GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

You only hurt those you love

2007-05-31 | 17:50:09 | Foto/Fotografering,

146310-1605


Kände för att leka lite i photoshop...så det gjorde jag lite granna.

Har gått en promenad med mamma, fick en Loka Hallon/Grape och jag var otrevlig.
Jag fick saker på Ica och jag var ännu otrevligare.
Det är konstigt. När jag är ledsen och mår dåligt kan jag ändå hålla skenet uppe inför andra och hålla tillbaka ilska, tårar och känslor och låtsas...men inte inför mamma.
Och det värsta är att istället för att ta emot kramarna och trösten och vara glad för att jag har henne visar jag bara mina alla otrevligaste sidor - ja inte bara till det yttre då med bölder och utslag utan än mer till det inre.
Hon är också den som alltid får ta tårarna.
Varför gör jag så?

Så där kan man man verkligen snacka " You only hurt those you love"...eller hur nu talesättet är..på svenska?
Kommentera 24 st

Mina foton får vara min spegel

2007-05-31 | 15:10:00 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1604


Det är "tur i oturen" att man har några års övning med concealer, täckcreme,foundation och puder blandat med salvor tillsammans med tillräckliga fotokunskaper om ljus samt photoshoptrix för att åtminstone på bild trolla bort de väldigt värkande och stramande bölderna på kinderna.
Dessa foton kommer få agera som min "spegelbild" idag så kan jag lura mig själv lite att jag ser bra ut i hyn..synd bara att jag blir påmind om verkligheten så fort jag gör någon grimas - ajaj, eller faktiskt går förbi en riktig spegel - snyftsnyft.

Men jag håller mest till i nya soffan idag ändå. Har ätit couscoussallad, ritat och kollat på Desperate Housewives i den sedan jag kom hem från min skogspromenad vid lunch.

...synd bara att varken jag eller Stefan efter flera timmars slit och bök igår kväll ändå inte kunde få på armstöden..
Men men går det någonsin felfritt eller smärtfritt eller frustrationsfritt när det gäller IKEAköp?
Kommentera 7 st

vissa saker blir aldrig som man tänkt sig

2007-05-31 | 10:20:26 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1603Det är kul att kladda med akvarellfärgerna och vattenspill och penseldrag.
Man vet aldrig riktigt hur bilden blir - förutom att den aldrig blir som jag tänkt mig. Färger flyter ut och in i varandra, bildar nya nyanser och konturer.
Men det är det jag gillar - att man inte kan styra det riktigt. Att det blir lite granna en överraskning i slutändan när det torkat.

Denna akvarell har jag gjort nu morgonen. Massor av vatten, stora penseldrag och när allt torkat fyllde jag i konturerna med svart tuschpenna.

Jag tycker att den blev fin.
Kommentera 22 st

Some Arty Coffee

2007-05-31 | 08:49:17 | Foto/Fotografering,

146310-1602


Ja jag spinner vidare på kaffetemat från igår och visar mitt morgonkaffe..om än i lite mer konstaktigt sken.

Ingen särskilt bra morgon. Har vaknat med värkande hudproblem i ansiktet som gör att jag allra mest bara vill ligga gömd under täcket hela dagen, varken möta min egen spegelbild eller någon annan varelse.
Än ondare gör det när man inte ens kan med att visa ansiktet för sin sambo som ville pussa hej då imorses innan han gick till jobbet..och därmed se hans ledsna min.

Jag skulle ha träffat Åsa idag, som är en av få jag gick i grundskolan med som jag har kontakt med idag... en av få som jag vill ha kontakt med från den tiden...men jag tror jag stannar inne...kanske att jag vågar mig på en promenad strax. Var nyss iväg en sväng till solariet och solade en kvart - för det var det enda jag hade råd med eller rättare sagt hade pengar kvar på solkortet att sola för. Hoppas det hjälpte till lite att torka ut problemen..

Men men, jag ska försöka vara övervägande positiv idag ändå, inte låta tårarna komma. Jag kan tillägna hela dagen åt att vara kreativ, än en gång försöka lista ut hur jag ska fylla i momsberäkningar och uppskattningar i affärsplanen inför företagsstart ( HJÄLP!)..

Och hur i helvete har jag lyckats få mosad banan mellan brösten när jag ätit en Dietbar till frukost??
Kommentera 8 st

Caffe a Lot!

2007-05-30 | 22:58:09 | Foto/Fotografering,

146310-1601


Här kan ni skåda ett urval av alla mina kaffemedvarmmjölkochkanelbilder...som sagt..bara ett urval..haha..
Och jag som inte ens drack kaffe för ett år sedan...föredrar fortfarande te egentligen. Ty det dricker jag flera flera gånger om dagen. Kaffemedvarmmjölkochkanel blir det oftast bara en gång om dagen.
Dels förvärras mina öronproblem av kaffe - förutom automatkaffet på Swedish Match, dels är det ju lite bökigt att göra iordning och dels tror jag te är bättre för magen..men det är en högre mysfaktor med den där "dagens kaffemedvarmmjölkochkanel"...godare till muffins, godare att doppa glassandwichen i, bättre och härligare till Dietbars...lite lyxigare helt enkelt än tekoppen/kopparna. Dessutom blir en "latte" snyggare på bild än te...

Är kaffe mer fotogeniskt än te?
Kommentera 17 st

nema problema

2007-05-30 | 19:19:41 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1600


Nu har soffan kommit och vi har redan suttit och ätit pizza och druckit folköl i den..fast icke ihopsatt eller med klädseln på..Utan alla delar står huller om buller i vardagsrummet, bland massa wellpapp och plast och vi ska möblera om..känns nästan som vi är nyinflyttade och tog middagspaus mitt i flyttandet...typ.

Längtar så tills soffan är iordning..då ska jag plöja igenom alla de böcker jag fann förut när jag drack en kaffemedvarmminimjölkochkanel och inmundigade min Atkinsdecadencelunch...en väldans massa böcker...och fortsätter vädret att vara så här kommer det vara nema problema med att sitta inne och kura med te och filt och litteratur.

Annars är jag ganska så "låg" idag..bölder, bråk och besvär..
Kommentera 11 st

Jag och mitt snyggkaffe

2007-05-30 | 14:25:13 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1599

Nu har vi blivit av med den gamla soffan via hyrt Statoilsläp, Lis härliga blå gamla volvo, lite bärhjälp från pappa och regnrusk.
Ja grått grått grått är vädret, klibbig luft och orken känns lite granna som bortblåst. När sken solen senast och gav lite energi och glädje?

Å andra sidan, jag tycker det är mysigt att sitta inne med kaffemedvarmmjölkochkanel, bra musik och mystofflor på fötterna till baggyjeans på benen.

Så nu - kaffedags!  Så är det bara att invänta telesamtal ifrån IKEA som ska säga att soffan är på väg!
Kommentera 17 st

Både nyttigt och onyttigt görs sig bra på bild..

2007-05-30 | 09:01:05 | Foto/Fotografering,

146310-1598

Bjuder här på ytterligare lite bilder från alla mina album...Jag har väldigt många bilder på ät- och drickbara saker i mina mappar och arkiven, en del nyttiga saker , en hel del onyttiga saker...och båda kategorierna görs sig bra på bild.... Hmm precis som modeller faktiskt...För både de sunda och de "osunda" idealen gör sig ofta bra på bild även om jag skulle föreda att de senare inte gjorde det...för det skapar osunda tankar hos många istället.

Ska nog göra ett helt kollage med bara kaffebilder tror jag..för det finns det många av.

Konstigt, jag var så hungrig när jag gick och la mig vid ett i natt och hade så varit i några timmar men det var ack för sent för att äta något. Så jag la mig i sängen och ville bara somna för att det snabbt skulle bli frukostdags och nu är jag vaken och frukostdags it is, men jag är inte hungrig alls.

.....Och kaffet är slut....
Kommentera 16 st

Illustrerat drömutseende samt strax dags för shoppen!

2007-05-29 | 23:03:28 | Foto/Fotografering,

146310-1597


"Självporträtt samt illustrerat drömutseende..?"


Nu börjar mitt galleri på Vykortsfabriken att fyllas på ordentligt! Nu är det bara produkter - t-shirts och tygkassar samt priser på kort/vykort och affischer som ska bestämmas och tas fram så är "min shop" redo att öppnas! Känns så himla kul att jag fått chansen!

Har varit hemma hos Li och Luna och kollat på Desperate Housewives och druckit te under kvällen..imorgon kväll hoppas jag på att få sitta i min och Stefans nya soffa! Stor, brun, bred med sidobord och schäslong! Jag kommer nog bo i den soffan sen.
...fast vi har fortfarande inte löst problemet med att bli av med den gamla...damn.
Kommentera 17 st

Fresh Fruit and Cosy Cash

2007-05-29 | 16:57:52 | Foto/Fotografering,

146310-1596


Ovan lite bilder ifrån denna dag, den 29 maj då faktiskt mina föräldrar firar 25årig bröllopsdag! Grattis till dom!
Och Grattis till mig!! Jag har varit orolig länge nu för hur jag ska klara mig ekonomiskt under sommaren och endast vara en belastning för sambo och familjen...Har ju inte fått jobb, osäkert om a-kassans vara eller icke vara efter den nya regeringens regeländringar osv...
Har ju känts lite ljusare i och med start av företag och samarbetet med Vykortsfabriken som kanske leder till lite försäljning och lite snurr och så.
Så idag, kom besked från mitt försäkringsbolag att jag får nästan 10 000 kronor i ersättning för min skadade tå.  Först ville de inte ge mig några pengar alls, inte ens om jag amputerade tån..men så överklagade jag och mamma det beslutet och så fick jag det underbara beskedet idag!!

Fan vad härligt! Det känns verkligen som att saker och ting i världen börjar le mot mig nu. Känns underbart att ha en summa pengar nu och kunna gå och handla mat och dylikt, kunna betala registreringsavgiften på 1000:- för att få starta företaget själv och inte be Stefan eller mamma att betala allt för mig.

Men åter till bilderna ovan...Det är min underbart goda fräscha fruktsalladsfrukost, min kaffemedvarmmjölkochkanel samt Atkinsbarlunch och lite naturbilder på väg hem ifrån skolan.
Kommentera 31 st

Mina inre bilder...Mina bilder innerst inne

2007-05-29 | 12:58:51 | Foto/Fotografering,

146310-1595

Satt lite igår kväll..eller inatt rättare sagt, och kollade igenom en del av mina fotomappar...Fasiken vad mycket bilder. Sen jag skaffade datorn i februari så har jag redan fyllt en av de två hårddiskarna med i princip enbart foton.
Många bilder är ju likadana då jag ofta tar 1-10 bilder på samma motiv, ändrar sedan vinkeln eller zoomar in/ut och tar en serie till.

Tänker sätta ihop lite kollage då och då med många av dessa bilder, favoriter, känslor, färger,stämningar,årstider, personliga....
Ska även försöka få ihop en bra och varierad portfolio.

I detta inlägg får ni alla fall se första kollaget.
Hoppas ni gillar bilderna.
Kommentera 19 st

This is where roses grows..

2007-05-29 | 07:48:51 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1594


Snabbskissade den här rosbuketten på knappt 5 minuter med en svart tuschpenna på vitt papper. Jag har sedan färglagt den i photoshop..vilket tog lite mer än 5 minuter..men jag älskar att inga "snabba streck" gått förlorade.

Så, alla ni som läser detta inlägg, får av mig en fång med rosor.

Nu måste jag göra mig iordnng för skolan..näst sista dagen = städdag. Fast jag har ju knappt använt lokalerna där uppe på slottet detta år. Fast klockan halv tio ska jag intevjuas av någon informationsansvarig på skolan inför framtida prospekt och informationsmaterial....hmm undrar om jag ska fotograferas? Gaaahhh! What to wear!?!?!
Kommentera 14 st

jag ska inte...

2007-05-28 | 23:19:49 | Skor Skor Skor!,

146310-1593

Ojoj vilket ha-begär denna sko väckte hos mig...ujujuj..jordgubbar, lack, spänne, high heel, platå...ujujuj
Men jag ska inte...jag ska inte...absolut inte...

Bild och Sko är ifrån http://ebay.co.uk 

..jag ska inte...
Kommentera 9 st

DISNEY Diskvalifikation och saliga röra

2007-05-28 | 20:20:14 | Foto/Fotografering,

146310-1592

Jag tycker att jag diskar flera gånger om dagen och sprayar och torkar rent diskbänken..men lik förbannat så är det smulor och smutsiga glas, bestick och tallrikar var gång jag går ut i köket eller vrider på huvudet ifrån min data/rita/pyssel/tänkar/arbetsplats.

Fast om man tittar på bilderna här ovan, som visar min lunch och mitt kvällsmål så förstår jag ju att det måste bli en hel del disk..grytor,fat,vispar, knivar, glas, muggar, skedar,hyvlar...och än en gång önskar jag att alla köksgeråd och så, precis som i "Sängknoppar och Kvastskaft "eller "Skönheten och Odjuret", skulle komma till liv och sjunga lite glada truddelutter och städa och diska av sig själva...och jag skulle glatt sjunga med , skratta lite klingande och klappa de snälla rådjuren och fåglarna som naturligtvis skulle stå utanför mitt fönster och tindra med sina vackra djurögon...

Vill ni ha recept på god couscoussallad? klart ni vill...
* Fullkornscouscous
* 1 avokado
* Rödlök
* Soltormak tomatpesto
* Gurka
* Fetaost
* Körsbärstomat
* Salladsblad från Kruksallat
* Keso brevid

Rör ihop allt, utom keson, i en bunke till en salig rödgrön röra och lägg upp på tallrik.
Kommentera 21 st

Utan detaljer och drag kommer personligheten fram

2007-05-28 | 17:56:27 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1591

Är jättenöjd med den här bilden! En enkelt illustrerad kvinna - inte så mycket detaljer, inte så många drag, bara linjer, men fick ändå till en profil och personlighet. Denna illustration är en tuschteckning som jag sedan färglagt i photoshop och lagt ovanpå ett foto med rosor - som jag använt ett "artistic filter" på...Är ju lite granna  emot alla filter och överanvädning av dom, men nu tyckte jag att det blev riktigt snyggt!

Har mest varit i horisontalt läge under eftermiddagen.
Drabbades av plågande huvudvärk vid lunchtid som vägrade släppa trots te, vatten, god couscoussallad eller tabletter.
Tittade slött på två avsnitt Desperate Housewives ( och fy sjuttsingen vad skönt - trots värk, det var att bara ligga och slappa) och det började kännas lite lättare i huvudet.

Så kom Stefan hem efter fyra och vi skulle gå iväg till en loppis för att se om de vill ta emot vår soffa + 2 fåtöljer. För på onsdag , äntligen, får vi vår nya soffa..och det vore ju bra om den gamla är borta tills dess.
Men loppisen var stängd...såklart. Vi gick till Ica och handlade toapapper och då kom huvudvärken tillbaka..jag ser suddigt och hela "bakhuvudet" känns trångt och det värker ner  i nacken.
Drog med mig Stefan på en liten promenad för att se om lite luft kunde hjälpa..men här sitter jag nu...och har ont ont ont.
Kommentera 16 st

Frukt är godis..men vad är en chokladmuffin?

2007-05-28 | 12:28:37 | Foto/Fotografering,

146310-1590


Arbetsförmedingen var självklart stängd, men jag kollade lite saker på Skatteverket istället.
Sedan gick jag till Konsum/Coop efter att ha läskats av den reklam som kom med posten. Att affären denna vecka har halva priset på en massa frukt och grönt och eftersom jag älskar frukt och grönt, älskar halva priset på saker och dessutom ju börjat veckan med jogging så ville jag bunkra upp med fortsatta nyttigheter för resten av veckan. Ty det behövs efter denna onyttiga helg.

Jordgubbar, vattenmelon, clementiner, färska champinjoner, grov brödbit, MultivitaminPagojuice..mmmm härliga färger, massa antioxidanter och fibrer och nyttigheter...så det var ju ganska så konstigt där att det ändå lyckades hamna två megamaffiga chokladmufins i korgen också...
Men jag kunde bara inte motstå den där nästan smältande bruna färgen....
DAMN!

Men jag kan säkert lura i Stefan att äta båda och jag bara tar nåt bett här och där...öhhhh....
Kommentera 27 st

Little miss tomatoeface again

2007-05-28 | 09:54:54 | Vardag,

146310-1589

Oh yes, *pust stånk* I Made it! *Flås flås*

Första gången sen dagarna inna  jag fick min förkylning - alltså en månad sedan...minst, så har jag nu varit ute och sprungit.

Kändes aningen segt att ge sig ut, särskilt när stora regndroppar började slå mot marken och benen kändes ganska så tunga.
Men jag klarade av ett " pass" bestående av 10 minuters promenad + 25 minuters joggande + 5 minuters promenad.
The Hidden Cameras och Suede i lurarna gjorde det hela lite lättare.

Nu sitter jag och äter en försenad frukost - havreknäckemacka med ost samt en skål med vattenmelon och russin, redo att ta itu med denna måndags alla bestyr...ska bara duscha först..slappa lite..grubbla lite...banna det tråkiga vädret lite.
Kommentera 11 st

Shoey Smoothie

2007-05-27 | 22:17:48 | Foto/Fotografering,

146310-1587

Blir lite "bakvänt" att visa upp min morgonsmoothie nu sent på kvällen, men jag kollade igenom fotogalleriet först nu och tyckte om bilderna..så bättre sent än aldrig - se och skåda min frukost Mors Dag 2007!

Funderar på att lägga mig ganska så tidigt idag ( och tidigt i min värld är väl midnatt antar jag) och få en tidig start med joggingtur imorgon bitti.
Hoppas att det varma solväder som verkar existera i övriga bloggvärlden även kan nå Tidaholm imorgon så att jag kan sola lite granna, sitta på balkongen och läsa bok. Fotografera lite i mina föräldras grönskande trädgård och katterna som lapar och åmar sig i strålarnas sken. Jag skulle vilja ha kjol på mig imorgon och ha solbrillorna på utan att andra tittar snett på mig - då jag den senaste veckan gått med solglasögon trots molnighet och regn.

Ska gå till Arbetsförmedlingen också och kolla upp lite detaljer kring min "sits"  och det här med att starta eget och så där.

Nu ska jag dricka te och rita lite granna.
Kommentera 14 st

Dilemman kring att välja modeller och design på t-shirt

2007-05-27 | 19:25:57 | Foto/Fotografering,

146310-1585


Idag har jag försökt mig på att måla akvarell, jag har gjort Greta Garbobilden nedan och så denna bild i detta inlägg...lite "comic book"/50/60tals popartstuk...som jag nog inte riktigt behärskar. Men övning ger färdighet och att öva på att rita,skissa och teckna är ju inte ett dugg tråkigt. Tvärtom...även om viss frustration kan uppstå.

Sitter också och skissar på lite t-shirtrtyck  och letar  även t-shirtmodeller för mitt samarbete med Vykortsfabriken...svårt det här med att välja modeller och så på  t-shirts som ska tryckas med en ens egna bilder till försäljning.
Många modeller ser så billiga ut...för tjock halsringning/krage, formlösa, för korta och för breda ( som jag själv är) och många ser ut som t-shirtar man bär när man jobbar på fabrik eller som pappa typ har när han ska måla om huset.

Det ska ju vara snyggt rakt igenom!
Kommentera 15 st

For you Greta Garbo

2007-05-27 | 14:24:06 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1583


" For Greta Garbo"


Greta Garbo..
Den sammanbitna
Den klassiska skönheten
Den ovanliga vackerheten

Jag minns hur jag och min mamma
såg på Greta Garbofilmer när jag var liten.
Jag satt bredvid mamma i soffan.
Beundrade och förvånades
För jag tyckte kvinnan  i tv:n
var densamma som satt bedvid mig...

Min Mamma är Greta Garbo
För mig.
Bara mycket mer levande.
Kommentera 10 st

Don't mess with me

2007-05-27 | 11:08:23 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1582
 
"Don't mess with me"


Söndagsmorgonen har börjat kreativt med illustrationen här ovan och  härligt med en fräschfräsch smoothie och telefonsamtal ifrån Mammi ( grattis på mors dag!) med en förfrågan om promenad..och nu står hon bakom mig och undrar om vi inte ska gå snart...
Och idag är det ju hennes dag så det är bäst att jag avslutar detta inlägg nu!

Hihi.
Kommentera 14 st

I Biomörkret...

2007-05-26 | 23:53:04 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1581


                                                                             "I Biomörkret" 


Så där ja, då var vi hemma igen efter vår dag i Skövde ...eller vi har varit hemma i några timmar faktiskt. Eller egentligen inte, för efter att vi kom hem ifrån bion, vid halv tio så kände jag att jag hade en hel del överskottsenergi i benen...antagligen på grund av allt socker. Så jag tänkte först ta en springrunda i kvällsskymningen, men jag fick med mig Stefan på en promenad istället. Så mycket trevligare med sällskap, särskilt på kvällen.

Fast jag hade mycket spring i kroppen så jag hoppade och övade karatesparkar i luften, sprang och skuttade och Stefan tittade mest på mig med en förbryllad min. Hihi.
På väg hemåt igen stannade vi förbi den byggnad där Stefan spelar rollspel och där finns det också ett rum med instrument. Och det ska nu tilläggs att jag är totalt omusikalisk och kan inte hålla takten det minsta...musikläraren under högstadietiden blev så trött på mig när han förgäves försökte lära mig de mest basic av trumslag " på tisdag på torsdag på tisdag på torsdag".


...så det var med nervositet och skratt och en himlans massa ursäkter jag satte mig vid trummorna i det lilla rummet när Stefan sa åt mig att försöka...haha , men jag klarade faktiskt av kanske 30 sekunde som mest med att hålla takten medan Stefan improviserade lite på en gitarr.
Mysigt med en jamsession så där.

Åter till den övriga dagen..
Jag beställde en Lyxpizza Feta på restaurang Kryddan i Skövde, med fullkornsbotten..som jag undrar om de glömde bort att ge mig..för den såg ganska så ljus ut..jaja.
Efter maten gick vi till en kondis där jag köpte en liten liten chokladkula med mycket god fyllning och en riktigt krämigt god Latte där det vita skummet var format som ett hjärta...undrar om det var en tillfällighet eller om kaffekillen menade nåt?
Tss.
Stefan skulle ha en kopp te och en mazarin, men han sa fel och beställde en Samarin!

När fikat var uppätet ute i solen så var det så dags för bion och Pirates of the Caribbean 3. Vi hade jättebra platser och fåtöljerna var oerhört sköna. Och filmen, tyckte jag, var jättebra! Jag älskade ettan, tyckte tvåan var ganska så seg, men denna tredje filmen var väldigt visuellt snygg, rolig och underhållande.

*Rap*..urk..pizza, fika och godis..det får nog bli en Samarin, trots allt, för min del nu.
Kommentera 18 st

Lördagsgottigheter och pizza pasta pazza pistadilemma!

2007-05-26 | 15:11:57 | Foto/Fotografering,

146310-1579


Så där..då ska vi alldeles strax åka iväg till Skövde för att äta på restaurang...åhh fullkornspizza eller någon pastarätt???
Har så svårt för att besluta mig jämt!

Humhum..likaså var det svårt i affären att bestämma biogodis..Det blev lite smågodis, sockerfri Mentos, Mörk Choklad och Vatten att dricka...fast Stefan har köpt chips och så gick vi även till kondis och köpte Kärleksmums och Brownie - haha vadå beslutsångestgottegrisar??

Fast jag är inte så sötsugen...mest matsugen...pizza pasta pazza pista? Eller vae??

Min Smoothie och vattenmelon imorses var i alla fall vädligt friska och goda!

Ojoj, nu måste vi åka...snart ska jag njuta av Johnny och Orlando..eller ehh mat o godis...
Skepp O'hoj!!!
Kommentera 15 st

Jag fick mig själv, i en bok

2007-05-26 | 14:20:55 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1578

Måste bara visa bilder på den underbara present jag fick av min vän Ingela igår....Jag blev alldeles rörd i bröstet av denna bok. Jag vet inte hur länge -  år,dagar,månader hon har sparat och klippt ur bilder som hon tycker  är "jag", som har med mig att göra...som inspirerar mig, saker jag gillar och älskar.

Det är massor med skor, Carrie Bradshaw/Sarah Jessica Parker, Marilyn Monroe, Rosa saker, mat och fika och chokladbilder, Sex and the city, Beverly Hills......en helt otroligt fin bok! Dessutom med små privata meddelanden och texter här och där.

Jag gjorde en liknande bok en gång till min mamma...och den blev också uppskattad. Så det är verkligen ett presenttips - att göra en personlig scrap/inspirations/minnes/bilderbok till någon du håller kär.

Eller till dig själv. Jag ska nu börja klippa ut bilder, mönster och ord och former och fraser och annat som jag känner att jag vill spara och klistra in i små böcker.
Kommentera 9 st

Talk To the Hand mista'

2007-05-26 | 10:33:47 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1577


Hade en bra kväll igår för mig själv. Några avsnitt Desperate - ahh äntligen börjar jag fatta lite haha. God mat, smaskig choklad, te och inspirerande, peppande och idégivande telefonsamtal med Roger ifrån Vykortsfabriken!
Huvudet är fullt nu med nya illustrationsbilder, mönster, ord och ojojoj!

Idag är det lördag. Ikväll ska jag  och Stefan se Pirates of The Caribbean på bion i Skövde och innan dess äta på restaurang. Och innan dess ska jag försöka jobba jobba jobba en del med mina bilder.

Men först - göra smoothie och skära upp vattenmelonen!


Vad är era lördagsplaner??
Kommentera 23 st

The Image of Beauty and Perfection

2007-05-25 | 20:33:37 | Foto/Fotografering,

146310-1576

"The Image of Beauty and Perfection"

Mmmm jag njuter i fulla drag nu! Ligger här i soffan och har dragit ned persiennerna. Tänt mysiga lampor och ljus. Mumsat i mig min goda goda midag och bryter då och då en bit mörk choklad - 86% kakaohalt och stoppar i munnen. Jag har sett det andra avsnittet av Desperate Housewives och strax ska jag ta en lång, varm dusch och göra inpackning i håret....sen ska jag bara ...JOBBA!

Fick mail ifrån vykortsfabriken med instruktioner kring hur jag ska göra mina bilder...instruktioner jag inte riktigt begriper....får se om de svarar på mitt frågande mail..Men jag tycker det är så trevligt det de gjort på sin hemsida - där de hälsar mig välkommen som medarbetare.

Åhh, fan vad nöjd jag blev med fotona här ovan på mitt nya smink och de vackra rosorna som jag fick av mamma förut..ja det är itne bara bilderna jag är supernöjd med utan grejerna på bilderna också. Jag älskar rosor. Och läppstiftet smakar melonglass!
Kommentera 22 st

Ikväll ska jag sörpla i mig lite drömmar iklädd mitt nya läppstift

2007-05-25 | 17:22:52 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1574


Min senaste illustration, som jag som jag tyckte blev ganska så söt. Inte för att den illustrerar hur jag känner mig just nu - nej ganska tvärtom faktiskt. Jag är glad idag. Har precis gått ännu en promenad, med mamma denna gång och inte själv. Jag har fått en bukett med rosor samt ett läpptstift och en mascara. En kopp te och en chokladbit fick jag under promenaden. Allt fick jag naturligtvis av bästaste mammi.

Stefan ska strax bege sig iväg, men han yr som en höna bort och fram och kacklar om papper och böcker och så var han tvungen att springa på dass...men snart...snart så har jag en hel hemmakväll för mig själv framför mig.
Kanske att jag ska sörpla i mig lite drömmar också..ty pappa kom förbi nyss med en flaska Dreams till mig.
Jösses, mina föräldrar är helt underbara!

Hmm, tror den här illustrationen skulle vara fin på små barntröjor, mindre tygkassar, men även en tröja till mig själv.
Kommentera 21 st

knulla,kladdkaka och kronärtsskocka

2007-05-25 | 14:00:48 | Egocentrerat&Vardagligt,146310-1573

* Svart fejkskinnjacka, H&M
* Rött halsband, Lindex
* Grått linne, boxarmodell, H&M
* Svart miniväst, H&M
* Väldigt utsvängda jeans, Topshop
* Gul väska, Lindex
* Svart höga sandaletter, Topshop


Har precis lunchat med Stefan på ett av stadens fik. Det blev en grov macka med ost och grönsaker, Pago juice samt en maffig bit kladdkaka med grädde för min del...tur att jag gick en 6 km promenad innan.
Vi satt i ett hörn, avskilt i den ändå ganska så öde konditorilokalen..men när vi satt oss så hörde vi två gubbars konversation...och även om jag själv är ganska så jäkla frispråkig av mig så blev jag ändå ganska paff och ögonen spärrades upp av förvåning när jag hörde vad dessa två gubbar pratade om...
De pratade om att knulla.  De använde ordet knulla ganska så frekvent ( som jag själv nu gör i denna text) och att de inte längre var sugna på att bara knulla utan också finna ömhet och närhet. De pratade också om horor för billig peng och gräsklippning...om det var hororna som klippte gräset hörde jag dock inte.

När Stefan åkte iväg till jobbet igen gick jag till Ica för att handla lite smått och gott. Jag är ensam hemma ikväll ty Stefan ska spela rollspel och innan det ska han äta pizza. Jag är inte så sugen på pizza, vilket jag i och för sig tänkt äta i Skövde imorgon innan vi ska på bio ..då ska vi äta på min favoritrestaurang ( näst efter Michelangelo i Stockholm och en på Avenyn i Göteborg) där de har skitgod fullkornspizza med färska grönsaker, goda ostar o annat på.

Så ikväll tänker jag mumsa på fetaost, kronärtsskockshjärtan, lupinfrön, körsbärstomater, vattenmelon,rödlök, couscous och pesto. Dricka massor av te och ligga antingen i soffan och se Desperate Housewifes på tv:n eller så lägger jag mig i sängen med lap topen på magen och kollar...som jag gjorde härom kvällen när Stefan ockuperade tv:n med Champions Leaguefinalen.
Kommentera 17 st

det mest onödigt tråkigt nödvändiga

2007-05-25 | 08:44:03 | Foto/Fotografering,

146310-1572

Jag hade intentionen idag att vara duktig och bara flyga ur sämgen klockan 7 för att snabbt och lätt dra på mig träningskläder och flyga ut genom dörren för att springa en runda och ha motionen avklarad för dagen samt gjort något svettigt...inte för att jag nånsin svettas när jag springer, men nåt mer ansträngande än långpromenad då.

Men jag vaknade först klockan 07.37  och jag segade mig in till badrummet där jag trött tog på mig badrock och inte träningskläder. Sen satte jag mig vid datorn och här sitter jag. Med en kaffemdvarmminimjölkochkanel och har mumsat i mig en Atkins Decadence.
Så jag ska satsa på att ha klätt på mig om en halvtimme och sedan bege mig ut på långpromenad...
Men först ska jag betala alla räkningar, vilket väl är det mest onödigt tråkigt nödvändiga man kan göra..
Kommentera 12 st

Shoppingsug när man är fattig = sötsug under bantning

2007-05-24 | 22:44:45 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1571

Några nya karaktärer i min illustrationsvärld
.

Usch vad jag är shoppingsugen..vill köpa klänningar, kjolar och skor..nån accessoar eller två eller kanske fem. Långa tunikor vill jag också ha och en och annan inredningspryl ifrån Lagerhaus.
Klart att shoppingsuget sätter in ty imorgon kommer ju Csn-pengen....som denna gång, denna sista gång, bara är på 3600:-...och jag vet inte när jag kommer få pengar nästa gång...så nu är det ju än viktigare att hålla i slantarna och inte shoppa...plus att jag misstänker att nästan alla slantarna ändå kommer försvinna redan vid lunchtid imorgon på räkningar...och att inte ha några pengar ökar ju bara shoppingsuget.
Det är liksom samma sak som när man självklart får värsta godis,snask - och pizzasuget när det är måndag och långt kvar till helg eller man just bestämt sig för att gå ner i vikt....
Exakt samma plågande misär...*suck*
Kommentera 12 st

Fågelfik och t-shirtskik

2007-05-24 | 20:28:53 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1570


Här är lite fotografier från min fika med Anneli tidigare idag...de små fåglarna var verkligen inte rädda av sig utan satt på armlängds avstånd och tittade med suktande blickar på Annelis kokosbulle.
Gillar bilden överst till vänster och rörelsen i den.

Annars har jag gått promenad med mamma i en timme och så har min bror varit här i flera timmar och hjälpt mig med olika installationer och säkerhetsåtgärder på datorn samt druckit en kaffemedvarmminimjölkochkanel . Vi ritade lite granna också och min bror är en långt mycket bättre tecknare än mig på många sätt - framför allt tekniskt. Fast självklart nekar han till varje liten komplimang...Hmm, det märks kanske att vi är släkt?

Har precis ätit kvällsmat - fullkornscouscous, röd pesto, jalapeños, körsbärstomater,majs och gurka. Mummigt värre. Nu ska jag kolla vidare på utbud av t-shirts och annat som kan vara av intresse att trycka upp mina illustrationer på. Tack för alla synpunkter och önskemål hittills!
Kommentera 9 st

Frysande fotografering

2007-05-24 | 15:14:14 | Foto/Fotografering,

146310-1568


Ujuj, jag fryser. Har varit ute i flera timmar och fotograferat min vän Anneli till en grej hon ska ha. Det var kul  - alltid kul att bli "anlitad" som fotograf. Efteråt fikade vi och hade bra samtal. Jag tog en varm latte..men den värmen hjälpte föga när solen gick i moln och vinden blåste friskt. Det var dock varmt när jag gick hemifrån så därför var jag lättklädd...för lätt klädd.

Så nu sitter jag och mumsar i mig fler goda knäckemackor och en väldigt smarrig smoothie gjord på
* Frysta jordgubbar
* 1 banan
* Naturell osötad sojamjölk
* Lite laktosfri minimjölk
* Psylliumfrön
* Krossat linfrö

Får nog göra mig en kopp te också...mums, Friggs Gröna vaniljte!
Kommentera 16 st

Godmorgon, vad vill ni ha?

2007-05-24 | 09:36:24 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1567

Ajajaj, mardrömmar och konstigheter under natten igen, men jag tog mig en sovmorgon.
Fast jag hade lyckats somna på armen så när jag sedan skulle sätta på vattenkrannen för att skölja ansiktet, när jag väl klivit upp...ja då kändes det som att vänster armbåge skulle knäckas eller nåt.

Ojoj, nu börjar det hända grejer med min snart färdiga försäljningssida på vykortsfabriken! Jag sitter just nu och kollar en sida med produkter...t-shirts,tygväskor och andra klädesplagg som kan vara bra och av intresse att trycka upp mina illustrationer på. dessutom ska jag ju bestämma mig för affischstorlekar och kort.

Så nu ber jag ER om en tjänst kära läsare...Ni som hittills uttryckt att ni är intresserade av att köpa, och ni som inte alls uttryckt men ändå har en åsikt.. Vad skulle ni vilja ha för produkter med mina illustrationer på?

*T-shirts? Tighta eller slappa?
*Storlekar?
*Tjej/kille?
*Linnen?
*Tygväskor - kort eller långt handtag? Storlek?
*Färger?

Jag skulle verkligen uppskatta om ni tog er tid att svara på detta, antingen här i bloggen eller via mail:
[email protected]
[email protected]
Kommentera 31 st

Dagens outfit, knäckemackor och en undran om det ens går fram?

2007-05-23 | 20:00:01 | Foto/Fotografering,

146310-1564

Ganska ofta, eller i alla fall några dagar i veckan får jag väldigt söta kommentarer om mina bilder..eller jag får väldigt mycket och många  fina kommentarer om alla mina bilder var dag..
Men då och då, o vi säger så då, så får jag komplimanger för mina fina " kollage"...och detta ofta på bilder som inte är kollage alls.
Som till exempel i förra inlägget fick jag två söta komplimanger för mitt fina kollage...Men är det kollage när det är fyra separata fotografier bredvid varandra?

Jag har många gånger känt och undrat om det ens går fram att det är mina egna fotografier rakt igenom i bloggen - förutom de som är lånade från t ex H&M och nätbutiker när jag vill visa vad jag önskar mig eller slänger ihop just ett kollage om dagens "önskeoutfit"...

Bilden ovan är ju ett tydlig kollage - det är tre olika självporträtt - tagna av mig på mig själv idag monterade bredvid varandra som jag sedan monterat på de tre knäckemackor jag mumsat i mig till kvällsmat. Fyra fotografier monterade till en bild.

146310-1565Denna bild är dock ett enda fotografi, ett stilleben - uppställt av mig, fotograferat av mig på mina knäckemackor, kopp te och smoothie ( som för övrigt var hur jäkla god som helst) tillsammans med en sko mot en vit bakgrund. Alltihopa uppställt på en köksstol för cirka  45 minuter sedan.
Sedan har jag lagt till en ram i photoshop  samt frilagt den vita bakgrunden eller motivet..som extra effekt.146310-1566Och detta är ett helt vanligt foto, utan vit bakgrund, men taget sekunden efter knäckemackamiddagsbilden.


Ja..så här fotograferar och arbetar jag med mitt fotande - allt som oftast rena foton och inte kollageteknik..även om kollage är kul det med...ibland.

Men alla foton i denna blogg är som sagt mina egna fotografier, fotade av mig och oftast samma dag, ganska nära inpå som jag lägger upp dom.

Kommentera 37 st

Detta måste vara höjden av vardagslyx just nu!

2007-05-23 | 14:04:15 | Foto/Fotografering,

146310-1563
"Självporträtt samt mina nya dyrgripar och lite godsaker"Åhh! Tog en Härlig promenad i solskenet förut och mötte sedan Stefan på torget på hans lunchrast för att äta ute.
Dock är Tidaholms fik väldigt dåliga på att ha något vidare utbud så vi fick gå till tre ställen innan vi hittade ett som i alla fall hade mackor och paj..som bara tog 15 minuter att få..
Jag tog en vegetariskt flottig och ostigt mumsig paj, fick en vit fralla med ost och smör och drack Pago juice till....säkerligen hur onyttigt som helst med allt det vita mjölet och fettet, men det var gott och min mage känns lugn...ibland tror jag man helt enkelt får "smörja" magen och låta den vila från mängder fibrer, fullkorn och grönsaker..men bara ibland...

När jag kom hem igen så möttes jag av två paket som stod och väntade utanför dörren!! Mina två Desperate Housewifesboxar!

Det är som så här att jag nu under den pågående säsongen blivit ganska så fast i denna serie och alltså missat massor av säsong 1 och 2. Det  plus att jag känt sug efter att ha lite roliga dvd-boxar hemma, bara för att slänga på nåt att titta på då och då för att koppla av när jag har mina panikattacker och så där..dricka te och lattes och bara släppa allt runtikring.

Så först tänkte jag som så knäppt att jag skulle beställa säsong 2..för den boxen såg snyggast ut och kostade bara 249:- på Cdon ( där för övrigt säsong 1 var slut då)...men sen tänkte jag ett steg längre att jag faktiskt kanske borde se säsong 1 först?!
Och den fanns för bara 199:- på Ginza ( där säsong 2 kostar 399:- ) Så då beställde jag den och precis när jag gjort det ringde mamma och kvittrade i luren om att hon ville jag skulle hjälpa henne beställa några skivor...och så nämnde jag DHköpet och "dilemmat" och så sa hon att hon kunde betala säsong 2 så länge.
Så de billigaste priserna på båda säsongerna!

Nu ska jag njuta av dessa vid speciella tillfällen eller kanske ospeciella fast de blir speciella..typ.
Med Friggs gröna vaniljte och mörk hallonchoklad!
Kommentera 27 st

Morgonens första tavla

2007-05-23 | 10:40:19 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1560


Jag kunde inte bestämma mig..så jag gjorde en massa versioner av en och samma teckning/illustration..och jag gillar dom allihop!

Morr, mitt rakskum var slut nu när jag skulle duscha mig och raka ben/armhålor med mera...så jag fick som nödlösning ta sambons lödder ty jag kan inte raka utan skum...Så nu luktar jag herre...som min sambo. Vilket ju iofs inte är någon äcklig doft, på honom, men på mig - näe!
Kommentera 19 st

Högljudda protester

2007-05-23 | 09:25:22 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1561


Onsdag morgon. Vad ska jag göra idag?
Ja just det, fortsätta starta eget.
Ojojoj.

Fast första ska jag avnjuta min frukost - grönt vaniljte, knäckemackor med ost och gurka ( de slinker ner så lätt) och en Activia yoghurt...alla saker bra för magen hoppas jag, som det senaste  åter igen höggljutt börjat protestera mot dålig sömn, mardrömmarna, grubblandet och annat.

Jag tror jag ska rita mycket idag också och fotografera självporträtt och porträtt. Bygga på min portfolio och mitt försäljningslager.

Vad har ni för onsdagsplaner?
Kommentera 14 st

And the Pinuppa goes to....

2007-05-22 | 22:55:12 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1559


Gaaargh! Missade första kvarten av Desperate ty vår dekoder slutade ju att fungera förra veckan - hela den tv/kanal/nätleverantören hade problem och det var förstasidesstoff i lokaltidningen..och vi hade plötsligt fri tillgång till alla kanaler..fast vi var tvungna att söka efter dom, byta sladdar hit och dit och greja...så idag, precis när Desperate skulle börja, bestämde sig dekodern för att funka igen, så borta var nu femman där vi ställt in den och Stefan mindes inte hur han hade ändrat om sladdarna och när han väl kom ihåg var vi tvungna att söka efter kanalen på nytt...
Guuuuud vad jobbigt..plus gaser i magen.
Snacka om problem!
( haha)
Hmm var de tvungna att ha med så många pizzasekvenser? Blev ju hungrig..plus gaser i magen...Guuuud vad än mer jobbigt!
(hehe)

Men men, nu ska jag fortsätta rita och illustrera, skissa på företagsloggan och dricka mängder av te.
Kommentera 5 st

När blev jag så jäkla vuxen egentligen?

2007-05-22 | 20:12:05 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1557
Jag idag...fast jag har haft 2 par skor till på mig..dock inte samtidigt då..

Min hjärna är helt snurrig, men på hugget och på G, men trött, men ivrig, men lite dalande, men lite uppåt, men lite ojojoj blandat med öhhhh..
Det var ett väldigt intressant möte på NyföretagarCentrum. Min "nye handledare" var verkligen entusiastisk, hjälpsam och snäll och jag har redan fått en "läxa". Jag har fått en cd där jag ska fylla i tusen och en saker om mitt blivande företag - inklusive budget! Gaah!! Namn, idé, logga och sådant där kreativt kan jag..men bank, försäkring optimistisk inkomst, pessimistisk budget, preliminär och beräknad skatt och sådant där är inte min kopp te ( just det , sätta på vattenkokaren var det ja)..

Jag ska anmäla namn och företag till Bolagsverket samt skicka efter F-skattesedel hos Skatteverket. Det kostar 1000 kronor att registrera själva företagsnamnet, vilket både Stefan och mina föräldrar sagt " Men det betalar vi" till..fan vilken söt familj och sambo jag har.

..fast det som förvånade mig under de drygt 90 minutrarna mötet pågick, var mig själv och min attityd...När blev jag så jäkla "vuxen"? När blev jag så framåt, säker och vältalig? Fan, jag var riktigt styv i korken ett tag
När blev jag 25?

Nu ska jag nog strunta i Ugly Betty, ta en skön dusch - känns som jag fick massa insekter i håret efter min timslånga kvällspromenad. Sen är det Desperate och tedrickande som gäller! Och Företagstänk naturligtvis!
Kommentera 25 st

Ett mycket groovy shoppingerbjudande till alla er groovy shopoholics där ute

2007-05-22 | 15:30:06 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1556


" Such a Groovy Lady"

Så där ja, nu har jag varit och fotograferat några vänner inför deras "hemsidelansering"...blev några hyfsat bra bilder..ja rent av några jättebra!

Och den här illustrationen är också jättebra..tycker min mamma som nu sitter bredvid mig.
Hihi.

Jo förstår Ni, Käraste Läsare, det kom ett litet mail till mig och faktiskt TILL ER!
En shoppingrabatt!
Och Ni är väl liksom jag, mer eller mindre shoppingtokiga? Ja just det. Så läs nu detta noga:

La Redoute erbjuder mig och mina läsare en rabatt på hela 30% på hela sitt utbud av sport- och underkläder från och med fredag 25/5 till och med måndag 28/5.

Så allt du behöver göra, förutom att välja och vraka och få lite beslutsångest över vad du ska köpa, är att  gå in på www.laredoute.se och shoppa 
loss. Glöm inte att ange rabattkod: 71375


Now that is what I call groovy!
Kommentera 14 st

Popkonstig lunch, nya vägar att gå och blottade underliv

2007-05-22 | 13:00:36 | Foto/Fotografering,

146310-1555

Min lunch blir till Popkonst - en kaffemedvarmminimjölkochkanel, en Atkins Decadencebar och så en gammal akvarell av Marilyn Monroe , som också var i det block jag fann imorses..


Kändes som att jag var i skolan massor utav timmar, när jag i själva verket bara var där i en och en halv..hade mest klassmöte och så stod det klart för mig att nästa fredag är det sista dagen...då slutar skolan..då slutar jag än en gång på Helliden..och antagligen för sista gången dessutom..mina csnpengar är nästan helt upplånade och övriga utbildningar där, som jag skulle vilja gå, är endast på gymnasienivå - just csnräknadsmässigt...var ju ren tur att den här nya linjen jag gick räknades som en yrkesförberedande...

Och ett nytt yrke är kanske vad jag ska påbörja då i eftermiddag, ty efter att jag betalt 100 kronor för att blotta underlivet inför en väldigt otrevlig barnmorska som tog cellprov, så gick jag förbi Nyföretagarcentrum.
Det var för en gångs skull öppet även om det var en väldigt märklig lokal med snirkliga korridorer, nedsläckt med stängda rum, men far far away, i ett litet rum, satt det en liten gubbe. Jag fick mötestid om att starta eget redan klockan 16 idag. Så nu är jag lite granna nervös.. borde kanske slänga ihop en företagspresentation/förklaring/mål..

Eller så ska jag ta mig en promenad, en liten sådan, för dels måste jag ner i tvättstugan och slänga i två maskiner tvätt, dels ska jag fotografera lite klockan kvart i två.
Kommentera 10 st

Fejkat Skensolsken av batikinspirerad hippesol

2007-05-22 | 07:46:50 | Foto/Fotografering,

146310-1554


Letade febrilt efter lappen med Cellprovstiden samt den blankett jag ska fylla i tills undersökningen idag och fann ett gammalt akvarellblock innehållandes den där målningen där ovan. En batikinsirerad hippesol i starka färger. Och eftersom vädret där ute fortfarande envisas med att vara grågråttgråttigast så får bilden stå framme idag och sprida skensolsken inomhus istället.

Har nyss ätit en tallrik vattenmelon+ banan+några russin + vaniljyoghurt. Ska få i mig e kopp te också, men som vanligt är jag sen när det vankas skola...här sitter jag osminkad, oduschad och i morgonrock..så jag borde ju egentligen inte sitta här...men jag gör det ändå..
Har i alla fall redan ringt tandläkaren och istället för att skjuta upp tiden med bara några veckor igen - som jag gjort i halvåret nu bara för att boka om och ställa in, bad jag nu om en tid först i höst.
Känns bra fast samtidgt känns det dumt...varför unnar jag inte mina tänder lite undersökning?

Nepp nu måste jag verkligen sätta fart!
Kommentera 17 st

Ett guldhav fyllt med drömmar..

2007-05-21 | 23:48:00 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1553

Ja det har fortsatt att regna och loppdropparna har dansat in kvällen och jag tror de kommer hoppa och svänga mot asfalten hela natten lång..Dock är det inte längre gråmulet där utanför fönstret utan allt vatten ser ut som ett guldhav ifrån gatlampornas starka sken.

Var en sväng hos Li och Luna ikväll och Lilla Luna tyckte om mina nya skor..hennes små ettåriga fötter provade glatt de alldeles förstora pumpsen, och  jag måste säga att de passade ypperligt till hennes chica svarta "Spöket Laban"dress.
Jag och Li har en del planer på G och det känns WOW!..att bara bolla tankar och idéer och peppningen och att drömmarna triggas!
Ska bara få igång brorsan lite mer också, så kommer allt bli prima ( ja Jonas, sätt igång! hihi)

Imorgon är det tisdag..Då ska jag, vad jag vet:
* Gå till skolan
* Gå tidigare från skolan för att gå och ta Cellprov hos sliddoktorn
* Fotografera Li och Karro inför en grej..
* Träffa mamma
* Träffa Li igen för privat kreativitetsträff
* Ringa Nyföretagarcentrum
* Och absolut inte glömma av att ringa och avboka ( igen) tandläkartiden ( igen).

Nepp nu ska jag ta mig en snabb dusch, kanske rita lite, bläddra i den nyinköpta Fototidningen och sedan försöka sova en god natts sömn...fast diskberget ger mig dåligt samvete...
Kommentera 8 st

Cheapy Lovely Shopping and a pizza in the tummy

2007-05-21 | 19:08:03 | shopping, provrummet & cravings,

146310-1552


Jag och Stefan åkte iväg till Skövde i alla fall, trots inställda Hudklinikstiden..Va fan - jag hade ju helt plötsligt hundralappar liggandes redo att spenderas på roligare saker än bölddiagnoser!

Så det blev en klänning ifrån H&M til att börja med och en jäkla massa suktande och trånande efter platåsandaletter inne på Din Sko...istället blev det några svarta tuschpennor inne på Åhléns.
Efter tittande och trånande i butikerna inne på Commerce så styrde vi vår lilla vita bil mot Kryddan där vi inmundigande pizza - jag tog en fullkornsvegetariana med stark sås i skål brevid..och en fullastad tallrik med broccoli,kronärtsskocka, marinerade champinjoner, tomater, majs , keso o annat ifrån salladsbuffén. MUMMA!

Sedan var det dags för Ica Maxihuset, som också innehåller Lindex, Siba, BR Leksaker, nån sportaffär och så Skopunkten...Jag var duktig nog att först spendera pengar inne på Ica, vi betalade varsin korg och jag faktiskt den dyraste ( snyft) så därför var jag ju helt enkelt duktighetsvärd att köpa mig ett par skor också...så det gjorde jag.

Nu håller jag på och torkar efter en mysig långpromenad i regnet med mamma...jag fick en varm mugg te i kiosken och mitt paraply gick sönder.
Kommentera 40 st

som glada små loppor

2007-05-21 | 12:33:22 | Foto/Fotografering,

146310-1551
Har varit ute en sväng med Luna och Li och hunden Isak. Det var blött och egnigt men luften är väldigt väldoftande och syret känns friskt.

Jag fick en ny tid på Hudkliniken den 5 juni, för sköterskan tyckte inte heller att var någon idé att jag kom idag. Så antingen är det bara på att "hoppas" att jag får tillbaka problemen - vilket ju är helt sjukt tänkt, eller  verkligen hoppas på att detta Vitamin B5 verkligen hjälpt!
Men självklart är det en växande böld på kinden nu, för att jag avbokat tiden..precis som jag förutspådde.

Bilderna här ovan är fotade från min balkong, försökte fånga lite regnstämning..som ju faktiskt, trots det gråa, kan vara riktigt vackert...små vattendroppar på blommor eller regnstänk som hoppar som små glada loppor mot asfalten.
Kommentera 23 st

underbara skodrömmar, paradislikt och lyxigt med blingblingemblem

2007-05-21 | 08:42:04 | Foto/Fotografering,

146310-1550


Jäklarns vilken gråmulen morgon jag vaknat till. Regnet verkar hänga i det blyertsfärgade molntäcket på himlen, redo att sätta igång och duscha stan vilken sekund som helst.

Men vad gör väl det när man kan fejka solsken inne med starka hallogenlampor som jag använder när jag fotar...de skapar ju dessutom en riktig sommarvärme, haha.
Nej, jag går här och lufsar och myser med en kaffemedvarmminimjölkochkanel iklädd randiga slappa och sköna pyjamasbyxor samt en stor grå hoodie.

Hade mardrömmar större delen av natten, men efter att ha vaknat när Stefan klev upp för att gå till jobbet vid klockan 06, så somnade jag om i cirka en timme till och då hade jag en underbar drömsekvens...jag var i ett rum fyllt med skor! Lackskor, platåskor, high heels, gröna, rosa, röda och turkos, skor i alla dess former och färger och jag provade och provade och ojoj vilken lycka!!...Fast nu kan jag erinera att det ändå skedde något mardrömsaktigt efter det...men jag väljer nu att förtränga det och hålla fast vid det underbara välfyllda paradisllika skorummet!
Och den känslan fick inspirera min frukostbild till detta inlägg - lyxigt! Jag letade upp min knallrosa väska med blingblingemblem...den låg långt inne i min klädkammare under en klädhög..hmm det måste ha ramlat ner från väggen där jag försökt hänga upp alla mina väskor....but let's face it people...jag behöver en mycket störra klädkammare!
...med bättre väggar dessutom som krokar och spik inte ramlar ur från....
Kommentera 16 st

Neon eyes stares me blind focus on the real beauty within

2007-05-20 | 23:27:57 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1548
"Neon Eyes"

Känner mig lite modstulen idag..lite ur balans, lite vilse , lite hmmm ja jag vet inte...trots att jag varit sjuk och så den senaste månaden, trötthet och hosta och annat så har jag ändå det senaste mått väldigt mycket bättre på det mentala planet. Känt mig mer glad och lättare.
Hoppas jag får fortsätta med det och att dagens olustkänslor bara beror på gårdagens alkoholintag samt vanlig söndagsångest...

Hmm nu har det faktiskt kommit en liten " finne" på höger kind...och det är ju helt sjukt egentligen att jag nu nästintill sitter och bannar min "Nya fläckfria hy" och önskar mig bölder..som jag annars lider så av...Jaja jag ringer Hudkliniken imorgon bitti och förklarar läget.

Hmm funderar på att gå och lägga mig nu...bara för att få somna så att det blir morgon snabbare och jag får gå upp, göra mig en skummig mysig kaffemedvarmminimjölkochkanel samt äta en NaturDiet.
Jag är knäpp...
Kommentera 6 st

Redo för Beach 2007!

2007-05-20 | 20:04:09 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1547


...vet fortfarande inte vad jag menar exakt med de här illustrationerna....men jag är nöjd och gillar dom massor.


Har tagit en skön kvällspromenad med mamma och pratat lite dåtid, idag-tid och framtid.
Om en liten shoppingtripp till Göteborg om några veckor, om födelsedagskalas och släktingar, om mat och prylar.

Jag känner ett sådant sug efter vissa prylar..som inte är skor, väskor, klädesplagg eller ögonskuggor ( även om, naturligtvis, jag suktar efter det med)..nej jag känner helt plötsligt lust och sug efter att införskaffa ännu en digitalkamera, ett makroobjektiv samt skyddsfilter, jag behöver ha en bra skrivare, ett ritbord och lite annat att bygga "hemföretag" med och komplettera min utrustning och utöka min förmåga.

Hur ska jag förresten göra med hudkliniken imorgon? Funderar på att ringa dit imorgon bitti och säga att jag just avslutat en stark antibiotikakur och att hyn för tillfället skärpt till sig och att det skulle kännas dumt för mig att komma imorgon och visa ett böldfritt ansikte, när jag annars gråter av smärta på grund av bölder...
Har ingen lust med ännu ett dyrt läkarbesök där jag bara fördummas och inte blir trodd.
Plus att jag ju börjat äta vitamin B5 och att det kanske hjälpt...
I don't know...

Nu ska jag dricka te och bestämma mig för om jag egentligen är mätt..eller hungrig..svårt det där ibland..
Kommentera 18 st

Idag är det min Dolmiodag, men vad ska jag bli när jag blir stor?

2007-05-20 | 18:00:43 | Foto/Fotografering,

146310-1546


Aahh, var "duktig" och motstod pizzeriapizzaflottigtvärrebaksmällamiddag och kokade mig istället fullkornspasta och en Dolmiosås...ostig i smaken, grönsakig och härligt orangeröd. Mycket gott!...fast jag nibblade lite på Stefans pizza..och en och annan godisbit har också stoppats i munnen. Karaktär? Jag? Nej...den har jag tappat nånstans...

Jag och Stefan var ute och söndagsspatserade förut, trötta, bakis, allergiska men kärvänligt mysiga. Vi letade rätt på Stefans cykel som han parkerat olåst utanför krogen igår kväll, vi gick lite på ringleden, handlade på Konsum, satte oss i solskenet och fick en alkis på oss som skulle klappa mig på huvudet och han ställde knäppa frågor och ville särskilt veta vad jag skulle bli när jag blev stor.
Som vanligt hade jag inget svar på den frågan.

Nu ska jag rita och äta mer godis...och fundera mer på det här med vuxenkarriär.
Kommentera 9 st

Mitt Jag och mina Jag som Jag vill vara fast Jag inte är Jag...öhhh

2007-05-20 | 13:41:24 | Foto/Fotografering,

146310-1545


Så där..nu väljer jag att fokusera på allt det andra ( ja utöver den där alkoholen då) som jag och älskade bästaste Karin inmundigade under lördagskvällen medan vi tittade på Sex and The City, snackade om kändisar, tidningar, förhållanden, bloggar/bloggare med mera med mera..
Mmm jordgubbar, salta pinnar, choklad...fast humhum, jag har för mig det var en skål med smågodis på brickan också..varför är inte den med på bilden?
Mitt undermedvetena vill-vara-nyttig-jaget kanske tog bort skålen med godis just vid dokumentationstillfället bara för att inbilla mitt onyttiga-godisätande-jag att JAG faktiskt inte var så onyttig, liksom jordgubbar och mörk choklad är ju soooo gooood for ya!

Nu ska jag fundera på om jag orkar ta mig en promenad...
men tankarna flyr mest till

flottig och ostig pizza
paj
makaroner med köttfärssås
stark senap
dumleglass
coca-cola
smågodis
sockerdricka
tacos
jordgubbstårta
.......

hmm de mörka chokladkakorna är för övrigt helt oöppnade..och godisskålen har återfunnits tom....
Kommentera 7 st

When fashion gets too heavy for the model

2007-05-20 | 10:58:26 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1543


Vet inte riktigt vad jag menar med den här illustrationen heller..eller så vet jag det..
Men ha i åtanke att jag just nu är litet bakis i skallen, ilamåendet kommer och går, jag känner mig väldigt bräcklig och svag i kroppen och plågas jävlar av mina egna bilder i förra inlägget...uuhhhhhh.

Jag tror att jag måste gå och lägga mig igen..ty det känns som att jag är på havet när jag är i upprätt läge....uuuhhhh.
Kommentera 15 st

The pure pleasure of a cosmopolitan

2007-05-19 | 19:32:34 | Foto/Fotografering,

146310-1541


Erkänn nu, visst blir ni lite läskade och sugna på en cosmopolitan när ni ser dessa färska och nytagna foton på den drink jag nu sörplar på?
Inte?
Jo?
Men på den där moccatårtan då som mamma bjöd på förut?

Jaja, Stefan har stuckit iväg på en fest med sina vänner och jag inväntar att bästaste guldiga Karin ska tåga in i min lägenhet...Hon skulle bara svänga förbi sina föräldrar först och hämta en pava rött..och min pappa är på väg med en flaska vitt, haha .
Vad ska en stackars alkohollös flicka göra?

Under tiden dukar jag upp med jordgubbar, salta pinnar, mörk choklad och dansar runt till Live.
Kommentera 18 st

One black dress, many me and some cosmos to come

2007-05-19 | 17:45:43 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1540


Jag älskar mina föräldrars badrum..ljuset, spegeln, glasväggen..allt! Så jag var ju självklart" tvungen" att ta några egobilder där inne medan de andra samtalde om speedway eller lekte med mammas nya mp3spelare.

Hmm idag måste vara det första dagen, sedan humhum..11årsåldern (?) som jag har nästintill perfekt och felfri hy!
...och visst är det jättelägligt att helt plötsligt vara utan en enda böld eller ett utslag, när man äntligen, efter flera år, på måndag fått en remiss till en hudklinik.
Så jag kommer säkert få skäll, skickas hem och på måndag kväll återkommer bölderna...

Nä, nu ska jag inte vara sådan.. nu ska jag vara som sådan att jag ska smutta på en och anann Cosmopolitan och låta kvällen erbjuda mig både det ena och det andra.
Har precis tagit några riktigt läckra bilder på min drink..så nu ska jag kolla igenom dom.
Åhh vad jag älskar min Canon!
Kommentera 42 st

on the cover of Vogue magazine

2007-05-19 | 13:07:55 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1539


" The Vogue reader"


Åhh!! Ibland får man bara en sådan fär härlig nöjdhetskänsla i kroppen..ett tänk som ljuder
" Fan, jag kan! Fan, jag är bra! Tra la la la"

Just så känner jag nu, efter att ha gjort den här illustrationen!
Som dessutom innehåller ännu en illustration - den jag gjorde av Audrey Hepburn, som jag nu placerat "on the cover of Vogue magazine".
Det blir lite den här känslan " wow, hade jag det där inuti mig?"..som jag också kände efter gårdagens " A fashion Victim or a modern problem" samt " You are beautiful".

Japp, jag tycker jättemycket om den här!
Kommentera 19 st

saturdaymorningcomfortability and somelifephilosophy

2007-05-19 | 11:31:11 | Foto/Fotografering,

146310-1536

Blåsigt tråkväder utanför fönstren, men desto mer mys inne, lite murrigt mörkt, tändaljusfeeling, varmt och gosigt med kaffemedvarmminimjölkochkanel samt en fluffigt välsmakande blåbärsochbanansmoothie!
Heroesreprisen på tv krypande skön skaparlust i fingrarna.

Halv två är det mat + fika+ tårta hemma hos mamma och pappa för att fira mammas födelsedag ( som är imorgon). fram tills dess ska jag rita,duscha, slappa, bestämma outfit...bara bara vara - åhh härliga lördagsförmiddag!!

...hmm om jag skulle ta och göra något smycke till mamma förresten...ja..det gör jag.
Hoppas jag har lås och klämpärlor hemma bara..
Tänk nu är det faktiskt ett år sen precis som jag började pärla. Det var i samband med mammas förra födelsedag..och sen pärlade jag på och fick masa beställningar och sålde och sålde och sålde.. What a feelin'!

Fast att folk faktiskt vill betala för mina illustrationer och bilder, ja det slår nog än högre...skönt att man utvecklats och gått framåt på ett år...ofta känns det ju som att man faktiskt bara står stilla eller trillar bakåt.
Kommentera 11 st

Lady Star

2007-05-19 | 01:54:13 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1534


Dagens/nattens sista illustration...
Nu ska jag mot sängen vandra och hoppas på en lugn natt, utan mardrömmar...vakna glad och utvilad och inte i panik och tårar.
Se fram emot en härligt lördagsförmiddag - bästa tiden på veckan, med latte och frukost, en ny dag som kan fyllas med konst och kreativitet och annat gott.
Kommentera 7 st

late night dinner

2007-05-18 | 23:12:05 | Foto/Fotografering,

146310-1522


Ja det blev visst en väldigt sen middag denna fredagskväll, men det tycker jag bara är mysigt.
Vi kunde inte bestämma oss för hämtmat - pizza,thai, Sibylla eller laga - tacos, pasta eller grillat..Så vi stod inne på Ica och velade fram och tillbaka, stod som två glåmiga frågetecken och hungern blev så stor att den nästan försvann och vilsenheten blev bara än värre och godissuget än större.

Men till slut blev fullkornsbulgur med kronärtskockshjärtan, lupinfrön,gurka,tomater,majs,fetaost och kebabsås för min del och pommes + kött för Stefans del..Ok, vi äter sällan samma sorts mat, men vi äter i alla fall tillsammans och ikväll såg vi på några avsnitt av Frasier.

Imorgon slipper vi dock tänka på middag för då blir vi bjudna på mat hemma hos mina föräldrar då mammis födelsedag ska firas. Woohoo!
Kommentera 10 st

Godisdilemma

2007-05-18 | 21:08:07 | Foto/Fotografering,

146310-1521
Salta Pinnar, smågodis, Snickerskaka, mörk choklad eller Dumleglass??
Kunde inte bestämma mig i affären vad som skulle bli godiset för kvälen...
Kanske lir det ingenting för nu ska jag först och främst bestämma mig för någon slags mat..

Åhh jobbigt....
hehe.
Kommentera 11 st

A fashion victim or a modern problem?

2007-05-18 | 16:47:02 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1520


Vet egentligen inte vad jag menar med den här teckningen..om jag menar något över huvud taget...
Jag var bara väldigt hungrig när jag ritade den...

Nya blocket och nya pennorna kännas mucho lovely! Tack mammi!
Kommentera 18 st

För den goda sakens skull

2007-05-18 | 15:40:09 | Foto/Fotografering,

146310-1519

Gjorde ett litet kollage med blandade foton på saker jag gillar...jordgubbar, Plopp, kladkaka med grädde, vita rosor, kaffemedvarmminimjölkochkanel, färgglada paprikor..mmmm.

Jag och Brodern var mycket effektiva i Skövde, sprang i två affärer, hittade födelsedagspresent till mamsen och sen hem igen. Ingen chans ens till shoppingsuktande eller risk att köpa något onödigt nödvändigt..

Efter det åkte vi hem till mamma som bjöd på fika - nybakade bullar, snickerskaka och nougatrutor samt te och kaffe. Stannade där en stund. Fast vi var inte åtskillda länge för sen kom mamma hem till mig, vi påbörjade promenad, gick förbi brorsan som tog med sig hunden Lex och tillsammans fortsatte vi pormenaden med ett stopp i en konstnärsbutik. Där fick mamma betala ritblock och pennor och sudd till barn på 25 och 29 år, hihi.

Nu ska vi se om jag kan hitta något att äta till en något försenad lunch.
Kommentera 10 st

Frukost och shoppingfrestelser

2007-05-18 | 10:47:17 | Foto/Fotografering,

146310-1518


Frukosten avklarad..det bidde rostisar och äg och vaniljyoghurt med krossat linfrö och psylliumfrön.
Nu ska jag bara borsta tanden och sedan hoppa in i brorsans bil och följa med honom till Skövde..måtte jag inte shoppingfrestas!!

Gaah!
Kommentera 17 st

Oh Gee Oh My Oh Dear breakfast and nightmares

2007-05-18 | 09:37:09 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1517


Vaknade gråtandes efter en väldigt rörig mardröm innehållandes min döda farmor, självmord, skumma människor och konstellationer, fotografering samt en  flygplanskrasch..Skönt att man faktiskt får vakna och inse att det bara hörde natten till.

Nu ska vi se vad jag ska göra för frukost...lutar åt goda mackor, ägg och yoghurt eller Naturdietbaren och kaffemedvarmminimjölkochkanel....smoothie vore inte heller fel...humhum.

Idag ska det inhandlas ritblock och nya svarta tuschpennor i olika tjocklekar. Känner för storshopping egentligen, men nu gäller det att hålla i pengarna.
Nästa vecka kommer det att kosta..Dels är det äntligen dags att få komma till hudkliniken på måndag eftermiddag. På tisdag är det cellprovsdags. På fredag får jag sista utbetalningen ifrån csn men då bara hälften mot vad jag brukar få - cirka 3000:- och de  pengarna ska räcka tills...ja hela sommaren?
Oh gee oh my oh dear...
Well well breakfast!
Kommentera 7 st

Chocolate, cheesedisaster and 2 brilliant blondes

2007-05-17 | 21:10:30 | Foto/Fotografering,

146310-1516


Åh vilken trevlig dag!
Kring lunch blev det ett uppehåll i regnandet och då tog jag och mamma en timmes promenad och andades friskt syre, köpte te och kaffe i kiosken och delade en liten bit Dajm Cappucino ( mums).
Sedan lade jag mig i soffan med en stor mugg rött blåbärste och tittade på Nord och Syd tills hungern tog överhand - det bidde fullkornspizza!  Jag köpte en vegetariana och Stefan en kebabrulle och så mumsade vi och kollade på My name is Earl som vi spelade in i måndags.

Efter det kom Lovely Li och vi hade underbara samtal, peptalks och och våra briljanta blonda skallar kokar snart över av idéer...härligt att ha en vän som är inne på exakt samma spår och tänk som en själv.
Vi gick en sväng till Ica och där, med Lis plånbok, inhandlade jag två stycken mörka chokladkakor - åh den med hallon är såååå god! Samt laktosfri minimjölk till morgondagens kaffemedvarmminimjölkochkanel.
Dock uptäckte jag en stor katastrof bland alla ostar inne på Ica - de "vegetariska" ostarna utan transfetter  har utgått ur sortimenetet!!! Va fan! Jag älskar ju den osten! Har en halv sådan kvar i kylen...men sen då? Va? Men sen?
Li insåg inte riktigt vidden av detta utan stoppade glatt ner lite " transfetter" i sin vagn...

Hmm...vilken onyttig dag idag förresten..

Frukost: NaturDietbar + kaffemedmvarmminimjölkochkanel
Mellanmål: En halv bit Dajm Cappucini + te
Middag: En hel fullkornspizza Vegetariana + grönsaker
Kvällsmål: 4 koppar te 2 rutor mörk choklad
Kommentera 25 st

I Imagine John Lennon

2007-05-17 | 14:51:21 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1513

"For John Lennon"

Nu har "turen" kommit till John Lennon att bli offer för min personliga tolkning i bild , jag blev riktigt nöjd med teckningarna....

Den mänskliga musikern
Rösten för fred..
En del av min barndom
En del av min mamma
Te och skorpor med marmelad och så Karin som sällskap..
60 och 70tal..hippie möter allvar...
Ljuva Parisminnen med John i lurarna..

I imagine all the people...
give peace a chance...
Kommentera 22 st

vem behöver dyra makapärer när det finns visp

2007-05-17 | 11:40:19 | Foto/Fotografering,

146310-1512

Se och skåda mitt härliga latteskum! Inte behöver man dyra espresso och lattemaskiner inte..Nej oh nej, det duger gott med mikro och en plastvisp från Ikea.
Fast kanelen tog slut....fast jag åt en Naturdiet med kanelsmak...mums...

Jahapp..mitt ritblock är slut...och affärerna är stängda..men jag tror att jag kanske kan ha ett block till här nånstans.. om jag bara lyfter på ett ton med Elle och Veckorevyn..

ajaj...ont i skallen.
Kommentera 20 st

The bleeding beauty

2007-05-17 | 10:42:28 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1510

" The bleeding beauty"


Nej rubriken syftar inte till en menstruerande toppmodel utan till den illustration jag satt med igår kväll innan jag somnade och snuttade kudden.

Idag spöregnar det ute, vad trevligt. Då kan man sitta inne och rita rita rita hela dagen och kanske mysa med latte och titta på "Nord och Syd" och dra efter andran på grund av alla fantastiska klänningar, korsettliv och urringningar den serien bjuder på...och så en ung snugg Patrick Swayze förstås... Mums!

Annat jag känner lite cravings efter denna dag är
* Gröna högklckade remsandaletter
* En Marilyn Monroe Barbiedocka
* En fullkornspizza med mycket ost
* En påse smågodis
* Ett par nya jeans
* Någon ny förvaringsmöbel
* Nya tuschpennor
* Nytt ritblock
* Gratispresenter
* Hotellfrukost
* Ny Ögonskugga

Oj, nu har kaffet kokat färdigt, dags att värma och vispa mjölken skummig!
Kommentera 3 st

....där stod det en hingst med en enorm pe...

2007-05-16 | 23:25:58 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1509

Visar lite hemma-hos-bilder från hemma hos mig...det till synes för tillfället rena och städade vardagsrummet och det igår städade idag stökigt igen köket/ateljé/mitt kontor.

Tog en lång och varm dusch förut, efter det lade jag mig på sängen, smörjde in mina fötter med olja doftandes av hallon och sedan somnade jag...vaknade hungrig och tog mig en liten macka..klockan elva på kvällen...så very very dumt av mig.

Idag när jag och mamma var ute och gick i skogen så stod det en vit hingst i en hage...han hade en enorm penis...Jag blev riktigt chockad...har nog aldrig sett en hästpenis förut..så där ute i det fria. Sedan kom det en vindpust med en frän doft av gödsel..Från och med nu är gödseldoft sammankopplat med hästpenis för mig.
Kommentera 11 st

Hunger och sug på både det enda och det andra..

2007-05-16 | 21:17:39 | Foto/Fotografering,

146310-1508


Så där..nu, efter många om och men och massa mail fram och tillbaka är den sista annonsen också godkänd..*phew*
Klockan kvart över åtta kunde jag äntligen sluta för dagen och tillåta hungern komma...men orka ställa sig och laga nåt då...och fler mackor/rullar ville jag inte heller ha...så det fick bli en frisk, god och färgfull fruktsallad med vattenmelon, persika, banan och vaniljyoghurt. Mums!

Men gaahh ve och fasa och bomber samt granater! Vår dekoder/mottagaresomething something funkar inte..allt som syns på tv:n är en blå bild. Blaj!
Är ju både The Extras och Heroes på tv i kväll ju!..hmm får väl se  nåt på dvd då...eller så ritar jag istället...

...är för övrigt så sugen på att beställa hem några dvdboxar med tv-serier...typ Melrose Place, Desperate Housewifes, Frasier, Futurama...suck..bara pengarna fattas..
Kommentera 14 st

You are beautiful

2007-05-16 | 19:10:32 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1506

" Beautiful"

Sitter och dricker förbjuden riktig coca-cola....Nu är det bara en annons som inte är godkänd...för nu har affärsinnehavaren ändrat sig helt och hållet om vad hon vill ha och fick det att låta som att de "dåliga" ursprungsidéerna var mina och inte hennes..baah!! Så nu mailar jag bort och fram..pillar och ändrar och svär.

Men de andra annonserna jag gjort är nu godkända och en del av affärsinnehavarna blev så glada och nöjda att de ville behålla utskriftskopiorna! Woohoo!!

Har i alla fall hunnit med att rita en teckning idag (hittills)...och jag har fastnat lite granna i det jag påbörjade igår..det lite vemodiga/morbida/vampyr/skräck/missbildade men ändock ärrat vackra..Åh vad jag älskar att rita och fotografera!!
Kommentera 12 st

Almost Famous

2007-05-16 | 16:12:43 | Foto/Fotografering,

146310-1505
Puck, min älskade kattTrött tröttare tröttast är jag. Har suttit hela dagen och pillat med korrigering av annonserna, gått runt i affärerna vars annonser jag pysslar med..fått ändringar och klagomål, fått ge förslag själv, fotat om, gjort helt nya annonser, pratat i telefon..stress stress inför deadline...stress stress på grund av att detta är helt nytt för mig...nervositet över att göra fel, nervositet att de inte ska gilla vad jag gör..inte gilla mig alls..

Alla affärsinnehavare + Svensk Handel här i stan hade tydligen haft tidigt morgonmöte där det talats om att jag, Anna Larsson, är den som ska ta över annonsbilagan o så..kände mig nästan lite som en kändis när jag gick runt idag....en väldigt nervös och osäker sådan.

Tur att mamma kom och höll mig sällskap..satt på en stol bakom mig och hejade och stöttade, gjorde många koppar te och mackor..Mamma är bäst.
Vi hann till slut med en liten promenad och jag kunde ha lagt mig ner flera gånger på vägen och bara somnat..så trött i kroppen och i halsen.

Och nu ska jag sätta ihop en presentation av mig själv till min hemsida på Vykortsfabriken så försäljning and the business kan komma igång. Plus att jag måste få ändan ur och starta eget företag också..så att allt går rätt till.
Kommentera 19 st

Yummie de Luxe och folielyx

2007-05-16 | 09:17:29 | Foto/Fotografering,

146310-1504


Åh idag kände jag för att göra mig en riktigt färgglad och lyxig frukost! Ok, Nutrilettens goda browniesmak i all ära...men en fullkorns/linfröbrödrulle med Vego-ost, tomat, sallad och gurka, färskpressad apelsinjuice, kokt ägg och en kaffemedvarmminimjölkochkanel - YUMMIE de Luxe! Skulle lätt kunna äta 14 stycken till...eller nja kanske inte..men några till...hehe.

Min mammi fyller år på söndag..men jag ska faktiskt traska hem till henne om en stund och ge henne en födelsedagspresent redan idag...Det är ju långledigt nu + att hon har lite ont i benet och behöver vila...så jag tror att den här presenten kommer att komma till sin fulla rätt precis nu.

Och ja, det är alltid snyggt att slå in presenter i vanlig aluminiumfolie. Blankt och stilsäkert,  praktiskt och tejpfrustrationsfritt.
Ett litet "husmorstips" från mig till er, hihi.
Kommentera 16 st

she walks in beauty like the night

2007-05-15 | 23:19:49 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1502

Satt här och ritade lite med en kopp te som sällskap...Det blev en vampyrliknande kvinna av nåt slag..tycker väldigt mycket om illustrationen...och den fick mig att tänka och nynna på Suedes " Heroine"....åhh...jag älskar Suede...väldigt mycket...

 
          "Heroine"                               

She walks in beauty like the night
Discarding her clothes in the plastic flowers
Pornographic and tragic in black and white
My Marilyn come to my slum for an hour

I'm aching to see my heroine
I'm aching been dying for hours and hours

She walks in the beauty of a magazine
Complicating the boys in the office towers
Rafaella or Della the silent dream
My Marilyn come to my slum for an hour

I'm aching to see my heroine
I'm aching been dying for hours and hours,
    been dying for hours and hours

She walks in beauty like the night
Hypnotising the silence with her powers
Armageddon is bedding this picture alright
My Marilyn come to slum for an hour

I'm aching to see my heroine
Aching, been dying for hours and hours
I'm 18, I need my heroines
Aching, been dying for hours
Oh and I'm never alone now

Now I'm with her
Kommentera 12 st

X-tra flyffy and shiny hair today

2007-05-15 | 19:37:27 | Foto/Fotografering,

146310-1501


Ojoj, skallen är helt trött av CMYK-kombinationer, textblock, fonts och bitmapps och JPEG's och annat annonsmaterial. Men nu har jag skickat iväg alla jag skulle göra och nu är det bara att invänta korrigeringar, instruktioner om att göra om eller att de kanske ( hoppas hoppas) får klartecken.

Nu ska jag pusta ut lite granna, njuta av alla era fina och snälla och otroligt smickrande och peppande kommentar som trillat in under dagen. Jag ska svara på dom och sörpla på min latte och smaska på min Nutrilette Brownie..
Sen ska jag lägga mig raklång i soffan och se på Ugly Betty och Desperate...och då och då kolla mailen lite oroligt men ack så förväntansfullt också.

Har förresten fått komplimanger både här i bloggen och "in real life" idag angående mitt hår... Haha, kanske att det är extra fluffy and shiny idag på grund av lycka eller nåt, hihi.
Kommentera 19 st

Another love for Marilyn Monroe

2007-05-15 | 16:44:28 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1498

Satt och ritade lite ( som vanligt numer) när jag tog en liten paus i annonsarbetet ( pust vilket pill!) och så blev det ännu en Marilyn Monroe..vilket jag inte hade tänkt när jag började....men kanske att det det blir så, när man har en kärlek i kroppen för någon..att den kommer ut så här, oavsett man menat det eller inte...

Hihi, mamma, söta mama, var här en stund förut och som vanligt med sina magiska mammahänder var det städat och fint i ett nafs. Hon såg också till att hennes dotter ( moi) fick i sig lunch samt ett glas vin ( oups!)

..back to work...
Kommentera 14 st

I am a t-shirtdesigner

2007-05-15 | 12:00:29 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1497


Hihi, detta är en av de t-shirtar jag fick med morgonleverans imorses.
Jag och Vykortsfabriken håller på att inleda ett samarbete. Dels kommer jag få en egen hemsida på deras sajt och där kommer ni, kära läsare, att om ni vill kunna beställa en del av mina illustrationer som affischer, kort med mera och kanske  även t-shirtar!..skulle även vara kul att kanske få dom på tygkassar..ska kolla upp möjligheten.
Ägaren av det företaget tycker att jag och mina illustrationer ligger rätt i tiden och jag är oerhört smickrad och entusiastisk över det hela. Det känns så oerhört bra när andra tror på en och ens förmåga. Dessutom blir det också lättare för mig då jag det senaste fått en del förfrågningar från många av er läsare om hur man skulle kunna få köpa mina illustrationer, vilka format som är möjligt osv.. - Ni anar inte hur glad Ni gör mig!
Kommentera 39 st

Vintage magazine latte breakfast

2007-05-15 | 09:46:05 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1495


Fick ju lite sovmorgon ändå..jag läste ju fel i sms:et igår kväll om när t-shirtleveransen skulle komma...8.30 var det inte 7.30.
Så jag sov till tio i åtta...och min hals känns grusig och huvudet tungt. Sista dagen med antibiotika och jag känner mig fortfarande ganska så ofrisk. Damn!
 Så hade jag planerat så fint att efter t-shirtleveransen ( nu undrar ni va?) så skulle jag gå till Konsum som öppnar kl 8 och köpa laktosfri minimjöl ty Ica öppnar inte förrän nio.

Väl på konsum plockade jag på mig frukt och ägg och grönsaker och nya Nutrilette Brownies..men någon mjölk fanns då rakt inte..så det var bara att traska hem med varorna och sätta på en kanna kaffe och gå till Ica som nu hade hunnit öppna.

Äntligen har jag fått i mig latten och Nutriletten och så har jag bläddrat i en gammal Damernas Värld, mamma kom med härom dagen. Den är från 1958!
(Och nej mamma, bara för att tidningen är gammal betyder inte det att Du är gammal, bara för att du och t
idningen är av samma årgång.)

Men men, enough with slappande, back to work!
Kommentera 7 st

Starlet och väntad t-shirtleverans

2007-05-15 | 00:00:01 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1494


Fortsätter teckna och illustrera lite granna efter min " Starletnostalgitripp" i hjärnan som påbörjades i morse.
 Hmm om man ska summera dagen lite granna:

* Sovmorgon
* Rita
* Mail Mail Mail
* Planer på promenad men fick telesamtal
* Accessoarfynd på Lindex/minishopping
* Fick börja "jobba" lite på jobbet jag ska börja jobba med i höst
* InDesign pill pill pill suck Photoshop PDF mail mail mail InDesign
* Telesamtal
* InDesignpill
* Promenad
* InDesignpill
* Mail Mail
* Rita

Så ska vi se vad jag hittills vet om morgondagen

* Möte på parkeringen här nere kl 07.30 för t-shirtleverans...hum...?
* Gå och köpa mjölk till latten
* Indesignpill
* Mail Mail Mail
* Fotografera produkter i affärer
* InDesignpill
* Mail Mail
* Promenad

...är väldigt spänd på vad det är för t-shirtar jag ska få imorgon bitti..hihi.
Kommentera 12 st

Ett sådant där väldigt vardagligt vardagsaktigt inlägg

2007-05-14 | 21:21:38 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1493

Så var disken diskad (förutom en tråkig stekpanna) matlådor gjorda och magen mätt efter dagens alla inmundiganden.
Till lunch åt jag en version av en  "fruktsallad" beståendes av vattenmelon, banan, jordgubbar och Risifrutti ( sääääkert jättenyttigt...not)
Till kvällsmat blev det fullkornsPasta Penne med vegofärsröra - blackeyebönor, kryddor,rödlök och passerade tomater. Mucho gotti!

Hihi det såg roligt ut när vi lagade maten, Stefan och jag..Stefan tyckte det såg så lustigt ut på spisen att han var tvungen att ta ett kort..Jag hade en liten pastagryta men stooor stekpanna till min färs. Stefan däremot hade stooor pastagryta till sin vita spagetti och liten kastrull till sin burkköttfärssås.

..det är svårt att hålla sig borta från mörk choklad....väldigt svårt...

På översta bilden syns förresten de halsband jag shoppade idag på Lindex!
Kommentera 18 st

Illustrationsdrömmen fortsätter och är det detta som kallas motion?

2007-05-14 | 18:51:37 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1492


Två och en halv annonser färdiga hittils av fem möjliga.
Tog ännu en paus vid klockan 17 för att gå ut och gå i den värsta motvinden jag varit med om. Mamma och jag stod nästan helt stilla vissa stunder, det krävdes oerhörda kraftsteg för att ens röra sig en milimeter på ringleden och mamma konstaterade " Kanske är det detta som kallas motion".

Vi vilade lite granna i kiosken där jag fick en Loka av mamma och 50 kronor i veckopeng av Morfar.
Jag kände mig helt slut i kroppen, svårt att andas och tungt i ryggen samt bultande hjärta...*suck*  Är jag inte frisk än?

Men men..man kan ju sitta inne och drömma om karriären som illustratör ( en dröm som verkar nästan sann ibland), dricka te och bara vara...och låta vinden där ute ha sin gilla gång.

Nu: Fullkornspasta med Sojafärs+ blackeyebönor+tomatpuré+lök+kryddor..får se vad det blir för hopkok när jag är färdig!
Kommentera 5 st

Jobb-Blogg-Break med 4 accessoarer till priset av 2!

2007-05-14 | 15:42:43 | Foto/Fotografering,

146310-1491


Tar en liten paus i arbetet just nu för att göra ett litet egocentriskt inlägg.
Jag sitter och pillar och plockar och kliar mig i huvudet och suckar över några annonser jag ska sätta ihop. Deadline Onsdag. Gaah!! En del dåligt tagna bilder, knapp information, otydliga blyertsinstruktioner och jag har aldrig jobbat med detta på riktigt...ojojoj. Men det är kul! Skitkul! Och jag märker att det mesta av InDesignkunskaperna finns där..och allt jag lärde mig för att kunna jobba som orginalare också för den delen.

Blev så glad över att jag fick jobba och blev uppringd att jag genast sprang till Lindex efter mötet med "chefen" och köpte mig 4 accessoarer till priset av 2! What a bargain!
Jag köpte två bälten - varav det gula syns på bilden ovan plus ett svart. Och så köpte jag två halsband - ett rött och ett vitt i samma modell som det svarta på bilden ovan.
Mycket nöjd. 138 kronor sammanlagt..men jag rundade uppåt och skänkte 2 kronor till Röda Korset...kors i taket.
Kommentera 11 st

en outfit that goes with a job?

2007-05-14 | 10:34:15 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1489


Satte mig ner och tog bara tuschpennan och blocket och gjorde en snabbskiss och så blev det detta kvinnoporträtt.
Faktiskt helt nöjd!
Lite Modesty Blaise/ Gamla Starletteckning så där.
Att jag kunde det! Woohoo!
Färgglagd och bearbetad i Photoshop.

Men nu ska jag, helt oväntat, gå och jobba en sväng..med jobbet jag skulle börja med i höst.
Känns så härligt när någon ringer och verkligen behöver en.

Nu ska vi se om jag har några passande kläder...en outfit that goes with a job?
Kommentera 17 st

Latte, akvarellminnen och pyjamasbyxa

2007-05-14 | 09:39:51 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1488


Måndag morgon..när jag vaknade..ganska mycket senare än vanligt...
Hmm jag har varit ganska morgontrött den senaste veckan..inte alls hoppat opp med pigghet i ögon och ben klockan 7 eller lite innan, när Stefan åkt iväg till jobbet. Åh nej, istället ligger jag kvar och sussar som en liten varm spädgris till nästan nio...Gahh får ju nästan panik om jag sover längre än 8 ju..vill komma igång tidigt med dagen..
Men men..kroppen kanske behöver lite mer sömn än vad jag gett den det senaste.
 Grågråttgråttigast väder ute, men i alla fall uppehåll för tillfället...Ska försöka komma ur pyjamasbyxan strax och bege mig ut på en promenad och få in syre i skallen.

Ska bara dricka upp latten..och måla lite till...rita...teckna..
Här ovan , med morgonens latte syns en akvarell jag målade en ljum sommarkväll i mina föräldrars trädgård minns jag..det var lummigt och grönskande grönt och så in i helvete jäkla myggigt!
..och jag som är allergisk mot mygg..ja alla sorters insektsbett och stick..det är det enda som är jobbigt med sommaren.
Kommentera 6 st

I like to be under the sea...

2007-05-13 | 22:04:28 | Foto/Fotografering,

146310-1487

Här är några av de bilder jag fotade tidigare ikväll ( hjälp! klockan är 22..va fan tog klockan åtta och nio vägen?).
De är tagna i/utanför ett stort akvarie hemma hos en bekant..I början var de väldigt kamerakåta, de små liven, men när vi väl skulle sätta igång med själva "fotojobbet" så simmade de iväg och gömde sig...och vägrade komma fram.

Hmm..jag har visst glömt att dricka det te jag gjorde i ordning efter förra inlägget..doh!
Kommentera 12 st

te och kaffe och en Daim Cappucino

2007-05-13 | 21:17:38 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1486

Har varit en bra dag hittills!
I eftermiddags trotsade jag och mamma de grå molnen och begav oss ut med varsitt paraply för söndagspromenad. Vi hann inte långt innan första omgången med ösregn kom , men det var ju bara att fälla upp the umbrellas - mamma ett snyggt hundtandsmönstrat och jag ett rosa med vita blommor. Vi fortsatte gå med glatt humör och jag med stora solbrillor framför ögonen...lekte kändis eller nåt..*weirdo*.
Dock började det blåsa kraftigt ett tag i motvind i regnet så vi satte oss en stund och myste i en busskur.
Efter en stund spatserade vi vidare.

I kiosken köpte vi te och kaffe och en Daim Cappucino samt två punschpokaler ( spritfylld pralin). Vi svängde förbi muséet på vägen hem och jag hade sålt än fler vykort på utställningen - yey!

Väl hemma gick musten ur mig och jag kände mig småkrasslig. Vilade och ritade en stund innan Lovely Li ringde och det var dags att följa med henne för ett, än så länge hysch hysch, fotoprojekt...Det blev en hel del schyssta bilder....en del visar jag upp i nästa inlägg.

När jag kom hem efter 2 timmar "ute på fältet" så stod Stefan vid grillen och spisen och hade hackat massa grönsaker till mig. Jag värmde gårdagens couscouswok och grillade två Hälsans Köks grönsaksbiffar...dock är det nåt fel med aptiten fortfarande...eller choklad och frukt är inga problem..men mat näe..två tuggor av biffarna, fast all wok ( dock inte mycket) och det mesta av grönsakerna..

Nu ska jag dricka te och plöja igenom dagens fotoskörd!
Kommentera 5 st

For you Audrey Hepburn

2007-05-13 | 16:52:12 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1485


"For Audrey Hepburn"


Ja jag fortsätter att göra mitt lilla "projekt" att göra illustrationer, på mitt sätt, av gamla filmstjärnor och musikikoner..så som jag ser dom..
Den här gången försökte jag mig på Audrey Hepburn efter dels en "önskan" från en bloggläsare och dels ifrån min mamma..
Då blev det lite svårare...
Jag har ju tidigare denna vecka gjort Jackie O , Marilyn Monroe, Elvis och Charlie Chaplin...så som jag ser dom i mitt hjärta..Dessa har jag en "personlig" relation till...dessa har jag alltid gillat. Men Audrey har jag ingen direkt sådan relation till..så därför blev det en utmaning...Jag vet ju hur hon såg ut och så..Men det blev ändå hur knepigt som helst ...

Detta blev i alla fall resultatet...fast kanske att jag gör en till....det är ju roligt!
Kommentera 12 st

In my head

2007-05-13 | 12:21:46 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1484


Fick en bild i huvudet...ritade en bild på pappret..in i datorn och ut i bloggen..
Så såg det ut i huvudet mitt en stund..
Kommentera 12 st

Misär och inspirationsreseminnen med Pablo Honey

2007-05-13 | 11:14:45 | Foto/Fotografering,

146310-1482
Mumma mumma det var en god KanelDietbar och än godare latte.
Hittade ännu en gammal akvarell jag gjorde när jag läste Text-och Bildkommunikation år 2002-2003...tror den är målad någonstans i Östergötland..i närheten av Vadstena när vi var där på skolresa i början av det skolåret...I en klosterruin om jag inte minns helt fel...
Kommer ihåg att jag åkte iväg på resan utan plånbok. Den låg kvar hemma i hallen och jag fick låna ihop till cigg (var storrökare på den tiden), fika och annat. Dessutom var kamerabatteriet slut i min analoga systemkamera redan när jag skulle ta den första bilden...haha ja vilken misär...men tja..jag fick en hel del kreativa saker gjorda den resan och har massor av minnen, små skisser, teckningar, broschyrer och sådant kvar. Som än idag inspirerar faktiskt. Det är faktiskt bra att spara på allt möjligt och samla i en skiss- och inspirationsbok.
Fina urklipp, bilder, texter, reklam, annonser, låttexter..ja allt man finner attraktivt eller för den del också fult.

Just nu lyssnar på jag Radiohead och skivan Pablo Honey. Den är också bra och inspirerande...så den sparar jag.
Kommentera 9 st

Fragment ifrån gårdagskvällen och nattens bortkastade drömtid

2007-05-13 | 09:53:38 | Foto/Fotografering,

146310-1481


Haha, ja ja säger nog som min älskade bästa vän Karin B gjorde via sms igår, angående Eurovision..Att det som var bäst med det spektaklet var den kvinnliga programledarens perfekt lagda foundation.

Jisses.

Men men jag och Stefan hade en hel del goda skratt framför tv:n Han drack ett sexpack, jag fick i mig ett glas vin och en ostmacka efter att magsmärtorna släppt
...och så var jag visst tvungen att låta en nalle bli offer för min kamera...Jag tyckte det blev bra blder i alla fall.

Nu så ska jag göra iordning kaffemedvarmlaktosfriminimjölockanel...och spåna på lite framtidsplaner och drömmar...Ja för drömmar av den bra sorten får jag visst se till att ha i vaket tillstånd nu mer..ty drömmarna på nätterna är ju helt åt helvete....bortkastad drömtid faktiskt.
Kommentera 7 st

Jag minns Paris

2007-05-12 | 20:54:23 | Foto/Fotografering,

146310-1480


När jag är ledsen eller nere...
När jag är orolig eller ångestfylld...
Då brukar jag söka mig till mina " trygga" platser.
Det kan vara vid klipporna vid Vätterns strand..ett litet smultronställe där jag och mamma brukade ligga och sola, med en liten liten radio med taskig mottagning mellan oss. Vi lyssnade på sommarpratare eller trackslistan och "När vi gräver guld i Usa", sommaren 94. Pappa stod på någon annan klippa längre bort och försökte fiska. Vi drack kaffe och saft och åt bullar och macka.

Eller så drömmer jag mig tillbaka till maj år 2000, skolresan strax innan studenten och några dagar i Paris.
Jag minns de åskgråa molnen och den magiska regntunga himlen när jag klev ur bussen..och så vände jag på huvudet och där sträckte Eiffeltornet upp sig..Det såg alldeles overkligt och nästan tecknat ut...och jag blev kär med en gång.

Försökte lite granna återskapa lite Parisfeelin' med en egen teckning av just Eiffeltornet och ett kollage av blandade egna foton, visserligen tagna här i Tidaholm, år 2007, men likväl i månaden maj och väldigt Paris för mig..
Kommentera 12 st

Intressanta samtal, datagrejsigrejs, vinsneglande och magproblem

2007-05-12 | 19:13:19 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1477


Promenad med mamma efter lunch. Sedan följde jag med brorsan till hans jobb där han gjorde datagrejsigrejs och datablablabla någonting med  nån server typ..och samtidigt hjälpte han mig att göra komplett back up av mitt datasystem. För jag hade med mig min lille krångeldator.
Där ringde jag också ett intressant samtal ...samtalet gäller ett roligt och intressant och väldigt spännande samarbete mig och vykortsfabriken emellan. Ska bli så kul när det väl kommer igång!

Efter det har jag mest suttit här och haft otroligt ont i magen. Den känns hård som sten inuti men otroligt lös och slapp utanpå, illamående blandat med hunger och mensvärk och blä.
Men men..så kom livets verkliga Superman..eehh Superwoman - Mamma och var mammig och mammigt underbar och jag fick dottra mig massor.

Nu ska jag dricka te, snegla på min vinflaska, kolla lite på Rasmus på Luffen och minnas barndomen lite granna och efter det blir det väl en och annan suck, lite skratt och antagligen en hel del zappande under Eurovisionfestivalen.
Kommentera 12 st

man kan finna mycket gott i en godisburk

2007-05-12 | 13:23:58 | Accessoarer,

146310-1470

Letade febrilt och hysteriskt efter mitt chicarmband från Accesorize..letade här och där och här igen..
för att slutligen finna det bland överblivet påskgodis i en glasburk.

hihi
Kommentera 21 st

God morgon Sötis

2007-05-12 | 11:37:34 | Foto/Fotografering,

146310-1476

Lördagsmorgonförmiddag..ahh!
Sovmorgon till tjugo över tio..Efter konstiga drömmar ( as usual) öppnade jag ögonen och tittade in i Stefans och välkomnades till en ny dag med orden " God morgon Sötis".

Sedan klev vi opp och åt frukost till reprisen av Heroes. Stefan torra knäckebröd och magdryck och jag en gosig latte och en Naturdietbar.

Vet inte ett dugg vad denna dag kan bjuda på...är lite sugen på att gå och köpa fler accessoarer på Lindex...solbrillor och halsband..kanske ett diadem. Man får ju passa på när det är billigt.

Kanske Eurovision och alkoholhaltig dryck ikväll...kanske inte..who knows.. Lördagar är magiska och fria ju!
Kommentera 6 st

For you Charlie

2007-05-11 | 22:46:45 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1472


"For Charlie Chaplin"

What a great mind
Vilket geni
"The Great Dictator"..
Han såg vad folk inte vill se
Han ville visa vad andra inte insåg.
Tragedi
Sorgsen
Komedi
Kommentera 9 st

Att våga väska eller inte våga väska..det är frågan!

2007-05-11 | 19:49:54 | Accessoarer,

146310-1471

Jag är helt kär i min nya väska...fast säg inte det till min gula väska eller den gröna...som ju båda är ganska så nya väskor...de kan bli ledsna ...eller va fan..jag älskar ju alla mina väskor.

Hmm, mina tre senaste väskköp är alla lindexväskor...och jag som annars brukar hålla mig borta från just de stora kedjornas massproducerade väskor...då jag hellre satsar på en mer "annorlunda" väska till basic H&Mkläder...
Å andra sidan, koboltblå, gul och lackigt knallgrön är ju ganska så starka färger..som jag inte ser så många i Tidaholm bära ändå...trots Lindex överhöjda kungliga status i denna stad..

Som expediten i kassan sa själv när jag la upp den blå väskan på disken idag
" Asså gud, denna är ju så himla käck i färgen och snygg, men jag vågar inte riktigt..så jag tog en vit istället".

Kommentera 23 st

Le som en fotomodell...

2007-05-11 | 17:09:25 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1468

Ok, jag föredrar sommar, sol och varm hettande värme...men det är ganska mysigt med svartgrå himmel, regn i luften och konstrasterna mellan det mörka  och den grönskande grönskan ibland också. Vilka färgspel!
Dessutom får man en anledning att stanna inne och mysa med tända ljus, många koppar te, en och annan latte och dessutom en stunds fotomodellande i köket med nya accessoarerna..hihihi...åh vad jag älskar min kamera..och min nya väska...och min gungfåtölj...och topshopjeansen..och skinnjackan..och topshopskorna..
146310-1469
Kommentera 8 st

Shopping och presenter!

2007-05-11 | 16:03:17 | shopping, provrummet & cravings,

146310-1467

Åh min mammi är bäst!
Skulle egentligen ha fått en klänning på Lindex, men som vanligt så passar inte något plagg där min kroppstyp särskilt bra...de verkar ha glömt bort korta, kurviga tjejer med bröst...allt blir till stora nattsärkar som man ser gravid ut i med stora trekantiga bröststrutar.

Men vad gör det när det var " Tag 2 betala för 1" för alla accessoarer? Jag fick ju med mig en snyggt koboltblå påsväska, två par solglasögon och ett svart halsband med mig hem istället! Mamma , trots att vi har samma kroppstyp, hittade dock en klänning..i silver...kanske att jag lånar den nån gång...hehe.

Gick förbi utställningen också, hade fått fler A5kort sålda, norpade åt mig en 100-lapp i min lilla insamlingspåse.
För den ska jag köpa tamponger...så kul.

Tacobuffén var förresten helt underbart god! Åt så mycket att jag rullade fram under en timmes promenad efteråt.

Nepp, nu till exotiska fredagsbestyr i tvättstugan!....där jag minsann inte fick använding för de två paket Grumme tvättmedel, som ju det "hemliga" paketet härom dagen innehöll. Det gick visst inte att använda flytande tvättmedel i detta husets tvättstuga utan att ha en tvättboll...och någon sådan har inte jag.
Kommentera 9 st

Si Si tortilla!

2007-05-11 | 11:56:55 | Foto/Fotografering,

146310-1466

Det var frukosten det...
Nu: Off to Taco buffé!!

Hola guapas y guapos!
Kommentera 11 st

ögonen lyser röda...

2007-05-11 | 10:02:51 | Foto/Fotografering,

146310-1465Menssmärtor. Humörsvängningar. Galopperande hormoner. Datastrul. För starkt kaffe. Trasig dammsugare. Mjölkspill. Finne bakom örat. Vissna blommor. Trist väder. Shoppingsug men noll kronor. Diskberg. Ännu mer datadummergrejer.

åhh det är mycket denna morgon som får mina ögon att se rött!nåväl..det känns hyfsat bra ändå..trots dålig sömn, oro och mardrömmar ( börjar bli van).

Det är ju fredag!
Stefan och jag ska äta Tacobuffé på stadshotellet på hans lunchrast - mums!
Jag har en underbar bror som hjälper sin lilla dumma syster.
Jag har fått ett trevligt mail.
Smoothien blev fluffig.
Jag kanske skulle få en klänning i dag av mamma/pappa..eller nåt annat på Lindex, hihi.

Så kanske kommer ögonen bara lysa röda på grund av kärlek senare idag.
Kommentera 11 st

I Love you Tender Elvis

2007-05-10 | 22:50:09 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1463
"For Elvis Presley"


Elvis Elvis
I love you tender
You are always on my mind
nåväl, kanske inte..
men jag gillar dig
Du är cool!

Blah..nu har jag börjat tröttna rejält på allt krångel med min lap top...vet inte om det är åt slags systemfel, programfel eller fel på själva datorns tarmar, hjärna..innanmäte..

Men ofta kan jag inte ha igång mer än ett fönster i taget..eller så öppnas tomma fönster eller så händer inget alls när jag trycker på menyer eller funktioner..det tar stopp liksom..dött..högerklicksfunktionen ballar ur...stänger jag en bild i photoshop kan jag öppna nytt internetfönster osv...frustrerande! Särskilt när jag inget begriper alls vad gäller datorer.
Windows Vista, Msn, Photoshops fel? Acer? Lite utav varje? Vad vad vad??

Har fått datasupport av tålmodig bror via telefonluren..har gjort stor virusscan..nu gör jag back ups..sen ska jag avinstallera program..ett efter ett för att se vad som kan ligga bakom alla fel..eller om det är datorn i sig..
Så imorrn blir det till att sätta sig bakom gamla bbrrrummmmdrrööööööötttttsurrrrrsegadatorn om jag ska få nåt kreativt gjort med bloggen och så...
Åhh...jobbigt jue!
För jag har väl nämnt att jag är sjuk??
Och pms???
Och pank?
och och...ojojoj.
Kommentera 15 st

Makaronkonst till kvällsmat innan fullkornspastans intrång

2007-05-10 | 20:21:21 | Foto/Fotografering,

146310-1461
Hittade en gammal akvarellmålning i en låda förut. Har för mig att jag gjorde den för 4 år sen eller något när jag skulle göra ett arbete om Andy Warhol och tillämpade hans "Campbells Soups"konst på saker jag åt och tyckte var masskonsumerade då.
"Snabbmakaronen - den fattiga studentens bäste vän"..fast det var innan fullkornspastans intrång.

Fasiken vad sugen jag blev på stuvade makaroner nu då..

Menmen kvällens middag bestod av en Nutrilette Dietbar och en god kaffemedvarmminimjölkochkanel....sojamjölken innehöll ju en massa socker ju..letade och letade efter en på Ica utan socker men då var den rikligt Kalciumberikad...och kalciumberikade saker fick jag ju absolut inte förtära under min antibiotikakur. Doubledamn.
Kommentera 11 st

For Marilyn Monroe

2007-05-10 | 18:42:21 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1460


"For Marilyn Monroe"

Underbar och älskad av mig.
Älskad av många andra.
Missförstådd av än fler.
Ditt tragiska öde.
Ditt lyckliga leende.
För mig är Marilyn, näst efter mamma, den vackraste kvinna som funnits.
Inte en stilikon, inte en förebild...utan en kärlek och en värme.
Kommentera 12 st

.."Farmer seeks topmodel in a Pig Fashion House"

2007-05-10 | 15:06:05 | Foto/Fotografering,

146310-1459


Efter en trevlig förmiddag med Li, Luna, Tova och Isak och en något långdragen långpromenad med dessa...Isak är en liten pudel och Luna en ettårig bebis, lade jag mig i soffan och åt en av mina fullkornspastamedvegofärssåslunchlådor. Jag zappade och zappade och rynkade på näsan samtidigt som jag gapade med munnen full av pasta i ren avsky och oförstånd till "Fashion House" på kanal 5...sedan såg jag mitt första avsnitt av "Bonde söker Fru" ( eller vad det hette), reprisomgång, på Tv4...jösses! Ok..nu är jag väl halvåret - året efter min tid här..men hur kan folk med? Jösses vad pinsamt.
Dock vore det kul att göra en korsning mellan Fashion House och Bondeprogrammet...haha.."Farmer seeks topmodel in a Pig Fashion House"

Men nu ska jag sluta vara dömmande och prata taskig engelske och istället sörpla rött blåbärste, flukta i nya Elle och spisa en salig blandning av musik...Just nu: Lars Winnerbäck!
Kommentera 16 st

PaketsAvimystik, shopaholicismgrubbel och rumpkommentarer

2007-05-10 | 10:18:43 | Foto/Fotografering,

146310-1453

Har fått en avi om att jag har ett paket att hämta ut på posten. Dock är jag ganska så säker på att jag faktiskt inte har beställt någonting alls. Om jag inte gått så långt i min shopaholicism att jag nu går upp i sömnen, startar datorn och klickar in mig på diverse nätbutiker och klickar hem det enda och det andra...men näe..det borde jag ju i så fall fått sådana där bekräftningar via mail om i så fall...om jag inte i sömnen skapat ett nytt mailkonto med en adress jag inte kan minnas i vaket tillstånd..?
Dessutom har jag fått en andra avi..fast namnet på den är inte mitt eget...utan en Sonja W...ehhh...har jag skaffat ett alias också? Eller är det bara brevbäraren som än en gång inte orkat kolla på att adressaten och vad som står på brevinkastet stämmer?? ( i-landsproblem)
Hum?

Eller är det någon liten present kanske? Någon dyr designerväska eller några plagg ur en provkollektion eller kanske en årsförbrukning av Nutrilette Dietbars?
Ojoj, vad lätt man (jag) kan trissa upp förväntningar och förhoppningar och skena iväg till drömmarnas land, på grund av en enda liten papperslapp...

Om jag tänker så det knakar lite granna en stund, vilket jag nu också gjort, medan jag sörplat på en oerhört god blåbärssmoothie och en kaffemedvarmsojamjölkochkanel...så, ja..då kan hjärnan erinera att jag för länge sedan blev te-ambassadör för Lipton och utlovades både det ena och det andra tepaketet plus premier om jag värvade andra tealovers...fast de där teerna har jag inte sett röken av sedan dess...
Kanske att det är dom?

*poff* provkollektion
*poff* designerväska

Andra roliga saker som kom med posten - NYA ELLE!! Härligt prickigt färgglad framsida! Woohooo!!
Dessutom fint sms från Stefan som påminde mig om att jag har en sexig rumpa. Oh yeah!
Kommentera 17 st

Något dyrt, något billigt, något fejk, något prickigt

2007-05-10 | 09:08:21 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-1452


Oroliga mardrömmar om tappade tänder, bortglömda saker, död och annat otrevligt inatt. Vaknar stressad.
Då är det skönt att få koppla av lite granna och göra klädkollage om vad man skulle vilja finna i sin garderob om nån timme...eller om tio minuter..eller ha vetskapen om att det hängt där sen igår..fast linnet och jackan har jag ju faktiskt.

Linne i boxarmodell, H&M
Randig Hängselkjol, Gojane
Vita prickiga pumps, Skopunkten
Svarta Peeptoe pumps, Have2have
Röd lackad snygg väska, Luis Vuitton på Eluxury
Brun fejkskinnjacka, H&M
Guldigt länkhalsband, Urban Outfitters
Illustration - Min egen!
Kommentera 5 st

For you Jackie O

2007-05-10 | 00:09:30 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1448


"For Jackie O"


En av de mest stilsäkra, välklädda kvinnorna någonsin...Jackie Kennedy Onassis.
Ren kärlek.
Fascinerande liv.
Stark kvinna.
Vill inte säga idol eller förebild..utan någon av betydelse..som betytt massor...för mig.
Kommentera 8 st

The Me of today

2007-05-09 | 23:44:52 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1447


Hmm jag sitter med någon slag hårmaskinpackning i håret...den skulle sitta i 5-10 minuter...nu har det gått 1 timme och 5 minuter...

Jag har badat badkar..mycket skum och mycket varmt. Det rosslar i bröstet och det bultar i huvudet. Tror jag ska gå och lägga mig...fan..måste ju skölja ur håret ja..och torka...blir till att vara uppe lite till.
Finns nog tevatten kvar i vattenkokaren.
Kommentera 5 st

som ketchup och pannkakor..

2007-05-09 | 21:22:26 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1445


Hmm känns nästan lite spooky och ödsligt just nu ute i bloggvärlden...
Känns som att jag kanske är en av få som nu inte sitter bänkad framför Grey's Anatomy...För det är väl den serien, OC och Prison Break som verkar "regera"...serier jag inte tittar på alls..

Nej jag sitter här och sörplar te och ritar och ritar och pillar med foton.
Funderar på vad jag vill och vad jag ska...
Dessutom satte mamma lite "bildprojektgriller" i huvudet på mig...idéer som jag visserligen själv spånat på..det märks att jag är mammas dotter. Eller att hon är sin dotters mamma.

ajajaj fan..mina blommor till vänster om mig i köksfönstret ser inte så glada eller friska ut...oups...Jag och blomvård, som olja och vatten, som katt och hund, som ketchup och pannkakor.
Kommentera 14 st

Kär på nytt

2007-05-09 | 18:40:48 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1443


"Närhet"

Det gick över min förväntan med "högläsningen" inör hela klassen och alla mentorerna.
Trots att jag var sist av alla..Så jag hade nästan 3 timmar på mig att bara bli än nervösare medan jag hörde alla andra prata om sina verk, sin utveckling, sina ambitioner och sina mål...höra de andra bli utfrågade och få beröm och klapp klapp i händerna....

Och jag fick applåder och visslingar efter att jag läst upp min text....Åh vad jag tycker om min mentor Christina! Tack för alla fina ord och ditt stöd!
...fick mycket beröm och fina ord överlag idag faktiskt.

Nu, efter en liten gosig promenad med mammi, är jag helt trött och slut och småsjuk..så nu får Stefan ställa sig vid grillen och laga mat till mig...vilket han ju gladeligen gör, i bar överkropp och träningsbyxa. Han tycker verkligen om sin nya lilla grill. Blir riktigt kär på nytt när jag beskådar det hela.
Kommentera 9 st

Jag är ju konstnär..med smak av sojamjölk

2007-05-09 | 12:17:29 | Foto/Fotografering,

146310-1442

Ojoj. nu är det bara dryga timmen kvar tills den sista avstämningen( avrättningen) börjar..
Det är den sista av de tre som var tänkta under detta skolår...sedan återstår det bara några få veckor inna jag inte har någon aning om vad jag ska göra..
eller jo - jag är ju konstnär och ska konstNÄRA mig, haha ( Arne Hegerforsvarning på den).

Bara att denna avstämning har jag tänkt göra nåt annorlunda...istället för att stå och babbla nåt babbelbabbel om vad jag gjort sen sist och peka på mina bilder - som ju ändå har kunnat skådats sedan Vernissagen..så tänkte jag *gulp* sätta mig framför klassen och alla mentorer och läsa upp en text..som jag skrivit själv....
Hjälp?
Varför gör jag sådana här grejer mot mig själv för?

Fast jag känner mig hyfsat trygg med texten...och är fortfarande ganska lugn ( är bara lite hispig och svettig)..men att jag haft en horribelt hostig natt och tappar andan och röstens å fort jag säger mer än två meningar på raken, ja det är ju inte det bästa läget för högläsning under 5 minuter...

Jaja, det var i alla fall helt Ok med sojamjölk i latten. Det luktade visserligen mycket välling över det hela och det var lite annorlunda eftersmak, men absolut inget som var äckligt.
Kommentera 16 st

Mina nya vänner!

2007-05-09 | 11:08:29 | Lyx,

146310-1441


Åh, idag damp dessa små sötnosar ner igenom brevinkastet! Små Voodoodolls ifrån Voodolls.se Woohoo!
Detta är min första "present" som jag fått via bloggen..eller jag antar att det är pga bloggen i alla fall...
Fyra små nya vänner vid namn Egde, Gordon Moneymaker, Sedusa och Trinity. De har alla olika krafter som ska hjälpa mig i livet.
Redan har de bringat mig stor glädje och fnitter!

Så...H&M, Clinique, Topshop, Nutrilette, Neutrogena, Din Sko, Cdon, Eleven, L'Oreal...vad väntar ni på?...Skicka mig lite gratispresenter ni också vettja...hihi...euhm....jag blir ju så glad...
Kommentera 12 st

Morgonens garderobsutfyllnadsönskning

2007-05-09 | 09:39:49 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-1440


Var ett tag sedan jag satte ihop en liten önskeoutfit...har ju varit busy som konstnär ju, haha.
Men jag suktar ju inte desto mindre efter kläder , skor, väskor och andraaccessoarer för det...tvärtom..mitt suktande efter garerobsutfyllnad blir bara större...*suck suktande..sucktande?*

I alla fall hittade jag denna morgon snygg blå klänning i från Topshop.
En underbar matchande blå väska med kedjor ifrån Marc Jacobs collectionEluxury.
Ett par underbart härligt knallrosa men också guldiga , lite Carrie Bradshawaktiga sandaletter, hos Gojane.
Snygga Luis Vuittonhårspännen, samt LVarmband, också det hos Eluxury.
Desutom ett sött halsband med en uggla ifrån Urban Outfitters.

Illustrationen är min egen, Anna Larsson.

Nu ska jag våga mig på en kaffemedvarmsojamjölkutankalciumochkanel....ujuj
Kommentera 9 st

Head and the City

2007-05-08 | 22:51:14 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1438


Det står ett berg av disk i köket...Orkar jag ta mig an det ikväll?
...fast orkar jag ta mig an det imorgon?
Suck.

Imorgon ska jag försöka våga mig på högläsning inför hela klassen...en text jag skrivit själv...
Hjälp!
Kommentera 9 st

Blå band rött te och fri televisionsapparat

2007-05-08 | 20:29:41 | Foto/Fotografering,

146310-1436


Hehe...jag var olydig...
Jag gjorde mig en latte till lunchnaturdietbaren...
med riktig mjölk...eller riktig laktosfri minimjölk..hihihi...Jag tog fasta på vad många skrev här i bloggen igår om  att de på Apoteket totalförbjöd alla sorters kalciuminnehållande och mejeribaserade produkter under min antibiotikakur..att jag gott kunde unna mig en latte några timmar efter jag tagit medicinen...

Fast jag har nu, på inrådan av Ofelia, inhandlat kalciumfri sojamjölk...har aldrig testat det i latte...men jag litar på henne att det är gott.

Till kvällsmat blev det fullkornsspagetti och Blå Bands färdiga Vegetariska Bolognesesås...orka stå vid spisen mer än nödvändigt när jag är sjuk....
Den var faktiskt jättegod. Dessutom är jag så urkass på att bedömma matmängd och så där så jag kokade nog med spagetti för en hel vecka...nästan. Fick i alla fall ihop två och en halv matlåda vilket innebär att jag ju slipper stå vid spisen på flera dagar!

Ikväll har jag för första gången på väldigt länge tv:n för mig själv..inget champions league, ingen premier league, no nothing no nada fotboll! Bara  Ugly Betty och Desperate Housewifes! Woohoo!!
I sällskap av massa grönt och rött te.
Kommentera 9 st

My way, Photoshopway, No way!?

2007-05-08 | 15:24:24 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1435


Ja i brist på något världsrevolutionerande att skriva eller någon fantastisk kreation att visa eller så, tänkte jag bara visa lite hur jag ofta "arbetar" med min Digigrafi...vilket jag för övrigt till i fredags ,inte hade en aning om att det var benämningen på vad jag sysslar med...utan det uplyste käre Ezzard mig om...Ni är också en del som frågar hur jag gör mina illustrationer..så jag tänkte att jag nu kunde göra min lilla egna "guide"...
Kommentera 16 st

Jag skapar lyx i vardagen med min konst

2007-05-08 | 09:56:51 | karriären och drömmen om en,

146310-1433


Åhh!!! Vilken stor stund!
Jag, Anna Larsson, Konstnär...
Ja det står så i tidnngen!

" blablablabla, säger Anna Larsson, Konstnär"...

" Jag ser det som en lyx, en möjlighet att förverkliga  min konst, säger hon.
Och det är just det som hon gör med sin konst, skapar lyx i vardagen"

Och bilden på mig var inte heller avskyvärd..ok, det ser ut som att jag inga ögonbryn har, men jag ser varken rödmosig, tjock eller heldum ut!
Wow
Wow
Wow.

Dte känns faktiskt jättebra!
Kommentera 36 st

snygg brutta ska fräscha till sig

2007-05-08 | 08:34:31 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1430

Konstiga drömmar under natten och ett nyvaket groggy tillstånd.
Ska försöka fräscha till mig lite snabbt för att gå ner till Statoil och köpa lokaltidningen...ska enligt morgonmail från Mamma vara med en "snygg brutta" som pratar vardagslyx i dagens tidning....hihi...

Ska annars tillägna dagen åt skrivande för att få ihop fler texter till morgondagens avstämning...samt ha mentormöte idag klockan 13.
Kommentera 5 st

Dikt

2007-05-07 | 22:41:35 | Text//Författarskap/Dikt/Prosa,

146310-1428


Gröngräs och maskros, fräknar på solbränd gyllene hud
Vårens begynnande blomster och grönska är världens vackraste brud

Smultronsknoppar, mjukglassdroppar och bländad av vitt solsken
Smaraggröna parker och njutningar av tuna tyger svävandes kring bara ben

Doften av syrén, ljudet av bäckar och smaken av varma klippor
Fria fötter i öppna skor och bad i stora hav av vitsippor

Skrattande sorl bakom mörka solglas på uteservering vid gator och torg
Nybakat bbröd, termosar, bullar och förväntan packas i picknikkorg

Färgspel ,himlasång och kärlek vid varje vacker strålande solnedgång
Från maj till september har vi lyckan att känna sommarens varma omfång
Kommentera 11 st

Snabbgrilla Smart!

2007-05-07 | 20:22:34 | Foto/Fotografering,

146310-1427


Nu har vi invigt den nya lilla smidiga bordsgrillen! Var inte särskilt hungrig tyckte jag innan, men jag lyckades visst ändå få ner två grönsaksbiffar, fullkornscouscous, guacamole och diverse grönaker ner i dallermagen.
Stefan grillade pepparbiffar och han blev helnöjd med resultatet - nästa gång ska han korta ner tiden lite granna för att få dem liiite blodigare ( fy fan)..Fast det gr kanppt korta ned tiden för fassiken vad snabbt det gick! 5 minuter knappt, sen klart! Snacka om snabbmat..fast icke flottig!

Så jag kan varmt rekommendera en "Quickgrill Smart" från OBH Nordica....och hoppas de ser detta och blir glada över att ger dem reklam..och i gengäld ger mig en fin mixer - gärna rosa eller en lattemaskin eller nåt..äggkokare?
Kommentera 17 st

And I have nothing at all nothing at all nothing at all nothing at all!

2007-05-07 | 18:12:40 | Foto/Fotografering,

146310-1426


Mammi kom nyss förbi med lite presenter till sin sjuka dotter...jordgubbar, mjölkfri smoothie, naturdiet snack och en risifrutti...

Usch, jag skulle kunna mala på här om hur bedrövligt jobigt och segt allt känns idag..men näe..det har jag ingen lust med...det är ju ingen särskilt rolig läsning heller.
Det jobbiga är bara att rolig läsning..eller något bra skrivande/skrivet är vad jag måste/borde åstadkomma just nu...inför mentormötet imorgon, inför den sista avstämningen i skolan på onsdag...
And I have nothing at all nothing at all nothing at all nothing at all!

...nothing at all nothing at all nothing at all....

Har ni några tips på vad jag lite snabbt kan skriva en bestseller om?
Please?
Kommentera 17 st

Påtvingad detox och dumdoktorn

2007-05-07 | 13:07:11 | Vardag,

146310-1425


Åhh sitter här med en ask Doxyferm vilket är ett antibiotika för en penicillinallergiker som jag...och trots att jag såg på dumdoktorns dataskärm att det stod klart och tydligt " OBS! Penicillinallergiker" på min journal ifrågasatte han ändå detta faktum och ville ändå skriva ut vanligt penicillin till mig.

Vad jag fått antibiotika för..emot..(?) det vet jag inte heller. Han slog och packade mig i huvudet och i ansiktet och när jag sa AJ sa han bara " Jaså det där gillade du inte"..var nära, så nära att slå tillbaka och fråga honom om han gillade det...men jag lät bli. Snäll och beskedlig som jag är.

Hade tänkt äta mumsiga ostmackor med varm latte till lunch, men näe! På apoteket fick jag förbudet att så länge jag käkar medicin får jag inte äta några mineraler, järn eller ost, yoghurt, mjölk...inget med kalcium i alls.

Så bye bye Latte!
Bye bye Smoothie.
Bye bye cheese...pizza, toasts,...


Därmed förstördes ju också mina tänkta grillplaner på vegoostfylld schntizel ikväll när vi skulle inviga nya grillen.
Åh vad synd det är om mig ..känner jag...
Kommentera 21 st

fast jag gillar ju inte champagne

2007-05-07 | 09:27:42 | Foto/Fotografering,

146310-1424


Se och skåda ! Vilken otroligt lyxig frukost jag lyckades göra mig....Mmmmm! Kaffemedvarmminimjölkochkanel...någon ny slags dietbar med mörk choklad...och parfym..och lite pärlor som extra vitamintillskott.

Allt i ett glamouröst rosa skimmer med vita prickar framför ögonen....ahhh..

Nu ska jag ta mig en dusch...kan jag vänta mig champagne som flödar ur munstycket?

...fast jag gillar ju inte champagne...
Kommentera 16 st

kulinariska frukostdrömmar och vårdcentralsbesök

2007-05-07 | 08:36:45 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1423

Nu har jag gjort mamma och pojkvän nöjda genom att ringa vårdcentralen för att "söka hjälp" för min icke övergående förkylning..så nu väntar jag på att någon slags sköterska eller doktor ska ringa upp mig.

...och nu rinde de upp...förvånansvärt nog fick jag en tid. Klockan 10.30. Tror de kommer skicka hem mig med en idiotförklaring och rådet att snyta mig, men men.

Kommer ihåg en sommar när jag hade så fruktansvärt ont i halsen att jag dregglade. Jag fick inte ens komma fram till vårdcentralen för så länge jag faktiskt kunde få i mig lite vatten var det ingen fara. Det slutade med att jag fick åka in akut till sjukhus där de sa att min hals såg fruktansvärd ut och hög dos med antibiotika sattes in.

Jaja. Nu så ska jag se vad jag ska äta för nåt kulinariskt till frukost.
Kommentera 3 st

Late night shopping

2007-05-06 | 23:59:19 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1420


...jag vill vara i ens storstad just nu...och spendera pengar jag inte har..på en väska, några toppar...en hudkräm, kanske en bh...några accessoarer..en fika...kanske en pocketbok och ett glossigt magasin..och två, tre par skor..
Kommentera 3 st

Känsliga och sockerberoende människor ombedes blunda

2007-05-06 | 22:27:42 | Foto/Fotografering,

146310-1419


Det var riktigt kul att fotografera kakor och cookies.Härliga färger och former. Struktur, yta och blänk.
Sylt, sött och kladd.
Och jag åt inte en enda en.
Kommentera 11 st

Knottarmén anfaller

2007-05-06 | 21:01:54 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1418

Det blev en extra glad födeösedag för Stefan, för han fick pecis det han allra helst önskade - att Manchester United vann Premier League. Grattis Grattis.
Nu firar vi med varsin Falcon Bayersk folköl.

Vi har även hunnit med en promenad bland vitsippor, knottarméer och avgaser och dessutom bestämt att jag måste ringa doktorn imorgon..mår inget vidare.

Nu ska jag fotografera syltkakor och annat sockrigt...
Kommentera 2 st

Vimmelbilder

2007-05-06 | 18:07:39 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1417

Idag hade det kommit upp bilder på Hellidens hemsida från gårdagens versnissage och utställningen. Jag och delar av mig och mina verk var med på en hel del bilder.
Sen att jag ser ut som en mupp på översta bilden..tja...det bjuder jag på.

...hmm undrar om jag är med i tidningen imorgon..
Kommentera 17 st

Sju sorters kuk...ehh kakor...och en fitt..ehh fettuppsamlare

2007-05-06 | 17:14:46 | Foto/Fotografering,

146310-1416

Kakkalaset över nu tar fräsch kycklingsallad över i magen bland allt socker.
Fast jag höll mig borta från kakorna och åt lite hederlig gammeldags vaniljglass med jordgubar och banan till.

Stefan fick en legobyggsats av min bror i födelsedagspresent...och Stefan var så söt där han satt och pillade med de olika bitarna i sin fåtölj..som ett barn..på 33 år...haha.
Vi..eller ehh Stefan fick också en ny grill av mina föräldrar - i mycket mindre och mindre otympligt format än den vi har nu. En bordsgrill med nån slags "fettuppsamlare" för nyttigare, less greasier food.

Nu blir det dock som sagt kycklingsallad..ifrån pizzerian.
Kommentera 6 st

Ja det är ju precis så livet är...

2007-05-06 | 14:22:08 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1415
"Livet är en fest"


Hihi, var och "tjuvlyssnade" lite på utställningen en stund förut efter promenaden med mammi.
Det var ett par som skrattade hjärligt åt mina illustrationer med " det lilla paret"..och de sade mellan sina hoho och haha " Ja det är ju precis så livet är".
Så genast blev jag sugen på att gå hem och göra en ny sekvens i det lilla parets liv...resultatet syns här ovan då.

Snart vankas det kalas här med brownies, syltkakor, Maryland cookies, vaniljglass, te och kaffe. Och förhoppningsvis fina presneter till Stefan och glada miner.

...men jag är mest hungrig på mat...och glassen...kakorna kan kvitta för min del..
Kommentera 6 st

enögd morgon

2007-05-06 | 11:22:49 | Foto/Fotografering,

146310-1414

ajajaj...har vaknat upp med ett igensvullet öga..ser heldum ut.
men men har ändå njutit av en morgonlatte och min fina blomsterkvast jag fick av Lovely Li och Sötkarro igår!

Nu: Promenad med Mammi!


Kommentera 6 st

and it gos on and on and on and on..

2007-05-06 | 01:03:51 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1410


En av kvällens många illustrationer som jag fått fram...utställningen och "framgången" har satt igågn kreativiteten än mer och suget och lusten att skapa saker..HÄRLIGT!

Men jag låter som en elak sagohäxa på rösten - knarrig, skrovlig, hes och annat blä - OHÄRLIGT!

Och nu är klockan över midnatt vilket innebär att stefan fyller år! Hurra hurra hurra! I eftermiddag (söndag) vankas det kakkalas...tyvärr har inte alla presenter till Stefan från mig behagat dyka upp än. Damn. men men, då blir ju bara födelsedagen förlängd.
Kommentera 14 st

Pesto. weeping och en pava rött med svärmor

2007-05-05 | 21:38:08 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1413


Andas ut..insupa dagen..yr på rödvin och intryck..wow..
Jag vågade verkligen ställa mig inför den där folksamlingen och "hålla" tal...
Jag sålde saker. En affisch och massa vykort.
Folk har börjat höra av sig via mail..
Jag har fotograferats.

Dessutom har kvällen varit trevlig med underbart god tortellini fylld med ricotta och spenat i god pestosås med körsbärsstomater och ruccola och en halv flaska rött. Det var svärföräldrarna som bjod ut mig och Stefan - deras födelsedagsbarn, på restaurang i Skövde ikväll. Jag och svärmor Gun delade en flaska rött och nu är jag härligt smålullig.

Min bästaste killkompis Christian ringde nyss från en Wepping Willowskonsert...det lät magiskt. Jag och Christian har gjort så i många år...att vi ringer varandra ifrån konserter vi vet att den andre hade velat gå på men inte kunnat eller haft möjlighet.

Nu ska jag joina Stefan i soffan, kramas lite granna, ta en kall bira och kanske rita lite ...
Vilken härlig da' lalalalala...som Ted Gärdestad en gång sjöng..
Kommentera 7 st

WOOHOO!! Det är min dag idag!

2007-05-05 | 17:08:54 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1412


Ojoj vilken dag!
Jag fick ett verk sålt! ( illustrationen ovan)
Jag var den enda som fick sätta en röd "såltplupp" vid ett verk!
Jag höll välkomst/invigningstalet!
Jag fick tala med pressen och fotas.
Jag kände mig som en riktig konstnär.
Jag känner lycka och yra!

Nu ska jag fira! Stackars Stefan...nu ska vi åka iväg till Skövde för att bjudas ut på middag och annat för att han fyller år imorgon, men det får komma i skymundan på grund av "min stora dag"...
Jag är en säljande konstnär idag...

...och jag känner lite granna revanschkänslor...


Heja mig..
hihi.

Tack Mamma, Pappa, Stefan,Jonas, Karin, Li, Åsa, Ingela, Gun, Sören, Karolin..med flera.
Kommentera 31 st

Morgonstund har VROOOM i mund

2007-05-05 | 09:08:33 | Foto/Fotografering,

146310-1411


Vaknade 40 minuter innan klockan skulle ringa. Nervositet blandat med ett evigt VROOOM Vroom vroom från en jädrans massa motorcyklar och raggarbilar...ty det är inte bara vernissage och konst som sker idag i Tidaholm utan även anksim och cruisingpremiär.

Stefan sover så jag har inte kunnat testa än om rösten låter någorlunda bra idag.
Men jag har haft en lugn stund för mig själv, kollat igenom mina bilder på datorn som jag ställer ut, sorterat de A5kort av mina utställda verk, som jag också kommer ha till försäljning idag.
Jag har mumsat på fruktsallad bestående av ljuvligt perfekt vattenmlon, söta jordgubbar, några bananbitar, russin och vaniljyoughurt. Sitter och sörplar på en varm kaffemedvarmminimjölkochkanel.


Borde hoppa in i duschen...NU!!!
Kommentera 19 st

tightsåsikter, outfitsproblematik och fransk manikyr

2007-05-04 | 23:37:50 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1409

( bilderna ovan - mina uställda verk - foton och illustrationer/digigrafier).....elva och en halv timme kvar tills mitt livs första utställning börjar..Wow....hoppas bara att det där mötet innan inte förtar glädjen och upplevelsen..

Ska alldeles strax hoppa i säng. Mina tånaglar har fått sig en fransk manikyr och strupen har sköljts med varmt te och ganska så äcklig honung...bläsch.
Har fortfarande inte bestämt mig för slutgiltig outfit...men jag har faktiskt köpt mig 3 par tights/leggins på Lindex tidigare idag... Och ja, jag är fortfarande helt emot att bära svarta tights/leggins under kjolar och shorts när vädret är varmt...och kallt...men till tunika eller klänning kan jag tycka att det är snyggt och helt ok...Så nu ska jag testa det ihop med klänning..imorgon. För lokalen är ganska rå och kylig. och jag vill inte vara påpälsad utan vara "inomhusfin utan att lida pin".

Så antagligen enkla svarta klänningen, svarta capritights, svarta remsandaletter och kanske svart skinnajcka över tills lokalen värmts upp, av förhoppningsvis strålande vernissageväder och varmt mottagande av konsten.

Om inte annat har jag blivit varm om kinder och i hjärtat av alla era fina kommentarer och lyckönskningar!

Kommentera 8 st

Soft friday porn

2007-05-04 | 21:42:01 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1408


Ok, jag har knappt någon röst kvar, men lyckades i alla fall genomföra ett trevligt telefonsamtal med min bästaste guldigaste Karin ( I love you sweetie)..nu skorrar rösten fruktansvärt och det värker lite granna i ryggen.
Får bälja i mig grönt te och äta jordgubbar under kvällen för att få i mig antioxidanter och vitaminer och värme..fast ska försöka lägga mig i hyfsad tid också...ty det har kallats till "krismöte"  redan klockan 10 imorgon förmiddag...angående utställningen...på grund av vissa saker...som jag insåg att det skulle uppstå bråk kring..Sorgligt...

Detta är alltså innan vernissagen..och jag kommer inte hinna hem emellan..vilket betyder att jag redan innan 10..ja halv 10 måste ha bestäm vernissageoutfit..
Oh Gee!!.
Måste måla tånaglarna!


Men nu, nu sitter jag i alla fall och håller käften så gott jag kan här hemma och ritar mina barbystade brudar, haha .
Kommentera 8 st

Because I am worth it!

2007-05-04 | 16:22:23 | Foto/Fotografering,

146310-1407


Så där ja! Ingen återvändo! Nu är utställningen helt byggd, lokalen låst och lämnad, alla verk är inskrivna i datorn och prissatta, imorgon är det vernissage!
Och oh my goosh
! Vad svårt det är att sätta priser på sina egna saker!
Att värdesätta sitt slit och arbete.
Sin konst.
Sin passion.

Att värdesätta sig själv och inte klassa sig själv som dålig eller billig. Särskilt inte i jämförelse med de andra som ställer ut i samma lokal.

Jag har oerhört lätt för att vifta bort mitt eget värde vad gäller det jag gör. Jag blir ju lätt så smickrad över att någon en visar det minsta intresse för mina verk och alster att jag lätt skulle kunna säga 
"ja men du FÅR den!"...eller " Ja kanske femtio spänn..eller är det för mycket? Fyrtio kanske?"

Men nu är utställningspriserna satta på mina verk...och det utspelades verkliga dilemman inom mig under processen och proceduren...men nu är det gjort...GULP!!!

En lång dag känns det som i kroppen, min röst låter väldigt krass och jag är trött och matt.
Men hade en väldigt trevlig lunch/paus med Stefan som bjöd mig på god trekantsmacka och krämig kladdkaka med grädde, på mysig uteservering.
Kommentera 28 st

It is arty days nowadays..

2007-05-04 | 08:30:02 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1405


Trots huvudvärkar, utställningsbygge och annat så har jag haft lite tid att rita också..just nu är jag inne på mycket streck och former och svartvitt...kanske för att allt jag ställer ut i helgen är väldigt maxat i färgerna.

Och jag är så smickrad över att Ni är en del som börjat maila och visa intresse för mina illustrationer!
Tack!

Jag säljer alltså bilder och affischer  eller vad ni nu kan tänkas vilja ha mina illustrationer/bilder till..om ni nu vill ha dom alltså .
Kommentera 20 st

Stjärnglitter

2007-05-04 | 07:25:09 | Foto/Fotografering,

146310-1404


Åh jag älskar den här bilden som jag lyckades fotografera igår kväll! Jag älskar att solen bildar en stjärna mellan de yvigt vita blomstergrenarna. Som en liten skyddsängel på något sätt..eller att en stjärna ler mot mig. Eller kanske ett tecken på att utställningen kommer att gå jättebra!

Idag är alltså dagen före "dopparedagen". Imorgon är det vernissage så idag ska allt byggas färdigt, listor och priser ska bestämmas och skrivas och kopieras. Numrering och sista-minuten-panik....och jag har fortfarande inte bestämt om jag ska printa ut en enkel version av min "glamourkokbok" och ha med....å andra sidan har jag redan en hel del med på utställningen...kan bli för mycket...å andra sidan - detta är min första och kanske sista utställning, då kanske jag ska ha med så mycket som möjligt..

Tack för alla kommentarer igår! Kunde dock inte svara på dom då blogg.se krånglade. Ska försöka hinna med det idag.
Kommentera 7 st

Ojoj, klänningsdilemma! Vad ska jag ha på mig?

2007-05-03 | 19:12:10 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-1403


Vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig på Vernissaget på lördag!!! Gaaahh! Känns som att det är nåt jag borde ha klart senast imorgon kväll, helst redan nu och inte springer runt och har panik (över det med ) timmen innan utställningen öppnar på lördag...kommer ha nog ändå att vara nervös över och saker att tänka på.

Vit tubtoppsklänning från Ellos? Med nya röda polkadot-skon eller svart remsandalett?
Svart enkel klänning med skärning under bysten ifrån H&M?
Svart tunika med djurtryck ( som får funka som klänning på korta mig) också ifrån Ellos?

Någonting helt annat?
Gaaahhh!
Kommentera 40 st

Allt för konstens skull

2007-05-03 | 17:06:31 | Egocentrerat&Vardagligt,

146310-1402


Ont i öronen när jag hostar eller sväljer hårt, trött i skallen och fortfarande väldigt "tom" i bollen och kroppen och annat med kring allt som har med min bit av utställningen att göra.
Fotografiaffischerna har åkt tillbaka till tryckeriet för beskärning, men illustrationsaffischerna har jag nu valt plats åt och satt upp i lokalen..

Ser det konstigt ut tycker ni? Ja..det är ju en väldigt annorlunda utställningslokal i form av en gammal "helig" smedja där vi inte får flytta på något egentligen...och vi är de första som någonsin har fått lov att ha en utställning där över huvud taget. Annorlunda, spännande, otroligt, kul, frustrerande, utmanande..massor av känslor!

Men nu känner jag mig mest som en ballong tappad på luft..
Kommentera 14 st

Beslutsångest de luxe!

2007-05-03 | 13:17:22 | Foto/Fotografering,

146310-1400


Med kall jordgubbig smoothie och varm skummig latte i magen gick jag till muséet för att äntligen få se mina foton och illustrationer i större format/affischform och jg är verkligen jättenöjd med hur de ser ut!!
Men nu är jag verkligen helt ställd och ovetandes kring vad jag ska ha med och inte på lördag...allt elelr inget? Vad och hur? På vilket sätt?

Vet inte hur jag ska placera bilderna eller någonting....och det är ett pirr blandat med förtvivlan...som nog mest är härligt ändå....

nepp, nu ska jag skynda tillbaka...gjorde bara en liten mellanlandning hemma, för bloggpaus, kissepaus, hämta pengar till häftmassapaus.
Kommentera 17 st

En okammad huvudvärk

2007-05-03 | 08:57:37 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1399


En tidig morgonillustration..kanske talar de till mig själv..kanske att jag borde kamma mig lite granna..

Uscha, hade planer på att ta en tidig vårig morgonpromenad idag, men näe..vaknade klockan 04 imorses med bultande huvudvärk i högra delen av skallen, kudden kändes som hård vass cement. Ilande värk i höger näsborre ned i halsen och upp runt ögat och ett illamående på det.
Gick upp och tyckte synd om mig själv, drack en kopp te och slocknade slutligen sittandes i soffan.
Va fan är detta för förkylning?

Men men, snart får jag se mina affischer...åhhh hoppas de ser bra ut!
Kommentera 13 st

Frukostlängtan

2007-05-03 | 00:33:09 | Foto/Fotografering,

146310-1398


Nu är det nog bäst att jag hoppar i säng...och förhoppningsvis somnar fort så att det blir morgon snart....för jag längtar redan efter en fruity frulle!

..och att få se hur mina affischer ser ut...yey!

Godnatt, Godmorgon...
Kommentera 10 st

Damn you Cold!

2007-05-02 | 20:02:10 | Foto/Fotografering,

146310-1397


Samma dilemma idag som igår och som dagen innan det...vad ska jag äta till kvällsmat?
God vegetarisk paj med squash och ost och andra grönsaker till lunch...men ingen hunger när det vankades kvällsmat...blir typ illamående vid blotta tanken på det mesta just nu blandat med några få glimtar av hungerskänslor.. *dumma förkylning*

Det jag till slut kände skulle funka var frukt och yoghurt. Så det bidde en stor tallrik med någon slags melon, russin, vindruvor, färska jordgubbar, banan, torkade aprikoser och plommon samt äppelringar och Viktväktarnas vaniljyoghurt...Mycket mummigt I must say. Kändes fräscht i magen....och den något såriga och slitna strupen.
*dumma förkylning*
Kommentera 19 st

jag fryser i det varma solskenet, brr.

2007-05-02 | 16:27:59 | Foto/Fotografering,

146310-1395


Då så, första utställningsbyggardagen över. Pust pust..men KVINNOR KAN!

Imorgon får jag mina grejer från tryckeriet! Ska bli så spännande och än roligare att bygga då, när jag får plocka med mitt eget och inte bara hålla i andras tavlor, hämta tänger och svara på om saker hänger rakt eller ej.
Fast jag är riktigt imponerad av en del verk de andra har skapat..och miljön, en skitig gammal smedja, är ju så häftig!

Åhhh..min första utställning.

Dessutom blev jag utbjuden på lunch mitt i alltihopa, utav söta Mamma. Väldans god paj och cola light i strålande solsken...som dock mitt förkylda jag ändå frös som attan i....ska försöka värma mig en stund på balkongen nu, med nya Veckorevyn som sällskap.
Kommentera 14 st

off to work..school..exhibitionbuilding..whatever..

2007-05-02 | 09:01:29 | Foto/Fotografering,

146310-1394

Så där..duschad och återhämtad från den konstiga drömmen, frukosten avklarad, men ändå förkyld och trött så ska jag bege mig iväg..
Till museet och möta upp de andra konstnärerna..För idag börjar vi bygga utställningen!!!
Woohoo!!!!

Ska bli så kul!
Kommentera 24 st

I am Superwoman...with extra cheese

2007-05-02 | 08:03:16 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1393


Ojoj..jag tror jag tänker för mycket på mat..fokuserar för mycket på mat..njuter för lite av mat och har alldeles för mycket ångest kring vad jag stoppar i mig och inte..
Eller så är jag bara ett matvrak.. I don't know.
Men det senaste har jag haft "mardrömmar" att jag äter en massa onyttiga saker och att jag sedan i drömmen får skuldkänslor.

fast drömmen i natt tar nog priset ändå..

Jag drömde att jag var Stålmannen, eller Stålkvinnan då, som skulle rädda några människor ur en svart mystisk kyrka gjord av plast och gummi. I alla fall verkade den vara gjord utav dessa material ty taket böjde sig väldigt när jag klättrade upp på det...hmm.

Det var någon slags gisslan inuti kyrkan som jag skulle rädda, från en elak gubbe. Han hade vakter och egna stridsstyrkor som liknade de vita Stormtroopersgubbarna från Star Wars.
Dessa kom ut ur små luckor på taket och började skjuta på mig.
Jag skulle ge eld tillbaka , men min k-pist, också gjord av plast, hade ingen ammunition kvar så snabt var jag tvungen att flyga därifrån.

Bara det att själva flygningen gick inte så bra...jag var tvungen att flåsandes springa för att ta fart, men jag kom aldrig riktigt högt upp i luften...
Istället gick jag in på en hamburgerrestaurang och porppade i mig tre stora "dubbleburgers with extra cheese". Efter det skulle jag flyga iväg för att träffa mina konstiga föräldrar, som var animerade och satt i ett träd.
Jag var tvungen att hålla mig svävandes för att tala med dem, hämta superkrafter och styrka ifrån deras huvuden...men som sagt, det där med att flyga gick inte så bra. Hade full sjå med att hålla mig en bit över marken och prata med mina konstiga allsmäktiga superföräldrar. Dock hade Superpappan ett chokladställ under sig med texten " En till tio chokladrutor om dagen, gör det glatt i magen"..naturligtvis kunde inte jag motstå dessa ord och när jag sträckte mig efter chokladkakan tappade jag flygfokus och rasade ner i marken.

Därefter vaknade jag och bannade mig själv för att jag åtminstone inte hade vett nog att köpa Veggieburgers i drömmen.

....japp...

Har Ni drömt nåt bra/roligt/konstigt/otäckt/fräckt/härligt inatt?
Kommentera 15 st

det är något som spökar..

2007-05-01 | 22:48:29 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1392


ujuj mådde helmysko efter tågandet och solandet...kroppen värkte, armar,leder och muskler, huvudet likaså och hunger blandades med illamående.

Tog en dusch och skulle bara lägga mig lite med huvudet mot kudden i sängen...för att komma underfund med vad för mat jag kunde tänkas vara sugen på..
Vegoburgare?
Lasagne?
Pasta med vegofärssås?
Soppa med Gnocchipasta?
Pastasallad?

istället vaknade jag helt groggy klockan kvart i nio och hade missat både Ugly Betty och chansen att laga mat på en vettig tid.
Istället fick det bli två grova mackor och yoghurt....och jag mår fortfarande inte bra...dumma förkylning eller vad nu är som fortsätter att spöka i kroppen...

Menmen..rita orkar jag i alla fall göra.
Kommentera 13 st

Det är politiskt korrekt för mig att sola

2007-05-01 | 17:58:35 | Foto/Fotografering,

146310-1391


Då så, då var demonstrerandet och tågandet över för denna gång. Nu får man fortsätta vara politisk och annat i vardagens alla möjliga situationer istället.

Till exempel, blev jag än rödare, nyss, i solariet.

Och nu ska jag fortsätta pilla med layouter till vykort för att marknadsföra Tidaholm på ett fint och bra sätt.
Kommentera 22 st

Demonstrationsönskeoutfit

2007-05-01 | 14:57:35 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

146310-1389

Ja snart är det dags att bege sig ut på stadens små gator och torg och Första Majtåga/demonstrera...och jag hade gärna gjort det i de där kläderna..
För man behöver inte klä sig i trasor eller palestinasjal för att vara politiskt aktiv/intresserad.

* Tee från 80tees.com
* Jeans från patriciafield.com
* Skor från gojane.com
* Väska från urbanoutfitters.com
Kommentera 19 st

Åhh det är härligt med passioner!

2007-05-01 | 12:10:53 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1388


Ja älskar pillarbete...
Att fastna och uppslukas och helt sjunka in i vissa saker.

Som illustrationen ovan...som jag satt med i några timmar igår med pennan på pappret,  och nu sitter och pillar, vrider, vänder, finjusterar, gör om och testar och bara fortsätter och går upp helt i...

Åhh det är härligt med passioner!
Kommentera 14 st

Oh what a Fruityful morning!

2007-05-01 | 10:28:30 | Foto/Fotografering,

146310-1386


Känner mig typ hälsosam denna morgon då jag endast druckit vatten och till frukost har jag mumsat frukt med naturell youghurt.  Härligt röd vattenmelon, banan, russin, vindruvor..och det är antagligen de frukter som är helt bannlysta av GI eller nåt..men det skiter jag i. Är man pollenallergiker går ofta äppel, päppel,piron och paron och kiwis bort.

Första Maj idag då då och i år känns det nästan viktigare än någonsin att gå ut och tåga och demonstrera.
Fast det är ju inte förrän i eftermiddag, så vad ska jag göra fram tills dess tro?

Vad har Ni för Första Majplaner?
Kommentera 20 st

Maj oh Maj what a feeling!

2007-05-01 | 01:00:07 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

146310-1385" Four Friends"


Så var April månad slut och Maj har tagit sin början!


Majkalender:

* Första Majtåga senare idag och sjunga Internationalen bland röda fanor.
* Jag ska ha min allra första (sista?) utställning - vernissage på lördag!
* Pojkvän Stefan fyller år
* Mamma Mammi fyller år
* Puck, Byron och Hera fyller år
* Den första riktigt riktiga vårmånaden med början till sommar!
* Allt grönskar!
* Starta Eget....?
*
*
*

*
Kommentera 6 st