GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

run with me baby, lets take a chance

2020-04-17 | 19:32:08 | Egocentrerat&Vardagligt, Musik/Böcker,

 
Jag har precis läst ut Brett Andersons första bok - Coal Black Mornings och nu börjat med hans andra; Afternoons with the Blinds drawn. Den första var vackert skriven och i stil med Patti SmithsJust Kids”.. dessa vackert skrivna människoöden.. minnen, anekdoter.. vanliga liv och människor.. men ändå inte .
Suede var tillsammans med Oasis en så stor del av mina tonår  - kin högstadietid och min gymnasietid och de var de  första band jag liksom hittade och började gilla ”själv”. Inte för att mina föräldrar gillade dom , inte för att storebrorsan spelade dom och jag ville försöka vara cool och gilla samma som han gjorde i hopp om en vänskap,  utan Jag. Det var MINA band. Och de två vänner jag kom att dela denna Suedepassion med för över 20 år sedan är fortfarande mina närmsta. Den ena - Karin träffar jag så ofta jag bara kan då hon är en av få människor jag litar blint på och kan umgås med dygnet runt utan att vilja vara ensam ens stund... och den andra- Martina , ja vi ses nästan bara nu för tiden just vid Suedespelningar ( tack som fasen för att de återförenades efter några års paus)  men då tar vi bara vid där vi slutade sist och det är en gemensam trygghet och kärlek i den vänskapen, band som aldrig bryts.

Med dessa två vänner har jag så mycket Suedehistoria och äventyr ..  Från den allra första spelningen blott 15 år gammal på Hultsfredsfestivalen och sedan ända uppe i Östersund och Storsjöyran. Det har blivit  fanclubspelningar, en vinst i en Aftonbladettävling ”träffa suede”... vi har efterfestat med bandet på café opera ,  varit på signeringar,  gjort maniska spaningar och jag minns med värme hur man satt i internets begynnelse med uppringt modem och sparade ner bilder och artiklar på diskett...  och hiur vi ivrigt väntade på singelsläpp och tillhörande musikvideopremiärer på MTV redo med vhskassetten och trycka på rec play ... och så denna fantastiska låtskatt . Alla konserter. Minnena.
Och idag när jag satte på plattan Sci-Fi Lullabies ,som släpptes ungefär samtidigt som prinsessan Diana omkom så tragiskt i en bilolycka 1997, som bara består av så kallade b-sides så märkte jag med sådan värme och kärlek hur varenda låttext liksom sitter inne i benmärgen.
Så är det något jag verkligen hoppas blir av i år trots läget i världen så är det Coming up-spelningen i höst. En konsert helt dedikerad till suedes tredje studioalbum från 1996 och den första konsert som jag förhoppningsvios kommer uppleva med båda dessa två vänner.
Kommentera 0 st

Gardegrobsgrubbel och Byråbekymmer och tusentals tankar

2020-04-06 | 18:46:40 | Egocentrerat&Vardagligt,

 

Handsprit, handtvål, handkräm och presskonferens klockan 14 - repeat. Ja och nånstans däremellan känna efter om man är snuvig på riktigt eller om det rann till litegrann för att man exempelvis böjde sig framåt några gånger och kånkade några kartonger och snoret rent av är inre nässvett?  Jag som jobbar inom dagligvaruhandeln blir hostad och snorad på året om i influensa och magsjuketider och inte märkt någon markant skillnad på beteende där men absolut på nära håll sett hamstrandet av jäst och toalettpapper. Bajs, bröd och bullar verkar vara viktigt för folk i dessa tider.

Som egenföretagare tycker jag givetvis att det är viktigt att stötta just företagare (och gärna själv blir stöttad), som lokalpatriot stötta de lokala företagen än mer..

Men så blev jag själv uppsagd från jobbet i måndags förra veckan och kommer alltså bli arbetslös så hur mycket har jag råd att stötta? Ja det är märkliga tider med dubbla och trippla och hundratals känslor.  

Så alltså...om tre månader blir jag arbetslös .

Detta besked förde ju såklart med sig en massa tankar, stress, oro och grubbel. Vad ska jag göra istället? Plugga? Då måste jag snabbt kolla utbildningar eftersom ansökningar ska vara inne om en dryg vecka, men hur bestämmer man på en vecka vad man kanske ska satsa på i det yrkesliv man har kvar? A-kassa? Kan jag få min  a-kassa om jag fortfarande har en f-skattesedel och eget företag även om det företaget bara är på en liten liten tid/del?Vill inte gärna lägga ned det då Avanna ändå är en så stor del av mig, hur litet företaget än är..

Och i fredags förlängdes UDs reserekommendationer och därmed så har den sedan länge bokade resan till Grekland i maj ställts in. Klart att det känns tråkigt särskilt när man redan fått tråkiga besked och ville ha nåt att se fram emot men samtidigt ”skönt” att man slapp ta något beslut själv om rätt/fel . Det är liksom bara att gilla läget , går inte göra annat. Det kommer ju förhoppningsvis nya resechanser när världen får må bra igen. Och även arbetslösheten kommer ordna sig.. på något sätt, är bara lite mycket nu att kolla upp och bena ut . Viktigast är ju ändå nu att försöka få ha hälsan i behåll och att även ens nära och kära får vara friska . Resten löser sig.

Och kanske får jag en riktigt lång skön sommar och "hemester" på altanen och pooldäcket jag är så glad att vi lät bygga förra året.

Kommentera 0 st