GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

this magic moment..

2017-08-23 | 22:37:12 | Egocentrerat&Vardagligt, Träning&Hälsa,

 
Då jag jobbar helg denna vecka har jag min "helg" mitt i veckan. Idag har det varit mestadels soligt och hyfsat varmt så efter skön sovmorgon blev det ett gäng timmar i solen...och det är visserligen härligt när det steker på...men det märks ju så att hösten är runt hörnet.
Folk får kalla augusti sommar hur mycket de vill, och visst första veckan är det väl absolut så... men det är , enligt min mening, inte alls samma känsla att ligga där i solstolen nu som en lika varm dag i juni eller juli eller ens maj..
Vindarna är annorlunda. Lövrasslet tar vid.
Allt det gröna är liksom alldeles matt och blekt nu. Med en grå hinna på sig.
Kryp och insekter som är  slöa och klibbar sig mot en.
...och så är det den där doften...doften av förruttnelse och vissenhet.
 
Ja jag må låta negativ, men tro mig jag försöker njuta...jag njuter varenda soltimme och hänger fast vid sommarkänsla jag kan få och tänker strutta i öppna sandaletter så länge jag kan, men det skär i hjärtat ändå som varje år att det nu är så långt bort tills det är sommar igen .
 
Så jag måste nypa mig i armen litegranna ändå ..jag firade in juli månad i Grekland och jag kommer få möta septembers första dagar i Rom.
 
Nåväl, efter underhållandet av solbrännan, så blev det en löprunda i kvällssolen. Har känt mig lite urgängorna senaste veckorna och senaste två löprundorna har varit skitsega och jag har knappt orkat 5 kilometer..och det är ok, ibland säger ju kroppen verkligen ifrån, man får vara trött och sliten utan en massa prestige.
Men ikväll stämde andning och ben och ork igen och det blev lite mer än 6 km i bra tempo.
 
Och nu har jag moffat i mig maffiga köttbullemackor och några koppar te och njuter av en favoritfilm från barndomen: Cocktail.
 
...this magic moment..
Kommentera 0 st

svensk husman i Italien

2017-08-19 | 22:55:31 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Pasta Bolognese..eller vanlig spaghetti med köttfärssås..en favoriträtt från barndomen och som jag fortsatt äta nästan en gång i veckan i vuxen ålder..Jag älskar pasta. Denna vecka var ingen undantag, utan det kockades ihop högrevsfärs med tomater och kryddor och lök och ner med barilla och salt i en stor kastrull, parmesan revs och flaskan med Heinz ställdes fram.
Det som dock skiljde sig åt denna veckan efter pastasmaskandet var att vi bokade en weekendresa till Rom.
Om två veckor sitter jag i ett förhoppningsvis väldigt varmt Italien och njuter av en pasta i pastans hemland numero uno.
Jag ser fram emot cappucino och bakverk på uteservering, strosa över kullersten med en italiensk glass , fotografera Colusseum och Fontana di Trevi, äta en pizza eller två och gå hand i hand med min karl och bara älska och leva.
En dröm som blir sann. Fasiken ibland är det verkligen möjligt det där, att uppnå det man vill och drömmer om. 
Kommentera 2 st

dagarna man minns..

2017-08-13 | 21:06:46 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
 
 
Större delen av helgen har tillbringats på jobbet och igår öste regnet mot kvällen efter en dag med gråväder och småkyligt..Så jobb gjorde ingentings alls. Särslilt inte nnär jag var ledig i fredags då det var raka motsatsen vädermässigt: Strålande sol och 24-25 grader varmt. Då njöt jag till fullo och låg i solstolen från 9.30 -18.00 och det kändes nästan som en greklandsdag.
Så tacksam att jag var ledig när sommaren gjorde lite comeback bara sådär.
Det är verkligen livet för mig det där, jag älskar det så in i bomben..värmen, solen, sommaren...bara ligga och sola, läsa en bok och lyssna på musik och podd.
Och idag påminde Facebook mig, via minnen, om att det är "3årsdagen" sen jag fick propparna i lungorna. Så idag känner jag dessutom lite extra kärlek och tacksamhet till just Livet självt.
Kommentera 0 st

greece outfits

2017-08-09 | 12:26:45 | Outfits och Garderoben, på resande fot,

 
 
Semestern är över...jag började jobba redan i lördags, först ett pass på Netto och sedan bröllopsplåtning på eftermiddagen. Vädret har ju varit sisådär senaste veckorna och idag öser regnet ned och det är grått..så tänkte därför passa på att visa värme och färg via outfitsen jag bar min första semestervecka nere i Grekland...herregud, redan 6 veckor sedan.
Karin ställde tålmodigt upp som outfitfotograf...det är nog inte alltid lätt för en ickebloggare/ickesocialmedieexhibitionist att resa med en som bloggat i över tio år och "spyr" ut selfies dagarna i ända haha.♥
Kommentera 2 st

nobody puts baby in a corner

2017-08-02 | 23:52:56 | Film/TV/Kändisar,

 
Har precis stoppat in Dirty Dancing i dvdspelaren. Kanske min ultimata sommarfilm ända sedan jag såg den för 29 år sedan. Den har trettioårsjubileum i år.
Denna fantastiska film som jag tror många, framföralt män, avfärdar som en "tjejfilm". Och ja tjejfilm är det, på så sätt att den är väldigt feministisk och även lager där den visar klasskillnader.
Den osar av sex i dansandet...dekadens, blickar, kroppar, svett..men där råder också en jämlikhet mellan kvinnor och män.
Filmen utspelar sig i sextiotalets USA men gör ändå en tydlig markering för en kvinnas rätt till abort utan att ses ned på, det är och ska vara en självklarhet, och essensen av att det finns rätt vård och läkare att utföra dom.
Vi har Frances, aka Baby från överklassen som ändå drivs av ett rättviseengagemang och politiskt driv. Och många kanske tror att det är Johnny som får Frances på fall och förför henne, men det är ju precis tvärtom. Det är Baby som styr honom. Som är den drivande parten vad gäller sex, som inte vill presenttera honom för föräldrarna, det är hon som tar initiativen.
Det är framförallt en film där kvinnorna är de starka och kvinnor står upp för kvinnor och kvinnors rättigheter till att få göra vad de vill på sina villkor och inte ta skit från vare sig skitstövar med taskig kvinnosyn eller pappor som för alltid vill se sina döttrar som små flickor samtidigt som den väl på sätt och vis också visar en ickemacho sida av män.
 
Sen att filmen har ett av genom tidernas bästa soundtrack, inspirerande garderob och en härlig skådespelarensemble med oförglömlige Patrick Swayze ja det är bara ytterligare plus.
Kommentera 1 st