GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

du kommer inte dö om du inte...

2020-11-16 | 22:00:15 | Egocentrerat&Vardagligt, Krönika/Politik/Tankar,

 
 
Du kommer inte att dö om du inte får gå ut på krogen och festa loss.
Du kommer inte att dö av att inte gå till gymmet en månad.
Du kommer inte att dö av inte umgås med en massa folk ett tag.
Du kommer inte att dö av inte ha hemmafest eller stora middagsbjudningar eller sociala tillställningar att visa upp på nätet.
Däremot kan väldigt många Dö om du inte följer råden och restriktionerna.
Och alla dessa råd och restriktioner drabbar inte bara Dig.
Det gäller hela världen. ALLA måste tänka om.
Det är inte bara Du som påverkas,
Alla gör det.
Däremot kan det Du väljer att ignorera påverka väldigt många.
Så istället för massa festande - stimulera hjärnan och intellektet med en film eller två.
Läs en bok eller tio.
Skit i gymmet och ge dig ut på promenader, löprundor och lyft stockar och stenar och få frisk luft och dagsljus på köpet.
Många verksamheter, näringsgrenar och företag går på knäna på grund av vissa bestämmelser .
Men följ då de råd och bestämmelser som finns och agera VETTIGT så att vi snabbare kan komma tillbaka till ett friskare samhälle och åter stötta dessa företag.
Vi som kan stanna hemma , gör det som tjänst för dom som inte kan.
För vård—skol-och omsorgspersonal. För fabriksarbetare. För butikspersonal.
Om du som influencer lever på att fylla flödet med drömmigt resbilder, försök influera till nåt annat. Hur svårt ska det vara att agera solidariskt ?
Använd hjärnan snälla ni och skrota själviskhet och dumheter.
Kommentera 3 st

39 är det nya svarta!

2020-11-15 | 21:18:51 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Ja då var snart den här veckan till ända och vilken fin vecka det varit! Fantastiska löprundor, ordrar som trillat in på shoppen och så givetvis födelsedagen där i onsdags som den allra lyxigaste lillördag jag kunde tänka mig med bubbel till lunch, nära och kära på distanserat firande och så de fantastiskt fina födelsedagspresenterna.
39året har börjat alldeles finemang och jag känner mig så tacksam 🥂 Bortskämd.

Och nu börjar allt julemyskänslor smyga sig på då julig reklam börjat gå på tvn och på Netflix ser jag massor av julefilmsrekommendationer.
Och ja så fort min födelsedag har passerat tycker jag att det är mer än helt ok att börja med julmusik och julelängtan. Oavsett hur julen firas i år så kommer vi ju behöva just julemyset och julefriden mer än nånsin och behöva göra det bästa möjliga av situationen. Right?
 
Jag ska satsa , precis som förra året, att försöka se minst en julfilm varje dag från 1:a december fram till julafton. Det är verkligen det som skapar julstämning för mig tillsammans med lite skumtomtar, ett glas julmust här och där och så Absolute Christmas 1994versionen. Och blir det frostiga morgonar är det Ainbusk julskiva som skapar allra härligaste stämningen.
Kommentera 1 st

ettettettett är lika med 39

2020-11-11 | 18:30:33 | Egocentrerat&Vardagligt,

(illis: jag)
 
1111 - Singles Day för många.
Det är Leonardo DiCaprios födelsedag.
Det är Mårtensdagen.
Och Hågkomstens dag.
Men framför allt min födelsedag. Ja framförallt för mig då, och närmast sörjande. 
 
Det har druckits bubbel sedan lunchtid och jag har blivit bortskämd deluxe. Distanserat firande i omgångar av föräldrar och svärföräldrar och givetvis av sambon.
Sms och meddelanden lite här och var på sciala medier.
 
Så fina presenter..
 
Jag älskar fasiken att fylla år!
Så grattis till mig!
 
 
Kommentera 2 st

Uvi & Usa

2020-11-08 | 22:51:10 | Egocentrerat&Vardagligt, Krönika/Politik/Tankar,

 
Denna söndag innehöll bland annat lite fotograferingsjobb.
Veckan som varit har varit sisådär. Efter en skön start med morgonlöpning i måndags så tvärvände det och jag åkte på en urinvägsinfektion.  Mens och endometriosproblem på det.
Lite allmänna olustkänslor och bara känt mig låg.
 
Men nu så nu känner jag mig hyfsat på banan igen och känner mig redo för en ny vecka som innehåller en del lektioner på nya delkursen på min utbildning. Tredje inlämningen på Skrivarlinjen och tja..så fyller jag 39 på onsdag och då tänker jag dricka bubbel .
 
(illustration: jag)
 
Och måtte det nu hålla i sig att det var Biden/Harris som vann valet i Usa. Herregud man har ju suttit som på nålar tisdag-lördag i väntan på valresultatet.
Främst är jag glad för övriga världens skull att det är Bye Bye Trump.
Att det var rätt sida som vann även om jag som vänsterpartist ju tycker att Demokraterna är alldels för höger, men det är ju det givna att "heja på" när motpolen är republikanerna. 
Det är främst ett Grattis till världen att Demokraterna vann. För miljön och klimatets skull. För lite sundare värderingar. För demokratin. 
För kvinnor och färgade. 
 
Sen blir jag återigen påmind om, med allt som pågår i t ex Polen och hur mycket bakåt det går där och I Usa vad gäller t ex abort och kvinnors rättigheter, ja hur tacksam jag är att vara född , uppväxt och bo i ett land där religion och politik inte har med varandra att göra . Att  "Gud" inte är nåt centralt inom politiken , att tro och vara troende inte är en norm. Att det inte pratas om gud hela tiden. 
 
...och hur det ens går ihop med all denna kristna tro i Usa och samtidigt vara emot fri sjukvård och värna om rätten till att bära vapen men inte rätten till abort. Ja jösses. 
 
...och jag hoppas att Biden och Harris kanske kan se till att amerikanare en gång för alla kan få en lektion eller två vad kommunism och socialism faktiskt är och inse att dom inte är i närheten av varken det ena eller det andra.
 
Kommentera 0 st

så kände även jag höstlig kärlek

2020-11-02 | 22:06:14 | Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering,

 
Vyer som dessa, som tagna ur introt till Gilmore Girl med sin sprakande färgprakt, ja då kan till och med jag, den eviga sommartörstande, sommarlängtande, sommarälskaren uppskatta hösten för vad den är.
 
 
Bladregn och lövhav
Begynnande kala grenar bland tusen nyanser av gult
Spegelblanka vatten i tysta bäckar och mjuka fotsteg i naturens rasslande guld
Hösten börjar bland träden och faller till marken där den lägger sig som en filt en kort kort stund innan den försvinner i en årstid utan namn.
 
 
Förra veckan kom väl i det närmsta för mig en religiös känsla. När det bara slog mig hur lätt det är att kunna känna njutning och lycka och bli helt tappa-andan-mållös. Salig över att ha denna fantastiska natur. Sverige. 
De där minutrarna av gyllene solnedgång när fälten, träden, vägen och jag badar i guld medan ett par lätta regndroppar faller och kombinationen skapar en regnbåge framför mig. En perfekt målbild att bara låta den ena foten kontinuerligt sättas framför den andra i en rytm full av liv och glädje och friskhet. Vilken rikedom!
 
 
Kommentera 1 st