GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Mamma, mammor, moderskap och icke-mamma

2024-05-26 | 20:35:00 | Egocentrerat&Vardagligt

 
Mors dag idag. Och jag har två fantastiska mammor i mitt liv i form av både svärmor och min egen mamma.
Just min egen mamma anser jag vara min bästa vän och hon har alltid funnits där och är den finaste tryggaste punkten i livet. 
Jag har inga barn själv och aldrig heller velat ha det. Inte ens funderat på det. 
Men just det där med mammor och mödraskap har på något sätt blivit ett tema i mina böcker. 
Kanske att jag så ofta tyckt att mammor får oförtjänt mycket skit i böcker. Ofta har en huvudkaraktär en väldigt dålig relation med sin mamma i så många böcker.
Jag har velat skriva annorlunda om det. I mina böcker är det mamman som är limmet i familjen. Det är mammor och döttrar som har varandra i vått och torrt. Starka kvinnor som har varandra. Hur frispråkig och enveten Barbro än är så har hon varit en bra mamma åt Ingela och en fin mormor till Barbie. 
Och i "Fanny & Alejandro" ville jag även lyfta den otacksamma roll kvinnor och framförallt mammor axlar och förväntas ta i juletid och vad som händer när hon inte längre har lust med det.
Även i min kommande bokserie ”Skobutiken Hjärtats klackar” handlar det mycket om just vad en mamma gör att gå vidare. Överleva. Och smärtan när relationerna med döttrar brister. 

Så, jag är tacksam för de fina mammorna i mitt liv som gjort att jag kunnat skriva om moderskap utan att vara mamma själv...
...men jag låtsas att morgontvätten jag fick av ena katten i morse var hans tecken på att visa lite extra uppskattning till sin kattmaten/crazy cat lady idag
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: