GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Skrivmål 2024

2024-01-25 | 15:16:37 | Egocentrerat&Vardagligt

 
Ajdå, nu gick det lite för många veckor mellan blogginläggen igen. Skärpning.
Men jag har varit lite upptagen med bokskrivande.
Ett råmanus har lämnats on och väntar på feedback och under tiden har jag påbörjat uppföljaren. Samt börjat att förbereda för en liten konstutställning.
Men, tänkte skriva lite om mina Skrivmål för 2024:
 

👩🏼‍💻 Ett skrivmål föråret är redan uppfyllt och det var att få iväg råmanus till min förläggare 15/1 . Det är råmanus till den bok som är planerad att släppas i sommar. 

👩🏼‍💻 Jag har även kontrakt på en uppföljare till ovan nämnda bok och det råmanuset ska skrivas klart nu under våren så att boken preliminärt kan släppas i början av 2025.

👩🏼‍💻 Under sommaren och hösten, jämte redigering på uppföljaren, planerar jag att skriva stommarna på två andra böcker som preliminärt ska släppas senare under 2025.

👩🏼‍💻 Jag har utöver dessa kontrakterade böcker som mål att skriva klart råmanus på en av alla de bokidéer jag påbörjat och skriver på mellan varven så att jag förhoppningsvis kan skicka det till förlag och landa ett nytt bokkontrakt (minst). 
Just nu är jag - efter jättefin respons på ett inlägg på mitt instagramförfattarkonto (forfatttareavannalarsson)  , mest sugen på att skriva färdigt manuset ”Jag ångrar ingenting”. 

För det är ju så- ska du kunna leva på skrivandet och författandet krävs det pengar och nya kontrakt. Det är en osäker bransch, på så många sätt och likaså är det mycket mindre betalt än vad folk tycks tro. 
Inget är liksom säkert vad gäller branschen och marknaden och allt kan vända från en dag till en annan. Det är skakigt och osäkert och som författare kan du många gånger känna dig maktlös. 

👩🏼‍💻 Jag har ju även ungefär 100 sidor skrivna på uppföljaren till ”Fanny & Alejandro” och den ska jag färdigställa… nån gång.

Ja, det var de skrivmål jag kände att jag har nu och som känns realistiska. Givetvis skulle jag kunna ha som mål att skriva mycket mer..och även testa på novellformatet kanske. Men lite mål ska en väl spara för 2025 också, hehe.

Dessutom kommer jag fortsätta skriva månadskrönikor för lokaltidningen som jag gjort sedan 2010 och så har jag ett spökskrivuppdrag att färdigställa.
Och så ska jag försöka hålla liv i den här bloggen.
Kommentera 1 st

Kommentarer
Hannas krypin
2024-01-28 - 07:21:17

Så kul att läsa om dina skrivmål för året och att du har kontrakt för fler böcker. Hoppas att du når ditt mål med att landa fler bokkontrakt. Jag är nog en av dom som tänker att om man är författare har man pengar som gräs. Men när jag tänker det så har jag Läckberg och Schepp i huvudet.....

Svar: Läckberg, Guillou, GW, Sarenbrant.. de är i en liga för sig . För oss ”vanliga författare” är det knapert.
Men jag älskar att hålla på med detta så får leva så snålt jag kan 🩷
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: