GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

dan före dan före dan..

2017-12-22 | 19:53:01 | Egocentrerat&Vardagligt

Min lille Charlie <3
 
Idag var jag äntligen ledig, varit mycket nu på jobbet innan jul och likaså inom företaget. Och i år har jag åkt på att jobba julafton dessutom. Men idag är jag alltså ledig och likaså imorgon och det är jag väldigt glad över då det är den 23:e december jag gillar allra mest med julen..dagen innan dopparedagen..Pirret, spänningen, myset, sista förberedelserna...lugnet. 
Då och då slå in en julklapp, småäta godis hela dagen, lyssna de allra sista gångerna för i år på Absolute Christmas - 1994 års version och så se mitt absoluta julfilmsmåste de senaste åren : The Family Stone.
 
Mitt andra julfilmsmåste , julavsnittet från säsong 2 av Beverly Hills 90210 från tidiga 90talet, ja det klarades av idag i soffan med min bästa vän med kaffe och nybakade pepparkakor och cupcakes som jag stökade med i köket idag.
 
Imorgon , just på grund av , att jag jobbar julafton, så ska vi fira lila julafton med mina svärföräldrar och förhoppningsvis blir det lite firande med mina föräldrar på själva julafton efter jobbet beroende på hur min pappa mår.
Det här med jul är så kluvet många gånger..många pratar om stress, press och krav..det blir ju mycket vad man gör det till det där man får försöka hitta sina egna traditioner, nivåer osv.
Jag älskar jul, det gör jag verkligen..och en del av mig drömmer eller kanske minns barndomens jular med lite rosaskimmer över sig då det var mor och farföräldrar, mostrer, kusiner, morbror, tanter, sysslingar m fl och firade..jag kan verkligen sakna och drömma om just  den sortens storfirande, på ett och samma ställe med många personer hela julaftonen lång.
Men nu ser inte familjesituationen min eller umgänget oss emellean ut på det sättet och jag bor t ex tillsammans med en som inte är mycket för julen alls just själva firandet med andra, frikostig med klapparna är han dock.
Så jag är tacksam för det mys och firande som blir och hur det än blir med andra, så får jag vara med min kärlek, våra katter och i vårt hus.
 
Och det är väl främst det julen handlar om för mig - känna kärlek och tacksamhet över det man har och över det man får.
 
 
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: