GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Gardegrobsgrubbel och Byråbekymmer och tusentals tankar

2020-04-06 | 18:46:40 | Egocentrerat&Vardagligt

 

Handsprit, handtvål, handkräm och presskonferens klockan 14 - repeat. Ja och nånstans däremellan känna efter om man är snuvig på riktigt eller om det rann till litegrann för att man exempelvis böjde sig framåt några gånger och kånkade några kartonger och snoret rent av är inre nässvett?  Jag som jobbar inom dagligvaruhandeln blir hostad och snorad på året om i influensa och magsjuketider och inte märkt någon markant skillnad på beteende där men absolut på nära håll sett hamstrandet av jäst och toalettpapper. Bajs, bröd och bullar verkar vara viktigt för folk i dessa tider.

Som egenföretagare tycker jag givetvis att det är viktigt att stötta just företagare (och gärna själv blir stöttad), som lokalpatriot stötta de lokala företagen än mer..

Men så blev jag själv uppsagd från jobbet i måndags förra veckan och kommer alltså bli arbetslös så hur mycket har jag råd att stötta? Ja det är märkliga tider med dubbla och trippla och hundratals känslor.  

Så alltså...om tre månader blir jag arbetslös .

Detta besked förde ju såklart med sig en massa tankar, stress, oro och grubbel. Vad ska jag göra istället? Plugga? Då måste jag snabbt kolla utbildningar eftersom ansökningar ska vara inne om en dryg vecka, men hur bestämmer man på en vecka vad man kanske ska satsa på i det yrkesliv man har kvar? A-kassa? Kan jag få min  a-kassa om jag fortfarande har en f-skattesedel och eget företag även om det företaget bara är på en liten liten tid/del?Vill inte gärna lägga ned det då Avanna ändå är en så stor del av mig, hur litet företaget än är..

Och i fredags förlängdes UDs reserekommendationer och därmed så har den sedan länge bokade resan till Grekland i maj ställts in. Klart att det känns tråkigt särskilt när man redan fått tråkiga besked och ville ha nåt att se fram emot men samtidigt ”skönt” att man slapp ta något beslut själv om rätt/fel . Det är liksom bara att gilla läget , går inte göra annat. Det kommer ju förhoppningsvis nya resechanser när världen får må bra igen. Och även arbetslösheten kommer ordna sig.. på något sätt, är bara lite mycket nu att kolla upp och bena ut . Viktigast är ju ändå nu att försöka få ha hälsan i behåll och att även ens nära och kära får vara friska . Resten löser sig.

Och kanske får jag en riktigt lång skön sommar och "hemester" på altanen och pooldäcket jag är så glad att vi lät bygga förra året.

Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: