GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

mitt 2017

2017-12-30 | 11:32:42 | Egocentrerat&Vardagligt,

Så är det bara drygt ett och ett halvt dygn kvar av 2017 och jag ska jobba cirka 13 timmar utav dom innan det blir 2018.
En liten sedvanlig årsresumé eller reflektion över det gångna året är kanske på sin plats nu medan jag låter toners och serum göra sitt i ansiktet innan sminket åker på.
 
Mitt 2017 började väldigt ledsamt med begravning och farväl av en vän som inte länge orkade, något som fortfarande gör ont och känns djupt i hjärtat. Men i allt det tråkiga, ofattbara och ledsamma som kommer det också värme och kärlek , möten med gamla bekanta, stunder av gemensamma skratt och minnen. Kärlek och tacksamhet. 
 
I övrigt har detta året varit ett ganska lugnt år. Inga lungembolier eller föräldrar i koma eller organtransplantationer, inget företag eller ekonomi i kris.
Visst en del känslomässiga nitar har jag gått på, litat och gett av mig själv till fel människor, fått lite hugg i ryggen, men samtidigt fått så mycket kärlek ärlig härlig stöttning och peppning av människor som och håller mig om ryggen alltid och som jag skulle göra likadant för. Så in i 2018 tar jag med mig den vetskapen och styrkan och allt det braiga från det gångna året.
 
Här kommer  fina, roliga och minnesvärda  highlights från mitt 2017.
 
 
Firade in maj och en försenad vår i ett varmt Köpenhamn med min bästaste vän ..och oj så många fina stunder, kvällar, samtal jag har ynnesten att få varje år med denna människa.
Den yttre husrenoveringen som äntligen blev klar..skulle bara ta 3 veckor i september 2016...det tog totalt 10 månader istället.
Alla fantastiska löprundor...älskart!
 
 
 
Det blev flera trippar/hotellweekends till Göteborg med min hubby, här firade vi in juni med en Black Star Riderspelning
 
 
Ett starstruckmoment
 
Vilken skillnad det blev på ett år!
 
Midsommar med mammis !
Så fick jag ju skriva kontrakt med Sony Music och vara med på ett hörn på Miriam Bryants EP.
Kosresan med bästis!
Öland och Kalmar på semestern
Likaså mitt älskade sommarstockholm!
Alla fantastiska soltimmar och trädgårdshänget...lunket..lugnet...ahhh sommar.
Härliga stunder med underbara Mia!
 
Dröm som gick i uppfyllelse! Äntligen fick jag åka till Rom!!
 
Konstnatten sista helgen i september..där jag ställde ut foton, tavlor, teckningar och fick så mycket beröm ioch egoboostning från både vänner, familj och kunder...jag sålde så mycket konst och foton så blev alldeles hög på känslan..Fick så mycket erkännande som både konstnär och fotograf ...herregud...och att arrangörerna ville ha en megaförstoring av en av mina tavlor att promota hela evenemanget..jisses!
 
36årspresenten...vilken känsla!!
Och så julklappen till mig själv och klapp på axeln för ett hårt slit och framgångar.
 
 
Så 2018 - jag ska uppfylla fler drömmar, tro på mig själv än mer, vårda de nära och kära som verkligen ställt upp på mig, njuta av här och nu och livet, utveckla konst och fotande än mer, resa til nån ny plats, springa när jag vill och låta bli när jag inte vill, äta och dricka gott.
 
Gott Nytt År!!
Kommentera 4 st

hejdå julen..och hejdå till annat med

2017-12-27 | 15:25:05 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Imorse strålade solen in igenom sovrumsfönstret och det kändes nästan talande för att juldagarna nu är över och att nytt år väntar runt hörnet.
Så idag åkte det mesta av julpyntet ned i sina lådor  och granarna kläddes av och ner i källaren igen. 
 
Vill alltid börja ett nytt år med rent hus. Och precis som jag sagt hejdå till julen för denna gång så blir året 2017 också året då jag på allvar verkligen säger hejdå till allt vad energislukare, falskhet och utnyttjande heter. ( vilket jag säkert sagt föregående år med men som jag hoppas jag inte säger om ett år igen..)
 
Jag är allt för att ge människor en ärlig chans.. och en andra chans och många gånger en tredje.
Men så ofta slutar det med att jag själv sitter här och känner mig tom och ledsen...och det leder i sin tur att jag känner saker jag inte vill känna eller tänka.
Nu är jag på allvar så färdig med vissa människor och deras beteenden. Att man bara duger ibland, skitsnack bakom ryggen eller att inte ens repekteras så pass att man tillfrågas om eventuella missförstånd utan att saker och ting bara "antas".
Eller det där att vissa folk inte ens kan hälsa men man ser och vet att de följer precis allt man gör här på nätet. Varje inlägg, varje bild, varje story. Jag trött på folk som inte är konsekventa i hur de behandlar sina medmänniskor.
 
Men i allt sånt här ledset blir det ju också en glädje när man så svart på vitt och i hjärtat vet vilka som verkligen finns där för en i vått och torrt, i med och motgång...och den klicken människor ...NI ÄR SÅ GULD VÄRDA ♥
 
 
 
Kommentera 0 st

Hudgodis

2017-12-26 | 16:07:07 | Smink, Hudvård, Skönhet,

 
Lite fler fina klappar som låg under granen till moi och min hud.
Dels mina hudvårdsmåsten i min dagliga hudvårdsrutin som jag ju skrev om här, Nivea Q10serien, en "gammal" klassisker i Clarins Beauty Flash Balm och en för mig helt ny produkt och märke som jag hört mycket gott om från både bästis och Kakan Hermansson bl a : Paulas Choice BHA Liquid...och efter bara 2 dagars användning kan jag ju bara instämma i hallelujakörerna. WOW!
 
Fast köpte även lite hudvård till mig själv innan jul som jag tänkte visa i ett annat inlägg , en så kallad K-beautyprodukt med snigelextrakt i så det kan vara kombon med den och BHAliquiden som skapat wowkänslan.
Men fasen vad gött det är när man just hittar de där produkterna för huden man bara känner funkar, förändrar oh förbättrar. Älskar´t!
 
 
Kommentera 1 st

christmas namaste

2017-12-25 | 16:59:36 | Egocentrerat&Vardagligt,

 (några av mina fina klappar)
 
God fortsättning på Julen på er bloggosfären!
Denna juldag går i balsamförsjälen-tecken för mig. Låååång sovmorgon, sedan blev det en härlig,rask och frisk promenad med efterföljande fika med mamma och sedan även en promenad med Stefan. 
Nu bara totalt skönt soffhäng, med tv och slösurfande och godismoffande innan jag ska laga nån go krämig pasta till middag.
 
Min julafton var härlig. Först ett jobbpass mellan 9.30-15.15, föräldrarna hämtade upp mig och vi åkte hem hit där Stefan och katterna väntade. Jag tog en snabbdusch medan de andra kollade på slutet av Kalle...jag lyckades slinta med rakhyveln i duschen och skar upp handen..lite typiskt mig men 5 plåster på det så var jag good to go att dra på mig klänning och strumpbyxor och fixa lite drinkar till mig och mamma, öl till Stefan och så alkholfritt till pappa . Vi sörplade , tittde på Ett Päron till Farsa Firar Jul och delade ut lite klappar.
 
Vi skippade julmat och fick lyxen att äta supergod fläskfilégryta och potatisgratäng mina föräldrar hade kokat ihop därefter kaffe, godis och kakor till Karl-Bertil innan mamma och pappa åkte hem och jag och Stefan hade lite julafton för oss själva med mys, mer klappar och bara kärlek och lugn.
 
Så en jättefin, lugn, mysig och lagom jul ♥
 
 
Kommentera 0 st

glitter, tomtar, pynt och nu tändas tusen juleljus

2017-12-23 | 23:16:01 | Egocentrerat&Vardagligt, Hus/Renovering/Inredning,

Jag har senaste åren klätt granen första dagarna i december då jag vill maxa julemyset och december är ju så trist och grå och mörk så glitter och ljus behövs. Dessutom är det ju innan jul jag vill njuta av julsakerna och pyntet, inte bara bara någon dag innan och egfter annandagen vill jag knappt se det längre. Oftast har jag plockat bort allt innan ny¨rsafton för att kunna börja det nya året "rent".
 
Men nu är det bara nån timme kvar innan dwt är självaste julafton. Vi har firat hos mina svärföräldrar, jag har bakat och luyssnat på julmusik och jag har sett mitt julfilmsmåste The Family Stone.
Och alla klappar - ja de som har behagat komma det vills säga...alltså så mycket trubbel jag haft med näthandel senaste månaden herre min je..men ja de klappar som kommit de ligger under granen..nej granarna.
Yep , i år har jag TVÅ julgranar,.
Varför inte liksom.
 
SÅ nu är det redo att firas jul här imorgon eftertmiddag, efter ett femtimmarspass på jobbet och med mitt julpynt så ÖNSKAR JAG ER ALLA EN GOD JUL!
 
 
 
 
Kommentera 1 st

dan före dan före dan..

2017-12-22 | 19:53:01 | Egocentrerat&Vardagligt,

Min lille Charlie <3
 
Idag var jag äntligen ledig, varit mycket nu på jobbet innan jul och likaså inom företaget. Och i år har jag åkt på att jobba julafton dessutom. Men idag är jag alltså ledig och likaså imorgon och det är jag väldigt glad över då det är den 23:e december jag gillar allra mest med julen..dagen innan dopparedagen..Pirret, spänningen, myset, sista förberedelserna...lugnet. 
Då och då slå in en julklapp, småäta godis hela dagen, lyssna de allra sista gångerna för i år på Absolute Christmas - 1994 års version och så se mitt absoluta julfilmsmåste de senaste åren : The Family Stone.
 
Mitt andra julfilmsmåste , julavsnittet från säsong 2 av Beverly Hills 90210 från tidiga 90talet, ja det klarades av idag i soffan med min bästa vän med kaffe och nybakade pepparkakor och cupcakes som jag stökade med i köket idag.
 
Imorgon , just på grund av , att jag jobbar julafton, så ska vi fira lila julafton med mina svärföräldrar och förhoppningsvis blir det lite firande med mina föräldrar på själva julafton efter jobbet beroende på hur min pappa mår.
Det här med jul är så kluvet många gånger..många pratar om stress, press och krav..det blir ju mycket vad man gör det till det där man får försöka hitta sina egna traditioner, nivåer osv.
Jag älskar jul, det gör jag verkligen..och en del av mig drömmer eller kanske minns barndomens jular med lite rosaskimmer över sig då det var mor och farföräldrar, mostrer, kusiner, morbror, tanter, sysslingar m fl och firade..jag kan verkligen sakna och drömma om just  den sortens storfirande, på ett och samma ställe med många personer hela julaftonen lång.
Men nu ser inte familjesituationen min eller umgänget oss emellean ut på det sättet och jag bor t ex tillsammans med en som inte är mycket för julen alls just själva firandet med andra, frikostig med klapparna är han dock.
Så jag är tacksam för det mys och firande som blir och hur det än blir med andra, så får jag vara med min kärlek, våra katter och i vårt hus.
 
Och det är väl främst det julen handlar om för mig - känna kärlek och tacksamhet över det man har och över det man får.
 
 
Kommentera 0 st

...ett första julkort från mig

2017-12-19 | 17:47:22 | Egocentrerat&Vardagligt, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Åh herre min je, nu har det gått så där alldeles förlänge sedan jag var här inne och uppdaterade... igen. Jag som tänkt så många gånger under 2017 att jag skulle ta tag i det här i bloggandet lite mer på allvar igen.
Egentligen är jag ju alldeles full av åsikter och tankar, jag har egentligen hur många konstverk och teckningsbeställningar och fria illustrationer/skisser att visa, likaså fotojobb...och hemrenoveringar, ommöbleringar och vardagliga ting, shopping, unna-mig-grejer och outfits. Men det blir inte riktigt av längre det här med mer genomtänkta blogginlägg kontra snabba Instagram och Snaps. 
 
Så det får banne mig bli ett hederligt nyårslöfte. till mig själv, och Er - ni få själar som hänger kvar här: Jag ska ta tag i bloggandet igen. För jag vill ännu ha min lilla egna hörna här på internet där jag gör mig hörd, där jag syns. Än har fåfängeriet och behovet av visa världen att jag finns inte slocknat.
Egentligen lyser det än starkare än någonsin, för det är fortfarande så mycket jag vill åstadkomma och göra här i livet.
Skrivandet, fotandet, tecknandet, målandet, åsikterna, tankarna.
 
Men nu ska jag inte flumma till det här inlägget allt för mycket, nej mer strukturerade inlägg, tydliga inlägg, mer frekventa inlägg.
Nu ska jag dock försöka komma i lite julstämning med hjälp av nån julfilm.
Jag klädde sedvanligt julgran och julpyntade som en tok redan första dagarna i december och tänkte som varje år att i år ska jag maxa julemyset deuxe!
.. och här är vi nu med bara några ynka dagar kvar till självaste julafton och jag undrar, precis som varje år, hur det bara kunde svooscha förbi så snabbt igen...den där upptakten innan jul. Ska jag nånsin anamma det där Carpe Diem:et nån gång i december ?
 
 
Kommentera 4 st