ju gapskrattig åt sig själv och sitt beteende. Man är verkligen "barn" av sin sociala mediertid.
Dock kan inget smink just nu dölja de där förkylningsfinnarna jag alltid får under näsan och på hakan just när jag är förkyld.
 
Och på tal om att vara barn av sin tid..
Jag har precis legat här med snytepapper och nässpray och te och sett klart första filmen i Lotr-triologin.
De filmerna är ju ett måste för mig i december.
 
Så kom jag att tänka på hur jag och min bästa vän Karin för över tio år sedan, samma dag som vi skulle se den tredje filmen , Konungens återkomst, på bio, hade en Lotr-dag.
Vi såg de två första filmerna på dvd, kollade igenom massa härligt extramaterial och hade dukat upp "alvisk och hobbisk" brunch och till och med flätat håret lite så där Legolasaktigt och jag hade en kofta med en luva som kändes lite hmm Gandalf.
Detta var innan blogg, innan Facebook och innan Twitter och Instagram och hade det varit idag hade det ju flitigt just instagrammats om vår härliga frukost och våra looks.
Men nej..och inte lade man upp ögonblicksbilder på Helgon.net eller Lunarstorm. Herregud jag fotade ju fortfarande analogt vid den här tiden.
 
Nej man kanske faktiskt levde lite mer i nuet och njöt lite mer av stunden och det man ansträngt sig till att göra när man inte kände hetsen att just visa hela världen hur härligt man har det.
 
Men visst det har ju sin charm detta med blogg och instagram också, såklart!
Och när jag spinner vidare på detta tänk så kommer jag in på det här med tydliga blogg och instagramtrender.
Vad som präglar bloggar och blogginnehåll från år till år..allt från företeelser till vad som äts och dricks till heminredning till hur själva bloggen ser ut.
 
- I bloggarnas begynnelse när outfitbilderna fotades i skitig spegel eller med kameran högt ovanför huvudet har ersatts av väldigt proffsiga nästan modereportageaktiga bilder. Många fotar av fleratalet "dagens" på en och samma dag för att kunna portionera ut resten av veckan.
- För några år sedan drack alla Chailattes och nu är det Chiapudding och grönkålschips som gäller.
- De tidiga modebloggarna gick med Mullberry Bayswaters och Vuitton Speedys chict hängandes på armen, nu är det mer Michael Kors och framförallt Malene Birger som syns...och för de som har än mer stålars - en Chanel Boy Bag.
- För några år sedan var alla foton lite drömska och sepiatonade, förra året var det väldigt mycket spegelvända dubbelbilder. Nu är det väldigt cleant. Vitt och ljust och fräscht och mer detaljbilder.
- Juicy Couture och Victorias Secret har ersatts av en total Chanel-logoeufori. Överallt!
- Många bloggare har växt upp och flyttat hemifrån och inreder sina hem och det är väldigt väldigt väldigt mycket grafiskt svartvitt, vita golv, Svenskt Tenn, kopparkorgar och marmordetaljer just nu.
Nästan dagligen på Blogg.se startsida är det nån "inspobild" från ett hem och det är vitt vitt vitt nåt svart, nåt grått och så marmor och koppar och några coffeetablebooks..gärna Chanelbok.
Ja..det var lite funderingar det nu i pausen innan jag ska sätta på nästa dvdskiva och se De två Tornen på tv:n här i vårat grå-cerise-högblanksvita vardagsrum där det visserligen står en kopparfärgad korg..
Kommer nog ta en paus sen vid åtta för att se på Ernst Jul och Instagrammysigt duka fram en lussekatt eller två och lite julmust.
Kommentera 5 st

Kommentarer
Nina
2014-12-04 - 19:05:29

Det där stämmer så bra, verkligen pricken över i:et hihi. Jag kommer också ihåg allt det där och hur det är nu =)
Ha en jätte bra kväll!

Jess
2014-12-04 - 20:09:54

Har urdålig koll på modebloggar och hur de gått i trender men känner ju igen det där med chailatte, chiapudding och nu inredning. Kan tycka att den vita inredningstrenden är fin på bild, men hade aldrig kunnat bo så. För lite färg, för lite stök, för lite hem liksom.

Håller för övrigt helt med dig om att LOTR är ett måste i december, älskar de filmerna. Hade filmmaraton med några vänner där vi såg alla tre, magisk kväll verkligen :)

Annster
2014-12-05 - 02:59:50

Roligt att se hur allt ändras :)

Hanna Karlsson
2014-12-05 - 11:53:26

Jag kommer ihåg allt det där. ☺

Johanna
2014-12-07 - 22:43:13

Åh vilken igenkänningsfaktor!:)


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: