GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Uvi & Usa

2020-11-08 | 22:51:10 | Egocentrerat&Vardagligt

 
Denna söndag innehöll bland annat lite fotograferingsjobb.
Veckan som varit har varit sisådär. Efter en skön start med morgonlöpning i måndags så tvärvände det och jag åkte på en urinvägsinfektion.  Mens och endometriosproblem på det.
Lite allmänna olustkänslor och bara känt mig låg.
 
Men nu så nu känner jag mig hyfsat på banan igen och känner mig redo för en ny vecka som innehåller en del lektioner på nya delkursen på min utbildning. Tredje inlämningen på Skrivarlinjen och tja..så fyller jag 39 på onsdag och då tänker jag dricka bubbel .
 
(illustration: jag)
 
Och måtte det nu hålla i sig att det var Biden/Harris som vann valet i Usa. Herregud man har ju suttit som på nålar tisdag-lördag i väntan på valresultatet.
Främst är jag glad för övriga världens skull att det är Bye Bye Trump.
Att det var rätt sida som vann även om jag som vänsterpartist ju tycker att Demokraterna är alldels för höger, men det är ju det givna att "heja på" när motpolen är republikanerna. 
Det är främst ett Grattis till världen att Demokraterna vann. För miljön och klimatets skull. För lite sundare värderingar. För demokratin. 
För kvinnor och färgade. 
 
Sen blir jag återigen påmind om, med allt som pågår i t ex Polen och hur mycket bakåt det går där och I Usa vad gäller t ex abort och kvinnors rättigheter, ja hur tacksam jag är att vara född , uppväxt och bo i ett land där religion och politik inte har med varandra att göra . Att  "Gud" inte är nåt centralt inom politiken , att tro och vara troende inte är en norm. Att det inte pratas om gud hela tiden. 
 
...och hur det ens går ihop med all denna kristna tro i Usa och samtidigt vara emot fri sjukvård och värna om rätten till att bära vapen men inte rätten till abort. Ja jösses. 
 
...och jag hoppas att Biden och Harris kanske kan se till att amerikanare en gång för alla kan få en lektion eller två vad kommunism och socialism faktiskt är och inse att dom inte är i närheten av varken det ena eller det andra.
 
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: